ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Μαϊου 2011 *

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Μαϊου  2011  :

 ~** Ποτέ μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».

** ΩΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ –ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ …ΤΩΡΑ!ΩΡΑ  ΕΥΡΩΠΗΣ ;


** H ZΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΑ … :
Photobucket

  ~** ΜΑΙΟΣ 2011

*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/05/1-2011.html  , 1η Μαϊου 2011 –Πρωτομαγιά .- (51) .-
~~~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/05/2-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 2 Μαϊου 2011 .- (52).-
~* http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαϊου 2011 .- (31) .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαϊου 2011 .- ( 45).-

**ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!
* Αναδρομικά ζητούν 850 πρώην βουλευτές

* Περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν να λάβουν αναδρομικές αυξήσεις, στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές, όπως γνωστοποίησε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.-  Και ρωτώ στη γλώσσα τους ...άγνωστους ανθρώπους ...Χρειάζοντε ή  δεν χρειάζοντε βρεγμένη σανίδα ...για να μη πώ κρεμάλα ;???

** Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, της αντιπροέδρου του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή, ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

* Όπως διευκρίνισε η κ. Καλδή τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών:
* Η πρώτη είναι, όπως είπε, μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007. Μια δεύτερη κατηγορία βουλευτών που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς. Ενώ υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που με αγωγές ζητά αναδρομικά για τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά.
* Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄Ψήφισμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, κάτι, ωστόσο, που δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κατά το οποίο "πάγωσαν" οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν -και αναδρομικώς- στους δικαστικώς.
* Το "πάγωμα" επηρέασε και το ύψος των συντάξεων των παλαιών βουλευτών που συνδέεται με την βουλευτική αποζημίωση, αλλά, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Βουλής, προσέφυγαν, όπως και κατά το παρελθόν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απαιτώντας να τους χορηγηθεί αύξηση και μάλιστα αναδρομικά.
* Να σημειωθεί ότι το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα και είχε ληφθεί απόφαση να μην καταβληθούν αυτά τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές. Τη συγκεκριμένη απόφαση υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνειρμός σε βάρος του Κοινοβουλίου, από ενέργειες και διεκδικήσεις πρώην μελών του.
* Η κ. Καλδή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, επιβεβαίωσε ότι το θέμα είναι σε εκκρεμότητα και ότι έχουν βγει ήδη δύο αποφάσεις, η μία κατόπιν προσφυγής του πρώην προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών Άγγελου Αγγελούση, ενώ η άλλη είναι ακόμη παλιότερη.
* Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις πέρα από τους συνταξιούχους, και οι εν ενεργεία βουλευτές εφόσον το επιθυμούν.
* Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.

**Αυξήθηκε η ραδιενέργεια στη θάλασσα κοντά στη Φουκουσίμα

* Δεκαπέντε χιλιόμετρα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα έχει αυξηθεί το επίπεδο της ραδιενέργειας, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία Tepco. Τα δείγματα περιείχαν 1.400 μπεκερέλ καισίου 137 ανά χιλιόγραμμο, σύμφωνα με την εταιρία.

** Διχασμός για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν

* Αντιστάθηκε μολονότι δεν οπλοφορούσε ο Μπιν Λάντεν την ώρα που οι άνδρες των αμερικάνικων ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο σπίτι του. Ωστόσο, η αμηχανία και η έλλειψη συνεννόησης συνεχίζονται στις τάξεις των αμερικανών αξιωματούχων.

** Σε ύψιστη επιφυλακή η Ιταλία

* Πηγές της ιταλικής αστυνομίας επισημαίνουν ότι «η επιφυλακή είναι ύψιστη, για να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες». Φοβούνται αντίποινα για τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

**Μικρή συμμετοχή στην ΑΜΚ του Παναθηναϊκού

 * Απίθανο μοιάζει να συγκεντρωθούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα 7 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα οποία τέθηκαν ως στόχο στο πρόσφατο Δ.Σ.. Η προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 6 Μαΐου και μόλις τρεις μέτοχοι αναμένεται να βάλουν χρήματα.
* Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα βάλει 800.000 ευρώ, ποσό που του αναλογεί, ενώ 315.000 θα βάλει ο Γιάννη Βαρδινογιάννης και 250.000 ευρώ ο Αδαμάντιος Πολέμης. Στο σύνολο αναμένεται να συγκεντρωθούν 1.365.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μικρό.

** «Ψάχνεται» με Αμπντούν ο Παναθηναϊκός

 * «Σφήνα» για την απόκτηση του Τζαμέλ Αμπντούν έχει μπει ο Παναθηναϊκός. Για τον παίκτη έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός, ωστόσο οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτησή του.
* Πάντως, το 1,5 εκατ. ευρώ που αξιώνει η Καβάλα για τον παραχωρήσει δεν φαίνεται να είναι άμεσα διαθέσιμο και για αυτό τον λόγο θα προσφέρει έμψυχα ανταλλάγματα και παίκτες με τη μορφή δανεισμού.
* Αυτοί που παραχωρούνται από τους «πράσινους» είναι οι Μελίσσης, Μουν, Μπίαρσμιρ, Δημούτσος, Ιωαννίδης και Πλεσί.

**Στον αέρα τα πλέι οφ του ποδοσφαίρου

* Μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ, της αστυνομίας και του Ατρόμητου, αλλά και την κατακραυγή της κοινής γνώμης για τα μέτρα της Πολιτείας, τα οποία εξαγγέλθηκαν για πολλοστή φορά, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, έκτακτη σύσκεψη της αθλητικής ηγεσίας της χώρας.

* Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.
* Θέμα συζήτησης ήταν η αναβολή ή ακόμα και η ματαίωση του μίνι πρωταθλήματος, αφού υπάρχει ο φόβος για νέα επεισόδια.
* H αθλητική ηγεσία της χώρας φρονεί ότι η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα δεν έχουν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της βίας, κι έτσι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής των πλέι οφ
* Να σημειωθεί ότι στα πλέι οφ συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός η ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου και διεκδικούν την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
* Bάσει προγράμματος, τα πλέι οφ επρόκειτο να ξεκινήσουν αυτήν την Κυριακή 8 Μαΐου και το ζήτημα είναι ότι τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα δεν έχουν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της βίας.

** Και δεύτερη σύσκεψη...

* Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ξεκίνησε και δεύτερη σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Γιώργου Νικητιάδη και του γ.γ. Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή.-

** Άλλα  Αθλητικά της Ημέρας 2ος αγώνας στα  ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λίγκ :
* Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ  - Σάλκε  4-1 , (2-1).-  Στον πρώτο αγώνα η Μαντζεστερ Γιουν.  είχε κερδίσει 2-0 .-** Χασίς θερμοκηπίου, "ψημένο" και "πλυμένο"

* ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
* Ούτε 500 μέτρα σε ευθεία γραμμή δεν απέχει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας από το σημείο στο οποίο 55χρονος οικοδόμος, πατέρας 6 παιδιών, στην περιοχή Γουλιμίδες στην Καλαμάτα, έκρυβε 6.151 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, ενώ καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο 5 δενδρύλλια χασίς.
* Μετά από πληροφορία που είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή Γουλιμίδες όπου βρισκόταν η κατοικία του 55χρονου. Στον περιφραγμένο χώρο του σπιτιού υπήρχε θερμοκήπιο, όπου ανάμεσα σε συμβατικές καλλιέργειες οι αστυνομικοί βρήκαν και εκρίζωσαν 5 δενδρύλλια χασίς (ύψους από 1-1,5 μέτρα).

**Συντονισμός και οργανωτικότητα......αναγκαίοι όροι για την τοπική ανάπτυξη
* Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει φθάσει στο μέγιστο βάθος της, ψάχνομε με αγωνία για λύσεις εξόδου. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η λύση βρίσκεται σε μια πετυχημένη αναπτυξιακή πολιτική, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το περιεχόμενό της. Συμφωνώντας στην προτεινόμενη κατεύθυνση, επιχειρώ στη συνέχεια να διατυπώσω σε αδρές γραμμές ένα περίγραμμα στοιχείων αναπτυξιακής πολιτικής για την περιοχή μας, που συνδυάζεται με τα φυσικά χαρακτηριστικά της.

** "Το άνθος της ζωής"

* Γνωριμία με το βουβαλίσιο γάλα
* Το βουβαλίσιο γάλα και τα προϊόντα του μας καλεί να γνωρίσουμε αυτό το Σάββατο το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Το άνθος της ζωής», στο κτήριο του ΑΣΟ, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Εκτός από γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο και αριάνι (ξινόγαλο), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και το γλύκισμα καζάν ντιπί, από γνήσια πολίτικη συνταγή, μόνο με βουβαλίσιο γάλα και βιολογικά υλικά.

**Δήμος Μεσσήνης

Ενίσχυση Δημοτικής Αστυνομίας με τρεις άνδρες
* Με τρεις επιπλέον δημοτικούς αστυνομικούς ενισχύθηκε από προχθές η Δημοτική Αστυνομία Μεσσήνης και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, τα προβλήματα της καθημερινότητας τόσο στη Μεσσήνη όσο και στην περιφέρεια θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
* Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην τήρηση των διατάξεων για την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων, καθώς και στην εφαρμογή των διατάξεων για την κυκλοφορία τροχοφόρων σε πεζόδρομους, πλατείες και πεζοδρόμια, στον έλεγχο για την τήρηση των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές και την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.

** Πύλος

* Κατέπλευσε κρουαζιερόπλοιο με 811 επιβάτες
* Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2011, από τα είκοσι και πλέον που θα επισκεφτούν φέτος το λιμάνι της Πύλου, κατέπλευσε χθες, με 811 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι επισκέφτηκαν το μουσείο της Χώρας, το Κάστρο Πύλου και Μεθώνης, καθώς και το ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα.
* Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τούς καλωσόρισαν στην προβλήτα του λιμανιού και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή.

** Facebook

* Η ανατροπή στο ηλεκτρονικό φακέλωμα
* Η ιστορία του facebook είναι πάνω - κάτω γνωστή. Ξεκίνησε το 2004 από ένα φοιτητή του Harvard, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γεννημένο μόλις το 1984, με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών του πανεπιστημίου, για να καταφέρει, τελικά, στις 12 Ιουλίου 2010, να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια χρήστες!
* Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το περιοδικό Time τον ανέδειξε ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος.

**Καλαμάτα

* Πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας
* Την πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας, δίμηνης διάρκειας, θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην αυριανή του συνεδρίαση. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Ν. 3013/2002 περί πολιτικής προστασίας, οι ΟΤΑ μεταξύ άλλων έχουν την αρμοδιότητα να συντονίζουν και να επιβλέπουν το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών, εφόσον συμβαίνουν εντός των διοικητικών τους ορίων.

** Costa Navarino

* Ανάδειξη της μεσσηνιακής πολιτιστικής παράδοσης
* Μέρος της φιλοσοφίας της Costa Navarino αποτελεί η προώθηση της Μεσσηνίας και η διάδοση της πλούσιας ιστορίας και κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή, στους επισκέπτες της. Όσοι θα βρεθούν στην Costa Navarino αυτή τη νέα σεζόν, θα γνωρίσουν το πρόγραμμα «Αυθεντική Μεσσηνία», μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων που βασίζονται στα τοπικά έθιμα και στις παραδόσεις.
* Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μαθήματα μαγειρικής με τοπικές συνταγές, εκδρομές οινογνωσίας και συγκομιδής ελιάς, καθώς και εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

** ΠΟΠ Καλαμάτα

*Κατά της επέκτασης τυποποίησης ο Τατούλης, αντίθετα με Μαλαπάνη, Κοζομπόλη
* Όχι στην τυποποίηση εκτός Μεσσηνίας του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα λέει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της ΕΑΣ, που επιτρέπει τυποποίηση και εκτός ζώνης ΠΟΠ, με την οποία όμως έχει συμφωνήσει και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης.
* Σε χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας, γίνεται λόγος για έλλειψη διαφάνειας και ακατανόητη μυστικοπάθεια που καλύπτει το θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ στο νομό, ενώ γνωστοποιείται η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την προώθηση του ζητήματος.

**Β. Κοζομπόλης

* «Άλλοι ευθύνονται για την εμπορική πολιτική»
** «Η εμπορική πολιτική, η καθημερινή δοσοληψία, οι παραγγελίες, όλα αυτά γίνονται από την υπηρεσία. Υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο ελέγχει, δεν αποφασίζει. Ελέγχει τους διευθυντές και, πάνω απ’ όλα, το γενικό διευθυντή και τους κάτω από αυτόν. Όταν, λοιπόν, γίνονται άστοχες πωλήσεις με ευθύνη της υπηρεσίας, η ευθύνη δεν πάει στη Διοίκηση, που δεν έχει υπ’ όψιν της. Εμείς είμαστε αγρότες και ασχολούμαστε με τις δουλειές μας, δεν είμαστε έμμισθοι για να κάνουμε την καθημερινή διαχείριση. Γι’ αυτό πληρώνουμε τους διευθυντές, για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα της εταιρείας, δηλαδή της Ένωσης».

** ΥΠΟΙΚ: "Οχι" σε αναδρομική αναπροσαρμογή της βουλευτικής σύνταξης

* "Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία", υπογραμμίζει ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τις διεκδικήσεις "αναδρομικών αποδοχών" από τέως βουλευτές.
* "Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

**«Κόκκινη απειλή» στον Θερμαϊκό

* Αποκρουστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες ο Θερμαϊκός Κόλπος, καθώς έκανε την εμφάνισή της η «ερυθρά παλίρροια».
* Πρόκειται για ένα φαινόμενο που κάνει την εμφάνισή του όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, και σύμφωνα με τους επιστήμονες τα αίτιά του είναι ανθρωπογενή.

* Τα αστικά λύματα και τα λιπάσματα που καταλήγουν ακόμη και επεξεργασμένα στη θάλασσα, σε συνδυασμό με τη ζέστη και την ηλιοφάνεια, δημιουργούν την «κόκκινη απειλή», η οποία είναι επικίνδυνη για τις μυδοκαλλιέργειες και τα ψάρια.

* Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το φαινόμενο στηρίζεται σε τρεις κυρίαρχους οργανισμούς, τους Νοκτιλούλα, Προροσέντρουμ και Ντινοφίσις, που παρατηρούνται μόνιμα στον Θερμαϊκό από το 1988.
* Ένας άλλος λόγος που παρουσιάζεται συχνά «ερυθρά παλίρροια» στο παράκτιο μέτωπο της πόλης φαίνεται πως είναι η μικρή ανανέωση του νερού και το ρηχό βάθος. Πριν από ένα μήνα περίπου, ένα ανάλογο φαινόμενο είχε εμφανιστεί στον Θερμαϊκό, μόνο που τότε τα νερά ήταν... πράσινα!

**Το αλκοόλ ευθύνεται για το 20% των καρκίνων του στήθους

* Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Αυστραλίας υποστηρίζει ότι το αλκοόλ συμβάλλει πολύ περισσότερο, απ' ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, στην εκδήλωση καρκίνων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 20% των καρκίνων του στήθους οφείλεται στο αλκοόλ.και το 5% όλων των ειδών καρκίνου οφείλεται στο αλκοόλ,..

**  Ειδικό τέλος στα προϊόντα καπνού

* Ειδικό… τέλος για το καλό της υγείας μας σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Υγείας στην τιμή των τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού. Το θετικό είναι ότι προκύπτει μείωση από 4% έως 9% στον αριθμό των καπνιστών στην Ελλάδα.

**


 **** ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2011 :

** ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 :

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/01-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011 *
~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/2-2011.html  . Στο Αγιάζι της Σαββατιάτοκης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011 *
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/03-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 03 Απριλίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/04-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Απριλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/05-04-2011.html  . Στο αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τρίτη 05-04-2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/05-2011.html  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης - πληροφόρησης Τρίτη 05 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/06-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2011.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/7-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/8-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/09-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 09 Απριλίου 2011.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης Ενημέρωσης 10 Απριλίου 2011 * .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/2011-11.html  , Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,Δευτέρα 11/04/2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html  , Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/13-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011 * .- Παρακολουθούν 138 φίλοι .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Θέματα Υγείας 15 Απρίλιος 2011 .- Φίλοι: (20).- ;
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/16-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2011 .- (45).-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/17-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακής των Βαϊων στην Ενημέρωση 17 Απριλίου 2011 .- (40).-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/18-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2011 .- (49).-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/19-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τρίτη 19 Απριλίου 2011 . – (50).-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/21-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 .- (52).-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/2011.html  , Μεγάλη Εβδομάδα του 2011 ΑΠΡΙΛΙΟΣ .- (94).-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/22-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 .- (29).-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/23-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης του Μ. Σαββάτου 23 Απριλίου 2011 .- (101).-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/04/24-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή ΠΑΣΧΑ 24 Απριλίου 2011 .- (57).-
~ ** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/25-2011.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 25 Απριλίου 2011 .- , (45).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Στο δρόμο της Ενημέρωσης του Χθές του Σήμερα και του Αυριο , (60).-
~* * http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/25-2011.html  , Υγεία γιά όλους μας 25 Απρίλιος 2011.- (60) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/26-2011.html  , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !! Αληθώς Ανέστη! .- (139).-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/27-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 .- (22).-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/28-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 .- (140).-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/04/h-istoria-mas.html  , Η ιστορία του Χωριού Αρφαρά Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας .-
~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/04/arfara.html  , Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Θεοδώρων.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/04/blog-post.html ,, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/blog-post.html , Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 , Σπάνια Ντοκουμέντα - έγγραφα -Φωτογραφίες .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/29-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/30-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σαββάτο 30 Απριλίου 2011 .-

 
****  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

** Ο/Η Konstantinos Manikas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΝΔ Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Konstantinos Manikas4 Μάιος 5:19 μ.μ.  
Θέμα: Όνειρα «επενδυτικής» νύχτας (από τον Αστακό στο Ελληνι
Όνειρα «επενδυτικής» νύχτας (από τον Αστακό στο Ελληνικό...)
http://www.facebook.com/l/b6015e_d4vw8LFUtXmIFrVBK0Og/maxitikoi-polites.blogspot.com/2011/05/blog-post_04.html ή http://www.facebook.com/l/b6015bewFi0aSziLcJWUOLjg7tg/bit.ly/je0efS

** Ο/Η Μίνα Γκελντή έστειλε μήνυμα στα μέλη του "ΤΡ.Α.Φ" (Τράπεζα αλληλεγγύης Φιλόζωων).

Μίνα Γκελντή4 Μάιος 4:47 μ.μ. Θέμα: STOP Nuclear Plants in Akkuyu & Sinop (Turkey) !
OXI στα Πυρηνικά Εργοστάσια Ακούγιου & Σινώπης (Τουρκία) ! //
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται τόσο από την συμμετοχή σας όσο και από τη διάδοση του παρόντος μηνύματος.
Στην διεύθυνση http://www.facebook.com/l/b6015Zk21IM5WVHVrJ8W3BPBbgQ/petition.aegean.gr/stopnuclearplants/  θα βρείτε το αναλυτικό κείμενο και θα έχετε τη δυνατότητα υπογραφής αυτού.

** RABBLEROUSERS PLAY DIRTY GAMES IN THE GLOBAL WARMING GAME
 Eurocommissar Connie Hedegaard asserts that climate change is here and so is still more people on the Planet. When Hedegaard's grandmother was born, there were not even 2 billion people living on this planet. When Hedegaard was born there were more than 3 billion. When Hedegaard's children are her age, world population will have grown to staggering 9 billion. And at the same time more people are better off. This is of course good. At the same time it is also a challenge. Why? Because the resources on this planet, like water, like food and like energy, are limited.
*  Vaclav Klaus points out people tend to confuse environment protection with climate control. We have to take care of our rivers, lakes, seas, forests, and air. But humans cannot control the climate. Rabblerousers have been for a long time searching for a simple and sufficiently threatening catastrophe that could justify the implementation of kleptocratic ambitions. After having tried various alternative ideas, they came up with the idea of dangerous, man-made global warming. This concept was formulated despite the absence of reliable data. http://venitism.blogspot.com
 Hedegaard points out that if we continue to use our resources like we do now, we are exhausting the planet's reserves at an increasingly rapid pace. Every day 24.000 football fields of forests are being burned or trapped. This affects our climate in terms of less precipitation. According to the United Nations, our water supply will satisfy only 60% of the world demand in 20 years. And the last example: Today's fishing fleets harvest nearly seven times the catch from 1950; 80% of our fish stocks are fully or even over-exploited with no further room for expansion.
 Rabblerousers bought into the global warming dogma(WGD) at the Rio Earth Summit in 1992, fell in love with it and – without waiting for its scientific underpinning – started preparing and implementing economically damaging and freedom endangering measures. They accepted the idea that participating in the global warming game is easy, politically correct and politically profitable, especially when it is obvious that they themselves will not carry the costs of the measures they are advocating and implementing and will not be responsible for their consequences.
 Hedegaard notes that we live very different life styles in different parts of the world. Per capita, we in Europe, every year emit around 10 tonnes of greenhouse gases and use twice as much energy as the global average. But the European emissions are decreasing. The per capita emission in the US is 19 tonnes. While in China it is 6 tonnes per year and steeply increasing.
 Further more, as the world's population is growing, more than a billion new people will enter middle class by 2050. If they adopt the same consumption patterns as their fellows from industrialised countries, the global use of resources will be multiplied by 15. Or, put in another way: we would need at least two and a half planets to accommodate all these needs.
 There are plenty of arguments indicating that the real threat is not global warming itself. The real threat comes when kleptocrats start playing with the climate and with all of us. Environmentalism and global warming alarmism ask for restrictions on carbon dioxide emissions, which would substantially increase the costs of energy. This would be devastating, because cheap energy is the source of much of our prosperity.
 Hedegaard points out nearly half of all global consumers now live in developing countries. This means that the traditional concept of rich and poor no longer applies to countries. To a much higher extent it applies to groups within countries. We definitely need a global approach to sustainable consumption. As you can hear, not only because of the climate, but also because of climate change.
 Some stupid socialist climate scientists are warning that by the end of this century we are heading for a global temperature increase of most likely 4°C and in the worst case even more than 6°C. This would lead to an increasing number of severe floods, droughts, forest fires, storms – in short, violent weather, increasing sea levels, more unpredictability.
 Hedegaard points out more and more extreme weather events already now. Think about the extreme floodings in Pakistan and Brazil last year; and the dramatic flooding in Australia at the beginning of this year. We also saw examples of other extremes like the forest fires in Russia, a once in a hundred years drought in the Amazon and the worst drought since decades in parts of China and India.
 Hedegaard declares the consequences of these dramatic events are not only felt in the region itself, but by consumers all over the world, as food prices are soaring. When rice harvests fail, or when Russia, due to the heat wave and forest fires, stops her export of wheat. Globally, we pay almost 40% more for our food today compared to last year.
 The Global Warming Dogma(GWD) asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion into our lives and of government control over us. They tell us how to live, what to do, how to behave, what to consume, what to eat, how to travel, how to spend our holidays and many other things.
 Rabblerousers, their bureaucrats as well as many eggheads, who accept the GWD and with it the alarmist view of anthropogenic climate changes, probably hope that – by doing so – they are displaying intelligence, virtue and altruism. Some of them even believe they are saving the Earth. We should tell them that they are merely passive players in the hands of pullpeddlers, of producers of green technologies, of agrobusiness firms producing ethanol, of trading firms dealing in carbon emission permits, etc., who make billions at our costs. There is no altruism there. It is a cold-hearted calculation. http://venitism.blogspot.com/  .-

**TERROR AND BLOOD LIBEL IN CYBERSPACE‏
* In the last two decades, abuses with virtual space only qualified as offences (data theft, crime against intellectual property, etc.), now the Internet has become a special theatre of war. The undisturbed operation of civilian and military IT systems and the security of data stored in them - called cyber security, by a blanket term - has now become a matter of national security.

 Many times the real culprit of cyber terror is the government itself. Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, has metastasized in many Mediterranean countries. Merciless Marilizard, the culprit of October-18 shock and awe, terrorizes Graecoblogosphere. Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn may incite hatred and violence.
 The freakish government of Graecokleptocracy, October-18 mafia, is the only government on Earth which robs the computers of its citizens! Infamous CCU is the brutal arm of the government of Graecokleptocracy which terrorizes the cyberspace, robbing computers at gunpoint, perjuring, jailing dissident bloggers, and gagging the truth. CCU of Graecokleptocracy is the most disgusting gang in Fourth Reich(EU). http://venitism.blogspot.com/
 Still, the appropriate legislation is not in place, and also there is no generally accepted Internet code of conduct. The enhancement of computer network security is not feasible, without wider international cooperation, since the challenge itself is global and would not recognise state boundaries. Cooperation between the European Union and NATO, in the field of computer security, would be of great significance.
 Hungarian Minister of Defence Csaba Hende, emphasises that societies are increasingly dependent on modern technology. In addition, technological achievements may also be used with intent to harm, to accomplish negative aims. Therefore, Hende believes that the issue of cyber security deserves special attention.
 Hende points out that similar attacks could cause significant damage, as the consequences could affect energy supply, water resources, transport networks, the banking sector, agents of the financial industry and communication. Such attacks through computer networks could result in actual physical consequences. Hende highlights that a particular attack could even be aimed at strategic weapon systems and military equipment, the acquisition of relevant data and descriptions, so defence is also important in this field.
 Hende underlines that people should realise cyberspace as a theatre of war, just as much as land, water or air. As specific examples from recent years, he mentions the concerted cyber attack against Estonia four years ago and the actions paralysing the government portals of Georgia in its 2008 war with Russia. According to Hende, efficient defence against similar threats, not only calls for appropriate technical developments and highly qualified professionals, but also for extensive cooperation.
 Hende urges for a regular exchange of knowledge and experiences, both within the European Union and in transatlantic relations. As he explains, measures are also required to appropriately prevent, detect and fend-off cyber attacks, as is specified in the newly accepted strategic concept of NATO. He highlights that the supreme leadership of the military alliance will include Gabor Iklody, delegated by Hungary, as Assistant Secretary General responsible for leading the unit of novel security challenges, such as cyberspace.
 Global Tax Revolt points out the Marilizardist persecution of dissident bloggers is unquestionably a serious attack on freedom of speech, and contrary to Article 2 of Lisbon Treaty, Article 10 of the European Convention of Human Rights, and Article 19 of the International Covenant on Civil and Political Rights. The disgusting government of Graecokleptocracy cannot bully the blogosphere without repercussions and blowbacks. The international civil society got a shock and awe from the brutality of the infamous government of Graecokleptocracy on October 18, 2010. http://venitism.blogspot.com/  .-


**Ο/Η Χρήστος Δάρρας έστειλε μήνυμα στα μέλη του S.O.S!!!!!CODEX ALIMENTARIUS.....ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Χρήστος Δάρρας4 Μάιος 12:49 μ.μ.
Θέμα: το βιντεο ειναι απο την φιλη και συναγωνηστρια calliopi zouni
* http://www.facebook.com/l/b6015dILaGwgz56nTNxWn2xpXBw/www.youtube.com/watch?v=rtwLazYWPFI  .-

** Ο/Η Χρήστος Δάρρας έστειλε μήνυμα στα μέλη του S.O.S!!!!!CODEX ALIMENTARIUS.....ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Χρήστος Δάρρας4 Μάιος 12:47 μ.μ.
Θέμα: σταματηστε τωρα να πινετε coca cola
* http://www.facebook.com/l/b6015cVXomEFF2DupOUIVtSzM1w/www.parents.gr/forum/showthread.php?t=21287   .-

**THE MAGNIFICENT SEVEN‏

A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of a unique libertarian orator, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, political groups, lobbyists, professional congresses, and speakers bureaus have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference.

 Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Venitis is a master of a colorful rhetoric enriched with alliterations, metaphors, heightened imagery, and emotional effect. http://venitism.blogspot.com/
** Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative insights and analysis, getting to the heart of the matter. It's no wonder that Venitis is the most frequently cited on the internet and is so often called upon to present libertarian ideas and to clarify issues for the public. The many advantages of using Venitis include the magnificent seven:
* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization.
* Access. When scheduling Venitis for your organization, you work directly with him at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success.
* Publicity. The announcement of Basil Venitis speaking at your conference will attract the attention of many media.
* Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.
* Transformation. Your people will be transformed to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.
* Revamp. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.
* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is negotiable, depending on place and time.

**Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ σχολίασε τη φωτογραφία σας.
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ έγραψε:  "Να είσαι καλά! και εγώ ευχαριστώ!"
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2051692899050&set=p.2051692899050&type=1&mid=42bac38G56358b7cG2b75da0G9&bcode=un2M72Js&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,       H  Ομάδα του Facebook

**MARILIZARDISM VIOLATES ARTICLE 19 OF HUMAN RIGHTS‏

Global Tax Revolt points out the Marilizardist persecution of dissident bloggers is unquestionably a serious attack on freedom of speech, and contrary to Article 2 of Lisbon Treaty, Article 10 of the European Convention of Human Rights, and Article 19 of the International Covenant on Civil and Political Rights. The disgusting government of Graecokleptocracy cannot bully the blogosphere without repercussions and blowbacks. The international civil society got a shock and awe from the brutality of the infamous government of Graecokleptocracy on October 18, 2010.


 In a free society, we are supposed to know the truth. In a society, such as Greece, where truth becomes treason, however, we are in big trouble. The truth is that foreign spying, meddling, and outright military intervention in the post-World War II era has made us less secure, not more. And we have lost countless lives and spent trillions of euros for our trouble. Too often official government lies have provided justification for endless, illegal wars and hundreds of thousands of resulting deaths and casualties. http://venitism.blogspot.com/
 The more freely information flows, the stronger the society becomes, because then citizens of countries around the world can hold their own governments accountable. They can begin to think for themselves. Censorship should not be in any way accepted by any company from anywhere. And in West, companies need to make a principled stand. This needs to be part of our Graecoroman culture. Consumers worldwide will reward companies that follow those principles.
 Article 19 Organization(A19) is a London-based human rights organization with a specific mandate and focus on the defense and promotion of freedom of expression and freedom of information worldwide. A19 takes its name from Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights, which states that everyone has the right to freedom of opinion and expression; the right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media regardless of frontiers.

 Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, has metastasized in many Mediterranean countries. Merciless Marilizard, the culprit of October-18 shock and awe, terrorizes Graecoblogosphere. Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn may incite hatred and violence. The freakish government of Graecokleptocracy, October-18 mafia, is the only government on Earth which robs the computers of its citizens! Infamous CCU is the brutal arm of the government of Graecokleptocracy which terrorizes the cyberspace, robbing computers at gunpoint, perjuring, jailing dissident bloggers, and gagging the truth. CCU of Graecokleptocracy is the most disgusting gang in Fourth Reich(EU). http://venitism.blogspot.com

 A19 points out free speech, media and information flows increasingly ignore and elude physical frontiers or national boundaries. Many governments, especially Greece, fearful of this lack of control, are trying hard to restore or fortify barriers to trace, block, target and censor those who champion the truth.

 Freedom of speech means freedom from interference, suppression or punitive action by the government, and nothing else. It does not mean the right to demand the financial support or the material means to express your views at the expense of other men who may not wish to support you. Freedom of speech includes the freedom not to agree, not to listen and not to support one's own antagonists. A right does not include the material implementation of that right by other men; it includes only the freedom to earn that implementation by one's own effort. Private citizens cannot use physical force or coercion; they cannot censor or suppress anyone's views or publications. Only the government can do so. And censorship is a concept that pertains only to governmental action.

 A19 notes that a series of revelations have sent shockwaves across the world. Photos, reports, articles, messages and videos originating in one place are instantly shared with another. Outrage and embarrassment spread in equal measure, corruption is magnified, people-power amplified, and governments fall.
 Wikileaks has revolutionised transnational whistleblowing. Today, people can publish

information in the public interest regardless of where they live, and with minimal

possibility of being traced. Information uploaded in New York can rapidly impact current affairs in countries as far removed as Nepal, Nicaragua, Nigeria or Norway.

Wikileaks has proven so popular that there are now a number of similar websites,

including: BalkanLeaks, BrusselsLeaks (European Union), IndoLeaks (Indonesia)

OpenLeaks, RuLeaks (Russia), TuniLeaks (Tunisia) and TradeLeaks.

 Facebook provides a space where people can come together without boundaries or

hierarchies. Ethiopians and Eritreans, Israelis and Palestinians, Azerbaijanis and

Armenians, Indians and Pakistanis, all befriend one another. Ideas are set forth,

beliefs debated and mistruths deconstructed. Causes attract gigantic audiences and

interest groups form to consider, challenge or solve problems. Protests are organised

and revolutions supported.

 A19 points out real-time reporting by citizen journalists was made possible with the launch of Twitter in July 2006. Important stories have since been broken on Twitter including the 2008 Mumbai bombings and the 2008 Greek riots. Today, over 200 million Twitter users publish 65 million tweets per day, about 13 per cent of which are regarded as news or high quality information. Twitter breaks the trend of other social media networks, with high representation from older adults and women.
 Founded in the tiny emirate of Qatar, Al Jazeera stands against the model of stateowned media or of powerful interests establishing global media to further their goals, political or otherwise. Following a different agenda, Al Jazeera has ridden and in many ways shaped growing movements to challenge oppressive governments in the
Middle East and North Africa. It has not always been popular. Due to its agenda, more than any other channel, its offices have been closed, burned and bombed, and its
reporters attacked, detained and killed by many sides to many conflicts.
 A19 notes that as physical frontiers decrease and location-based public spaces are sidelined, vast global spaces are rapidly growing. Such spaces, owned by corporations and known as private publics, public commons, or the quasi-public sphere, can be a source of communication and outreach. They can also be the source of new barriers as citizens become consumers or users, and laws previously used to protect, no longer apply. Such corporations have also often reacted over-fastidiously in applying terms and conditions in situations where they risk aggravating authoritarian governments with which they are trying to do business.
 Defend the rights of individuals to unrestricted freedom of speech, freedom of the press and the right of individuals to dissent from government itself. Oppose any abridgment of the freedom of speech through government censorship, regulation or control of communications media. The government cannot gag forums, internet groups, electronic bulletin boards, communications networks, and other interactive electronic media as we hold them to be the functional equivalent of speaking halls and printing presses in the age of electronic communications, and as such deserving of full freedom. http://venitism.blogspot.com

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: