ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,11 *

Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,Δευτέρα 11/042011 :

** O Aξέχαστος Παπα-Γιάννης των Αρφαρών : *** http://www.youtube.com/watch?v=Zxj87vLZ37U ,



** ~** BELANIDIA ARFAROON 2010 :



   ~ ** Μερική άποψη του όμορφου χωριού Αρφαρά Μεσσηνίας 2011 :
  ** http://www.youtube.com/watch?v=EAMuPcN78Dg  ,




 ** Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .- Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .-  Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό .-  Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο  και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .-(Κάρολος Γκάους ).-

** ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 :


~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/01-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011 *

~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/2-2011.html  . Στο Αγιάζι της Σαββατιάτοκης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011 *

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/03-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 03 Απριλίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/04-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Απριλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/05-04-2011.html  . Στο αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τρίτη 05-04-2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/05-2011.html  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης - πληροφόρησης Τρίτη 05 Απριλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/06-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/7-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/8-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 .-

`~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/09-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 09 Απριλίου 2011.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης Ενημέρωσης 10 Απριλίου 2011 * .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 .-

1.- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον

 * Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
* Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.
* Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1775 του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον το 1817 ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και σήμερα είναι γνωστή με το όνομά του.-

2.- Η μεγάλη κατανάλωση μπύρας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο στο στομάχι
 * Οι άνθρωποι που καταναλώνουν 3 ποτήρια μπύρας την ημέρα για διάστημα ετών αυξάνουν την πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου κατά 75%.
* Όποιος έχει γονιδιακή ποικιλομορφία που ονομάζεται rs1230025, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 700%. Σε όσους φέρουν το γονίδιο και δεν καταναλώνουν μπύρα, ο αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο στομάχου είναι περίπου 30%.
* Το γονίδιο φέρουν 1 στους 5 ανθρώπους, δήλωσαν ερευνητές.
* Νέα έρευνα του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας, στη Βαρκελώνη, ανέλυσε την κατανάλωση αλκοόλ και τα ποσοστά γαστρικού καρκίνου σε μισό εκατομμύριο Ευρωπαίους.
* Ο καρκίνος του στομάχου συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες 65 και άνω.
* H έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας για την έρευνα στον καρκίνο, έδειξε σχέση μεταξύ της μπύρας και του καρκίνου του στομάχου, αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά ότι η μπύρα ήταν η αιτία.
* Στη συγκεκριμένη έρευνα το κρασί και τα σκληρά ποτά αθωώθηκαν όσον αφορά την αύξηση του κινδύνου καρκίνου στο στομάχι.

3.- Η σοκολάτα καταπολεμά την κόπωση

 Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης.
 Πρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με χρόνια κόπωση παρουσίαζαν ύφεση των συμπτωμάτων μετά την καθημερινή κατανάλωση 45 γραμμαρίων σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
 Αν και οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν, οι ειδικοί συνιστούν η κατανάλωση σοκολάτας να γίνεται πάντα σε λογικές ποσότητες.-  Πηγή: myworld

4.-  Το χάδι στον σκύλο κάνει καλό στην υγεία

*  Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα κουτάβια εγείρουν ορμόνες από το σώμα μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά.
* Τα γλυκά τους αθώα μάτια, η υγρή μύτη τους και η ακούραστη ουρά τους που πάει πέρα-δώθε μας προσφέρουν χαρά μόνο που υπάρχουν!
* Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Missouri δείχνει ότι οι ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν από τη συμβίωση ανθρώπων - σκύλων βοηθoύν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη και όσες διαταραχές προκύπτουν από το άγχος.
* Λίγα λεπτά με ένα σκυλί αρκούν ώστε να απελευθερωθούν ορμόνες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ευφορία, όπως η σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη.
* Επίσης, τα χάδια στο ζώο μας μειώνουν την ορμόνη του άγχους, την κορτιζόλη.
* Στη νέα έρευνα, ελέγχθηκαν 50 ιδιοκτήτες σκύλων και 50 άνθρωποι που δεν είχαν σκύλο οι οποίοι κάθισαν σε ένα ήσυχο δωμάτιο για 15-40 λεπτά, με το σκύλο τους, με έναν φιλικό αλλά όχι δικό τους σκύλο και με ένα σκυλί-ρομπότ, που μελετάται αν είναι ωφέλιμο για παρέα στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να φροντίσουν σωστά ένα ζωντανό ζώο.
* Κάθε συνεδρία περιελάμβανε ήρεμο χάϊδεμα του ζώου και οι ερευνητές πήραν δείγμα αίματος από τους ανθρώπους και τους σκύλους, στην αρχή της συνεδρίας.
* Παρακολουθούσαν επίσης την πίεση τους κάθε 5 λεπτά. Η πίεση των σκύλων έπεφτε μόλις κάποιος τα χάιδευε, ενώ η πίεση των ανθρώπων έπεφτε 10% σε 15-30 λεπτά αφότου άρχιζαν να χαϊδεύουν ένα ζώο.
* Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται όταν ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τον δικό του σκύλο αλλά αυξανόταν και κατά την επαφή με το σκύλο-ρομπότ.- Πηγή: adespoto.gr

5.-Οι μπανάνες περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν κανείς τρώει τρεις μπανάνες την ημέρα, περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η κατανάλωση μιας μπανάνας το πρωί, μιας μετά το μεσημεριανό φαγητό και μιας το βράδυ, μπορεί να προσφέρει αρκετό κάλιο στον οργανισμό με αποτέλεσμα, να μειωθούν κατά 21% περίπου οι πιθανότητες δημιουργίας ενός θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο.
Τα ευρήματα, από Ιταλούς και Βρετανούς ερευνητές, υποδηλώνουν ότι χιλιάδες εγκεφαλικά επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως είναι το σπανάκι, το γάλα, τα ψάρια, οι φακές και οι μπανάνες.
Αν και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί σε πολλές μελέτες ότι αυτό το «εξωτικό» φρούτο, έχει την ικανότητα να βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αλλά και να αποτελεί σημαντικό σύμμαχο κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων, δεν είχε δοθεί η δέουσα προσοχή από την επιστημονική κοινότητα.
Στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό College of Cardiology, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 11 διαφορετικές μελέτες και συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα σε μια ολοκληρωμένη έκθεση. Έτσι, βρήκαν ότι, η ημερήσια πρόσληψη καλίου περίπου 1600 χιλιοστογραμμαρίων, είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος ενός εγκεφαλικού περισσότερο από 20%!
Η περιεκτικότητα μιας μπανάνας σε κάλιο είναι, κατά μέσο όρο, της τάξεως των 500 χιλιοστογραμμαρίων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η βρώση τριών τέτοιων φρούτων την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της υπέρτασης, αλλά και στην πρόληψη εγκεφαλικών.
Η μειωμένη πρόσληψη καλίου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία, ευερεθιστότητα, ναυτία και διάρροια.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Napoli και του Warwick δήλωσαν ότι, στις περισσότερες χώρες η πρόσληψη καλίου είναι πολύ πιο κάτω από τη συνιστώμενη δόση. «Αν οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν λιγότερο αλάτι και περισσότερες τροφές με κάλιο στη διατροφή τους, θα υπήρχε μεγάλη μείωση των θανάτων», συμπληρώνουν.

6.-  Έρευνα : «Η ηχορύπανση στην Ευρώπη σκοτώνει »

 Εμφράγματα, διαταραχές ύπνου, ψυχικά και νοητικά προβλήματα, ακόμη και το θάνατο μπορεί να προκαλέσει ο υπερβολικός θόρυβος. Η ηχορύπανση αποτελεί τη δεύτερη σοβαρότερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας μετά την ατμοσφαιρική.
 O υπερβολικός και πολλές φορές εκκωφαντικός θόρυβος που υπάρχει στις ευρωπαϊκές χώρες, προκαλεί διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας, ενώ μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος για χιλιάδες θανάτους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, την πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει ποτέ διεθνώς.
 Kάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνονται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο έτη υγιούς ζωής από τους κατοίκους της λόγω του θορύβου, έναντι αντίστοιχης απώλειας 4,5 εκατ. ετών υγιούς ζωής από την μόλυνση του αέρα, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει το «New Scientist».
 Σοβαρά καρδιακά προβλήματα αλλά και έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει η έκθεση σε συνεχή δυνατό θόρυβο. Περίπου 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα οφείλονται στον θόρυβο, ο οποίος αυξάνει την πίεση του αίματος, τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα και τα λιπίδια, ακόμα κι όταν οι άνθρωποι κοιμούνται και (υποτίθεται ότι) δεν ακούν τους θορύβους του περιβάλλοντος. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται σταδιακά και μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε έμφραγμα.
 Η διαταραχή του ύπνου είναι ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί η ηχορύπανση. Ακολουθούν προβλήματα όπως η ψυχική και νοητική ενόχληση που βιώνουν οι άνθρωποι λόγω των θορύβων (ακόμα κι αν δεν βλάπτεται η υγεία τους), η πρόκληση μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, που είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν ακούγοντας κάθε είδους θόρυβο, καθώς και η πρόκληση του λεγόμενου “βουίσματος” στα αυτιά μικρών και μεγάλων.
 Οι ειδικοί «εκπέμπουν σήματα sos», αναφέροντας ότι ο θόρυβος πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη και οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη στον κόσμο που έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα του θορύβου, καθώς οι Η.Π.Α. υστερούν τουλάχιστον μια δεκαετία σε αυτόν τον τομέα.
 Όριο 40 ντεσιμπέλ για τους θορύβους τη νύχτα (δηλαδή πάνω-κάτω όσο οι χαμηλοί θόρυβοι σε μια βιβλιοθήκη) έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ερευνητές συλλέγουν ήδη νέα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα όρια θορύβου για όλο το 24ωρο.
 Παράλληλα, η λήψη κάποιων επιπρόσθετων μέτρων όπως να γίνουν πιο αθόρυβα τα μέσα μεταφοράς (τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα) και άλλα πολλά, μελετάται έντονα από τους ερευνητές.- Πηγή: cosmo

7.-Γονίδια ευθύνονται για τον εθισμό στον καφέ

 Οι λάτρεις του καφέ....έχουν δικαιολογία, καθώς ο εθισμός οφείλεται πιθανόν στα γονίδια.
 Σύμφωνα με νέα έρευνα, γενετικοί παράγοντες μπορούν ενδεχομένως να εξηγήσουν την αιτία που ορισμένοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ. Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν γενετικές ποικιλομορφίες 40.000 ανθρώπων ερευνώντας για συσχετισμούς, όσον αφορά τη λήψη καφείνης. Ανακάλυψαν 2 περιοχές του DNA να σχετίζονται με την υψηλή κατανάλωση τσαγιού, καφέ, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφείνης.
 Ο ερευνητής από το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου, στη Βηθεσδά των ΗΠΑ, δήλωσε οτι άνθρωποι με τη γενετική ποικιλομορφία υψηλής κατανάλωσης καταναλώνουν περισσότερη καφείνη-περίπου 40 mg - ή ένα τρίτο του φλιτζανιού καφέ ή ένα τενεκεδάκι κόλα, σε σχέση με άλλους. ‘Οπως δήλωσε, για πρώτη φορά γνωρίζουμε συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν την ποσότητα καφείνης που καταναλώνουν άνθρωποι.
 Οι 2 περιοχές του DNA που συνδέονται με την υψηλή κατανάλωση καφείνης περιέχουν 2 γονίδια που εκτιμάται οτι είναι πιθανό να εμπλέκοτναι στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται την καφείνη.
 Το CYP1A2 προηγουμένως είχε αποκαλυφτεί οτι εμπλέκεται στη διάσπαση της καφείνης. Το ΑΗΡ βοηθά στη ρύθμιση του πρώτου γονιδίου.
 Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Marilyn Cornelis, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, του Χάρβαρντ, δήλωσε οτι για την καφείνη επιτέλους κατέστη δυνατό να ανακαλυφτούν ορισμένοι γενετικοί παράγοντες.

8.-Δραματική αύξηση της χρήσης αντικαταθλιπτικών

 Τα οικονομικά προβλήματα και η ανασφάλεια λόγω ανεργίας για την αύξηση του αριθμού των συνταγών για αντικαταθλιπτικά φάρμακα στη Βρετανία, η οποία αγγίζει το 43%.
 Οι ειδικοί κάνουν λόγο για δραματική αύξηση στην κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών από το 2006 έως το 2010, που οφείλεται όχι μόνο στην οικονομική κρίση αλλά και στο γεγονός ότι η χρήση τους έχει πάψει πια να θεωρείται ταμπού.
 Αυτό πάντως που τονίζουν οι γιατροί είναι ότι κανείς δεν θα πρέπει να αγνοεί τα συμπτώματα και να απευθύνεται κάπου για βοήθεια.-

9.- Τα ψώνια χαρίζουν μακροζωία

 Οι αγορές επιμηκύνουν τη ζωή, τουλάχιστον για όσους είναι άνω των 65 ετών, στην Ταιβάν, από όπου προέρχεται νέα έρευνα.
 Aκόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως τη σωματική και πνευματική κατάσταση, άντρες και γυναίκες που ψώνιζαν καθημερινά ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους απέφευγαν τη «θεραπεία» μέσω των αγορών.
 Μάλιστα, όπως αναφέρουν επιστήμονες στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health», τα ψώνια μπορεί να αποτελούν παρέα, άσκηση και μια ευκαιρία να διατηρεί κάποιος υγιεινή διατροφή, αναφέρουν επιστήμονες στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health».
 Οι επιστήμονες με επικεφαλή τον δρ Yu-Hung Chang, από το Institute of Population Health Sciences, στην Ταιβάν, αφού μελέτησαν σχεδόν 2.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 65 ετών και άνω, ανακάλυψαν ότι όσοι ψώνιζαν τακτικά ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους ψώνιζαν μια φορά την εβδομάδα ή αραιότερα, ακόμα και όταν έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως σωματικοί περιορισμοί και νοητική εξασθένηση.

10.-  Αναγκαστική είσπραξη 91 εκ ευρώ από φαρμακευτικές

 Με την διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης, τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιχειρούν να λάβουν από φαρμακευτικές εταιρείες ποσό ύψους 91 εκ. ευρώ. Τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη αποσταλεί στις ΔΟΥ.
 Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει τα χρήματα που αναλογούν στους ασφαλισμένους και τα ταμεία τους.
 Το ποσό οφείλεται ως επιστροφή για τα έτη 2009 – 2010, ενώ ανεξόφλητες παραμένουν ακόμα οι επιστροφές του 2006 - 2007 ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση για αναστολή της πληρωμής εκ μέρους των εταιρειών.

11.-  Ελπίδα για ίαση μορφής λευχαιμίας

 Αυστραλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες να θεραπεύσουν μία μορφή παιδικής λευχαιμίας.
 Κάνοντας πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν το κύτταρο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Τ-κυτταρικής οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας, που επιβιώνει και μετά την ακτινοθεραπεία.
 Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης πιστεύει ότι, εάν στοχεύσουν στην καταπολέμηση του κυττάρου αυτού, τότε ίσως περιοριστούν τα συμπτώματα της ασθένειας. Ωστόσο, όπως τόνισαν, χρειάζεται εντατικοποίηση των ερευνών.
 Η Τ-κυτταρική είναι ένα σπάνιο είδος λευχαιμίας, το οποίο συναντάται σε μεγάλα παιδιά, εφήβους, ακόμη και σε ενηλίκους.
 Το ένα πέμπτο των περιπτώσεων από παιδιά που παρουσιάζουν τη νόσο παρουσιάζει υποτροπή μετά την ακτινοθεραπεία.
 Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η ομάδα διαπίστωσε ακόμη ότι το 99% των κυττάρων του θύμου, ενός οργάνου στο στήθος που αποτρέπει την ανάπτυξη μολύνσεων και κατ’ επέκταση και της λευχαιμίας, καταστράφηκε εξαιτίας της ραδιενέργειας.
 Προς το παρόν, η ομάδα σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας νέας τακτικής, η οποία θα είναι αποτελεσματική στην εξόντωση του κυττάρου που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της λευχαιμίας. Υπογραμμίζουν, δε, ότι κλινικές έρευνες θα αργήσουν να γίνουν.
 Ο Ken Campbell, μέλος της ομάδας, δήλωσε «Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία μας βοηθά να καταλάβουμε την ύπαρξη αυτού του μικρού συνόλου παιδιών που πάσχουν από τη λευχαιμία». - Πηγή: BBC

12.-Αιτία για το σύνδρομο βρεφικών θανάτων ο καπνός του τσιγάρου

 Το κάπνισμα εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο λόγο που οδηγεί τα βρέφη στο θάνατο.
 Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα ομάδας από το Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας, τα παιδιά που ήταν εκτεθειμένα στον καπνό, παρουσίασαν μη φυσιολογική αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
 Με τον τρόπο αυτό καταστρέφεται ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης του μωρού, γεγονός το οποίο εξηγεί τη συχνότητα των αιφνίδιων θανάτων των βρεφών, αφού η αύξηση αυτή δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση για αίμα στην καρδιά, κάνοντάς την να πάλλεται πιο γρήγορα από τα φυσιολογικά επίπεδα.
 Η έρευνα από τον δρ. Gary Cohen και την ομάδα του διεξήχθη σε 36 νεογέννητα μωρά, ενώ 17 από τις μητέρες τους κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 Όταν εξέτασαν τα μωρά, παρατήρησαν ότι εκείνα που ήταν εκτεθειμένα στον καπνό, παρουσίασαν ανωμαλίες στους παλμούς της καρδιάς καθώς και στην αρτηριακή πίεση.
 Αυτές οι ανωμαλίες, επιδεινώθηκαν όταν τα βρέφη συμπλήρωσαν το ένα έτος της ζωής τους.
 Σύμφωνα με τους ερευνητές το ένα τρίτο των βρεφικών θανάτων θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι μελλοντικές μητέρες απέφευγαν το κάπνισμα. -
Η δρ. Marsha Silberstein μιλά για τις συνέπειες του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη.

13.- Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ευκολότερα τη λύπη

 Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως καταγωγής και πολιτισμού, είναι σε θέση να αναγνωρίσουν «αρνητικούς» ήχους, όπως για παράδειγμα εκφράσεις αποστροφής.
 Αυτό υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Βρετανίας, ύστερα από συγκρίσεις που έκαναν σε ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού και σε μέλη μιας ημι-νομαδικής φυλής που ζει στη Ναμίμπια της Ν. Αφρικής.
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα καλούμενα ως «βασικά» συναισθήματα, όπως για παράδειγμα ο θυμός, η λύπη, ο φόβος, η απέχθεια και η έκπληξη, ήτανε πολύ πιο εύκολο να αναγνωριστούν, σε αντίθεση με τα «θετικά» συναισθήματα, οι εκφράσεις των οποίων ήταν εξαιρετικά δυσδιάκριτες και για τις δυο υπό εξέταση ομάδες.
 Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες που εξήγειραν κάποιο συναίσθημα, όπως για παράδειγμα τη λύπη. Στη συνέχεια, άκουγαν δύο διαφορετικούς ήχους, έναν λυπηρό κι έναν που εξέφραζε κάποιο άλλο συναίσθημα, και καλούνταν να αντιστοιχήσουν τον ήχο με την ιστορία που είχαν ακούσει.

14.-Επικίνδυνη η χρήση βοτάνου για τους επιληπτικούς

 Έρευνα γερμανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι τα άτομα που έχουν επιληψία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση συγκεκριμένης βοτανικής θεραπείας ίσως να αυξήσει τον κίνδυνο σπασμών ή κρίσης επιληψίας.
 Οι επιστήμονες αναφέρουν στο περιοδικό «Natural Products» ότι υπάρχουν στα χέρια τους 10 γραπτές αναφορές όπου οι κρίσεις συνδέονται με το φυσικό βότανο ginkgo biloba. Δήλωσαν ότι το βότανο αυτό θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των επιληπτικών ατόμων.
 Η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε σε ένα συγκεκριμένο χημικό συστατικό του βοτάνου που ονομάζεται ginkgo- τοξίνη.
 Είπανε ότι η τοξίνη αυτή μπορεί να αλλάξει τη χημική ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία συνδέεται με τις κρίσεις επιληψίας και πιθανώς να συμβάλει στη μείωση της αποτελεσματικότητας των αντί- επιληπτικών φαρμάκων.
 Το ginkgo biloba- το οποίο φτιάχνεται από το δέντρο που φέρει την ίδια ονομασία- χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως πονοκέφαλοι, ζαλάδες, απώλεια μνήμης και κατάθλιψη.

15.-  Το τανγκό στη «μάχη» κατά του Πάρκινσον

 «Χορέψτε τανγκό» συνιστούν οι ειδικοί στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον, βάσει μελέτης στην Αμερική, η οποία έδειξε ότι το συγκεκριμένο στυλ χορού συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών και στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.
 Το τανγκό λειτουργεί συμπληρωματικά με τις φυσιοθεραπείες για τους ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Σεβαστή Μποσταντζοπούλου.
 Η πάθηση αυτή έχει προσβάλλει 6,3 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο και η συχνότητα εμφάνισής της στον γενικό πληθυσμό είναι 1/1.000, ενώ στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών 1/100.
 Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου σε Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Acropolis) και Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη νόσο.

16.-Αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος στους άνδρες

 Το ποσοστό των ανδρών που χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας θανατηφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος, έχει διπλασιαστεί την τελευταία 30ετία, σύμφωνα με το βρετανικό ερευνητικό κέντρο «Cancer Research». Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από κακόηθες μελάνωμα, κυρίως στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.
 Αυξημένα είναι και τα θανατηφόρα περιστατικά στον γυναικείο πληθυσμό, αλλά παρόλο που είναι περισσότερες οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται, είναι περισσότεροι οι άντρες που πεθαίνουν από την ασθένεια. Το καρκίνωμα είναι δυνατόν να αποφευχθεί μέχρις ενός βαθμό, εάν οι άνθρωποι αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και αν ελέγχουν τακτικά τις ελιές που έχουν στο σώμα τους, ιδίως αυτές που έχουν «ανησυχητική» όψη.-

17.- Σώστε τους πνεύμονές σας

 Η έγκαιρη διάγνωση σώζει. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Σπιρομέτρησης, καθώς και στη χώρα μας ο αριθμός των ασθενών είναι απελπιστικά μεγάλος. Συνολικά 650 χιλιάδες καπνιστές πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.).
 Οι γιατροί τονίζουν πως ο πρωινός βήχας, που πολύ εύκολα χαρακτηρίζεται από τους καπνιστές ως «τσιγαρόβηχας», δεν είναι καθόλου αθώος. Αντιθέτως, είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι τελικά δεν πάει καλά. Η εξέταση της σπιρομέτρησης επιβάλλεται.
 Στο video που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε ασθενείς, που πάσχουν από Χ.Α.Π. να υποβάλλονται σε σπιρομέτρηση.-

18.- Η MIG εγκαινίασε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αλβανίας

 Τη μεγαλύτερη νοσοκομειακή μονάδα στα Τίρανα εγκαινίασε την Τετάρτη ο όμιλος MIG.
 Το έργο – προσφορά στην προβληματική νοσοκομειακή υποδομή της Αλβανίας- αποτελεί επένδυση του Ομίλου MIG και εντάσσεται στην οικογένεια του “HYGEIA GROUP”.
 Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο Αντρέας Βγενόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
 Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας, κ. Δημόπουλος.
 Η «zougla. gr» βρέθηκε επί τόπου και μετέδωσε τις εικόνες, τα σχόλια και τις αντιδράσεις του πολιτικού και ιατρικού κόσμου από την γειτονική χώρα.

19.- Τα καρτούν κακή επιρροή στη διατροφή

 Μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των μικρών παιδιών.
 Οι χαρακτήρες των καρτούν που βρίσκονται στις συσκευασίες ανθυγιεινών τροφών, όπως τα πατατάκια και τα γαριδάκια, κάνουν τα μικρά παιδιά πιο επιρρεπή στο να διαλέξουν αυτά τα προϊόντα έναντι πιο υγιεινών εναλλακτικών. Σε πείραμα που διεξήγαγε η Christina Roberto του Πανεπιστημίου Yale, τα παιδιά έδειξαν σαφή προτίμηση στα δημητριακά που είχαν έναν ήρωα καρτούν στο κουτί, παρά στα ακριβώς ίδια δημητριακά που βρίσκονταν σε ένα απλό κουτί, χωρίς υπερήρωες. Η έρευνα συμπέρανε πως τα παιδιά βρίσκουν πιο νόστιμες τις τροφές, αν υπάρχει ένα καρτούν στη συσκευασία.
 Οι ελπίδες, τώρα, στρέφονται στην προσπάθεια να ενταχθούν οι υγιεινές τροφές στην καθημερινή δίαιτα των παιδιών, ακόμα και με τη βοήθεια του μάρκετινγκ, επιστρατεύοντας πριγκίπισσες και άλλους ήρωες, για να προωθηθούν τα λαχανικά!

20.-~** Όταν γελάς , διακινδυνεύεις να περάσεις για ηλίθιος , Όταν κλαις , κινδυνεύεις να περάσεις για συναισθηματικός , Όταν ανοίγεσαι στους άλλους , κινδυνεύεις να μπλεχτείς , Όταν δεχθείς τα συναισθήματά σου , κινδυνεύεις να αποκαλύψεις την ανθρωπιά σου , Όταν εκθέτεις τις ιδέες και τα όνειρα σου στον κόσμο , κινδυνεύεις να τα χάσεις ,Όταν αγαπάς , κινδυνεύεις να μην έχεις ανταπόκριση η αγάπη σου , Όταν ελπίζεις , κινδυνεύεις να πονέσεις , Και όταν δοκιμάζεις , κινδυνεύεις να αποτύχεις .- Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος .- Το να κρατάς κρυμμένο τον εαυτό σου , να τον χάνεις με τις αυτομειωτικές σου ιδέες , είναι Θάνατος .- Η μεγαλύτερη υποχρέωση σου είναι να γίνεις όλα όσα είσαι όχι μόνο για δικό σου όφελος , αλλά και για όφελος του άλλου.  [ Λεό Μπουσκαλία ] .-

** Όπου Αγαπάς  ,να μην πηγαίνεις ,
κι΄ αν πολυ πηγαίνεις , να μην πολυκάθεσαι ,
κι ΄αν πολυκάθεσαι , να μην πολυμιλάς ,
κι΄ αν πολυμιλάς , να ξέρεις τι να λές .- (ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ).-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: