ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008  ...
~

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  σε όλους τους εορτάζοντας !
Χίλιες Ευχές  !! Χίλιες  Ευλογίες Κυρίου  !
~

 
 

Επίσκοποι και όχι δεσποτάδες
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣυμβουλή σε ιεροσπουδαστές: Να φροντίσετε να γίνετε ιερείς και όχι παπάδες. Να γίνετε επίσκοποι και όχι δεσποτάδες. Γιατί άλλο πράγμα είναι ο παπάς και άλλο ό ιερέας, όπως άλλο δεσπότης και άλλο επίσκοπος.
 
~ Μεγαλειώδης Λιτανεία στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)
~ Χιλιάδες λαού συμμετείχε στη Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος τον Αγιο που τιμά αύριο η Εκκλησία μας.


~ Τα οχήματα του Ελληνικού Στρατού μετέφεραν τα Λείψανα του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ναού, όπως επίσης την Ιερά Εικόνα του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πόλη.
* Στο Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Μιλήτου Απόστολος, Λαγκαδά Ιωάννης, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ιερισσού Θεόκλητος, Γρεβενών Δαβίδ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Ιλίου Αθηναγόρας, Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Τρίκκης Χρυσόστομος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Νέας Ζίχνης Ιερόθεος, Γουμενίσσης Δημήτριος, Λευκάδος Θεόφιλος, Φιλίππων Στέφανος, Λύδδης Δημητρίου.
~
~
*Ἦχος γ’.
* Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Δημητρίου του Μυροβλύτου - 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/fqmGJIqc4pE  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~   ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ!Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης...

~ Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.
Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου.
Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του τηλεγραφεί επιτακτικά.
Τελικά, ο Κωνσταντίνος πείθεται με τη μεσολάβηση του πατέρα του βασιλιά Γεωργίου Α' και στις 25 Οκτωβρίου η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού φθάνει προ των πυλών της Θεσσαλονίκης.
Είχε προηγηθεί η καθοριστική νίκη στη Μάχη των Γιαννιτσών (19-20 Οκτωβρίου), που είχε κάνει ευκολότερη την προέλαση του ελληνικού στρατού.
Ο Χασάν Ταξίν Πασάς που υπερασπιζόταν τη Θεσσαλονίκη δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να ζητήσει μια έντιμη συμφωνία για την παράδοση της πόλης.

Στις 25 Οκτωβρίου οι απεσταλμένοι του ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο να επιτραπεί στον Ταξίν να αποσυρθεί με το στρατό και τον οπλισμό του στο Καραμπουρνού και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου.
Ο Κωνσταντίνος, φυσικά, απέρριψε τον όρο του και του πρότεινε την παράδοση του στρατού του και τη μεταφορά του στη Μικρά Ασία με δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Οθωμανός αξιωματούχος δέχθηκε, τελικά, τους όρους του Κωνσταντίνου και στις 11 το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί Ιωάννης Μεταξάς (ο κατοπινός δικτάτωρ και ο άνθρωπος του «ΟΧΙ») και Βίκτωρ Δούσμανης μεταβαίνουν στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης και υπογράφουν τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, παραδίνονταν ως αιχμάλωτοι 25.000 Τούρκοι στρατιώτες και 1.000 αξιωματικοί.
Στην κατοχή του ελληνικού στρατού περιέρχονταν όλος ο βαρύς και ελαφρύς οπλισμός του σχηματισμού (70 πυροβόλα, 30 πολυβόλα, 70.000 τυφέκια και πυρομαχικά).
Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη δύο τάγματα ευζώνων και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Διοικητήριο, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές δυνάμεις άρχισαν να λαμβάνουν θέσεις στα υψώματα γύρω από την πόλη.
Στις 11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1912 ο Κωνσταντίνος εισήλθε με το επιτελείο του στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι έγινε πανηγυρική δοξολογία στο ναό του Αγίου Μηνά.
Την ίδια μέρα, κατέφθασαν έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι Βούλγαροι, όμως για τους γείτονες ήταν ήδη αργά.
Ο επικεφαλής της μεραρχίας τους στρατηγός Τεοντορόφ ζήτησε να εισέλθει στην πόλη για να στρατοπεδεύσει. Εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Κωνσταντίνου και ύστερα από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε να μπουν στην πόλη για ολιγοήμερη ανάπαυση δύο τάγματα με επικεφαλής τους Βούλγαρους πρίγκιπες Βόρι και Κύριλλο. Επικράτησε, όμως, σύγχυση και τελικά εισήλθε στη Θεσσαλονίκη ένα ολόκληρο βουλγαρικό σύνταγμα, γεγονός που εκνεύρισε τον Βενιζέλο. Οι Βούλγαροι δήλωναν εμφαντικά παρόντες στις εξελίξεις στη Μακεδονία. Ο σπόρος του Β' Βαλκανικού Πολέμου είχε ριχτεί.
Στις 29 Οκτωβρίου ήταν η σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α' να εισέλθει στην πόλη και να επισημοποιήσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Έλληνες κατοίκους της, με απάθεια ανάμικτη με φόβο του από το μουσουλμανικό στοιχείο, ενώ οι Εβραίοι που ήταν η πολυπληθέστερη πληθυσμιακή ομάδα της πόλης δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους, καθώς προωθούσαν σχέδιο διεθνοποίησης της Θεσσαλονίκης.  Πηγή πληροφοριών: sansimera

*** ΒΟΜΒΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!Υπάρχει πολιτική ανοχή στα μέλη του "Ρουβίκωνα"... (βίντεο)

~ "Υπάρχει μια κατάσταση την οποία τη βλέπουμε, μια πολιτική ανοχή στα μέλη του Ρουβίκωνα" δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στην εισβολή μελών του "Ρουβίκωνα" στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ο κ. Καμμένος σχολίασε: "Για τη δική μου ψυχοσύνθεση και το δικό μου χαρακτήρα, έχει καταλυθεί η τάξη και ο νόμος, δεν μπορεί να υποκατασταθεί η τάξη και ο νόμος και δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους δικαιολογία ή "μπράβο", εντός ή εκτός εισαγωγικών".
Ο Δημήτρης Καμμένος τόνισε ότι η "πολιτική πρέπει να αλλάξει" ενώ πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει να καταλύεται η τάξη και να μην δίνουμε κανενός είδους περιθώριο σε τέτοιες κινήσεις γιατί αυτές θα αμβλυνθούν".
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

***  ΑΝΩ-ΚΑΤΩ η Νέα Δημοκρατία! Μαλλιά Κουβάρια έγιναν...

~  Ένα βήμα πριν τη διαγραφή έφτασε η Κατερίνα Παπακώστα χθες βράδυ ύστερα από τα όσα είπε στην Ολομέλεια. Θυμίζουμε πως χθες υπήρξε σφοδρή σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή.
Μπάχαλο στη Ν.Δ. Η Παπακώστα στηρίζει Καμμένο και αποδοκιμάζει Άδωνι
Η κα Παπακώστα στήριξε τον Πάνο Καμμένο ξεφεύγοντας από την κομματική γραμμή. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, ενώ τόνισε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
Την ευκαιρία φυσικά δεν την έχασε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος άμεσα κάλεσε την κα Παπακώστα να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο πήρε αμέσως το λόγο και ξεκαθάρισε πως «κανένας και καμία βουλευτής της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή» και πρόσθεσε πως αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου.
Όλα αυτά φυσικά σήμαναν συναγερμό στην Πειραιώς μιας και δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα θόλωνε την γραμμή της ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές του Μοσχάτου. Εξάλλου είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο με πρωταγωνιστή πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη που τις είχε στοιχίσει την θέση από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως και μίλησε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ζητώντας του να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ενώ με την Κατερίνα Παπακώστα μίλησε στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ και, σύμφωνα με πληροφορίες, της μεταφέρθηκε πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση, το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή.
Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση, ενώ στον πρωινό καφέ σήμερα στο Μοσχάτο θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα Παπακώστα. Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να επικρατεί η εισήγηση να μην πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ δραστικά μέτρα, αφού υπήρξε δήλωση.
Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση, ενώ στον πρωινό καφέ σήμερα στο Μοσχάτο θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα Παπακώστα. Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να επικρατεί η εισήγηση να μην πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ δραστικά μέτρα, αφού υπήρξε δήλωση.
Σας παραθέτουμε τη δήλωση:
 «Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:
Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,
δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,
τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.
Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.
Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»

***  Έτσι λένε "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" οι "μετανάστες" για τις ΠΑΡΟΧΕΣ! Έκλεισαν την Αθηνών-Λαμίας...

~  Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησαν 50 περίπου λαθροεισβολείς στο 200ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών.
Τα 50 άτομα, που είναι μερικά από τα 450 που συνολικά μετακινήθηκαν σε κοντέινερ στο κέντρο των Θερμοπυλών, διαμαρτύρονταν γιατί ήθελαν να πάνε σε ξενοδοχεία ή σπίτια, κι όχι σε χώρους φιλοξενίας.
Αφού ο διάλογος δεν είχε αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες κινήθηκαν προς την Εθνική οδό περίπου στις 6 το απόγευμα και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα για περίπου 1 ώρα.
Αντί να πουν κι ευχαριστώ που το Ελληνικό κράτος τους δίνει μια στέγη ζητάνε και περισσότερα. Φυσικά αν ήταν αγρότες τα ΜΑΤ θα είχαν πάει στο σημείο, όμως σε αυτή την περίπτωση οι λαθρο-πρόσφυγες κάθησαν ανενόχλητοι για περίπου 1 ώρα στο σημείο...

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ στη βουλή για το μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ΜΑΦΙΑΣ στοιχηματικών εταιριών...

~ Βόμβα μεγατόνων έπεσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου για τα VLTs στην οποία είχαν κληθεί ο νυν και οι δύο τέως Πρόεδροι της ΕΕΕΠ, ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες, καθώς και το ΚΕΘΕΑ.
Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι επι μακρό χρονικό διάστημα δύο στοιχηματικές εταιρίες, υπό τη συγκάλυψη του πρώην επικεφαλής της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη, αντί να κλείσουν και να μπουν οριστικά και αμετάκλητα στην «μαύρη λίστα» μαζί με εκατοντάδες άλλες παράνομες, λειτουργούσαν κανονικά …και με το «παράθυρο» του ελεγκτή.
Απευθυνόμενος στον Αντώνη Στεργιώτη τον ερώτησε ξεκάθαρα: «Είναι αλήθεια ότι στα χέρια σας, κ. Στεργιώτη, είχατε πορίσματα των ελέγχων, τουλάχιστον για δύο εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος, σύμφωνα και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με δημοσιεύματα της εποχής;.
Θα καταθέσω, κύριε Πρόεδρε, τα δημοσιεύματα, που έλεγαν ότι δεν έπρεπε αυτές να έχουν αδειοδοτηθεί και παραβίαζαν το νόμο.
Εάν όντως  τα είχατε αυτά και δεν πράξατε τα δέοντα, δεν σας έχει καλέσει ακόμα εσάς Εισαγγελέας ή σας έχει καλέσει;».
Ο Νίκος Νικολόπουλος όπως αποκάλυψε θα καταθέσει στοιχεία στην εισαγγελία διαφθοράς για την υπόθεση καθώς όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα για τις συγκεκριμένες δύο εταιρείες τα διοικητικά μέτρα ελήφθησαν από τη νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ και όχι από την πρώην ως όφειλε.
Συγκεκριμένα μετά από τους ελέγχους σε ιστότοπους των εταιρειών Eldorado και YEZ Gaming, προέκυψαν ευρήματα που στοιχειοθέτησαν παραβάσεις της νομοθεσίας, κάτι που οδήγησε στην ένταξη τους στην blacklist που συντάσσει η ΕΕΕΠ.
Η ένταξη στη μαύρη λίστα έγινε στις 26 Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή αφού ανέλαβε την ηγεσία ο Ευάγγελος Καραγρηγορίου.
Οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσιεύματα έδειξαν πως υπήρχε ζήτημα με την άδεια της τελευταίας εταιρείας (YWZ) κάτι που, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ήταν σε γνώση της Επιτροπής κατά την περίοδο που ο κ. Στεργιώτης ήταν πρόεδρος.
 Σκληρή κριτική στον πρώην Πρόεδρο της ΕΕΕΠ
Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΕΠ Αντώνης Στεργιώτης  συγκέντρωσε τα βέλη των εκπροσώπων των κομμάτων για τους χειρισμούς του στο θέμα του παράνομου τζόγου, καθώς και για τον έλεγχο των στοιχηματικών εταιριών και δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τα πεπραγμένα του που προκάλεσαν την αναστολή του project και απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τα δημόσια ταμεία.
 Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
«Σε σχέση με την μονομερή αλλαγή του κανονισμού των VLTs, ειλικρινά κάποιος, κύριε Στεργιώτη, που παίρνει μία μονομερή απόφαση αλλαγής ενός κανονισμού, το κάνει έτσι γιατί ξυπνάει ένα ωραίο πρωινό και λέει «δεν αλλάζουμε τον κανονισμό».
Μπορείτε να μας πείτε τα κίνητρα, τη βάση, την αφετηρία, τη βάση αιτίου και αποτελέσματος, την αιτιακή βάση αλλαγής, τροποποίησης μονομερής μάλιστα από την πλευρά σας του συγκεκριμένου κανονισμού;»
 Ελένη Αυλωνίτου
«Θέλω να μου πείτε, αν νιώθετε υπερήφανος, αν είστε ικανοποιημένος, ότι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν χαθεί, από αυτή την καθυστέρηση, που εσείς προκαλέσατε και την ίδια στιγμή εγκαλείτε την ελληνική κυβέρνηση, που πάει να διορθώσει αυτά τα πράγματα, να συνεχίσουμε στο ίδιο καθεστώς.
Κύριε Στεργιώτη, είσαστε εσείς που όταν αναλάβατε, έληξε ένα μεταβατικό καθεστώς αδειοδότησης 24 στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες, κατά δήλωσή τους, αυτά που εκείνοι θεωρούν και νομίζουν και δηλώνουν τα κέρδη τους και καταθέτουν, από αυτά φορολογούνται, όπως αυτοί νομίζουν, χωρίς να ελέγχονται.
Αυτό το καθεστώς ήταν τετραετές και έληξε, όταν εσείς αναλάβατε.
Γιατί λοιπόν δεν ήταν φροντίδα σας και μέλημα σας, πραγματικά, να ρυθμίσετε αυτό το τοπίο και το αφήσατε έτσι να σέρνεται μέχρι στιγμής, χάνοντας το ελληνικό δημόσιο πολύτιμους πόρους».
 Σάκης Παπαδόπουλος
«Επί των ημερών του καταπολεμήθηκε ο παράνομος τζόγος; Έγιναν αποφασιστικά βήματα για να σταματήσουν οι Έλληνες να πηγαίνουν στη Βουλγαρία ή στα Σκόπια για να παίξουν σε καζίνο;»
 Μάκης Μπαλαούρας
«Κύριε Στεργιώτη, πράγματι, το αναφέρατε κι εσείς, για τα νόμιμα VLTs κάνατε ένα νέο κανονισμό. Όμως, για τις παράνομες εταιρείες και ως εκ τούτου για τον παράνομο τζόγο, δεν είχατε επιληφθεί.
Για παράδειγμα, η black list που φτιάχνει η επιτροπή και όταν μπαίνει μια εταιρεία μπλόκαρεται το σάιτ και επομένως, δεν μπορεί ένας χρήστης να μπαίνει εκεί.Εσείς, προχωρήσατε στην ανανέωση της black list»;
 Νίκος Νικολόπουλος
Μήπως κ. Στεργιώτη, η προηγούμενη επαγγελματική σας σταδιοδρομία για πολλά χρόνια στα καζίνο ήταν εκείνη, που τελικά, σας δυσκόλευε να λειτουργήσετε υπέρ του Δημοσίου και να χάνει το Δημόσιο 300 με 400 εκατ. ευρώ το χρόνο; Για εγκλήματα έφταναν καταγγελίες στα χέρια σας. Έχετε ο ίδιος δηλώσει: «Ξέρω το έγκλημα εις βάρος του Δημοσίου και δεν κάνω τίποτα».  bankingnews.gr

*** Η Λαγκάρντ μας προειδοποιεί: «Θα ψηθούμε και θα ΚΑΟΥΜΕ ζωντανοί»…

~ «Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί αν ο κόσμος δεν καταφέρει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, θέλοντας τονίσει τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην αύξηση της θερμοκρασίας της Γης.
Μιλώντας σε οικονομική διάσκεψη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξέφυγε λίγο από τα οικονομικά θέματα και υπογράμμισε ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα επόμενα 50 χρόνια, αν δε ληφθεί σοβαρά υπόψιν η αλλαγή του κλίματος.
Επιπλέον, όπως σημείωσε, πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανισότητα μεταξύ των αντρών και των γυναικών αλλά και των χωρών που «έχουν» και εκείνων που «δεν έχουν».
«Αν ο κόσμος θέλει ένα μέλλον που να "μοιάζει με ουτοπία και όχι με δυστοπία", τότε πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις», είπε.

***  Η Γερμανία θέλει ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ σχέσεις με τη Ρωσία! Απομακρύνεται απ' τις ΗΠΑ;...

~ Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.
Ο κ. Σταϊνμάιρ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή κατάσταση των διμερών σχέσεων και ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν για τη βελτίωση τους.
«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αντισταθούμε στην αποξένωση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των χωρών μας τα τελευταία χρόνια και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο. Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για την εξεύρεση λύσεων σε κρίσεις».
Ο Πούτιν, πρόσθεσε ότι και οι δύο πρόεδροι θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων. RT

***  Το ΜΕΝΙΔΙ ανάσανε! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έδειξε τη ΛΥΣΗ... 
~  Στο Μενίδι βρέθηκε ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, με στόχο να εμψυχώσει τους Έλληνες και να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.
~  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΧΑΡΝΑΙ 25/10/2017 : https://youtu.be/qTRzhFMgv50  .-
~ Την Τετάρτη 25/10, πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρόν’ στο COSY CORNER, καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
~* K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΧΑΡΝΑΙ 25/10/2017  2 : https://youtu.be/cg5URs_T3sk  .-
~ K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΧΑΡΝΑΙ 25/10/2017 3   : https://youtu.be/yeT3pGLjHLM  .-
~
***  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ των ΗΠΑ! Στηρίζουν ΑΝΟΙΚΤΑ τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ!Οργή Ταγίπ;..

~ Ένα άρθρο-πρόταση σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή και στο Κουρδικό ζήτημα, έγραψε ο γνωστός ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζον Μακέιν.
Ο Μακέιν αφού τόνισε ότι οι Κούρδοι είναι σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες, κάτι που φάνηκε σε τεράστιο βαθμό και στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Έτσι θεωρεί ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να είναι πρώτοι σε προτεραιότητα σε υποστήριξη, ακόμη και πάνω κι από τους Ιρακινούς
Γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στους New York Times:
“Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: αν η Βαγδάτη δεν μπορεί να εγγυηθεί στους Κούρδους στο Ιράκ την ασφάλεια, την ελευθερία και τις ευκαιρίες που επιθυμούν και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και των μακροχρόνιων Κούρδων εταίρων μας, επιλέγω τους Κούρδους.
Οι συγκρούσεις στο Kirkuk είναι σύμπτωμα ενός βαθύτερου προβλήματος το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν εδώ και πολλά χρόνια: τόσο εντός όσο και μεταξύ των χωρών, η περιφερειακή τάξη στη Μέση Ανατολή καταρρέει γρήγορα.
Η Αμερικανική εξουσία και επιρροή μειώνεται εκεί, κυρίως επειδή τα τελευταία οκτώ χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσυρθεί από την περιοχή. Το προκύπτον κενό γεμίζει από αντι-αμερικανικές δυνάμεις”.
Στο τέλος, ο Αμερικανός καταλήγει ότι: “Εάν συνεχίσουμε να υπνοβατούμε όπως σήμερα, μπορεί να ξυπνήσουμε στο εγγύς μέλλον και να βρούμε ότι η Αμερικανική επιρροή έχει θα έχει εξαφανιστεί από ένα από τα σημαντικότερα μέρη του κόσμου.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί πρέπει να νοιάζονται για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιμείνουμε με τους αληθινούς φίλους μας, όπως οι Κούρδοι”.
Με λίγα λόγια το συμφέρον των ΗΠΑ μόνο με τους Κούρδους μπορεί να είναι εξασφαλισμένο...   Με πληροφορίες από New York Times

*** Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τα 30 τμήματα της Καλαμάτας του ΚΕΚ Π. Ε. Μεσσηνίας 
11 νέα προγράμματα κατάρτισης για το χειμερινό εξάμηνο
 Για ακόμα μια χρονιά το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανοίγει τις πόρτες του προκειμένου να εκπαιδεύσει ενδιαφερομένους σε 6 θεματικές ενότητες, με τα προγράμματα κατάρτισης για την Καλαμάτα να φτάνουν τα 30 (11 νέα). Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις, τη χειμερινή περίοδο θα περάσουν από το Κέντρο της Καλαμάτας 600 εκπαιδευόμενοι.
Εκτός από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, 20 τμήματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν στην περιφέρεια του νομού.
Με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών στα τμήματα της Καλαμάτας μίλησαν χθες για το έργο του ΚΕΚ η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη,  ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του Κέντρου, Παναγιώτης Τζαβάρας.
Ειδικότερα, η κα Αλειφέρη μίλησε για μια σημαντική δομή της Π.Ε. Μεσσηνίας, για την οποία μάλιστα φέτος θα δοθούν επιπλέον πόροι 20%, ενώ, όπως είπε, στόχος του ΚΕΚ είναι η βοήθεια συμπολιτών στις επαγγελματικές τους προσπάθειες μέσω της εκπαίδευσης που παρέχει.
Να σημειωθεί ότι προγράμματα του ΚΕΚ μπορούν να παρακολουθήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Από την πλευρά του, ο κ. Γκούνης αναφέρθηκε στα 11 νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στη δομή της Καλαμάτας, ενώ, όπως είπε, υπήρξε τεράστια επιτυχία στο φορητό εργαστήριο εκμάθησης Η/Υ, το οποίο πέρυσι μετακινήθηκε σε διάφορα σημεία του νομού.
Τέλος, θέλησε να ενημερώσει για μια ευχάριστη εξέλιξη για την πόλη της Καλαμάτας και ειδικότερα για τη Σχολή Κρεοπωλών, με την Περιφέρεια να έχει στείλει ήδη τα έγγραφα που απαιτούνται στο ανάλογο υπουργείο και πλέον να περιμένει έγκριση από την Αθήνα.
Στο διαδικαστικό κομμάτι των εγγραφών, αλλά και της πρόσληψης εκπαιδευτών, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου, Παναγιώτης Τζαβάρας. Όπως είπε, η εγγραφή των ενδιαφερομένων για το ΚΕΚ Καλαμάτας ξεκινά σήμερα το πρωί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του http://www.kekmessinias.gr και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.
Να σημειωθεί ότι ο κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να δηλώσει μόνο ένα τμήμα, ενώ θα υπάρχει και επιλογή δεύτερου τμήματος σε περίπτωση που το πρώτο δεν υλοποιηθεί.
Σχετικά με την επιλογή των καταρτιζομένων, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι προηγούνται οι άνεργοι και οι νέοι, ενώ η αξιολόγηση των ενδιαφερόμενων θα γίνει τη Δευτέρα, οπότε και θα ενημερωθούν όσοι επιλεχθούν.
Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ενώ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.
Τα συγκεκριμένα είναι διάρκειας 40 ωρών, με την ημερομηνία ολοκλήρωσης να έχει οριστεί στις 22 Δεκεμβρίου.
Τέλος, να αναφερθεί ότι σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η προκήρυξη για τους εκπαιδευτές των τμημάτων, με όσους ενδιαφέρονται για τις θέσεις να πρέπει να μεταβούν στο ΚΕΚ και να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση, ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου.
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών·Ειδικός Barista & coffee
·Ζαχαροπλαστική
·Μαγειρική διαίτης
·Υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου
·Ειδικός Αρτοποιίας
Αγροτικών, Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών·Παρασκευή φυτικών καλλυντικών
·Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων
·Τεχνικές Παραδοσιακής Καλλιέργειας
(τράπεζα σπόρων)
Εργαστήρια Πολιτισμού-Παραδοσιακών Τεχνών·Αγιογραφία
·Ζωγραφική
·Ιστορία τέχνης
·Κατασκευή Κοσμημάτων
·Κιθάρα - Μπουζούκι
·Κοπτική ραπτική
·Ντεκουπάζ
·Ξυλογλυπτική
·Μακιγιάζ
·Αισθητική προσώπου
·Ψηφιδωτό
·Διακόσμηση εσωτερικού χώρου
Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας & Τοπικής ανάπτυξης·Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
·Τεχνικές αναπαλαίωσης επίπλων
Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών & Επικοινωνίας·Ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση e - learning  (εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle)
·Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δράσεων μέσω Internet και Social Media
·Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών
(για ηλικίες 45+)
·Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων & Βιοκλιματικός Σχεδιασμός
·Τεχνικές κατασκευή ιστοσελίδας
·Φωτογραφία & ψηφιακή επεξεργασία
·Δημιουργική γραφή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ·Θεατρικό εργαστήρι (παιδιά <17 td="">

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ        
1       Κυπαρισσία       Η/Υ
2      //   Kέντημα
3      //   Παραδοσιακοί χοροί
4      Κοπανάκι  Κέντημα
5      Δώριο      Φυτικά καλλυντικά
6      Μελιγαλά  Η/Υ
7      Μεσσήνη  Οινολογία
8      Λογγά      Θεατρικό εργαστήρι
9      Δάρα-Δάφνη    Μαγειρική
10    Αμφιθέας Παραδοσιακοί χοροί
11     Νερόμυλος       Η/Υ
12    Ανάληψη   Η/Υ
13    Θίασος Ν.Α. Πυλίας Θεατρικό εργαστήρι
14    Πύλου      Κόσμημα
15    Αριοχωρίου      αγιογραφία
16    Αρφαρά    Η/Υ
17    Β ΚΑΠΗ  Θεατρικό εργαστήρι
18    ΚΕΦΙΑΠ  Ζωγραφική
19    //    Κεραμεική
20    Γαργαλιάνοι      Παραδοσιακοί χοροί
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Κι άλλα σχολεία της Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» 
Επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε άλλα 15 σχολεία της Καλαμάτας αποφάσισε με απόφασή του ο υπουργός Παιδείας, μαζί με δεκάδες άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε Δημοτικά Σχολεία.
Τα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας που εντάσσονται στο πρόγραμμα με τη νέα απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι: Άριος, Αρφαρών, Ασπροχώματος, Θουρίας, Πλατέος, Σπερχογείας, 3o Δ.Σ. Καλαμάτας, 6o Δ.Σ. Καλαμάτας, 9o Δ.Σ. Καλαμάτας, 12o Δ.Σ. Καλαμάτας, 13o Δ.Σ. Καλαμάτας, 14o Δ.Σ. Καλαμάτας, 16o Δ.Σ. Καλαμάτας, 17o Δ.Σ. Καλαμάτας και 22o Δ.Σ. Καλαμάτας.  

***  Μαθήματα ανθοκομίας και ανθοκομικής τέχνης στην Ολλανδία 
Στο πλαίσιο των δράσεών του το Εργαστήριο Ανθοκομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου ολοκλήρωσε το ταξίδι που είχε προγραμματίσει από τις αρχές του καλοκαιριού στην Ολλανδία. Το ταξίδι στόχευε στην εκπαίδευση των μελών του και στην απόκτηση εμπειριών από μια χώρα που ωθεί τις εξελίξεις στην επιχειρηματική ανθοκομία και στην Ανθοδετική Τέχνη.
Τα μέλη του εργαστηρίου εκπαιδεύτηκαν για δύο ημέρες στο Παγκοσμίως Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Ανθοδετικής, Boerma International Floral Design Institute. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το σύστημα εμπορίας ανθέων και φυτών και τις Ολλανδικές Ανθαγορές, όπως και να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις χονδρεμπόρων και παραγωγών ανθέων.
Μετά το ταξίδι, με ιδιαίτερο ζήλο, προετοιμάζονται: α) Το σεμινάριο ΚΥΚΛΟΣ Ι: Βασικές Αρχές Ανθοδετικής Τέχνης και β) Οι συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης στα Παιδικά Χωριά SOS.

*** Άλλη μια πρωτιά στην Πάτρα για την Καλαματιανή ΤΟΛΜΗ 
Την πρώτη θέση  στον αγώνα «Double Handed 2017» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας κατέκτησε το σκάφος ΤΟΛΜΗ του ΙΟΝΕ. Ο αγώνας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, περιείχε μία ιστιοδρομία 12 ναυτικών μιλίων και είχε την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε σκάφος επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα. Στην ΤΟΛΜΗ πλήρωμα ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος (κυβερνήτης) και ο Κώστα Λημνιός.
Το Καλαματιανό πλήρωμα παρά την άσχημη εκκίνηση, τερμάτισε μετά από 03:22:15 και βρέθηκε στην 1η θέση, 17 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο σκάφος σε διορθωμένο χρόνο, σύμφωνα με το σύστημα ισοζυγισμού. Οι καιρικές συνθήκες (Α-ΒΑ 2-3 μποφόρ) ευνόησαν τα σκάφη να πλεύσουν γρήγορα και να βιράρουν τα μπαλόνια στις πλεύσεις που το επέτρεπαν, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό.
Συμμετοχή στο 1ο Κύπελλο Ιονίου στη Λευκάδα
Αντίθετα από την προγραμματισμένη συμμετοχή στο event “Μοναχικός Πλους 2017” την περασμένη Κυριακή, η ομάδα αναχώρησε το Σάββατο το απόγευμα για την Λευκάδα ώστε να συμμετάσχει στο 1ο Κύπελλο Ιονίου, μια συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας, του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η Πρόοδος» και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πρέβεζας. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 συμμετοχές και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν 27-29 Οκτωβρίου και ο αγώνας θα αποτελείται από πέντε (5) ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου (όρτσα- πρίμα ή τριγωνικές) και μία (1) παράκτια ιστιοδρομία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, πλησίον της νήσου Λευκάδας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

*** Σε κάποιους ελαιώνες η βροχή δε θα αναστρέψει την κατάσταση στο 100% 
Μπορεί οι βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων ημερών να έδωσαν μιαν ανάσα στην ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, όμως δεν είναι αρκετές.
Και είναι σίγουρο, όπως βεβαιώνουν και οι γεωπόνοι, ότι σε κάποιους ελαιώνες (αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε σε πόσους) η κατάσταση δε θα είναι αναστρέψιμη στο 100%.
Στο μεταξύ, παρέμβαση για το πρόβλημα της παρατεταμένης ανομβρίας έκανε το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας να γίνει λεπτομερής καταγραφή του προβλήματος ανά περιοχή.
  Η ζημιά έχει γίνει
Σύμφωνα και με το διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Ι. Κυριακόπουλο, χρειάζονται κι άλλες βροχές για να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης στην ελαιοπαραγωγή. Σίγουρα, όμως, βοήθησαν και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν σωτήριες. Σε κάποιες άλλες, όμως, εξαιτίας και των εδαφολογικών στοιχείων, θεωρείται σίγουρο ότι η βλάβη από την παρατεταμένη ανομβρία είναι σε τέτοιο βαθμό που όσο και να βρέξει δε θα μπορέσουμε να έχουμε αναστροφή της κατάστασης στο 100%, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, επηρεάζοντας έτσι τη φετινή παραγωγή.
Από την πλευρά της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς ελαιοπαραγωγών και γεωπόνους και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που αναφαίνονται στη φετινή ελαιοπαραγωγή από το συνδυασμό των υψηλών και παρατεταμένων θερμοκρασιών του περασμένου καλοκαιριού και του πολύ χαμηλού ύψους βροχής των τελευταίων μηνών. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις από την περασμένη άνοιξη.
  Υδατικό στρες
Το ΓΕΩΤΕΕ επισημαίνει ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν δημιουργήσει συνθήκες υδατικού στρες στους μη αρδευόμενους ελαιώνες, με αποτέλεσμα να αναφέρονται ήδη απώλειες ελαιοκάρπου, που προφανώς μεταφράζονται σε απώλειες εισοδήματος. «Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με τα προβλήματα που σημειώθηκαν πέρυσι με την έξαρση των δακοπροσβολών αλλά και του γλοιοσπορίου, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εφεξής οι οποιεσδήποτε βροχοπτώσεις μπορούν εν μέρει να αναστρέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σε ελαιώνες όπου δεν έχει σημειωθεί πρώιμος μεταχρωματισμός του φλοιού του καρπού (δεδομένου ότι έχει παρέλθει μέρος του σταδίου ελαιογένεσης). Ακόμη, βέβαια, και στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγούμαστε σε μειωμένες αποδόσεις ελαιολάδου.
Στο πλαίσιο αυτό το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ θεωρεί απαραίτητο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή του προβλήματος ανά περιοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωσή του.
  Μέτρα
Τέλος, επισημαίνει ότι σε εθνικό επίπεδο πρέπει για να ληφθούν μέτρα όπως:
-Άμεση ολοκλήρωση έργων που θα βοηθήσουν στην επέκταση αρδευομένων εκτάσεων ελαιώνων, έτσι ώστε να μην υπάρχει αποκλειστική εξάρτηση από τα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα (φράγματα, επέκταση δικτύων)
-Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ώστε να δημιουργηθούν ευέλικτα και ευκολοδιοίκητα σχήματα
-Άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης του ελαιοκομικού τομέα με αναπτυξιακό προσανατολισμό για τη χρηματοδότηση των παραγωγών (π.χ. άμεση εξέταση των φακέλων ελαιοκομικών φορέων)
-Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των επιπτώσεων που είχαν παρατεταμένες και επαναλαμβανόμενες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο σε διάφορες περιοχές στην πορεία της ελαιογένεσης, αλλά και της εν γένει εξέλιξης του ελαιοκάρπου
-Προσπάθεια εμπορικής στήριξης σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού ελαιολάδου, μέσα από προγράμματα προώθησης, ώστε να μη χαθούν αγορές λόγω πιθανής αδυναμίας επαρκούς εφοδιασμού για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι που θα γίνει απόλυτα εμφανές στην εξέλιξη της παρούσας ελαιοκομικής περιόδου
-Εντατικοποίηση των ελέγχων από μεριάς υπουργείου, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα ελληνοποιήσεων ελαιολάδου, εις βάρος της ποιότητας αυτού. 

***  Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Η απόσυρση Μαργέλη άνοιξε το δρόμο υποψηφιοτήτων σε Ξηρογιάννη - Κατσά 
Τις τρεις πλέον υποψηφιότητες μετράει η θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Μετά την απόσυρση από την κούρσα, λόγω κωλύματος θητειών, του νυν προέδρου Κώστα Μαργέλη, την ίδια μέρα υποψηφιότητα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης.
Χθες την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα υποψηφιότητα έχει καταθέσει ο δικηγόρος Κώστας Μπελογιάννης.
Η απαγόρευση που υπάρχει με νόμο στους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων που έχουν εκλεγεί δύο φορές να θέσουν και τρίτη υποψηφιότητα, έθεσε εκτός μάχης τον Κώστα Μαργέλη, η υποψηφιότητα του οποίου «φρέναρε» άλλες λόγω της αποδοχής που φαινόταν να υπάρχει από μεγάλο μέρος των μελών του συλλόγου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μαργέλης ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή.
Τώρα, όμως, ο δρόμος άνοιξε και, όπως προείπαμε, ήδη οι υποψηφιότητες είναι τρεις, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τη Δευτέρα που λήγει η προθεσμία να κατατεθεί κι άλλη.
Πάντως, οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο και οι υποψηφιότητες είναι βασικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας από τους δικηγόρους, όπως και η… «μετα – Μαργέλη» εποχή.  Β.Β.

*** Να μη χαθεί η ευκαιρία για άνθηση του αθλητικού τουρισμού – Κλιμάκιο της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στην Καλαμάτα 
Μια μοναδική ευκαιρία για την… άνθηση του αθλητικού τουρισμού στην Καλαμάτα αποτελεί η αναζήτηση από τη Ρώσικη Ομοσπονδία Στίβου κατάλληλης κλιματικά περιοχής, αλλά και με επαρκείς υποδομές, προκειμένου μέρος της αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών της να γίνεται στην πόλη.
Σειρά μελετών αποδεικνύει ότι μια μορφή τουρισμού που κερδίζει συνεχώς έδαφος, είναι ο αθλητικός τουρισμός, αποτελώντας ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φαινόμενο, με παγκόσμιες διαστάσεις και σημασία, σε πολλά επίπεδα.
Σήμερα ο αθλητισμός και ο τουρισμός αποτελούν δύο μεγάλους κοινωνικούς θεσμούς που γιγαντώθηκαν ειδικότερα μετά το 1960 και αποτελούν δύο κερδοφόρες βιομηχανίες, που αποφέρουν τεράστια κέρδη. Οι έννοιες του τουρισμού και του αθλητισμού, αλληλοσχετίζονται και έχουν κοινό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η ευκαιρία που διαμορφώνεται για την Καλαμάτα δεν πρέπει να χαθεί.
Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, κλιμάκιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρo και Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 800 μέτρα, Yuri Borzakovskiy, το διευθυντή Αθλητισμού Andrei Kruporushnikov και τον επικεφαλής στήριξης της εθνικής ομάδας στίβου, Nikolai Lukashkin, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, διερευνώντας τις δυνατότητες της πόλης, σε αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές, ώστε να φιλοξενήσει αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου της Ρωσίας στη φάση της αγωνιστικής τους προετοιμασίας.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, απ' όπου ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Δημήτριο Πουλόπουλο, έφορο της ομάδας στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, για τις δυνατότητες που παρέχουν οι εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Νικόλαος Στακιάς, επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Τουρισμού σε θέματα αθλητικού τουρισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Μασούτης.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξενοδοχεία της πόλης, όπου έτυχε φιλόξενης υποδοχής, ενώ πριν από την αναχώρησή της για την Αθήνα παρακολούθησε αγώνες της ημερίδας στίβου που οργανώθηκε από το Μεσσηνιακό Γ.Σ και διεξάγονταν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη, υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ εντασσόταν στο πλαίσιο του έτους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδος - Ρωσίας.  Α.Π.

*** Από το Πεταλίδι ένα νέο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας 
Ανακοινώθηκαν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δια του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη τα 35 νέα στελέχη.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ο Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρης Κων. Αναστασόπουλος ανιψιός του τέως Βουλευτή και Υφυπουργού Υγείας Νίκου Δημ. Αναστασόπουλου.
Ο Δικηγόρος Αθηνών και Διδάκτορα Ιατροδικαστικής είναι γνωστός στους κύκλους της Μεσσηνίας μιας και έχει γεννηθεί το 1975 στη Καλαμάτα και μεγάλωσε στο Πεταλίδι - Μεσσηνίας.
Από το 2001 ασκεί μάχιμη δικηγορία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.
Στο πλούσιο βιογραφικό του πρέπει να προστεθεί η προσφορά του στους Μεσσήνιους συμπατριώτες του και η αμέριστη συμπαράστασή του στα καθημερινά τους προβλήματα. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο αποτελέσματα :

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο κύπελλο Ελλάδας έχει ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΠΕΜΠΤΗ
  ΟΦΗ–Πλατανιάς («Θ. Βαρδινογιάννης»)  1-0  .- ^
Το  γκολ : 9΄Χαντί .-
Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής (δεν θα διεξαχθεί)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΟΦΗ 1 1-0-0 3-0 3
Πλατανιάς 1 1-0-0 1-0 3
Απόλλων Σμύρνης 1 0-0-1 0-1 0
Ηρακλής 1 0-0-1 0-3 0
 2ος ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΤΗ
Λεβαδειακός – Αιγινιακός  5-0
ΤΕΤΑΡΤΗ
Απόλλων Πόντου – ΠΑΟΚ  0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΟΚ 2 2-0-0 3-1 6
Απόλλων Πόντου 2 1-0-1 1-1 3
Λεβαδειακός 2 1-0-1 6-2 3
Αιγινιακός 2 0-0-2 0-6 0
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ
Λαμία – Καλλιθέα 1-0
ΠΕΜΠΤΗ
  Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ (Αλκαζάρ) 0-7 .-
Τα γκολ : 19΄Τζανετόπουλος , 22΄ , 43΄ Χριστοδουλόπουλος , 36΄Ασντάρεβιτς , 40΄ Μπακασέτας , 51΄Αραούχο , 79΄Τραουστάσον
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΑΕΚ 1 1-0-0 2-0 3
Απόλλων Λάρισας 1 1-0-0 2-1 3
Λαμία 2 1-0-1 1-2 3
Καλλιθέα 2 0-0-2 1-3 0
 4ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ
Κέρκυρα – Σπάρτη 6-1
ΠΕΜΠΤΗ
 Τρίκαλα – Ατρόμητος (Δημ. Στάδιο Τρικάλων) 1-1  .- ^
Τα  γκολ : 51΄Καρασαλίδης , 75΄ Μανούσος .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Τρίκαλα 1 1-0-0 3-1 3
Ατρόμητος 1 1-0-0 1-0 3
Κέρκυρα 2 1-0-1 6-2 3
Σπάρτη 1 0-0-2 2-9 0
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ
Αχαρναϊκός – Ολυμπιακός 0-3
ΠΕΜΠΤΗ
  Αστέρας Τρίπολης – ΑΟΧ Κισσαμικός («Θ. Κολοκοτρώνης) 2-1 .- ^
Τα γκολ : 40΄ Ξυδάς , 44΄Τριανταφύλλου  , 64΄Δουβίκας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ολυμπιακός 2 2-0-0 5-1 6
Κισσαμικός 1 1-0-0 1-0 3
Αστέρας Τρίπολης 1 0-0-1 1-2 0
Αχαρναϊκός 2 0-0-2 0-4 0
 6ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ
Εργοτέλης – Ξάνθη 2-4
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ξάνθη 2 2-0-0 6-2 6
Παναιτωλικός 2 1-0-1 2-2 3
Πανσερραϊκός 2 1-0-1 2-2 3
Εργοτέλης 2 0-0-2 2-6 0
 7ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιγιάλειος 3-0
ΤΕΤΑΡΤΗ
Άρης – Πανιώνιος 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΣ Γιάννινα 2 1-1-0 4-1 4
Πανιώνιος 2 1-1-0 3-2 4
Άρης 2 1-0-1 2-2 3
Παναιγιάλειος 2 0-0-2 0-4 0
8ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ
Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 1-2
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΑΕΛ – Παναχαϊκή 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Παναθηναϊκός 2 2-0-0 4-1 6
Λάρισα 2 1-0-1 3-2 3
Παναχαϊκή 2 1-0-1 1-3 3
Αναγ. Καρδίτσας 2 0-0-2 1-3 0

***  ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS 81-63.-^
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-15, 43-33, 60-51, 81-63.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 4, Φριντζόν 2, Βέστερμαν 5 (1), Ροντρίγκεθ 25 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ), Βοροντσέβιτς 2, Κλάιμπερν 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Χίγκινς 9 (1), Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 21 (9/10 δίποντα, 3/4 βολές), Χάντερ 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρίβερς 17 (3), Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 9 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ 8 (4/6 δίποντα), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 7 (4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1).
Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

~** 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη, 24/10/2017

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 75-81
Κίμκι (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 85-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-69
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 100-90
Τετάρτη, 25/10/2017 :
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 63-80 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-63
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 81-70
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 76-80 .-
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26-27/10/2017)
Πέμπτη, 26/10/2017

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)    87-84 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-24 ,20-25 , 23-12 ,  25-23 .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  78-74 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-22 , 22-1715-1424-21 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Κίμκι (Ρωσία) 92-75 , (49-40)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-20 , 27-20 , 25-15 ,  18-20 .-
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  66-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-18 , 15-22 , 19-2316-24 .-
Παρασκευή, 27/10/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:30 Novasports 2
Βαλένθια (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)
Βαθμολογία
Ν-Η 

Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
Ολυμπιακός 4-0
Κίμκι 3-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1
Φενέρμπαχτσε 2-1
Βαλένθια   2-1
Ερυθρός Αστέρας  2-2
Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-2 
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2  
Παναθηναϊκός 1-2
Μπαρτσελόνα 1-3
Αρμάνι Μιλάνο  1-3
Μάλαγα 1-2  
Μπάμπεργκ  1-2  
Μπασκόνια 0-3  
Αναντολού Εφές 0-3
 

***


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2017/10/news-24-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5888   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3751   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3756  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.395   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 
~** VIDEO   για σήμερα  :
~Arfara  Μεσσηνίας 23/10/2017:
 https://youtu.be/6sXAWDMdPpQ   .-
1~* ARFARA KALAMATAS 24/10/2017 Μέρα βροχής: : https://youtu.be/EM1AHd8SE6k .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ 1 :
https://youtu.be/pxf-4UDJNJU .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ 2:
https://youtu.be/DbarVU3_yyE .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ 3:
https://youtu.be/Gw6rr30Fsog .-
5~ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ 4:
https://youtu.be/XmZioiJDICM  .-
~** Ελλάδα  έχεις ταλέντο Θαλής Αναγνωστίδης  2017: 
https://youtu.be/oOpmgWJvEu4 .-
~**Ελλάδα έχεις ταλέντο  2017 Κατερίνα Πέτρος:
~**Ελλάδα έχεις ταλέντο Γιαννακόπουλος Πιτσαλίδα 2017: https://youtu.be/LPGgOj4dUqw .-  
~**Ελλάδα έχεις ταλέντο Εβελίνα Αργυρίδου 2017:
10~Ελλάδα έχεις ταλέντο Άγγελος Χριστόπουλος τραγούδι 2017 14014 : https://youtu.be/-U5WWLpBDmE  .-
~** Ελλάδα έχεις ταλέντο Οριεντάλ 2017::
https://youtu.be/OtarOC0EbUA  .-
~*Ελλάδα έχεις ταλέντο Έλενα και Φένια Τσικιτικου 2017: https://youtu.be/S19mmMAxADs .-
13~*Ελλάδα έχεις ταλέντο Κ . Κουτούπης κουρέας 2017:
https://youtu.be/4i4Kb-DYNo8  .-
~


* ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
https://youtu.be/F_vpUIjFSv0 .-
~ ΞΥΠΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!:
https://youtu.be/7oWwSadyrug .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: