ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS

ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015  :

n1287488600_30146291_2178717.jpg"~ARFARA NEWS 
ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html"


*** 27 Μαρτίου
Ματρώνης της εν Θεσσαλονίκη (1) (†γ΄-δ΄αι.), Φιλητού του συγκλητικού και Λυδίας της συζύγου και των τέκνων των Θεοπρεπίου και Μακεδόνος. Αμφιλοχίου του δουκός και Κρονίδου. Βαρουχίου και Ιωάννου. Προφήτου Ανανίου. Βαραχίου. Οσίων Παύλου επισκόπου Κορίνθου († 950), Ευτυχίου και Κηρύκου του εν Άπρω.

(1) Η αγία μάρτυς Ματρώνα, έζησε τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και ήταν υπηρέτρια της συζύγου ενός Ιουδαίου αξιωματούχου, που ονομαζόταν Παντίλλα. Χωρίς να το γνωρίζουν οι κύριοι της, η Ματρώνα έγινε χριστιανή και κάθε Κυριακή αφού συνόδευε την Εβραία κυρία της μέχρι την είσοδο της συναγωγής, στη συνέχεια μετέβαινε να εκτελέσει τα χριστιανικά της καθήκοντα, στη χριστιανική εκκλησία. Οι άλλες υπηρέτριες, οι οποίες την φθονούσαν, διότι είχε την εύνοια της Παντίλλας, την κατασκόπευσαν και την πρόδωσαν. Η δυσεβής Εβραία κάλεσε τη Ματρώνα για να της πει εάν οι κατηγορίες αληθεύουν. Η αγία τότε με περισσό θάρρος ομολόγησε την πίστη της. Έξαλλη η Εβραία διέταξε να τη δείρουν ανελέητα και να τη ρίξουν στη φυλακή, όπου μετά από κακουχίες παρέδωσε την άγια ψυχή της στο δίκαιο μισθαποδότη. Όμως και η σκληρή Παντίλλα τιμωρήθηκε, καθώς έπεσε κατά λάθος από το τείχος και σκοτώθηκε.


27/02 ~*** Απολυτίκιο Αγ. Προκοπίου του Δεκαπολίτου και Ομολογητού - 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/Fb-L9nL0BA8 ,

~   www.byzmusic.gr   Βυζαντινή μουσική -τροπάρια , απολυτίκια ...   
Σχετικά με Βυζαντινή μουσική
Βυζαντινή μουσική είναι όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει το ιερό ορθόδοξο λειτουργικό μέλος των χριστιανικών εκκλησιών που αναπτύχθηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από τους εξαιρετικότερους υμνογράφους και μουσικούς διακρίνονται οι Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός, Ανδρέας ο Κρης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης, Χρύσανθος Μαδύτου, Χουρμούζιος Χαρτοφύλακας και άλλοι. Έχει 7 φθόγγους: Πα, Βου, Γα, Δι, Κε, Ζω και Νη. Οκτώ ήχους: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πλάγιος του Πρώτου, Πλάγιος του Δευτέρου, Βαρύς και Πλάγιος του Τετάρτου. -

  ~Ακολουθία Ε΄ Χαιρετισμοί  στο Αρφαρά Παρασκευή 27/03/2015 :*** Αγνή Παρθένε ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Βίντεο  , Agni Parthene Kabarnos Νικόδημος Greek Orthodox Byzantine Music   :   https://youtu.be/0BPcWGjZ6FA

~ Ο ύμνος “Αγνή Παρθένα – Δέσποινα είναι ένας μη-λειτουργικός ύμνος, που συνέθεσε ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης τον 19ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής της Θεολογική Σχολής στην Ριζάρειο της Αθήνας.
~ Η παράδοση θέλει την Παρθένο να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί έναν ιδιαίτερο ύμνο, όπου οι αγγελικές χορωδίες ήταν έτοιμες να το ψάλλουν. Αυτός ο Ύμνος ήταν ο “Αγνή Παρθένα – Δέσποινα”.
Μελοποίηση από τους πατέρες
της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Όρους.
(Από Ωδή β’) Ήχος πλ.α΄
Αγνή Παρθένε Δέσποινα
Άχραντε Θεοτόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παρθένε Μήτηρ Άνασσα
Πανένδροσε τε πόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Υψηλοτέρα ουρανών
ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαρά Παρθενικών Χορών
αγγέλων υπερτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Εκλαμπροτέρα ουρανών
φωτός καθαρωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
των ουρανίων στρατιών πασών αγιωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
(από Ωδή ε΄)
Μαρία Αειπάρθενε
Κόσμου παντός Κυρία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Άχραντε Νύμφη πάναγνε
Δέσποινα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

Μαρία Νύμφη Άνασσα
χαράς ημών αιτία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Κορή σεμνή Βασίλισσα
Μήτηρ υπεραγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Τιμιώτερα Χερουβείμ
υπερενδοξοτέρα.
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
των ασωμάτων Σεραφείμ
των θρόνων υπερτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
(από Ωδή δ’)
Χαίρε το άσμα Χερουβείμ
χαίρε ύμνος Αγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαίρε ωδή των Σεραφείμ
χαρά των Αρχαγγέλων
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαίρε ειρήνη και χαρά
λιμήν της σωτηρίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παστάς του Λόγου ιερά
άνθος της αφθασίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαίρε Παράδεισε τρυφής
ζωής τε αιωνίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαίρε το ξύλον της ζωής
Πηγή αθανασίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
(Από Ωδή ε’)
Σε ικετεύω Δέσποινα
Σε ωυν επικαλούμαι
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Σε δυσωπώ,Παντάνασσα
Σην χάριν εξαιτούμε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
(Από Ωδή β΄)
Κορή σεμνή και άσπιλε
Δεσποίνα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Θερμώς επθκαλούμε Σε
Ναέ ηγιασμένε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
(Από Ωδή ε΄)
Αντιλαβού μου, ρύσαι με
από τού πολεμίου
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Και κλήρονομον δείξον με
ζωής της αιωνίου
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε


***  «Μαύρο» στο ξύλο έκαναν δύο Έλληνες έναν Αλβανό στο Καρνάσι
     
«Μαύρο» στο ξύλο έκαναν το βράδυ της Τετάρτης δύο Έλληνες, έναν 32χρονο Αλβανό στο χωριό Καρνάσι του Δήμου Οιχαλίας.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο 37χρονος Αλβανός πήγε στο καφενείο της περιοχής κρατώντας τσεκούρι. Εκεί δέχθηκε επίθεση από δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι βλέποντάς τον με το τσεκούρι φοβήθηκαν ότι θα τους επιτεθεί.
Ο 37χρονος Αλβανός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον Αλβανό.
Χθες το πρωί οι δύο Έλληνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίους και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο.  Β.Β.


*** Στην Καλαμάτα ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης (φωτογραφίες & βίντεο)
       
 
Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος"  για τη χρήση των αναβολικών από τη νεολαία. Νωρίτερα ο κ. Πανούσης, συνοδεία του Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσακνάκη, επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ενώ μετά το τέλος της ημερίδας θα επισκεφτεί και το Πυροσβεστικό Σώμα της Καλαμάτας.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Πανούσης μίλησε για την αναδιάρθρωση στην Αστυνομία, τον Αστυνομικό της γειτονιάς αλλά και τα βαν για τις κινητές μονάδες τις αστυνομίας που θα κάνουν τους κατοίκους της υπαίθρου να αισθανθούν ασφάλεια. 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του “Θάρρους”
Video: Γιάννης Πανούσης στην Καλαμάτα , https://youtu.be/oi-3lkn8Mk0 , 
Video2 : Δηλώσεις Γιάννη Πανούση στην Καλαμάτα , https://youtu.be/lorFgv3JnE4 . -

***  Καλά στην υγεία τους οι Καλαματιανοί στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που έπιασε φωτιά (φωτογραφίες )
      
  Καλά στην υγεία τους, πάρα την ταραχή που πέρασαν, είναι οι 53 Καλαματιανοί που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο «Βεργίνα» στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα δωμάτια.
Οι 53 Μεσσήνιοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας η «Αγία Τριάδα» και το Σύλλογο των Νεδουσαίων βρίσκονταν στη συμπρωτεύουσα για το 33ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής.
Στις 2.00 τα ξημερώματα επικράτησε πανικός, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε έγκαιρα και εκκενώθηκε το ξενοδοχείο σε χρόνο-ρεκόρ, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι πελάτες.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου της «Αγίας Τριάδας», Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο. Όπως τόνισε, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι περισσότεροι από τους Καλαματιανούς δε βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, καθώς ήταν στο φεστιβάλ. Όμως και οι λίγοι που ήταν εκεί, ειδοποιήθηκαν και εγκατέλειψαν γρήγορα το κτήριο. Η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο Καλαματιανών χορευτών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (ίσως από βραχυκύκλωμα), οι οποίοι, για καλή τους τύχη, εκείνη την ώρα απουσίαζαν.
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε τη φωτιά μόνο σε ένα δωμάτιο του τέταρτου ορόφου και στη συνέχεια σβήστηκε.
Η Πυροσβεστική διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά, ενώ κανείς άνθρωπος δεν κινδύνεψε.
Συνολικά στο ξενοδοχείο διέμεναν 227 άτομα.


***Τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη…
      
Δε μας ενδιαφέρει, αν ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δίκιο ή όχι, στις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Για την (προσωπική μου) ηθική της Αριστεράς θα πρέπει να παραιτηθεί μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Λεφτά για να ζήσει όσο θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης έχει.
Τώρα, για τους... αλαλαγμούς της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζουμε το Ίδρυμα Hans Bockler. Κατόπιν συστηματικής και εξαντλητικής έρευνας που διεξήχθη σε 260.000 ελληνικά νοικοκυριά. Δηλαδή, στη διάρκεια της κρίσης και της καταστροφής, όταν εν Ελλάδι κυβερνούσε η παράταξή της, οι φόροι των φτωχών αυξήθηκαν κατά 337%, ενώ των πλουσίων μόλις 9%. Ακόμα, τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν το 85% των εισοδημάτων και της περιουσίας τους!
Η ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς σπάει όλα τα διεθνή ρεκόρ όλων των εποχών. Και επειδή η περίπτωση Κατρούγκαλου μπροστά σε αυτό το σκάνδαλο, επικών διαστάσεων, μοιάζει σαν χάδι, ένα έχω να πω. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Α.Π.*** «ΕΝ ΧΟΡΩ»: Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)
      
 
 
 
 
Εντυπωσιακή ήταν η επετειακή εκδήλωση της Σχολής Χορού Κυπαρισσίας «ΕΝ ΧΟΡΩ», που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».
Χορευτικά τμήματα μικρών ηλικιών και ενηλίκων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους επί σκηνής με μουσικές, τραγούδια και, βεβαίως, χορούς από την Ήπειρο, τη Βόρεια Θράκη, τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Ρούμελη και το Μοριά, την Κύπρο και την Κρήτη.
Μικροί και ενήλικες, με παραδοσιακές φορεσιές – στολές, τίμησαν με τους χορούς τους την Επανάσταση των Ελλήνων και τον ηρωικό αγώνα τους για την απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό και γέμισαν με υπερηφάνεια το πολυπληθές κοινό, που χειροκροτούσε ασταμάτητα το ταλέντο των χορευτών, τη σκηνική τους παρουσία και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη Σχολή με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, Αθανασίας Νικολετοπούλου και του χοροδιδάσκαλου Δημοσθένη (Δήμο) Χρονόπουλου.  του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σιωπηρή συνενοχή (φωτογραφίες)
    
 Στις δύο φωτογραφίες που σας παραθέτουμε φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο η ανάδοχος εταιρεία Μορέας προσπάθησε να «κουκουλώσει» το πρόβλημα στη γέφυρα προς Κουταλά, στα δύο μεσαία ακρόβαθρα.
Όσο η λύση του προβλήματος είναι αυτή που βλέπουμε, θα εγκαλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί δε θεωρούμε ότι προστατεύεται κανείς με τέτοιου είδους επεμβάσεις, σε περίπτωση κάποιου απευκταίου φυσικού φαινομένου.
Κι όχι μόνο αυτό. Ζητάμε να πάρει θέση η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνία του ΤΕΕ, τα πολιτικά κόμματα και ο Δήμος Καλαμάτας. Η σιωπή τους στην προκειμένη περίπτωση είναι συνενοχή!   Α.Π. *** Φύτευε, "έπινε" και ζωγράφιζε Αγίους στην Ανδρούσα
     
Νέα ποινή 8 χρόνων κάθειρξης στον αγιογράφο από την Ανδρούσα
Αυτή τη φορά για υδροπονική καλλιέργεια 85 χασισόδεντρων
Δεν πρόλαβε να περάσει μια εβδομάδα από τότε που ο ηλικιωμένος αγιογράφος από την Ανδρούσα δικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για καλλιέργεια χασισοφυτείας 70 δέντρων και από 15 χρόνια κάθειρξης η ποινή του μειώθηκε σε 8, χθες κάθισε πάλι στο εδώλιο, για άλλη χασισοφυτεία.
Συνολικά έχει κατηγορηθεί για τέσσερις χασισοφυτείες. Αυτή τη φορά είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει υδροπονικές μεθόδους και οι αστυνομικοί τον βρήκαν να καλλιεργεί με λάμπες φωτισμού 85 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Το 2007 είχε συλληφθεί για την καλλιέργεια με τον ίδιο τρόπο 120 χασισόδενδρων.
Για τη φυτεία των 85 δέντρων είχε καταδικασθεί σε 8 χρόνια κάθειρξης και χθες το δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή, χωρίς καμία μείωση.
  Με λάμπες και καλοριφέρ
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσε ότι τον Απρίλιο του 2013 πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι και αποθήκη του 68χρονου στην Ανδρούσα. Εκεί βρήκαν και κατάσχεσαν 85 φυτά κάνναβης, ύψους από 20 έως 50 εκατοστά, κάνναβη βάρους 113,9 γραμμαρίων, 86 σπόρους κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, το οποίο αποτελούνταν από επτά ειδικούς ηλεκτρικούς προβολείς, έναν ανεμιστήρα και ένα καλοριφέρ.
Ο αστυνομικός εξήγησε ότι 81 φυτά βρέθηκαν στην αποθήκη να καλλιεργούνται με τις λάμπες και τα άλλα 4 έξω στην αυλή.
  Το ήθελε όλο για δική του χρήση
Στην απολογία του ο 68χρονος υποστήριξε ότι είναι τοξικομανής επί πολλά χρόνια, ενώ από τα 85 φυτά που είχε βάλει, δε θα άντεχαν όλα.
Υποστήριξε δε ότι ήθελε όλη την ποσότητα για δική του χρήση, μιας και δήλωσε πολύ εξαρτημένος και χρειαζόταν σημαντική ποσότητα καθημερινά.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, φυσικά, για διακίνηση, αλλά όχι ως τοξικομανή και του επέβαλε την ίδια ποινή καθείρξεως.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Παρασκευή 27/3/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν λασποβοχές, ενώ θα επικρατεί και θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Παρέλαση και για το Δήμο Καλαμάτας (φωτογραφίες)
       
 
 Μπορεί στην Αθήνα να έκαναν παρέλαση άρματα του Στρατού, αλλά και στην Καλαμάτα είχε παρέλαση οχημάτων και συγκεκριμένα του Δήμου Καλαμάτας.
Αυτοκίνητο του Δήμου έτρεχε και δεν έφτανε για να βουλώσει τρύπα που άνοιξε λίγα μέτρα πιο κάτω από τους επισήμους.
Η όλη εικόνα άφησε άφωνο τον κόσμο που εκείνη την ώρα είχε συγκεντρωθεί.
Αφού δεν κόλλησε κανένας μαθητής στη φρέσκια πίσσα, τυχεροί είμαστε!
Π.Μπ. 

***  Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον άξονα Πάτρας - Πύργου
     
Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρας- Πύργου προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ως αιτία αναφέρεται η ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου δημοπράτησης του έργου, παράλληλα με τη διαδικασία ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ. Δε διευκρινίζεται, ωστόσο, αν το οδικό τμήμα θα επαναπροκηρυχθεί ως ένα ενιαίο έργο, όπως ζητούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και οι δήμαρχοι της περιοχής ή σε τμήματα, όπως ζητούν οι κατασκευαστικές εταιρείες.
Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με δεδομένο ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε μετατεθεί στις 31 Μαρτίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες.
Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί σε ένα στάδιο (αντί των δύο, που είχε κατά παρέκκλιση αποφασιστεί) «γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος δημοπράτησης του έργου».
*** Ομιλία για γονείς και παιδιά το Σάββατο στο «Ρεξ»
      
«Γονείς–Παιδιά: Ενήλικη και Ανήλικη Αγάπη στην Επικοινωνία τους» είναι το θέμα της εκδήλωσης – ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ρεξ», με ομιλητή τον ψυχαναλυτικό θεραπευτή – συγγραφέα Τρύφωνα Ζαχαριάδη.
Την εκδήλωση διοργανώνει το «Παράθυρο στον Ήλιο», στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας Σχολής Γονέων και η είσοδος είναι ελεύθερη.***Βρέθηκε νεκρός ηλικιωμένος που είχε εξαφανιστεί στην Τριφυλία (φωτογραφίες)
      
 
  Νεκρός και πεσμένος σε μια ρεματιά, σε απόσταση 400 μέτρων από το χωριό του, βρέθηκε ο 70χρονος Γ.Κ. που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου στην Λέυκη Τριφυλίας.
Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του το νεκρού με την συνδρομή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και μελών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μαζί με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Το πτώμα εντοπίστηκε λίγο πρίν τις 9 το πρωί από εθελοντή συγχωριανό του που έψαχνε μαζί με άλλους πολίτες.
Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, με πιθανότερο αυτό του ατυχήματος καθώς ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε πεσμένος σε ένα λάκκο από νερό με πιθανή αιτία θανάτου τον πνιγμό. Στο σημείο βρίσκονται ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για την διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ η σορός του στη συνέχεια θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να πέσει φως στα αίτια του θανάτου του.
www.gargalianoionline.gr  .- 

*** Δίπλα στον πατέρα του ο Βασίλης Παυλόπουλος...
      
Συγκινημένος ο γιος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βασίλης, και παρέα με το φίλο και συνάδελφό του, επίσης δικηγόρο, Σωτήρη Φωτέα (γιος του αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα), παρακολούθησε την τελετή της ανακήρυξης του πατέρα του ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας.
Δε θα μπορούσε να λείψει από μια τόση σημαντική στιγμή, καθώς αυτή ήταν ουσιαστικά και η πρώτη επίσημη τελετή που παρέστη ο Προκόπης Παυλόπουλος ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άλλωστε και ο ίδιος είναι λάτρης της Καλαμάτας και σε κάθε ευκαιρία την επισκέπτεται, ενώ εδώ πραγματοποίησε και το γάμο του πριν από 1,5 χρόνο.  Κ. Γαζ.  

*** Κάθε τετραγωνικό του σπιτιού στη Μεσσήνη και χασίς
     
Φυλάκιση 3 ετών από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων
Δεν ήξεραν από πού να πρωτομαζέψουν τα ναρκωτικά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από σπίτι στη Μεσσήνη, όταν το 2012 έκαναν έρευνα έπειτα από καταγγελία. Ο κατηγορούμενος είχε φυτέψει συνολικά 46 φυτά, ενώ σε κάθε σημείο που κοιτούσαν έβρισκαν διάφορες ποσότητες χασίς, αλλά και μια ποσότητα κοκαΐνης.
Ο ιδιοκτήτης δικάσθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών για τα ναρκωτικά και  3 μηνών για οπλοκατοχή. Χθες μειώθηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες.
  Παντού ναρκωτικά
Σύμφωνα με τον αστυνομικό της Δίωξης, τον Οκτώβριο του 2012 είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος κρύβει ναρκωτικά στο σπίτι του. Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν σε ντουλαπάκι του αποροφητήρα 46 γραμμάρια χασίς, στο τζάκι 0,5 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας και στο σαλόνι ένα πιστόλι και γεμιστήρα με 7 σφαίρες. Στην αυλή βρήκαν 7 γλαστράκια με 7 δενδρύλλια χασίς ύψους 10 εκ., σε αποθήκη 4 γλαστράκια με ισάριθμα δενδρύλλια και σε ένα ξύλινο τελάρο 31 δενδρύλλια, ύψους 30 εκατοστών.
  Κι ένα όπλο
Στο κτήμα, μέσα σε ντοματιές, οι αστυνομικοί βρήκαν 2 δέντρα χασίς, ύψους 2,5 μέτρων το ένα και 3 το άλλο. Μάλιστα, από το τελευταίο ο αστυνομικός είπε ότι είχε συγκομισθεί κάποια ποσότητα. Σε καρέκλα βρήκαν μικροποσότητα χασίς 1,5 γραμμαρίων και σε άλλο σημείο 5 ξερούς κορμούς δενδρυλλίων από παλαιότερη καλλιέργεια.
Σε ξύλινο βάζο στο τζάκι βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια.
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε όλες αυτές τις ποσότητες για ιδία χρήση, καθώς εκείνη την περίοδο περνούσε διάφορα προβλήματα.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακίνηση, προμήθεια και κατοχή για δική του χρήση, ενώ από το πρώτο δικαστήριο του είχε αναγνωρισθεί ελαφρυντικό.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αδύνατη η αστυνόμευση των Φιλιατρών λόγω μη επαρκούς αστυνομικής δύναμης λένε οι έμποροι
     
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίας που έγινε την Παρασκευή 20/3/2015 (το οποίο διήρκεσε από τις 11.00 το βράδυ μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα!), στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, μεταξύ κάποιων μεταναστών, συμπολιτών μας και της Αστυνομίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών δεν μπορεί πλέον να σιωπά και να περιμένει. Η κατάσταση στην πόλη μας είναι τραγική!
Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης των Φιλιατρών, στην οποία διαμένουν περίπου 6.000 κάτοικοι, και 1.500 κατά προσέγγιση μετανάστες, διαθέτει 4-5 αστυνομικούς. Καθίσταται σαφές πως οι υπηρεσίες αστυνόμευσης που η αστυνομική αυτή δύναμη δύναται να προσφέρει υπολείπονται καταφανώς του ελαχίστου επιπέδου που κάθε ευνομούμενη Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει στους πολίτες της.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ας μη σκεφτόμαστε καλύτερα τι θα συνέβαινε, αν δε συμμετείχαν ενεργά αρκετοί πολίτες των Φιλιατρών στο ως άνω περιστατικό, όπου μεθυσμένοι μετανάστες ζητούσαν δωρεάν αλκοόλ με τη βία από κεντρικό περίπτερο των Φιλιατρών.
Ομοίως και αναφορικά με το περιστατικό της προηγούμενης Κυριακής που 3 αθίγγανες εισέβαλαν στο σπίτι κατοίκου των Φιλιατρών, η οποία επιστρέφοντας τις βρήκε μέσα! Και σε αυτήν την περίπτωση η παρέμβαση συμπολιτών μας υπήρξε κομβική για τη σύλληψή τους (πολίτες τις έπιασαν και τις παρέδωσαν κι αυτές!).
Υπό αυτήν την έννοια οι αναφορές των ΜΜΕ, σχετικά με τη σύλληψή τους κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Αστυνομίας, προφανώς βασιζόταν σε ανακριβείς πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση τα παράπονα που εκφράζονται με αυτήν την επιστολή δεν απευθύνονται στους αστυνομικούς της πόλης μας, οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αλλά τι να σου κάνουν κι αυτοί, ούτε τα ρεπό τους μπορούν να πάρουν!
Επανειλημμένα πολίτες που τηλεφωνούν στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας βοήθεια, ενημερώνονται σχετικά με την αδυναμία παροχής της, δεδομένου ότι ένας και μόνος αστυνομικός υπηρετεί την επίμαχη ώρα και αδυνατεί να εγκαταλείψει το Αστυνομικό Τμήμα, προσερχόμενος στην υπηρεσία του πολίτη!
Παράλληλα, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι κλοπές και απόπειρες κλοπής σπιτιών στην πόλη των Φιλιατρών.
Πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρό, όταν μέρα μεσημέρι εισέβαλαν 2 άγνωστοι στο χρυσοχοείο κατοίκου των Φιλιατρών και γρονθοκοπούσαν τη γυναίκα του που ήταν μόνη της εκείνη την ώρα, προκαλώντας σημαντικές σωματικές βλάβες, οι συνέπειες των οποίων ταλαιπωρούν ακόμα και τώρα το θύμα. Αν δεν έμπαινε τυχαία μια πελάτισσα, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί.
Ταυτόχρονα, η εικόνα στην πλατεία της πόλης μας είναι απαράδεκτη, καθώς πληθώρα άδειων μπουκαλιών κρασιού και μπύρας είναι πεταμένα σε καθημερινή βάση. Εάν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση, προφανώς οι υπαίτιοι θα έμπαιναν στον κόπο να πετάξουν τα απορρίμματα σε έναν εκ των 10 κάδων που υπάρχουν γύρω από τα παγκάκια. Αντιθέτως, η ατιμωρησία, συνεπεία της έλλειψης αστυνόμευσης, θεωρείται δεδομένη.
Δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα χειρότερα!
Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους!
Εάν αυτό δε συμβεί άμεσα, αύριο πιθανόν να είναι αργά και τότε θα πρέπει οι υπεύθυνοι να απολογηθούν για αυτό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, στην προσπάθεια ανάδειξης των ανωτέρω και όχι μόνο θεμάτων, θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο, με σκοπό να τεθούν πλέον επιτακτικά όλα τα ζητήματα και να ζητηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσής τους.
Παράλληλα, σχεδιάζει άμεσα να αποστείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους, καθιστώντας τους πλέον υπεύθυνους για ό,τι από εδώ και πέρα συμβεί, το οποίο και θα δημοσιοποιήσει!***  Παγίδα ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας
      Συγχέουμε οι Έλληνες την αξιοπρέπεια με την περιφάνεια, με την πρώτη να αποτελεί μια εσωτερική υπόθεση του κάθε ανθρώπου και τη δεύτερη να σχετίζεται με την ταπεινοφροσύνη, είπε ο Στέλιος Ράμφος σε μια μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή.
Συνηθίζει ο σπουδαίος αυτός Έλληνας φιλόσοφος να μιλά ελλειπτικά, δίνοντας έτσι τροφή για σκέψεις.
Πριν από χρόνια είχε εκφραστεί η άποψη ότι κυρίαρχα με το εκπαιδευτικό μας σύστημα η ελληνική γλώσσα, με στόχο την απλοποίηση, φτωχαίνει.
Ας επανέλθουμε, όμως, στην προσέγγιση αξιοπρέπειας – περιφάνειας, μιας και τελευταία πολύ ακούγεται.
Αξιοπρέπεια σημαίνει αυτοσεβασμός, γι’ αυτό και ο Στ. Ράμφος επισήμανε πως αφορά στη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δύο λέξεις, η περιφάνεια και η υπερηφάνεια. Η πρώτη σημαίνει το απολύτως φανερό και, άρα, φωτεινό, καθαρό. Η δεύτερη σημαίνει αλαζονεία, τον υπερφίαλο.
Τα πράγματα μπερδεύτηκαν, όταν η λέξη υπερηφάνεια έχασε το αρχικό υ… και έγινε  περηφάνια, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί η λέξη περιφάνεια. Όμως, δεν είναι ένα γράμμα που κάνει τη διαφορά, αλλά μια ολόκληρη πρόθεση.
Οι περίφανοι Έλληνες δεν είναι αλαζόνες, αντίθετα είναι εκείνοι που δεν κρύβουν τις πράξεις τους (έστω και λανθασμένες), που δεν είναι ύπουλοι και ψεύτες.
Έτσι, η περιφάνεια πάει μαζί με την ταπεινοφροσύνη, της οποίας αντίθετο είναι η υπερηφάνεια.
Προχωρώντας λίγο ή αρκετά παραπέρα, είναι αυτή η τροφή για σκέψη που ανέφερα, έφθασα στη γνώση (μάθηση). Όλες οι ανθρώπινες έννοιες είναι προβολές του ανθρώπινου πνεύματος, γι’ αυτό, σε τελική ανάλυση, πολλές φορές είναι απατηλές.
Δε βλέπουμε την πραγματικότητα, αλλά την αντιλαμβανόμαστε όπως νομίζουμε εμείς πως είναι. Ό,τι βλέπουμε είναι μια ερμηνεία της πραγματικότητας που βασίζεται σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα. Αυτό έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στο πώς καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και στο πώς καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους… Είναι, τελικά, η παιδεία, οι αρχές, η κουλτούρα του καθενός μας ο γνώμονας που οδηγεί σε κρίσεις και συμπεράσματα.
Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει τα όσα γνωρίζει, απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου»…
Ας ερευνήσουμε, λοιπόν, τον εαυτό μας για να μπορέσουμε με ασφάλεια να κρίνουμε γεγονότα και ανθρώπους.
Τότε, ως κοινωνία, ως κράτος και ως έθνος αφάνταστα θα βοηθηθούμε.
Ας προπορευθούμε εμείς οι πολίτες…
Και οι πολιτικοί θα αναγκαστούν να μας ακολουθήσουν…
Άντα Αποστολάκη


***  Ο δοκιμαστικός σωλήνας και η… αλήθεια

Έχει γίνει πλέον συνήθεια, έξις. Tα διαλείμματα ελευθερίας των κοινωνιών γίνονται όλο και πιο σύντομα. Κρέμονται βαρίδια στα πόδια των ανθρώπων, εμφανή, και σε τραβάνε στα βρόμικα νερά. Εγκλωβιστήκαμε.
Εννοώ πως ακόμη και όσοι είχαν θωρακίσει μια φιλοσοφία ζωής -ή έτσι νόμιζαν, τουλάχιστον- η οποία δεν είχε να κάνει ούτε με την κατανάλωση ούτε με τα χρήματα, τελικά ανακάλυψαν με το βίαιο τρόπο πως δεν ήταν τόσο ανεξάρτητοι όσο πίστευαν.
Τις είχαν ανοίξει κι εκείνοι τις παγίδες τους, αλλά δεν τις έβλεπαν. Και τώρα σκάνε λογαριασμοί και πέρα από την αδυναμία σου να τους πληρώσεις, σε λυγίζει και η «ανεπάρκειά» σου ως προς τη φιλοσοφία και την αντιμετώπιση της ζωής που πίστευες πως είχες πληρώσει το τίμημα για να τις δικαιώσεις, αλλά ήταν μόνο στο μυαλό σου.
Κάποτε λέγαμε πως αν τσακίσουμε για οικονομικούς λόγους, θα είμαστε όλοι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα απέναντι σε όλα τα διαβάσματα και τα ακούσματά μας. Ηρωική ατάκα μού είχε φανεί. Μπαρούφα αποδείχτηκε, δυστυχώς. Δεν είχα συμπεριλάβει αρκετές παραμέτρους στην εξίσωσή μου. Κάτι μικρά παιδιά, κάτι οικονομικές θηλιές που δε γίνεται να τις βαφτίζεις φουλάρια, κάτι άρρωστους γονείς...
Τώρα πλέον δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι μόνο με χρέη, ανεργία και φόβο, αλλά και με όλα τα μεγάλα λόγια που έχουμε πει. Τα πιστεύαμε, αλλά δεν τα είχαμε δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου, παρά μόνο μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες των φιλολογικών μας συζητήσεων.
Και ακόμη κι αν αρκετοί θεωρούμε πως έχουμε ακόμη την ευκαιρία να τραβήξουμε ένα δρόμο δίχως οικονομικές εξαρτήσεις, δεν είναι εύκολο πια, έχουμε ανθρώπους γύρω μας, δίπλα μας, που δεν μπορούν να διανύσουν αυτό το δρόμο, τους ακούγεται τρελός.
Ο καθένας θα λύσει τον κόμπο του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Λίγοι από αυτούς τους τρόπους είναι αναίμακτοι. Ελάχιστοι. Αυτοί είναι τρόποι που έχουν να κάνουν με την τύχη.
Αλλά δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε αυτούς. Κρίνονται τα όμορφα λόγια και οι ανθρωπιστικές αξίες που μας «έκαψαν» το μυαλό, που τις πιστέψαμε -ορθώς- και πρέπει να τις κρατήσουμε με τα δόντια. Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την αλήθεια μας.
Επίσης κρίνονται πολλά, και κυρίως οι αντιστοιχίες των ωραίων εννοιών. Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, νoιάξιμο. Ακόμη, επινοητικότητα στις παρηγοριές, προσαρμοσμένες κατά περίσταση, πυροδότηση αγωνιστικής διάθεσης, λίγο πριν πετάξει κάποιος λευκή πετσέτα, «υποδαύλιση» της λύσσας για ζωή, τη ζωή μας.
Τρόμος με πιάνει, όταν σκεφτώ πως θα καταθέσω τα όπλα ξεκαμωμένος και θα κάτσω δίπλα σε αυτούς που δεν τα πιάσανε ποτές και θα μου πούνε, «δε στα λέγαμε ρε;»…
Αλλά, δεν ξέρω για πόσο ακόμα, κρατιέμαι, όμως, ζωντανός. Γιατί υπάρχουν πράγματα που οφείλουμε να τα ανακατεύσουμε. Αν δεν καταρρεύσουν, τόσο το καλύτερο. Αν καταρρεύσουν, ας πάνε στο διάολο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια...***  Εύρημα στο σπίτι του πιλότου «δείχνει ψυχολογικά προβλήματα»
Πληθαίνουν οι αναφορές

Εύρημα στο σπίτι του πιλότου «δείχνει ψυχολογικά προβλήματα»
Η αστυνομία είχε κάνει το βράδυ της Πέμπτης φύλλο και φτερό τα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Αντρέας Λούμπιτς                                                       
~  Καθώς η έρευνα για τη συντριβή της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις εστιάζει πλέον στον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, νέες αναφορές θέλουν την αστυνομία να έχει βρει στο σπίτι του 28χρονου στοιχεία που δείχνουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild είχε κάνει επίσης λόγο για ανάλογα ζητήματα, αλλά τα στοιχεία που επικαλείτο αφορούσαν παλιότερη περίοδο. Η εφημερίδα μιλούσε για περιστατικό βαριάς κατάθλιψης πριν από χρόνια και υποστήριζε πως στη συνέχεια ακολουθούσε αγωγή.
Επίσης από το πρωί της Παρασκευής, ο βρετανικός Telegraph υποστήριζε πως στις έρευνες της αστυνομίας στα δύο σπίτια που χρησιμοποιούσε ο νεαρός συγκυβερνήτης είχε βρεθεί «σημαντικό στοιχείο» το οποίο εξεταζόταν. Δεν δίνονταν άλλες λεπτομέρειες, πέραν του ότι δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.
Τώρα, το συνήθως καλά πληροφορημένο γερμανικό Spiegel επικαλείται πηγές κοντά στην έρευνα πως στα ευρήματα στο σπίτι του Λούμπιτς στο Ντύσελντορφ υπάρχουν ενδείξεις για ψυχολογικά προβλήματα.
Aν ευσταθεί κάτι τέτοιο, τα πράγματα θα γίνονταν λίγο πιο δύσκολα για την αεροπορική εταιρεία από την πλευρά της καταβολής αποζημιώσεων, καθώς θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα αμέλειάς της -ο Λούμπιτς είχε κριθεί «100% ικανός να πετάξει», όπως είχε τονιστεί.
Την Πέμπτη πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Germanwings είχε πει ότι «αυτό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υποστήριξη των συγγενών».
Newsroom ΔΟΛ
~** Αεροπορικά ατυχήματα -δυστυχήματα σε ψυχολογικά προβλήματα από πιλότους (κυβερνήτες ή συγκοιβερνήτες αεροσκαφών) :
Το  1976  στη Ρωσία  με  6 νεκρούς ,
Αύγουστος 1994  Μαρόκο με 44  νεκρούς  ,
Δεκέμβριος 1997  στην Ινδονησία  με 167  νεκρούς
Το 1999 στις Η.Π.Α.  με  217  νεκρούς ,
Νοέμβριος 2013 στην Ναμίμπια  με  33 νεκρούς ,
Μάρτιος  2014 Μαλαισία το 2014  με 239 νεκρούς , και
τέλος Μάρτιος 2015 Γαλλικές Άλπεις  με 160  νεκρούς .-
*** Τα  πεινασμένα Πυράνγχας  :Feeding piranhas in a river in Brazil , Βίντεο ...
https://youtu.be/9qf1Uew_HVs  ,
~ Ταΐζοντας πεινασμένα Πυράνγχας σε ποτάμι της Βραζιλίας  το νερό βράζει από την πείνα τους  !!
*** Χτύπησαν στο κεφάλι Καλαματιανό γιατρό στα Χανιά, επειδή...τόλμησε να υπερασπιστεί μετανάστες
     
Ο Μεσσήνιος γενικός γιατρός Δημήτρης Μακρέας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Σαν να μην έφτασαν οι επιθέσεις εναντίον γιατρών στα επείγοντα των νοσοκομείων...
Στα Χανιά, έδειραν έναν γιατρό στο δρόμο, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί μετανάστες.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έγινε το βράδυ της 25ης Μαρτίου και το μεσημέρι της Πέμπτης η αστυνομία Χανίων προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.
Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, ο γιατρός δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους στην οδό Δασκαλογιάννη στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά.
Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας ανέφερε ότι φεύγοντας από το στέκι μεταναστών, μετά από συναυλία, έμπαινε ένα φίλος του μετανάστης σε κατάσταση μεγάλης αναστάτωσης.
Είπε στον γιατρό και τη σύζυγό του που τον συνόδευε, ότι πριν από λίγο τον είχε τραμπουκίσει μια ομάδα νεαρών.
“Βγήκαμε μαζί από το στέκι και περπατήσαμε 10 μέτρα μέχρι τη γωνία Δασκαλογιάννη και Χατζ. Νταλιάνη.
Η ομάδα των νεαρών ήταν σε μια απόσταση και με είδαν που ήμουν με τον μετανάστη, ο οποίος είναι φίλος μου”, λέει ο γιατρός, για να εξηγήσει:
“Βγήκαν και άλλοι από το 'Στέκι' τους φώναξε στους νεαρούς να φύγουν. Εκείνοι τότε κινήθηκαν προς τα στενά της Σπλάντζιας”.
Δολοφονική
Ο γιατρός κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εναντίον του, από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων.
Ο Δημήτρης Μακρέας ανέφερε ότι κάποιος τον χτύπησε από πίσω στο κεφάλι με ένα ξύλο:
“Είναι φανερό ότι είχαν έλθει στην πόλη να δείρουν, να χτυπήσουν και εγώ ήμουν το - τυχαίο ελπίζω - θύμα τους, επειδή ήμουν δίπλα στον μετανάστη. Είμαι σοκαρισμένος”.
Ο γιατρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, κάταγμα κροτάφου.
Έχει κάνει δύο αξονικές και θα κάνει και τρίτη, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Καταδίκη
Το Κίνημα Νέων Ιατρών καταδίκασε την Πέμπτη τον προπηλακισμό μεταναστών στα Χανιά και την άνανδρη επίθεση στον γενικό γιατρό Δημήτρη Μακρέα που βρέθηκε κοντά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης:
"Η απρόκλητη φασιστική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.
Το παραπάνω περιστατικό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο και δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.
Απαιτούμε τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών, όχι μόνο της συγκεκριμένης επίθεσης αλλά και του συνόλου των περιστατικών ρατσιστικής και φασιστικής βίας". Δ.Κ.  Πηγή: iatronet.gr .-***  Συλλυπητήριο μήνυμα στο γερμανικό σχολείο από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας
     
Ηλεκτρονικό μήνυμα με συλλυπητήρια, που συνοδεύουν οι υπογραφές όλων των μαθητών της Α΄ τάξης του 2ου Λυκείου Καλαμάτας, έστειλε το σχολείο στο Joseph-Konig-Gymnasium της πόλης Haltern am See στη Γερμανία, που έχασε 16 μαθητές και 2 καθηγήτριες στο αεροπορικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις.
Οι μαθητές στο μήνυμά τους εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους εκπαιδευτικούς, τους συμμαθητές και τους γονείς των αδικοχαμένων μαθητών και εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι η σκέψη τους, αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι μαζί τους.  Β.Β.

*** Το In Situ ξεκινάει - η “Metaλλaxis” έρχεται στην Καλαμάτα
      
Το In Situ, η σειρά συνεδρίων που απευθύνεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινάει από την Καλαμάτα. Το πρώτο συνέδριο, με τίτλο “Metaλλaxis” θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Οι βασικοί άξονες του In Situ είναι ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα. Κάθε συνέδριο In Situ είναι μοναδικό, γιατί η θεματολογία προκύπτει κάθε φορά από τις ανάγκες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, αλλά και η περιφέρεια στην οποία ανήκει.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Καλαμάτα γίνεται η αφετηρία του In Situ με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τη “Metaλλaxis”, τη νέα πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η πόλη τα τελευταία τρία χρόνια. Η έντονη εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών, οι επενδύσεις σε τουριστικές μονάδες, η αύξηση των πτήσεων από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» συμβάλουν σταδιακά στη διαρκή προβολή και προώθηση της Καλαμάτας.
Στο συνέδριο “Metaλλaxis” θα συμμετέχουν 9 ομιλητές, προερχόμενοι από διαφορετικούς τομείς και φιλοδοξούν να εμπνεύσουν, να δώσουν συμβουλές και να κινητοποιήσουν τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής σε θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Με αυτό το στόχο θα μοιραστούν ιδέες, πρακτικές και τεχνικές που ήδη εφαρμόζουν, σε συνδυασμό με εμπειρίες και γνώσεις στον χώρο που δραστηριοποιούνται.
Οι ομιλητές θα είναι η Μυλαίδη Στούμπου από τη Microsoft, ο Γιώργος Χαραλαμπάκης από τη ForestView, η Δρ. Ευαγγελία Μπαραλού από το ALBA, ο Γιώργος Καραγιάννης από την 2Yolk Branding & Design, ο Έκτορας Τσατσούλης από το KALAMATA:21, ο Χάρης Τζαννής από τα Fnl-guide.com/Asprimera, ο Νίκος Μιστριώτης από την XYZ Productions, ο Γιάννης Αίσωπος ο αρχιτέκτονας που εκπροσώπησε την ελληνική υποφηφιότητα στη Bienalle Βενετίας 2014 και ο Παναγιώτης Οικονόμου από τη STEP.
Ο δημιουργός του In Situ Ηλίας Σκενδερίδης, δήλωσε σχετικά: "Η πραγματική "Metaλλaxis" της Καλαμάτας μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ενέπνευσε τη δημιουργία του In Situ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό! Είναι ευκαιρία σε μια εποχή με τόσες προκλήσεις, ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ουσιαστική εξέλιξη και ανάπτυξη μιας πόλης αλλά και μιας περιοχής που τόσο το αξίζει."
Για περισσότερες πληροφορίες & εισιτήρια επισκεφθείτε το www.insituproject.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο insitu@insituproject.gr.
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο www.viva.gr και στα καταστήματα Luna Lounge, Luna Lounge Deli και Public Καλαμάτας. *** «Επίθεση» Χρυσομάλλη σε ΣΥΡΙΖΑ, Πετράκο και Κατρούγκαλο
      
Ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο και στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την προχθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου και τη μη ύπαρξη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων αυτή τη φορά.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Μίλτου Χρυσομάλλη: «Παρακολουθώντας το βίντεο και τις παρακάτω φωτογραφίες εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν χρειάστηκαν τα κάγκελα στη χθεσινή παρέλαση στην Καλαμάτα. Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια δε σέβονταν τις παρελάσεις και δημιουργούσαν επεισόδια σε αυτές (κ. Πετράκος), φέτος τις τιμήσανε ως επίσημοι, φορώντας μάλιστα και γραβάτα, αφού πρώτα εμπορευτήκανε την ελπίδα με 12% (κ. Κατρούγκαλος). Καταλάβατε τι σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά;;;».
Μάλιστα, πλαισιώνει την ανάρτηση με αρκετές φωτογραφίες από συγκεντρώσεις προηγούμενων χρόνων, με πρωταγωνιστή τον κ. Πετράκο στις παρελάσεις στην Καλαμάτα, αλλά και βίντεο με τα μικρά σε έκταση επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι την 25η Μαρτίου. Κ. Γαζ. 

***  Απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα
      
Δυσάρεστα είναι τα νέα που έφθασαν στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και αφορούν σε ένα χρονίζον έργο για την περιοχή, το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα. Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ και είχε ενταχθεί από το Δεκέμβριο του 2012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι" με κωδικό MIS 393373, απεντάσσεται.
Η απένταξη έγινε μετά την εφαρμογή του επικαιροποιημένου σχεδίου εξυγίανσης του προγράμματος, επειδή το έργο δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τη λήξη του στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ελήφθη υπόψη «το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης που υπερβαίνει την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και δεν έχουν γίνει ενέργειες για την υλοποίηση της πράξης».
Ωστόσο, η απόφαση του κ. Τατούλη αφήνει και ένα «ανοιχτό παράθυρο». Όπως επισημαίνεται, λόγω της σημασίας του έργου στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, μπορεί να επανυποβληθεί το έργο για αξιολόγηση, προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου η δυνατότητα χρηματοδότησης. *** Τελευταίες παραστάσεις για το «Αλλοίμονο στους νέους»
       
Οι τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού έργου «Αλλοίμονο στους νέους», που παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, θα δοθούν σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο, 28 και 29 του μήνα, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Το κοινό αγκάλιασε την παραγωγή αυτή που έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου, καθώς το έργο είναι διαχρονικό και νοσταλγικό, προσφέρει ξεκαρδιστικό γέλιο αλλά και πολλές συγκινητικές στιγμές, ενώ ταξιδεύει το κοινό στις ομορφιές μιας άλλης εποχής, με όχημα μιαν ασπρόμαυρη παράσταση.
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ και γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Αρχικά, ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν, κερδίζοντας το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.


*** Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν το τσιγαράδικο να αγκυροβολήσει (φωτογραφίες)
     
Απόλυτα νόμιμο το φορτίο που έχει προορισμό τη Λιβύη
Της Βίκυς Βετουλάκη 

  Απόλυτα νόμιμο είναι το φορτίο με τα 11 κοντέινερ με τσιγάρα που μεταφέρει το πλοίο Genc 3, σημαίας Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, το οποίο χθες το πρωί οδηγήθηκε από τις Λιμενικές Αρχές στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Οι έλεγχοι στο πλοίο συνεχίζονταν και χθες το απόγευμα, χωρίς όμως να έχει εντοπισθεί κάτι περίεργο ή παράνομο και ο λόγος του αγκυροβολίου του μέσα στη νύχτα ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες.
Από το Μαυροβούνιο
Το πλοίο τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίσθηκε από τις Λιμενικές Αρχές Γυθείου αγκυροβολημένο βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κηπούλα στο Δυρό και κίνησε τις υποψίες. Λίγο μετά τις 3.00 ξημερώματα λιμενικό σκάφος το προσέγγισε και λιμενικοί ανέβηκαν για έλεγχο.
Ο καπετάνιος τους ενημέρωσε ότι το πλοίο έχει 8μελές πλήρωμα (5 Τούρκους, 2 Γεωργιανούς και 1 Ινδό), μεταφέρει νόμιμο φορτίο και έχει αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο. Προορισμός του είναι το Tobruk της Λιβύης.
Επίσης, ενημέρωσε πως αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει σε εκείνο το σημείο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι το πλοίο ήταν φορτωμένο με 11 κοντέινερ με τσιγάρα και ζήτησαν έλεγχο των πιστοποιητικών του.
Καθώς ο απόπλους για το Λιμάνι του Γυθείου ήταν αδύνατος λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αποφασίσθηκε να οδηγηθεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας. Έτσι, χθες το πρωί, έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου συνεχίσθηκαν οι έλεγχοι. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ με την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων ελέγχων, θα συνεχίσει το ταξίδι του.


***  Αθλητική  ενημέρωση  :***  Νίκη θρίλερ επί του Ισραήλ και ...ημιτελικός για τον Γιώργο Λαζαρίδη και τις ελληνικές ρακέτες!
       
Απέκλεισε το Νο-1 του ταμπλό και πλέον βρίσκεται μια... ανάσα από την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο λόγος για την εθνική μας ομάδα τένις με αμαξίδιο των ανδρών, η οποία όπως και το 2013 έτσι και τώρα, επικράτησε 2-1 του Ισραήλ για τα προκριματικά της διοργάνωσης που φιλοξενείται στην Αττάλεια, κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της και πλέον περιμένει να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα αυριανά ημιτελικά με την Κροατία να είναι ο πιθανότερος αντίπαλος.
Η ομάδα του Γιώργου Κόντου έκαμψε στο τάι μπρέικ του διπλού την αντίσταση των Ισραηλινών και έγινε η πρώτη που πανηγύρισε την πρόκριση της στην τετράδα της διοργάνωσης. Στα μονά, ο Γιώργος Λαζαρίδης ηττήθηκε 6-2, 6-2 από τον Αμίρ Λεβί, ο Στέφανος Διαμαντής νίκησε 6-2, 6-1 τον Ανταμ Μπερντιτσέσκι, ενώ στο διπλό οι Λαζαρίδης/Διαμαντής νίκησαν τους Λεβί/Ασαάφ Στοκόλ με 7-6(6), 5-7 (10-5).
«Η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει το Νο-1 των προκριματικών, οπότε για εμάς ήταν μια πρόκληση. Την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, αντιμετώπισα στον τελικό το Νο-1 των Ισραηλινών από τον οποίο έχασε 7-5, 6-2, οπότε είχα μια καλή ευκαιρία για ρεβάνς. Έπαιξα σωστά και κέρδισε 6-2, 6-1. Στο διπλό με τον Λαζαρίδη νοιώθαμε σίγουροι και παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε τόσο καλό όσο θα θέλαμε, κερδίσαμε το τρίτο σετ. Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα προπονηθούμε και θα περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας στα ημιτελικά», είπε ο Στέφανος Διαμαντής με δηλώσεις του στο επίσημο site της ITF.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε στο τάι μπρέικ το Ισραήλ και καταφέραμε να βρεθούμε στα ημιτελικά. Στο μονό δεν απέδωσα τα αναμενόμενα, αλλά ο Διαμαντής κατάφερε να ισοφαρίσει, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να επανορθώσουμε στο διπλό. Κάτι που έγινε», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κόντος τόνισε ότι: «Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο και εκμεταλλεύτηκαν άψογα την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα θα είναι παρούσα στα ημιτελικά».  Πηγή: sdna.gr***  Ημερίδα αύριο στην Καλαμάτα: «Η νεολαία πρωτοπορεί στον αγώνα κατά των αναβολικών»
      
Παρουσία Κοντονή – Πανούση
 -Ημερίδα – σεμινάριο για το ακανθώδες αυτό θέμα την Παρασκευή στην Καλαμάτα

 «Η νεολαία πρωτοπορεί στον αγώνα κατά των αναβολικών» είναι το θέμα της ημερίδας – σεμιναρίου που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, μεθαύριο Παρασκευή, 27 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Στην ημερίδα έχουν κληθεί και θα μιλήσουν, εκτός από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, διακεκριμένα στελέχη της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Συγκεκριμένα, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι υπουργοί Γιάννης Πανούσης και Σταύρος Κοντονής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο γενικός γραμματέας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζάς και οι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Ιωάννης Πλατάρος και Νικόλαος Κλάδης αντίστοιχα.
Παράλληλα, θα υπάρξουν εξειδικευμένες εισηγήσεις για το καυτό θέμα των αναβολικών από την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ιωάννη Σταματόπουλο, τον εθνικό προπονητή του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο και το γιατρό πνευμονολόγο, Τάκη Γεωργακόπουλο.
Να σημειωθεί πως την όλη εκδήλωση χαιρετίζει με μήνυμά του και ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
  Απονομή επάθλου
σε Τσάτουμα

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει απονομή επάθλου της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» στο Μεσσήνιο πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα, για τις σπουδαίες επιδόσεις του σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.
***


***   Στο Top16 της Ευρωλίγκα
Πρόγραμμα:
Livescore: Ολυμπιακός - Εφές (6-2 3') στη... βραδιά του Ίβκοβιτς
Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 72-83  .- ^
Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας  73-68 .- ^
Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός (27/3 )   84-86 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86.
Γαλατάσαραϊ (Έργκιν Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 24, Μίτσοβ 17 (1), Έρτσεγκ 19 (2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7 (1), Αρσλάν 5 (1)
Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13 (3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 14 (3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Λαουάλ 2


Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/3)   86-75 .- ^
Βαθμολογία:
Ρεάλ 10-2,
Μπαρτσελόνα 9-3,
Μακάμπι 7-5,
Παναθηναϊκός 7-5,
---------------------
Άλμπα 6-6,
Ζαλγκίρις 4-8,
Ερυθρός Αστέρα 3-9,
Γαλατάσαραϊ 2-11.

Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μάλαγα  78-63 .- ^
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές  86-75 , (35-35).- ^
Τα δεκάλεπτα  : 17-16 , (35-35) , 53-57 , 86-75 .-
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα  99-85  .- ^
Νίζνι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (27/3 )   82-86 .- ^
Βαθμολογία:
Φενέρ 10-2,
ΤΣΣΚΑ 10-2,
Ολυμπιακός 9-3,
Εφές 5-7,
--------------------
 Λαμποράλ 5-7,
Νίζνι 3-9,
Μιλάνο 4-8,
Μάλαγα 2-10.***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4108   video.-     .- 4149.-                                          
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2417    video.-   .-  2479 .-                           
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 412   video.-  .-  2408.-
Σύνολον                                         8937  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3613.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 376. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    914/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , 
~**  ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ :
Συνεργάτης σε
Arfara-Messinias- asteras-arfaron ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
ARFARA - KALAMATAS ,
ASTERAS ARFARON 2011 ,
Arfara-Messinias 2 ,
stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013. - 351 φίλοι .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 246 φίλοι .-
http://www.youtube.com/stamos01 ,
http://www.youtube.com/stamatios01 ,
http://www.youtube.com/vlasiskal ,
http://www.twitter.com/stamos01 ,
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-

ARFARA NEWS
ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία
 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html  .-
~ ARFARA NEWS

ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-

~
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: