ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  :
Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε   ..... 
~




***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  66-51  (27-36) .- ^ Στον 5ο  αγώνα  .... Αυτοκρατόρας μέσα στο ΣΕΦ ο Εξάστερος!





Τα  δεκάλεπτα : 17-14 ,(27-36), 37-57 , 66-51 .- ^
~ Μάγκικα, αντρίκεια και Παναθηναϊκά όπως το ’99! Ένας απίστευτος Παναθηναϊκός «κατάπιε» τον τραγικό Ολυμπιακό και σήκωσε το 35ο πρωταθλημα της ιστορίας του μέσα στο Παλέ (66-51)!              
~ «Τέλειωσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός! Οπως το '99...
~ Η εκπληκτική αρμάδα του «μαέστρου» Πασκουάλ έκανε πλάκα στο «πτώμα» των Πειραιωτών και όχι μόνο σήκωσε –απόλυτα δίκαια και μάγκικα- στο Παλέ το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αλλά το έκανε και με το εκκωφαντικό 66-51!
~** ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός
2008-09: Παναθηναϊκός
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός
2014-15: Ολυμπιακός
2015-16: Ολυμπιακός
2016-17: Παναθηναϊκός

***  ΧΑΟΣ!  Οι κωλοτούμπες και οι κάφροι του ΣΕΦ...

Το είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά το τέλος του ντέρμπι: "Αυτός ο τίτλος αξίζει περισσότερο από ένα οποιοδήποτε πρωτάθλημα". Το είπε ο άνθρωπος που με την φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε τίτλους με όλους τους πιθανούς τρόπους. Με break, με ανατροπές, με θριάμβους, με δυσκολίες. Ε, όσο να 'ναι αυτός ξέρει. Και ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
 ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του εφετινού Παναθηναϊκού είναι πως χρειάστηκε το τελευταίο ματς της σεζόν, σχεδόν μέσα Ιουνίου, για να πείσει τον κόσμο του πως είναι καλή ομάδα. Μέχρι το 3-2 μέσα στο ΣΕΦ τους περισσότερους τους είχε απέναντί του. Ακόμα και στις μεγάλες βραδιές, ακόμα και στις εμφατικές νίκες. Τη μία τα "άκουγε" ο Καλάθης, την άλλη ο Πασκουάλ. Ενίοτε και ο Μπουρούσης. Ακόμα και για το Superfoods ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε θέση... κατηγορουμένου.
 Μία περίεργη χρονιά. Αλλόκοτη. Με αλλαγή προπονητή, με ήττες που "πόνεσαν", με επιστροφές με πούλμαν που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως (προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ φάουλ τη συγκεκριμένη απόφαση του αφεντικού των "πρασίνων"), με την πίκρα του αποκλεισμού από τη Φενέρ και της ακόμα μίας χρονιάς μακριά από την ευρωπαϊκή κούπα. Μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να δίνει τον μεγάλο τελικό το βράδυ της Κυριακής και η πλειοψηφία να μην πιστεύει στο break.
 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ
Το είπε και ο Καλάθης αυτό. "Το 90% των φιλάθλων δεν πίστευε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα". Το είπε ο Καλάθης που άκουσε τα εξ αμάξης για το συμβόλαιό του. Το είπε ο Καλάθης που έγινε ανέκδοτο και σύνθημα στα χείλη ακόμα και φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Είπαμε, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας την εφετινή σεζόν ήταν ο ίδιος ο κόσμος.
 Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που "έσπασε" την έδρα του Ολυμπιακού και έφτασε στον τελικό και έπειτα στην κατάκτηση του κυπέλλου. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με πλεονέκτημα έδρας και είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ομπράντοβιτς. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που έκλεισε τη χρονιά με το πρωτάθλημα.
 Φυσικά δεν πρόκειται ξάφνου να ξεχαστούν όλα τα παραπάνω από τους επικριτές. Προφανώς ακόμα και μετά το 51-66 θα υπάρχει... προβληματισμός. Θα συνεχίσουν ορισμένοι την γκρίνια για τον Πασκουάλ και την κριτική για τα λεφτά που παίρνει ο Καλάθης. Ισως θα συνεχίζουν και την ειρωνία για τον χορηγό δίπλα στο όνομα του συλλόγου.
 DNA ΝΙΚΗΤΗ
Υπάρχουν και οι άλλοι. Οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που χλευάστηκαν μεσούσης της χρονιάς και κόντευαν να πεταχτούν στα σκουπίδια για έναν αποκλεισμό. Αυτοί πήραν πάνω τους την ομάδα και την οδήγησαν στην κορυφή του πρωταθλήματος στο κρισιμότερο σημείο. Μετά τους 2 συνεχόμενους τίτλους του Ολυμπιακού και μετά την αποχώρηση Διαμαντίδη. Ένα πρωτάθλημα που δεν υπήρχε σύνδεση με το παρελθόν. Το πρώτο.
 Όχι, όμως, το πρώτο της νέας εποχής.
 Και τούτο το ξεχνούν πολλοί. Έφυγε ο Ομπράντοβιτς και οι "πράσινοι" κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Έφυγε και ο Διαμαντίδης, μία από τα ίδια. Άρα υπάρχει συνέχεια, δεν έρχεται το τέλος, το βάρος της φανέλας και των επιτυχιών όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιο. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους δεν στηρίζουν τη μεγαλύτερη ομάδα που γέννησε ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός. Αντιληπτό, όμως, πρέπει να γίνει και από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που πάνω στη δίψα του να κάνει την ομάδα επτάστερη, παίρνει λάθος αποφάσεις. Αποφάσεις που κοστίζουν κυρίως στο πρεστίζ.
 ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΣΕΦ
Αυτό το πρεστίζ που τσαλακώθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού. Το τσαλάκωσαν οι μάγκες της εξέδρας, αυτοί που θυμούνται την ομάδα στις μεγάλες στιγμές. Αυτοί που ήθελαν Ριζούπολη στον 5ο τελικό και έκαναν... ποδοσφαιρική έδρα το ΣΕΦ. Αυτοί που μετά τον χαμένο τελικό από την Φενέρ προφανώς ξέχασαν πως ο Ολυμπιακός έχει ένα πρωτάθλημα μπροστά του. Και επικεντρώθηκαν στον Λεμονή και τον Χάσι. Αυτοί που λένε πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της επταετίας, αλλά φροντίζουν οι ίδιοι να τη βάζουν στο γύψο.
 Χίλιες φορές με λίγους και καλούς στις εξέδρες. Στο μισοάδειο ΣΕΦ. Με αυτούς που αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Εστω κι αν είναι λίγοι. Αυτοί τουλάχιστον θα ήθελαν να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο ως ένδειξη σεβασμού. Δεν το έκαναν γιατί νίκησαν αυτοί που δεν ξέρουν να χάνουν. Αυτοί που νικούν ακόμα και τους Αγγελόπουλος. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά το ποδόσφαιρο νίκησε το μπάσκετ...
contra

***  Αρνείται να διαθέσει διαιτητές η Επιτροπή για την 1η αγωνιστική των “play-off” του πρωταθλήματος μαζικού αθλητισμού
 
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, με επιστολή της προς τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας και με αφορμή τη βιαιοπραγία εναντίον διαιτητή της Ένωσης, στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού από την ομάδα «Αναδόμηση /Κατασκευή», αποφάσισε σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας να μη διαθέσει διαιτητές για την 1η αγωνιστική των “play – off” του παραπάνω πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η επιστολή της Επιτροπής Διαιτησίας  της ΕΠΣΜ, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε πρόεδρε, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ με αφορμή τη βιαιοπραγία εναντίον διαιτητή  της Ένωσής μας στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, από την ομάδα «Αναδόμηση/Κατασκευή», αποφάσισε: - Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνείται να διαθέσει διαιτητές για την 1η αγωνιστική των «play – off” του πρωταθλήματος.
-        Ζητά την παραδειγματική  τιμωρία του εν λόγω ποδοσφαιριστή, καθώς και της ομάδας του, διότι ξέφυγε από το πνεύμα του πρωταθλήματος, το οποίο δεν  είναι άλλο από την άθληση των Εργαζομένων. Επισημαίνουμε ότι αν επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο και από άλλη  ομάδα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, η Ένωσή μας θα παύσει να διαθέτει διαιτητές για το εν λόγω πρωτάθλημα.
Με τιμή
Για την ΕΠΣΜ
Ο υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών Π. Μανωλόπουλος».


Το περιστατικό
Διεκόπη το ματς ΚΤΕΛ – Αναδόμηση /Κατασκευή!

Το ματς μεταξύ των ομάδων του ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας  και Αναδόμηση /Κατασκευή, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Μαζικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, διεκόπη  στο 30΄, όταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Αναδόμηση/Κατασκευή, Βανγκέλι, επιτέθηκε στο διαιτητή Γιάννη Γιαννέτσο, ο οποίος του είχε δείξει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Σ’ εκείνο το σημείο, ήταν  2-1 υπέρ της ομάδας Αναδόμηση /Κατασκευή. Έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της ομάδας  του ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, ενώ η ομάδα Αναδόμηση/ Κατασκευή μηδενίστηκε.
Σε άλλα ματς της 9ης αγωνιστικής, η ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών επικράτησε με 4-2 της ομάδας Ευθυγραμμίσεις  «Άγγελος» Bar Code Cafe, ενώ η ομάδα Μπαρτσελιώμα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τους Λογιστές Νομού Μεσσηνίας.
 Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Auto Berlin – Ξυλοκόπων ματαιώθηκε, καθώς η ομάδα των Ξυλοκόπων γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει ν’ αγωνιστεί. Έτσι, η ομάδα Auto Berlin πήρε τη νίκη με 3-0 και τους 3 βαθμούς.
   Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Auto Berlin 32-7     23
2. Ξυλοκόποι   32-11   20
3. .- Μηχανικοί/Επαγγελματίες 30-15   20
4. Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος 30-17   17
5. 9ο Σ.Π. Καλαμάτα 18-20   11
6. Λογιστές 11-17   10
7. ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας 7-23     8
8. Μπαρτσελιώμα 13-29   6
9. Ευθυγραμμίσεις «Άγγελος» 13-27   5
10. Αναδόμηση /Κατασκευή 12-31               4
* Η ομάδα Αναδόμηση /Κατασκευή έχει 1 μηδενισμό.
   Οι 4 ομάδες των “play – off”
Μετά την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του πρωταθλήματος Μαζικού Αθλητισμού, ακολουθούν τα “play – off” για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Στα “play – off” θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες ομάδες: Αuto Berlin, Ξυλοκόποι, Μηχανικοί / Επαγγελματίες, Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος.

*** Πανζουρλισμός στο ΟΑΚΑ: Πάνω από 10.000 οπαδοί περιμένουν τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό!
Πραγματικός… χαμός στο ΟΑΚΑ! Όπως μετέδωσε ο Δημήτρης Κοντός στον ΣΠΟΡ FM, στο ΟΑΚΑ βρίσκονται, ήδη, πάνω από 10.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, προκειμένου να υποδεχθούν τον θριαμβευτή του ΣΕΦ!

***   Γιαννακόπουλος: «Να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, γουστάρουμε να τους κερδίζουμε εδώ μέσα» (video)
Εκστασιασμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ζήτησε να… μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. «Δείξαμε ψυχή», είπε για την απόδοση του Παναθηναϊκού 

  div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">



***   ΖΟΥΓΚΛΑ: Εισβολή οπαδών, καπνογόνα και διακοπή στο ΣΕΦ! (pics)
Λίγο πριν το φινάλε του πέμπτου τελικού, όπου ο Παναθηναϊκός έχει... πάρει το πρωτάθλημα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στο παρκέ, πέταξαν καπνογόνα και το ματς διεκόπη.             

***  Παναθηναϊκός ο «λεοντόκαρδος» πρωταθλητής μέσα στο ΣΕΦ
Παραλίγο οριστική διακοπή

  


 Πρωταθλητής Ελλάδας, μέσα στο ΣΕΦ, στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, για 36η φορά στην ιστορία του, κάνοντας το 3-2, στο «σπίτι» του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ το ήθελαν πιο πολύ και το απέδειξαν νικώντας 66-51 τους «ερυθρόλευκους». Βρίσκοντας την απάντηση κάθε φορά (ήταν λίγες) που ορμώμενοι από τις ιαχές του κόσμου, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιχειρούσαν αντεπίθεση. Καλάθης (12π.) και Τζέιμς (11π.) από την περιφέρεια, ο Ρίβερς απαντώντας με τρίποντα (13π.) και ο Παππάς με 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού.
~ Ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη, με τον Σπανούλη να μετρά 1/8 τρίποντα (9π.), με 4 λάθη, τον Πρίντεζη (4π. με 2/11 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και τον Γκριν να μένει στους 4 πόντους (2/7 δίποντα). Ο Παναθηναϊκός είχε 17 ασίστ. Μόνο 7 είχε ο Ολυμπιακός που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, αδυνατούσε να μπει στη ρακέτα και τα «έσπαγε» έξω από τα 6.75 με 10/35! Μόνο ο Αγραβάνης είχε διψήφιο νούμερο πόντων, με 10 πόντους και ήταν αυτός που με 2 τρίποντα στην 4η περίοδο προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του που βρέθηκε στο -21 (27-48 και 37-55).
~ Όμως, 1.56’’ πριν τη λήξη, με το σκορ 49-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν καπνογόνα, έκαναν χρήση δακρυγόνων, και η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το παρκέ. Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το ΣΕΦ από τους φιλάθλους για να μην αποφασίσουν οριστική διακοπή, κάτι που έπραξαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τιμωρία στο επόμενο πρωτάθλημα.
~ «Σας θέλουμε μαζί μας του χρόνου. Αποχωρήστε για να μην μηδενιστούμε για του χρόνου και να μην τιμωρηθούμε με -2» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. Νωρίτερα, στην 3η περίοδο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποσυρθεί στη φυσούνα, όταν δημιουργήθηκε ένταση κάτω από την μπασκέτα, με οπαδούς που δυσαρεστημένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών ωθούσαν τους άνδρες ασφαλείας. «Ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός,» έκανε δήλωση λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μετά από 23 λεπτά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ, με τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το τελικό, 51-66.
~  Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ, επιλέγοντας δηλαδή τον Παπανικολάου αντί του Παπαπέτρου και τον Μιλουτίνοβ αντί του Μπιρτς εν συγκρίσει με τον 4ο τελικό. Με Τζέιμς, Φελντέιν, Γκάμπριελ, Γκιστ, Σίνγκλετον μπήκαν στο παρκέ οι «πράσινοι». Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βάλει την μπάλα στο post, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει με τρίποντα τον αντίπαλο, αλλά αστόχησαν κατά σειρά Γκιστ, Τζέιμς και Σίνγκλετον, πριν ευστοχήσει ο Παππάς για το 2-3 (πέρασε νωρίς στη θέση του Φελντέιν).
~  Ο Σίνγκλετον έφτασε τα 4 άστοχα τρίποντα και ο Τζέιμς τα 3! Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τον Παναθηναϊκό για αυτή την υπερβολή του έξω από τα 6.75, με 3 διαδοχικά δικά του από Παπανικολάου (5-3) και Μάντζαρη (8-3 και 11-3). Καλάθης και Ρίβερς πέρασαν μέσα για τον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό να μειώνει σε 11-10, έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ ο Μπουρούσης ισοφάρισε σε 12-12 με γκολ φάουλ (από τον Γιανγκ, ο οποίος πήρε τη θέση του Μιλουτίνοβ).
~  Ο Πασκουάλ πέρασε τον Φώτση αντί του Σίνγλετον και έδειχνε να έχει ισορροπήσει περνώντας την μπάλα στη ρακέτα. Ο Ρίβερς μείωσε σε 16-14, ενώ όταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος πλησίασε στη γραμματεία για να διαμαρτυρηθεί, ο κόσμος του Ολυμπιακού «πήρε φωτιά» πριν ολοκληρωθεί με 17-14 η 1η περίοδος. Ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός ρυθμού στις αρχές της 2ης περιόδου. Οι «πράσινοι» έλεγξαν τα ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκαν τις βεβιασμένες και άστοχες επιλογές καθώς και τα λάθη των γηπεδούχων και απάντησαν με επιμέρους σκορ, 5-16.
~  Οι περιφερειακοί, Καλάθης (9π.) και Τζέιμς (6π.), εκτελούσαν για τον Παναθηναϊκό, ο Μπουρούσης έφτασε τους 9 πόντους, ενώ ο Φώτσης ευστόχησε σε 3 για το 27-30. Με το 2ο εύστοχο τρίποντό του, ο Ρίβερς (8π.) έδωσε αέρα 11 πόντων, 23-34 στον Παναθηναϊκό με λιγότερο από 2 λεπτά εναπομείναντα χρόνο για το ημίχρονο. Μέχρι την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε 10 ασίστ (4 ο Τζέιμς) έναντι 3 του Ολυμπιακού που είχε υποπέσει και σε 7 λάθη (2 οι «πράσινοι).
~  Ο Ολυμπιακός μείωσε στο -9, 27-36, μετά από καλάθι του Τζέιμς και λέι απ του Σπανούλη. Oι δύο «εκτελεστές» του Ολυμπιακού, Σπανούλης και Πρίντεζης είχαν από 5 και 2 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο μέρος, με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να έχει 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 3 λάθη και τον διεθνή πάουερ φόργουορντ να μετρά 1/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα.
~  Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα μέσα στη ρακέτα για 6 λεπτά στην 3η περίοδο. Μόλις 10 πόντους πέτυχαν οι «ερυθρολευκοι», με τους Σπανούλη, Πρίντεζη να συνεχίζουν να είναι σκιά του εαυτού τους και να υποχρεώνεται να τους αποσύρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τα 3 τρίποντα από Καλάθη, Τζέιμς και Γκαμπριέλ κατέστρεψαν την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, 27-47 (+20). Αστοχος σε 2 βολές ο Παπανικολάου, άστοχος σε τρίποντο ο Μάντζαρης. Τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού έτρεμαν, λόγω της μεγάλης διαφοράς, της έλλειψης ενέργειας και τις απογοήτευσης.
~  Με 1/2 βολές του Μπουρούση, οι «πράσινοι» ξέφυγαν και με +21, 27-48. Ο Ολυμπιακός έδειξε να αντιδρά, όταν ο Μιλουτίνοβ πέτυχε καλάθια, έκανε και ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο στον Παππά σε προσπάθεια για 3, 32-48. Όμως, ο τελευταίος έδωσε και πάλι αέρα 20 πόντων στον Παναθηναϊκο με τρίποντο, 34-55. Ο Παπαπέτρου απάντησε έξω από τα 6.75, 37-55, ενώ ο Ρίβερς διαμόρφωσε το 37-57, στο 30ο λεπτό. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Αγραβάνη και το λέι απ του Γριν ολοκλήρωσαν σερί 8-0, για το 43-57, το οποίο σταμάτησε ο Παππάς, 45-59.
~  Για να ευστοχήσει ο Σπανούλης σε τρίποντο, 48-59. Ο Ρίβερς δεν λάθεψε έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 48-62, με 6 λεπτά να απομένουν. Με κάρφωμα ο Σίνγκλετον «έγραψε» το 48-64. Και με το σκορ 49-66, 2.56 πριν τη λήξη το ΣΕΦ γέμισε «φλόγες» από τα αναμμένα καπνογόνα. Οι κροτίδες ηχούσαν η μία μετά την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε στα αποδυτήρια και ο αγώνας ξανάρχισε μετά από 23 λεπτά.
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Βιδάλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

***    Η χρυσή βίβλος των πρωταθλητών
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1927-28: Ηρακλής
1928-29: Πανελλήνιος
1929-30: Άρης
1931-34: Δεν έγινε
1934-35: Ηρακλής
1935-36: Νήαρ Ηστ
1936-37: Πανεπιστήμιο Αθηνών
1937-38: Δεν έγινε
1938-39: Πανελλήνιος
1939-40: Πανελλήνιος
1941-45: Δεν έγινε
1945-46: Παναθηναϊκός
1946-47: Παναθηναϊκός
1947-48: Δεν έγινε
1948-49: Ολυμπιακός
1949-50: Παναθηναϊκός
1950-51: Παναθηναϊκός
1951-52: Δεν έγινε
1952-53: Πανελλήνιος
1953-54: Παναθηναϊκός
1954-55: Πανελλήνιος
1955-56: Δεν έγινε
1956-57: Πανελλήνιος
1957-58: ΑΕΚ
1958-59: ΠΑΟΚ
1959-60: Ολυμπιακός
1960-61: Παναθηναϊκός
1961-62: Παναθηναϊκός
1962-63: ΑΕΚ

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1963-64: ΑΕΚ
1964-65: ΑΕΚ
1965-66: ΑΕΚ
1966-67: Παναθηναϊκός
1967-68: ΑΕΚ
1968-69: Παναθηναϊκός
1969-70: ΑΕΚ
1970-71: Παναθηναϊκός
1971-72: Παναθηναϊκός
1972-73: Παναθηναϊκός
1973-74: Παναθηναϊκός
1974-75: Παναθηναϊκός
1975-76: Ολυμπιακός
1976-77: Παναθηναϊκός
1977-78: Ολυμπιακός
1978-79: Άρης
1979-80: Παναθηναϊκός
1980-81: Παναθηναϊκός
1981-82: Παναθηναϊκός
1982-83: Άρης
1983-84: Παναθηναϊκός
1984-85: Άρης
1985-86: Άρης

Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1986-87: Άρης
1987-88: Άρης
1988-89: Άρης
1989-90: Άρης
1990-91: Άρης
1991-92: ΠΑΟΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός
2008-09: Παναθηναϊκός
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός
2014-15: Ολυμπιακός
2015-16: Ολυμπιακός
2016-17: Παναθηναϊκός
Newsroom ΔΟΛ

***  Αδιέξοδο στο Αρφαρά, όλοι στρέφονται πλέον στον Γιώργο Χρ. Μπούρα...
Σε αδιέξοδο (!) κατέληξε η 2η γενική συνέλευση του Αστέρα Αρφαρών την Κυριακή το πρωί στο "Νιαρχέικο Λιοτρίβι". 
Η επιτροπή σωτηρίας δεν κατάφερε λοιπόν να βρει πρόσωπα ικανά και που να θέλουν να ηγηθούν της νέας αυτής προσπάθειας και έτσι  θα λέγαμε πως η ΓΣ είχε άδοξο τέλος και αυτή.
Όλοι τώρα στρέφονται στον πρώην πρόεδρο της ομάδας, τον εξαιρετικό και πραγματικά σπουδαίο Γιώργο Χρ. Μπούρα - Χατζή, να πειστεί, να "επιστρατευτεί" σώσει ξανά τους "κυανόλευκους" και να τους αναγεννήσει εκ νέου, για 2η φορά δηλαδή στην σύγχρονη ιστορία τους, από τις στάχτες τους...
 
***  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ με έπαθλο τον τίτλο
Ο 5ος τελικός της Α1 μπάσκετ ανδρών Ο τιτλος του πρωταθλητή κρίνεται απόψε (21:00) στο ΣΕΦ με τη διεξαγωγή του 5ου και τελευταίου τελικού της σειράς των πλέι οφ της Α1 άνδρων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η 12η φορά που οι τελικοί της Α1 οδηγούνται σε 5ο αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμών και έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, εκτός βέβαια των γνωστών απουσιών των Χάκετ, Λότζεσκι και του τιμωρημένου Αθηναίου.
«Πάνοπλος» αναμένεται να παραταχθεί στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκος, που θα προσπαθήσει να κάνει το «μπρέικ», όπως στους τελικούς του 1999, και να πανηγυρίσει τον τίτλο στην έδρα των Πειραιωτών.
Η διαιτητική τριάδα που θα σφυρίξει αποτελείται από τους
Πηλοϊδη, Αναστόπουλο και Μάνο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Όρθια η Εθνική στη Βοσνία, «χρυσός» βαθμός για τα μπαράζ
Κράτησε το 0-0 στη Ζένιτσα
Η Εθνική Ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από την Βοσνία (0-0) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση έναντι του σημερινού της αντιπάλου, που δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, με παίκτες που έκαναν νέα «κατάθεση ψυχής» και ξεκάθαρο πλάνο από τον Σκίμπε, η «γαλανόλευκη» έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν κι έφυγε από την Ζένιτσα με τον πολύτιμο βαθμό (παραμένει αήττητη μετά από 6 αγώνες), που την διατήρησε ένα βαθμό πάνω από τους Βόσνιους και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατά την τύχη στα χέρια του (το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά: Ελλάδα – Εσθονία (31/8), Ελλάδα – Βέλγιο (3/9), Κύπρος – Ελλάδα (7/10), Ελλάδα – Γιβραλτάρ (10/10)).
Όλοι οι διεθνείς τα έδωσαν όλα, αλλά τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει αναμφισβήτητα ο Ορέστης Καρνέζης με τις δύο μεγάλες επεμβάσεις που έκανε στο φινάλε του ματς. Εξαιρετικός ήταν και ο Ζέκα, που περιόρισε στο ελάχιστο τη δράση του Πιάνιτς, ενώ ο Δώνης στο ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» έδειξε ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.
Στη διάθεση των γηπεδούχων να πιέσουν από το ξεκίνημα και να πάρουν τα ηνία του ματς, η ελληνική ομάδα αντιπαρέταξε αποφασιστικότητα και συνοχή με τις γραμμές να είναι πολύ κοντά και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει. Ο Ζέκα «εξαφάνισε τον Πιάνιτς και με το πέρασμα του χρόνου οι διεθνείς άρχισαν να μη δίνουν σημασία μόνο στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα, αλλά και να βγαίνουν στην επίθεση κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη.
«Καθαρή» ευκαιρία δεν είχε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος και από τα άκρα οι Μπακασέτας και Μάνταλος δεν βρήκαν διαδρόμους, όπως και οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης που έπαιξαν πιο πίσω με τον πρώτο να παίρνει περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.
Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο ο Ορέστης Καρνέζης και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Η πρώτη στο 12΄ όταν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Βίστσα που είχε βγει στην... πλάτη της ελληνικής άμυνας από κάθετη πάσα του Ιμπίσεβιτς και στο 24΄ με την επέμβασή του στο δυνατό σουτ του Κόντρο μέσα από την περιοχή.
Ένα σουτ είχε να επιδείξει στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική, του Κάρλος Ζέκα στο 27΄, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
Ποιοτικά το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο κακό από το πρώτο, αλλά αυτό σαφώς και «βόλεψε» την Εθνική. Με εξαιρετικό στήσιμο, με παίκτες που πήγαιναν πάντα πρώτοι στη μπάλα, η ελληνική ομάδα έφερε το ματς στα μέτρα της. Οι Βόσνιοι ήταν νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό στην ανάπτυξή τους, με αποτέλεσμα να μην απειλούν καθόλου την εστία του Καρνέζη.
Στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Μια στιγμιαία αδράνεια στο κέντρο της άμυνας στο 75΄ έφερε τον Τζέκο σε θέση βολής από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε ο στράικερ της Ρόμα ήταν αδύνατο να αιφνιδιάσει τον Καρνέζη.
Στην αντεπίθεση η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Δώνη. Αυτό που έχασε ο Μάνταλος, όμως, στο 82΄... δεν χανόταν με τίποτα. Με σεμιναριακή αντεπίθεση και μετά την εξαιρετική ασίστ του Δώνη, ο μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν απογοητευτικό.
Λίγο έλλειψε να το πληρώσει αυτό η Εθνική με τη διπλή ευκαιρία που έχασαν οι Βόσνιοι στο 84΄, αρχικά με το σουτ του Τζέκο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μπίσακτσιτς. Και στις δύο περιπτώσεις ο Καρνέζης έδειξε την κλάση του, ιδιαίτερα στην δεύτερη με την κεφαλιά του Βόσνιου αμυντικού.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης, αλλά η ελληνική άμυνα άντεξε.
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπίτσακτιτς, Ιμπίσεβιτς - Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (χάνει τον αγώνα με την Εσθονία στις 31/08), Δώνης
ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69΄ Ντούμιτς), Λούλιτς (21΄ Κόντρο, 77΄ Μπέσιτς), Βίστσα, Γιάγιαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Ζέκα, Φορτούνης (94΄ Μανιάτης), Μάνταλος (91΄ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50΄ Δώνης), Μήτρογλου.
Ο Τοϊβόνεν «σκότωσε» στο 93΄ την Γαλλία 
Η νίκη της Σουηδίας επί της Γαλλίας με 2-1 «σημάδεψε» την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Με το γκολ του Τοϊβόνεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Σκανδιναβοί επικράτησαν των «τρικολόρ» και τους «έπιασαν» στην κορυφή του 1ου ομίλου (από 13 βαθμούς). Βασικός ξεκίνησε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος στο 88΄ έδωσε την θέση του στον Γκουϊντέτι.
Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη νίκη της Ολλανδίας επί του Λουξεμβούργου με 5-0. Όχι τόσο γιατί πέτυχε το δεύτερο γκολ των «οράνιε», αλλά διότι κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ανήμερα, μάλιστα, των 33ων γενεθλίων του. Ο πολύπειρος μέσος έφτασε τις 131 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίαας και ξεπέρασε τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Έντβιν φαν ντερ Σαρ.
Ελβετία και Πορτογαλία πέτυχαν εκτός έδρας νίκες επί των Νήσων Φερόε (2-0) και Λετονίας (3-0) αντίστοιχα κι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου, με τους Ελβετούς να προηγούνται κατά 3 βαθμούς από τους Ίβηρες.
Σε αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 (ευρωπαϊκή ζώνη) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
1ος όμιλοςΟλλανδία-Λουξεμβούργο 5-0
(21΄ Ρόμπεν, 34΄ Σνάιντερ, 62΄ Βαϊνάλντουμ, 70΄ Προμες, 84΄πεν. Γιάνσεν)
Λευκορωσία-Βουλγαρία 2-1
(33΄πεν. Σιβάκοφ, 80΄ Σαβίτσκι - 90΄+1 Κοσταντίνοφ)
Σουηδία-Γαλλία 2-1
(43΄ Ντουρμάζ, 90΄+3 Τοϊβόνεν - 37΄ Ζιρού)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Σουηδία 6 4-1-1 12-4 13
Γαλλία 6 4-1-1 11-5 13
Ολλανδία 6 3-1-2 13-6 10
Βουλγαρία 6 3-0-3 9-12 9
Λευκορωσία 6 1-2-3 4-11 5
Λουξεμβούργο 6 0-1-5 6-17 1
2ος όμιλος
Νήσοι Φαρόε-Ελβετία 0-2
(36΄ Τσάκα, 59΄ Σακίρι)
Ανδόρα-Ουγγαρία 1-0
(26΄ Ρέμπες)
Λετονία-Πορτογαλία 0-3
(41΄,63΄Ρονάλντο, 67΄ Σίλβα)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ελβετία 6 6-0-0 12-3 18
Πορτογαλία 6 5-0-1 22-3 15
Ουγγαρία 6 2-1-3 8-7 7
Νήσοι Φαρόε 6 1-2-3 2-10 5
Ανδόρα 6 1-1-4 2-13 4
Λετονία 6 1-0-5 2-12 3
3ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Β.Ιρλανδία 10/06
Νορβηγία-Τσεχία 10/06
Γερμανία-Σαν Μαρίνο 10/06
4ος όμιλος
Μολδαβία-Γεωργία 11/06
ΕΪΡΕ-Αυστρία 11/06
Σερβία-Ουαλία 11/06
 5ος όμιλος
Καζακστάν-Δανία 10/06
Μαυροβούνιο-Αρμενία 10/06
Πολωνία-Ρουμανία 10/06
 6ος όμιλος
Σλοβενία-Μάλτα 10/06
Σκοτία-Αγγλία 10/06
Λιθουανία-Σλοβακία 10/06
 7ος όμιλος
ΠΓΔΜ-Ισπανία 11/06
Ισραήλ-Αλβανία 11/06
Ιταλία-Λιχτενστάιν 11/06
 8ος όμιλος
Βοσνία-Ελλάδα 0-0
Εσθονία-Βέλγιο 0-2
(31΄ Μέρτενς, 86΄ Τσαντλι)
Γιβραλτάρ-Κύπρος 1-2
(30΄ Ερνάντες - 10΄αυτ. Τσιπολίνα, 87΄ Σωτηρίου) 
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Βέλγιο 6 5-1-0 24-2 16
ΕΛΛΑΔΑ 6 3-3-0 10-3 12
Βοσνία 6 3-2-1 13-5 11
Κύπρος 6 2-1-3 4-10 5
Εσθονία 6 1-1-4 5-17 4
Γιβραλτάρ 6 0-0-6 3-24 0
 9ος όμιλος

Φινλανδία-Ουκρανία 10/06
Ισλανδία-Κροατία 10/06
Κόσοβο-Τουρκία 10/06
 *Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
**Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
 ***Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Newsroom ΔΟΛ

***  Μέχρι τις 16 Ιουνίου οι εγγραφές στα εβδομαδιαία αθλητικά καμπ του Δήμου Καλαμάτας 
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας οργανώνει κατά την περίοδο από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου 2017 camp, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων, τις καθημερινές, από 08.00 έως 15.00, με την εποπτεία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Αθλητικού Οργανισμού και με τη συμμετοχή προπονητών των συλλόγων της πόλης, από όλα τα αθλήματα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολύμβηση στη θάλασσα ή το κολυμβητήριο, αθλοπαιδιές (μπάσκετ, βόλεϊ, καράτε, τάε κβο ντο, ρυθμική, ενόργανη, ξυλορακέτα, skate κ.λπ.) που θα γίνουν στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών από τους συλλόγους του Δήμου, καθώς και άλλα ψυχαγωγικά παιχνίδια.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί είναι ενιαίο και αντιστοιχεί σε 20 € ανά εβδομάδα.
Πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού στο Δημοτικό Στάδιο, τηλ. 27210 20257 και οι εγγραφές θα γίνουν έως και την 16η Ιουνίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη φόρμα εγγραφής στο Kalamata.gr.

***   ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΕΛΛΑΔΑ 0-0  .-^
 Η Εθνική Ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από την Βοσνία (0-0) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση έναντι του σημερινού της αντιπάλου, που δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
-  Ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, με παίκτες που έκαναν νέα «κατάθεση ψυχής» και ξεκάθαρο πλάνο από τον Σκίμπε, η «γαλανόλευκη» έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν κι έφυγε από την Ζένιτσα με τον πολύτιμο βαθμό (παραμένει αήττητη μετά από 6 αγώνες), που την διατήρησε ένα βαθμό πάνω από τους Βόσνιους και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατά την τύχη στα χέρια του (το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά: Ελλάδα – Εσθονία (31/8), Ελλάδα – Βέλγιο (3/9), Κύπρος – Ελλάδα (7/10), Ελλάδα – Γιβραλτάρ (10/10)).
-  Όλοι οι διεθνείς τα έδωσαν όλα, αλλά τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει αναμφισβήτητα ο Ορέστης Καρνέζης με τις δύο μεγάλες επεμβάσεις που έκανε στο φινάλε του ματς. Εξαιρετικός ήταν και ο Ζέκα, που περιόρισε στο ελάχιστο τη δράση του Πιάνιτς, ενώ ο Δώνης στο ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» έδειξε ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.
- Στη διάθεση των γηπεδούχων να πιέσουν από το ξεκίνημα και να πάρουν τα ηνία του ματς, η ελληνική ομάδα αντιπαρέταξε αποφασιστικότητα και συνοχή με τις γραμμές να είναι πολύ κοντά και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει. Ο Ζέκα «εξαφάνισε τον Πιάνιτς και με το πέρασμα του χρόνου οι διεθνείς άρχισαν να μη δίνουν σημασία μόνο στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα, αλλά και να βγαίνουν στην επίθεση κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη.
- «Καθαρή» ευκαιρία δεν είχε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος και από τα άκρα οι Μπακασέτας και Μάνταλος δεν βρήκαν διαδρόμους, όπως και οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης που έπαιξαν πιο πίσω με τον πρώτο να παίρνει περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.
- Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο ο Ορέστης Καρνέζης και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Η πρώτη στο 12΄ όταν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Βίστσα που είχε βγει στην... πλάτη της ελληνικής άμυνας από κάθετη πάσα του Ιμπίσεβιτς και στο 24΄ με την επέμβασή του στο δυνατό σουτ του Κόντρο μέσα από την περιοχή.
- Ένα σουτ είχε να επιδείξει στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική, του Κάρλος Ζέκα στο 27΄, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
- Ποιοτικά το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο κακό από το πρώτο, αλλά αυτό σαφώς και «βόλεψε» την Εθνική. Με εξαιρετικό στήσιμο, με παίκτες που πήγαιναν πάντα πρώτοι στη μπάλα, η ελληνική ομάδα έφερε το ματς στα μέτρα της. Οι Βόσνιοι ήταν νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό στην ανάπτυξή τους, με αποτέλεσμα να μην απειλούν καθόλου την εστία του Καρνέζη.
- Στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Μια στιγμιαία αδράνεια στο κέντρο της άμυνας στο 75΄ έφερε τον Τζέκο σε θέση βολής από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε ο στράικερ της Ρόμα ήταν αδύνατο να αιφνιδιάσει τον Καρνέζη.
- Στην αντεπίθεση η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Δώνη. Αυτό που έχασε ο Μάνταλος, όμως, στο 82΄... δεν χανόταν με τίποτα. Με σεμιναριακή αντεπίθεση και μετά την εξαιρετική ασίστ του Δώνη, ο μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν απογοητευτικό.
- Λίγο έλλειψε να το πληρώσει αυτό η Εθνική με τη διπλή ευκαιρία που έχασαν οι Βόσνιοι στο 84΄, αρχικά με το σουτ του Τζέκο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μπίσακτσιτς. Και στις δύο περιπτώσεις ο Καρνέζης έδειξε την κλάση του, ιδιαίτερα στην δεύτερη με την κεφαλιά του Βόσνιου αμυντικού.
- Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης, αλλά η ελληνική άμυνα άντεξε.
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπίτσακτιτς, Ιμπίσεβιτς - Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (χάνει τον αγώνα με την Εσθονία στις 31/08), Δώνης
ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69΄ Ντούμιτς), Λούλιτς (21΄ Κόντρο, 77΄ Μπέσιτς), Βίστσα, Γιάγιαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Ζέκα, Φορτούνης (94΄ Μανιάτης), Μάνταλος (91΄ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50΄ Δώνης), Μήτρογλου.

Ο Τοϊβόνεν «σκότωσε» στο 93΄ την Γαλλία 

Η νίκη της Σουηδίας επί της Γαλλίας με 2-1 «σημάδεψε» την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Με το γκολ του Τοϊβόνεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Σκανδιναβοί επικράτησαν των «τρικολόρ» και τους «έπιασαν» στην κορυφή του 1ου ομίλου (από 13 βαθμούς). Βασικός ξεκίνησε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος στο 88΄ έδωσε την θέση του στον Γκουϊντέτι.
- Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη νίκη της Ολλανδίας επί του Λουξεμβούργου με 5-0. Όχι τόσο γιατί πέτυχε το δεύτερο γκολ των «οράνιε», αλλά διότι κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ανήμερα, μάλιστα, των 33ων γενεθλίων του. Ο πολύπειρος μέσος έφτασε τις 131 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίαας και ξεπέρασε τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Έντβιν φαν ντερ Σαρ.
- Ελβετία και Πορτογαλία πέτυχαν εκτός έδρας νίκες επί των Νήσων Φερόε (2-0) και Λετονίας (3-0) αντίστοιχα κι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου, με τους Ελβετούς να προηγούνται κατά 3 βαθμούς από τους Ίβηρες.

***  Σε αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 (ευρωπαϊκή ζώνη) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
1ος όμιλοςΟλλανδία-Λουξεμβούργο 5-0
(21΄ Ρόμπεν, 34΄ Σνάιντερ, 62΄ Βαϊνάλντουμ, 70΄ Προμες, 84΄πεν. Γιάνσεν)

Λευκορωσία-Βουλγαρία 2-1
(33΄πεν. Σιβάκοφ, 80΄ Σαβίτσκι - 90΄+1 Κοσταντίνοφ)

Σουηδία-Γαλλία 2-1
(43΄ Ντουρμάζ, 90΄+3 Τοϊβόνεν - 37΄ Ζιρού)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Σουηδία 6 4-1-1 12-4 13
Γαλλία 6 4-1-1 11-5 13
Ολλανδία 6 3-1-2 13-6 10
Βουλγαρία 6 3-0-3 9-12 9
Λευκορωσία 6 1-2-3 4-11 5
Λουξεμβούργο 6 0-1-5 6-17 1

2ος όμιλος
Νήσοι Φαρόε-Ελβετία 0-2
(36΄ Τσάκα, 59΄ Σακίρι)

Ανδόρα-Ουγγαρία 1-0
(26΄ Ρέμπες)

Λετονία-Πορτογαλία 0-3
(41΄,63΄Ρονάλντο, 67΄ Σίλβα)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ελβετία 6 6-0-0 12-3 18
Πορτογαλία 6 5-0-1 22-3 15
Ουγγαρία 6 2-1-3 8-7 7
Νήσοι Φαρόε 6 1-2-3 2-10 5
Ανδόρα 6 1-1-4 2-13 4
Λετονία 6 1-0-5 2-12 3

3ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Β.Ιρλανδία 10/06
Νορβηγία-Τσεχία 10/06
Γερμανία-Σαν Μαρίνο 10/06

4ος όμιλος

Μολδαβία-Γεωργία 11/06
ΕΪΡΕ-Αυστρία 11/06
Σερβία-Ουαλία 11/06

5ος όμιλος

Καζακστάν-Δανία 10/06
Μαυροβούνιο-Αρμενία 10/06
Πολωνία-Ρουμανία 10/06

6ος όμιλος

Σλοβενία-Μάλτα 10/06
Σκοτία-Αγγλία 10/06
Λιθουανία-Σλοβακία 10/06

7ος όμιλος

ΠΓΔΜ-Ισπανία 11/06
Ισραήλ-Αλβανία 11/06
Ιταλία-Λιχτενστάιν 11/06

8ος όμιλος

Βοσνία-Ελλάδα 0-0
Εσθονία-Βέλγιο 0-2
(31΄ Μέρτενς, 86΄ Τσαντλι)

Γιβραλτάρ-Κύπρος 1-2
(30΄ Ερνάντες - 10΄αυτ. Τσιπολίνα, 87΄ Σωτηρίου)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βέλγιο 6 5-1-0 24-2 16
ΕΛΛΑΔΑ 6 3-3-0 10-3 12
Βοσνία 6 3-2-1 13-5 11
Κύπρος 6 2-1-3 4-10 5
Εσθονία 6 1-1-4 5-17 4
Γιβραλτάρ 6 0-0-6 3-24 0

9ος όμιλος

Φινλανδία-Ουκρανία 10/06
Ισλανδία-Κροατία 10/06
Κόσοβο-Τουρκία 10/06

*Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
**Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
 ***Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Newsroom ΔΟΛ

***  Κόπηκαν... οι γέφυρες, οριστικά τέλος ο Ίβιτς από τον ΠΑΟΚ
Ανατροπή στην ανατροπή
«Στην αρχή αυτοί είπανε δεν θέλουμε και εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε... αλλά μετά δεν δεχτήκαμε και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε δεν θέλουμε κι εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει, ούτε κι εμείς θέλουμε»! Η ιστορική αυτή δήλωση του πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου, μοιάζει να ταιριάζει γάντι στο «διαζύγιο» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ίβιτς.
Ενώ λοιπόν, από τη λήξη των πλέι οφ μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι Δικέφαλος ψάχνει τον διάδοχο του Σέρβου στον πάγκο, ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής διέρρευσαν οι πληροφορίες «επανασύνδεσης» των δύο πλευρών και λίγο αργότερα έγινε γνωστή η οριστική διακοπή της συνεργασίας.
Ο τεχνικός διευθυντής, Λούμπος Μίχελ, καθυστερούσε την ανακοίνωση του «διαζυγίου» παλεύοντας για τις όποιες πιθανότητες παραμονής του Σέρβου στον ασπρόμαυρο πάγκο.
Και κάτι τέτοιο φαίνεται πως αρχικά βρήκε έδαφος μετά την κουβέντα που είχαν το βράδυ της Πέμπτης Σαββίδης και Ίβιτς μέσω Skype. Οι δύο άνδρες είχαν πολύωρη συζήτηση και μοιάζει να ήρθαν πιο κοντά, έπειτα από το «πάγωμα» των επαφών τους μετά τη λήξη των πλέι οφ.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φέρεται να δέχτηκε τις προτάσεις Ίβιτς και συμφώνησαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.
Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ίβιτς που βρίσκεται για οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη, επικοινώνησε με τον Μίχελ και του ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

***  Βαριά ποινή περιμένει τη Βοσνία για τα επεισόδια στο φινάλε
Μετά το 0-0 με την Εθνική
Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν στη Ζένιτσα, μετά το πολύτιμο βαθμό που απέσπασε η εθνική από τη Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκολα Ριτσόλι πυροδότησε και την ένταση κατά την αποχώρηση των διεθνών προς τα αποδυτήρια.
Αρχικά ο Κώστας Μανωλάς είχε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Εντίν Τζέκο, ενώ ακολούθησε σύρραξη με τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας να επιτίθεται στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κι έχασε ένα δόντι.
Ο Βασίλης Τοροσίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Εθνική θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και στάθηκε στην επίθεση με γροθιά που δέχθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας: «Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, ένας σημαντικός βαθμός.
Αν είμαστε έτσι και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια τότε θα είμαστε το φαβορί για την δεύτερη θέση. Δέχτηκε μια γροθιά ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει ένταση και στο πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες για τέτοιες συμπεριφορές σε τέτοιες διοργανώσεις.»
Από την πλευρά του ο Κώστας Μανωλάς τόνισε: «Το πάθος που είχαμε, η δύναμη που βγάλαμε, ήταν δύο σημαντικά στοιχεία που μας έδωσαν το αποτέλεσμα. Χρειάζονται δύναμη αυτά τα μας, διαφορετικά δεν γίνεται. Μαζί είχαμε και ποιότητα, την οποία θέλουμε να δείξουμε και στα επόμενα ματς. Είναι ντροπή όσα έγιναν μετά το παιχνίδι και το γεγονός ότι αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο πριν τη σέντρα. Δεν έχουμε πόλεμο, ποδόσφαιρο παίζουμε και οι όποιες διαφορές πρέπει να είναι εντός του αγωνιστικού χώρου.»
Από τα επεισόδια που συνέβησαν στις κερκίδες, ένας Έλληνας φίλαθλος τραυματίστηκε από σεκιούριτι στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς ήταν ελαφρύ το χτύπημα και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Επίσης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου ένας ακόμη φίλος της εθνικής, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Μετά από όλα αυτά βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία της Βοσνίας, καθώς δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του αγώνα. Η γροθιά του βοηθού προπονητή της Βοσνίας στον Γιάννη Γιαννιώτα, η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι επιθέσεις και το ξύλο στην κερκίδα των φίλων της εθνικής μας από επίθεση Βόσνιων και το ότι οι παίκτες αποχώρησαν δέκα λεπτά μετά τη λήξη του ματς, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Νίκολα Ριτσόλι και τους παρατηρητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε και στην κερκίδα, με τους Βόσνιους οπαδούς να προσπαθούν να παρεισφρήσουν στην εξέδρα που βρισκόταν ο «Γαλανόλευκος Φάρος», ενώ νωρίτερα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποδοκίμασαν την Εθνική την ώρα του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο ΠΑΟ καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση του Σπανούλη κατά Γκιστ
Σε μεταξύ τους αντιπαράθεση
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχασε μόνο τον επιθετικό του οίστρο κατά τον αποψινό τέταρτο τελικό της Α1 Ανδρών, αλλά και την ψυχραιμία του... Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε δύο στιγμές έντασης με παίκτες του Παναθηναϊκού, μία με τον Νίκο Παππά και άλλη μία με τον Τζέιμς Γκιστ.
Ο «Kill Bill» ήρθε σε αντιπαράθεση με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από βήματα που χρεώθηκε είχε φραστικό επεισόδιο με τον Παππά, στον οποίο γύρισε και με χειρονομία του ζήτησε να σωπάσει, για να πάρει απάντηση από τον «πράσινο».
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από άμυνα που έβγαλε ο Γκιστ πάνω του, ο Σπανούλης άνοιξε... διάλογο σε έντονο ύφος με τον Αμερικανό, που χτυπούσε πανηγυρικά το στήθος του.
Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση του αρχηγού του Ολυμπιακού στον Γκιστ, ενώ τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε καταγγελία, έχοντας σαν πειστήριο το video της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» καταγγέλλουν πως και από το βίντεο φαίνεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού να λέει «you are ape» (σ.σ είσαι πίθηκος) στον Αμερικανό σέντερ του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, υπογραμμίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν ειπώθηκε κάτι ρατσιστικό από πλευράς Σπανούλη και ότι από τα χείλη του Σπανούλη διακρίνουν τη φράση: «you and me» εννοώντας ότι ο διεθνής γκαρντ είπε στον Γκιστ έλα να λύσουμε την όποια διαφορά μεταξύ μας.  Newsroom ΔΟΛ


*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
71-58 , (39-28) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 18-11, (39-28) , 59-39 , 71-58 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τζέιμς 13, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (1), Φώτσης, Παππάς 2, Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 3, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 3, Γκριν 20 (3), Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 2, Παπανικολάου 7 (1).

~** ΈΡΧΕΤΑΙ ο ΤΕΛΙΚΟΣ των ΤΕΛΙΚΩΝ! Κρίνεται ο Πρωταθλητής...
***  Ο  πρωταθλητής στηνΑ1  στο μπάσκετ θα κριθεί στον 5ο  τελικό της Κυριακής  11/06/2017 στην έδρα του Ολυμπιακού στης  21.000  ώρα  .- ^
Και τώρα ο... τελικός των τελικών! Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε το προβάδισμα του τίτλου μετά τη νίκη του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει με αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα τους «ερυθρόλευκους» στον 4ο τελικό με 71-58, να φέρει τη σειρά στα ίσια (2-2) και ο τίτλος να κριθεί το βράδυ της Κυριακής (11/6, 21:00) στο φαληρικό παλέ!
 Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να συνέλθει από τον υψηλό πυρετό που τον ταλαιπώρησε, αλλά πραγματοποίησε και το καλύτερο παιχνίδι του στους τελικούς! Ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι τους «πράσινους» και ηγήθηκε στη νίκη που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα η διαφορά είχε φτάσει και στους 21 πόντους (65-46 στο 35') αλλά το... αργοπορημένο «ξύπνημα» των «ερυθρολεύκων» δεν στάθηκε αρκετό για να γυρίσει το ματς.
 Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν και το καλύτερο για τους «πράσινους» και αυτό χάρη στην φοβερή τους άμυνα! Με αλληλοκαλύψεις, πίεση πάνω στη μπάλα, hustle plays διεκδικώντας κάθε μπάλα και καλό «διάβασμα» στην αναχαίτιση του Σπανούλη (3π., 0/2σ. 3/3β. μέχρι το 30') μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και να την εκτοξεύσει στους 21 (59-38) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το διάστημα οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ασίστ των Καλάθη, Τζέιμς ενώ την ίδια ώρα είχε βγάλει εκτός αγώνα και τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων».
 Η άμυνα ήταν εκείνη που ισοσκέλιζε την αστοχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα στο ματς έχουν μόλις 1/10 σουτ εντός παιδιάς. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπεφταν στις «παγίδες» των γηπεδούχων και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να... μπουν στο κλίμα του αγώνα και να πάρουν τα ηνία του σκορ.
 Από τη στιγμή που μπήκαν στο παρκέ και οι... αμφίβολοι Μπουρούσης και Καλάθης άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πιο ορθολογικό μπάσκετ, βρήκαν δημιουργία και ηρεμία στην επίθεση και μετά το 18-17 του 11'' άρχισαν να ανοίγουν την ψαλίδα στο σκορ. Ο αρχηγός των κυπελλούχων δικαιολογούσε στο απόλυτο τα όσα έλεγε το απόγευμα του αγώνα από το νοσοκομείο ότι ήθελε να παίξει όσο τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 12 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και τα 12:40 που χρησιμοποιήθηκε.
 Ουσιαστικά από την ώρα που μπήκε δεν... ξαναβγήκε στο πρώτο μισό του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει και στο +11 (39-29) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε πολύ στην άμυνα, ενώ πήρε και τα φάουλ από τους ψηλούς του Ολυμπιακού, την ώρα που οι Σίνγκλετον και Τζέιμς συμπλήρωναν ιδανικά τους δύο Έλληνες παίκτες των «πρασίνω-ν». Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά είχε 12 λάθη στο ημίχρονο (!!) με τους Πρίντεζη και Γκριν να αποτελούν τις μοναδικές αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Παρόλα αυτά τα ποσοστά ήταν άσχημα στα σουτ εντός παιδιάς και για τις δύο ομάδες (11/29 ο Παναθηναϊκός και 10/26 ο Ολυμπιακός) με τους γηπεδούχους να είναι πολύ πιο εύστοχοι στις βολές (13/14) απ' ότι οι φιλοξενούμενοι (5/9).

***  Η Στεφανίδη δοκίμασε να σπάσει το παγκόσμιο της Ισινμπάγεβα  Κορυφαία εφετινή επίδοση
 Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία συμμετείχε στο Diamond League Ρώμης. Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ κατέκτησε την πρώτη θέση με 4.85μ, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Τις προσπάθειές της ξεκίνησε από τα 4.65μ και συνέχισε στα 4.75μ και 4.85μ περνώντας όλα τα ύψη με την πρώτη.
Η Στεφανίδη έχει δηλώσει ότι διανύει την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας της και για το λόγο αυτό δεν θέλησε στη συνέχεια να καταρρίψει απλά το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά έβαλε τον πήχη στα 5.07μ για να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ από την Γελένα Ισινμπάγεβα.
Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά έδειξε ότι μέσα στη σεζόν θα κάνει και νέες προσπάθειες και έχει όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει.
Την 2η θέση πήρε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75μ και την 3η η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με το ίδιο ύψος. Στα 4.65μ και στην 4η θέση έμειναν η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ και στην 6η η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.55μ.
Στα 13.67μ έμεινε η Παπαχρήστου 
Την 10η θέση πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, στο ίδιο διεθνές μίτινγκ με καλύτερη προσπάθεια στα 13.67μ (αν. +1,7).
Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 13.11μ. Στο αγώνισμα πρώτευσε η Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14.84μ, με δεύτερη την Κατερίνε Ιμπαργκουέν (Κολομβία) με 14.78μ και τρίτη την Όλγκα Ριπακόβα ()Καζακστάν) με 14.64μ  Newsroom ΔΟΛ
***

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
71-58 , (39-28) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 18-11, (39-28) , 59-39 , 71-58 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τζέιμς 13, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (1), Φώτσης, Παππάς 2, Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 3, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 3, Γκριν 20 (3), Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 2, Παπανικολάου 7 (1).

***  Ο  πρωταθλητής στηνΑ1  στο μπάσκετ θα κριθεί στον 5ο  τελικό της Κυριακής  11/06/2017 στην έδρα του Ολυμπιακού στης  21.000  ώρα  .- ^

***  Πανέτοιμοι Παπανικολάου και Γκριν για το ματς με τον ΠΑΟ  Για τον 4ο τελικό στο ΟΑΚΑ
Με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Έρικ Γκριν να «βγάζουν» το πρόγραμμα προπόνησης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, εν όψει του τέταρτου τελικού της Α1 Ανδρών με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (8/6, 21:00) και με τη σειρά στο 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη ράχη που τον άφησαν εκτός προπόνησης την Τρίτη, ενώ ο Αμερικανός αισθάνθηκε καλύτερα από την τενοντίτιδα στο Αχίλλειο.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις γνωστές απουσίες των τραυματιών Ματ Λοτζέσκι, Ντάνιελ Χάκετ, αλλά και του τιμωρημένου Γιάννη Αθηναίου.
Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το «διπλό», με το οποίο θα «γράψει» -όπως και πέρυσι- το 3-1 στη σειρά και θα πανηγυρίσει το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 13ο της Ιστορίας του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Αναστόπουλος, Γ. Πουρσανίδης και Ανδρικόπουλος οι διαιτητές του 4ου «αιώνιου» τελικού  Στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (21:00)
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση για τους διαιτητές του 4ου τελικού της Α1 άνδρων στο ΟΑΚΑ, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (8/6, 21:00).
Από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα των Αναστόπουλου, Γ. Πουρσανίδη και Ανδρικόπουλου.
Απο την πλευρά των «ερυθρόλευκων» το «παρών» στην κλήρωση έδωσαν οι Χρήστος Σταυρόπουλος και Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ απο τους «πράσινους» παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος.
Σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού, η σειρά θα πάει σε 5ο αγώνα και η κλήρωση των διαιτητών θα γίνει την Παρασκευή (9/6).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***    Τα είπαν Ουζουνίδης - «Λύμπε» για μεταγραφές  Σχεδιασμού συνέχεια στον ΠΑΟ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν προχωρήσει σε δύο ανανεώσεις νεαρών παικτών (Χατζηγιοβάνης, Πίσπας), ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν προχωρά το πλάνο που έχουν θέσει για την ενίσχυση της ομάδας.
Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ, με τον τεχνικό διευθυντή να ενημερώνει τον προπονητή του «τριφυλλιού» για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τους μεταγραφικούς στόχους.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, καθώς αναμένεται η σύσκεψη κορυφής με τον Γιάννη Αλαφούζο, στη διάρκεια της οποίας θα ξεκαθαρίσει το ύψος του μπάτζετ και θα μπορέσει να μπει στην τελική του ευθεία το πρόγραμμα που έχουν χαράξει οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος στο θέμα της ενίσχυσης του Παναθηναϊκού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μια αγωνιστική στον ΟΣΦΠ, αλλά από του χρόνου  Για όσα έγιναν με τον ΠΑΟ
Με τον κόσμο στο πλευρό του θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, εφόσον χρειαστεί, την προσεχή Κυριακή στον 5ο τελικό των play off. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μία αγωνιστική, μετά τα όσα συνέβησαν στο τρίτο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αλλά η τιμωρία θα έχει ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Επίσης τους επιβλήθηκε πρόστιμο 6.300 ευρώ. Με βάση τον κανονισμό, μεταξύ της απόφασης και του αγώνα θα πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημέρες χωρίς να συνυπολογίζονται η μέρα που εκδόθηκε η απόφαση και η μέρα του επόμενου εντός έδρας αγώνα από την ομάδα που τιμωρείται.
Ως εκ τούτου η ομάδα του Πειραιά θα εκτίσει την ποινή της στο πρώτο εντός έδρας ματς της Α1 για την περίοδο 2017/2018.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει ότι επιβάλλεται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός:
α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ΕΥΡΩ,,
β) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης (κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη αυτού), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ,
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (επεισόδια στα αποδυτήρια) αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων 2.000,00) ΕΥΡΩ και
 δ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2017
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Ηρακλής πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν  Όχι όμως την παραμονή...
Η Super League επικύρωσε την επιστροφή των τριών βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή, λόγω οφειλής στον Νίκο Πορτουλίδη, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι αγωνιστικά ο «Γηραιός» παραμένει στη μεγάλη κατηγορία, αφού επανέρχεται στους 29 βαθμούς και στη 12η θέση, όμως δεν συνεπάγεται οριστική σωτηρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα κι έτσι, βάσει κανονισμών, υποβιβάζεται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στη θέση του παραμένει στη Super League ο Λεβαδειακός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Εκδικάστηκε η έφεση του ΠΑΟ, ζήτησε μείωση ποινής  Εντός της εβδομάδας η απόφαση
 Η έφεση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην 2η αγωνιστική των play off με τον ΠΑΟΚ εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι «πράσινοι» ζήτησαν μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας αρχής (-3 βαθμοί από τα play off, -2 από το επόμενο πρωτάθλημα και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) και περιμένουν, πλέον, την ετυμηγορία της δευτεροβάθμιας επιτροπής η οποία θα γίνει γνωστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΒΟΜΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ για ΧΑΣΙ! Αλλαγές στο Λιμάνι...

~  Η εμπειρία του στο ποδόσφαιρο και δη στον Ολυμπιακό είναι μοναδική. Ασχολείται με την ομάδα επί 10έτιες, είναι καθημερινά κοντά της, την γνωρίζει σαν την... τσέπη του. Έχει συνεργαστεί με δεκάδες προπονητές και εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, όλα αυτά τα χρόνια, οπότε η άποψή του για το "σήμερα" και το "αύριο" του Ολυμπιακού έχει μεγάλη σημασία.
 Το "Contra.gr" επικοινώνησε με τον πολύπειρο αντιπρόεδρο των "ερυθρολεύκων" Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα υποδέχθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη το νέο προπονητή Μπέσνικ Χάσι και το νέο αθλητικό διευθυντή Αρμάντο Ουσίγιος. Αναλυτικά:
 - κ. Θεοδωρίδη συναντηθήκατε νωρίτερα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη με τους κ. Χάσι και κ. Ουσίγιος; Ποια είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίσατε;
 «Μιλήσαμε πολλή ώρα και με τους δυο και είμαι ενθουσιασμένος. Ο προπονητής μας, μιλάει άψογα γαλλικά και αγγλικά, καθώς τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο Βέλγιο, μία από τις πιο προηγμένες χώρες στο ποδόσφαιρο. Η εθνική ομάδα του Βελγίου είναι μέσα στις καλύτερες του κόσμου, ενώ ήταν στην Άντερλεχτ, την μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Οι πληροφορίες που είχαμε ήταν άριστες. Ο Πρόεδρος άκουσε τις εισηγήσεις των επιφορτισμένων με την επιλογή προπονητή, οι οποίοι αφού είδαν πολλούς προπονητές στάθμισαν τα πάντα και κατέληξαν στον κ. Χάσι. Και γιατί έχει εμπειρία πρωταθλητισμού και γιατί ξέρει από αγώνες νοκ άουτ και προκριματικά, αλλά και γιατί του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές. Και βέβαια θυμάστε όλοι τι πάθαμε, δυστυχώς, από τα πιτσιρίκια της Άντερλεχτ.
 Ο προπονητής μού φάνηκε πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και μαζί με τον κ. Ουσίγιος είναι γνώστες του ποδοσφαίρου. Έχουν κάνει άριστη εντύπωση σε όλους μας στον Ολυμπιακό και το Ρέντη τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκαλιές, γιατί εμένα εκεί με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα, τα πράγματα να είναι ρολόι. Στο προπονητικό. Εκεί που ετοιμάζεται η ομάδα. Μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητά τους και ότι οι άνθρωποι μιλάνε τις ξένες γλώσσες σαν τη μητρική τους. Αυτό σημαίνει πως όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει στο εξωτερικό και έχουν σπουδαίες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο μας, είμαστε όλοι Ολυμπιακοί. Πρέπει να σέβονται όλοι την απόφαση του Προέδρου, όπως κάνω εγώ με όλους τους Προέδρους του Ολυμπιακού, γι’ αυτό έχουμε όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα επί των ημερών μου, διότι κατορθώναμε και ήμασταν μία οικογένεια, που όραμά της είχε μόνο επιτυχίες για τον Ολυμπιακό. Πώς να πηγαίνει καλύτερα και να θριαμβεύει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα θα υπάρχουν και διαφωνούντες, το σεβόμαστε και αυτό, αλλά επειδή, το επαναλαμβάνω, εγώ είμαι υπέρ των αποτελεσμάτων και όχι με λόγια αλλά με έργα, θα τους παρακαλέσω να κάνουν λίγο υπομονή, να σταθούν δίπλα στον Ολυμπιακό και να περιμένουν τα αποτελέσματα. Διότι εμένα μόνο αυτό με ενδιαφέρει.
 Όσο για το ωραίο ποδόσφαιρο, τους το εγγυώμαι ότι όλοι στον Ολυμπιακό και κάθε προπονητής, θέλουν το ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, είσαι υποχρεωμένος, αρκετές φορές, να θυσιάσεις το θέαμα, για χάρη της τακτικής. Διότι κανείς δεν θα ρωτήσει ποτέ αν έπαιξες ωραίο ποδόσφαιρο ή άσχημο. Θα σε ρωτήσουν αν πήρες το πρωτάθλημα».
 - Έχετε περάσει όλη σας τη ζωή στον Ολυμπιακό. Πως περιμένετε τη νέα χρονιά;
 «Απευθύνομαι σε όλους τους Ολυμπιακούς φιλάθλους. Στην πορεία μου στον Ολυμπιακό, εδώ και 60 χρόνια, εκτός από ποδοσφαιριστής υπήρξα και στις επάλξεις, μαζί με πολλούς Προέδρους και με σκοπό να προσφέρουμε ό,τι μπορούσαμε περισσότερο ο καθένας μας, για το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Πάντοτε κοιτούσα την ουσία και ειδικά τα αποτελέσματα στο τέλος του χρόνου, γιατί από εκεί κρίνονται τα πάντα. Αυτό που μένει είναι ποιος είναι ο Πρωταθλητής.
 Ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, 26 ετών που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, είχα κερδίσει μαζί με την υπερομάδα της τότε εποχής 12 τίτλους, 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδος. Ως Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και στις επάλξεις δεκαετίες ολόκληρες, κέρδισα για τον Ολυμπιακό 33 τίτλους ακόμα, σύνολο 45. Στην ΕΠΟ, ως βασικό μέλος του τότε συμβουλίου, συμμετείχα στο Euro του 2004 στην Πορτογαλία και η Ομοσπονδία έστειλε στο σπίτι μου το μετάλλιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, της Εθνικής ομάδας, καθώς και πανομοιότυπο Κύπελλο με αυτό που κατέκτησε. Όχι σαν τη σημερινή ΕΠΟ, που έχω ζητήσει 100 φορές την παραίτησή της και κανείς δεν παραιτείται! Και ενώ ο τελικός Κυπέλλου σε όλο τον κόσμο είναι γιορτή, στην Ελλάδα κατάφεραν κάποιοι κύριοι να ξεφτιλίσουν τον θεσμό, πέρυσι με άδειες κερκίδες και φέτος με μαχαιρώματα!
 Είχα πάντοτε ένα πιστεύω. Πίστευα ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού -δεν έχει σημασία αν λέγεται Κόκκαλης ή Μαρινάκης-, εκτός των χρημάτων βάζει και το επίθετό του μπροστά. Ενώ άλλοι δεν κάνουν το ίδιο και λένε ότι «υπάρχει Πρόεδρος στην ομάδα μας» χωρίς όμως να μας λένε το όνομα του! Όταν βάζεις τα χρήματα σου, το χρόνο σου και το όνομα σου, παίρνεις επάνω σου τις τεράστιες ευθύνες που παρουσιάζονται στον κάθε μεγάλο σύλλογο».
 - Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολλοί προπονητές, οι οποίοι μετέπειτα πήγαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως είδαμε και πρόσφατα τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είναι πλέον ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα.
 «Στη ζωή μου γνώρισα 40 προπονητές και όλοι τους πήραν τίτλο με τον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων οι Βαλβέρδε, Μίτσελ, Σίλβα, Ζαρντίμ, τον οποίο τον απολύσαμε μήνα Ιανουάριο, επειδή η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, ενώ είχαμε ήδη βγει πρωταθλητές. Τότε θυμάμαι ότι ο κόσμος γκρίνιαζε για το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Όλοι οι παραπάνω, έγιναν οι καλύτεροι προπονητές που βρίσκονται στην Ευρώπη και ορκίζονται στο όνομα του Ολυμπιακού και του Προέδρου μας. Προφανέστατα λοιπόν και να διαλέγουμε ξέρουμε και να τους κάνουμε καλύτερους! Πήραμε νταμπλ ακόμα και με τον Σεγκούρα που ήταν γυμναστής! Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι πραγματικοί Ολυμπιακοί, όπως έχω κάνει κι εγώ σε όλη μου τη ζωή, σεβόμαστε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και ειδικά Προέδρους σαν τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος ξαναλέω πέρα από τα αμέτρητα χρήματα που έχει επενδύσει, έχει επενδύσει χρόνο και πάθος, αφού είναι πάνω από όλα φίλαθλος της ομάδας μας και όπως έχει δηλώσει ο Ολυμπιακός είναι το πάθος του! Έχει μεγάλη σημασία αυτό και σας το λέει κάποιος που σε όλο το διάβα της ζωής είχε αυτό το πάθος. Το πάθος με τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι ότι με φώναξε πριν από εφτά χρόνια και ανέλαβα τη θέση που κατέχω είχαμε συζητήσαμε πρώτα από όλα γι' αυτό το πάθος μας και την τρέλα με τον Ολυμπιακό.
 Είχαμε πάντοτε άριστες σχέσεις και δεν τον αμφισβήτησα ποτέ για οποιαδήποτε απόφαση έπαιρνε. Πάντα συζητάμε μαζί όλες τις σημαντικές αποφάσεις και ξέρω ότι είναι άνθρωπος που βλέπει μπροστά. Πιστεύω ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, επιτυχημένος όπως λίγοι Έλληνες στη δουλειά τους, επιτυχημένος όπως δείχνουν τα αποτελέσματα 7 χρόνων στην ομάδα μας, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων του κ. Κόκκαλη και να είστε βέβαιοι ότι είναι ο πρώτος που θέλει το όγδοο για να σπάσει το ρεκόρ και για να κάνει ευτυχισμένους όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού! Και εκτός από αυτά, έχει προσφέρει στον σύλλογο τη δόξα να βρίσκεται στις 25 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την οικονομική ηρεμία και ευρωστία αλλά και την χωρίς μέτρο προσφορά του στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Εμείς που τον ζούμε καθημερινά, ξέρουμε πόσο αγωνίζεται για την ομάδα και είμαστε δίπλα του σε όλα».
 - Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;
 «Εκφράζω για ακόμα μία φορά τη μεγάλη μου πίστη στον κ. Μαρινάκη. Καλωσορίζω τον καινούριο προπονητή και τον καινούριο αθλητικό διευθυντή. Μαζί με όλο το προσωπικό του Ρέντη θα σταθούμε δίπλα τους, θα είμαστε μία οικογένεια, μαζί με τους φιλάθλους μας. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλους τους… εξυγιαντές του ποδοσφαίρου και πιστεύω θα γίνουν πράγματα ακόμα χειρότερα από πέρυσι, τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε φέτος. Δεν θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό να τον ακουμπήσει κανείς φέτος. Το ποδόσφαιρο, να το καταλάβουν όλοι, θα παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια, με τη νέα… εφεύρεση. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Όλοι ενωμένοι, παίκτες, προπονητές, όλο το προσωπικό του Ρέντη, όλοι οι Ολυμπιακοί, δίπλα στον Πρόεδρό μας, με πρώτο εμένα, για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!».  contra

***  Ποινη ΣΟΚ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!  Γερή καμπάνα...

~ O αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο 6.300 ευρώ τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League με τον Παναθηναίκό, που έγιναν την Κυριακή στο ΣΕΦ.
Οι Πειραιώτες θα εκτίσουν τη συγκεκριμένη ποινή την επόμενη σεζόν, καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως μεταξύ της απόφασης και του αγώνα θα πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημέρες χωρίς να συνυπολογίζονται η μέρα που εκδόθηκε η απόφαση και η μέρα του επόμενου εντός έδρας αγώνα από την ομάδα που τιμωρείται.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή:
Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:
α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ΕΥΡΩ,,
β) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης (κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη αυτού), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ,
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (επεισόδια στα αποδυτήρια) αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων 2.000,00) ΕΥΡΩ και
δ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2017.
 iefimerida.gr


***  «Έκλεισε» και ο Μπεγέτης, αναμονή για Καλαντζή στο στρατόπεδο της Καλαμάτας 
Ο Βασίλης Μπεγέτης είναι ένας ακόμη έμπειρος παίκτης που ανανέωσε στην Καλαμάτα και θα βοηθήσει την ομάδα στους πρωταγωνιστικούς στόχους της στη Γ’ Εθνική. Ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής συγκαταλέγεται στα βασικά στελέχη της σεζόν που πέρασε και σφραγίστηκε με την κατάκτηση του νταμπλ και της ανόδου. Είχε προηγηθεί η επέκταση της συνεργασίας με τους Καντούτση, Καλογερόπουλο, Τσουλάκο, Μπαστακό και Λιόλιο.
Από την άλλη, το ραντεβού του αντιπροέδρου Δημήτρης Τσάκωνα με τον αρχηγό Χρήστο Καλαντζή δεν έβγαλε ανάλογα άμεσα αποτελέσματα. Ο πολύπειρος επιθετικός ζήτησε λίγες μέρες να απαντήσει και η απόφασή του είναι πραγματικά δύσκολη, δεδομένου ότι βάση φιλοσοφίας θέλει να είναι σε θέση να ακολουθεί 100% τις υποχρεώσεις της ομάδας, παράλληλα με το γεγονός ότι έγινε πολύ πρόσφατα για τρίτη φορά πατέρας, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με το άνοιγμα ενός νέου παραλιακού καφέ. 

***   Η Στεφανίδη δοκίμασε να σπάσει το παγκόσμιο της Ισινμπάγεβα  Κορυφαία εφετινή επίδοση
 Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία συμμετείχε στο Diamond League Ρώμης. Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ κατέκτησε την πρώτη θέση με 4.85μ, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Τις προσπάθειές της ξεκίνησε από τα 4.65μ και συνέχισε στα 4.75μ και 4.85μ περνώντας όλα τα ύψη με την πρώτη.
Η Στεφανίδη έχει δηλώσει ότι διανύει την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας της και για το λόγο αυτό δεν θέλησε στη συνέχεια να καταρρίψει απλά το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά έβαλε τον πήχη στα 5.07μ για να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ από την Γελένα Ισινμπάγεβα.
Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά έδειξε ότι μέσα στη σεζόν θα κάνει και νέες προσπάθειες και έχει όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει.
Την 2η θέση πήρε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75μ και την 3η η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με το ίδιο ύψος. Στα 4.65μ και στην 4η θέση έμειναν η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ και στην 6η η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.55μ.
Στα 13.67μ έμεινε η Παπαχρήστου 
Την 10η θέση πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, στο ίδιο διεθνές μίτινγκ με καλύτερη προσπάθεια στα 13.67μ (αν. +1,7).
Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 13.11μ. Στο αγώνισμα πρώτευσε η Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14.84μ, με δεύτερη την Κατερίνε Ιμπαργκουέν (Κολομβία) με 14.78μ και τρίτη την Όλγκα Ριπακόβα ()Καζακστάν) με 14.64μ  Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Βασιλειάδης απειλεί να πάρει... πίσω τα «αιώνια» ΣΕΦ και ΟΑΚΑ
Λόγω της κόντρας ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
 Σε συστάσεις προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στους τελικούς των πλέι οφ του μπάσκετ μεταξύ των διοικήσεων των «αιώνιων» αντιπάλων.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα τουρνουά 3on3, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αν στα εναπομείναντα ματς δεν προαχθεί το φίλαθλο πνεύμα αλλά οτιδήποτε άλλο, η Πολιτεία θα επανεξετάσει τη χρήση των γηπέδων. Η Πολιτεία παραχωρεί γήπεδα και όχι αρένες».
Και πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης: «Κατ' αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζουν ήδη δικογραφίες και για τα δύο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν».
Και κατέληξε: «Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δύο αγώνες, δύο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.
Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».  Newsroom ΔΟΛ
*** 

***  Ποιότητα, συναγωνισμός, ενθουσιασμός και ψυχαγωγία στην εορταστική ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού 
Την 5η Αναπτυξιακή Ημερίδα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού διοργάνωσε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού για την τρέχουσα προπονητική περίοδο, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχε σε μια άρτια εορταστική εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε συνδυασμό με έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία. Η άθληση, η αναψυχή και το γέλιο των παιδιών οφείλουν να αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους και αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο στις ηλικίες αυτές.
  Οι προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Τμήματος σχεδίασαν μια πρωτότυπη αγωνιστική πίστα συνδέοντας διαφορετικής μορφής αγωνιστικές δραστηριότητες με αυξομειούμενο βαθμό δυσκολίας. «Παντρεύοντας» ποικίλες δρομικές, αλτικές και ριπτικές δραστηριότητες, την ουσία του αθλήματος του στίβου δηλαδή, ετοίμασαν ένα μείγμα σκυταλοδρομιών και «Φόρμουλας», οργανωμένο σε σταθμούς και υποστηριζόμενο από τον εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό για παιδιά KIDS ATHLETICS.
Η έναρξη του προγράμματος περιλάμβανε την «θεσμοθετημένη» πλέον σκυταλοδρομία των μικρότερων (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού) οι οποίοι συναγωνίστηκαν με τους….γονείς τους. Στο Μεσσηνιακό η διαχρονική επιτυχής εξέλιξη του Τμήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων ομάδων ανθρώπων: των αθλητών, των προπονητών, των διοικητικών στελεχών και των γονέων. Και η δυναμική συμμετοχή των τελευταίων αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, συνέχισαν το έργο των μικρών: σε αγωνιστικότητα, σε συναγωνισμό, σε χαρούμενες φωνές, σε γέλιο. Διαφορετικές ομάδες έτρεχαν, υπερπηδούσαν εμπόδια, έκαναν σλάλομ, περνούσαν μέσα από τούνελ, σημάδευαν στόχους την ώρα που οι αναμένοντες συναθλητές τους ξεσήκωναν το Στάδιο από τον ενθουσιασμό τους.
Ο χορευτικός σύλλογος «Ξενία» πήρε την σκυτάλη των δραστηριοτήτων δίδοντας μια χορευτική νότα στην εκδήλωση. Η κερκίδα ήταν άδεια για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Ακαδημίας, καθώς όλοι σχεδόν οι παραβρισκόμενοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες. Στα Aerobic Sessions που ακολούθησαν, μικροί και μεγάλοι κινήθηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του Τμήματος Μαρίας Χρονοπούλου.
Την μεγάλη αυτή εορταστική αθλητική εκδήλωση συντόνισαν εκτός της Χρονοπούλου, τα μέλη της προπονητικής ομάδας Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννα Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και Γιάννης Σταυρόπουλος. Από τη διοικητική ομάδα συνέβαλαν στα μέγιστα ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Νίκος Χάντζος. Όπως συμβαίνει πάντοτε, η κινητήρια δύναμη των διοργανώσεων του Τμήματος σε επίπεδο λειτουργικών καθηκόντων ήταν οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας Μαριδήμη Χανδρινού, Μαρία Μαρκάκη, Παναγιώτα Δρακοπούλου, Δήμητρα Καλογεροπούλου, Κλεόν Μέτσα, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέξανδρος Σταματέλος. Οι αθλητές με τυφλότητα του Τμήματος Στίβου του συλλόγου ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ (Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγελής, Γεωργία Παπαδέα), έδωσαν επίσης το «παρών» στην διοργάνωση με σκοπό όχι να αγωνιστούν, αλλά να καμαρώσουν τον Μεσσηνιακό του μέλλοντος…
Ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι διοργανωτές στις τοπικές επιχειρήσεις Μπουρδέκας, Λάμπος και Παράδοση οι οποίες πρόσφεραν στα παιδιά φρούτα, παστέλια και νερά αντίστοιχα, με το πέρας της εκδήλωσης.

***  Συνεχίζει και ο Λιόλιος στη Μαύρη Θύελλα 
Ο Νίκος Λιόλιος είναι ο πέμπτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας που ανανέωσε την παραμονή του στην ομάδα για την επόμενη χρονιά. Κάτι που μόνο έκπληξη δεν αποτελεί φυσικά, καθώς ήταν από τα βασικότατα στελέχη της σεζόν που ολοκληρώθηκε, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια, ενώ έχει και παραστάσεις από εθνικές κατηγορίες.
Είχε προηγηθεί η επικύρωση της παραμονής των Καντούτση, Ι. Καλογερόπουλου, Μπαστακού και Τσουλάκο, ενώ ο επόμενος αναμένεται ότι θα είναι ο αρχηγός Χρήστος Καλαντζής.

***  Αγώνας 5 χλμ. στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών 
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας σε συνεργασία με την αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας με αφορμή τον εορτασμό στις 26η Ιουνίου της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών θα διοργανώσει έναν μοναδικό αγώνα δρόμου και περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Το ξεχωριστό αυτό ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25η Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική φόρμα http://www.sdym.gr/index.php/oi-agones-mas/dilosi-symmetoxis-p μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 23/6 ή την ημέρα του αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 19:00).
Το κόστος συμμετοχής είναι τρία ευρώ και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας.
Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.

***  Β΄ Εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Απόλλων Σμύρνης–Χανιά 3-0   
Καλλιθέα–Τρίκαλα 0-1          
Σπάρτη–Λαμία 0-1              
Παναιγιάλειος–Πανελευσινιακός 4-0  
Αναγέννηση Καρδίτσας–ΟΦΗ 0-2     
Αιγινιακός–Αχαρναϊκός 3-1      
Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 1-1   
Αγροτικός Αστέρας–Καλλονή 3-0 α.α.
Πανθρακικός–Άρης 0-3 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 33 αγ.)

1. Απόλλων Σμύρνης 80 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, Super League--
2. Λαμία 80 --Super League--
 ---------------------------
3. Άρης 74
 4. ΟΦΗ 69
 5. Τρίκαλα 68
 6. Αγροτικός Αστέρας 49
 7. Σπάρτη 45
 8. Παναιγιάλειος 44
 9. Αιγινιακός 41
 10. Πανσερραϊκός 41
 11. Χανιά 38
 12. Κισσαμικός 37
 13. Αναγέννηση Καρδίτσας 36
 ----------------------------
 14. Αχαρναϊκός 36 --Υποβιβασμός--
15. Καλλιθέα 30 --Υποβιβασμός--
16. Πανελευσινιακός 28 --Υποβιβασμός--
17. Καλλονή 4 --Υποβιβασμός--
18. Πανθρακικός -6 --Υποβιβασμός--

** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς, η Καλλονή -3 βαθμούς και ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

***  Ο Παππάς οδήγησε στο 1-1 τον ΠΑΟ, 84-80 τον Ολυμπιακό  (01-6-2017)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   84-80  .-  ^ (1-1) .-
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 41-39, 59-53, 84-80 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης, Μάνος, Παναγιώτου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12 (6 ρ.), Σίνγκλετον 9 (2), Καλάθης 8 (10 ρ. 3 ασ.), Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 21 (5/6 τρ.), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1 τρ., 6 ασ.), Πρίντεζης 15 (6 ρ., 5 ασ.), Μπιρτς 1, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  :
Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~*
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3636 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                  12.897  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: