ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...
~
Παν αγαθόν εκ Θεού έχει την αρχήν. Δεν γίνεται αγαθός λογισμός μη ων εκ Θεού, μηδέ πονηρός μη ων εκ του Διαβόλου. Ό,τι καλόν λοιπόν διανοηθής, ειπής, διαπράξης, όλα είναι της δωρεάς του Θεού. «Παν δώρημα τέλειον άνωθεν έστι καταβαίνον». Όλα είναι της δωρεάς του Θεού. εδικόν μας δεν έχομεν τίποτε.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)


 
 
 
   **

...Η ψυχή είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη. Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια, στον άλλο μισό λουλούδια· και έχουμε μια δεξαμενή νερού (τις δυνάμεις της ψυχής) με δύο βρύσες και δύο αυλάκια. Η μία κατευθύνει το νερό στα αγκάθια και η άλλη στα λουλούδια. Κάθε φορά μόνο μια βρύση μπορώ ν' ανοίξω. Αφήνω απότιστα τα αγκάθια και μαραίνονται, ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν.Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~ 1 Οκτωβρίου
Η εορτή της αγίας Σκέπης της Θεοτόκου. Σύναξις Παναγίας της «Γοργοϋπηκόου» (Ι. Μ. Ιβήρων). Ρωμανού του Μελωδού (1) († ς΄αι.). Αγίου Ανανίου, επισκόπου Δαμασκού. Οσιομάρτυρος Μιχαήλ, του αγίου Μάρτυρος Δομνίνου, του εκ Θεσσαλονίκης. Οσίων Ιωάννου πρωτοψάλτου του Κουκουζέλη, Γρηγορίου δομεστίκου, του μελωδού και Σάβα του Ρώσου.
(1) Οι πληροφορίες για τον βίο του οσίου Ρωμανού δυστυχώς είναι λίγες. Έζησε τον 6ο αιώνα επί βασιλείας Αναστασίου του Α`. Αρχικά είχε χρηματίσει διάκονος στην εκκλησία της Βηρυτού. Κατόπιν μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και έμεινε στα κελιά τού Ναού της Θεοτόκου. Ο Ρωμανός είχε μέτρια παιδεία και το ποιητικό ταλέντο του ήταν ακόμα άγνωστο. Διεκατέχετο όμως από μία βαθιά πίστη στην σεπτή μνήμη της Παναγίας της Παρθένου και τακτικά παρακολουθούσε στον Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών τις κατανυκτικές ολονυκτίες. Σε μία τέτοια, στην γιορτή των Χριστουγέννων, η ψυχή του γέμισε με κατάνυξη, έτσι που όταν γύρισε στο κελί του είδε όνειρο την Παναγία να του προσφέρει ένα βιβλίο. Ο Ρωμανός από τήν επίδραση τού ονείρου συνέθεσε για την γέννηση του Χριστού το τροπάριο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει». Από την στιγμή εκείνη η ποιητική επιφοίτηση του οσίου Ρωμανού έμεινε άσβεστη και αναδείχτηκε ο εξωχότερος και μεγαλύτερος μελωδός της Εκκλησίας μας.

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html  .- 
   
~ 2 Οκτωβρίου
Του εν αγίοις πατρός ημών Κυπριανού επισκόπου Καρθαγένης και Ιουστίνης της παρθένου (1) (†304). Του αγίου Μάρτυρος Θεοδώρου, του Γραβά. Νεομάρτυρος Γεωργίου, του Χατζή (†1794). Οσίου Θεοφίλου.
(1) Ο Άγιος Κυπριανός έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκρατορίας Δεκίου. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας από επιφανή και πλούσια οικογένεια, η οποία του είχε προσφέρει αξιόλογη μόρφωση. Ο Κυπριανός υπήρξε για πολλά χρόνια ξακουστός μάγος. Σε αυτόν μάλιστα προσέτρεξε και ένας ειδωλολάτρης ο Αγλαΐδας, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με μια παρθένα την Ιούστα. Επειδή όμως δεν έβρισκε ανταπόκριση στον έρωτά του ζήτησε από τον Κυπριανό να τον βοηθήσει με τις μαγικές του ικανότητες. Όμως οι ενέργειες του Κυπριανού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και γι` αυτό έκαψε τα βιβλία του που περιείχαν τις απατηλές γνώσεις της μαγικής τέχνης και βαπτίσθηκε χριστιανός. Έκτοτε αφοσιώθηκε στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου, προσελκύοντας στη χριστιανική πίστη πολλούς ανθρώπους. Κατόπιν έγινε ιερέας και αργότερα επίσκοπος Καρχηδόνας. Την Ιούστα την χειροτόνησε διακόνισσα και την μετονόμασε σε Ιουστίνη. Για τη χριστιανική τους δράση οι δύο Άγιοι συνελήφθησαν και εξορίσθησαν στη Νικομήδεια. Ο εκεί ηγεμόνας Κλαύδιος υπέβαλε σε πολλά βασανιστήρια τους Αγίους. Στο τέλος διέταξε τον αποκεφαλισμό τους.
Στις 01/10/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ανανίας ο Απόστολος, Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός, Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ, Όσιος Ιωάννης ο ψάλτης ο καλούμενος Κουκουζέλης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ὡς σάλπιγξ θεόληπτος, τῶν οὐρανίων ᾠδῶν, ἐνθέως ἐφαίδρυνας, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, τοὶς θείοις σου ἄσμασι, σὺ γὰρ τῆς Θεοτόκου, ἐμπνευσθεῖς τὴ ἑλλάμψει, ἔνθεος ὑμνηπόλος, ἐγνωρίσθης ἐν κόσμῳ, διὸ σὲ πόθω τιμῶμεν, Ρωμανὲ Ὅσιε.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ρωμανού του Μελωδού - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/yMJOdWvHYjY  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~
Στις 02/10/2017 εορτάζουν:
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη, Όσιος Θεόφιλος ο Ομολογητής, Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας που μαρτύρησε στο Καρατζασού
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Θείας πίστεως, τὴ φωταυγεία, σκότος ἔλιπες, τῆς ἀσεβείας, καὶ φωστὴρ τῆς ἀληθείας γεγένησαι ποιμαντικῶς γὰρ φαιδρύνας τὸν βίον σου, Κυπριανὲ τὴ ἀθλήσει δεδόξασαι. Πάτερ Ὅσιε, τὸν Κτίστην ἠμὶν ἰλέωσαι, ὁμοὺ σὺν Ἰουστίνη τὴ Θεόφρονι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης - 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/qHIur11kTRg  .-
~
Επτά ωφέλιμες και παρήγορες σκέψεις

~  Στον καιρό των θλίψεων θα ωφεληθείς πολύ, αν φέρνεις συχνά στο νου σου τις ακόλουθες σκέψεις, μελετώντας και αναλύοντάς τες σε βάθος και πλάτος με τον δικό σου τρόπο και λογισμό.

1. Τι ήσουνα πρίν γεννηθείς, πρίν κάν συλληφθείς στη μήτρα της μητέρας σου; Δεν είχες μήτε σώμα μήτε ψυχή μήτε αίσθηση καμιά.
Δεν ήσουνα τίποτα! Και το τίποτα, το μηδέν, είναι λιγότερο κι από ένα άχυρο, ένα χορταράκι, έναν κόκκο σκόνης. Γιατί αυτά έχουν ύπαρξη, εσύ όμως πρίν από τη σύλληψή σου δεν είχες.
2. Στοχάσου την ευσπλαχνία του πανάγαθου Θεού, πού από το τίποτα σε δημιούργησε “κατ΄εικόνα” Του, δίνοντάς σου όχι μόνο το υπερθαύμαστο ανθρώπινο σώμα, αυτό το θαύμα των θαυμάτων, με την ποικιλία των οργάνων και των λειτουργιών και των αισθήσεων, αλλά και τη μοναδική θεοειδή ψυχή, με τον λογικό νου, τη θέληση, τη μνήμη και τις άλλες δυνάμεις.
3. Αναλογίσου μετά απ΄αυτό, πόση πρέπει να είναι η ευγνωμοσύνη σου σ΄Εκείνον, τον ύψιστο και πανάγαθο Ευεργέτη σου, από τον οποίο πήρες δωρεάν τόσα χαρίσματα, πόσο χρωστάς να Τον αγαπάς, να Τον ευχαριστείς, να Τον δοξολογείς, να Τον υπηρετείς, και πόσο να προσέχεις, ώστεποτέ να μην Του φταίξεις και να μην Τον πικράνεις.
4. Αναλογίσου τώρα την αγνωμοσύνη σου απέναντι στον Πλάστη σου, μια και έκανες ακριβώς τα αντίθετα απ΄αυτά που έπρεπε. Αντί να Τον αγαπάς και να Τον ευχαριστείς και να Τον υμνείς και να Τον ευαρεστείς, εσύ Τον καταφρόνησες και Τον εγκατέλειψες και Τον λύπησες, προτιμώντας τα πρόσκαιρα πράγματα και τις εφάμαρτες ηδονές.
5. Συλλογίσου πόσες τιμωρίες θα σου άξιζαν για την αχαριστία σου τούτη και πόσο δίκιο θα είχε ο Κύριος, αν σου στερούσε όλα όσα σου έδωσε, ακόμα και τη ζωή, το μεγαλύτερο δώρο Του. Αυτή η σκέψη, πιο πολύ απ΄όλες τις άλλες, θα σου εμπνεύσει θείο φόβο και θα σε βοηθήσει να υπομείνεις κάθε θλίψη, καθώς θα παραδεχθείς αναμφίβολα πώς υποφέρεις λιγότερο απ΄όσο σου πρέπει.
6. Θαύμασε την άπειρη και ανερμήνευτη αγαθότητα του Θεού μας, πού, ενώ μπορεί αυτήν ακριβώς τη στιγμή να σε τιμωρήσει βαριά και να σε θανατώσει και να σε κολάσει αιώνια, περιμένει ο πολυεύσπλαχνος τη μετάνοιά σου. Κι αν σε παιδεύει τώρα με μικρές και παροδικές θλίψεις, το κάνει για το καλό σου, σαν στοργικός Πατέρας, για να βγεις από τον κακό δρόμο της αμαρτίας και να έρθεις στον ίσιο της αρετής, ώστε τελικά, λουσμένος και καθαρισμένος στο λουτρό των λυπηρών, ν΄αξιωθείς την απόλαυση του παραδείσου.
7. Αποφάσισε, από δω κι εμπρός τουλάχιστον, να δαπανήσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου, τη ζωή που ανήκει σ΄Εκείνον και όχι σ΄εσένα, στη διακονία και στη δόξα Του. Να Τον τιμάς και να Τον ευχαριστείς ακατάπαυστα για τις ευεργεσίες Του, αλλά και ν΄αποδέχεσαι καρτερικά κι αγόγγυστα τις δοκιμασίες που παραχωρεί σαν φάρμακα και γιατρικά της κακίας σου. Να θυσιάσεις, τέλος, πρόθυμα, και τιμή και περιουσία και ζωή ακόμα, παρά να Τον αρνηθείς ή να παραβείς τις εντολές Του.
Αυτά να σκέφτεσαι και να μελετάς, και θα δεις πόσο καρπό και πόση ωφέλεια θα σου δώσουν στον καιρό των θλίψεων.
ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
του μοναχού Αγαπίου Λάνδου του Κρητός

***  Πέρασε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15
Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
* Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών επί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκε η διαφωνία της κυρίας Γεωργίας Γεννιά.
Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής Α’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» και πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη.
~ Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.
Ακολουθώντας ο κ. Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις προωθούμενες διατάξεις ενώ είχε και μικρής έντασης διαξιφισμό με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. Συγκεκριμένα, όταν ο βουλευτής περιγράφοντας την εικόνα προσώπων που φορούν φόρεμα και έχουν γένια – αναφερόμενος προφανώς στην «Κοντσίντα» – παρενέβην η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας «το πρόσωπο που περιγράφετε βραβεύτηκε από την eurovision».
Μπρος-πίσω με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια
Την ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί σε βουλευτές το «μπες-βγες» του νομοσχεδίου στο κοινοβουλευτικό πινάκιο. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων η εισαγωγή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Το γεγονός όμως πως την επίμαχη περίοδο θα έλλειπαν αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και η κυρία Αννέτα Καββαδία (εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθούμενες διατάξεις) σε αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς και αποφασίστηκε να γίνει η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ενημερώθηκαν πως το πρόγραμμα αλλάζει ξανά και πως το σχέδιο νόμου θα μπει στην Ολομέλεια στις 13:00 της ερχόμενης Δευτέρας.

*** Τα λείψανα του Αγίου Κυπριανού: Ο μεγαλύτερος μάγος που έγινε Μέγας Άγιος
Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.
*  Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από τον Άγιο Κυπριανό και γιατί αυτός ειδικά θεωρείται ως ο κατεξοχήν Άγιος κατά της μαγείας;
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, ο Άγιος Κυπριανός ο οποίος έζησε τον 3ο αιωνα δεν ήταν καν Χριστιανός. Αντίθετα, ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς μάγους της εποχής του. Λέγεται πως εξαιτίας της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και είχε διδαχθεί αποκρυφιστικες πρακτικές.
Σε κάποιες από τις βιογραφίες του καταγράφεται πως ήταν τόσο ισχυρός μάγος που επικοινωνούσε απευθείας με τον ίδιο τον Σατανά!
Κομβικό γεγονός στην ζωή του ήταν η προσπάθεια του να «μαγέψει» μια νεαρή γυναίκα, την Ιούστα, για λογαριασμό ενός ευγενή. Εκείνος ήθελε να την παντρευτεί αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στο Θεό, έτσι ο ευγενής πήγε στον πιο φημισμένο μάγο για να της κάνει μάγια.
Οι βιογράφοι του Αγίου Κυπριανού υποστηρίζουν πως ήταν τέτοια η δύναμη της πίστης της Ιούστας που ακόμη και τα πιο ισχυρά μάγια του δεν έπιαναν πάνω της. Λέγεται δε, πως ο ίδιος ο Σατανάς αποκάλυψε στον Κυπριανό πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Κυπριανός όχι μόνο σταμάτησε να ασκεί τη μαγεία αλλά βαπτίστηκε Χριστιανός. Έφτασε να γίνει μέχρι και Επίσκοπος.
~  Ο Κυπριανός και η Ιουστίνη αφιέρωσαν τη ζωή τους στην διάδοση του Χριστιανισμού, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρες.
Το τέλος τους ήταν μαρτυρικό. Με εντολή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, αποκεφαλίστηκαν .
Με το πέρασμα των χρόνων οι πιστοί εξαιτίας της παλαιάς ενασχόλησης του Κυπριανού με την μαγεία τον συνδύασαν με τους εξορκισμούς. Μάλιστα υπάρχει μια ευχή κατά της μαγείας η οποία αποδίδεται στον Άγιο Κυπριανό.
Ιερά Λείψανα:Ένας εκ των ποδών του Αγίου Κυπριανού βρίσκεται στη Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.
Μέρος της Κάρας του Αγίου Κυπριανού βρίσκεται στον ομώνυμο Ναό Μένικου Λευκωσίας.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού βρίσκεται στην ομώνυμη Μονή Φυλής Αττικής.
Η Κάρα της Αγίας Ιουστίνης βρίσκεται στη Μονή Παναχράντου Άνδρου.
Μέρος της Κάρας της Αγίας Ιουστίνης βρίσκεται στο Ναό Αγίου Κυπριανού Μενίκου Λευκωσίας.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ιουστίνης βρίσκεται στη Μονή Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής Αττικής.
Μέρος της χειρός του Αγίου Κυπριανού βρίσκεται στο Ναό Ζλάταρι Βουκουρεστίου.

***  Ο πατήρ Ιωάννης διαβάζει online την ευχή του Αγίου Κυπριανού που διαλύει τα μάγια

~  Είναι καλό να ακούγεται η προσευχή αυτή, επί 40 ημέρες, σε οικίες ή τόπους, που οι κάτοικοί τους δοκιμάζονται από τα έργα της μαγείας.
*  Ευεργετεί και καθαρίζει τα σημεία και τους ανθρώπους από κάθε κακό. Όσο ακούγεται η προσευχή καλό είναι, να θυμιατίζετε το σπίτι σας και να ραντίζετε με αγιασμό. Αποτελεί ασπίδα προστασίας, από τις καθημερινές κακόβουλες ενέργειες και σκέψεις, των ανθρώπων και τις επιθέσεις του πονηρού εναντίων των πιστών. Η αγάπη και η προστασία των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης μαζί σας.
Πατήρ Ιωάννης
~ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΣΑ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. Πατήρ Ιωάννης ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ :  https://youtu.be/9Elr5kvkt44 .-  {ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ https://www.facebook.com/groups/12692...
Είναι καλό να ακούγεται η προσευχή αυτή, επί 40 ημέρες ,σε οικίες ή τόπους ,που οι κάτοικοί τους δοκιμάζονται από τα έργα της μαγείας.
Ευεργετεί και καθαρίζει τα σημεία και τους ανθρώπους από κάθε κακό.
Όσο ακούγεται η προσευχή καλό είναι ,να θυμιατίζετε το σπίτι σας και να ραντίζετε με αγιασμό.
Αποτελεί ασπίδα προστασίας ,από τις καθημερινές κακόβουλες ενέργειες και σκέψεις, των ανθρώπων και τις επιθέσεις του πονηρού εναντίων των πιστών.
Η αγάπη και η προστασία των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης μαζί σας.
Πατήρ Ιωάννης}.-

***  Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας 
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος.
Αυτή είναι η είδηση που έρχεται από την αστυνομία, η οποία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων και απελευθέρωσε τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το κρησφύγετο των απαγωγέων, εισέβαλαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είναι πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
newsit.gr

*** Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα 
Ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια,
ως εξής:
 Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
 Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

*** Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο 
Δυστυχώς, κανείς δεν εκπλήσσεται από το τραγικό δυστύχημα που είχε χθες ο άτυχος οικοδόμος που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας την ώρα που εκτελούσε εργασίες. Αρκεί μια βόλτα όλων μας σε οικοδομές ακόμα και σε σημαντικά δημόσια έργα για να διαπιστώσουμε άπαντες τα ελάχιστα έως μηδαμινά μέτρα ασφαλείας που παίρνουν στην πλειονότητας τους οι εργάτες. Πολλές φορές έχουν ευθύνη και οι εργολάβοι που δεν παρέχουν την κατάλληλη προστασία στους εργάτες,  αλλά αρκετές επίσης φορές δυστυχώς οι ίδιοι οι εργάτες αγνοούν  τα μέτρα προστασίας αφήνοντας στην άκρη κράνη και ειδικά παπούτσια. Βλέποντας καθημερινά γύρω μου εργασίες σε οικοδομές και έχοντας παράλληλα την εικόνα εργατών στο εξωτερικό σε ανάλογες εργασίες, οι συγκρίσεις δυστυχώς δείχνουν ότι στη χώρα μας επικρατεί μια τριτοκοσμική κατάσταση με ευθύνη όλων μας. Ας ελπίσουμε ότι ο τραγικός χαμός του εργάτη στο κέντρο της Καλαμάτα να ευαισθητοποίηση αρχικά τους ίδιους τους εργάτες κάνοντας τους να δουν πιο σοβαρά τη ζωή τους. Ας ευαισθητοποιήσει όμως και τις αρχές να εφαρμόσουν – επιτέλους – τους θεσπισμένους κανόνες ασφαλείας και να τιμωρούν όπου υπάρχει παραβατικότητα. Κ. Γαζ.     (φωτο αρχείου)

*** Πειραματικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του δάκου 
Πρόγραμμα συγκριτικών πειραματικών εργασιών καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το 2017 θα εφαρμοσθεί και στη Μεσσηνία, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάγκη βελτίωσης της προληπτικής δολωματικής μεθόδου καταπολέμησης του δάκου. Οι εκθέσεις αξιολόγησης των αποτελεσμάτων από τις δράσεις που θα γίνουν, θα υποβληθούν από τους φορείς υλοποίησης μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018 στη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου.
  Έλεγχος υπολειμμάτων
Η πρώτη δράση του προγράμματος αφορά στον έλεγχο υπολειμμάτων στο ελαιόλαδο και στο βρώσιμο ελαιόκαρπο. Στόχοι είναι ο έλεγχος της ορθής χρήσης των φυτοπροστατευτικών, η εξασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος και η προστασία του περιβάλλοντος.
Η δράση αυτή  έχει να κάνει με ανάλυση δειγμάτων για το προσδιορισμό τυχόν υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στο ελαιόλαδο και βρώσιμη ελιά από εντομοκτόνα ή μεταβολίτες αυτών, με έμφαση σε όσα χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου. Στη Μεσσηνία η δράση θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες Δ.Α.Ο.Κ. Καλαμάτας και Τριφυλίας σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Μ.Φ.Ι.) - Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων.
Επίσης, θα εξετασθεί η επίδραση διαφόρων μεθόδων αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς, στο ελαιόλαδο και τους επικονιαστές (βομβίνοι και μέλισσες). Θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι υπολειμμάτων σε δείγματα ελαιολάδου που θα ληφθούν από διάφορες μεταχειρίσεις αντιμετώπισης του δάκου (δολωματικών ή κάλυψης) καθώς και δείγματα επικονιαστών ( βομβίνοι και μέλισσες).
Τα δείγματα θα ληφθούν από το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Εργαστήριο Εντομολογίας.
  Ανθεκτικότητα δάκου
Η δεύτερη δράση που προβλέπει το πρόγραμμα είναι η μελέτη της ανθεκτικότητας του δάκου της ελιάς (Bactocera oleae) στα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας των χρησιμοποιούμενων φυτοπροστατευτικών και η ορθολογική και αποτελεσματική εφαρμογή φυτοπροστατευτικών σε κάθε ελαιοκομική περιοχή, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθεκτικότητας.
Θα μελετηθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας του δάκου της ελιάς στα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και η επικινδυνότητα για ανάπτυξη ανθεκτικότητας του δάκου της ελιάς σε όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη δακοκτονία με εφαρμογή κλασσικών διαγνωστικών βιοδοκιμών και σύγχρονων μοριακών μεθόδων που έχουν αναπτυχθεί κατά τα έτη 2009 και μετά.
Θα ακολουθήσει συστηματική καταχώρηση των στοιχείων της ανθεκτικότητας του δάκου, στη διαδικτυακή πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης – Βάση Δεδομένων
ανθεκτικότητας «Γάλανθος»
Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία όλων των Δ.Α.Ο.Κ. με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εργαστήριο Γεωργικής Φαρμακολογίας
Άλλη μια ενέργεια θα είναι η συσχέτιση της αποτελεσματικότητας των εντομοκτόνων σε εργαστηριακές και ελεγχόμενες συνθήκες υπαίθρου.
  Δράσεις
Η τρίτη δράση του προγράμματος αφορά στην ανάλυση συμπεριφοράς του δάκου σε εγκεκριμένες δραστικές ουσίες. Στόχος είναι η αριστοποίηση και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού για το δάκο της ελιάς.
Η δράση αυτή αφορά την ανάλυση της συμπεριφοράς του δάκου σε εγκεκριμένα εντομοκτόνα σε συνδυασμό με ελκυστικά που χρησιμοποιούνται στους δολωματικούς
ψεκασμούς εναντίον του δάκου με τη χρήση time- lapse βίντεο καθώς και την ανάλυση παραμέτρων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του δάκου.
Επόμενη δράση του προγράμματος είναι η αριστοποίηση εφαρμογής της μεθόδου των δολωματικών ψεκασμών. Στόχοι είναι η μελέτη της συμπεριφοράς στα υπάρχοντα προσελκυστικά και η διερεύνηση νέων προσελκυστικών φυτικής προέλευσης.
Η δράση αφορά στη χρήση νέων ουσιών ως ελκυστικών ουσιών φυτικής προέλευσης
του δάκου. Ειδικότερα περιλαμβάνει την ανάλυση συμπεριφοράς πληθυσμών του δάκου στα ήδη χρησιμοποιούμενα προσελκυστικά και τη διερεύνηση νέων ουσιών φυτικής προέλευσης με μεθόδους ηλεκτροαντενογραφίας και πειραμάτων παγίδευσης, ως προς την αποτελεσματικότητά τους ως ελκυστικά του δάκου.
Η χρήση νέων τεχνολογιών είναι η επόμενη δράση, όπου στόχοι της είναι η μείωση του κόστους των ψεκασμών μέσω της ορθής εφαρμογής του προγράμματος και η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ελαχιστοποίσης των ψεκασμών.
Η δράση περιλαμβάνει την εφαρμογή της τεχνολογίας GIS και GPS στη διαχείριση των από εδάφους δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Μεσσηνία.
Η δράση αυτή θα εφαρμοσθεί σε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα στη Μεσσηνία.
Επίσης, προβλέπεται και η δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος λήψης απόφασης ψεκασμού μέσω ψηφιοποίησης και μοντελοποίησης των παραμέτρων.
Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες δύο δράσεις. Την ανάλυση ποιότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων του 2017 με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των χρησιμοποιούμενων φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Και την επικαιροποίηση της βάσης «DACUS» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και τον έλεγχο και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Νέος «ιός» σαρώνει το Facebook 
Τα μάτια τους ανοιχτά και το ποντίκι σε «εγρήγορση» θα πρέπει να έχουν οι χρήστες του Facebook, αφού ένας νέος «ιός» διακινείται στο δημοφιλές μέσο. Ο ιός «παριστάνει» έναν από τους φίλους του θύματος και μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων στέλνει ένα λινκ κάποιας γνωστής ιστοσελίδας, όπως του youtube.com. Έπειτα ζητά από το χρήστη να κατεβάσει ένα λογισμικό. Αυτό είναι που κάνει τη ζημιά και καταστρέφει τον υπολογιστή εντελώς.
Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, ο οποίος επίσης έγινε στόχος. Δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν από τους φίλους του, με τον οποίο σπανίως επικοινωνεί στην πραγματικότητα, με ένα λινκ και ένα εικονίδιο που υποδήλωνε «σοκ».
«Έπειτα από λίγα λεπτά που επεξεργαζόμουνα το μήνυμα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο ίδιος. Παραδέχθηκε, πάντως, πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο ιός και ζήτησε από όλους τους χρήστες του facebook να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Α.Π. 

*** Μακελειό σε καζίνο στο Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 100 τραυματίες 
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Λας Βέγκας, κοντά στο Καζίνο Μανταλέι Μπέι, από έναν τουλάχιστον ένοπλο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 100 τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία ερευνά και αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία στην πόλη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας του μουσικού Τζέισον Αλντεάν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Route 91 Harvest, με 40.000 άτομα.
Οι αρχές ζήτησαν άμεσα από όλους να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα έδειχναν ανθρώπους να τρέχουν γρήγορα μακριά από το χώρο.
Εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δήλωσε στο CNN πως έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 τραυματίες, οι 12 εκ των οποίων να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Χρήστης του κοινωνικού δικτύου Twitter δημοσίευσε σε ανάρτηση ότι υπάρχουν δύο ένοπλοι στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας ύποπτος είναι νεκρός, ενώ «δεν πιστεύει ότι υπάρχουν κι άλλοι».
Επίσης, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητείται μια γυναίκα που «συντρόφευε» τον δράστη. Το όνομά της είναι Μαριλού Ντάνλεϊ και λέγεται ότι κατάγεται από την Ασία.
Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο περιστατικό στη λεωφόρο.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε έφοδο στο εστιατόριο Αλί Μπαμπά, δέκα λεπτά από το Μαντελέι Μπέι, ενώ ερευνούν και έλαβε αναφορά για πυροβολισμούς στο Ξενοδοχείο και Καζίνο New York.
Επίσης, ορισμένες πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας, διεκόπηκαν.  in.gr

***  Το Καρπενήσι ήρθε στην Καλαμάτα! 
Μια γεύση και ευκαιρία να γνωρίσουν το «μαγευτικό» Καρπενήσι, ιδανικό προορισμό ειδικά για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού είχαν χθες οι πολίτες της Καλαμάς. Ο Δήμος Καρπενησίου παρουσία του Δημάρχου του Νίκου Σουλιώτη βρέθηκαν χθες Σάββατο στη Καλαμάτα προβάλλοντας με κάθε επισημότητα την περιοχή τους στο κοινό της Καλαμάτας.Οι Καλαματιανοί είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν  δωρεάν τοπικά προϊόντα, να πάρουν διαφημιστικό υλικό και χάρτες της περιοχής καθώς και να δουν video με στιγμιότυπα των περιοχών του Δήμου Καρπενησίου.
Η προβολή αυτή του Καρπενησίου και της περιοχής είχε διάρκεια από τις 10.00 έως τις 22.00 και πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.  Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι το περίπτερο επισκέφθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκα, ς όσο και οι υπόλοιπο δήμαρχοι της Μεσσηνίας , που νωρίτερα συμμετείχαν στη συνάντηση με τους Υπουργούς κ.κ. Χαρίτση και Σκουρλέτη στο δημαρχείο της Καλαμάτας   Κ. Γαζ.  

*** Σύγχρονοι δωρητές & αρχαίοι χορηγοί… 
Με τις δωρεές τριών Iδρυμάτων, των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Σταύρου Νιάρχου, κατέστη δυνατή η αγορά και λειτουργία στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Την Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος και τίμησε τους δωρητές.
Κλείνοντας την ομιλία της η κα Καρέλια, ανέφερε ότι οι δωρητές «έπραξαν αυτό που θεωρούσαν χρέος τους».
Ακριβώς σ’ αυτή τη φράση θέλω να σταθώ, διότι ακριβώς αυτά της τα λόγια συνδέουν τους σύγχρονους δωρητές με τους χορηγούς της αρχαίας Ελλάδας.
Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η χορηγία στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη, στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. Η πλήρης άνθησή της όμως συντελείται στον 5ο αιώνα π.Χ., στον Χρυσό Αθηναϊκό Αιώνα του Περικλή.
Στην Αρχαία Αθήνα λοιπόν, η χορηγία, μία από τις τέσσερις λειτουργίες, ήταν ένα τρόπος μεταφοράς πόρων από τον ιδιωτικό τομέα προς την Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο.
Ο θεσμός της χορηγίας ξαπλώθηκε  προοδευτικά από την Αθήνα στην Αίγινα, τη Θήβα, τον Ορχομενό και άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου όμως ο θεσμός λειτούργησε σε εθελοντική βάση, όπως λειτουργεί και σήμερα.
Στη νεότερη Ελλάδα ο θεσμός της χορηγίας απέκτησε την παλιά του αίγλη με τους μετανάστες πρώτης γενιάς που είχαν εγκατασταθεί στην Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Μεσόγειο εκδηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον για την ανέγερση εκκλησιών, τη θεσμοθέτηση υποτροφιών, καθώς και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Επιστρέφοντας στα τρία Ιδρύματα που τιμήθηκαν από την Πολιτεία, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι και σε τοπικό επίπεδο έχουν πολλά προσφέρει.
Για το «μότο» της ζωής του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου έκανε λόγο ο γιος του Αχιλλέας, μετά τα αποκαλυπτήρια της  προσωπογραφίας του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη στο νέο Δημαρχείο. «Ό,τι ξεκινά να ολοκληρώνεται», ήταν αυτό το «μότο».
Για σκεφθείτε λοιπόν πόσα έργα έχουν ξεκινήσει και έχουν ολοκληρωθεί, ακριβώς επειδή υφίστανται  οι χορηγίες.
Καλό είναι λοιπόν να τονίζεται κι αυτή η πλευρά, όπου επιχειρηματικότητα και προσφορά συμπορεύονται.
Για να μη δαιμονοποιούνται τα πάντα… Α.

*** Οι τράπεζες «κλέβουν», η κυβέρνηση κοιμάται (;) 
Σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή), αν όχι εκατομμύρια, σίγουρα αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στήθηκαν στις ουρές στις τράπεζες για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και/ή φόρο εισοδήματος. Το ίδιο κι εγώ.
Σε κάθε μία, λοιπόν, πληρωμή στην Εθνική Τράπεζα (τη μεγάλη μας φίλη, αν θυμάστε) η τράπεζα έβαζε χαράτσι ενός ευρώ. Υποθέτω ότι και οι άλλες τράπεζες κάνανε το ίδιο.
Στη δόση τη δική μου, των 33 ευρώ, το 1 ευρώ επιπλέον σημαίνει επιβάρυνση 3%. Η πλέον επιεικής έκφραση που μπορώ να βρω γι’ αυτή τη χρέωση είναι «κλοπή».
Και καλά οι τράπεζες – ουσιαστικά ξένες πλέον λόγω της ογκώδους άγνοιας και ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο τελευταίο stress test –, το συμφέρον τους κοιτάνε. Η (σιγά να μην) πρώτη φορά «Αριστερά», τι διάολο κάνουν; Θα μου πείτε, αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν τα άχυρα για το τι θα κάνουν με την επένδυση στο Ελληνικό, όπου μιλάμε για δισ., με τα ευρουλάκια θα ασχολούνται;
Μπάμπης Κάρβελης

*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ το ΣΧΕΔΙΟ «ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ» των ΗΠΑ από ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ...

~ Οι ΗΠΑ έχουν «εισβάλλει» στην Ευρώπη- ως κατάλοιπο της συνεργασίας κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου- και έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν το εμπόριο και την οικονομία.
Μέσω του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ελέγχουν και να ασκούν πίεση σε χώρες εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, «κλείνοντας» την πόρτα σε Ρωσία και Κίνα, οι οποίες οικονομικά ήταν αποδυναμωμένες, αφήνοντας τις απομονωμένες από τις εξελίξεις. Ωστόσο, οι δυο χώρες, πρώτα η Ρωσία και έπειτα η Κίνα, καταφέρνουν να αναπτυχθούν και πλέον, θέλουν κομμάτι της πίτας.
Το τελευταίο διάστημα κάτι φαίνεται ότι έχει αλλάξει, καθώς το Πεκίνο με την πρωτοβουλία του «Δρόμου του Μεταξιού», που υποστηρίζεται προς το παρόν από τη Ρωσία, είναι έτοιμο να ανακάμψει την ξέφρενη, επεκτατική πορεία της Δύσης στην Ευρώπη. Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό στόχο, τις ΗΠΑ.
Η Ευρωπαϊκή ήπειρος ενεργειακά έχει κατακτηθεί από τη Ρωσία και τώρα, οι Κινέζοι θέλουν να την κατακτήσουν εμπορικά.
Ο απώτερος στόχος της ατζέντας του Δρόμου του Μεταξιού είναι να μετατοπίσει το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου και της εξουσίας. Εντούτοις, με την πορεία αυτή, το σχέδιο πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ευρασία και η Αφρική συμμετέχουν στην αυξανόμενη ευημερία, προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες δυνατότητες των αγορών και των οικονομιών τους.
Αν το σχέδιο φτάσει στην καρδιά του, αυτό που θα δούμε στις επόμενες δεκαετίες θα είναι ανατρεπτικό. Οι τεράστιοι πληθυσμοί που κάποτε είχαν βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας και απομόνωσης θα αποτελέσουν τελικά βασικούς κόμβους της παγκόσμιας οικονομίας. Στο μέλλον, όχι μόνο η Κίνα και η Ρωσία θα αμφισβητήσουν την οικονομική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά θα είναι χώρες όπως το Ιράν, η Νιγηρία και το Πακιστάν που θα προκαλέσουν την οικονομική κρίση της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η απομόνωση των ΗΠΑ, προφανώς και δεν είναι απόλυτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί να συμβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην άμυνα της ηπείρου, έχει όμως οικονομικά συμφέροντα και δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να εκμεταλλευτεί τις ισχυρές συμμαχίες και την παγκόσμια επιρροή, έτσι ώστε να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία, για να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι και επιχειρηματίας, οπότε το συμφέρον του είναι να έχει και αυτός ένα κομμάτι από την πίτα- έστω αν είναι μικρό- παρά να μην έχει τίποτα.

*** ΟΡΓΗ των ΘΕΟΛΟΓΩΝ! Λαμβάνουν μέτρα για τον Γαβρόγλου

~  «Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για το μάθημα των Θρησκευτικών», υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων σε ανακοίνωσή της.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του(29/9/2017), ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, δήλωσε για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, ότι «Στο βιβλίο έχουν γίνει αλλαγές, μετά από συζητήσεις με την Εκκλησία οι οποίες και τις δέχθηκε. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο συνύπαρξης παρά τις διαφορές μας» (sic!). Σε περίπτωση που η μεταφορά στον τύπο της συνέντευξης του κ. Υπουργού είναι ορθή, οφείλουμε, κατ΄ αρχάς, να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τα γραμματικά σφάλματα και την κακή χρήση της ελληνικής(sic!). Επί της ουσίας, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό, παραπλανώντας τον με ασύστολα ψεύδη.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα εξής: Στις 27 Ιουνίου 2017, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε έκτακτη Συνεδρίασή της για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε τη συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο. Το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας κατέληγε, αναφέροντας επί λέξει ότι: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκεπερί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν». Επομένως,η Εκκλησία ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του διαλόγου δεν αποφάσισε υπέρ των νέων Προγραμμάτων! Μήπως, ο Υπουργός Παιδείας έχει δυσκολίες στην ελληνική γλώσσα και δεν κατανοεί ότι διαφορετικό είναι το εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξης «ενημερώθηκε» και διαφορετικό της λέξης «αποφάσισε»; Αν κατανοεί τις διαφορές, αλλά επιμένει να διαστρεβλώνει όσα αποφασίστηκαν από την Εκκλησία, τότε παραπλανά σκοπίμως τον ελληνικό λαό και προκαλεί με σκαιό τρόπο την Εκκλησία.
Σε κάθε περίπτωση, μετά και από αυτές τις δηλώσεις του κ. Υπουργού αλλά και τις διαμαρτυρίες των γονέων, οι θεολόγοι, οι γονείς και όλος ο ελληνικός λαός, αναμένουν την απάντηση της Εκκλησίας, για το αν ισχύουν όσα της καταμαρτυρεί ο κ. Υπουργός. Αν πάλι δεν ισχύουν, αυτά που διαδίδει ο κ. Υπουργός, τότε αυτός διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της Εκκλησίας, υποκαθιστώντας το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου και ενεργώντας, κυριολεκτικά, ως εκπρόσωπός της. Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που αφορά τη χριστιανική αγωγή των ορθοδόξων νέων να αισθάνονται οι γονείς αφενός την πνευματική διάβρωση και αποδόμηση που επιχειρεί η πολιτεία σε βάρος των παιδιών τους και, αφετέρου, την πνευματική σιωπή και ουδετερότητα της μητέρας Εκκλησίας.
***  Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γαβρόγλου απαξίωσε τις αντιδράσεις των γονέων που επιστρέφουν τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ή ζητούν την απαλλαγή των παιδιών τους από τις συγκεκριμένες πολυθρησκειακές διδακτικές ενότητες, χαρακτηρίζοντας «μεμονωμένες» τις όποιες αντιδράσεις και, κατά συνέπεια, θεωρώντας το θέμα ότι «δεν αξίζει καν να το σχολιάσουμε».
Ο κ. Υπουργός προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των αντιδράσεων, των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα και του λαού, που σιγά – σιγά καταλαβαίνει τι προωθείται μέσα από αυτά τα Προγράμματα.
Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα, με την ανάλογη σοβαρότητα που αυτό έχει και να απαντήσει ή μάλλον να απολογηθεί υπεύθυνα στους γονείς και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό για τα παρακάτω:
Γιατί το Υπουργείο του έχει πάρει απόφαση και επιτρέπει σε μειονοτικές ομάδες, όπως, για παράδειγμα, εκείνες των Μουσουλμάνων, των Ρωμαιοκαθολικών ή των Εβραίων μαθητών να διδάσκονται στα σχολεία τους αμιγώς, ως θρησκευτικά, μόνον τη δική τους πίστη και οι ορθόδοξοι μαθητές που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του μαθητικού πληθυσμούνα έχουν αυτή την άνιση και αντισυνταγματική μεταχείριση, δηλαδή να διδάσκονται, όχι τη δική τους πίστη, αλλά όλες τις θρησκείες και μάλιστα πολτοποιημένες στις ίδιες ενότητες;
Έχει το δικαίωμα, ως Υπουργός, με μια υπουργική Απόφαση, που αφορά τα Προγράμματα ή τα Βιβλία των Θρησκευτικών, να παραβιάζει και στην ουσία καταργεί το Σύνταγμα(άρθρο 16 παρ. 2), την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και τον -σε εφαρμογή του Συντάγματος ισχύοντα- εκπαιδευτικό νόμο 1566/1985 ο οποίος, μάλιστα, προβλέπει ότι η παιδεία υποβοηθά τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης»;
Έχει το δικαίωμα, ως Υπουργός, να αγνοεί το ευρωπαϊκό δίκαιο και να μην λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 20ής Ιουλ. 2007  (υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας), η οποία καταδικάζει τη Νορβηγία, διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με την του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική;
Γιατί παραβιάζει εν γνώσει του, με το νέο πολυθρησκειακό Πρόγραμμα και τους φακέλους για το μάθημα των Θρησκευτικών το άρθρο 2 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επιβάλλει στα Ευρωπαϊκά Κράτη την υποχρέωση να εισάγουν ύλη μαθήματος Θρησκευτικών, σύμφωνη προς τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων;
Γιατί προκαλεί τη συνείδηση των ορθοδόξων γονέων, οι οποίοι, ως μέλη της επικρατούσας στη χώρα μας Ορθόδοξης Εκκλησίας, γνωρίζουν καλώς ότι η Ορθόδοξη Πίστη ορίζει σαφώς το περιεχόμενό της και κάθε τι αλλότριο αυτής της πίστης είναι αντίθετο με την πίστη των παιδιών τους, διότι, ιδιαίτερα για την ηλικία και την κρίση που διαθέτουν, εγκυμονεί τον κίνδυνο άρνησης της οικείας πίστεως και προσχώρησης σε άλλη δοξασία;
Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια, και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία του!  Το ΔΣ της ΠΕΘ  dogma.gr

*** Στα άδυτα του Αγίου Ορους: Εκεί που βλέπει μόνο ο Θεός!

~ Εδώ όλα μοιάζουν διαφορετικά, η φύση, οι άνθρωποι, τα έργα τους. Οι ασκητές της Αγιορείτικης ερήμου ζουν σε απόκρυμνα καλύβια και ορισμένοι σε σπήλαια.
* Η ζωή τους είναι ένας καθημερινός «γολγοθάς» θα μπορούσε να πει ένας κοσμικός. Όμως για εκείνους είναι ευλογία, όπως μου είπε ο πατέρας Δανιήλ που εγκαταβοιεί μόνος του στα «φρικτά» Καρούλια.΄Ετσι ονομάζεται η πιό δύσβατη περιοχή των ασκητών καθώς για να φτάσεις εδώ πρέπει να εισέλθεις με την βοήθεια των αλυσίδων που είναι καρφωμένες στα βράχια. Ο γκρεμός είναι τόσο επικίνδυνος που ανάγκασε τους μοναχούς να τροφοδοντούνται με τη βοήθεια ενός καρουλιού που επικοινωνεί με την άλλη πλευρά της περιοχής.
~  Με αυτό το πρωτόγνωρο μέσο οι ασκητές μεταφέρουν τα λιγοστά τρόφιμα τους. Με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή μας επισκεφθήκαμε τα «Καρούλια» και μιλήσαμε με τους ερημίτες. Επίσης, βρεθήκαμε σε κελιά στα ξακουστά Κατουνάκια, Καυσοκαλύβια και Μικρή Αγία Άννη.
Το ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και γενικός διαχεριστής του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (vimaorthodoxias.gr) Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από τον τηλεπτικό σταθμό Μega με τον οποίο συνεργάζεται.
Δείτε τα βίντεο… Ερημίτες Αγίου Όρους - agioritikovima.gr : https://youtu.be/j8_tGoU0Wk0 .- {Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος. Στους ασκητές στην έρημο του Άθωνα. Tο ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και γενικός διαχειριστής του agioritikovima.gr Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από το τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA που συνεργάζεται.} .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***  ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 79΄ Γκιοατά (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παπαδόπουλος - Σαραμαντάς, Γκιοατά,
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (34΄ Βουό), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (74΄ Φράγκος), Πίτι (67΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος (87΄ Κάργας), Σαββίδης (66΄ Σιώπης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λάμπρου (66΄ Μασούρας), Γεσίλ.

~** Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής:

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-3
(12΄, 79΄ Ντίας, 43΄ Ρόσα)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(10΄ αυτ. Μιχαήλ, 13΄ Μολίνς)

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1
(89΄ Κριζμάν - 43΄ Μάτος)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1
(60' Κιβρακίδης)

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης 2-1
(6΄ Παπάζογλου, 83΄ πεν. Μπραντάο, 90΄+2 Γιακουμάκης)

Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2
(65΄ Μεχία, 85΄ Σιλά)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0
(47' Μουνάφο, 81' Μανιάς)

Λαμία-Πανιώνιος 1-0
(78' Μπλάζιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

1. ΑΕΚ 13
2. ΠΑΟΚ 12
3. Πανιώνιος 11
4. Λεβαδειακός 10
. Ατρόμητος 10
6. Ξάνθη 9
7. Ολυμπιακός 8
. Παναιτωλικός 8
9. Λαμία 7
10. ΠΑΣ Γιάννινα 6
. Πλατανιάς 6
. Παναθηναϊκός 6
. Αστέρας Τρίπολης 6
14. Κέρκυρα 5
15. Λάρισα 3
16. Απόλλων Σμύρνης 5
 * Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

***  Με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο ΠΑΟ λόγω Ταυλαρίδη
Δεν του πλήρωσαν τη δόση
Με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο ΠΑΟ λόγω Ταυλαρίδη
~ Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, καθώς η ΠΑΕ δεν κατέβαλλε στον Στάθη Ταυλαρίδη την δόση των 30.000 ευρώ που όφειλε εντός του Σεπτεμβρίου και, πλέον, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός απειλεί με καταγγελία το «τριφύλλι» στ΄ αρμόδια όργανα.
Από τη στιγμή που έληξε η προθεσμία και οι «πράσινοι» δεν είχαν να πληρώσουν τον πρώην παίκτη της ομάδας, του πρότειναν ένα νέο διακανονισμό προσφέροντάς του 10.000 ευρώ και επιμήκυνση των δόσεων. Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή αφού ενημερώθηκε για τις προθέσεις της ΠΑΕ, απάντησε αρνητικά στο αίτημα που του έγινε κι έτσι η υπόθεση κινδυνεύει να οδηγηθεί στ΄ άκρα.
Ο Ταυλαρίδης αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ με το οποίο θα ζητά την πλήρη εξόφλησή του (του οφείλονται 97.000 ευρώ), κάτι που είναι αδύνατο να γίνει. Από κει και πέρα με βάση τη νομοθεσία ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών.
Οι «περιπέτειες» δεν τελειώνουν εκεί για τους «πράσινους», καθώς στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών, βάσει κανονισμών, ακολουθεί ο υποβιβασμός!
Ο «κλοιός σφίγγει» επικίνδυνα για το σύλλογο, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά «ανοικτά μέτωπα» με παίκτες που έχουν να παίρνουν αρκετά χρήματα (Εσιέν, Τοτσέ, Τελάντερ) κι από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν βάζει, πλέον, ούτε ένα ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα... in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πρεμιέρα για τους «αιώνιους» και... Άρης - ΠΑΟΚ
Στο Κύπελλο μπάσκετ...
Πρεμιέρα για τους «αιώνιους» και... Άρης - ΠΑΟΚ
~  Το επίσημο ντεμπούτο τους για την εφετινή σεζόν κάνουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, αλλά και ακόμη τέσσερις ομάδες της Α1 μπάσκετ, που αγωνίζονται στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.
Το μεγάλο ματς της Γ' φάσης θα γίνει στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι Αρης και ΠΑΟΚ.
Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λάρισα με το νεοφώτιστο ΓΣΛ Φάρο και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ανδρών:

Βενετόκλειο 16.00
Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
ΟΑΚΑ 17.00
ΑΕΚ-Ρέθυμνο
Νεάπολης Λάρισας 17.00
ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός
Αλεξάνδρειο 19.00
 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ)
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Νικηφόρο ξεκίνημα για Καλαμάτα στη Γ’ Εθνική με καλή εμφάνιση και γκολ του Γουερέ 
Το γκολ που πέτυχε ο Γουερέ στο 22’ χάρισε το πρώτο φετινό 3ποντο στην Καλαμάτα που ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της στη Γ’ Εθνική, κερδίζοντας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την Αχαϊκή με 1-0.
Εκτός από τη νίκη και το 3ποντο η Μαύρη Θύελλα ικανοποίησε με την εμφάνισή της τους εκατοντάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, έχοντας μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια με τον Κουρέλλα και τον Αφρικανό σκόρερ.
Στο 80’ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο του ο προπονητής, Νίκος Ζαλίκας, ο οποίος παρακολούθησε το υπόλοιπο του παιχνιδιού έξω από τα κάγκελα, με τον Έλβιο Μάνα να παίρνει τη θέση του δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Γουερέ (90’+4’ Ν. Νικολόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Καλογερόπουλος, Καμινιώτης (83’ Μερκούρης), Καντούτσης, Κουρέλλας, Λιόλιος, Ορ. Νικολόπουλος, Σαραντόπουλος (88’ Βασιλόπουλος), Τσεμπερίδης.
ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Γερασιμόπουλος, Ντάζος, Χαρίζι, Σωτηρόπουλος, Αλμπάνης (83’ Μητρόπουλος), Καραγιάννης, Πατάπης, Αντωνόπουλος (43’ λ. τρ. Κρίμπας), Σαμπανέι, Σταυρόπουλος (90’+3’ Μπίτρας).

Γ’ Εθνική-5ος Όμιλος
Καλαμάτα - Αχαϊκή 1-0
Τσικλητήρας Πύλου-ΠΑΟ  Βάρδας 0-0
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός 3-1
Αστέρας Αμαλιάδας-Παλληξουριακός 4-1
Λεωνίδιο-Ζάκυνθος 0-1
Αστέρας Βλαχιώτη-Πανηλειακός 1-1

*** Συγκίνηση για τον Πετρόγιαννη πριν το παιχνίδι Πανθουριακός- Πάμισος 
 
Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με τον Πάμισο ο Πανθουριακός τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του, Γιάννη Πετρόγιαννη, ο οποίος σκοτώθηκε πριν λίγους μήνες σε τροχαίο δυστύχημα με την μηχανή του. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αγαθοκλής Χριστόπουλος πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον πατέρα του, Γιώργο, ενώ οι ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες των δυο ομάδων και οι διαιτητές απόθεσαν από ένα λουλούδι στην φωτογραφία του Γιάννη. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τις δύο ομάδες παραταγμένες στο κέντρο του γηπέδου, ενώ ο Πανθουριακός αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια.

***  Απόφαση για μη μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων στον Πύργο 
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι εντάσεις του παρελθόντος και τα όσα έγιναν πέρυσι στον αγώνα για το κύπελλο ερασιτεχνών, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Πανηλειακό και κατόπιν συνεννόησης και υπόδειξης της Αστυνομίας που πρότεινε εναλλακτικά αλλαγή ημέρας (την Κυριακή διεξάγεται ο αγώνας της Βάρδας, αλλά και της ομάδας μπάσκετ του Κόροιβου) η διοίκηση της ομάδας του Πύργου αποφάσισε να μην διαθέσει εισιτήρια και θύρα για μετακινούμενους οπαδούς της Μαύρης Θύελλας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδοσε χθες αναφέρει τα εξής:
«Το Δ.Σ του Α.Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2/10/2017 θέλοντας να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στον φίλαθλο κόσμο που θα παρακολουθήσει το προσεχές παιχνίδι με την Καλαμάτα αποφάσισε ομόφωνα να μην δώσει θύρα και εισιτήρια στους φιλάθλους της Καλαμάτας κάτι το οποίο θα ζητήσουμε να πράξει και η διοίκηση της Καλαμάτας στον δεύτερο γύρο. Αντιμετωπίζοντας το ποδόσφαιρο σαν γιορτή εισάγουμε νέα ήθη και εγκαινιάζουμε την μαθητική εξέδρα στις θύρες 8-9-10».

*** ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ διάκριση για τον Λευτέρη Πετρούνια...

~ Πανηγυρικά πέρασε στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό του αγωνίσματος και θα μπει με τον αέρα του φαβορί στον τελικό του Σαββάτου (07/10).
Χάρη στην εκπληκτική εμφάνισή του στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, που του χάρισε 15,400 βαθμούς, ο 27χρονος πρωταθλητής διατήρησε την 1η θέση στους κρίκους μέχρι την ολοκλήρωση του προκριματικού, έχοντας μάλιστα τεράστια βαθμολογική διαφορά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του και δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για να πετύχει το «ριπίτ» στο αγαπημένο του όργανο.
Για τον κάτοχο όλων των διαθέσιμων τίτλων στους κρίκους, αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, έπειτα από το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας (6η θέση) και το 2015 στη Γλασκόβη (χρυσό μετάλλιο).

Μαζί με τον Πετρούνια, στην οκτάδα των φιναλίστ μπήκαν κατά σειρά πρόκρισης οι Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία, 15,533 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 15,033 β.), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, 14,966 β.), Λιου Γιανγκ (Κίνα, 14,800 β.), Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,766 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,733 β.), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,700 β.).
Από την πλευρά του, ο δεύτερος Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδηςκατέκτησε την 20ή θέση με 14,300 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να κερδίσει την παγκόσμια καταξίωση ήδη από το ντεμπούτο του στον θεσμό, αλλά δείχνοντας ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να φτάσει πολύ ψηλότερα στο μέλλον.
Ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (07/10) και θα ξεκινήσει γύρω στις 22:20 ώρα Ελλάδας (απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2), αποτελώντας το τελευταίο αγώνισμα της πρώτης ημέρας των τελικών οργάνων.  newsit.gr

*** ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(1η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σάββατο30/09/1716:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ.0-1
2.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο30/09/1716:30ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ.2-1
3.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο30/09/1719:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΚΑΥΚΑΣ Α., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.0-1
4.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή01/10/1716:30ΡΕΚΚΑΣ Η., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ., ΤΖΕΜΑΛΑΪ Ε.5-0
5.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΚυριακή01/10/1716:30ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.3-2
6.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή01/10/1716:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ.0-0
7.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Κυριακή01/10/1716:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ.1-0
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή01/10/1716:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(1η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
9.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο30/09/1716:30ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΚΑΥΚΑΣ Α.3-1
10.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΣάββατο30/09/1716:30ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η.1-1
11.Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο30/09/1716:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΣΚΑΡΠΕΤΗΣ Γ.3-0
12.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣΚυριακή01/10/1716:30ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.0-0
13.ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΚυριακή01/10/1716:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α.2-3
14.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή01/10/1716:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ., ΝΙΑΡΧΟΣ Γ.0-0
15.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΚυριακή01/10/1716:30ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.0-0
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
16.ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΑΡΙΟΣΣάββατο30/09/1716:30ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π.0-1
17.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο30/09/1716:30ΡΕΚΚΑΣ Η., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.2-2
18.ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Σάββατο30/09/1716:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ.0-2
19.ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή01/10/1712:00ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.1-1
20.Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΑΝΔΡΟΥΣΑΣΚυριακή01/10/1712:00ΝΙΚΑΣ Δ., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ.1-5
21.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣΒΑΛΥΡΑΣΚυριακή01/10/1716:30ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ Β.0-0
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
22.Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΛΟΓΓΑΣΣάββατο30/09/1716:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ Β.4-2
23.ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΟΡΩΝΗΣΣάββατο30/09/1716:30ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΖΕΜΑΛΑΪ Ε.0-1
24.ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή01/10/1712:00ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η.0-1
25.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή01/10/1719:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ.1-0
26.ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΔευτέρα02/10/1718:30ΡΕΚΚΑΣ Η., ΤΖΕΜΑΛΑΪ Ε., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ.1-3
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Προσεχείς Αγώνες

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σάββατο07/10/1716:30
2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο07/10/1716:30
3.Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣΣάββατο07/10/1716:30
4.ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή08/10/1716:30
5.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚυριακή08/10/1716:30
6.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΑΝΔΡΟΥΣΑΣΚυριακή08/10/1716:30
7.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΜΕΛΙΓΑΛΑΚυριακή08/10/1716:30
8.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή08/10/1716:30
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
9.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο07/10/1716:30
10.Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο07/10/1716:30
11.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΣάββατο07/10/1716:30
12.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΣάββατο07/10/1716:30
13.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΧΩΡΑΣΚυριακή08/10/1716:30
14.Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή08/10/1716:30
15.ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή08/10/1719:30
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
16.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΩΡΙΟΥΣάββατο07/10/1716:30
17.ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή08/10/1711:00
18.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή08/10/1716:30
19.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή08/10/1716:30
20.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΦΑΡΩΝΚυριακή08/10/1716:30
21.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Κυριακή08/10/1716:30
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
22.ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο07/10/1716:30
23.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο07/10/1719:30
24.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή08/10/1713:30
25.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΘΩΝΗΣΚυριακή08/10/1716:30
26.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Δευτέρα09/10/1716:30
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

~ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :
ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-  
 
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .- ~**
~

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5821   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3713   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3711  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.245   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: