ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Φεβρουαρίου  2013  :

ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  ! 
 
ο βράχος  στα "Μάτια " στον Άγιο  Φλ/ωρο Αρφαρών
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   ΚΑΙ  ΑΛΛΑ   :
Ι . ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ
 
*** Ο άτυχος Καλαματιανός δεν ήταν τρόφιμος του Ψυχιατρείου, αλλά παιδί με ειδικές ανάγκες :
  * Διευκρινίσεις από την οικογένεια του άτυχου Καλαματιανού
 Η είδηση του θανάτου του νεαρού Καλαματιανού, το περασμένο Σάββατο, σε θάλαμο του Ψυχιατρείου της Τριπολης, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, σοκ, όχι μόνο στην κοινωνία της πόλης, αλλά και πανελλαδικά.
 Σε επικοινωνία των μελών της οικογένειάς του με το «Θ» διευκρινίστηκε ότι ο νεαρός δεν ήταν τρόφιμος του Ψυχιατρείου, αλλά παιδί με ειδικές ανάγκες. Ο λόγος που βρέθηκε στο νοσοκομείο της αρκαδικής πρωτεύουσας ήταν ο εξής: επειδή έπασχε από παιδική εγκεφαλοπάθεια και διέθετε δείκτη νοημοσύνης πολύ κάτω του φυσιολογικού, νοσηλεύτηκε για αλλαγή φαρμάκου.
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργου Παπασταματάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το παιδί είχε μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, από την προηγούμενη ημέρα, με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Για το λόγο αυτό του έκαναν συρραφή στο μπροστινό μέρος (έτσι έχει καταγραφεί στο βιβλίο του τμήματος), ενώ χαρακτήρισε το όλο συμβάν ως «περίεργο».
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι είχε χτυπηθεί από άλλον άνθρωπο. Ήταν, δε, σε κατάσταση υπερδιέγερσης από τα κατασταλτικά φάρμακα, πράγμα που έκανε δύσκολη την περιποίηση των τραυμάτων του.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Κατσίβελας, έχει διατάξει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αίτια του θανάτου του νεαρού.Α.Π.-

***  Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ :
  *   Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα επεκταθεί μέχρι αύριο, σε ολόκληρη τη χώρα.
Βροχές και καταιγίδες λοιπόν θα είναι ξανά το σκηνικό του καιρού ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κατευθύνσεις, φθάνοντας τα 5 με 7 μποφόρ, στη συνέχεια όμως, θα στραφούν σε βοριάδες.
Η θερμοκρασία ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από τους 4 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.-  πηγή: ΑΜΠΕ

*** Τρεις «βόμβες» απειλούν το λιμάνι της Καλαμάτας :
  *  Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με τρεις βόμβες έτοιμες να εκραγούν και, μάλιστα, τη μία απασφαλισμένη, μοιάζουν τα τρία κατασχεμένα πλοία που βρίσκονται χρόνια τώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το δε Λιμεναρχείο Καλαμάτας κάθε μέρα «καρδιοχτυπά» για το ποιο θα βουλιάξει, έχοντας πρώτο στη λίστα το «Amada», το οποίο από θαύμα συνεχίζει να επιπλέει, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει άρση της κατάσχεσης για να απομακρυνθεί. Το δε «Νίσυρος» έρχεται αμέσως μετά σε επικινδυνότητα, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να έχει δημιουργήσει προβλήματα όπως το «Amada». Τελευταίο, αλλά όχι ακίνδυνο, είναι το ρυμουλκό «Μίμης Π.», το οποίο σε περίπτωση που εμφανίσει κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίου μπορεί σχετικά εύκολα να απομακρυνθεί.
Για τα τρία πλοία έχει συγκληθεί στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας η Επιτροπή για θέματα Ανέλκυσης – Απομάκρυνσης ή Εξουδετέρωσης Ναυαγίων ή Πλοίων και έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι η ύπαρξή τους στο λιμάνι Καλαμάτας αποτελεί σοβαρή απειλή, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος βύθισής τους.
 «Amada»
Μία «βόμβα» που επιπλέει με το ζόρι είναι το πλοίο «Amada», σημαίας Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, το οποίο από τις 19 Νοεμβρίου 2005 ναυλοχεί στο λιμένα της Καλαμάτας εξαιτίας κατάσχεσης που επέβαλε εταιρεία αλβανικών συμφερόντων, λόγω χρηματικής απαίτησης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Στις 13 Σεπτεμβρίου το πλοίο παρουσίασε επικίνδυνη κλίση από εισροή υδάτων, λόγω ύπαρξης ρήγματος στη δεξιά πλευρά, εντός του κύτους, κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Εξαιτίας της κλίσης προκλήθηκε ρύπανση από σεντινόνερα στο λιμάνι, η οποία αντιμετωπίστηκε από την κοινή προσπάθεια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού Ταμείου, Λιμεναρχείου και Δήμου Καλαμάτας. Το ρήγμα έχει αποκατασταθεί προσωρινά, αλλά ο κίνδυνος βύθισής του παραμένει.
Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες διαδικασία άρσης της κατάσχεσης, ώστε να απομακρυνθεί. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί ήταν αρνητική, αλλά για τυπικούς λόγους, καθώς ζητήθηκε από την πρωτοδίκη να κατατεθεί επίσημο έγγραφο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού δικαίου που αναφέρει την παραγραφή και όχι από την πρεσβεία της Αιγύπτου, όπως είχε κατατεθεί. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η τελική απόφαση.
 «Νίσυρος»
Το πλοίο «Νίσυρος» κατασχέθηκε στις 29 Ιουλίου 2009 από μία εταιρεία πετρελαιοειδών και μέλη του πληρώματος. Το φορτηγό πλοίο την ημέρα εκείνη είχε φθάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας για εμπορική πράξη και έγινε η κατάσχεσή του. Μάλιστα, τα μέλη του πληρώματος έχουν προχωρήσει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί τρεις πλειστηριασμοί και έχουν αποβεί άκαρποι.
Να σημειωθεί πως βασική προϋπόθεση για όσο διάστημα ένα πλοίο είναι κατασχεμένο, είναι αυτός που έχει προχωρήσει στην κατάσχεση να έχει φύλακα. Αυτό είναι το μόνο μέσο πίεσης που έχουν οι Λιμενικές Αρχές, καθώς, όταν δε συμβαίνει, επιβάλλονται πρόστιμα. Κάτι που έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η εταιρεία πετρελαιοειδών έχει καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για άρση της κατάσχεσης και η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία γίνεται άρση της απαγόρευσης απόπλου.
Τα δε μέλη του πληρώματος που έχουν προχωρήσει στην αναγκαστική κατάσχεση έχουν καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν την ελευθεροπλοΐα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, υπάρχει πληροφόρηση ότι ο πλοιοκτήτης έχει έρθει σε συμφωνία με τα μέλη και θα ζητηθεί η άρση της κατάσχεσης, με σκοπό, επειδή το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο και έχουν λήξει τα πιστοποιητικά του, να το πουλήσει και να απομακρυνθεί από το λιμάνι.
 «Μίμης Π»
Όπως προαναφέραμε, το ρυμουλκό «Μίμης Π» είναι από αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν το μικρότερο πρόβλημα στο λιμάνι της Καλαμάτας, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί κίνδυνο. Έχει κατασχεθεί από δύο μέλη του πληρώματός του στις 23 Μαρτίου του 2006, καθώς τους οφείλονταν δεδουλευμένα.
Μέχρι σήμερα, και σε αυτή την περίπτωση, έχουν γίνει τρεις πλειστηριασμοί, με τον τελευταίο τον 2007 και όλοι άκαρποι.

*** Από το Διαβολίτσι ξεκίνησε ο ενημερωτικός κύκλος 2013 για θέματα οικογένειας και σχέσεων :
  *  Με μια ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής, στο Διαβολίτσι, ξεκίνησε τον ενημερωτικό κύκλο 2013 για θέματα οικογένειας και σχέσεων, το Γραφείο Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με τη συνεργασία της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Διαβολιτσίου.
 Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμβολή του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου, παρέστησαν πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικά στοιχεία για το θέμα:
« Ανάγκες και κίνδυνοι κατά την ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Η σωματική, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξή του» και να συζητήσουν με τις εισηγήτριες και εθελόντριες- συνεργάτιδες του Γραφείου Οικογένειας, Αρετή Ξυφτέρη - Κολλινιάτη, Ιατρό Πνευμονολόγο, Δρ. Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης και Γιώτα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο.
 Ο επόμενος σταθμός του ενημερωτικού κύκλου του Γραφείου είναι το ερχόμενο Σάββατο στη Μεσσήνη.

***  Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου :
  *  Την ερχόμενη Τετάρτη οι δικηγόροι της Καλαμάτας θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που ακολουθεί
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα καθήκοντά τους, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
Διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή μας στην γενική απεργία της 20-2-2013, γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
- Για λόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, που συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από την εφαρμογή των πρωτοφανών ανάλγητων πολιτικών και μέτρων, που έχουν πλέον εξαφανίσει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα (ασφάλιση – περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δικαίωμα απεργίας, κατώτεροι μισθοί και συντάξεις κ.λ.π.) των πολιτών μίας χώρας, η οποία το σωτήριο έτος 2013 κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί μόνο ως κατ’ επίφαση ευνομούμενη.
- Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απροκάλυπτη επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος και κατά του Έλληνα μαχόμενου δικηγόρου, με ομοβροντία φορομπηχτικών, εισπρακτικών και εξοντωτικών πρακτικών, στο όνομα της «απελευθέρωσης» του δικηγορικού επαγγέλματος, η οποία έχει καταστήσει το (για τον απλό πολίτη) υποτιθέμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη, σε πανάκριβο «απαγορευμένο καρπό».
- Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη ανεπαρκή και παθητική διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων του δικηγορικού κλάδου.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ
1. Για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο απλό εργαζόμενο, μισθωτό, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, επιστήμονα, αγρότη, επαγγελματία και άνεργο συμπολίτη μας, που βιώνει μία πρωτοφανή καταιγίδα μέτρων και ρυθμίσεων, που απειλούν να τον υπαγάγουν σε μόνιμες συνθήκες εξαθλιωτικής και απαξιωτικής διαβίωσης.
2. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της ελεύθερης μαχόμενης δικηγορίας στην Ελλάδα, στον βωμό εξωθεσμικών και ακαθόριστων συμφερόντων, που μεταφράζουν, σε νυχτερινά και συνοπτικά παραγόμενη νομοθεσία, κάθε απαίτηση και επιθυμία τους, με την συνδρομή των πρόθυμων συνεργών τους.
3. Για συμπαράσταση και σε συνεργασία με τον απλό δοκιμαζόμενο λαό όλης της χώρας, αλλά και ειδικότερα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα, με την καθημερινή αγωνιστική παρουσία και ενεργό συμμετοχή μας στους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες και τις μάχες της κοινωνίας, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας.
 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ
 1/ Με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, γιατί:
• Ακολουθήθηκε και πάλι η απαξιωτική και αντιδεοντολογική για το όργανο και την Ολομέλεια, προκήρυξη αποχής πρώτα από τους Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, και ύστερα από την Συντονιστική.
• Αποφασίσθηκε και πάλι η καθιερωμένη ΑΠΟΧΗ της Τετάρτης, δίκην μίας ακόμη «τουφεκιάς στον αέρα», η οποία έχοντας καταστεί προ πολλού αναποτελεσματικός και γραφικός τρόπος αντίδρασης, στην καταστροφική λαίλαπα που έχει συντρίψει τον κλάδο, κινείται πλέον (ως τρόπος αντίδρασης) στα όρια της παντελώς αδιάφορης αντιμετώπισης από τους υποτιθέμενους αποδέκτες της.
2/ Με τις αποφάσεις των Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ, γιατί:
• Ακολουθείται και πάλι η ξεφτισμένη τακτική της τεχνητής αποσυμπίεσης των συναισθημάτων έκρηξης και οργής των απλών εργαζομένων, με την καθιερωμένη για τα «μάτια του κόσμου» ημερήσια αποχή.
• Ακολουθήθηκε και πάλι η πλήρως αναποτελεσματική, άσφαιρη και άστοχη πρακτική της ημερήσιας αποχής, με περιεχόμενο και τρόπο που όχι μόνο δεν εμπνέει και δεν ξεσηκώνει, αλλά που μάλλον απωθεί και απομακρύνει τους εργαζόμενους.
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας, πιστοί και σταθεροί στο πνεύμα του συνεπούς αγώνα και της μαχητικής διεκδίκησης, καλούν τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες όλης της χώρας, σε αποτελεσματικές, ουσιαστικές και πραγματικές αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αναστείλουν και θα ακυρώσουν, την εξυφαινόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την περιέλευση σε συνθήκες απογοήτευσης, εξαθλίωσης και ψυχολογικής (αλλά και βιολογικής) εξόντωσης όλων και περισσότερων συμπολιτών μας.-

*** Φάκελος με σφαίρα εστάλει στο γραφείο του Μέργου :
  *  Φάκελος που περιείχε μία σφαίρα εστάλει στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο.
Τον φάκελο άνοιξαν υπάλληλοι του Υπουργείου στην είσοδο του κτιρίου και αμέσως ειδοποίησαν τους άντρες της Κρατικής Ασφάλειας.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από 14 μέρες όταν στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έφθασε ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μία σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα για την ζωή του.

***  Με 18 λεπτά το λίτρο θα επιδοτείται το γάλα στα σχολεία :
   *  Στην επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, με 18 λεπτά ανά λίτρο, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.
Οι λεπτομέρειες τόσο για το γενικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου όσο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής φορέων για την υλοποίησή του, ρυθμίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.
Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα φορείς, όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.
Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κ.τλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, έως και δωρεάν, στους μαθητές.
Με σκοπό την αξιοποίηση του μέτρου για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και για τη ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος, όπου ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλουν σε αυτό τον σκοπό.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, σύντομα πρόκειται να εφαρμοστεί άλλο ένα κοινοτικό μέτρο, αυτό που αφορά στη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικά στα σχολεία.   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

***  Mειώθηκαν οι γεωργικές εκτάσεις στην Πελοπόννησο :
  *  Περισσότερα από 6.000.000 στρέμματα φυσικών εκτάσεων απώλεσε η Ελλάδα την εικοσαετία 1987 - 2007, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και δευτερευόντως των λοιπών, κυρίως αστικών, καλύψεων. Πρόκειται για ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα η WWF Ελλάς, σύμφωνα με τα οποία εξίσου σημαντική με τις αλλαγές στην έκταση είναι και η μετατόπιση των καλύψεων γης ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές. «Ενδεικτική είναι η αντίφαση που προκύπτει, εξετάζοντας τις γεωργικές εκτάσεις στα γεωγραφικά διαμερίσματα Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.
Στα Ιόνια Νησιά, σχεδόν 289.000 στρέμματα φυσικής γης (12,6% της συνολικής έκτασης) μετατράπηκαν σε γεωργική. Από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η αγροτική παραγωγή στα ορεινά της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πελοπόννησο, όπου 1.390.000 στρέμματα γεωργικής γης μετατράπηκαν διαχρονικά σε άλλες καλύψεις».
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο, κατά την εικοσαετία 1987 - 2007 υπήρξαν οι εξής μεταβολές στις καλύψεις γης:
-Δάση: μειώθηκαν συνολικά κατά 1.311.382 στρέμματα.
-Εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης: μειώθηκαν συνολικά κατά 4.886.431 στρέμματα.
-Γεωργικές εκτάσεις: αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα.
-Λοιπές καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής, κ.λπ.): αυξήθηκαν κατά 333.675 στρέμματα.
«Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν διαφορετικές ψηφίδες μιας εικόνας εντατικοποίησης της χρήσης του χώρου και σταδιακής ομογενοποίησης της φυσιογνωμίας του. Συγκεκριμένα, τα βασικά συμπεράσματα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:
1. Οι πλέον θιγόμενες φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, απορροφούν τις πιέσεις επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.
2. Οι πιέσεις για μετατροπή των καλύψεων (και κατά συνήθη συνέπεια των χρήσεων) της γης δεν εκδηλώνονται πάντα στιγμιαία, αλλά είναι, συχνά, απόρροια πολλών διαδοχικών βημάτων. Η απευθείας μετατροπή π.χ. ενός δάσους σε τεχνητή επιφάνεια είναι σπάνια και συνοδεύεται από πολλές νομικές περιπλοκές. Η σταδιακή αλλαγή ενός δάσους, όμως, μέσω επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών και η μετέπειτα κατάληψη από τεχνητές καλύψεις είναι μία συνήθης πρακτική.
3. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για το χώρο χωλαίνει σε έντονο βαθμό, ενώ ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πάσχει από έλλειψη μακροχρόνιας προοπτικής και συνοχής».
 ΔΑΣΑΡΧΗΣ
 «Το πρόβλημα στη Μεσσηνία είναι τα διπλοκαμένα»
 Σε ό,τι αφορά τη δασική έκταση στο Νομό Μεσσηνίας, με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, από το Δασαρχείο Καλαμάτας ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας επισημαίνει σοβαρά προβλήματα στις περιοχές που έχουν υποστεί συνεχόμενες πυρκαγιές. «Το θέμα είναι η ερήμωση από τις πυρκαγιές. Κυρίως στον Ταΰγετο, στις διπλοκαμένες εκτάσεις, αυτές που είχαν καεί το 1998 στη μεγάλη φωτιά και ξανακάηκαν το 2007. Θέλει πάρα πολύ χρόνο για να ξαναγίνει το δάσος. Όμως, καταπατήσεις σε καμένα δεν έχουμε. Τα δάση έχουν μειωθεί από τις πυρκαγιές, αλλά η έκταση παραμένει δασική, απλώς δεν υπάρχουν δέντρα. Εκτός από τον Ταΰγετο, είναι και η περιοχή της Μεταμόρφωσης, του Μανιακίου… που καίγονται κάθε δύο, τρία χρόνια. Εκεί πάει να γίνει ερήμωση. Δεν μπορεί να ξαναβγεί ούτε θάμνος ούτε πουρνάρι, είναι μια κατάσταση τραγική. Στις διπλοκαμένες και τριπλοκαμένες εκτάσεις δεν προλαβαίνει η φύση να αναγεννηθεί».
Εκχερσώσεις και καταπατήσεις δασών με ψηλή βλάστηση δεν υπάρχουν, λέει ο κ. Κατσίποδας. Στις περιοχές με χαμηλή βλάστηση, όμως, δηλαδή πουρνάρια, θάμνους κ.λπ., παρατηρούνται καταπατήσεις, κυρίως, από ιδιοκτησίες, προς επέκταση ήδη υπαρχόντων αγροκτημάτων. «Εκεί επεμβαίνει η υπηρεσία. Εν τω μεταξύ, τα πρόστιμα τώρα για την εκχέρσωση δασικών εκτάσεων έχουν αυξηθεί πολύ. Η τελευταία διαταγή του υπουργείου που αφορά όλη την Ελλάδα, για το κόστος αποκατάστασης, όπως λέγεται, είναι από 2.500 έως 6.000 ευρώ το στρέμμα. Πριν ήταν από 300 - 500 ευρώ περίπου».
Σχετικά με τους ελέγχους: «Γίνεται έλεγχος, προσωπικό υπάρχει μετά την ενσωμάτωση της Αγροφυλακής, έχουμε αρκετό κόσμο, ώστε η περιοχή να ελέγχεται. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ενημέρωση, ιδίως στα χωριά, με προσωπικές επαφές των συναδέλφων με τους κατοίκους. Τους λέμε να μην πηγαίνουν να καθαρίζουν εκτάσεις, επειδή πιστεύουν ότι είναι δικές τους, αλλά να έρχονται πρώτα στην υπηρεσία, να το ελέγχουμε και, εάν επιτρέπεται, να πηγαίνουν μετά να καθαρίζουν. Γιατί διαφορετικά και ζημιά γίνεται στο περιβάλλον και τα πρόστιμα για τους ίδιους είναι μεγάλα».
Για την αποκατάσταση των καμένων: «Αυτό το χρόνο το Δασαρχείο δεν έχει προγραμματίσει κάποια αναδάσωση, γιατί δεν υπήρχε η ανάλογη χρηματοδότηση. Ευελπιστούμε φέτος να υπάρξει μια μελέτη για τον Ταΰγετο, συμπληρωματική, γιατί είχαμε κάνει πριν δυο χρόνια αναδασώσεις στα διπλοκαμένα. Πήγαμε αρκετά καλά και θέλουμε τώρα που είμαστε 7 χρόνια μετά τη φωτιά, και έχουμε μια πλήρη εικόνα, πού μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί μόνο του και πού χρειάζεται να επέμβουμε εμείς, να συντάξουμε μια μελέτη, οπότε πιστεύω από του χρόνου να υπάρχει πρόγραμμα για να κάνουμε παρέμβαση». -

***  Άρωμα… μέλλοντος στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Παναθηναϊκού Καλαμάτας :
      *  Κατάμεστη από δεκάδες μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, ήταν η αίθουσα του Καφέ «Έναστρον», στο Αρχοντικό Αβίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του μπασκετικού Παναθηναϊκού Καλαμάτας. Κοντά στους πιτσιρικάδες, που αποτελούν το μέλλον της πράσινης μπασκετικής οικογένειας στην περιοχή μας, πολλοί γονείς, όπως επίσης και το σύνολο σχεδόν των αθλητών της ομάδας, αλλά και οι άνθρωποι που την οδηγούν διοικητικά, Θανάσης Μακαρούνης και Βασίλης Μυλωνάς. Η άτυπη γιορτή η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, είχε ως βασικό της χαρακτηριστικό το ζεστό και οικογενειακό κλίμα, που αποτελεί άλλωστε το μεγάλο όπλο του Συλλόγου από το σημείο έναρξής του στα αθλητικά δρώμενα του νομού και της Ένωσης. Τυχερός ήταν ο Σωτήρης Καραγιαννίδης, αθλητής των τμημάτων υποδομής, ο οποίος κέρδισε ένα μπλουζάκι, προσφορά του καταστήματος OUTLET.
Η συνάντηση περιελάμβανε και την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, που έγινε μέσα από τη διαδικασία της λαχειοφόρου αγοράς και ήταν αρκετά επιτυχημένη, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους χορηγούς για τα δώρα που προσέφεραν.
 Δευτέρα το παιχνίδι με τη Μεσσήνη
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινά η προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον πρωτοπόρο Γ.Σ. Μεσσήνης, με την αναμέτρηση να διεξάγεται τελικά τη Δευτέρα το απόγευμα στην Τέντα, καθώς την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί αθλητικές εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο

***   Δικαίωση υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας :
  *  Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 14 υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικού του Δήμου Καλαμάτας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα των υπαλλήλων και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, με την οποία προβλέπεται η παραμονή τους στο Δήμο, με το σύνολο των αποδοχών τους. Το θέμα παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο.
 Από πλευράς Δήμου παρευρέθηκε και υποστήριξε το αίτημα των υπαλλήλων ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Δημητρόπουλος.

***  Μεγαλύτερη προσπάθεια ζήτησε από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας ο Πέτρος Τατούλης :
    
  
  
  
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Να δουν την κρίση ως αφορμή για αναγέννηση του συστήματος και όχι ως κρίση θανάτου στο πνεύμα του λαϊκισμού, κάλεσε τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας χθες στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα.
 Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τους υπαλλήλους ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι κατανοεί πως έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους, αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχουν μείνει άνεργοι και που το δικό τους μέλλον «εξαρτάται από τη δική μας απόδοση». Από την άλλη, τόνισε ότι η Περιφέρεια ξεκάθαρα στηρίζει τους υπαλλήλους που έχουν προσφύγει δικαστικώς, επειδή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για προσωπικό.
 Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς συνεχάρη τους υπαλλήλους για το έργο τους τη χρονιά που πέρασε, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δέχονται αυτή την εποχή μια κατασυκοφάντηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, εξακολουθούν σε δύσκολες συνθήκες να εργάζονται με συνέπεια.
 Τη στήριξη της Περιφέρειας στους υπαλλήλους που έχουν καταφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα για το θέμα της διαθεσιμότητας εξέφρασε και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς.
 Τέλος, στο δικό του χαιρετισμό, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι στη Μεσσηνία σήμερα γίνονται τόσα έργα όσα δεν είχαν γίνει από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.Μ.Ν.

***   Εντόπισε κύκλωμα γιατρών το ΣΔΟΕ που προωθούσε υλικά :
 * Πρόκειται για εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Νήσο Μαν
 Έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπαιδικών-ιατροτεχνολογικών προϊόντων πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ. Από την έρευνα προέκυψε ότι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Νήσο Μαν, δωροδόκησε ορθοπαιδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης.
Από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε έντεκα από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ.
Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων.
Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.
Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.
Από το ΣΔΟΕ διεξάγεται έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με το χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.

***  Στην αναμονή για φάρμακο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας :
  *  Της Μαρίας Νίκα
 Από τον Ιανουάριο έπρεπε να έχει πάρει το φάρμακο που της χορηγείται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, από την οποία πάσχει η κα Ελένη Γαλανοπούλου, αλλά κάθε φορά που τηλεφωνεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τής απαντούν ότι δεν υπάρχει.
«Εδώ και πολλά χρόνια έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο και αυτή τη στιγμή το σώμα μου δε δέχεται κάποια άλλη θεραπεία εκτός από την ανοσοσφαιρίνη, την οποία κάνω μία φορά το μήνα στο νοσοκομείο. Το φάρμακο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό μου και δεν αρρωσταίνω τόσο εύκολα, όμως εδώ και δύο μήνες υπάρχει πρόβλημα με την παροχή του» σημείωσε χθες μιλώντας στο «Θ» η κα Γαλανοπούλου.
«Είχα προγραμματισμένο ραντεβού για το Γενάρη, το οποίο δεν έγινε. Όταν επικοινώνησα δυο τρεις μέρες πριν για να το επιβεβαιώσω, όπως κάνω κάθε φορά, μου απάντησαν ότι δεν μπορούσε να γίνει, γιατί δεν υπήρχε το συγκεκριμένο φάρμακο. Αυτό έχει τραβήξει μέχρι τώρα. Παίρνω κάθε εβδομάδα τηλέφωνο στο νοσοκομείο και μου λένε το ίδιο, ότι δεν υπάρχει. Το φάρμακο αυτό είναι ψυγείου, ενδονοσοκομειακό. Δηλαδή, εγώ δεν μπορώ να το πάρω από το φαρμακείο και να το χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου. Εκτός των άλλων είναι ενδοφλέβιο και έχει και τις παρενέργειές του. Αφού την τελευταία φορά παρουσίασα μια αναφυλαξία, για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια. Αν δεν το πάρω, το ανοσοποιητικό μου εξασθενεί, γιατί δεν καλύπτομαι από κάποιο άλλο φάρμακο για τη σκλήρυνση. Δηλαδή, μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσω κάποια ίωση. Δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο, εγώ κρέμομαι από αυτή την ανοσοσφαιρίνη».
Η κα Γαλανοπούλου σημειώνει ότι από το νοσοκομείο τής λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστεί το φάρμακο, ενώ της έχουν προτείνει να απευθυνθεί στην Τρίπολη. «Να πάω στην Τρίπολη; Και εκεί θα μου πουν, πήγαινε στην Αθήνα; Γιατί δεν υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Γιατί τόση ταλαιπωρία για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σοβαρές;» αναρωτιέται, ενώ προσθέτει: «Στην Αιματολογική Κλινική ο υπεύθυνος γιατρός κ. Αδαμόπουλος και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας εξυπηρετήσουν. Όμως, δεν τους πηγαίνουν φάρμακα για να μας τα χορηγήσουν».
Κλείνοντας, η κα Γαλανοπούλου επισημαίνει ότι πήρε την απόφαση να μιλήσει, γιατί «αν δε μιλήσω εγώ που έχω το συγκεκριμένο πρόβλημα και δε βρίσκω το συγκεκριμένο φάρμακο, αν δε μιλήσει αυτός που συμπάσχει, έχει την ίδια πάθηση με εμένα, τότε τι κάνουμε;».

***  Κι όμως είναι δίπλα μας… :
  *  Αυτή η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε από ευαίσθητο ταξιδιώτη σε χώρα τριτοκοσμική…
Είναι από το λιμάνι του Πειραιά πριν από λίγες μέρες…
Αυτές οι εικόνες ανήκουν πια στη δική μας ζωή, βρίσκονται πλάι μας… Ω.

***  Στυλιανίδης: «Συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης του τόπου» :
 * «Συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης και ανάπτυξης του τόπου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στην πολιτική του ομιλία στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας προχθές το βράδυ στην Κυπαρισσία. Ο κ. Στυλιανίδης αφού ανέφερε την εξαιρετική τιμή της πρόσκλησης να βρίσκεται στην πατρίδα του αρχηγού της εθνικής προσπάθειας που κάνουν και Πρωτουργού Αντώνη Σαμαρά σημείωσε πως «Θέλω απόψε να σας μιλήσω με τη γλώσσα της καρδιάς και με το λόγο της αλήθειας, όπως ζητούν οι καταστάσεις και όπως ενθαρρύνει να κάνουμε ο Πρωθυπουργός όλοι μας όταν επικοινωνούμε με τη λαϊκή βάση και με τη ζώσα κοινωνία». Ακολούθως είπε ότι, «βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης, της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που μπαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα και στην οικογένεια του καθενός. Δεν υπάρχει σπίτι που να τα βγάζει πέρα. Δεν υπάρχει οικογένεια που να βγάζει περισσότερα από αυτά που καλείται να πληρώσει. Δεν υπάρχει παρέα χωρίς άνεργους και στην πλειοψηφία νέους άνεργους. Η κοινωνία συγκλονίζεται από μια κρίση που μας έπληξε και μια κρίση η οποία στοχοποίησε την Ελλάδα από λάθη που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως η κυβέρνηση Παπανδρέου...» και πρόσθεσε πως «Έχουμε απόλυτη επίγνωση του τι βιώνει σήμερα η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, το ζούμε γύρω μας». Αναφέρθηκε, επίσης, στα δύο τραγικά ηθικά διλήμματα που βρέθηκε η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα: Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο και το δίλημμα των εκλογών για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, μετά από σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, είπε πως μετά από σκληρό αγώνα κατάφεραν να παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ανακτώντας την πληγωμένη της αξιοπιστία και κατάφεραν να πετύχουν την παράταση της περιόδου προσαρμογής και την εκταμίευση μίας πολύ μεγάλης δόσης που επέτρεψε στην κρατική μηχανή να ξαναλειτουργήσει. Απαντώντας σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, για την πρότασή του για τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση και την αλλαγή του τρόπου εκλογής δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων τόνισε πως, «Ήθελα να προκαλέσω το δημόσιο διάλογο και το δημόσιο προβληματισμό γιατι πιστεύω ότι πρέπει, πια, η συζήτηση αυτού τους είδους να γίνει ώριμη. Και πρότεινα ένα σύστημα για ν’ αρχίσει να συζητείται και μεταξύ των αυτοδιοικητικών κύκλων, ένα σύστημα που, κατά τη δική μου γνώμη αν υιοθετηθεί – δεν το ξέρω αν είναι ώριμες ακόμα οι συνθήκες για να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι σημαντικό να το συζητήσουμε – σπάει τον κομματισμό μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, απομονώνει τις ακραίες φωνές και δίνει βήμα σε προσωπικότητες που μπορούν να εκλεγούν και να συνδιαμορφώνουν τη μοίρα του τόπου τους είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι είτε ως δήμαρχοι, είτε ως περιφερειακοί σύμβουλοι είτε ως περιφερειάρχες. Όχι με τη λογική των συγκρουόμενων παρατάξεων, όχι βεβαίως με τη λογική των ομάδων, όχι με τη λογική της παρέας ή της τοπικής διαπλοκής αλλά με τη λογική του πώς μπορεί κάποιος να συνθέσει για να κάνει μία αναπτυξιακή πολιτική για την πόλη του, για την περιφέρειά του, για το νομό του. Ο διάλογος άνοιξε και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Άλλες υποστηρικτικές, άλλες αρνητικές. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί και στο τέλος θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που ακούγονται από όλες τις πλευρές για να δούμε τι σοκ πρέπει να προκαλέσουμε και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να δημιουργήσουμε εκεί μέσα τη μήτρα του καινούργιου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό». Για τη διαφθορά στους δήμους ανάφερε ότι, «βάζουμε σε λειτουργία μια σειρά μηχανισμούς αυστηροποίησης και ανάδειξης. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι το εργαλείο του Παρατηρητηρίου, που είναι ο κόμβος Διαλειτουργικότητος» και πρόσθεσε ότι «τα πειθαρχικά συμβούλια αντικαθίστανται από καινούργια με Δικαστικούς και όχι με συναδέλφους μόνο» καθώς και πως, «έχουμε βάλει προ των ευθυνών τους τις Αποκεντρωμένες Περιφέρειες» Τόνισε, δε, ότι «Η γνώμη μου είναι ότι, εάν δε σφίξουμε τα λουριά δε θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Ερωτηθείς για το εάν το προχθεσινό ήταν το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με αυτή τη σύνθεσή του και αν ο ίδιος είναι έτοιμος να πάρει στις πλάτες του την παράταξη της ΝΔ απάντησε: «Δεν πρέπει να είμαστε ούτε υπερφίαλοι ούτε, θα έλεγα, αυτάρεσκοι σ’ αυτά τα ζητήματα. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μία εθνική προσπάθεια της οποίας ηγείται το Αντώνης Σαμαράς. Και αυτή η προσπάθεια πρέπει να πετύχει. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να φέρει αποτελέσματα για την πατρίδα. Θεωρώ ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο σηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια στη νέα της φάση. Ο Πρωθυπουργός σήμερα έδωσε σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες προς όλους τους υπουργούς για τους στόχους που πρέπει να επιτύχουνε στα θέματα απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Κάθε ένας μας, ζυγίζεται και μετριέται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά του. Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε στις παλιές τις λογικές και να κλεινόμαστε σε προσωπικά παιχνίδια και εγωισμούς. Η προσπάθεια είναι εθνική και συλλογική. Όχι μόνο η Παράταξη, αλλά και η χώρα έχει ένα ηγέτη ο οποίος την οδηγεί σ’ αυτό τον αγώνα να πετύχουμε καλύτερες μέρες για την κοινωνία. Και σ’ αυτό τον αγώνα, ο καθένας μας θα βαθμολογηθεί από το αν πέτυχε στην εντολή, στην ανάθεση που του έκανε ο Πρωθυπουργός. Εγώ αυτό λέω και αυτή τη νοοτροπία εκφράζω. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε χρέος να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε ο ελληνικός λαός και της αποστολής που μας ανέθεσε ο Πρωθυπουργός με την εντολή του να συμμετέχουμε σ’ αυτή την κυβέρνηση. Έτσι μόνο αν πορευθούμε, συλλογικά και εθνικά, στο τέλος θα μπορούμε όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι ότι βάλαμε το λιθαράκι μας για μια καλύτερη Ελλάδα». Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ύστατη ευκαιρία για ρύθμιση χρεών με δόσεις από 25 ευρώ το μήνα :
  * Την τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο φαίνεται ότι δίνει το οικονομικό επιτελείο σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις με δόσεις ακόμα και από 25 ευρώ το μηνα.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η ρύθμιση δεν αφορά οφειλέτες κάτω του εξάμηνου, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός οφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους.
Έτσι, οι μικροί οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, λόγω της ύφεσης θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50 ή και τις 100 χιλιάδες ευρώ.
Το σχέδιο προβλέπει ελάχιστη δόση 25 ευρώ το μήνα και 40-80 ευρώ εφάπαξ έξοδα της ρύθμισης ανάλογα με το χρέος.
Για χρέη των 50.000 ευρώ, η διαδικασία θα προχωρά με απλή ηλεκτρονική αίτηση, ενώ για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ θα απαιτείται συμπλήρωση φόρμας εγγυήσεων προς το Δημόσιο (λίστα περιουσιακών στοιχείων).
Στις κυρώσεις μη πληρωμής προβλέπονται: καμία ενέργεια για τις πρώτες 30 ημέρες, ηλεκτρονική υπενθύμιση στη συνέχεια και κίνηση της διαδικασίας των κατασχέσεων ως ύστατο μέτρο.
Newsroom ΔΟΛ

***  Ανεργία και ΕΣΠΑ στο επίκεντρο των συζητήσεων  :
 *  Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα(18:00μμ) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονται, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητα ανά υπουργείο του κυβερνητικού έργου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς από την προσεχή Τετάρτη, μετά την επίσκεψη Ολάντ, θα έχει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς προκειμένου να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.πηγή: ΑΜΠΕ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
***    ΟΦΗ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ    1-3 .- ^
~** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ :
22η Αγωνιστική
16/02/2013 Κέρκυρα Πανιώνιος 2 - 1
16/02/2013 ΠΑΣ Γιάννινα Πανθρακικός 0 - 0
16/02/2013 ΑΕΚ ΠΑΟΚ 0 - 0
17/02/2013 Λεβαδειακός Ατρόμητος 0 - 0
17/02/2013 Ξάνθη Ολυμπιακός 0 - 2
17/02/2013 Βέροια Αστέρας Τρίπολης 1 - 2
17/02/2013 Αρης Παναθηναϊκός 1 - 0
18/02/2013 ΟΦΗ Πλατανιάς Χανίων 1 - 2

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ Β΄ Εθνική :
22η Αγωνιστική
15/02/2013 Λάρισα Πανσερραϊκός 0 - 1
16/02/2013 Νίκη Βόλου Ηρακλής Ψαχνών 0 - 0
17/02/2013 Καλλιθέα Δόξα Δράμας 0 - 0
17/02/2013 Φωκικός Αναγέννηση Επανωμής 1 - 1
17/02/2013 Θρασύβουλος Απόλλων Σμύρνης 0 - 2
17/02/2013 Βύζας Μεγάρων Αναγέννηση Γιαννιτσών 1 - 2
17/02/2013 Παναχαϊκή Πιερικός 0 - 0
17/02/2013 Καβάλα Ολυμπιακός Βόλου 1 - 0
17/02/2013 Εθνικός Γαζώρου Ηρακλής 1 - 3
17/02/2013 Καλλονή Παναιτωλικός 2 - 0


*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ Α1 στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ :
17η Αγωνιστική
16/02/2013 Αρης Πανελευσινιακός 68 - 55
16/02/2013 Καβάλα Απόλλων Πατρών 85 - 67
17/02/2013 Κολοσσός Πανιώνιος 65 - 70
17/02/2013 ΑΓΟΡ Ηλυσιακός 95 - 68
17/02/2013 Περιστέρι ΠΑΟΚ 55 - 63
17/02/2013 Παναθηναϊκός Ικαρος Καλλιθέας 97 - 72
18/02/2013 ΚΑΟ Δράμας Ολυμπιακός 81 - 90

***  Ο Παναθηναϊκός δίνει 500.000 δολάρια και παίρνει τον Φώτση :
 * Αθήνα  ,  Η Αρμάνι Μιλάνο ζήτησε 500.000 δολάρια για να παραχωρήσει τον Φώτση και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πληρώσει και να κάνει άμεσα δικό του τον παίκτη.
Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Sentra FM», ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέθεσε επίσημη πρόταση στους Ιταλούς με τα χρήματα να δίνονται σε δύο δόσεις, μια άμεσα και μια τον Σεπτέμβριο. Πλέον απομένει η απάντηση της Αρμάνι, η οποία, ωστόσο, αποφάσεις συνεχώς.
Μετά και την πολύ καλή εμφάνιση του 32χρονου φόργουορντ στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, οι Ιταλοί τόνιζαν ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται, ωστόσο ήταν κοινό μυστικό ότι αυτό το έλεγαν για να λάβουν αποζημίωση.
Μάλιστα, αν η Αρμάνι πουλήσει τον Φώτση στους Πράσινους, θα εξοικονομήσει περίπου ένα εκατ. ευρώ, αφού θα γλιτώσει την τελευταία δόση του συμβολαίου του Φώτση, ο οποίος θα χαρίσει και τα ως τώρα οφειλόμενα (περίπου 200.000 ευρώ), συν τα 500.000 δολάρια από τον ΠΑΟ.
Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση των Ιταλών που ως τώρα δεν είναι πολύ σταθεροί στις αποφάσεις τους για το αν θέλουν να δώσουν τον παίκτη ή όχι, ενώ το σίγουρο είναι ότι το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει ως την Τετάρτη, αφού τότε οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο «Top 16» της Ευρωλίγκας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτσης έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της ομάδας του ότι θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ενώ τα έχει βρει με τους Πράσινους για συμβόλαιο 2,5 ετών.  Newsroom ΔΟΛ

*** Στο επίκεντρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σκέψεις για πρόστιμο :
 *  Aθήνα  , Το νέο άσχημο αποτέλεσμα έχει φέρει τον Παναθηναϊκό σε δυσμενη θέση με τους παίκτες να είναι στο επίκεντρο της κριτικής και από πλευράς διοίκησης.
Οι «πράσινοι» απέχουν 31 βαθμούς από την κορυφή, πέντε βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και στην ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη περίοδο, αλλά και έξι από αυτές που οδηγούν στη Football League.
Η θέση του Φάμπρι παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να κλονίζεται αντίθετα υπάρχουν σκέψεις για πρόστιμα στους ποδοσφαιριστές.
Επίσης, υπάρχει κι ένα σενάριο να τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος.
Αν αυτό επαληθευτεί, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στη διάρκεια της εβδομάδας. Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέρκινς :
 * Πειραιάς
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως από τη Δευτέρα το απόγευμα ο Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε από τους Ερυθρόλευκους ως το τέλος της σεζόν, ως αντικαταστάτης του τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη που τραυματίστηκε και θα λείψει όλη τη χρονιά.
Για να αγωνιστεί ο Πέρκινς στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να μείνει εκτός κάποιος από τους υπάρχοντες, καθώς είναι ο έβδομος ξένος που έχει στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός και επιτρέπονται έξι.
Ο Πέρκινς είχε πολύ καλό πέρασμα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μακάμπι ωστόσο την τελευταία διετία βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Καντού και φέτος στο πρωτάθλημα της Κίνας.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας ως το τέλος της σεζόν.

***

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        735 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  725   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3741   αναρτήσεις 

*** 
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-**
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: