ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Βροχερή χειμωνιάτικη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση

Βροχερή  χειμωνιάτικη  Κυριακή 27 Ιανουαρίου  2013 στην ενημέρωση  :

Το  ποντικάκι  μας κοντά στο αγιάζι  της  ενημέρωσης : !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :


*** Φόβος και ανησυχία για τον κίνδυνο «λουκέτου» στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας…:

* Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Διάχυτη είναι η ανησυχία των πολιτών της Τριφυλίας για τον κίνδυνο η τρικομματική συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να βάλει «λουκέτα» και στις τελευταίες εναπομείνασες δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή, στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, καθώς και στο τμήμα Κυπαρισσίας του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).
Οι πολίτες φοβούνται, καθώς βλέπουν πως συνεχίζονται τα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες ανά την επικράτεια, ακρίτως και αδιακρίτως. Ήδη από τις αρχές του 2012, όταν και παρουσιάστηκε το «Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» από το διοικητή του ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο, εντάθηκαν στην Τριφυλία οι συζητήσεις για ενδεχόμενο «λουκέτο» στο υποκατάστημα Κυπαρισσίας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει, μάλιστα, το 2011, όταν και μπήκε «λουκέτο» στα παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους!
Σύμφωνα με το «Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συγχωνεύσεις – καταργήσεις δομών και υπηρεσιών του ιδρύματος, οι διοικητικές μονάδες θα μειώνονταν κατά – τουλάχιστον - 33%, με απόρροια φυσικά όχι μόνο την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αλλά και την απώλεια θέσεων εργασίας, όπως έχει επισημάνει εγκαίρως και η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ. Σημειώνεται, δε, πως ήδη την 3ετία 2009-2011 το προσωπικό του ΙΚΑ είχε μειωθεί κατά 16%. Ειδικότερα, στα τέλη του 2009 υπηρετούσαν 9.689 διοικητικοί υπάλληλοι και στα τέλη του 2011, 8.106 υπάλληλοι.
Επιπρόσθετα, δημοσιεύματα σχετικά με το «Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» αναφέρουν πως στο νέο οργανωτικό μοντέλο των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προβλέπονται οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις τοπικών υποκαταστημάτων, μετακινήσεις αλλά και απολύσεις υπαλλήλων, καθώς και η λειτουργία ενός και μόνο υποκαταστήματος στα όρια της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στην έδρα αυτής!
Τη συνέχεια των συγχωνεύσεων - καταργήσεων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ανέφερε και πριν από λίγες μέρες σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι πολίτες της Τριφυλίας είναι ανάστατοι μπροστά στο ενδεχόμενο – που είναι ορατό να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα – να μπει «λουκέτο» στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Σε συζητήσεις τους σημειώνουν πως το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου, καλύπτει μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές της Μεσσηνίας. Έτσι, τονίζουν ότι τα προβλήματα που θα προκληθούν από ενδεχόμενη συγχώνευση – κατάργησή του θα είναι τεράστια και δυσανάλογα περισσότερα από το όποιο όφελος του ιδρύματος. Επισημαίνουν, δε, πως δεν είναι δυνατόν να μείνει ακάλυπτη και χωρίς εξυπηρέτηση μια μεγάλη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους και να αναγκάζονται να μεταβούν, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, στην Καλαμάτα για τις υποθέσεις τους, με το κόστος μεταφοράς – μετακίνησης να είναι τεράστιο, αποτρεπτικό και απαγορευτικό.
Ακόμη, στις συζητήσεις τους οι πολίτες της Τριφυλίας λένε πως μια τέτοια διοικητική απόφαση θα είναι βάναυσα άδικη και τελείως άστοχη, αφού σε τίποτα δε θα ωφεληθεί το ίδρυμα και θα έχει τραγικές συνέπειες σε ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επαγγελματίες – επιχειρηματίες της περιοχής, σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από φοβερά και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα.-

*** Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο βουλευτής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Τέρενς Κουίκ :

  

   
*   ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
 Έκτος βουλευτής για τη Μεσσηνία ο Τέρενς Κουίκ
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Συμπαραστάτης στα αιτήματα της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας, μαζί με τους βουλευτές του νομού, δήλωσε χθες κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε αρχικά με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και στη συνέχεια με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά ο βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ, στον οποίο ανατέθηκε από τον Πάνο Καμμένο η βουλευτική εποπτεία της Μεσσηνίας, βρέθηκε στην Καλαμάτα για μια πρώτη επαφή με τις αυτοδιοικητικές αρχές και τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματός του. Δήλωσε δε πως θα βρίσκεται συχνά στη Μεσσηνία για να κάνει επαφές και με τους φορείς, προκειμένου να γίνει γνώστης των προβλημάτων του νομού.
 Λάθος η επιλογή του Μνημονίου
Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του μνημονίου που ακολουθήθηκε, κάτι που ομολόγησαν και οι δανειστές μας. «Είναι σαφές ότι έτσι όπως πάμε, θα χρειαστούμε κι άλλα κουρέματα και δε θα είναι ανέξοδα για τον ελληνικό λαό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο και μην επιχειρήσει κάποιος να το συνδυάσει με πτώχευση ή με το από πού θα ταΐσουμε τους Έλληνες, διότι με τη λειψή φοροδοτική ικανότητα που έχουμε, με 1.000.000 άτομα να χρωστάνε στις Εφορίες, όπως έχει ομολογήσει το ΔΝΤ, το κράτος παράγει στο ακέραιο μισθούς, συντάξεις και πρόνοια. Απλώς και μόνο, το επιπλέον είναι αυτό που παίρνουν οι δανειστές μας.
Δεν έκανε εντύπωση ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια έξαρση κινητοποιήσεων; Και δεν είναι πια τα συνδικάτα, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Έχουμε φύγει από την εποχή όπου οι αρχισυνδικαλιστές έσερναν το καράβι. Τώρα πια πηγαίνει και ολόκληρο το πλήρωμα μαζί και δεν ξέρω αν οι αρχισυνδικαλιστές μπορούν να το ελέγξουν.
Αυτό που βιώσαμε και τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με το Μετρό και τις συγκοινωνίες γενικότερα, θα γενικευτεί. Θα γενικευτεί σε επίπεδο Υγείας, Παιδείας. Ήδη άρχισαν να κινητοποιούνται οι αγρότες και θεωρώ ότι έχουμε γενικότερα ζητήματα».
 Έλλειψη δημοκρατίας στη Βουλή
Ακολούθως, μίλησε για έλλειψη Δημοκρατίας μέσα στο Κοινοβούλιο: «Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πηγαίνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τις υπογράφει έχοντας υπερβεί κάθε όριο, αντί να έρχονται ως νομοθετήματα στη Βουλή, να τα συζητήσουμε, να παράξουμε διάλογο και να συμβάλλουμε κι εμείς. Ο κοινοβουλευτισμός δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Το ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου ψήφιζαν επιδεικτικά στη μία κάλπη, κάτι που σήμαινε παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου».
 Οι εκλογές είναι θέμα του λαού
Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως προ ημερών, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο αν «βλέπει» εκλογές, απάντησε ότι δεν είναι θέμα των κομμάτων, αλλά θέμα του λαού. «Ο κόσμος είναι ακόμη στον καναπέ. Δε λέω να προκύψει μια κοινωνική αναταραχή μη ελέγξιμη, αλλά αν βγουν στο δρόμο το 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που είναι άνεργοι και ένας τουλάχιστον από τους συγγενείς τους, με ένα κερί και να φυσήξουν προς την πλευρά της Βουλής, θα στείλουν το μήνυμα: φύγετε για να μπορέσουμε να βρούμε κάποια καλύτερη Ελλάδα».
 Ηρεμία
Ζητήσαμε να μάθουμε αν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στους κόλπους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μετά τους κλυδωνισμούς του Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ήταν ένα τριήμερο δύσκολο, αυτό στις αρχές Δεκεμβρίου. Είχα πει, όμως, ότι μετά τη φουρτούνα έρχεται νηνεμία. Είχα, επίσης, δηλώσει ότι ο καθένας που φεύγει, αφήνει χώρο ελεύθερο για να έρθουν πολλαπλασίως περισσότεροι. Είναι γεγονός ότι εκείνοι που έφυγαν, έδωσαν μια ανάσα σε κάποιους που ήθελαν να έρθουν μαζί μας, αλλά δεν ήθελαν να συνταυτιστούν σε ένα κίνημα με κάποιους που θεωρούσαν κομμάτι του παλιού συστήματος. Έχουμε ανέβει πολύ, πολύ περισσότερο από την ημέρα που έγινε αυτή η τριήμερη κρίση. Από μόνοι τους, άνθρωποι, εθελοντικά, έχουν τονώσει τις Συντονιστικές Επιτροπές, που φτιάχνουν πια και τμήματα γυναικών και νεολαίας, και νομίζω ότι πορευόμαστε προς το συνέδριό μας πολύ δυναμικά. Είμαστε απόλυτα ήρεμα και οι δεκαοκτώ βουλευτές στο Κοινοβούλιο είμαστε ενωμένοι και συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις».
 Ενήμερος για τα ζητήματα
Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε τις συναντήσεις του από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Αφού ο δήμαρχος τον πληροφόρησε για διάφορα έργα, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πολύ καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα, ζήτησε να μάθει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της μαρίνας Καλαμάτας και αν θα περάσει στα χέρια του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου Dogus. Ο κ. Νίκας τού απάντησε πως ο Δήμος δε συναινεί σε αυτό το ενδεχόμενο και ακολούθως του έπλεξε το εγκώμιο. Από την πλευρά του, ο βουλευτής αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στις ισχυρές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες της Μεσσηνίας όπως τους Στ. Μπένο, Παν. Φωτέα και Δημ. Δράκο.
Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάχη Παν. Αλευρά, έθιξε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της Ολυμπίας οδού κι όταν ο τελευταίος ζήτησε συμπαράσταση στο αίτημα να κατασκευαστεί έως την Τσακώνα, όπως προβλέπει και η σύμβαση παραχώρησης, δήλωσε την αμέριστη βοήθειά του στα αιτήματα της Μεσσηνίας, όπως άλλωστε είχε κάνει και νωρίτερα με το δήμαρχο Καλαμάτας.

***  Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία με σύλληψη 34 παράνομων αλλοδαπών :
* Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 34 παράνομους αλλοδαπούς συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε επιχείρηση που έγινε την Παρασκευή από το μεσημέρι έως το βράδυ στη Μεσσηνία και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση, με συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε 310 άτομα, εκ των οποίων 132 ημεδαποί και 178 αλλοδαποί, καθώς και σε 162 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 148 άτομα, από τα οποία 57 ημεδαποί και 91 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 39.
 Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
-Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός για κατοχή 13,6 γραμμαρίων χασίς
-Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα
-Ένας Έλληνας για τη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημά του. Εκεί κατασχέθηκαν τρία παιγνιομηχανήματα («φρουτάκια») και 484,5 ευρώ
-34 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

*** Έκοψε την πίτα της η Ολυμπιάδα Καλαμάτας και πάει Μεγαλόπολη… :

* Ο βροχερός καιρός περιόρισε την εκδήλωση στον κλειστό στίβο του Σταδίου της Παραλίας, αλλά και απέτρεψε την προσέλευση περισσότερων παιδιών, ωστόσο η κοπή της πίτας της Ολυμπιάδας Καλαμάτας ήταν μια όμορφη γιορτή που έκανε τα πρόσωπα των μικρών αθλητών και αθλητριών στίβου να λάμψουν από χαρά και να αισθανθούν ως μέλη της ίδιας αθλητικής οικογένειας. Παρουσία και αρκετών γονέων η προπονήτρια και πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Γιώτα Τσιάλα έκοψε χθες λίγο πριν το μεσημέρι τις δύο πίτες που περιλάμβαναν 4 φλουριά. Οι τυχεροί που τα βρήκαν ήταν οι Απόστολος Κορομηλάς, Γιώργος Νταϊφώτης, Βασιλική Μελέα και Έκτορας Καλύβας και κέρδισαν ισάριθμες δωροεπιταγές των 40 ευρώ για αγορά αθλητικών ειδών, προσφορά του συλλόγου.
Στα λίγα χρόνιας ζωή της η Ολυμπιάδα Καλαμάτας έχει διαγράψει ανοδική πορεία, φτάνοντας να αριθμεί πλέον περίπου 150 αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 4 ετών. Η ιδρύτρια του συλλόγου, Γιώτα Τσιάλα, έχει στο πλευρό της δύο ακόμη προπονήτριες τις Σταυρούλα Ορφανού και Μιράντα Γκούνη.
Τέλος, η Ολυμπιάδα θα λάβει μέρος αύριο το πρωί στην ημερίδα στίβου που διοργανώνει στη Μεγαλόπολη ο τοπικός σύλλογος Λύκαια, με πέντε νεαρές αθλήτριες: Δάφνη και Ζωή Ντουλαπτσή, στο μήκος και τα 500 μ. της κατηγορίας μίνι αντίστοιχα, Ειρήνη Μανιατάκη ακόντιο-σφαίρα, Μαρία Μουζάκη 500 μ. μίνι, Κέλλυ Φιλανδριανού στο ύψος και Ρωξάνη Καρεμάι στο μήκος.

*** Αφιέρωμα της "Ελευθεροτυπίας" στο Δημοτικό Παντοπωλείο της Καλαμάτας :

Παντοπωλείο της αγάπης…
 Ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του Δημοτικού Παντοπωλείου φιλοξενούσε χθες στην έκδοσή της η «Ελευθεροτυπία». Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας υποστήριξε ότι «είμαι υπερήφανος, γιατί είμαι δήμαρχος στην Καλαμάτα, μια πόλη με έντονα στοιχεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Το Δημοτικό μας Παντοπωλείο αποτελεί τη δική μας απάντηση στην οικονομική κρίση, αφού στο πλαίσιό του κινητοποιούνται δεκάδες εθελοντές, που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τα τακτοποιούν και τα διανέμουν με δικαιοσύνη και χαμόγελο σε όσους έχουν ανάγκη.
Βοηθάμε τους εθελοντές μας, τους στηρίζουμε και κρατάμε έξω από την όλη προσπάθειά τους τις όποιες αντιθέσεις μας, πολιτικές ή ιδεολογικές. Νιώθουμε χαρά που βοηθάμε τους συνανθρώπους μας».-

***  «Κακόγουστο αστείο οι φήμες για κλείσιμο της Λογοθεραπείας» :
*   ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΙ, Δ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Της Μαρίας Νίκα
 «Το Τμήμα Λογοθεραπείας λειτουργεί υποδειγματικά. Όσο για τις φήμες που ακούγονται περί κλεισίματός του, τις θεωρώ ένα κακόγουστο αστείο» σημειώνει ο προϊστάμενος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δημήτρης Πετρόπουλος, με αφορμή τις συζητήσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.
Τα περισσότερα από τα παιδιά που επιλέγουν το Τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας για σπουδές, το κάνουν συνειδητά. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, και από τη βάση εισαγωγής που έχει, η οποία είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αρκετές πανεπιστημιακές σχολές. Πέρυσι, ο τελευταίος που εισήχθη στο Τμήμα συγκέντρωσε 13.560 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ ο πρώτος του τμήματος είχε 16.362.
Γιατί, λοιπόν, η φημολογία περί κλεισίματος; «Το Τμήμα πληροί όλες τις απαιτήσεις του σχεδίου “Αθηνά”. Το μόνο κριτήριο που δεν πληροί είναι ότι δεν έχει μόνιμο προσωπικό, πράγμα το οποίο δεν είναι ευθύνη του Τμήματος. Το υπουργείο δεν έχει δώσει μόνιμες θέσεις, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την εύρυθμη και ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία. Φέτος, έχουμε 28 συνεργάτες, εκ των οποίων το 60% διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό, δηλαδή οι 17 από τους 28, ενώ οι 15 είναι κατά κύριο επάγγελμα λογοθεραπευτές. Το επίπεδο είναι υψηλό, δεν υπάρχει έλλειμμα επειδή οι εκπαιδευτές δεν είναι μόνιμοι» παρατηρεί ο κ. Πετρόπουλος, ενώ προσθέτει: «Οι ακαθάριστες αποδοχές του έκτακτου προσωπικού είναι συνολικά 10.300 ευρώ το μήνα. Θα σωθεί η χώρα με αυτά τα χρήματα; Θεωρώ ότι δε δημιουργεί πρόβλημα στον ελληνικό προϋπολογισμό. Όσο για τις φήμες ότι το τμήμα θα φύγει: Το τμήμα δεν είναι στρατός, να το βάλουμε σε ένα τρένο και να το μεταφέρουμε, επειδή οι ανάγκες της χώρας είναι κάπου αλλού. Οι σπουδαστές δεν υπηρετούν την πατρίδα όπως οι στρατιώτες, αλλά μας έχουν εναποθέσει το όραμα και την ελπίδα τους για γνώση και ένα καλύτερο αύριο. Κι εμείς αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Το τμήμα εγκρίθηκε από το υπουργείο και η πολιτεία μάς ανέθεσε να εκπαιδεύσουμε άτομα, γιατί θεώρησε ότι υπάρχει ανάγκη για λογοθεραπευτές. Η λογοθεραπεία έχει αξιολογηθεί ως επάγγελμα αιχμής για τα επόμενα χρόνια, άρα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος να μην κλείσει. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα γνωρίζει το υπουργείο και θα τα λάβει σοβαρά υπόψη του. Δεν κλείνεις ένα τμήμα που παράγει έργο».
Το Τμήμα Λογοθεραπείας ιδρύθηκε το 2009. Σκοπός ήταν να οδηγήσει στη δημιουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, μαζί με το Τμήμα Ακτινολογίας - Ραδιολογίας που θα ακολουθούσε, αλλά δεν ιδρύθηκε ποτέ. Αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Λογοθεραπείας φοιτούν 400 σπουδαστές, ενώ το φθινόπωρο αναμένονται οι πρώτοι πτυχιούχοι. «Το ότι τα παιδιά έχουν επιλέξει συνειδητά να γίνουν λογοθεραπευτές, φαίνεται και από τη συνέπεια που δείχνουν συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το 90% είναι εδώ σε όλα τα μαθήματα» συμπληρώνει ο κ. Πετρόπουλος.
 Κοινωνικό έργο με την Κλινική Λογοθεραπείας
Πέρα από τη συνεργασία που έχει με πανεπιστήμια του εξωτερικού, τις ημερίδες και διαλέξεις που έχει διοργανώσει, το Τμήμα Λογοθεραπείας, στη σύντομη διάρκεια ζωής του, κατάφερε να στήσει και να λειτουργεί μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη Κλινική Λογοθεραπείας, που προσφέρει σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.
«Σκοπός είναι η δωρεάν παροχή διαγνωστικών και θεραπευτικών συνεδριών σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα ομιλίας, λόγου, φωνής και κατάποσης» μας λέει η υπεύθυνη της Κλινικής, Ειρήνη Γερμπανά. Μάλιστα, διατηρεί συνεργασία και με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Νέων Τεχνολογιών στη Λογοθεραπεία για την ανάλυση δειγμάτων ομιλίας και φωνής.
«Στην Κλινική μας παρακολουθούνται ήδη 45 παιδιά, αλλά και ενήλικες, ενώ θεραπευτικές συνεδρίες γίνονται και εκτός ΤΕΙ, σε τουλάχιστον 100 παιδιά. Συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με τους 1ο, 2ο, 5ο και 7ο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με τα 7ο και 10ο Νηπιαγωγεία, τα 7ο, 10ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση» προσθέτει η κα Γερμπανά.
Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται από τους φοιτητές, οι οποίοι εποπτεύονται συνεχώς από λογοθεραπευτές - λογοπαθολόγους, που είναι καθηγητές ή συνεργάτες του Τμήματος. «Πιστεύω ότι η Κλινική έχει γίνει πλήρως αποδεκτή. Αυτό φαίνεται και από το μεγάλο αριθμό παιδιών που έρχονται εδώ, αλλά και από τη μεγάλη λίστα αναμονής που έχουμε. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.
Επίσης, μέσα από τη συνεργασία μας με εκπαιδευτικούς και γιατρούς, συμβάλλουμε πολύ και στο κομμάτι της πρόληψης σε προβλήματα λόγου και ομιλίας σε παιδιά. Στα σχολεία δουλεύουμε με συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από αξιολόγηση. Και εκεί οι φοιτητές συνοδεύονται πάντα από τους επόπτες τους».
Η Κλινική λειτουργεί με φοιτητές των τελευταίων εξαμήνων. «Έχουν κάνει αρκετά θεωρητικά μαθήματα, στα οποία στηριζόμαστε και γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ περιεκτικό. Όλα γίνονται πράξη αργότερα στις κλινικές ασκήσεις, όπου προσπαθούμε το επίπεδο δυσκολίας να αυξάνεται. Οι φοιτητές ξεκινούν από παιδιά σε νηπιαγωγεία και προχωρούν σε ειδικά σχολεία, νοσοκομείο, κέντρο αποκατάστασης».
Όσο για τον εξοπλισμό της Κλινικής, η κα Γερμπανά τον χαρακτηρίζει άριστο. Διαθέτει ακοολογικό εργαστήριο, προγράμματα σε υπολογιστή για μετρήσεις και αναλύσεις ομιλίας και φωνής, διαγνωστικό ακοομετρητή, τυμπανομετρητή, ρινομανόμετρο κ.ά. «Αρκετοί φοιτητές αυτά τα κάνουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Κι εγώ ως φοιτήτρια, πολλά από αυτά τα προγράμματα τα έκανα στο μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο» επισημαίνει.
Για το πώς λειτουργεί η διαδικασία στην Κλινική: «Πρώτα γίνεται μια αξιολόγηση από εμένα του παιδιού ή του ενήλικα (μπορεί να αφορά τραυλισμό, νοητική υστέρηση, λαρυγγεκτομή, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαταραχή φωνής) και μετά μπαίνει σε κάποιο πρόγραμμα. Είναι αρκετά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να πάνε σε λογοθεραπευτή έξω, επομένως εδώ βρίσκουν λύση. Και είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο θέμα, γιατί, αν αφήσουμε αυτά τα προβλήματα να εξελιχθούν, ένα παιδί μπορεί να έχει αργότερα πολύ σοβαρά μαθησιακά προβλήματα, αλλά και συναισθηματικά ή κοινωνικά.
Συνήθως οι γονείς έρχονται εδώ μετά από παραπομπή της νηπιαγωγού ή του γιατρού. Οι εκπαιδευτικοί παίζουν σοβαρό ρόλο, τόσο σε διαγνωστικό επίπεδο όσο και σε θεραπευτικό, γιατί, έχοντας συνεργασία μετά μαζί τους, μπορούν και οι ίδιοι να βοηθήσουν τα παιδιά με κάποιες τεχνικές στο σχολείο που θα τους έχουμε προτείνει».
Η Κλινική Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Τηλ. 27210 45311 (Δευτέρα 9.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. και Σάββατο 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ.). -

***  Τσιγγάνοι έκλεψαν μηχανήματα και χρήματα στο Αριοχώρι: 

* Σε σπίτι στο Αριοχώρι μπήκε ομάδα τσιγγάνων χθες το πρωί αφαιρώντας μηχανήματα και χρήματα. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν δύο μηχανήματα (αλυσοπρίονο και ψεκαστήρα) και 2.000 ευρώ.
Ωστόσο, συνελήφθησαν οι δύο, ηλικίας 16 και 60 ετών, χθες το μεσημέρι, στον καταυλισμό που διέμεναν στο Ασπρόχωμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας. Οι άλλοι δύο αναζητούνται.-

***  Π. Αλευράς «Η Μπιρμπίτα δεν ήταν ποτέ ανοικτή» :

*  «Η Μπιρμπίτα δεν ήταν ποτέ ανοικτή» τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, συμπληρώνοντας: «Ανοικτή ήταν μόνο στα εγκαίνια».
Εξήγησε, λοιπόν, ότι η κατασκήνωση των τσιγγάνων στην «Μπιρμπίτα» δε λειτούργησε αποτελεσματικά και σωστά ποτέ: «Μετά τα εγκαίνια, δεν υπήρξε φορέας διαχείρισης της κατασκήνωσης. Γι’ αυτό και έχουμε τώρα αυτό το απαράδεκτο θέαμα και αποτέλεσμα. Δηλαδή, να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως η Μπιρμπίτα και από τους 66 οικίσκους, να μένουν μόνο 9 τσιγγάνοι. Άρα, το εγχείρημα αυτό απέτυχε και οι ευθύνες διαχέονται σε πολλούς. Δεν είναι της ώρας, όμως, να τις αναλύσουμε. Σίγουρα, πάντως, δεν ευθύνεται η αιρετή Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».-

 *** Korydallos resort :
* Του Δημήτρη Γιατράκου
 Σε μια μπαρμπουτιέρα στη Λένορμαν, πριν από καμιά 25αριά χρόνια, όπου σύχναζαν η μεγάλη Σωτηρία Μπέλλου, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Νίκος Νομικός (ο πατέρας της μοντέλας Δούκισσας), ο κυρ Παναγιώτης, ένας μπουκ του ιπποδρόμου, συχνά-πυκνά μού έπλεκε το εγκώμιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφ’ ενός, επειδή είχε ελεύθερη είσοδο για την εργατιά στο πρώτο πρωινό λεωφορείο, προκειμένου να πηγαίνει στη δουλειά και, αφ’ ετέρου, επειδή ήταν… γκομενιάρης. Ήταν, βλέπετε, η εποχή του ειδυλλίου του με τη Μιμή. Ο κυρ- Παναγιώτης ήταν μπουκ και του Σαλονικιού Στράτου Διονυσίου, ο οποίος ήταν άρρωστος αλογομούρης, όπως και ο τεράστιος Μάνος Κατράκης. Ο Στράτος έμενε σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», απέναντι από τον παλιό ιππόδρομο, και την ώρα που γίνονταν οι κούρσες τις παρακολουθούσαν παρέα με κιάλια.
 Περπατημένος και γνώστης του αντικειμένου, ο κυρ- Παναγιώτης μού έλεγε διάφορες ιστορίες για επώνυμους φυλακόβιους πελάτες του, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, χαρτζιλικώνοντας τους φύλακες του Κορυδαλλού, έβγαιναν μετά τα μεσάνυχτα, άλλοι για μπουζούκια, άλλοι για γυναίκες και ό,τι άλλο βάζει ο νους, και επέστρεφαν πριν από το πρωινό προσκλητήριο.
 Τα τελευταία ηχούσαν περίεργα στ’ αυτιά μου, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω πως οι φυλακές ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε». Αδύνατον, του έλεγα. Γελούσε και μου απαντούσε πως αυτά είναι αστεία μπροστά στα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα…
 Πριν από δυο, τρεις ημέρες τον θυμήθηκα, όταν διάβασα ότι η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού προχώρησε στη δημιουργία πολυτελούς πισίνας με φώτα, μαζί με πετρόχτιστα ποταμάκια και λιμνούλες, αλλά και μπάρμπεκιου, με καμινάδα που ξεπερνά το ύψος του φράχτη των φυλακών για τους τροφίμους του Ψυχιατρείου!
 Το έργο ονομάστηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά». Στην πισίνα, την οποία τώρα θέλουν να χαλάσουν, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, θα μπορούσαν να χαλαρώνουν και να δροσίζονται οι κρατούμενοι με βαριές ποινές και βαριά πορτοφόλια.
 Την ώρα που η κοινωνία έξω βράζει, η κοινωνία των φυλακών έχει μετατραπεί σε Korydallos resort… Είναι δυνατόν ν’ αλλάξει τούτη εδώ τη χώρα; Στην καμία…
 *Το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου, αλλά το ξαναδημοσιεύω, γιατί είναι παραγγελιά δια «βοής».

*** Κρύο… όπως στο Μαρόκο :
Μαρία Νίκα
*  Πετρέλαιο βάλαμε, αλλά λίγο. Τόσο λίγο που το καταναλώνουμε «με το σταγονόμετρο». Για την ακρίβεια, δεν το καταναλώνουμε. Ό,τι κάψαμε στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το υπόλοιπο το φυλάμε για τις πιο κρύες μέρες, καθότι ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά.
 Έτσι, όταν είμαι στο σπίτι, κυκλοφορώ σαν Εσκιμώος. Γιατί καλό είναι το τζάκι για ατμόσφαιρα, αλλά η πλάτη σου παγώνει. Πήρα, λοιπόν, κι εγώ τα μέτρα μου. Πήγα και αγόρασα την περασμένη εβδομάδα κάτι πιτζάμες… «φούρνος»! Πώς είναι αυτές οι φλις ζακέτες των ορειβατών; Τις φοράω πριν πέσω για ύπνο και είμαι λες και ετοιμάστηκα για εξόρμηση στον Ταΰγετο.
 Προχθές βράδυ, λοιπόν, εκεί που καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή, φορώντας τις ζεστές πιτζάμες μου, μάλλινες κάλτσες, γούνινες παντόφλες, κι ένα κασκόλ στο λαιμό, θυμήθηκα… το Μαρόκο.
 Ήταν Μάρτιος του 2010 που βρεθήκαμε μια ομάδα Καλαματιανών δημοσιογράφων στο μαροκινό Σεφσάουεν, προκειμένου να καλύψουμε τη συνάντηση για την αναγνώριση από την Unesco της Μεσογειακής Διατροφής ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Την Ελλάδα εκπροσωπούσε η Κορώνη.
 Μαρόκο ακούσαμε εμείς, εξωτική χώρα σκεφτήκαμε, βάλαμε στις βαλίτσες σχετικά ελαφριά ρούχα. Όταν φτάσαμε στην πόλη Σεφσάουεν, που βρίσκεται στα όρη Ριφ του βουνού Άτλαντα, κάτι ώρες με το λεωφορείο από Ταγγέρη, καταλάβαμε ότι το μέρος δεν ήταν και τόσο εξωτικό. Το αποτέλεσμα ήταν να φορέσουμε ό,τι υπήρχε μέσα στις βαλίτσες και πάλι να κρυώνουμε. Μιλάμε για πολύ κρύο.
 Πολλά ήταν εκείνα που μας εντυπωσίασαν σε αυτό το υπέροχο μέρος με τους φτωχούς (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) αλλά πολύ φιλόξενους κατοίκους. Εκείνο, όμως, που είχε προκαλέσει έκπληξη σε μας τους «καλοζωισμένους Ευρωπαίους», ήταν πως ο περισσότερος κόσμος δεν είχε θέρμανση στα σπίτια του. «Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν οι άνθρωποι καλοριφέρ να ζεσταθούν», έλεγε και ξαναέλεγε συνάδελφος ένα βράδυ καθώς πίναμε αραβικό καφέ στην παλιά πόλη, με τις επιβλητικές φωτογραφίες του βασιλιά του Μαρόκου αναρτημένες γύρω μας σε κάθε γωνιά της περιοχής.
 Αυτά σκεφτόμουν προχθές βράδυ, καθώς τουρτούριζα στην πόλη της Καλαμάτας. Γιατί όσο «φούρνος» κι αν είναι η πιτζάμα, άμα το σπίτι είναι πάγος…

***  Μην «προσπερνάτε» τους δίπλα σας :
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Κάθε φορά που λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν χειρότερα, κάθε φορά διαψευδόμαστε με τον πιο σκληρό τρόπο.
Πριν από δύο χρόνια η θέα ενός ανθρώπου να ψάχνει στα σκουπίδια ήταν «σοκαριστική» και πρωτόγνωρη για την επαρχία. Σήμερα είναι καθημερινό φαινόμενο και δε μας προκαλεί ούτε απορία. Οι περισσότεροι απλά… προσπερνούν.
Μέχρι χθες δεν μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι στα σχολεία μας θα λιποθυμούσαν παιδιά από ασιτία. Σήμερα, προσπαθούμε να βρούμε λύση, νιώθοντας να πλησιάζει ο κίνδυνος, το φαινόμενο να αποκτήσει μορφή χιονοστιβάδας.
Ευτυχώς – ή «δυστυχώς»- για κάποιους ανθρώπους αυτές οι συνθήκες επιβίωσης είναι άγνωστες και πιθανότατα δε θα τις βιώσουν ποτέ. Προσπερνούν, όμως, αυτές τις «εικόνες» ως μη γενόμενες.
Άλλοι πάλι, μετά το πρώτο σοκ, συνηθίζουν – σχετικά «εύκολα» θα λέγαμε - και σταματούν να απορούν. Κι αυτοί προσπερνούν ή απλά «κοιτούν» στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει «πως όταν πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα, περίμενε να δεις φλόγες να γλύφουν τα κεραμίδια σου».
Όλο αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας μόνο δίνοντας το χέρι ο ένας στον άλλον μπορεί να ξεπερασθεί. Αν σκεφτούμε ότι τα 5 λεπτά του ευρώ που για αρκετούς από εμάς είναι σχεδόν «άχρηστα», για κάποιους είναι το απαραίτητο υπόλοιπο για να αποκτήσουν μισό κιλό ψωμί, μέρα παρά μέρα. Επίσης το κουτί με φάρμακα που πετάμε αχρησιμοποίητο, γιατί έτυχε κάποια στιγμή να τα πάρουμε, και τόσα άλλα που «πετάμε».
Περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε δίπλα μας. Όχι πίσω μας, δίπλα μας. Δεν αρκούν μόνο οι επίσημοι φορείς και οι κοινωνικές δομές, με τα συσσίτια και τις παροχές προς απόρους.
Υπάρχουν άνθρωποι – ξαναλέω δίπλα μας- που η αξιοπρέπεια δεν τους «επιτρέπει» να ζητήσουν τίποτα, υπάρχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που ντρέπονται να πουν ότι πεινούν και κρυώνουν.
Αυτά πρέπει να δούμε κάθε ένας από εμάς. Είναι και δική μας υποχρέωση ο συνάνθρωπος, όχι μόνο της Πολιτείας.

***  Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις :
 
* Προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:
 • ΝΔ 22,9%
 • ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%
 • Χρυσή Αυγή 10,5%
 • ΠΑΣΟΚ 7,2%
 • ΚΚΕ 5,5%
 • ΔΗΜΑΡ 4,8%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%
 • Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 14,6%.
  Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).
  Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.
  Ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, ενώ μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.
  Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.019 ατόμων άνω των 18 ετών. Μέγιστο σφάλμα 3,07% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
  Μπροστά η ΝΔ σε άλλες δύο έρευνες
Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.
Μιάμιση μονάδα προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, καθώς συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~*** Τοπικό ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα- σημερινοί αγώνες :
*Πολλά γκολ στην Α’ Μεσσηνίας, οκτώ κόκκινες στο Χατζή-Βλαχόπουλο!
Με πολλά γκολ και έντονο ενδιαφέρον, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, διεξήχθησαν οι χθεσινές αναμετρήσεις της Α’ Τοπικής που βρήκαν μεγάλους κερδισμένους την Ομόνοια και τον Αίαντα Καλαμάτας.
Ωστόσο, …παρατράγουδα καταγράφηκαν στις «μικρές» κατηγορίες της ΕΠΣ Μεσσηνίας και ιδιαίτερα στην αναμέτρηση της Β’ Τοπικής ανάμεσα στον ΑΟ Χατζή και το Βλαχόπουλο, όπου ο διαιτητής Δ. Γιαννόπουλος αναγκάστηκε να αποβάλλει οκτώ παίκτες!

 Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ακόμη ενδιαφέροντα ματς για την 18η αγωνιστική
 Ο Μεσσηνιακός δοκιμάζεται στη Μεθώνη
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Μεσσηνιακός, δοκιμάζεται σήμερα στη Μεθώνη με την τοπική ομάδα, για την 18η αγωνιστική. Ακόμη, ο ΑΟ Σπερχογείας υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων περιμένει τον ΑΟ Ασπροχώματος, ο Αστέρας Αρφαρών «συγκρούεται» με τον ΑΟ Φαραί, ενώ η ΑΕ Αβίας «κοντράρεται» με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
 ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο ΑΟ Σπερχογείας, παραμένοντας έτσι στην Τρίτη θέση της κατάταξης. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Χρήστου Κλουβάτου (τραυματίας) και Βασίλη Βασιλόπουλου (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα προσπαθήσουν ν’ αποσπάσουν οι «μαυρόασπροι» βελτιώνοντας τη θέση τους στην κατάταξη.
Ο τεχνικός Ηλίας Μαστορέας δε θα έχει στη διάθεσή του τους Ηλία Μερκούρη (ταλαιπωρείται από ίωση), Νίκο Κορδελάκο (τιμωρημένος), Γιάννη Δρακόπουλο (έχει υποστεί τράβηγμα). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Άγγελου Μπαστακού, Τάσου Βαβαρούτσου και Βαγγέλη Κουκέα (στρατευμένοι).
 Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Ενισχυμένος με τον Μιχάλη Μπενέτο (ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του) υποδέχεται τον ΑΟ Ασπροχώματος ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» των Γαργαλιάνων, Θανάσης Λακριντής και ο συνεργάτης του Κώστας Γεωργακόπουλος, δεν μπορούν να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία των Αλμπέρτου Σεφεράσι (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του) και Βαντίμ Κολεζνιτσένκο (τιμωρημένος).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Ασπροχώματος, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας, προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Παναγιώτη Τσορώνη, Άρη Ηλιόπουλου και Βασίλη Κόκκαλη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
 ΑΡΦΑΡΑ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Φαραί ο Αστέρας Αρφαρών ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο προπονητής Τάκης Βούτσας θα έχει στη διάθεσή του και τον νεοαποκτηθέντα Χρήστο Γεωργόπουλο (προέρχεται από τον Εθνικό Μελιγαλά).
Νοκ άουτ είναι ο Κώστας Χριστόπουλος (ταλαιπωρείται από τραυματισμό).
Χωρίς τους Δημήτρη Παντελόπουλο (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του) και Βαγγέλη Καπακλή (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα. Ο τεχνικός Κώστας Κλάδης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να προσθέσουν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους.
 ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Μονόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Αβίας στη σημερινή συνάντηση με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός της ομάδας του Κάμπου Νίκος Σαββίδης, θα στερηθεί ξανά τις υπηρεσίες του Ερτουγκέλ Φετάχου (επαγγελματικές υποχρεώσεις). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Κυριάκου Κατσαράκη (απουσίασε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων).
Με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο στον πάγκο του (ο Μιχάλης Φασουλής διέκοψε στις αρχές της εβδομάδας τη συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους) θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που θα επιδιώξει επιστροφή στις νίκες (έπειτα από ένα σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων).
Από το ρόστερ αποχώρησε ο Παναγιώτης Φαράντος (δόθηκε στον Ηρακλή Καλαμάτας).
 ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Χωρίς τον Γιώργο Παυλόγιαννη (απουσιάζει στο εξωτερικό), αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Μεσσηνιακό ο ΑΟ Μεθώνης.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Βλαχογιάννης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.
Με στόχο το διπλό θ’ αγωνιστούν οι πράσινοι, διατηρώντας έτσι την διαφορά ασφαλείας που έχουν από τους διώκτες τους. Ο προπονητής Δημήτρης Τσάκωνας και ο συνεργάτης του, Γιώργος Κατσούλης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
 Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – Απόλλων Καλαμάτας: Τουρλομούσης, Λάμιας, Ζαρακοβίτης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Ασπρόχωμα: Κυριακόπουλος, Τσοπανάκης, Τσίρμπας
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Φαραί: Καρβούνης, Γεωργαντάς, Ξηρόκωστας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Κατσάς, Βρυώνης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Μεσσηνιακός: Νίκας, Κασκάνης, Ταβουλαρέας

 B΄ ΤΟΠΙΚΗ
Eπτά συναντήσεις για την 17η αγωνιστική
Ντέρμπι ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακού στον 1ο όμιλο
Το ντέρμπι του 1ου ομίλου ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακού δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Στον ίδιο όμιλο, ο Πανιώνιος «συγκρούεται» με τον Κεραυνό Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο ΑΟ Πατίστα αντιμετωπίζει τον ΑΣ Μάνεσι, ενώ ο Νέος Άρις φιλοξενεί τον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Στον 2ο όμιλο, ο ΠΑΟ Καλλιθέας υποδέχεται τη Θύελλα Χαρακοπιού, η Δόξα Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ενώ ο ΑΟ Στενωσιάς «συγκρούεται» αύριο στην ουδέτερη έδρα του Βλαχόπουλου τον φορμαρισμένο Παπαφλέσσα Χώρας.
 Αναλυτικά οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΣ Ανδρούσα – Πανθουριακός: Αλεξέας, Καραπιπέρης, Λουκάς
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Κ. – Κεραυνός Καλαμάτας: Κότσαρης, Παλλαδινός, Ρέκκας
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σερεμέτης, Τσιλίκας, Γιαννέτσος
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Θύελλα Χαρακοπιού: Τσεκούρας, Λαμπίρης, Μαυρομιχάλης
Δημοτικό Γήπεδο «Παν. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Μιλτιάδης: Γκούμας, Γιαννέας, Τσουκάλη
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Παν. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Μάνεσι: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρέκκας
 Δευτέρα 28 Ιανουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Βλαχόπουλου
ΑΟ Στενωσιάς – Παπαφλέσσας Χώρας: Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Κότσαρης

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε ακόμη ματς για την 15η αγωνιστική
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας αύριο στο «Γ. Λουκαρέας»
Ο ΑΟ Βέργας που οδηγεί την «κούρσα» στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας «κοντράρεται» αύριο με την ΑΕΚ Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Γιώργος Λουκαρέας» για την 15η αγωνιστική. Για τον ίδιο όμιλο, ο ΑΣ Αμφιθέας (Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ο Ίκαρος Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον Νέστορα Πύλου, η ΑΕ Αιθαίας περιμένει την ΑΕ Μάνης, ενώ ο Δαναός αντιμετωπίζει τον Ερμή Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο, ο Θησέας Καλαμάτας φιλοξενεί τον ΑΟ Διοδίων, ενώ ο ΠΑΟ Καλού Νερού «κοντράρεται» με τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας.
 Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΟ Διοδίων: Λουκάς, Αγγελακάκης, Κυριακόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Ερμής Καλαμάτας: Μακρής, Τσέλο, Ζέρβα
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Παυλοπούλου, Σκορπιδέας
12.00 μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΕ Αιθαίας – ΑΕ Μάνης: Γιαννακλής, Σιψάς, Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Νέστωρ Πύλου: Σακκάς, Κοντογιάννης, Τσιλιβής
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Νέδουσα Αλαγονίας: Κουτσαναστάσης, Τρουπάκης, Αντωνόπουλος
 Δευτέρα 28 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας: Σκόρδος, Γκούμας, Γιαννέας
 Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 18ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 17ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:
 Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ομόνοια – ΑΟ Διαβολιτσίου 3-0
Δώριο – ΑΟ Κυπαρισσίας 1-1
Αίαντας Κ. – Πεταλίδι 4-3
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Νίκη Πλ. – Παναθηναϊκός Κ. 2-0
ΑΟΕΣ Καλαμάτας – Πλατύ 3-4
Αστέρας Μ. – Βαλύρα 2-2
Ανάληψη – Ηρακλής Κ. 1-3
ΑΕ Λογγάς – Πύλος 0-2
Κορώνη – Χανδριναϊκός 4-2
ΑΟ Χατζή – Βλαχόπουλο (διεκόπη)
 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Άμφεια – Θύελλα Παρ. 4-1
Κοπανάκι – Δημάκειος 0-3
Πράσινα Π. – ΑΕ Γαργαλιάνων 0-0
ΑΠΣ Άρις – Αναγέννηση Π. 4-1

Ο Παυλής χαριζει τη νίκη στην ΑΕΚ μετά το λάθος του Αγριμάκη
AΕΚ - ΟΦΗ  2-1  (χθέ  Σάββατο 26-1-2013).
***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Σουπερ Λίγκα :
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πανιώνιος - Λεβαδειακός 2-1.-^
ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-1.-^
Τα  γκόλ  από  τους  αγώνες του Σαββάτου  26/01/1013:
 ~ ΠΑΝΙΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚ 1-0 γκόλ Αραβίδη :
http://youtu.be/SHAWATX7fUE  ,
~ Πανιώνιος Λεβαδειακ 1-1 γκόλ Βασιλείου :
http://youtu.be/xAdjk20truw
~ ΠΑΝΙΩΝ- ΛΕΒΑΔ 2-1 γκό Γουνδουλάκη :
http://youtu.be/c1wrsoKhtYg  ,
~ AEK -ΟΦΗ 0-1 τογκόλ του Σόουζα
http://youtu.be/79RSPIJgHVE  ,
~ AΕΚ -ΟΦΗ 1-1 56΄ το γκόλ Α. Πετρόπουλου ¨
http://youtu.be/IT3TDyZ3ghw  ,
~ AΕΚ -ΟΦΗ 2-1 81΄ το γκόλ Παυλή :
http://youtu.be/7spR6ok-NHg  ,
ΚΥΡΙΑΚΗ
 ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια  2-0  , (1-0).- ^
Τα γκόλ  στα  βίντεο :
~** ΠΑΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-0 24΄  Ίλιτς γκόλ  :
http://youtu.be/gGj9IP9U-uo ,
~** ΠΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ 2-0 γλόλ Ίλιτς  :
http://youtu.be/w1cmDLHl5jM ,

~**  Πανθρακικός - Ολυμπιακός  0-1 (0-0) .- ^
Το γκόλ του αγώνα¨:
*** ΠΑΝΘΡΑΚ- ΟΣΦΠ 0-1 το γκόλ 88΄Κοντρέρας  :
 http://youtu.be/lyztoJ5oflk ,

~**   ΠΑΟΚ - Ξάνθη  0-1 (0-1).-  ^
Το  γκόλ του αγώνα :
~** ΠΑΟΚ –ΞΑΝΘΗ 0-1 γκόλ 45+1΄Ονουάτσι :
http://youtu.be/TuWNJJ_J2SI

~**   Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης   0-3 , (0-3) .-^
Τα γκόλ του αγώνα  σε βίντεο :
~*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΟΠΟΛΗΣ 0-1 14΄ Sankare :
Τα  γκόλ σε βίντεο :
http://youtu.be/mMfxH6pFpLA ,
PLATANIAS -ASTERAS TRIP 0-2 34΄ Navaro
http://youtu.be/viEZnfzjip0
Πλατανιάς - Αστέρας Τρ 0-3 35΄ Περόνε :
http://youtu.be/d4BxcjECrSk ,

 ~** Ατρόμητος - Παναθηναϊκός  1-2  (0-0) .- ^
~ Tα γκόλ σε βίντεο :
~*** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΠΑΟ 0-1  63΄ Ζέκα γκόλ :
http://youtu.be/fZGJd0ftKo0  ,
~** AΤΡΟΜΗΤ - ΠΑΟ 0-2 γκόλ 78΄ Μπουμσόνκ :
http://youtu.be/peMUaeK8ivY ,
~

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Αρης

*** Για  την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
18η Αγωνιστική
27/01/2013ΦωκικόςΔόξα Δράμας-
27/01/2013ΘρασύβουλοςΝίκη Βόλου-
27/01/2013ΚαβάλαΚαλλιθέα-
27/01/2013ΚαλλονήΠανσερραϊκός-
27/01/2013ΠαναιτωλικόςΗρακλής Ψαχνών-
27/01/2013ΗρακλήςΑναγέννηση Επανωμής-
27/01/2013Ολυμπιακός ΒόλουΑπόλλων Σμύρνης-
27/01/2013ΠιερικόςΑναγέννηση Γιαννιτσών-
27/01/2013Εθνικός ΓαζώρουΕργοτέλης-
28/01/2013Βύζας ΜεγάρωνΛάρισα-

*** Στην Γ΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Νότιος Όμιλος :
11η Αγωνιστική
23/01/2013ΑχαρναϊκόςΠαναιγιάλειος1 - 1
23/01/2013ΡούβαςΧανιά1 - 2
23/01/2013ΑΟ ΓλυφάδαΑστέρας Μαγούλας3 - 3
23/01/2013ΠανηλειακόςΕθνικός Αστέρας3 - 0
23/01/2013ΕπισκοπήΠροοδευτική1 - 0
28/01/2013ΚαλαμάταΦωστήρας-

*** Δ΄ εθνική  περιφερειακό  6ος  όμολος   :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης -  ΠΟΦ Πανόπουλο  0-1 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Λαππα  - ΑΧΑΪΚΗ  0-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα - ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Ν. Μανολαδος - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   0-2 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων - ΔΙΑΓΟΡΑΣ  Βραχνέϊκων  2-0 .- ^
*** Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου
Πανελευσινιακός-Περιστέρι (Τανατζής-Παπαπέτρου-Παντελίδης) 74-62 , (33-35).- ^

Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου (Καρακατσούνης-Β. Τσώνος-Τζαφλέρης) 82-73 , (41-32) .-

Απόλλων Π.-Ίκαρος Καλλιθέας (Φούφης-Αφεντουλίδης-Ξενικάκης) 95-75 .-^
Κυριακή 27 Ιανουαρίου
ΚΓ Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-ΚΑΟ Δράμας (Χριστοδούλου-Παναγιώτου-Βαρδάλος)

ΔΓ Ιλισίων 17:00 Ηλυσιακός-Καβάλα (Σχινάς-Πουρσανίδης Γ-Θεονάς)

ΚΓ ΠΑΟΚ 20:15 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Γκόντας-Σταματόπουλος-Κατραχούρας)

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

ΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Ταβουλαρέας-Διαμαντής-Αναστόπουλος Αντ.)

***

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2245 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        642 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  635   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .- 
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3522   αναρτήσεις  Βίντεο .-

***
~ ** Η φωνή του αρτγιλέ P1040568.MP4 :
http://youtu.be/J5DAlzCZkrk ,
~** Αντιλαλούν οι φυλακές P1040567.MP4 :
http://youtu.be/4w_3eEiW4_s ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~***  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013. html  ,  Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/27-2013.html , Βροχερή χειμωνιάτικη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
***
~*** Διαδρομή Κ. Μέλπεια - Α. Μέλπεια ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ :
http://youtu.be/FezK35GZKwg  ,

~*** Στο μαντρί του κολέκα Αρφαρά 2013  :
http://youtu.be/ugIxWLH9BLY  ,

~*** Στη γέφυρα κόμβου Ε.Ο. Αρφαρών 2013  :
http://youtu.be/vJtjN_3QwZM  ,

~*** Κόμβος διοδίων Αρφαρών 2013  :
http://youtu.be/9R4G5oXMpZo  ,

~*** Διόδια Ε.Ο. κόμβος Αρφαρών 2013  :
http://youtu.be/kzrZuv3Kt8o  ,

~*** ΑΡΦΑΡΑ από κόμβο Ε.Ο. 2013  :
http://youtu.be/98OU5vdP-ig   ,

~** ΛΕΙΒΑΔΙΑ  : Στο φαράγγι της Κρύας .

~*** ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ Αράκυνθος  :
http://youtu.be/fYNplddyk4E  ,

~*** ΠΡΕΒΕΖΑ Αχέροντας  :
http://youtu.be/rSi8_448Uew   ,

~*** ΧΑΛΚΙΔΑ  :
http://youtu.be/KOfYzdaWas8  ,

~*** Του νερού τα παραμμύθια  :
http://youtu.be/8QlBz5Sq0CQ  ,

~*** Πέστροφας ψήσιμο  :
http://youtu.be/l4SraWpLR60


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: