ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008  .....
~

 Όπως η σκιά ακολουθεί το σώμα, έτσι και τους ταπεινούς στοχασμούς ακολουθεί το έλεος του Θεού.Όσιος Ισαάκ ο Σύρος






~ 15 Οκτωβρίου
Λουκιανού (1), πρεσβυτέρου Αντιοχείας (†310). Οσίων Σαβίνου (2) επισκόπου Κύπρου (†760) και Βάρσου (3) επισκόπου Εδέσσης, του ομολογητού. Οσίου Ευθυμίου του νέου.
(1) Καταγόταν από τα Σαμόσατα της Συρίας. Ανετράφη σε χριστιανικό περιβάλλον. Όταν έφθασε σε ηλικία 12 ετών έμεινε ορφανός και τότε αποφάσισε να μοιράσει την περιουσία του στους φτωχούς και να αφοσιωθεί στις θεολογικές σπουδές. Η θεολογική του κατάρτιση και ο ενάρετος βίος του τον ανέδειξαν επίσκοπο Αντιοχείας. Όταν κάποτε πληροφορήθηκε ότι στη Νικομήδεια κάποιοι χριστιανοί βασανίζονταν για την πίστη τους και είχαν χάσει το θάρος τους, έσπευσε για να τους στηρίξει. Βρισκόμενος στη Νικομήδεια συνελήφθη από τον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Ο Λουκιανός παρά τις πιέσεις δεν πρόδωσε τη πίστη του και ο αυτοκράτορας διέταξε να τον φυλακίσουν και να μη του δίνουν τροφή και νερό. Ο Άγιος παρέδωσε το πνεύμα του εν Κυρίω μετά από λίγο καιρό.
(2) Ο Όσιος Σαβίνος διεκατέχετο από πολλές αρετές και γι` αυτό τον λόγο του είχε ζητηθεί επίμονα να δεχθεί τον επισκοπικό θρόνο. Ο Σαβίνος επιζητώντας τον μοναχικό βίο αρνιόταν το αξίωμα αυτό. Μετά από μεγάλη πίεση δέχθηκε το αξίωμα. Ως επίσκοπος μεγαλούργησε στο έργο της φιλανθρωπίας αλλά δεν άντεξε τη φθορά και τις πιέσεις από λαϊκούς και κληρικούς που συνεπαγόταν το αξίωμα. Γι` αυτό το λόγο παραιτήθηκε και γύρισε στην ερημική ζωή του κελιού του. Απεβίωσε ειρηνικά στην σκήτη του.
(3)Έζησε μετά τα μέσα του 4ου αι., όταν η αρειανική αίρεση τάραζε την Εκκλησία. Είχε ήδη διακριθεί ως επίσκοπος Εδέσης. Περνώντας από τη Φοινίκη, την Αίγυπτο και την Θηβαΐδα πλούτισε τις γνώσεις του, ενώ εξαπλώθηκε και η φήμη του. Δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχος στη διαμάχη μεταξύ της Ορθοδοξίας και της αιρέσεως των Αρειανών. Υπερασπιζόταν με θέρμη την ορθόδοξη τριαδολογία. Ο αυτοκράτορας Ουάλης, υπερασπιστής των αιρετικών, τον εξόρισε στο νησί Άρανδον. Όμως οι πιστοί έσπευδαν εκεί για να τον ακούσουν. Γι` αυτό τον μετέφεραν στην Ολορόγγο της Αιγύπτου. Επειδή έμεινε πιστός στην ορθοδοξία, τον φυλάκισαν σε ένα φρούριο στην Αλγερία, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
~
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Θείω Πνεύματι, λελαμπρυσμένος, γνῶσιν ἔνθεον, ἐταμιεύσω, καὶ τῆς πίστεως τὸν λόγον ἐτράνωσας, ὅθεν Μαρτύρων ἀλείπτης γενόμενος, Λουκιανὲ ἐν ἀθλήσει ἠρίστευσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/KZwYl8Omh0k .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων

*** Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 15/10/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Η επιβλητική Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

~ Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αιώνα.
Βίντεο  , Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος - Ρωσική. Άγιον Όρος :  https://youtu.be/jlEK-rppuZw  .-
~ Τον 13ο αι. η Μονή καίγεται και ανακατασκευάζεται με την οικονομική ενίσχυση του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου αλλά και Σέρβων ηγεμόνων.
 Το 1765 μεταφέρθηκε στη θέση που βρίσκεται τώρα, κοντά στη θάλασσα, με την ονομασία Ρούσικο. Μέχρι το 1497, οι μοναχοί είναι κυρίως Έλληνες αλλά και Ρώσοι, οι οποίοι υπερτερούν αριθμητικά τα μετέπειτα χρόνια.
Τον 18ο αι. η Μονή επανέρχεται σε ελληνικά χέρια για να επικρατήσουν ξανά οι Ρώσοι το 1875 οπότε και ορίστηκε, οι ακολουθίες να γίνονται και στην Ελληνική και στην Ρωσική γλώσσα. Τα χρόνια εκείνα η αδελφότητα έχε 1.000 μοναχούς και στις αρχές το 20ου αι. περίπου 2.000.
Στη Μονή φυλάσσονται πολλές φορητές εικόνες και ένα πλήθος κειμηλίων και αμφίων. Ανάμεσα στους θησαυρούς της Μονής ξεχωρίζουν η εικόνα της Παναγίας της Ιεροσυλυμιτιδας,του Προδρόμου, του Αγίου Παντελεήμονος, όπως και η ψηφιδωτή εικόνα του Αλεξάνδρου Νευσκυ.
Η βιβλιοθήκη της Μονής περιέχει 1320 ελληνικά χειρόγραφα, 600 σλάβικα και πάνω από 20.000 βιβλία ελληνικά και ρωσικά.
Να σημειωθεί ότι στη Μονή υπάρχει και η δεύτερη μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο, βάρους 13 τόνων.
">q36I4ysgktA" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Εναλλακτικά ΕΔΩ 
Την Ιερά Μονή είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ρώσιας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην τελευταία επίσκεψή του στο Άγιο όρος, τον Μάιο 2016: 
">i2z4oLIf1Pw" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Εναλλακτικά ΕΔΩ 
(πληροφορίες από www.mountathosinfos.gr  )

*** Αλλάζει ο ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ χάρτης! Γαλλία-Γερμανία (και Ρωσία) ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ κατά των ΗΠΑ;...

~ Μετά τη Γαλλία (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) και η Γερμανία τόνισε τη μεγάλη σημασία να μην τερματιστεί η συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, “αδειάζοντας” κι εκείνη τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Τραμπ.
Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ότι «Η μεγάλη ανησυχία μου είναι πως αυτό που συμβαίνει με το Ιράν από την πλευρά των ΗΠΑ, δεν θα παραμείνει ένα ιρανικό ζήτημα αλλά πολλοί άλλοι στον κόσμο θα σκεφθούν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν και εκείνοι πυρηνικά όπλα δεδομένου ότι τέτοιες συμφωνίες δεν τηρούνται. Και τότε τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο κόσμο».
Φυσικά ο Γερμανός εννοούσε και τη Βόρειο Κορέα, αλλά και άλλες χώρες που έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.
Έτσι, ο Γερμανός Υπ.Εξ. κάλεσε τον Τραμπ να μην απορρίψει τη συμφωνία και να μην βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των συμμάχων τους (δηλαδή την Ευρώπη). Με λίγα λόγια η Γερμανία φοβάται το ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου με ευθύνη των ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο που η Ευρώπη νιώθει ανασφάλεια κάτι από την Αμερικανική ομπρέλα, κι αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο εγγύς μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι και η Ρωσία θεωρεί κρίσιμης σημασίας την μη ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά και δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντική συμμαχία των τριών μεγάλων δυνάμεων κατά του Τραμπ...

*** "ΠΕΦΤΕΙ" ο Τσίπρας κι έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ! Δείτε γιατί...

~  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο από το οποίο είναι απίθανο να καταφέρουν να ξεφύγουν, καθώς αυτά που θα πρέπει να “περάσουν” από τη βουλή είναι ίσως τα πιο αντιλαϊκά από ποτέ (βέβαια έχουν αποδείξει ότι για την καρέκλα δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα, οπότε αφήνουμε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό).
Από εδώ και πέρα όσα δάνεια είναι με υπόλοιπο άνω των 30.000 ευρώ θα έχουν ως αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό των κατοικιών των οφειλετών χωρίς κανένα φραγμό. Παρόλα αυτά δεν είναι αρκετό για να είναι ευχαριστημένοι οι δανειστές.
Οι “θεσμοί” γνωρίζουν πολύ καλά ότι χωρίς πλειστηριασμούς και χωρίς κούρεμα καταθέσεων οι τράπεζες είναι καταδικασμένες, αφού επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ.
Με λίγα λόγια η χώρα οδηγείται μαθηματικά στον γκρεμό και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Μόλις οι δανειστές πάνε να επιβάλλουν το κούρεμα είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα θυμηθεί ότι ξέρει να το παίζει επαναστάτης και θα πετάξει την καυτή πατάτα στον Μητσοτάκη.
Με λίγα λόγια, ας ετοιμαζόμαστε για εκλογές...

***  ΒΙΝΤΕΟ από Προσκυνηματικές διαδρομές -εκδρομές Σάββατο 14/10/2017 :
1~ Ι. Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης 14/10/2017:
https://youtu.be/cYmKOo8x9ss .-
2~ Ι. Ν. Αγίου Νίκωνα Σπάρτης 14/10/2017:
https://youtu.be/WuGBLIFp7z4  .-
3 ~Ι. Μ. Αγίων Σαράντα Σπάρτης 14/10/2017:
https://youtu.be/F51TSslbOug .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 ~ Ι. Μ. Μπούρα  αρχονταρίκι ξενώνας  Ι..Μ. Παναγίας Μεγαλομάτας 14/10/2017:
https://youtu.be/Y_ah1OgTMYE  .-
2~ Ι. Μ. Μπούρα αρχονταρίκι Παναγία  Μεγαλομάτα   14/10/2017:
https://youtu.be/v2L6z8bzQZg .-
3 ~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ 1  Παναγία Μεγαλομάτα Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/dDxL0JBwb4o .-
4 ~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  2 Παναγία Μεγαλομάτα  Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/8_r3sfvxsNY .-
5 ~Ι. Μ.ΜΠΟΥΡΑ   3 Παναγα Μεγαλομάτα    Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/Jms94sG7MRE  .-
6 ~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  4  Παναγία Μεγαλομάτα  Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/39NeszaJ-eg  .-
7~Ι. Μ.ΜΠΟΥΡΑ   5 Παναγία Μεγαλομάτα Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/RPJjvGV1th8 .-
8~ Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  6  Παναγία Μεγαλομάτα Θεία Λειτουργία 14/10/2017 .: https://youtu.be/W5d7Wml9xWg .-
9~ Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ   7  Παναγία Μεγαλομάτα  Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/E-wsEtXPxK8  .-
10~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ 8  Θεία Λειτουργία   Παναγία Μεγαλομάτα   14/10/2017 : https://youtu.be/3TASMugfLRU
11~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ 9 Παναγία Μεγαλομάτα  Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/liuWMTqyZO4  .-
12~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ 9α  Παναγία Μεγαλομάτα Θεία Λειτουργία 14/10/2017: https://youtu.be/CiiFF6JOTYk   .-
13~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  10  Παναγία Μεγαλομάτα Θεία Λειτουργία 14/10/2017:  https://youtu.be/V4am-Ttslmg   .-
14 ~ Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ 11 ομιλία   Θεία Λειτουργία Παναγία Μεγαλομάτα   14/10/2017: https://youtu.be/t2j0SkyDsyg   .-


*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Πούτιν ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για μια μεγάλη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;...

~ Φαίνεται ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, καθώς όπως αποκαλύπτει το Ρωσικό Sputnik η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει ξεκινήσει μια χωρίς προηγούμενο αγορά ράβδων χρυσού.
Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες κινήσεις οδηγούνται οι κυβερνήσεις όταν φοβούνται κάποια παγκόσμια κρίση και κατάρρευση, για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους και τις οικονομίες τους. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι η Ρωσία πλέον θεωρεί πιο αξιόπιστο τον χρυσό από το δολάριο, σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές.
Για να μιλήσουμε με στοιχεία όμως: η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αύξησε σημαντικά το ρυθμό των αγορών χρυσού της. Την περίοδο από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2017, η τράπεζα αγόρασε 4,2 εκατομμύρια ουγγιές (μονάδα μέτρησης) από πολύτιμα μέταλλα αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 15% περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Από την 1η Οκτωβρίου, η ρωσική Κεντρική Τράπεζα κατέχει αποθέματα χρυσού ύψους 73,6 δισ. δολαρίων, έναντι 65,5 δισ. Δολαρίων που κατείχε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημα της.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, οι Ρώσοι κάτι βλέπουν να έρχεται και το περιμένουν σύντομα...  Με πληροφορίες από Sputnik International

*** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ! Μη λείψει κανείς...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10 στη Γλυφάδα στο Δημαρχείο (Άλσους 15/αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στις 18,00 το απόγευμα.
~ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Όλοι στη Γλυφάδα στις 20/10/2017 : https://youtu.be/qrW4ghGJdMc  .-
~ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10, στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ, στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων ΕΛΙΑ (Εθνικού Σταδίου 3)
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11, στην ΚΑΒΑΛΑ, στις 18:00, στο αμφιθέατρο Νομαρχίας Καβάλας (Εθνικής Αντιστάσεως 20)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ ,στις 18,00 στο Δημαρχείο (Φιλικής Εταιρείας 6)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11 στον ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στις 18:00, στο δημαρχείο Λαγκαδά (Παπαγεωργίου 2)

*** ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! Βραβεύτηκε ο ΓΑΠ για τις... ΗΓΕΤΙΚΕΣ του ικανότητες...

~  O πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε χθες από την οργάνωση International Leadership Association στο πλαίσιο συνεδρίου της στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περισσότερες από 1.500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο –την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.
Μεταξύ άλλων η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει τον κ. Παπανδρέου, τονίζει: «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στη σημασία της ηγεσίας, αλλά υπό το πρίσμα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και τη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων». Πρακτική που, όπως είπε, «αναδεικνύει και τους πραγματικά χρήσιμους ηγέτες». Αναφέρθηκε επίσης «στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και την πορεία της Ευρώπης.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, αναφερόμενος, αμέσως μετά, στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Γ. Παπανδρέου, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια «για την προσπάθεια που κατέβαλε ως πρωθυπουργός την πρώτη δύσκολη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των παραμέτρων αυτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για να σηματοδοτήσει την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, απέναντι στην εσωστρέφεια, τις προκαταλήψεις και τους διχασμούς».  kathimerini.gr

*** Επίσκεψη στην Καλαμάτα από ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων 
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη
Στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας βρέθηκαν χθες 30 μέλη της ΕΑΣΕ. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Παναγιώτης Νίκας, που τους μίλησε για την πόλη, καθώς και τις δυνατότητές της. Ειδικότερα, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι είναι ευχάριστο στην Καλαμάτα να έρχονται επιχειρηματίες, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις προσπάθειες των επιχειρηματιών.
Μιλώντας για την Καλαμάτα, ανέφερε ότι υπάρχει «συνείδηση της πραγματικότητας» και από την πλευρά του Δήμου γίνεται ό,τι είναι δυνατό ώστε να προσελκυστεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ώστε στην πόλη να υπάρχει συνεχής οικονομική άνοδος.
Από την πλευρά της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ο πρόεδρος Νικήτας Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι ο σύνδεσμος που εκπροσωπεί μετρά πάνω από 500 ιδιωτικά στελέχη, με τα περισσότερα να είναι διεθνείς σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών, τα οποία και έχουν τεχνογνωσία και με χαρά, αν τους ζητηθεί, μπορούν να βοηθήσουν και την Καλαμάτα.
Μιλώντας για την κατάσταση που είδε ο κ. Κωνσταντέλλος στην πόλη, ανέφερε ότι, όπως παντού, έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιες μεγάλες εταιρείες, όπως ο Καρέλιας,.
Αυτό που παρατήρησε είναι ότι η τοποθεσία, σε συνδυασμό με το νέο αυτοκινητόδρομο, αποτελούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Έτσι, δήλωσε ότι η Καλαμάτα μπορεί να αναπτυχθεί και άλλο, αποκτώντας μάλιστα κομβικό χαρακτήρα, αλλά αυτό για να γίνει χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεργασία. Επίσης δήλωσε ανοιχτός να προσφέρει την τεχνογνωσία του στην πόλη.  Π.Μπ.

*** Μαγικά μανιτάρια
Παραισθησιογόνα ή μαγικά μανιτάρια! Αυτό δεν είχε εντοπισθεί στη Μεσσηνία, μέχρι τώρα, αλλά  το αποκτήσαμε. Και μάλιστα κατευθείαν από Ολλανδία. Νέα και επικίνδυνα κόλπα.
Η παραγγελία έγινε μέσω ίντερνετ και έφθασε αεροπορικώς. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, που επίσης πρέπει να είχαν παραγγελθεί από το εξωτερικό μιας κι ακόμα – ευτυχώς- δεν έχουμε φθάσει τις «καλλιέργειές» στην Ελλάδα σε τέτοιο επίπεδο και πιθανότατα είχαν την πρόθεση να δοκιμάσουν να καλλιεργήσουν. Εξελισσόμαστε,  λοιπόν… Β.Β.

*** Οικιακή βοηθός κατηγορείται για κλοπή ηλικιωμένου που φρόντιζε στο Αρχοντικό Αβίας 
Νέες συλλήψεις και στη Μεσσηνία έφεραν η νέα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στα πλαίσια αυτή εξιχνιάσθηκε μια περίπτωση κλοπής που είχε διαπραχθεί στο Αρχοντικό Αβίας φέτος τον Απρίλιο και μια περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.
  Συνολικά αποτελέσματα
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά και στους 5 νομούς σε 955 άτομα, εκ των οποίων 712 ήταν ημεδαποί και 243 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 667 οχήματα.
 Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα, από τα οποία 109 ήταν ημεδαποί και 48 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 90 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 293 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση της νομοθεσίας περί Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.
  Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-          Ένας άντρας στο Πλατύ γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ναρκωτικά δισκία.
-          Επτά ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-          Μία ημεδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο.
-          Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-          Τέσσερις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
-          Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Απάτη
Στα πλαίσια της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι 94χρονου τον Απρίλιο στο Αρχοντικό Αβίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας 49χρονης από την περιοχή, για κλοπή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τη γυναίκα την είχε προσλάβει ο ηλικιωμένος ως οικιακή βοηθό κι αυτή του αφαίρεσε το ποσό των 4.800 ευρώ.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση απάτης που έγινε σε βάρος γυναίκας στις 15 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας 36χρονης τσιγγάνης ημεδαπής, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.
Όπως είχε καταγγείλει η 68χρονη γυναίκα, εκείνο το πρωινό την πλησίασαν στην οδό Λακωνικής ένας άντρας και μια γυναίκα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Προφασίσθηκαν ότι είναι υπάλληλοι της εφορίας και της ζήτησαν το ποσό των  2.500 ευρώ, προκειμένου να λάβει ο γιος της επιστροφή φόρου. Η γυναίκα πείσθηκε και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι της, όπου τους παρέδωσε τα χρήματα.  Β.Β.

*** Ολοκληρώνεται σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών 
Με την Τελετή Λήξης και τις Βραβεύσεις ολοκληρώνεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τέντα, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, ενώ είναι δωρεάν η είσοδος.  

*** Συγκλονίζει κείμενο για τη Νανά Καραγιάννη… Το «ευχαριστώ» που δεν πρόλαβε να πει

~ Ήταν 27 Ιουνίου όταν η Νανά Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή, ηττημένη από τη νευρική ανορεξία, αφήνοντας πίσω της συγκλονισμένους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που δεν ξανάκουσαν ποτέ τη χαρακτηριστική φωνή της και δεν ξαναγέλασαν με το χιούμορ της.
Η δημοσιογράφος Δήμητρα Δάρδα, έγραψε ένα κείμενο για τη φίλη της, αναφέροντας άγνωστες στιγμές της Νανάς λίγο πριν «σβήσει», όπως ένα μοιραίο τηλεφώνημα αλλά και σε ποιον ήθελε να πει «ευχαριστώ»:
«Τέσσερις μήνες πέρασαν από την ημέρα που τα γαλάζια ζωηρά μάτια της Νανάς Καραγιάννη βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤOY KEIMENOY ΕΔΩ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Δεν σταματά πουθενά! Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη η Στεφανίδη...

~ Είναι η απόλυτη κυρίαρχος των αιθέρων και τον… τίτλων! Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, μετά από ψηφοφορία που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση.
Το χρυσό κορίτσι του επί κοντώ, που σάρωσε τους φετινούς τίτλους, ξεχώρισε ανάμεσα στις κορυφαίες και έλαβε το βραβείο, ως επιβράβευση για όσα έχει καταφέρει, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Βίλνιους.
Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, πήρε την πρώτη θέση στο Diamond League, πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91μ. και έτρεξε ένα σερί 15 νικών.  sport-fm.gr

 ***   Super League  της 7ης αγωνιστικής.


Σάββατο 14/10/2017
~ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-1  .- ^

Τα γκολ : στο 7ο λεπτό με μακρινό σουτ του Γκρζέλτσακ ,  Κόντε (12΄), Τζημόπουλο (36΄) και Χαλκιαδάκη (39΄),

~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 1-0,(1-0).-^
 Τα  γκολ : 28΄Μάνδσον ,
Ατρόμητος: (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Γιαννούλης, Ντιγκινί, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (68' Ντάουντα), Μάντσον (54' Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος (94' Βασιλείου), Ουάρντα
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (55' Μαδίνδα), Ισνάλδο (55' Ισνάλντο), Καλτσάς, Δουβίκας (65' Κυριακόπουλος)
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   3-4 ,(1-3) .-
 Τα  γκολ : 3΄ Σπιριδόνοβιτς , 19΄ Πάπε Αντού Σισσέ , 37΄ , 45΄ Καρίν Ανσαριφάντ , 83΄ Μασούντ , 84΄ Ντουρμισάη 87΄ Κ. Φορτούνης
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (64' Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)


~**  Κυριακή 15/10/2017
ΠΑΟΚ-ΛΑΜΙΑ  4-0 , (2-0) .- ^
Τα γκολ : 10΄ Λέοβατς , 24΄ , 88΄Πριγιεβιτς , 50΄Πέλκας
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Πέλκας, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Αναστασόπουλος
Κόκκινες: Αναστασόπουλος (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (68' Λημνιός), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (75' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (61' Μάκ) και Πρίγιοβιτς.
Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (39΄Ντ' Ακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55' Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος και Βάντερσον (62' Λινάρδος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1, (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 47΄  Νιάσε  ,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Μπλάνας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ - Τσαμπούρης, Νιασέ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Μπεχεράνο, Μάζουρεκ, Ρόσα (46΄ Μαρκόφσκι), Μάρκος Πάουλο (57΄ Λόπες), Κλέσιο (65΄ Μοράρ), Ντίας.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90΄ Καλτσάς), Μπραντάο, Τόνι Σίλβα (70΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ.

ΑΠΟΛΛΩΝ -ΚΕΡΚΥΡΑ  0-0  , (0-0) .- ^
Τα γκολ : -
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος (81΄ Χουάρες), Κούρος, Μπιτζιμίν, Κύργιας, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (81΄ Αλμπάνης), Μάατσεν (74΄ Σιατραβάνης), Μάατσι, Καστιγέχος. ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Γκόμες, Παμλίδης (88΄ Κρητικός), Ντουαλά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (66΄ Επστάιν), Ντιόγκο, Γρομητσάρης, Νούνες (80΄ Μπάουμαν).

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ  1-1 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 40΄ Μπρίτο Ροντρίγκες , 88΄  Βράνιες ,
Οι  συνθέσεις :
 Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Ρότσε, Κίκε .-
Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Ορφανίδης, Κάστρο, Σιλά, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Τριάδης .-
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λάζαρος, Λιβάγια, Αραούχο
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γιόχανσον, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λόπες, Πατίτο, Τζανετόπουλος.-
 
Δευτέρα 16/10/2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ

*** Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Παναθηναϊκός - Λάρισα (19:30).Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής της Super League:
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 3-1
(12' Κόντε, 36' Τζημόπουλος, 39' Χαλκιαδάκης - 7' Γκρζέλτσακ)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(28' Μάντσον)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4
(3΄ Σπιριντόνοβιτς, 82΄ πεν. Μασούντ, 84΄ Ντουρμισάι - 19΄ Σισέ, 37΄, 45΄ Ανσαριφάρντ, 87΄ πέν. Φορτούνης)
ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0
(10΄ Λέοβατς, 24΄, 88΄ Πρίγιοβιτς, 50΄ Πέλκας)
Απόλλων Σμύρνης-Κέρκυρα 0-0
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1
(47΄ Νιασέ)
Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1
(40΄ Μπρίτο - 88΄ Βράνιες)
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 16/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 15
2. ΑΕΚ 14
3. Ατρόμητος 13
. Λεβαδειακός 13
5. Ολυμπιακός 11
. Πανιώνιος 11
7. Ξάνθη 10
8. ΠΑΣ Γιάννινα 9
9. Παναιτωλικός 8
10. Λαμία 7
11. Παναθηναϊκός 6 -6αγ.
. Αστέρας Τρίπολης 6
. Πλατανιάς 6
. Κέρκυρα 6
15. Λάρισα 3 -6αγ.
. Απόλλων Σμύρνης 3
 * Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Α1  ΣΤΟ Ελληνικό ΜΠΆΣΚΕΤ :
Σάββατο 14-10-2017 :
~ ΤΡΙΚΑΛΑ -ΛΑΥΡΙΟ  91-79 .-
 
Τα  δεκάλεπτα  : 28-25 ,21-24 , 19-13 , 23-17  .-
Δεκάλεπτα: 28-25, 49-49, 68-62, 91-79
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μέξας): Τζόουνς 32 (8/12 δίπ., 2/4 τρίπ., 10/11 βολ.), Λούντζης 7 (1), Χέιλ 6, Φέισι 6, Μάρεϊ 9 (6 ριμπ.), Σλαφτσάκης 4, Ρος 2, Τέγιτς 20 (10 ριμπ.), Καλογιαννίδης, Σκουλούδης, Βασιλειάδης 5.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Νίξον 13 (0/4 τρίπ.), Κακλαμανάκης 3, Μέιερ 8, Ουίγκινς 10, Μουρ 22 (10/17 δίπ., 2/7 βολ., 9 ριμπ., 4 ασ.), Τζόνσον 7, Βεργίνης 5, Κουζέλογλου 3, Γιαννακόπουλος, Γκρέι 8 (2).

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 70-90 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 18-23 , 22-23 , 11-22 , 19-22 .-
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 40-46, 51-68, 70-90
Πανιώνιος (Καλαφατάκης): Σακελλαρίου 20 (5), Τσούπκοβιτς 8, Γούντσον 13 (1), Σαρικόπουλος 14, Στέιντλ 8 (2), Δημακόπουλος 3, Μίχαλος 2, Χολμς 2, Μολφέτας, Καμπερίδης, Χέντερσον, Γουντς.
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 30 (13/15 σουτ, 1τρ.), Χάρις 8, Σχίζας 5 (1), Μπρέι 8, Ράιτ 10, Τζόουνς 14 (1), Πρόστραν 7 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Μπιλλής, Αγγελάκος, Σταμάτης, Παπαδάκης 5.

~ ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών-ΓΣΛ-Φάρος 91-80 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-21 , 25-19 , 19-24 , 25-26 .-
Τα δεκάλεπτα: 31-21, 57-39, 73-61, 91-80
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Τουτζιαράκης 4, Γκίκας 13 (3), Φαγέ 19 (2), Δημάκος 5 (1), Σαλούστρος 15 (3), Λίποβι 12 (1), Έβανς 20, Σκούφης, Γερομιχαλός, Σανδραμάνης, Μιλόσεβιτς 3 (1).
ΓΣΛ-Φάρος (Σκουρτόπουλος): Ουέρ 17 (3), Μαραγκός 7, Μουράτος 6, Φορμπς 6, Ντρέιπερ, Παπαμακάριος 5 (1), Διαμαντάκος 7, Βαβάτσικος 7, Παπαντωνίου 17 (2).

~ ΡΕΘΥΜΝΟ- ΚΟΡΟΙΒΟΣ 95-90 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-21 , 25-19 .19-24 , 25-26 .-
Ρέθυμνο (Βετούλας): Ντάνιελς 4, Γκούντγουιν 11 (2), Χριστοδούλου 24 (3), Μούντι 4, Ρόμπερντσον 16 (3), Μέντλοκ 5, Κόττας, Δραγαΐτης, Τζαγκαράκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 24 (3), Ράιτ 7 (1). 
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Κάρσον 17, Πόσλεϊ 21 (3), Σαχπατζίδης 10, Σκουλίδας 4 (1), Ράουντρι 8, Μιλεντίγεβιτς, Αντωνάκης, Σπυριδωνίδης 9 (1), Μπεκρής, Χάινς 9 (2), Ντίκερσον 4, Ντεκόσεϊ 8 (2).

~ ΑΡΗΣ -ΑΕΚ  64-62 .-
 Τα  δεκάλεπτα  : 10-15 , 17-19 , 21-13 , 16-15 .-
Δεκάλεπτα: 10-15, 27-34, 48-47, 64-62. 
Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης 4 (5 ριμπ.), Βον 10, Τσαϊρέλης (4 ριμπ.), Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Αθηναίου 10 (5 ασίστ), Μόραντ 2, Βασιλόπουλος 2 (4 ριμπ., 3 κλεψ.), Πέτγουεϊ 6, Γουίβερ 9 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μπένσον 12 (9 ριμπ.), Μπελ 7. 
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 1 (6 ριμπ.), Τζέιμς 8 (7 ριμπ.), Γκριν 7, Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Σάκοτα 6, Άτιτς, Λαρεντζάκης 11 (4 ριμπ.), Μπάρλοου 11 (5 ριμπ.), Μαυροειδής 6 (4 ριμπ.), Σι 2. 

*** Κυριακή15-10-2017 :
~*  ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   56-85, (33-44).- ^
Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85
Κύμη (Καστρίτης): Οκερεαφόρ 11 (2), Τσαγκαράκης 10 (2), Γλυνιαδάκης 2, Ο’ Μπράιαν, Σμιθ 5, Μανωλόπουλος 6 (2), Έντουαρντς, Γερομιχαλός, Τζόουνς 10, Σακελλαρίου, Τρέιλορ 12, Μητσιμπόνας.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 2, Μάντζαρης 4, Τόμπσον 18 (2), ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 11 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Αρσενόπουλος 4, Ρόμπερτς, Μπόγρης 2, Πρίντεζης 8.

~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ  89-74, ( 43-39 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-19 , 24-20 , 29-11, 17-24  .-

***  5ος  ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ περιόδου  2017-2018 :


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 1-12
Πύλος-ΠΑΟ Βάρδας  0-1 .- ^
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός
Αστέρας Βλαχιώτη-Πανηλειακός Πύργου
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-Παλληξουριακός
Καλαμάτα-Αχαϊκή  1-0 .-^
Λεωνίδιο-Ζακυνθαικός
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 2-13
Διαγόρας Βραχνέικων-Πύλος  0-0 .-^
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Βλαχιώτη
Παναρκαδικός-Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου
Πανηλειακός Πύργου-Καλαμάτα 0-0
Παλληξουριακός-Λεωνίδιο
Ζακυνθαικός-Αχαϊκή
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 3-14
Πύλος-Αστέρας Βλαχιώτη  1-2 .-^
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-Διαγόρας Βραχνέικων 1-0 .- ^
Καλαμάτα-ΠΑΟ Βάρδας  2-0 .-^
Λεωνίδιο-Παναρκαδικός 0-3 .-^
Ζακυνθαικός-Πανηλειακός Πύργου 0-3 .-^
Αχαϊκή-Παλληξουριακός  3-1 .- ^
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 4-15
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-Πύλος
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα
Διαγόρας Βραχνέικων-Λεωνίδιο
ΠΑΟ Βάρδας-Ζακυνθαικός
Παναρκαδικός-Αχαϊκή
Παλληξουριακός-Πανηλειακός Πύργου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 5-16
Πύλος-Καλαμάτα
Λεωνίδιο-Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου
Ζακυνθαικός-Αστέρας Βλαχιώτη
Αχαϊκή-Διαγόρας Βραχνέικων
Παλληξουριακός-ΠΑΟ Βάρδας
Πανηλειακός Πύργου-Παναρκαδικός
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 6-17
Λεωνίδιο-Πύλος
Καλαμάτα-Ζακυνθαικός
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-Αχαϊκή
Αστέρας Βλαχιώτη-Παλληξουριακός
Διαγόρας Βραχνέικων-Πανηλειακός Πύργου

ΠΑΟ Βάρδας-Παναρκαδικός
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 7-18
Πύλος-Ζακυνθαικός
Αχαϊκή-Λεωνίδιο
Παλληξουριακός-Καλαμάτα
Πανηλειακός Πύργου-Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου
Παναρκαδικός-Αστέρας Βλαχιώτη
ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνέικων
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 8-19
Αχαϊκή-Πύλος
Ζακυνθαικός-Παλληξουριακός
Λεωνίδιο-Πανηλειακός Πύργου
Καλαμάτα-Παναρκαδικός
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Βλαχιώτη-Διαγόρας Βραχνέικων
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 9-20
Πύλος-Παλληξουριακός
Πανηλειακός Πύργου-Αχαϊκή
Παναρκαδικός-Ζακυνθαικός
ΠΑΟ Βάρδας-Λεωνίδιο
Διαγόρας Βραχνέικων-Καλαμάτα
Αστέρας Βλαχιώτη-Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 10-21
Πανηλειακός Πύργου-Πύλος
Παλληξουριακός-Παναρκαδικός
Αχαϊκή-ΠΑΟ Βάρδας
Ζακυνθαικός-Διαγόρας Βραχνέικων
Λεωνίδιο-Αστέρας Βλαχιώτη
Καλαμάτα-Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ: 11-22
Παναρκαδικός-Πύλος
ΠΑΟ Βάρδας-Πανηλειακός Πύργου
Διαγόρας Βραχνέικων-Παλληξουριακός
Αστέρας Βλαχιώτη-Αχαϊκή
Αστέρας Αμαλιάδας Πανόπουλου-Ζακυνθαικός
Καλαμάτα-Λεωνίδιο

*** Με συγκέντρωση και τη δύναμη των φιλάθλων για το δεύτερο 3ποντο σήμερα η Καλαμάτα 
Ο Τσικλητήρας υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη
  «Συγκέντρωση και μόνο συγκέντρωση» είναι οι τελευταίες οδηγίες του Νίκου Ζαλίκα στους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας για την σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟ Βάρδας που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είναι για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Μετά την ισοπαλία στον Πύργο οι «μελανόλευκοι» έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη, καθώς η τοπική μας ομάδα έχει φιλοδοξίες, αλλά και δυνατότητες. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Παπουτσογιαννόπουλος και Σαραντόπουλος, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Ζαχαρόπουλος, με τη συμμετοχή του όμως να παραμένει αμφίβολη. Την 18άδα που θα γευματίσει πριν το παιχνίδι στο Horizon Blu συμπληρώνουν οι Γκόμεζ, Μπεσσής, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Κουρέλλας, Τσεμπερίδης, Καντούτσης, Γουερέ, Νίκος και Ορέστης Νικολόπουλος, Βασιλόπουλος, Τσουλάκος, Ρονκάτο, Μερκούρης, Καμινιώτης, Χελάς και Αθανασόπουλος.
Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας για το δεύτερο φετινό 3ποντο αναμένεται να στηρίξουν πολυάριθμοι φίλαθλοι της ομάδας, με τους υπεύθυνους των «μελανόλευκων» να τους προσκαλούν να δώσουν δυναμικό «παρών» ή όπως λέει ο προπονητής, Νίκος Ζαλίκας «πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, άλλωστε το ποδόσφαιρο παίζεται γι’ αυτούς, όχι για εμάς»…
-Τον απογευματινό αγώνα στο γήπεδο ΜΓΣ «Σταύρος Παπαδόπουλος» θα «σφυρίξει» ο Κορίνθιος Ρούτσης, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κωνσταντόπουλο και Μπουρτζοβίτη.
    Ο Τσικλητήρας υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη
Τον ισχυρό Αστέρα Βλαχιώτη υποδέχεται ο Τσικλητήρας σήμερα στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό γήπεδο Πύλου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Το μεσσηνιακό συγκρότημα έχει συγκεντρώσει έναν βαθμό σε δύο αγώνες και θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εκτός από τον Αλιού που αποχώρησε από την ομάδα, ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης «πονοκεφαλιάζει» για τη συμμετοχή των Σβίγκου, Ακασού και Χατζηστάμου, οι οποίοι πάντως έχουν συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή.
-Τον αγώνα του Τσικλητήρα με τον Βλαχιώτη ορίστηκε να διευθύνει ο Καλογεράκος (ΕΠΣ Ζακύνθου) με βοηθούς τους Καραλή και Ασημακόπουλο (Ηλείας).

Γ’ Εθνική-5ος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

4 μ.μ.
Τσικλητήρας Πύλου-Αστέρας Βλαχιώτη  1-2 .- ^
Ζάκυνθος-Πανηλειακός  0-3  .- ^
Λεωνίδιο-Παναρκαδικός  0-3  .- ^

Καλαμάτα-ΠΑΟ Βάρδας 2-0  .-^
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητής: Ρούτσης (Κορινθίας). Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος, Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), άριστοι όλοι τους.
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Τσεμπερίδης, Καμινιώτης (58' λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Κουρέλλας (89' Βασιλόπουλος), Γουερέ, Ρονκάτο (85' Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (80' Αθανασόπουλος).
ΠΑΟ Βάρδας: Καπούταγλης, Π. Πολίτης, Χούσα (76' Κουργιαλάς), Νικολόπουλος, Δημητρίου, Ανδριέλος, Γ. Πολίτης, Καρούτης, Μελετίδης, Κωνσταντινίδης, Μάζης (69' Καλογερόπουλος).

Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου-Διαγόρας Βραχνέικα 1-0  .- ^
Αχαϊκή-Παλληξουριακός  3-1  .- ^

~***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε τρείς (3) αγώνες
 Αστέρας Αμαλιάδας300    3:09
   {Ν-Ι-Η} (αγ./Βαθ). 
2.Καλαμάτα32103:17
3.Αστέρας Βλαχιώτη32104:27
4.Διαγόρας Βραχνέικων32015:26
5.Πανηλειακός31204:15
6.Αχαϊκή31113:24
7.Ζάκυνθος31111:34
8.Παναρκαδικός31024:53
9.Παλληξουριακός31023:73
10.ΠΑΟ Βάρδας30120:31
11.Τσικλητήρας Πύλου30121:41
12.Λεωνίδιο30030:50


~*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ΄ Εθνικής της  2ης  αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους Σ/Κ   7και 8 Οκτωβρίου 2017 :

1ος όμιλος
ΑΕ Διδυμότειχου-Νέστος Χρυσούπολης ΑΝΑΒΟΛΗ (Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της ΑΕ Διδυμοτείχου με τον Νέστο Χρυσούπολης, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου μετά από νεροποντή).
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Απόλλων Παραλιμνίου 0-5 ΤΕΛΙΚΟ
Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής-Αετός Ορφανού 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
Καβάλα-Άρης Αβάτου 3-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ορφέας Ξάνθης-Δόξα Προσκυνητών 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ελπίδα Σκουτάρεως-Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 2-0 ΤΕΛΙΚΟ
2ος όμιλος
Άρης Παλαιοχωρίου-Φίλιππος Αλεξάνδρειας 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Αγροτικός Αστέρας-Καμπανιακός 3-2 ΤΕΛΙΚΟ
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Νάουσα 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Μακεδονικός-Αλμωπός Αριδαίας 1-3 ΤΕΛΙΚΟ
Εδεσσάικος-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-2 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΟ Καρδίας-Πιερικός 1-2 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕ Καρίτσας-Ηρακλής 2-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Κιλκισιακός
3ος όμιλος
ΑΕ Ποντίων Καραγιαννίων-Αστέρας Παραποτάμου 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Δόξα Κρανούλας-Τηλυκράτης Λευκάδας 0-2 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕ Λευκίμμης-Θεσπρωτός 0-0 ΤΕΛΙΚΟ
Μακεδονικός Φούφα-Νέος Αμφίλοχος 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Πανλευκάδιος-Σκουφάς Κομποτίου 1-1 ΤΕΛΙΚΟ
Καστοριά-Ερμής Αμυνταίου 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Εθνικος Φιλιππιάδας
4ος όμιλος
Οπούντιος Μαρτίνου-Αχιλλέας Φαρσάλων 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Θήβα-ΑΟ Σελλανών 1-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ολυμπιακός Βόλου 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Νίκη Βόλου-Ρήγας Φεραίος 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΝΠΣ Βόλος-Αστέρας Ιτέας 5-0 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 30/9-16:00)
Διγενής Νεοχωρίου-Αμβρυσσέας Δίστομου 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: ΓΣ Αλμυρού
5ος όμιλος  Σ/Κ  7, 8-10-2017
Τσικλητήρας Πύλου-ΠΑΟ Βάρδας 0-0 ΤΕΛΙΚΟ
Λεωνίδιου-Ζάκυνθος 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (14:00)
Καλαμάτα-Αχαϊκή 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός 3-1 ΤΕΛΙΚΟ
Αστέρας Βλαχιώτη-Πανηλειακός 1-1 ΤΕΛΙΚΟ
Αστέρας Αμαλιάδας-Παλληξουριακός 4-1 ΤΕΛΙΚΟ
6ος όμιλος
Προοδευτική-Ιωνικός 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ασπρόπυργος-Ρόδος 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (15:00)
Κερατσίνι-Ιάλυσος 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 30/9-16:00)
Πέλοπας Κιάτου-Λουτράκι 0-5 ΤΕΛΙΚΟ
Εθνικός-ΑΟ Ζευγολατιού 4-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Διαγόρας
7ος όμιλος
Αήττητος Σπάτων-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (14:00)
Πανθηραϊκός-Ερμής Κιβερίου 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (12:00)
Παναργειακός-Χαλκίδα 1-2 ΤΕΛΙΚΟ
Αιολικός-Ένωση Ερμιονίδας 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ταμυναϊκός-Τριγλία Ραφήνας 3-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας
8ος όμιλος
Ηρόδοτος-ΟΦ Ιεράπετρας 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Άγιος Ιερόθεος-ΑΕ Μυλοπόταμου 3-3 ΤΕΛΙΚΟ
Ερμής Ζωνιανών-Ατσαλένιος 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΟ Παλαιόχωρας-Κηφισιά 1-1 ΤΕΛΙΚΟ
Αιγάλεω-Φωστήρας 1-0 ΤΕΛΙΚΟ
Ρεπό: Ηλυσιακός

*** Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνία 
Α΄  Τοπικό  Σάββατο 14-10-2017  3η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-3 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
ΦΑΡΑΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-0  .- ^
Κυριακή 15-10-2017
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗ   0-1 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΠΑΜΙΣΣΟΣ  2-4 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  1-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ  4-2 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ -ΟΜΟΝΟΙΑ  4-1 .- ^

Α1 ΄τοπικό ΕΠΣΜ  Σάββατο 14-10-2017  3η αγωνιστική
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ  0-1 .- ^
Κυριακή 15-10-2017
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ  0-1 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ-Α.0. ΦΥΤΕΙΑΣ   3-1 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  0-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  1-2 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   0-4 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  4-2 .- ^

Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜ  Σάββατο 14-10-2017 
1ος  Όμιλος  3η  αγωνιστική
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ  3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -ΑΠΣ ΑΡΙΣ  1-0  .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας 2-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1 .- ^
Κυριακή  15-10-2017
ΑΕΚ Καλαμάτας-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  0-1 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  0-5 .- ^

2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-ΔΑΝΑΟΣ  2-2  .- ^
Σάββατο 14-10-2017
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-1  .- ^
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας-ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1-0 .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 2-1 .- ^
ΑΣ.ΔΑΝΑΟΣ -Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ  1-2 .- ^
 Κυριακή 15-10-2017 :
ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  4-1 .- ^

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*

~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5880   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3742   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3741  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.363   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


~** Φωτογραφίες από Θρησκευτικής εκδρομή-διαδρομή με Ιερό προσκύνημα και Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Μπούρα , επίσκεψη Ι.Μ. Αγίων Σαράντα  Μαρτύρων της Σπάρτης και στην Σπάρτη στον Ι.Ν. Αγίου Νίκωνα (μητροπολιτικός) το Σάββατο 14-10-2017 με εκκλησίασμα-ενορίας  του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών από  Παπά-Μιχάλη Ε.  Μπούρα ...:
Σπάρτη

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Στο πούλμαν

Ι.Ν. Αγίου Νίκωνα Σπάρτης

Ι.Ν. Αγίου Νίκωνα Σπάρτης
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: