ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  ....
~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας ...

 
 
 
 ~3 Δεκεμβρίου
Προφήτου Σοφονίου. Ιερομαρτύρων Θεοδώρου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και Γαβριήλ, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†1659). Μαρτύρων Αγαπίου, Σελεύκου,Μάμαντος, Ίνδη, Δόμνας, Γλυκερίου. Μωυσέως του οικονόμου, Θεοδώρου του εν Αλεξανδρεία. Νεομάρτυρος Αγγελή, ιατρού εξ Άργους, του εν Χίω αθλήσαντος (†1813). Οσίων Θεοδούλου, Θεοδούλου Κυπρίου του «σαλού» (1), και Ιωάννου επισκόπου Κολωνίας, του ησυχαστού.
(1)Ο όσιος Θεόδουλος ο Κύπριος έζησε με αυταπάρνηση και φιλανθρωπία δείχνοντας απεριόριστη καλοσύνη προς τους ανθρώπους. Ήταν άνθρωπος πράος, επιεικής και διατελούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας στους έχοντες ανάγκη, από το υστέρημα του. Ο Θεόδουλος ο Κύπριος έγινε μοναχός, διατήρησε όμως την αγάπη του προς τους αδύναμους στο σώμα και στο πνεύμα. Επειδή η φήμη του ως αγίου άνδρα διαδίδοταν με μεγάλη ταχύτητα, πολλοί ήταν αυτοί που πήγαιναν να τον συμβουλευτούν. Όταν οι πιο εύποροι τον ρωτούσαν τι θα ήθελε να κάνουν για να τον ευχαριστήσουν, ο όσιος τους παρότρυνε για δύο πράγματα: να προσέχουν τον εαυτό τους για να μην αμαρτήσουν και να αγαπούν τον πλησίον τους.
~ Βίντεο από ομιλία Σπύρου Α. Λαφαζάνου στο Αρφαρά , με θέμα την οσφυοισχιαλγία  03-12-2017 :
~* Arfara Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας ... ομιλία Σπύρου Α. Λαφαζάνου Νευροχειρουργός  με θέμα : ΟΣΦΥΟ -ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 10.30 π.μ. ....
 :  https://youtu.be/2BDg2W2vdPA  .-
~* ARFARA 3/12/2017  ομιλία Σ. Α. Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  Νο 3: https://youtu.be/lu7IyIGextM  .-
~ Θα γίνει ανάρτηση και θα ακολουθήσουν άλλα 4 τέσσερα βίντεο με το σύνολο της ομιλίας ...!

~ Ακολουθούν και φωτογραφίες από την ομιλία στο Αρφαρά  :

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
~
 *** VIΤΕΟ ΑΠΌ προσκύνημα Άγιο Ανδρέα Πατρών και επίσκεψη στο ΛΑΠΠΑ Δάσος Στροφυλιάς , Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος και παραλά Καλογριάς Ν. Αχαϊας 30-11-2017 ...:
1~Δάσος  Στροφυλιάς Λιμνοθάλασσα Πρόκοπο  Ν. Αχαϊας   30/11/2017: https://youtu.be/La3C2T2OobM  .-
2~Δάσος Στροφυλιάς  παραλία Καλογριάς  Αχαϊας  30/11/2017:      https://youtu.be/JNJKFyqKpvo  .-
3~ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ 30/11/2017  διαδρομή:
https://youtu.be/qB7o_CfUrFg .-
4~Δάσος Στροφυλιάς Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος 30/11/2017:
https://youtu.be/ze1j0-_8GI8 .-
5---~ Δάσος Στροφιλιάς και Μετόχη Αχαϊας αφήγηση 30-11-2012 : https://youtu.be/9EMwnK3bLCo .-
6~ δάσος στροφιλίας 30-11-2012:
https://youtu.be/oHhJnR1r3cs  .-
7~ Κάστρο Καλογριάς -Δάσος Στροφιλίας 2012:
https://youtu.be/6sMBSTO01Hg .-
8~ Κάστρο Δημαίων ή Καλογριάς Αχαϊας αφήγηση:
https://youtu.be/ocu2JDg73iE  .-

~
VIΤΕΟ ΑΠΌ προσκύνημα Άγιο Ανδρέα Πατρών και επίσκεψη στο ΛΑΠΠΑ Δάσος Στροφυλιάς , Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος και παραλά Κλογριας Ν. Αχαϊας 30-11-2017 ...:
 ____________________________
1~* Προσκύνημα Άγιο Ανδρέα Πάτρας 30/11/2017:
https://youtu.be/YvvvQFrL8Ts .-
2~*Ταβέρνα SYRTAKI PETROS Λάππα Στροφυλιά 30-11-2017: https://youtu.be/a8fXryhGyO4 .-...
3~* Ταβέρνα Συρτάκι Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος 30/11/2017: https://youtu.be/cJTye8tU4Wo . -
4~*Ταβέρνα Συρτάκι Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ 30/11/2017: https://youtu.be/X2jGWnChEPI . -
5~*Ταβέρνα Συρτάκι Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ 30/11/2017: https://youtu.be/i2g1ON5zJjA .-
6~*Ταβέρνα Συρτάκι Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΠΑ φαγητό διασκέδαση 30/11/2017 : https://youtu.be/sxtIwhla5-E .-
7~Ταβέρνα Συρτάκι Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ χορός μάσα 30/11/2017: https://youtu.be/id_ro_hNtMA .-


*** Απέκλεισε ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Γιώργος Κατρούγκαλος 
Απέφυγε απάντηση για λύση μέσω ΣΔΙΤ - Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο αεροδρόμιο και συνάντηση με τον αερολιμενάρχη
 Στο διεθνή αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας, βρέθηκε χθες, νωρίς το απόγευμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο Υπουργός είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί τους χώρους του αεροδρομίου και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του από τον αερολιμενάρχη κ. Μανδηλάρη. Σε δηλώσεις, πριν τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και κανονικότητα σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται για ανάπτυξη. Για το λόγο σημείωσε, ότι πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη, για να δει από κοντά τα προβλήματα και να συζητήσει λύσεις έτσι ώστε, ο αερολιμένας της Καλαμάτας, να μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον τουρισμό της χώρας αλλά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Αναφορικά,  για το αν επίκειται ιδιωτικοποίησή του,  ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πλέον απομακρυνθεί ενώ ερωτώμενος αν η απάντηση του περιλαμβάνει  και τη λύση ΣΔΙΤ, σημείωσε ότι δεν είναι αρμόδιος επί του θέματος για να απαντήσει, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του γίνεται ως Βουλευτής Μεσσηνίας για να πληροφορηθεί και να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου. Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας κ. Μανδηλάρης ευχαρίστησε τον κ. Κατρούγκαλο για την επίσκεψη του και το ενδιαφέρον που δείχνει για ζητήματα του αεροδρομίου. Παράλληλα ζήτησε τη συμβολή του κ. Υπουργού στη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη τους, ώστε να είναι σε θέση ο αερολιμένας να ανταποκριθεί και σε μελλοντικές ανάγκες που προδιαγράφονται ευοίωνες. Κλείνοντας ο κ. Μανδηλάρης επισήμανε ότι ετοιμάζονται πλέον για τη νέα σεζόν του 2018 που όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμα καλύτερη και από το 2017.
  Του Κώστα Γαζούλη 
 «Αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη» 
Στο περιθώριο της επίσκεψής του   του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την πώληση της μονάδας της ΔΕΗ που λειτουργεί στη Μεγαλόπολη. Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι πράγματι είχε μια επικοινωνία με εργαζομένους που τον συνάντησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση.
Όπως τους εξήγησε, η Κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε να εξασφαλιστεί το μείζον, που είναι να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια και βασικός βραχίονας του κράτους σε αυτόν το πολύ σημαντικό τομέα του ενεργειακού σχεδιασμού.
Από εκεί και πέρα, όπως συμπλήρωσε, ο κ. Σταθάκης έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το επί μέρους, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι στο πλαίσιο του ούτως ή άλλως αναγκαστικού συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση το 2015, αυτή ήταν η λύση η οποία περιφρούρησε το δημόσιο συμφέρον, χωρίς αυτή η λύση να είναι εκείνη που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση μόνη της, αν δεν είχε τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Απαντώντας, για το αν τελικά είναι ευχαριστημένος, είπε ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, «απλώς όλοι γνωρίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση έκανε ένα συμβιβασμό εν γνώσει της». Π. Μπ

*** Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και στη Μεσσηνία 
«Η αναπηρία δεν είναι κατάρα, έτυχε να μας συμβεί!»
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μέλη αρκετών συλλόγων της Καλαμάτας, αλλά και του νομού, θέλησαν να κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν τα αυτονόητα, που πολλές φορές μοιάζουν «με άπιαστο όνειρο».
Εκπρόσωποι, λοιπόν, των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Ειδικού Δημοτικού και ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών, Γονέων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή», Γονέων Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Καλαμάτας, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας, ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου και της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, παρατήρησαν ότι η 3η Δεκεμβρίου για αυτούς είναι, κυρίως, μέρα προβληματισμού και δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Άλλωστε, τα ΑμεΑ αποτελούν το 10 με 12% περίπου του πληθυσμού παγκοσμίως, ποσοστό που πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειες τους δεν είναι αόρατοι, βρίσκονται δίπλα μας ή, αλλιώς, όλοι γνωρίζουμε ένα ΑμεΑ ή την οικογένειά του.
Τα αυτονόητα και οι ευκαιρίες που δίδονται στα ΑμεΑ
Αυτό που θέλησαν να κάνουν γνωστό οι εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων είναι ο αδιάκοπος αγώνα τους για τα αυτονόητα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην υγεία, την εργασία, την ψυχαγωγία και στη ζωή γενικότερα.
Ο αγώνας αυτός, όπως είπαν, δε διαφέρει πολύ από τον αγώνα που κάνει ο κάθε πολίτης για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δυστυχώς, όμως, οι ανάγκες των ΑμεΑ δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και οι ευκαιρίες που δίνονται είναι πολύ λιγότερες.
  Έχουν γίνει πράγματα, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο Μεσσηνίας, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν ότι, έπειτα από πολύ αγώνα, έχουν γίνει κάποια πράγματα. Ωστόσο, αυτός ο αγώνας δε θα σταματήσει, κι ας είναι αρκετά δύσκολος και απαιτεί τεράστια δύναμη, υπομονή, επιμονή και πίστη ότι μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, ενώ δε συγχωρεί τον οίκτο και την παραίτηση.
Ως απόδειξη για το αποτέλεσμα του αγώνα τους αναφέρθηκε ότι τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεσσηνία έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για την αναπηρία με τη βοήθεια όλων, πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, αλλά και απλών πολιτών.
Όμως, χρειάζονται κι άλλα. Έτσι αποφάσισαν να καταγράψουν τις ανάγκες τους, προκειμένου να υπάρχει σχεδιασμός και ικανοποίησή τους. Ειδικότερα ζητούν:
-Καταγραφή των ΑμεΑ στη Μεσσηνία, προκειμένου να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν κατάλληλες και ανάλογες με τις ανάγκες δομές και προγράμματα
-Σχεδιασμός και υλοποίηση προσβάσιμων δομών σε όλους τους περιφερειακούς Δήμους. Πολλά άτομα με αναπηρία αποκλείονται από τις υπάρχουσες δομές στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά λόγω της απόστασης. Είναι σκόπιμη, λοιπόν, η καταγραφή όλων των ατόμων και στη συνέχεια αναγκαία η επαφή με όλους τους Δήμους του νομού, τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια, ώστε να λυθεί, αφενός, το πρόβλημα της μεταφοράς και, αφετέρου, να δημιουργηθούν κατάλληλες και ανάλογες δομές και στους άλλους Δήμους του νομού
-Σχεδιασμός και υλοποίηση κατάλληλων και επαρκώς στελεχωμένων ανοιχτών  δομών στήριξης και  για τα άτομα με πολύ αυξημένες ανάγκες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στα άτομα με πολύ σοβαρή αναπηρία και να στηρίζονται οι οικογένειές τους
-Λειτουργία ανοιχτών δομών δια βίου εκπαίδευσης για τα ΑμεΑ που τελειώνουν το σχολείο και δεν μπορούν να ζήσουν αυτόνομα
-Σταθερή και κατάλληλη στελέχωση από εξειδικευμένο προσωπικό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας  όλων των δομών για την αναπηρία
-Χορήγηση προνοιακού επιδόματος σε όλα τα άτομα με νοητική καθυστέρηση, με κριτήριο τη λειτουργικότητα του ΑμεΑ και όχι αποκλειστικά και μόνο το δείκτη νοημοσύνης
-Λήψη μέτρων για την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη των ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων, όπως και την πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω, όπως είπαν, είναι σημαντική τόσο η στήριξη φορέων και πολιτών όσο και η ενεργή παρουσία και συμμετοχή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στην προώθηση των δικαιωμάτων τους.
  Η κατάσταση των ΑμεΑ σε όλη τη χώρα
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), το οποίο ασχολείται με την οικονομική κατάσταση των ΑμεΑ, αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
Έτσι, μιλώντας με στοιχεία, προκύπτουν τα εξής:
-Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αναδεικνύονται με διαφορά οι φτωχότεροι μεταξύ των φτωχών
-Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα είναι το 24,7% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, δηλαδή 2.231.197 σε σύνολο 9.016.247, εκ των οποίων 1.014.177 άτομα με βαριά αναπηρία
-Τα επιδόματα αναπηρίας επανορθώνουν, δεν εξαλείφουν τις οικονομικές ανισότητες
-6 στους 10 πολίτες με σοβαρή αναπηρία από 16 έως 64 ετών βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και του αποκλεισμού  -63,5% του πληθυσμού με αναπηρία 25-29 ετών (έναντι του 44,7% του πληθυσμού χωρίς αναπηρία) είναι σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
-Στην ομάδα 16-64 το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (αφαιρώντας, δηλαδή, τα επιδόματα και τις συντάξεις από το εισόδημα) αγγίζει το 67% στον πληθυσμό των ατόμων με σοβαρή αναπηρία και το 58,1% στην ομάδα με μετρίου βαθμού περιορισμό δραστηριότητας, ενώ στον πληθυσμό χωρίς αναπηρία ανέρχεται στο 42,2%
-4 στους 10 πολίτες με σοβαρή αναπηρία μεταξύ 16 και 64 ετών βιώνουν σοβαρές υλικές στερήσεις
-Το 42,8% του πληθυσμού με βαριά αναπηρία 16 έως 59 ετών διαβιεί σε νοικοκυριά με σοβαρό βαθμό υποαπασχόλησης

Η κατάσταση στην Καλαμάτα
Ειδικότερα για την Καλαμάτα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή, μίλησε ο Αθανάσιος Ξυπόλητος από το Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας. Αρχικά απηύθυνε κάλεσμα σε ΑμεΑ να βγουν στους δρόμους, να δείξουν την αναπηρία τους και να μην κρύβονται στο σπίτι.
Όπως είπε, αναπηρία υπάρχει σε όλα τα άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι κανείς ανάπηρος επειδή το θέλει, αλλά έτυχε να γίνει.
Για τον ίδιο, μάλιστα, δε θα έπρεπε να υπάρχει ημέρα της αναπηρίας, αλλά να είναι κάθε μέρα.
Σχετικά με τα άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν κυκλοφορούν για να μην το δείξουν, ο κ. Ξυπόλητος είπε ότι «λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε μια δόση αναπηρίας και δεν πρέπει για αυτό το λόγο να μένουμε μέσα».
Μιλώντας για αυτούς που πήγαν στα Sea Track στην παραλία της Καλαμάτας, είπε ότι όλο το καλοκαίρι είδε 100 άτομα, νούμερο, κατά τον ίδιο, πολύ μικρό για τα δεδομένα της περιοχής.
Όσον αφορά στην κατάσταση στην πόλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανέφερε χαρακτηριστικά κάποια σημεία, ενώ, όπως δήλωσε, ό,τι και αν λέγεται, προσβασιμότητα δεν υπάρχει και ειδικά σε καταστήματα. Αυτό, δε, συμβαίνει όχι επειδή οι επαγγελματίες δε θέλουν, αλλά γιατί αυτές οι υποδομές στοιχίζουν.
Εκτός, όμως, από τα καταστήματα, ανέφερε τις τράπεζες, ιδρύματα που, όπως είπε, η κρίση δεν έχει αγγίξει. Έτσι, όταν ο ίδιος θελήσει να πάει στην τράπεζα, είναι αδύνατο, ενώ πρέπει ένας υπάλληλος να βγει έξω για να τον εξυπηρετήσει.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι εκκλησίες, αλλά πλέον δειλά δειλά μπαίνουν κι εκεί ράμπες.
Με αφορμή κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο Κάστρο της Καλαμάτας, ο κ. Ξυπόλητος παρατήρησε ότι είναι αδύνατο να φτάσει εκεί, όσο και αν θέλει, ενώ ένα άλλο «απαγορευμένο» σημείο για τον ίδιον είναι η Αρχαία Μεσσήνη, καθώς ούτε εκεί υπάρχει προσβασιμότητα.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Θ. Πάγκαλος από την Καλαμάτα: Πλέον είμαι ένας απλός πολίτης και θα ψηφίσω ξανά Νέα Δημοκρατία 
Ευθύνες στη Ρένα Δούρου για τις καταστροφές στη Μάνδρα
Στην Καλαμάτα βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να μιλήσει για το νέο του βιβλίο με τίτλο "Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας", έναν τίτλο που, όπως είπε, είχε επιλέξει πριν η λέξη κωλοτούμπα ταυτιστεί με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Λίγο πριν από την παρουσίαση δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με την πρώτη να αφορά στις πρόσφατες καταστροφές στη Μάνδρα, καθώς είχε αναφέρει ότι κατάγεται από εκεί. Έτσι, απάντησε ότι στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με το κλίμα, αλλά υπάρχει και ευθύνη από το παρελθόν. Όπως υπάρχει ευθύνη στον απλό πολίτη που πήγε και έχτισε μέσα στο ρέμα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αρμόδια, σχολίασε, είναι η Περιφέρεια, την οποία ελέγχει η κα Δούρου, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος, άρα μήνυσε τον εαυτό της.

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι η περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες αυτή θα τις αναλάβει, με τον ίδιο να αναρωτιέται αν η κα Δούρου είναι πριγκίπισσα, αφού «όλοι όσοι έχουμε ευθύνες τις αναλαμβάνουμε και πρέπει να πληρώσει και αυτή τις ευθύνες της, αν έχει».
Στην επισήμανση ότι η κα Δούρου κατηγορεί τις προηγούμενες διοικήσεις, ο πρώην υπουργός παρατήρησε ότι οι προηγούμενοι της έδωσαν, τρία χρόνια πριν, όταν δηλαδή ορκίστηκε, τελειωμένες μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις.
Αναφερόμενος δε στον ισχυρισμό της κας Δούρου ότι την εμπόδισε ο δασάρχης, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι, αν ο δασάρχης ενοχλεί, η περιφερειάρχης «πρέπει να του δώσει μια κλωτσιά και αυτός να εξαφανιστεί και να μπει ένας που δε θα ενοχλεί».
Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς και η ψήφος του στη Νέα Δημοκρατία
Σε ερώτηση που του έγινε για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην υπουργός του ευχήθηκε επιτυχία, αν και, όπως είπε, λυπάται που δε λύθηκαν μερικά από τα θέματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν, όπως αυτά των συμμαχιών και του εκλογικού συστήματος, ώστε «να ξέρουμε κι εμείς που είμαστε απέξω ως απλοί πολίτες τι θα κάνουμε».
Μιλώντας προσωπικά ανέφερε ότι πλέον δεν ανήκει σε αυτό το χώρο και θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε και τις δύο προηγούμενες φορές. Κι αυτό, γιατί, όπως δήλωσε κλείνοντας, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει βήματα και «δεν είναι πλέον ο παλιός της εαυτός».

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου, «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας»Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι Εκδόσεις Πατάκη, με αφορμή την παρουσίαση στην Καλαμάτα του βιβλίου του Θεόδωρου Πάγκαλου «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας»,  χθες στις 6.00 το απόγευμα, στο Βaba Υaga, έδωσαν τη δυνατότητα στο συγγραφέα να επικοινωνήσει με τους πολίτες της Καλαμάτας παρουσία  του Καλαματιανού δικηγόρου Αντώνη Γιαννακόπουλου, ο οποίος συνομίλησε με τον πρώην υπουργό και συντόνισε τη συζήτηση.
 «Από τους «Αµερικάνους» και την «αξιολόγηση» µέχρι τον «Παπαδήµο» και τη «Χούντα», οι λέξεις δίνουν την ευκαιρία στον Θεόδωρο Πάγκαλο να αποκαλύψει τους τρόπους µε τους οποίους επιχειρείται «η δηµιουργία και επιβολή µιας εθνικοσοσιαλιστικής, κυρίαρχης ιδεολογίας που υιοθετεί και προβάλλει ό,τι πιο σάπιο και αναχρονιστικό υπάρχει στους ιδεολογικούς σκουπιδοτενεκέδες αυτής της χώρας». Σκοπός του, όπως αναφέρει στον πρόλογο, ο κ. Πάγκαλος είναι «να ξεκαθαριστεί το έδαφος γύρω από µια σειρά εννοιών που χρησιµοποιούν ασύστολα οι τυχάρπαστοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να κυριαρχούν στο µυαλό των πολιτών». 

***  Αλ. Χαρίτσης: 7 δισ. ευρώ προίκα στους Δήμους την επόμενη τριετία 
Συμφωνίες για έργα και προγράμματα χρηματοδότησης, ύψους 7 δισ. ευρώ έχουν δρομολογηθεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, οι ΟΤΑ θα χρηματοδοτηθούν για την υλοποίηση κρίσιμων έργων, με ένα πρόγραμμα που θα φθάσει τα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.
Αυτό τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
«Έχουμε αναπτύξει μία πολύ στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία φέτος απέφερε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Τα δε επόμενα τρία χρόνια έχουμε δρομολογήσει συμφωνίες για έργα και προγράμματα χρηματοδότησης ύψους 7 δισ. ευρώ, που θα πυροδοτήσουν επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις της ίδιας της ΕΤΕπ” επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.
«Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι και το νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των ΟΤΑ ύψους αρχικά 500 εκατ. ευρώ, που θα φθάσουν στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας» πρόσθεσε. “Είναι ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει τους Δήμους για την υλοποίηση κρίσιμων έργων στην ύδρευση και την αποχέτευση, την αγροτική οδοποιία, την αντιπλημμυρική προστασία, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων τους» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Έρχεται ο πιο κρύος χειμώνας 
Για τα καλά θα δείξει τα δόντια του ο χειμώνας στην Ευρώπη, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, που μόλις άρχισε, θα είναι ασυνήθιστα κρύο. Μετεωρολόγοι που μίλησαν στο Bloomberg επισημαίνουν ότι οι θερμοκρασίες σε μεγάλο τμήμα της ηπείρου θα πέσουν αρκετά, πριν επιστρέψουμε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Το κύμα ψύχους οφείλεται στις χαμηλές πιέσεις στην Ισλανδία και στη βορειοδυτική Ρωσία, οι οποίες φέρνουν τον παγωμένο αέρα της Αρκτικής προς τα νότια.
Οι προβλέψεις που δίνει το Bloomberg λένε ότι οι ψυχρότερες συνθήκες θα καταγραφούν κατά το πρώτο 15μερο του μήνα στη Νορβηγία και τη νοτιοδυτική Ευρώπη.  Α.Π.

***  Τα μελομακάρονα της μαμάς μου 
Φέτος για τα Χριστούγεννα θέλω να κάνω σκι πάνω στη ζάχαρη άχνη. Θέλω να κολυμπάω στο σιρόπι του μελομακάρονου και να ξαποσταίνω πάνω στο χοντροκοκμμένο καρύδι.  Να βουτάω  στο φρέσκο ελαιόλαδο και να ξεπλένομαι με χυμό πορτοκάλι. Να πασπαλίζομαι με κανέλα και ζάχαρη και να παίρνω ανάσες κανελογαρύφαλου,  μέχρι που  να πεις ψήνομαι στους 180. Να ξαποστάσω λίγο να πω τα κάλαντα και με το χαρτζιλίκι μου, να πάω εγώ η ίδια να δώσω σοκολάτες και κάλτσες στο φίλο μου που παίξαμε προχθές και δεν ήξερα τι έλεγε , αλλά γελάσαμε πολύ.  Να πάω για πατίνια στην πλατεία και να φοράω σκουφί του Αγιοβασίλη γιατί τον περιμένω και ξέρω ότι θα έρθει.
Ξέρεις έχει διαφορά να περιμένεις τον Αγιοβασίλη και αντί αυτού να σου έρχονται τα πνεύματα που πήγαν στον  Σκρούτζ. Αν και τυχερός θα είσαι πάλι γιατί  θα κάνεις επανεκίνηση. Να φοβάσαι μόνο, όταν τα Χριστούγεννα θα είναι σαν μια βροχερή Δευτέρα. Όταν δε θα θέλεις να τα ζήσεις.  Όταν η χαρά και η λύπη σε αφήνουν στην ησυχία σου. Όταν ο θυμός δε σε κάνει να αποδεκατίσεις τα γλυκά και κάθεσαι άβουλος και καπνίζεις. Να φοβάσαι την αδιαφορία σου για αυτόν που δεν έχει να φάει φαγητό. Να φοβάσαι την αδιαφορία σου για τα δεινά ή και για τα καλά του τόπου σου.
Δε σου μιλάω για γκλάμουρους ρεβεγιόν με τα καλά σου ρούχα και παρέα πονηρή. Σου λέω να ανοίξεις την καρδιάσου και να την επαναφέρεις.
Αν δεις ένα μικρό φως Χριστουγέννων μην το κλείσεις, άστο να σου δείχνει έστω  το δρόμο για το περίπτερο.Θα καταλάβεις ότι κάτι άλλαξε,  όταν,  πηγαίνοντας,  ακούσεις τρία πιτσιρίκια  να σου φωνάζουν «Καλήν εσπέραν Άρχοντα, αν είναι ο ορισμός σου ...»
ΥΛΙΚΑ
9 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι  γοχ
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι κονιάκ 5αστερο ( τι λές ρε μαμά;;;)
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κανέλλα
½ κουτ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
1κουτ. γλ. σόδα
1 φακ. μπέϊκιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 πορτοκαλόφλουδα
1 λεμονόφλουδα
ΜΕΛΩΜΑ
Μελομακάρονο κρύο και το σιρόπι ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο  και το κονιάκ.
Διαλύω στο χυμο πορτοκάλι καλά τη σόδα και προσθέτω στο μίγμα.
Ανακατεύω πολύ καλά το αλέυρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλέυρι στο υπόλοιπο μίγμα και ανακαυτεύω με απαλές κινήσεις , όχι με το μίξερ , μόνο με χέρι.
Η ζύμη του μελομακάρονου θέλει λίγο ζύμωμα για να μην σφίξουν τα μελομακάρονα.
Έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους  180 βαθμούς .
Αρχίζω να πλάθω τα μελομακάρονα κόβωντας μεγάλες μπουκιές από τη ζύμη μου και πριν τα τοποθετήσω στο ταψί,  τα περνάω από μια πλευρά του τρίφτη για να μελώσουν καλύτερα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά ,ανάλογα με το φούρνο.
Αφήνω να κρυώσουν.
Φτιάχνω το σιρόπι μου, βάζω όλα τα υλικα μαζί  να βράσουν για 5-6  λεπτά και  αφήνω το μέλι για το τέλος.
Ρίχνω τα μελομακάρονα για 1- 2 λεπτα από την κάθε μεριά  ανάλογα το γούστο.
Πασπαλίζω με χοντροκομμένο καρύδι και ελάχιστη κανέλα
της Γεωργίας Κουτσούκου
   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στην Καλαμάτα με εξαιρετική μαμά και μπαμπά, oι οποίοι, λόγω των καταστάσεων που θα περιγράψω, αναστάτωσαν τους γευστικούς μου κάλυκες από παιδί. Ναυτικός ο πατέρας μου, μάς έφερνε πάντα περίεργες γεύσεις μετά από κάθε ταξίδι του. Ζητήσαμε πίτσα και μας έφτιαξε μία με αντζούγιες. Αναστάτωση μεγάλη.
  Ο παππούς μου είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, η μητέρα μου ήταν στο ταμείο και οι θείοι μου, κρεοπώληδες πεντακάθαροι και πανέμορφοι, μέσα σε λευκές ρόμπες εξυπηρετούσαν τους πελάτες με τις καλύτερες τεχνικές. Πουλούσαν γουρουνοπούλα ως σπόρο. Στην πορεία των ετών το κρεοπωλείο εξελίχθηκε σε εξαιρετική αλλαντοποιία. Έβλεπα και μαγευόμουν από τα πάντα μέσα στην αγορά, γυρίζοντας και γνωρίζοντας τους πάντες.
  Με αυτήν την περιουσία ξεκίνησα να ταξιδεύω στη μαγειρική και στη γεύση. Σπούδασα διερμηνεία-μετάφραση και έκανα διάφορα συμπληρωματικά σπουδάγματα, μεταξύ αυτών ένα διδακτορικό και κάποια σεμινάρια μαγειρικής στο εξωτερικό ενώ τώρα ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Πράξις. Θεωρώ πως είμαι σε διαρκή εκπαίδευση, μιας και το ταξίδι της γεύσης είναι ανεξάντλητο. Ταξιδεύω πολύ και χαζεύω την κουζίνα. Μαθαίνω και δοκιμάζω, σέβομαι, σκέφτομαι.
  Δε θέλω φτηνή ζωή, θέλω αξιοπρέπεια, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις όταν κάθεσαι στο τραπέζι της οικογενειακής Κυριακής. Ταξιδεύω και μαγειρεύω.  ΠΗΓΗ : www.bostanistas.gr

*** Οι τουρίστες του 2018 ψάχνουν για μέρη με καλό φαγητό σύμφωνα με το Booking 
Το τοπικό φαγητό θα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για ταξίδια το 2018, με το 64% των ταξιδιωτών να επιθυμούν να δοκιμάσουν περισσότερο τοπικές γεύσεις. Αυτό έδειξε έρευνα της διεθνούς πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com.
Τούτο θα μπορούσε να αποτελέσει «δείκτη» για όσους ετοιμάζουν την τουριστική προβολή της περιοχής μας για τη νέα χρονιά, προβάλλοντας ιδιαίτερα τη μεσογειακή διατροφή, που αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τα τοπικά προϊόντα και φαγητά.
  Αποτελέσματα έρευνας
Τέσσερις στους 10 ταξιδιώτες (ποσοστό 41%) επιθυμούν να κάνουν διακοπές το 2018 σε ανερχόμενους προορισμούς για το ποτό και το φαγητό τους, έναντι 29% το 2017.
Το φαγητό θα αποτελέσει ακόμα και καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή ταξιδίου, με έναν στους πέντε (22%) να σκοπεύει να ταξιδέψει σε κάποιον προορισμό απλώς και μόνο για το φαγητό του και το ένα τέταρτο (25%) να αποφεύγει συνειδητά προορισμούς που δε φημίζονται για τη γαστρονομία τους.
Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε τον Αύγουστο η μεγάλη πλατφόρμα Booking.com, σε δείγμα 19.000 ταξιδιωτών από 26 χώρες από όλο τον κόσμο, η οποία λαμβάνει υπόψη, επίσης, απόψεις των ειδικών της σε σχέση με τις γαστρονομικές τάσεις στα ταξίδια το 2018.
  Τοπικά εστιατόρια
Τρεις στους δέκα (29%) θα επιλέξουν προορισμό βάσει των κριτικών που συγκεντρώνουν τα τοπικά εστιατόρια, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31%) προγραμματίζει να τραβήξει περισσότερες φωτογραφίες φαγητού στα ταξίδια το 2018, ώστε να τις δημοσιεύσει στα social media και να τις κοινοποιήσει σε φίλους.
Το 51% των ταξιδιωτών είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν τοπικές αγορές πρόχειρου φαγητού, με κορυφαίους προορισμούς για street food την Μπανγκόγκ, την Ταϊπέι, το Χανόι, την Κωνσταντινούπολη και το George Town στη Μαλαισία.
Ένας στους πέντε ταξιδιώτες (23%) θα αναζητήσει το 2018 περισσότερο εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, με κορυφαίους προορισμούς τη Ρώμη, το Ντουμπάι, το Παρίσι, το Σάο Πάολο και το Λονδίνο.
Το δε 49% των ταξιδιωτών είπαν ότι θα αναζητήσουν περισσότερο την περιπέτεια όσον αφορά στο είδος κουζίνας που θα προτιμήσουν στα ταξίδια τους το 2018, ενώ το 54% ότι επιθυμεί να αποκτήσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στις διακοπές.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Δεν περνάει τίποτα 
Κλειστό είναι συνήθως το αδιέξοδο δρομάκι στην Ταξιαρχών, που είναι σε επαφή με την ομώνυμη πλατεία. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης στα κεντρικά σημεία της πόλης φέρνει αυτό το αποτέλεσμα. Αν χρειασθεί από το σημείο να περάσει ένα αμαξίδιο με άτομο με κινητικά προβλήματα, είναι αδύνατον.  Β.Β.

***  Γρήγορο Internet σε αγροτικές περιοχές της Βόρειας και Νότιας Ελλάδος 
Ένα έργο πνοής για τις απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας ολοκλήρωσε επιτυχώς ο Όμιλος ΟΤΕ. Στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, ο Όμιλος δημιούργησε νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 12.000 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση σε γρήγορο Internet έως 50Mbps, 323.000 κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
  Με το γρήγορο Internet καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των πολιτών για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα δίνεται σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.
  Το έργο σχεδίασε η γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στις αγροτικές περιοχές, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική ανταγωνιστικότητα. Αυτό αναγνώρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βράβευσε τη χώρα μας. Με το έργο Rural Broadband φέρνουμε το αύριο σήμερα για όλους».
  «Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τεχνολογίας που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί τις υποδομές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Ένα μπράβο στους ανθρώπους μας που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που απαιτούσε υψηλή τεχνογνωσία σε επίπεδο σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης. Με την τεχνολογία επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

*** Δημήτρης Αναστασόπουλος: Ευκαιρία για ανανέωση και βαθιές αλλαγές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας 
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη του νέου προέδρου – και μάλιστα με ορίζοντα τετραετίας - στο τιμόνι του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας , οι δύο μονομάχοι ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις προτεραιότητες που έχουν στην ατζέντα τους .
Την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διεκδικεί ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και διεκδίκησε την ψήφο των συναδέλφων του ως μεμονωμένος υποψήφιος κόβοντας πρώτος σε ψήφους το νήμα του πρώτου γύρου.
 Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ και για πρώτη φορά διεκδικεί την προεδρία του Δ.Σ.Α χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα.
Η αναμέτρηση των δύο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, όπως λέγεται, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την προσέλευση των δικηγόρων – ψηφοφόρων και από τις συσπειρώσεις των άλλων συνδυασμών. Από σχετικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του "ΒΗΜΑ"τος, αναδημοσιεύουμε τις απόψεις του συμπατριώτης μας Δημήτρη Αναστασόπουλου.
  Δημήτρης Αναστασόπουλος , Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α
 «Στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, χιλιάδες δικηγόροι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα. Στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Συλλόγου μας έδειξαν ότι επιθυμούν την ανανέωση για τη μεγάλη αλλαγή.
 Σήμερα και αύριο, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, καλούμε το σύνολο του δικηγορικού σώματος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκινήσαμε. Να βάλουμε, όλοι εμείς, μαζί, μια οριστική τελεία στο παρελθόν, για να ατενίσουμε, επιτέλους, με αισιοδοξία και προοπτική το μέλλον. Την επομένη των εκλογών μία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας: η μεγάλη αλλαγή!
Η μεγάλη αλλαγή του φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος μας. Ο δικηγόρος δεινοπαθεί από το βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που κινούνται σε εξωπραγματικά επίπεδα. Πάγια θέση μας είναι η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση του δικηγόρου να μην υπερβαίνει το 40%, όταν σήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει το 80%. Μπορούμε να το επιτύχουμε.
Η μεγάλη αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα τόσο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και στους χώρους των δικαστηρίων γεννούν συχνά αισθήματα ντροπής. Η άμεση αναβάθμιση των χώρων που κινούμαστε καθημερινά είναι εφικτή.
Δεν απαιτείται κοσμογονία, για να αποκτήσουμε επιτέλους αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις. Χρειάζεται μόνο θέληση και εργατικότητα. Το ίδιο ισχύει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η μεγάλη αλλαγή της νοοτροπίας του Συλλόγου μας. Μέχρι σήμερα επικράτησαν είτε η αδιαφορία είτε η ηττοπάθεια. Η διοίκησή μας αρίστευσε σε ένα μόνο αντικείμενο: τις αποχές. Θυμίζουμε ότι κατά τα τελευταία περίπου 3,5 έτη είχαμε ένα σχεδόν ολόκληρο δικαστικό έτος που χάθηκε σε αποχές!
Τα σπασμένα αυτών πλήρωσε πρωτίστως ο μαχόμενος δικηγόρος. Αντί της αδράνειας και του αυτομαστιγώματος, επιλέγουμε την εκπόνηση και προβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων, τη συντονισμένη δράση όλων των επιστημονικών συλλόγων, τις διαρκείς πρωτοβουλίες».
  *Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Θάρρος» ο Δημήτρης Αναστασόπουλος πριν λίγους μήνες

***  Διαγωνισμοί για το μάζεμα των ελιών σε αρχαιολογικούς χώρους 
Πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, από αρχαιολογικούς χώρους, προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Αφορά τους αρχαιολογικούς χώρου του ανακτόρου του Νέστορος, της Καρποφόρας, της Αρχαίας Μεσσήνης, της Περιστεριάς, της Άνθειας, του Στρεφίου, των Διοδίων και της Ικλαινας.
Κριτήριο κατακύρωσης των διαγωνισμών θα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επί τοις εκατό επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το Φ.Π.Α.), για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου.
Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στα γραφεία της Εφορείας επί της οδού Μπενάκη και
Παπάζογλου 6, στην Καλαμάτα, στις 7/12/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 π.μ., από την τριμελή Επιτροπή Διενέργειας Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2017-2018.
Ο χρόνος των εργασιών ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού και μέχρι τις 28/02/2018. Επίσης, οι πλειοδότες δεν θα έχουν κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από τη συλλογή και απόληψη του ελαιοκάρπου, ενώ απαγορεύεται σε αυτόν η εκμίσθωση της απόληψής του. Επίσης, ευθύνεται για οποιαδήποτε τυχόν φθορά προκληθεί εξαιτίας του στον αρχαιολογικό χώρο.
Κατά την περισυλλογή του ελαιοκάρπου ο πλειοδότης θα πραγματοποιήσει κατάλληλο κλάδεμα των ελαιοδέντρων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην προκαλούνται ζημιές σε αυτά. Επίσης, η περισυλλογή του ελαιοκάρπου δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της μελλοντικής απόδοσης των ελαιοδέντρων. Τα κλαδιά θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα – επιλεγμένα σημεία όπου δεν υπάρχουν εμφανή αρχαία μνημεία με υπόδειξη των φυλάκων. Ο πλειοδότης έχει την υποχρέωση της άμεσης απομάκρυνσης από τον αρχαιολογικό χώρο των κλαδιών που θα προκύψουν από το κλάδεμα ή της καταστροφής τους σε επιλεγμένα από την Υπηρεσία σημεία.  Β.Β.

***  Η Αλαγονία και η φορολογική πολιτική του κράτους
 \Τι κοινό μπορεί να έχει η οικονομική ζωή στην Αλαγονία του 500 - 600 μ.Χ. με την οικονομική ζωή στην Ελλάδα του 2017;
Αντιγράφω από το εξαιρετικό βιβλίο «Αλαγονία και Αλαγόνιοι» του πατριώτη μου Αγησίλαου Κορομηλά:
«Τις επιθέσεις των βαρβάρων ήρθε να συμπληρώσει η φορολογική πολιτική του κράτους. Οι έκτακτες εισφορές και οι άγριοι διωγμοί της φοροδιαφυγής δυσκόλεψαν τη ζωή των κατοίκων. Η αυθαιρεσία των αυτοκρατορικών υπαλλήλων έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Η τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορούσε να κατανείμει δικαιότερα τα βάρη, είχε πληγεί από το συγκεντρωτισμό, ο οποίος έδινε ανατολίτικο χαρακτήρα στην κεντρική εξουσία. Τα παραπάνω μέτρα αύξησαν τις ανισότητες υπέρ των μεγάλων γαιοκτημόνων και σε βάρος των μικροκαλλιεργητών.
Ανάμεσα στους φόρους ήταν αυτό που λεγόταν χρυσάργυρο. Συμφώνα με αυτόν, κάθε άτομο, ακόμα και βρέφος, έδινε ένα άργυρο νόμισμα για την κόπρο και τα ούρα του! Ακόμα και τα άλογα και τα βοοειδή φορολογούνταν με τον ίδιο τρόπο, ενώ για τα γαϊδούρια και τους σκύλους ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει “φόλεις εξ”, όπως αναφέρει ο Κεδρηνός. Άλλοι φόροι ήταν ο έγγειος και ο κεφαλικός…».
Στα επτά χρόνια της οικονομικής κρίσης οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έφτασαν στο σημείο να φορολογήσουν την κόπρο και τα ούρα των Ελλήνων, αλλά είμαι σίγουρος ότι το σκέφτηκαν. Ο Θεός να μας φυλάει.
Υ.Γ.1 Κάθε χρυσό νόμισμα ισοδυναμούσε με 360 φόλεις.
  Του Γιώργου Κυριακόπουλου

***  Αμφισβήτηση της νομιμότητας συμμετοχής και εκλογής του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 Προ της λήξεως της προθεσμίας υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που είχε διάρκεια μέχρι τις 31-10-2017, με άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο (με τον τίτλο «Συγγνώμη, κύριε πρόεδρε, ενίσταμαι) εξέθεσα συγκεκριμένα, πoλύ σημαντικά και εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα, που αφορούσαν προκύψαντα μέχρι την ημερομηνία εκείνη ζητήματα, που είχαν σχέση με τη νομιμότητα, με νοοτροπίες, τακτικές και συμπεριφορές που επηρέαζαν αρνητικά την εικόνα του Συλλόγου μας. Πλέον δε τούτων, ειδικώς επεσήμανα ότι η υποψηφιότητα του ενός εκ των δύο άλλων υποψηφίων, τελούντος μέλους και αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου μας, είναι ανεπίτρεπτη και για το λόγο ότι έχει συνεχόμενες τριετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο και, επίσης, για το λόγο ότι εντόνως είχε υποστηρίξει στη Γενική Συνέλευση της 13ης Οκτωβρίου 2017 την υποψηφιότητα του απερχομένου προέδρου, που αν και υπήρχε γι’ αυτόν ανυπέρβλητο νομικό πρόβλημα, το οποίο γνώριζαν απαξάπαντες, προσπάθησε να το «ξεπεράσει» με λήψη απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 13ης-10-2017, πράγμα που θεωρήθηκε πως απετράπη με την υποβολή της δικής μου υποψηφιότητας.
Δεν πρέπει να σας απασχολήσω επί του παρόντος με τους λόγους που υπαγόρευσαν μια τέτοια τακτική, απόλυτης δηλαδή σιωπής του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου μας επί καθαρώς νομικών ζητημάτων, που θα έπρεπε να είχαν απαντηθεί, δυστυχώς όμως παρέμειναν και θα παραμείνουν εσαεί αναπάντητα.
Σύμφωνα με τη διάταξη 5 του άρθρου 97 του ειδικού νόμου περί δικηγόρων (4194/2013 που τιτλοφορείται «Αριθμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και θητεία»), ορίζεται: «Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τρεις».
Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 483/2017 αίτηση προς το Σύλλογό μας, ζήτησα να μου γνωστοποιηθεί εγγράφως, για κάθε νόμιμη χρήση, ο αριθμός των συνεχόμενων τριετιών που ο συνάδελφός μου και συνυποψήφιος για την προεδρία του Συλλόγου, κ. Περικλής Ξηρογιάννης, είχε θητεύσει στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ.485/2017 απαντητικό έγγραφο γνωστοποιείται ότι ο εν λόγω υποψήφιος έχει υπηρετήσει για τρεις συνεχόμενες τριετίες (2008-2011,2011-2014 και 2014-2017) στο Δ.Σ. και, μάλιστα, εκτελούσε χρέη γενικού γραμματέως και την τελευταία τριετία αντιπροέδρου (ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. είχε εκλεγεί για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες στο Δ.Σ. και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να θέσει ξανά υποψηφιότητα, παρά τις contra legem τεράστιες και ανεπίτρεπτες από κάθε άποψη προσπάθειες που έκανε και είναι γνωστές σε όλους μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία, έναντι της οποίας είναι απολύτως εκτεθειμένος, καθόσον δημιούργησε μείζον ζήτημα χωρίς λόγο, μη διστάζοντας, δια του διοικητικού «του» συμβουλίου, να «επιστρατεύσει» τη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας, προκειμένου να «νομιμοποιήσει» την αμέσως αντίθετη στη ρητή διάταξη του νόμου «επιδίωξή» του. Από τους ίδιους κύκλους, η απολύτως νόμιμη υποψηφιότητά μου θεωρήθηκε και αντιμετωπίσθηκε ως απολύτως «παράνομη» ενέργεια, ενώ είδαν νομιμότητα και καθόλου παρανομία στις προδήλως αντίθετες στο νόμο βλέψεις του προέδρου μας, ώστε πάση θυσία να παραμείνει «στα πράγματα».
Η εκ μέρους μου υποστήριξη της εύλογης και απολύτου νομιμότητας υποψηφιότητάς μου και στοχοποιήθηκε και συντονισμένα αντιμετωπίσθηκε ως η πλέον εχθρική και όχι μόνο ενέργεια).
Από την ανωτέρω βεβαίωση του ΔΣΚ προκύπτει ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος έχει υπηρετήσει τρεις συνεχόμενες τριετίες. Συνεπώς, ούτε και αυτός θα μπορούσε να θέσει πάλι υποψηφιότητα για το Δ.Σ. Ο νομοθέτης είχε πολλούς λόγους να πιστεύει, δικαιολογημένα όπως επιβεβαιώθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πως πρέπει να υπάρχει ανώτατο χρονικό όριο στην συνεχή παρουσία του ίδιου «προσωπικού» στο Δ.Σ., δύο για τον πρόεδρο και τρεις για το σύμβουλο. Συνεπώς έχει αποκλεισθεί νομοθετικά η, με οιαδήποτε ιδιότητα των προσώπων αυτών, που έχουν εξαντλήσει τα ανωτέρω όρια, παρουσία στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Η επιλογή της καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχής του ανωτέρω τελέσαντος επι τρεις συνεχόμενες θητείες συμβούλου, ως υποψήφιου προέδρου, στις γενόμενες αρχαιρεσίες ανήκει στον ίδιο, αλλά ανήκει και στον απερχόμενο πρόεδρο που ενέκρινε μια τέτοια συμμετοχή και σ’ αυτή την έγκριση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας σαφώς αρχήθεν αντιτάχθηκα και αντιτίθεμαι.
Θα ήθελα να ενημερώσω, προς γνώση και προβληματισμό, όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, για την εκ μέρους μου αμφισβήτηση της νομιμότητας της συμμετοχής του ανωτέρω υποψηφίου στις γενόμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας και, βεβαίως, της εκλογής του.
Ο καθένας έχει τις ευθύνες του. Ευχαριστώ θερμά τον απλό κόσμο που πάντα βρίσκεται δίπλα μου και τους συναδέλφους μου που «τόλμησαν» να είναι μαζί μου και βρήκαν στην επιλογή τους στοιχεία της δικής τους δυνατής προσωπικότητας. Στους υπολοίπους που, αντί απονομής βραβείου «πολιτικού σθένους», «παγιδεύτηκαν» στο διαμορφωθέν, ενωτικό εν όψει του εχθρού! κλίμα, έχω να τους θυμίσω την ρήση του σοφοτέρου των σοφών: «Τοις καταψηφισαμένοις μου και τοις κατηγόροις ου πάνυ χαλαπαίνω»…  Κωνσταντίνος Π. Μπελογιάννης
Δικηγόρος

*** ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από Τσαβούσογλου: «Ο Γκιουλέν ΔΙΕΙΣΔΥΣΕ στο Κογκρέσο και στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ»...

~ Νέες απίστευτες ιστορίες περί του Φετουλάχ Γκουλέν και των σχέσεών του με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατασκεύασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπ.Εξ. «η FETO έχει διαρρεύσει και στις Αμερικανικές αποστολές στην Τουρκία, και στην αμερικανική δικαιοσύνη και στο κογκρέσο, παντού σε όλους τους θεσμούς τους. Είτε νόμιμα, είτε παράνομα. Το λέμε τόσο ξεκάθαρα. […] Γιατί ορισμένες χώρες προτιμούν τη FETO, στην Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική; Αυτό το γνωρίζει ο λαός μας».  Με πληροφορίες από TRT

***  Aπόφαση ΒΟΜΒΑ Τραμπ για το "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ"! Τους "ΞΕΡΑΝΕ" όλους

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ που είχε στόχο τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αποστολής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, «Διακήρυξη της Νέας Υόρκης περιέχει πολλές διατάξεις που είναι ασύμβατες με τις αμερικανικές πολιτικές για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες και τις αρχές της κυβέρνησης Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε τον τερματισμό της συμμετοχής των ΗΠΑ στην προετοιμασία του Συμφώνου που σκοπεύει να διαμορφώσει μια διεθνή συναίνεση στον ΟΗΕ το 2018».
Η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου και υπογράμμισε: «Καμιά χώρα δεν έχει κάνει περισσότερα από τις ΗΠΑ και η γενναιοδωρία μας θα συνεχιστεί. Αλλά οι αποφάσεις μας για τις πολιτικές όσον αφορά τη μετανάστευση πρέπει να λαμβάνονται πάντα από τους Αμερικανούς και μόνο τους Αμερικανούς. Εμείς θα αποφασίζουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγχουμε τα σύνορά μας και σε ποιον θα επιτρέπεται να εισέρχεται στη χώρα μας. Η παγκόσμια προσέγγιση της Διακήρυξης της Νέας Υόρκης είναι απλά ασύμβατη με την αμερικανική εθνική κυριαρχία».

*** Αμάξι έπεσε σε ΠΕΖΟΥΣ στη Νέα Υόρκη! Υπάρχει ΝΕΚΡΟΣ...

~ Πριν από λίγη ώρα ένα αυτοκίνητο στο Queens της Νέας Υόρκης χτύπησε 4 πεζούς.
Από τα μέχρι στιγμή στοιχεία, φαίνεται ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, και άλλοι τρεις είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.

Η αστυνομία αυτή τη στιγμή ψάχνει για ένα λευκό Saden αμάξι, το οποίο αφού χτύπησε τον κόσμο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η επίθεση έγινε στις 4.45 π.μ. (τοπική ώρα) Κυριακής.
Η New York Times αναφέρει πως πριν την επίθεση έγινε ένας καυγάς σε μπαρ κοντά στο σημείο επίθεσης, όπου βγήκε και μαχαίρι.
Το αυτοκίνητο «ήρθε από το πουθενά και χτύπησε ολόκληρη την ομάδα» στο πεζοδρόμιο, είπε ένας μάρτυρας στα τοπικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι «το αυτοκίνητο πήγαινε πολύ γρήγορα» και είδε «σώματα να πετάγονται».

***  Είδηση σεισμός στη ΝΔ! «Τέλος» η Ντόρα...

~ Με συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποιεί την απόφασή του να μην υπάρξει κανένας συγγενής του στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα και παραδέχεται ότι αυτό είναι «άδικο» για την Ντόρα Μπακογιάννη.
«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης  χαρακτηρίζει «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

***  Έτοιμος για αποχώρηση ο Λεβέντης;  Αυτός που θα τον διαδεχθεί…

~  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Βασίλης Λεβέντης έχει ήδη ορίσει τον διάδοχο του στην Ένωση Κεντρώων, όταν εκείνος αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτός δεν είναι άλλος από τον θετό γιο του, Μάριο Γεωργιάδη.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του κου Λεβέντη να στείλει στον γιο της συζύγου του τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν στη Σαουδική Αραβία.

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για την Super League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ  4-0 .- ^
Τα γκολ : 20΄ Μανιάς , 29΄ Τόνσο , 45΄Ν. Καλτσάς , 55΄Μανιάς .- ^
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 0-3 .-^
Τα  γκολ : 25΄ Λούκας , 33΄Μάκ , 62΄ Κρέσπο .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  3-1 .- ^
Τα  γκολ : 23΄Ελί , 31΄Αλαμπν Τελλαουϊ  , 80΄, 90+2΄ Ανσαριφαρντ

Κυριακή 03-12-2017  :
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  0-1  .- ^
Το γκολ : 73΄Ντουρμισάϊ  .- ^
ΑΕΛ Λάρισσα-ΠΑΣ Γιάννινα   1-1 .- ^
Τα γκολ : 5΄Ναζλίδης , 55΄ Κοντέ .-^
Λαμία 1964 -Παναιτωλικός   2-2  .- ^
Τα γκολ : 12΄Ρόσα  , 24΄ Ντιάζ , 63΄ Ακόστα ,90+7΄ Βούχο   .-^
Λεβαδειακός-ΑΕΚ Αθηνών   0-2 .-^
Τα γκολ :52΄ Λιβάγια , 66΄ Αραούχο .- ^

*** Για την Super League  U20 στο ποδόσφαιρο :
Κυριακή 03-12-2017 :
Αστέρας Τρίπολης -Κέρκυρα 1-2 .- ^
Ξάνθη-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^
ΑΕ Λάρισσα -ΠΑΣ Γιάννινα  0-0 .- ^


*** Για την Football League   στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :Σάββατο 02-12-2017 :
ΒΕΡΟΙΑ - ΣΠΑΡΤΗ  1-0  .- ^

Κυριακή 03-12-2017 :
ΑΕ Καραϊσκάκι Αναγέννηση Καρδίτσας  3-1 .- ^
Αχαρναϊκός -Πανσερραϊκός  0-3  α.α.  .-^
Απόλλων Λάρισσας -Αιγινιακός 1-0 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης-Χανιά/Κισσαμικός 1-0 .- ^
Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας  1-0 .-^

*** Στη Γ΄ Εθνική  Σάββατο 02-12-2017 :
 στον 3ο όμιλο : Σκουφάς Κομποτίου - Ν. Αμφίλοχος  0-1 .- ^
στον 6ο  όμιλο :Ρόδος - Προοδευτική 0-1 .- ^

Κυριακή 03-12-2017  :
1ος  όμιλος  :
Α.Ο. Καβάλα-Νέστος Χρισούπολης  0-0  .-
Α.Σ. Επλίς Σκουτάρεως -Αετός Ορφανού  2-1 .-^
Δόξα Προσκυνητών-Α.Ε. Διδιμοτοίχου  2-1 .- ^
Μ. Αλέξανδρος Καρπερής-Δόξα  Ν. Σιδηροχωρίου  0-1 .- ^
Μ. Αλέξανδρος Ξιροποτάμου - Άρης Άβατου  1-0 .-^
Ορφέας Ξάνθης- Απόλλων Παραλιμνίου  0-1 .- ^
2ος  όμιλος :
Α.Ε. Αλεξάνδριας-Καμπανιακός  1-0 .- ^
ΑΕ Καρίτσας-Μακεδονικός   1-1 .- ^
ΑΟ. Καρδιάς-Αγροτικός Αστέρας  1-1 .-^
Άρις Παλαιοχωρίου -Πιερικός  2-1 .- ^
Εδεσσαϊκός-Νάουσα  2-0 .- ^
Κιλκισιακός-Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα   1-1 .- ^
Λαγκαδάς-Ηρακλής 1908  1-0 .- ^
3ος όμιλος :
ΑΕΠ Καραγιάννιον-Ερμής Αμυνταίου  0-3 .- ^
Αστέρας Παραποτάμου -Θεσπρωτός   0-3 .-^
Εθνικός Φιλιππιάδας-ΑΕ Λευκίμης  0-2 .-^
Μακεδονικός Φούφα -Καστοριά  1-0 .-^
Πανλεουκάδιος -Δίξα Κρανούλας  1-1 .- ^
4ος  όμιλος  :
ΑΟ Αχιλλέας Φαρσάλων-Αστέρας Ιτέας  0-5 .-^
ΑΟ Σελάνων-Ρήγας Φεραίος  2-1 .-^
ΑΟ Θήβα-Διγενής Νεοχωρίου 4-0 .-^
Αλμυρός-Βόλος ΝΠΣ 0-2 .-^
Νίκη Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι  6-0 .- ^
Οποούντιος Μαρτίνου -Ολυμπιακός Βόλου 1937  0-1 .- ^
5ος  όμιλος  :
ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη-Διαγόρας Βραχνέϊκων 3-2 .- ^
Αχαϊκή -Τσικλητήρας Πύλου  0-1 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο-ΠΑΟ Βάρδας  1-0 .-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  0-0  .- ^
Λεωνίδιο-Πανηλιακός Πύργος
Ζάκυνθος-Πανληξουριακός  2-0 .- ^
6ος  όμιλος :
ΑΠΟ Κερατσίνι-ΑΟ Ζευγολατιού  3-0 .-^
Εθνικός Πειραιώς - Διαγόρας  1-0 .-^
Ιάλυσος-ΑΟ. Λουτράκι  1-1 .-^
Πέλοπας Κιάτου-Ιωνικός Νίκαιας  1-1 .-^
7ος όμιλος  :
Παναργειακός-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  Αναβλήθηκε
Πανθηραϊκός-Θ΄τελλα Ραφήνας  0-0 .-^
Ερμιωνία ΑΕ- Χαλκίς ΑΟ .  1-2 .- ^
Τρίγλια Ραφήνας ΑΟ- Άχτιστος Σπάτων 2-1 .-^
Εολικός-Ερμής Κιβφρίο
8ος  όμιλος  :
Άγιος Ιερόθεος- Ηλισιακός  1-0 .-^
Αιγάλεω Α. -ΑΕ. Μυλοποτάμου 1-0 .-^
Ερμής Ζονανιών-Ο.Φ. Ιεράπετρας  0-0 .-^
Φωστήρας-Ατσαλένιος 1-2 .-^
ΚηφισιάΑΕ.-Ηρόδοτος  4-3 .-^


*** Στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Super League :   Σάββατο  02-12-2017 :
ΟΦΗ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  0-0  .- ^
Κυριακή 03-12-2017 :
Ατρόμητος Α. - Φαίδων Άργους 6-0 .- ^
ΑΕ Λάρισσα- Βόλος 2004
Ελπίδες Καρδίτσας 94 -Αμαζώνες Δράμας  1-0 .-^
Οδυσσέας Γλυφάδας- Τρίκαλα  2011
ΠΑΟΚ  Θεσ. -Άρης Θεσσαλον.  0-1  .- ^

*** Για  το ποδόσφαιρο των U20  για την   Super LeagueΣάββατο 02-12-2017 :
Λαμία - Παναιτωλικός  0-0 .-^
Λεβαδειακός - ΑΕΚ Αθηνών  1-0 .- ^
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος  0-0 .-^
Πλατανιάς - Ατρόμητος Α.   1-1 .-^

*** Σάββατο 02-12-2017 στην Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ  :
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης 70-40 .-^
Τα  δεκάλεπτα :
Γ. ΛΑΡΙΣΣΑ/Φάρος  -ΡΕΘΥΜΝΟ   70-89  .-^
Τα  δεκάλεπτα :
ΠΑΟΚ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ   70-56 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΥΜΗ  91-92 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :
Κυριακή 03-12-2017 :
Γ.Σ. Λαύριο -ΑΕΚ Αθηνών   80-72 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-18 , 13-14 , 22-16 , 22-24 .- .^
Ολυμπιακός Πειραιώς-Κόροιβος Αμαλιάδας    97-76 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 21-21 , 24-18 , 34-19 , 18-18  .-^
Παναθηναϊκός -Τρίκαλα 87-56 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :18-14 , 22-19 , 24-9 , 23-14 .- ^

*** Για  την  Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
Σάββατο  02-12-2017 :
Δούκας-Περιστέρι  59-96 .-^
Α.Σ. Καστοριάς-Αρκαδικός Τρίπολης  87-66 .-^
Α.Σ. Παπάγου - Α.Σ.  Καρδίτσας 52-57 .-^
Αμύντας-Α. Ε. Λάρισσα   61-55 .-^
Δόξα Λευκάδας- Χολαργός  46-75 .-^
Εθνικός Πειραιώς-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 46-75  .-^
Ψυχικό -Μαρούσι  83-64 .-^
Απόλλων Πάτρας- Γ.Σ. Ερμής Αγιάς 70-52 .-^

*** Στην  Α1 Γυναικών στο μπάσκετ  , Σάββατο 02-12-2017 :
Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός  70-52  .- ^
Κυριακή 03-12-2017 :
Νίκη Λευκάδας-Πανιώνιος 66-69.-^
Εσπερίδες Καλλιθέας -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 82-78 .-^
Παναθλητικός-0 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας  49-60 .-^
Ολυμπιακός Πειραιώς- Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου  100-58 .-^
Ολυμπιακός Βόλου -Φάρος Κερατσινίου

*** Στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  Σάββατο 02-12-2017
~ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.  0-1  .- ^
~ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ  0-1 .-^
~ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.  1-4 .-^
Κυριακή  03-12-2017 :
Αναγέννηση Παραλίας -Ολυμπιακός Καλαμάτας 4-0 .- ^
Α.Ο. Ομόνοια-Τ. Άγρας  1-0 .-^
Α.Ο. Σπερχογείας-Α.Ο. Μιλτιάδης  4-0 .-^
Α.Ο. Κυπαρισσίας-Εράνη Φιλιατρών
Α.Ο. Διαβολιτσίου -Π.Σ. Πανθουριακός 1-0 .- ^

A1 KATHΓΟΡΙΑ Σάββατο 02-12-2017
~ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  2-2  .-^
~ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΜΕΘΩΝΗ   0-2  .- ^
Κυριακή 03-12-2017 :
`Αστέρας Μικρομάνης- ΑΕ. Μάνης 0-6 .-^
ΑΟ. Δωρίου-ΑΕ. Γαργαλιάνων  2-1 .-^
ΑΕ. ΑΒΙΑΣ-ΑΟ. ΦΥΤΕΙΑΣ
`Παπαφλέσσας Χώρας-Ακρίτας Κορώνης 2-1 .-^
Ηρακλής Καλαμάτας-Απόλλων Πεταλιδίου

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  Σάββατο 02-12-2017
~ Αστέρας Αρφαρών – Διαγόρας Κοπανακίου  2-3 .-^
~ ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  3-0 .-^
~ ΑΕ Λογγάς – ΑΣ Φυτειάς  1-1 .-^
Κυριακή 03-12-2017:
ΑΕΚ Καλαμάτας-Παπαφλέσσας Άμφειας
Αστέρας Βαλύρας-ΑΕ. Κυπαρισσίας/Ηρακλής 1-2 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας-Νέος Άρις 0-2 .- ^
Πρασινα Πουλιά-ΑΟ. Πατίστας
ΑΠΟ Δήμος Παπαφλέσσα-ΠΑΟ Καλλιθέας 0-1 .-^

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ
Σάββατο  02-12-2017 :
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης-Θύελλα Παραλίας 4-1 .- ^
Κυριακή 03-12-2017 :
ΠΑΟΚ Καλαμάτας -ΑΟ. ΧΑΤΖΗ
ΑΟ. Ερμής Καλαμάτας-Νέστωρ Πύλου 0-1 .- ^
ΑΣ. Θύελλα Μερόπης- ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος  2-0 .-^

***

 ~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-
~*
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5941   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3792  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 552   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

33 Ευχές για το 33άρι κομποσχοίνι


~ Αδιαλείπτως Προσεύχεσθε με «όπλο» το κομποσχοίνι
Πρωί και βράδυ βγάζε το κομποσχοινάκι από το χέρι σου και κάνε στον κάθε κόμπο μια από τις παρακάτω προσευχές
*  01. Μνήσθητι Κύριε υπέρ ειρήνης του κόσμου.
02. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας.
03. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Επίσκοπο μας και την συνοδεία αυτού. 04. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους απανταχού γης Ορθοδόξους κληρικούς και λαϊκούς.
05. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Πνευματικό μας Πατέρα και την συνοδεία αυτού.
06. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Προστασίας.
07. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους άρχοντες του έθνους μας.
08. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους μισούντας, αγαπώντας και προσευχομένους υπέρ ημών.
09. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους γονείς, αναδόχους και διδασκάλους μας.
10. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους κατά σάρκα και κατά πνεύμα αδελφούς και συγγενείς μας.
11. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τα γηρατειά και τους μοναχικούς ανθρώπους.
12. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τα Βρέφη, τους απροστάτευτους και αδυνάτους.
13. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την μαθητιώσα νεολαία μας.
14. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους έφηβους νέους και νεανίδες μας.
15. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ναρκομανείς, αλκοολικούς και καπνίζοντες.
16. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τας συζυγίας των Ορθοδόξων οικογενειών.
17. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τις κυοφορούσες αδελφές μας.
18. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τις χήρες και τα ορφανά.
19. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους εν διαστάσει συζύγους και πειραζομένους αδελφούς και αδελφές μας.
20. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ασθενείς, ψυχής και σώματος.
21. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ελεούντας και εργαζομένους των Ί. Μονών και ενοριών.
22. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ευλαβείς προσκυνητάς των Ί. Μονών και Εκκλησιών.
23. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλέοντας, οδοιπορούντας, ιπταμένους, αιχμαλώτους και απελπισμένους.
24. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πενθούντας και θλιμένους αδελφούς μας.
25. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους δικαστάς και πολιτικούς.
26. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλανεμένους και βλασφημούντας την Ορθοδοξία μας.
27. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε μας και δώρησε καιρόν ειρηνικόν.
28. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από ασθένεια, οργή, κίνδυνο και φώτιζε τους γιατρούς και νοσοκόμους.
29. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από πείνα, ανάγκη και δυστυχία.
30. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από καύσωνα, φωτιά και σεισμό.
31. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από κατακλυσμό, καταποντισμό και παγετό.
32. Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε και τις ψυχές των πατέρων, μητέρων, αδελφών, συγγενών, πάπων προ πάπων.
33. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν.
(Κάνε και μια μετάνοια με Σταυρό στο τέλος).
Ό Απόστολος Παύλος προτρέπει στην Α’ προς Θεσ/κείς 5, 17: «Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς»…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: