ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ..... 
~  ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

 
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ προσευχή είναι συνομιλία με Τον Θεό. Η ψυχή του πραγματικού χριστιανού θέλει να προσεύχεται συνεχώς. Αρχίζει με τη δοξολογία, προχωράει στη δέηση και την αίτηση. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την προσευχή διαβάζοντας ένα κομμάτι από το Ευαγγέλιο ή το Γεροντικό. Ο προσευχόμενος πρέπει να θυμάται και τους αδελφούς του και καθημερινά να παρακαλάει Τον Θεό να τον ελεήσει και να τους κατευθύνει στο δρόμο της σωτηρίας. Το πρόβλημα των άλλων να γίνεται και δικό μας πρόβλημα. Και αν θέλεις να έχεις καθαρή προσευχή πρέπει γνήσια και αληθινά να βλέπεις όλους τους ανθρώπους σαν αγίους. Πρότυπο στην προσευχή μας πρέπει να έχουμε τον εκ γενετής τυφλό, που όσο του έλεγαν να σωπάσει αυτός περισσότερο έκραζε να τον ελεήσει ο Κύριος. Την Χαναναία, αλλά και τον ίδιο τον Κύριο που στο όρος των Ελαιών ο ιδρώτας του έτρεχε σαν σβώλοι αίματος.
 
 ~  31 Ιανουαρίου
Κύρου και Ιωάννου (1) των Αναργύρων. Μαρτύρων, Αθανασίας και των τριών αυτής θυγατέρων και παρθένων Θεοδότης, Θεοκτίστης και Ευδοξίας (†311). Βικτωρίνου, Βίκτωρος, Διόδωρου, Κλαυδίου, Νικηφόρου, Παππία και Σαραπίνου, των εν Κορίνθω (†251). Μάρτυρος Τρυφαίνης. Οσιομάρτυρος Ηλία (Αρδούνη), του εν Καλαμάτα (†1685).
(1)Έζησαν στα χρόνια του μέγα διώκτη των χριστιανών, Διοκλητιανού. Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και σε νεαρή ηλικία πήγε σε κάποιο μοναστήρι στον αραβικό κόλπο και έγινε μοναχός. Όταν ο Ιωάννης έμαθε για την αγία και ενάρετη ζωή του, τους πνευματικούς και ασκητικούς αγώνες του και το θαυματουργικό του χάρισμα, έφθασε στο μοναστήρι για να τον συναντήσει και αποφάσισε να τον συντροφεύσει στον μοναχικό βίο. Με τη δύναμη της πίστης τους οι άγιοι θεράπευαν οποιονδήποτε πάσχοντα έφθανε στο ασκητήριό τους. Όταν κάποτε οι άγιοι πληροφορήθηκαν ότι σε κάποια πόλη οι ειδωλολάτρες συνέλαβαν μία χήρα γυναίκα, την Αθανασία, και τις τρεις θυγατέρες της, Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία με σκοπό να τις βασανίσουν, έφθασαν άφοβα στον τόπο του μαρτυρίου για να τις εμψυχώσουν στην άμυνά τους. Τότε οι ειδωλολάτρες συνέλαβαν και τους δύο αγίους και τους αποκεφάλισαν μαζί με τις τέσσερις γυναίκες. ~
Σήμερα 31/01/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Κύρος και Ιωάννης οι Ανάργυροι και η Αγία Αθανασία με τις τρεις θυγατέρες της Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία, Όσιος Αρσένιος ο Νέος εν Πάρω
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~   Ὡς Ἀθλοφόροι εὐκλεεῖς τοῦ Σωτῆρος, καὶ ἰατῆρες τῶν ψυχῶν καὶ σωμάτων, Ἀνάργυροι ἐκλάμπετε ἐν πάσῃ τὴ γῆ, νόσων μὲν ἰώμενοι, ἀνωδύνως τὰ βάρη, χάριν δὲ πορίζαντες, τοὶς βοώαιν ἀπαύστως χαίρετε κρήναι θείων δωρεῶν, Κῦρε θεόφρον, καὶ Ἰωάννη ἔνδοξε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου - 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/agv_Tv33EjI  .-

~
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
***  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΦΩΤΙΑ!Ο Κ. Βελόπουλος ΕΞΗΓΕΙ, η Διπλωματία ΚΩΦΕΥΕΙ...(ΒΙΝΤΕΟ)
 ~  Οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας- ΗΠΑ βρίσκονται σε κομβικό σημείο. Η γεωστρατηγική σκακιέρα της περιοχής μας αλλάζει. Οι Κινέζοι βρίσκονται ήδη εδώ ενώ Τουρκία και Μέση Ανατολή βάζουν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται Ανατολική Μεσόγειος.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με τη διεισδυτική ματιά του, προειδοποιούσε πριν από ένα μήνα για όσα ζούμε τώρα. Δείτε το βίντεο. Αξίζει.  ΒΙΝΤΕΟ  : Κυριάκος Βελόπουλος: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αλβανία-Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα-Τουρκία-Κύπρος - (ALERT 29.12.2016)  , https://youtu.be/RMPB_yJchX8
  Βίντεο :
~**  Κυριάκος Βελόπουλος: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αλβανία-Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα-Τουρκία-Κύπρος - (ALERT 29.12.2016) :   https://youtu.be/RMPB_yJchX8  .-   
~** Κυριάκος Βελόπουλος: Οι γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή - (ALERT 28.12.2016): https://youtu.be/Xnz_DxczO7Y .-                                                              
~** Κ.Βελόπουλος - Περί Ελλάδας/Τουρκίας/Σ.Αραβίας/Ισραήλ/Ρωσίας/Γερμανίας [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]: https://youtu.be/Ydpsrvk7IoA .-                                                        
~** Κ.Βελόπουλος - Περί Τρίτου Παγκοσμίου/Κουρδικού Κράτους/Τουρκίας (2/2016) [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]: https://youtu.be/zhXy1r42lHQ .-

***  ΣΟΚ στον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ! Προωθούν την Ομοφυλοφιλία στα Σχολεία...

~ Στο βίντεο που σας παραθέτουμε θα σας δείξουμε τι θα μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία, βάση των Παγκόσμιων Οδηγιών του ΟΗΕ, της UNICEF, της UNESCO και θα εφαρμοστούν και στη χώρα μας, στο μέλλον.
Μαθήματα σεξουαλικότητας με προτροπές για αυνανισμό και στοματικό σεξ στα δημοτικά σχολεία, ενώ από 9 χρονών οι δάσκαλοι θα προτρέπουν τα παιδιά να έρχονται στα 15 έτη σε σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο!
Προώθηση εκτρώσεων, ομοφυλοφιλία, σεξ με οργασμό και πολλά άλλα στην ατζέντα του ΟΗΕ και για τα σχολεία της χώρας μας. Φυσικά η κάθε χώρα θα μπορεί να προσαρμόζει σε κάποιο μικρό βαθμό το πρόγραμμα. Ωστόσο από το βίντεο είναι εμφανής η στόχευση.
VIDEO :  Νεα ταξη πραγμάτων μαθαίνει παιδιά του δημοτικού να βάζουν προφυλακτικά ,  https://youtu.be/flLbgRMOa7g  .-

***  ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΣΗΜΕΡΑ στον Α.ΛΙΑΤΣΟ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα απαντήσει στις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ερωτήσεις...

~  Όχι μόνο δια ζώσης αλλά και δια τηλεόρασης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει την ενημέρωση των Ελλήνων.
Σήμερα στις 12 το βράδυ, 31/01/2017, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel, όπου θα συζητήσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνει, ώστε να ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Mάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού, το οποίο μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 210 3489 000.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***   Η Καλαμάτα… έτοιμη για τη διαστημική πύλη 
Στα τέλη του 2014 ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε μια συνάντηση με τον καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο San Jose των ΗΠΑ, Περικλή Παπαδόπουλο, κατά την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας μεσογειακής διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.
Ο κ. Τατούλης, αφού διαβεβαίωσε το Μεσσήνιο καθηγητή ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη για το εγχείρημα της διαστημικής πύλης, ανακοίνωσε ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για λογαριασμό της χώρας, μεγάλου τμήματος χρηματοδότησης από τα 20 δισ. ευρώ του προγράμματος Gallileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης.
«Αν πετύχουμε το στόχο της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, θα προσδώσουμε άλλον τόνο αισιοδοξίας στην Περιφέρειά μας και στη χώρα», είχε τονίσει, τότε, ο κ. Τατούλης.
Τα χρόνια πέρασαν χωρίς να γίνει κάτι, ενώ η είδηση γινόταν συχνά τίτλος διαφόρων χαριτολογημάτων στις τοπικές εφημερίδες της Μεσσηνίας.
Τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών Χρήστος Σπίρτζη. Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τέθηκε και πάλι η δημιουργία διαστημικής πύλης.
Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ως άμεση ανάγκη τέθηκε η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος, ώστε «να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της χώρας στα ευρωπαϊκά προγράμματα για το διάστημα και η έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα».
Μάλιστα, για την Περιφερειακή Αρχή το έργο αυτό είναι «κρίσιμο πολιτικό στοίχημα, το οποίο αξιοποιεί στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας».
Ο κ. Σπίρτζης -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου- δεσμεύτηκε «να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου και να συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος».
Κι εκεί που όλοι… κρυφογελούσαμε, όπως αναφέρεται σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση, τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή.
«Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς με δήλωσή του σημειώνει ότι «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει σήμερα διαστημική υπηρεσία». «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“ ουσιαστικά τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», συμπληρώνει.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Υψηλές παρουσίες για την πολιούχο της Καλαμάτας 
Η Καλαμάτα πανηγυρίζει μεθαύριο την Υπαπαντή του Χριστού και τιμά την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Τον εορτασμό θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, σύμφωνα με ειδοποίηση που έφθασε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Επίσης, για τον εορτασμό θα έλθει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με ειδοποίηση που έφθασε στο Δήμο από το γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Εκείνο που μένει να δημοσιοποιηθεί είναι ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

*** Μια άλλη Καλαμάτα μέσα στην Καλαμάτα 
 
 
 
 
Τι και αν γυρίζω την Καλαμάτα λόγω δουλειάς εδώ και χρόνια, υπάρχουν σημεία στα οποία ποτέ δε βρέθηκα, σημεία που πιθανόν πολλοί ακόμα να αγνοούν… Ίσως, βέβαια, να είναι αυτή η άγνοια που τα κάνει πραγματικά μοναδικά.
Όταν, λοιπόν, τα Παιδικά Χωριά SOS μας κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου για το Κέντρο Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης, η πρόσκληση ανέφερε ως διεύθυνση τη διασταύρωση των οδών Αγίου Ιωάννου και Βιλεαρδουίνου.
Η Αγίου Ιωάννου είναι γνωστή, όμως πού να βρίσκεται η Βιλεαρδουίνου; Κι αφού ξεκίνησα να διασχίζω την πρώτη, μπήκα σε μιαν άλλη Καλαμάτα, μια Καλαμάτα στην οποία ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει.
Σε αυτή τη μεγάλη γειτονιά, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Κάστρου, πραγματικά χάνεσαι: όλη η περιοχή είναι πλακόστρωτη και μοιάζει εκπληκτικά με την Πλάκα. Η διαφορά είναι ο κόσμος που θα συναντήσεις, καθώς και η κίνηση των αυτοκινήτων, που σε κάνει να απορείς.
Οι άνθρωποι που ζουν θα σου πουν «καλημέρα» και ας μη σε ξέρουν. Θα τους δεις να καθαρίζουν το δρόμο μπροστά στην πόρτα τους, καθώς και να περιποιούνται τα σπίτια τους. Σπίτια που, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι καλοδιατηρημένα.
Όσο για τα αυτοκίνητα, είτε είναι παρκαρισμένα χαμηλά στην είσοδο αυτής της όμορφης γειτονιάς είτε είναι σε σημεία που δεν ενοχλούν. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε αυτή τη βόλτα, διάρκειας μιας ώρας περίπου, δε συνάντησα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί και, φυσικά, δεν άκουσα κόρνα!
Αυτό που κυριαρχεί σε αυτή τη γειτονιά, είναι το άρωμα από τις λεμονιές, τα χρώματα των λουλουδιών, τα περιποιημένα σπίτια, αλλά και η ησυχία. Ίσως, τελικά, αυτή η ησυχία να είναι το «μαγικό» της περιοχής…
Δική μου πρόταση είναι να πάτε, αν δεν έχετε πάει, μια βόλτα σε αυτή την περιοχή και αφήστε την εικόνα να σας ταξιδέψει…
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Εθιμοτυπική επίσκεψη σε μητροπολίτη από τον νέο αστυνομικό διευθυντή 
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε χθες ο νέος διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.
Ο κ. Πούπουζας ζήτησε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για το δύσκολο και πολυεύθυνο έργο που αναλαμβάνει, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από το μητροπολίτη, ο οποίος τον συνεχάρη  και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.

*** Η οδός 23ης Μαρτίου με νέο βλέμμα… 
  Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, επιδόθηκαν τα βραβεία πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που ο Δήμος Καλαμάτας είχε προκηρύξει. Το θέμα του ήταν «Επανασχεδιασμός της οδού 23ης Μαρτίου με σκοπό την ενοποίηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης της Καλαμάτας», ενώ κατατέθηκαν 12 προτάσεις, που αξιολογήθηκαν από επιτροπή, την οποία απετέλεσαν οι:
1. Κώστας Πουλόπουλος του Αναστασίου, κριτής εκ προσωπικοτήτων, ορισθείς από τη Δημοτική Αρχή, βραβευμένος αρχιτέκτονας μηχανικός, που δραστηριοποιείται στην Κοπεγχάγη Δανίας ως ελεύθερος επαγγελματίας
2. Εύα Κοκκινίδου του Θεοφίλου, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
3. Ηρώ Μπερτάκη του Ιωάννη, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
4. Γεώργιος Ζωίδης του Λεάνδρου, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
5. Νίκος Γιαννακόπουλος του Ιωάννη, αρχιτέκτονας μηχανικός, μόνιμος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας ως Διοργανώτριας Αρχής.
  Τα βραβεία
Αποφασίσθηκε να απονεμηθούν τρία βραβεία και ένας έπαινος. Το 1ο Βραβείο απένειμε ο δήμαρχος στους εξής: Μαρία Μαρλαντή, Ανδρέα Πετρόπουλο και Αντωνία Κουζή, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 2.300 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι σημαντικό να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τόσες αρχιτεκτονικές μελέτες, ενώ συνεχάρη όσους συμετείχαν στο διαγωνισμό και, φυσικά, τους νικητές. Ανέφερε ακόμη πως ο Δήμος έχει τη βούληση και τα χρήματα να προκηρύξει και άλλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα αλλάξει όψη η πόλη, τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στο κέντρο.
Το 2o Bραβείο απένειμε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης στην εκπρόσωπο της αρχιτεκτονικής ομάδα που αποτελείται από τους Ηλία Χαρίτο, Δημήτρη Πλιάτσικα και Ελευθέριο Παΐδα, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Το 3ο βραβείο απένειμε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, στους Μιχάλη Κανταρτζή και Πολύμνια Τορτοπίδη, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 1.700 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Έπαινος επιδόθηκε από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο στους Κώστα – Ορφέα Γενιά και Αλέξανδρο Ζώμα, ενώ έχει αποφασισθεί και η εξαγορά της μελέτης τους αντί 1.000 ευρώ.  Α.Π.

*** Αύριο η Λαϊκή Αγορά στην Αγία Τριάδα 
Λόγω της επίσημης αργίας της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος (Πέμπτη, 2/2) η Λαϊκή Αγορά του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου (Αγία Τριάδα) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 1/2, όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

*** Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου για τα αυτοάνοσα νοσήματα… 
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και τη συνδιοργάνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «Διαφορο-ζώ», τον «Πολιτιστικό Αντίλογο», την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα», τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μίλησαν η Έλλη Σπυροπούλου -πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα», ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος – νευρολόγος, ο Χαράλαμπος Μιχαηλίδης – δερματολόγος και ο Κωνσταντίνος Ντελής – ρευματολόγος.
Την εκδήλωσε συντόνισε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ αρκετές ήταν οι ερωτήσεις από το κοινό που απαντήθηκαν από τους ομιλητές. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός της ημερίδας, η ενημέρωση, η πρόληψη και η διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και των γύρω τους.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.  Κ. Γαζ.

*** Νέες εγγραφές στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας- Αναλυτικά το πρόγραμμα 
Με καινούργιο, ανανεωμένο πρόγραμμα συνεχίζει τη δραστηριότητά του το Κέντρο Νέων Καλαμάτας που πραγματοποιεί εγγραφές από χθες έως και αύριο Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου. Οι εγγραφές για το δεύτερο τετράμηνο γίνονται από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ στο χώρο του Κέντρου Νέων, στην Πλατεία Όθωνος 10, 1ος όροφος...
Τα καινούργια εργαστήρια γι’ αυτό το τετράμηνο είναι: ρωσικά, ιαπωνικά, φωτογραφία/Camera obscura, γιουκαλίλι, αραβικά, θέατρο ντοκουμέντο, γραφιστική, Trash Art, πορτογαλικά, συγγραφή άρθρων, χαρακτική.
Νέα μέλη δέχονται τα εξής υπάρχοντα εργαστήρια: Ελληνικά για ξένους, Νοηματική, Χορός για Εφήβους, Παραδοσιακοί χοροί αρχαρίων, Βραζιλιάνικος χορός Forro, Salsa/Latin χοροί, Κιθάρα για παιδιά, Ζωγραφική ενηλίκων, Δημιουργικές τέχνες, Κινηματογραφική λέσχη, Yoga, Kick Boxing, Krav Maga, Tai-Chi.
Επιπλέον, τα εργαστήρια ανταλλαγής γλωσσικών δεξιοτήτων, Γαλλικά, Γερμανικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Τουρκικά, και Συζήτηση στα Αγγλικά, μπορούν να δεχτούν νέα μέλη, αρκεί να έχουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις στην αντίστοιχη γλώσσα (καθώς θα συνεχίσουν την πορεία που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη).
Το καινούργιο τετράμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΝΚ (ημερομηνία και ώρα εγγραφής).
Τα εργαστήρια γίνονται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Η εγγραφή είναι δωρεάν, υπάρχει μόνο συμμετοχή 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο/ανά τετράμηνο, για την κάλυψη των εξόδων του κτηρίου (ενοίκιο και λογαριασμοί).
«Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια άτυπη εθελοντική δομή που σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσεων, την ενεργή κοινωνικοποίηση και την προσωπική ανάπτυξη των μελών του, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής.
Έχοντας ήδη τη συμμετοχή στα εργαστήρια, που προσφέρει από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα, πάνω από 4.500 ατόμων και τη διοργάνωση πάνω από 400 δραστηριοτήτων, προσπαθεί συνεχώς να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την ισότιμη βοήθεια όλων (ομάδας εθελοντών, μελών και φίλων του). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει το ΚΝΚ είναι το κτιριακό και δεδομένου του ότι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο για μαθήματα πάνω από 800 άτομα σε εβδομαδιαία βάση, η ομάδα των εθελοντών του αναζητά χώρο που θα είναι πιο ασφαλής και πιο προσβάσιμος στα μέλη του.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων για αυτό το τετράμηνο, μπορεί κάποιος να βρει στο kentroneon.wordpress.com, στη σελίδα μας στο facebook: Kentro Neon Kalamatas» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

*** Καθίζηση στη Θεμιστοκλέους 
Καθίζηση έχει υποστεί η άκρη της ασφάλτου, σε ένα σημείο στην οδό Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, έχει ανοίξει και τρύπα, κι αν ξακρίσει αυτοκίνητο για να παρκάρει, θα ψάχνει να βρει καμιά ρόδα. Β.Β. 

***  Ο Τραμπ άρχισε τις καρατομήσεις όσων αμφισβητούν την πολιτική του 
Πυγμή και πυρά προς Ομπάμα
Ο Τραμπ άρχισε τις καρατομήσεις όσων αμφισβητούν την πολιτική του
~ H Γιέιτς είχε διοριστεί από τον Ομπάμα και αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμα Τραμπ για το μπλόκο σε υπηκόους επτά χωρών
~* Απτόητος συνεχίζει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ την εφαρμογή της πολιτικής του και σε μια κίνηση επίδειξης πυγμής, απέλυσε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, επειδή αμφισβήτησε τις κινήσεις του στην υπόθεση των μεταναστών και της επανεισόδου τους στις ΗΠΑ.
Είπε μάλιστα ότι «πρόδωσε» την Υπηρεσία της επειδή δεν δέχθηκε να υποστηρίξει το αμφιλεγόμενο διάταγμά του για το μπλόκο -κάτι που είναι η κεντρική προτεραιότητά της προσωρινής αντικαταστάτριάς, η οποία ορίστηκε αμέσως.
Μπορεί η αποχώρηση της Γέιτς να ήταν θέμα ημερών, καθώς ο Τραμπ περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου στον Τζεφ Σέσιονς (τον οποίο έχει επιλέξει για το υπουργείο Δικαιοσύνης), ωστόσο η απομάκρυνσή της από τον πρόεδρο ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων.
Μέχρι να έρθει ο Σέσιονς, ο Τραμπ επέλεξε και όρκισε ως υπηρεσιακή υπουργό την Ντέινα Μπόντε (εισαγγελέας από τη Βιρτζίνια) η οποία ανέφερε σε συνέντευξή της στην Washington Post πως πρόκειται να εφαρμόσει το προεδρικό διάταγμα.
Στο σχετικό Tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική του, ενώ επιτέθηκε και στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα: «Τώρα έχουν έναν Ομπάμα για υπουργό Δικαιοσύνης» έγραψε.
Η αναφορά δεν έγινε τυχαία, καθώς ο τέως πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι «παρών» εφόσον επιχειρηθεί να αμφισβητηθούν αξίες και δικαιώματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της απαγόρευσης εισόδου σε πολίτες από μουσουλμανικές χώρες.
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση -δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του.
«Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» υπογραμμίζεται.  Newsroom ΔΟΛ

***   ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! ΚΛΙΝΑΤΕ την ΚΕΦΑΛΗ! Σαν ΣΗΜΕΡΑ η επέτειος των ΙΜΙΩΝ...

~  Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα, φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.
Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ελληνο- τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων («Γκρίζες Ζώνες»).
Τα Ίμια (Καρντάκ στα τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.
Τα Ίμια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων, ακολουθώντας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν για την περίσταση τη δική τους ερμηνεία στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία στο σύνολό τους και όχι ονομαστικά, και να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία κάποιων βραχονησίδων.
Το Χρονικό της Κρίσης
 25 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.
 26 Δεκεμβρίου 1995: Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.
 27 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα.
 28 Δεκεμβρίου 1995: Δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκολλούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το πρωί της ίδιας μέρας ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συντρίβεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Με ελληνική βοήθεια, ο τούρκος πιλότος διασώζεται.
 29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.
 9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.
 15 Ιανουαρίου 1996: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο «Ωνάσειο».
 16 Ιανουαρίου 1996: Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενο το παιγνίδι των Τούρκων και ζητά αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή των Ιμίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 19 Ιανουαρίου 1996: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.
 26 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.
 27 Ιανουαρίου 1996: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της «Χουριέτ».
 28 Ιανουαρίου 1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.
 29 Ιανουαρίου 1996: Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.
 30 Ιανουαρίου 1996: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Του εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία. Στα Ίμια σπεύδουν τα πολεμικά πλοία «Ναυαρίνο» και «Θεμιστοκλής». Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).
 31 Ιανουαρίου 1996
00:00 Συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, φθάνει καθυστερημένα, επειδή παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή.
01:40 Στο ΓΕΕΘΑ καταφθάνουν πληροφορίες ότι τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
04:30 Ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απονηώνεται από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
04:50 Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφθηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
06:00 Οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα να ισχύσει το status quo ante. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια.
Η Κρίση των Ιμίων δεν είχε συνέπειες ως προς το καθεστώς των νησιών. Ωστόσο, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Παρόλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη τις διεθνείς συνθήκες.
Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.  πηγή sansimera

*** ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! Ευρώ ή Δραχμή! Παραγωγή πλούτου είναι το ζητούμενο...

~ O πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Νίκος Ξυδάκης έδωσε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και μίλησε ξεκάθαρα για επιστροφή στη δραχμή.
«Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».
VIDEO : Ξυδάκης για δραχμή , https://youtu.be/BT5zQXtUPLk  .-
Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμα: «Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ… Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή».
Ο κος Ξυδάκης ξεχνά πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια παραγόμενων προϊόντων. Ούτε σε σιτηρά, ούτε σε κρέας. Η αλλαγή νομίσματος προϋποθέτει προετοιμασία και παραγωγή πλούτου. Δεν έχει σημασία αν έχουμε ευρώ ή δραχμή αν δεν έχουμε αυτάρκεια και επάρκεια. Διαφορετικά κάθε συζήτηση για το νόμισμα είναι άνευ ουσίας.

*** ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΠΟΛΑΚΗΣ! Σε 882 λέξεις τα ΨΕΜΑΤΑ καταρρίπτονται...

~  Δραματικές είναι οι συνθήκες νοσηλείας στα Νοσοκομεία της χώρας. Ειδικότερα η αναφορά θα γίνει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, Πατρών στο οποίο νοσηλεύτηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη, Γιώργος Φαλτσέτος.
Σας παραθέτουμε το κείμενο – ανοικτή επιστολή προς τον κο Πολάκη το οποίο δείχνει την αλήθεια και καταρρίπτει τα ψέματα του Υπουργού.
Το κείμενο της επιστολής
 «Κύριε υπουργέ
Στις 26-12-2016, ημέρα Δευτέρα, στις 9 περίπου το βράδυ, υπέστην, στο σπίτι μου στην Πάτρα, ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Διακομίσθηκα άμεσα με το ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στα «επείγοντα». Εκεί, κατά την αναμονή μου για ιατρική εξέταση, υπέστην ένα δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο. Με τοποθέτησαν σε ένα φορείο μεταφοράς ασθενών στον θάλαμο ανάνηψης. Εξετάσθηκα, σε διάστημα τεσσάρων ωρών περίπου, από καρδιολόγο, παθολόγο, νευρολόγο -ελήφθησαν αίμα και ούρα για εξέταση• μου τοποθέτησαν ορό και υποβλήθηκα σε ακτινογραφία θώρακος και αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Από το σύνολο των εξετάσεων η διάγνωση ήταν: «Μη καθορισμένη οξεία λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού».
ΑΦΩΝΟΣ
Όμως, μολονότι υπήρξε διάγνωση, παρέμεινα στο φορείο, παρά τις διαμαρτυρίες μου και το αίτημά μου να μεταφερθώ σε θάλαμο με κανονικό κρεβάτι. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας (27-12-2016) μεταφέρθηκα όχι στην Πνευμονολογική Κλινική, αλλά στην Ουρολογική. Δήλωσα την ιδιότητά μου (επίτιμος πρόεδρος εφετών ΔΔ και Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και ζήτησα να έχω την εκ του νόμου προβλεπόμενη θέση. Μου απάντησαν ότι μόνον εκεί υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι.
Έτσι, εισήχθην στον θάλαμο 401 της Ουρολογικής Κλινικής, θέση Γ', με έξι κρεβάτια. Έμεινα ενεός. Εικόνα άθλια από άποψη τάξης και καθαριότητας. Ένας πολυσυλλεκτικός θάλαμος νοσηλευόμενων με διαφορετικές παθήσεις, για τους οποίους (νοσηλευόμενους) δεν μπορώ να αναφερθώ, γιατί θα παραβιάσω προσωπικά δεδομένα. Το στρώμα του κρεβατιού σκισμένο, σχεδόν ξεκοιλιασμένο. Μαξιλάρι σε πλαστική θήκη χωρίς μαξιλαροθήκη (τελικά, μου έφεραν μαξιλαροθήκη από το σπίτι). Σεντόνι τρύπιο και κουβέρτα φθαρμένη. Όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι, αισθάνθηκα ό,τι κατά την επιστράτευσή μου επί «χούντας» το καλοκαίρι του 1974 στον «Ριγανόκαμπο» Πατρών, όπου κοιμόμουν σε μια σκηνή κατάχαμα πάνω σε μια κουβέρτα. Μόνο που τότε ήμουν νέος και υγιής, ενώ τώρα ηλικιωμένος και βαριά ασθενής.
Τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας μου ασθένησαν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη η σύζυγός μου και ο γιος μου. Αναγκάσθηκα, λοιπόν, να προσλάβω «αποκλειστική νοσοκόμα» από τον κατάλογο του Νοσοκομείου. Έτσι, είχα μια σχετική φροντίδα, που δεν μπορούσε να παράσχει το ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό, και μια στοιχειώδη ατομική καθαριότητα στο κρεβάτι, γιατί η ατομική υγιεινή στο μπάνιο του θαλάμου ήταν αδιανόητη. Ανησυχούσα, σφόδρα, μήπως, εκτός από την πνευμονία που είχα, αποκτήσω και άλλο νόσημα που θα επιβάρυνε την κατάστασή μου. Προμηθεύτηκα αντισηπτικά και χαρτομάντιλα οινοπνεύματος για να προστατευθώ, κατά το δυνατόν.
9 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Το φαγητό ξεπερνούσε κάθε όριο ανοχής. Πανομοιότυπο, άγευστο και μη φαγώσιμο. Επί εννέα ημέρες, που έμεινα στο Νοσοκομείο, το ίδιο κι απαράλλακτο• μεσημέρι - βράδυ, μεσημέρι - βράδυ, σούπα με μακαρονάκι κοφτό. Εκτός από μια φορά που περιείχε μερικά ψήγματα μοσχαριού και μια ακόμη φορά που η σούπα συνοδευόταν από βραστά καρότα. Ήταν τα μόνα που έφαγα, καθ' όλο το διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες της νοσηλείας μου ζήτησα και μου έφεραν φαγητό από το σπίτι, συμβατό με την περίπτωσή μου, για να μπορέσω να συντηρηθώ. Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου και ζυγίστηκα, είχα χάσει 4,5 κιλά, δηλαδή, κατά μέσο όρο, έχανα μισό κιλό την ημέρα. Και να ληφθεί υπόψη ότι μου εχορηγείτο βαριά αντιβίωση.
ΓΑΖΑ ΒΡΗΚΑΝ, ΓΑΖΑ ΕΦΕΡΑΝ
Υποβλήθηκα σε έξι εργαστηριακές εξετάσεις (τρεις ακτινογραφίες θώρακος, μια αξονική τομογραφία θώρακος, μια αξονική τομογραφία εγκεφάλου και ένα TRIPLEX καρωτίδων). Τις περισσότερες φορές μετέβην στα εργαστήρια μόνος και ασυνόδευτος, κουβαλώντας τον ορθοστάτη με τον ορό, είτε γιατί δεν υπήρχε μέσο μεταφοράς είτε μεταφορέας. Κάποια ημέρα ζήτησα λίγη ταινία να στερεώσω την «πεταλούδα», η οποία σχεδόν αιωρείτο, και κινδύνευα να σπάσει η φλέβα. Μου απάντησαν ότι δεν έχουν κι όταν βρουν θα μου φέρουν. Πράγματι, μετά από αρκετή ώρα, μου έφεραν, όχι ταινία αλλά μια λωρίδα αυτοκόλλητης γάζας, γιατί αυτό βρήκαν.
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αγανακτισμένος, ζήτησα από τους γιατρούς της εφημερίας, που με επισκέφθηκαν, να μου φέρουν τα σχετικά έντυπα, να τα υπογράψω και να φύγω υπ' ευθύνη μου. Θεώρησα αδιανόητο να έχω εργασθεί 40 χρόνια (4 χρόνια δικηγόρος και 36 χρόνια δικαστής), να έχω καταβάλει υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και τώρα ως συνταξιούχος να καταβάλλω εισφορά για περίθαλψη 177 € και εισφορά αλληλεγγύης 762 € μηνιαίως, ενώ τώρα που χρειάστηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου την κάλυψη του ΕΣΥ να αισθάνομαι σαν πεταμένος στον σκουπιδοτενεκέ. Οι γιατροί δεν ενέδωσαν και αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημά μου. Την κατάλληλη στιγμή επέστρεψε από την άδειά του ο δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, καθηγητής Ιατρικής κ. Κων/νος Σπυρόπουλος, ο οποίος με κάλεσε στο γραφείο του και με έπεισε να παραμείνω και να ολοκληρώσω τη θεραπεία. Εξήλθα από το Νοσοκομείο στις 4-1-2017 με διάγνωση «πνευμονία, από μη καθορισμένους μικροοργανισμούς».
ΟΙ ΗΡΩΕΣ
Θέλω να ευχαριστήσω και να απονείμω τα εύσημα στον καθηγητή κ. Σπυρόπουλο, στους γιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής και όλο ανεξαιρέτως το νοσηλευτικό προσωπικό της Ουρολογικής Κλινικής, στην οποία νοσηλεύθηκα, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τα κενά και τις ελλείψεις, δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τη νοσηλεία εκατοντάδων ασθενών. Ομως αυτό δεν αρκεί. Το ΕΣΥ νοσεί και το ΠΓΝΠ παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης, από τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε αναλώσιμα υλικά και κυρίως καθαριότητα, τα οποία είναι ορατά σε κάθε νοσηλευόμενο.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΥΜΩΝΕΙ
Γι' αυτό, κ. υπουργέ, αντί να θυμώνει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με το δημοσίευμα του «Guardian» (ενδεχομένως με υπερβολές) ή για όποια κριτική ασκείται, φρονώ, ότι πρέπει να δώσετε μάχη για την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομείων, που αφορούν την υγεία των πολιτών, γιατί ο θυμός των νοσηλευομένων, κάτω από τις προαναφερόμενες συνθήκες, είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

***  ΕΝΦΙΑ ΤΕΛΟΣ! Τι μας ΕΡΧΕΤΑΙ σύντομα; Όχι κάτι καλό πάντως...

~  Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός σε όλους μας ΝΕΦΙΑ φαίνεται ότι από0 το 2018 θα αποτελέσει παρελθόν. Όχι, δεν θα καταργηθεί, απλά θα αντικατασταθεί από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβός τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 του ΕΝΦΙΑ.
 Στο νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα έχει εισπρακτικές επιπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι η κυβέρνηση αναζητά όπως φαίνεται τη λύση στο σύνολο της περιουσίας των πολιτών.
Έτσι στον νέο φόρο θα υπολογίζονται:
Κατοικίας
Κτήρια επαγγελματικής στέγης
Αποθήκες
Οικόπεδα
Αγροί
Λοιπές εδαφικές εκτάσεις
Αυτοκίνητα
Μοτοσικλέτες
Σκάφη αναψυχής
Αεροπλάνα , ελικόπτερα
Κινητά αντικείμενα αξίας
Συμμετοχές σε επιχειρήσεις
Για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε ό,τι αφορά στα ακίνητα και οι τιμές αγοράς σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα.
Θα εξαιρεθούν από τον νέο φόρο οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα αμοιβαία, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια.
Απ' την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για μια δικαιότερη αναδιανομή των φορολογικών βαρών. Δεν θα υπάρχει φόρος μόνο επί των ακινήτων, αλλά προοδευτική φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, και έτσι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους έχοντες.  Πηγή newsit

***  Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ! Αξιοποίηση του Ενεργειακού Πλούτου της χώρας προς όφελος των Αγροτών...

~  Είναι γνωστό πως η Β. Ελλάδα διαθέτει σημαντικές πηγές γεωθερμικής ενέργειας σε διαφορετικά βάθη. Αυτά που βρίσκονται σε θεωρητικά μικρά βάθη (100-1500 μ) είναι και τα πλέον αξιοποιήσιμα και ενδείκνυται για γεωθερμική εκμετάλλευση. Ένα τέτοιο αποτελεί και η γεωθερμική πηγή στην Ν. Απολλωνία.
Στην περιοχή αυτή υπάρχει διαθέσιμο γεωθερμικό πεδίο που ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί. Αυτή η έλλειψη αξιοποίησης ωστόσο αναμένεται να αλλάξει σύντομα καθώς η επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχή. Όλο το έργο, σε αυτό το πρώτο μέρος του πλάνου, θα πραγματοποιηθεί σε τρία τμήματα.
Το πρώτο τμήμα αναμένεται να περιλαμβάνει την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε έκταση 1.132 στρεμμάτων. Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει εκμετάλλευση έκτασης 610 στρεμμάτων και το τρίτο τμήμα περιλαμβάνει εκμετάλλευση έκταση 854 στρεμμάτων.
Η θερμική ενέργεια στο πρώτο τμήμα θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων καλλιέργειας τομάτας και αγγουριού, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων . Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας για τα θερμοκήπια που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή είναι 2.331 κιλοβατώρες και η θερμοκρασία του γεωθερμικού ρευστού είναι 40 – 42 βαθμοί Κελσίου.
Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ενέργειας σε καλλιεργούμενη έκταση 18 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τρία θερμοκήπια, ενώ το τρίτο τμήμα αξιοποίησης του πεδίου περιλαμβάνει την αξιοποίηση της θέρμανσης υαλόφρακτου θερμοκηπίου καλλωπιστικών φυτών της περιοχής, έκτασης 20 στρεμμάτων. Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας της συγκεκριμένης μονάδας είναι 2.869 κιλοβατώρες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  BOMBA του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Ο ΝΟΜΟΣ 4332/2015 και η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ στα ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ...

~  Σε αναβρασμό βρίσκεται η ελληνική κοινωνία με την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στα σχολεία της χώρας τα προσφυγόπουλα, ώστε να μην στερηθούν τη μόρφωση.
Ευαισθησία για αυτά τα παιδιά ή απλά πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο των κυβερνώντων που καλύπτεται από το "πέπλο" της αλληλεγγύης;
Η αλήθεια αποκαλύπτεται.
Σύμφωνα με τον νόμο 4332/2015, "τέκνο αλλοδαπών που:
«Αρθρο 1Α
Με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Της εγγραφής του στην Α' τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης ελληνικού σχολείου κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης - αίτησης της παραγράφου 2.
β) Της προηγούμενης συνεχούς νόμιμης διαμονής του ενός εκ των γονέων του επί πέντε τουλάχιστον έτη πριν από τη γέννησή του.
Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετούς διαμονής, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.
Παράλληλα η παράγραφος ΙΒ διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το θέμα.
Μετά το άρθρο 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας προστίθεται άρθρο 1Β ως ακολούθως:
«Αρθρο 1Β Με δήλωση και αίτηση, λόγω φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα
1. Ανήλικος αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, εφόσον έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση είτε εννέα τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο δεν προσμετράται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της απαιτούμενης φοίτησης αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.
2. Αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτος Τμήματος ή Σχολής ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας εφόσον διαθέτει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα. Η δήλωση-αίτηση της παραγράφου 3 υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης από Τμήμα ή Σχολή ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Με λίγα λόγια ο νόμος αφήνει μεγάλα περιθώρια απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Ο κίνδυνος αλλοίωσης του της εθνικής ομοιογένειας του πληθυσμού είναι υπαρκτός. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το νόμο ΕΔΩ.
Για το συγκεκριμένο θέμα, σχόλιο έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:
"ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;".


*** ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Άλλα 10 χρόνια Λιτότητα για να πάρουμε 'ψίχουλα'...

~  Καθοριστική για την πορεία της διαπραγμάτευσης ώστε να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση είναι η εβδομάδα που διανύουμε καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι οι δανειστές έχουν ήδη έτοιμη τη νέα πρόταση – φωτιά η οποία θα αποσταλεί σύντομα στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το enikonomia.gr, ενδεχομένως ή το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη οι δανειστές θα αποστείλουν τα αιτήματά τους ως τελευταία λύση, προκειμένου να προχωρήσει και ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.
Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η λύση για το χρέος αλλά  ζητούν την άμεση μείωση του αφορολόγητου και 10ετή λιτότητα.
Στην πρόταση στην οποία έχει συμφωνήσει και η Γερμανία οι δανειστές ζητούν την άμεση ψήφιση της μείωσης του αφορολόγητου με εφαρμογή από το 2018 (και όχι όπως συζητούνταν από το 2019), ώστε να καλύπτονται περισσότερο από τις μισές απαιτήσεις του ΔΝΤ.
> Αυτό σημαίνει το έμμεσο αφορολόγητο να μειωθεί στα 1.350 ευρώ διαμορφώνοντας το αφορολόγητο κοντά στα 6.000 ευρώ. Αυτό θα φέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει μεγάλο μέρος από τη διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και ΕΕ σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.
> Το μέτρο της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις μπορεί να μείνει ως προληπτικό αν υπάρξει μεγάλη απόκλιση από τον στόχο του προγράμματος.
> Επίσης, θα ορίζουν και το μεσοπρόθεσμο διάστημα για το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Η δοκιμασία για την ελληνική οικονομία θα παραμείνει δεκαετής. Τα πρώτα 5 χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος (2019 – 2023) η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και τη δεύτερη πενταετία (2024 -2028) ο στόχος μειώνεται ανεπαίσθητα στο 3% του ΑΕΠ.
Η πρόταση αυτή είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου που περίμενε ότι η μεσοπρόθεσμη διάρκεια για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ να μην ξεπερνά τα τρία χρόνια και στη συνέχεια να μειώνεται τουλάχιστον κατά 1% στο 2,5% του ΑΕΠ και να συνέχιζε να αποκλιμακώνεται και τα επόμενα χρόνια ανάλογα μα την πορεία της οικονομίας .
Δίνουν το χρέος
Η υποχώρηση θα συνοδευτεί από την πλευρά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με την αναλυτική περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα όποια, όμως, θα εφαρμοστούν μετά το 2018.
Με το πακέτο αυτό θεωρείται ότι το ΔΝΤ θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι και τις αρχές Μαρτίου διμερή διαπραγμάτευση με στόχο την πλήρη ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η ΕΚΤ να αποφασίσει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προχωρώντας και σε κάποια επιμέρους μέτρα, όπως το discount με το οποίο δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για δανεισμό από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες.   Σε εποχή ΔΝΤ
Από την άλλη, η διμερής διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ θα φέρει άλλα προβλήματα. Το Ταμείο θα πρέπει να συμφωνήσει στη λύση που θα δοθεί σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, όπου επίσης οι απόψεις του απέχουν σημαντικά από αυτές των Ευρωπαίων δανειστών και πολύ περισσότερο από τις επιδιώξεις της Αθήνας.
Επίσης, θα ασκήσει πιέσεις για απελευθερώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που θεωρούνται ταμπού για την σημερινή κυβέρνηση.  ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

***  Αντιδημοκρατικές Αμφισβητήσεις .... "Δημοκρατών"...

~ Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου  -Σχολιογράφου)
 Αγωνίζονται  οι αντιπαθούντες  τον νεοεκλεγέντα 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, να τον απαξιώσουν και μετεκλογικά με όποιο τρόπο μπορούν (βίαιο ή με ....καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συλλαλητήρια και υποτιμητικές  δηλώσεις).           
Άδηλο το που θα οδηγήσει η ανεδαφική τακτική τους.
Ελλοχεύουν κίνδυνοι εξαιτίας:
•Της αμφισβήτησης μιας δημοκρατικής εκλογής /επιλογής!
•Της εμμονής στην  επιβολή  της δικής τους άποψης, ορισμένων καλλιτεχνών, ΜΜΕκτροχιασμού, "Δημοκρατών", οπαδών της παγκοσμιοποίησης, τόσον εντός, όσο και εκτός των ΗΠΑ.
Σας θυμίζω την αθρόα προσφορά συναυλιών, κορμιών, sex μέχρι και την υπόσχεση πασίγνωστης κας ότι θα έκανε στοματικό έρωτα σε όσους (κάποια εκατομμύρια δηλαδή ) θα ψήφιζαν Χίλαρυ.
Όπως έγραφα στο άρθρο μου "Τραμπαλίσματα" γλύτωσε την "εξάρθρωση γνάθου " επειδή έχασε η ευνοουμένη της  Κυρία.
Δυστυχώς για αυτούς ακόμη και αν αποδειχτεί ότι πράγματι ο "Ντ. Τ" είναι ό,τι χειρότερο, κάποιοι άλλοι συμπολίτες τους θεώρησαν πως ήταν ό,τι καλύτερο - και πάντως πολύ καταλληλότερο από την κα Χίλαρυ.
•Της καλλιέργειας διχαστικού κλίματος. Εννοείται πως για αυτό ευθύνεται ο .... αντίπαλος (!...).
Οι μεν κατηγορούν τον "Ντ.Τ" ότι διχάζει την χώρα.
Οι δε ότι για αυτό ευθύνονται εκείνοι που έχασαν τις εκλογές , αλλά δεν ανέχονται - αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά - το αποτέλεσμα. Μύλος!
•Απρόβλεπτων εξελίξεων όπως: Ανατροπής τετελεσμένων: δολοφονίας Προέδρου , παραίτησης του λόγω εμφύλιων συγκρούσεων. Κακώς ξένοι, δικοί μας και Αμερικανοί αποδίδουν μόνον στον συγκεκριμένο Πρόεδρο τις ευθύνες των αναταραχών.
Ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τη βίαιη, ετσιθελική αμφισβήτηση και ανατροπή καθιερωμένων θεσμών και διαδικασιών, αμέσως μάλιστα μετά από νωπή λαϊκή εντολή (!).
 Είναι επιπόλαιο /ανεύθυνο να προδικάσει κανείς την συμπεριφορά του νέου Προέδρου πριν εκείνος πάρει - και υλοποιήσει - συγκεκριμένες αποφάσεις /μέτρα.
Θα σημειώσω μόνον τούτο:
Στην ομιλία του, μετά την ορκωμοσία επανέλαβε όσα έλεγε προεκλογικά!
Αναφέρθηκε :
- Στην προτεραιότητα της Αμερικής.
- Στην εξάλειψη του Ισλαμικού κινδύνου.
- Στην ανόρθωση της Οικονομίας των ΗΠΑ.
- Στην εναντίωσή του  στην Παγκοσμιοποίηση, καθώς και στο Κατεστημένο.
Αυτά ενόχλησαν πολλούς και διεθνώς , για διαφορετικούς λόγους.
 ΥΓ. Στον δικό μου κώδικα αξιών και αξιολόγησης, μετράει πολύ η συνέπεια λόγων και έργων.  Συνεπώς ο  Ντ.Τράμπ  θα πρέπει να κριθεί από αυτό καθώς και την ποιότητα της όποιας, προσφοράς του.
VIDEO :
~* TRAMB 07 Ουάσιγκτον τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/UwVntLOkNhY .-
~*Ο  ΡΕΪ ΠΡΙΜΠΟΥΣ προσωπάρχης στο Λευκό οίκο σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών  20/01/2017:
 https://youtu.be/ma1faXbv_AY  .-
~*TRAMP  04 παρέλαση μετά 58η  ορκωμοσίς 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/0kNBXAfTLPI .-

***   ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Δείτε γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ του

~  Είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι τον 21οαιώνα, περισσότερο από ποτέ, όλη η υφήλιος πάσχει από έλλειψη ηγετών, ανθρώπων που θα «πάρουν στις πλάτες τους» λαούς και θα τους οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες.
Υπάρχει όμως ένας που αναπληρώνει αυτήν την έλλειψη και για πολλούς την υπερκαλύπτει.
Τον έχουν χαρακτηρίσει «παντοτινό ηγέτη της Ρωσίας» και «ισχυρότερο άνδρα του κόσμου», (περιοδικό Forbes)
Είναι αυτός που κατάφερε να «ξυπνήσει τη Ρωσική Αρκούδα» και να την μετατρέψει σε μια υπερδύναμη που μόνο κερδίζει όπου και αν εμπλέκεται και που καμία κύρωση δεν μπορεί να την αγγίξει, από όπου και αν προέρχεται.
Δείτε τους 10 λόγους που κάνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον μεγαλύτερο Ηγέτη που έχει συναντήσει ο πλανήτης,  μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γράφει ο Μιχάλης Μπότας 
 1 Παρέλαβε μια κατεστραμμένη χώρα και την έκανε πανίσχυρη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
2 Μετέτρεψε μια χώρα καταβαραθρωμένη οικονομικά, σε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη, που μέρα με την μέρα γίνεται αυτάρκης.
3 Ανέλαβε την αναδιάρθρωση ενός διαλυμένου στρατού και δημιούργησε μια πανίσχυρη, φονική πολεμική μηχανή.
4 Παρέλαβε χώρα άθεων και την μετέτρεψε σε χώρα ΟΡΘΟΔΟΞΗ με βαθιά πίστη, προσήλωση και αγάπη στο ΘΕΟ.
5 Σε όποιον πόλεμο και αν αναμείχτηκε βγήκε νικητής, αναγκάζοντας τους εχθρούς του να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις και στο τέλος να παραδεχτούν το μεγαλείο του, είτε κρυφά είτε φανερά.
6 Eίναι τέτοια η ισχύς του, που ακόμα  και οι ΗΠΑ τον παραδέχονται. Παρακολουθήστε τις συζητήσεις στην Αμερική τον τελευταίο καιρό και τα όσα ακούγονται για την ισχύ της Ρωσίας (χακαρίσματα, εμπλοκή στις εκλογές, ωμή παρέμβαση).
7 Κατάφερε να μετατρέψει την Ρωσία, από μια χώρα που λίγοι έπαιρναν στα σοβαρά σε μια πανίσχυρη χώρα που προκαλεί φόβο και σεβασμό παγκοσμίως.
8 Είναι αδιαμφισβήτητα ο Ηγέτης με τους περισσότερους θαυμαστές παγκοσμίως, πράγμα που του δίνει την δυνατότητα να ασκεί επιρροή και σε χώρες πολύ μακριά από την Ρωσία.
9 Παρέλαβε μια χώρα που συνεχώς της αφαιρούσαν εδάφη και το ανέτρεψε προσθέτοντας μάλιστα στην χώρα εδάφη.
10 Δέκατος και πιο σημαντικός λόγος είναι ότι παλεύει μόνος του να προστατέψει την Ορθοδοξία ενάντια στην Νέα Τάξη πραγμάτων και την Ισλαμοποίηση, που προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο.
Εύχομαι προσωπικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει αυτό που έχει υποσχεθεί.. να στείλει το συντομότερο δυνατό, όλους τους τζιχαντιστές να συναντήσουν τον Αλλάχ…

***  Η ασπίδα του Ευφράτη…

~  Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Η Συριακή πόλη al-Bab, οι οίκοι αξιολόγησης, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα και ο Κύπριος μουσουλμάνος Σενέρ Λεβέντ

Η Τουρκία οδεύει σταθερά τον κατήφορο στον οποίο την οδηγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016 με την Τουρκική εισβολή στην Συρία, σημείωσε «επιτυχία» μόνο στην Τζαραμπλούς την οποία όμως εγκατέλειψε «από μόνο του» το Ισλαμικό Κράτος. Ο υπερόπτης Ερντογάν από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 είχε ανακοινώσει πως η Συριακή πόλη al-Bab πέφτει, αλλά τέλος Γενάρη του 2017 μετράει περισσότερους από 50 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς, άγνωστο αριθμό τραυματιών και ολοκληρωτική καταστροφή περισσοτέρων από δέκα αρμάτων LEO2. Επί πλέον, ο εξ ίσου υπερόπτης αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Numan Kurtulmus προεξοφλούσε (23/1/2017) πως «Η Τουρκία θα αρνηθεί να πάει η  al-Bab στη Συρία γιατί η  al-Bab ανήκει στους κατοίκους του», χωρίς καν η Τουρκία να έχει ήδη θέσει την πόλη υπό τον έλεγχό της!
Η αιτία της «εμπλοκής» είναι ότι για πρώτη φορά η «Ασπίδα του Ευφράτη» βρήκε πραγματική αντίσταση από μια χούφτα μη ελεγχόμενων από την Τουρκία Ισλαμιστών που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» και παραμένουν στην Συριακή πόλη, δικαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι Ρώσοι και Αμερικανοί δέχτηκαν την Τουρκική εισβολή για να την εγκλωβίσουν στον βάλτο της Συρίας.
Την ίδια ώρα περίπου (24/1/2017), ο κυβερνητικός βουλευτής Şamil Tayyar (ΑΚΡ), σύμφωνα με την Χουριέτ, δήλωνε πως η Βορειοατλαντική συμμαχία είναι «μια τρομοκρατική οργάνωση» και αποτελεί μια δομή που «απειλεί την Τουρκία» εκφράζοντας αυθεντικά τις απόψεις που επικρατούν στην Τουρκία για τους «συμμάχους» της.
Μέσα στο κλίμα αυτό, ο Άρειος Πάγος στην Ελλάδα αποφάσισε, οριστικά και αμετάκλητα (26/1/2017), την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016. Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου στηρίχτηκε στο σκεπτικό ότι «τυχόν έκδοσή τους στην Τουρκία θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και ταπεινωτικούς εξευτελισμούς» και ότι «η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία αποτέλεσαν τη βάση της απόφασης».
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τούρκοι επίσημοι επιδόθηκαν σε ένα επιθετικό κρεσέντο: Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του «υποσχέθηκε να λύση το θέμα μέσα σε 15-20 μέρες», προσθέτοντας πως η απόφαση θα επηρεάσει την (ούτως ή άλλως ανύπαρκτη) «εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα». Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαούσογλου, με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απείλησε ότι «η Άγκυρα προσανατολίζεται στο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα, στο ζήτημα επανεισδοχής». Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φακρί Ισίκ ισχυρίστηκε πως «Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», καλώντας την Ελλάδα «να την διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστρέψει τους 8 στην Τουρκία».
Η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδος ήρθε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο: «Οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν να απευθυνθούν προς εκείνους με τους οποίους έχει συμφωνήσει εκτός από την Ελλάδα, δηλαδή την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν. Δεν μπορείς να ζητάς από μια δημοκρατική κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη. Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν ομόφωνη και στηρίχτηκε στις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορεί η Τουρκία που έχει αιτηθεί να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά της θανατικής ποινής. Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες, που θέλει να συμμετέχει, η Δικαιοσύνη δεν παίρνει γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση».
Ο «πόλεμος των δηλώσεων» συνεχίστηκε από την Τουρκία, εμφανώς συγκρατημένα, με ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (28/1/2016):
«Καταδικάζουμε με σθεναρό τρόπο τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας για τις νέες του δηλώσεις που στερούνται ευγένειας, αντίληψης και υπευθυνότητας και του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς σε βάρος της χώρας μας. Σε μια περίοδο κατά την οποία προσπαθούμε να κάνουμε εποικοδομητική συνεργασία σε αρκετά διμερή και περιφερειακά θέματα, οι ανεύθυνες δηλώσεις του προαναφερθέντα σχετικά με την χώρα μας, έχουν χαρακτήρα προβοκάτσιας και έχουν στόχο να καταστρέψουν τις εν λόγω προσπάθειες. Εμείς περιμένουμε από την Ελλάδα, αντί για τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις, να κάνει συγκεκριμένα βήματα που θα ενισχύσουν την συνεργασία και την κοινή αντίληψη».
Στις 28 Ιανουαρίου 2017 μια ακόμα αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε για την Τουρκία: Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor’s ευθυγραμμίστηκαν στην υποβάθμιση των Τουρκικών κρατικών ομολόγων στην κατηγορία των «σκουπιδιών», ενώ η δεύτερη υποβάθμισε  την προοπτική της οικονομίας της Τουρκίας σε «αρνητική» από «σταθερή» λόγω της πολιτικής αστάθειας, αποθαρρύνοντας τους διεθνείς επενδυτές να στηρίξουν την Τουρκική οικονομία και το νόμισμά της το οποίο υποχώρησε, μόνο μέσα στο 2017, κατά 8%.
Στο εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, ο Ρ. Τ. Ερντογάν αφού συμμάχησε με τους πιο ακραίους εξτρεμιστές (Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος – ΜΗΡ) κατάφερε να εξασφαλίσει την «έγκριση» του Τουρκικού Κοινοβουλίου (22/1/2016) με τρομοκρατία και φυλακίσεις βουλευτών, ώστε τον Απρίλιο του 2017 να εξασφαλίσει επίσημα όλες τις εξουσίες που θέλει με «δημοψήφισμα» στο οποίο οι Τούρκοι θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο ΝΑΙ.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Κύπριος μουσουλμάνος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος ήδη μετράει δύο απόπειρες δολοφονίας του από τους ανθρώπους της ΜΙΤ στην κατεχόμενη Κύπρο, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στον «Πολίτη» στις 27/1/2016. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε:
«Οι άνθρωποι του Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλούν με υπεκφυγές. Μιλούν ανοικτά. Πολύ ανοικτά. «Ε λαέ», λένε, «είτε θα πείτε ναι σε αυτό το σύνταγμα στο δημοψήφισμα, είτε θα πεθάνετε. Θα φάτε βόμβες, θα φάτε σφαίρες. Δεν μπορούμε να τα εμποδίσουμε αυτά, αλλά μπορεί να τα εμποδίσει ο Πρόεδρος». Γιατί μόνο ο Πρόεδρος μπορεί να τα εμποδίσει; Να, αυτή η ερώτηση είναι κρίσιμη. Μήπως είναι ο Ερντογάν που εξουσιάζει τους τρομοκράτες; Μόνο ο δικός του λόγος περνάει σε αυτούς;
Το είδαμε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Χαλεπίου. Οι τζιχαντιστές κοιτάνε τι θα πει ο Ερντογάν. Κάνουν αυτό που λέει. «Αποσυρθείτε από το Χαλέπι», τους είπε. Και αποσύρθηκαν. Πρώτη φορά τότε φάνηκε ξεκάθαρα πόσο εξουσιάζει ο Ερντογάν αυτούς τους τζιχαντιστές. Συμπεριφέρεται ως Πρόεδρός τους. Τις προάλλες κατέφυγαν στην Τουρκία χιλιάδες τζιχαντιστές που διέφυγαν από το Ιράκ. Πού εγκαταστάθηκαν; Τι κάνουν; Εγώ είμαι περίεργος γι’ αυτό. Εσείς δεν είστε;
Κάτι έμαθα από τους ανθρώπους του Ερντογάν, οι οποίοι λένε ότι δεν θα τελειώσει η τρομοκρατία αν δεν ψηφίσει «ναι» ο λαός στο δημοψήφισμα. Ο στρατός των τζιχαντιστών είναι ο μυστικός στρατός του Ερντογάν. Μπορεί να τους κινητοποιήσει όποια στιγμή θέλει και σε όποιο μέρος θέλει. Το μήνυμα που δίδεται είναι αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε, αλλά ο Πρόεδρος μπορεί. Αυτό είναι που λένε. Μοιάζει με βιασμό, έτσι δεν είναι; Είτε θα δεχτείς είτε θα φας τη μαχαιριά!
Σίγουρα δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Τουρκία ο Μουσταφά Ακιντζί. Αν γνώριζε, δεν θα μπορούσε να έλεγε τόσο αδιανόητα πράγματα. Προτείνει μια νέα συμμαχία στο θέμα των εγγυήσεων. Τι συμμαχία; Ελληνοτουρκική συμμαχία! Είναι δυνατόν; Η Τουρκία βρίσκεται στο κατώφλι ενός μοναρχικού ισλαμικού κράτους. Η δε Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά το 1974 δεν είδε ποτέ ξανά φασισμό. Τιμώρησε τη φασιστική χούντα και έβαλε τους ηγέτες της στη φυλακή. Η δικαστική της εξουσία, τα ΜΜΕ της είναι ανεξάρτητα. Όσο δρόμο διένυσε η Ελλάδα στον δρόμο της δημοκρατίας μέσα σε σαράντα χρόνια, άλλο τόσο πίσω πήγε η Τουρκία μέσα στο σκοτάδι. Δεν συνήλθε ξανά μετά το φασιστικό πραξικόπημα του 1980. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν δίκασε και δεν τιμώρησε τους πραξικοπηματίες της. Και με τον καιρό αποκόπηκε για τα καλά από τη Δύση και κατευθύνθηκε προς την Ανατολή. Τώρα ζει τη χειρότερή της περίοδο. Μετά τις δικτατορίες τριάντα χρόνων που γκρεμίστηκαν στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία κτίζεται μια δικτατορία που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αυτές. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός που εμπέδωσε τη δημοκρατία. Στη δε Τουρκία, ο λαός ζητάει σουλτάνο. Σε μια τέτοια κατάσταση τι είδους συμμαχία μπορεί να κάνουν η Ελλάδα και η Τουρκία στην Κύπρο; Μήπως μπορεί να γίνει συμμαχία με ένα κράτος στο οποίο ισοπεδώθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Η Τουρκία έδωσε στον Ακιντζί το δικαίωμα να συνομιλεί, αλλά όχι να συμφωνήσει. Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον Ακιντζί να το παραδεχθεί αυτό. Κάποτε ούτε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ το παραδεχόταν. Έλεγε και καυχιόταν ότι η Άγκυρα δεν παρενέβαινε καθόλου προς τον ίδιο κατά τις συνομιλίες. Από όλους τους ηγέτες μας που πέρασαν μόνο ο Ντενκτάς το παραδέχθηκε αυτό. Τι είχε πει; «Εγώ εφαρμόζω τις αποφάσεις της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης». Δεν αποτελούσε ντροπή για τον ίδιο να ενεργεί με οδηγίες της Άγκυρας. Οι διάδοχοί του δεν μπορούσαν να το πουν αυτό διότι ντρέπονταν.
Εκείνοι που επιχειρούν να βγάλουν «ναι» από την κάλπη κατά το δημοψήφισμα στην Τουρκία απειλώντας τον λαό, μπορεί να κάνουν παρόμοια πράγματα και στην Κύπρο. Γι’ αυτό έριξαν την ιδέα της προσάρτησης. Αλλά μπορεί να κάνουν και άλλα πράγματα. Δεν είναι γνωστό τι θα κάνει ο μυστικός στρατός του Ερντογάν. Αυτός ο στρατός έπνιξε στο αίμα τη Μέση Ανατολή. Σκεφτείτε το. Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ξεκινήσει δήθεν για να ανατρέψει το καταπιεστικό καθεστώς Άσαντ. Και τώρα ο ίδιος έγινε πολύ χειρότερος από τον Άσαντ. Μήπως αυτή είναι η Τουρκία με την οποία θα συνάψει συμμαχία η Ελλάδα;»
Τα συμπεράσματα δικά σας…

***

*** Αθλητική ενημέρωση Για την 15η αγωνιστική  στην Α1 :

~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  72-59 .- ^
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σχινάς, ΨαριανόςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 20(2), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2.-
VIDEO  από τον αγώνα :
   ~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59 ,   31-28  2η περίοδος 30/1/2017  15η αγων: https://youtu.be/c0tbhWTk774 .-
~* ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59     περίοδος 12-20  30/01/2017 15η  αγων  : https://youtu.be/16KuNkG7B_s .-

~*ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  72-59  3η περίοδος 48-45 30/01/2017:
 https://youtu.be/knZEqxKgYmo .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-59 30/1/2017:
https://youtu.be/hnrx01khvcU  .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  72-59  Ημίχρονο  31-28   30/1/2017: https://youtu.be/Tqm5IObgDoo  .-~** Σε αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λαύριο-ΑΕΚ 84-87
Απόλλων Πατρών-Τρίκαλα 68-73
Άρης-Ρέθυμνο 98-50
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 73-68
Δόξα Λευκάδας-Προμηθέας Π. 73-79
Κόροιβος Αμαλιάδας-Κύμη 94-64
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-59
***ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)Ολυμπιακός 29
Παναθηναϊκός 29
ΑΕΚ 27
Αρης 24
Κολοσσός Ρόδου 24
ΠΑΟΚ 23
Τρίκαλα 21
Ρέθυμνο 21
Κύμη 20
Λαύριο 20
Προμηθέας Πατρών 20
Κόροιβος Αμαλιάδας 20
Απόλλων Πατρών 19
Δόξα Λευκάδας 18

*** VIDEO :
~*ΕΡΥΘΡΟΣ Αστέρας-Παναθηναϊκός 72-66  20η αγων  26/01/2017 : https://youtu.be/MiNBVRfCNps .-
~*ΟΣΦΠ-Μπάμπεργκ 83-77  20η αγων 27/01/2017:
https://youtu.be/MiNBVRfCNps  .
~*ΟΣΦΠ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 83-77 27/01/2017  Δηλώσεις Ζίση  και Τίμιτ: https://youtu.be/yr5Uc_icsL4  .- 


~ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-

*** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
  ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5154   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3382   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.915  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: