ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας    ......
~ ΔEITE  φωτογραφίες :
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες   .-

 
 Τον κόσμον μόνον ο πόλεμος θα τον διορθώση όπου ήδη θα έλθη ή και έρχεται μετά καλπασμού. Η δυστυχία θα φέρη πολλούς εις συναίσθησιν. οι δε αμετανόητοι, αναπολόγητοι.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)


~* Εσπερινός αρτοκλασία Ιερός Ναός  Αγίου Κωνσταντίνου-Ελένης και  Αγίας Τριάδος  στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών Κυριακή 04/06/2017  :
~* Πεντηκοστή Εσπερινός μετά Θεία Λειτουργία Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  Κυριακή Πεντηκοστής  04/06/2017:
https://youtu.be/2twu0e9171Q  .-

~* Άγιος Κωνσταντίνος  Ελένη Αγίας  Τριάδος  εσπερινός Αρτοκλασία  4/6/2017: https://youtu.be/Lu96Xa3nMM0 .-
~*Αρτοκλασία εσπερινός Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης Αγίας Τριάδος Αρφαρών 4/6/2017: https://youtu.be/7h4z_h3vzNg .- .-
 


Σκήτες Θεοτόκου Άγιο Όρος
~4 Ιουνίου
Μητροφάνους (1) αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως (†326). Οσιομάρτυρος Ιωάννου ηγουμένου της Μοναγρίας. Μάρθας και Μαρίας (2), των αδελφών του Λαζάρου. Οσίων Αλωνιού και Σοφίας, της ασκητικώς βιωσάσης.
(1) Ο άγιος Μητροφάνης έζησε στα χρόνια του πρώτου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Μέγα Κωνσταντίνου, και ήταν Επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως. Καταγόταν από αριστοκρατική και βασιλική γενεά. Ήταν γιος του Δομετίου και ανεψιός του αυτοκράτορα Πρόβου. Όταν δε ο αδελφός του και επίσκοπος Βυζαντίου Πρόβος εκοιμήθη, τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο Μητροφάνης μέχρι την εποχή που ο Μ. Κωνσταντίνος έκτισε τη Βασιλίδα των πόλεων.
(2) Οι αγίες Μάρθα και Μαρία μαζί με την αδελφό τους Λάζαρο αποτελούσαν μία από τις πλέον αγαπημένες οικογένειες του Κυρίου. Το Ευαγγέλιο μας παρουσιάζει τη Μαρία να απορροφάται από τη διδασκαλία του Ιησού, ενώ η Μάρθα ησχολείτο περισσότερο με τις κοσμικές λεπτομέρειες. Η Μαρία επίσης άλειψε με βαρύτιμο μύρο τα πόδια του Ιησού και εν συνεχεία το σπόγγισε με την παρθενική της κόμη. Μετά την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου αφιερώθηκαν στη διδασκαλία και διάδοση των λόγων Του και υπήρξαν διακεκριμένα μέλη της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας. Εκοιμήθησαν ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία. ~

Σήμερα 04/06/2017 εορτάζουν:

Κυριακή της Πεντηκοστής, Άγιος Μητροφάνης Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Αγίες Μάρθα και Μαρία οι αδελφές του Λαζάρου
~   Ήχος πλ. δ'.
~   Εὐλογητὸς εἶ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ πανσόφους, τοὺς ἁλιεῖς ἀναδείξας, καταπέμψας αὐτοῖς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, καὶ δι' αὐτῶν, τὴν οἰκουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

~




*** Ο Ιπποκράτης στα…Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
Έξω από τα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο τοίχος “στολίστηκε” με μια ακόμα παρέμβαση του γνωστού μας Skitsofreni, ο οποίος έφτιαξε ένα πορτρέτο του Ιπποκράτη διανθισμένο με τη ρήση του: “Να διατηρήσω δε τη ζωή μου και την τέχνη μου, καθαρή και αγνή”.
Όμορφη πρωτοβουλία τόσο του Κώστα Λούζη όσο και των υπευθύνων του Νοσοκομείου.  Α.Π. 

*** Ευρωπαϊκή χάρτα για την ισότητα 
Την ευρωπαϊκή χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες υπέγραψε, προχθές, ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, Ευγενίας Κούβελα.
Πρόκειται για μία χάρτα που απορρέει από την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υφίσταται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα εφαρμόζεται η ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις πολιτικές και τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Καλές οι υπογραφές, αλλά πρέπει και να τις τηρούμε…  Α.Π. 

*** Τα παράπονά σας στο… υπουργείο Υποδομών απαντά ο Παναγιώτης Νίκας για τα αντιπλημμυρικά 
Στο υπουργείο Υποδομών και στην ανάδοχο εταιρεία του περιμετρικού προώθησε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Βορειοδυτικής Γειτονιάς για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, από τη στιγμή που ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή στην κατασκευή του έργου. Σχολίασε, πάντως, ότι στη σύσκεψη που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος.
Η συζήτηση προκλήθηκε ύστερα από σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Ειδικότερα, ο τελευταίος σχολίασε ότι «η Βορειοδυτική Γειτονιά και ειδικά η περιοχή της οδού Βαγγέλη Δράκου, επλήγη βάναυσα στην πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, όπως διαπιστώσαμε από την πρόσφατη επίσκεψή μας στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός του ρέματος των Αγίων Αναργύρων, ενώ όχι μόνο δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα τεχνικά έργα που θα αποτρέψουν επανάληψη του πλημμυρικού φαινομένου, αλλά ούτε καν έχει εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης του πλημμυρικού κινδύνου στην περιοχή».  Α.Π.

***  Η νύχτα - μέρα στην Κυπαρισσία με την 4η Λευκή Νύχτα! (φωτογραφίες) 
Η νύχτα – μέρα, χθες στην Κυπαρισσία με την 4η Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης! Όλη η πόλη μια γιορτή! Μόλις βράδιασε, η Κυπαρισσία με τα γιορτινά της, φωτισμένη και λαμπερή, με τις βιτρίνες στολισμένες και τους επαγγελματίες χαμογελαστούς, υποδέχθηκε τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους! Μουσικά σχήματα, DJ's, κεράσματα, ποτά, κοκτέιλς, βεγγαλικά, αερόστατα έκαναν την ατμόσφαιρα ονειρική - παραμυθένια και ο κόσμος συνδυάζει ευχάριστη βόλτα και ψώνια σε άκρως ελκυστικές τιμές! Στην αγορά της Κυπαρισσίας το τρελό πάρτι έχει άναψε από νωρίς, σε ξέφρενους ρυθμούς, ενώ στην κεντρική πλατεία δεν έπεφτε καρφίτσα! Από την ιστορική Πάνω Πόλη μέχρι την παραλία, παντού κόσμος, χαμογελαστός, ευδιάθετος, δείχνει να ευχαριστιέται τη βραδιά! Μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και πολλές πόλεις γειτονικών νομών, όπως Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Ζαχάρως και Πύργου, Καλαμάτας και Πύλου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, επισκέφθηκαν  την πόλη και την αγορά της, έκαναν τη βόλτα τους, διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν  και, παράλληλα, ψώνισαν! Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και τη χάρηκαν μικροί και μεγαλύτεροι! «Αέρας» η Κυπαρισσία!
22ος Γύρος της Πόλεως στην Κυπαρισσία!
Κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Τριφυλίας με ρεκόρ συμμετοχών, κάθε ηλικίας, από ολόκληρη των χώρα ΚΑΙ το εξωτερικό! Και μετά, 4η Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επαγγελματίες και τα καταστήματα της πόλης, μέχρι πρωίας!
Όλη η πόλη μια γιορτή!   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα 
Πλούσιο 10ήμερο πρόγραμμα, με εντυπωσιακά έργα σύγχρονου χορού από διακεκριμένους ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί 14-23 Ιουλίου 2017 με ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, παράλληλων εκδηλώσεων σε διάφορες γωνιές της πόλης, καθώς και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.
Αναλυτικά η «ταυτότητα» των κεντρικών παραστάσεων που θα εκτυλιχθούν επί σκηνής του Μεγάρου Χορού από καταξιωμένες ξένες και ελληνικές ομάδες (σ.σ. ο Ανύποπτος Χρόνος του Κινητήρα και της Αντιγόνης Γύρα θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία), αποκαλύπτοντας τη μαγεία του σύγχρονου χορού όχι μόνο ως υψηλή συναρπαστική τέχνη που απογειώνει το σώμα, αλλά και σε ρόλο κατόπτρου που επαναπροσδιορίζει την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις:
  •Το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης, θα παρουσιάσει τρία έργα: της εμβληματικής μορφής του μεταμοντέρνου χορού Τρίσας Μπράουν, του Μερς Κάννιγχαμ, πολυβραβευμένου πειραματιστή και καινοτόμου στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και της Ματίλντ Μοννιέ, εξέχουσας προσωπικότητας της γαλλικής και διεθνούς σκηνής, που ανανεώνει διαρκώς την τέχνη του χορού.
-Rose-variation της Mathilde Monnier: Το έργο Rose δημιουργήθηκε το 2001 για το Βασιλικό Μπαλέτο της Σουηδίας. Όλα είναι ντυμένα στα ροζ: η σκηνή, τα σκηνικά αντικείμενα, οι χορευτές. Η αναδημιουργία του, το Rose-variation, αποδομεί το λεξιλόγιο του κλασικού μπαλέτου, διαμορφώνοντας νέες κινήσεις.  Κινούμενοι με την ακρίβεια ενός κορ ντε μπαλέ, οι 24 χορευτές γίνονται σολίστ, καθένας εκ των οποίων συνδημιουργεί το μέρος του με τον χορογράφο.
Τη δομή του έργου υποστηρίζει η μουσική –Σονάτα για πιάνο αρ. 17 του Μπετόβεν– που παίζεται επί σκηνής σε ροζ πιάνο από έναν ντυμένο στα ροζ πιανίστα.
  -Εγκατάσταση Opal Loop/Cloud Installation #72503 (1980) της Trisha Brown: Η χορογράφος εκκινεί από την ιδέα μιας αέναης χορευτικής φράσης, η οποία μέσω της κίνησης looping επιστρέφει στο κέντρο του χώρου. Κάθε ένας από τους 4 χορευτές και χορεύτριες ανταποκρίνεται αυτοσχεδιαστικά, με τον δικό του τρόπο, σε αυτό το ανοιχτού τύπου σχέδιο. Εδώ η χορευτική φράση τελειώνει και επανεκκινεί με απαλές κινήσεις που μεταφέρονται από τα σώματα τεσσάρων χορευτών και σβήνουν η μία μέσα στην άλλη. Αυτή η ρευστή αλληλουχία κινήσεων, που δύσκολα διακρίνεται μέσα στη διαρκώς μεταβαλλόμενη «γλυπτή ομίχλη» της Φουτζίκο Νακάγια, καθιστά το έργο ένα ποιητικό σχόλιο της Μπράουν πάνω στον εφήμερο χαρακτήρα της χορευτικής τέχνης.
  -Sounddance του Merce Cunningham: Το έργο, που βρίσκεται στον αντίποδα της ομοιομορφίας και της αρμονίας που απαιτεί η τέχνη του μπαλέτου, έχει αγαπηθεί εξίσου από κοινό και κριτικούς! Πρόκειται για μια γρήγορη και δυναμική δημιουργία «οργανωμένου χάους», που αποδίδεται από 10 χορευτές. Η σκηνή χωρίζεται στη μέση από τις πλούσιες πτυχώσεις ενός χρυσού παραπετάσματος, με την υπογραφή του Μαρκ Λάνκαστερ. Έτσι διασπασμένος (ή συμπυκνωμένος), ο χώρος αναδεικνύει την πυκνή και φρενήρη χορογραφία που μοιάζει με μικροσκοπικό χορευτικό σύμπαν, ιδωμένο σαν μέσα από μικροσκόπιο.
(Παρασκευή 14, & Σάββατο 15. 7. 2017, στις 22:00,  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ:
TORDRE του Rachid Ouramdane
TORDRE σημαίνει συστρέφω. Ένα δυνατό ντουέτο, για δύο γυναίκες, σαν εκτυφλωτικό φως, που δείχνει τι συνιστά τη μοναδικότητα. Με αυτό το διπλό πορτρέτο, που έκανε πρεμιέρα το 2014, ο Ρασίντ Ουραμντάν σχολιάζει την ευαίσθητη αμφιταλάντευση της κίνησης ανάμεσα στην ποίηση και τη θεραπεία. Στην αρχή το έργο ξεγελάει. Υπό τους ήχους του αμερικάνικου μιούζικαλ να αστείο κορίτσι του Ουίλλιαμ Ουάιλερ, φέρνουν συνειρμικά στο μυαλό το κυρίαρχο πρότυπο ομορφιάς του Μπρόντγουεϋ, ενώ οι δύο χορεύτριες εφορμούν στη σκηνή. Δηλώνεται έτσι η συστροφή του τίτλου, καθώς η εικόνα του σώματος γίνεται πιο εσωτερική, εύθραυστη. Το έργο βρίσκει νόημα στην ασταμάτητη περιδίνηση της Λόρας (Lora Juodkaitè) ή στον πρόσθετο βραχίονα της Άννι (Annie Hanauer). Αντλώντας από τις εμπειρίες των χορευτριών του, ο Ουραμντάν αναπτύσσει μια χορογραφική γλώσσα στην παρυφή του συναισθήματος, μαρτυρώντας παράλληλα την ικανότητα που έχει καθένας, καθετί να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να βγαίνει από τη φυλακή του, να αλλάζει την πραγματικότητα, αντί να την υπομένει.
(Σάββατο  15.7.2017, στις 20:00,  ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  -ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: ΑΝΥΠΟΠΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα και η ομάδα Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του Κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός χρόνου. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χρήστου Πολυμενάκου, που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου σε σχέση με τη στιγμή όπου ξαφνικά όλα αλλάζουν – λίγο ή πολύ.
Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κινείται κυκλικά, μαζί, σε όλη τη διάρκεια του έργου, ενώ η κυκλικότητα αυτή, που δημιουργείται από την αίσθηση του αντικειμενικού χρόνου, διακόπτεται από μικρά ή μεγάλα γεγονότα δημιουργώντας ανατροπές. Η παράσταση κουβαλά τη συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πέρασαν από τις πρόβες της, οι οποίες ήταν –και είναι– ανοιχτές στα μέλη της ομάδας του Κινητήρα αλλά και στους καλεσμένους Έλληνες και ξένους που ζουν κατά καιρούς μέσα στο στούντιο. Συμμετέχουν πάνω από 20 χορευτές.
(Κυριακή 16.7.2017, στις 20:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)
  •ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΖΗΤΑ,  ΑΛΑΣΚΑ της Ίριδας Καραγιάν
Το έργο ΑΛΑΣΚΑ σχεδιάζεται πάνω στις επιφάνειες των σωμάτων και στο χώρο ανάμεσά τους. Η χορογραφία είναι σαν ένας μηχανισμός που λειτουργεί σε συνθήκες εναλλασσόμενων ταχυτήτων.
Σε έναν άδειο λευκό χώρο, πέντε σώματα κινούνται σε διαρκή επαφή, γλιστράνε το ένα πάνω στο άλλο, ενεργοποιούν και δέχονται κινητικά ερεθίσματα και δημιουργούν χώρους, δράσεις ανάμεσα στο φανταστικό και το ρεαλιστικό. Πρωταρχικό σημείο της έρευνας του έργου είναι η εμπειρία της επαφής των σωμάτων με βασικό άξονα την αφή. Συμμετέχουν πέντε χορευτές και χορεύτριες. Η Ίρις Καραγιάν Το 2010, απέσπασε το α΄ βραβείο χορογραφίας Jarmila Jebrakova στο New Europe Festival 2010, με τα έργα A Time to Mourn (2009) και Leg acy (2010).
(Δευτέρα 17.7.2017, στις 20:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •    Vertigo Dance Company, Yama της Noa Wertheim σε συνεργασία με τη Rina Wertheim-Koren
Yama (πρώτη παρουσίαση, 2016): Το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα, η αλληλεξάρτηση και η ικανότητα αναγέννησης είναι τα σημεία εκκίνησης για τη χορογράφο Νόα Βέρτχαϊμ, που στο καινούργιο της έργο Yama παρατηρεί την πηγή κάθε κίνησης και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.
Η Ομάδα Χορού Vertigo, με έντονη παρουσία στη διεθνή σκηνή, ιδρύθηκε το 1992 από τη Νόα Βέρτχαϊμ και τον Άντι Σα’αλ, και ανάμεσα σε άλλα βραβεία που έχει αποσπάσει, το 2013 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ. Μέσα από τις παραστάσεις της η Ομάδα θέλει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για θέματα κοινωνικά και κοινοτικά, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και ταυτόχρονα να διευρύνει τα όρια της σωματικής έκφρασης των χορευτών. Η χορογράφος Νόα Βέρτχαϊμ δημιουργεί ένα κολάζ περίπλοκων και μοναδικών έργων, ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο από πρωτότυπες συνεργατικές δημιουργίες που προσκαλούν το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι. Η κίνηση, ως καλλιτεχνική και φυσική πηγή έμπνευσης, θέλει να ενισχύσει την ευρύτερη και όσο το δυνατόν πιο συνειδητή συμμετοχή στα κοινά, ώστε να προστατέψει τον πλανήτη μας. Συμμετέχουν εννέα χορευτές και χορεύτριες.
(Τρίτη 18.7.2017, στις  22:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •    Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, απόγειος της Πωλίνας Κρεμαστά
Η παράσταση απόγειος αφηγείται ένα ταξίδι χορού και μουσικής. Μια περιπλάνηση από το χθες προς το σήμερα, από το μαζί προς τη μνήμη, το συναίσθημα, την κάθαρση και τη λύση. Οι χορευτές περιπλανιούνται πάνω σε έξι «τοπία» νεόκτιστων χορών και σαρώνουν το χώρο και το ρυθμό με τα κινητικά τους μοτίβα. Οι δύο μουσικοί επί σκηνής συμπληρώνουν την κίνηση και την αφήγηση, επιλέγοντας είτε να αποδομήσουν είτε να επαναδομήσουν τα παραδοσιακά ακούσματα, ανασυνθέτοντας με αυτό τον τρόπο νέα.
Η παράσταση αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση των αποτελεσμάτων της ομώνυμης έρευνας που διεξάγει τα τελευταία τρία χρόνια η χορογράφος. Μέσα από τη μελέτη των παραδοσιακών ελληνικών χορών και των σύγχρονων τεχνικών αποκαλύπτεται η «απόγειος/εκ της γης» κίνηση και αρθρώνεται μια νέα κινητική πρόταση. Η αγωνία που γεννά και θέτει η εν λόγω δουλειά συμπυκνώνεται στο πάντα επίκαιρο ερώτημα: Ποια στάση οφείλουμε να κρατήσουμε απέναντι στην παράδοση; Η Πωλίνα Κρεμαστά με το έργο GODOT πήρε πρώτο βραβείο (Silver Snowflake) στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο το 2012.
(Τετάρτη 19.7.2017, στις 20:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •Meeting You των Helena Franzén & Ori Flomin
To έργο Meeting You πραγματεύεται το θέμα της φιλίας και της συντροφικότητας. Πρόκειται για μία θαυμάσια σπουδή πάνω στην έκφραση δύο σωμάτων, στη βουβή και απολύτως ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ δυο έμπειρων χορευτών. Το θέμα παρουσιάζουν ο Όρι Φλόμιν και η Χελένα Φρανσίν, παλιοί φίλοι, χορευτές, χορογράφοι και καθηγητές χορού από τη Σουηδία με διεθνή καριέρα και συμμετοχές.
(Παρασκευή 21 & Σάββατο 22.7.2017, στις  20:00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
  •Moving Into Dance Mophatong, Romeo & Juliet / REBELLION & JOHANNESBURG της Jessica Nupen
Στο χοροθεατρικό Ρωμαίος & Ιουλιέττα / ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, η Νοτιοαφρικανή χορογράφος που έχει την έδρα της στη Γερμανία Τζέσσικας Νιούπεν αφηγείται με προκλητική διάθεση, το κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, τοποθετώντας το στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ και της υποκουλτούρας του.
Το συναρπαστικό αυτό έργο βρίσκει το ρυθμό του στο πνεύμα της πόλης και στο διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτιστικό τοπίο της. «Το Γιοχάννεσμπουργκ μας καλεί σε καθημερινή επανάσταση, ενάντια στην απάνθρωπη ιστορία της πόλης μας, και αναζητούμε τα ζωντανά στοιχεία της, τη χαμένη προσωπικότητά της, τους μύθους και τους ήχους περασμένων εποχών. Εξεγειρόμαστε ενάντια στο παρόν, στους ηγέτες μας, στους συμπολίτες μας που μειδιούν ηλιθιωδώς κι ανασηκώνουν τους ώμους. Γιορτάζουμε με διάθεση χαλαρή, μουσική και αστεία με γνωστούς και άγνωστους, στους δρόμους της πόλης. Εξεγειρόμαστε αναζητώντας την ταυτότητά μας, την έκφρασή μας, την κοινότητά μας, τη θέση μας» λέει η ομάδα.
Η Νιούπεν χρησιμοποιεί το χοροθέατρο για να πειραματιστεί με την ατομικότητα και τη συλλογικότητα σε καθεστώς συγκρούσεων, ενώ αντιμετωπίζει την επανάσταση όχι ως πράξη βίας αλλά ως αντίσταση στο στάτους κβο.
  Παράλληλα με την παράσταση προβάλλεται και η ομότιτλη ταινία, σε σκηνοθεσία της Leila El’Kayem και χορογραφία της Jessica Nupen, που έχει αποσπάσει βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ San Francisco Dance Film, 2016.
(Παρασκευή 21.7.2017, στις 22:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •Three Times Rebel της Marina Mascarell
Το έργο διερευνά τις απαρχές της ανισότητας των φύλων και τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν οι σχετικές αντιλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία. Μέσα από επισταμένη αναζήτηση σε έργα λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις και συνεντεύξεις με ειδικούς, η Ισπανο-ολλανδή Μαρίνα Μασκαρέλ συνειδητοποίησε την ανάλγητη φύση της ανισότητας. Αυτή η πλευρά αντανακλάται στον ευτελισμό του γυναικείου σώματος, στη χρήση στερεοτύπων στην εκπαίδευση ή στη βία που περνάει υποσυνείδητα και υπόγεια στην καθημερινότητά μας.
Στο έργο Three Times Rebel η χορογράφος καταδύεται στα βάθη του συστήματος που έθρεψε τις σύγχρονες προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη συμβολική βία, τον τρόπο που κληρονομείται και κατασκευάζεται το φύλο. Το έργο –ένα χορευτικό ντοκιμαντέρ όπου κάθε σωματική επαφή είναι και άβολη και ενοχλητική– αναφέρεται ιδιαίτερα πάνω στην υποτιθέμενη εξομάλυνση της βίας εναντίον των γυναικών μέσω του σύγχρονου χορού. Η Μαρίνα Μασκαρέλ κέρδισε το σημαντικό βραβείο χορού BNG Bank 2015 ως ανερχόμενο ταλέντο και πρόσφατα υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Nederlandse Dansdagen.
(Σάββατο 22.7 στις 22:00, &  Κυριακή  23.7.2017, στις 20:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)
  •ΟΝΕ ΟΝΕ ΟΝΕ του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney
Στο διαδραστικό έργο One One One ο χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης σε συνεργασία με την Ιρλανδέζα Ίφε Μακατάμνυ προσκαλεί τον θεατή να μοιραστεί μαζί του το χρόνο, σε έναν κοινό χώρο, με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Τον προσκαλεί να καθίσει σε μία καρέκλα απέναντί του, να μείνει εκεί όση ώρα θέλει και να κοιταχτεί στα μάτια  με τον χορευτή.
Η επικοινωνία, σημαντικό στοιχείο στη δουλειά του χορογράφου, είναι το έναυσμα αλλά και η πρακτική του One One One. Μέσα από το κοινό βλέμμα γεννιέται ένας κόσμος αισθήσεων. Οι καλλιτέχνες μεταφράζουν τα συναισθήματα του κοινού, τα μετατρέπουν σε κάτι άλλο και τα αποδίδουν ως χορευτική δομή. Η συνεργασία μεταξύ του χορευτή και του κοινού γίνεται πλέον αναπόφευκτη…
Ο Γιάννης Μανταφούνης βραβεύτηκε, το 2015, ως «εξαιρετικός χορευτής» (Danseur exceptionnel) στα Ελβετικά Βραβεία Χορού.
(Κυριακή 23.7.2017, στις 11:00, ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -θα ανακοινωθεί το ακριβές σημείο)
  Σε ενιαία παράσταση έργα δύο χορογράφων: It’s Always Here του Adi Boutrous και Scarabeo, Angles and The Void του Andrea Costanzo Martini
•It’s Always Here του Adi Boutrous
Ο Άντι Μπούτρους είναι άραβας χορογράφος και χορευτής. Τα έργα του μιλάνε για τη μειονοτική του ταυτότητα για το πώς είναι να ζει ως Άραβας στην ισραηλινή κοινωνία. Στο συγκεκριμένο έργο αποφάσισε να «παραμερίσει» το ζήτημα της μειονοτικής ταυτότητας και να επικεντρωθεί στην έρευνα της σωματικότητας. Με τη χορογραφία του, που έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού contact και χιπ χοπ, ως προς την ένταση των κινήσεων και τη δεξιοτεχνία, δείχνει την ταυτότητα που έχει το σώμα. Χορεύει με έναν Εβραίο χορευτή, και μαζί δημιουργούν μία κοινή, αμοιβαία ταυτότητα. Στο έργο παρουσιάζονται σχέσεις ανθρώπινες, συναισθηματικές, χειριστικές που αντικατοπτρίζουν κυρίως την ισραηλινή ταυτότητα αλλά και την πανταχού παρούσα σχέση πλειονοτήτων και μειονοτήτων.
Πρόκειται για ένα σωματικά απαιτητικό έργο που αντιπροσωπεύει την προσπάθειά του να βρει σταθερότητα, σιγουριά και ισορροπία στην κοινωνία του Ισραήλ.
Ο Άντι Μπούτρους, με το έργο του What Really Makes Me Mad, απέσπασε, το 2013, το α΄ βραβείο στο φεστιβάλ Shades of Dance.
  •    Scarabeo, Angles and The Void  του Andrea Costanzo Martini
Ο γεννημένος στην Ιταλία χορογράφος Αντρέα Κοστάντζο Μαρτίνι σπούδασε σύγχρονο χορό και μπαλέτο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί και βραβευθεί σε διεθνή Φεστιβάλ όπου, σε πολλά από αυτά, έχει εκπροσωπήσει το Ισραήλ.
Στα ιταλικά Scarabeo είναι ο σκαραβαίος, που για τους αρχαίους Αιγύπτιους υπήρξε σύμβολο του κύκλου της ζωής και της αναγέννησης, αλλά επίσης το επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble, όπου γράμματα χρησιμοποιούνται παραπάνω από μία φορές για να σχηματίσουν διαφορετικές λέξεις με διαφορετικό νόημα σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Κατά τη χορογραφική διαδικασία, σκέφτηκε να μεταχειριστεί το σώμα του χορευτή αποκλειστικά ως φυσικό αντικείμενο και όχι ως πηγή συναισθημάτων,  έτσι δημιούργησε το υλικό των κινήσεων, και ύστερα έκανε διαφορετικούς συνδυασμούς για να δομήσει μια ξεκάθαρη λογική αφήγησης.
Ο Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι το 2013, στον διεθνή διαγωνισμό της Στουτγάρδης τιμήθηκε με α΄ βραβείο ως χορευτής και χορογράφος για το σόλο του What Happened in Torino. Τον Δεκέμβριο του 2016 απέσπασε το β΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας του Ισραήλ για το σόλο Occhio di bue.
(Κυριακή 23.7.2017, στις 19:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)

*** Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 5/6/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.3 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Ξεκινούν οι κατασχέσεις λογαριασμών & ακίνητης περιουσίας από το Δήμο Καλαμάτας 
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας φαίνεται να εξάντλησε τα όρια υπομονής που διέθετε απέναντι στους οφειλέτες του Δήμου και έτσι προχωρά στο επόμενο βήμα, που είναι οι κατασχέσεις για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων.
Η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, κατ' αρχήν από 74 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. Προβλέπεται κατάσχεση λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, αμέσως μετά το τέλος σύσκεψης με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Το πρώτο μέτρο που θα λάβει ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με τους οφειλέτες. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δε διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς ή αυτοί δε διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό, τότε θα προχωρά τη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι συγκεκριμένες διαδικασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Όπως προαναφέραμε, η διαδικασία θα αρχίσει με τους λεγόμενους μεγαλοοφειλέτες, ενώ στο στόχαστρο του Δήμου Καλαμάτας θα μπουν και οι οφειλές που κινδυνεύουν με παραγραφή.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των οφειλών προς το Δήμο, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποστολής 28.000 επιστολών σε οφειλέτες, με τις οποίες καλούνται να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πάντως, φαίνεται πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς ελάχιστοι από αυτούς που ήδη έχουν λάβει επιστολές έχουν προστρέξει στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους που φτάνουν συνολικά τα 14.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν στο Δήμο, ώστε να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, τονίζοντας ότι δε θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση από την πλευρά του Δήμου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους Δήμους, τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο που να δείχνει ότι το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και, ως εκ τούτου, προσέθεσε, ο Δήμος θα πρέπει να πράξει όσα καθορίζει το νομικό καθεστώς που τώρα βρίσκεται σε ισχύ. Μάλιστα, τόνισε ότι αν δεν πράξει τα νόμιμα ο Δήμος, θα υπάρξουν νομικές επιπτώσεις προς όσους είναι αρμόδιοι για την είσπραξη των χρεών.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!  ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

~  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει δείξει με κάθε τρόπο την δουλοπρέπειά της προς τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Αμερικανοί ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την παραχώρηση της βάσεως της Σούδας, με την οποία στρέφονται κατά της Ρωσίας και της Συρίας. Με τη βάση αυτή οι ΗΠΑ αποκτούν μεγάλο ναυτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο.
Το ευχαριστώ το είδε ο Τζέφρι Πάιατ σήμερα στην εκπομπή Με Αρετή και Τόλμη στην ΕΡΤ. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε την Σούδα σημαντικής γεωστρατητικής σημασίας βάση, μέσω της οποίας οι σχέσεις των δύο χωρών (ΗΠΑ-Ελλάδος) ενισχύονται σημαντικά.
«Είμαι εντυπωσιασμένος από τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό μεταξύ των δυνάμεων της αεροπορίας και του ναυτικού των χωρών μας και ευελπιστώ στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο χωρών. Η Ελλάδα αποτελεί σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα. Ένας ισχυρός συνεργάτης στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο μάλιστα που πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση των ISIS στη Συρία. Ένας δυνατός σύμμαχος, στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά».
Για άλλη μια φορά η χώρα μας “πουλάει” τη Ρωσία και της δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα Βαλκάνια, και όσο η χώρας μας συνεχίζει αυτή την εχθρική πολιτική κατά της, τόσο η Ρωσία θα απομακρύνεται.
Πρέπει, λοιπόν, άμεσα αυτή η πολιτική να ανατραπεί πριν να είναι αργά...

***  ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..

~ Να μπει τέλος σε αυτό που αποκαλείται “πολιτική ορθότητα” ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς χωρίς να γίνει αυτό δεν θα μπορέσει να υπάρξει πραγματική ασφάλεια στη Δύση.
Ο Τραμπ έγραψε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας. Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».
Λίγο μετά ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε επίθεση στον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου, ο οποίος είναι ότι η τρομοκρατία είναι κάτι λογικό για μια μεγαλούπολη και κάλεσε τους Βρετανούς να παραμείνουν ήρεμοι (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο Τραμπ! Tweet κατά του μουσουλμάνου δημάρχου του Λονδίνου...
Οργισμένο tweet κατά του Μουσουλμάνου δημάρχου του Λονδίνου έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.
Ο Τραμπ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι νεκροί και η αστυνομία είναι επί ποδός, αυτός καλεί τους Βρετανούς να παραμείνουν ήρεμοι και να μην ανησυχούν.
Συγκεκριμένα έγραψε ο Τραμπ στο twitter: “Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'”.
Ο Σαντίκ Καν, σημερινός δήμαρχος του Λονδίνου, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι οι αντιδράσεις του στα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν είναι η αρμόζουσα, και κανείς θα έλεγε ότι δείχνει και ανοχή στα όσα συμβαίνουν με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο...

***  ΒΟΜΒΑ! Διαλύεται η Ε.Ε...

~  Τα προβλήματα της Ευρώπης είναι πάρα πολλά, και όσο κι αν οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να κλείνουν τις τρύπες, τόσο με μεγαλύτερη ένταση θα ξανά ανοίγουν μετά.
Οι Ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν να είναι σε ελεύθερη πτώση και οι πρόωρες Ιταλικές εκλογές δημιουργούν τον κίνδυνο για νέο κραχ στις Ιταλικές τράπεζες, με αποτέλεσμα η Γερμανία να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό.
Δείγμα της μεγάλης κατάρρευσης που φαίνεται να πλησιάζει λόγω των νέων Ιταλικών εκλογών είναι η πτώση των μετοχών της Deutsche Bank κατά 1,6% και της Ισπανικής Caixabank κατά 1,4%.
Οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας αδυνατούν να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν και σε περίπτωση που τελικώς προκηρυχθούν νέες εκλογές. Κερδισμένα θα είναι τα μικρότερα κόμματα, κάτι το οποίο θα φέρει ακόμη μεγαλύτερο πανικό στο εσωτερικό της Ε.Ε.
Τα Ιταλικά ομόλογο βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ και οι επενδυτικοί οίκοι θεωρούν ότι η Ιταλία θα είναι η επόμενη αιτία κινδύνου για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μέλλον θα δείξει εάν κάτι τέτοιο όντως θα συμβεί. Προς το παρόν, πάντως, κάτι τέτοιο φαίνεται αναπόφευκτο...

***  «Γιώργο!  Ορθότερον το Συμφερότερον»!  Τη Δευτέρα στον Γ. Παπαδάκη, ο Κ.Βελόπουλος...

~  Μπαράζ εμφανίσεων από τον Κ. Βελόπουλο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μετά από απαίτηση των ακροατών ο Τ.Χατζής προσκάλεσε λοιπόν τον Κ.Βελόπουλο για ραδιοφωνική εμφάνιση.
Φυσικά και η τηλεόραση δε θα μπορούσε να λείψει. Γι αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ. Βελόπουλος εμφανίστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι.
Η Περιοδεία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
 Μην χάσετε τις αποκαλύψεις που ετοιμάζει...

***

*** Αθλητικές ειδήσεις :


*** ΡΕΑΛ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ   4-1  , (1-1) .- ^

 









Βασίλισσα ξανά! Η Ρεάλ πήρε το 12ο κάνοντας «back to back»
 
~  Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην Ιστορία της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (20΄,64΄) και ένα των Κασεμίρο (61΄), Ασένσιο (90΄) η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που υπερασπίζεται με επιτυχία το τρόπαιο στα χρονικά του Champions League.
Η «Γιούβε» που είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε -όπως και τότε προσωρινά- με τον Μάντζουκιτς στο 27΄. Οι πρωταθλητές Ιταλίας ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουαντράδο στο 84΄.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κουαντράδο, Ντιμπάλα, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς - Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος
Κόκκινη: Κουαντράδο (84΄-δεύτερη κίτρινη)
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄ Μπέιλ), Ρονάλντο.

ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ

12 Κύπελλα: Ρεάλ Μαδρίτης
7 Κύπελλα: Μίλαν
5 Κύπελλα: Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα
4 Κύπελλα: Αγιαξ
3 Κύπελλα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ
2 Κύπελλα: Πόρτο, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Νότιγχαμ
1 Κύπελλο: Αστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Φέγενορντ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Αϊντχόβεν, Τσέλσι, Στεάουα Βουκουρεστίου.
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-62 , (36-33) .-  3ος  αγώνας
(2-1) .-

Τα  δεκάλεπτα  : 16-16,(36-33) , 43-43, 64-62 .-

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Δεσλής.
Ο τέταρτος τελικός θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21:00).

***  Σπουδαία νίκη πρόκριση της Εθνική γυναικών  Με 3-1 σετ την Αυστρία

Τα σετ: 20-25, 25-19, 25-22, 25-23
Ελλάδα (Ρούσης): Λαμπρούση 8 (4/15 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Μερτέκη 13 (10/23 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 24% άριστες), Βασιλαντωνάκη 14 (13/37 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 10 (9/33 επ., 1 άσο, 37% υπ. – 37% άριστες), Γιώτα 7 (2/5 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 5 (4/7 επ., 1 άσο), Κονόμι –λ (60% υπ. – 33% άριστες) / Νομικού 1 (1/3 επ., 25% υπ. – 25% άριστες), Καραφουλίδου 1 (0/2 επ., 1 άσο), Καλανταρίδου 2 (1/1 επ., 1 άσο), Εμμανουηλίδου 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ).
Αυστρία (Ίλιτς): Μπάιντε 2 (1/5 επ., 1 άσο), Ζόλτζερ 14 (10/42 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μόντζλερ 10 (6/13 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Χτριάνσκα 9 (7/22 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 29% άριστες), Μάρκοβιτς 21 (18/39 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 30% υπ. – 30% άριστες), Νεσίμοβιτς 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Βάλνερ –λ (31% υπ. – 31% άριστες) / Τέφλ 6 (5/14 επ. 2 άσοι. 17% υπ. – 17% άριστες), Επουρέ, Πέισχελ.

***   Ήττα παρά την προσπάθεια για την Εθνική ανδρών βόλεϊ από την Ισπανία
Εικόνα ΑθλητισμόςΑπέναντι στην κορυφαία ομάδα του γκρουπ της Βαρκελώνης, τη διοργανώτρια Ισπανία, η Εθνική Ελλάδος φύλαγε την καλύτερή της εμφάνιση. Μπορεί η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη να γνώρισε και πάλι την ήττα με 3-1, όμως με εξαίρεση ίσως το πρώτο σετ του αγώνα κόντραρε στα ίσια τον ισχυρό της αντίπαλο και έχασε το ματς στις λεπτομέρειες. Με αυτό το ματς, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του τουρνουά στη Βαρκελώνη και πλέον από την επόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει τα παιχνίδια της στην Εσθονία με πρώτο αντίπαλο τη Βενεζουέλα.

***  Τρίτη η Αννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου
Εικόνα ΑθλητισμόςΣτο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου ανέβηκε η Αννα Κορακάκη. Η δις Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 25μ. πιστόλι Γυναικών με 26 βολές ήρθε τρίτη και πρόσθεσε στην σπουδαία συλλογή της ακόμη μία διάκριση.Η διοργάνωση ήταν επιπέδου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μιας και συμμετείχαν όλες οι σπουδαίες αθλήτριες του κόσμου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Ζινγκγίνγκ με 36 βολές και στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αντουανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 34 βολές.

***  Πρωταθλητές Πελοποννήσου οι παμπαίδες της Καλαμάτας ’80
Οι παμπαίδες της Καλαμάτας ’80 επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χθες το βράδυ στο Κλειστό του Άργους, κερδίζοντας στον τελικό της ΕΣΠΕΠ τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ και κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Πελοποννήσου. Οι «μικροί» που προπονεί φέτος η Βιβή Τασιοπούλου κέρδισαν διαδοχικά με 25-22, 25-18 και πολύ πιο εύκολα από το 25-21 στο 3ο στο οποίο αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του 9χρονου Άγγελου Βλάσση.
Οι υπόλοιποι πρωταθλητές του ΑΟΚ είναι οι: Άρις και Σπύρος Χανδρινός, Νέστορας και Παναγιώτης Βλάσσης, Δημήτρης Βραχάτης, Νίκος Μπιρμπίλης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας Κλημεντίδης, Αλέξανδρος Μαργέλης και Νάσος Πλακιάς.

*** Β΄ Εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Απόλλων Σμύρνης–Χανιά 3-0   
Καλλιθέα–Τρίκαλα 0-1          
Σπάρτη–Λαμία 0-1              
Παναιγιάλειος–Πανελευσινιακός 4-0  
Αναγέννηση Καρδίτσας–ΟΦΗ 0-2     
Αιγινιακός–Αχαρναϊκός 3-1      
Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 1-1   
Αγροτικός Αστέρας–Καλλονή 3-0 α.α.
Πανθρακικός–Άρης 0-3 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 33 αγ.)

1. Απόλλων Σμύρνης 80 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, Super League--
2. Λαμία 80 --Super League--
 ---------------------------
3. Άρης 74
 4. ΟΦΗ 69
 5. Τρίκαλα 68
 6. Αγροτικός Αστέρας 49
 7. Σπάρτη 45
 8. Παναιγιάλειος 44
 9. Αιγινιακός 41
 10. Πανσερραϊκός 41
 11. Χανιά 38
 12. Κισσαμικός 37
 13. Αναγέννηση Καρδίτσας 36
 ----------------------------
 14. Αχαρναϊκός 36 --Υποβιβασμός--
15. Καλλιθέα 30 --Υποβιβασμός--
16. Πανελευσινιακός 28 --Υποβιβασμός--
17. Καλλονή 4 --Υποβιβασμός--
18. Πανθρακικός -6 --Υποβιβασμός--

** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς, η Καλλονή -3 βαθμούς και ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

***  Ο Παππάς οδήγησε στο 1-1 τον ΠΑΟ, 84-80 τον Ολυμπιακό  (01-6-2017)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   84-80  .-  ^ (1-1) .-
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 41-39, 59-53, 84-80 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης, Μάνος, Παναγιώτου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12 (6 ρ.), Σίνγκλετον 9 (2), Καλάθης 8 (10 ρ. 3 ασ.), Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 21 (5/6 τρ.), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1 τρ., 6 ασ.), Πρίντεζης 15 (6 ρ., 5 ασ.), Μπιρτς 1, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12

~  ~ ~****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5604   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3622   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.851  βίντεο   .-  
~  
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .- ~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~*
**  Τα  βίντεο μας  για σήμερα  ... :
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  στη θάλασσα από Μουσουλμάνους  1-6-2017: https://youtu.be/Z5joiiQxuFY   ,.-
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  στη θάλασσα από Μουσουλμάνους  1-6-2017:
https://youtu.be/Z5joiiQxuFY  ,.-
~ΤΑ  ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ 1/6/2017:
 
https://youtu.be/47iTYK-i-oI  .- 
~ Οι  Έλληνες πεινάνε κι  ο Τσίπρας Χασκογελάει  1-6-2017:
https://youtu.be/jtEFqGxcwJk .-
~ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΑ στην ακρόπολη  1/6/2017:
 https://youtu.be/FgGR0f4M3ME .-
~Έσβησε περιμένοντας το Ελικόπτερο 1-6-2017:
 https://youtu.be/hyUfo7vXbd4 .-
~Η Κρήτη αποχαιρετά Κωνσταντίνος   Μητσοτάκη  01/06/2017:
https://youtu.be/fN3DYYn4s-s   .-
~Η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνος  Μητσοτάκη 01/06/2017:
https://youtu.be/Dd6EW9araZY  .-
~Λίγο πριν ενταφιασμό Κωνσταντίνος  Μητσοτάκη  01/06/2017:
https://youtu.be/7kFApSZeZao   .-
~Στερνό αντίο για Κωνσταντίνος  Μητσοτάκη  01/06/2017:
 https://youtu.be/lR1p4MsHDXI.  .-
~Βαγγέλης  ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ από επενδύσεις 1-6-2017:
https://youtu.be/cH0vIqxc9x4 .-
~ΒΛ  ΠΟΥΤΙ  βίντεο 1/6/2017
: https://youtu.be/fRD3FNyUrVo .-
~ Η δασκάλα Περιστέρα βολεύτηκε μόνιμη υπάλληλος 1/6/2017:
 https://youtu.be/l-gq7_7mfIA   .-
~ΡΩΣΙΑ  ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1/6/2017:
 https://youtu.be/4meQdFxtumE  .-
~Κωνσταντίνος   Μητσοτάκης   τελευταίο αντίο στην Αγ  Μαγδαληνή ΑΘΗΝΑ ΧΑΝΙΑ  01/06/2017: https://youtu.be/L1zdqnQh80I .-
~ Ουρές για  1 πιάτο σαρδέλες 29/05/2017΅:
 https://youtu.be/mL5bX9eLpzQ .-  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: