ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013   :
Το  ποντικακι  είναι ΄δώ
και λέει ΄'ολους εγώ σας  αγαπώ !!
και δεν σας ξεχνώ !!!

~*

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :Η Eleni Benetatos ενημέρωσε την κατάστασή της: "ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Την βοήθεια όλων μας ζητάει η 40χρονη Δήμητρα Γιάννου από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, η οποία έχει γεννηθεί με φύσημα, τρύπα στην καρδιά, και είναι επιτακτική ανάγκη να χειρουργηθεί στην καρδιά ώστε να αντικατασταθεί η φυσική βαλβίδα της με μεταλλική για να συνεχίσει να ζει, διαφορετικά θα υποστεί καρδιακή ανεπάρκεια και θα επέλθει το μοιραίο.
Εχω ήδη μιλήσει μαζί της καθώς και με τον καρδιοχειρούργο Γιώργο Κρασόπουλο στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναλάβει την εγχείριση και διαθέτω τα τηλέφωνά τους προς εσάς ώστε και εσείς με τη σειρά σας να βοηθήσετε ώστε να σωθεί ο συνάνθρωπός μας.
Ο κ. Κρασόπουλος μου ανέφερε σήμερα Δευτέρα ότι πρέπει να χειρουργηθεί μέχρι την Παρασκευή και για αυτό το σκοπό χρειάζεται να συγκεντρωθεί έστω κάποιο χρηματικό ποσό.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Γεννηθείσα με φύσημα, τρύπα στην καρδιά, η Δήμητρα υποβλήθηκε σε εγχείριση διότι της διαγνώστηκε μεσοκολπική επικοινωνία- πνευμονική στένωση, όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ωστόσο, ο χειρούργος στο Αρεταίο Νοσοκομείο στην Αθήνα που την ανέλαβε έκανε λάθος και στη διάρκεια της επέμβασης έκοψε τον κόλπο της με συνέπεια να μη διαπλάθεται φυσιολογικά, να μην τρώει, να μην περπατά κανονικά, και γενικά να μην έχει τη φυσιολογική ζωή που θα έπρεπε να έχει.
Ο γιατρός δεν αποκάλυψε το λάθος του στους γονείς της παρά μόνο τους είπε να επανέλθουν εννιά μήνες μετά και τοποθέτησε βηματοδότη στη μασχάλη της για να ζήσει.
Όμως. ο βηματοδότης μολύνθηκε με αποτέλεσμα όταν η Δήμητρα έγινε πλέον επτά ετών να πουλήσουν οι γονείς της το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας τους ώστε μαζί με τον πατέρα της να ταξιδέψει στο Χιούστον των ΗΠΑ και να υποβληθεί σε νέα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς με την τοποθέτηση νέου βηματοδότη και νέων ηλεκτροδίων στην κοιλιά της. Όλα πήγαιναν καλά μετά από την επέμβαση και το μόνο που χρειαζόταν ήταν αλλαγή βηματοδότη ανά δέκα χρόνια.
Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάστηκε στη Δήμητρα σοβαρή καρδιοπάθεια και ειδικότερα έλλειμμα κολποκοιλιακού διαφράγματος με σοβαρού βαθμού ανεπάρκεια της μητροειδούς βαλβίδας. Πρόκειται για καρδιακή ανεπάρκεια, μια σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.
Η ζωή της κρέμεται αυτή τη στιγμή από μια κλωστή και η εγχείριση πρέπει να γίνει άμεσα και είναι πολύπλοκη, ενώ οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που η Δήμητρα απευθύνθηκε δεν ανέλαβαν να τη χειρουργήσουν διότι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να πετύχει η εγχείριση.
Στην καρδιά όλοι έχουμε τέσσερις βαλβίδες. Ωστόσο, η πρώτη βαλβίδα, η κεντρική αρτηρία στην περίπτωση της Δήμητρας πρέπει να αλλαχθεί διότι όπως ξεχείλωσε, αιμορραγεί, δεν συγκρατεί το αίμα, δεν αιματώνεται σωστά και το αίμα πηγαίνει από δω κι από κει στον οργανισμό της, όπως η Δήμητρα μας περιέγραψε.
Το κόστος της εγχείρισης που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 6.000 ευρώ και η ίδια η Δήμητρα και η μητέρα της, η οποία είναι χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Αυτό είναι το αρχικό ποσό για να ξεκινήσει η προεγχειρητική διαδικασία, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το ακριβές ποσό που η Δήμητρα υα χρειαστεί, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει και νέα εγχείριση για αλλαγή του βηματοδότη από την κοιλιά στον ώμο με καινούρια ηλεκτρόδια.
Στην περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η επέμβαση, δεν θα υπάρχει μέλλον και για έναν συνάνθρωπό μας.
Για να διασταυρώσετε την είδηση, επικοινωνήστε με τον καρδιοχειρούργο στο Διαβαλκανικό Κέντρο, Γιώργο Κρασόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει την εγχείριση
στα τηλέφωνα:
2310-400951 και 6980575575 και στο email
gk1@europe.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας της Δήμητρας Γιάννου:
6981389724 και 2311.212223

Παραθέτουμε τον λογαριασμό που άνοιξε ειδικά για αυτό τον σκοπό η Δήμητρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να υποβληθεί σε εγχείριση.
Αριθμός λογαριασμού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο:
00089947431-4

Πρόκειται για το τηλέφωνο της ίδιας της Δήμητρας και το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Δήμητρα. Η δύναμη της ψυχής της είναι πολύ μεγαλύτερη από τα μικροπροβλήματά μας.

Με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε
Δημήτρης Ουζουνίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ"
*** Παραπέμφθηκαν για απάτη ανηψιά και γιος που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις :
 Με ταχείς ρυθμούς προχωρά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας η προκαταρκτική έρευνα για τις συντάξεις «μαϊμού», κυρίως του ΟΓΑ, η οποία ξεκίνησε μετά από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η έρευνα άρχισε από τις λίστες που είχαν αποστείλει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, και οι οποίες αφορούν όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά το στάδιο της απογραφής που ζήτησε ο ΟΓΑ, με συνέπεια να υπάρχουν υποψίες ότι κάποια άλλα πρόσωπα (π.χ. συγγενικά των δικαιούχων) μπορεί να τις εισπράττουν παράνομα.
Η Εισαγγελική Αρχή της Καλαμάτας εξετάζει 21 περιπτώσεις ύποπτων συνταξιοδοτήσεων του ΟΓΑ και μία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, ενώ ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Σε μία από τις περιπτώσεις σχηματίσθηκε δικογραφία και στάλθηκε στην Ανάκριση, σε βάρος ανηψιάς η οποία συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της πεθαμένης θείας της. Μάλιστα, το ποσό που συνολικά έχει εισπράξει φαίνεται να ξεπερνά τα 70.000 ευρώ και η κατηγορία είναι απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Σε μια δεύτερη περίπτωση, με πολύ μικρότερο ποσό, η Εισαγγελία προχώρησε σε απευθείας κλήση στο κατηγορητήριο για απάτη, κατά γιου που είχε αποσιωπήσει το θάνατο του πατέρα του και συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη. Στην περίπτωση αυτή το ποσό είναι περίπου 30.000 ευρώ.Β.Β.

*** «Πλυντήριο ψήφων» το Δημοτικό Παντοπωλείο  :
  Με αφορμή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τη δήλωση των Μ. Οικονομάκου, Παν. Ντίντα και Βεν. Λιακουνάκου
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, κατά τη συζήτηση για τη διενέργεια από το Δήμο διαγωνισμού προμήθειας διαφόρων ειδών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της «Φάρις», προκλήθηκε σοβαρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα. Αφορμή στάθηκε η πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε θέματα λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Αποτέλεσμα ήταν η κοινή δήλωση (σ.σ. δημοσιεύθηκε χθες στο «Θ») της αντιδημάρχου, της δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Ντίντα και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Βενετίας Λιακουνάκου.
Επί της παραπάνω απάντησης από το γραφείο Τύπου της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Είναι πασιφανές για τους γνωρίζοντες ότι όπισθεν της δήλωσης - καταγγελίας των συμβούλων γυναικών Μαρίας Οικονομάκου, Παναγιώτας Ντίντα και της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετίας Λιακουνάκου βρίσκεται, προφανώς, ο δήμαρχος. Το αντιλαμβάνονται από το καισαρικό ύφος του κειμένου.
Επί της ουσίας όμως παρατηρούμε:
1) Κατά τρόπον απαράδεκτο οι υπογράφουσες προσπαθούν να διαστρέψουν τον πραγματικό διάλογο και να εμφανίσουν τον επικεφαλής της παράταξής μας στρεφόμενον κατά πασών των γυναικών. Ουδέν αναληθέστερον αυτού.
2) Οι σιωπούσες επιδεικτικά σε άλλες περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων της γυναίκας θέλουν να λησμονούν ότι άλλη ήρξατο χειρών αδίκων στο διάλογο που ακολούθησε.
3) Ούτε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε και στη διαμαρτυρία τους δόθηκε κάποια, υποτυπώδης έστω, απάντηση στην παρατήρηση του Θ. Μπρεδήμα για τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού-Δημοτικού Παντοπωλείου.
4) Ενοχλήθηκαν, προφανώς, από την πρόσφατη υπεράσπιση, του επικεφαλής της παράταξής μας, διαμαρτυρομένων γυναικών, για τον τρόπο διανομής τροφίμων και παράθεσης συσσιτίου, όταν αυτές προσήλθαν στο γραφείο των μειοψηφιών, οι οποίες έκτοτε ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ...
Επί του θέματος θα επανέλθουμε, αν χρειαστεί. Καλούμε, για μια ακόμη φορά, το δήμαρχο να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αρμόδιους φορείς, για να ρυθμιστούν οι προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του Κοινωνικού-Δημοτικού Παντοπωλείου και διανομής των συσσιτίων.
Λόγω όλων αυτών, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο Δήμος δεν είναι καπετανάτο κανενός και ούτε αποτελεί εφαλτήριο περισυλλογής ψήφων (;). Όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε αντικειμενικά όλους τους δημότες και τις δημότισσες και τους κατοίκους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρήσκευμα, αλλά να προσφέρουμε αρωγή σύμφωνα με τις ανάγκες τους και, μάλιστα, σ’ αυτές τις κρίσιμες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».
Να σημειώσουμε ότι χθες η Β. Λιακουνάκου, σε επικοινωνία με την εφημερίδα, τόνισε ότι «δεν επιτρέπουμε στον κ. Μπρεδήμα να χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για καμία γυναίκα».

***Ξεκινούν άμεσα τα έργα στη Φαρών :
Απαγόρευση της στάθμευσης  ανά οικοδομικά τετράγωνα
 Αποφάσισε η Δημοτική Αρχή για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη των εργασιών ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών. Τις επόμενες ημέρες ο εργολάβος θα συζητήσει με τη Δημοτική Αρχή τον προγραμματισμό των εργασιών και, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, αυτές θα ξεκινήσουν κανονικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Μέχρι να μπει το έργο στην τελική ευθεία υπήρξε σοβαρός προβληματισμός στη Δημοτική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τον τρόπο υλοποίησής του. Τα σενάρια που εξετάζονταν ήταν δύο: Το πρώτο να μονοδρομηθεί ο κεντρικός άξονας της Φαρών με κίνηση προς το νότο και το δεύτερο να απαγορευτεί πλήρως η στάθμευση των αυτοκινήτων, ώστε η εργολαβία να υλοποιείται απρόσκοπτα.
Τελικά, προτιμήθηκε μια περισσότερο… μεσαία λύση. Επειδή το έργο θα εκτελείται ανά δύο οικονομικά τετράγωνα, την περίοδο εκείνη θα απαγορεύεται η στάθμευση και στις δύο πλευρές του δρόμου. Ο χρόνος που προβλέπεται να ισχύει το μέτρο για κάθε κύκλο παρεμβάσεων είναι τέσσερις με πέντε εβδομάδες.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, «όλο το προηγούμενο διάστημα συζητήσαμε με τους επαγγελματίες της περιοχής και προγραμματίσαμε την παρέμβαση με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στους περίοικους. Παράλληλα και ο εργολάβος δείχνει διάθεση για συνεργασία.
Έτσι θεωρούμε ότι δε θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια, λογικό είναι να υπάρξουν και παράπονα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται τα έργα οι επαγγελματίες δεν πρόκειται να πληρώνουν τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Το έργο προβλέπει, ως γνωστόν, τη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών από την οδό Κρήτης μέχρι την οδό Πλάτωνος και ο χρόνος υλοποίησής του είναι 365 ημέρες, με τον προϋπολογισμό να φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου. Το συνολικό μήκος της ανάπλασης ανέρχεται σε 1.200 μέτρα (950 μέτρα της οδού Φαρών και 250 μέτρα της οδού Πλάτωνος). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ, από την Αθήνα.
Στις ενστάσεις που έχουν καταγραφεί για το έργο, σημειώνει ότι θα είναι τόσο μεγάλο το όφελος της περιοχής, που θα υπερκεράσει τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. «Η ανάπλαση θα δώσει προστιθέμενη αξία σε μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ η Καλαμάτα θα αποκτήσει κι έναν επιπλέον δημόσιο χώρο. Θα μπορούν οι επισκέπτες να μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης άνετα, ενώ οι δημότες θα αποκτήσουν ένα νέο χώρο περιπάτου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο κ. Δημόπουλος.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, περιορίζεται το πλάτος του σημερινού οδοστρώματος στους προαναφερθέντες δρόμους κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται για μεν την οδό Φαρών μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων, για τη διέλευση αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών διανομής εμπορευμάτων και λεωφορείων, για δε την Πλάτωνος δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην ίδια κατεύθυνση (ανατολή – δύση), πλάτους 3 μέτρων.

*** Αναμονή για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και τις απαγορεύσεις στις "Θίνες" Κυπαρισσίας :
 Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 Αίσθηση προκάλεσε χθες στην Τριφυλία το δημοσίευμα του «Θ» για τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας» και το γεγονός ότι οδεύει προς υπογραφή η υπουργική απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, επιβολής απαγορεύσεων σε έργα και δραστηριότητες, αλλά και αυστηρών περιορισμών!
Τούτο, ωστόσο, κανέναν δεν πρέπει να εκπλήσσει, καθώς η λήψη μέτρων προστασίας της περιοχής, όπως αυτή οριοθετείται με ταυτοποίηση των συντεταγμένων των χαρτών και των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το ΥΠΕΚΑ για τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας GR2550005 «Θίνες Κυπαρισσίας» ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί εγγράφως για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύσεις και περιορισμούς στην περιοχή Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας», απαντώντας στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. από τις 22 Νοεμβρίου 2012, με υπογραφή της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Μάρως Ευαγγελίδου! Χωρίς, δε, αυτά τα μέτρα και την επιβολή αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, πώς αλλιώς θα μπορούσε να «παγώσει» και «μπλοκαριστεί» η διαδικασία έκδοσης αδειών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, που ξεσήκωσε αντιδράσεις συλλόγων, φορέων, πολιτών, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, που είπε «όχι» στη συγκεκριμένη επένδυση; Βεβαίως, η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δε θα ισχύσουν μόνο για την έκταση που «θα» υλοποιούνταν η επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά για ολόκληρη την περιοχή, κι αυτό προκαλεί φόβο και ανησυχία σε κατοίκους, αγρότες που καλλιεργούν τα χωράφια τους στην περιοχή και ιδιοκτήτες γης!
Στην Τριφυλία επικρατεί μια ιδιότυπα «βασανιστική» αναμονή, καθώς οι «πληροφορίες» που κυκλοφορούν για το θέμα είναι συγκεχυμένες και όλοι περιμένουν την υπουργική απόφαση προστασίας και ποια, ακριβώς, μέτρα θα επιβάλει!
Όπως έχουμε γράψει στο «Θ», από τις 25 και 26 Νοεμβρίου, με την Αιτιολογημένη Γνώμη της Επιτροπής- Παράβαση 2011/2156 - Προστασία ειδών προτεραιότητας στον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας «Θίνες Κυπαρισσίας» (Natura 2000 GR2550005), «η Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει παραβιάσει τα άρθρα 6, παράγραφος 2, και 3 και 12, παράγραφος 1 (σημείο β και δ) της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 21ης Μαΐου 1992, για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας».
Στην Αιτιολογημένη Γνώμη συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η παράβαση αφορά: α) τον αντίκτυπο διαφόρων έργων και δραστηριοτήτων στην περιοχή Natura 2000 GR2550005 “Θίνες Κυπαρισσίας” (προτεινόμενος τόπος κοινοτικής σημασίας – πΤΚΣ από την 1η Απριλίου 1997, και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας, ΤΚΣ, από την 1η Σεπτεμβρίου 2006) και πιο συγκεκριμένα στο είδος προτεραιότητας Caretta caretta και σε οικοτόπους αμμοθινών, συμπεριλαμβανομένου και του οικοτόπου προτεραιότητας 2250* Θίνες παραλιών με juniperus spp και β) την έλλειψη λήψης των αναγκαίων μέτρων, ώστε να θεσπιστεί και τεθεί σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό σύστημα αυστηρής προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν, αφενός, οποιαδήποτε παρενόχληση του είδους αυτού κατά την περίοδο αναπαραγωγής του και, αφετέρου, οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενδέχεται να επιφέρει βλάβη ή καταστροφή των περιοχών αναπαραγωγής του»!
Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην οικολογική σημασία της περιοχής, σύμφωνα με στοιχεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν αναλάβει από το 1983 δραστηριότητες παρακολούθησης και επιθεώρησης στην περιοχή αυτή, καθώς και με διαθέσιμα στοιχεία των ελληνικών αρχών. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλη οικολογική αξία λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου οικοσυστήματος αμμοθινών. Έχει, επίσης, ιδιαίτερη σημασία για το είδος της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, το οποίο, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία, έχει ανάγκη αυστηρής προστασίας, ενώ θεωρείται, εξάλλου, ως ένα «απειλούμενο» είδος σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασία της Φύσης (IUNC). Σύμφωνα με το SDF, η εν λόγω περιοχή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές φωλιάσματος για το είδος Caretta caretta στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, ενώ τα στοιχεία από ΜΚΟ φανερώνουν ότι ο Κυπαρισσιακός κόλπος φιλοξενεί, μετά τη Ζάκυνθο (για την οποία έχει κινηθεί στο παρελθόν κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας διαδικασία παραβίασης), τη δεύτερη πιο σημαντική περιοχή φωλιάσματος για το είδος αυτό στη Μεσόγειο (με μέσο όρο, τις τελευταίες 26 περιόδους φωλιάσματος, 529 ωοτοκιών ανά περίοδο).
Για, δε, την πλειονότητα της αναπαραγωγικής δραστηριότητας (75 έως 80%), αναφέρεται ότι μπορεί να εντοπισθεί κατά μήκος του τμήματος παραλίας 10 χλμ. που βρίσκεται μεταξύ των εκβολών των ποταμών Νέδας και Αρκαδικού (με μέσο όρο 621 ωοτοκιών ανά περίοδο).
Σε άλλο σημείο της Αιτιολογημένης Γνώμης τονίζεται: «Παρά την υψηλή οικολογική αξία της, αυτή η περιοχή αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις. Οι κυριότερες ανθρώπινες δραστηριότητες που ασκούν πιέσεις στο οικοσύστημα της περιοχής σχετίζονται με την αμμοληψία, τον καθαρισμό της βλάστησης των αμμοθινών, την ισοπέδωση των αμμοθινικών σχηματισμών, τους επισκέπτες και την επέκταση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στο αμμώδες υπόστρωμα κοντά στη θάλασσα, το άνοιγμα νέων δρόμων και την οικοδομική δραστηριότητα στο σύστημα των αμμοθινών. Η τοποθεσία Αγιαννάκης αποτελεί ένα πειστικό τέτοιο παράδειγμα καταστροφής της βλάστησης των θινών. Όλες αυτές οι δραστηριότητες ασκούν έντονες πιέσεις στην πανίδα της τοποθεσίας αυτής, ειδικά όσον αφορά στις δραστηριότητες φωλιάσματος της Caretta caretta».
Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ελληνική Πολιτεία, οι κυβερνήσεις δηλαδή, δεν έχουν ακόμη λάβει μέτρα προστασίας του οικοτόπου «Θίνες Κυπαρισσίας», η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαριάς καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με επιβολή προστίμου, το οποίο, όπως έχει ειπωθεί, μπορεί να αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ!
Η προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Ελαίας και του Αγιαννάκη με ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών, από την εταιρεία “Νέος Κότινος Ακίνητα Α.Ε.”, που έχει ξεκινήσει από το 2007 – 2008 και το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη των διαδικασιών για έκδοση οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, όπως είναι – επίσης - γνωστό, ξεσήκωσε μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις πολιτών, φορέων και συλλόγων, ενώ για το θέμα της προστασίας της περιοχής, εκτός από αναφορές σε Υπηρεσίες, Υπουργεία και την Ε.Ε., έγιναν πρόσφατα δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μία σύσκεψη με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, παρουσία της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Μάρως Ευαγγελίδου. Σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης για την προώθηση πλαισίου και δράσεων προστασίας των Οικοτόπων και των Ειδών της περιοχής NATURA 2000 της Κυπαρισσίας Αμαλία Καραγκούνη – Κύρτσου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και η υπεύθυνη προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ Παναγιώτα Θεοδώρου.
Είχε προηγηθεί στις 10 Δεκεμβρίου ευρεία σύσκεψη για το θέμα της προστασίας και ανάπτυξης της περιοχής και, μάλιστα, τότε, όλοι στράφηκαν κατά της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ε.Ε. και ο Δήμος απέστειλε έγγραφο – αιτιολογημένη αντίκρουση στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το ΥΠΕΚΑ, αποκρούοντας το περιεχόμενο της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ε.Ε.!
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τη Natura 2000 το Σώμα τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, τη νομιμότητα και υπέρ των μέτρων προστασίας. Στη σύσκεψη τέθηκε μετ’ επιτάσεως το θέμα της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή και φάνηκε αλλαγή στάσης και θέσης του ΥΠΕΚΑ με αναφορές πως εξετάζεται, μελετάται και ίσως γίνει προσωρινή αναστολή για 4 - 5 μήνες!
Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το Σώμα αποφάσισε και είπε ένα ηχηρό όχι στην προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ την Τρίτη του Πάσχα στην Ελαία έγινε μαζική και δυναμική κινητοποίηση και ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του δάσους και της παραλίας της Ελαίας.
Θυμίζουμε πως, σε σχετική ανακοίνωση για την περιοχή του ΤΚΣ Θίνες Κυπαρισσίας που εξέδωσε η ΔΗΜ.ΑΡ., τονιζόταν ότι μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης προστασίας «είναι απαραίτητο να ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην περιοχή», όπως ακριβώς δηλαδή αναφέρει και η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ στην απάντησή της στην Ε.Ε.
Οι δε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Χαρά Καφαντάρη και Ευγενία Ουζουνίδου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, ρωτούν: «Θα ελέγξει και θα απαγορεύσει το ΥΠΕΚΑ κάθε δραστηριότητα που βλάπτει το οικοσύστημα, καθώς και την επιχειρούμενη έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι τη θεσμοθέτηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και του Προεδρικού Διατάγματος;». Με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τριφυλίας καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει «Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου στη περιοχή της Ελαίας»!
Στα άμεσα διαχειριστικά μέτρα προστασίας μέχρι τη σύνταξη και έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αν, όταν και όποτε αυτό εκδοθεί – θυμίζουμε ότι από το 2002 έχει υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο σχέδιο Ειδικής Περιβαλλοντική Μελέτης και σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για διαχειριστικά μέτρα προστασίας της περιοχής και 11 χρόνια μετά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και μας κατηγορεί γι’ αυτό η Ε.Ε. –, θα περιλαμβάνονται μέτρα για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύσεις και περιορισμούς στον Τ.Κ.Σ. «Θίνες Κυπαρισσίας», τόσο για τον αιγιαλό όσο και για τη θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ από φορείς και την αρμόδια Επιτροπή και μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται σε προστατευόμενες περιοχές της χώρας, με ειδικές ζώνες προστασίας, μειώνοντας στο ελάχιστο, ακόμη και μηδενίζοντας, επιζήμιες οχλήσεις – παρεμβάσεις στο οικοσύστημα (αμμοθίνες, παραλία, θάλασσα) από ανθρώπινες δραστηριότητες και έργα!

***  Κρατική συνδρομή στους επαγγελματίες της οδού Κολοκοτρώνη ζητεί ο Δήμος :
Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσον αφορά στην ισχυρή έκρηξη το Μεγάλο Σάββατο στην οδό Κολοκοτρώνη, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ζητεί την κρατική συνδρομή «προς ανακούφιση των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτό το αναπάντεχο γεγονός και προς ανασυγκρότηση των επιχειρήσεών τους, ώστε αυτοί να υποστηριχθούν:
1. με αναστολή για εύλογο χρονικό διάστημα όσον αφορά στην καταβολή δόσεων δανείων, τα οποία έχουν λάβει
2. με χρηματοδότησή τους με άτοκα δάνεια ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο».
Ο δήμαρχος περιγράφει το γεγονός και τις συνέπειές του, τονίζοντας την παρέμβαση του Δήμου με κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεισφορά οχημάτων, ενώ επισημαίνει πως, «δυστυχώς, οι καταστηματάρχες που επλήγησαν δεν έχουν κατορθώσει να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να καταστήσουν στοιχειωδώς λειτουργικές τις επιχειρήσεις τους, ενώ υπάρχουν καταστήματα που κατεστράφησαν ολοσχερώς και άλλα που έχουν υποστεί μικρότερες αλλά σοβαρές ζημιές».

*** Γράμμα σε μαθητές και γονείς στέλνουν οι καθηγητές :
  Ένα διαφορετικό τρόπο σκέφτηκαν οι καθηγητές, για να ενημερώσουν γονείς και μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ακολουθεί το γράμμα που έλαβαν ή θα λάβουν οι μαθητές και οι γονείς τους.
  ~* Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,
            Νιώθουμε την υποχρέωση να εξηγήσουμε κάποια πράγματα, που θα λύσουν τυχόν απορίες σας σε σχέση με όλα όσα τις τελευταίες μέρες διαδραματίζονται στην δημόσια εκπαίδευση, με αφορμή την  απεργία των εκπ/κών Δ/θμιας Εκπ/σης εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, την οποία πρότεινε η ΟΛΜΕ, ως μέτρο αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά εμείς ως εκπαιδευτικοί δεν πρoλάβαμε καν να τη συζητήσουμε και να ψηφίσουμε υπέρ ή κατά. Η κατάσταση στα σχολεία γίνεται όλο και δραματικότερη. Κι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από όσους νομοθετούνε, εμείς, εσείς και οι μαθητές. Τη φετινή χρονιά χάθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας (ο νομός μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση) με αποτέλεσμα την ελλιπή παροχή εκπαιδευτικού έργου, λόγω της συνεχούς μείωσης των δαπανών για την παιδεία.
Για τη νέα χρονιά προβλέπονται  περαιτέρω μείωση των δαπανών για την παιδεία στο 2,5% από 2,75% που ήταν φέτος, νέες συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων με τους γονείς να επιφορτίζονται την μεταφορά των παιδιών τους, επιπλέον αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (30 ανά τμήμα), ανύπαρκτοι διορισμοί νέων καθηγητών και ταυτόχρονα υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο κήρυξε εκβιαστικά λίγες μέρες πριν τις Πανελλήνιες ολοκληρωτικό πόλεμο, τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές.
Στον εργασιακό «μεσαίωνα» που προδιαγράφεται για τα παιδιά μας και αφορά όλους μας,  μαθητές, γονείς αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εκπαιδευτικούς, όπως αντίστοιχα έπραξαν πριν λίγες μέρες στη Ισπανία, οι εκεί μαθητές και γονείς. Να μην μείνουν στην παραπλανητική και διχαστική προπαγάνδα του «καλά, αντιδρούν για 2 ώρες αύξηση ωραρίου την εβδομάδα;» Αυτές οι 2 ώρες την εβδομάδα σημαίνουν πολλά περισσότερα από την αύξηση του φόρτου εργασίας των εκπαιδευτικών, που πέρα από το διδακτικό ωράριο, αναλώνονται σε ώρες προετοιμασίας, διορθώσεις γραπτών και κάθε είδους παιδαγωγικών και διοικητικών καθηκόντων. Σημαίνει καταδίκη σε ανεργία 10.000 αναπληρωτών και σε απόλυση 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών. Σημαίνει ότι οι ελάχιστοι αναπληρωτές που θα προσληφθούν του χρόνου θα αμείβονται με 400 ευρώ μηνιαίως. Σημαίνει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν σε μεταθέσεις ανά τη χώρα . Και σημαίνει ότι από δω και μπρος
–        μετά την επίταξη· πριν καν ένας κλάδος να έχει κηρύξει απεργία,
–        θα πατάσσεται αυτόματα κάθε αντίδραση σε μέτρα που λαμβάνονται,
–         είτε αφορούν δημόσιους, είτε ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Εμείς καλύτερα από πολλούς αντιλαμβανόμαστε την αγωνία γονιών και μαθητών για τις Πανελλήνιες, γιατί – στο κάτω-κάτω – ποιος νοιάζεται για τα παιδιά όλων μας περισσότερο; Εμείς που τα διδάξαμε χρόνια ολόκληρα, που μοιραστήκαμε τα άγχη και τις αγωνίες τους, που τα ζούμε καθημερινά, μαλώνουμε-τα βρίσκουμε, γελάμε και κλαίμε μαζί τους; Που κάνουμε πολλές φορές εθελοντικά επιπλέον ώρες διδασκαλίας και προγράμματα, και τα έχουμε απέναντί μας και πλάι μας καθημερινά; ή όσοι έχουν καταδικάσει τους νέους (18-25) σε ανεργία 61,7% Και η μόνη διέξοδος που τους προσφέρουν είναι η μετανάστευση και χωρίς να έχουν περάσει ούτε στιγμή από  τάξη, μας κουνάνε το δάχτυλο από βουλευτικά έδρανα και κανάλια;
Σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας για να διεκδικήσουμε
μια καλύτερη δωρεάν δημόσια παιδεία και ένα αξιοπρεπές
εργασιακό μέλλον για τα παιδιά σας που είναι και δικά μας παιδιά.  ΤΟ Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

*** Ποιος θα τα φτιάξει αυτά; :
  Τα καταστήματα που «χτυπήθηκαν» ουσιαστικά από την έκρηξη έχουν ήδη αρχίσει «να επουλώνουν τις πληγές τους».
Αυτά που λειτουργούν εκεί κοντά, αμέσως άλλαξαν τζαμαρίες.
Εκείνα, όμως, που είναι κλειστά και παραμένουν με σπασμένα τζάμια- που, προφανώς, είναι επικίνδυνα για τους περαστικούς-, ποιος θα τα φτιάξει, αν υποθέσουμε ότι οι καταστηματάρχες δε δείχνουν διατεθειμένοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές; Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να επέμβει ο Δήμος;  Π.Μπ. 

***Στους δρόμους οι καθηγητές της Καλαμάτας  :
 
 
Κάλεσμα στην κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα τους απηύθυναν το βράδυ οι εκπαιδευτικοί από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε ενωτικό συλλαλητήριο από την Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, στο οποίο συμμετείχαν η Β΄ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση από την πλατεία 23ης Μαρτίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ, κ.ά.
«Σήμερα είμαστε εμείς, χθες ήταν οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο μετρό, αύριο ποιος άλλος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει. Χαρακτήρισε μάλιστα προσχηματικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους μαθητές.
«Αν ενδιαφέρονταν, θα έπρεπε να το δείξουν στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, όταν 30.000 ώρες χάθηκαν εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Αν δεν ενδιαφερόμαστε εμείς για τους μαθητές μας, που ζούμε τις αγωνίες τους κάθε μέρα, που γελάμε και κλαίμε μαζί τους, που τσακωνόμαστε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε, τότε ποιοι; Αυτοί που, από τα έδρανά τους, ξέρουν να κουνάνε το δάχτυλο;».
Για την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας του αιτήματος της ΟΛΜΕ για «πάγωμα» της επιστράτευσης των καθηγητών, ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν περίμεναν πως θα τους δικαίωνε το Δικαστήριο και ότι ο μόνος που μπορεί να τους δικαιώσει είναι ο ίδιος ο λαός. «Αν έχουμε το λαό μαζί μας, δεν έχουμε ανάγκη κανένα δικαστήριο» τόνισε.
Στην αποψινή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος, ο γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Σωτήρης Ξανθάκης, το μέλος της Α΄ ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Γιώργος Μπαρδαμάσκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χρήστος Μπένος, ενώ δήλωση συμπαράστασης έκαναν η Χαρά Κιουρή από το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και ο Γιάννης Γαλανόπουλος, αντιπρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.
Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ της χώρας (στην Καλαμάτα θα γίνει στο 3ο Λύκειο, πρώην Παραλίας, στις 7.30 μ.μ.), προκειμένου οι καθηγητές να αποφασίσουν για τη στάση τους, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου καλεί και την Α΄ΕΛΜΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν. Μ.Ν.
* http://www.youtube.com/watch?v=ZjXjIZ40oEs&feature=player_embedded ,
~ http://www.youtube.com/watch?v=2uYFDf9cH5k&feature=player_embedded ,
* http://www.youtube.com/watch?v=_2cXGKVsi2c&feature=player_embedded ,

***Ανάμεικτα συναισθήματα για το τάνγκο :
 Παρασκευή στην πλατεία και γιατί έγινε, πάντως οι απόψεις του κόσμου για το event με το τάνγκο ήταν ανάμεικτες. Κυριαρχούσε, δε, η άποψη: «εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει και εμείς χορεύουμε»...
Π.Μπ.
  Υ.Γ. Δήμαρχε, όλο μας «ξεγλιστράς»! Στην παράδοση του ποδηλατόδρομου είχες πει ότι θα σε δούμε του χρόνου με ποδήλατο, αλλά δεν… Τώρα, είπες ότι του χρόνου θα χορέψεις, για να δούμε… 

*** Φύλλα πορείας επιδίδει από χθες η Αστυνομία και στη Μεσσηνία :
Της Μαρίας Νίκα
 Φύλλα πορείας άρχισε να επιδίδει από χθες η Αστυνομία και σε εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας, όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ, Βασίλης Γεωργιόπουλος, με αφορμή την προληπτική πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, σε περίπτωση που αποφασίσουν απεργία εν όψει Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Εν τω μεταξύ, χθες στα Λύκεια της Καλαμάτας επικρατούσε αναβρασμός και η επίταξη ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Γ΄ Τάξης, που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  Βασίλης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ
 «Αυταρχική απόφαση»
 «Τα πρώτα φύλλα πορείας έφτασαν σε εκπαιδευτικούς της Μεσσήνης, ενώ ακούσαμε και για τη Λογγά. Η διαδικασία έχει ως εξής: Η Αστυνομία πηγαίνει στο σχολείο, όπου βρίσκει τον καθηγητή και του επιδίδει το φύλλο πορείας. Αν δεν τον βρει, πηγαίνει στο σπίτι του. Εάν δεν είναι εκεί, το δίνουν στην οικογένειά του. Εάν η οικογένειά του δε δεχθεί να το παραλάβει, κάνουν θυροκόλληση. Εάν βρουν τον ίδιο τον εκπαιδευτικό και ούτε αυτός δεχθεί να το παραλάβει, εκεί μπορεί να έχουμε και διαδικασία αυτοφώρου με σύλληψη. Όμως, δε φαντάζομαι ότι θα φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις» σχολίασε χθες ο κ. Γεωργιόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε αυταρχική την απόφαση της κυβέρνησης για προληπτική επιστράτευση.
  Πελαγία Σοφιανού, καθηγήτρια
 «Το πρόβλημα δεν είναι οι δύο ώρες»
 «Προληπτική επιστράτευση μόνο με την ιδέα ότι θα μπορούσε να γίνει απεργία; Πρέπει να αντιδράσουμε, γιατί εάν και τώρα δεν αντιδράσουμε, έχουν τελειώσει τα πράγματα, όχι για τους καθηγητές, αλλά για το δημόσιο σχολείο. Θα γυρίσουμε σε επίπεδα αναλφαβητισμού των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Και το πρόβλημα για μας δεν είναι οι δύο ώρες που λένε ότι αυξάνεται το ωράριό μας, αλλά το τι επιφέρουν αυτές οι δύο ώρες στην εκπαίδευση. Πρώτον, μιλάμε για απολύσεις 10.000 αναπληρωτών και για μετακινήσεις τουλάχιστον 4.000 εκπαιδευτικών. Θα απολυθούν ή θα πάνε στη Σίκινο, στη Φολέγανδρο, στα Γρεβενά, οπουδήποτε. Και αν το συνδυάσουμε αυτό με το ότι ετοιμάζονται να πάρουν ωρομίσθιους, όπου τα χρήματα που θα τους δίνουν θα είναι 200 - 300 ευρώ (ο υπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν 8.500 τέτοιες προσλήψεις), καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να φύγει με αυτά τα λεφτά και να πάει κάπου μακριά. Συνεπώς, αυτοί που ήδη δουλεύουν κάμποσα χρόνια πρέπει να καλύψουν τα κενά σε όλες τις μακρινές περιοχές, για να πάρουν τους ωρομίσθιους στις κοντινές. Δηλαδή, μιλάμε για αναστάτωση. Και πώς είναι δυνατόν υπουργός Παιδείας να λέει ότι ενδιαφέρεται για την παιδεία και να παίρνουν τέτοια μέτρα, αυτό ας το κρίνει η κοινωνία ολόκληρη. Δεν είναι μια μάχη των καθηγητών αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Είναι όλης της κοινωνίας. Αν δεν κρατήσουμε το δημόσιο σχολείο, θα σπουδάζουν μόνο αυτοί που έχουν λεφτά».
  Σοφία Κωνσταντινέα, καθηγήτρια
 «Εάν δεν αντιδράσουμε, το κόστος για
τα παιδιά θα είναι μεγαλύτερο»
 «Με αυτά που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή, στην ουσία καταδικάζουν τα παιδιά, για τα οποία κοπτόμεθα όλοι αν θα περάσουν στις εξετάσεις, σε εργασιακό μεσαίωνα. Όταν θα βγουν να δουλέψουν και θα πληρώνονται με 400 ευρώ, γιατί αυτό καθιερώνεται πλέον με αυτή τη νομοθεσία, γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά θα περάσουν σε σχολές καθηγητών, το θέμα δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλη την κοινωνία. Θα πληρώνονται με 400 ευρώ, θα δουλεύουν ως αναπληρωτές, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς τίποτα. Επομένως, μη λένε ότι πολεμάμε μόνο για τον κλάδο μας. Ο κλάδος του ενός αφορά και τον άλλον. Είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία. Έχω μιλήσει και με παιδιά της Γ΄ Λυκείου, τους έχω εξηγήσει και έχουν καταλάβει. Το κόστος το ξέρουμε εμείς πρώτα απ’ όλα οι καθηγητές, γιατί εμείς τα ζούμε τα παιδιά, πολεμάμε γι’ αυτά και τα πονάμε περισσότερο. Το κόστος μιας απεργίας μπορεί να είναι μια καθυστέρηση, όμως το κόστος του να μην αντιδράσουμε καθόλου σε αυτά που περνάνε, ποιο θα είναι γι’ αυτά τα παιδιά; Δε θα είναι πολύ μεγαλύτερο;».
  Μαρία Τσαγκαράκη, καθηγήτρια, διευθύντρια 2ου Λυκείου
 «Χρησιμοποιούν το δίωρο για να μας διαλύσουν»
 «Η προληπτική επιστράτευση είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατική πράξη. Επειδή σήμερα έχω πάρα πολύ γραφειοκρατική δουλειά και είμαι απομονωμένη στο γραφείο, δεν έχω προλάβει να μιλήσω με τους συναδέλφους, όμως έχω την αίσθηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι. Το ζήτημα δεν είναι το δίωρο. Εμείς κάνουμε τόσες πολλές ώρες παραπάνω από αυτές που μας δίνουν, που οι δύο ώρες είναι αστείο πράγμα. Το θέμα είναι ότι, με αφορμή αυτές τις δύο ώρες, μας διαλύουν ως κλάδο. Ξαφνικά μας καταργούν την οργανική θέση, μας καταργούν τη μονιμότητα, αποκλείουν το διορισμό για πάρα πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούν τις δύο ώρες ως αιχμή του δόρατος για να μας διαλύσουν. Αυτό, σε συνδυασμό με μια αξιολόγηση, η οποία είναι κεντρικά σχεδιασμένη και φαίνεται ότι θα μας επιστρέψει σε καθεστώς χειρότερο από των επιθεωρητών, σημαίνει ότι στα σχολεία θα υπάρξει μία τρομοκρατία. Επομένως, η παιδεία που ο ρόλος της είναι να φτιάξει ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες, θα καταντήσει να φτιάχνει πειθήνια όργανα της εκάστοτε εξουσίας».
  Φώτης Μακρής, μαθητής, υποψήφιος Πανελλαδικών
 «Οι καθηγητές υπερασπίζονται
τα δικαιώματά τους, είμαι μαζί τους»
 «Οι καθηγητές καλά κάνουν, υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Είμαι μαζί τους στο θέμα των πανελλαδικών, εάν απεργήσουν. Ας αργήσουν λίγο οι πανελλήνιες να γίνουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι να μην ακυρωθούν τελείως, γιατί κι εμείς έχουμε κάνει κόπο. Αυτά που λένε τώρα οι πολιτικοί ότι μας χαλάνε την ψυχική υγεία και πανικοβαλλόμαστε, δεν ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα είναι καλό άμα κατορθώσουν οι καθηγητές να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, γιατί πιστεύω ότι οι βουλευτές και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τους μαθητές και τα σχολεία, μας θυμούνται όποτε τους βολεύει και όχι όποτε πρέπει».
  Νίκος Κλωναρίδης, μαθητής, υποψήφιος Πανελλαδικών
 «Ας κάνουν απεργία, αλλά όχι για πολύ»
 «Δεν αλλάζει κάτι για μας με την απεργία. Θα δώσουμε λίγο αργότερα. Δε μας αγχώνει, ούτε μας χαλάει την ηρεμία. Απλώς να μην κρατήσει πολύ, γιατί αν κρατήσει πολύ θα είναι πρόβλημα. Για μια, δυο μέρες απεργία, εντάξει, άμα πάει μια βδομάδα πίσω, θα είναι πολύ».
  Θεοδώρα Τομαρά, μαθήτρια, υποψήφια Πανελλαδικών
 «Είναι λάθος να μπαίνουμε εμείς στη μέση»
 «Το θέμα της επιστράτευσης δε μας επηρεάζει, αφού θα ξεκινήσουμε τις πανελλαδικές μας κανονικά. Αλλά εντάξει γενικότερα δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Δεν ήταν σωστός ούτε ο χρόνος που ενημερώθηκαν οι καθηγητές για τα μέτρα αυτά, ούτε μπορούσαν να τα δεχθούν και να μην αντιδράσουν, όμως είναι λάθος να μπαίνουμε εμείς στη μέση. Θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τους καθηγητές για τις αποφάσεις τους, όχι δύο βδομάδες πριν από τις πανελλαδικές, μόλις έκλεισαν τα σχολεία για το Πάσχα».
  Πένυ Τριανταφυλλάκη, μαθήτρια, υποψήφια Πανελλαδικών
 «Η επιστράτευση είναι λάθος»
 «Είναι αντιδημοκρατικό να κάνουν επιστράτευση στους καθηγητές, γιατί η απεργία είναι δικαίωμα. Νομίζω ότι η επιστράτευση είναι πολύ λάθος, γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί κι έχουν δικαιώματα εργασιακά. Από τη μεριά μας κι εμείς έχουμε το δίκιο μας, γιατί είναι πολύ μεγάλη η αγωνία που περνάμε».
  Δέσποινα Κωτσοπούλου, μαθήτρια, υποψήφια Πανελλαδικών
 «Συμφωνώ με την επιστράτευση»
 «Εκείνοι θα κρίνουν εάν θα κάνουν απεργία ή όχι. Εμένα προσωπικά θα με βόλευε να πάνε μια βδομάδα πίσω οι πανελλαδικές, γιατί μας δίνουν περισσότερο χρόνο. Αλλά αυτό συνεπάγεται ότι θα αργήσουμε πιο μετά, γιατί θα αργήσουν οι εξετάσεις και θα τελειώσουμε πιο αργά, οπότε είναι περισσότερο άγχος. Καλύτερα, λοιπόν, να μην απεργήσουν. Συμφωνώ με την επιστράτευση». 

***  «Κάντε τον τουρίστα να ερωτευτεί την περιοχή σας» Γερμανικές οδηγίες για τη Μεσσηνία :
 «Διηγηθείτε στους τουρίστες πώς η Κίρκη άλειφε το μυθικό Οδυσσέα με ελαιόλαδο, θα δείτε πώς θα ενθουσιαστούν»
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Κουβέντες για περαιτέρω «τουριστική ανάπτυξη τη Μεσσηνίας» ακούγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα χείλη βουλευτών, δημάρχων της περιοχής, του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και του ίδιου του περιφερειάρχη. Μάλιστα, επί τούτου και προκειμένου να γίνουν πιο πιστευτοί, οργανώνουν διάφορα συνέδρια ή συσκέψεις.
Εντούτοις, μέχρι σήμερα και παρά τις… προσπάθειές τους, δε φαίνεται να έχουν γίνει και πολλά πράγματα στον τομέα αυτό. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε και το συγκρότημα της Costa Navarino, να έρχεται καμιά διασημότητα και να γράφουν οι κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων, ίσως τα μετρήσιμα μεγέθη τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής να ήταν και κάτω του μετρίου.
Τις προηγούμενες ημέρες μια ομάδα Γερμανών ειδικών στον τομέα αυτό επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της χώρας και έδωσε ορισμένες ιδέες, μπούσουλα δηλαδή στους τοπικούς άρχοντες, που καλό είναι να τον μελετήσουν και οι δικοί μας εδώ, μπας και κάτι αλλάξει ουσιαστικά και επί τω βελτίω.
«Κάντε τον τουρίστα να ερωτευτεί την Ελλάδα τόσο, που να μη θέλει να περάσει το καλοκαίρι μακριά της». Αυτό πρότειναν συνοπτικά.
Και εξηγήθηκαν περαιτέρω. Το ελαιόλαδο είναι το δώρο της φύσης που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη, ήταν η πρώτη συμβουλή. «Στη γερμανική τηλεόραση υπάρχουν καθημερινά πέντε με έξι ώρες εκπομπές μαγειρικής που εξαίρουν τη θερμιδική αξία του ελαιολάδου και ωθούν τους τηλεθεατές να το χρησιμοποιούν» παρατηρεί ο καθηγητής Τουριστικού Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, δρ Thomas Bausch, σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή».
«Οι Γερμανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά για ποιοτικό λάδι, φτάνουν να δίνουν 25 ευρώ το μισόλιτρο για ιταλικό ελαιόλαδο, είναι επομένως απαραίτητο το ελληνικό λάδι να ανανεώσει την παρουσία του στις διεθνείς αγορές».
Αντιστοίχως, στο πλαίσιο της γαστρονομικής «μόδας» πολλαπλασιάζονται τα σεμινάρια γευσιγνωσίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο. «Πολλοί συμπατριώτες μας ξοδεύουν 400 ευρώ για να μάθουν να ξεχωρίζουν το καλό λάδι και να γεύονται τα αρώματά του, σε μια κλειστή αίθουσα για ένα διήμερο στο Μόναχο, όπου δεν υπάρχουν ελιές» συμπληρώνει ο ίδιος.
«Οι Γερμανοί επισκέπτες θα ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, θα μπορούσαν, επομένως, να είναι ανοικτά τα ελαιοτριβεία στο κοινό» συμπληρώνει ο κ. Engert.
Αντιστοίχως, η αντιπροσωπεία των Γερμανών, που επισκέφθηκε εγκαταστάσεις ελαιοτριβείων μιας εταιρείας και ενός συνεταιρισμού, εκτιμά ότι η ανάπτυξη των υποπροϊόντων λαδιού, ιδιαίτερα δε των φυσικών καλλυντικών, έχει πολλές προοπτικές.
«Διηγηθείτε στους τουρίστες πώς η Κίρκη άλειφε το μυθικό Οδυσσέα με ελαιόλαδο, θα δείτε πώς θα ενθουσιαστούν» σχολιάζει ο βουλευτής, υπομειδιώντας. «Μπορεί να μην έχουμε παράδοση ελαιοπαραγωγής στην πατρίδα μας, αλλά ξέρουμε τι ζητούν οι καταναλωτές μας».
Επιπλέον, προτείνει την ουσιαστική παράταση της τουριστικής περιόδου. «Από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο υπάρχει μια πολυπληθής μάζα Γερμανών, ανθρώπων της δικής μου γενιάς, που είναι πλέον συνταξιούχοι, έχουν χρόνο, χρήμα και καμία οικογενειακή υποχρέωση. Για εκείνους το φθινόπωρο, που δεν επικρατεί ο καύσωνας του καλοκαιριού, είναι η ιδανική εποχή για διακοπές» υπογραμμίζει ο κ. Engert. «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χορτάσει από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ινδονησία, αλλά ακόμα έχουν αφήσει ανεξερεύνητα πολλά σημεία της Ελλάδας»
Ωστόσο, καθώς τα ενδιαφέροντα των Γερμανών ποικίλλουν, το τουριστικό προϊόν οφείλει να συνδυάζει κάτι παραπάνω από «βουνό και θάλασσα». «Έχω τρία παιδιά, και η επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού κάθε καλοκαίρι είναι μια σπαζοκεφαλιά», αναφέρει ο Γερμανός καθηγητής. «Ο γιος μου αγαπά την πεζοπορία, η κόρη μου το κολύμπι και το τρίτο παιδί μου αγαπά τις περιηγήσεις σε αρχαιολογικά μνημεία. Πού να πάμε, λοιπόν;». Ο κ. καθηγητής πιστεύει ότι η παραγωγή ελαιολάδου, τα μονοπάτια και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μπορούν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.
Επίσης, οι Γερμανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το κρασί μπορεί να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη. «Το wine testing σε οινοποιεία, που είναι εξαιρετικά αγαπητό σε Ευρώπη και Αμερική, μπορεί να καθιερωθεί κι εδώ» σημειώνει ο κ. Tressel.
  Μονοπάτια
Ωστόσο, επιτακτική θεωρούν την αξιοποίηση και των μονοπατιών της Ελλάδας. «Χρειάζεται καθαρισμός, σήμανση, δημιουργία καταφυγίων και έκδοση εξειδικευμένων οδηγών, έργο που θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία εθελοντών από τις δύο χώρες» τονίζει ο κ. Engert.
«Σκεφτείτε ότι στη Γερμανία υπάρχουν χιλιάδες άτομα που κάνουν πεζοπορία και αναρρίχηση και αναζητούν νέα απάτητα μονοπάτια». Όπως καταλήγουν, «εμείς σας υποδεικνύουμε τις “αδυναμίες” των συμπατριωτών μας, για να τους προσελκύσετε προβάλλοντας τις διαφορετικές πλευρές της Ελλάδας».

***   ΔΗΜΑΡ: Ανεπιθύμητη η «Χρυσή Αυγή» στην Καλαμάτα :
 Αδικαιολόγητη η «σιγή… ασυρμάτου» του δημάρχου Παν. Νίκα 
 Πρόκληση προς τους Καλαματιανούς και γενικότερα τους Μεσσήνιους αποτελεί η επιχείρηση διοργάνωσης από τη «Χρυσή Αυγή» στην Καλαμάτα του πανελλαδικού φεστιβάλ της, στις 3 και 4 Αυγούστου. Ημερομηνία που σημειολογικά παραπέμπει στην 4η Αυγούστου του 1936, όταν ο δικτάτορας ο Ιωάννης Μεταξάς -για να θυμόμαστε την ιστορία-, με αφορμή την πανεργατική απεργία της 5ης Αυγούστου, ζήτησε από το Βασιλιά Γεώργιο την άρση άρθρων του Συντάγματος, επιτυγχάνοντας την κατάλυση της δημοκρατίας.
Αν θέλουμε να περιγράψουμε με ακρίβεια τι κράτος δημιούργησε η 4η Αυγούστου, θα κρατήσουμε τα μεταγενέστερα λόγια του ιδίου του Μεταξά: «Η Ελλάδα έγινε ένα Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό…».
Στους θιασώτες και νοσταλγούς αυτών των πολιτικών καταστάσεων, δεν πρέπει «να δώσουμε γη και ύδωρ», και δεν μπορεί παρά να είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα, μετά μάλιστα και την προ ημερών επίθεση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Γερμενή στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τα συσσίτια.
Πρέπει να δώσουμε καθαρά το μήνυμα ότι «κανείς δε θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας», και πως οι «Χρυσαυγίτες» δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Αντίθετα, πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες του νομού και της Καλαμάτας να αποτρέψουν αυτή τη σύναξη που ετοιμάζουν, σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω.
Έκπληξη -αν μη τι άλλο- προκαλεί και η τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, επί του θέματος της διοργάνωσης του πανελλαδικού φεστιβάλ από τη «Χρυσή Αυγή» στην Καλαμάτα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού περιορίστηκε να δηλώσει ότι δε ζητήθηκε και, ως εκ τούτου, δε δόθηκε άδεια για το φεστιβάλ της «Χρυσής Αυγής» από το Δήμο, όχι μόνο δεν τάχθηκε κατά αυτού, αλλά πέρασε στην αντίθετη όχθη και εξαπέλυσε επίθεση, λέγοντας πως «οι κομματικοί μηχανισμοί της Αριστεράς γράφουν το Δήμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους».
Υποστήριξε ακόμα ότι ο ίδιος έχει πέσει θύμα προπηλακισμού μέσα στο Δημαρχείο από νεολαία κόμματος. Για μια ακόμη φορά -όπως και με την κάλυψη δημοτικού του συμβούλου που φλερτάρει με τη «Χρυσή Αυγή»- ο δήμαρχος, όχι μόνο δεν παίρνει σαφείς αποστάσεις από το πολιτικό αυτό μόρφωμα που ονειρεύεται την κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά μη αντιδρώντας και μη αποκηρύσσοντάς το, το θέτει υπό την ομπρέλα του, πιθανώς επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη.
Όμως, οι Καλαματιανοί, ο Μεσσηνιακός λαός θα καταδικάσει και θα απορρίψει το ναζισμό. Θα απομονώσει τη «Χρυσή Αυγή», την οποία θεωρεί ανεπιθύμητη στην πόλη μας και το νομό μας.

*** 15 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία :
Συνελήφθησαν δεκαπέντε  άτομα, προσήχθησαν εξήντα έξι  και έγινε έλεγχος σε εκατόν τριάντα εννέα 
 Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι δύο  οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις  παραβάσεις
 Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης και κάνναβης
 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-5-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν τριάντα εννέα  άτομα, εκ των οποίων ογδόντα επτά ημεδαποί και πενήντα δύο  αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι δύο οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα.
  Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
   Τέσσερις ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Δύο  ημεδαποί, για ναρκωτικά.
 • Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
 • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
 • Πέντεαλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 • Ένας αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης περισυλλογής μετάλλων, για λειτουργία αυτής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
 Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους -11,2- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους -17,6- γραμμαρίων και ένα δισκίο που εμπίπτει στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
  Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

***  Πώς θα γίνει η απαλλαγή από το χαράτσι των ακινήτων :
Όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει οι πολίτες που δικαιούνται απαλλαγή από το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Η αίτηση απαλλαγής συνοδεύεται υποχρεωτικά από φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2013 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου και των αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία, ή εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ έτους 2010 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010, αν το ακίνητο για το οποίο ζητείται η απαλλαγή αποκτήθηκε μετά την ημερομηνία αυτή, για τα φυσικά πρόσωπα, και επιπλέον, κατά περίπτωση, από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
   Για την απαλλαγή ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και τις αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία, το συμβόλαιο για την απόκτηση του ακινήτου ή πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
 • Για την απαλλαγή ακινήτων που ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις, το συστατικό τους έγγραφο ή το ΦΕΚ
 • Για την απαλλαγή των θρησκευτικών νομικών προσώπων, το συστατικό τους έγγραφο ή το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
 • Για την απαλλαγή των ημεδαπών νομικών προσώπων που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους, το συστατικό τους έγγραφο νομίμως δημοσιευμένο ή το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
 • Για την απαλλαγή των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών, βεβαίωση της πράξης αναγνώρισής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
 • Για την απαλλαγή ακινήτων ιδιοκτησίας ξένων κρατών που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των πρεσβειών και προξενείων αυτών, με τον όρο της αμοιβαιότητας, βεβαίωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
 • Για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων των κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ), βεβαίωση του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου καθώς και φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, που να αποδεικνύει ότι οι επιχείρηση ήταν ενεργή. Η επιχείρηση πρέπει να είναι ενεργή και κατά την 1η Μαΐου 2013 και αυτό να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων των ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, φωτοτυπία του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς και φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, που να αποδεικνύει ότι η επιχείρηση ήταν ενεργή. Η επιχείρηση πρέπει να είναι ενεργή και κατά την 1η Μαΐου 2013 και αυτό να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Για την απαλλαγή διατηρητέων ακινήτων, εφόσον είναι κενά και έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, το Φ.Ε.Κ. χαρακτηρισμού τους καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν ότι το διατηρητέο ακίνητο είναι κενό.
 • Για την απαλλαγή των ακινήτων που έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαία ακίνητα μνημεία, των ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και των χώρων ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων, το ΦΕΚ χαρακτηρισμού τους ή βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού ή άλλης αρμόδιας δημόσιας αρχής.
 • Για την απαλλαγή των πλήρως αδόμητων γηπέδων, σχετική βεβαίωση της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου δήμου.
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται ή το ΕΕΤΑ πρέπει να υπολογισθεί με μειωμένο συντελεστή, ο επανα-υπολογισμός γίνεται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του δικαιούχου Δ.Ο.Υ
 Για τους πολύτεκνους με 4 και περισσότερα τέκνα ο αριθμός των τέκνων πιστοποιείται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013.
Επίσης για τις άλλες κατηγορίες απαλλαγής η μειωμένου τέλους απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
   ~προκειμένου για ανάπηρο, βεβαίωση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας,
 • προκειμένου για άνεργο, βεβαίωση από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα για την ανεργία.
Σε περίπτωση που το ακίνητο ανήκει κατά συνιδιοκτησία σε πρόσωπο που δεν είναι ο σύζυγος του δικαιούχου, η απαλλαγή ή η μείωση περιορίζεται στο ποσοστό που ανήκει σε αυτούς.
Η απαλλαγή ή η μείωση του ΕΕΤΑ διενεργείται, εφόσον ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων και φορολογίας εισοδήματος.
  Newsroom ΔΟΛ
 
*** Τρία ασημένια μετάλλια για τη Μεσσηνία σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη :
 Η Ελλάδα απέσπασε συνολικά 17 βραβεία 
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη. Εμπνευστής του διαγωνισμού ήταν ο Curtis Cordis, δημιουργός του πιο έγκριτου ιστότοπου ενημέρωσης (www.olivetimes.com) σχετικά με την ελαιοκαλλιέργεια και το ελαιόλαδο διεθνώς.  Στο διαγωνιστικό τμήμα τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα κατέκτησαν τρία ασημένια μετάλλια. Εκτός από την εταιρεία Μπλάουελ που πήρε ένα, δύο μετάλλια κέρδισε και ο παραγωγός Φώτης Παναγιωτόπουλος, με τα λάδια του «Εστία 1» και «Εστία 5».
Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωσίας του διαγωνισμού ήταν ο Dr. Gino Celletti, στον οποίο προσκλήθηκαν 16 κριτές-γευσιγνώστες από 10 διαφορετικές χώρες, που δοκίμαζαν πυρετωδώς 150 δείγματα ημερησίως, ώστε να βαθμολογήσουν τα 700 συμμετέχοντα ελαιόλαδα από 22 διαφορετικές χώρες. Για να διασφαλιστεί, δε, η εγκυρότητα του διαγωνισμού, τα δείγματα προς δοκιμασία δίνονταν στους κριτές με κωδικό χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση και την ετικέτα τους.
Απονεμήθηκαν συνολικά 260 βραβεία. Η Ελλάδα απέσπασε 17: 14 ασημένια και τρία χρυσά, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Παρ’ όλα αυτά, «το 58% των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων ήταν ελαττωματικά, κυρίως ταγγισμένα ή με κατάλοιπα μούργας, και πιθανόν ούτε οι ίδιοι οι παραγωγοί γνωρίζουν πως τα ελαιόλαδά τους έχουν πρόβλημα» δήλωσε στους New York Times ο Ιταλός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Dr. Celletti. Φαίνεται ότι και σε διεθνές επίπεδο η ποιότητα του ελαιολάδου έχει πολύ δρόμο μπροστά της ακόμα. Ας ελπίσουμε το μεσσηνιακό ελαιόλαδο να βρει το δρόμο προς τις διεθνείς αγορές και, με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, να αξιοποιήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται και στο μέλλον.  Α.Π.
 
*** Παραβίασαν σπίτια το βράδυ του Σαββάτου στην Τριφυλία :
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Σταματημό δεν έχει η δράση κακοποιών στοιχείων στην περιοχή της Τριφυλίας και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου καταγράφηκαν δύο νέα συμβάντα παραβιάσεων σπιτιών, με λεία κοσμήματα, χρυσαφικά, αντικείμενα αξίας και χρήματα.
Στον οικισμό «Μύλοι» στην Κυπαρισσία, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν διώροφη οικία, μπαίνοντας στο σπίτι του ισογείου, καθώς και στο οροφοδιαμέρισμα, αφαιρώντας κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες του οροφοδιαμερίσματος έφυγαν από το σπίτι τους για μια βόλτα, γύρω στις 8.00 το βράδυ, και μόλις επέστρεψαν διαπίστωσαν πως είχαν πέσει θύματα κλοπής.
Επίσης το Σάββατο το βράδυ, άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν οικία στην Τοπική Κοινότητα Φαρακλάδας. Σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαιρώντας κοσμήματα και αντικείμενα σχετικά μικρής αξίας.
Από τη Σήμανση έγιναν έρευνες για αποτυπώματα, ενώ έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές για ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Ρομά, οι οποίοι πιθανολογείται ότι μπορεί να σχετίζονται με τα συμβάντα και άλλες εγκληματικές ενέργειες.
 
*** Καταστηματάρχης ετοιμαζόταν να διαθέσει 150 κιλά ληγμένων εντοσθίων :
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Εκατόν πενήντα κιλά εντοσθίων ληγμένα από το 2012 ετοιμαζόταν να «ρίξει» στην πασχαλιάτικη αγορά ιδιοκτήτης καταστήματος κρεάτων σε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, όμως τις προθέσεις του σταμάτησε το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε έλεγχο που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», μέλη του κλιμακίου ελέγχου πήγαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τιμολόγια για μεγάλες ποσότητες ευπαθών ζωικών προϊόντων (εντόσθια) που χρησιμοποιούνται στο πασχαλιάτικο τραπέζι, χωρίς αυτά να βρίσκονται στο κατάστημα.
Όταν ρωτήθηκε ο καταστηματάρχης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, αποκάλυψε στους ελεγκτικούς υπαλλήλους ότι τις ποσότητες αυτές τις έχει… στο σπίτι του!
Με έκπληξη το Μεικτό Κλιμάκιο, όταν ο καταστηματάρχης τους πήγε στο σπίτι του, είδαν ότι είχε δύο ψυκτικούς θαλάμους, όπου εντόπισαν τα ζωικά προϊόντα που αναζητούσαν, διαπιστώνοντας, μάλιστα, ότι ήταν ληγμένα από το 2012!
Τελικά, κατασχέθηκαν 150 κιλά ακατάλληλων προς διάθεση και κατανάλωση εντοσθίων διαφόρων ειδών, τα οποία καταστράφηκαν σε ειδικό χώρο που διαθέτουν τα σφαγεία της Καλαμάτας.
Ήδη για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα σταλεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για τυχόν ποινικές ευθύνες του καταστηματάρχη, ενώ έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες επιβολής του προβλεπόμενου προστίμου. 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~** Κακαλέτρης «Θέλουμε να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι» :
 Μετά από μια ήττα τα λόγια δεν βγαίνουν εύκολα και κυρίως όταν η ομάδα έχει ξεμείνει από στόχους, όμως ο Νίκος Κακαλέτρης δεν κρύφτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου… «Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και για να διεκδικήσουμε κάτι θετικό θα έπρεπε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και να πετύχουμε κάποιο γκολ. Δυστυχώς δεν το πετύχαμε και έτσι ήρθε η ήττα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και ο Φωστήρας απέδειξε γιατί βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Προσπαθήσαμε, θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά κυρίως αμυντικά, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα για μια ομάδα που δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο και στόχο. Θέλουμε  πάντως να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι, ζητώντας όπως πάντοτε τη νίκη. Στα δύο ματς που απομένουν θα το διεκδικήσουμε, χρησιμοποιώντας και κάποια παιδιά που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής για να βγάλουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη νέα χρονιά. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας στη διοίκηση και αυτή είναι που θα πάρει τις αποφάσεις», τόνισε ο Νίκος Κακαλέτρης στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Θύμιος Γεωργούλης ευχήθηκε στην Καλαμάτα να επιστρέψεις στις εθνικές κατηγορίες το ταχύτερο δυνατό. Ο τεχνικός του Φωστήρα δεν ήταν πάντως ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του.
  Έλειπε ο κόσμος, όχι όμως η διοίκηση
Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια στην πρωτεύουσα, αυτή τη φορά η Καλαμάτα δεν είχε φιλάθλους στο πλευρό της. Είναι λογικό βεβαίως αφού ο κόσμος έχει απογοητευτεί από την πορεία της ομάδας. Ωστόσο τόσο ο Γιώργος Ράλλης, όσο και οι Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης, Μενέλαος Γερονικολός, Χρήστος Λουκάς, αλλά και ο Βασίλης Μπλέτσας, βρέθηκαν στο γήπεδο του Ταύρου για να παρακολουθήσουν το ματς.

*** Στην ίδια κατηγορία με την Καλαμάτα του χρόνου η ΑΕΚ :
  Στην Γ Εθνική κατηγορία (Football League 2) θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν θα μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, η οποία θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και τουλάχιστον για έναν χρόνο θα πάψει να αποτελεί Ανώνυμη Εταιρία και ως ερασιτεχνικό σωματείο θα υπάγεται στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας.
Στις 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, στην οποία θα οριστούν τα μέλη της επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της εκκαθάρισης. Αμέσως μετά η ΠΑΕ θα περάσει στα χέρια του Δημήτρη Μελισανίδη.
Προπονητής της Ένωσης θα είναι ο Τραϊανός Δέλλας.
Τι θα συναντήσει η ΑΕΚ
Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων φέρνει αλλαγές και στη Γ” Εθνική. Η ΑΕΚ θα αγωνίζεται σε έναν από τους έξι ομίλους της τρίτης κατηγορίας και με τα σημερινά δεδομένα αντίπαλοί της θα είναι το Αιγάλεω, η Κηφισιά, ο Ηλυσιακός, η Νέα Ιωνία, η Πεύκη, οι Τράχωνες, ο ΑΟ Περιστερίου, ο Εθνικός Αστέρας κ.α.
Με δεδομένα τα νέα προστάγματα της UEFA, η ΕΠΟ επιθυμεί να αυστηροποιήσει το οικονομικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού. Έτσι πιθανό είναι να μπει ένα ανώτατο όριο που να φτάνει τις 200.000 ευρώ με το σκεπτικό να εξαλειφθούν οι όποιες σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν τις ομάδες σε δυσβάστακτα χρέη.
Γλίτωσε από τα χειρότερα
Με τον υποβιβασμό της σε ερασιτεχνική κατηγορία η ΑΕΚ γλιτώνει από τα χειρότερα. Ο Δημήτρης Μελισανίδης, επιθυμεί να επαναφέρει την ομάδα στη Super League σε μια τριετία και μάλιστα σε νεόδμητο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επιπλέον, η Ένωση γλιτώνει από τα χρέη της, αφού θα πτωχεύσει, ενώ υπάρχει η σκέψη τα χρήματα που πιθανώς θα δοθούν ως αποζημίωση από την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη, να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση ποδοσφαιριστών και μελών της ομάδας.  Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

***  Η UEFA «έστειλε» νέο στημένο ελληνικό αγώνα στην ΕΠΟ :
Η UEFA απέστειλε προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φάκελο με νέο ύποπτο για χειραγώγηση αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος (η υπόθεση με τα στημένα), που στη συνέχεια προωθήθηκε προς την Εισαγγελία Αθηνών, το Υπουργείο Αθλητισμού και την αρμόδια διοργανώτρια αρχή για περαιτέρω διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παιχνίδι της εμβόλιμης 36ης αγωνιστικής της Football League που έγινε στις 24/4.
«Διαβιβάστηκε σήμερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς την Εισαγγελία, το Υπουργείο Αθλητισμού και την αρμόδια διοργανώτρια αρχή ο φάκελος που απέστειλε στην ΕΠΟ η UEFA με στοιχεία για ύποπτο αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ.  Newsroom ΔΟΛ
 
***   Σαν σήμερα ...στις 14 Μαρτίου          

Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΤΗΝ  8ην π.μ. της παρελθούσης Κυριακής ετελέσθησαν τα εγκαίνια του εν τω ενταύθα εργοστασίω της ελληνικής εταιρείας Οίνων και Οινοπνευμάτων νεοδμήτου ναΐσκου της Αγίας Βαρβάρας. Tα εγκαίνια ομοίως δε και την επακολουθήσασαν κατόπιν θείαν λειτουργίαν ετέλεσεν ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Δημητριάδος Γερμανός, όστις είχεν αφιχθή προς τούτο ενταύθα από του παρελθόντος Σαββάτου.
  ΕΙΣ την ωραίαν ταύτην θρησκευτικήν εορτήν είχε προσέλθει η εκλεκτή μερίς της κοινωνίας μας, παρέστησαν δε και άπαντες οι εργάται του εργοστασίου, το οποίον είχε κοσμηθή δια σημαιών. Ομοίως δε ο ναΐσκος είχε σημαιοστολισθή και εν γένει είχε κοσμηθή φιλοκάλλως δια σμύρτων.
  ΤΟΥΣ προσερχομένους εις την τελετήν των εγκαινίων  υπεδέχετο ευγενέστατα ο διευθυντής του εργοστασίου Παγκάρας. Μετά το πέρας δε της λειτουργίας προσεφέρθησαν εις αυτούς άφθονα γλυκίσματα και διάφορα αναψυκτικά. Εν αφθονία επίσης υπήρχον οι εψημμένοι αμνοί τους οποίους εξεκοκκάλισαν οι εργάται του εργοστασίου.
  -Ο Γεώργιος Κοκολάβας εν Παραλία δι’ ασήμαντον αιτίαν ετραυμάτισε προχθές τον εργατικόν Αλέξ. Σπυρόπουλον δια μεταλλίνου δραμίου.
  -Ο Παναγιώτης Χρ. Παναγόπουλος εν τω χωρίω Ίκλαινα του τέως δήμου Πυλίων επετέθη αδίκως κατά του Αντων. Α. Σαΐνη κακοποιήσας τούτον.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"Γεγονότα
1796: Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.
1824: Αιγυπτιακή μοίρα υπό τον Χουρσίτ πασά εμφανίζεται έξω από την Κάσο και την κανονιοβολεί. Οι Κάσιοι, ενισχυμένοι με 600 Κρήτες, απαντούν στον εχθρικό κανονιοβολισμό. Η αιγυπτιακή ναυαρχίδα «Αφρική» προσκρούει σε ύφαλο και τα υπόλοιπα πλοία φεύγουν για τη Σούδα της Κρήτης.
1854: Επιβάλλεται στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η ανάκληση των στρατευμάτων από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
1928: Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.
1932: Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, μία διαδήλωση στη Νέα Υόρκη απαιτεί: «Θέλουμε μπύρα».
1937: Ο Ντιουκ Έλινγκτον και η μπάντα του ηχογραφούν το περίφημο Caravan.
Γεννήσεις
1884: Κλαούντιους Ντόρνιερ, γερμανός μηχανικός αεροπλάνων, ιδρυτής της Dornier. (Θαν. 5/12/1969)
1944: Τζορτζ Λούκας, αμερικανός σκηνοθέτης. (Ο Πόλεμος των Άστρων)
1969: Κέιτ Μπλάνσετ, αγγλίδα ηθοποιός.
Θάνατοι
1919: Χένρι Τζον Χάιντς, γερμανικής καταγωγής αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης βιομηχανίας τροφίμων που παράγει 57 διαφορετικά προϊόντα, ανάμεσά τους και την περίφημη μαγιονέζα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της (Heinz). (Γεν. 11/10/1844)
1987: Ρίτα Χέιγουορθ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μαργκαρίτα Κάρμεν Κανσίνο, αμερικανίδα ηθοποιός. (Τζίλντα) (Γεν. 17/10/1918)
1998: Φρανκ Σινάτρα, αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός. (Γεν. 12/12/1915)
πηγή: www.sansimera.gr
 

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  :

~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Απριλίου 2013, Κυριακή των Βαϊων.
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html, Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ. ΤΡΊΤΗ 30 Απριλίου 2013 το αγιάζι της ενημέρωσης.-
ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :

~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~* http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 1η Μάη 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζιθ της ενημέρωσης 02- Μαϊου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαϊου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ στο αγιάζι της ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html, Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07-Μαΐου 2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html, Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ γιά την Υγεία του Στόματος Σάββατο 11 Μαΐου 2013
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html, ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ιατρικά Θέματα Τετάρτη 15 Μαΐου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε ,Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~

***

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013

***
 ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2522  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =           883  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =                 909    video.-
                                                         Σύνολο  :    4314     βίντεο ανηρτημένα .-

~** Cats to house: http://youtu.be/mL2u9zvC7Hs ,
  
~** CAT AND CATS: http://youtu.be/VWSKdm8bQV0 ,

~** Γάτες  καί γατάκια : http://youtu.be/Rw535QjV1vQ ,
   

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 .-
~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Μαΐου 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27Μαΐου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ,.-
 ~
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 .-                    ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-


 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :

http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακη 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
Δεν υπάρχουν σχόλια: