ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ..... 
~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑ  1903 προβατάκια 
Οδός Αθηνάς ΑΘΗΝΑ 1920  
Οδός Ερμού  Αθήνα  1920  
ΘΗΣΕΙΟ  Ακρόπολη Αθήνα  1920
Δέν γίνεσθε ἅγιοι κυνηγώντας τό κακό. Ἀφῆστε τό κακό. Νά κοιτάζετε πρός τόν Χριστό κι Αὐτός θά σᾶς σώσει. Ἀντί νά στέκεσθε ἔξω ἀπό τήν πόρτα καί νά διώχνετε τόν ἐχθρό, περιφρονῆστε τον. Ἔρχεται ἀπό δῶ τό κακό; Δοθεῖτε μά τρόπο ἁπαλό ἀπό ἐκεῖ. Δηλαδή ἔρχεται νά σᾶς προσβάλει τό κακό, δῶστε ἐσεῖς τήν ἐσωτερική σας δύναμη στό καλό, στόν Χριστό. Παρακαλέστε: «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με». Ξέρει ἐκεῖνος πῶς νά σᾶς ἐλεήσει, μέ τί τρόπο. Κι ὅταν γεμίζετε ἀπ’ τό καλό, δέν στρέφεσθε πιά πρός τό κακό. Γίνεσθε μόνοι σας, μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ, καλοί. Ποῦ νά βρεῖ τόπο τότε τό κακό; Ἐξαφανίζεται!
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~ 6 Φεβρουαρίου
Φωτίου του Μεγάλου (10, πατριάρχου Κων/πόλεως (†891). Βουκόλου επισκόπου Σμύρνης († α΄αι.). Μαρτύρων Φαύστης και των συν αυτή Ευιλασίου και Μαξίμου. Ιουλιανού τουιατρού, Σιλουανού του εν Εμέση. Φαύστου και Βασιλείου του εν τοις «Δαρείου». Νικηφόρου και Περγέτου. Οσίων Απρίωνος επισκόπου Κύπρου. Βαρσανουφίου και Ιωάννου του επικαλουμένου προφήτου. Ιωάννου του εν «Λυκώ» και Ιακώβου.
(1)O Μέγας Φώτιος υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες μορφές της εκκλησιαστικής και της παγκόσμιας ιστορίας. Γεννήθηκε το 820 από πλούσια οικογένεια, η οποία αγωνίσθηκε για την τιμή και την αποκατάσταση των αγίων εικόνων. O Φώτιος έκανε λαμπρές σπουδές και αρίστευσε στα γράμματα και τις επιστήμες. Διακρίθηκε για την ευφυΐα του, την πολυμέρεια και πολυμάθεια του , την ευθεία και αντικειμενική κρίση και το ήθος του χαρακτήρα. Στην αρχή υπηρέτησε και διέπρεψε σε ανώτατα πολιτικά αξιώματα, όταν όμως ο Πατριάρχης Ιγνάτιος απομακρύνθηκε από το θρόνο του με βίαιο τρόπο, ο Φώτιος αποτέλεσε τη μόνη ελπίδα εξόδου της εκκλησίας από την κρίση. Μέσα σε έξι ημέρες χειροτονήθηκε «αθρόων» διάκονος πρεσβύτερος και επίσκοπος και έθεσε το αξίωμά του και τη ζωή του, στην υπηρεσία της εκκλησίας. Αγωνίστηκε με πάθος κατά των ποικιλώνυμων εχθρών της Εκκλησίας και ιδίως κατά των καινοτομούντων παπικών, φθάνοντας ως και την καθαίρεσιν του πάπα Νικολάου. Όμως, ο αυτοκράτορας Λέων του στέρησε τον πατριαρχικό θρόνο και ο άγιος θα τελείωσε την πολυτάραχη ζωή του, εξόριστος σε κάποιο μοναστήρι πού το ονόμαζαν, των Αρμενίων. Υπήρξε ένας εκ των μεγαλυτέρων εκκλησιαστικών συγγραφέων, συγγράψας έργα δογματικά, αντιρρητικά, ερμηνευτικά, ηθικά, ασκητικά, καθώς και επιστολές, ύμνους. Για την όλη του παρουσία στην Εκκλησία εκλήθη «Μέγας». ~
Σήμερα 06/02/2017 εορτάζουν:
Όσιος Βουκόλος Επίσκοπος Σμύρνης, Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Ιουλιανός ὁ ἐν Ἐμέσῃ

 
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~   Τῆς σοφίας ἐκφάντωρ λαμπρὸς γενόμενος, Ὀρθοδοξίας ἐδείχθης θεοπαγῆς προμαχών, τῶν Πατέρων καλλονὴ Φώτιε μέγιστε, οὐ γὰρ αἱρέσεων δεινῶν, στηλιτεύεις τὴν ὀφρύν, Ἐώας τὸ θεῖον σέλας, τῆς Ἐκκλησίας λαμπρότης, ἣν διατηρεῖ Πάτερ ἄσειστον.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/YGzVEEPR3og  .-

~
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος
VIDEO :
~* Είμαι μαζί σου 2017:
https://youtu.be/V7yvFFfKkTE .-
~* Έρωτας είναι θαρρώ  2017:
 https://youtu.be/lRTg4ax-RQQ .-
~*Κατασκευή origami  2017 :
 https://youtu.be/HRXmFdgyidg .-

*** Αγρότες της Μεσσηνίας «πολιορκούν» τα δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
Έκλεισαν το Δασαρχείο της Καλαμάτας για 2 ώρες οι αγρότες! 
Tο μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες από όλη τη Μεσσηνία έφτασαν στα δασαρχεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Στην Καλαμάτα έφτασαν αγρότες από τη Μεσσήνη, του Χανδρινού καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Μάνης, ενώ στην Κυπαρισσία αγρότες από τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία καθώς και τις γύρω περιοχές.
Οι αγρότες που έφθασαν στην Καλαμάτα είχαν συναντηθεί πρώτα στο μπλόκο της Μεσσήνης και πριν φθάσουν στη Διεύθυνση Δασών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.
Πριν λίγη ώρα οι αγρότες ζήτησαν από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου της Καλαμάτας να κλείσουν τις υπηρεσίες για 2 ώρες ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους. 
Βίντεο 1 :Δασαρχείο Κυπαρισσίας αγρότες , https://youtu.be/Fk4CkMr8BZE .-
Βίντεο 2 : Δασαρχείο Καλαμάτας Αγρότες 6-2-2017 , https://youtu.be/Zgfv3v9Rfaw  .-
Βίντεο 3 : Δασαρχείο Καλαμάτας ένταση με αγρότες   , https://youtu.be/syqF-NjRdMM .-
VIDEO 4 : Αγρότες στην Καλαμάτα 6-2-2017   , https://youtu.be/b4dH_xVRgbM  .-
*Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα... 

*** Το «Πασαλιμάνι» της Πελοποννήσου θα είναι στην Πύλο 
Τα έργα στη νέα μαρίνα Πύλου σε θαλάσσια και χερσαία ζώνη
 Το «Πασαλιμάνι» της Πελοποννήσου θα γίνει η Πύλος, όταν και αν υλοποιηθούν όλα τα έργα που προβλέπει το προγραμματικό σχέδιο για την κατασκευή της νέας μαρίνας Πύλου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο ενέκρινε τη στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη, τα έργα που προβλέπονται τόσο στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, όσο και η ίδια την μαρίνα, θα αλλάξουν άρδην την εικόνα όλης της περιοχής. Μεταξύ άλλων, στην περιοχή της μαρίνας προβλέπονται εμπορικά καταστήματα, τουριστικά καταλύματα, ακόμα και παραθεριστικές κατοικίες εντός της χερσαίας ζώνης.
Η επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου της νέας μαρίνας Πύλου, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αν και στη σχετική απόφαση του Υπουργείου, επισημαίνεται ότι το ΠεΣυ δεν έχει γνωμοδοτήσει εντός της προθεσμίας που προβλέπεται.
  117 στρέμματα
Η νέα μαρίνα της Πύλου χωροθετείται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης.
Η περιοχή του προγραμματικού σχεδίου εμπίπτει εντός της προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Λιμνοθάλασσα Πύλου (Διβάρι) και νήσος Σφακτηρία, Άγιος Δημήτριος» και εντός του όρμου του Ναυαρίνου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και αρχαιολογικός χώρος.
Η συνολική επιφάνεια της θαλάσσιας ζώνης της νέας μαρίνας είναι περίπου 85 στρέμματα και αποτελείται από δύο τμήματα: τον υφιστάμενο θαλάσσιο χώρο της παλιάς μαρίνας και το νέο παραχωρούμενο θαλάσσιο χώρο του λιμένα Πύλου.
Η συνολική επιφάνεια της χερσαίας ζώνης της νέας μαρίνας είναι περίπου 32 στρέμματα και εκτείνεται από την υφιστάμενη μαρίνα έως και την περιοχή ανατολικά του υφιστάμενου λιμανιού. Η δυναμικότητά της δε θα είναι 129 σκάφη αναψυχής.
Το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών της υφιστάμενης μαρίνας και στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών στη χερσαία ζώνη, με σκοπό να αναδείξει την περιοχή της Πύλου ως ένα σύγχρονο και ποιοτικό πόλο τουρισμού. Παράλληλα, το σχέδιο αποσκοπεί στην απόδοση στη μαρίνα Πύλου βιώσιμης επενδυτικής ταυτότητας, με σκοπό την αξιοποίησή της, που συνιστά λόγο έντονου δημόσιου συμφέροντος.
  Έργα στη θαλάσσια ζώνη
Το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο της νέας μαρίνας στη θαλάσσια ζώνη προβλέπει να γίνουν τα ακόλουθα έργα:
-        Κατασκευή πρίσματος φυσικών ογκολίθων σε συνέχεια των φυσικών ογκολίθων θωράκισης του προσήνεμου μόλου της υφιστάμενης μαρίνας, το οποίο θα απορροφά μέρος της κυματικής ενέργειας, μειώνοντας έτσι το ύψος των ανακλώμενων κυματισμών και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ελλιμενισμού στα δυτικά κρηπιδώματα του λιμένα Πύλου
-        Κατασκευή επιθαλάσσιου ξύλινου πεζοδρομίου μήκους περίπου 54 μ. στην περιοχή εισόδου της μαρίνας, προκειμένου να καθίσταται ασφαλής η πρόσβαση πεζών και οχημάτων και παράλληλα να διασφαλίζεται το νεοκλασικό κρηπίδωμα
-        Καθαίρεση της νότιας προβλήτας εντός της λιμενολεκάνης της υφιστάμενης μαρίνας
-        Προσθήκη νέας πλωτής προβλήτας εντός της λιμενολεκάνης της υφιστάμενης μαρίνας
-        Κατασκευή προβλήτας στην ανατολική πλευρά της λιμενολεκάνης του υφιστάμενου λιμένα Πύλου.
  Έργα στη χερσαία ζώνη
Εκτός της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας προτείνονται τα εξής ανταποδοτικά έργα τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του λιμανιού:
-        Επέκταση της υφιστάμενης μόνιμης προβλήτας του λιμανιού της Πύλου, για την προστασία της λιμενολεκάνης.
-        Εγκατάσταση συστήματος πλωτών προβλητών στα δυτικά κρηπιδώματα της λιμενολεκάνης, όπου θα εξυπηρετούνται τα αλιευτικά σκάφη τα οποία σήμερα ελλιμενίζονται στην υφιστάμενη μαρίνα Πύλου.
Οι όροι δόμησης καθορίσθηκαν ως εξής: συντελεστής κάλυψης 30%, συντελεστής δόμησης 0,20 με μέγιστη συνολική δόμηση 6.439 μ2, μέγιστο ύψος 7,50 μ. συν στέγη, με εξαίρεση τον πύργο ελέγχου του οποίο το ύψος μπορεί να φθάσει τα 12 μ. και ελάχιστο ποσοστό πρασίνου 10 %.
Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, η οποία θα αποτελεί μια ενιαία ζώνη, επιτρέπεται η ανάπτυξη των ακόλουθων κατηγοριών χρήσεων γης:
- Χρήσεις διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν κτήριο προσωπικού (γραφεία διοίκησης, λιμεναρχείου, τελωνείου κλ.π.), πύργο ελέγχου, control room εγκατάστασης, φυλάκια ελέγχου, ιατρείο Α' Βοηθειών, μικρό φαρμακείο, χώρους υγιεινής, χώρους εξυπηρέτησης προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και κάθε άλλη συναφή υποδομή, η οποία υποστηρίζει τη διοίκηση και λειτουργία της μαρίνας και την εξυπηρέτηση των χρηστών-πελατών της (επιβαίνοντες σε σκάφη, ιδιοκτήτες σκαφών κ.λπ.).
- Χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών, που μπορεί να περιλαμβάνουν αποθήκες, υπαίθρια διαχείμαση, επισκευή σκαφών, στάθμευση - φύλαξη γερανού σκαφών, κάθε άλλη σχετική υποδομή.
- Χρήσεις τουρισμού - αναψυχής, που μπορούν να περιλαμβάνουν κτήριο εισόδου-εξόδου-ελέγχου της νέας μαρίνας Πύλου, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, αναψυκτήρια, κέντρο διασκέδασης, χώρους συνάθροισης κοινού - πολιτιστικών εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα ΟΤΕ-τραπεζών-χώροι ΑΤΜ, τουριστικά καταλύματα, τουριστικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακούς χώρους, χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας, συγκροτήματα υγρών χώρων, χώρο εξυπηρέτησης καταδυτικού αρχαιολογικού τουρισμού.
- Χρήσεις κατοικίας που δύναται να περιλαμβάνουν παραθεριστικές κατοικίες.
- Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις της μαρίνας, που θα περιλαμβάνουν σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων, σταθμό παραλαβής καταλοίπων σκαφών, υποσταθμό ΔΕΗ, αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, καθώς και κάθε άλλη συναφή υποδομή.
- Αστικό πράσινο, που μπορεί να περιλαμβάνει χαμηλό και υψηλό πράσινο, δενδροφυτεύσεις, σκίαστρα, παιδικές χαρές, πισίνα, τένις, μικρά γήπεδα, κ.λπ., υπαίθρια καθιστικά, πεζόδρομους, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου, υπαίθριους εκθεσιακούς χώρους, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων μικρής κλίμακας, υποδομές εξυπηρέτησης κυκλοφορίας εμποδιζόμενων ατόμων και ΑΜΕΑ.
- Λοιπές χρήσεις οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν μικρή εκκλησία, οδοποιία, χώρους στάθμευσης, υπαίθριους ή /και στεγασμένους, ελικοδρόμιο, εξυπηρέτηση υδροπλάνων.
- Εγκαταστάσεις ναυτικού αθλητικού συλλόγου Πύλου που δύναται να περιλαμβάνουν κτήριο και υπόστεγο σκαφών, χώρους στάθμευσης και γλύστρα σκαφών.
Επίσης, στο σχέδιο προβλέπεται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του χώρου της πρώην Πλατείας Παλαιών Σφαγείων οριοθετείται περιοχή εμβαδού 2.746 μ2, η χρήση της οποίας θα παραχωρηθεί στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης και εκδηλώσεων πολιτιστικού σκοπού, χωρίς δυνατότητα δόμησης ή αλλαγή χρήσης.
  Όροι και προϋποθέσεις
Το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο της νέας μαρίνας Πύλου συνοδεύεται από όρους, περιορισμούς και κατευθύνσεις, μεταξύ των οποίων…
Η κατανομή των ελεύθερων χώρων που θα προκύψουν κατά την πορεία της ανάπτυξης νέων εγκαταστάσεων εντός της χερσαίας ζώνης της μαρίνας θα πρέπει να σχεδιασθεί ισόρροπα και με λειτουργικά αποδοτικό τρόπο, ώστε να επιτυγχάνονται τουλάχιστον οι ακόλουθοι στόχοι:
-        Συνοχή και αυξημένη συνέργεια με τους προβλεπόμενους χώρους αστικού πρασίνου
-        Ελάχιστο ποσοστό αστικού πρασίνου 10% επί του συνόλου της χερσαίας ζώνης
-        Επαύξηση συνδυαστικού αποτελέσματος - ως προς το μέγεθος, τη διαμόρφωση και την οικολογική και ρυμοτομική λειτουργικότητα - των κοινόχρηστων χώρων, των χώρων πρασίνου και των χώρων στάθμευσης.
Η χωροθέτηση των επιμέρους ειδικών χρήσεων και εγκαταστάσεων να πραγματοποιείται με τρόπο που να εξασφαλίζει:
-        Ελαχιστοποίηση μορφολογικών οξύνσεων και βελτίωση της εικόνας του τοπίου, ιδίως σε θέσεις που η υφιστάμενη κατάσταση χαρακτηρίζεται από υποβάθμιση, λειτουργική διασύνδεση υποδομών, δικτύων, κτιριακών συνόλων και ελεύθερων/κοινόχρηστων χώρων, προσαρμογή των έργων στο περιβάλλον, διασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στο θαλάσσιο μέτωπο.
Κατά το σχεδιασμό και υλοποίηση των κτιριακών έργων θα πρέπει να υιοθετούνται οι αρχές της αειφόρου ή πράσινης δόμησης, ιδίως μέσω συστημάτων ανάπτυξης «πράσινων κτιρίων», όπου αυτό είναι εφικτό, ενσωματώνοντας τουλάχιστον τις ακόλουθες πρόνοιες:
-        Εξοικονόμηση ενέργειας
-        Ορθολογική χρήση νερού
-        Περιβαλλοντική συμβατότητα υλικών και μεθόδων κατασκευής.
  Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς
Για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η υλοποίηση και η λειτουργία έργων και δραστηριοτήτων στην περιοχή του σχεδίου δεν θα ενέχει κινδύνους για την υποβάθμιση στοιχείων του πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, θα πρέπει να τηρηθούν οι εξής όροι:
-        Όλες οι προτεινόμενες επεμβάσεις και κατασκευές θα πρέπει να είναι συμβατές με τον ιστορικό τόπο ως προς τη μορφή, τα υλικά, τις χρήσεις και τη λειτουργία συμπεριλαμβανομένου του αστικού εξοπλισμού.
-        Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα περιοριστεί στην υπάρχουσα οδική υποδομή, η δε κυκλοφορία των πεζών θα εξασφαλιστεί με επιθαλάσσιο ξύλινο πεζοδρόμιο.
-        Πριν τη σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης θα υπάρξει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την καλύτερη προστασία του ιστορικού τόπου. Η απόσταση της θέσης των κτισμάτων από τη γραμμή αιγιαλού θα καθοριστεί από τις κατευθύνσεις και την πολεοδομική μελέτη.
-        Στην πολεοδομική μελέτη να ληφθεί μέριμνα για τη δημιουργία χώρου του
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ενημέρωση των επισκεπτών
για τις εναλίες αρχαιότητες της περιοχής.
-        Στις εγκαταστάσεις της νέας μαρίνας Πύλου προβλέπεται πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης.
Κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση των λιμενικών έργων θα ληφθούν υπόψη οι κατευθύνσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την προστασία του οικότοπου προτεραιότητας «Έκταση θαλάσσιου βυθού με βλάστηση ποσειδωνίας».
Για τα απόβλητα των σκαφών θα πρέπει να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο θα καταρτιστεί και θα εγκριθεί αρμοδίως κατά τη λειτουργία της μαρίνας. Για τα στερεά απόβλητα αστικού τύπου, η διαχείρισή τους θα πρέπει να ενσωματώσει προβλέψεις για διαχωρισμό στην πηγή, καθώς και κατάλληλες μεθόδους χωριστής συλλογής και διάθεσης, ώστε να προωθείται, στο μέγιστο εφικτό βαθμό, η επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση ή άλλη αξιοποίηση των υλικών.
Το σχέδιο επιτρέπει την εξυπηρέτηση υδροπλάνων εντός της λιμενολεκάνης της μαρίνας, μετά την προβλεπόμενη αδειοδότηση του υδατοδρομίου.
Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου επεξεργασίας λυμάτων Πύλου που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, εφόσον δεν μετεγκατασταθούν, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν για την αρμονική ένταξή τους στον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας.
  ΤΑΪΠΕΔ
Στη δική του εισήγηση το ΤΑΪΠΕΔ αναφέρει, ότι η λειτουργία της νέας μαρίνας θα επιτρέψει την ενίσχυση των ενεργειών ανάδειξης των τοπικών, αλλά διεθνούς εμβέλειας μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και οικοτόπων και θα συμβάλει άμεσα και έμμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, η ελκυστικότητα των λιμενικών υποδομών και των μελλοντικά παρερχομένων υπηρεσιών στη μαρίνα θα αποτρέψει τη διάσπαρτη κι άναρχη αγκυροβολία τουριστικών σκαφών στο εσωτερικό του κόλπου του Ναυαρίνου που παρατηρείται σήμερα κατά την τουριστική περίοδο, συμβάλλοντας άμεσα και σημαντικά στην προστασία του θαλάσσιου χώρου, αλλά και των παράκτιων συστημάτων του ευρύτερου χώρου. Το σχέδιο που εγκρίθηκε θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο χώρο της μαρίνας, προσφέροντας ένα αισθητικά αποδεκτό περιβάλλον σε απόλυτη αρμονία με τα ειδικά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Πύλου και τα πολιτιστικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής. Η νέα πλήρως λειτουργική μαρίνα θα είναι ελκυστικότερη στον θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος μέχρι σήμερα περιορίζονταν κυρίως σε μονοήμερες στάσεις (οι περισσότερες μάλιστα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας), με αποτέλεσμα τη δυνατότητα διεύρυνσης των τουριστικών προορισμών (επισκέψεις σε μνημεία, ιστορικούς χώρους, οικολογικές περιηγήσεις σε υγρότοπους, εκδρομές προς χωριά της ενδοχώρας, κ.λπ.).
Τέλος, το ΤΑΪΠΕΔ τονίζει ότι το σχέδιο ακολουθεί τους αυστηρότερους περιορισμούς που τίθενται για τις παράκτιες και τις προστατευόμενες περιοχές, προτείνοντας ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν την προστασία του ευρύτερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Πύλου και του Όρμου του Ναυαρίνου.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Βαγγέλης Αποστόλου: Θα προστατεύσουμε το "ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας" 
Την πρόθεσή του να πάει στα μπλόκα υπό προϋποθέσεις και να συζητήσει με τους αγρότες εκφράζει με συνέντευξή στους Αλέξανδρο Παπασταθόπουλο και Νίκο Λάππαστην «ΥΧ» ο Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρεται και στο μείζον θέμα των εισροών, που ταλανίζει τους αγρότες, και αποκαλύπτει τι παρεμβάσεις σχεδιάζει να κάνει.
1. Με την μεταποίηση τι θα κάνετε;
Όσον αφορά τις επενδύσεις στη μεταποίηση, από το αποτέλεσμα φαίνονται οι λανθασμένες επιλογές των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών στην εφαρμογή του μέτρου. Οι προσκλήσεις του μέτρου άργησαν, οι αξιολογήσεις ακόμη περισσότερο και το θεσμικό πλαίσιο του μέτρου ήταν τόσο πολύπλοκο που δεν μπορούσαν οι επενδυτές, μετά από τόσο κόπο και μέσα στην κρίση, να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους. Αυτές τις αδυναμίες, με την Υπουργική Απόφαση του νέου μέτρου της μεταποίησης που είχε βγει στη διαβούλευση, αλλά και με τις παρατηρήσεις που ενσωματώνουμε, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα ένα γρήγορο, αξιόπιστο και με διαφάνεια σύστημα αξιολόγησης.
2. Κύριε υπουργέ, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η Ελλάδα έχει τις πιο ακριβές εισροές της ΕΕ;
Το κόστος παραγωγής, και ειδικότερα το κόστος εισροών, είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν εδώ στο υπουργείο. Αποτελεί, δε, και αποτέλεσμα της ιδιαιτερότητας που εμφανίζει η χώρα μας ως προς το θέμα του κατακερματισμένου κλήρου, των μικρών εκμεταλλεύσεων και της απουσίας συνεργατισμού. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται το  θέμα του κόστους παραγωγής τόσο στη χώρα μας, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, με σκοπό τη σύγκρισή τους, αλλά και την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε χώρας. Πέραν, όμως, αυτού, ήδη έχουμε προχωρήσει σε θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, προς όφελος της μείωσης του κόστους παραγωγής. Ειδικότερα, προχωρήσαμε ήδη στη ρύθμιση των βοσκήσιμων γαιών, με την οποία αντιμετωπίζονται τρία βασικά ζητήματα, η διαχείριση 79 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που σήμερα βόσκονται, η επιλεξιμότητα για τις ενισχύσεις και η χρήση των δικαιωμάτων βοσκής από τους κτηνοτρόφους. Επιπλέον, θεσμοθετήσαμε τη χρήση των ΑΠΕ για μείωση του κόστους παραγωγής, με την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων σε ατομική και συλλογική βάση. Ακόμη, δημιουργήσαμε την κάρτα του αγρότη, για την παροχή ρευστότητας στον χώρο, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από το τραπεζικό σύστημα όσο και από τους ίδιους τους αγρότες.
Καταστροφές
3. Κύριε υπουργέ, ποια είναι η εικόνα που έχετε γύρω από τις καταστροφές λόγω χιονιά και παγετού και ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζετε να κάνετε;
Είναι γεγονός ότι, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των ημερών, υπέστησαν ζημιές πάρα πολλές γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Ήδη, έχει δοθεί εντολή στον ΕΛΓΑ να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των συγκεκριμένων καταστροφών. Αυτή την ώρα βρισκόμαστε στη φάση της διαπίστωσης και της εκτίμησης των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος. Όπου υπάρχει απώλεια ζωικού πληθυσμού ή ασφαλίσιμη γεωργική καταστροφή, θα αποζημιωθούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ. Όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών, θα φροντίσουμε να υποβάλουμε φάκελο για ΠΣΕΑ. Διερευνούμε, όμως, και τις δυνατότητες να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση (από de minimis ή άλλα μέτρα) για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη εισροών, λόγω αποκλεισμού επί πολλές ημέρες.
Έλεγχοι
4. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την Π.Ο.Π. Ελιάς Καλαμάτας;
Αυτό αποτελεί ένα θέμα που άπτεται καθαρά της αποκαλούμενης Ελληνικής Ταυτότητας. Ουσιαστικά, αναφερόμαστε σε μία εξαγώγιμη ποσότητα 50.000 τόνων, πολύ μικρό κομμάτι της οποίας (λιγότερο από το 1/10) έχει την προστασία ΠΟΠ γεωγραφική ένδειξη «Ελιά Καλαµάτας». Για την υπόλοιπη ποσότητα που εξάγεται, την προστιθέµενη αξία του προϊόντος, δυστυχώς, την εκμεταλλεύονται οι χώρες οι οποίες την προωθούν, και την πωλούν με το όνομα της Καλαμάτας.
Από την πλευρά μας, θεωρήσαμε ότι πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να το εξετάσουμε μέσα από μία ευρύτερη διαβούλευση, η οποία θα έχει δύο στόχους: ο ένας είναι η αναγκαιότητα προστασίας στο ΠΟΠ και ο άλλος είναι η εμπορική δυνατότητα του συγκεκριμένου προϊόντος (ελιά) να μην περιορίζεται από τοπικού χαρακτήρα στεγανά. Άρα, αυτό που πρέπει εμείς να πετύχουμε είναι να κάνουμε έναν τέτοιο συνδυασμό ώστε και το ΠΟΠ να προστατεύσουμε, αλλά και τη δυνατότητα αυτού του προϊόντος να βγαίνει στην αγορά να μη στερήσουμε.
Θα πάμε και στα μπλόκα
5. Κύριε Αποστόλου, από ό,τι φαίνεται οι αγρότες δεν έχουν πειστεί για μια σειρά πολιτικών επιλογών σας και βγήκαν ξανά στους δρόμους. Ποια είναι η θέση του υπουργείου;
Βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες σε πολλά επίπεδα. Έχουμε κάνει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Συζητάμε μαζί τους. Είμαστε εδώ και όποτε το επιθυμούν μπορούμε να ξανασυζητήσουμε. Θα πάμε και στα μπλόκα αρκεί να έχουν διασφαλιστεί κάποια πράγματα. Πρέπει όμως να υπάρξει η δέσμευση ότι δεν θα σημειωθούν επεισόδια. Όταν ξεκίνησαν αυτές οι προσπάθειες για την οργάνωση των κινητοποιήσεων είπαμε ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα που βάζετε έχουν υπάρξει κάποιες ρυθμίσεις. Αν δεν σας ικανοποιούν ελάτε να το συζητήσουμε. Διότι δεν μπορούμε κατά την γνώμη μου να μιλάμε για φορολογικά θέματα όταν το 95,4% των Ελλήνων αγροτών συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.
Ο πυρήνας των αιτημάτων πολλών αγροτών, σχετίζεται με τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τη δυνατότητα ένταξης της απασχόλησης στις δαπάνες κ.λπ. Οι συνεταιριστές προτείνουν ως λύση: υψηλή τεκμαρτή φορολόγηση όσων διακινούν προϊόντα μόνοι τους, χαμηλότερη φορολόγηση όσων διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των συνεταιρισμών και των οργανώσεων. Ποια είναι η γνώμη σας;
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πλεόνασμα το οποίο προέρχεται από τη διακίνηση των προϊόντων των μελών του συνεταιρισμού επιστρέφεται αφορολόγητο. Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με τρίτους, ο συνεταιρισμός  φορολογείται με 13% αντί για 24%. Σε ποια άλλου είδους επιχειρηματική δράση συμβαίνει αυτό; Θεωρώ, ότι και αυτό είναι ένα επίτευγμα του αγροτικού χώρου.
Τα τεκμήρια ενέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι αγρότες αντιμέτωποι με εξωπραγματικό φόρο σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα. Είχατε προαναγγείλει ρύθμιση επ’ αυτού.
Υποσχεθήκαμε ελάφρυνση για τη πλειοψηφία των αγροτών και το διασφαλίσαμε με τη καθιέρωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου των 8.630 ευρώ. Το 95% των αγροτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 που δηλώνει εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ, όχι μόνο δεν θα πληρώσει το 2017 ούτε ένα ευρώ, αλλά και θα του επιστραφεί όλη η προκαταβολή φόρου, που πλήρωσε το 2016. Η διασφάλιση αφορολογήτου στους αγρότες ήταν αίτημα πολλών αγώνων και ήταν η κυβέρνησή μας που, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, το θέσπισε. Είναι η μόνη επιχειρηματικού χαρακτήρα δραστηριότητα στη χώρα μας που έχει ατομικό αφορολόγητο. Μην το ξεχνάμε αυτό. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι το αφορολόγητο σε μερικούς μπορεί να υπερκαλύπτεται από τα τεκμήρια. Μα, αυτά αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες και το αφορολόγητο ισχύει και για τα τεκμήρια. Πάραυτα εξετάζουμε τη περίπτωση των αγροτικών σπιτιών στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές προς τη κατεύθυνση μείωσης του τεκμηρίου τους κατά 30%.
Στο ασφαλιστικό, η μετάβαση του ΟΓΑ στον ενιαίο φορέα ήταν δέσμευση που δεν μπορούσαμε να την αποφύγουμε. Καταφέραμε, όμως, να γίνει σε βάθος πενταετίας και με αναφορά στο 70% του κατώτερου μισθού. Σε συνδυασμό, δε, με το φορολογικό, το 90% των αγροτών θα πληρώνει για την ασφάλισή του λιγότερα από αυτά που κερδίζει από τη μείωση της φορολογίας του. Επιπλέον, εξετάζουμε και την περίπτωση εφαρμογής του εργόσημου στα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της εκμετάλλευσης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι, εάν αυτό εφαρμοστεί, θα εκπίπτει ως δαπάνη από τη φορολογία.

*** Λοχίας ΕΠΟΠ τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα της σκοπιάς 
Σαραντάχρονος λοχίας ΕΠΟΠ ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας "ΠΟΝΤΟΣ" τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του όπλο, στις 05:40 σήμερα ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.
Ο συνθήκες και τα αίτια της ενέργειας του υπαξιωματικού X.E. διερευνώνται αρμοδίως, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Παράλληλα, το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Βροχοπτώσεις και υγρασία ευνοούν ασθένειες και εχθρούς της ελιάς 
Ιδιαιτέρως σοβαρές και σημαντικές ήταν οι εσπερίδες που διεξήχθησαν την Παρασκευή και χθες το απόγευμα, σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους αντίστοιχα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών της ελιάς με ομιλητές δύο διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ελευθέριο Τζάμο και τον Δημήτριο Τσιτσιγιάννη καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο. Ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, Ελευθέριος Τζάμος, ανέπτυξε το θέμα «Γλοιοσπόριο & Κερκόσπορα δυο μυκητολογικές ασθένειες – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Το Γλοιοσπόριο θεωρείται σήμερα ως η πιο σοβαρή και καταστρεπτική ασθένεια των καρπών της ελιάς στις ελαιοκομικές χώρες όπου επικρατούν υψηλές υγρασίες. Στην Ελλάδα έγινε πρώτα γνωστή στην Κέρκυρα ως παστέλλα από το 1920. Μέχρι πρότινος η επιστημονική κοινότητα πίστευε ότι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της ασθένειας, η σήψη και η μουμιοποίηση των καρπών, εμφανίζονται μόνο με την ωρίμανσή τους. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι κάτω από πολύ ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες, το παθογόνο προσβάλλει τα άνθη και τα καρπίδια σε ευαίσθητα ποικιλίες. Ο μύκητας της Κερκόσπορας έχει καταγραφεί σε όλες τις μεσογειακές χώρες καλλιέργειας της ελιάς αλλά και στις περισσότερες περιοχές στον κόσμο. Η σοβαρότητα της ασθένειας συσχετίζεται με την επικράτηση ήπιων και υγρών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου. Ο μύκητας εμφανίζεται στην κάτω επιφάνεια των παλαιότερων φύλλων και προκαλεί έντονη φυλλόπτωση, ενώ προσβάλλει πράσινους και ώριμους καρπούς και προκαλεί σήψη και καρπόπτωση. Ο κ. Τζάμος επεσήμανε πως, «το Γλοιοσπόριο είναι μία πολύ σημαντική αρρώστια, που απασχολεί όλη την περιοχή, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Είναι μια αρρώστια πολύ δύσκολη διότι έχουν προκύψει καινούργια δεδομένα με μόλυνση που αρχίζει όχι από τότε που αλλάζουν χρώμα οι καρποί, αλλά από τα άνθη ακόμη και θα πρέπει να σκεφθούμε καινούργιους τρόπους αντιμετώπισης, καινούργια σκευάσματα και καλή πειραματική οργάνωση εις τρόπον,  ώστε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς ν’ ανταποκριθούν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που εμφανίζεται σε αυτές τις περιοχές για την ελαιοκαλλιέργεια». Ο ίδιος σημείωσε πως, «το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο την τελευταία τριετία – τετραετία λόγω των  συνεχόμενων βροχοπτώσεων και της υψηλής υγρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό το παθογόνο έχει άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα της υγρασίας και των βροχοπτώσεων». Όσο, δε, για τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είπε πως «οι προτάσεις θα βγουν μετά από ερευνητικές προσπάθειες. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες μεθόδους και μέσα και το χρόνο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας να δούμε πώς θα βρούμε να λύσουμε το πρόβλημα γιατί τώρα προέκυψε αυτή μόλυνση, που σας είπα, ότι προσβάλλει και τα άνθη. Υπάρχουν υποθέσεις, υπάρχουν παρατηρήσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί για μια σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας». Ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε το θέμα «Κυκλοκόνιο - λοιπές μυκητολογικές ασθένειες (ίσκα, σηψηρριζίες κ.α) - Καρκίνος ελιάς –  Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουνε δεδομένα για την Ελλάδα για να προτείνουμε ασφαλή μέτρα αντιμετώπισης, κυρίως ολοκληρωμένης αντιμετώπισης. Χρειάζεται να γίνουνε εκτεταμένες έρευνες στην Ελλάδα, σε κάθε περιοχή, ώστε να έχουμε σαφή πειραματικά δεδομένα και να συστήσουμε με ασφάλεια στους παραγωγούς τις εγκεκριμένες μεθόδους αντιμετώπισης για την κάθε περιοχή». Ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος ανέπτυξε το θέμα «Κυριότεροι εχθροί της ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Όπως είπε, τα έντομα γίνονται βλαβερά από τη στιγμή που διαταράσσεται σοβαρά η βιολογική ισορροπία μεταξύ αυτών και των βιολογικών εχθρών τους. Η βιοποικιλότητα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας της βιολογικής ισορροπίας γιατί εξασφαλίζει τροφή και πολλαπλασιασμό των βιολογικών εχθρών και αναφέρθηκε στους κλιματικούς παράγοντες και τις καλλιεργητικές τεχνικές. Οι σπουδαιότεροι εχθροί της ελιάς είναι: Δάκος της ελιάς, Πυρηνοτρήτης, Ρυγχίτης, Καλόκορις, Μαργαρόνια, Λεκάνιο, Βαμβακάδα, Κηκιδόμυιγες φύλλων και κλαδιών, Ακάρεα, Ξυλοφάγα. Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, «οι εκδηλώσεις είχαν σκοπό την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας σε ασθένειες όπως το Γλοισπόριο και η Κερκόσπορα οι οποίες την τελευταία χρονιά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου της περιοχής μας. Είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας τον Ομότιμο Kαθηγητή και πρόεδρο της Φυτιατρικής, τον κ. Τζάμο, πολύ έμπειρο και με πολύ δουλειά στα θέματα αυτά και τον κ. Τσιτσιγιάννη, επίκουρο καθηγητή, και μας παρουσίασαν τα νέα δεδομένα και τι πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί, πως πρέπει να κινηθούμε, σε ποια κατεύθυνση και τι μελέτες πρέπει να γίνουν για την επιδημιολογία της ασθένειας για να δούμε το πότε πρέπει να κάνουμε τις επεμβάσεις στα πλαίσια της εφαρμογής της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των ασθενειών στην ελιά. Ταυτόχρονα έγινε και μία αναφορά στους εχθρούς της ελιάς και για το δάκο, το οποίο ήταν κι αυτό επίκαιρο, ώστε οι παραγωγοί να έχουνε μία ολοκληρωμένη αντίληψη για την αντιμετώπιση στα πλαίσια της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας των εχθρών και ασθενειών της ελιάς, κάτι που το κάνουμε έγκαιρα πριν αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος ώστε να είναι οι παραγωγοί ενήμεροι και να μην έχουμε προβλήματα όταν οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, όπως ήταν πέρυσι, και έχουμε και μείωση της παραγωγής αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας του παραγομένου ελαιολάδου». Τις εσπερίδες διοργάνωσαν η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, η Ομάδα Παραγωγών «Ελαιώνας», οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Βόλτα στην πόλη της Κυπαρισσίας για την 3η Εκπτωτική Βραδιά την Παρασκευή (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ευκαιρία για βραδινή βόλτα στην αγορά της Κυπαρισσίας και ψώνια σε ασυναγώνιστες τιμές, με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις, είχαν την ευκαιρία να κάνουν την Παρασκευή κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, στην 3η Εκπτωτική Βραδιά που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος». Στόχος – αυτονόητο είναι – δεν ήταν το κέρδος σε χρήματα και η αύξηση του τζίρου των καταστημάτων και επιχειρήσεων, αλλά η αφορμή, το έναυσμα για προσέλκυση του ενδιαφέροντος του κόσμου για μια βραδινή βόλτα στην αγορά της πόλης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» και τα καταστήματα  συμμετέχοντας στο θεσμό των χειμερινών εκπτώσεων, που άρχισαν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και λήγουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους του αλλά και στους καταναλωτές - πελάτες, προσπαθούν να αντιστρέψουν την αρνητική διάθεση και να επιτύχουν την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς. Οι επαγγελματίες της πόλης με όμορφα και λαμπερά χαμόγελα υποδέχονταν τον κόσμο, ενώ προσέφεραν κεράσματα και μικρά happenings φιλοξενίας για μικρούς και μεγαλύτερους «ζεσταίνοντας» περισσότερο τη γλυκιά βραδιά, κάνοντάς την ξεχωριστή.  Πολλοί συνδύασαν βόλτα στα καταστήματα και ψώνια, χαλαρά, με καφέ, ποτό, γλύκισμα ή μεζέδες στην πλατεία, την Πάνω Πόλη και το» Εν Πλω» στην παραλία. Όσο για τα μικρά παιδιά, έδειχναν πως χάρηκαν τη βόλτα τους και έπαιζαν μέχρι και τα μεσάνυχτα! Στο κατάστημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρη Αβδάλα, μάλιστα, έκοψαν και την πίτα τους για το νέο έτος, σε εορταστικό κλίμα, με χαρά και χαμόγελα! Όπως, δε, τονίζουν οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, «ευελπιστούμε οι προσπάθειες μας να γίνουν η αφορμή της επιστροφής μας στην κανονικότητα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους μας»!

***  Να ανασταλεί η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη ζητούν οι μηχανικοί της Τριφυλίας 
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια  απασχολούν έντονα κυρίως τους αγρότες αλλά και όλους τους πολίτες, που έχουν στην κατοχή τους αγροτική ιδιοκτησία στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας. Η κοινωνική αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, οι αγρότες αλλά και όσοι ασχολούνται με την αγροτική καλλιέργεια κυρίως της ελιάς και δευτερεύοντος του αμπελιού αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία, την αποβολή τους από εκτάσεις που καλλιεργούσαν για δεκαετίες, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος τους, την επιβάρυνσή τους με υπέρογκα «τέλη» και πρόσθετα έξοδα, προκειμένου να ασκήσουν αντιρρήσεις.
      Για το σύνολο της Τριφυλίας με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η ανάρτηση των δασικών χαρτών περιέχει λάθη παραλήψεις και ανακρίβειες που και η ίδια η Δ/νση Δασών Καλαμάτας και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας έχουν δημόσια παραδεχθεί ότι υπάρχουν. Συνοπτικά αναφέρουμε εκτάσεις που ήταν ανέκαθεν γεωργικές και από λάθη της φωτοερμηνείας εμφανίζονται δασικές εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί στον εποικισμό, ή από παραχωρητήρια του δασαρχείου κατά το παρελθόν, εκτάσεις που σύμφωνα με χαρακτηρισμούς επίσημους του Δασαρχείου δεν είναι δασικές, εκτάσεις που είναι μέσα σε όρια οικισμών και δεν έπρεπε να χαρακτηριστούν και εκτάσεις γεωργικές που στο παρελθόν έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες εμφανίζονται στην ανάρτηση να μην έχουν αποχαρακτηριστεί από αναδασωτέες.
     Καλείται ο πολίτης να υποβάλει ενστάσεις σε ασφυκτική προθεσμία δυο μηνών για να «διορθώσει» αυτά τα λάθη και τις παραλήψεις, διαφορετικά σε 45 ημέρες σύμφωνα με την απόφαση ανάρτησης και το νόμο, οι χάρτες θα κυρωθούν και οι εκτάσεις αυτές θα θεωρούνται δασικές.
     Για να έχεις το «δικαίωμα» να υποβάλεις ένσταση απαιτείται η πληρωμή υψηλού χρηματικού «τέλους», που κλιμακώνεται ανάλογα με το εμβαδόν της αμφισβητούμενης έκτασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για 6  στρέμματα απαιτούνται 450 ευρώ και για 21 στρέμματα 900 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος  για την υποβολή της ένστασης και την τεχνική υποστήριξη στη φάση της εκδίκασης.
     Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών ενώ φέρουν τεράστια ευθύνη επειδή δεν φρόντισαν κατά το παρελθόν για τη σύνταξη των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου ώστε να μπει ένα τέλος στις καταπατήσεις των δημοσίων και δασικών εκτάσεων, έρχονται σήμερα να εντάξουν την αναγκαιότητα της σύνταξης των δασικών χαρτών στην εισπρακτική λογική που χαρακτηρίζει πλέον κάθε νομοθέτημα που ψηφίζεται από την ελληνική βουλή.
   Επειδή πιστεύουμε ότι η κατάρτιση ορθών δασικών χαρτών είναι αναγκαιότητα για το χωροταξικό σχεδιασμό, για την προάσπιση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και για τη διαφύλαξη του δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος ζητάμε.
  !_ Να ανασταλεί η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις επειδή δεν ευθύνεται ο πολίτης γι’ αυτά.
  1. Να αναθεωρηθεί η δασική νομοθεσία όσον αφορά τις Α/Φ του 1945 που λαμβάνονται υπ’ όψιν για το χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων. Οι ουσιαστικοί λόγοι γι’ αυτό είναι δυο και σχετίζονται με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που διαμορφώθηκαν σε διάστημα 71 χρόνων και με τεχνικά θέματα ακρίβειας και επαρκούς ανάλυσης που δεν διαθέτουν οι Α/Φ του 1945 με συνέπεια να δημιουργούνται και αδικίες.
  2. Οι διορθωμένοι δασικοί χάρτες να αναρτηθούν και να δοθεί ικανοποιητικό διάστημα 6 μηνών ώστε οι πολίτες να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους χωρίς παράβολο.
  3. Στις επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων να συμμετέχει ως μέλος και εκπρόσωπος του ΤΕΕ
  4. Η κυβέρνηση να μεριμνήσει για τη στελέχωση των δασαρχείων με επιστημονικό προσωπικό ώστε να υπάρχει εξυπηρέτηση του πολίτη στα αιτήματα που υποβάλλει.

*** Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 50.000 κάτοικοι μετά από βόμβα που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη 
Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν η εύρεση της αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες. Το βάρος της, ξεπερνά τα 250 κιλά και θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο, για να εξουδετερωθεί.
Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
«Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου», δηλώνει στο Seleo η Βούλα Πατουλίδου.
Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες.
Ήδη ψάχνουν λεωφορεία που θα μετακινήσουν τους κατοίκους και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά αναζητείται και το σημείο που θα παραμείνουν έως το τέλος της επιχείρησης.
«Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε», αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου.
Για 4 χιλιοστά, το μηχάνημα που άνοιγε τρύπα για την νέα δεξαμενή στο κατάστημα υγρών καυσίμων, δεν «άγγιξε» την βόμβα. Αν την ακουμπούσε το μηχάνημα, δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί.
«To τι μπορεί να συμβεί, αν δούμε πολεμικές ταινίες, μπορούμε να καταλάβουμε» λέει η Βούλα Πατουλίδου στο Seleo «αν έσκαγε, δεν θέλω να ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Χωρίς να έχω ειδίκευση και μόνο την εικόνα που έχουμε από ταινίες, φανταζόμαστε...»
Αύριο θα γίνει νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ανακοινωθούν οι οδοί που θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης.

***  "Έφυγε" ένας μεγάλος φίλος της Καλαμάτας 
Με βαθιά θλίψη, ο Δήμος Καλαμάτας πληροφορήθηκε την εκδημία, στις 4 Φεβρουαρίου 2017, του Christian Ljunggren, μεγάλου μαέστρου της χορωδιακής μουσικής και πρωτεργάτη του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Ο αείμνηστος μαέστρος υπέκυψε στα 75 χρόνια του, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπιζε με σθένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήλθε στην Καλαμάτα και διηύθυνε τις σπουδαίες τελετές ενάρξεως και λήξεως του Φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων εντυπωσίασε το κοινό και τους χορωδούς, ενώ υπεβάλετο σε χημειοθεραπεία.
Ο Σουηδός Christian Ljunggren, με σπουδές στη θεολογία, στη μουσική και στη μουσικολογία, δεν υπήρξε μόνο μεγάλος καλλιτέχνης και εξαιρετικός συντονιστής των μουσικών προγραμμάτων της Σουηδικής Ραδιοφωνίας επί 20ετία, αλλά και επαγγελματίας με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες, καθώς και βαθιά γνώση ακόμη και των οικονομικών παραμέτρων του καλλιτεχνικού χώρου. Οι ιδιότητές του αυτές καταδεικνύουν την πολυμερή προσωπικότητά του, που συνεδύαζε την υψηλή καλλιτεχνική ενασχόληση με την πρακτικότητα. Υπήρξε, επίσης, γνώστης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο της Interkultur, της οποίας διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναπτύσσοντας παγκόσμια δράση, ενώ στο τέλος της ζωής του τιμήθηκε και με το αξίωμα του Επιτίμου Προέδρου, ο Christian Ljunggren έβαλε τα θεμέλια του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, προετοίμασε τη διενέργειά του για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και είχε το γενικό συντονισμό κατά την εξέλιξή του. Η συνεργασία του με το Δήμο Καλαμάτας υπήρξε άψογη και ο Δήμαρχος τον τίμησε, επιδίδοντάς του αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, μετά τη λήξη του Διαγωνισμού.
Ο Π. Νίκας απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στη σύζυγο του εκλιπόντος, Margaretha, καθώς και στον Πρόεδρο της Interkultur.

***  Στην Καλαμάτα ο Νικός Μιχαλολιάκος 
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Χρυσής Αυγής Νικός Μιχαλολιάκος όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης της οργάνωση της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας.
Ο λόγος παρουσίας του είναι να παρευρεθεί σε κομματική εκδήλωση, που θα γίνει στο ξενοδοχείο ΡΕΞ στις 6:30 το απόγευμα.

*** Γιώτα Κοζομπόλη: Μείωση του τέλους αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες 
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση  που υπογράφουν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μειώνονται περαιτέρω τα τέλη αντιρρήσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να υποβάλουν αντίρρηση, σε περίπτωση που διαφωνούν με την εκτίμηση της θεματικής αποτύπωσης του δασικού χάρτη της περιοχής τους υπενθυμίζεται, ότι τα τέλη αντιρρήσεων, από τον Νοέμβριο 2016, είναι ήδη μειωμένα κατά 10%, σε σχέση την αντίστοιχη ΚΥΑ που είχε εκδοθεί το 2014.
Η  νέα ΚΥΑ προβλέπει την περαιτέρω μείωση των τελών, ειδικά για τους πολίτες που κατέχουν μικρές εκτάσεις, καθώς επίσης και τη διαίρεση της κατηγορίας από 5 έως 20 στρέμματα, σε δύο κατηγορίες, από 5 έως 10 στρέμματα και από 10 έως 20 στρέμματα.
Σύμφωνα με την νέα κατανομή, οι μειώσεις των τελών στις χαμηλές κατηγορίες φτάνουν έως και 60%, ενώ στην ανώτερη κατηγορία η μείωση είναι 7%, όπως φαίνονται αναλυτικότερα στον παρακάτω πίνακα:
Κλάση έκτασηςΠροηγούμενα ποσάΝέα ποσά
α) <=100 m220 €10 €
β) <= 1.000 m245 €40 €
γ) >1.000 m2&<= 5.000 m2135 €90 €
δ) >5.000 m2&<= 10.000 m2450 €180 €
ε) >10.000 m2&<= 20.000 m2450 €350 €
στ) >20.000 m2&<= 100.000 m2900 €700 €
ζ) >100.000 m2&<= 300.000 m21.800 €1.400 €
η) >300.000 m23.600 €3.300 €
Ταυτόχρονα, υπάρχουν ήδη πέντε περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται από την καταβολή τέλους αντιρρήσεων, όπως είναι:
·         οι περιπτώσεις περιοχών που συμπεριλήφθηκαν στο δασικό χάρτη λόγω μη αποτύπωσης των ρυμοτομικών σχεδίων,
·         οι περιοχές που φαίνονται ως δασικές το 1945, αλλά περιλαμβάνονται στον εποικισμό,
·         οι περιοχές που φαίνονται είτε το 1945, είτε τώρα, ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις και περιλαμβάνονται στον εποικισμό,
·         οι περιοχές με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού και
·         οι  περιοχές με εκκρεμείς πράξεις χαρακτηρισμού.
Η ανάρτηση και  η κύρωση  των δασικών χαρτών αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΕΝ και ένα σημαντικό εργαλείο, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την αειφορική ανάπτυξη της χώρας.
Εξάλλου, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, με τα ανώτατα στελέχη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων κατέστη σαφές ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η στενότερη συνεργασία των δύο μερών, προκειμένου να καταγράφονται άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν και να δίνονται απαντήσεις και λύσεις, προς τις υπηρεσίες  και προς  και τους πολίτες.
Ο ήδη αυξημένος χρόνος υποβολής των αντιρρήσεων, κατά 15 ημέρες, δηλαδή από τις 45 στις 60 ημέρες, η ενίσχυση των Σημείων Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), η αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, καθώς και οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις για τον αγροτικό κόσμο στοχεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. Η δε περαιτέρω μείωση των τελών αντίρρησης, με βάση την νέα ΚΥΑ, επιτρέπει σε περισσότερους πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις, προλαμβάνοντας οποιαδήποτε κοινωνική αδικία. 

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
Από  Αθήνα 06-02-2017 Κερατσίνι .,

***~
 
  *** Για την Σούπερ Λίγκα Σ/Κ  19η  αγωνιστική :
Στις αναμετρήσεις για την 19η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1
(80΄ Ναζλίδης - 84΄ Νίκιτς)

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-0
(12΄ Μαρκόφσκι, 76΄ Μουνιός)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1
(31΄ Κόντε - 56΄ Μπεργκ)

ΑΕΚ - Βέροια
(12΄, 89΄ Χριστοδουλόπουλος, 15΄ Λαμπρόπουλος, 25΄ Μάνταλος, 36΄αυτ. Τομάς, 40΄ Βράνιες)

Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0
(22΄ Κόρμπος, 67΄πεν. Μπεν)

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2
(28΄ Σακχόφ, 70΄ Πρίγιοβιτς, 84΄ Ενρίκε - 18΄,79΄ Μανιάς)

Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0
(2' Βιάνα, 42' Ελιονούσι, 56' Φορτούνης)
Σάββατο 4-2-2017  :
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1  .- ^

Τα  γκολ :στο 80' για την ΑΕΛ με γκολ του Ναζλίδη (ενδεχομένως να είναι και αυτογκόλ του Γκόμες με την πορεία που παίρνει η μπάλα), στο 84΄  ο Νίκιτς από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε εντελώς αμαρκάριστος για την κεφαλιά, νικώντας τον Ξενοδόχοφ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.-
 Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α' βοηθός: Χρήστος Ακρίβος
Β' βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Παναγιώτης Συμεωνίδης
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (Κόντορ 67'), Τικό (Αμίτ 46'), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλετις, Βαρέλα (Τσακοπίνο 74'), Κάπος, Ναζλίδης, Αβραάμ.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (Νίκιτς 66'), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκομές, Κόντος (Ζορμπάς 64'), Σιόντης (Γεωργακόπουλος 82'), Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.
VIDEO :
~* Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/YgFpeDgs3Ms .-
~*Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/RPFIbCXw8ik .- 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ     2-0 .-^
Τα  γκολ :  ο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 12’  , στο 76’, ο Μουνιός .-
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Λόπες (68’ Κουτρομάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Ροντρίγκες, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (78’ Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46’ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (65’ Ντάουντα), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Κατράνης
VIDEO :
~*Παναιτωλικός- Ατρόμητος  2-0  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/2KJXzvY52v8 .-

ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1 .- ^
 Τα γκολ : Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ και οι «πράσινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μπεργκ στο 56΄, στην τρίτη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League.
Διαιτητής: Θ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Κοζορώνης, Ακόστα - Τελάντερ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης
 ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72΄ Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68΄ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61΄ Ναδάλες)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59΄ Μολέδο), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Λουντ (63΄ Π.Βλαχοδήμος), Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.
VIDEO :
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟ  1-1  1ο  γκολ  1-0  4/2/2017:
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1   γκολ ισοφάρισης  4/2/2017: https://youtu.be/jD8eJmGgdX8 .-
~*Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/wMx4_di_rms .- 

~** ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»
 Εξέδωσε ανακοίνωση
Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, το οποίο έληξε 1-1.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το διαιτητικό τρίο στα Γιάννενα έχει διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος τόσο με την κατακύρωση του αντικανονικού (offside) γκολ των γηπεδούχων και με την μη αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ, Καρανίκα που χτύπησε με τον αγκώνα τον Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και με τις λανθασμένες υποδείξεις offside εις βάρος ποδοσφαιριστών μας και τον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι εντός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες στη Super League και η ΚΕΔ πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της για αυτήν την κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 5-2-2017 :

ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ   6-0  , (5-0) .-^
Τα  γκολ : 12΄ ο Χριστοδουλόπουλος , 15΄ ο Λαμπρόπουλος , 25΄ ο Μάνταλος , 36΄ αυτογκόλ  ο Τομάς , 41΄ ο Βράνιες, 89΄ ο Χριστοδουλόπουλος .-
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο, Πέκχαρτ
ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Μελίσσης, Αντονιάν, Γκονζάλες, Μπαλάφας, Άρτσε, Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Μπακασέτας.
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Καντιμοίρης, Στόιτσεφ, Σισόκο, Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Μπελαΐντ, Λινάρδος.
~* 66' - Κίτρινη κάρτα για τη Βέροια Τη βλέπει ο Ασίγκμπα για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο. ,
~** Στις θέσεις των Ντίντακ και Λαμπρόπουλου μπαίνουν οι Βινίσιους και Κολοβέτσιος. , Ο Στόιτσεφ αντικαθιστά τον Άρτσε. , 68' Στη θέση του Αραούχο μπαίνει ο Πατίτο. , Ο Σισοκό αντικαθιστά τον τραυματία Αντονιάν. ,
Βίντεο  :
~*ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ  6ο  γκολ  6-0 5/2/2017 :
 https://youtu.be/LgL_g5HjpHM .-
~*ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ  6-0  5/2/2017 δηλώσεις γκολ:
https://youtu.be/NaTY7xmFsaQ .-

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  3-2 .-^ 
Τα  γκολ :
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενά), βοηθοί Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας-Λευκάδας) - Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου).
Κίτρινες: Μάτος, Γλύκος- Χαμντανί, Μάσσα, Γιαννούλης, Ντοναρούμα, Ιγκλέσιας.
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46' Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87' Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69' Πρίγιοβιτς).
Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66' Φαρινά), Τσουκαλάς, Μάσα (79' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46' Ιγκλέσιας) Μανιάς.

~ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης και Κουλούρης.
Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Μάσα, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος και Μανιάς.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ οι: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κίτσιου, Χαρίσης, Κάτσε, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο του Αστέρα βρίσκονται οι: Αθανασιάδης, Στανισάβλιεβιτς, Ιγλέσιας, Ιωαννίδης, Φαρίνια, Κυριακόπουλος και Χαϊντουτσίκ.
~*  2' Κίτρινη κάρτα στον Χαμντανί. ,
~**
Βίντεο :
~*ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   3-2  1ο  γκολ 0-1  5/2/2017:
https://youtu.be/rY35QizDPEE .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  3-2  γκολ ισιφαρισης 1-1  5/2/2017:
https://youtu.be/z5O3RHTzw8Y .-

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ  2-0 .-^ .-^
Τα γκολ :
Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Φούντας, Κόρμπος - Ντε Λούκας, Λουσέρο, Καρασαλίδης
Κόκκινες: 42΄ Ντε Λούκας
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79΄ Λάμπρου), Φούντας (53΄ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ (90΄ Σαββίδης), Μπεν.
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Ράνος (46΄ Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς (63΄ Γιουνές), Λισγάρας.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος. Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς και 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Φούντας, Μασούντ, Μπεν.
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας.
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοάτα, Σαββίδης, Καθάριος, Αντωνιάδης, Μαχμούτοβιτς.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων Ζαρόπουλος, Γιουνές, Μεχία, Πιτσέλι, Λ. Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά.
~*
~**

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ   3-0 .-^
Τα γκολ :
Διαιτητής: Ευάγγελος ΚιοτζένηςΚίτρινες: Φορτούνης, Μάρτινς, Φιγκέιρας - ΣτάμουΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (60΄ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72΄ Μανθάτης), Φορτούνης (78΄ Μάριν), Σεμπά, Ιντέγε.ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80΄ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61΄ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68΄ Μπαστακός).

Δευτέρα 6-2-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-2 ,(0-2) .-
Τα  γκολ :3' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά   ο Μενδρινός ,23' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά! ο Σίγκνεβιτς   ,  64' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ! Ο Τόνι Σίλβα ,
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης). Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί, Καραχάλιος, Λάτσι, Σίλβα, Γιακουμάκης, Μάντζιος
Στον πάγκο: Moσχονάς, Μαχαίρας, Καλτσάς, Καραμπουέ, Γιουσούφ, Μιλιάζες, Μουσικάκης.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Βάντερσον, Κάργας, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος, Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Μαραγκός, Ντεβέσα, Γιορέντε, Αποστολόπουλος, Παπανικολάου, Γουνδουλάκης.
~*1' Κίτρινη κάρτα στον Ουόν ,15' Κίτρινη κάρτα στον Σίγκνεβιτς. ,45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα. , 49' Αποβολή για τον Πλατανιά. Ο Στάθης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Γιουσούφ. Με δέκα οι φιλοξενούμενοι. , Κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά. ,75' Kίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο. , 92' Κίτρινη κάρτα στον Καραμπουέ. ,  93' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου.-
~**49' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Γιουσούφ αντί Λάτσι. , 53' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Αποστολόπουλος αντί Μανούσου. , 56' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Καραμπουέ αντί Μάντζιου. , 72' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Γιορέντε αντί Γιακουμάκη. , 72' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Σουμπίνιο αντί Μεντί. , .-
VIDEO :
~*Λεβαδειακός-Πλατανιάς   1-2   τα γκολ 6/2/2017:
 https://youtu.be/fVJL7Q0Bnog .-
~*Παραπομπή Τζήλου διαιτητή ΠΑΣ-ΠΑΟ 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/HpRy4lhtxCI .-

***  Σε αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάββατο 4-2-2017 :
Τρίκαλα-Λαύριο 75-78
Διαιτητές: Σώμος-Καλδίρης-Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-41, 54-67, 75-78
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 7 (1), Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 12 (3), Εζιούκου 4, Μπιρούτα 16 (2), Πουλιανίτης 4, Μπάρλοου 13 (1/9 τρίπ.), Καλογιαννίδης, Χότον 7 (10 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης 3 (1)
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Νίξον 3, Χάμιλτον 7 (1), Πάντερ 11 (3), Έβανς 25, Γκρέι 5 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 5, Μπολντς 11 (1)

Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών 71-56
 Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-33, 53-44, 71-56
Διαιτητές: Σχινάς-Μπίκας-Παγώνης
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Άρνολντ 17 (2), Φιτζπάτρικ 21 (3), Τάλτον 16 (3), Γιαννόπουλος, Κράβιτς, Κόττας 2, Ράζις, Χριστοδούλου 10, Σάφτενααρ 4, Καμπερίδης 1, Θεοδωρίδης, Τζόζεφ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 12 (1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 6, Καλινόσκι 11 (1), Ράινς 6, Στόκτον 9 (1), Βεργίνης 5, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης 1, Μπάβτσιτς 2, Τσιάρας

Προμηθέας Πατρών-Κολοσσός Ρόδου 78-68
Τα δεκάλεπτα: 9-10, 32-33, 58-45, 78-68
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός-Θεονάς
 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπάσινγκεϊμ 21(2), Πέττας, Φαγέ 8(1), Ντίκερσον 5, Μουρ 9(1), Παπαντωνίου 4, Γκίκας 18(4), Γερομιχαλός 4, Τζόουνς 8(1), Τόντιτς 1
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλος 6, Χολ 5 (2/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 36 λεπτά), Τσούκου 16(3), Γεωργαλής 6(2), Άχονεν 4, Παπαδάκης 17(5)

ΑΕΚ-Κύμη 71-65
Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-35, 48-49, 71-65
Διαιτητές: Διαμαντής-Μαλαμάς-Ζαχαρής
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 8, Ελονού 7, Βασιλειάδης 11 (1), Λαρεντζάκης 6 (1), Ουίλιαμς 3 (1), ΜακΓκραθ 3 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 13 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 20
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Σχίζας 11 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Σταμάτης 18 (1), Πάλμπλαντ 1, Όρτον 15, Σιγκούνας 8 (2), Κατράνας, Τζόλος, Κουκουλάς 7, Κωνσταντακόπουλος.

ΠΑΟΚ-Άρης 21:00   62-58  .- ^


Κυριακή 5-2-2017:

Ολυμπιακός-Δόξα Λευκάδας (5/2, 17:30)  84-60 .-^
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 37-29, 60-45, 84-60
Διαιτητές: Παναγιώτου-Κωνσταντινόπουλος-Δαρλαμήτσος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 2, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 11 (3), Μάντζαρης, Μπιρτς 5, Ουότερς 15 (1), Αγραβάνης 8 (1), Λοτζέσκι 17, Αθηναίου 10 (2)
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 6, Άμποτ 11 (1), Ντόμπλας 8, Ρόμπινσον 9 (1), Χάρις 12, Πεταλωτής 3, Δεμερτζής, Γεωργάκης 2, Ψαθάς 9 (1), Τσαλδάρης
Δευτέρα 6-2-2017 :
Κόροιβος Αμαλιάδας -Παναθηναϊκός (6/2, 17:00)  55-77  .- ,-^ 
Τα δεκάλεπτα: 12-25, 24-39, 33-54, 55-77
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Κ.-Καλογερόπουλος-Πιτσίλκας Β.
ΚΟΡΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 13 (11 ριμπ.), Σταρκς 9, Πόλαρντ 13, Χολ 7, Γκότσερ 4, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης 3, Χατζηνικόλας 5 (1), Σπυριδωνίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής, Ιωακειμίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 6 (1), Ρίβερς 3, Τζέιμς 6, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Παππάς 9 (1), Τζεντίλε 12, Σίνγκλετον 4.
~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
=========================
Β.
1. Ολυμπιακός 29 -15αγ.
. Παναθηναϊκός 29 -15αγ.
. ΑΕΚ 29
4. Κολοσσός Ρόδου 25
5. Αρης 24 -15αγ.
6. ΠΑΟΚ 23 -15αγ.
. Ρέθυμνο 23
8. Λαύριο 22
. Τρίκαλα 22
. Προμηθέας Πατρών 22
11. Κύμη 21
12. Κόροιβος Αμαλιάδας 20 -15αγ.
. Απόλλων Πατρών 20
14. Δόξα Λευκάδας 18 -15αγ.

***  Χθες  2/2/2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός  75-90 , (36-56) .-^
 
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
21η αγωνιστική
Πέμπτη, 2/2/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)   75-90 , (36-56) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 13-33 , (36-56) , 54-69 , 75-90 .-
VIDEO :
~*ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-90  21η  αγων  2/2/ 2017: https://youtu.be/aeful0VDJNY .-  .-
~*Ούνιξ Καζάν- Ολυμπιακός  75-90   3η περίοδος  54-69  21η αγων  2/2/2017: https://youtu.be/UJc99RAhv5s .-
~*Ούνιξ Καζάν- ΟΣΦΠ  75-90  21η αγων  2/2/2017:
 https://youtu.be/xEttwk958cs .-
~*ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ- ΟΣΦΠ  75-90 Ημίχρονο 36-56  1ο  δεκάλεπτο 13-33  2/2/2017: https://youtu.be/xEttwk958cs .- 

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  77-71 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,36-40 , 60-51 , 77-71 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  89-85 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  90-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-21 , 41-43, 66-53 , 90-75 .-

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  89-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-24 , 38-51 , 61-73 , 89-87 .- ^

Σήμερα  .....  Παρασκευή, 3/2/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 
 79-84 (40-43). -^
Τα δεκάλεπτα : 24-18, (40-43) ,64-68 , 79-84 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πάντερ (Γερμανία)
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Εργκίν Αταμάν): Μίτσοφ 14 (2), Φιτιπάλντο, Τάιους 7, Σιλμπ 14 (2), Πλάις 15, Νταγιέ 2, Γκιουλέρ 11 (1), Ντίμπλερ 11 (3), Κοκσάλ 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 18 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 15 (5), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 8, Καλάθης 10 (2).
VIDEO :
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-84   Α΄ ημίχρονο  40-43  21η αγωνιστική  3/2/2017:  https://youtu.be/x1CAzHd2lZo .-
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-84  21η  αγωνιστική 3/2/2017 : https://youtu.be/k8Gd36lGFO8 .-
:~*Γαλατάσαράϊ-ΠΑΟ   79-84   2ο  δεκάλεπτο 40-43  3/2/2017: https://youtu.be/uj832dV_0dE .-
~*Γαλατασαράϊ- ΠΑΟ  79-84  1η περίοδος 24-18  3/2/2017: https://youtu.be/kKVP5Krno-c .-
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΠΑΟ  79-84 3η περίοδος 64-68  3/2/2017: https://youtu.be/839wZbyLXkY .- 

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  71-79 , ( 33-39) .-^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 72-86 ,(36-47) .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 16-5 37
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-6   36
Ολυμπιακός 15-6 36
Φενερμπαχτσέ 14-7   35
------------------
Ερυθρός Αστέρας 12-9 33
Μπασκόνια 12-9 33
Παναθηναϊκός 12-9 33
Νταρουσάφακα 10-11  31
Αναντολού Εφές    10-11 31
-----------------------------
Ζαλγκίρις         9-12  30
Μπαρτσελόνα 8-13  29
Μπάμπεργκ         8-13 29
Ούνιξ Καζάν 7-14  28
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-14  28
Αρμάνι Μιλάνο     7-14 28
Γαλατάσαραϊ 6-15  27
*** Γ΄ Εθνική   18η αγωνιστική 
Κυριακή 5-2-2017 :
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  2-1 .- ^
ΘΗΒΑ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 .- ^
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  1-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδος-ΕΝΩΣΗΣ Ερμιονίδας   0-0 .- ^
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-1 .- ^
***   Τα  αποτελέσματα στους τρείς ομίλους της Γ΄ Εθνικής :
1ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Μακεδονικός Φούφα – Ορφέας Ξάνθης (αναβολή)
Καβάλα – Λαγκαδάς 1-0
Νάουσα – Απόλλων Καλαμαριάς 2-2
Δόξα Δράμας – Δόξα Προσκυνητών 4-2
Απόλλων Παραλιμνίου – Καμπανιακός 1-2
Νέστος Χρυσούπολης-Εορδαϊκός (Τετάρτη 1/2-15:00)
ΑΟ Καρδίας-Αλμωπός Αριδαίας (Τετάρτη 1/2-15:00)
Εορδαϊκός – Αλμωπός Αριδαίας 0-3 (14η αγωνιστική)

2ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Απόλλων Λάρισας – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0
Αμβρακία Κωστακιών – Πύδνα Κίτρους 0-2
Πιερικός – Τηλυκράτης 0-0
Ρήγας Φεραίος – Διαγόρας Σεβαστής 0-2
Ολυμπιακός Βόλου – AE Ιστιαίας 2-0
Θεσπρωτός – Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-1
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αστέρας Πετριτή (Τετάρτη 1/2-15:00)
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου (Τετάρτη 1/2-15:00)
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0 (14η αγωνιστική)

3ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου – Θήβα 2-1
Δόξα Μεγαλόπολης – Ζευγολατιό 0-1
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή 3-0
Χαλκίδα – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0
Παναχαϊκή – Αιολικός 1-0
Ερμιονίδα – Παναρκαδικός 1-1
Λουτράκι – Παναργειακός 1-0

4ος όμιλος-17η αγωνιστική
Άγιος Ιερόθεος – Ιωνικός 0-0
Ερμής Ζωνιανών – Ηλυσιακός 2-0
Προοδευτική – Θύελλα Ραφήνας 1-1
Ρόδος – Εργοτέλης 0-3
Εθνικός – Ιάλυσος 2-1
Ατσαλένιος – Κηφισιά 2-1
Τριγλία Ραφήνας – Πανθηραϊκός 3-0

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της Football League. :
~* Σε Εξ  αναβολής 9η αγωνιστικής Football League :
 
ΧΑΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗ    2-2 .- ^
ΑΟ Χανιά (Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης Ντούμος (61? Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (80? Βανκεβάι).
Σπάρτη (Αντωνίου): Κραβαρίτης Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (46? Αναστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς, Οικονόμοπουλος (46? Λώττας), Ροβίθης (77? Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.
Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας)

14η  αγωνιστική 
Σάββατο 4-2-2017  :
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 0-1 .- ^
Κυριακή  5-2-2017 :
ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ   1-0  .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -ΣΠΑΡΤΗ  1-2  .- ^
ΚΑΛΛΟΝΗ -ΚΑΛΙΘΕΑ 2-0  .- ^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  2-1 .-^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ  1-3  .- ^
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΝΝΑΓΕΝΙΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  0-0 .- ^
ΟΦΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3-0 α.α. .- ^
           

 *** ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  Σ/Κ  4 και 5-2-2017 :
Α΄ Τοπικό 18η  αγωνιστική
Σάββατο  4-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-4 .- ^
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΦΑΡΡΑΙ  0-3 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας   0-3 .-α.α.
Κυριακή  5-2-2017 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ  1-0 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΙΟΛΙΤΣΙ  1-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας   0-3 .-^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  0-1 .- ^

Α1 Τοπικό : 17η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   2-3 .- ^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   4-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  1-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας  3-1 .-^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   2-1 .- ^
 Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 1-2 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 3-0  .-^

Β΄ Τοπικό : 1ος όμιλος  16η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  2-1 .- ^
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  1-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  3-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΄Αμφειας - Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  1-2 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  2-2 .- ^
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος :  14η αγωνιστική
Τετάρτη 1-2-2017 :
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-1  .- ^
Σάββατο 4-2-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  0-1 .-^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης  5-0 .-^
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-0 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ- ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  2-0 .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ  2-0 .- ^

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  15η  αγωνιστική
 Δευτέρα 30-1-2017 :
ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας  1-2 .- ^
Σάββατο  4-2-2017 :
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας - ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-2 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας- ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ 5-1 .-^
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ- ΑΠΣ ΑΡΙΣ  3-1 .-^
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας  2-2 .- ^
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας- Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ  :
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 201717:00 NOVASPORTS 2
Κόροιβος - Παναθηναϊκός
Basket League
19:00 NOVASPORTS 3
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Volley League
19:00 OTE Sport 8
Γαλατάσαραϊ - Τόφας
Τούρκικο πρωτάθλημα μπάσκετ
19:30 NOVASPORTS 1
Λεβαδειακός - Πλατανιάς
Super League
21:00 NOVASPORTS 2
Μαρίτιμο - Μορεϊρένσε
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα
21:15 OTE Sport 7
Στουτγάρδη - Φορτούνα Ντίσελντορφ
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
21:45 OTE Sport 8
Ρέτζο Εμίλια - Μπρίντιζι
Ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ
21:45 OTE Sport 2
Γρανάδα - Λας Πάλμας
Ισπανικό Πρωτάθλημα
23:00 NOVASPORTS 2
Μπράγκα - Εστορίλ
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

 
ΠΛΑΤΥ Καλαμάτας από Ιπποδρομίες 2013-2016
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-    
  ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
 *** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  

~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

~**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ...... : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .-
~
***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5178   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3421   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.991  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
Από τα  βίντεο της ημέρας  για σήμερα  :
~*TRAMP 08 Τελετή παρέλασης ορκωμοσίας προέδρου 20/1/2017: https://youtu.be/qmbbxJ8vhW8 .-
~*TRAMP 10  παρέλαση προς Λευκό Οίκο προέδρου Ουάσιγκτον 20/1/2017: https://youtu.be/e5Sc7_YLuvw .-
~TRAMP 11 ορκωμοσία παρέλαση προέδρου  20/01/2017:
https://youtu.be/GKMKJDPVpzo .-
~*TRAMP 12 ο Αντιπρόεδρος στη παρέλαση  ορκωμοσίας 20/01/ 2017: https://youtu.be/oKkoAvUa4BI .-
  
  ~*Α  ΣΩΡΡΑΣ 2017:
https://youtu.be/2-_sayJzhSI .-
~* ΑΤΡΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ και Β. Θεοδωρόπουλος 10/01/2017:
https://youtu.be/uvZ8lch7cnE .-
~*Αρτεμης   Σώρας ρετσιστικές δηλώσεις  2016:
https://youtu.be/ka7tEUraQqU .-
~ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ και Ελλήνων Συνέλευση  10/1/2017:
https://youtu.be/wVvV7TMXcZQ .-

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: