ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  :
***  Παρασκευή 16 Μαρτίου  2012  :
ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΕΧΩ ΕΝΑΝ .. –ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ -

MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
** ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ :
Στη λύπη κράτα....... το δάκρυ
Στον πόνο κράτα...... τη στιγμή
Στη χαρά κράτα............ το γέλιο
Στο θάρρος κράτα.... ....την αντοχή
Στην απόρριψη κράτα ......τις άμυνες
Στην αγάπη κράτα…........... Όχι, στην αγάπη μην κρατάς…
Στην αγάπη δώσ’ τα όλα !!!!!!!!♥♥*

Εγώ την λέξη Σ'~A~Γ~A~Π~Ω,
όταν θα ξεστόμισω,
την λέω γιατί Α-Ι-Σ-Θ-Α-Ν-Ο-Μ-Α-Ι,
και όχι γιατί N-O-M-I-Z-Ω.....♥♥*

*** Το δάκρυ είναι ένα συναίσθημα που γεννιέται από την καρδιά
μπορεί να είναι μια σταγόνα αλλά κάθε σταγόνα κρύβει χίλιες λέξεις....♥♥*

*** Μάθε να ζεις με τα θέλω τις καρδιάς και όχι με τα πρέπει των άλλων,ποτέ μην κλάψεις για κάτι που δεν έχεις άσε τους άλλους να κλαίνε που δεν έχουν εσένα....

*** Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μαζεύουν τα δάκρυα στην ψυχή τους δημιουργώντας εκεί, ήρεμες, ζεστές λίμνες, για να εξακολουθεί να υπάρχει και να κολυμπά στα νερά τους το καθαρό συναίσθημα!!! Είναι ίσως εκείνοι που ξέρουν ν΄αγαπούν πραγματικά...!!!!!♥♥*

*** Αν ένας άνθρωπος θέλει να είναι στη ζωή σου, θα είναι όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, όπως κι αν τα φέρουν οι περιστάσεις, θα είναι απλά εκεί, στις λύπες σου αλλά και στις χαρές σου.. Γιατί όταν κάποιον τον αγαπάς δεν φεύγεις ποτέ από κοντά του..!!

~** Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή, η φίλη.
* Σε όλες, ότι χρώμα επιδερμίδας και αν έχουν, όποιο θεό και αν κοιτούν και ζητούν συγνώμη, όποιο χώμα και αν πατούν αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
* Θα μου πείτε κάθε μέρα δεν πρέπει να τις σεβόμαστε(μας σεβόσαστε);
~ Μα φυσικά

~**
- εγω χωρις εσενα είμαι σαν:
-Fαcebooκ χωρις φίλους
-youtube χωρις μουσικη
-google χωρις αποτελεσματα roll
Βαλτο στον τοιχο των καλυτερων σου φιλων!!!!
~ Αν σου ερθουν 3 πισω εισαι καλος φιλος, αν σου ερθουν 5 εισαι παρα πολυ καλος φιλος, αν σου ερθουν 6 εισαι ο καλυτερος φιλος και αν σου ερθουν 10 Ε καλα εσυ παιδι μ δεν παιζεσε..!

*** Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας :

Το ποντικάκι πάλι μας τα λέει :
*** Στήνονται κάλπες και συνεργασίες εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ
* Περισσότερες από χίλιες κάλπες θα στηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ,την Κυριακή 18 Μαρτίου.
~  Διερευνητικό ραντεβού για τη δυνατότητα ένταξής τους στη ΔΗΜΑΡ έχουν οι έξι βουλευτές που διεγράφησαν από το ΠΑΣΟΚ.
* Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.
  ~ Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
 * Επίσης, ψηφίζουν οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής, οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν, οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ και οι πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.
 ~ Την Πέμπτη, συμμετοχή που θα στέλνει καθαρό μήνυμα επανεκκίνησης ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ με πρωτοβουλία της Κίνησης των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργου Παπαμανώλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή του πρόεδρου Φώτη Κουβέλη, του γραμματέα Σπύρου Λυκούδη, των μελών της Ε.Ε Δημήτρη Χατζησωκράτη, Στέφανου Μπαγεώργου και του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου.
 * Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Αναζητήθηκαν κοινές προγραμματικές θέσεις στο πλαίσιο της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η ΔΗΜΑΡ στη βάση των συλλογικών διαδικασιών και λειτουργιών της θα συζητήσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

*** Ημέρα πένθους στο Βέλγιο
* Τα ραδιόφωνα σίγησαν, οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα και οι Βέλγοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 12:00 Ελλάδας της Παρασκευής, ημέρα πένθους, στη μνήμη των 28 θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε στην ελβετική σήραγγα της Σιερ.
*** Εθνικό πένθος στο Βέλγιο μετά το πολύνεκρο τροχαίο
* Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε, για την Πέμπτη, εθνικό πένθος στη χώρα του, μετά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελβετία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.

*** 9.000 νεκροί στη Συρία μέσα σε ένα χρόνο
* Κάλεσμα στον ΟΗΕ και τη Ρωσία να κινητοποιηθούν για να θέσουν ένα τέλος στην αιματοχυσία απηύθυναν διακόσιες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ένα χρόνο μετά την έναρξη των αντικαθεστωτικών εξεγέρσεων και της αιματηρής καταστολής τους.-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για σήμερα Παρασκευή 16/03/2012 :
~* Για την Α1  στο Ελληνικό Μπασκετ :
Ολυμπιακός  Πειραιώς - Πανιώνιος  73-64 .- ^
Περιστέρι - Παναθηναϊκός  64-97 .- ^

~** Αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου  για την Σούπερ Λίνκ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Άρης Θεσσαλονίκης - ΟΦΗ  Ηρακλείου
 Εργοτέλης - Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ  Αθηνών

 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και άλλα :
** Εκπλήξεις και ανατροπές στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
 * Μόλις εννέα άτομα κατέθεσαν χθες αιτήσεις στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για διεκδίκηση μιας θέσης στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
~ Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων «έκλεισε» χθες το απόγευμα στις 6.00, αλλά η ΝΟΔΕ αρνήθηκε να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων, μετά από εντολή από τα κεντρικά του κόμματος, ότι αυτό θα γίνει συνολικά για όλη την Ελλάδα από Αθήνα.
~ Σύμφωνα, όμως, με έγκυρες πληροφορίες του «Θ», τα πρόσωπα που τελικά αποφάσισαν να καταθέσουν αιτήσεις «έκρυβαν εκπλήξεις» για το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
 ~ Οι υποψηφιότητες που ήταν αναμενόμενες και τελικά κατατέθηκαν χθες, είναι:
-του τέως βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη
-του περιφερειακού συμβούλου Ιωάννη Αδαμόπουλου
-του ιατρού από την Τριφυλία Παναγιώτη Κατσίβελα
-του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Άγγελου Κωτσιόπουλου
-του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου, ιατρού – καρδιολόγου Μανώλη Μάκαρη
-της πρώην νομαρχιακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα και
-του πολιτικού μηχανικού Μίλτου Χρυσομάλλη.
~ Από τις χθεσινές εκπλήξεις ήταν ότι, τελικά, δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα η πρώην υποψήφια Μπέσσυ Πλέτσα και η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη.
~ Τέλος, τα άλλα δύο ονόματα που συμπληρώνουν τους εννέα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι ο πρώην δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος και ο δικηγόρος από την Τριφυλία Παύλος Ιωαννίδης. Της Βίκυς Βετουλάκη

** Γιατροί
~* Ανεπαρκής και δυσλειτουργικός ο ΕΟΠΥΥ
 ~ Δυσλειτουργικό, ανεπαρκή και με τεράστιες ασάφειες χαρακτήρισαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, παρουσιάζοντας συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του, κατά τη διεξαγωγή της ετήσιας γενικής τους συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο ξενοδοχείο «Elite», στην Καλαμάτα.
~ Όπως ανέφερε στο «Θ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Μιχαήλ, στη λίστα του ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να μετέχουν ελάχιστοι γιατροί από το νομό, αλλά και πανελλαδικά μίλησε για ποσοστό 65% εκείνων που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό, πράγμα το οποίο δημιουργεί, επίσης, κόστος και ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.
 ~ Στη συνέλευση των γιατρών έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των ασφαλισμένων, ενώ αποφάσισαν να έχουν και μία συνάντηση με τους φορείς των ασφαλισμένων της πόλης μέσα στο Μάρτιο. «Για τον ΕΟΠΥΥ, τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι δυσλειτουργεί, είναι ανεπαρκής και έχει τεράστιες ασάφειες, όπως επίσης και αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο κόσμος σίγουρα δεν καλύπτεται. Εν τω μεταξύ, εδώ και 10 μέρες περίπου ο υπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα προσλάβει στον ΕΟΠΥΥ τους 5.000 γιατρούς που είχε υποσχεθεί και ότι θα δώσει και 150 επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία του ΙΚΑ. Πάντως, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου σίγουρα κατανοούν τα προβλήματα που έχουν οι ασφαλισμένοι και, πέρα από τις παραστάσεις που έχουν κάνει στο υπουργείο Υγείας και στο διοικητή του ΕΟΠΥΥ, προσπαθούν να βρουν λύσεις, ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται».
 ~* Κοινωνικό Ιατρείο
~ Στην προχθεσινή γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας αποφασίστηκε, επίσης, τα μέλη του να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου που ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας: «O Ιατρικός Σύλλογος πρέπει και θα πρωτοστατήσει στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, καλέσαμε τα μέλη μας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και να προσφέρουν την εθελοντική προσφορά τους. Το Ιατρείο στήνεται, γίνονται μικροεπισκευές και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του μήνα να έχει λειτουργήσει».
 ~* Περί συγχώνευσης  των Νοσοκομείων
~ Σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για συγχώνευση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας: «Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι διεκδικεί πλήρη και αυτόνομη λειτουργία των δύο νοσοκομείων του νομού, λόγω των τοπικών και οδικών συνθηκών που υπάρχουν, μεταξύ των δύο νοσοκομείων. Επίσης, διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση και των δύο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ.- Της Μαρίας Νίκα

*** ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ "Σ" ΚΑΙ "ΔΙΑΣ"
~* Ομάδες περιφρούρησης στο Δήμο Μεσσήνης
 * Το αίτημα δημιουργίας αστυνομικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Σ» επαναφέρει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τα επανειλημμένα και συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.
* Σε συνέντευξη Τύπου χθες αναφέρθηκε στο περιστατικό ξυλοδαρμού και ληστείας πατέρα και γιου στη Βαλύρα και σημείωσε ότι με επιστολή του έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη.
* Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συσταθούν ομάδες περιφρούρησης από εθελοντές, οι οποίοι θα ειδοποιούν τις αρχές, όταν παρατηρούν κάτι ύποπτο.
 ~ Ανασφάλεια
* Αρχικά αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο γραφείο του για το θέμα αυτό και στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τους αντιδημάρχους Γ. Αθανασόπουλο, Α. Ηλιόπουλο, Γ. Στραβόλαιμο, Ν. Φύκιρη, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Μεσσήνης κ. Σαλαντής, καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο έχει συγκροτήσει ο Δήμος.
* Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η κακή οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση μεγάλες ομάδες πληθυσμού του Δήμου, με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας: «Σε όλες τις τοπικές κοινωνίες επικρατεί φόβος και αίσθημα ανασφάλειας. Ο κίνδυνος να ξεσηκωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με αυτοδικία είναι ορατός. Δυστυχώς, η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τον καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 8 πρώην καποδιστριακών Δήμων και εκτείνεται σε 565,58 τ.χλμ.».
* Όπως καταγράφηκε στη σύσκεψη, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού, καθώς τα αστυνομικά τμήματα Κορώνης, Πεταλιδίου, Μελιγαλά και Κοπανακίου δεν έχουν προσωπικό για να επανδρώσουν ούτε περιπολικό. Στο μεταξύ, μέσα στο 2012 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 17 αστυνομικοί και να εισέλθουν στην δύναμη της Μεσσηνίας μόνο 4.
 ~ Σύσταση ομάδων
* Κατά τον κ. Αναστασόπουλο, είναι επιβεβλημένη ανάγκη η δημιουργία ομάδων «Σ» και «ΔΙΑΣ» στην πόλη της Μεσσήνης, η ενίσχυση των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό και η σύσταση ομάδων περιφρούρησης από πολίτες, οι οποίοι θα περιπολούν και θα ειδοποιούν τις αρχές για πιθανά κρούσματα παραβατικότητας. Όπως διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση, οι ομάδες αυτές θα οργανωθούν από τις τοπικές ομάδες παραβατικότητας, όπου προβλέπεται η σύστασή τους.
* «Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αν μη τι άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι ως Πολιτεία να παράσχουμε στους πολίτες μας και τα παιδιά μας το αίσθημα της ασφάλειας. Εξίσου ισχυρή είναι η υποχρέωσή μας προς τους ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά στη γη της υπαίθρου και βοήθησαν στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας, όπου ο κλέφτης ανενόχλητος σπάζει το παράθυρο, μπαίνει στο σπίτι του, τον φιμώνει, τον δέρνει και ληστεύει την πενιχρή του σύνταξη, με την οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Ως Δημοτική Αρχή, κύριο μέλημά μας στην περίοδο που διανύουμε είναι να διασφαλίσουμε τους παράγοντες που προωθούν και ενισχύουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και της περιφέρειας. Ένας από τους καθοριστικούς μοχλούς προσέλκυσης επενδυτών και ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας είναι η ασφάλεια», επισήμανε ο δήμαρχος Μεσσήνης. Της Βίκυς Βετουλάκη  Πηγ΄γ  εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Στάθης Αναστασόπουλος
* Καταγγελία για συνύπαρξη λιγνίτη και τουριστών
~ Διαβούλευση για το νέο χωροταξικό σχέδιο τουρισμού, που ανατρέπει πολλά δεδομένα στο Δήμο Μεσσήνης, θα αρχίσει από σήμερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.
~ Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση στο Δημαρχείο Μεσσήνης με τους φορείς του τουρισμού και τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που επέρχονται από το σχέδιο. Επίσης, την Τρίτη θα είναι βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 * Μέχρι 20 Μαρτίου
~ Χθες ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο διεξαγωγής της διαβούλευσης, σημειώνοντας ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος, καθώς η προθεσμία τελειώνει στις 20 Μαρτίου, για ένα θέμα όπως ο τουρισμός, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης.
~ Μάλιστα, είπε ότι θα αποσταλεί επιστολή στο ΥΠΕΚΑ για την παροχή περισσοτέρων στοιχείων και παράταση στην ημερομηνία της διαβούλευσης.
~ Υπογράμμισε δε ότι το υπό διαβούλευση σχέδιο φέρνει σημαντικές ανατροπές και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, δεδομένου ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει στηρίξει τις ελπίδες του στην τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης: «Στην υπό ψήφιση ΚΥΑ ρυθμίζονται πολλά θέματα που χρειάζονται συζήτηση, όπως ενδεικτικά η αλλαγή της αρτιότητας για ξενοδοχειακή μονάδα από τα 8 στα 20 και 15 στρέμματα, ανάλογα με την κατηγοριοποίηση της περιοχής, καθώς και οι αλλαγές των αποστάσεων από τον αιγιαλό.
~ Επίσης, έντονος είναι ο προβληματισμός για τις διατάξεις του τουρισμού κρουαζιέρας. Θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και το λιμάνι της Καλαμάτας στα λιμάνια προτεραιότητας, καθώς έχει τις υποδομές για εξυπηρέτηση μεγάλων πλοίων και βρίσκεται σε περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα λόγω του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος είναι σε σταθερή τροχιά ανόδου από άποψη επισκεψιμότητας. Αντ’ αυτού, το λιμάνι της Καλαμάτας υποβαθμίζεται στον τομέα αυτό».
 * Εξόρυξη λιγνίτη
~ Επίσης, ο δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τις διατάξεις που αφορούν στις βασικές συγκοινωνιακές υποδομές: «Θα επιθυμούσαμε να γίνει σαφής αναφορά στην προτεραιότητα ανάπτυξης των υφιστάμενων περιφερειακών αεροδρομίων. Παρατηρήσεις έχουμε και στα όσα αναφέρονται για τις χρήσεις γης, όπου χρειάζονται διαφοροποιήσεις. Θέλω, επίσης, να καταγγείλω τη πρόβλεψη που υπάρχει στο σχέδιο για συνύπαρξη δραστηριοτήτων εξόρυξης ορυκτού πλούτου σε τουριστικές περιοχές. Υπάρχει άρθρο που ρητά αναφέρει ότι η άσκηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων δεν μπορεί να αποκλεισθεί, κάτι που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, καθώς αφήνει ανοιχτό “παράθυρο” για τη δημιουργία μονάδας εξόρυξης λιγνίτη στο Χωματερό Φαλάνθη. Θεωρούμε ότι το πνεύμα στο σχέδιο της ΚΥΑ δε συνάδει με τα πραγματικά περιστατικά και προτείνουμε να ξεκαθαρισθεί ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές, όχι μόνο τουριστικά αναπτυγμένες, αλλά και με τουριστικό προσανατολισμό. Εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει ρητά να αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα της γνώμης του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης».
~ O κ. Αναστασόπουλος συμπλήρωσε ότι ζήτημα υπάρχει και με το άρθρο που αναφέρεται στην αναγκαιότητα εναρμόνισης των ΓΠΣ και των ΣΧΟΟΑΠ με το εν λόγω σχέδιο.
~ Τέλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι όλες οι παρατηρήσεις των εμπλεκομένων φορέων και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σταλούν στο υπουργείο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

** Επιτροπή τουριστικής προβολής Καλαμάτας
~* Έντονες αντιδράσεις για το Χωροταξικό
 * Συνεδρίασε εκτάκτως, προχθές, με διευρυμένη σύνθεση, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Τροποποίηση του υπό διαβούλευση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό».
* Μετά από συζήτηση και έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που το ΥΠΕΚΑ προώθησε τη συγκεκριμένη διαδικασία διαβούλευσης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό, με πολύ σημαντικές ελλείψεις σε κρίσιμα θέματα και χωρίς να δίνονται τα απαιτούμενα στοιχεία (π.χ. συνοδευτικοί χάρτες κ.α.), αποφάσισε ομόφωνα να παρέμβει στη διαδικασία διαβούλευσης, με δεδομένο ότι κρίνονται πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι τα όρια αρτιότητας για τη δόμηση τουριστικών καταλυμάτων και ο χαρακτηρισμός λιμανιών ως κατάλληλα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.
 ~ Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
-Να ζητήσει την άμεση συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν (χάρτες, κατηγοριοποιήσεις του εθνικού χώρου κ.λπ.) από το υπό διαβούλευση Σχέδιο του ΥΠΕΚΑ.
-Να δοθεί επιπλέον επαρκής χρόνος διαβούλευσης, μετά την ανάρτηση των νέων στοιχείων, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.
-Να παραμείνουν τα όρια αρτιοτήτων όπως προβλέπονται στο προηγούμενο εγκεκριμένο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό του 2009.
-Την ένταξη του Λιμανιού της Καλαμάτας στην κατηγορία Γ1 – θαλάσσιος τουρισμός, με δεδομένο ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, κάτι που αφορά όλη τη Νότια Πελοπόννησο.
-Να γίνει διόρθωση των χρήσεων γης στο άρθρο 8, ώστε να αποφευχθεί η παράλληλη χρήση γης από αντικρουόμενες δραστηριότητες.
-Στο άρθρο 7 να συμπληρωθεί η αξιοποίηση και των «υφιστάμενων» περιφερειακών αεροδρομίων.
-Η απόφαση της Επιτροπής να σταλεί στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, καθώς και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις πριν από τη λήξη της διαδικασίας διαβούλευσης, που είναι η 20ή Μαρτίου. - Α.Π.

** Δυτική Μάνη
~* Εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης
 * Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης των Μανιατών το 1821, που έγινε χθες στην Καρδαμύλη.
* Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι με την άφιξη στο Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης, της σημαίας των Μανιατών, των ιππέων και καπεταναίων της Ανατολικής Μάνης. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας και ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων.
 ~ Στεφάνια στο Ηρώο κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, ο επισμηναγός κ. Σιαράβας ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Μιχ. Ξυδέας εκπροσωπώντας την Εθνική Αντίσταση και ο μαθητής Σ. Γυφτέας.
* Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
 ~ Στα πυργόσπιτα Μούρτζινων – Τρουπάκηδων
* Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των πυργόσπιτων των Μούρτζινων-Τρουπάκηδων, όπου το 1821 είχαν συναντηθεί οι καπεταναίοι.
* Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρέσβης επί τιμή Ηλίας Κατσαρέας. Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως με την κρίση που διέρχεται η χώρα είναι επιτακτική η ανάδειξη της εθνικής παλιγγενεσίας, «που μας εμπνέει, μας δίνει κουράγιο και μας παραδειγματίζει». Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να γίνει βίωμα το παράδειγμα των προγόνων και ανέφερε το όνομα του Ηλία Σαλαφατίνου από το Οίτυλο, παράδειγμα γενναιότητας, ο οποίος απαρνήθηκε τον τίτλο του αρχιστρατήγου που του απονεμήθηκε και της πολεμικής αποζημίωσης που του δόθηκε. Παρατήρησε, όμως, ότι «σύγχρονος πατριωτισμός είναι να πληρώνουμε τους φόρους και να είμαστε ευσυνείδητοι».
* Ο ομιλητής σημείωσε πως η συμβολή των Μανιατών στον αγώνα χρονολογείται από την Άλωση της Πόλης και μετά. Είπε πως η Μάνη ήταν εργαστήρι συνεχούς άσκησης της εξέγερσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Μανιατών σε κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση, καθώς και ότι οι Μανιάτες ήταν οι μοναδικοί πολεμιστές που φοβούνταν οι Τούρκοι.
* Αναφέρθηκε ακόμη στα περιστατικά που προηγήθηκαν της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, ενώ εξήγησε πως επιλέχθηκε η ημέρα της 25ης Μαρτίου για την έναρξή του με το σκεπτικό της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όσον αφορά στο πού ξεκίνησε η επανάσταση, επικαλούμενος σχετικές πηγές, σημείωσε: «Χωρίς τη Μάνη δε θα κηρυσσόταν η Επανάσταση του ’21 όχι στη Μεσσηνία, αλλά ούτε και στην Πελοπόννησο».
* Μίλησε για την κατάληψη της Καλαμάτας, αλλά και για όλες τις μάχες που συμμετείχαν Μανιάτες οπλαρχηγοί, φθάνοντας έως και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
* Κλείνοντας την ομιλία του, παρατήρησε πως οσάκις παραγνωρίστηκαν οι διεθνείς συσχετισμοί, οι επιπτώσεις ήταν ολέθριες για την Ελλάδα, ενώ είναι επίκαιρα σήμερα τα συνθήματα του κούφιου και ανέξοδου πατριωτισμού. Υπερθεμάτισε δε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «ως πυξίδα να μας καθοδηγεί για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο».
* Ακολούθησε το προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον αγώνα του 1821, αλλά και η αναπαράσταση της συνάντησης των καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους από τους ηθοποιούς του θεατρικού σχήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Ωκύτοπο», υπό τη σκηνοθεσία του Β. Φλώρου, των μελών του Συλλόγου Νεδουσαίων, των οπλαρχηγών, ενώ η Ευτυχία Δημητρακοπούλου, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης ψάλλοντας στροφές από τον εθνικό ύμνο.
* Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία της εκκλησίας, στην Καρδαμύλη, και την παράθεση μικρής δεξίωσης στο Δημαρχείο. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

** Μέτρα της ΔΕΥΑΚ για τη δυσοσμία στη Βέργα
* Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάζεται, ιδιαίτερα κάθε καλοκαιρινή περίοδο, με τη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Βέργας. * Όπως σημείωσε, το φαινόμενο της δυσοσμίας μειώθηκε αισθητά από το μέσον της προηγούμενης τουριστικής σεζόν: «Ήδη, δηλαδή, θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έχει γίνει. Από εκεί και πέρα, ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης που έχει πάρει η επιχείρηση είναι ότι υπάρχουν έτοιμες αναμονές σύνδεσης με την αποχέτευση σε κάποιους δρόμους της Μάνης. Στους δημότες που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί, έχει επιβληθεί τέλος χρήσης υπονόμων. Αν το φαινόμενο εξακολουθήσει να ισχύει, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε ακόμα σκληρότερα μέτρα».  Α.Π.

**  Στις 21 Μαρτίου η Λ. Μενδώνη στην Καλαμάτα
 * Την προσεχή Τετάρτη, 21 Μαρτίου, θα έρθει στην Καλαμάτα η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως έγινε γνωστό από τη Δημοτική Αρχή.
* Κατά την παραμονή της εδώ θα επισκεφθεί το Μέγαρο Χορού, την Αρχαία Θουρία, τα Ακοβίτικα και το Κάστρο. Ακολούθως, θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου και αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, με ιδιαίτερο βάρος σε θέματα που αφορούν στο μέλλον του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ.-
Α.Π.

** Διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
~* Κανένα πρόβλημα από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού
 ~ Ερώτηση για τη μόλυνση του βόρειου τμήματος του Μεσσηνιακού Κόλπου από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.
~ Με αφορμή την ερώτηση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σαράντος Μαρινάκης παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκειά της διαβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ, παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης στην προχθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη μελέτη του έργου επέκτασης και αναβάθμισης της μονάδας, αλλά και την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με το ποσό των 5,3 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 700.000 ευρώ θα είναι από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΚ.
 ~ Αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα καθημερινών εργαστηριακών αναλύσεων που πραγματοποιούνται από την επιχείρηση και υποβάλλονται κάθε έτος στο ΥΠΕΚΑ, η ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων είναι απόλυτα σύμφωνη τόσο με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας όσο και με τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
~ Για τα προβλήματα που υπάρχουν με τον αριθμό εργαζομένων στο Βιολογικό, ο κ. Μαρινάκης τα παραδέχτηκε, αλλά τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
~ Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ερώτηση των κ.κ. Κουβέλη και Τσούκαλη είχε ως εξής: «Το βόρειο τμήμα του Μεσσηνιακού Κόλπου, από τις εκβολές του Παμίσου έως τη Σάνταβα, αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρύπανσης. Η περιοχή επιβαρύνεται από απόβλητα ελαιοτριβείων, ξενοδοχειακών μονάδων και αγροτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, που καταλήγουν στη θάλασσα μέσω ποταμών. Ωστόσο, η κυριότερη πηγή ρύπανσης του Μεσσηνιακού Κόλπου είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας.
~ Με βάση τα δεδομένα των σταθμών μετρήσεων από το 2006 έως το 2010, παρότι η οικολογική κατάσταση του Κόλπου βελτιώθηκε, στην περιοχή του Βιολογικού υποβαθμίστηκε από καλή σε μέτρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σχετικός δείκτης βελτιώνεται με την αυξανόμενη απόσταση από το σημείο εκβολής του Βιολογικού.
~ Σημειώνεται, εξάλλου, ότι, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στο Βιολογικό Καλαμάτας, η μονάδα λειτουργεί χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και με κενά στο προσωπικό, με συνέπεια την ύπαρξη κινδύνων για το περιβάλλον και το Μεσσηνιακό Κόλπο.
~ Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αποτροπή και αποκατάσταση της ανεξέλεγκτης μόλυνσης και ρύπανσης του βορείου τμήματος του Μεσσηνιακού Κόλπου στην περιοχή από τις εκβολές του Παμίσου έως τη Σάνταβα, η οποία επιβαρύνεται κυρίως από τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, η οποία υπολειτουργεί; Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Μεσσηνιακού Κόλπου και των δυτικών ακτών του νομού, που υλοποιήθηκε από το ΕΛΚΕΘΕ από το 2006 έως το 2011;». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

** Πεντακάθαρο το νερό της Καλαμάτας
* ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
 ~ Να ξεδιαλύνει κάθε αμφιβολία σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού της Καλαμάτας επιχείρησε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαράντος Μαρινάκης, μετά την επαναφορά στην επικαιρότητα παλιάς ανάλυσης που έδειχνε, εσφαλμένα, όμως, ότι υπάρχουν σ’ αυτό υψηλές τιμές σε βαρέα μέταλλα και ιδιαίτερα σε νικέλιο.
~ Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης τόνισε ότι, σε ανάλυση για τις χημικές παραμέτρους του νερού το 2010, διαπιστώθηκε: όσον αφορά στο νικέλιο που περιέχει το νερό της Καλαμάτας, αυτό ήταν σε μη ανιχνεύσιμη ποσότητα, δηλαδή πάρα πολύ χαμηλότερα από το ανώτερο όριο που θέτουν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 ~ Παράλληλα, για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών, είπε ότι έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη χημική ανάλυση δειγμάτων του νερού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από πιστοποιημένο εργαστήριο.
~ Σε ό,τι αφορά δε τις βιολογικές αναλύσεις του νερού, σημείωσε ότι αυτές γίνονται τακτικότατα από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.
~ Τέλος, επανέλαβε την απορία του για το γεγονός ότι «ξανάνοιξε» αυτό το θέμα χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και, μάλιστα, λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. -  Α.Π.

** Ενισχύεται το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας
~ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ
 * Συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς το έργο ανακαίνισης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας. Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαρ. Μαρινάκης, θα ενισχυθεί το πρωτεύον δίκτυο που αφορά, κυρίως, στην εγκατάσταση νέων κεντρικών αγωγών, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η πίεση σε σημεία και περιοχές που εμφανίζονται προβλήματα, όπως είναι τα ψηλά σημεία πολυώροφων ακινήτων και συνοικίες της δυτικής πόλης, βόρεια της οδού Αθηνών, όπως η Ράχη και το Φραγκοπήγαδο.
* Παράλληλα, θα γίνει αντικατάσταση τμημάτων κεντρικών αγωγών του υπάρχοντος δικτύου, συνολικού μήκους 3.125 μέτρων, στα οποία εμφανίζεται μεγάλη συχνότητα βλαβών, με αποτέλεσμα τόσο την ταλαιπωρία των δημοτών όσο και την οικονομική τους επιβάρυνση από το κόστος αποκατάστασης και τις απώλειες νερού.
* Εκτός, όμως, από το πρωτεύον δίκτυο, θα ενισχυθεί το δευτερεύον με την αντικατάσταση τμημάτων του υπάρχοντος στα οποία εμφανίζεται μεγάλη συχνότητα βλαβών, ενώ θα επεκταθεί για την εξυπηρέτηση νέων οικοδομών.
* Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πρωτεύοντες αγωγοί 7.550 μέτρων και 3.800 δευτερεύοντες αγωγοί στους δρόμους: παραλιακός δρόμος Διασποράς μέχρι Νέα Είσοδο, Αρχιμήδους, Τροίας, Καρέλια και Αγίου Γεωργίου, Λεΐκων- Περιμετρικός- Πλάκα, προς Κουταλά, Αναλήψεως και Ψαρών στο Λιμάνι, Εθνικού Σταδίου, Λακωνικής και Καλλιπατείρας.
* Στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κατασκευαστούν δίκτυα στους δρόμους: Χίου - Τριών Ναυάρχων – Θεμιστοκλέους- Νέδοντος, περιοχή Αγίου Δημητρίου, ευρύτερης περιοχής γηπέδου Μεσσηνιακού και Καλλιπατείρας, προέκταση Βασιλέως Γεωργίου και ευρύτερης περιοχής, διάσπαρτα τμήματα σε δρόμους του σχεδίου πόλης, όπως Κρήτης, Κανάρη, Κορώνης. -  Α.Π.

** ΟΤΑ
~ Πάσχα χωρίς μισθούς για χιλιάδες υπαλλήλους
 * «Μαύρο Πάσχα» φαίνεται ότι θα περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς, όπως υπολογίζουν δήμαρχοι και συνδικαλιστές, λόγω της αναδρομικής παρακράτησης μισθού (από 1/11/2011) και «αναδρομικής ένταξης» των υπαλλήλων ΟΤΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, θα λάβουν ακόμη και αρνητικό (θα κληθούν, δηλαδή, να βάλουν και από την τσέπη τους) μισθό για τον Απρίλιο (αυτό αναμένεται να κρατήσει μέχρι τον Ιούνιο, αν και μερικοί Δήμοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχουν κάνει την αναδρομική παρακράτηση ή τις κρατήσεις για τα δάνεια του εργαζομένου).
* Το «αναδρομικόν» πλήττει, κυρίως, τους ΥΕ και ΔΕ υπαλλήλους, και κυρίως αυτούς που έχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο Δήμο Πεντέλης, για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, υπάλληλος της Καθαριότητας που έπαιρνε 1.640 ευρώ, με το ενιαίο μισθολόγιο κατέβηκε στα 1.130, με αποτέλεσμα να έχει να λάβει μισθό Απριλίου... 6,5 ευρώ (σ.σ.: δεν του έχουν προστεθεί τα αναλογικά κλιμάκια)!

**  "Γεύση και Μνήμη" στο Πνευματικό Κέντρο
~ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 * Συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Γεύση και Μνήμη». Το πρόγραμμα για τις δύο μέρες έχει ως εξής:
 - Σήμερα, 5.00 - 8.15 μ.μ.
• «Τα Ταξίδια του Σπόρου». Εργαστήριο. Σπόροι, διαφύλαξη, φυσική καλλιέργεια, γεύσεις της περιοχής μας, αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων μας - κομποστοποίηση και «σκουπιδοαισθητική». Εισηγητές: Μυρτώ Φοίφα, εικαστικός - εκπαιδευτικός, Χριστίνα Καραλέκα, καλλιεργήτρια, Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος.
•Διάλειμμα με γλυκά εδέσματα.
•«Μπουκιά και Συγχώριο...». Θεατρικό - ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Παίζουν: Αλέκος Κολλιόπουλος και Εύη Γιαννακοπούλου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαπόγας. Απόσπασμα από το έργο του Μάριου Ποντίκα «Εσωτερικές Ειδήσεις».
•«Σε αναζήτηση της χαμένης γεύσης». Κεντρική ομιλία του Μιχάλη Μερακλή, ομότιμου καθηγητή Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών
•Αλμυρά εδέσματα.
 - Σάββατο, 12.00 - 8.15 μ.μ.
•«Γεύση από τα Λαογραφικά Μουσεία Μεσσηνίας». Εισήγηση: Αριστείδης Δουλαβέρας, επ. καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
•«Βυζαντινών Γεύσεις». Εισήγηση: Θεώνη Κολλυροπούλου, λέκτορας Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
•«Μετάληψη: Ανάμνηση και Κοινωνία». Κεντρική ομιλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.
•Διάλειμμα με αλμυρά εδέσματα.
•«Γεύσεις της καρδιάς μας». Ατομικό, βιωματικό παιχνίδι γεύσης για παιδιά. Εκπαιδευτικοί: Σ. Πλακονούρη, Λ. Καραβά, Ε. Στραβάκου, Α. Χριστοπούλου. Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Ελλάδας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ.ΕΚ.ΠΕ).
•«Ανασκάπτοντας τη Γεύση». Προβολή βίντεο που καταγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας των σχολείων της Μεσσηνίας, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση «Γεύση και Μνήμη». Βιντεοσκοπήσεις: Νίκος Σφακιανάκης.
•«Η Πετρόσουπα». Μουσική παράσταση ενός λαϊκού παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους. Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και Παιδική Χορωδία (70 μέλη) Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης. Μουσική: Στάθης Γυφτάκης.
•Βραβεύσεις έργων των μαθητών της Μεσσηνίας. Αξιολόγηση - παρουσίαση: Γιώργος Ανδρειωμένος, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Τάκης Κατσουλίδης, διαπρεπής ζωγράφος και χαράκτης.
•Διάλειμμα με γλυκά εδέσματα
•Bach (Μπαχ): Η Καντάτα του καφέ. Δύο άριες (τραγουδούν οι: Σιμέλα Εμμανουηλίδου και Κατερίνα Παλαιολόγου).
•Bernstein: La Bonne Cuisine. Μελοποιημένες συνταγές από τον Bernstein (Σιμέλα Εμμανουηλίδου).
•Λ. Πλάτωνος, «Το Χοντρό Μπιζέλι». Ν. Κυπουργός, «Ο Γιαουρτοπόταμος». Δυο τραγούδια από τη «Λιλιπούπολη» (Σιμέλα Εμμανουηλίδου).
•«Αρχαιολογικές Αισθήσεις». Κεντρική ομιλία του Πέτρου Θέμελη, ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
•«Η Μνήμη των Αισθήσεων». Ομιλία - κλείσιμο του Συμποσίου από την Κ. Νάντια Σερεμετάκη, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
•Γλυκά εδέσματα.

**Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
~ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
 * Αρχίζει από φέτος στην Αρχαία Μεσσήνη
 ~ Τη διοργάνωση θεατρικού φεστιβάλ, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, με τίτλο «Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης», επιθυμεί ο Δήμος Μεσσήνης και γι’ αυτό την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος της περιοχής, Στάθης Αναστασόπουλος, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο.
~ Ο Δήμος θέλει να θεσμοθετήσει τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ για φέτος θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 30 Ιουνίου στο «Εκκλησιαστήριο» της Αρχαίας Μεσσήνης. Φορέας υλοποίησης θα είναι το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μεσσήνης «Αρχαία Μεσσήνη».
 ~* Από φέτος
~ Ο κ. Αλεβιζάτος δήλωσε ότι θα στηρίξει την όλη πρωτοβουλία, ενώ ο Δήμος έστειλε και επιστολή στο υπουργείο Παιδείας για την ενημέρωση των σχολείων.
~ Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία με το Σωματείο «Διαζωμα», ενώ φέτος, επειδή ο χρόνος είναι λίγος, η διοργάνωση του φεστιβάλ θα περιορισθεί σε εθνικό επίπεδο, με προσκλήσεις σε μικρό αριθμό σχολείων. Από την επόμενη χρονιά, όμως, στόχος είναι ο χαρακτήρας του να γίνει διεθνής.
~ Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου και των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης και η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
~ «Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του παθητικού συντελεστή για τη διατήρηση του παρελθόντος, αλλά να λειτουργήσει ως ζωογόνος δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα στους νέους μαθητές και σπουδαστές. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το Εκκλησιαστήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος. Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα γνωρίσουν αυτόν το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, θα βιώσουν την ατμόσφαιρα των αρχαίων μνημείων στο πλαίσιο μιας παράστασης αρχαίου δράματος και θα αισθανθούν υπερήφανοι, γιατί θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα πραγματικό αρχαίο θέατρο. Επίσης, μέσα από αυτό το θεσμό οι νέοι θα έλθουν σε επαφή, θα γνωριστούν, θα μοιραστούν εμπειρίες από την ενασχόλησή τους με το αρχαίο δράμα, θα ανακαλύψουν κοινά στοιχεία και θα προβάλλουν τη δουλειά τους», σχολίασε σχετικά ο κ. Αναστασόπουλος.
~ Το φεστιβάλ θα απευθύνεται σε μαθητικές θεατρικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και μαθητές ή φοιτητές από το εξωτερικό. Β.Β.

** Π.Σ. η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ η Μαύρη Θύελλα :
~ «Πονοκέφαλος» για Μπένο το πρόβλημα του Ψυχογιόπουλου
 * ΜΠΗΚΕ Ο ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ… ΜΕ ΙΩΣΗ Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
 ~ Ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα νέα επιφύλασσε η χθεσινή ημέρα για την ομάδα της Καλαμάτας, που πλέον κινείται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το δύσκολο εκτός έδρας κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Ο Γιώργος Μπένος είδε από τη μια πλευρά τον Παναγιώτη Τσιμικλή να ενσωματώνεται, ξεκινώντας με τρέξιμο, έχοντας ταυτόχρονα ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε, και από την άλλη τον νεαρό Καραντζανίδη να δίνει κανονικά το «παρών» λαμβάνοντας μέρος στην προπόνηση. Ωστόσο, από την άλλη, ξεπετάχθηκαν δύο νέοι «πονοκέφαλοι». Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις ως αποτέλεσμα ενός κτυπήματος στο πόδι, από το προχθεσινό φιλικό με αντίπαλο το Δώριο, ακολουθώντας πολύ χαλαρό πρόγραμμα, ενώ ο Βασίλης Αθανασόπουλος τέθηκε εκτός λόγω της ίωσης που τον κράτησε στο κρεβάτι. Ο Μπένος, ο οποίος ξέρει ότι δε θα έχει στη διάθεσή του τον Σωκράτη Κοψαχείλη, ο ακριβής χρόνος επιστροφής του οποίου θα γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες ώρες και ταυτόχρονα γνωρίζει ότι ο Μπλέτσας (έλειπε χθες δικαιολογημένα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως άλλωστε και ο Μπεγέτης) δεν είναι έτοιμος να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο, δε θέλει καν να σκέπτεται το ενδεχόμενο απουσίας των Ψυχογιόπουλου, Αθανασόπουλου. Άλλωστε, με βάση τα όσα έδειξε τις προηγούμενες ημέρες, έχει συμπεριλάβει τους δύο ποδοσφαιριστές στα βασικά πλάνα και μια αρνητική εξέλιξη θα τον υποχρέωνε σε αλλαγή των σχεδίων για την αντιμετώπιση του δύσκολου αγώνα στη Ριζούπολη.
 ~ Χθες δούλεψε για πολλή ώρα, όχι όμως στους ρυθμούς των προηγούμενων 24ώρων, ρίχνοντας όλο το βάρος στο κομμάτι της τακτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η χθεσινή προπόνηση κράτησε περίπου δύο ώρες, με τους ποδοσφαιριστές πάντως να μην καταπονούνται ιδιαίτερα έντονα, μιας και η κούραση των «δυνατών» προπονήσεων που προηγήθηκαν έκανε αναγκαία την πτώση της έντασης. Η τελευταία προπόνηση, που θα γίνει σήμερα στη 1.00 στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», εκεί όπου άλλωστε είναι τα τελευταία ραντεβού της Καλαμάτας, μιας και το Δημοτικό Στάδιο έχει κριθεί ακατάλληλο από το τεχνικό τιμ, θα δώσει απαντήσεις αναφορικά με τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, αλλά και τις όποιες αλλαγές στο μέτωπο τακτικής κάνει ο Μπένος. Η δυναμική του αντιπάλου ενδεχομένως να τον υποχρεώσει σε συντηρητική αντιμετώπιση του ματς, όμως δε θα πρέπει να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί η ομάδα πιο επιθετικά, σε σχέση με προηγούμενα ματς.
 ~* Διαιτητής από την Κέρκυρα
 ~ Τον αγώνα της Ριζούπολης ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Πουλήμας από το Σύνδεσμο της Κέρκυρας, με βοηθούς τους Μπαλή (Κέρκυρας) και Γουργιώτη (Ανατ. Αττικής).
 ~ Η απουσία Μπιστικέα φούντωσε τη φημολογία περί αποχώρησής του
* Η απουσία του Γιώργου Μπιστικέα από τις δύο τελευταίες προπονήσεις έδωσε πάτημα στη φημολογία και τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί ή να απομακρύνεται από την ομάδα της Καλαμάτας και το πόστο του γενικού αρχηγού. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν υφίσταται, με τον κ. Μπιστικέα να μένει σπίτι εξαιτίας του ατυχήματος που είχε, αλλά και να ετοιμάζεται να επιστρέψει δριμύτερος στα καθήκοντά του, εκτός κι αν τελικά τα σενάρια γίνουν πραγματικότητα.-  Του Νίκου Μπαλόπουλου

** Μαστορέας: Mας έλειψε η τύχη
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 * Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Ολυμπιακό Καλαμάτας το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας και ο αποκλεισμός στη διαδικασία των πέναλτι από την Κυπαρισσία. Από τη μια πλευρά υπήρξε η εξαιρετική εμφάνιση και η μεγάλη προσπάθεια των «ερυθρολεύκων», που θα μπορούσε να συνδυαστεί με το θετικό αποτέλεσμα και από την άλλη ο αποκλεισμός στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Καλαμάτας, Ηλίας Μαστορέας, δε θα μπορούσε παρά να εκφράσει την ικανοποίησή του, αλλά και φανερώσει την «γλυκιά πίκρα» που άφησε η εξέλιξη της αναμέτρησης: «Πράγματι μας άφησε μια γλυκιά πίκρα ο δεύτερος ημιτελικός και το λέω αυτό γιατί θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε αυτοί που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο στον τελικό του θεσμού. Εάν το πιστεύαμε λίγο παραπάνω, ίσως και να παίρναμε το θετικό αποτέλεσμα. Τα παιδιά στάθηκαν εξαιρετικά, είχαμε ευκαιρίες, όπως είχε και η Κυπαρισσία, όμως θεωρώ ότι εν τέλει μας έλειψε στο συγκεκριμένο αγώνα η τύχη, την οποία είχαμε πριν από λίγο καιρό στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος. Εύχομαι στις ομάδες που θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου, να προσφέρουν καλό θέαμα, έτσι ώστε να χαρεί ο κόσμος, που πιστεύω ότι θα είναι πολύς, ο οποίος θα βρεθεί στον τελικό», επισήμανε ο ικανότατος τεχνικός των ερυθρολεύκων, που αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα, η οποία βρίσκεται πλέον τον Ολυμπιακό σ’ ένα πιο χαλαρό τέμπο: «Στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στις αγωνιστικές που απομένουν, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια. Είναι θετικό ως στοιχείο ότι δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα και ως εκ τούτου μας δίνει την ευκαιρία να πετύχουμε σ’ όλα τα παραπάνω», δήλωσε ο κ. Μαστορέας, που δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα εν όψει του ερχόμενου αγώνα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Αίαντα, που διεξάγεται αύριο το απόγευμα. Ν. Μπ.

** Μπέλι: Η πρόκριση ανήκει σε όλους
~ ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
* Ο Αλέξανδρος Μπέλι ήταν ο «ήρωας» της πρόκρισης του ΑΟ Κυπαρισσίας στον ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Ολυμπιακό, με 3-1 στα πέναλτι. Τρεις αποκρούσεις στη «ρώσικη ρουλέτα» αποτελεί αναμφισβήτητα εκπληκτική επίδοση και όνειρο για κάθε τερματοφύλακα... Αν και από μετριοφροσύνη ο ίδιος λέει ότι απλώς …«έτυχε», η αλήθεια είναι ότι τα πέναλτι είναι τακτικό αντικείμενο προπόνησης στον ΑΟΚ, ενώ ο Αλέξανδρος από πέρυσι είχε δείξει την …κλίση του, αποκρούοντας 1 στα 3 και μαζί με την προχθεσινή του συγκομιδή έφτιαξε ένα εντυπωσιακό κλάσμα επιτυχίας 4/6! Την Τετάρτη συνειδητά έπεσε στη σωστή γωνία, έχοντας δει παλιότερες εκτελέσεις του Γιαννούσι και του Αργάνη, ενώ το ένστικτό του τον οδήγησε και πάλι αριστερά στο σουτ του Τζίφα, χαρίζοντας στον ΑΟΚ μια ιστορική πρόκριση. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα πέναλτι που απέκρουσα, αλλά η προσπάθεια είναι συλλογική και η πρόκριση ανήκει σε όλους. Είναι σημαντικό ότι η Κυπαρισσία κατάφερε να ξαναπάει σε τελικό μετά από 24 χρόνια» τονίζει ο 22χρονος τερματοφύλακας του ΑΟΚ που μαζί με τους συμπαίκτες του δικαιούνται να ονειρεύονται ακόμα και την κατάκτηση του τροπαίου: «Η Εράνη είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα, με πιο έμπειρους παίκτες, αλλά ο τελικός είναι μόνο ένα παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Με πάθος και τύχη ίσως να τα καταφέρουμε» είναι το σχόλιο του Αλέξανδρου Μπέλι.

**  ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
~* Γρηγορακάκης: Τρόπαιο κυπέλλου και παραμονή στη Δ’ για 100% επιτυχία…
 ~ Ο Μιχάλης Γρηγορακάκης έβαλε τις βάσεις για να προκριθεί η Εράνη στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, ανοίγοντας το σκορ στον προχθεσινό ημιτελικό με τον Πάμισο που έληξε 2-1 υπέρ των Φιλιατρινών. Ο έμπειρος Λάκωνας μέσος που πέρυσι κέρδισε το πρωτάθλημα με τη Μαύρη Θύελλα, έχει το δικαίωμα να προβάρει στο μυαλό του την ώρα που θα σηκώνει και το τρόπαιο του κυπέλλου της ΕΠΣΜ…
 ~ Ο ίδιος θεωρεί δίκαιη την παρουσία της Εράνης στον επικείμενο μεγάλο τελικό, δηλώνοντας στο «Θ» τα εξής: «Δεν παίξαμε πολύ καλά την Τετάρτη, όπως σε άλλα παιχνίδια φέτος, αλλά η πρόκρισή μας ήταν δίκαιη, έστω κι αν είχε λίγη τύχη, αφού το 2ο γκολ ήρθε στο 90’ και ο Πάμισος είχε χάσει μια-δυό ευκαιρίες μετά το 1-1 για να πάρει προβάδισμα.
 ~ Αξίζαμε την πρόκριση στον τελικό, αφού είμαστε καλύτερη ομάδα, όπως έχουμε αποδείξει και στα πέντε παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, που έχουμε δώσει με τον Πάμισο, χωρίς να έχουμε χάσει σε κανένα.
 ~ Θα έλεγα ότι η απόδοσή μας στον ημιτελικό έφτασε για να κερδίσουμε, καθώς δημιουργήσαμε ευκαιρίες και αξιοποιήσαμε όσες χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση.
 ~ Τώρα αυτό που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και αυτό είναι φυσικά ο σκοπός κάθε ποδοσφαιριστή, γιατί έτσι αισθάνεσαι ότι δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι της χρονιάς.
 ~ Πρωταρχικός στόχος παραμένει φυσικά το να παραμείνουμε στη Δ’ Εθνική και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πιστεύω ότι θα τα πετύχουμε και τα δύο κι έτσι η σεζόν θα είναι 100% επιτυχημένη».
 ~* Ώρα Κεφαλλονιάς (Κυριακή, 2 μ.μ.)
 ~ Πριν τον μεγάλο τελικό πάντως προέχουν οι «μάχες» για το πρωτάθλημα με πιο κοντινή την κυριακάτικη αναμέτρηση στην Κεφαλλονιά. Οι Φιλιατρινοί θα ταξιδέψουν από αύριο στο νησί του Ιονίου για τον αγώνα με τον ΑΟ Εικοσιμία που θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. την Κυριακή. Ο προπονητής, Νίκος Κακαλέτρης, δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τραυματία Δήμο Νινιό, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Ηλίας Ντινιώτης και Σάκης Διονυσόπουλος.
 ~ Χθες οι «πράσινοι» είχαν ρεπό, ενώ σήμερα και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στο γήπεδο της Κυπαρισσίας προκειμένου να εξοικειωθούν με το συνθετικό χλοοτάπητα που θα συναντήσουν στην Κεφαλλονιά.
 ~ «Πάμε για το 3ποντο. Δεν είναι εύκολο το έργο μας, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς από ομάδες που έχουν ήδη πέσει» είναι το σχόλιο του Μιχάλη Γρηγορακάκη για το παιχνίδι της Κυριακής.
 ~* Διαιτητές Αιτωλοακαρνανίας
 * Τον αγώνα ΑΟ Εικοσιμία-Εράνη θα διευθύνει μεθαύριο ο Βαγγέλης Τσιρώνης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, απ’ όπου προέρχονται και οι βοηθοί του Λευτέρης Τσικνάς και Γιώργος Σπυριδόπουλος (παρατηρητής ο Νίκος Ρουμπάνης-ΕΠΣ Ηλείας). Χ.Ε.-

** 3ο Ημίχρονο

~ Τελικός στην Τριφυλία; Γιατί όχι;
 * Εράνη και ΑΟ Κυπαρισσίας ήταν οι κερδισμένοι των προχθεσινών ημιτελικών. Αμφότερες από την Τριφυλία, δε βλέπω το λόγο να μην φιλοξενηθεί η μεγάλη γιορτή του κυπέλλου Μεσσηνίας σε γήπεδο της περιοχής, αντί για την Καλαμάτα. Και πολύ περισσότερο κόσμο θα έχει στις κερκίδες και οι ομάδες θα γλιτώσουν από ένα σημαντικό μέρος των εξόδων. Επιπλέον γιατί να μη δοθεί και στην «περιφέρεια» η ευκαιρία να γευθεί μια διοργάνωση-γιορτή;
 * Η επιλογή της έδρας είναι ίσως το μεγαλύτερο «αγκάθι», αλλά αν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να βρεθεί λύση και σε αυτό. Για παράδειγμα με κλήρωση μπορεί να αποφασιστεί Κυπαρισσία ή Φιλιατρά, ενώ η λύση των Γαργαλιάνων θα ήταν θεωρητικά η «μέση», αν είχε κερκίδες όμως;
 * Ας το δουν σοβαρά το θέμα η διοργανώτρια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων…
 ~* Το μυαλό στα Φιλιατρά ο Αντώνης
 * Ο Αντώνης Σταθόπουλος αγωνίστηκε την Τετάρτη στο Παναρρήτι στον αγώνα της παιδικής ομάδας της 9ης Περιφέρειας με την αντίστοιχη της 8ης (Αχαΐα, Ηλεία κτλ.). Παρά την απογοήτευση του αποκλεισμού, το μυαλό του 14χρονου ποδοσφαιριστή ήταν όμως αμέσως μετά το φινάλε, στη «μάχη» της Εράνης Φιλιατρών με τον Πάμισο και η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό του κυπέλλου επανέφερε κάπως τις συναισθηματικές ισορροπίες…
 ~* Το «χαλί» των Φιλιατρών…
 ~ Μην παρεξηγηθώ, δε γράφω το συγκεκριμένο σχόλιο για να το προτείνω για έδρα του τελικού, απλώς μεταφέρω τον εντυπωσιασμό όσων πάτησαν και είδαν προχθές τον αγωνιστικό χώρο του παλιού γηπέδου Φιλιατρών. Πραγματικό χαλί και μοιραία η σύγκριση με το …χάλι του Σταδίου της Καλαμάτας και της Μεσσήνης…
 ~ Τη συντήρηση του γηπέδου Φιλιατρών επιμελείται η διοίκηση της Εράνης και καλό θα είναι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας να έχει μια επαφή μαζί της, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας…
 ~* Ο Ασημακόπουλος στη «ρεβάνς» Κυπέλλου στα Φιλιατρά…
 ~ Πολύ στενά παρακολουθεί ο παλαίμαχος του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και προπονητής διαφόρων μεσσηνιακών ομάδων, Κώστας Ασημακόπουλος, τον Πάμισο Μεσσήνης και την Εράνη Φιλιατρών. Μετά το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων για τον 6ο όμιλο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, παρακολούθησε και τον προχθεσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, που διεξήχθη στα Φιλιατρά. Ο κ. Ασημακόπουλος με το έμπειρο μάτι του φαίνεται πως «ακτινογραφεί» ποδοσφαιριστές των δύο μεσσηνιακών ομάδων.
 ~* Συνάδελφοι αλλά «αντίπαλοι» για 90 λεπτά…
 *  Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα – ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, Εράνης Φιλιατρών – Παμίσου Μεσσήνης, το μέλος της διοίκησης της φιλιατρινής ομάδας, Παναγιώτης Τσαμούρης και ο πρόεδρος των «πρασίνων» της Μεσσήνης, Γιώργος Πετρουλάκης.
 *  Αμφότεροι εργάζονται στο ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, αλλά βρέθηκαν «αντίπαλοι» για 90 λεπτά, με τον κ. Τσαμούρη να πανηγυρίζει τη νίκη - πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Στην παρέα τους διακρίναμε και τον αντιπρόεδρο του Παμίσου Μεσσήνης, Ανδρέα Βίγλα.
 ~* Ο Θάνος Καράμπελας στους παλαίμαχους Μεσσηνιακού
 ~ Στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου εντάχθηκε ο Θάνος Καράμπελας, γνωστός δικηγόρος και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης, όπως μας ανέφερε πρόσφατα ο προπονητής της ομάδας παλαιμάχων των «πρασίνων» Γιώργος Νινιός. Ο Καράμπελας είναι γιος του παλιού παράγοντα του Μεσσηνιακού, Δημήτρη Καράμπελα. Ακόμη, συνεργάτης του προπονητή Γιώργου Νινιού ορίστηκε ο Λάκης Μισέρος.
 ~ Ο Μεσσηνιακός θα συμμετάσχει και στο 8ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, στοχεύοντας ξανά στην κατάκτηση του τίτλου.
 ~* Μεγάλη «ρέντα» προπονητής ομάδας Β΄ Τοπικής…
 ~ Μεγάλη «ρέντα» έχει προπονητής ομάδας της Β΄ Τοπικής σε τυχερά παιχνίδια και το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει σημαντικά ποσά. Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε και άλλα πολλά…
 ~* Χρόνια πολλά, Κώστα
 * Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Μεσσήνιος (κατάγεται από το Μάνεσι) επιθετικός του Βύζαντα Μεγάρων, Κώστας Ηλιόπουλος. Έκλεισε τα 23 του χρόνια και δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να τα εκατοστήσει.
 ~* Έτσι πάει μπροστά το μεσσηνιακό βόλεϊ!
 * Κάτι παραπάνω από αξιέπαινη είναι η απόφαση των καλαματιανών σωματείων βόλεϊ να συμμετάσχουν αύριο σε τουρνουά ακαδημιών. Η ανταπόκριση θα είναι καθολική, καθώς θα λάβουν μέρος παιδιά από τη ΓΕΜ, τον Ακρίτα, τον Μεσσηνιακό και το ΝΟΚ.
 * Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ιδέα ανήκει στον προπονητή της «νέας» Καλαμάτα βόλεϊ, Κώστα Κουτράκη και τον έφορο του Ακρίτα, Χρήστο Δροσινό και μάλιστα παιδιά από τα δύο σωματεία είχαν λάβει μέρος τον περασμένο μήνα σε τουρνουά στην Αθήνα.
 * Το αυριανό «προσκλητήριο» στο Κλειστό της Παραλίας είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και αφορά αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1997 έως το 2004.
 ~* Στην προεθνική κορασίδων η Καρακύκλα
 ~ Σε συνέχεια των ευχάριστων νέων από το βόλεϊ πάντως έρχεται και η είδηση της πρόσκλησης της Σοφίας Καρακύκλα στη συγκεντρωτική για την προεθνική κορασίδων. Θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα κατά τις διακοπές του Πάσχα, με ευθύνη του περιφερειακού προπονητή Σταύρου Γεράνιου. Η Καρακύλκα δεν είναι η μοναδική παίκτρια που καλείται από τον Ακρίτα, καθώς ο κ. Γεράνιος έχει επιλέξει και την Πατρίτσια Γκομούλκα (και οι δύο είχαν συμμετάσχει και πέρυσι), ωστόσο η Πολωνικής καταγωγής 15χρονη βολεϊμπολίστρια βρίσκεται πλέον στη χώρα της και είναι δύσκολο να ανταποκριθεί.

**


    ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
 ** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
 ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
 ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
 ~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
 ** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  ,
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012  .-
** ΘΕΣΕΙΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :
** ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


* Αυτό πρέπει να είναι το μοναδικό σύνθημα μέχρι τις εκλογές ! Γιατί δεν έχουμε μόνο τους 300 προδότες άλλα έχουμε και τους Έλληνες επιφανειακούς πολίτες οι οποίοι γίνονται επικίνδυνοι κάτω από την πίεση της ψυχολογίας της μάζας!! Ο ΜΑΛΑΚΑΣ είναι επικίνδυνος για την πατρίδα παλικάρια , σταματήστε να βλέπετε ήρωες ,επαναστάτες και παιδιά του λαού γιατί δεν πρόκειται για έργο με το Ξανθοπουλο άλλα για την πατρίδα σας!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!! Τώρα αν δεν χαμπαριαζεις γιατί είναι απογορευτικο να ΞΥΠΝΑΝΕ κάποιοι μετά από δεκαετίες στην βουλή ,αν δεν .....βλέπεις πόσο εύκολα η μάζα επηρεάζετε επικοινωνιακά και θέλει να παραδώσει τα ηνία σε νέους υποτιθέμενους επαναστάτες τότε αγαπημένε μου
χρήστη θα πρέπει να κατανοήσεις οτι είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ. Δεν έχω φτιάξει αυτό το μπλοκ για να έχω επισκεψιμοτητα ,χέστηκα αν πέσεις και στους 5 ανθρώπους την ήμερα ,τουλάχιστον θα έχω κάνει το έργο μου θα έχω αφυπνίσει 5 ανθρώπους!Μην ξαναπατήσετε εδώ μέσα όλοι όσοι θέλετε να υπερασπίζετε συμφέροντα και να επηρεάζετε με τα σχόλια σας το κοινό μας!! Δεν υπάρχει χώρος πια για προδότες μέσα στα κατοχικά νεα,δεν υπάρχει χώρος για μαλάκες !! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Και για να ξεκαθαρίσω και την πολιτική μας θέση.Έχουμε ξεκάθαρα φωνάξει με πρόσωπο και οχι ανώνυμα ότι δεν πιστεύουμε ότι η λύση στην επίθεση κατά του ανθρώπου θα μπορεί να είναι πολιτική μιας και γνωρίζουμε ότι το γρανάζι και το οικοδόμημα της πολιτικής είναι όλο σάπιο. Αν όμως αναγκαζόμαστε να τηρήσουμε το δικαίωμα ψήφου ώστε να βοηθήσουμε την πατρίδα είναι σίγουρο οτι ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300. Εγώ προσωπικά θα ψηφίσω το Πατριωτικό Μέτωπο του Στρατηγού Βιτάλη με το απλό εξής σκεπτικό..
~ Αν μια στο τρισεκατομμύριο βγει και αυτός σκάρτος προτιμώ να με γαμήσει ένας άντρας παρά να με παίρνουν κολοφερατζα λουλουδες που δεν υπηρέτησαν την πατρίδα πότε και με κανένα μέσω!!!
 * Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΞΥΠΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ...ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΕΙΣ ΕΛΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!!
** Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό τάγμα πεζικού .Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα ,αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν .Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς .Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα ,ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί ,αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό .
~ Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται ,όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε .Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη , αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό . Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή.Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Ανθρωπος..
~ Οι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου .Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου .Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τουρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ . ..
~ Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο, και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη.
** ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....
-Γιατί αλλάζεις άνθρωπέ μου συνέχεια κανάλια;;; με ζάλισες...
-Εεε... να δούμε καμιά είδηση...
-Γιατί στο άλλο κανάλι τι έβλεπες;;; ειδήσεις δεν έβλεπες;;
-Να δούμε τι λένε και τα άλλα κανάλια....
-Δηλαδή τι φαντάζεσαι, ότι θ' αλλάξεις κανάλι και ξαφνικά εκεί που άκουγες (στο ΜΕΓΚΑ φερ' ειπείν) ότι έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, μόλις το γυρίσεις στον ΑΝΤ1 θα γίνουν οι άνεργοι πεντακόσιες χιλιάδες;;;
-Όχι ρε παιδί μου ν' ακούσουμε μια άλλη άποψη....
-Δηλαδή τι να σου πει η άλλη άποψη.... γεια σου Θανάση, μην ακούς τι σου λέγανε στα άλλα κανάλια το κράτος μας είναι το πλουσιότερο στον κόσμο και σου το κρύβουν οι άλλοι, να μη σου 'ρθει απότομα;;; αυτό νομίζεις ότι θ' ακούσεις;;;
-Και όμως κυρία μου, αυτό είπαν σ' ένα κανάλι τις προάλλες.... ότι η Ελλάδα είναι το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο...
-Σε αισθήματα;;;
-Κορόιδευε εσύ αν είναι αλήθεια;;;;
-Αν είναι αλήθεια τότε θα κλείσουμε εισιτήρια να πάμε στο νησί του Πάσχα που το έχω απωθημένο, να πάρουμε μια παραθαλάσσια έπαυλη στη Σκιάθο, ξέρεις δίπλα από τον Αμπράμοβιτς που μας το παίζει κάποιος....α το σκάφος μη ξεχάσεις να είναι μεγαλύτερο από το δικό του εντάξει;;;;
-Λέγε εσύ λέγε....
-Τι λες βρε ούζο, που κάθεσαι και βλέπεις όλα τα περιθωριακά κανάλια, που για να πιάσουνε πελατεία λένε όλα τα απίθανα πράγματα και τους ακούτε με ανοιχτά τα στόματα....
-Εγώ πιστεύω ότι μας κρύβουν την αλήθεια...
-Συμφωνώ.....αλλά δεν θα σου την πει ο Χίος πίστεψέ με....όχι και ο Χίος....έλεος!!!!!!!!!!!Μαρία Πάτση , Αναρτήθηκε από aria patsi... 2012 .-
** Μάθε να σιωπάς.Μην αφήνεις να βλέπουν οι άλλοι τι κρατάς στα χέρια σου. Δουλεύεις για τον Αόρατο. Ας είναι και το έργο σου αόρατο. Όταν σκορπίζει κανείς γύρω του ψίχουλα, μαζεύονται τα πουλιά που στέλνει ο διάβολος, λένε οι άγιοι. Πρόσεξε την αυτοϊκανοποίηση. Γι'αυτό οι άγιοι δίνουν την συμβουλή: Να ενεργείς με διάκριση.Βρίσκεσαι κάπου και σου προσφέρουν κάτι. Διάλεξε το μικρότερο κομμάτι. Αν, όμως, κάποιος ή κάποιοι βλέπουν τι θα κάνεις, τότε προτίμησε ν'ακολουθήσεις τη μέση οδό που θα προκαλούσε την πιο μικρή αίσθηση στους άλλους.
* Προσπάθησε, δηλαδή, με κάθε τρόπο να μένεις αφανής. Να περνάς όσο πιο πολύ μπορείς απαρατήρητος.Να το έχεις αυτό σαν ένα κανόνα πάντοτε. Μη μιλάς για τον εαυτό σου, πώς κοιμήθηκες, τι ονειρεύτηκες, τι σου συνέβη. Μη λες τη γνώμη σου ευκαίρως ακαίρως χωρίς να ρωτηθείς. Μην κάνεις λόγο για τις ανάγκες σου και τις υποθέσεις σου. Όταν διαρκώς μιλάς γι'αυτά, τρέφεις απλούστατα τον ναρκισσισμό σου με την αυτοαπασχόλησή σου."
~ Μάθε να γίνεσαι αόρατος!
** - Ο λόγος του Θεού ταυτίζεται με τη σωτηρία του ανθρώπου γιατί η αποδοχή και εφαρμογή του οδηγεί στη σωτηρία,ενώ η αμέλεια στο λόγο Του πληρώνεται με τίμημα πανάκριβο.Δεν είναι ο Θεός που τιμωρεί τον άνθρωπο,είναι ο άνθρωπος που αυτοτιμωρείται και βασανίζει τον εαυτό του στερώντας τον από την αλήθεια.Η άρνηση του Θεού είναι άρνηση αυτού του ιδίου του ανθρώπου.

** Γιατί προσεύχομαι ...
 ~ Γιατί η ζωή μου ολόκληρη βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Γιατί με τη θέλησή Του υπάρχω, ζω και αναπνέω.
~ Γιατί η προσευχή είναι επικοινωνία με τον Θεό, με την υπέρτατη Αγάπη, μέσα από την οποία αντλώ δύναμη να ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία και να μοιράζω φωτεινά χαμόγελα γύρω μου.
~ Γιατί ο Θεός είναι ο φίλος μου ο αληθινός, που έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε για μένα! Και γι’ α...

** Θεε μου....
~ Τι όμορφος που είναι ο κόσμος Σου; πόσο υπέροχα ζωγράφισες τη φύση; με τι σοφία δημιούργησες τον άνθρωπο; του έδωσες καρδιά και νού και δυο χέρια ν'αγκαλιάζει..
~ Ο κόσμος σου αλληλοσυμπληρώνεται μαγικά.
~ Το νερό σβήνει τη φωτιά,το καλό διώχνει το κακό,το γέλιο ξετρυπώνει μέσα απο κάθε κλάμα.
~ Ακόμα και τα δάκρυα είναι υγρά διαμάντια.Κάποτε Θεέ μου Σου υποσχέθηκα οτι θα Σου αποδείξω πόσο πολύ θέλω να ζήσω,πόσο πολύ θέλω να μείνω στ'όνειρό Σου, να μη ξυπνήσεις για εμένα ακόμη.
** Από 10 έως 20 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους μέχρι τέλος του έτους από τη φορολόγηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας της Κύπρου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Xρυσόστομος. Η συμφωνία εγκρίθηκε προχθές από Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα από την Ιερά Σύνοδο. Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι η Εκκλησία θα προχωρήσει σε 2-3 πωλήσεις ακίνητης περιουσίας καθώς και σε άλλες επενδύσεις «για το καλό του τόπου». Προσέθεσε δε ότι «μας ενδιαφέρει αυτός ο τόπος να βγει από την οικονομική δυσχέρεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».-
** Η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον, τα συνεχή χαράτσια και οι φόροι, η ανεργία και οιπερικοπές μισθών, οπλίζουν το χέρι των πολιτών που δηλώνουν έτοιμοι να ξεσπάσουν με την πρώτη ευκαιρία στους πολιτικούς.
~ Αντιδράσεις όπως οι επιθέσεις με αυγά, γιαούρτια, ακόμα και η χειροδικία εις βάρος των πολιτικών, θεωρούνται από αρκετούς «αποτελεσματικές πρακτικές».-
**

Lefkada from Giannis Eystratiades on Vimeo.

** ΑΕΤΟΣ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  : ~*** ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ : http://youtu.be/3Zc55-701bE  ,



http://vimeo.com/12657380

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: