ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

    Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 :
~



~***  Διαφήμιση της Apple με φόντο ένα χωριό στην Ελλάδα και πρωταγωνιστές που μιλούν ελληνικά (βίντεο) 
Η διαφήμιση για το iPhone 7 Plus είναι η τελευταία μιας σειράς σποτ που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι νέες συσκευές της Apple, όπως η αδιαβροχοποίηση, η βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η κάμερα και το λειτουργικό σύστημα iOS 10.
Η Apple έχει επίσης προηγουμένως μοιραστεί συμβουλές για το πως κανείς μπορεί να φωτογραφίζει  σαν επαγγελματίας με το εφέ  βάθος πεδίου, αναδεικνύοντας μια σειρά από προτάσεις που έχουν δώσει επαγγελματίες φωτογράφους στην ιστοσελίδα της.
Το διαφημιστικό σποτ θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα στη μετάδοση της αποψινής τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών.  Πηγή:.lifo.gr
Βίντεο  : iPhone 7 Plus – Take Mine – Apple , https://youtu.be/r8mR33cp_Fk  .-


*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Αντιτρομοκρατική! Στο "κόκκινο" η ΑΤΤΙΚΗ...

~  Σε εγρήγορση είναι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού μετά τις γιάφκες που εντοπίστηκαν σε Ηλιούπολη και Αλιμο, τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται και τρίτη γιάφκα στη Βορειοανατολική Αττική.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν χώρο στα Μεσόγεια της Αττικής, που σχετίζεται με την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Οδηγήθηκαν εκεί μετά την αξιοποίηση των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της.
Υπενθυμίζεται, ότι στο σπίτι στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν δέκα πλαστό δελτία ταυτότητας και ανδρών και γυναικών.
Την ίδια ώρα, στο σπίτι όπου συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο, με όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί ή είχαν προγραμματίσει να χρησιμοποιηθούν σε επόμενες επιθέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα".
Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
- Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο πολεμικά τυφέκια,
δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια,
τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.
- Πλησίον της οικίας στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.
- Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.
Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.
Επίσης σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής.".

*** Στην ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ το ΚΥΠΡΙΑΚΟ! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

~ Για τη Γενεύη αναχώρησε σήμερα (8/1) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου αύριο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Ο κ. Αναστασιάδης, σε ανάρτηση του στο twitter, έγραψε: "Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη, για την Κύπρο μας", ενώ τον συνοδεύουν Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τεχνοκράτες, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά των προέδρω και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Την ίδια ώρα, αναχώρησε για Γενεύη και Μουσταφά Ακιντζί.
Απόψε αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των δύο αντρών, παρουσία του απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, για να καθοριστεί η διαδικασία των τριήμερων συνομιλιών τους.

*** Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τηρούμε τα ΗΘΗ και τα ΕΘΙΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τηρούν τα ΗΘΗ και τα ΕΘΙΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας.
 
Χθες ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας μας έκοψε την πίτα και ανταλλάχτηκαν οι ευχές για το Νέο Έτος.
VIDEO : ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 06/01/2017 , https://youtu.be/fdwt9vL0XLU .-

~  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι το ελληνικό κόμμα που τηρεί όλα τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Με αγνή αγάπη για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 2017.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εύχονται σε όλους τους ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2017…

***  Στη μητέρα της Πόλας Ρούπα η επιμέλεια του 6χρονου αγοριού       Και όχι στην αδελφή της
Στη μητέρα της Πόλας Ρούπα η επιμέλεια του 6χρονου αγοριού
~ Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.
Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρας της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.
Η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται στη διάταξή της τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση».
Η διάταξη της εισαγγελέως ορίζει για την επιμέλεια τους εξής υπό όρους:
«α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και
β) με επιμέλεια της γιαγιάς να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους».
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται και στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Πόλας Ρούπα:
«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο, όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης, προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Μόνο εάν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας θα πάει στη Γενεύη ο Τσίπρας      Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ      
Μόνο εάν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας θα πάει στη Γενεύη ο Τσίπρας
~ Σαραντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες την Κυριακή για το Κυπριακό, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ως προς το ενδεχόμενο μετάβασης του πρωθυπουργού στη Γενεύη πως «θα πάει εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει την ίδια στιγμή πως η μη παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενεύη «δεν είναι ορθή στάση και αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα».
Κυβερνητική πηγή ανέφερε κατόπιν της επικοινωνίας Τσίπρα-Γκουτέρες πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εμφανίστηκε «πολύ θετικός για τις θέσεις μας» -ιδίως δεν διαφώνησε με το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΕ στη Διάσκεψη, κάτι που διακαώς επιθυμεί η Αθήνα.
Σχετικά με το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Γενεύη, η ίδια πηγή επισήμανε πως «θα πάει εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας».
Στην περίπτωση που η Τουρκία δεν αφήσει περιθώρια για λύση, εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί η διεθνής πρακτική διάσωσης των συνομιλιών, δηλαδή παύση-διαβουλεύσεις σε χαμηλότερο επίπεδο-επανέναρξη.
Σχετικά με τη διαφαινόμενη απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Γενεύη και εκπροσώπηση της τουρκικής πλευράς από τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως το γεγονός αυτό «αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα».
«Δεν είναι κατά τη γνώμη μας μία ορθή στάση» επισήμανε σε συνέντευξή του στον 9.84.
«Εμείς δουλεύουμε πάνω στο σενάριο να υπάρξει, όσο το δυνατόν, μια καλύτερη, θετικότερη εξέλιξη για τη βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Απ' αυτήν τη στάση και απ' αυτήν τη βούληση δεν παραιτούμαστε σε κανένα σημείο των διαβουλεύσεων.
»Να δούμε πως θα πάνε και σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ του κυρίου Αναστασιάδη και του κυρίου Ακιντζί και θα μπορέσουμε να έχουμε σαφέστερη εικόνα για τα πράγματα. Εγώ σας ξαναλέω ότι πηγαίνουμε με αισιοδοξία, πηγαίνουμε με τη βούληση να βρούμε τη χρυσή τομή σε ένα πρόβλημα, το οποίο, ξέρετε, πως εδώ και δεκαετίες παραμένει άλυτο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ!Προσάραξε κι άλλο τουρκικό πλοίο...

~  Το «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» ,τουρκικό πλοίο το οποίο μετέφερε ατσάλι προσάραξε κοντά στην Κω και πιο συγκεκριμένα στην Αμόγλωσσα,με πλήρωμα 14 ατόμων.Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού ενώ δεν υπήρξε εισροή υδάτων.Ευτυχώς μετά από μία ώρα το πλοίο συνέχισε την πορεία του ενώ το ελληνικό λιμενικό το δυνόδευσε σε τουρκικά ύδατα.
Να υπενθυμίσουμε πως στις 26 Δεκεμβρίου,στην ευρύτερη περιοχή είχε προσαράξει και το «Alcatras» που μετέφερε οπλικό σύστημα.Πολλές προσαράξεις πλοίων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε εκείνη την περιοχή,η οποία είναι και μεγάλης στρατηγικής σημασίας.
Ίσως οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τι συμβαίνει.

***  ΣΟΚ! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ κράτος των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ....

~ Στη δημιουργία μίας νέας κυβέρνησης φαίνεται πως στοχεύει το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI,το οποίο σήμερα έκαωε γνωστό με ανακοίνωση του, πως υιοθετεί κοινή πλατφόρμα και το Συνασπισμό των υπολοίπων αλβανικών κομμάτων, δηλαδή τα Besa-Αναγέννηση και «Συμμαχία για τους Αλβανούς».
Ηκοινή πολιτική γραμμή των τριών κομμάτων αυτών,φαίνεται πως περιλαμβάνει αρκετές μετατροπές στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων,ενώ όπως τονίζουν θέτουν τα αιτήματά τους από την ελεύθερη και δημοκρατική βούληση των Αλβανών ψηφοφόρων.
Στην ατζέντα τους προβλέπονται τα εξής:
Πλήρης ισότητα των Αλβανών όπως προβλέπεται στη Συμφωνία της Οχρίδας και το Σύνταγμα.
Πλήρης γλωσσική ισότητα,δηλαδή χρήση της αλβανικής γλώσσας στην κυβέρνηση, μαζί με τη σλαβική γλώσσα των νοτιοσλάβων ως επίσημη γλώσσα της χώρας,
Και τέλος η επίλυση της διαφοράς,όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και το διεθνές δίκαιο,όσον αφορά την ομάδα εργασίας των Αλβανών, για άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

***  Μαζιώτης-Ρούπα-Αθανασοπούλου!Τέλος στην απεργία πείνας...(ΒΙΝΤΕΟ)

~  Στα χέρια της γιαγιάς του βρίσκεται ο 6χρονος γιος της Πόλα Ρούπα και του Νικου Μαζιώτη,μετά από απόφαση της εισαγγελίας και έπειτα από γνωμάτευση της κοινωνικής λειτουργού που επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας.
Έτσι,όπως ανακοίνωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Πόλας Ρούπα, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της, Νίκος Μαζιώτης, αλλά και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, σταματούν την απεργία πείνας.
Βίντεο :  , Ραγκούσης για παιδί Ρούπα ,  https://youtu.be/rXS6dJJLg5U .-

***  Είναι 120 ετών και αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ του! Απέχει από…

~ Είναι 120 ετών και αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ του! Απέχει από…
 Είναι υπεραιωνόβιος, Ινδός και πιστεύει στα θετικά της αγαμίας. Ο Swami Sivananda είναι ένας μοναχός, ηλικίας 120 ετών και μοιράστηκε με την εφημερίδα Hindustan Times τα μυστικά της μακροζωίας.
Πέρα από την αποχή από το σεξ, ο Sivananda απέχει από το λάδι και τα μπαχαρικά, ενώ καθημερινά κάνει γιόγκα.

Γεννηθείς το 1896, όπως μαρτυρά και το διαβατήριό του, ο εν λόγω Ινδός μεγάλωσε φτωχικά και σε νεαρή ηλικία αποφάσισε να στραφεί στον μοναχισμό. «Ζω μια απλή και πειθαρχημένη ζωή. Τρώω μόνο βραστό φαγητό, ρύζι και δεν τρώω καθόλου λάδια και μπαχαρικά» λέει ενώ περιγράφει το γάλα και τα φρούτα ως τρόφιμα πολυτελείας.
Ο Swami Sivananda αναπολεί τις εποχές που οι άνθρωποι ήταν ικανοποιημένοι με τα λίγα και εύχεται υγεία σε όλο τον κόσμο.
Το πιο παράξενο απ’ όλα ωστόσο είναι ότι στην ηλικία των 120 χρόνων, ο μοναχός έχει ακόμα τα δόντια του και βλέπει τέλεια χωρίς τη βοήθεια γυαλιών!  Πηγή: Daily Mail    star.gr

***  Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ελλάδα
 
Χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα, που βρίσκεται και την Κυριακή στο έλεος του ψύχους. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Ναυπακτία και Κομοτηνή.
Ένας 77χρονος άντρας, που είχε χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής στην ορεινή Ναυπακτία, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου νεκρός, πιθανόν από υποθερμία. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 77χρονος εντοπίστηκε, λίγο πριν από τις 17:00, το απόγευμα από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κοντά στο χωριό, ενώ αγνοούνταν επί οκτώ ώρες.
Διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο Ναυπάκτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να είναι σώος και να ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
xion1
Παράλληλα, μία 78χρονη γυναίκα διακομίσθηκε νεκρή, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα το τραγικό περιστατικό, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της. 
Ουρές χιλιομέτρων στην Πατρών-Κορίνθου
Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ Ακράτας και Αιγίου προκάλεσε η χιονόπτωση σε συνδυασμό, με τη σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων. Από τη σύγκρουση έκλεισε ο δρόμος και δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο.
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε οδηγούς και επιβάτες, που αποκλειστηκαν στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου. Ειδικότερα, τα πληρώματα 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής από την Πάτρα, το Αίγιο και την Ακράτα, προσέγγιζαν αποκλεισμένους οδηγούς και επιβάτες και τους ενημέρωναν, πως αν θέλουν, μπορούν να τους μεταφέρουν σε ασφαλή χώρο.
Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε τελικά λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

***   Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς το Ιράν προχώρησε σε αύξηση των εξαγωγών του, υποβαθμίζοντας τις προσπάθειες μείωσης της παραγωγής πετρελαίου που γίνονται από άλλους εξαγωγείς, προκειμένου να μειωθεί η υπερπροσφορά στις διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, αυξημένη είναι και η δραστηριότητα στις αμερικανικές γεωτρήσεις πετρελαίου, για 10η εβδομάδα.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 56,84 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 26 σεντς από την τελευταία συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καταγράφηκαν στα 53,70 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 29 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ενημερώνει πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό ο Τσίπρας επιδιώκοντας συνεννόηση
Ημέρα ενημέρωσης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας από τον πρωθυπουργό η Δευτέρα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει συνεννόηση στο εθνικό θέμα του Κυπριακού, καθώς εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.
Στις διαδοχικές, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παράσχει ενημέρωση για όλες τις επιμέρους πτυχές, όπως και για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες: Την έναρξη των συνομιλιών των δύο πλευρών στη Γενεύη, την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, επίσης τις συναντήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη (την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς).
Νέο δεδομένο, η διαφαινόμενη, με βάση τις πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, απουσία του Προέδρου Ερντογάν από τη Διάσκεψη της Γενεύης και η εκπροσώπηση της Τουρκίας από τον πρωθυπουργό κ. Γιλντιρίμ. Μια στάση που, κατά την ελληνική κυβέρνηση, «αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα», επιπλέον «δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, ορθή», όπως δήλωνε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Αντιθέτως, η Αθήνα εργάζεται για την επίτευξη λύσης με τα πάγια χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις (δίκαιη, βιώσιμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων και αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής).
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξάλλου, θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Γενεύης «εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας», σημείωνε κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής: Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (στις 12.00 το μεσημέρι), με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (στις 2 μ.μ.), και το απόγευμα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (στις 5 μ.μ.), τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη (στις 7.30 μ.μ.) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο (στις 8.30 μ.μ.).  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Χωρίς ρεύμα αύριο η Μεσσήνη
Χωρίς ρεύμα θα μείνει αύριο για αρκετές ώρες η πόλη της Μεσσήνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ από τις 8:30 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι θα εκτελεστούν τεχνικές εργασίες. Αν πάντως οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί αντίστοιχα. Τέλος για σήμερα έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος από τις 8.30 έως και τις 9 το πρωί σε Σκάλα, Τσουκαλέικα, Κατσαρού, Ανθούσα, Μελιγαλάς και στη ΒΙ.ΠΕ. της περιοχής.

~ Από τα δικά μας βίντεο !:
~  Θεοδωρόπουλος  Ελλήνων Συνέλευσης  Γραμματέας  2017:
https://youtu.be/tLgNFyS-R9A .-
~ Αρτέμιος   ΣΩΡΟΣ  από 2009 – 2016 :
 https://youtu.be/oi9kGEEItD4 .-
~ Άρτεμις   Σώρος :
 https://youtu.be/pZuukvJnWgc .-
~ Aρτέμις ΣΩΡΟΣ 2017 :
https://youtu.be/h2lT2GwSrtM .-
~ ΑΡΦΑΡΑ ο επερχόμενος χιονιά με κρύα  5/1/2017: https://youtu.be/VYsLagHDW64 .-
~ ARFARA ο καιρός χαλάει 5/1/2017 :
 https://youtu.be/TjgDtU4qjSU .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1/2017
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0
(25΄, 90΄+3΄ Τόνσο)
Βίντεο :
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0  δηλώσεις γκολ 2η  αγων  07/01/2017: https://youtu.be/CqIe8ztBXDg .-
~**Ατρόμητος-Λεβαδειακός  2-0  το 1ο γκολ  2ης αγων  07/01/2017: https://youtu.be/MhZuummyvdM .-

 Βέροια - Ηρακλής        2η αναβολή του αγώνα , {από ΑΝΑΒΟΛΗ}

  
 
Βέροια: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε, Λινάρδος, Μίλιεβιτς, Καπετάνος, Σαρπόνγκ
Ηρακλής: Χουάντερσον, Λεοζίνιο, Στάμου, Ζιαμπάρης, Κούρος, Ρούσσος, Αγγελόπουλος, Πασάς, Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Λουκίνας

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2



(49΄ Στανισάβλιεβιτς, 66΄ Ιγκόρ Σίλβα, 81΄ Τσουκαλάς - 36΄, 68΄ Πέκχαρτ)
Βίντεο :
~**Ατρόμητος-Λεβαδειακός  2-0  το 1ο γκολ  2ης αγων  07/01/2017: https://youtu.be/MhZuummyvdM .-
~**ΑΣΤΕΡΑΣ Tr- ΑΕΚ α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ 2η αγων  07/01/2017:
https://youtu.be/Wd0-QimAZho .-
~**Αστέρας Τριπ.-ΑΕΚ   αγωνιστικός χώρος αγώνα 2η αγων  7/1/2017: https://youtu.be/NaAlxEP-fHA .-
~*Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 3-2 2η  αγων  δηλώσεις γκολ 7/1/2017: https://youtu.be/aXxHtpNVq4k .-
~ *Αστέρας-ΑΕΚ 3 2  1ο γκολ Τρίπολης  2η αγων  7/1/2017: https://youtu.be/7KmWxvXmOAw .-
~*Αστέρας- ΑΕΚ 3-2  2ο γκολ Τρίπολης 2η  αγων  7/1/2017: https://youtu.be/bMzRh_jtYrw .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ  3-2 γκολ ισοφαρ  ΑΕΚ  2η αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/vCs-nXkn2sw .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ- ΑΕΚ 3-2 3ο γκολ Τρίπολης 2η αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/74ixCVLG9h8 .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2017
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα  0-1 , (0-1).-^
Τα γκολ : 17' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! , Ο Κουλούρης δεν καταφέρνει να διώξει μέσα στην περιοχή και ο Τζημόπουλος με κοντινό σουτ νικάει τον Γλύκο και βάζει τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ. , 
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας), με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας) και τέταρτος ο Αγησίλαος Μπουρμασόπουλος (Λάρισας).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας, Κουλούρης, Τζάλμα Κάμπος
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι οι: Βελλίδης, Μαλεζάς, Περέιρα, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Κίτσιου και Αθανασιάδης.
Στον πάγκο του ΠΑΣ είναι οι: Περιστερίδης, Μαυροπάνος, Μαμπουλού, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Βιδάλ και Γαρουφαλιάς.
~*  20' Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα. ,90' Kίτρινη κάρτα στον Πασχαλάκη. ,
~* 28' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Γαρουφαλιάς αντί Λίλα. , 61' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Αθανασιάδης αντί Κουλούρη. ,67' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μυστακίδης αντί Τσίμιροτ. ,76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μαμπουλού αντί Γαρουφαλιά. ,86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Περέιρα αντί Πέλκα. ,89' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μπουκουβάλας αντί Γιάκου. ,
Βίντεο :
~**  ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα   0-1  8/1/2017 δηλώσεις γκολ 2η αγωνισ.:
~*ΠΑΟΚ-Γιάννενα  Α΄  ημιχρ   0-1 το γκολ  2η αγων   8/1/2017:
 https://youtu.be/8iJ6bWcEJL8 .-

  Παναιτωλικός - Πανιώνιος   0-2   ,(0-0) .- ^
Τα γκολ : 59' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΝΤ! ,Υπήρχαν διαβουλεύσεις για το αν το γκολ έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μασούντ ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο πρόκειται για λάθος αμυντικού του Παναιτωλικού και άρα δεν υπάρχει οφσάιντ. ,74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ! Είναι πολύ δύσκολο από το ριπλέι να φανεί αν η μπάλα έχει φτάσει στον Μασούρα από αντίπαλο ή από τον Κόρμπο. Αν έχει φτάσει από συμπαίκτη του Μασούρα, τότε υπάρχει περίπτωση οφσάιντ .-
 Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Θάνος, α' βοηθός ο Δημήτρης Τάτσης, β' ο Δημήτρης Βεργέτης και 4ος διαιτητής ο Γιώργος Κομίνης
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Ρόσα, Μουνιός, Μαρκόβσκι
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρότσα, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαννιώτης, Μιχάι, Βασιλούδης
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ
Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Γκιοατά, Μασούρας, Βουκελάτος, Ενγκόνγκ, Καθάριος, Σαββίδης
~*36' Κίτρινη κάρτα στον Μάρκος Πάουλο. ,39' Κίτρινη κάρτα στον Μπεν για θέατρο. ,54' Κίτρινη κάρτα στον Τασουλή , 79' Κίτρινη κάρτα στον Ρότσα ,
~* 70' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Βιέιρα, μέσα ο Ρότσα ,71' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Μέσα ο Μασούρας, έξω ο Μπεν ,78' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Μουνιός, μέσα ο Κουτρομάνος ,83' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Εκτός ο Ανσαριφάρντ, μέσα ο Σαββίδης ,87' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Τσοκάνης, μέσα ο Παπουτσογιαννόπουλος ,88' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Εκτός ο Φούντας, μέσα ο Καθάριος ,
Βίντεο :
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ ημίχρονο 0-0  2η αγων  8/1/2017:
~*Παναιτωλικός-Πανιώνιος  0-2  δηλώσεις γκολ 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/2djbbDvGH3Q  .-
~*Παναιτωλικός-Πανιώνιος  0-2  1ο γκολ Πανιωνίου 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/4cGu6loXIzM  .-

  Πλατανιάς - ΑΕΛ   3-2  , (1-0).- ^
Τα  γκολ :45' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 1-0!  45΄ Μουνάφο , 54' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 2-0! Άψογα εκτελεσμένο κόρνερ από τον Γιορέντε, κεφαλιά του Πριντέτα και... 2-0 για τους Κρητικούς, που πάνε ολοταχώς για άλλη μία νίκη! ,58' ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΕΛ! 59' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ, 2-1! Εύστοχος ο Ναζλίδης από τα 11 βήματα, που πετυχαίνει το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει 3Χ3 από την άσπρη βούλα. , 90'+1' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ, 3-2! Ο Κουτσιανικούλης εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Ναζλίδης μειώνει με κεφαλιά! ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Πριντέτα, Κάργας, Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Μουνάφο, Μπανανά, Γιορέντε, Μανούσος, Σίγκνεβιτς. 
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Φατιόν, Τίκο, Φάρκας, Ποτουρίδης, Μασαλέσα, Κόντορ, Γκαγιέχο, Κάπος, Ναζλίδης, Ντέλετις.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Κοκκαλάς, Γουνδουλάκης, Ντέβεσα, Γιακουμάκης, Ντίνας, Ζίκο, Ντίλαβερ.
Στον πάγκο των «βυσσινί» βρίσκονται οι: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ικάουνιεξ.
~*  23' Κίτρινη κάρτα στον Πριντέτα για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη. , 30' Κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς για φάουλ στον Μενδρινό. ,
~* 46' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Ποτουρίδης δίνει τη θέση του στον Ικάουνιεξ ,70' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Μενδρινού, που δίνει το περιβραχιόνιο στον Αποστολόπουλο, ο Ντεβέσα. ,74' Αλλαγή για την ΑΕΛ, με τον Κουτσιανικούλη να περνάει στο ματς, στη θέση του Τίκο.
76' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 3-1! Απίθανη πάσα του Ντεβέσα, βγάζει τον Μανούσο μόνο του με τον Ξενοδόχοφ, αυτός θα... σκάσει και μια ντρίμπλα στον Φατιόν και θα νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΛ! ,84' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Γιορέντε, ο Ντίνας. ,86' Αλλαγή για την ΑΕΛ, στη θέση του Ντέλετις, ο Αναστασόπουλος. , 89' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Μανούσου περνάει ο Γουνδουλάκης. ,
Βίντεο :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  Α΄ ημίχρονο  1-0  2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/tD4GHxGhzuE .-
~*Πλατανιας-Λάρισσα ο αγωνιστικός χώρος  8/1/2017:
https://youtu.be/iKuAviCqBQ0 .-
~*Πλατανιάς-Λάρισσα  3-2  3ο γκολ Πλατανιά 8/1/2017:
 https://youtu.be/R8NqfWF7d8w  .-
~*Πλατανιάς-Λάρισσα 3-2  2ο γκολ ΑΕΛ 2η αγων  8/1/2017:
 https://youtu.be/UIwcFrAyCrE .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  3-2   δηλώσεις γκολ 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/PYOiZ0mBDfM  .-

  Ξάνθη - Ολυμπιακός    0-2 , (0-1) .-

Στους -4 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στα Πηγάδια.
Τα  γκολ :  Ιντέγε ,   Μιλιβόγεβιτς ,  (38΄ Ιντέγε, 89΄ Μιλιβόγεβιτς)
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης, Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης, Γουάλας, Λισγάρας, Καμαρά
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ράνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης, Παπαστεριανός
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Ιντέγε
Στον πάγκο: Καπίνο, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ανδρούτσος, Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης
Βίντεο :
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-2  δηλώσεις- φάσεις- γκολ   2η αγωνιστ  8/1/2017: https://youtu.be/qP385y7rcHE .-
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ  0-2  2ο γκολ  ΟΣΦΠ  2η αγων  8/1/2017:
https://youtu.be/SKHa1i5jPkw .-
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ  Α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ    αγων   8/1/2017:
https://youtu.be/DCQh830BBVc  .-

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017
19:30 Παναθηναϊκός - Κέρκυρα ("Απόστολος Νικολαίδης")

 ***  Αναλυτικά, η 9η   αγωνιστική της Football League  - Β΄ εθνική :

Σάββατο 7/1/2017
Λαμία-Αγροτικός Αστέρας    2-1 .- ^
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας    -  Α

Κυριακή 8/12/2017
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός  3-1 , (1-0) .-^
Καλλονή-Κισσαμικός  1-1  , (0-0).-^
Παναλευσινιακός-Αιγινιακός  0-1 , (0-0).-^
Χανιά-Σπάρτη   -  Α
Πανθρακικός-Καλλιθέα   2-1, (1-1).-  ^
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 2-0  , (1-0) .-^
Άρης-Παναιγιάλειος  2-1 ,(1-1) .-^

~** Η επόμενη 10η  αγωνιστική ..της Football League  .:
ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΠΟΛΩΝ Σμύρνης
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΛΑΜΙΑ
ΑΙΓΙΝΙΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΡΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΣΠΑΡΤΗ

*** Αναβολή λόγω χιονιά & στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής
Χωρίς αγώνες οριστικά πλέον και στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, εξ αιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας, βέβαια
   Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται λοιπόν ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου).
Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ
~* Αναβολή και στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, δεν πάει στην Κ. Αχαγία ο Τσικλητήρας 
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε χθες το βράδυ ότι, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου). Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ» κι ενώ είχε ήδη αποφασιστεί η μετάθεση των αγώνων στους δύο πρώτους ομίλους του Βορρά. Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαχθούν παιχνίδια μόνο στον 4ο Όμιλο.
Ο Τσικλητήρας Πύλου είχε ολοκληρώσει χθες την προετοιμασία του και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Κάτω Αχαγιά, με το παιχνίδι κόντρα στην Αχαϊκή να ορίζεται τελικά για τις 25/2. Το κακό για τους Μεσσήνιους είναι ότι την επόμενη εβδομάδα, στο φινάλε του α’ γύρου έχουν ρεπό. Κάτι που σημαίνει ότι η απραξία των γιορτών που προηγήθηκε θα παραταθεί μέχρι τις 22 Γενάρη, οπότε και θα επιστρέψουν στη δράση για την αναμέτρηση στην Κορινθία με το Ζευγολατειό (16η αγωνιστική).

  ***  ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 πρόγραμμα 13ης αγωνιστικής 07-01-2017 002 :

 
~* Α1 13η αγωνιστική στο μπάσκετ , :
Σάββατο 07-01-2017
~* ΛΑΥΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών 79-65 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 37-37, 61-46, 79-65
Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 6, Γκρέι 15 (5), Στεφανίδης 6, Κοκ 4, Μπολντς 11 (1), Πάντερ 14 (2), Αθανασούλας 12 (2), Περράκης 3, Γιαννακόπουλος 2, Κακλαμανάκης, Νίξον 6.
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Κόμπινς 2, Χίκεϊ 4 (1), Ντούβνιακ 9 (3), Μπάβτσιτς 12 (1), Καλινόσκι 13 (1), Βεργίνης, Διαμαντάκος 9 (8 ριμπ.), Σλαφτσάκης 7 (1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 4, Τσιάρας 3.
~ * ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  74-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-32, 52-50, 74-67
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 2, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 9(1), Μπάρλοου 13 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χότον 7, Μανωλόπουλος 6(2), Λίποβι 20(2), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης, Καλλές, Βαρυτιμιάδης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 27(2), Βασιλόπουλος 5(1), Χολ 2, Λιάπης, Γεωργαλής 2, Σαλούστρος 7(1), Άχονεν 5(1), Γουάτσον

~* ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών- ΚΟΡΙΒΟΣ Αμαλιάδας 79-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-28, 47-50, 79-81
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αγγέλου): Γκίκας 15(1), Πέττας, Φαγέ 6, Τόντιτς 19(5), Μουρ 12(2), Κλαρκ 18(2), Γερομιχαλός 3, Γκραβάς, Ντίκερσον
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Γκότσερ 23(5), Μιχάλογλου, Βαν Οστρουμ 6, Χολ 13(1), Σταρκς 16(2), Μιλουτίνοβιτς 12(1), Χατζηνικόλας 6(1), Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 5

~* ΡΕΘΥΜΝΟ -ΔΟΞΑ Λευκάδας  80-86  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 57-61, 80-86
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Χριστοδούλου 13(3), Φιτζπάτρικ 17 (3), Τάλτον 9, Γιαννόπουλος 3(1), Κράβιτς 18, Ραζής 2, Άρνολντ 12, Καμπερίδης 5(1), Έντουαρντς 1.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 4, Άμποτ 6, Ψαθάς 27 (2), Ρόμπινσον 20 (4), Χάρις 15(1), Πεταλωτής, Δεμερτζής 1, Γεωργάκης 4, Ταπούτος, Τσαλδάρης 9(2).

~* ΑΕΚ-ΑΡΗΣ  81-61  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-36, 63-48, 81-61
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (4), Μιλόσεβιτς 6, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 3, Ουίλιαμς 2, Σάκοτα 7 (2), Βασιλειάδης 8 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 19 (3), Ιβάνοβιτς 6, Τσαλμπούρης, Ελόνου 13
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 6 (1), Κάμινγκς 14 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2), Καββαδάς 7, Ντραγκίσεβιτς 11 (1), Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Ζάρας 7 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8
Κυριακή 08-01-2017 :

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   68-72  .- ^
Διαιτητές: Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 27-42, 37-56, 68-72
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 3 (1), Τέιλορ, Μαργαρίτης 6, ΜακΦάντεν 16 (4), Μιλιένοβιτς 7, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 18 (3), Πέινερς 6, Κλάντον 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15, Νίκολς, Τζέιμς 11, Μποχωρίδης 10 (2), Φώτσης 4 (1), Φελντέιν 2, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Τζεντίλε 9, Μπουρούσης 2, Καλάθης 16 (2).

Δευτέρα 09-01-2017 :
ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

***  Στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ορεστιάδα - Ηρακλής 1-3 (18-25, 25-20, 19-25, 19-25)
Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου 2-3 (24-26, 25-21, 25-20, 19-25, 13-15)
Παναθηναϊκός - Κύζικος Νέας Περάμου 3-0 (25-15, 31-29, 25-22)
ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 8/1
Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 8/1
Ηρακλής Χαλκίδας - Παμβοχαϊκός 8/1

***  Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Α.Ο. Θήρας.

Τα αποτελέσματα:Ελπίς Αμπελοκήπων - Αίας Ευόσμου 3-2 (25-27, 25-21, 25-16, 14-25, 15-12)
Μαρκόπουλο - ΑΕΚ 3-0 (25-10, 25-14, 25-13)
Θέτις Βούλας - Παναθηναϊκός 1-3 (12-25, 25-22, 18-25, 13-25)
Μακεδόνες Αξιού - Άρης 3-0 (25-16, 25-22, 25-19)
Ολυμπιακός - Α.Ο. Θήρας 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-22)
Πανναξιακός-Γ.Σ. Ηλιούπολης 11/1

***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής  :

Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 7-13
Υδραϊκός-Εθνικός 7-10
Ολυμπιακός-Γλυφάδα 17-7
Χίος-ΠΑΟΚ 6-7
ΝΟ Πατρών-Καλαμάκι 8-8
Παλ. Φάληρο-Παναθηναϊκός 6-7
***Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών:
Παναθηναϊκός–ΝΟ Πατρών 17-2
Βουλιαγμένη-Χίος 16-3
ΠΑΟΚ–Υδραϊκός 2-12
Γλυφάδα-Πανιώνιος 10-8
Εθνικός-Παλαιό Φάληρο 6-5
Καλαμάκι-Ολυμπιακός 2-20
*** Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΟ Ρεθύμνου–Εθνικός 14-10
Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 12-4
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτων Αμαρουσίου–Γλυφάδα 7-9
ΝΕ Πατρών-Ηλυσιακός 11-4
*** Στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ :
~** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  {14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας}.
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας 1-1  .- ^
Μιλτιάδης – ΑΕ Αβίας   1-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Διαβολιτσίου   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017
Πανθουριακός – Π.Σ. Η Καλαμάτα  1-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΣ Ανδρούσας   1-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  4-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Καλαμάτας   0-1 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φαραί  1-1 .- ^

~** Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου)
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Ασπροχώματος – Αστέρας  Μικρομάνης   2-0 .- ^
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός   0-3 .-
Ηρακλής Καλαμάτας - Μεσσηνιακός  1-1 .- ^
 Κυριακή  8 Ιανουαρίου  2017
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  0-0 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης  2-1 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Παπαφλέσσας Χώρας  3-0  .-^
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας   1-1 .- ^

~** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  { στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής (ο 2ος όμιλος έχει ρεπό). ,  Αναλυτικά οι 6 αγώνες της 6ης αγωνιστικής  του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας}
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Θύελλα Μερόπης – Δόξα Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕΚ Καλαμάτας   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ατρόμητος Πλατέος  2-1 .- ^
ΑΕ Μάνης – Διαγόρας Κοπανακίου  3-2 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας  1-1 .- ^
Πανευαϊκός – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-2 ,.- ^
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας.

~**  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ( της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας )
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017 
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Λεΐκων   2-1 .- ^
Θύελλα Παραλίας – Θησέας Καλαμάτας  1-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου  2017
Δαναός – Ερμής Καλαμάτας  4-1 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας  5-0 .-^
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Νέδουσα
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας

~*** ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πέντε αγώνες για τους 4 ομίλους
Πέντε αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μεσσηνίας που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους, διεξάγονται αύριο  και είναι οι εξής:
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. «Η Καλαμάτα   -
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Ασπροχώματος  3-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών   -
Ακρίτας Κορώνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  2-3  .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Πατίστα  2-0 .- ^
~** Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ   ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Σάββατο  7 Ιανουαρίου
 ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ,
ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου
ΣΔΥ Τρίπολης – Πελασγός Μεγαλόπολης
ΑΕ Σπάρτης – Απόλλων Τρίπολης
Ακάδημος Καλαμάτας – Ευκλής Καλαμάτας
ΓΣ Μεσσήνης – Καλαμάτα 80

*** Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ  της 5ης αγωνιστικής 
Πέντε συναντήσεις για τους 2 ομίλους
~Στον Α΄Όμιλο ο Πολύβιος Μεγαλόπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
~Στον Β΄΄Ομιλο, ο ΑΠΟΕΛ Μολάων αντιμετωπίζει τον ΑΓΟΝ Γυθείου
~ο Φιλαθλητικός Σπάρτης «κοντράρεται» με τον Άρη Σκάλας
~ο Αστέρας Βλαχιώτη «συγκρούεται» με τον ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο
~ο ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης περιμένει τον Λακωνικό Κρόνο .-

***ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ για την 4η αγωνιστική του Α΄ και Β΄ Ομίλου  ,         Δύο αγώνες για Α΄και Β΄ ΄Ομιλο
ΓΣ Γαργαλιάνων – Καλαμάτα 80
Πελασγός Μεγαλόπολης – ΣΔΥ Τρίπολης

***

~  ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .-  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3323   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3328  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.744  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

~ *** ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ :
1. Τι είναι ο απινιδωτής;
Ο απινιδωτής είναι μία συσκευή λίγο μεγαλύτερη από ένα βηματοδότη, ο οποίος εμφυτεύεται σε ασθενείς με καρδιακή πάθηση και υψηλό κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή ταχυαρρυθμιών. Αποτελέσματα πολλών μελετών έχουν δείξει ότι ο απινιδωτής παρατείνει την επιβίωση μεταξύ ασθενών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αιφνιδίου θανάτου. Η συσκευή αποτελείται από τη γεννήτρια και ένα ή περισσότερα ηλεκτρόδια. Η γεννήτρια περιλαμβάνει την μπαταρία, τους πυκνωτές και έναν ηλεκτρονικό «εγκέφαλο». Τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται στην καρδιά μέσω μίας μεγάλης φλέβας στο άνω τμήμα του θώρακα και μεταφέρουν συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς. Ο απινιδωτής μπορεί να περιλαμβάνει ένα μόνο ηλεκτρόδιο (απινιδωτικό ηλεκτρόδιο στη δεξιά κοιλία), δύο (δεξιά κοιλία και δεξιό κόλπο) αλλά και τρία σε περίπτωση που πρόκειται για αμφικοιλιακό απινιδωτή (δεξιά κοιλία, δεξιό κόλπο και αριστερή κοιλία).Σε περίπτωση βραδυκαρδίας, ο απινιδωτής βηματοδοτεί την καρδιά, όπως ένας κλασικός βηματοδότης, ενώ σε περίπτωση απειλητικής ταχυκαρδίας παρέχει θεραπεία με στόχο την ανάταξη της αρρυθμίας.
Οι επικίνδυνες για τη ζωή ταχυαρρυθμίες προέρχονται από τις κοιλίες (κοιλότητες στο κάτω μέρος της καρδιάς) και διακρίνονται σε κοιλιακή ταχυκαρδία και κοιλιακή μαρμαρυγή. Οι ταχυκαρδίες αυτές παρατηρούνται συχνά σε ασθενείς με έμφραγμα μυοκαρδίου και σε ασθενείς με μυοκαρδιοπάθεια.
Σε περίπτωση κοιλιακής ταχυκαρδίας (ventriculartachycardiaVT), η καρδιά συστέλλεται γρήγορα αλλά οργανωμένα και ο ασθενής ενδέχεται να παρουσιάσει αίσθημα παλμών, φτερούγισμα στο στήθος, ζάλη, πόνο στο στήθος, δύσπνοια και απώλεια συνείδησης.
Σε περίπτωση κοιλιακής μαρμαρυγής (ventricularfibrillationVF), η ηλεκτρική εκπόλωση της καρδιάς είναι πολύ γρήγορη και χαοτική με αποτέλεσμα την αδυναμία εξώθησης αίματος από την καρδιά και την εμφάνιση καρδιακής ανακοπής εντός λίγων δευτερολέπτων.
Ο απινιδωτής έχει την ικανότητα να διακρίνει το είδος της ταχυκαρδίας που παρουσιάζει ο ασθενής και με βάση τον προγραμματισμό να χορηγεί διαφορετικό είδος θεραπείας. Επί κοιλιακής ταχυκαρδίας (ventriculartachycardiaVT) χορηγείται «αντιταχυκαρδική βηματοδότηση» κατά την οποία ο απινιδωτής εκπέμπει μικρό αριθμό διαδοχικών βηματοδοτικών ερεθισμάτων, σε συχνότητα λίγο υψηλότερη από εκείνη της ταχυκαρδίας (video). Η προσωρινή αυτή ταχεία βηματοδότηση είναι πολύ αποτελεσματική στον τερματισμό της κοιλιακής ταχυκαρδίας και έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι είναι ανώδυνη για τον ασθενή.  
Σε περίπτωση κοιλιακής  μαρμαρυγής ή κοιλιακής ταχυκαρδίας με πολύ υψηλή συχνότητα (συνήθως > 200-220 σφύξεις ανά λεπτό), ως θεραπεία χορηγείται απινίδωση (shock
) πολύ μικρής διάρκειας η οποία είναι αποτελεσματική αλλά επώδυνη για τον ασθενή.
***  Τι πρέπει να προσέχετε αν έχετε βηματοδότη ή απινιδωτή
Όσοι έχουν τοποθετήσει βηματοδότη ή εμφυτεύσιμο απινιδωτή στην καρδιά τους, πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν σε απόσταση ασφαλείας το «έξυπνο» κινητό τους, κρατώντας το στο αντίθετο αυτί και προσέχοντας να μην φυλάνε το κινητό στην τσέπη τους πάνω από την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια δεύτερη καναδική μελέτη προειδοποιεί τους κατόχους βηματοδότη ή απινιδωτή να αποφεύγουν να στέκονται κάτω από καλώδια ηλεκτρικού που μεταφέρουν ρεύμα υψηλής ισχύος.
Οι δύο μελέτες, που παρουσιάσθηκαν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Μιλάνο της Ιταλίας, δείχνουν ότι αν ο ασθενής θέλει να αποφύγει επώδυνες και δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως τη διακοπή λειτουργίας του βηματοδότη ή του απινιδωτή, πρέπει να προσέχει πώς χειρίζεται το κινητό του.
Οι κατασκευαστές κινητών και οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές, όπως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, συστήνουν μια απόσταση ασφαλείας της τάξης των 15 έως 20 εκατοστών μεταξύ του βηματοδότη και του κινητού. Η σύσταση αυτή βασίζεται σε μελέτες που έγιναν πριν από μια δεκαετία, όταν ακόμη δεν είχαν εμφανισθεί τα «έξυπνα» κινητά (smartphones).
Η πρώτη έρευνα, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Κάρστεν Λένερτς του Γερμανικού Καρδιολογικού Κέντρου του Μονάχου, μελέτησαν τις πιθανές επιπτώσεις του ‘έξυπνου' κινητού στις ηλεκτρονικές συσκευές που υποβοηθούν την καρδιά. Η μελέτη έγινε με τρία διαφορετικά κινητά (Samsung Galaxy, Nokia Lumia και HTC One) σε 308 ασθενείς (147 με βηματοδότη και 161 με εμφυτευμένο απινιδωτή), ενώ παράλληλα οι ασθενείς υποβάλλονταν σε συνεχή ηλεκτροκαρδιογραφήματα για να εντοπισθεί τυχόν παρεμβολή από τα κινητά στις καρδιολογικές συσκευές.
Διαπιστώθηκε μια τέτοια δυνητικά επικίνδυνη παρεμβολή σε έναν ασθενή από τους 308 (ποσοστό 0,3%), ο απινιδωτής του οποίου μπέρδεψε τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα του κινητού με τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς.
Όπως είπε ο Λένερτς, «οι βηματοδότες μπορεί λανθασμένα να ανιχνεύσουν την ηλεκτρονική παρεμβολή από τα έξυπνα κινητά ως καρδιακά σήματα, με συνέπεια να σταματήσουν προσωρινά να λειτουργούν, πράγμα που μπορεί να επιφέρει συγκοπή στην καρδιά του ασθενούς. Στην περίπτωση των εμφυτεύσιμων απινιδωτών, μπορεί να προκληθεί επώδυνο σοκ».
Οι πιο επικίνδυνες στιγμές για ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή από το κινητό είναι όταν ο ασθενής καλεί κάποιον και το τηλέφωνό του συνδέεται στο δίκτυο και όχι όταν μιλά. Ο Λένερτς επεσήμανε πως δεν είναι συχνό φαινόμενο μια τέτοια παρεμβολή, αλλά μπορεί να συμβεί, συνεπώς πρέπει ο ασθενής να προσέχει και να μην πλησιάζει το τηλέφωνό του στην περιοχή της καρδιάς του.
Στη δεύτερη μελέτη οι ερευνητές, με επικεφαλής την καρδιολόγο Κάτια Ντίρντα του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, εξέθεσαν 21 βηματοδότες και 19 εμφυτεύσιμους απινιδωτές από πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές σε ηλεκτρικά πεδία υψηλής ισχύος (έως 20 kV/m). Η έρευνα έγινε λόγω ανησυχιών για τους ασθενείς με τέτοιες συσκευές, όταν αυτοί περνούν πεζοί ή με το ποδήλατό τους κάτω ή δίπλα από γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής ισχύος ή όταν εργάζονται (π.χ. ως συντηρητές ή καθαριστές) σε τέτοιους υποσταθμούς.
Σύμφωνα με τη Ντίρντα, πράγματι αυτά τα ισχυρά ηλεκτρικά πεδία μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές στις συσκευές της καρδιάς. Αν και το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό, προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει ανάγκη οι ασθενείς με βηματοδότη ή απινιδωτή να αποφεύγουν να περάσουν κάτω από γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής ισχύος, όμως θα πρέπει να αποφεύγουν να στέκονται κάτω από αυτές. Το πέρασμα κοντά από τους πυλώνες αλλά όχι ανάμεσά τους περιορίζει περισσότερο την έκθεση στο ηλεκτρικό πεδίο».
Εξάλλου, σύμφωνα με τους ερευνητές, αν κανείς βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, αυτό λειτουργεί σαν «κλωβός Φαραντέι», προστατεύοντας όσους βρίσκονται στο όχημα, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα να οδηγήσει κανείς ακόμη και κάτω από γραμμές υψηλής ισχύος. Τέλος, για τις κανονικές γραμμές που μεταφέρουν το ρεύμα στα σπίτια και δεν είναι υψηλής ισχύος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς το ηλεκτρικό πεδίο που παράγουν, είναι πολύ χαμηλό.
 ***  Εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπείς απινιδωτές (ICD)
Τι κάνει;
Implantable Cardioverter DefibrillatorΟ εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD) είναι μια ιατρική συσκευή τύπου βηματοδότη που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό σας ρυθμό. Αν ανιχνεύσει ένα πρόβλημα στο ρυθμό που δεν είναι πολύ σοβαρό, χορηγεί μια σειρά από ανώδυνους ηλεκτρικούς παλμούς για τη διόρθωση του καρδιακού ρυθμού. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα ή αν ανιχνευτεί πιο σοβαρό πρόβλημα στον καρδιακό ρυθμό, ο εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD) χορηγεί ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, γνωστό ως καρδιομετατροπή. Αν ούτε αυτό έχει αποτέλεσμα ή αν ανιχνευτεί πολύ σοβαρό πρόβλημα, η ιατρική συσκευή χορηγεί ένα ισχυρότερο σοκ στην καρδιά, γνωστό ως απινίδωση.
Οι εμφυτεύσιμοι καρδιομετατροπείς απινιδωτές (ICD) χρησιμοποιούνται γενικά σε άτομα με υψηλό κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων ρυθμού στις κοιλίες της καρδιάς, την κύρια αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Σε ορισμένες ομάδες ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, αυτές οι ιατρικές συσκευές έχει αποδειχθεί ότι παρατείνουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωση. Οι γιατροί συχνά επιλέγουν να συνδυάσουν έναν εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD) με μια συσκευή θεραπείας καρδιακού επανασυγχρονισμού (CRT) στην ίδια ιατρική συσκευή. Σε αυτήν την περίπτωση, η ιατρική συσκευή ονομάζεται CRT-D. 
Πού εισάγεται και πώς τοποθετείται;
Ο εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD) συνήθως εμφυτεύεται με τοπική αναισθησία, ακριβώς κάτω από την κλείδα, με τα εύκαμπτα καλώδια που εξέρχονται από αυτόν να συνδέονται στην καρδιά. Η επέμβαση συνήθως διαρκεί 1-2 ώρες.
Το καλώδιο/Τα καλώδια εισάγεται/-ονται σε μια φλέβα κάτω από την κλείδα και ο καρδιολόγος τα οδηγεί στην αντίστοιχη καρδιακή κοιλότητα, ελέγχοντας τη θέση του/-ς σε μια οθόνη ακτίνων Χ και το/τα στερεώνει με ένα ράμμα στον ώμο σας. Τα καλώδια στη συνέχεια συνδέονται στον απινιδωτή και ο απινιδωτής τοποθετείται σε ένα μικρό 'θύλακα' μεταξύ του δέρματος και του θωρακικού μυός. Στη συνέχεια, πριν από το κλείσιμο της τομής, ελέγχεται η ιατρική συσκευή. 
Μετά την επέμβαση
Μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD), μπορεί να νιώθετε κάποιο πόνο ή δυσφορία και ίσως εμφανιστούν εκχυμώσεις στο σημείο της συσκευής, αλλά αυτά τα προβλήματα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες. Οι περισσότεροι μπορούν να περπατήσουν αργότερα την ίδια ημέρα και να συνεχίσουν ξανά τις φυσιολογικές τους δραστηριότητες μετά από 2-4 εβδομάδες.
Η λειτουργία και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή πρέπει να ελέγχονται τακτικά σε μια κλινική για βηματοδότες. Ανάλογα με την ιατρική συσκευή που θα εμφυτευθεί, μπορεί να σας προταθεί ο έλεγχος της ιατρικής σας συσκευής μέσω τηλεπαρακολούθησης που επιτρέπει την ταχεία αναγνώριση διαταραχών καρδιακού ρυθμού και τεχνικής δυσλειτουργίας και μπορεί να βελτιώσει τη φροντίδα σας και να περιορίσει την ανάγκη σας να επισκέπτεστε την κλινική για την ιατρική συσκευή.
Αν απαιτείται αντικατάσταση της μπαταρίας, μόνο η συσκευή χρειάζεται να αντικατασταθεί (όχι τα καλώδια). Η μπαταρία διαρκεί συνήθως από 5 έως 7 χρόνια προτού χρειαστεί αντικατάσταση.
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τους γιατρούς ή τους οδοντιάτρους σας ότι έχετε εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD) προτού υποβληθείτε σε οποιαδήποτε επέμβαση. Παρότι οι περισσότερες ιατρικές και οδοντιατρικές επεμβάσεις δεν είναι πιθανό να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της ιατρικής συσκευής, για κάποιες από αυτές ενδέχεται να απαιτούνται μέτρα προφύλαξης που ελαχιστοποιούν τυχόν παρεμβολές.
Οι εμφυτεύσιμοι καρδιομετατροπείς απινιδωτές (ICD) μπορεί κάποιες φορές να ανιχνεύονται από τα μηχανήματα ασφαλείας των αεροδρομίων, αλλά η λειτουργία της ιατρικής συσκευής σπάνια επηρεάζεται, επομένως αν έχετε εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD) θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε το προσωπικό ασφαλείας.
Χρησιμοποιούνται δύο τύποι εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD):
~ Μονοεστιακός εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD)
 ~ Διεστιακός εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD)
***    Βηματοδότες και Απινιδωτές
Βηματοδότες
Οι βηματοδότες είναι μικρές συσκευές που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα των ασθενών και μέσω εδικών καλωδίων που είναι συνδεδεμένα με το τοίχωμα της καρδιάς μπορούν να αισθάνονται τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που αυτή παράγει, αλλά και να δίνουν ερεθίσματα στην καρδιά.
Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ενός πολύπλοκου μικροσκοπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή ο οποίος είναι ενσωματωμένος μέσα στην συσκευή. Το μέγεθός τους είναι περίπου όσο ενός αναπτήρα και μπορούν να εμφυτετούν και στα μικρότερα ακόμη βρέφη.
Χρησιμοποιούνται όταν ο ρυθμός της καρδιάς είναι πολύ αργός, είτε λόγω μιας συγγενούς ανωμαλίας (πχ συγγενής κολποκοιλιακός αποκλεισμός), είτε λόγω μιας επίκτητης διαταραχής του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς (πχ μετεγχειρητικός αποκλεισμός, νόσος του φλεβοκόμβου κλπ).
Οι βηματοδότες τοποθετούνται είτε από τον καρδιοχειρουργό, με απ’ ευθείας σύνδεση των καλωδίων στην επιφάνεια της καρδιάς (συνήθως στα μικρότερα παιδιά), είτε από τον καρδιολόγο, με εισαγωγή των καλωδίων μέσω μιας φλέβας στο εσωτερικό της καρδιάς (συνήθως σε μεγαλύτερα παιδιά).
Η διάρκεια ζωής ενός βηματοδότη καθορίζεται από το βαθμό στον οποίο χρησιμοποιείται. Συνήθως διαρκεί 5-10 χρόνια και κατόπιν αντικαθίσταται με μια μικρή επέμβαση. Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας του βηματοδότη γίνεται πολύ εύκολα στα εξωτερικά ιατρεία, με μια συσκευή που ονομάζεται προγραμματιστής και μοιάζει με ένα φορητό κομπιούτερ.
Απινιδωτές
Οι απινιδωτές είναι ηλεκτρονικές συσκευές που είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος από τους βηματοδότες και τοποθετούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όπως και οι βηματοδότες, μπορούν να τοποθετηθούν είτε από τον χειρουργό είτε από τον καρδιολόγο, ανάλογα με το μέγεθος και την καρδιακή ανατομία του ασθενούς. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κρίνεται ότι ο ασθενής βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο να πάθει μια επικίνδυνη ταχυκαρδία (κοιλιακή ταχυκαρδία ή μαρμαρυγή) που μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι γενετικές ανωμαλίες (όπως σύνδρομο μακρού QT, υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια κλπ), μυοκαρδιοπάθειες, ή χειρουργημένες συγγενείς καρδιοπάθειες (όπως τετραλογία του Fallot). O τρόπος που ο απινιδωτής διακόπτει την επικίνδυνη αρρυθμία είναι είτε με ταχεία βηματοδότηση (που είναι ανώδυνη), είτε αν αυτή αποτύχει με χορήγηση ενός «ηλεκτροσόκ» χαμηλής έντασης, το οποίο είναι αποτελεσματικό στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Οι απινιδωτές ελέγχονται και παρακολουθούνται όπως οι βηματοδότες και χρειάζονται τακτική παρακολούθηση και προσεκτικό προγραμματισμό ώστε να ενεργοποιούνται στις κατάλληλες περιπτώσεις και να αντιδρούν αποτελεσματικά.
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: