ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου  2013  :
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  γιά  όλους μας !

Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά μας !  :

 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Ντ. Νικολάκου: «Θέλουμε ξεκάθαρη στάση για το λιμάνι της Καλαμάτας» :
* «Οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν να είναι το λιμάνι της Καλαμάτας».
Αυτό απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ερωτώμενη από το «Θάρρος» για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε και το λιμάνι της Καλαμάτας να διεκδικήσει ικανοποιητικό κομμάτι από την πίτα που αφορά στην άφιξη κρουαζιερόπλοιων, στέλνοντας στην ουσία μήνυμα στο Δήμο Καλαμάτας.
Το Κατάκολο, όπως αναφέραμε σε δημοσίευμά μας την προηγούμενη Κυριακή, κρατάει τα σκήπτρα, με εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια να έχουν προγραμματίσει ήδη την άφιξή τους για το 2013. Ακολουθεί το λιμάνι του Γυθείου, που αναμένει τουλάχιστον 50 κρουαζιερόπλοια, αν και τώρα ξεκίνησε να κάνει υποδομές, ενώ η Καλαμάτα περιμένει το φοβερό αριθμό των 5 (!) κρουαζιερόπλοιων.
Η κα Νικολάκου τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να εμπλακεί σε εσωτερικές έριδες φορέων για το πού ανήκει το λιμάνι. Για να γίνει συνομιλητής τους θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη στάση στο τι θέλουν για το λιμάνι, η οποία δε θα εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα ούτε θα υπηρετεί ισορροπίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
 Σχεδιασμός
Η κα Νικολάκου σημείωσε αρχικά ότι η διαχείριση των λιμένων και ειδικότερα η προσέλκυση κρουαζιέρας αποτελεί μια μακροχρόνια διαδικασία: «Απαιτείται συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός, το κατάλληλο εξειδικευμένο δυναμικό και πόροι με τους οποίους θα υλοποιηθεί. Το ιδιαίτερο με την κρουαζιέρα είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες επιλέγουν τους προορισμούς που κατευθύνουν τους επιβάτες τους. Και τους επιλέγουν με βασικό κριτήριο τις υποδομές και το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.
Είναι γεγονός πως το λιμάνι της Καλαμάτας μέχρι σήμερα λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός ολίγων ωρών, για ελάχιστα και μικρά κρουαζιερόπλοια, με σκοπό κυρίως τον ανεφοδιασμό, την επίσκεψη στην πόλη και την Αρχαία Μεσσήνη. Η πόλη μας διαθέτει εκείνο το τουριστικό κεφάλαιο που είναι ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, καθώς και των μεγάλων εταιρειών που σχεδιάζουν για την κρουαζιέρα.
Η μετατροπή του λιμένα Καλαμτας﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ην κρουαζιάοτικών πλεόοποασικάτας, υπό προϋποθέσεις, σε Λιμένα Βάσης ή ακόμη και μεικτού τύπου hybrid ports, πρέπει να αποτελέσει ένα μακρόπνοο σχέδιο στρατηγικού χαρακτήρα, μιας και οι Λιμένες Βάσης έχουν κύκλο εργασιών 6 με 7 φορές μεγαλύτερο από τους ενδιάμεσους λιμένες. Είναι γνωστές οι υποδομές οι οποίες απαιτούνται για το λιμάνι της Καλαμάτας, με βασικότερη την εκβάθυνσή του, ώστε μεγάλα κρουαζιερόπλοια να μπορέσουν να το προσεγγίσουν».
 Υποδομές
Άλλες βασικές υποδομές, συνέχισε, αποτελούν το μέγεθος του λιμένα να είναι ικανό για την παραμονή και μετακίνηση των κρουαζιερόπλοιων, να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις σταθμών εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, να προσδιοριστούν οι χρήσεις συνολικά της λιμενικής ζώνης και να γίνει διαχωρισμός της λιμενικής ζώνης σε ζώνη για εξυπηρέτηση κρουαζιέρας και ζώνη εμπορικού / επιβατικού-ακτοπλοϊκού λιμένα. Επίσης, να υπάρχουν υπηρεσίες προς τα κρουαζιερόπλοια (πλοήγηση, ρυμούλκηση, ανεφοδιασμός), να λειτουργούν παράλληλα υπηρεσίες (τραπεζικές, αφορολόγητα, WC, παιδότοπος, διαδίκτυο), να είναι μειωμένο το κόστος υπηρεσιών του λιμένα, να υπάρξει σχεδιασμός, μεταφορική σύνδεση και εγγύτητα με τουριστικά αξιοθέατα, να υπάρχει εγγύτητα στον τόπο από όπου προέρχονται οι επιβάτες, καθώς και σήμανση για την προσέγγιση της πόλης, αξιόπιστο management του λιμένα, σύνδεση λιμένα με εναέρια και χερσαία μέσα, ποιοτική και αυθεντική υποδοχή των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου.
Στη συνέχεια η κα Νικολάκου υπογράμμισε: «Όλες οι παραπάνω δράσεις έχουν μεγάλο κόστος και είναι μονόδρομος η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το λιμάνι του Γυθείου. Μετά από πολλά χρόνια η αιρετή Περιφέρεια ά χρόνια η αιρετή Περιφέρεια κατοποασικκατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα και να το εντάξει στο ΕΣΠΑ. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να προχωρήσουν στην καταγραφή και μελετητική ωρίμανση των απαιτούμενων υποδομών, ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Εφόσον το λιμάνι της Καλαμάτας καλύψει ένα μεγάλο μέρος των παραπάνω προϋποθέσεων, χρειάζεται η συγκρότηση μιας εξειδικευμένης ομάδας όλων των εμπλεκομένων μερών. Αυτή στόχο θα έχει τη σύναψη συμφωνιών και την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας για μακροχρόνιες συνεργασίες, μέσω συνδυασμένων δράσεων προώθησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί συγκεκριμένος φάκελος παρουσίασης του λιμένα. Επίσης, εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα συμμετάσχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις σύναψης συμφωνιών για κρουαζιέρα, όπως η Expibition Cruise Shipping στο Μαϊάμι, για την προσέγγιση εταιρειών, όπως οι Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises Limited κ.ά.
Είναι λογικό πως μεγάλο μέρος των παραπάνω δράσεων είναι ανεφάρμοστο εξαιτίας των υπέρογκων κονδυλίων που απαιτούν οι ενέργειες υποδομών και προβολής. Το επιτυχημένο μοντέλο που διεθνώς ακολουθείται δεν είναι άλλο από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ) στη διαχείριση λιμένων κρουαζιέρας. Μέσω του μοντέλου για τη δημιουργία λιμένων κρουαζιέρας- BOT (build/operate/transfer) επιδιώκονται συμπράξεις μεταξύ λιμενικών ταμείων και μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει επιτυχημένα λειτουργήσει στους μεγαλύτερους λιμένες κρουαζιέρας, όπως το λιμάνι της Βαρκελώνης, το λιμάνι του Γκάλβεστον (Τέξας), το λιμάνι του Κοχίν (Ινδία) κ.α. Αντίστοιχη διαδικασία ΣΔΙΤ θα ακολουθηθεί και για το λιμάνι της Μονεμβάσιας.
Έως ότου υλοποιηθεί το μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης, βραχυπρόθεσμα για το λιμάνι της Καλαμάτας οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν τουλάχιστον στην εκπλήρωση των άμεσων υποδομών μέσω πόρων του ΕΣΠΑ και στον προσδιορισμό των χρήσεων. Όσον αφορά στην προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων, το πρώτο διάστημα θα απαιτηθεί η σύναψη συμφωνίας με το μεγαλύτερο λιμένα της χώρας, τον ΟΛΠ Πειραιά, ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι λιμένες της Μεσσηνίας ως ενδιάμεσοι σταθμοί στις προγραμματισμένες συμφωνίες του ΟΛΠ με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Επίσης, άμεση προσέγγιση και συνεργασία με τους αντιπρόσωπους των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, Navigator, Amphitrion και Cosmorama, και συνδιαφήμιση με αυτούς, με στόχο την προβολή της Καλαμάτας και την Αρχαία Μεσσήνης».
 «Να ξεκαθαρίσουν»
Επιπρόσθετα, η κα Νικολάκου υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους, φρόντισε για ένταξη του λιμανιού στο διευρωπαϊκό δίκτυο λιμένων. Η ενέργεια αυτή δίνει το πλεονέκτημα στο λιμάνι της Καλαμάτας να προηγείται σε θέματα χρηματοδοτήσεων που προέρχονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Ευρώπη.
Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένος συνολικός σχεδιασμός ανάπτυξης σύγχρονων μαρίνων στην Περιφέρεια, η οποία και θα έπρεπε να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητά τους.
«Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Καλαμάτας, η Περιφέρεια με θέση ευθύνης δεν πρόκειται να εμπλακεί σε εσωτερικές έριδες φορέων, για το πού ανήκει. Για να γίνει συνομιλητής τους θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη στάση για το τι θέλουν για το λιμάνι. Μια στάση που δε θα εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα ούτε θα υπηρετεί ισορροπίες. Αν διαμορφωθούν, λοιπόν, αυτές οι συνθήκες σοβαρότητας και ευθύνης, τότε η Περιφέρεια θα συμμετέχει σε όποια προσπάθεια γίνει. Να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες τι θέλουν για το λιμάνι. Δεν αρκεί να ζητάμε μόνο το λιμάνι, αλλά να έχουμε πρόταση και για το μετά», κατέληξε.
Της Βίκυς Βετουλάκη
  
*** Για λύση «win-win» στο θέμα της ΑΟΖ μίλησε ο Ερντογάν :









O Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο πρωθυπουργό με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του Βοσπόρου

O Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο πρωθυπουργό με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του Βοσπόρου      




Κωνσταντινούπολη, Τουρκία












Με τη φράση «σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Με αφορμή την υπογραφή 25 συμφωνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι στο χέρι των δύο πλευρών να πυκνώσουν οι καλές μέρες με αμοιβαίο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. «Η σχέση μας ασφαλώς δεν είναι ευθύγραμμη, έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας» έσπευσε να υπενθυμίσει, τονίζοντας όμως πως στο εξής στην ιστορία μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια ειρήνης και προόδου.
Για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για λύση «win-win», δηλαδή για μία αμοιβαία επωφελή λύση, ενώ ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα είναι σαφείς και απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Έμφαση έδωσε ο κ. Ερντογάν στο θέμα των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, την οποία χαρακτήρισε «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών, κανόντας παράλληλα αναφορά και στη μειονότητα της Θράκης. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες των μειονοτικών πολιτών μας στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, απάντησε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να δοθούν λεπτομέρειες.
Ερντογάν: Ο Σαμράς έχει πολιτική βούληση για λύση του ΚυπριακούΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκε επίσης το Κυπριακό, όπως και οι έρευνες της Λευκωσίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναγνώρισε πολιτική βούληση στον κ. Σαμαρά για την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με τη βούληση αυτή και ως εγγυήτριες δυνάμεις οι δύο χώρες θα μπορέσουν να κάνουν τα βήματα για επίλυση του προβλήματος.
Υπεγράφησαν 25 συμφωνίες
Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το παράδειγμα της υπογραφής των 25 συμφωνιών για να τονίσει ότι ακόμα και σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να δώσει τη δική της ώθηση και στους πολιτικούς.
«Βάζουμε την ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης» τόνισε χαρακτηριστικά.
 Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπογραφή των 25 συμφωνιών.
Για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, o κ. Σαμαράς επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας σε αυτήν, εξηγώντας ότι η ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι καλύτερος γείτονας για την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα πορεία στην ευρωπαϊκή πορεία.
«Η Ελλάδα στήριξε και θα εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Επί της πρωθυπουργίας του κ. Ερντογάν η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει γίνει η ατμομηχανή στις σχέσεις μας» είπε.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αγκυρας-Βρυξελλών, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.
Μεικτό Υπουργικό Συμβούλιο Μετά την συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί προήδρευσαν στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στο οποίο μετείχαν περί τους 25 υπουργούς και από τις δύο χώρες.
Αντικείμενο στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας ήταν θέματα χαμηλής πολιτικής στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ασφάλειας.
Μεταξύ άλλων, υπογράφονται πρωτόκολλα για θέματα συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, περί παροχή υπηρεσιών υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών, μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και μία δήλωση συνεργασίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης.
Αργότερα το μεσημέρι οι δύο πρωθυπουργοί θα απηύθυναν χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ, παρουσία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.
Newsroom ΔΟΛ

***  «Θέλουμε να προχωρήσει το Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» :
  *  Η προώθηση των διαδικασιών για την ένταξη και υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη ενδιαφέρει άμεσα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ντίνα Νικολάκου, η ένταξη για χρηματοδότηση του τμήματος Σουληνάρι - Κορυφάσιο είναι σημαντική, ενώ ο ίδιος ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το υπουργείο και είχε παραδώσει τη μελέτη, η οποία αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, ώστε να προχωρήσει η ένταξη του έργου.
«Ωστόσο, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη στάση ότι πρέπει, μετά τη μελετητική ωριμότητα του έργου, με ταχύτατους ρυθμούς να προχωρήσουμε στην ένταξη ολόκληρου του οδικού άξονα. Δηλαδή, να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο στο δρόμο Ριζόμυλου - Πύλου - Μεθώνης. Μόνο τότε θα πούμε ότι έχουμε ένα νευραλγικό αναπτυξιακό δρόμο», επισήμανε σχετικά η κα Νικολάκου.

*** Η γιορτή του Φ.Ο.Κ.  :
 
 
 
 
 
 
 
 
  *  Κατάμεστη χθες η Τέντα όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας.
Οι μικρές αθλήτριες του Συλλόγου εντυπωσίασαν τον κόσμο με τις ικανότητές τους στην εκτέλεση των ασκήσεων.-
 
***  Κρυφές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, 18% πάνω το τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών
  *  Μέχρι σήμερα ένας από τους λόγους για τους οποίους «θριαμβολογούσε» η Δημοτική Αρχή ήταν ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών σε μεγάλο μέρος πολιτών του καλλικράτειου Δήμου. Άλλωστε, το επικοινώνησε με κάθε τρόπο το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Όμως, η πραγματικότητα για τους δημότες μάλλον είναι διαφορετική. Όπως φαίνεται, θα κληθούν να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στις αυξήσεις που υπολογίζονται στο 23%, έρχονται να προστεθούν επιπλέον κρυφές αυξήσεις μέσω των ποσών που καταβάλλουν ως δημοτικά ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση στο «τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών» φθάνει το 18%. Αυτό το πρόσθετο οικονομικό βάρος είτε θα αναγκαστούν να το πληρώσουν οι Δήμοι (σ.σ. άγνωστο με ποιον τρόπο) είτε θα αναγκαστούν να το μετατοπίσουν στους ίδιους τους δημότες.
Έτσι, το όλο πρόβλημα για τις Δημοτικές Αρχές, όχι μόνο της Καλαμάτας, έχει δύο όψεις: μία πολιτική και μία οικονομική.
Η επιπλέον αύξηση θα συμβάλει δραματικά και στην αύξηση του ποσοστού των πολιτών και επιχειρηματιών που δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην καταβολή των χρημάτων που τους αναλογούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο λιγότεροι πληρώνουν, τόσο λιγότερα χρήματα θα μπαίνουν στα ταμεία των Δήμων από τον κωδικό των ανταποδοτικών τελών.
Το πολιτικό κόστος που θα υποστούν οι δήμαρχοι σχετίζεται με την αύξηση που θα παρουσιάζεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ σχετικά με τα δημοτικά τέλη. Οι πολίτες θα δουν ξαφνικά αυξημένες χρεώσεις για το δημοτικό φωτισμό, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι η αύξηση προέρχεται από το Δήμο και όχι τη ΔΕΗ.
Η ήττα των δημάρχων γίνεται μεγαλύτερη, καθώς διαψεύδονται στην πράξη οι όποιες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις είχαν λάβει, όταν αποφάσιζαν είτε για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη είτε για μείωσή τους.
Στην πράξη, δηλαδή, η κρυφή αύξηση της ΔΕΗ στα συγκεκριμένα τιμολόγια ανατρέπει την εικόνα που ήθελαν να δώσουν στους πολίτες. Ότι, δηλαδή, λόγω κρίσης, και σεβόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, κάνουν ηπιότερη την πολιτική τους στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη.
Από την άλλη πλευρά, εκτός από το τέλος φωτισμού οδών και πλατειών, οι Δήμοι πληρώνουν πολύ ακριβά και το ρεύμα που χρησιμοποιούν σε μια σειρά από έργα κοινής ωφέλειας. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το κόστος για την κάλυψη της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια. Η επιβολή είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι οι Δήμοι βρίσκονται ουσιαστικά σε αδιέξοδο και τα περιθώριά τους για αντιδράσεις είναι περιορισμένα, αφού η είσπραξη των τελών από τη ΔΕΗ τούς εξασφαλίζει ότι θα εισπράξουν το μεγαλύτερο ποσοστό τους.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Καλαματιανό Καρναβάλι: Το στοίχημα μάλλον κερδίζεται… :
  * Από σήμερα μπαίνουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς στην Καλαμάτα, αφού την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η έναρξη του πρώτου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Ένα καρναβάλι που ξεκίνησε από την ιδέα τριών φίλων (Δημήτρης Βεργόπουλος, Νίκος Κουρής, Χάρης Βγενής) και παίρνει «σάρκα και οστά» με τη συμμετοχή των Καλαματιανών, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 2 χιλιάδες άτομα.
Η αρχή έγινε από το facebook πριν από περίπου ένα μήνα, απ’ όπου κάλεσαν τον κόσμο στο Πνευματικό Κέντρο, κι ενώ ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν πολύ λίγος για ένα τέτοιο εγχείρημα, το στοίχημα φαίνεται να κερδίζεται.
Το «Θάρρος» μίλησε σχετικά με μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής και προϊδεάζει για το τι θα δούμε στο Καλαματιανό Καρναβάλι:
 
 
***  Παρουσιάστηκε «Η πιο κρυφή πληγή» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου  :
  *  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η πιο κρυφή πληγή» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, στο καφέ «στο κύμα» στην παραλία της Καλαμάτας, που οργάνωσαν ο Πολιτιστικός Αντίλογος και τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, προχθές.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιάννης Γονατίδης, ιστορικός και ο συγγραφέας, ενώ ακολούθησε συζήτηση γύρω απ’ τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο και με αφορμή αυτό γύρω από τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία σήμερα.-

*** *** AΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ με το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ» σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη στο «Δασκαρόλιο» θέατρο Μεσσήνης , .....Σάββατο 2/3/2013 με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Ασημακόπουλο Σπύρο (Καπάνταης) ,Κοστρίβας Ηλίας Αχόρταγος) , Κουσταλούπη Αγγελική (κα Καπάνταη ) , Γεωργιοπούλου Άτζελα (Ντίνα) , Γιαννέτσου Τασία- Άννα (Υπάλληλός γραφείου ) . Δρακοπούλου Αλέκα (Σοφούλα) , Θεοφιλοπούλου Σοφία (Υπαλληλ.Γραφείου ) , Καπέτας Παναγιώτης (γιατρός), Κωσταντοπούλου Χριστίνα (Λένα) , Λίβα Γιώτα(Ανθούλα) , Ξυνού Ρουμπίνη ( Υπαλ. Γραφείου ) , Παναγιωτόπουλος Ηλίας (Τώνης) ,Παπανικολάου Πέτρος (Κλητήρας ) , και Χατζηγιασννόπουλος Γιάννης ( Υπάλ .Γραφείου ) .-
Aκολουθούν σχετικά  βίντεο από  την παράσταση του έργου :
 ** Ο  ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ 1  Θέατρο  2013 : Πράξη  1
http://youtu.be/yb4iXkgGMsM ,


~** O  AXORTAGOS   2  θέατρο :
http://youtu.be/wKav4yEYm00  ,


~** Ο Αχόρταγος     3   θέατρο : Πράξη 2
http://youtu.be/geEG4ubL82w  ,


~** Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ    4 θέατρο:  Πράξκη  3  ¨:
http://youtu.be/H7NqGvLXylI ,


~** Ο  Αχόρταγος  5  θέατρο   2013 : Πράξη  4 :
http://youtu.be/rm0dxE9Dp5k  ,


~** Ο  αχόρταγος   6  θέατρο  2013 :
http://youtu.be/VZG7AWAsTWo  ,


~** Ο  ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ   7   θέατρο  2013 :  Πράξη  5 :
http://youtu.be/cxCJVCUvoxA ,



~** O  Αχόρταγος  8  θέατρο  2013 : Πράξη  6 :
http://youtu.be/E7dyHFijOKo  ,

***

*** Τίτλοι τέλους για το «Βοήθεια στο Σπίτι»  :

*   Συνεχή είναι τα «χτυπήματα» που δέχονται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. Βλέπετε, πάντα υπό τις οδηγίες τη τρόικας, οι περικοπές ξεκινούν από τις κοινωνικές παροχές. Το «δόγμα του σοκ» ξεθεμελιώνει το κοινωνικό κράτος.
Ένα πρόγραμμα, λοιπόν, που εξυπηρετούσε εκατοντάδες ηλικιωμένους είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι». Μόνο στο Δήμο Καλαμάτας είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 200 πολίτες τρίτης ηλικίας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι δύσκολο να μετακινηθούν για να επισκεφτούν κάποιον γιατρό.
Η συγκεκριμένη κοινωνική δομή αποτελεί κατά κοινή ομολογία μία από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες που παρέχουν ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελευταία δεδομένα, ενώ είχε κατ’ αρχήν αποφασιστεί η λήξη του προγράμματος στο τέλος Μαρτίου, πήρε μία παράταση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς οι Δήμοι δεν έχουν προλάβει ακόμα να συστήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, είτε με απολυμένους εργαζομένους είτε με ιδιώτες ή ΜΚΟ, που θα αναλάβουν τα προγράμματα τους προσεχείς μήνες.
Προκειμένου το «Φροντίδα κατ’ Οίκον» (σ.σ. η νέα ονομασία του) να εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου, θα έπρεπε οι Δήμοι να έχουν μεριμνήσει για τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ήδη από το 2012, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος (3-5 μήνες) που απαιτείται για να δρομολογηθεί μια τέτοια επιχείρηση. Εντούτοις, λίγα πράγματα έχουν γίνει και αυτά σε περιορισμένο αριθμό Δήμων.
Πάντως, το πρόγραμμα αλλάζει και θεσπίζονται κριτήρια που είναι αποτρεπτικά για την ένταξη των ηλικιωμένων οι οποίοι έχουν ανάγκη από φροντίδα. Αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει τώρα υπηρεσίες σε όλους τους ανήμπορους ανθρώπους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους. Με τα νέα δεδομένα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν μόνο όσοι είναι πάνω από 78 ετών, έχουν πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και ετήσιο εισόδημα 7.740 ευρώ. Εάν πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων, το οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι 14.000 ευρώ, ενώ και οι δύο θα πρέπει να είναι άνω των 78.
Οι δήμαρχοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα με τον τρόπο που προωθείται κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ισχύον «Βοήθεια Στο Σπίτι» δεν έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του ούτε καν μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και λήγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούνται πιέσεις από το υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους να καλύψουν το λειτουργικό κόστος από τους ΚΑΠ. Όμως, η ΚΕΔΕ αρνείται να καλύψουν οι Δήμοι με δικά τους έξοδα το πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του υπουργείου «παράνομη και παράτυπη».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Οι κλέφτες άφησαν τους ιδιοκτήτες απέξω  :









 
*  Συνέβη κι αυτό. Κλέφτες μπήκαν σε σπίτι σε χωριό την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Εκτός του ότι έκαναν ζημιές σε μπαλκονόπορτες που παραβίασαν και έκλεψαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, κλείδωσαν και τους ιδιοκτήτες απέξω! Φεύγοντας, έβαλαν τους σύρτες στις πόρτες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να μπουν στο σπίτι μέχρι να αντιληφθούν ότι υπήρχαν παραβιασμένες μπαλκονόπορτες!Β.Β.

*** Σαν σήμερα...4 Μαρτίου
      
Γεγονότα
1881: Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ αρχίζει να γράφει την πρώτη ιστορία του με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς. Τίτλος της: Σπουδή στο Κόκκινο.
1912: Οι σουφραζέτες πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου και σπάνε κάθε παράθυρο που βρίσκουν στο διάβα τους, επειδή η αγγλική κυβέρνηση δεν τους χορηγεί δικαίωμα ψήφου.
1928: Η ΑΕΚ πετυχαίνει την πρώτη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, με 2-1 σε φιλικό παιγνίδι, μετά από 10 αγώνες (6 νίκες των πρασίνων και 4 ισοπαλίες).
1944: Αρχίζει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. Θα τελειώσει στις 8 Μαρτίου, με την αποχώρηση των εισβολέων Γερμανών.
1966: Ο Τζον Λένον δηλώνει: «Είμαστε (οι Beatles) πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό» και προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
2010: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915. Οργισμένη είναι η αντίδραση της Άγκυρας, που επισημαίνει ότι το ψήφισμα μπορεί να βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
 Γεννήσεις
1678: Αντόνιο Βιβάλντι, βενετσιάνος συνθέτης. (Θαν. 28/7/1741)
1851: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, διηγηματογράφος και ποιητής. (Θαν. 3/1/1911)
1904: Ηλίας Βενέζης, συγγραφέας και ακαδημαϊκός. (Θαν. 3/8/1973)
 Θάνατοι
1193: Σαλάχ Αντ Ντιν Γιουσούφ, γνωστότερος ως Σαλαντίν, σουλτάνος της Αιγύπτου και της Συρίας, που κατατρόπωσε τους Σταυροφόρους. (Γεν. 1138)
1832: Ζαν Φρανσουά Σαμπολιόν, γάλλος αρχαιολόγος, που αποκρυπτογράφησε την ιερογλυφική γραφή των αρχαίων Αιγυπτίων. (Γεν. 23/12/1790)
2006: Μαρία Πλυτά, κινηματογραφίστρια, η πρώτη ελληνίδα σκηνοθέτιδα, με 25 ταινίες στο ενεργητικό της. («Τα Αρραβωνιάσματα», «Ο Λουστράκος», «Ο Ανήφορος») (Γεν. 1915)
Πηγή: www.sansimera.gr

***   "Εντελώς Αναξιοπρεπές", παράταση παραστάσεων μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου.:
   * H θεατρική ομάδα «αυτοσχέδια σκηνή» ανεβάζει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «εντελώς αναξιοπρεπές»Το έργο θα παίζεται στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου, καθημερινά εκτός Δευτέρας –Τρίτης.
Η ομάδα διοργανώνει παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « εντελώς αναξιοπρεπές» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι και την Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και αφιέρωμα στον συγγραφέα. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 27 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου. Το αφιέρωμα στον Βασίλη Κατσικονούρη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9 Μαρτίου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής: Mαρία Σκαφιδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Aρετή Κατσούλα
Σκηνικά-κοστούμια: Mαρία Σκαφιδά,
Μουσική επιμέλεια-φωτισμοί: Mαρία Σκαφιδά
Φωτογραφίες : Σοφία Κωστέα
Σκηνοθεσία Βίντεο : Αρετή Κατσούλα
Graphic design: dk design
Διανομή
Δρ.Άρμονυ: Θάνος Συρόπουλος
Σήικερ: Γεωργία Αλιφέρη
Βόιντ: Σπύρος Μουστακαλής
Ζαγκά: Olena Posdnyakova
Μάριος: Xρήστος Βασιλόπουλος
Παρασκευάς: Kώστας Στεργίου
Δις Νατάσα: Kατερίνα Βίγκου
Ο Ιεροκύρηκας: Kώστας Στεργίου
Παπαδόπουλος: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
 

*** ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ των Αρφαρών :
~* Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών στο  Αρφαρά το Σάββατο  2/3/2013 ο Κώστας Μωρόγιώργας .-
*** Καθημερινές  κλοπές σε σπίτια και καλύβια  περιοχής  Αρφαρών καί οχι μόνον καταγράφονται .-
 
*** Σεμινάρια μελισσοκομίας για αρχάριους, θεωρία και πρακτική  :
    Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται τα σεμινάρια μελισσοκομίας ερασιτεχνικού ενδιαφέροντος, στο Νομό Μεσσηνίας, από τον Παναγιώτη Μπρακόπουλο, σε συνεργασία με το Eργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Didaktika.
Ο Παναγιώτης Μπρακόπουλος είναι ένας νέος άνθρωπος που ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία εξαιτίας της αγάπης του για τα μελίσσια από μικρή ηλικία. Τα πρώτα χρόνια αναζήτησε τη γνώση στη Σχολή Μελισσοκομίας του Κτήματος Συγγρού, απ’ όπου και αποφοίτησε. Εφαρμόζοντας πρωτοπόρες ιδέες της σύγχρονης μελισσοκομίας και συνεργαζόμενος πλέον με μέλη της οικογένειάς του, κατάφερε να επιλύσει σημαντικά και δύσκολα, μη εργονομικά προβλήματα στον τομέα του μελισσοκομικού εξοπλισμού, που υπήρχαν στην αγορά για χρόνια. Όλα αυτά βασίστηκαν, επίσης, σε καλοπροαίρετες γνώμες και ιδέες από επαγγελματίες και λάτρεις της μελισσοκομίας.
Μια γεύση για το τι περιλαμβάνουν τα σεμινάρια μελισσοκομίας, που θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου, μας δίνει σήμερα ο Παναγιώτης Μπρακόπουλος μέσω του «Θ».-


*** Ελαιόλαδο: Αναμένεται αύξηση των εξαγωγών το 2013 :
 * Αύξηση των εξαγωγών ελληνικού ελαιολάδου σε αγορές τόσο εντός Ευρώπης, όπως η Γερμανία, όσο και εκτός, όπως η Κίνα, εκτιμά για το 2013 η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πέρυσι, στη μεν Γερμανία οι εξαγωγές ελαιολάδου αυξήθηκαν 24%, στη δε Κίνα 67,5%.
 Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του κλάδου εκτιμούν ότι σημαντική ώθηση στις εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου αναμένεται να δώσει ο ευρωπαϊκός κανονισμός που ψηφίστηκε το 2012, ο οποίος καθιερώνει την αναγραφή στις ετικέτες της φράσης «οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».
 Ήδη, συνεταιρισμοί που παράγουν ελαιόλαδα ΠΟΠ και ομάδες παραγωγών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μετρηθεί η περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε πολυφαινόλες από τα εργαστήρια μέτρησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προσθέσουν στην ετικέτα τους τη συγκεκριμένη φράση, αφού έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγικές τους δυνατότητες και η τιμή τους.
 Δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητας του ελληνικού ελαιολάδου σε πολυφαινόλες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές στη διεθνή αγορά σε σχέση με τα μερίδια που κατέχει η χώρα και οι ανταγωνιστές μας, Ιταλία και Ισπανία, εφόσον φυσικά ο κλάδος αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητες του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού.
 Το ελληνικό ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο πλαίσιο και της διεθνούς έκθεσης τουρισμού IBT που διοργανώνεται την Πέμπτη στο Βερολίνο. Στην έκθεση, μαζί με την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, θα παραστεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, καθώς πρώτη φορά θα συμμετέχει δυναμικά και ο τομέας της ελληνικής γαστρονομίας, με ιδιαίτερο μάλιστα περίπτερο για το ελληνικό ελαιόλαδο.
 Στο πλαίσιο της έκθεσης το Ίδρυμα Αντενάουερ διοργανώνει χωριστή εκδήλωση για τη σχέση του ελληνικού τουρισμού με την ελληνική διατροφή και το ελαιόλαδο.
 Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απευθυνόμενο στις αγορές του εξωτερικού, πρόκειται σύντομα να δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα, ως μέσου ανάδειξης όλων των στοιχείων και πληροφοριών που καθιστούν το ελληνικό προϊόν ως ένα από τα ποιοτικότερα διεθνώς, καθώς και έναν Άτλαντα, που θα περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των χαρακτηριστικών για κάθε ένα από τα προϊόντα ελαιολάδου ΠΟΠ και ΠΓΕ
***  Ηarlem Shake στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα :
 *  Η μόδα του Harlem Shake συνεχίζεται στην Καλαμάτα ...Μετά το Σαββατιάτικο επιτυχημένο ραντεβού στο πάρκινγκ του Νέδοντα , αυτή τη στιγμή περίπου 100 νέοι της Πόλης μας χορεύουν στους ρυθμούς του Harlem Shake στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα !

*** Ο φακός του «Θ» στους δρόμους της Καλαμάτας

* Η ανυπόφορη πραγματικότητα στους δρόμους της Καλαμάτας καταγράφεται σ’ ένα ακόμη φωτογραφικό περίπατο του «Θ».










Πριν, όμως, σας υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, θα σας δώσουμε κάποιες οδηγίες/συμβουλές για να «επιβιώσετε» σε δύσκολες καθημερινές καταστάσεις και να κάνετε το βίο σας πιο άνετο.
Για παράδειγμα, δώστε… ένα μπισκότο. Θυμάστε το διάλογο του Θανάση Βέγγου με τη Φύση στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, κατά τον οποία της πέταξε ένα μπισκότο γιατί ήταν μόνη; Δώστε ένα μπισκότο ή, απλώς, ένα χαμόγελο στο διπλανό σας στο δρόμο, στο φούρναρη που βλέπετε κάθε μέρα, στους συναδέλφους σας που σπάνια μιλάτε. Κάντε την καθημερινότητα πιο φιλική, πιο ανθρώπινη.
Διαλέξτε μέρη που δε θυμίζουν σε τίποτα την πόλη στην οποία ζείτε, που θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι βρίσκεστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα.
Μιλήστε με τους γείτονές σας, τον ένοικο του διπλανού διαμερίσματος, το διαχειριστή της πολυκατοικίας. Πέρα από το κοινωνικό μήνυμα του πράγματος –βλέπε αποξένωση-, το ζήτημα είναι να έχετε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε σε έκτακτες ανάγκες.
Φύγετε απ’ την πόλη! Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γλιτώσετε από τις δύσκολες καταστάσεις της αστικής πραγματικότητας είναι να αποδράσετε, έστω και για λίγο, από αυτή. Μια βόλτα στον Ταϋγετο ή στην παραλία είναι το καλύτερο αγχολυτικό.
Παρ’ όλα αυτά…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
***

ΑΘΛΗΤΙΚΑ γιά  σήμερα :

Ο Καλτσάς ήταν ο ήρωας του αγώνα

Ο Καλτσάς ήταν ο ήρωας του αγώνα



ΒΕΡΟΙΑ  -  ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης   3-1 .- ^
Τα  γκόλ : Ο 23χρονος Καλτσάς - που είχε μπει ως αλλαγή τέσσερα λεπτά πριν φέρει την ισοφάριση - σκόραρε στο 65' και το 92'. Οι «κίτρινοι» είχαν πάρει το προβάδισμα από το 49' με τον Αγγελούδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ολαϊτάν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.-
 









Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπάρμπας, Πέρεθ, Γεωργιάδης, Κόστλι, Καλτσάς - Γιαννιώτας, Παπαστεριανός, Τάτος, Κοέλιο, Αγγελούδης, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος (διαμαρτυρία από τον πάγκο)
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Γεωργιάδης (+90' Μπερτέν), Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Πέρεθ, Ολαϊτάν, Μπαργκάν (61' Καλτσάς), Κόστλι
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ψυχογιός (28' Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Τάτος (90' Τριανταφυλλάκος), Διαμαντάκος (80' Τσοκάνης)

***  Ο Παναθηναϊκός μπορεί Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Φάμπρι :
Ο Φάμπρι πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα και να φτάσει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης μέσω των πλέι-οφ.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ισπανός τεχνικός στο Novasports, απαντώντας και σε ερωτήσεις φιλάθλων:
«Να δούμε τα πράγματα αγώνα με τον αγώνα. Το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος όπως είπα και την Κυριακή στην συνέντευξη Τύπου. Άρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Κέρκυρα που είναι σημαντικό. Να προετοιμαστούμε καλά στην διάρκεια της εβδομάδας. Να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε».
- Ο Παναθηναϊκός δείχνει καλύτερο πρόσωπο, δείχνει να βρίσκει ρυθμό μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα συμφωνείτε;
«Νομίζω ότι η ομάδα ανεβαίνει. Πιστεύω ότι κάθε φορά έχουμε περισσότερο ψυχή ως ομάδα και αυτό φαίνεται και σε αμυντικό αλλά και σε επιθετικό επίπεδο και θα έλεγα ότι η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι οι παίκτες πλέον έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος για να πετύχουν το στόχο τους».
- Στο ματς με την ΑΕΚ δεν μπήκατε καλά στον αγώνα και ανεβήκατε στο δεύτερο μέρος;
«Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέραμε ότι τα πρώτα 20 λεπτά θα ήταν σημαντικά Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με την βοήθεια του κόσμο τους. Νομίζω ότι σταθήκαμε καλά όμως και οριοθετήσαμε τον χώρο μας».
- Παίξατε πιο αμυντικά αρχικά;
«Πιστέψαμε ότι αυτό μας συνέφερε αρχικά. Μετά σαλπάραμε, πετύχαμε το πρώτο γκολ και ήμασταν τυχεροί στην φάση της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν δίκαια νικητές».
- Θεωρείτε ότι οι Βιτόλο, Σο και Ζέκα ήταν τα «κλειδιά» στη νίκη επί της ΑΕΚ; 
«Σημαντικό ρόλο παίζει όλη η ομάδα. Τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Νομίζω ότι η ομάδα είναι δυνατή τόσο στον άξονα όσο και στις πτέρυγες. Πιστεύω ότι κερδίσαμε επειδή οι παίκτες πιέσανε ψηλά όπως ο Γιοκίν και ο Ζέκα και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ τις εύκολες μεταβιβάσεις. Αυτό είναι κάτι που ζητάμε. Το πρώτο γκολ του Βιτόλο είναι αποτέλεσμα της πίεσης μας».
- Ζητάτε από τα αμυντικά χαφ να πατάνε στην περιοχή;
«Το σημαντικό δεν είναι να βρίσκεσαι μόνο σε θέση για γκολ. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στους σωστούς χώρους τη σωστή στιγμή. Ο Βιτόλο διάβασε την φάση και και ήταν εκεί που έπρεπε για να βάλει το γκολ. Βλέπω ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να πάει ψηλά είτε από την άμυνα, είτε από το χώρο του κέντρου και αυτό είναι καλό για μας».
- Εσείς ήρθατε στα μισά της περιόδου και σε μια δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Πως το αντιμετωπίζει αυτό ένας προπονητής;
«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά ένας προπονητής φτάνει σε ένα μέρος και τότε βεβαίως έχει στην διάθεση του κάποιους παίκτες, κάποιες καταστάσεις άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε την μεγαλύτερη απόδοση με όλα αυτά που διαθέτουμε.
» Άρα ουσιαστικά αυτό που πρέπει είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, όλο τον κόσμο σε μια ιδέα παιχνιδιού που έχουμε στο μυαλό μας. Ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο είναι δύσκολο. Είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος και στην αρχή υπήρχαν 4-5 παίκτες που δεν ήξερα αν θα μείνουν στο ρόστερ, αν θα φύγουν και βεβαίως υπήρχε τον Ιανουάριο αυτού του είδους η κατάσταση που είναι αισθητή και στα αποδυτήρια».
- Μα στην προηγούμενη μεγάλη σας νίκη επί του Ατρόμητου έπαιζαν βασικοί οι Βύντρα και Σπυρόπουλος;
«Ναι, ακριβώς. Αλλά το θέμα είναι και σε επίπεδο τακτικής και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Κάτι το οποίο έχει βασικά να κάνει και με την ισορροπία στα αποδυτήρια. Είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Έχουν συναισθήματα και αυτό ήταν σαφές κάποια στιγμή. Τα πράγματα λύθηκαν είμαστε αυτοί που είμαστε τώρα. Συμφωνώ μαζί σας ότι ο Παναθηναϊκός στην διάρκεια της σεζόν όντως ήταν κατώτερος των δυνατοτήτων του. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη και να πάει ακόμα καλύτερα από ότι πάει αυτή τη στιγμή και εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν από την αρχή και να είχα κάνει την προετοιμασία».
- Γιατί όχι ο Τριανταφυλλόπουλος, αντί του Πίντο...
«Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι από τους καλύτερους παίκτες και θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Όταν μιλάω για μέλλον, εννοώ έναν παίκτη που θα μπορεί να σταθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε λίγα χρόνια χωρίς με αυτό να θέλω να πω κάτι κακό για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης με τον οποίο μιλάω καθημερινά, τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, όπως και στους υπόλοιπούς παίκτες της ομάδας αλλά θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσει να αποδείξει όλα όσα έχει τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα».
- Θα θέλατε να μείνετε και του χρόνου και αν ναι με ποιους στόχους;
«Πρέπει να βιώσω το παρών και πρέπει να σκεφτώ μόνο και αποκλειστικά αυτή την περίοδο. Εγώ ήρθα για τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Θα προσπαθήσω να βιώσω αυτές τις στιγμές με την μεγαλύτερη αφοσίωση και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».
- Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην 5η θέση; Και αν μπει στα πλέι οφ μπορεί να βγει η ομάδα πρώτη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Ο πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα. Πλέον είναι αποκλειστικά στα... πόδια μας και μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανέναν άλλο δεν εξαρτάται και αυτό είναι ένα αβαντάζ. Έχουμε τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Θα τα δώσουμε όλα.
» Είμαι σίγουρος ότι αν η ομάδα μπει στα πλέι όφ έχει τις ίδιες δυνατότητες όπως όλοι οι άλλοι να τερματίσει επικεφαλής. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον οποιοδήποτε. Επίσης να σας πω ότι αυτού του είδους οι διοργανώσεις μου αρέσουν πάρα πολύ».
- Έχουν ακουστεί πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα εσείς πλέον αισθάνεται πιο ήρεμος;
«Είμαι ήρεμος. Το βασικό είναι να έχεις την συνείδηση σου ήσυχη. Οι νίκες και τροφοδοτούν και δίνουν ηρεμία. Επίσης να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για τους παίκτες που δουλεύουν καλά και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν και να σας πω ότι σήμερα ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα».
- Θεωρείτε ότι πετύχατε μια προσωπική νίκη;
«Δεν είναι θέμα να βασιστώ στο ένα ή στο άλλο. Στο ποδόσφαιρο τη μια στιγμή είσαι καλός την άλλη κακός. Εγώ χαίρομαι για την Παναθηναϊκή οικογένεια, χαίρομαι που τα πράγματα πάνε καλύτερα. Και όσον αφορά τον εαυτό μου είμαι πολλά χρόνια προπονητής, θα σεβαστώ τους πάντες. Βέβαια πάντα σε κάποιον αρέσει να μιλάνε καλά αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι».
- Είστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, την μεγαλύτερη από αυτές που έχετε δουλέψει. Μιλάτε με παραβολικό τρόπο. Λέτε κάποιες ιστορίες και σας παρεξηγούν, ακούγεται ότι υπήρχε ένταση στα αποδυτήρια και διαψεύδεται. Υπάρχει φήμη μετά τον αποκλεισμό από τον Πλατανιά υπήρχε η διάθεση να σας διώξουν. Μέσα σε δυο μήνες έχετε ζήσει πολλά τρελά πράγματα. Έχετε ξαναζήσει τέτοιες τρελές καταστάσεις μέσα σε δυο μήνες;
«Καταρχήν να πω ότι έχω ένα πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα έτσι πάντα ως τεχνικός είχα το πλεονέκτημα και την τύχη να βρίσκομαι στο περιθώριο. Σεβόμενος πάντα τα όσα λένε οι δημοσιογράφοι εγώ θα έλεγα ότι δεν είχα πολλά προβλήματα και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από τη μέρα που ήρθα κανείς από τον σύλλογο δεν μου μετέδωσε οτιδήποτε το αρνητικό ή αμφέβαλε για μένα. Και αυτό σας το λέω ειλικρινά. Τουλάχιστον από όσο ξέρω.
» Βεβαίως εμφανίστηκαν πράγματα που δεν είναι αλήθεια κιόλας και για αυτό πολλά από αυτά με στεναχωρούν και στεναχωρούν τους ανθρώπους και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά. Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα έχουμε ψηλά το ηθικό μας και η ομάδα αποδεικνύει όσα κάνουμε στην δουλειά μας και αυτό το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα ξέρει πως παίζει, ξέρει τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να μιλούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
- Προσπαθείτε με διάφορους τρόπους να κεντρίσετε το ενδιαφέρων των ποδοσφαιριστών σας, με διάφορα τρικ, ήταν κάτι που κάνατε και στην Ισπανία;
«Όπως έλεγα και πριν είχα ζήσει και στην Ισπανία πλέι οφ με την Γρανάδα, τα οποία ήταν παιχνίδια ζωής ή θανάτου. Αυτό που προσπαθούμε εμείς οι προπονητές είναι να βάλουμε μέσα στο κεφάλι των παικτών οτιδήποτε για να τους κεντρίσουμε, να είναι συγκεντρωμένοι.
» Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να βρούμε διάφορα πράγματα. Έτσι προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ταινία κάποια φιλμ με σημαντικές σκηνές στο ψυχολογικό επίπεδο που υπάρχουν σε ταινίες μαζί με εικόνες από δικά μας παιχνίδια. Και εν γένει με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Οτιδήποτε αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες μας είναι χρήσιμο».
- Ο μονόλογος του Αλ Πατσίνο όμως ταίριαζε κιόλας;
«Ναι, πιστεύω ότι όντως είναι κομμάτι από μια ταινία το οποίο μπορούμε να το παραλληλίσουμε με την πραγματικότητα. Στην ταινία με αυτό το μονόλογο στο έργο ο Άλ Πατσίνο προσπαθούσε να κεντρίσει τους παίκτες του. Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι ομάδα, να παίζουν όλοι για αυτή, να ενεργεί σαν ομάδα, να υπάρχει αλληλεγγύη».
- Όταν ο Φιγκερόα είναι έτοιμος, θα προτιμήσει τον Φιγκερόα ή Τοτσέ ή θα παίξουν μαζί;
«Ο Φιγκερόα είναι ένας παίκτης που ήρθε λίγο τραυματίας. Πρέπει να πω όμως ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά και το τιμ δουλεύει καλά μαζί του για να ανασυνταχθεί. Είναι ένας επαγγελματίας που τα δίνει όλα και την Κυριακή επειδή έλειπε ο Τοτσέ τον βάλαμε στον πάγκο και εκείνος είχε μεγάλη όρεξη να έρθει και να αισθανθεί και πάλι ποδοσφαιριστής. Στο ημίχρονο τον ρώτησα αν ήθελε να παίξει και μου είπε ότι είχε μεγάλη θέληση. Αν και σκεφτήκαμε ότι ήταν κάπως πρώιμο. Αλλά το ματς πήγε καλά και μπήκε τελικά. Διερωτώμαι και εγώ το ίδιο γιατί όχι μαζί και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα».
- Μπορείτε να ξεχωρίσετε τρεις παίκτες από τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ισπανία και αν έχετε ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή από την ακαδημία;
«Καταρχήν δεν είμαι πολύ καιρό εδώ και δεν γνωρίζω καλά την ακαδημία και τους νεαρούς και αυτό το λέω ειλικρινά. Να σας μιλήσω για τους νέους παίκτες στο ρόστερ μας ότι είμαι σίγουρος ότι σε λίγο χρονικό διάστημα σε 2-3 χρόνια και θα μιλήσω για την άμυνα της Εθνικής ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα απαρτίζεται από γκολκίπερ του Παναθηναϊκού από δεξί και αριστερό μπακ από τον Παναθηναϊκό και από σέντερ μπακ από τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν άνετα να παίξουν και σε Ισπανικές ομάδες».
- Είναι περισσότεροι από δυο-τρεις δηλαδή;
«Ναι, ένας από εκείνους που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό άλλωστε παίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Δεν θα έλεγα 1-2 αλλά περισσότεροι και ακόμα και σε μεγάλες ομάδες της Ισπανίας».
- Γνωρίζουμε την συμπάθεια σας για την Ρεάλ, με αφορμή το ματς με την Γιουνάϊτεντ θεωρείται ότι η Ρεάλ μπορεί να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει τον τίτλο και ποια η άποψη σας για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν;
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για την Μπάρτσελόνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Όχι όμως αδύνατα. Περνάει μια κρίση την δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο για την Ρεάλ, πρόκιεται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αλλά νομίζω ότι ο Μουρίνιο ο οποίος ήρθε στο Ισπανικό ποδόσφαιρο ήρθε σε δύσκολη στιγμή. Μια ομάδα με τις δυνατότητες της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα άλλο πρωτάθλημα θα ήταν πρωταθλητής των πάντων αλλά βρέθηκε κόντρα σε μια από τις καλύτερε ομάδες της ιστορίας την Μπαρτσελόνα.
» Όσον αφορά τον αγώνα στην Αγγλία θα είναι σπουδαίος. Πολύ δύσκολος. Πρόκειται για δυο εξαιρετικές ομάδες. Η Μάντσεστερ θα πρέπει να προσέξει να μην δεχθεί αντεπιθέσεις από την Ρεάλ. Γιατί θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάθετες μπαλιές και επιθετικότητα. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει πολύ εύκολο κλέψιμο της μπάλας και γρήγορα να βγει στην κόντρα».
- Για την επιλογή της καλύτερης επέμβασης της αγωνιστικής από τον Ράνταν και την παρουσία των Βιτόλο και Ζέκα στην καλύτερη ενδεκάδα υποστήριξε;
«Για μένα ο Καρνέζης είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης έκανε ένα εξαιρετικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και ο Ζέκα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα και με πειθαρχία σε όλη την διάρκεια του αγώνα».  Newsroom ΔΟΛ
*** ο Δικαστής πρέπει να  είναι  ένας ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

*** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =                            2319 video. -     
 A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        749 video.-   
b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                                  757   video.-     
 c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                                                                  3825   
αναρτήσεις  Βίντεο .-    
***   www.sansimera.gr  www.sansimera.gr  .-
 *** ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**
AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04  Φεβρουαρίου  2013 .-

*** Εθνικό  Αρχαιολ. Μουσείο Αθηνών Κυριακή 04 Φεβρουαρίου με την Περιηγητική Λέσχη  Μεσσήνης :

***  Mια  ημερήσια  εκδρομή με την Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης την Κυριακή  3/3/2013 , με επίσκεψη και ξενάγηση(από  ξεναγό) επί δύωρο , στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών , σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα (ξενάγηση) ," Μηχανισμός των Αντικυθήρων "(πρώτος αναλογικός υπολογιστής πρίν 2500 χρόνια .).,  καί μεσημεριανό πλήρες φαγητό με μουσική διασκέδαση- μουσικό πρόγραμμα , στην αίθουσα Tast Stage  στο Γκάζι (Ιερά οδός καί Πειραιώς ) στην Αθήνα , με το Δημήτρη Μπάση , την Μελίνα Ασλανίδου , τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη .......καί την Νησιώτη Μεσσήνιο Βαγγέλη  Δούβαλη ( μουσικό πρόγραμμα καί τραγούδια ) .....Τετράωρη διασκέδαση 14,30 - 18,30 ώρα .-
Αρχαιολογικό Εθνικό Μουσείο  Αθηνών
Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

*** ΔΙΑΣΚΛΕΔΑΣΗ με  φαγητό  2,00 με  6,00 μ.μ. ώρα στο ΓΚΑΖΙ  στην Αθήνα αίθουσα TAS STAGE Kυριακή 03-03-2013  :
~*0227  Μελίνα Ασλανίδουκαί  Δημήτρης Μπάσης  2013  : :
http://youtu.be/3sR9xdJraSU ,


  ~**0204 ΜΠΑΣΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ 2013: :
http://youtu.be/r-56uPAmwJs ,



 ~**0205 Δημ.  ΜΠΑΣΗΣ καί  Μελ.  ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ Zζωντανά  2013 :
http://youtu.be/KLcCBLQQV0I ,

~**0208  ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ  ΖΩΝΤΑΝΆ 2013  :
http://youtu.be/87AvA5oN2u4   


~**0209   ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΔΟΥΒΑΛΗΣ Ζωντανά 2013:
http://youtu.be/mxw3Vvfpjys ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: