ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 ...
~
                  Άρχισε το λιομάζωμα στα ελαιοπερίβολα  της Μεσσηνίας
 


~*ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ένα σπάνιο βίντεο το 1992:
https://youtu.be/dI2rpEto9X8   .-

 
 
 Πρώτα τον δικό σου τον μπαχτσέ να ποτίσεις. Αν μπορείς και τον ξένο.Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

 ~ 5 Νοεμβρίου
Μαρτύρων Γαλακτίωνος καί Επιστήμης († γ΄αι.). Αγίων Γαΐου επισκόπου Εφέσου, Ερμά επισκόπου Φιλίππων, Λίνου πρώτου επισκόπου παλαιάς Ρώμης. Πάτροβα επισκόπου Ποτιόλων και Φιλολόγου επισκόπου Σινώπης. Μάρτυρος Παμφίλου, του πρεσβυτέρου. Αγαθαγγέλου, Δομετίου, Δομνίνου, Δωροθέου πρεσβυτέρου, Ευψυχίου, Θεοτίμου, Θεοφίλου, Καρτερίου, Κάστορος επισκόπου, Σιλβανού, Τιμοθέου και Φιλοθέου. Οσίου Γρηγορίου του ομολογητού (1). Ιωνά επισκόπου Νοβογοροδίας και Παύλου επισκόπου.
(1)Ο όσιος Γρηγόριος έζησε τον 9ο αιώνα, την εποχή του αυτοκράτορα Λεόντου του Ε`. Ο Γρηγόριος αγάπησε τούς λόγους του Κυρίου από νεαρή ηλικία και πρόκοψε σε όλες τις εν Χριστώ αρετές. Γι` αυτό το λόγο μετά το θάνατο του πατριάρχη Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε, από τούς συγκεντρωθέντες εκεί επισκόπους, Πατριάρχης. Η εκλογή του και χειροτονία του ήταν αποδεκτή όχι μόνο από τούς ιεράρχες αλλά και από το ποίμνιο. Ο όσιος Γρηγόριος αποδείχθηκε άξιος δάσκαλος της Ορθοδοξίας. Υπήρξε ταπεινός και γαλήνιος και έφερε σε πέρας ένα αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο. Όταν ο αυτοκράτορας, Λέοντας ο Ε`, αναζωπύρωσε την εικονομαχία ο Γρηγόριος αντέδρασε. Έτσι ο άρχοντας διέταξε να πάνε τον όσιο δέσμιο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γρηγόριος μεταφέρθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα κι εκεί χωρίς να δειλιάσει τον κατηγόρησε ως αιρετικό, άθεο και ασεβή. Ο Λέοντας εξοργισμένος από τις κατηγορίες του οσίου διέταξε να τον μαστιγώσουν και στη συνέχεια να τον κλείσουν στη φυλακή. Παρ’όλ’ αυτά ο Γρηγόριος εξακολουθούσε να υμνεί τον Κύριο. Μαθαίνοντας το ο αυτοκράτορας πρόσταξε να τον εξορίσουν. Έτσι ο όσιος Γρηγόριος οδηγήθηκε στην εξορία όπου και μετά από τρία χρόνια παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.
~
 
~
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Tὴν λαμπρὰν ξυνωρίδα τῶν μαρτύρων τιμήσωμεν ὥσπερ συζυγίαν ἀρίστην καὶ κλειτὴν καὶ θεόφρονα· τὸν θεῖον Γαλακτίωνα πιστοί, ὁμοῦ σὺν Ἐπιστήμῃ τῇ σεμνῇ. Δι' ἀσκήσεως γὰρ πόνων ἀθλητικὴν ἐξήνθησαν φαιδρότητα. Δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι δι' ὑμῶν πᾶσιν ἰάματα.
Απολυτίκιον Αγ. Γαλακτίωνος και Επιστήμης - 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/vUORCfHb7Y8  .-
~


***  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! Οι «πατριώτες» της Χ.Α. αυτό πρέπει να κάνουν…

~ Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως μια πατριωτική οργάνωση και κατέληξε στα έδρανα της Βουλής να απολαμβάνει παχυλούς μισθούς και προνόμια.
Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία της οργάνωσης, η οποία πρέσβευε τη στήριξη στους Έλληνες και την αγάπη για την Ελλάδα. Αντί αυτού, το κόμμα- πλέον- έχει μπει στη Βουλή και τα μέλη του «τρώνε» εις βάρος των Ελλήνων.
Αν είσαι πατριώτης σε νοιάζει πρώτα η Πατρίδα και οι συμπολίτες σου και ύστερα ο εαυτός σου. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι βουλευτές της είναι να παραιτηθούν άμεσα για δύο λόγος που συνδέονται.
Πρώτον, μόνο έτσι θα αποδείξουν ότι δεν εξαρτώνται από τα προνόμια τους, ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα και όχι σύμμαχος των όσων ασκούν μνημονιακή πολιτική.
Επιπλέον, με την παραίτηση τους διαλύουν τη Βουλή και η μόνη λύση θα είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών.




*** ΒΟΜΒΑ! Aπίστευτη πρόκληση από Ιταλία! Στηρίζει Ερντογάν

~ Το ιταλικό σκάφος Odin Finder κάνει βόλτες απερίσπαστο σε περιοχή που η ευθύνη ανήκει στην Ελλάδα και μάλιστα, για λογαριασμό της Τουρκίας.
Η γείτονα χώρα παράνομη NAVTEX 1095/17 έχει προαναγγείλει την διεξαγωγή επιστημονικών εργασιών από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας, από το Odin Finder σε μια περιοχή που ξεκινά από την νοτιοανατολική Κρήτη και φθάνει μέχρι το εξωτερικό όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Λευκωσία ακύρωσε την τουρκική NAVTEX, ενώ η Αθήνα το μόνο που έκανε ήταν να…σιωπήσει.

***  Και το παράνομο κυνήγι καλά κρατεί στη Μεσσηνία… 
Αν και η κυνηγετική περίοδος βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, στη Μεσσηνία ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις από θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους για παράνομο κυνήγι.
Οι βασικές παραβάσεις που βεβαιώνονται είναι παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου με θηλιές και πουλιών με ηχομιμητικές συσκευές.
Ήδη έχουν κατασχεθεί παράνομες συσκευές που προκαλούν και παραπλανούν πουλιά και έχουν κατατεθεί οι σχετικές μηνύσεις.
Αυτό που έχει εκπλήξει θηροφύλακες και τους δασικούς υπαλλήλους είναι η εφευρετικότητα στις θηλιές που φτιάχνουν κάποιοι για αγριογούρουνα, χρησιμοποιώντας ό,τι μέσο και πρωτοτυπία μπορούν.
Πάντως, όπως διευκρίνισε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, όποιος συλλαμβάνεται με ηχομιμητική συσκευή εκτός από τη μήνυση και την κατάσχεση του όπλου, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο το οποίο ξεκινά από 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1500 ευρώ.
Συνολικά από θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους φέτος από την αρχή του χρόνου έως τώρα έχουν κατατεθεί 16 μηνύσεις για παράνομο κυνήγι και έχουν γίνει 9 κατασχέσεις όπλων. Επίσης, έχουν κατατεθεί 6 μηνύσεις για κυνήγι πουλιών με αγκίστρια και 8 μηνύσεις για κυνήγι με ηχομιμητικές συσκευές, οι 6 από αυτές έχουν κατατεθεί  την κυνηγετική περίοδο που διανύουμε τώρα. Τέλος, έχουν κατατεθεί και 5 μηνύσεις για θηλιές για αγριογούρουνα.  Β.Β.

*** Αρχαία Μεσσήνη, το δόρυ της Μεσσηνίας που πρέπει να σηκώσουμε!
Η πόλη των αγαλμάτων, η πόλη που συγκινεί όλους τους επισκέπτες της, η πόλη που ανήκει σε όλους, η πόλη που θυμίζει ποίοι είμαστε αλλά και πως πρέπει να πορευθούμε.
Ας δούμε το θέμα όμως καθαρά τεχνοκρατικά. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι το στολίδι της Μεσσηνίας και η ναυαρχίδα ανάπτυξης του τόπου μας. Πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για την προβολή του χώρου αλλά παράλληλα να γίνει και ένα ‘’Master Plan’’ για το ποιες παρεμβάσεις σε έργα υποδομής πρέπει να γίνουν. Πρέπει άμεσα να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο σημείο αλλά και να γίνει ο σχεδιασμός για το πως θα εκμεταλλευτούμε καθαρά επιχειρηματικά την επισκεψιμότητα στην περιοχή.  Πρέπει να ενταχθεί η περιοχή σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιδότηση επιχειρηματικών σχεδίων στην διαμονή και στην εστίαση.
Προτείνω άμεσα να γίνει μελέτη οικονομικής αποτίμησης του αρχαιολογικού χώρου. Η οικονομική αποτίμηση αρχαίων μνημείων με βάση τεχνικές που αντλούνται από το πεδίο της οικονομικής του περιβάλλοντος μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες που διευκολύνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη χάραξη πολιτικών στο πεδίο του πολιτισμού. Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνονται πριν από οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη για υποδομές που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε, να έχουμε την δυνατότητα σύγκρισης κόστους οφέλους.
Απόστολος Γκούνης   Οικονομολόγος   Περιφερειακός Σύμβουλος

*** Με ΣΔΙΤ ο νέος Τερματικός Σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα 
Η λύση του ΣΔΙΤ προκρίνεται όπως όλα δείχνουν για να κατασκευαστεί ο Νέος Τερματικός Σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με έγγραφο της Αττικό Μετρό που διαθέτει το ypodomes.com αναφέρεται ότι "η υλοποίηση του ΚΣΥΛ παρά το ότι είναι ιδιωτική επένδυση σε ένα έργο δημοσίου συμφέροντος ιδιαίτερα σύνθετο, με πολλούς φορείς να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή και να δέχονται τις θετικές επιπτώσεις από την υλοποίηση του. Για το λόγο αυτό στην υλοποίηση του ΚΣΥΛ έχει επιλεγεί η λύση της Συνεργασίας/Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)".
Το έργο το οποίο εξαγγέλεται διαρκώς από το 2001 έχει αποτελέσει πεδίο αναφοράς ως έργο-μακέτα. Φέτος υπάρχει κινητικότητα καθώς αυτή την εποχή σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο εκπονείται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά και να είναι δυνατή η υλοποίηση του.
Τον Φεβρουάριο του 2016 υπεγράφη συμφωνητικό μετακύ του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδας (ΚΣΑΥΛΕ) και ομάδας μελετητών από τον Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο/ΕΛΚΕ και λοιπών ιδιωτικών φορέων για την εκπόνηση της προμελέτης για τον νέο Τερματικό. Τεχνικός συντονιστής του έργου (project manager) έχει οριστεί η Αττικό Μετρό, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν ποιος  θα είναι και ο Φορέας Υλοποίησης του.  Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

***  Ξεκίνησαν για τη Βιέννη και τελικά βρέθηκαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας 
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ένας 42χρονος και μία 42χρονη, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Δελτία Ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, ενώ οι συλληφθέντες συνόδευαν και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, για τα οποία υπέδειξαν δύο  Δελτία Ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, που ήταν επίσης πλαστά και κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Η ιστοσελίδα της περιφέρειας 
Άμεση αναβάθμιση και πολλές διορθώσεις θέλει η ιστοσελίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πολλά πράγματα από αυτά που αναγράφονται δεν ισχύουν, όπως για παράδειγμα η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υπάρχει ακόμα ως μέλος ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης.  Β.Β.

*** Ακυρώθηκε πριν ανακοινωθεί η ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη στην Καλαμάτα 
Δε θα πραγματοποιηθεί, τελικά,  η πολιτική συγκέντρωση με ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη και του συγγραφέα Σάκη Μουμτζή που προγραμματιζόταν για τις 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο “Elite” .  Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της «αναβολής» αυτής της εκδήλωσης είναι ότι την τελευταία στιγμή κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του αντιπροέδρου του Κόμματος στο προσυνέδριο της Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί εκείνες τις ημέρες. Παράλληλα, στελέχη της  ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας εκφράζουν τη «δυσαρέσκεια» τους για το σάλο που ξέσπασε σχετικά με την τιμή της πρόσκλησης στην εκδήλωση, υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε ανάλογες συνεστιάσεις όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούνταν με πρόσκληση και ποτέ δεν προκλήθηκε ανάλογος «σάλος».  Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός ότι «διέρρευσε» στο διαδίκτυο η πρόσκληση της εκδήλωσης πριν τοποθετηθεί επίσημα η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας με δελτίο τύπου  έδωσε λαβή για διάφορά σχόλια που πέρασαν σε πανελλήνιο επίπεδο. Πάντως,  από το κόμμα της ΝΔ σημειώνουν ότι η αναβολή της εκδήλωσης δεν έχει να κάνει με όλα όσα ακούστηκαν αλλά για  όσα αναφέραμε πιο πάνω και την παρουσία του κ. Γεωργιάδη στη Λάρισα. Προσθέτουν δε, ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον…  Κ. Γαζ. 

*** Πολύ λίγα τα ξύλα που είναι διαθέσιμα φέτος για συλλογή 
Σημαντικά μειωμένες είναι φέτος οι ποσότητες ξύλων που μπορούν να συλλέξουν οι ενδιαφερόμενοι από τις δασικές περιοχές της Μεσσηνίας, ανάλογα με τις άδειες που χορηγούνται.
Το σίγουρο είναι ότι φέτος δε θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο δασαρχείο της Καλαμάτας, οι οποίες ήταν αρκετές.
Όπως διευκρίνισε ο Δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, φέτος η υπηρεσία έδωσε έγκριση μόνο για τους κατοίκους της περιοχής του Ταϋγέτου, διότι δεν υπάρχει διαθέσιμη για συλλογή μεγάλη ποσότητα ξύλων στο συγκεκριμένο δάσος. Ήδη η συλλογή ξεκίνησε από την 1η του μήνα.
Αναγκαστικά οι αιτήσεις των υπολοίπων θα τεθούν στο αρχείο, καθώς η ικανοποίησή τους  ορίζεται από τα ξύλα που υπάρχουν διαθέσιμα. Στην υπόλοιπη δασική περιοχή αρμοδιότητας του δασαρχείου Καλαμάτας, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν λίγες.
Ωστόσο, αρκετά είναι τα αιτήματα κάθε χρόνο για κοπή ξύλων μέσα σε κτήματα. Οι αιτήσεις αυτές μπορούν να κατατίθενται όλο το χρόνο και εγκρίνονται αρκετές.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί από την δασική υπηρεσία κανένα κρούσμα παράνομης υλοτομίας.
Από το Δασαρχείο εκτελούνται κανονικά περιπολίες στις δασικές περιοχές, η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά έως τις 10 το βράδυ, ενώ υπάρχει προσωπικό και τα Σαββατοκύριακα.  Β.Β.

***  «Καμπάνα» σε ιδιωτική υπάλληλο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για πλαστογραφίες και απάτες 
Ένοχη για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας μια νεαρή ιδιωτική υπάλληλος σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Καλαμάτα.
Η κοπέλα κρίθηκε ένοχη ότι είχε καταρτίσει 16 πλαστές αιτήσεις πελατών πως δήθεν ήθελαν να συμβληθούν με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και λάμβαναν συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Η υπάλληλος στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως πράγματι είχε παραλάβει ως υπάλληλος του καταστήματος κάποιες από τις επίδικες αιτήσεις, αλλά όχι πως είχε η ίδια παρουσιάσει ψευδή στοιχεία. Απέδωσε, δε, τις κατηγορίες σε σκευωρία σε βάρος της.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν πιστευτοί και έτσι το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης και για τις δύο κατηγορίες 2 ετών με 3ετή αναστολή.
  16 αιτήσεις
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που κρίθηκε ένοχη, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2012 προώθησε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας 16 αιτήσεις ατόμων που δήλωναν ότι επιθυμούσαν να γίνουν πελάτες και ζητούσαν να τους παρασχεθεί σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και να λάβουν παροχές και εμπορεύματα. Οι αιτήσεις αυτές συνοδεύονταν από 21 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 9 usb stick.
Στις αιτήσεις είχαν αναγραφεί πραγματικά στοιχεία προσώπων, όμως λανθασμένες διευθύνσεις κατοικίας.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν κάποια από τα άτομα αυτά, πηγαίνοντας να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενημερώνονταν για οφειλή που είχαν από τις συνδέσεις αυτές και δήλωναν άγνοια.
  Απολογία
Στην απολογία της, η κοπέλα είπε ότι το 2012, επειδή δεν παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στις αρχές του έτους το κατάστημα, άρχισε να υπάρχει από το αφεντικό της πιεστική συμπεριφορά. Αυτό, όπως σχολίασε, την ανάγκασε στις 31 Ιουλίου να πάει στο γραφείο του και να δηλώσει παραίτηση. Περιέγραψε ότι της ζήτησε να ανοίξει και το απόγευμα το κατάστημα, μιας και ήταν υπεύθυνη, και να φύγει από την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε ότι έτσι έγινε και πως επειδή είχε υπόλοιπο αδείας, την έβαλαν σε άδεια, αν και η ίδια επιθυμούσε να την πληρωθεί.
Ανέφερε ακόμη ότι στο κατάστημα είχε γίνει απογραφή στην οποία παρευρέθηκε και η ίδια και ήταν όλα εντάξει, ενώ μετά βρήκε δουλειά σε άλλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Υποστήριξε ότι ένα μεσημέρι η ιδιοκτήτρια του προηγούμενου καταστήματος πήγε και την περίμενε έξω από τη νέα της δουλειά. Εκεί την ενημέρωσε πρώτη φορά για τα προβληματικά συμβόλαια και της είπε ότι η επιχείρηση έχει χρεωθεί με 3.500 ευρώ και πρέπει να τα πληρώσει η ίδια. Τους είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και αρνήθηκε να δώσει χρήματα. Χθες εξήγησε στο δικαστήριο πως θεώρησε ότι επειδή έπρεπε να της καταβάλλουν 2.800 ευρώ από τα δεδουλευμένα της, οι πρώην ιδιοκτήτες το έκαναν αυτό για να τα γλυτώσουν.
  Ένοχη
Στη συνέχεια εξήγησε ότι στις συσκέψεις που έκαναν στην επιχείρηση, τους έλεγαν πως, όταν κάποιος τους πάει ταυτότητα, τη δέχονται και προχωρούν τα συμβόλαια. Και αυτή, όπως είπε, έκανε αυτό ακριβώς και δεν προχωρούσε σε άλλη διασταύρωση στοιχείων.
Αρνήθηκε δε ότι παραδέχθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος ότι είχε κάνει τις πράξεις αυτές και ότι ζήτησε συγγνώμη.
Σε επισήμανση της προέδρου της Έδρας, πως ένα από τα κινητά τηλέφωνα που αποκτήθηκαν με αυτές τις συμβάσεις το πήγε η ίδια σε κατάστημα σέρβις στη  Μεσσήνη, αρνήθηκε ότι συνέβη ως γεγονός.
Καταλήγοντας είπε πως είναι το θύμα όλης της ιστορίας, καθώς όταν διαπίστωσαν ότι λείπουν αυτά τα χρήματα, ήταν εύκολο να ρίξουν τα βάρη πάνω της, τονίζοντας πως ήταν υπεύθυνη του καταστήματος και της αποθήκης και θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει με άλλον τρόπο κινητά τηλεφώνα αν το επιθυμούσε.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Έδρας, Φωτεινή Γκιντώνη, τόνισε πως από τη διαδικασία και τις μαρτυρίες αποδείχτηκε ότι οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης κοπέλας δεν ευσταθούν, ενώ δεν έδωσε εξηγήσεις πώς κινητό από αυτές τις αιτήσεις η ίδια το πήγε στο κατάστημα σέρβις στη Μεσσήνη. Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή της και η πρότασή της έγινε δεκτή από το δικαστήριο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Στο σκοτάδι 3.130 νοικοκυριά από διακοπές 
Η οδυνηρή οικονομική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν εκατοντάδες πολίτες στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία,  αποτυπώθηκε με τον πλέον καθαρό τρόπο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας στο διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο της υποστήριξής της προς την οικογένεια που κάηκε το σπίτι της στην Καλαμάτα από κερί –το οποίο άναψαν τα παιδιά για να έχουν φως στο δωμάτιο μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης- ενημερώθηκε χθες από τα πλέον επίσημα χείλη ότι στη Μεσσηνία λόγω απλήρωτων λογαριασμών έχουν γίνει 830 διακοπές, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνουν άλλες 2.300! Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:
"Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, αφού επισκέφτηκε την οικογένεια της οποίας κάηκε το σπίτι από το κερί και εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της, στη συνέχεια επισκέφτηκε το διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, Ε. Παπαντωνόπουλο, και ζήτησε να ενημερωθεί:
-Γιατί δεν έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια;
Ο κ. Παπαντωνόπουλος απάντησε ότι πρέπει πρώτα να στείλει ο Δήμος ηλεκτρολόγο, να αποκαταστήσει τις ζημιές στην εγκατάσταση και να πιστοποιήσει ότι είναι δυνατόν και ασφαλές να ηλεκτροδοτηθεί το σπίτι.
-Για το πόσες οικογένειες στη Μεσσηνία έχουν μέχρι σήμερα κομμένο ρεύμα λόγω αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών τους.
Ο κ. Παπαντωνόπουλος ενημέρωσε την επιτροπή ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 830 αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και είναι στη διαδικασία να κοπεί το ρεύμα σε άλλες 2.300 παροχές.
Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής τόνισε ότι η εικόνα αυτή είναι τραγική και αποκαλυπτική του πού έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές τις οικογένειες στην Ελλάδα. Η φτωχοποίηση του κόσμου λόγω της λιτότητας, της μείωσης των εισοδημάτων και της υπερφορολόγησης ξαναγυρίζει το λαό στις δεκαετίες του 1950 και 1960. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων που οδηγούν το λαό τον 21ο αιώνα να ξαναγυρίζει στο κερί και το λυχνάρι.
Η Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν μαζί της για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τα κομμένα ρεύματα, τα κομμένα νερά κ.λπ., ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, να έλθουν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για όλα αυτά τα θέματα".

*** ALERT! «Χτυπάει» την Ελλάδα

~ Έντονη κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.
Ο ίδιος ενημέρωσε το κοινό μέσω ανάρτησης του στο facebook:
«Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα μας από την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ ΠΡΩΤΑ στα δυτικά και την Τετάρτη κατά τόπους και σε αρκετές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασηςκαι διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες (δείτε τους προγνωστικούς χάρτες μέχρι και την Τετάρτη)!
Η αναλογική μηνιαία εκτίμηση μου για τον Νοέμβριο δείχνει ότι βαδίζει όντως πολύ καλά και σας ευχαριστώ για τα πολύ ομορφα σχόλιο - μηνύματά σας ως ένα χρήσιμο "προγνωστικό εργαλείο" όπως την περιγράφετε emoticon smile:)! Για όσους δεν την έχουν διαβάσει μπορούν να το κάνουν κάνοντας κλικ εδώ! https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/1948819235357485
Μάλιστα μετά από ένα διάλειμμα την Πέμπτη τα τελευταία στοιχεία θέλουν την χώρα να εισέρχεται σε έναν νέο γύρο αξιόλογων και κατά τόπους αλλά και έντονων βροχών και καταιγίδων απο την ερχόμενη Παρασκευή!»




***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαία εξέλιξη για την ΠΟΛΕΜΙΚΗ αεροπορία! Άνω κάτω ο στρατός...

~ Περισσότερο τσίρκο παρά κυβέρνηση θυμίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αυτή τη φορά χτύπησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε ότι θα βάλει στοπ στη συμφωνία της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα F-16. Φυσικά δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς έχει αποδείξει ότι κάνει τα πάντα που ζητούν οι Αμερικανοί όλα αυτά τα χρόνια, προφανώς κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια, όμως με θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν παίζεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος έγραψε στο twitter: «Αφού η Ντόρα βλέπει, κάτι σάπιο, στη διακρατική για τα F16 σταματώ κάθε διαδικασία έως καταθέσει στην επιτροπή με παρόντα τον Πρέσβη των ΗΠΑ».
Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16, στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, ανέφερε ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» εξοργίζοντας τον κ. Καμμένο.

***  Στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ο Κώστας Σημίτης! Κάτι συμβαίνει...

~ Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο Siemens και τα οποία θεωρεί συκοφαντικά.
«Ο Μ.Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ.Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια  για συκοφαντική δυσφήμιση», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. 
Αναλυτικά,  «Από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News "βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη", επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Ο Μ.Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ.Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια  για συκοφαντική δυσφήμιση.  Οι δύο γαλλικές εφημερίδες που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του καταδικάστηκαν επίσης.  Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος.
Ο κ.Σημίτης εφεξής θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».  protothema.gr

***  Η απόλυτα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ στρατηγική της Ρωσίας στην Ευρασία και οι δυνατότητες...

~ Πριν από 20 χρόνια η Ρωσία, κατεστραμμένη πλήρως από την Σοβιετική εποχή, προσπαθούσε να παίξει περιφερειακό γεωστρατηγικό ρόλο στην Ευρασία.
Πλέον, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν η Ρωσία όχι μόνο έχει επανέλθει ως παγκόσμια δύναμη στο χάρτη αλλά τα μεγάλα της σχέδια στην περιοχή προχωράνε με επιτυχία.
To Russia-Insider αναφέρει σε άρθρο του αναφέρει τα σχόλια του Ντμίτρι Τρένιν (ναι, ο διευθυντής του Κέντρου Μόσχας του Carnegie) ο οποίος έγραψε πρόσφατα ένα κείμενο για τα «μεγάλα σχέδια» της Ρωσίας για την Ευρασία.
Οι παρατηρήσεις του για το γιατί η Ρωσία είναι τόσο καλά τοποθετημένη στον χάρτη ώστε να επωφεληθεί από μια ολοκληρωμένη Ευρασία, αξίζει να διαβαστεί.
Αναφέρει ότι η γεωγραφική θέση της Ρωσίας στο βόρειο και το κέντρο της μεγάλης ηπείρου της Ευρασίας επιτρέπει και υποχρεώνει τη χώρα να έχει ένα μεγάλο όραμα  για τη γιγαντιαία γειτονιά της, από τη Νορβηγία στη Βόρεια Κορέα και από το Μουρμάνσκ στη Βομβάη.
Έχει τα δυο “εργοστάσια” της ηπείρου, την Ε.Ε. και την Κίνα, ως άμεσους γείτονες και δεν χρειάζεται να επιλέξει μεταξύ τους, αλλά μπορεί να συνεργάζεται ταυτόχρονα.
Η διαχείριση μεγάλου αριθμού πολύ διαφορετικών εταίρων είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, όπως δείχνει η πρόσφατη εμπειρία της Μόσχας στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Τρένιν.
Η διατήρηση των σχέσεων με την Κίνα σε μια σταθερή πορεία θα αποτελέσει σημαντικό μακροπρόθεσμο καθήκον. Δεν θα είναι εύκολη η δημιουργία μιας νέας περιφερειακής τάξης με την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, την Τουρκία και άλλους.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία είναι επίσης μέρος της Μεγάλης Ευρασίας και η αποστολή δεν θα ολοκληρωθεί πριν η Ευρώπη και η Ρωσία φθάσουν σε μια νέα ομαλότητα, βασισμένη στα σημερινά δεδομένα.  Με πληροφορίες από Russia Insider

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ο Πουτζδεμόντ πριν από λίγο...

~  Ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος της Καταλονίας κ. Carles Puigdemont παραδόθηκε στην Βελγική αστυνομία, ανέφερε πριν από λίγο ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας VRT.
Οι Καταλανοί υπουργοί και ο Puigdemont κατέφυγαν στο Βέλγιο μετά την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης της Μαδρίτης που επέβαλε άμεση κυριαρχία στην αυτόνομη περιοχή.
Τέσσερις πρώην υπουργοί της Καταλονίας που έφθασαν με τον Puigdemont στις Βρυξέλλες, έφθασαν επίσης στην αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του VRT.
Την Δευτέρα η ισπανική εισαγγελική αρχή ανακοίνωσε ότι είχε ασκήσει αγωγή εναντίον του και άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου και σε μερικούς περιφερειακούς βουλευτές σχετικά με την εξέγερση, την καταπάτηση και τις κατηγορίες κατά της υπεξαίρεσης στο ισπανικό εθνικό δικαστήριο.

*** ΝΤΡΟΠΗ! Πάνε να δημιουργήσουν ΕΜΦΥΛΙΟ στην εκκλησία για να "σώσουν" τον Τσίπρα...

~ Έκπληκτοι μείναμε από σημερινά δημοσιεύματα Κυριακάτικων εφημερίδων περί Ιερού Πολέμου Αγίου Όρους με Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το δυναμικό «όχι» του Αγίου Όρους στον Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο φαίνεται πως δεν άρεσε σε διάφορα φιλο-κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι Αγιορείτες Πατέρες, που καθημερινά δίνουν με αυταπάρνηση τον δικό τους αγώνα, εξέφρασαν το Σεπτέμβριο έμπρακτα τη δυσαρέσκειά τους στο ενδεχόμενο να επισκεφθεί όψιμα και για αλλότριους σκοπούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Άγιο Όρος.
Ένας πρωθυπουργός που ο ίδιος δηλώνει άθεος, που εισήγαγε στο κοινοβούλιο νόμο αλλαγής φύλου, που προσπαθεί να εκμηδενίσει την Ορθόδοξη Πίστη μέσω των φακέλων για τα νέα θρησκευτικά, του οποίου τα στελέχη σχεδόν καθημερινά καταφέρονταο με ανοίκειες εκφράσεις κατά της Εκκλησίας και των Ιεραρχών, προφανώς καθίσταται εφικτό να γίνει αποδεκτός μετά βαΐων και κλάδων στο Περιβόλι Της Παναγιάς.
Επειδή όμως η εικόνα και η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της σημερινής κυβέρνησης, σημερινά κυριακάτικα δημοσιεύματα, εκμεταλλευόμενα μια γενική παραφιλολογία, προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια, να σκανδαλίσουν και να αποπροσανατολίσουν.
Αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από το Άγιο Όρος, όμως αρνήθηκε ευγενικά να παραστεί διότι ΄΄μαίνεται΄΄ πόλεμος μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη και ορισμένων Μονών του Αγίου Όρους και επειδή θα συνέπεφτε η επίσκεψη Τσίπρα με αυτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επέλεξε τελικώς η πλευρά Μαξίμου να ακυρώσει την επίσκεψη.
Τα δημοσιέυματα προχωρούν το ζήτημα ακόμα πιο πέρα, αφού ισχυρίζονται ότι οι μαύρες σημαίες στο Άγιο Όρος απευθύνονταν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όχι στον ευσεβή πρωθυπουργό.
Γράφουν επίσης ψευδώς με προφανή σκοπό τον αποπροσανατολισμό, ότι η Μονή Εσφιγμένου έχει υψώσει μαύρες σημαίες ενώ στην πραγματικότητα ήταν η Μονή Δοχειαρίου η οποία προέβη σε αυτή τη στάση.
 Ο σκοπός των υποκινούμενων δημοσιευμάτων είναι προφανής:
Οι επιτελείς της επικοινωνιακής προπαγάνδας είναι σαφώς ενήμεροι για μια δυσαρέσκεια που υφίσταται όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς ορισμένες επιλογές του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με μια σειρά ζητημάτων (συμπροσευχή, διάλογος με Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κτλ) και θεωρούν ότι είναι η τέλεια ευκαιρία να σπείρουν διχόνοια στις τάξεις της Ορθοδοξίας, δημιουργώντας έναν εικονικό πόλεμο Αγίου Όρους με Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αποτέλεσμα αυτής της διασποράς ψευδών ειδήσεων είναι να σκανδαλιστούν οι πιστοί και να απογοητευθούν, να δημιουργηθεί τεχνητή πόλωση μεταξύ Αγίου Όρους και Οικουμενικού Πατριαρχείου και να διασωθεί η κυβέρνηση από το επικοινωνιακό ΄΄στραπάτσο΄΄ που υπέστη.
Όποιες και αν είναι οι ενστάσεις όλων μας προς ορισμένες ενέργειες, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να μην αφήνουμε να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας εκμεταλλευόμενοι την αγάπη και αφοσίωσή μας στην αληθινή Ορθόδοξη Πίστη.  Αν διασπαστούμε θα χάσουμε τον εαυτό μας.   Ενωμένοι θα νικήσουμε.  ekklisiaonline.gr

***  Πάνω από 800 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Αρκετές συλλήψεις έκαναν και τον περασμένο μήνα οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους αριθμούς να δείχνουν 26 συλλήψεις κάθε ημέρα του Οκτωβρίου.
Συνολικά συνελήφθησαν 806 άτομα: Τρία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 96 για κλοπή και απόπειρες, 90 για ναρκωτικά, 12 για όπλα, 12 για παράβαση νόμου περί αρχαιοτήτων, 2 για απάτη, 2 για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ), ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 246 για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών, 12 για πλαστογραφία, ένα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 4 για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, 10 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 7 για λαθρεμπόριο, 26 για Γ.Ο.Κ., 160 για Κ.Ο.Κ., 5 για ενδοοικογενειακή βία, 52 για καταδιωκτικά έγγραφα και 74 για διάφορα άλλα αδικήματα
 Εξιχνιάσθηκαν
Σε όλους τους νομούς εξιχνιάσθηκαν 2 υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας, 1 υπόθεση ληστείας, 153 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και απόπειρες, 68 υποθέσεις για ναρκωτικά, 24 υποθέσεις για όπλα, 7 υποθέσεις για πλαστογραφία, 2 υποθέσεις απάτης, 3 υποθέσεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 1 υπόθεση για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, 5 υποθέσεις λαθρεμπορίου, 2 υποθέσεις για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ).
Εξαρθρώθηκαν 2 συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας. Συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, όλα τους μέλη των συμμοριών. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1 κιλό κάνναβης, περίστροφο, χρήματα και οχήματα.
  Κατασχέσεις
Τέλος, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν: Ηρωίνη 20,83 γραμμ., κοκαΐνη 7,9 γραμμ., χασίς 4.158,74γραμμ., 253,5 ναρκωτικά χάπια, 37 δενδρύλλια κάνναβης, 473 γραμμ. σπόροι κάνναβης, 5 τσιγαριλίκια κάνναβης, 34,7 γραμμάρια μεθαδόνη, 1,2 γραμμ. Βουπρενορφίνη, 210 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα), 110 σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, 17,4 γραμμάρια ψυχοδραστική ουσία, 3 πιστόλια, 16 κυνηγετικά όπλα, 86 φυσίγγια  διαφόρων τύπων, 12 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 3 ανιχνευτές μετάλλων, το χρηματικό ποσό των 2.255 ευρώ και 100 δολάρια, 62 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 268 κίβδηλα νομίσματα, 3.295 γραμμ. λαθραίος καπνός, 543 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 10 οχήματα, 27 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια  κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία και προϊόντα παραεμπορίου.
Τέλος, τον Οκτώβριο κλάπηκαν 71 οχήματα και βρέθηκαν 27.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Καμπάνες για τις χωματερές στους δήμους Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου- Νέστορος 
Τον «λογαριασμό» για τις παράνομες χωματερές στέλνει στους δήμους –και σε δύο περιφέρειες– η πολιτεία. Κάνοντας την απειλή ετών πράξη, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προχώρησαν στον επιμερισμό των πρώτων 37,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα πρόστιμα των τριών πρώτων εξαμήνων, και μόλις αυτά υπογραφούν από τον υπουργό Εσωτερικών θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων. Με τον τρόπο αυτό η πολιτεία ασκεί ευθέως πίεση και στις 41 περιοχές που ακόμα διαθέτουν ενεργές χωματερές, προκειμένου να καταλήξουν σε μια νόμιμη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η δυνατότητα καταλογισμού στους υπαίτιους (δήμους, περιφέρειες) των προστίμων που πληρώνει η χώρα για τις παράνομες χωματερές, τα λύματα και τα επικίνδυνα απόβλητα έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 2012 (ν. 4042/12). Η διαδικασία εξειδικεύθηκε το 2014 με κοινή απόφαση των Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομικών (ΦΕΚ 2123Β), αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό δείχνει να αλλάζει. Στις αρχές του έτους (συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο), το υπουργείο Περιβάλλοντος (Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος) απέστειλε στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλης της χώρας τη λίστα των προστίμων, ζητώντας τον επιμερισμό τους στους υπαίτιους. Η λίστα εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών (στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων) τον Σεπτέμβριο και πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και εστάλη προς υπογραφή στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τον νόμο, το «μερίδιο» κάθε δήμου ή περιφέρειας από τα πρόστιμα θα παρακρατηθεί από την τακτική τους χρηματοδότηση.
Η εισήγηση των δύο συναρμόδιων για το θέμα των απορριμμάτων υπουργείων αφορά την κατανομή του κατ’ αποκοπήν προστίμου (10 εκατ. ευρώ) και των τριών πρώτων εξαμήνων της χρηματικής ποινής (η οποία υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των παράνομων χωματερών που παρέμεναν στην εξεταζόμενη περίοδο ενεργές ή είχαν κλείσει αλλά δεν είχαν ακόμα αποκατασταθεί). Η χρηματική ποινή ήταν 10,36 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο (2.12.14-2.6.15, αρχικά 14 εκατ. ευρώ τα οποία μειώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων), 9,92 εκατ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο (έως 2.12.15) και 6,88 εκατ. ευρώ για το τρίτο εξάμηνο (έως 2.6.16): συνολικά, μαζί με το κατ’ αποκοπήν πρόστιμο των 10 εκατ. ευρώ ανέρχεται σε 37,1 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν πληρώσει συνολικά 45,44 εκατ. ευρώ σε ευρωπρόστιμα για τις χωματερές (4,52 εκατ. ευρώ το τέταρτο εξάμηνο και 3,76 εκατ. ευρώ το πέμπτο εξάμηνο), ενώ ο υπολογισμός της επόμενης χρηματικής ποινής θα γίνει τον Δεκέμβριο.
  Ποιοι πληρώνουν
Ποιοι δήμοι θα πληρώσουν; Όλοι οι δήμοι οι οποίοι λειτουργούσαν τις 290 παράνομες χωματερές για τις οποίες καταδικαστήκαμε από το Ευρωδικαστήριο στις 2 Δεκεμβρίου 2014. Στον επιμερισμό που πραγματοποίησαν τα υπουργεία, το ανωτέρω ποσό που θα καταβάλει ο κάθε ΟΤΑ είναι 320.000 ευρώ ανά παράνομη χωματερή (80.000 ευρώ ως «συμμετοχή» στο κατ’ αποκοπή πρόστιμο και από 80.000 ευρώ για κάθε εξάμηνο που η χωματερή παρέμενε ενεργή). Κάποιοι δήμοι βέβαια είχαν περισσότερες από μία. Για παράδειγμα, όταν καταδικάστηκε η χώρα μας:
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
• Ο Δήμος Μεσσήνης διέθετε επτά παράνομες χωματερές (Αιπείας, Ανδρούσης, Αριστομένους, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου, Τρικόρφου).
  • Ο δήμος Τριφυλίας διέθετε πέντε χωματερές
 • Από τρεις χωματερές ο δήμος Πύλου – Νέστορος
Eξαιρέσεις
Να σημειωθεί ότι στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής, οι δήμοι θα πληρώσουν το 40% του προστίμου και το υπόλοιπο 60% η Περιφέρεια (στην Αττική ΕΣΔΝΑ), καθώς σε αυτές είχε μεταβιβαστεί η ευθύνη για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των χωματερών. Επομένως, το «βάρος» ειδικά για τους πολυπαραβάτες δήμους της Πελοποννήσου θα είναι πιο ελαφρύ. Το πρόστιμο είναι επίσης μισό αν η χωματερή είχε κλείσει αλλά δεν είχε αποκατασταθεί και μηδενίζεται όταν κλείσει η υπόθεση.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν τελικά θα υπογράψει την απόφαση καταλογισμού ο υπουργός Εσωτερικών, ή θα επιλέξει… να την αφήσει για τον διάδοχό του, όπως οι πέντε προκάτοχοί του από το 2012.
  Ξαναχρησιμοποιούν κλειστούς ΧΑΔΑ
Στις 41 ανέρχονται σήμερα οι παράνομες χωματερές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι 21 από αυτές είναι χωματερές που έκλεισαν και έχουν αποκατασταθεί, αλλά… επαναχρησιμοποιούνται· οι 17 εξ αυτών στην Πελοπόννησο. Πολλές ακόμα «ξεφυτρώνουν» ανά διαστήματα σε διάφορα σημεία της χώρας, όχι πλέον όπως στο παρελθόν, αλλά ως περιστασιακός χώρος απόθεσης: κοινώς, όπου βολεύει.
Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σήμερα σε λειτουργία παραμένουν 20 χωματερές: οι οκτώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι πέντε στην Πελοπόννησο, οι τρεις στη (νησιωτική) Αττική, οι δύο στο Βόρειο Αιγαίο και από μία στη Στερεά Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι 21 που έκλεισαν και αποκαταστάθηκαν, αλλά, ελλείψει νόμιμων χώρων διάθεσης, οι δήμοι αποφάσισαν να τις ξαναχρησιμοποιήσουν: οι 17 βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι δύο στη Στερεά Ελλάδα και από μία στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας. Τέλος, ο κατάλογος περιλαμβάνει και 33 χωματερές που έκλεισαν, αλλά δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί: οι εννέα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι επτά στην Αττική, οι πέντε στην Πελοπόννησο, οι τέσσερις στην Κεντρική Μακεδονία, οι τρεις στη Στερεά Ελλάδα, από δύο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη Δυτική Ελλάδα και μία στα νησιά του Ιονίου.
Αυτές είναι οι «επίσημες» χωματερές, δηλαδή όσες βασίζονται στον κατάλογο της ευρω-καταδίκης του 2014. Έκτοτε και δεδομένης της πίεσης που έχει ασκηθεί για το κλείσιμο των παλαιών χωματερών, ορισμένοι δήμοι προχωρούν στη δημιουργία νέων, επιλέγοντας μια διαφορετική οδό: εγκαταλείπουν τα σκουπίδια σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ανάλογες καταγγελίες φθάνουν συνεχώς στα υπουργεία, στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σε περιφέρειες με μεγάλο πρόβλημα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά καταγγελία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Τρίπολη, με την υπόθεση να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έναρξη της διαδικασίας που οδηγεί στο Ευρωδικαστήριο.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λιάλιος, Καθημερινή

*** Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 6/11/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Δημήτρης Πλατανιάς, από καθηγητής στην Καλαμάτα σταρ στη Royal Opera 
Δεν θέλει να μιλάει για τη Μαρία Κάλλας. Δεν θέλει να γράφουν για αυτόν υπερβολικά καλά σχόλια (μόνο να του τα λένε ιδιωτικά). Δεν του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις. Ο διεθνής βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς σε μια πρωτόγνωρα αποκαλυπτική συζήτηση λίγο πριν φύγει για το Λονδίνο.
Oι κριτικές για την εμφάνιση του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά ως Ριγολέττου στην ομώνυμη όπερα του Βέρντι που ανέβηκε στη Λυρική είναι καθολικά διθυραμβικές. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που καλό είναι να μη συζητήσει κανείς με τον Πλατανιά, τον βαρύτονο με τις παγκόσμιες εμφανίσεις και βραβεύσεις, που ασχολήθηκε με το λυρικό θέατρο μετά τα 30 του αφήνοντας πίσω του μια θέση καθηγητή κιθάρας στο Ωδείο Καλαμάτας…
Δεν θέλει να ακούει ούτε για τα εκθειαστικά σχόλια που γράφει το κοινό για αυτόν στα social media. Χτυπά απαλά το χέρι στο τραπέζι, κοιτά το πάτωμα σφίγγει τα χείλη, θέλει να τελειώνει με αυτή τη συζήτηση. «Ντρέπομαι πάρα πολύ. Δεν μπορώ. Μην τα γράφουν. Να έρθουν στο καμαρίνι να μου τα πουν. Αυτό θέλω, τους ανθρώπους που έρχονται να με δουν. Και ας μην τους έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Να τα πουν σε εμένα. Όχι να τα γράφουν στα social media».
Σπάνια δίνει συνεντεύξεις, φημίζεται για την κρυπτικότητα και τις λακωνικές απαντήσεις του όταν το κάνει. «Δεν είμαι φίλος με τις συνεντεύξεις: τι κάνεις, πού είσαι, πώς αισθάνεσαι; Ε, το πώς αισθάνομαι φαίνεται στη σκηνή. Στη συνέντευξη μάλλον δεν θα τα καταφέρω να σας το δείξω», μου λέει μειδιώντας. Επιμένω: όταν εκτιμάς έναν καλλιτέχνη είναι φυσιολογικό να θες να μάθεις περισσότερα για αυτόν, τη ζωή του, τον χαρακτήρα του. Οχι;
«Oταν μαθαίνεις περισσότερα για κάποιους που θαυμάζεις ως καλλιτέχνες, μπορεί και να σου χαλάσει η εικόνα που έχεις για αυτούς. Χάνεται το μυστήριο και μπορεί να μάθεις κάποιο ατόπημά του και να χάσεις την απόλαυση της τέχνης. Θέλω να τους βλέπω στη σκηνή, θέλω να βλέπω τα έργα τους. Τώρα αν μάθω ότι ο τάδε ζωγράφος που εκτιμώ τη δουλειά του είναι παιδόφιλος θα στενοχωρηθώ και μάλλον δεν θα πάω ξανά να δω τη δουλειά του» λέει. Και είναι ανατριχιαστική αυτή η συζήτηση τη στιγμή που παγκοσμίως πολλοί θαυμαστές του Κέβιν Σπέισι –από το Old Vic ως το «House of Cards»– προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους μαζί του.
Όμως αυτό το ζήτημα, της προσωπικής ζωής, και της δημόσιας εικόνας είναι κάτι που θα προκύψει και στη συνέχεια στη συζήτηση μου με τον Δημήτρη Πλατανιά. Τον βαρύτονο από την Καλαμάτα που αποφάσισε αργά στη ζωή του να γίνει λυρικός τραγουδιστής, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στα 34 του χρόνια και από τα 37 του και μετά έγινε πρώτο όνομα, έγινε ο σταρ της Royal Opera House και άλλων κορυφαίων σκηνών του κόσμου.
Εχετε κάνει φίλους στο θέατρο;
«Εχω πολύ λίγους στενούς φίλους από το θέατρο. Τρεις το πολύ τέσσερις. Θαυμάζω πολλούς Ελληνες και ξένους πάνω στη σκηνή αλλά με ελάχιστους είμαι φίλος».
Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο λυρικό θέατρο. Εχετε χάσει ποτέ ρόλο εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων καλλιτεχνών;
«Φυσικά, εισπράττω τον ανταγωνισμό. Αλίμονο. Εννοείται. Δεν έχω μάθει αν μου έχει στοιχίσει κάποιον ρόλο αν και σίγουρα στο εξωτερικό θα έχει συμβεί. Δεν μπορούν να σε θέλουν όλοι. Όμως ποτέ στη ζωή μου δεν κυνήγησα φαντάσματα. Προτιμούσα να τους κοιτάζω όλους κατά πρόσωπο. Επίσης δεν έχω αποχωρήσει ποτέ από δουλειά μου: έχω διαφωνήσει, έχω τσακωθεί, όμως ποτέ δεν εγκατέλειψα παραγωγή».
Γιατί επιλέξατε να κρατήσετε τη βάση σας στην Ελλάδα;
«Στην ηλικία που ξεκίνησα δεν με περιορίζει αυτή μου η επιλογή. Αν είχα ξεκινήσει πιο νωρίς ίσως θα έπρεπε να είμαι στην Κεντρική Ευρώπη, στην Αυστρία ή στη Γερμανία. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα».
34 ετών τραγουδήσατε πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λυρική, 37 ετών στο εξωτερικό. Αργήσατε κάπως, όχι;
«Δεν θεωρώ ότι άργησα να κάνω καριέρα, επειδή έκανα χρόνια σπουδές για παράδειγμα. Ισα-ίσα έκανα λίγα χρόνια σπουδές. Απλά άργησα να αποφασίσω να γίνω λυρικός τραγουδιστής. Γιατί άργησα; Δεν το είχα σκεφθεί ποτέ. Περισσότερο έγινε σαν ανάγκη να σταματήσω να κάνω αυτά που έκανα ως τότε».
Βαριόσασταν;
«Ναι, νομίζω πως ναι. Ημουν καθηγητής στο Ωδείο Καλαμάτας και μάλιστα δεν ήμουν σπουδαίος καθηγητής γιατί δεν είχα υπομονή. Είχα μαθητές από μικρές ηλικίες όταν ξεκίνησα. Ε, με τα παιδάκια που δεν μάθαιναν πολύ γρήγορα δεν είχα υπομονή. Αρα δεν ήμουν καλός δάσκαλος. Και άρα αυτά τα τέσσερα χρόνια που δίδασκα κακώς το έκανα. Μετά πήγα στρατιώτης, τελείωσα και το πανεπιστήμιο…. αργότατα και τότε έπρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω».
Στον στρατό τι ειδικότητα είχατε;
«Δεν θέλετε να ξέρετε».
Αλήθεια, θέλω.
«Μάγειρας. Ολη μου η θητεία ήταν στην Τρίπολη. Στη Λέσχη Αξιωματικών».
Από την Καλαμάτα και όλη τη θητεία την κάνατε στην Τρίπολη. Βύσμα, ε;
«Ε κάπως….»
Αρα εκεί μάθατε να μαγειρεύετε.
«Οχι (γελάμε). Σας διαβεβαιώ»
Και εκεί βαριόσασταν ε; Στο Ωδείο ως δάσκαλος βαριόσασταν, στο Πανεπιστήμιο το ίδιο, στον στρατό…
«Το βαριέμαι μπορεί να ακούγεται περίεργα, όμως η αλήθεια είναι ότι πουθενά δεν ένιωθα να καλύπτομαι»
Πώς αποφασίσατε να γίνετε λυρικός τραγουδιστής;
«Μου άρεσε πολύ η όπερα. Ο πατέρας μου άκουγε πολύ στο σπίτι. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν η «Τουραντό» του Πουτσίνι. Και ήταν και η πρώτη όπερα που είδα στη Λυρική, στο Ηρώδειο, το καλοκαίρι του 1996. Μέχρι τότε δεν είχα δει ποτέ ζωντανή όπερα στη ζωή μου. Ποτέ. Ηταν μια καταπληκτική παραγωγή –τουλάχιστον τότε μου φάνηκε έτσι, δεν ξέρω τώρα αν θα είχα την ίδια εντύπωση».
Και πώς ξεκινήσατε;
«Αρχισα μαθήματα στο Ωδείο Καλαμάτας. Πρώτη μου δασκάλα ήταν η Μαρία Μαρκέτου. Αν δεν υπήρχε η Μαρία δεν θα γινόμουν τραγουδιστής. Με έσπρωξε πολύ γρήγορα να εξελιχθώ, σύντομα πήρα την υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη” και βρέθηκα για δύο χρόνια στην Κρεμόνα της Ιταλίας για ιδιωτικά μαθήματα με τη σύζυγο του τεράστιου βαρύτονου Αλντο Πρότι».
Δεν βιαζόσασταν να τραγουδήσετε; Να βγείτε στη σκηνή.
«Οχι. Εβλεπα ότι κάτι θα συμβεί, ότι κάπου οδηγούμαι. Και είχα την υπομονή να περιμένω μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της ανάγκης μου να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτά που έκανα ως τότε που δεν με κάλυπταν. Δεν θέλω να δώσω την αίσθηση ότι είμαι τυχοδιώκτης βεβαίως».
Οχι δεν δίνετε αυτή την αίσθηση. Όμως είναι φανερό ότι είχατε στρατηγική και μια διαύγεια.
«Πάντα υπάρχει στρατηγική. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Η διαύγεια έχει να κάνει με το να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Και το μοναδικό πράγμα για το οποίο υπερηφανεύομαι είναι ότι καταλαβαίνω τι δεν μπορώ να κάνω καλά».
Εμείς σας ξέρουμε μόνο όπως σας βλέπουμε πάνω στη σκηνή…
«Και εκεί όμως κάνω συγκεκριμένα πράγματα, επειδή ξέρω ότι τα κάνω καλά».
Εχετε τολμήσει να κάνετε κάτι έξω από αυτό.
«Μπα, δεν θα τολμούσα».
Θέλετε όμως να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό με το οποίο σας γνωρίσαμε;
«Οχι ιδιαίτερα πράγματα. Ξέρω τις δυνάμεις μου. Ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι που το κάνουν καλύτερα από εμένα. Υπάρχουν τραγουδιστές που κάνουν πολλά διαφορετικά ρεπερτόρια και τα κάνουν το ίδιο καλά όλα».
Εχετε αποκλείσει να το κάνετε και εσείς αυτό;
«Οχι, δεν το έχω αποκλείσει. Δεν θέλω να ακουστεί ότι είμαι τεμπέλης, ότι δεν θέλω να διαβάσω άλλους ρόλους, όμως το μυαλό μου είναι κυρίως προς τα εκεί που τώρα ήδη βρίσκομαι. Βέβαια στο εγγύς μέλλον θα κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό. Μέσα στην επόμενη τριετία, αλλά είναι τόσο διαφορετικό που είναι σαν μια άλλη κατηγορία».
Πού θα γίνει αυτό;
«Εδώ στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Δεν είναι ανακοινώσιμο. Είναι μια ιδέα του Γιώργου Κουμεντάκη. Το είδα σαν σημάδι. Ηταν μια πρόταση που μου είχε γίνει και πριν δυο χρόνια στις ΗΠΑ από έναν τεράστιο σκηνοθέτη. Δεν προχώρησε τότε. Και τώρα θα το κάνω στην Ελλάδα. Ελπίζω να το κάνω καλά γιατί αν δεν το κάνω όπως θέλω δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου».
Δεν είναι παρανοϊκό κάπως αυτό που ξέρετε τι ρόλους θα κάνετε σε τρία χρόνια από τώρα;
Δεν είναι παρανοϊκό. Τρομακτικό είναι. Καμιά φορά τα σχεδιάζεις και δεν ξέρεις αν θα μπορείς να τα κάνεις. Εγώ αυτή τη στιγμή ξέρω τι θα κάνω ως και το 2020. Ένα από αυτά είναι τα “Καβαλερία Ρουστικάνα” και “Παλιάτσοι” που θα κάνω πάλι στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου (από τις 14 Δεκεμβρίου ως τις 16 Ιανουαρίου)»
Θεωρείτε μεγάλο στοίχημα αυτό που θα κάνετε το 2020 στη Λυρική – το μη ανακοινώσιμο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το νιώσατε αυτό;
«Ποτέ πριν. Είναι η πρώτη φορά».
Και αισθάνεστε;
«Τρόμο. Τρακ. Αγωνία. Όλα αυτά μαζί. Είμαι τυχερός όμως γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα με τους οποίους μπορώ να δουλέψω, αλλιώς θα έπρεπε να χαλάσω πολλά λεφτά για να πάω στο εξωτερικό να το προετοιμάσω. Είναι ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό».
Μιλάμε για έναν τρόμο, που δεν νιώσατε ποτέ πριν, ούτε καν στην πρώτη σας εμφάνιση.
«Ποτέ. Η πρώτη μου εμφάνιση ήταν στην παιδική σκηνή της Λυρικής και μετά στην κεντρική σκηνή της Λυρικής το 2004 έκανα τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Καβαλερία Ρουστικάνα” στο θέατρο Ολύμπια. Ποτέ δεν έχω νιώσει τρακ ποτέ πάνω στη σκηνή. Πριν βγω οι σφυγμοί μου είναι εκατό χιλιάδες, αλλά πάνω στη σκηνή αυτό τελειώνει. Εχω νιώσει άσχημα κανά δυο φορές που τραγούδησα και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν έπρεπε να τραγουδήσω, ήταν προσωπικό μου λάθος τραγικό αυτό».
Πιστεύετε ότι μια προσωπική περιπέτεια μπορεί να επηρεάσει τη φωνή; Για παράδειγμα λένε ότι η φωνή της Κάλλας ράγισε λόγω του Ωνάση.
«Θα μπορούσε να συμβεί. Οσο για την Κάλλας δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι έγινε μόνο λόγω αυτού. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω για την Κάλλας».
Γιατί;
«Διότι απαγορεύεται να μιλάς για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν επιτρέπεται να μιλάς για αυτούς τους ανθρώπους. Θα σας πω κάτι ακραίο. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε η Κάλλας στην προσωπική της ζωή, αν είχε κάνει εγκλήματα. Για αυτό δεν θέλω και εγώ να μιλάω. Δεν με ενδιαφέρει η ζωή εκτός σκηνής. Εφόσον δεν είναι φίλος μου, δεν επηρεάζει τη ζωή μου, δεν με νοιάζει να ξέρω τι κάνει σπίτι του. Σκεφτείτε πως αντέδρασαν κάποιοι Ελληνάρες όταν έμαθαν ότι ο Δημήτρης Μητρόπουλος είναι ομοφυλόφιλος. Απεπέμφθη ουσιαστικά από τη χώρα λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Είμαστε σοβαροί; Χάσαμε τον Μητρόπουλο και καλύτερα βέβαια γιατί τον κέρδισε ο κόσμος».
Πάλι Ριγκολέτο κάνατε στη Λυρική και σε λίγες μέρες στο Λονδίνο. Δεν βαριέστε;
«Δεν τον βαριέμαι τον Ριγκολέτο. Ποτέ. Αμέσως μετά από την Αθήνα θα το κάνω ξανά στο Covent Garden. Eίναι ένας ρόλος που είναι εκεί πάντα για εμένα. Αλλά έχω αρχίσει να θέλω να κάνω και άλλους δυο τρεις ρόλους περισσότερες φορές».
Ποιοι είναι αυτοί οι ρόλοι που θα θέλατε να κάνετε περισσότερο;
«Θα ήθελα να τραγουδήσω λίγο ακόμα τον Σιμόν Μποκανέγκρα (αν και τον έκανα πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο στο Αμστερνταμ). Τον Ναμπούκο τον έχω λίγο βαρεθεί, είναι πολύ σκληρός ρόλος φωνητικά. Όχι, για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν είναι ότι τον βαρέθηκα αλλά τον φοβάμαι κάπως, μήπως και δεν τα καταφέρω».
Τι σκέφτεστε για το μέλλον;
(γελάει) «Δεν ξέρω. Ισως γίνω οδηγός τρένου όπως ήθελα μικρός. Σταθμάρχης για την ακρίβεια, φύσαγε την σφυρίχτρα και κουνιόντουσαν όλα. Αν δεν σφύριζε αυτός δεν έφευγε το τρένο».
Είχε εξουσία. Πάνω στη σκηνή έχετε εξουσία;
«Οχι. Αισθάνομαι μέρος μιας ομάδας. Ποτέ δεν ένιωσα εξουσία πάνω στη σκηνή».
 * Ο Δημήτρης Πλατανιάς θα τραγουδήσει «Ριγκολέτο» από τις 14 Δεκεμβρίου ως τις 16 Ιανουαρίου στη Royal Opera House στο Λονδίνο και «Καβαλερία Ρουστικάνα» από τις 6 ως τις 22 Μαρτίου στην Οπερα La Monnaie στις Βρυξέλλες.
protagon.gr

*** Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Δημόσιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός στην Καλαμάτα 
Και η Καλαμάτα συμμετείχε στον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 55 πόλεις της Ελλάδας και διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.
Στην πόλη μας, τη διοργάνωση είχε αναλάβει η ομάδα «Μεσσηνία: Εθελοντική ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με τα μέλη της να κάνουν λόγο για μια εκδήλωση γιορτή για το μητρικό θηλασμό!
Ακόμα οι ίδιες τονίζουν ότι ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια.
Η εκδήλωση έγινε σε καφετέρια της κεντρικής πλατείας, με στόχο οι μητέρες- μέλη της ομάδας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».



***  Πλημμύρισε η πλατεία λόγω του χαλασμένου συστήματος αυτομάτου ποτίσματος 
 
 
Ένα πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου ποτίσματος του Δήμου, ήταν αρκετό για να γεμίσει νερά η πλατεία πίσω από το παλιό Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Ειδικότερα τα μπεκ συνέχισαν να ποτίζουν για ώρες τα παρτέρια, με αποτέλεσμα αυτά να ξεχειλίσουν και το νερό να έχει φτάσει στην οδό Αρτέμιδος. Χαλασμένο μπεκ Καλαμάτα : https://youtu.be/QRR5Fq_EQj4 .-

*** 

~~~
*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Για την Super League  σήμερα  Σάββατο 04-11-2017 :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  1-3 , (0-3) .-^
Τα γκολ :4΄ και 8΄ Ροντρίγκες , 36΄ Τσέντρισεκ , 88΄ Μάζουρεκ ,

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 , (0-0) .-^
Τα γκολ :  -
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 86΄ Μουνάφο , .-

Κυριακή 05-11-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  5-1 ,(3-0).-
Τα  γκολ  : 3΄ Πάρνο , 19΄ Μποτία  , 32΄  Αμπού Σισσέ  , 68΄ Ανσαριφαρντ , 89΄ Παπανικολάου , 90΄ Πάρντο .-

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ   1-1 ,(1-1) .- ^
Τα  γκολ  : 33΄ Κρίσμαν , 40΄ Γκομές ,

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-3 , (2-2) .-^
Τα  γκολ  : 26΄ Μπερτολίνι , 31΄ Μαυροπαναγιώτου , 35΄Κοντέ , 38΄Τζιμόπουλος , 74 ΄ Ανέτε , 87΄Αλμπάνης , 90+5΄ Κοντέ .- ^

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ  : 25΄Λιβάγια , .-^

***  Για την  Football League  2η αγωνιστική
Σάββατο 04-11-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου -  Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ  0-0, (0-0) .-^
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ    1-0 .-^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  0-2  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΟΦΗ  0-0 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΣΑΣ -ΒΕΡΟΙΑ  1-3 .- ^
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  1-1  .- ^
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-3 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-2 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ 1963-ΑΡΙΣ  0-1  .-^

*** Γ΄ Εθνική στον 5ο όμιλο  Σ/Κ/ 4,5-11-2017 :
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  3-2 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ  2-0 .- ^
ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  1-6 .- ^
ΠΑΝΗΛΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  0-1 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣΠΥΛΟΥ-ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-0 .- ^
ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ  2-2 .- ^

*** Για το κύπελλο Ελλάδας  Κυριακή 05-11-2017 :
Ημιτελικοί
ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   73-69 , (32-28)  .-
Τα  δεκάλεπτα : 17-18 , 15-10  , 10-16 , 29-24 .-
ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   49-56 , (22-28) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 8-14 ,  14-14 , 10-9 , 17-19 .-

*** Α1  Γυναικών στο ελληνικό μπάσκετ  Κυριακή 05-11-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  50-106 .-^
Τα δεκάλεπτα :13-32 , 19-25 , 9-25 , 9-24 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ  Βούλας  79-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα :
ΔΑΦΝΗ Αγίου Δημητρίου-ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Συκεών 68-49 .-^
Τα δεκάλεπτα :
ΠΑΟΚ-ΝΙΚΗ Λευκάδας 64-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-20, 17-18 , 18-17 , 14-17 .-^
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας  73-58 .- ^
Τα δεκάλεπτα :
 ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   65-36 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 18-6 , 16-11, 24-8 , 7-11 .-^

****** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017
 Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Ασπροχώματος  2-2 .- ^
 Εράνη Φιλιατρών – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  6-1 .- ^
 ΑΟ Φαραί – ΑΟ Σπερχογείας  0-0  .- ^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   4-0 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας  0-0 .- ^
Πανθουριακός – Ομόνοια   2-1 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας
A1 KATHΓΟΡΙΑΣάββατο 4 Νοεμβρίου  2017 
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Γαργαλιάνων 0-2 .- ^
 Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Φυτειάς  1-0 .-^
 Χανδριναϊκός – Ακρίτας Κορώνης  3-3 .- ^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
Απόλλων Πεταλιδίου – Παπαφλέσσας Χώρας  1-1 .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας  3-1 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης – Δωριέας Δωρίου  0-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας
Β΄ ΤΟΠΙΚΗΤετάρτη 1-11-2017  5η αγωνιστική
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  1-1 .- ^
Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017   6η  αγωνιστική
 Ατρόμητος Πλατέος – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  2-1  .- ^
 Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΠΑΟ Καλού Νερού 0-0 .- ^
ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά 2-1 .- ^
Κυριακή  5 Νοεμβρίου 2017 
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Πανιώνιος  2-2 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας  1-2 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Αρφαρών   3-3 .- ^
ΑΕΚ Καλ. – Πανευαϊκός  6-0 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  -
Δόξα Καλαμάτας – Θύελλα Χαρακοπιού  0-2 .-^

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 – 10.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Δαναός
Γ΄  ΤΟΠΙΚΗΣάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 
 Θύελλα Μερόπης – Ερμής Καλαμάτας  6-0 .- ^
 Θύελλα Παραλίας – Εθνικός Καλαμάτας   0-1 .-^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
ΑΟ Χατζή – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  - 
Ίκαρος Καλαμάτας – ΠΑΟΚ   1-1 .-^
ΑΟ Λεΐκων – Νέστορας Πύλου
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΣάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πράσινα Πουλιά 3-0 .-^
ΑΟ Φαραί – Ηρακλής Καλαμάτας  1-4  .-
ΑΟ Πατίστα- Αίαντας Καλαμάτας  0-5 .-^
Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Σπερχογείας
Αστέρας Αρφαρών – Εθνικός Μελιγαλά
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος ΄Αγρας Γαργαλιάνων
Χανδριναϊκός – Τσικλητήρας Πύλου  5-0 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – Δαναός
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας   8-2 .- ^
Ρεπό: Ομόνοια – ΑΣ Ανδρούσας, Εράνη Φιλιατρών.

***  Βόλεϊ: Έχασε η Καλαμάτα ’80- Νίκη για το Μεσσηνιακό- Στην Πάτρα σήμερα ο Ακρίτας 
Έσπασαν καρδιές στο Κλειστό με την Καλαμάτα ’80 να λυγίζει 19-21 στο τάι μπρέικ από τον Πανιώνιο!
  Απίστευτο φινάλε είχε η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Καλαμάτας ’80 με τον Πανιώνιο στο Κλειστό της Παραλίας για την πρεμιέρα της Α2 Βόλεϊ των ανδρών. Ήταν ένας μαραθώνιος αγώνας που έσπασε καρδιές με τη νίκη να κρίνεται με 19-21 στο 5ο σετ υπέρ των φιλοξενουμένων. Οι δύο ομάδες είχαν εναλλασσόμενα διαστήματα υπεροχής και αυτό αποτυπώνεται παραστατικά στην αντιστροφή των σετ που ξεκίνησαν με 20-25 υπέρ των «Λύκων». Με το ίδιο σκορ ισοφάρισαν οι Νεοσμυρνιώτες που είχαν το πάνω χέρι και στο 3ο σετ, καθηλώνοντας την τοπική μας ομάδα στους 16 πόντους. Στο 4ο ξεδιπλώθηκε όμως μια εντυπωσιακή Καλαμάτα ’80, αποτελεσματικότατη σε άμυνα και επίθεση, που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων οι οποίοι είχαν έντονη παρουσία στις κερκίδες.
Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με προβάδισμα για το συγκρότημα που προπονούν οι Χρήστος Δημητρακόπουλος-Γιώργος Κουλιέρης, όμως δεν υπήρχε διάρκεια, έγιναν αρκετά λάθη, κάποιες άτυχες, αλλά και αμφισβητούμενες φάσεις και τελικά κρίθηκε υπέρ του εξίσου ισχυρού Πανιωνίου με το εντυπωσιακό σκορ που θυμίζει …ολόκληρο σετ (19-21).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80: Μανιατέας, Μάνα, Ντάκουρης, Μαδούρας Αγγελής Μητρόπουλος (αρχική 6άδα), Εξαρχέας λ., Μπεσής, Σπ. Χανδρινός, Μπουσούνης, Σαμουήλ, Άρ. Χανδρινός.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καρακίτσος, Θεοδωρόπουλος, Μπεκιάρης, Τασάκος,Λουκάς, Φύτρος (6άδα), Κουτσούρης λ., Παντελούκας, Κωνσταντινίδης, Πλεμμένος λ., Κουφόπουλος, Βλαβιανός, Καλογερόπουλος.
  Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Νικηφόρα πέρασε από το Ρέθυμνο ο Μεσσηνιακός

Τη 2η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Βόλεϊ γυναικών πέτυχε ο Μεσσηνιακός, κερδίζοντας χθες στο Ρέθυμνο την τοπική ομάδα με 0-3 σετ. Ήταν για την 4η αγωνιστική του Α’ Ομίλου με τις «πράσινες» να πιάνουν καλή εμφάνιση και να επικρατούν διαδοχικά με 23-25, 18-25, 21-25.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σουρή (παίκτρια-προπονήτρια), Πασσιά, Σκλήρη, Ζερδεβά, Χάσκου, Ναλμπάντη, Κωνσταντοπούλου, Ραμούνδου, Παυλέα, Πατρινέλη, Καράμπελα, Πετροπούλου.
  Ακρίτας-Παναχαϊκή σήμερα για την πρεμιέρα της Β’ Εθνικής βόλεϊ γυναικών
Tο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν θα δώσει σήμερα η ομάδα των γυναικών του τμήματος βόλεϊ του Α.Ο. Ακρίτας. Θα υποδεχθεί στις 18:00 στο κλειστό της παραλίας την Παναχαϊκή Γ.Ε. στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής/Περιφερειακού Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π. 

***   Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
 
 
 
  Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 6ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Αναγέννηση Παρ. – Ασπρόχωμα 2-2
Εράνη Φιλ.- Μιλτιάδης 6-1
ΑΟ Φαραί – Σπερχογεία 0-0

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Γαργαλιάνων 0-2
Ανάληψη – ΑΟ Φυτειάς 1-0
Χανδριναϊκός – Κορώνη 3-3

Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πλατύ – ΑΠΣ Άρις Καλ. 2-1
Ηρακλής Κυπ. – Καλό Νερό 0-0
ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Π. 2-1

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Θύελλα Μερ.- Ερμής Καλ. 6-0
Θύελλα Παρ. – Εθνικός Καλ. 1-0

*** Μαζί και στις απώλειες οι πρωτοπόροι της Α’ Τοπικής Απόλλωνας και Πάμισος 
Τις πρώτες τους απώλειες στο φετινό πρωτάθλημα της Α’Τοπικής κατέγραψαν οι πρωτοπόροι Πάμισος και Απόλλωνας που έμειναν στο 0-0, οι μεν Νησιώτες στην έδρα τους στο γειτονικό ντέρμπι με την Ανδρούσα οι δε Καλαματιανοί στο Διαβολίτσι, με τον σταθερό ΑΟΔ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της της 6ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Πάμισος-Ανδρούσα 0-0
Ολυμπιακός-Εθνικός Μελιγαλά 0-1
Πανθουριακός-Ομόνοια 2-1
ΑΟ Διαβολιτσίου-Απόλλων Καλαμάτας 0-0
ΑΟ Κυπαρισσίας-Τέλος Άγρας 4-0
Φαραί-Σπερχογεία 0-0
Εράνη Φιλιατρών-Μιλτιάδης 6-1
Αναγέννηση Παραλίας-Ασπρόχωμα 2-2
Η βαθμολογία
1.Απόλλωνας Καλαμάτας 16
2.Πάμισος Μεσσήνης 16
3.Πανθουριακός 15
4.ΑΟ Διαβολιτσίου 14
5.ΑΣ Ανδρούσας 13
6.ΑΟ Κυπαρισσίας 10
7.Εράνη Φιλιατρών10
8.Εθνικός Μελιγαλά 9
9.ΑΟ Σπερχογείας 7
10.Τέλος Άγρας 7
11.ΑΟ Φαραί 5
12.ΑΟ Ασπροχώματος 5
13.Αναγέννηση 4
14.Ομόνοια 1
15.Μιλτιάδης 1
16. Ολυμπιακός Καλαμάτας 1

Η επόμενη αγωνιστική
11/11
Ασπρόχωμα-Κυπαρισσία
Απόλλων Καλ.-ΑΟ Φαραί
Μιλτιάδης-Ολυμπιακός Καλ.
12/11
Τέλος Άγρας-Σπερχογεία
Ομόνοια-Αναγέννηση
Εθνικός Μελιγαλά-Διαβολίτσι
Ανδρούσα-Πανθουριακός
Πάμισος-Εράνη Φιλιατρών

~**  Λευκή ισοπαλία στο μεσσηνιακό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής, το 5x5 έκανε η Αμαλιάδα 
Με λευκή ισοπαλία σφραγίστηκε το πολυαναμενόμενο μεσσηνιακό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής στην Πύλο, με τη μοιρασιά των βαθμών να μην εξυπηρετεί ούτε τον γηπεδούχο Τσικλητήρα που παραμένει στην ουρά του 5ου Ομίλου, ούτε τη φιλόδοξη Καλαμάτα που έχασε έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς. Ο Αστέρας Αμαλιάδας συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία, περνώντας με 6άρα από το αδύναμο Λεωνίδιο, διευρύνοντας έτσι το απόλυτο των 5 νικών σε ισάριθμους αγώνες και φτάνοντας σους 15 πόντους, έναντι 9 των τεσσάρων ομάδων που ακολουθούν στη 2η θέση.
5ος όμιλος
Τα σημερινά αποτελέσματα (5η αγωνιστική)
Τσικλητήρας Πύλου – Καλαμάτα 0-0
Λεωνίδιο – Αστέρας Αμαλιάδας 1-6
Αχαϊκή – Διαγόρας Βραχνέικων 2-0
Πανηλειακός – Παναρκαδικός 0-1
Παλληξουριακός – ΠΑΟ Βάρδας 3-2
ΑΠΣ Ζάκυνθος – Αστέρας Βλαχιώτη 2-2
H βαθμολογία σε 5 αγώνες
1.Αστέρας Αμαλιάδας 15
2.Αστέρας Βλαχιώτη 9
3.Καλαμάτα 9
4. Παναρκαδικός 9
5.Διαγόρας Βραχνέικων 9
6.Πανηλειακός 8
7.Αχαϊκή 7
8.Παλληξουριακός 6
9.Ζάκυνθος 5
10.ΠΑΟ Βάρδας 4
11. Τσικλητήρας Πύλου2
12.Λεωνίδιο 0

Η επόμενη αγωνιστική
12/11
Λεωνίδιο-Τσικλητήρας Πύλου
Αστέρας Αμαλιάδας-Αχαϊκή
Διαγηγόρας Βραχνέικων-Πανηλειακός
Καλαμάτα-Ζάκυνθος
Αστέρας Βλαχιώτη-Παλληξουριακός
ΠΑΟ Βάρδας-Παναρκαδικός
 φώτο αρχείου 

~**

~ ~  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5903   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3757  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.421   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 
  Από τα δικά μας βίντεο :  
~*ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ  σπάνιο βίντεο το 1992:
https://youtu.be/dI2rpEto9X8  .-
~Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Άγιος Κων/νος Αρφαρών 01/11/2017: https://youtu.be/DFEnhiWj-b0 .-
~* Αγιασμός στο Ναό Αγίου Κων/νου Αρφαρών μετά την Θ.Λ.  01/11/2017: https://youtu.be/GZi1_Xn8zp0 .-
 ~* Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία::  https://youtu.be/_Vs_VW0mB_s .-
~*Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία: https://youtu.be/aZ7gSU5hg5g   .-
~*ΑΡΦΑΡΑ 2013-15  Σταματάκος - Δεσποινούλα  B. SKOULIKA φωτογραφίες:   https://youtu.be/zeOxbaPrnbM .-
~*Τα εγγόνια μας 25/08/2017: https://youtu.be/4b0n8Jd52BA .-    
~* Arfara stamatis-despoina –Φωτεινούλα Β.Σ..2013-15 φώτο-βίντεο 2017: https://youtu.be/Qjo9Lm7VQ3w   .-
~*Stamatakos- Δέσποινα-Φωτεινούλα B. Skoulika 2,3/11/2017  Αρφαρα:: https://youtu.be/Ss30g6sj2WM .-
~*ARFARA Νοέβριος-2017  ΤΑ 3  ΕΓΚΟΝΆΚΙΑ Μας: :
https://youtu.be/BFu-EKGC-GY   .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ~ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
 https://youtu.be/F_vpUIjFSv0 .-
~ ΞΥΠΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!: https://youtu.be/7oWwSadyrug .-
Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ 28/09/2017: https://youtu.be/9yw1FigTZlw .-
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 01/11/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ:  https://youtu.be/7CfyJocMFPE  .-
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟN ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ - ΣΚΑΪ 28/10/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ: https://youtu.be/2x47uKJ13z8  .-
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ ΣΚΑΪ 18/10/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  :  https://youtu.be/XTpX5Qc62qU .-
~~~~~~~~~~~~~~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: