ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015 :


*** 04/03  Απολυτίκιο Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/Yq_ZpHkXJ20 ,


*** 4 Μαρτίου 
Γερασίμου οσίου (10 του εν Ιορδάνη (†475). Μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής, των αυταδέλφων (†273). Ακακίου, Κοδράτου και Στρατονίκου των από δημίων, και Κόνωνος.

(1)O όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στη Λυκία τον 7ο αιώνα από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία ασπάσθηκε την αίρεση των Μονοφυσιτών. Όταν όμως συνάντησε τον άγιο Ευθύμιο, βαθύτατο γνώστη και ερμηνευτή των γραφών, κατάλαβε το σφάλμα του και επέστρεψε στην ορθόδοξη αλήθεια και αφοσιώθηκε στο μοναχικό βίο. Τόση ήταν η αρετή και η γλυκύτητα του, ώστε κατάφερε να τον υπακούουν και τα αγρία ζώα, έχοντας ως υπηρέτες του ένα λιοντάρι κι έναν όνο. Αργότερα ίδρυσε κοντά στον Ιορδάνη ποταμό μεγάλη κοινοβιακή αδελφότητα, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη.
***   Θανάσης Πετράκος: Κανένας κίνδυνος για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας          
      
Απάντηση στις ανησυχίες του δημάρχου  Παναγιώτη Νίκα για την τύχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έδωσε χθες με γραπτή του ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.
Όπως σημειώνεται: «Κανένας κίνδυνος και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Τα σενάρια αυτά διακινούνται είναι εκ του πονηρού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό-πολιτιστικό θεσμό που είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού».

*** Την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Νίκας για τη Μαρίνα          
      
Παρελκυστική τακτική ακολούθησε χθες, όσον αφορά στο θέμα της μαρίνας Καλαμάτας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Θέλοντας να απαντήσει στο κυριακάτικο φύλλο του «Θ», όπου καταγράφονταν σημαντικές ελλείψεις εδώ και 17 χρόνια, από τότε δηλαδή που η μαρίνα παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στη Μαρίνα Καλαμάτας Α.Ε., επιχείρησε να τις υποβαθμίσει, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει πρόβλημα».
Όταν, δε, του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν δεν αποτελούν πρόβλημα ο μη καθορισμός της χερσαίας ζώνης, η μη ύπαρξη άδειας λειτουργίας, η μη υλοποίηση απόφασης της ΔΕΤΑΚ ή του σχήματος που τη διαδέχθηκε περί κήρυξης εκπτώτου του αναδόχου που ανέλαβε την εκμετάλλευσή της, καθώς και τα υπόλοιπα που αναγράφονταν στο ρεπορτάζ, έκανε λόγο για «γραφειοκρατικά ζητήματα ήσσονος σημασίας», χαρακτηρίζοντας ως μείζον θέμα τη μη εκχώρηση της μαρίνας σε τρίτους.
  Σύσκεψη
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Νίκας, ανέφερε πως η μαρίνα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023. Μίλησε για σύσκεψη που είχε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου με εκπροσώπους του συνεταιρισμού Καλαματιανών μικρομετόχων, οι οποίοι κατέχουν το 40% των μετοχών της Μαρίνα Καλαμάτας ΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 60% κατέχει ο όμιλος Κυριακούλη.
Ζήτησε να γίνει στο προσεχές μέλλον σύσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ομίλου Κυριακούλη, για να ρυθμισθούν ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με τη μαρίνα, που είναι, όπως είπε, «η πλατεία, η ανάσα μιας ολόκληρης περιοχής που αναπτύσσεται ραγδαία». Πρόσθεσε πως έχει ήδη ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η εκπόνηση μελέτης που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Είπε ακόμη πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα», που, όπως προέκυψε στην πορεία, αφορούσε στην εκχώρηση της μαρίνας σε τρίτους. 
Σημείωσε δε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συναινέσει ο Δήμος, κάτι που αποκλείεται, ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχετικός νόμος από το ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει ότι το κράτος μπορεί να εγκρίνει τέτοιας μορφής εκχώρηση μετοχών.
  Δεν εκχωρείται σε τρίτους
Όσον αφορά στα γραφειοκρατικά, κατά τον κ. Νίκα, θέματα, ανέφερε πως συνδέονται με το 1997 και το 1998. Πρόσθεσε πως ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου το 2006, ενώ θα συζητηθούν στη σύσκεψη με το σύνολο των μετόχων, σε μια κατεύθυνση επίλυσης και αντιμετώπισης. «Θα δούμε τι έπρεπε να κάνουν και τι έκαναν. Τι υποχρεώσεις είχαν και κατά πόσο ανταποκρίθηκαν σε αυτές. Θα τα κουβεντιάσουμε. Για την τακτοποίηση του χώρου έχω στείλει την Πολεοδομία για τις παραβάσεις που υπάρχουν εκεί και έχω ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να δώσει στο Δήμο κατά χρήση τις διαφιλονικούμενες εκτάσεις. Όπως ξέρετε, ο δρόμος μεταξύ της οδού Σαλαμίνος και του πεζοδρόμου είναι διαφιλονικούμενος, όπου ο καθένας έχει στήσει  ό,τι θέλει εκεί και τον εκμεταλλεύεται. Ζήτησα να δοθεί αυτός ο χώρος στο Δήμο, για όσο διάστημα διαρκεί η δικαστική διαμάχη και στη συνέχεια θα γίνει ό,τι πουν τα δικαστήρια σε σχέση με τους ιδιοκτήτες».
Σε ερώτησή μας, διευκρίνισε πως στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα πάντα και κατέληξε λέγοντας πως «είναι ήσσονος σημασίας ζητήματα σε σχέση με την εκχώρηση της μαρίνας σε εταιρείες εκτός Ελλάδος».  \\
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Τη δική τους παραλία απέκτησαν τα ΑμεΑ           
      
Με την επιστημονική βοήθεια του Πανεπιστημίου Πατρών τα άτομα με αναπηρία της Κρήτης θα έχουν ένα διαφορετικό και πιο ευχάριστο καλοκαίρι, αφού θα έχουν πρόσβαση στην πρώτη δική τους παραλία στην Ιεράπετρα.
Ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση στην παραλία του ειδικού μηχανισμού seatrac, που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία πρόσβαση στη θάλασσα, ικανοποιώντας το αίτημα ετών. Ο μηχανισμός είναι φορητός, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και έχει κερδίσει α΄ βραβείο καινοτομίας, καθώς αποτελεί ελληνική πατέντα ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η παραπάνω είδηση θα έπρεπε κανονικά να προκαλεί, τουλάχιστον, αμηχανία στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Κι αυτό, γιατί θα μπορούσε να έχει ήδη προχωρήσει σε ανάλογη διαδικασία, πριν από το Δήμο Ιεράπετρας, αλλά και διότι η κοινωνική πολιτική και ευαισθησία μιας αρχής αποδεικνύεται έμπρακτα και όχι με λόγια ή μεσοβέζικες λύσεις, σαν κι αυτή στην παραλία της Ανάστασης.   Α.Π. 

*** Πινακίδες για τη διευκόλυνση των επισκεπτών της Καλαμάτας

Σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας τοποθέτησε πινακίδες, που κατευθύνουν τους επισκέπτες, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ώστε από την Παραλία να φθάσουν στο κέντρο και στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν σε επίκαιρα σημεία, στη διαδρομή λιμάνι – Φαρών (από το άνετο δυτικό πεζοδρόμιο), - Πλάτωνος (από το μεγάλο νότιο πεζοδρόμιο) – Αριστομένους - πεζόδρομος Αριστομένους. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και την προβολή της περιοχής θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως εκτύπωση επικαιροποιημένων χαρτών του Δήμου και χαρτών για την εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας. Θα εκτυπωθούν, επίσης, αφίσες για την προβολή του Δήμου, καθώς και carte postale και διαφημιστικά μπάνερ, ενώ θα καλυφθεί η δαπάνη και για υπηρεσίες θεματικής και αισθητικής αναβάθμισης όλων των διαφημιστικών εντύπων του Δήμου. - 

***  Ειδικούς συνεργάτες θα προσλάβει ο Δήμος Μεσσήνης          
     
Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δοθεί προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους άτομα που επιθυμούν να προσληφθούν ως ειδικοί συνεργάτες στο Δήμο Μεσσήνης. Συγκεκριμένα, από το Δήμο έχει προκηρυχθεί η κάλυψη τεσσάρων θέσεων: ενός τοπογράφου μηχανικού (ΠΕ), ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών  (ΠΕ), ενός πτυχιούχου Οικονομικών Επιστημών (ΠΕ) και ενός πτυχιούχου Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί για την κάλυψη των θέσεων αυτών είναι αυξημένο, καθώς για τις τρεις πρώτες θέσεις έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά 6 άτομα, ενώ για την τελευταία περίπου 10 άτομα.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αίτηση, φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, βιογραφικό σημείωμα, τίτλος σπουδών, απόδειξη της γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, απόδειξη εμπειρίας και υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την πρόσληψή του.

***    «Ελευθέρας» στους παράνομους μετανάστες         
      
Θα απελευθερωθούν όλοι όσοι βρίσκονται στα κέντρα κράτησης και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακούργημα - Δεν θα συλλαμβάνονται όσοι περνούν παρανόμως τα σύνορα, αλλά θα τους δίνεται «φύλλο πορείας» - Σαμαράς: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών - Αντιδρούν οι συνοριοφύλακες
 Σε πλήρη αλλαγή του μεταναστευτικού καθεστώτος φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
Με βάση την εντολή αυτή, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.
Παράλληλα, όσοι θα έρχονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, δεν θα συλλαμβάνονται. αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται, μέσω «φύλλου πορείας», η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.
Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο lifo.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι το υπηρεσιακό έγγραφο προβλέπει επίσης πως, σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι μετανάστες θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσει η συγκεκριμένη εντολή.
Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, ανέφερε: «Πρόκειται για μια διαταγή του Αρχηγείου και συγκεκριμένα του κλάδου αλλοδαπών, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες που βρίσκονται στους χώρους κράτησης».
«Εμείς τοποθετηθήκαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα και αντιδρούμε, καθώς δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται οι νόμιμοι μετανάστες το ίδιο με τους μη νόμιμους» προσέθεσε.
Σαμαράς: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών
Ο πρόεδρος της ΝΔ και τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» και υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.
«Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη» τονίζει ο κ. Σαμαράς και καλεί την κυβέρνηση να αρθεί η απόφαση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
 Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων)
Η τοποθέτηση της ΠΟΣΥΦΥ για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και την «ελεύθερη» διέλευσή  τους  πλέον προς το εσωτερικό της χώρας
 Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον  Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη  Πανούση. Κατά τη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία   την βελτίωση των συνθηκών κράτησης  αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.
Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως  η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.  Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν -  θα  τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.
Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας,  με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε  καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα,  αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. )  και διαταράσσει  το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).
Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς  προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών  στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες. Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους.   Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων  των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου , καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται  να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.  Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την  ασφάλεια της κοινωνίας.
Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία -αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.  Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν  να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.  Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει  πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία.  

***  ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ....!!!
~ Η φιλία κρατάει μονάχα μια μέρα. Κάθε μέρα πρέπει να της αλλάζεις βρακί. Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας
~ Η απώλεια ενός φίλου είναι σαν την απώλεια ενός μέλους του σώματος: Ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο της πληγής, αλλά η απώλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής
~ Να αντιμετωπίζεις τους φίλους σου σαν να πρόκειται να γίνουν εχθροί σου και τους εχθρούς σου σαν να μπορούσαν να γίνουν φίλοι σου. Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας
~ Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου. Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~ Για να βρεις ένα φίλο πρέπει να κλείσεις το ένα μάτι. Για να τον κρατήσεις, πρέπει να τα κλείσεις και τα δύο. Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας
~ Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Henry David Thoreau, 1817-1862, Αμερικανός συγγραφέας
~ Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στο δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος
~ Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός. Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας
~ Ότι η φιλία και το φιλί είναι της αυτής ρίζης, το λέγει το λεξικόν, αλλά το υποστηρίζει και η ιστορία με το φίλημα του Ιούδα. Δημήτριος Καμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος
~ Φιλία είναι η συμφωνία δύο ανθρώπων να μην προχωρήσουν η σχέση τους σε βάθος, αλλά να μείνουν στην επιφάνεια. Γιάννης Τσαρούχης, 1910-1989, Ζωγράφος
~ Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας
~ Η φιλοφροσύνη κάνει φίλους, η ειλικρίνεια γεννάει το μίσος. Τερέντιος, περ185-159 π.Χ., Ρωμαίος κωμωδιογράφος
~ Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους. H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~ Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν. Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας
~ Υπάρχει πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα. Paul Lefevre Geraldy, 1885-1983, Γάλλος συγγραφέας
~ Αν ψάχνεις για ένα φίλο, θα ανακαλύψεις ότι είναι δυσεύρετοι. Αν είσαι διατεθειμένος να είσαι φίλος, θα τους βρεις παντού. Zig Ziglar, 1926-2012, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

 ***Ο καιρός  σήμερα - αύριο στην Καλαμάτα 

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 4/3/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το www.kalamata.meteoclub.gr/ . - 

*** Κουκούτσης εναντίον ΕΡΤ: “Εμπρός για μια νέα ΕΡΤ, σοσιαλιστ(ρ)ική… ΕΡΤ”

Πολλοί φίλοι με ρωτούν ποια είναι η θέση μας για τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση και το πώς βλέπουμε τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει στο Κοινοβούλιο ότι με το κλείσιμο ή το άνοιγμα της ΕΡΤ δεν υπάρχει για εμάς ούτε έλλειμμα ούτε περίσσευμα δημοκρατίας. Με ομιλία μου, μάλιστα, στη Βουλή αιτιολόγησα τη θέση μας, λέγοντας ότι από τη στιγμή που η κρατική τηλεόραση φέρεται σε ένα πολιτικό κόμμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων σαν να μην υπάρχει, ποιος ο λόγος να μη φερθούμε ανταποδοτικά... Άλλωστε, όλοι οι Έλληνες γνώριζαν το φαγοπότι, τους παχυλούς μισθούς, τις αργομισθίες και τις συμβάσεις. Να μη παραλείψουμε, όμως, να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό ενός κομματιού εργαζομένων, κυρίως τεχνικών και συμβασιούχων, που έπαιρναν ψίχουλα. Η κυβέρνηση, λοιπόν, των Σ-ΑΝΕΛ εξήγγειλε τα νέα μέτρα για την ΕΡΤ, τα οποία πάνω -κάτω είναι τα εξής...: «Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν. Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος. Δε δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και, συνεπώς, δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης. Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν το δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα. Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζομένους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα. Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων, με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ. Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που δε θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων». Μεγαλοστομίες περί ανεξάρτητης και πολυφωνικής ραδιοτηλεόρασης, χωρίς σκοπιμότητες... Παρακάτω όμως έρχεται το... «ΤΟΥΒΛΟ»... Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι για την επαναλειτουργία θα απαιτηθεί μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. ΔYΣΜΟΙΡΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ, ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΣΠΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MΑΣ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Δημήτρης Κουκούτσης - 

***  Βολές κατά ριπάς στην Περιφέρεια για τα απορρίμματα από Δημοτική αρχή Καλαμάτας και αντιπολίτευση         
     
Αιτία το πρόστιμο που επιβλήθηκε για τη Μαραθόλακκα
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με μισόλογα και... σιωπές προσπαθεί να κρατήσει, το τελευταίο διάστημα, ανοικτή την πόρτα συνεννόησης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αλλά οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλουν να... κόψουν τις γέφυρες.
Έτσι, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το θέμα που αφορούσε στην άσκηση προσφυγής κατά απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για επιβολή προστίμου σε βάρος του Δήμου Καλαμάτας, ως επιβλέποντος φορέα της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων που έχει εγκατασταθεί στη Μαραθόλακκα.
Εκείνο, όμως, που κυριάρχησε ήταν η επιθετική τακτική στις παρεμβάσεις των ομιλητών απέναντι στην Περιφέρεια.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, δικαιολογώντας την απόφαση, σχολίασε ότι «δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως επιβλέπουσα αρχή. Σε τελική ανάλυση, έβαλε πρόστιμο σ’ ένα Δήμο που... μάτωσε και οικονομικά για να βρει μια λύση στο θέμα της διαχείρισης, ενώ η ίδια από την πλευρά της ακόμα δεν έχει κάνει το παραμικρό. Επομένως, μάλλον, στον εαυτό της πρέπει να βάλει πρόστιμο».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι «δε σημαίνει πως το πρόστιμο των 3.500 ευρώ για τη δήθεν μη σωστή περίφραξη του χώρου είναι και σωστό. Αυτό ήταν η εικόνα του υπαλλήλου που έκανε τον έλεγχο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και θέσφατο».
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, κατήγγειλε την Περιφέρεια τόσο στο θέμα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο όσο και για απουσία ενδιάμεσης λύσης, η οποία, όπως τόνισε, έπρεπε εξ αρχής να δοθεί στους Δήμους. «Τα πρόστιμα στους ΟΤΑ κρύβουν μόνο σκοπιμότητες και δε δίνουν καμία λύση», συμπλήρωσε.
Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ισχύουν όροι καλής λειτουργίας της Μαραθόλακκας και αναρωτήθηκε αν τα προϊόντα ανακύκλωσης μεταφέρονται σε νόμιμους χώρους και υπάρχουν παραστατικά γι' αυτό.
Πάντως, ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών", Μιχάλης Αντωνόπουλος, έθεσε το θέμα της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας και επισήμανε ότι τα όποια πρόστιμα δεν είναι αυθαίρετα, αλλά υπακούουν σε κάποιο νομικό πλαίσιο.
 
***  Ποιοι έκαναν το πάρτυ έκνομων αναθέσεων στο Δήμο Τριφυλίας;
Κατ’ επανάληψη σε ρεπορτάζ από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και σε δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, έχει αναδειχθεί ο στρεβλός τρόπος λειτουργίας του Δήμου, αλλά και των πρώην Δήμων τα προηγούμενα χρόνια, με έκνομες απευθείας αναθέσεις, προφορικές εντολές και συμφωνίες. Πλέον, οι αγωγές σε βάρος του Δήμου κατατίθενται σωρηδόν! Ποιος ή ποιοι έδιναν, έτσι, προφορικές εντολές και έκαναν προφορικές συμφωνίες για έργα ή εργασίες; Τέτοιες πρακτικές δε συνιστούν κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση; Πώς ένας εργολάβος ή ιδιώτης έκαναν έργα ή εργασίες στο Δήμο, χωρίς χαρτιά, συμφωνητικά, παραστατικά, τιμολόγια και όσα προβλέπει η νόμιμη διαδικασία; Πώς με μία βεβαίωση προέδρων ή ακόμα και αντιδημάρχων ή και δημάρχων, μπορεί, εκ των υστέρων, να «νομιμοποιούνται» πράξεις που οι διαδικασίες τους δεν ήταν σύμφωνες με το νόμο; Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία απαντήσεις δε δίδονται ούτε από το Δήμο ούτε και από τη Δικαιοσύνη! Θυμίζουμε, δε, πως ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 21 Νοεμβρίου σχετικά με τις αγωγές σε βάρος του Δήμου, είχε τονίσει ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει έργα και εργασίες που φέρονται να έγιναν χωρίς αυτό να πιστοποιείται από διαδικασίες και υπηρεσίες, αφού δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, είχε σημειώσει ότι ο Δήμος θα αντικρούσει στα δικαστήρια όλες τις προσφυγές που έχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν! Τι έχει γίνει στην πράξη; Η.Γ. - 
 
***  Διάλογοι - σοκ με τον παιδόφιλο: Είμαι αυτός που θα σε στείλει στα ουράνια
Πώς προσπαθούσε να ξεγελάσει τους ανήλικους - Μέσα στο «βαν της φρίκης» ικανοποιούσε τις άρρωστες ορέξεις του - Είχε κουρέψει και βιάσει 14χρονη όμως δεν υπήρχε εντολή Εισαγγελέα ώστε να συλληφθεί Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο από τις αποκαλύψεις για τη δράση του 40χρονου παιδόφιλου από το Περιστέρι που αποπλανούσε ανήλικα αγόρια μέσω Διαδικτύου. Ο παιδόφιλος συνελήφθη επ' αυτοφόρω τη Δευτέρα την ώρα που προσπαθούσε να βάλει στο φορτηγάκι του ένα 13χρονο αγόρι με σκοπό να το βιάσει. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνταρακτικές αποκαλύψεις και διάλογοι με τα παιδιά. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Espresso φέρνει στο φως τους ανατραχιαστικούς διαλόγους που είχε ο παιδόφιλος με ένα 12χρονο αγόρι από τα Πετράλωνα μέσω Διαδικτύου: Παιδεραστής: Τι κάνεις μπουμπούκι μου; Ανήλικος: Ποιος; Παιδεραστής: Ο άνθρωπος σου... Ανήλικος: Ποιος άνθρωπος; Παιδεραστής: Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι έχεις στο κεφαλάκι σου. Ανήλικος: Τι θα μου κάνεις; Παιδεραστής: Καπνίζεις; Ανήλικο: Πότε πότε. Παιδεραστής: Θες να κάνουμε μαζί ένα τσιγαράκι; Ανήλικος: Ποιος είσαι; Παιδεραστής: Αυτός που θα σε στείλει στα ουράνια και θα ξεχάσεις τα πάντα. Να σου κάνω μια ερώτηση; Ανήλικος: Τι θες; Παιδεραστής: Έχεις φίλη; Ανήλικος: Έχω.... Παιδεραστής: Πάρε και την φίλη σου μαζί να κάνουμε ένα τσιγαράκι και παράλληλα να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι. Που μένεις; Ανήλικος: Πετράλωνα... Παιδεραστής: Τώρα μόλις περνάω από εκεί και θα σε πάρω από το I Phone Είσαι μόνος τώρα; Ανήλικος: Τέτοια ώρα είμαι πάντα μόνος... Παιδεραστής: Δεν θες να κατέβεις να σε γνωρίσω που το θέλω πολύ και να πάμε βόλτα με το ωραίο μου αυτοκίνητο; Ανήλικος: Δεν θα ήταν άσχημα, αλλά δεν έχω μια... Παιδεραστής: Μην σε νοιάζει, θα πάρουμε στιγμιαίο καφέ και θα το πιούμε στο αυτοκίνητο μου. Είσαι; Είμαι ήδη κοντά σου και νιώθω ήδη πως σε έχω δει. Ανήλικος: Με δουλεύεις: Παιδεραστής: Όχι είμαι δίπλα σου. Ανήλικος: Που ακριβώς; Παιδεραστής: Στην Οδό .... Ανήλικος: Κατεβαίνω τώρα αν και είσαι μακριά, θα πάρω όμως μαζί μου κινητό. Παιδεραστής: Πες μου που ακριβός είναι το σπίτι σου. Ανήλικος: Στα Πετράλωνα στην οδό .... 18. Παιδεραστής: Μην κουνηθείς από κει έρχομαι. Ανήλικος: Οκ θα σε περιμένω στην είσοδο. Παιδεραστής: Να έλθω επάνω; Ανήλικος: Οκ έλα πάνω... Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος είχε διαμορφώσει το αυτοκίνητό του έτσι ώστε να έχει μέσα κρεβάτι, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρες και ειδικό φωτισμό για να ικανοποιεί εκεί τις άρρωστες ορέξεις του. Επίσης στο «βαν της φρίκης», εντοπίστηκαν γλυκά αλλά και άλλα «σύνεργα» του 40χρονου, όπως τα χαρακτηρίζει η αστυνομία.Είχε κουρέψει και βιάσει 14χρονη - Είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, όμως δεν υπήρχε εντολή Εισαγγελέα ώστε να συλληφθεί! Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο άντρας ήταν ο δράστης μιας ακόμα αποτρόπαιας πράξης. Πριν από τρεις μήνες, είχε κλείσει ραντεβού με μια 14χρονη κοπέλα, για την οποία νόμιζε ότι ήταν αγόρι ηλικίας 16 ετών, καθώς μιλούσε μαζί της μέσω διαδικτύου. Όταν η 14χρονη έφτασε στο ραντεβού, ο παιδόφιλος εξοργίστηκε. Σύμφωνα με την μαρτυρία της άτυχης κοπέλας, την οδήγησε με τη βία στο σπίτι του, όπου την κούρεψε για να μοιάζει με αγόρι και την βίασε! Στη συνέχεια, την οδήγησε και πάλι στο βαν και την πέταξε στη μέση του δρόμου, μέσα στη νύχτα... Την κοπέλα τότε είχε περιμαζέψει ένα περιπολικό της άμεσης δράσης και είχε καταθέσει την φριχτή της περιπέτεια. Τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, όμως δεν υπήρχε εντολή Εισαγγελέα ώστε να συλληφθεί! Προς το παρόν, η υπόθεση ερευνάται διεξοδικά από τις αρχές, ενώ είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του άντρα. www.protothema.gr . - 

***  Μεσσηνιακό άρωμα στους γενικούς γραμματείς 

Ποια ονόματα “παίζουν” για να στελεχώσουν τις θέσεις στα υπουργεία
 «Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του Μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό». Αυτόν το στόχο έθεσε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να κυβερνήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί έχουν αναλάβει να στελεχώσουν το συντομότερο τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Η σχετική «ονοματολογία», πάντως, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τη διάρθρωση και τις αρμοδιότητες των γενικών γραμματειών. Όπως είχαμε ήδη αναφέρει στο "Θάρρος" και υποστηρίζεται και σε χθεσινό ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", στο υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να τοποθετηθεί ο 37χρονος Καλαματιανός μηχανικός Αλέξης Χαρίτσης, με αρμοδιότητα τις δημόσιες επενδύσεις και τα ΕΣΠΑ. Για γενικός γραμματέας Υποδομών φέρεται να έχει «κλείσει» ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Δέδες, πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που φέρεται να είναι «πολιτικός φίλος» του Χρήστου Σπίρτζη. Ο Σπύρος Κοκκινάκης ως γενικός γραμματέας Υγείας δεν αποκλείεται στο ίδιο υπουργείο να «συγκατοικήσει» με τον Οδυσσέα Βουδούρη. Επίσης, τα καθήκοντα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αναμένεται να αναλάβει ο γιατρός εντατικολόγος Ανδρέας Καραμπίνης. Α.Π. - 

***  Οκτώ σκυλιά θανατώθηκαν από φόλες στη Μαραθόπολη!          
       
Εγκληματική δράση με φόλες στη Μαραθόπολη
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μαραθόπολης και οι φιλόζωοι της περιοχής από τις φόλες που έριξαν τις προηγούμενες μέρες ασυνείδητοι για να σκοτώσουν αδέσποτα σκυλιά. Τουλάχιστον οκτώ σκυλάκια, μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί πως έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης άγνωστου ή αγνώστων.
Η κατάσταση με τις φόλες στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, αλλά και σ’ ολόκληρο το Δήμο Τριφυλίας, με τα κρούσματα και των τελευταίων ημερών, προχθές το βράδυ και χθες το πρωί, παίρνει, δυστυχώς, ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού και τους προηγούμενους μήνες (τόσο στους Γαργαλιάνους όσο και στις γύρω περιοχές) «είχαν δολοφονηθεί» αδέσποτα με φόλες.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν από την εγκληματική δράση σε βάρος των σκύλων, αδέσποτων αλλά και οικόσιτων, καθώς και επειδή πάντα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να έρθει σε επαφή με τα δηλητήρια κάποιο μικρό παιδάκι που παίζει.
Προχθές το βράδυ, άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν φόλες σε κεντρικά σημεία της Μαραθόπολης και, μάλιστα, στους δρόμους γύρω από την εκκλησία του χωριού, όπως εικάζεται μεταξύ 9 και 10 το βράδυ. Επίσης, όπως έλεγαν φιλόζωοι από τη Μαραθόπολη, τα αδέσποτα στο χωριό ήταν πολύ λίγα και όλα τους εμβολιασμένα και στειρωμένα, ενώ ήταν πολύ ήσυχα και δε δημιουργούσαν ποτέ προβλήματα. Αντίθετα, οι επισκέπτες του χωριού χαίρονταν να τα βλέπουν τόσο φιλικά με τους ανθρώπους και ήρεμα! Σημειώνεται πως, όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικά αξιόποινη πράξη, αποτελεί αυτόφωτο αδίκημα βάσει των νόμων 1197/1981, 3170/2003 και 4039/2012 και διώκεται αυτεπάγγελτα. Η πράξη αυτή καθεαυτή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες ενδέχεται να έχει μοιραία αποτελέσματα.
Θυμίζουμε, δε, ότι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και ο κάθε Δήμος, σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό, υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας, που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο!
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μάλιστα και τα ερωτήματα για τα αδέσποτα που έχουν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είναι η αντιμετώπιση των αδέσποτων με διάθεση και ενός ποσού ύψους 10.000 ευρώ.
Λύση, ωστόσο, όπως επισημαίνουν φιλόζωοι, με ημίμετρα ή επικοινωνιακού χαρακτήρα προσέγγιση και αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει. Απαιτείται συνολική και συνδυαστική εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης, που πρέπει τάχιστα να συζητηθεί και αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

***  Αλλαγή πιστώσεων για τα οδικά έργα συντήρησης στη Μεσσηνία         
      
Σε αλλαγή πιστώσεων για έργα της Μεσσηνίας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ήδη ενταγμένο έργο «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού και εθνικού δικτυού Π.Ε. Μεσσηνίας».
Ειδικότερα, προωθείται η μείωση του προϋπολογισμού και της πίστωσης των εξής υποέργων:
-«Στηθαία ασφαλείας – οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο Επαρχιακό Δίκτυο Μεσσηνίας» κατά 186.000 ευρώ
-«Στηθαία ασφαλείας – οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο Εθνικό Δίκτυο Μεσσηνίας» κατά 225.000 ευρώ
-«Συντήρηση – βελτίωση (χωματουργικά – τεχνικά – οδοστρωσία – ασφαλτικά) του Επαρχιακού Δικτύου Μεσσηνίας» κατά 119.560 ευρώ
-«Συντήρηση – βελτίωση (χωματουργικά – τεχνικά – οδοστρωσία – ασφαλτικά) του Εθνικού Δικτύου Μεσσηνίας» κατά 220.380 ευρώ
-«Συντήρηση – αποκατάσταση καθιζήσεων στην 16η Επ.Ο. Φιλιατρά – Πλάτη & 19η Επ. Ο. Περδικονέρι – Πλάτη» κατά 14.220 ευρώ.
Επίσης, θα ενταχθεί ως νέο υποέργο το εξής:
-«Επισκευή - Συντήρηση σηματοδοτών στο Επαρχιακό και Εθνικό Οδικό Δίκτυο Μεσσηνίας», με προϋπολογισμό και πίστωση 24.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ως υποέργο έχει ενταχθεί και ο «Καθαρισμός φυτικής γης και κοπή δέντρων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Μεσσηνίας» με 24.500 ευρώ, όπως και το ίδιο έργο, με το ίδιο ποσό, για το εθνικό δίκτυο.  
 
*** Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο… την Κυριακή στην Καλαμάτα          
      
Σειρά προβολών την Κυριακή στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ
 Τη διοργάνωση της δεύτερης περιόδου με την ονομασία «Σε πρώτο πλάνο» ξεκινούν το «Τεκμηρίωσις» Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, ο Πολιτιστικός Αντίλογος και το Φεστιβάλ Μηδέν, έχοντας ως εφόδιο τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην πρώτη, ομολογουμένως επιτυχημένη, διοργάνωση του Ιανουαρίου 2014.
Μάλιστα, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Κυριακή 8 Μαρτίου οργανώνεται μια σειρά προβολών στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, που τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα ως δημιουργό. Ειδικότερα, θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ με θέμα τη γυναίκα, φτιαγμένες από γυναίκες καταξιωμένες δημιουργούς, ενώ θα λάβει χώρα ανοικτή συζήτηση με τις ίδιες και το κοινό.
Για την εκδήλωση έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ενώ κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Π. Νίκας, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις προβολές.
  Το πρόγραμμα
Πρόλογο της εκδήλωσης θα αποτελέσει η προβολή της ταινίας “Lenoirproject” του Γρηγόρη Βαρδαρινού, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Κατά της Βίας του Δήμου Καλαμάτας, που θα ξεκινήσει στις 15.15.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
16.00 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΔΕΝ. “FforFemale” (51’). Παρουσιάζει 14 έργα (από 1 άνδρα και 13 γυναίκες καλλιτέχνες) από 9 χώρες: Καναδάς, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Περού, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Πολωνία, Μ. Βρετανία
17.00 “Docville-Λασκάρεως 99”, Αθήνα (47’) της Κατερίνας Πατρώνη. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το ανθρώπινο πρόσωπο της οικονομικής κρίσης μέσα από τις εξομολογητικές αφηγήσεις δύο γυναικών. Ζητήματα ταυτότητας, κουλτούρας και οικογένειας πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ.
18.00 “Excision” (57’) της Βίκυς Βελλοπούλου. 140 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Το ντοκιμαντέρ παραγωγής ActionAid ερευνά τις επιπτώσεις της κλειτοριδεκτομής στις τοπικές κοινωνίες της Κένυας και καταγράφει την αλλαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αφορά εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια παγκοσμίως.
19.15 Συζήτηση με θέμα «Η γυναίκα στην τέχνη». Συμμετέχουν οι δημιουργοί των ταινιών με συντονίστρια την Αναστασία Λιόκουρα.
20.15 «Το Κουτί» (11’) της Εύας Στεφανή. Σ’ ένα γηροκομείο στην Κομοτηνή, μία μοναχική γιαγιά στήνει κάθε βράδυ την ώρα των ειδήσεων φανταστικούς διαλόγους με τον Νίκο Χατζηνικολάου μπροστά στη βουβή τηλεοπτική της συσκευή.
20.30 «Παίζοντας με τη Φωτιά» (80’) της Αννέτας Παπαθανασίου. Μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, και ακόμα και απειλές για τη ζωή τους.
22.00 «Το Δέντρο και η Κούνια» (108’) της Μαρίας Ντούζα. Με φόντο μια οικογενειακή συμφιλίωση, η ταινία ξεδιπλώνει ένα μοντέρνο μύθο πάνω στην αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη. 
 
***  Γιατί λέμε τη φράση "μύρισα τα νύχια μου";
Στις συζητήσεις μας καθημερινά, όταν γίνεται μια ερώτηση σε κάποιον που δεν γνωρίζει την απάντηση, συνηθίζεται να λέει τη φράση "να μυρίσω τα νύχια μου και να σου πω". Η φράση αυτή έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά ο στοιχιματισμός ήταν μια διαδεδομένη συνήθεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μεταξύ των θεατών, οι οποίοι προσπαθούσαν να προβλέψουν το νικητή. Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί οι οποίοι επισκέπτονταν τα διάφορα μαντεία πριν τους αγώνες, για να μάθουν τα ονόματα των νικητών και να σιγουρέψουν έτσι το στοίχημα τους. Η ιέρειες των μαντείων για να δώσουν τους χρησμούς, βουτούσαν τα χέρια τους σε ένα υγρό από δαφνέλαιο και στη συνέχεια τα έφερναν στη μύτη τους για να τα μυρίσουν. Η διαδικασία αυτή τις έφερνε σε έκσταση και έδιναν την απάντηση τους. Μαντεία πλέον μπορεί να μην υπάρχουν, η φράση όμως παρέμεινε μέχρι σήμερα με τη μεταφορική της έννοια.

***  Αυτό είναι το εξοχικό ΠΑΛΑΤΙ του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα! Η σύζυγός του μάς ξεναγεί (PHOTOS)

 Η Δανάη Στράτου ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού που έχει αναστατώσει όλη την Ευρώπη!

***  Για παράνομες παροχές σε στελέχη της ΔΕΗ θα δικασθεί ο Αρθούρος Ζερβός, υπέβαλε παραίτηση               
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης πρόσφερε μισθούς που ξεπερνούσαν κατά πολύ το γενικό όριο των 5.900 ευρώ .
~ Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βουλεύματος, ο κ. Ζερβός υπέβαλε την παραίτηση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ, που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.
Οι Εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ, θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την κείμενη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών, προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.
Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, η επιχείρηση ζήτησε γνωμοδοτήσεις δύο καθηγητών του εργατικού Δικαίου – για την πλήρη εφαρμογή των μισθολογικών περικοπών όπως προβλεπόταν από αντίστοιχους νόμους – τις οποίες εφάρμοσε πλήρως.
Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις εκείνες, η ΔΕΗ δεν ενέπιπτε στον περιορισμό των 5.900 ευρώ, επειδή ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Α.Ε. με κύριο μέτοχο το Δημόσιο και όχι δημόσιος οργανισμός.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αυτό τον τρόπο εφαρμογής υιοθέτησε και το Δημόσιο σε δύο γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ το 2010 και 2011. Η εισαγγελία δεν αποδέχεται την ερμηνεία αυτή. Η διαφορά της ερμηνείας θα κριθεί στο δικαστήριο.

***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Μάχη Απόλλωνα – Τσικλητήρα με φόντο την κούπα σήμερα στον Κορδία          
     
Δύο από τα πλέον ιστορικά και με ξεχωριστή βαρύτητα σημασία σωματεία του νομού μας, που έχουν στις πλάτες τους πολυάριθμους φιλάθλους, αναμετρούνται  σήμερα το απόγευμα στις 6.00 στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Ο λόγος  για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και τον Τσικλητήρα Πύλου, ένα από τα ισχυρότερα περιφερειακά σωματεία, που θα μετρήσουν δυνάμεις με φόντο το βάθρο και την κούπα.
Οι προϋποθέσεις με τις οποίες μπαίνουν στο σημερινό τελικό τα δύο σωματεία φαντάζουν ιδανικές, και όλα δείχνουν ότι όσοι βρεθούν στον Κορδία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που υπόσχεται θέληση, επιθυμία, ποιότητα, δύναμη και πολύ ποδόσφαιρο.
Αυτός που κλήθηκε να φέρει εις πέρας την αναμέτρηση είναι ο Γιώργος Μπλάνας, ο κορυφαίος εν ενεργεία Μεσσήνιος ρέφερι, που θα έχει στο πλευρό του Σταύρο Λάμια και Παναγιώτη Σερεμέτη, ενώ λίγο δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, θα βρίσκεται σε ρόλο τέταρτου ο Ηλίας Αλεξέας.
  Η πορεία των 2 ομάδων μέχρι τον τελικό
Ο Απόλλων Καλαμάτας και ο Τσικλητήρας Πύλου θ’ αναμετρηθούν για πρώτη φορά στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Ο Απόλλων Καλαμάτας για να προκριθεί στον τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:
Β΄ ΦΑΣΗ
ΠΑΟ Καλλιθέας (5-1, 2-0)
3η ΦΑΣΗ
ΑΟ Μεθώνης (2-0, 3-1)
4Η ΦΑΣΗ
Ακρίτας Κορώνης (2-0, 2-1)
5Η ΦΑΣΗ
Ολυμπιακός Καλαμάτας (2-0, 1-2)
~**  Ο Τσικλητήρας Πύλου για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες
2Η ΦΑΣΗ
Αίαντας Καλαμάτας (3-0, 1-1)
3Η ΦΑΣΗ
Μεσσηνιακός (3-2, 0-0)
4Η ΦΑΣΗ
Πάμισος Μεσσήνης (1-0, 1-0)
5Η ΦΑΣΗ
ΑΟ Διαβολιτσίου (3-0, 2-1).
Γιώργος Γρηγορόπουλος (προπονητής Απόλλωνα)
«Είναι γιορτή για τον Απόλλωνα η συμμετοχή και η διεκδίκηση μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης όπως είναι το Κύπελλο Μεσσηνίας. Για μας είναι ούτως ή άλλως επιτυχία το ότι βρισκόμαστε στον τελικό και παράλληλα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Θα ήταν όμως ψέματα να πούμε ότι δεν θέλουμε το τρόπαιο. Αποτελεί άλλωστε το μεγάλο στόχο της χρονιάς για την ομάδα μας. Σεβόμαστε την Πύλο, ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία, εξαιρετικό ρόστερ, πολύ καλό προπονητή και κόσμο, όμως θέλουμε να είμαστε αυτοί που στο τέλος θα πανηγυρίσουμε», τόνισε ο επιτυχημένος τεχνικός των μελανόλευκων, ο οποίος αναφέρθηκε στα στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα… «Η ομάδα που θα έχει υπομονή και θα είναι συγκεντρωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έχει τον πρώτο λόγο. Ο ρυθμός και η κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως η θέληση, είναι κάποια εξ ίσου σημαντικά αγωνιστικά κομμάτια, που θα κρίνουν το ματς».
  Αποστόλης Τρικουράκης (αρχηγός Απόλλωνα)
«Θέλουμε τη νίκη γνωρίζοντας ότι το έργο μας κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του Νομού. Είμαστε σε καλή κατάσταση, προετοιμασμένοι ψυχολογικά και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και η διαφορά μεταξύ των δύο σωματείων είναι ελάχιστη, οπότε θα έλεγα ότι είναι θέμα μέρας και θέλησης το πιο από τα δύο θα πανηγυρίσει στο τέλος. Ελπίζω να είναι ο Απόλλωνας η ομάδα που θα σηκώσει το Κύπελλο».
  Το ρόστερ των μελανόλευκων
Αντωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος (τερματοφύλακες), Πετράκος, Κουκέας,  Κουπούζος, Κλουβάτος, Αντωναίος,  Φουρναράκος, Μαργιόλης, (αμυντικοί), Τρικουράκης, Σιάσιος, Μιχαλόπουλος, Μάλαμας, Γιακουμής, Πανταζής (μέσοι), Θειακός, Μάλι, Μπραχίμι, Μπιτσάνης (επιθετικοί).
  ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Νίκος Κακαλέτρης (προπονητής)

«Είναι μεγάλη στιγμή η συμμετοχής στον τελικό και θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και να σηκώσουμε το κύπελλο, κάνοντας τον Τσικλητήρα τροπαιούχο του θεσμού.
Το θέλουμε πάρα πολύ αυτό το τρόπαιο. Οι πιθανότητες κατάκτησης είναι ίσες και για τις δύο ομάδες και θα το πάρει τελικά αυτός που θα είναι πιο συγκεκριμένος και θα αποδείξει στο γήπεδο ότι το θέλει πιο πολύ!».
  Τάσος Καραλής (αντιπρόεδρος ΔΣ)
«Θα είναι ένα παιχνίδι-γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Οι πιθανότητες είναι 50-50 για τις δύο ομάδες που σίγουρα το θέλουν πολύ. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και ό,τι και να γίνει σίγουρα κερδισμένο θα είναι το ποδόσφαιρο».
  Από χθες στην Καλαμάτα η αποστολή
Η αποστολή του Τσικλητήρα διανυκτέρευσε χθες στο ξενοδοχείο Horizon Blue της Καλαμάτας, με τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν μια γεύση από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης είναι οι δύο τερματοφύλακες Νικολόπουλος και Μίντζηρας, οι Όθωνας και Νίκος Εμμανουήλ, οι Γρηγόρης και Νίκος Παπαγεωργίου και οι Μαραβέλας, Κατσιγιάννης, Κουτίβας, Σεφεράσι, Μουράτι, Νάτσης, Διακουμής, Δούνιας, Καλδής, Λυμπερόπουλος, Χίσα και Μπουντάς.

OI ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ 30ΕΤΙΑΣ 
Οι τελικοί του Κυπέλλου Μεσσηνίας την προηγούμενη 30ετία είναι οι εξής:
1984 – 85: Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός (1-0 διεκόπη εις βάρος του ΜΓΣ)
1985 – 86: Μεσσηνιακός – Ομόνοια 6-1
1986 – 87: Μεσσηνιακός
1987 – 88: Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Κυπαρισσίας (πεν.) 2-0
1988 – 89: ΑΟ Μεσσήνης – Δόξα Καλαμάτας 1-0
1989 -90: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Εράνη Φιλιατρών 2-1
1990-91: Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Μεσσήνης 1-0
1991-92: Απόλλων Καλαμάτας  - Εράνη Φιλιατρών 2-1
1992 – 93: ΑΟ Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών 2-1
1993 – 94: ΑΕ Μεσσήνης Πάμισος – Πανιώνιος (παρ.) 3-1
1994 – 95: Εράνη Φιλιατρών – Ομόνοια 3-0
1995 – 96: Πάμισος Μεσσήνης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 5-0
1996 – 97: Τέλος  Άγρας Γαργαλιάνων – Απόλλων Καλαμάτας (πεν.) 7-6
1997 – 98: Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Μεθώνης 1-0
1998 – 99: Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Μεθώνης 2-0
1999 – 2000: Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Σπερχογείας 4-2
2000-2001: Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός 3-2
2001 – 02: Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσσήνης 2-0
2002 – 03: Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσσήνης (πεν.) 3-2
2003 – 04: Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Σπερχογείας 1-0
2004-05: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Απόλλων Πεταλιδίου (πεν.) 5-4
2005-06: Αστέρας Αρφαρών – Παπαφλέσσας Χώρας 6-0
2006 – 07: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Πάμισος Μεσσήνης 4-0
2007 – 08: Απόλλων Πεταλιδίου – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 1-0
2008-09: Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός 1-0
2009-10: Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου 4-1
2010-11: Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Σπερχογείας 2-0
2011 – 12: Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας (πεν.) 5-4
2012 – 13: Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας 2-0
2013 – 14: ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών (πεν.) 6-4








2014-15 : ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 0-0 στα  πέναλτι 2-4.-

Ο Ηρακλής απέκλεισε τον Πανιώνιο στα πέναλτι και πέρασε στους «4»
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ  Θεσσαλονίκης  2-0 .-στα πέναλτι 3-4 .-^
Τα  γκολ : στο 19΄ ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα με το (τραβηγμένο) πέναλτι του Κολοβού, Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) με το τυχερό γκολ του Μπουμάλ (η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Ζιάμπαρη κι άλλαξε πορεία). Στα  πέναλτι ο Χουάντερσον , αποκρούει πέν του Κόρμπου .-
Διαιτητής: Στ. Μαντάκης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Μητρόπουλος, Φούντας - Μπουκουβάλας, Χουάντερσον, Περόνε, Ζιάμπαρης, Λουκίνας
Κόκκινες: 65΄ Μητρόπουλος (δεύτερη κίτρινη) - 74΄ Περόνε (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83΄λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88΄ Φούντας), Ιμπαγάσα (67΄ Γκέζος), Κολοβός, Γιάννου.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64΄ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80΄ Λουκίνας), Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68΄ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Περόνε
~*  Στις δεύτερες αναμετρήσεις των ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
* Πανιώνιος-Ηρακλής 2-0 (0-2)
~ *Προκρίθηκε ο Ηρακλής με 4-3 στα πέναλτι
*  Απόλλων Σμύρνης-Χανιά 5/03 (1-1)
* Ξάνθη-ΟΦΗ 5/03 (1-1)
* ΑΕΚ-Ολυμπιακός 11/03 (1-1)
~ *Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων.

*** Η σκέψη έγινε πράξη από Σταματίου που «γυρίζει σελίδα»         
      
Απόλυτη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του «Θάρρους», που αναφερόταν στον προβληματισμό και στις σκέψεις τις οποίες έκανε ο τεχνικός της Καλαμάτας Κώστας Σταματίου λίγες ώρες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Ελευσίνα, σε σημείο που να αλλάζει πορεία περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη της συνεργασίας με την Μαύρη Θύελλα. Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν λοιπόν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς ο κ. Σταματίου μετέφερε στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Ράλλη την απόφασή του ν’ αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, όντας απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούν και από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων κύκλων προς το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και στο παρελθόν ο έμπειρος Θεσσαλός τεχνικός είχε ζητήσει από τη διοίκηση να τον στηρίξει και να τον προστατεύσει απ’ όλους όσοι τον στοχοποιούσαν, θεωρώντας και δικαίως ότι ήταν ο τελευταίος που ευθύνεται για τα όσα διαδραματίζονται στην ομάδα, ωστόσο η επιθυμία του δεν είχε γίνει πράξη. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με κάποια ακόμη ζητήματα, ίσως και το θέμα Σκάρου, αλλά και τις επιθέσεις που δεχόταν ο κ. Σταματίου από εξωομαδικούς παράγοντες, έφεραν την τελική απόφαση και την αποχώρησή του από τον πάγκο της Καλαμάτας.
  Προσπάθεια μερίδας παικτών ν’ αλλάξει απόφαση ο Σταματίου
Μετέφερε μάλιστα χθες στους ποδοσφαιριστές την απόφασή του, μεγάλη μερίδα των οποίων αντέδρασε ζητώντας το να το ξανασκεφθεί και να συνεχίσει το έργο του. Η απόφαση όμως δεν αλλάζει και το πιθανότερο είναι ότι αύριο ή την Παρασκευή θ’ αποχωρήσει από την Καλαμάτα.
Πριν το δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα του «θα κάνει σταθμό» απέναντι σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ μιλώντας πιο ξεκάθαρα για τους λόγους που τον φέρνουν εκτός ομάδας.
  Σκέψεις διοίκησης για τη συνέχεια
Το κενό που μένει μετά την αποχώρηση Σταματίου, θα επιδιώξει να κλείσει το ταχύτερο δυνατό ο Γιώργος Ράλλης, βάζοντας ήδη από χθες ονόματα στο μπλοκάκι. Υπάρχουν κάποια ονόματα Μεσσήνιων προπονητών, υπάρχουν όμως και βλέψεις εκτός Νομού, και όλα θα κριθούν εντός των επόμενων 24ωρων. Επιθυμία της διοίκηση είναι η ομάδα να πορευτεί σε καλά αγωνιστικά επίπεδα και να μην οδηγηθεί σαν «πρόβατο» στις υπόλοιπες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, κινούμενη όμως σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια τα οποία δεν περιλαμβάνουν ανέσεις. Δεν αποκλείεται να δούμε στην πορεία και λύση της συνεργασίας με κάποιους ποδοσφαιριστές.
  Βραχνάς το πρόστιμο που πρέπει να καταβληθεί έως τις 11 του μήνα
Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα η διοίκηση θα πρέπει να τακτοποιήσει εντός των επόμενων ημερών την επόμενη Τετάρτη 11 του μήνα το πρόστιμο που κουβαλά από παλαιότερες αποφάσεις. Είναι περίπου 3.500 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί έτσι ώστε να μην προκύψουν άλλα προβλήματα στη συνέχεια.
  Και στο βάθος το ματς με τη Βάρδα
Παράλληλα, η Καλαμάτα οφείλει να προετοιμαστεί για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Βάρδα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει στοιχεία προβληματισμού, αμηχανίας και διαφωνιών από μερίδα φιλάθλων, που έχουν «στοχοποιήσει» τον Γιώργο Ράλλη. Ακόμη κι αν χάθηκε ο στόχος της ανόδου οι νίκες παραμένουν στην κορυφή του αγωνιστικού πλάνου, με τον κόσμο να θέλει τους τρεις βαθμούς αλλά και να παίρνει θέση απέναντι στα γεγονότα.
Στα αγωνιστικά, δεν προπονήθηκε χθες ο Καλαντζής εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού, ο Λουμπαρδέας που έχει πάρει άδεια και ο Κακαλής, ο οποίος παρουσιάζεται την προσεχή Δευτέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχει και το θέμα του τραυματισμού στα πλευρά του Νιφορόπουλου, του οποίου η κατάσταση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανησυχία, όμως δεν είναι απόλυτα βέβαιο το ότι θα προλάβει το ματς της Κυριακής.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό από τον Σταύρο Κοντονή
Πρόθεση της πολιτείας η πρόταση νόμου να πάει στη Βουλή εντός του Μαρτίου ..
Μπορεί το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο κ. Ανδριανός να μην πρόλαβε να ψηφιστεί, ο νέος αθλητικός νόμος όμως δεν θα αργήσει πολύ. Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό ο κ. Κοντονής είναι αποφασισμένος να φέρει άμεσα νέο νομοσχέδιο προκειμένου να ρυθμίσει τα του αθλητισμού. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρκετά πριν δηλαδή τα τέλη Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται ένα πλέγμα ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων προκειμένου να διορθωθεί κάθε παθογένεια του αθλητισμού. Συγκεκριμένα θα προβλέπονται βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ οι οποίες θα έχουν την ευθύνη όταν οι οπαδοί τους θα δημιουργούν επεισόδια. Θα υπάρχουν δηλαδή πρόστιμα όχι μόνο από την αθλητική δικαιοσύνη βάσει του πειθαρχικού κώδικα, αλλά και πρόστιμα που θα επιβάλλονται από το κράτος.
Για να παρθούν τα μέτρα αυτά είναι δεδομένο ότι το Κράτος θα πρέπει να παρέμβει και σε ζητήματα τα οποία θίγουν το περιλάλητο αυτοδιοίκητο. Τέτοια είναι το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ όπου απαιτείται αύξηση του εκλεκτορικού σώματος, η θητεία των προέδρων των Ενώσεων, αλλά και αλλαγή στη σύνθεση και λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών και των δικαιοδοτικών οργάνων. Εκεί δεν αποκλείεται να προβλέπεται η στέλεχωσή τους από εν ενεργεία δικαστικούς και όχι από συνταξιούχους ή νομικούς.
«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει, αλλά στα ζητήματα αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και θα παρέμβουμε», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για το πόσο αυτά μπορούν να προσκρούουν στο αυτοδιοίκητο και πλέον απομένει να διαφανεί πως θα αντιδράσει η ΕΠΟ.
 
~ Ι Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Στά χέρια του Θεού: http://youtu.be/ExRx1UOIlr8 ,
Αριθμ Πρωτ: Φ3.9.9/352 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Κατά την διάρκεια της νύκτας «άγνωστοι» προέβησαν σε πρωτοφανή πράξη βεβήλωσης καί βανδαλισμού στο χώρο του υπό κατάληψη Άντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής στίς Καρυές, καταστρέφοντας τήν μαρμάρινη πλάκα θεμελιώσεως πού είχε τοποθετήσει με εκκλησιαστική τελετή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στό Άγιον Όρος τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσία του Υφυπουργού εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμη καί πάντων των Αγιορειτικών καί Πολιτικών Αρχών. Παρά τις ρητές εντολές της Ιεράς Κοινότητας και του πολιτικού Διοικητή γιά την απομάκρυνσή τους, οι καταληψίες παραμένουν προκαλώντας τό δημόσιο αίσθημα καί συνεχίζουν νά βιαιοπραγούν καταστρατηγώντας κάθε ἔννοια νομιμότητας. Το Άγιον Όρος τελικά παραμένει έρμαιο στα χέρια φανατικών ενώ παρατηρείται παντελής έλλειψη διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Εκ της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου . Ό Θεμέλιος Λίθος , μετά τήν καθαγιαστική τελετή , ετοποθετήθη σέ νωπό τσιμέντο , οπότε , φυσικό είναι νά χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια γιά νά αποκολληθεί από τήν θέση τού 11 μήνες μετά τήν τοποθέτησή τού . Γράφει δέ τά εξής : " Εθεμελιώθη τό Αντιπροσωπείον τής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου υπό τής αυτού θείας Παναγιώτητος τού Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου κατά τήν θ΄ τού μηνός Οκτωμβρίου ΒΓ΄ . Ούτος ο λίθος εγενήθη είς κεφαλήν γωνίας ''. Αυτά , τά άγια καί ευσεβή , είναι πού τόσο πολύ ενοχλούν τούς γνωστούς - « άγνωστους... » αιρετικούς πού κατά πάσα πιθανότητα έσπασαν τόν Θεμέλιο Λίθο τού Αντιπροσωπείου τής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ! Γίνεται ολοένα καί πιό σαφές , πώς όσο εξακολουθούν νά αφήνονται οί αιρετικοί εντός τού Αγίου Όρους , τόσο θά σπέρνουν τόν τρόμο πρός τά μέσα αλλά καί τήν ψευδή προπαγάνδα πρός τά έξω , δυναμιτίζοντας καταστάσεις ! Άς ελπίσουμε πώς θά εφαρμοστεί ο καταστατικός χάρτης τού Αγίου Όρους , στό παραμελημένο αυτό σημείο , πρίν διαπράξουν οί αιρετικοί τίποτα χειρότερο !
.
http://stwmenkalws.blogspot.com/2012/... . DOXASUOTHEOS , Στώμεν καλώς , Αιρετικοί « ΓΟΧ » , αποτείχιση από ολόκληρη τήν Εκκλησία = αίρεση , Άγιον Όρος , ψευτο διωγμός Εσφιγμένου , Αγιορείτες πατέρες , « Γνήσιοι ορθόδοξοι Χριστιανοί », Οικουμενιστές , συμπροσευχές , Οικουμενισμός , δήθεν συλλείτουργα , παλαιό ημερολόγιο , νέο ημερολόγιο , ψευτο αναθέματα , « Πάτριο εορτολόγιο ». Πλανεμένοι : Μεθόδιος , Καλλίνικος , Μακάριος , Ιωάννης Λαζάκης , συνοδος ενισταμενων , Ευθύμιος Τρικαμηνάς .
Αιρετικοί : Πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης , Ματθαίος Καρπαθάκης , Μαρκουλάτος , Αναστάσιος Θεοδωρίδης , Αθανάσιος Παπαγεωργίου , Γεώργιος Αλεξόπουλος .
~ Βεβήλωση τού Θεμέλιου λίθου τής Ι. Μονής Εσφιγμένου ! : http://youtu.be/bXU6xqqWUcg ,
~ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΡΥΕΣ ΠΑΤΗΡ ΓΑΒΡΙΗΛ : http://youtu.be/Rs8X7Iqgn88 ,  Ο Πατήρ Γαβριήλ, αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου η οποία εδράζεται προσωρινώς στις Καρυές, στο Αντιπροσωπείο του Μοναστηριού στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, συνομιλεί με τον Δικηγόρο Λάρισας και Θεολόγο κ. Στυλιανό Σούρλα και Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, το πρόβλημα το οποίο υφίσταται και απαντά σε ουσιώδη και καίρια ερωτήματα τα οποία αναδεικνύουν την αλήθεια γύρω από το θέμα το οποίο ταλανίζει την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους πιστούς. .-
       
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4086   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    8832  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3584.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 372. - ~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 ~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    904/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 69/130 .-
~ ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.- 
~ http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr  ,

  *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :                                        
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-                                                                            
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-

 * **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~ Αθλητικές  σελίδες  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  20  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/20-2015.html .-
~  Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/21-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .- 

 ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                                             
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .-
Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: