ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~~ 21 Ιουλίου
Μαρτύρων Aκακίου, Γεωργίου, Ευγενίου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Iούστου, Ματθαίου, Τροφίμου. Oσίων Συμεών του δια Χριστόν σαλού (†590), Μανουήλ βασιλέως του δια του αγγελικού σχήματος μετονομασθέντος Ματθαίου, Ιωάννου του αρχιμανδρίτου και Στυλίτου, Ονουφρίου του Ρώσου και Παρθενίου επισκόπου Ραδοβιζίου Άρτης (†1777). Σύναξις υπεραγίας Θεοτόκου .εν τοις Άρματίον.~
Το ατέλειωτο εργόχειρο της μετάνοιας
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ μετάνοια για τον αγωνιζόμενο είναι ένα εργόχειρο που δεν τελειώνει ποτέ. Τους πεθαμένους τους κλαίνε, τους θάβουν, τους ξεχνούν. Τις αμαρτίες θα τις κλαίμε συνέχεια, μέχρι να πεθάνουμε.
     Ποικίλες αντιδράσεις προκλήθηκαν από την απόφαση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου να θέσει για προσκύνηση ένα κάστανο που είχε βράσει ο Αγιος Παΐσιος το 1990 και το έδωσε σε πιστούς φοιτητές ,που τον είχαν επισκεφθεί. Ενας από αυτούς (που σήμερα είναι Ιερέας), όπως ενημέρωσε τελικά με ανακοίνωση ο Ιερός Ναός, το κράτησε ως ενθύμιο και για πρώτη φορά εκτέθηκε για το σκοπό αυτό στον κόσμο.
~** Αργολίδος Νεκτάριος: «Ευτελίζουν με ανοησίες τον Αγιο Παΐσιο» : Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα όσα έγιναν σε Ναό του Αγρινίου για τον Αγιο Παΐσιο και το κάστανο που τέθηκε για προσκύνηση. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «ανοησίες που ευτελίζουν τον Αγιο Παΐσιο».-
~** Βίντεο :ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΙΕΡΟ" ΚΑΣΤΑΝΟ - (ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ)(ΣΚΑΪ 18.7.2017) , https://youtu.be/OfKIKXgnShE  .-
~**  Κάστανο Αγίου Παϊσίου: Παρέμβαση της Μητρόπολης Αιτωλίας
Η Μητρόπολη Αιτωλίας παρενέβη σήμερα στο ζήτημα της προσκύνησης του κάστανου που ευλόγησε ο Αγιος Παΐσιος και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τέτοιου είδους αντικείμενα δεν μπορούν να εξισώνονται με Ιερά Λείψανα ή Εικόνες, και προσθέτει πως αφουγκράζεται τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Την παραμονή της 12ης Ιουλίου 2017, επί τη μνήμη του συγχρόνου μας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκαν Ιερές Ακολουθίες και Αγρυπνίες σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ιερά Αγρυπνία έγινε και στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου – όπου ο τόπος μαρτυρίου του.
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με θλίψη και πόνο παρακολουθεί την αναστάτωση και αναταραχή των πιστών, που προέκυψε από το γεγονός της παρουσίας αντικειμένου ευλογίας από τον Όσιο Παΐσιο, ως λανθασμένης εκθέσεως αυτού προς προσκύνηση των πιστών.
Με πολλή αγάπη και κατανόηση αφουγκράζεται τις διαμαρτυρίες του πιστού λαού, ο οποίος ευρισκόμενος σε σύγχυση, δικαιολογημένα ανησυχεί. 
Πολλές φορές η αγάπη και ο σεβασμός για τους Αγίους μας, οδηγεί σε υπερβάλλοντα σεβασμό των αντικειμένων τους, τα οποία σίγουρα αποτελούν ιδιαίτερη προσωπική ευλογία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εξισώνονται με τα Ιερά Λείψανα και τις θαυματουργές Εικόνες, που αντίστοιχα είναι ή τμήματα από το ίδιο το σώμα των Αγίων μας ή εικονίζουν το ιερό τους πρόσωπο.
Ευχόμαστε, όλοι να παραμένουμε πιστοί στην Δογματική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία ακόμη και για τις Ιερές Εικόνες των Αγίων διδάσκει ότι αποτελούν το αισθητό μέσο ανάμεσα στους πιστούς και στο πρωτότυπο, το οποίο είναι αθέατο γι΄ αυτούς. «Άλλο γαρ εστί εικών και άλλο το εικονιζόμενον», λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, έχοντας μεγάλη εκτίμηση, ευλάβεια και σεβασμό στην τιμή των Αγίων και τα Ιερά Λείψανά τους, διαχωρίζει απ’ αυτά, ως οφείλει, την κάθε ευλογία που προέρχεται από εκείνους ως ένα σημαντικότατο εποπτικό μέσο πνευματικής διδασκαλίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος αποφαίνεται για τις Εικόνες: «α γαρ ο λόγος της ιστορίας δι’ ακοής παρίστησι, ταύτα γραφική σιωπώσα δια μιμήσεως δείκνυσι». 
~** Κάστανο Αγίου Παϊσίου: Τι απαντά ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου 
Ανακοίνωση με την οποία επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα σχετικά με το λεγόμενο “κάστανο του Αγίου Παϊσίου” και το αν τελικά τέθηκε προς προσκύνηση, εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί.~Αναλυτικότερα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:
«- Στην πρόσκληση του Ναού για την Αγρυπνία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8/7/2017, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση. Συνεπώς οι πιστοί δεν προσήλθαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο αλλά για να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία και να τιμήσουν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορίτη.
– Το κάστανο είχε δοθεί μαζί με άλλα ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών από τον Όσιο Παΐσιο τον Οκτώβριο του 1990. Ουδέποτε είχε δημιουργηθεί έως σήμερα κανένα ζήτημα, παρότι πολλοί άνθρωποι το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Άλλωστε, το μνημονεύει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς σε παλαιότερο πόνημά του για τον Όσιο Παΐσιο.
– Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.
– Τα κύρια εκθέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τα οποία εκτέθηκαν για προσκύνηση ήταν η εικόνα του Οσίου Παϊσίου και λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη, καθόσον εκεί ήταν ο τόπος μαρτυρίου του.
– Στη διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του κάστανου, αναζήτησαν να το δουν. Έτσι αυτό εκτέθηκε στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία), με σκοπό να δουν οι άνθρωποι ότι παρέμενε αναλλοίωτο, με τον καρπό του να ακούγεται. Ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε σε ανακοίνωση ότι το κάστανο είναι ιερό ή θαυματουργό.
– Κανείς από τους χιλιάδες παρισταμένους στην Αγρυπνία δεν εξέφρασε καμία αντίδραση όταν εκτέθηκε το κάστανο, όπως βεβαίως και ποτέ δεν είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν που αυτό είχε παρουσιασθεί σε κύκλους, κατηχητικά, χριστιανικά μαθήματα ή ομιλίες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
Την Αγρυπνία κάλυψε και μια ευσεβής δημοσιογράφος, υπεύθυνη ειδησεογραφικού site, η οποία πήρε video από την Αγρυπνία και το ανήρτησε στις 12/7/2017 σε άρθρο στο site της, όπως επίσης και φωτογραφία από το κάστανο, σημειώνοντας στο άρθρο της την ιστορία του.
Ανέφερε μάλιστα στο άρθρο, όντας η ίδια παρούσα στην Αγρυπνία ότι «οι πιστοί που προσέρχονταν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και για να ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ένα κάστανο το οποίο όπως ο ίδιος ο πατήρ Κων/νος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστανο μετά από 27 χρόνια παραμένει ως είχε στην αρχική του κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και μέσα από τον φακό του agrinioreport.com».
Την επόμενη ημέρα, 13/7/2017 στις 12:29 μμ, άλλο ειδησεογραφικό site του Αγρινίου που κατά καιρούς έχει υποτιμήσει τις δράσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο παρελθόν, ανήρτησε δημοσίευση (άρθρο) όπου σχολίαζε την Αγρυπνία και αφενός χλεύαζε το κάστανο και αφετέρου χρησιμοποιούσε φράσεις που εύκολα θα προβλημάτιζαν τον αναγνώστη για την αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής χωρία του άρθρου: «Επίσης δεν μπαίνω στον…πειρασμό να αντιμετωπίσω το όλο θέμα ως μια μεγάλη μπίζνα ενός Οσίου που ήταν γέροντας και έλεγε περισσότερα εθνικοπατριωτικά τσιτάτα παρά λόγια αγάπης.
Αλλά, ειλικρινά, ένας μοναχός που αφήνει για ένα χρόνο την μοναχική ζωή για να…παντρέψει τις αδερφές του δεν είναι έτσι κι αλλιώς ήρωας; Γιατί χρειάζεται να δώσει και ένα κάστανο που αντέχει στον χρόνο σε έναν ιερέα;
Ένας Γέροντας που στον εμφύλιο είναι “ασυρματιστής του Θεού” και τον πιάνουν οι κομμουνιστές και του βάζουν στο κελί δυο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές κι εκείνος με την χάρη του Θεού δεν αντιδρά καθόλου, τι άλλο χρειάζεται για να αποδείξει ότι είναι Άγιος; Ερώτηση κάνω.»
Περαιτέρω, σε σχόλιο του κάτω από το κυρίως άρθρο, ο κατά δήλωσιν συντάκτης του άρθρου γράφει: «Θέλω να σου πω ότι πιστεύω ακράδαντα πως ο ασκητής Γέροντας Παΐσιος έγινε τόσο δημοφιλής για έναν λόγο: διότι λειτουργεί σαν αντίβαρο στον Γενάρχη των Βουλγάρων, τον Παϊσί (Παΐσιος) που εικονίζεται ακόμη και στα νομίσματά τους. Εκείνος έμαθε γράμματα στο Άγιο Όρος και ουσιαστικά «δημιούργησε» τα βουλγαρικά γράμματα, την βουλγαρική συνείδηση και, τελικά, τον βουλγαρικό εθνικισμό, τον οποίο οι Έλληνες έχουν βρει μπροστά τους πολλές φορές. Αυτός ο άλλος Παΐσιος, θα το ξέρεις, έφτιαξε μια ολόκληρη κουλτούρα ενός άλλου λαού στην Μονή Χιλανδαρίου! Το όνομα Παΐσιος λοιπόν, ήθελε και την ελληνική του εκδοχή στην συνείδηση του δικού μας λαού».
Για να διαβάσετε όλο το προαναφερόμενο άρθρο, πατήστε ΕΔΩ, ώστε να διαπιστώσετε ότι το κάστανο ήταν η αφορμή για να δηλωθεί η εναντίωση προς την Αγιότητα του Οσίου Παϊσίου.
Θα θέλαμε συνεπώς να ενημερώσουμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ουδέποτε παρουσίασε το κάστανο προς «άγρα πιστών» ή προς λατρεία του αλλά το παρουσίασε απλώς για να φανεί ότι δεν έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια. Το εξέθεσε μάλιστα όχι σε όλη την Αγρυπνία αλλά μόνο στο τέλος του Εσπερινού και μόνο κατόπιν απαίτησης ανθρώπων που ήθελαν να το δουν. Συνεπώς το κάστανο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αιτία του δημιουργηθέντος ζητήματος αλλά χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ώστε να εγερθεί ζήτημα και να χλευαστεί η μνήμη του Αγίου Παϊσίου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς να πέσουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης με απόπειρα διαπόμπευσης τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου». 
Άγιοι Συμεών ο δια Χριστόν σαλός και Ιωάννης, Άγιος Παρθένιος επίσκοπος Ραδοβυσδίου
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς ἡνωμένοι δι' ἐνθέου ἀγάπης, σύμψυχοι ὤφθητε ἐν πᾶσι τοῖς τρόποις, ὦ Ἰωάννη ὅσιε, καὶ θεῖε Συμεών, ὁ μὲν βίον ἔνθεον διελθῶν ἐν ἐρήμῳ, ὁ δὲ σοφοῖς σκώμμασι τὸν Βελιὰρ μωράνας· καὶ νῦν τῶν θείων ἄμφω ἀμοιβὴν καταρτυφῶντες, ἡμᾶς ἐποπτεύετε.
~ Απολυτίκιο των Αγ. Συμεών, Ιωάννου - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/Bcy39TXnYto  .-


~
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
***  Καθαρό μέρισμα 7,82 ευρώ ανά μετοχή της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια» 
Τη διανομή μερίσματος 9,20 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2016 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η συνέλευση των μετόχων της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια». Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση της διάθεσης των εταιρικών κερδών της χρήσης 2016, καθώς και η διανομή μερίσματος ανερχομένου στο ποσό των 9,20 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή και μετά την αφαίρεση του κατά νόμο προβλεπομένου φόρου στο ποσό των 7,82 ευρώ (καθαρό) ανά μετοχή.
Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 24η/7/2017 και η διαδικασία καταβολής αυτού στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 31η/7/2017, μέσω της τραπέζης Alpha Bank Cyprus Ltd. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την 25.07.2017 (record date).
Επίσης, αποφασίστηκε η έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων (μητρικής και ενοποιημένων) της χρήσης 2016 με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών, η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την εταιρική χρήση 2016 και η έγκριση αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2016 και προέγκριση των μισθών και των αποζημιώσεων για την εταιρική χρήση 2017.
Η γενική συνέλευση εξέλεξε τους κ.κ. Απόστολο Θ. Σπούτη και Robin Derlwyn Joy ως ανεξάρτητα μέλη της επιτροπής ελέγχου.

*** Υιοθετεί το σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων Easy Bike Hotel το Elite City Resort 
Το πρωτότυπο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων Easy Bike Hotel υιοθέτησε το Elite City Resort, στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης υψηλού επιπέδου παροχών στους επισκέπτες του, με σκοπό να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα που θα κατακτήσει το σήμα “Bike Friendly Hotel” από την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.)
Αυτό δίνει προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναλλακτικής μετακίνησης που βελτιώνει το επίπεδο ζωής, επιτυγχάνοντας οικονομία και προστατεύοντας την υγεία. Επίσης, συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων και τη μείωση των ρύπων και του κυκλοφοριακού της πόλης.
Ο ποδηλατόδρομος της Καλαμάτας, συνολικού μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, διασχίζει όλη την πόλη, περνώντας από τα σημαντικότερα και ομορφότερα σημεία της, δίνοντας στον επισκέπτη ποδηλάτη τη δυνατότητα να απολαύσει τις μετακινήσεις του.
Το Elite City Resort επενδύει για άλλη μια φορά στον άνθρωπο, στις νέες τάσεις του θεματικού τουρισμού, ανεβάζοντας τον πήχη στην παροχή υπηρεσιών.

*** Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής των Linkin Park Τσέστερ Μπένινγκτον 
Νεκρός βρέθηκε, σύμφωνα με αναφορές, ο τραγουδιστής των Linkin Park Τσέστερ Μπένινγκτον στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.
Όπως έγραψε το περιοδικό TMZ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο 41χρονος τραγουδιστής βρέθηκε απαγχονισμένος στην κατοικία του στο Πάλος Βέρντες, κοντά στο Λος Αντζελες.
Newsroom ΔΟΛ

*** 47 μετανάστες μεταφέρονταν στην Καλαμάτα -Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η Κόρινθος (βίντεο) 
Ένα πλοίο με 47 μετανάστες εντοπίστηκε 107 μίλια νοτιοδυτικά της Λευκάδας,
Από το Υπουργείο αποφασίστηκε την πρώτη στιγμή να μεταφερθούν στο λιμάνι  της Καλαμάτας ή της Πάτρας
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις Αρχές και μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά τις 11 στο παλιό Δημαρχείο.
Τελικά αποφασίστηκε από το Υπουργείο το καράβι να μεταφερθεί στην Κόρινθό, από την πλευρά του Δήμου δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αλλαγή.
Από τους 47 μετανάστες οι 37 είναι από το Πακιστάν, 6 από το Αφγανιστάν, ένας από το Νεπάλ και 3 Αίγυπτο, ανάμεσα σε αυτούς 9 παιδιά και 2 γυναίκες.

Π. Νίκας: «Μη γίνετε κατάχρηση της φιλοξενίας που δείχνει η Καλαμάτα»
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ παρουσία εκπροσώπων του Λιμεναρχείου της Αστυνομίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Μετά τον εντοπισμό του δουλεμπορικού το κέντρο έδωσε εντολή για να μεταφερθεί στην Πάτρα ή την Καλαμάτα αφού σε αυτές τις δύο πόλεις υπάρχουν μεγάλα λιμεναρχεία.
Στην Πάτρα δεν πήγε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους έτσι δόθηκε εντολή οι 47 μετανάστες να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Όμως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε η ειδοποίηση ότι κατά πάσα πιθανότητα χωρίς αυτό να είναι βέβαιο το σκάφος θα κατευθυνθεί προς την Κόρινθο.
Στη συνέχεια ο Π. Νίκας ανέφερε ότι αυτή η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μήπως αλλάξει το σενάριο της μεταφοράς στην Κόρινθο, ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που φτάσουν οι μετανάστες στην Καλαμάτα.
Video:  Σύσκεψη Δημαρχείο Καλαμάτας 20-7-2017 , https://youtu.be/AK5pI60omzQ  .-

***  Δύο νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω, τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές 
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω στη 1:31 π.μ. Πολλές υλικές ζημιές, που θα γίνουν ορατές με το πρώτο φως της ημέρας.
Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
Το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές και είχε εστιακό βάθος 8 χλμ.
Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ 26 χλμ βόρεια της Λέρου, στο ίδιο εστιακό βάθος.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, από τις 01:53 και για την επόμενη μισή ώρα ακολούθησαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί 4,6, 4,5 και 4,7 Ρίχτερ σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ από τα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν και οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας.
Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.
Ανάμεσα στις πολλές ζημιές είναι και ο μιναρές στην Κω.
Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς.
Όλος ο κρατικός μηχανισμός της Κω είναι σε επιφυλακή, ενώ ανακλήθηκαν και όλες οι άδειες των γιατρών.
Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.
Όπως δίπλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 ρίχτερ με επίκεντρο 15 χλμ ανατολικά της Κώ. Είχε εστιακό βάθος 8 χλμ και φορά ανατολικά-δυτικά. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.
Στην Κω μεταβαίνει από τη Μυτιλήνη με αεροσκάφος C-130 και o υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που του έχει δοθεί, υπάρχουν αρκετοί ελαφρά τραυματίες και σοβαριές ζημιές σε αρκετά κτίρια.
Στο νησί, πρόσθεσε, μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma και ελικόπτερο Chinook για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

&***  Σεισμός στην Κω!Πρωινό οδοιπορικό!EIKONEΣ που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ...

~ Δείτε ένα σπάνιο οδοιπορικό με το πρώτο φως της ημέρας στην Κω το οποίο δείχνει την εικόνα της καταστροφής.
Οι μεγαλύτερες ζημιές είναι στο λιμάνι που δεν είναι λειτουργικό αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης κυρίως γύρω από την παραλία. Ο φονικός σεισμός της Κω των 6,4 ρίχτερ που έγινε τα ξημερώματα δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε παλιά κτίρια. Όπως θα δείτε ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει νερά που δεν είναι τίποτε άλλο από την θάλασσα που βγήκε στην στεριά μετά το τσουνάμι ύψους περίπου 70 εκατοστών σύμφωνα με τους σεισμολόγους που προκλήθηκε από τον σεισμό. newsit

*** ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ! Κινδυνεύουν τα κινητά μας...

~ Το Dvmap, το νέο κακόβουλο λογισμικό το οποίο μπορεί και μολύνει συσκευές Android έκανε την εμφάνιση του στο Google Play
Οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν ανακαλύψει ένα ασυνήθιστο νέο Trojan που διανέμεται μέσω του Google Play Store. Το Trojan Dvmap είναι σε θέση όχι μόνο να αποκτά δικαιώματα πλήρους πρόσβασης (root access) σε Android smartphones, αλλά μπορεί επίσης να πάρει τον έλεγχο της συσκευής εισάγοντας κακόβουλο κώδικα στη βιβλιοθήκη του συστήματος. Εάν είναι επιτυχής, μπορεί στη συνέχεια να διαγράψει την πλήρη πρόσβαση, πράγμα που βοηθά στην αποφυγή της ανίχνευσής του. Το Trojan έχει «κατέβει» από το Google Play περισσότερες από 50.000 φορές από τον Μάρτιο του 2017. Η Kaspersky Lab ανέφερε το Trojan στην Google και έχει αφαιρεθεί πλέον από το κατάστημα.  
 Η απόκτηση της δυνατότητας έγχυσης κώδικα είναι μια επικίνδυνη νέα εξέλιξη στο κακόβουλο λογισμικό για φορητές συσκευές. Δεδομένου ότι η προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση κακόβουλων λειτουργιών, ακόμη και με τη διαγραφή της πλήρους πρόσβασης, οποιεσδήποτε λύσεις ασφάλειας και εφαρμογές τραπεζών με δυνατότητες πλήρους ανίχνευσης που έχουν εγκατασταθεί μετά τη «μόλυνση» δεν θα εντοπίσουν την παρουσία του κακόβουλου λογισμικού.
 Ωστόσο, η τροποποίηση των βιβλιοθηκών του συστήματος είναι μια επικίνδυνη διαδικασία που μπορεί να αποτύχει. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το κακόβουλο λογισμικό Dvmap παρακολουθεί και αναφέρει κάθε κίνηση του στον command and control server - παρόλο που ο command server δεν ανταποκρίθηκε με οδηγίες. Αυτό υποδηλώνει ότι το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμο ή εφαρμοσμένο.
 Το Dvmap διανέμεται ως παιχνίδι μέσω του Google Play Store. Για να παρακάμψουν τους ελέγχους ασφαλείας του καταστήματος, οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού «ανέβασαν» μια «καθαρή» εφαρμογή στο κατάστημα στα τέλη Μαρτίου του 2017. Στη συνέχεια, την ενημέρωσαν με μια κακόβουλη έκδοση για σύντομο χρονικό διάστημα, προτού «ανεβάσουν» μια άλλη καθαρή έκδοση. Σε διάστημα  τεσσάρων εβδομάδων πραγματοποίησαν τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον πέντε φορές.
 Το Trojan Dvmap εγκαθίσταται στη συσκευή του θύματος σε δύο στάδια. Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης, το κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη δικαιώματα (root) στη συσκευή. Αν η προσπάθειά του αυτή στεφθεί με επιτυχία, θα εγκαταστήσει μια σειρά εργαλείων, μερικά από τα οποία περιέχουν σχόλια στην κινεζική γλώσσα. Μία από τις μονάδες αυτές είναι μια εφαρμογή, "com.qualcmm.timeservices", η οποία συνδέει το Trojan με τον command and control server. Ωστόσο, κατά την περίοδο της έρευνας το κακόβουλο λογισμικό δεν έλαβε πίσω καμία εντολή.
 Στην κύρια φάση της «μόλυνσης», το Trojan ξεκινά ένα αρχείο "εκκίνησης", ελέγχει την έκδοση του Android που βρίσκεται εγκατεστημένη και αποφασίζει σε ποια βιβλιοθήκη να εγχύσει τον κώδικά του. Το επόμενο βήμα: η αντικατάσταση του υφιστάμενου κώδικα με κακόβουλο κώδικα, η οποία μπορεί να προκαλέσει κρασάρισμα της «μολυσμένης» συσκευής.
 Οι βιβλιοθήκες συστήματος που έχουν ενημερωθεί εκ νέου εκτελούν μια κακόβουλη λειτουργική ενότητα, η οποία μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία “Πιστοποίηση Εφαρμογών”. Στη συνέχεια, ενεργοποιεί τη ρύθμιση “Άγνωστες πηγές”, η οποία της επιτρέπει να εγκαθιστά εφαρμογές από οπουδήποτε και όχι μόνο από το Google Play Store. Αυτές θα μπορούσαν να είναι κακόβουλες ή ανεπιθύμητες διαφημιστικές εφαρμογές.
 «Το Trojan Dvmap σηματοδοτεί μια επικίνδυνη νέα εξέλιξη στο Android κακόβουλο λογισμικό, με τον κακόβουλο κώδικα να εισάγεται σε βιβλιοθήκες συστημάτων όπου είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη ασφάλεια για να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν την απειλή προτού αυτή εξαπλωθεί, θα δυσκολευτούν αρκετά. Πιστεύουμε ότι έχουμε αποκαλύψει το κακόβουλο λογισμικό σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι κακόβουλες ενότητες αναφέρουν κάθε κίνηση τους στους εισβολείς και ορισμένες τεχνικές μπορούν να σπάσουν τις «μολυσμένες» συσκευές. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός όταν πρόκειται να αποτρέψουμε μια μαζική και επικίνδυνη επίθεση», δήλωσε ο Roman Unuchek, Senior Malware Analyst της Kaspersky Lab.
 Στους ενδιαφερόμενους χρήστες που μπορεί να έχουν «μολυνθεί» από το Dvmap συνιστάται να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων τους και να πραγματοποιούν επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων. Επιπλέον, η Kaspersky Lab συμβουλεύει όλους τους χρήστες να εγκαταστήσουν στη συσκευή τους μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας, όπως το Kaspersky Internet Security for Android, να ελέγχουν πάντοτε ότι οι εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί από αξιόπιστο προγραμματιστή, να διατηρούν ενημερωμένα το λειτουργικό τους σύστημα και το λογισμικό εφαρμογών και να μην «κατεβάζουν» οτιδήποτε μοιάζει ύποπτο ή είναι αδύνατη η επαλήθευση της πηγής του.   newsit

***  ΤΡΟΜΟΣ!  Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε τα Δωδεκάνησα!Δύο νεκροί...

~ Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 
Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
Αναλυτικότερα, ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στα Δωδεκάνησα στις 1:31 το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου.
Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βίντεο.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 80 χιλιόμετρα νότια του Μποντρούμ και 162 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα.
Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 1:38 σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή με τον αρχικό, ενώ έκτοτε ακολούθησαν τουλάχιστον 18 μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες.

Παράλληλα, προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, καθώς όπως ανέφερε καταγράφηκε τσουνάμι στα παράλια του Μποντρούμ της Τουρκίας μετά τον αρχικό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.
Αντίστοιχο τσουνάμι χτύπησε και άλλες ακτές στην περιοχή, οπότε συνιστάται για λόγους ασφαλείας η απομάκρυνση από τις ακτές.
Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της Κω
Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.
FB IMG 1500600814995
Παράλληλα, λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα το αεροδρόμιο της Κω έκλεισε ενώ στο νησί σπεύδουν με ελικόπτερα δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τους κατοίκους.
«Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς έως ότου ελεγχθεί καθίσταται προσωρινά ανενεργό.
Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι επιβάτες φορτηγά και δίκυκλα που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.
Δείτε βίντεο από τον πανικό που επικράτησε στο Μποντρούμ της Τουρκίας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση:
Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το kosnews24.gr:

Στην Κω μεταβαίνει ο υφυπουργός Ναυτιλίας
Στην Κω μεταβαίνει εκτάκτως από τη Μυτιλήνη με αεροσκάφος C-130 o υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που του έχει δοθεί, υπάρχουν αρκετοί ελαφρά τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε αρκετά κτήρια.
Στο νησί, πρόσθεσε, μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma και ελικόπτερο Σινούκ για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά τα Δωδεκάνησα:
{youtube}PkbqSxVXutzY{/youotube}
Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες - Κάποιοι σοβαρά
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν προς το παρόν 2 νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες, εκ των οποίων 4 με 5 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμμφωνα με το kosnews24.gr. Κλιμάκιο γιατρών μεταβαίνει στην Κω από την Αθήνα ενώ στο νοσοκομείο του νησιού επικρατεί πανικός. Δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν τραυματισμένοι για τις πρώτες βοήθειες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένα άτομο ακρωτηριάστηκε ενώ δύο ακόμα κάτοικοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Τρόμος και δεκάδες κατεστραμμένα κτήρια
Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής στην Κω.
Η ένταση του σεισμού τρομοκράτησε τους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους, ενώ προκάλεσε και ζημιές σε κτήρια και σπίτια στο νησί της Κω.
kos earthquakes copy
Ο σεισμός προκάλεσε την πτώση της οροφής μπαρ με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να τραυματιστούν.
  Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια, καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.
Δεκάδες είναι και τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές.
Τσελέντης: Θα πρέπει να περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι τη μετασεισμική ακολουθία στην Κω μετά τον ιδιαίτερα ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/07/2017), με τον σεισμολόγο και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη να επισημαίνει, ωστόσο, ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υπάρξουν ισχυροί μετασεισμοί.
«Η δική μου εκτίμηση είναι πως ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σεισμό που είχε γίνει στη Μυτιλήνη. Η μετασεισμική ακολουθία εδώ πέρα είναι απόλυτα φυσιολογική. Έχουμε ήδη δέκα σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ στη Μυτιλήνη πέρναγαν τα εικοσιτετράωρα και δεν είχαμε τίποτα», είπε ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Πιστεύω πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά επειδή είχαμε πολύ μικρό εστιακό βάθος θα έχουμε μια πολύ πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα. Είχαμε το 5,1, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και το 5,7 και το 5,8», πρόσθεσε ο ίδιος.
received 679087462294607
Ο ισχυρός σεισμός χτύπησε και την Τουρκία
Ο σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμαχας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. σήμερα ώρα Ελλάδας, και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο άτομα στην Κω, έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας και επίσης σημαντικά τουριστικά θέρετρα της περιοχής Μούγλας.
Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί προς το παρόν μικροί τραυματισμοί.
Ο δήμαρχος της Μούγκλας είπε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν είπε ότι είχαν αναφερθεί μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια.
Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετοί αισθητοί μετασεισμοί, με έναν 4,6 βαθμών να σημειώνεται στις 1:52 π.μ.
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή του σεισμού:
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ωστόσο τα τουρκικά μμε επικαλέστηκαν αξιωματούχους που είπαν ότι ήταν πιθανότερη η δημιουργία μεγάλων κυμάτων.
Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δηλώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών, το οποίο διόρθωσε αργότερα σε 6,7 βαθμούς. Η υπηρεσία καταστροφών και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.
  (Με πληροφορίες από Haberturk, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kosnews24, )
 newsbomb

***  Οι τελευταίες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
21 και 22/7/2017, Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας | 20:00
•Διάρκεια 50'
Meeting You
HELENA FRANZΕN & ORI FLOMIN
Χορογραφία, Ερμηνεία: Helena Franzen & Ori Flomin
Τo έργο πραγματεύεται την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας. Τι δημιουργεί μια φιλία; Τι είναι αυτό το είδος έλξης και πώς μας επηρεάζει; Πώς παραμένουμε φίλοι; O Όρι Φλόμιν και η Χελένα Φρανσίν, παλιοί φίλοι, συνεργάζονται εδώ ως χορογράφοι και ερμηνευτές.
      21.07.2017, Μέγαρο Xορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή | 22:00
Διάρκεια 60΄
Romeo & Juliet / REBELLION & JOHANNESBURG
Σύνθεση του μουσικού κομματιού «Ο χορός των Ιπποτών» Felix Striegler
Το έργο συνυφαίνει την εξέγερση της νεολαίας στο περίπλοκο περιβάλλον της Νότιας Αφρικής με την ιστορία των χτυπημένων από τη μοίρα εραστών, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Στη διάρκεια του έργου ανακαλύπτουμε ότι η χορογραφία φτιάχνεται από πολλές διαφορετικές σκηνές που χτίζουν ένα θέμα: νεαροί που ζουν σε μια χαοτική πατρίδα. Εδώ μπαίνει και το σαιξπηρικό δράμα: οι χορευτές παρουσιάζουν το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής νοτιοαφρικάνικης κοινωνίας, όπου ο άγριος θεραπευτής Σανγκομά αντικαθιστά τον όλο κατανόηση μοναχό, και η ροζ μπογιά (που έριχναν οι κυβερνητικές δυνάμεις στους διαδηλωτές κατά του απαρτχάιντ, στο Κέηπ Τάουν το 1989), το φονικό δηλητήριο.
     22 και 23.07.2017 Μέγαρο Xορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή
•22.7 στις 22:00 / 60΄
•23.7 στις 20:30 / 60΄
Three Times Rebel
Το έργο διερευνά τις απαρχές της ανισότητας των φύλων και τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν οι σχετικές αντιλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία. Εδώ η Μασκαρέλ καταδύεται στα βάθη του συστήματος που έθρεψε τις σύγχρονες προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη συμβολική βία, τον τρόπο που κληρονομείται και κατασκευάζεται το φύλο.
Το ούτως ή άλλως σοκαριστικό «Grab 'em by the pussy» [του πλανητάρχη] δεν έχει ξανακουστεί τόσο απειλητικά όσο στο Three Times Rebel. Μια σφοδρή, σχεδόν ακτιβιστική παράσταση, όπου κάθε σωματική επαφή είναι και άβολη και ενοχλητική.
     23.07.2017,  Παραλία Καλαμάτας (Θέση Πανελλήνιο) | 11:00
Οne One One
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ & AOIFE McATAMNEY
  Στο διαδραστικό έργο One One One ο χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης μάς προσκαλεί να μοιραστούμε μαζί του το χρόνο, σε έναν κοινό χώρο, με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Σε ένα απλό «σκηνικό» με δύο παράλληλες γραμμές στο έδαφος και δύο καρέκλες, μία σε κάθε γραμμή, οι δύο καλλιτέχνες εισβάλλουν στο δημόσιο χώρο και μας οδηγούν σε απρόσμενες περιπέτειες.
Καθίστε στην καρέκλα, μείνετε εκεί όση ώρα θέλετε, και κοιταχτείτε στα μάτια με το χορευτή – έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν προσωπικό χώρο.
      23.07.2017, Μέγαρο χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
•Διάρκεια 35΄
Its Always Here
«Το σώμα φέρει την ταυτότητά μας»: στην άδεια σκηνή, οι δύο χορευτές άλλοτε κινούνται μαζί, σε πλήρη συγχρονισμό, άλλοτε ορίζουν καθένας το δικό του ευδιάκριτο μονοπάτι. Η χορογραφία έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού contact και χιπ χοπ, ως προς την ένταση των κινήσεων και τη δεξιοτεχνία. [...]
Ο Μπούτρους και ο Λατούσα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ τα κεφάλια τους εξακολουθούν να εφάπτονται το ένα στο άλλο, σαν να είναι ανίκανοι να χωριστούν. Σε άλλο σημείο γέρνουν ο ένας προς τον άλλον, σαν να αγκαλιάζονται, είτε σαν ο ένας να προσπαθεί εναγώνια να μην καταρρεύσει υπό το βάρος του άλλου. Χορεύουν ο ένας με τον άλλον, πάνω στον άλλον, κάτω από τον άλλον, διά μέσου του άλλου. Έτσι, το σώμα αποκαλύπτει τον τρόπο που οι δύο τους τρέφονται, αιμορραγούν, αλληλοστηρίζονται, θέτοντας ωστόσο κάποτε σε κίνδυνο την ατομική τους ταυτότητα. IDIT SUSLIK
     23.07.2017, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
Διάρκεια 35΄
SCARABEO Angles and the Void
Το στήσιμο μιας παράστασης αποκαλύπτει το τίμημα που πληρώνει ο χορευτής όσο και την ευχαρίστηση που αντλεί, καθώς μετατρέπεται σε αντικείμενο – μια μονομαχία πρότυπο. Μέσα στο αυστηρό πλαίσιο μιας χορογραφίας, ό,τι κρατάει τους χορευτές σε ετοιμότητα και τους επιτρέπει να μεταμορφώνονται κάθε φορά είναι η επίπονη, κοπιώδης προσπάθεια της σάρκας, του δέρματος, των αρθρώσεων, και το βλέμμα του κοινού.
  Παράλληλες εκδηλώσεις
        Παρασκευή 21.7.2017, στις 12:00, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  στην Καλαμάτα
To Μουσείο χορεύει: Ξενάγηση στο Μουσείο και παρουσίαση του πρωινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρας Κέιν
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού, η Ζουζού Νικολούδη, στη μνήμη της οποίας είναι φέτος αφιερωμένο το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφήνει το στίγμα της μοναδικής προσωπικότητας, του χορού και του έργου της στην έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας».
Φωτογραφίες της Ζουζούς αλλά και των «Χορικών» της, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις της και παραστάσεις της ομάδας της, η οποία είχε ανοίξει την αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πλαισιώνουν την έκθεση, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσήνης.
Η έκθεση συνδέει το χορό με τους αρχαίους μεσσηνιακούς μύθους και τη μουσική, με αντικείμενα, τελετές και μυστήρια χαμένα στα βάθη της ιστορίας μας. Στο χώρο της φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το πρωινό σεμινάριο «Επαναστατικοί Χοροί» της Ισιδώρας Ντάνκαν με την Μπάρμπαρα Κέιν, που θα οδηγήσει σε μια πρωτότυπη χορευτική ξενάγηση με τίτλο «Το Μουσείο Χορεύει». Μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα που θα φωτίσει την κοινή πορεία της Ζουζούς Νικολούδη και της Ισιδώρας Ντάνκαν, τη σύνδεση του έργου τους με την αρχαία Ελλάδα, τον ολοζώντανο διάλογο που μπορούμε να έχουμε μαζί τους.
      Κυριακή 23.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ
Προβολή ταινίας: Mr. Gaga
Σκηνοθεσία:  Tomer Heymann
Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία 2015. Στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους
Πρωταγωνιστής της ταινίας Mr Gaga (Μίστερ Γκάγκα) του Τόμερ Χέυμαν είναι ο Οχάντ Ναχαρίν, από τους κορυφαίους και πιο χαρισματικούς χορογράφους της εποχής μας. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισραηλινού χορογράφου, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις πιο προσωπικές του στιγμές, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο ανέκδοτο υλικό και χορευτικά αποσπάσματα που κόβουν την ανάσα.
     -Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως και στην παράσταση ONE ONE ONE του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney στην παραλία της Καλαμάτας.

*** ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Αλήθεια και ευθύνες για τα οδικά έργα στο νομό
Η νέα ανακοίνωση παραγόντων της Ν.Δ. δεν προσθέτει οτιδήποτε άξιο λόγου σχετικά με τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας, ενώ αποφεύγει οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Ταυτόχρονα, συνεχίζει τη γνωστή τακτική της καταστροφολογίας και των προσωπικών επιθέσεων ενάντια στους υπουργούς της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια αφανισμού του έργου της κυβέρνησης και των θετικών εξαγγελιών του υπουργού για το νομό μας (αντιπλημμυρικά, ανοικτό θέατρο, κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής, αναβάθμιση αεροδρομίου, επέκταση νοσοκομείου κ.ά.).
Τα γεγονότα είναι αδιάψευστα: Το έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» εντάχθηκε στο αμιγώς εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 23/1/2015, δύο ημέρες πριν φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά,  με μηδενική  εγγραφή πίστωσης, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού το έργο ήταν ανώριμο γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί μελέτες τοπογραφικές, γεωτεχνικές κ.ά. Επρόκειτο, δηλαδή, για μια πράξη ένταξης έργου καθαρά ρουσφετολογική, εικονική και ανέξοδη, δύο μέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει, ακόμη και αν κέρδιζε τις εκλογές η Ν.Δ.
Ξέχωρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις υποδομές με υπερδεσμεύσεις που ξεπερνούσαν το 260%, το έργο δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, γιατί μέσω αυτού χρηματοδοτούνται οδικά έργα μόνο του διευρωπαϊκού δικτύου ή οδικά έργα που συνδέουν πρωτεύουσες νομών με το διευρωπαϊκό δίκτυο.  Η αναγκαιότητα να κατασκευαστεί ο δρόμος «Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη» σύγχρονος και ασφαλής είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με το «Μορέα», που οδήγησε στο ξεμπλοκάρισμα και την επανεκκίνηση των σταματημένων για χρόνια έργων του αυτοκινητόδρομου (περιμετρικός Καλαμάτας), πέτυχε και τη συμβατική υποχρέωση του «Μορέα» να παραδώσει τις μελέτες των  δρόμων: «Καλό Νερό – Τσακώνα», βελτίωσης του υπάρχοντος «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» με μικρές νέες παρακάμψεις σε κάποια τμήματά του, καθώς και του δρόμου «Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη».
Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, η νέα μελέτη του Μορέα για το συγκεκριμένο έργο έχει παραδοθεί στο υπουργείο Υποδομών. Τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες, προκειμένου το έργο να είναι ώριμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από πόρους του Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και οι διαδικασίες για την υλοποίησή του αναμένεται να τρέξουν από το φθινόπωρο.
Όσον αφορά στον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό, οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας πάλι απέφυγαν να απαντήσουν γιατί το 2013 το έργο απεντάχθηκε από την αρχική σύμβαση, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωσή του. Όπως ανέφερε ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής υπουργός, το έργο θα έχει μελετητική ωριμότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Υποδομών η νέα μελέτη του Μορέα. Από το Σεπτέμβριο και μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου με στόχο να ξεκινήσει η κατασκευή του άμεσα. Ήδη  έχουν γίνει επαφές της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση από τους αντίστοιχους πόρους.
Αυτή είναι η αλήθεια για τους οδικούς άξονες του νομού και τις τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία των έργων.
Γίνεται φανερό πως όλοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς, πρέπει να πιέσουμε για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους, κάτι  που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού, θα προσδώσει μεγαλύτερη εδαφική συνοχή στις περιοχές που διατρέχουν και θα περιορίσει τον γεωγραφικό αποκλεισμό αστικών κέντρων και χωριών της δυτικής και νότιας Μεσσηνίας.

*** «Πέτρες στις τσέπες του» με Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου 
Ύστερα από πέντε μήνες καθημερινών sold out εμφανίσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, έρχεται στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας στις 24 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ.
Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δύο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα!
Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ, σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα!
              ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Όλγα Μπρούμα
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου
       Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 11 και 13 ευρώ, την ίδια μέρα στα ταμεία του Θεάτρου: 13 και 15 ευρώ. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαματας.

*** Κεντρικός ομιλητής σε Διεθνές Συνέδριο στην Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς - Καλεσμένος του Κινέζου Πρωθυπουργού 
Ο τέως πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί την ερχόμενη Τρίτη 25/07 για την Κίνα, ως επίσημος προσκεκλημένος του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang.
Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του Δ.Σ της Cosco κ. Xu Lirong, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής της Κίνας κ. Wu Hailong καθώς και με ανωτάτους αξιωματούχους του ΚΚ Κίνας.
Τέλος ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην πόλη Kubuqi στην περιοχή της Κινεζικής Μογγολίας.  Πηγή: iefimerida.gr

***  Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πυρηνελαιουργεία 
Η κατάθεση αιτήματος για νομοθετικές ρυθμίσεις και πρόσθετους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούν στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Μεσσηνίας το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στην Τρίπολη.
Άλλα θέματα που θα συζητηθούν και αφορούν στη Μεσσηνία είναι:
-Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ 20% (διανομαρχιακά έργα) έτους 2017
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για την εκτέλεση του έργου: Μελέτη  αποκατάστασης της Ι. Μονής Ελληνικών ή  Παλαιοκάστρου στην Άνθεια Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για την εκτέλεση του έργου: Μελέτη αποκατάστασης του Ι. Ν. Ταξιαρχών και του Κάστρου Πολίχνης «Κάστρο του Αρχαγγέλου».
-Έγκριση παραχώρησης τμήματος της 8ης Επαρχιακής Οδού Καζάρμας – Χώρας εντός του Δ.Δ. Πετριτσίου.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή τεχνικών έργων στο δρόμο Δώριο - Αγ. Γεώργιος– Χρυσοχώρι και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων».

*** «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς» με τη βοήθεια και της «Costa Navarino» 
Το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας παρουσιάζει μέρος της συλλογής του
   Για δεύτερη συνεχή χρονιά τρεις δραστήριοι φορείς με σημαντική παρουσία σε διαφορετικούς τομείς της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον πολιτισμό και παρουσιάζουν το φιλόδοξο πολιτιστικό έργο «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη».
Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που φέρνει κοντά 15 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και ενστερνίζονται στο έργο τους το ελληνικό στοιχείο. Αξιοποιώντας τη συλλογή έντυπων πηγών της ελληνικής ενδυμασίας από το 16ο έως τον 20ό αιώνα, δωρεά του Ι.Δ. Κοιλαλού στο Μουσείο Μπενάκη, οι καταξιωμένοι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική.
    Η έκθεση στο αεροδρόμιο
Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η ομαδική αυτή έκθεση περιλαμβάνει την παρουσίαση του ρούχου «Συνδέοντας τις μνήμες» του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου και του βίντεο «Costumes» της καλλιτέχνιδος Μαργαρίτας Μυρογιάννη. Τα δύο έργα ενσωματώνονται σε ένα σκηνογραφημένο περιβάλλον, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεγεθυμένες λεπτομέρειες από τα ελληνικά τοπία των έργων της συλλογής Κοιλαλού και γυναίκες «από το παρελθόν» ντυμένες με τις δημιουργίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων σχεδιαστών, όπως παρουσιάζονται στην παράλληλη έκθεση στην Costa Navarino.
Την επιμέλεια της έκθεσης και στο αεροδρόμιο υπογράφει ο σκηνογράφος Παύλος Θανόπουλος. Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3/χώρος ελεύθερα προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).
Τα έργα των Δημήτρη Ντάσιου και Μαργαρίτας Μυρογιάννη συνοδεύουν εικόνες από έργα των: Jean Paul Gaultier, Zeus & Dione, Μαίρης Κατράντζου, Σοφίας Κοκοσαλάκη, καθώς και εκθέματα από το Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗ του Μουσείου Μπενάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.
Τα αυθεντικά έργα εκτίθενται στην παράλληλη έκθεση στην Costa Navarino, στην οποία συμμετέχουν, επίσης, οι καλλιτέχνες Αντωνάκης, Blind Adam, Χρύσα Βουδούρογλου, Βασίλης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Απόστολος Καραστεργίου και Σοφία Στέβη.
Συγχρόνως και για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Jean Paul Gaultier επέλεξε να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1, Αθήνα) μία δημιουργία από τη συλλογή του «Αφιέρωμα στην Ελλάδα», συνδέοντας με αυτό τον τρόπο τις παράλληλες δράσεις.
  H ελληνική φορεσιά
Έχει αποτελέσει διαχρονικά πηγή έμπνευσης και αφετηρία για νέες δημιουργίες. Η φαντασία στη σύνθεση των διαφόρων κομματιών που την απαρτίζουν, οι τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί, η σπάνια μορφολογική ποικιλία, ο έντονος συμβολισμός, οι αισθητικοί εννοιολογικοί κώδικες, η οπτική φαντασμαγορία και ο πλούτος των περίτεχνων κοσμημάτων, γοήτευαν ή και προκαλούσαν τη δυτική αισθητική με την εξωτική χλιδή και μεγαλοπρέπειά τους και έθελγαν το μολύβι των ξένων ζωγράφων-περιηγητών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήδη από το 16ο αιώνα. Σήμερα, οι έντυπες εικονογραφικές πηγές με θέμα την ενδυμασία συγκροτούν ένα καλλιτεχνικό σύνολο που είναι αποκαλυπτικό για τους τρέχοντες ευρωπαϊκούς, αισθητικούς προσανατολισμούς αλλά και για το προσωπικό ύφος των δημιουργών, καθώς και για τον τρόπο που προσεγγίζουν μία από τις πλέον λειτουργικές και ταυτόχρονα ευφάνταστες εκφράσεις της ελληνικής ζωής και πολιτιστικής παράδοσης.
Μια ακόμα, σύγχρονη ανάγνωση του πλούτου της ελληνικής φορεσιάς μάς παρουσιάζεται στην έκθεση, μέσα από τα έργα καταξιωμένων στον ελληνικό και διεθνή χώρο σχεδιαστών μόδας και εικαστικών καλλιτεχνών, οι οποίοι σε κάποια στιγμή της πορείας τους δημιούργησαν υπό τη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς.

***  ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης από την ερχόμενη εβδομάδα
Την έναρξη τριών νέων προγραμμάτων απασχόλησης μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.
Το πρώτο αφορά στην πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων, 55-67 ετών, «στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού, τουτέστιν στις επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν τακτική οικονομική δραστηριότητα».
Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει την επιχορήγηση του 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους, με τις επιχειρήσεις να δύνανται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 12μήνου «εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να συνεχίσουν και να παρατείνουν τη διάρκεια του προγράμματος για άλλους 12 μήνες και για τους ίδιους ανέργους που έχουν προσλάβει αρχικά».
Το δεύτερο πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την 21η Ιουλίου, αφορά απασχόληση στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και την «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων».
Πρόκειται για 1.639 θέσεις εργασίας πανελλαδικά σε ποικιλία ειδικοτήτων και μετά την αναμενόμενη έγκριση από το ΑΣΕΠ, «ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα».
Το τρίτο πρόγραμμα απασχόλησης αφορά στην πρόσληψη ανέργων στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος πρόκειται να στελεχωθούν δημόσιες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα αφορά 1.135 θέσεις απασχόλησης, θέσεις υπολειπόμενες από πρόγραμμα που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει αυτές τις μονάδες και «αφορά 12μηνη πρόσληψη με αποδοχές τους εισαγωγικού κλιμακίου του δημόσιου τομέα της Υγείας».
Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως και τα άλλα δύο, αναμένεται να ξεκινήσει επίσης μέσα στην εβδομάδα μετά την 21η Ιουλίου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη, τέταρτο πρόγραμμα απασχόλησης, που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, για ανέργους 25-29 ετών, με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δύνανται να κάνουν αιτήσεις μέχρι και την 1η Αυγούστου στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, ώστε να «επιχορηγηθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα απασχολήσουν τους νέους αυτής της ηλικίας που έχουν τελειώσει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, έχουν δηλαδή κάνει την πρακτική τους εξάσκηση».

*** Παζάρι Αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας χωρίς το «Πρόγραμμα»… 
Χωρίς το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνεται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας υπαίθριο παζάρι αντικών, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», με ανοιχτή επιστολή της προέδρου του, Τζίμας Ιμιρζιάδη, προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του Παζαριού Αντικών που επί 12 συνεχή χρόνια η ίδια και ο Νίκος Ιμιρζιάδης εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν, δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για την εγκατάλειψη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, κυρίως στο θέμα της ανάπλασης και της γκρεμισμένης μάντρας. Επίσης, για επείγοντα και λειτουργικά προβλήματα της Παλιάς Πόλης όπου ο Δήμος, ακόμα, δεν έχει δώσει τις λύσεις που απαιτούνται.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας για το Παζάρι αναφέρεται πως αυτό αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.
Και τονίζεται: «Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα. Από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ, επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Παράλληλα, στο χώρο του παζαριού, σε έναν καταπράσινο, δημοτικό κήπο, μουσική και εικαστικά δρώμενα θα κάνουν τα βράδια ομορφότερα. Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου, υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με γευστικά τοπικά πιάτα και όχι μόνο. Σημειώστε τις ημερομηνίες: 7 έως 13 Αυγούστου και ελάτε να περιηγηθείτε στο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας. Η εμπειρία θα είναι μοναδική».
Η φετινή διοργάνωση, εκτός του ότι δε συμμετέχει το «Πρόγραμμα», έχει και άλλη μια σημαντική και ουσιώδη παράμετρο. Όπως αναφέρεται και στο κείμενο του δελτίου Τύπου, εγκαταλείπεται ο όρος «Παλιά Πόλη», που και ο ίδιος ο δήμαρχος είχε υιοθετήσει τα περασμένα χρόνια. Μάλιστα, το 2015, στην έναρξη του Παζαριού, είχε τονίσει: «Στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, σ’ αυτό τον ιστορικό, μυστηριακό, αισθηματικό τόπο, τον πνεύμονα και την αναπνοή της πόλης και του Δήμου μας, αρχίζει και επίσημα το παζάρι αντικών, που είναι ένας θεσμός ο οποίος είναι καθιερωμένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Είναι ένας θεσμός ο οποίος και κοσμεί και κυρίως δένει και προσάδει έναν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κι ένα ιδιαίτερο χρώμα σ’ αυτή την Παλιά Πόλη, που, όπως σας είπα και στην αρχή, είναι η πόλις της ιστορίας μας, το κομμάτι της ιστορίας μας, των αισθήσεών μας, των αναμνήσεών μας, αλλά κυρίως της προοπτικής, γιατί αυτή η πόλη σηματοδοτεί μια προοπτική ανάπτυξης, τόσο τουριστική, τόσο ιστορική, τόσο πνευματική και, νομίζω, είναι ένας χώρος ο οποίος όλοι οι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή να τον επισκεφθούν, γιατί δε θα τους προδώσει ποτέ!».
Πλέον, ο όρος «Παλιά Πόλη» και το concept αυτής με το μεγαλείο που εξέπεμπε και αναδείκνυε, αντικαταστάθηκε (ή αποκαταστάθηκε στο ορθό, κατ' άλλους) με τον όρο «Άνω Πόλη», που είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός του σημείου που επί χρόνια οι ντόπιοι χρησιμοποιούν στην καθομιλουμένη περισσότερο ως «Πάνω Πόλη».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   «Το πρώτο μας πάρτυ» με Δάκη, Αργυράκη, Ουίλιαμς, Πολυχρονιάδη και Τζορντανέλλι στην Καλαμάτα 
«Το πρώτο μας πάρτυ», μια φαντασμαγορική μουσικοθεατρική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα, θα παρουσιάσει o Δήμος Καλαμάτας στις 31 Ιουλίου.
Ο Μάκης Δελαπόρτας αφηγείται και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα αγαπημένα χρόνια, που ένα πικ-απ, μερικά σαραναταπεντάρια και λίγο βερμούτ ήταν αρκετά για στηθεί ένα πάρτυ, που ξεκινούσε με ξέφρενες χορευτικές φιγούρες “made in London”, για να καταλήξει σε ένα γλυκό, ρομαντικό μπλουζ, στο σαλόνι κάποιου σπιτιού, στην εξοχή ή σ’ ένα ήσυχο ακρογιάλι.
Τραγουδιστές - είδωλα μια ολόκληρης εποχής, όπως ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλλι, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντανεύουν το «Πρώτο μας Πάρτυ» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των ’60ς και ’70ς, τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής! Κάποιοι το φώναζαν «Κορίτσι του Μάη» και κάποιοι άλλοι «Μπάμπολα»... Τι κι αν... «Είναι εννιά κι ακόμα περιμένει»; Εκείνος της λέει «Κορίτσι, στάσου να σου πω». Γι’ αυτό το φωνάζουνε... «Τζίνι»…
   Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμη: Λίλα Τριάντη, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Κούκα, Ηλίας Ξένος
Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Παραγωγός: Γιώργος Κοσμίδης
Παραγωγή: Chronos Art Productions
   Προπώληση εισιτηρίων από σήμερα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 10.00-13.00 & 18.30-21.00 καθημερινά
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση, φοιτητές και άνεργοι: 13 ευρώ και ταμείο: 15 ευρώ. 

***  Έρχεται ο Νίκος Ζαλίκας στην Καλαμάτα 
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται σήμερα ο νέος προπονητής της νταμπλούχου Μεσσηνίας Μαύρης Θύελλας, Νίκος Ζαλίκας, για μόνιμη εγκατάσταση.
Ο Μακεδόνας τεχνικός θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της Καλαμάτας, όπου και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των ανανεώσεων και μεταγραφών, ενώ θα παρουσιαστεί και το πλάνο της προετοιμασίας (έναρξη προπονήσεων, πρόγραμμα φιλικών αγώνων).
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες η διοίκηση της Καλαμάτας αναμένεται να κάνει και την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού ηγέτη της ομάδας Νίκου Ζαλίκα, ενώ πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και για τα εισιτήρια διαρκείας.

*** Οι πρώτοι Ασιάτες τουρίστες στα Αρφαρά 
Αν πριν από κάποια χρόνια ξεστόμιζε «ο Χ Αρφαραίος» ότι η ευρύτερη περιοχή θα έλθει η ώρα που θα φιλοξενήσει Ασιάτες τουρίστες, ήταν βέβαιο ότι θα αντιμετωπιζόταν από την ομήγυρη απαξιωτικά.
Μια πενταμελής οικογένεια από τη μακρινή Σιγκαπούρη των 5.5 εκ. κατοίκων και της έκτασης των 760 τ.χ., που ανήκει στις G20 και έχει τον πιο ακριβοπληρωμένο πρόεδρο (1.2 εκ. δολάρια ετησίως), ήρθε στα Αρφαρά για λίγες ημέρες. Τα χρησιμοποίησε ως κατάλυμα και ορμητήριο, για επισκέψεις σε αρχαιότητες, σε τόπους με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, για κολύμπι στις απέραντες θάλασσες, αλλά και για να έρθει σε επικοινωνία με τον κόσμο της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο αρχηγός της οικογένειας.
Πριν έρθουν στη χώρα μας για διακοπές 30 ημερών, φρόντισαν να μάθουν για την ιστορία της Ελλάδας, τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη διατροφή, τις συνήθειες και τα ήθη των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Τα διδυμάκια παιδιά τους ήταν δασκαλεμένα με λεπτομέρειες για την πολιτισμική κληρονομιά και ό,τι προσδιορίζει τη σπουδαία πατρίδα μας.
Ως οικογένεια κοσμογυρισμένη, είχε το επίπεδο για να γνωρίσει και να συγκρίνει ιστορία, φυσικό πλούτο, ανθρώπους και λειτουργίες μιας κοινωνίας.
Γοητεύτηκαν από την Ακρόπολη, τη Σαντορίνη, την Επίδαυρο, την Πύλο, τη Μεθώνη, την Αρχαία Μεσσήνη, τους Δελφούς, τη Δημητσάνα… Τα βράδια απόλαυσαν κατά την παραμονή τους στα Αρφαρά τη μακαρονάδα στο Πήδημα, τις πέστροφες στον Άγιο Φλώρο και τις σαλάτες με το ασύγκριτο λάδι μας.
Το διαδίκτυο δεν έφερε στα Αρφαρά μόνο Ασιάτες, συνεχίζουν Γερμανίδες, θα ακολουθήσουν Γάλλοι, Κρήτες, Καναδοί…
Ένα πρώτο «τολμηρό» συμπέρασμα είναι ότι και οι εσωτερικοί τ. δήμοι έχουν περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης, με επισκέπτες κυρίως ανήσυχους περιηγητές, λάτρεις της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς.     
Η Μεσσηνία, η Καλαμάτα, οι παραθαλάσσιες περιοχές και οι εσωτερικοί Δήμοι έχουν δυνατότητες να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των επισκεπτών, χωρίς να γίνουν ο Λαγανάς της Ζακύνθου και η χερσόνησος της Κρήτης.
Αναστάσιος Μπούρας
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην πλατεία των Αρφαρών με τους Ασιάτες και τους ιδιοκτήτες του καταλύματος 

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας της Μαύρης Θύελλας 
Τη νέα φανέλα της Καλαμάτας παρουσίασε η εταιρεία αθλητικών ειδών «Legea», που θα προμηθεύσει το αθλητικό υλικό της Μαύρης Θύελλας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.
Η βασική εμφάνιση της Καλαμάτας στο εμπρός μέρος θα έχει τρεις λευκές και δύο μαύρες ρίγες, ενώ θα υπάρχει και το σήμα της ομάδας.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αθλητικών ειδών «Legea» για τη συνεργασία με την Καλαμάτα, αναφέρει τα εξής:
«Επιστροφή της Μαύρης Θύελλας του Μοριά ΠΣ “Η Καλαμάτα”. Μαύρη Θύελλα στις εθνικές κατηγορίες. Την καλωσορίζουμε στην οικογένεια της “Legea sports, Legea Hellas”».
Η δεύτερη εμφάνιση θα είναι μαύρη και η τρίτη λευκή.
Εξάλλου, αναμενόταν χθες στην Καλαμάτα ο νέος προπονητής της ομάδας Νίκος Ζαλίκας και πλέον, θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα.

***  Άρεσε ο Παναθηναϊκός στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Αλκμάαρ
Με Καμπάλα στο Europa!
Θετικό ήταν το δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού στον φιλικό αγώνα με την Αλκμάαρ, που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Οι γηπεδούχοι έδειξαν για άλλη μια φορά καλή ανασταλτική λειτουργία, ενώ οργανωτικά και επιθετικά προσπάθησαν να βγάλουν όσα δουλεύουν στις προπονήσεις με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στη γενική δοκιμή τους πριν τις «μάχες» στο Europa League.
Το καλύτερο διάστημά τους ήταν το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν 1-0 με το γκολ του Άλτμαν (45΄), το σουτ του οποίου κόντραρε σε πλάτη αμυντικού. Το «τριφύλλι» διπλασίασε στο 58΄ όταν ο Χουλτ άλλαξε την μπάλα με τον Λουντ, εκείνος σέντραρε και ο Μολίνς με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Οι Ολλανδοί μείωσαν στο 63΄, όταν έπαιξαν το ένα-δυο στην περιοχή και ο Στενχς με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο (77΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής (71΄ Κολοβέτσιος), Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (71΄ Καμπέσας), Ζέκα, Κουρμπέλης (71΄ Ρέις), Λουντ (88΄ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (77΄ Λουτσάνο), Μολίνς (77΄ Δώνης).
ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπιζό, Σβένσον, Βλάαρ, Γιαχάνμπακς, Οβερέεμ, Βέκχορστ, Βεΐνοβιτς, Σότγιενς, Ουβεγιάν (35΄ Ντάμπνεϊ), Στενγκς, Βούιτενς.
Ανατροπή και... Καμπάλα
 Στο μεταξύ, η Καμπάλα ανέτρεψε τα προγνωστικά, νίκησε στην Πολωνία με 2-0 τη Γιαγκελόνια και θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Οι Αζέροι, που είχαν παραχωρήσει ισοπαλία 1-1 στην έδρα τους, προηγήθηκαν στο 18' με τον Ίλγκαρ Γκουρμπάνοφ και διπλασίασαν στο 89' με τον Φίλιπ Όζομπιτς.
Υπενθυμίζεται ότι η Καμπάλα είχε αποκλείσει τους «πράσινους» στα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης τον Αύγουστο του 2015. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (27/7) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου στο Αζερμπαϊτζάν. Newsroom ΔΟΛ

***  Νέοι... μάγκες και στην 4άδα του Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία
Απέκλεισαν τη Λιθουανία
 Με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση βγαλμένη από τις «χρυσές σελίδες» του ελληνικού μπάσκετ, η Εθνική Νέων κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ (51-61 στο 30') και να ξεπεράσει το εμπόδιο και της σκληροτράχηλης Λιθουανίας για να πάρει την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Κρήτη. Η τρίποντη «βόμβα» του Κόνιαρη λίγο πριν το τέλος και οι «σκυλίσιες» άμυνες κόντρα στα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών υπέγραψαν τη σπουδαία νίκη (76-72) για την ομάδα του Παπαθεοδώρου που πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία των μεταλλίων, ξεκινώντας από το Σάββατο (21:15), όταν και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον ημιτελικό.
Ένα «στείρο» επιθετικά τρίτο δεκάλεπτο της Εθνικής, όταν και δέχθηκε επιμέρους σκορ 23-5, έφερε τη «γαλανόλευκη» στο -15 (46-61 στο 28'). Ωστόσο, Μουράτος και Καρράς έσπευσαν να «εκτελέσουν» από περιφέρεια και κοντά στο καλάθι και με ένα γρήγορο σερί 5-0 να μαζέψουν τη διαφορά με τη λήξη της περιόδου σε 51-61.
Στον... επίλογο της αναμέτρησης, πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστράτευσε τις αμυντικές αρετές του, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6.75 και η Εθνική με επιμέρους σκορ 13-3 (!) έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 36' (64-64). Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι και στο 39' ο φωτεινός πίνακας έγραψε το ισόπαλο 71-71.
Σε εκείνο το σημείο, ένας απολαυστικό Κόνιαρης φρόντισε να το «καθαρίσει» με προσωπικές του ενέργειες. Αφού πρώτα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, μετά από χαμένο τρίποντο του Σκουλίδα στα 38'' για τη λήξη, βγήκε έξω από τα 6.75, «εκτέλεσε» και γράφοντας το 74-71 στα 24'' έβαλε την Εθνική σε τροχιά νίκης.
Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ο Χαραλαμπόπουλος με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κόνιαρης με 17 πόντους και 5/5 τρίποντα!
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-38, 51-61, 76-72
ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 17 (5/5 τρίπ.), Φλιώνης, Καρράς 12 (7 ριμπ.), Σκουλίδας, Δίπλαρος 7 (1), Χρηστίδης 5, Χαραλαμπόπουλος 21 (4 τρίπ., 9 ριμπ., 5 ασ.), Μουράτος 14 (1).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μπελιάουσκας 5, Ντιενίνις 11 (3), Λουκοσιούνας 3 (1/8 τρίπ.), Μπιρούτις 17 (12 ριμπ.), Βάρνας 11 (3/10 τρίπ.), Έχοντας 12 (13 ριμπ.), Μπερούτσκα 10 (2), Κατσιούσκα 3 (1).
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Ισλανδία - Ισραήλ 54-74
Γερμανία - Ισπανία 61-69
Γαλλία - Σερβία 86-67
Ελλάδα - Λιθουανία 76-72
Τα ζευγάρια στις νοκ αουτ αναμετρήσεις των ημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη, έχουν ως εξής:
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (22/7, Ηράκλειο)Ελλάδα - Ισπανία 21:15
Ισραήλ - Γαλλία 19:00
Οι αγώνες για τις θέσεις 13-16 (22/7):
14:30 Σλοβενία - Λετονία
16:45 Ιταλία - Τσεχία
 Οι αγώνες για τις θέσεις 9-12 (22/7):
14:30 Μαυροβούνιο - Τουρκία
16:45 Σουηδία - Ουκρανία
 Οι αγώνες για τις θέσεις 5-8 (22/7):
19:00 Λιθουανία - Γερμανία
21:15 Ισλανδία - Σερβία
Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Ογκαστ δεν «ρίσκασε» στο ΝΒΑ και επέλεξε Παναθηναϊκό
 Οριστικά «πράσινος»
~ Τελικά δεν χρειάστηκε να περάσει και η σημερινή ημέρα, προκειμένου να μάθει ο Παναθηναϊκός αν θα έχει στην διάθεση του τον Ζακ Όγκαστ για την ερχόμενη σεζόν.
Ο 24χρονος σέντερ είχε διορία μέχρι και σήμερα για να βρεί ομάδα στο ΝΒΑ και να «σπάσει» το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι», αλλά η πρόταση που είχε δεν ήταν για εγγυημένο συμβόλαιο και έτσι αποφάσισε να την απορρίψει.
Οι «πράσινοι», μάλιστα, για να δελεάσουν ακόμα περισσότερο τον Όγκαστ, προχώρησαν σε μια μικρή αύξηση των αποδοχών του.
«Ενθουσιασμένος και ανυπόμονος... »
Ο 24χρονος σέντερ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία του για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
«Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος που θα ανακοινώσω ότι θα παίξω στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη σεζόν», έγραψε αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Όγκαστ και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να είμαι μέλος της elite νοοτροπίας νικητή του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ πολύ όλους τους οπαδούς για την αγάπη τους.
Έχω την ευκαιρία να πάω επιτέλους στην Ελλάδα, από όπου κατάγονται οι συγγενείς από την μεριά της μητέρας μου και αυτό είναι κάτι που ήθελα να κάνω σε όλη τη ζωή μου. Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία και είμαι ευγνώμων. Ξέρω πως η γιαγιά και ο παππούς μου θα είναι περήφανοι. Ας αναπαύονται οι ψυχές τους...».  Newsroom ΔΟΛ

~
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-

~

    http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                         www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: