ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....
~ Βίντεο:
~*Τα  πουλιά στα κλαδιά του κήπου 25/02/2017  Αρφαρά:

 ~*Στις 27  Φεβρουαρίου του 1953 , οι δυτικές χώρες-κράτη μεταξύ των οποίων και οι Ελλάδα  υπέγραψαν για την ολική διαγραφή  των χρεών και δανείων της Γερμανίας .-
 

Πρώτα τον Θεόν να τιμάτε, ύστερα την Παναγίαν, ύστερα τους Αγγέλους, ύστερα του Αποστόλους, ύστερα τους Αγίους. Οι Απόστολοι όλοι εσταυρώθηκαν όπως ο Χριστός.
 

~ 25 Φεβρουαρίου
Ταρασίου (1)πατριάρχου Κων/πόλεως, Ρηγίνου (2) ιερομάρτυρος, επισκόπου Σκοπέλου (†335), Αλεξάνδρου μάρτυρος του εν Δριζιπάροις, Αντωνίου και Θεοδώρου, «του δια Χριστού σάλου». Οσίου Μαρκέλλου επισκόπου Αιπείας Κύπρου.
(1) Ο άγιος Ταράσιος διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, εξελέγη δε με τη σύμφωνΗ γνώμη του βασιλέως, της συγκλήτου, του κλήρου και του λαού, από τις τάξεις των λαϊκών. Ήταν ευγενικής καταγωγής, προικισμένος με πλούσια χαρίσματα και ενάρετο βίο και κατείχε υψηλό κρατικό αξίωμα. Με την σύνεση, τη βαθιά πίστη και προσήλωση στο δόγματα της εκκλησίας και τη διαύγεια του πνεύματος που τον διέκρινε, κατόρθωσε να αποκαταστήσει την ενότητα μεταξύ της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων Πατριαρχείων. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ζ` Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια, υπέρ της αναστήλωσης των εικόνων, φροντίζοντας ωστόσο, η προσκύνησή τους να αποβάλει όσο γίνεται κάθε χαρακτήρα λατρείας, ασυμβίβαστης με το αληθινό πνεύμα της χριστιανικής πίστης. Αναθέρμανε τις σχέσεις της Ανατολικής εκκλησίας με τον Πάπα της Ρώμης, αγωνίστηκε ωστόσο να περιορίσει τις απαιτήσεις του. Πατριάρχευσε επί εικοσιένα έτη και εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2) Ο άγιος Ρηγίνος είναι γνωστός για τούς έντονους αγώνες του κατά των κακοδόξων Αρειανών, έλαβε δε μέρος και στη Σύνοδο του 347 επί αυτοκρατορίας Κωνσταντίου και Κώσταντος η οποία επικύρωσε τα δόγματα της Α` Οικουμενικής Συνόδου. Επί Ιουλιανού του Παραβάτου η Εκκλησία διήλθε κρίσιμη περίοδο και οι χριστιανοί υπέστησαν απηνείς διωγμούς για να λατρεύσουν τα είδωλα. Αυτή τη περίοδο ο άγιος Ρηγίνος υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Το άγιο λείψανό του, μετακομίσθηκε αρχικά στην Κύπρο, αργότερα δε στη Σκόπελο, όπου εναποτέθηκε στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.   ~
Σήμερα 25/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ταράσιος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Άγιος Ρηγίνος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Σκοπέλου
~
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~  Βίου ὀρθότητι, καλλωπιζόμενος, φωστὴρ ὑπέρλαμπρος, ὤφθης τοῦ Πνεύματος, καὶ τὴν Εἰκόνα τοῦ Χρίστου, Συνόδω ἐν τὴ Ἕβδομη, προσκυνεὶν ἐκήρυξας, ὀρθοδόξως μακάριε, στῦλος καὶ ἑδραίωμα, Ἐκκλησίας γενόμενος, διὸ τοὺς σοὺς ἀγῶνας γεραίρει, Πάτερ Ἱεράρχα Ταράσιε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ταρασίου - 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/gIvkb9nultA  .-
 
 ~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
***  Ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της Καλαμάτας… 
Η δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» 
 Το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» αποτελεί μεγάλη πρόκληση για κάθε Δήμο. Είναι ένα θέμα πολυδιάστατο, πολυσυζητημένο, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν εντάσσεται στην πραγματική ατζέντα των περισσότερων Δήμων της χώρας. Απουσιάζει ένας συνολικός προγραμματισμός. Οι περισσότεροι δήμαρχοι θεωρούν ότι είναι επιτυχημένοι όταν έχουν επιλύσει πολλά προβλήματα. Δεν εντάσσουν τις δράσεις του Δήμου σε θεματολόγια που στο τέλος θα έχουν επιδείξει συγκεκριμένα αποτελέσματα, που συνεισφέρουν στη δημιουργία ταυτότητας στην περιοχή τους.
Αυτή η ταυτότητα είναι που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα μιας πόλης και την κάνει ελκυστική στους κατοίκους, τους επισκέπτες και ειδικά κοινά, όπως επιχειρηματίες, σπουδαστές, ακαδημαϊκούς κ.τ.λ. Αυτά.
Μετά ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής:
«Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας”, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, Αριστομένους 95, την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, με ώρα έναρξης 19:00.
Θα ακολουθήσουν θεματικά εργαστήρια για ζητήματα υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτισμού (Τετάρτη 8/3), επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης (Δευτέρα 13/3) και κοινωνικής πολιτικής (Τετάρτη 15/3). Όλα τα θεματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Αριστομένους 28, με ώρα έναρξης 19:00.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη”, για το Δήμο Καλαμάτας επιμερίσθηκε ποσόν 9.165.000 ευρώ, που προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ
Επισημαίνεται ότι μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» είναι δυνατή η κατασκευή έργων αναπλάσεων και αστικής αναγέννησης, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες, ενώ καλύπτονται και οι δαπάνες εκπόνησης μελετών για έργα που κρίνονται επιλέξιμα.
Προβλέπονται, ακόμη, δράσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής των μειονεκτούντων ατόμων στην αγορά εργασίας, για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της ποιότητας ζωής ατόμων που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες, καθώς και για τη διεύρυνση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.
Τέλος, προβλέπονται και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ιδίως σε τομείς που έχουν σχέση με την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Καλαμάτας.
  ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Οι περιοχές παρέμβασης είναι: 1. Η παραλιακή ζώνη, από τον οικισμό Κορδία στη Δυτική Παραλία μέχρι το Filoxenia και σε βάθος μέχρι την οδό Κρήτης περίπου, καθώς και 2. Το ευρύ Ιστορικό Κέντρο (Π. Καίσαρη, Φαρών, Υπαπαντή, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους). «Δεν αποκλείεται να πάμε και σ' άλλο σημείο, αν κριθεί αυτό αναγκαίο, ιδιαίτερα για άυλη δράση», ανέφερε ο δήμαρχος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017, με τη συμμετοχή του καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημητρίου Οικονόμου, συμβούλου του Δήμου Καλαμάτας.
  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Πέραν της ημερίδας και των θεματικών εργαστηρίων, θα ζητηθεί από τους πολίτες και τους φορείς να καταθέσουν ιδέες για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος, δίδοντας τις προτάσεις τους για έργα και παρεμβάσεις. Οι προτάσεις των πολιτών θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Η συναγωγή συμπερασμάτων που θα ακολουθήσει, θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, βάσει της οποίας ο Δήμος θα καταθέσει πρόταση στην Πρόσκληση, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδώσει, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020».
  *Η φωτογραφία είναι του Ηλία Γεωργουλέα.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Χλιαρές οι πρώτες αντιδράσεις για την τύχη του στρατοπέδου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας 
Στο παρελθόν, πρόσφατο και παλαιότερο, μια είδηση περί κλεισίματος του στρατοπέδου Καλαμάτας και πολύ περισσότερο μετατροπής του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών, θα αποτελούσε αφορμή για ξεσηκωμό των αρμόδιων φορέων.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως, η παρέμβαση του επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρου Μπρεδήμα, για το ίδιο θέμα, πέρασε μάλλον… χαλαρά από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Σημείωσε, βέβαια, και ο ίδιος τη σημασία του για την πόλη και την ιστορικότητα του 9ου Συντάγματος, αλλά στο δια ταύτα αρκέστηκε να σημειώσει, «το Δημοτικό Συμβούλιο να επικαιροποιήσει παλιά του απόφαση επί του θέματος». Ποιος ξέρει; Μπορεί να κατάλαβε, έστω και αργά, ότι στρατόπεδο δε σημαίνει ντε και καλά ανάπτυξη για την πόλη.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη περίσταση τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού έλαβε υπόψη δημοσίευμα του αθηναϊκού Τύπου, το οποίο περιελάμβανε δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας ή περί μείωσης της στελέχωσης του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά”, το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, αποφασίζει:
1) Θεωρεί αναγκαία από ιστορική και κοινωνική άποψη αλλά και συνδεδεμένη με την ιστορία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, την παρουσία και λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά”, που εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, το οποίο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες ανά την Ελλάδα εγκαταστάσεις εκπαιδεύσεως και διαβιώσεως οπλιτών
2) Ζητεί από την κυβέρνηση διά του υπουργού Εθνικής Άμυνας να διαψεύσει ρητά τα αναγραφέντα και να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά” ή μείωσης της στελέχωσής του ή παύσης λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα
3) Καλεί σε συσπείρωση όλους τους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης.
Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννιτσά” αποτελεί μία από τις παλαιότερες μονάδες του Στρατού Ξηράς και εδρεύει στην Καλαμάτα από το 1897. Έλαβε, δε, μέρος, με αφετηρία την Καλαμάτα, στους εξής εθνικούς αγώνες:
•Στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897
•Στους Βαλκανικούς Πολέμους κατά την περίοδο 1912/1913. Η μεγάλη του συμβολή στη διάσπαση της αμυντικής γραμμής των Τούρκων στην πολυαίμακτη μάχη των Γιαννιτσών, απ' όπου το Σύνταγμα έλαβε την ονομασία του, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912.
•Στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο της περιόδου 1940/1941, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη γραμμή υπό τη στιβαρή διοίκηση του συνταγματάρχη Βενετσάνου Κετσέα, ο οποίος το επανέφερε συγκροτημένο στην Καλαμάτα».   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην κατάληξη της Περιμετρική οδού της Καλαμάτας! (φωτογραφίες) 
 
 
 
Μια γυναίκα γύρω στα 50 έχασε την ζωή της, λίγο μετά τα μεσάνυχτα  της Παρασκευής, σε τροχαίο δυστύχημα  στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συνοδηγός σε ΙΧ αυτοκίνητο που ερχόταν από την Αθήνα με κατεύθυνση την Καλαμάτα, και το οποίο εξετράπη της πορείας του στον κόμβο της Σπάρτης. Από τη σφοδρή σύγκρουση του αυτοκινήτου στα κιγκλιδώματα  χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των δυο ατόμων που επέβαιναν μέσα σε αυτό. Η άτυχη γυναίκα που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα, διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο του νέου δρόμου…

*** Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 25/2/2017 προβλέπεται άστατος, κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ θα πέσουν και λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Το Peloponnese Wine Festival 
Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, έδωσαν ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.
Το Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Το φετινό Wine Festival είχε ρεκόρ συμμετοχών με 47 μέλη –  παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά. Και περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά, ανάμεσά τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer, ανέδειξαν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.
Εύχομαι κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αξία και ποιότητα των τοπικών κρασιών…  Α.Π.

*** Ο συστηματικός έλεγχος και το τεστ ΠΑΠ σώζουν ζωές 
Μειωμένα τα περιστατικά με ευρήματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Καλαμάτα. Εμβόλιο, συστηματικός έλεγχος με το τεστ Παπανικολάου και προφυλακτικό σημαίνει ολοκληρωμένη προφύλαξη.
Πάνω σε αυτό τον άξονα κινήθηκε η ενημέρωση για τη σημασία του τεστ Παπανικολάου στο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από την κα Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, επισκέπτρια Υγείας και την κα Βασιλική Τσιγώνια, μαία, οι οποίες πλαισιώνουν την Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας μαζί με την κα Βασιλική Κορογώνα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του τμήματος, παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρας Ψαρούλη, γυναίκες όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αλλά και να θέσουν ερωτήματα στα οποία έλαβαν υπεύθυνες και σαφείς απαντήσεις.
Αξιοσημείωτη ήταν η αμεσότητα και το φιλικό κλίμα που δημιούργησαν οι δύο εισηγήτριες, σπάζοντας τον πάγο στο θέμα ταμπού για πολλές γυναίκες. Όπως τόνισαν, η σχέση των γονιών με τα νέα παιδιά πρέπει να είναι άμεση, πρόσφορη κι ενημερωτική, ώστε να μη φοβούνται να ζητούν βοήθεια. Κάποιοι γονείς προβάλλουν απαγορεύσεις στα παιδιά τους στο θέμα των σχέσεων, εθελοτυφλώντας στα προβλήματα που προκύπτουν.
Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως πρόκειται για επιτακτική ανάγκη οι γυναίκες να προβαίνουν σε έλεγχο και ανίχνευση για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μέσω του τεστ ΠΑΠ, διαδικασία με την οποία εντοπίζονται κι άλλες ιογενείς λοιμώξεις.
Ο γυναικολογικός έλεγχος και το τεστ ΠΑΠ, όταν γίνεται σε ετήσια βάση, μειώνει την ικανότητα ευρήματος καρκίνου στον τράχηλο ή άλλων λοιμώξεων, αφού μπορούν να εντοπιστούν σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπιστούν. Είναι σημαντικό ότι τα περιστατικά με ευρήματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Καλαμάτα είναι ελάχιστα.  Όπως ανέφερε η κα Β Τσιγώνια, «ο στόχος μας είναι να μην έχουμε κανένα».
Εκτενής ήταν η αναφορά για το HPV εμβόλιο στις νεαρές κοπέλες. Ο ιός HPV μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή, αφορά κυρίως αγόρια και κορίτσια, και ο εμβολιασμός προσφέρει ευρεία και υψηλή προστασία.
Όπως τόνισαν, οι εξετάσεις γίνονται δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τηλεφωνικό ραντεβού, από ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
Επίσης, η κα Παπαδόπουλου, απευθυνόμενη στο «Θάρρος», ενημέρωσε: «Συστηματικά επισκεπτόμαστε σχολεία, όπου λύνουμε απορίες, θίγουμε θέματα πρόληψης που αφορούν αγόρια και κορίτσια. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το πρωί, θα γίνει ενημέρωση των παιδιών στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας».
Τέλος, οι εκπαιδεύτριες, νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Αικατερίνη Τσατά και Κωνσταντίνα Δαμηλάτη, οι οποίες συντόνισαν την εκδήλωση, δήλωσαν ότι σύντομα στο τμήμα της Καλαμάτας θα γίνει ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
  Της Νίκης Γιαννακοπούλου

*** «Επίσημη» πρόσκληση με ζουρνάδες και νταούλια στους Καλαματιανούς για το 157ο «Νησιώτικο» Καρναβάλι (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
 
Με  ήχους από τους ζουρνάδες και τα νταούλια και συνοδεία παραδοσιακών χορών,  αντιπροσωπεία της Καρναβαλικής επιτροπής της Μεσσήνης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη αλλά και αντιδημάρχων, κάλεσαν όλους τους Καλαματιανούς  στο 157ο Καρναβάλι της Μεσσήνης που κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση το μεσημέρι της Δευτέρας. Λίγο αργότερα η αντιπροσωπεία από το «Νησί» επισκέφθηκε και το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου προσκάλεσε με κάθε επισημότητα το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Μεσσήνης, ενώ σημείωσαν ότι και οι ίδιοι θα δώσουν το παρών την Κυριακή στη μεγάλη παρέλαση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Συνεχίζονται οι προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας 
 Οι διορισμοί τεσσάρων ακόμη επικουρικών ιατρών (ένας Καρδιολογίας, ένας ΩΡΛ, ένας Οφθαλμολογίας και ένας Ακτινοδιαγνωστικής), οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, ανακοινώθηκαν χθες.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί στο ΦΕΚ η πρόσληψη τριών μόνιμων νοσηλευτριών ΤΕ από τους κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5κ του ΑΣΕΠ.

***  Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας 
Υπήρξαν ορισμένοι που αναρωτήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αν η συγκεκριμένη θα είναι και η τελευταία στην οποία θα προεδρεύσει η Μαρία Οικονομάκου. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα… πηγαδάκια με πιθανά ονόματα που θα βγουν στην πρώτη γραμμή μέχρι το 2019.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την κυρία Οικονομάκου, και η επόμενη συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη, υπογράφεται από την ίδια, ενώ στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της.
Όσοι βιάζονται, ας κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, τουλάχιστον…   Α.Π. 

***  ΤΡΟΜΟΣ στην ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ! Κινδύνεψε το Λίκνο της Ορθοδοξίας...

~ Ακόμα και οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν πίστευαν τα μάτιά τους όταν συνέλαβαν τον Η.Ο ο οποίος προσπάθησε να κάνει ριφιφί στην Αγ. Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.
Για το σκοπό αυτό είχε σκάψει τούνελ που έφτανε από την αυλή του σπιτιού του στο Ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας. Ο άντρας συνελήφθη την Τετάρτη (22.02.2017), μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο για την ημέρα που θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ.
Βίντεο:SON DAKİKA Sultan Ahmetten Girip Ayasofyaya Tünel Kazmışlar , https://youtu.be/p5fGyCEw3P4  .-
~Στο σπίτι του άντρα, βρέθηκαν 3 πήλινα αγγεία, 2 νομίσματα από τη Βυζαντινή περίοδο, και μία πόρπη τόξου η οποία ανήκει στην βυζαντινή εποχή.  Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Διεύθυνση Μουσείου Αρχαιολογίας για εξέταση ενώ ο δράστης κρατείται και ερευνάται η ανάμειξη και άλλων επίδοξων ληστών.
Βίντεο 2 :Ayasofya İçin Tünel Kazdılar Definceliler , https://youtu.be/67mTzMi1tAQ  .-

***  Ο Ερντογάν είναι έτοιμος ! Ο Σουλτάνος τα κατακτά όλα...

~  Το λέω από τώρα: εφόσον χρειαστεί, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα δημοψήφισμα επί αυτού του ζητήματος»,είπε ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,αναφερόμενος στην επαναφορά της θανατικής ποινής,και στο ενδέχομενο δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο.
«Τί ζητά ο λαός; Εάν ο λαός πει “θανατική ποινή”, τότε η συζήτηση θα έχει λήξει» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πολλοί κάνουν λόγο για ελιγμούς του Τούρκου Προέδρου ενόψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου,και αμφιβάλλουν για το αν αυτά τα λεγόμενα έιναι όντως απόψεις του.Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως για να υπερισχύσει το ναι που χρειάζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,πρέπει να έχει τις ψήφους των εθνικιστών ψηφοφόρων οι οποίοι τάσσονταιυπέρ της θανατικής ποινής.

*** Έχουν ΞΕΦΥΓΕΙ οι ΟΘΩΜΑΝΟΙ ! Νομίζουν ότι οι Οινούσσες είναι Τουρκικό Έδαφος...

~  «Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun  σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα», αναφέρεται σε τουρκικό δημοσίευμα, προκαλώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα, αφού εμφανίζουν τις Οινούσσες ως τουρκικό νησί με το όνομα Koyun και την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, ως ελληνική πρόκληση.

Οι Τούρκοι πλέον έχουν ξεφύγει και επιδίδονται σε έναν ατελείωτο πόλεμο προπαγάνδας.
Χαρακτηριστικά, το sozcu.com.tr κάνει λόγο για «18 νησιά που παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα» και προθέτει ότι  «ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω από την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες».
Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι σοβαρές και θα πρέπει να βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι σε επιφυλακή καθώς η γείτονα χώρα τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί.

***  Δημοπρατείται ο δυτικός ποδηλατόδρομος – Θα συνδέει το ιστορικό Δημαρχείο με το λιμάνι της Καλαμάτας 
Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας άρχισε χθες τη σκυροδέτηση πεζοδρομίου στην οδό Ψαρών, δυτικά του προβλήτα του λιμένα Καλαμάτας. Συνολικά θα κατασκευασθεί πεζοδρόμιο επί μήκους περίπου 200 μέτρων, με πλάτος 1,30 μέτρα, το οποίο θα διπλασιάσει προς ανατολάς το υπάρχον πεζοδρόμιο.
Προοπτικά, ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί και για τη διέλευση του ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα έρχεται από δυτικά και από την οδό Σαλαμίνος. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για το δυτικό ποδηλατόδρομο (ιστορικό Δημαρχείο – Νέδοντος – Σαλαμίνος – λιμάνι) και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την πραγματοποίηση του έργου. Η χρηματοδότηση για το έργο αυτό, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, έχει διασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μειοδότρια αναδείχθηκε η κοινοπραξία Ολύμπιος ΑΤΕ – Τοπιοδομή ΕΠΕ με μέση έκπτωση 58,32% επί προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η μελέτη προβλέπει ανάπλαση, με την παράλληλη κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου επί της ήδη μερικώς διαμορφωμένης ανατολικής ζώνης του ποταμού Νέδοντα.
Η ανάπλαση θα αναβαθμίσει έναν υπάρχοντα ζωτικό χώρο πρασίνου, καθώς εκτείνεται καθ' όλο το μήκος της Καλαμάτας από βορρά προς νότο. Σκοπός της παρέμβασης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου και να προστεθεί ως εναλλακτική δυνατότητα στο χώρο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για περίπατο, εκείνον της οδού Ναυαρίνου.
Επιπροσθέτως, με τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου, που θα αποτελέσει ένα βασικό άξονα, θα ενισχυθεί το δίκτυο ποδηλατόδρομων που σχεδιάζεται στην πόλη και θα συνδεθούν τα τμήματα και οι λειτουργίες της πόλης μέσα από τους βασικούς άξονες, με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας πρόσθετος πόλος έλξης αθλητικών δραστηριοτήτων με τένις, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, παιδικές χαρές και λοιπά.
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή ενός πεζόδρομου – μονοπατιού, ο οποίος θα διέρχεται εντός του χώρου πρασίνου, θα έχει ως αρχή το σημείο αφετηρίας του ήδη κατασκευασθέντος παλιού ποδηλατόδρομου (γέφυρα πλησίον Astron Electric) και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με το νέο ποδηλατόδρομο και την όχθη του ποταμού Νέδοντα, θα τερματίζει στις εκβολές του. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία διαδρομή για βάδισμα και τρέξιμο.
Επίσης, θα διαμορφωθεί το υφιστάμενο ημιτελές πεζοδρόμιο που παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου και του υφισταμένου παλιού ποδηλατόδρομου και θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ θα εγκατασταθεί και ο αναγκαίος ηλεκτροφωτισμός από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Ακόμη, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του πρασίνου, από την οδό Ξενοφώντος μέχρι τη μαρίνα Καλαμάτας, με εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης, συμπληρωματικές φυτεύσεις και χλοοτάπητα.
Θα γίνει, επίσης, επέκταση του υπάρχοντος κεντρικού ποδηλατόδρομου στην περιοχή του Νέδοντα και της μαρίνας. Πρόκειται για ένα νέο ποδηλατόδρομο μήκους 2.780 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, που αξιοποιεί το τμήμα του κατασκευασθέντος παλαιού ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού Νέδοντος και συνδέεται στο κέντρο της πόλης και στην Παραλία με τον υπάρχοντα κεντρικό ποδηλατόδρομο, αφού διασχίσει την περιοχή της μαρίνας.
Με τον κατασκευασθέντα ποδηλατόδρομο θα συνδέεται στην οδό Κροντήρη, θα διέρχεται επί της οδού Νέδοντος ανατολικά των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης, θα συνεχίζει νότια των σιδηροδρομικών γραμμών, θα οδεύει επί της οδού Νέδοντος στη δυτική πλευρά της και διασχίζοντας εγκάρσια τις οδούς Μακεδονίας, Λυκούργου και Ευαγγελιστρίας, θα φθάνει έως την υπάρχουσα πλατεία δυτικά της μαρίνας.
Στη συνέχεια, μέσω της οδού Σαλαμίνος (νότια πλευρά) θα οδηγείται στο λιμάνι. Ο νέος ποδηλατόδρομος θα φτάνει περίπου μέχρι το Jumbo και υπάρχει συνεννόηση με το Τελωνείο και το Λιμεναρχείο να συναρμοσθεί με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρμο επί της οδού Ναυαρίνου, με αλλαγή της χάραξης από τη Μιαούλη μέχρι τη Ναυαρίνου. Α.Π.

***  Κάτοικοι Ραχών και Μυρού – Αλιμακίου «έκλεισαν» το δρόμο για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τριφυλίας 
 
«Γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελέας και
Αστυνομία για τον παράνομο σκουπιδότοπο;»
 «Γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελέας και Αστυνομία, αυτεπαγγέλτως και με την αυτόφωρη διαδικασία, για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι; Τι πρέπει να γίνει για να κινηθούν οι κρατικές Αρχές και υπηρεσίες απέναντι στο νέο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ζωής μας;», αναρωτιούνται κάτοικοι των Ραχών, του Μύρου και του Αλιμακίου, οι οποίοι χθες το πρωί έκλεισαν το μοναδικό δρόμο προς το Αλιμάκι, για να μην περάσουν απορριμματοφόρα του Δήμου Τριφυλίας και αδειάσουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια.
Οι κάτοικοι αντιδρούν, αφενός, στη δημιουργία και λειτουργία νέου σκουπιδότοπου και, αφετέρου, στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της υγείας και της ζωής τους, καθώς πλέον έχουν εξαντληθεί τα όρια αντοχής και ανοχής τους, μιας και βλέπουν ότι, ενώ ο παλιός σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι αποκαθίσταται με εργολαβία της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη και σε ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, κάτι που περίμεναν κοντά 30 χρόνια, λίγα μέτρα μόλις πιο πέρα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δημιούργησε νέο, χωρίς καμία μελέτη, άδεια και εγκρίσεις.
Στο σημείο όπου είχαν κλείσει το δρόμο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, στον οποίο οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες τους, με τον ίδιο να τους επαναλαμβάνει όσα ελέχθησαν στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Τετάρτη και πως θα γίνει μια κουβέντα με τους κατοίκους, ώστε να βρουν την καλύτερη λύση για το πρόβλημα.
Στο χθεσινό φύλλο του «Θ» παρουσιάσαμε εκτενές ρεπορτάζ από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, την Τετάρτη, όπου τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης σχετικό θέμα, κατά τη συζήτηση του οποίου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, προχώρησε σε μιαν ομολογία, ειλικρινή μεν, πρωτοφανή δε, ότι η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας αποφάσισε (αυθαίρετα, χωρίς την τήρηση της νομιμότητας) τη δημιουργία νέου παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Εκείνο, δε, που τους εξοργίζει είναι το γεγονός- που αναδείχθηκε στο ρεπορτάζ του «Θ»- ότι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κατσίβελας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας προτίθεται – ή και σκοπεύει – να εγκαταστήσει στο Αλιμάκι μπαλοποιητή.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, οφείλουν όλοι και πρωτίστως ο δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, να είναι ειλικρινείς, σοβαροί και μετρημένοι σε ό,τι λένε, καθώς έχουν βαρύτατες ευθύνες, σχεδόν όλοι τους, επειδή με δικές τους αποφάσεις, πράξεις ή παραλείψεις έφτασε η κατάσταση σε οριακό σημείο. Ούτε δε με αντισταθμιστικά οφέλη, ούτε με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ούτε με ευχολόγια, παύει να συντελείται το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Αλιμάκι.
Οι συζητήσεις, άνευ ουσίας, τα ευχολόγια για μείωση του όγκου που θα εναποτίθεται, η εγκατάσταση του μπαλοποιητή και η εναπόθεση μπαλοποιημένων σκουπιδιών, δε λύνουν το πρόβλημα ούτε σταματούν το περιβαλλοντικό έγκλημα. Εκείνοι που έχουν θεσμική ευθύνη και αρμοδιότητα, λένε κάτοικοι της περιοχής, να την αναλάβουν, αλλά ο παράνομος σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι έπρεπε να έχει κλείσει και, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα κλείσει!
Θυμίζουν, δε, ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με απόφασή του στις 11 Απριλίου 2014, επέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και άμεση παύση λειτουργίας του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) Κυπαρισσίας, στο Αλιμάκι, ενώ αναρωτιούνται γιατί οι κρατικές αρχές και υπηρεσίες δεν κινούν διαδικασίες με βάση το νόμο 1650/1986, το νόμο 3010/2002, το νόμο 4014/2011 όπως ισχύουν και το νόμο 4042/2012 για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση αποβλήτων!
«Ας αναζητήσουν αλλού και άλλες λύσεις οι υπεύθυνοι και να ξεχάσουν, όσοι το σκέφτονται, εγκατάσταση μπαλοποιητή και μπαλοποιημένα σκουπίδια στο Αλιμάκι!», λένε οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Να παραδώσει την έδρα του ζήτησε από τον Παν. Αλούπη ο Μανώλης Μάκαρης 
Το θέμα της αποχώρησης του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αλούπη από τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας και η ανεξαρτητοποίησή του απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σημείωσε τα ακόλουθα: «Η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” θεωρεί ως βάση της λειτουργίας της την ενεργή, εθελοντική συμμετοχή των μελών της. Τα μέλη –εκλεγμένα και μη- πρέπει να έχουν ένα και μόνο σκοπό: να αγωνίζονται για το καλό της πόλης και το συμφέρον των δημοτών.
Αυτή την πορεία ακολουθούμε σταθερά από τη δημιουργία της παράταξης, με αυτήν συνεχίζουμε και αυτή η πορεία επικροτείται καθημερινά από τους δημότες της Καλαμάτας.
Δυστυχώς, ο κ. Αλούπης δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να λάβει μέρος σε καμιά από αυτές τις διαδικασίες διαλόγου, μη συμμετέχοντας στις τακτικές συναντήσεις της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.
Παρόλο δε που η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τού ανέθεσε καίριες θέσεις σε σημαντικές Επιτροπές του Δήμου (Διαχείριση Aπορριμμάτων, Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία “Διοκλής”), δεν παρείχε καμία ενημέρωση προς τη δημοτική παράταξη για τη συμμετοχή του σε αυτές τις επιτροπές, ούτε και για τα κρίσιμα θέματα που αυτές οι επιτροπές διαχειρίζονται, αλλά ακολούθησε μοναχική πορεία προχωρώντας σε προσωπικές συνεντεύξεις με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή.
Ακόμα και για το σημαντικό θέμα της ατελούς διαχείρισης των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα δε συμμετείχε στη διερεύνηση του σημαντικού αυτού θέματος, αλλά προτίμησε να έχει την καταγγελτική αποκλειστικότητα. Μάλιστα, ενώ είχε ειδοποιηθεί, δε συμμετείχε ούτε στην επίσκεψη της δημοτικής μας παράταξης στη Μαραθόλακκα, αλλά ούτε στην επίσκεψη στο Δήμο Σπάρτης, όπου είδαμε την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που βασίζεται στη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση.
Για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία αναφέρθηκε στην επιστολή παραίτησης, οι διαφοροποιήσεις του ήταν ήσσονος σημασίας και χρησιμοποιούνται από τον ίδιο για να δικαιολογήσουν την ειλημμένη από καιρό απόφασή του να αποσκιρτήσει από την παράταξη.
Επισημαίνουμε και είναι στην κρίση του καθενός η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής της παραίτησής του, η οποία έγινε λίγο πριν από τις δημαιρεσίες, με σκοπό να εκμεταλλευτεί στο έπακρον όλες τις θέσεις τις οποίες κατείχε ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.
Κατόπιν αυτών συστήνουμε στον κ. Αλούπη να παραδώσει την έδρα στη δημοτική παράταξη που τον ανέδειξε. Και αυτή είναι πιστεύουμε η ορθή -πολιτικά και ηθικά –στάση».
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης, όντας απών από «το συγκεκριμένο στιγμιότυπο», αρκέστηκε να σημειώσει ότι σε περίπτωση που κρίνει ότι είναι αναγκαίο- με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν-, θα τοποθετηθεί στο άμεσο μέλλον.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Σύσταση κοινού μετώπου κατά «Καλλικράτη» από ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ 
Κοινό μέτωπο εναντίον της πρακτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση όσον αφορά στις αλλαγές στον «Καλλικράτη» συστήνουν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ).
Όπως ανακοίνωσαν, την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κοινή έκτακτη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο ενώσεων για τις προωθούμενες αλλαγές στο πρόγραμμα «Καλλικράτης». Πρόκειται για την απάντηση του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, αντιδρά στις αλλαγές στον «Καλλικράτη», ασκώντας αντιπολίτευση για λογαριασμό της Ν.Δ., ενώ η Ένωση Περιφερειών και ο πρόεδρός της Κ. Αγοραστός συμμετέχουν στο διάλογο που έχει οργανώσει το υπουργείο.
Η ΚΕΔΕ έχει αποχωρήσει από την επιτροπή που έχει συστήσει το υπ. Εσωτερικών για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.
Η ΕΝΠΕ, από την άλλη, στη διάρκεια της εβδομάδας, παρέστη σε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπ. Εσωτερικών, γεγονός που η κυβέρνηση προσπάθησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά, εμφανίζοντας την ένωση ως συνοδοιπόρο. Αντίθετα, κατηγόρησε την ΚΕΔΕ για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι είναι ευπρόσδεκτη στο διάλογο και με ευθύνη της δεν συμμετέχει.
«Η αποχώρησή μας από την επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν αποτέλεσμα της κυβερνητικής εμμονής και τακτικής να μην αποκαλύπτει τις θέσεις και τις προτάσεις της», απάντησε με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις της.
  O Π. Σκουρλέτης
Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη «γαλάζιο συνδικαλιστή γιατρό».
Ύστερα από αυτό, οι κ.κ. Αγοραστός και Πατούλης, οι οποίοι βρίσκονταν προχθές στη Μάλτα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για το μεταναστευτικό, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την κοινή συνεδρίαση.
Πάντως, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, το πόρισμα της επιτροπής –η τελική συνεδρίαση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα – θα αποτελέσει το εργαλείο για περαιτέρω επεξεργασία, ώστε μέχρι τα μέσα του 2017 η κυβέρνηση να διαμορφώσει την τελική της πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

***  Πρόταση για ίδρυση Αγροτικού Λυκείου στη Θουρία 
Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε, «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έχει αποφασίσει την ίδρυση Αγροτικών Τεχνολογικών Λυκείων (Γεωργικές Σχολές), ένα σε κάθε Περιφέρεια.
Προτείνουμε την ίδρυση ενός τέτοιου Λυκείου στο Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θουρίας. Υπάρχουν σημαντικές δομές στην ευρύτερη περιοχή όπως το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Τμήματα Φυτικής Παραγωγής, Τεχνολογίας Τροφίμων και Βιολογικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας) και το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου. Οι δομές αυτές μπορούν να υποστηρίξουν το Αγροτικό Λύκειο και να προσφέρουν την απαραίτητη τεχνογνωσία με τις αναγκαίες συμπράξεις.
Η ίδρυση και λειτουργία του Αγροτικού Λυκείου σε ένα κατεξοχήν αγροτικό νομό, όπως ο Νομός Μεσσηνίας, μπορεί να προσφέρει ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις στους νέους αγρότες. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και να υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό την τοπική πρωτογενή παραγωγή.
Θεωρούμε ότι η διεκδίκηση της ίδρυσης Αγροτικού Λυκείου είναι μια σημαντική ευκαιρία για το Δήμο Καλαμάτας, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη και πρέπει να υποστηριχτεί από όλες τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις».
Η αντίδραση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα στην πρόταση δεν ήταν και ενθαρρυντική, θέτοντας μια σειρά από προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Αγροτικού Τεχνολογικού Λυκείου στο Δήμο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζουμε ότι σε χθεσινό μας σχόλιο στο "Θάρρος" σημειώναμε: «Για να λειτουργήσει μια χώρα, χρειάζεται παραγωγή. Οι νεοέλληνες που ξέρουν μόνο να ανοίγουν καφενεία και μπαρ και ψαγμένα εστιατόρια, όπως δυστυχώς βλέπουμε να βαδίζει εδώ και χρόνια η ντόπια επιχειρηματικότητα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν άμεσα ότι δεν έχουν κανένα μέλλον, όχι μόνο στο ευρώ, αλλά ούτε στον πλανήτη, ότι θα μείνουν όλοι τους άστεγοι πολύ σύντομα, και ότι καλό είναι να αλλάξουν ρότα το γρηγορότερο.
Έχουμε μια χώρα χαρισματική. Με κλίμα εξαιρετικό, με φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο σπουδαίο, και θα μπορούσαμε να ζούμε μόνον από αυτά. Από μονάδες πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας γύρω από την πρωτογενή παραγωγή αγνών, φυσικών, αμόλυντων προϊόντων γης, καθώς και ενέργειας, αλλά και γύρω από τη φιλοξενία, την ξενάγηση, την επικοινωνία των επισκεπτών με το τοπίο, τους ανθρώπους του και τους πόρους του, επίσης γύρω από την προστασία των τόπων και την ανάδειξή τους, αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό σύνολο θα έπρεπε να αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Μια τέτοια χώρα μπορεί να υπάρξει, να προοδεύσει και να ευημερήσει…».
Ας σκεφθεί, λοιπόν, την πρόταση με περισσότερο ανοιχτό μυαλό ο δήμαρχος.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** 


*** Αθλητική ενημέρωση :
***  Πέμπτη, 23/2/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)- Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  93-81 .-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  67-64 .-
Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Ούντο 6, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Ουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 4

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   78-83 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-41, 55-65, 78-83 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)  77-58 .-^

Παρασκευή, 24/2/2017

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  96-85 .-  ^   

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)- Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)   83-82 .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 24-25 ,(39-46) ,52-61, 83-82 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Περούγα (Ισπανία), Ομπρκνέζεβιτς (Σερεβία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14(3), Νίκολς, Ρίβερς 13(3), Τζέιμς 8(2), Παππάς 4, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 10(2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 15(1), Καλάθης 5(1).
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Εβγκένι Πασούτιν):Αντίποφ 11(3), Κλαρκ 6(1), Λάνγκφορντ 21(1), Στολ, Παραχούσκι 6, Κολόμ 17(3), Μπάνιτς, Βορόνοφ, Γουίλιαμς 13, Άντουσιτς 8(1).
VIDEO :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ 83-82  23η αγωνιστ   24/02/2017: https://youtu.be/EVggDU401UM .-

Μπάμπεργκ (Γερμανία)- Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)   89-91.- ^ .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  101-83 , (53-37).- ^

~**  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΝ-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 18-5   41
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17-6 40
Ολυμπιακός 16-7 39
Φενερμπαχτσέ 15-8 38
---------------------------
Παναθηναϊκός 14-9 37
Ερυθρός Αστέρας 13-10 36
 Μπασκόνια 12-11  35
Αναντολού Εφές 12-11 35
---------------------------------
Νταρουσάφακα 11-12  34
Ζαλγκίρις         10-13 33
Μπαρτσελόνα 9-14 32
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-15 31
~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ 8-15  31
Αρμάνι Μιλάνο 7-16  30
Γαλατασαράι 7-16 30
Ούνιξ Καζάν 7-16  30
 
*** Υπόλοιπο  πρόγραμμα αγώνων Ευρωλίγκα στο μπάσκετ  :
24η  αγωνιστική ημέρα :

02.03. 19:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΦενερμπαχτσέ
 

02.03. 19:45ΓαλατάσαράιΡεάλ Μαδρίτης
 

02.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΜπάμπεργκ
 

02.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΟλυμπιακός
 

02.03. 22:00ΜπασκόνιαΜιλάνο
 

03.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΑναντολού Εφές
 

03.03. 19:15ΝταρουσάφακαΠαναθηναϊκός
 

03.03. 22:00ΜπαρτσελόναΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 25
09.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΓαλατάσαράι
 
09.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπασκόνια
 
09.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΠαναθηναϊκός
 
09.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜιλάνο
 
09.03. 22:00ΜπαρτσελόναΟύνικς Καζάν
 
10.03. 19:00Αναντολού ΕφέςΜπάμπεργκ
 
10.03. 21:45ΟλυμπιακόςΝταρουσάφακα
 
10.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 26
16.03. 19:00Αναντολού ΕφέςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
16.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
16.03. 21:45ΜιλάνοΕρυθρός Αστέρας
 
16.03. 21:45ΜπάμπεργκΦενερμπαχτσέ
 
17.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΖαλγκίρις Κάουνας
 
17.03. 19:00ΝταρουσάφακαΜπαρτσελόνα
 
17.03. 21:00ΟλυμπιακόςΓαλατάσαράι
 
17.03. 22:00ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 27
21.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
21.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
 
21.03. 21:00ΜπάμπεργκΜπασκόνια
 
21.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο
 
22.03. 18:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΝταρουσάφακα
 
22.03. 20:00ΓαλατάσαράιΟύνικς Καζάν
 
22.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
22.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
 
Αγωνιστική ημέρα: 28
23.03. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
23.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
23.03. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ
 
23.03. 22:00ΜπασκόνιαΠαναθηναϊκός
 
24.03. 18:00Ούνικς ΚαζάνΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
24.03. 19:15ΝταρουσάφακαΓαλατάσαράι
 
24.03. 21:00ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.03. 22:00ΜπαρτσελόναΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 29
30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 
30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα
 
30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια
 
31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν
 
31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 
31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι
 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός
 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν
 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
fixtures
SA÷3¬~ZA÷ΕΥΡΩΠΗ: Ευρωλίγκα¬ZEE÷YJaj0Opm¬ZB÷6¬ZY÷Ευρώπη¬ZC÷APnAGZMA¬ZD÷t¬ZE÷bkRCkfhd¬ZF÷0¬ZO÷0¬ZG÷1¬ZH÷6_YJaj0Opm¬ZJ÷2¬ZL÷/basketball/europe/euroleague/¬ZX÷01Ευρώπη 006Ευρώπη0010000000157000Ευρωλίγκα 009ωλίγκα000¬ZCC÷0¬ZAF÷Ευρώπη¬~AA÷AuwShNfq¬AD÷1488474000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷dYdiaPHF¬AD÷1488476700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Γαλατάσαράι¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷GAL¬AE÷Γαλατάσαράι¬WU÷galatasaray¬WN÷REA¬AF÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WV÷real-madrid¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷MFtWisAk¬AD÷1488477600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ερυθρός Αστέρας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CRV¬AE÷Ερυθρός Αστέρας¬WU÷crvena-zvezda-mts¬WN÷BAM¬AF÷Μπάμπεργκ¬WV÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷h0j0c3nS¬AD÷1488481500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷E9idbqXL¬AD÷1488484800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷WpOME4H2¬AD÷1488556800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ούνικς Καζάν¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷UNI¬AE÷Ούνικς Καζάν¬WU÷unics-kazan¬WN÷EFE¬AF÷Αναντολού Εφές¬WV÷anadolu-efes¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷4vWzi1Pe¬AD÷1488561300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷rVUvjLv2¬AD÷1488571200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 24¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷AyNQDOW8¬AD÷1489078800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷h0CVCrnF¬AD÷1489081500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xjw7gfof¬AD÷1489082400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷4xuaeGGs¬AD÷1489086300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷r387iYF6¬AD÷1489089600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷4C93hE00¬AD÷1489165200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷BAM¬AF÷Μπάμπεργκ¬WV÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xQ7BjhVC¬AD÷1489175100¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷bav3fzWm¬AD÷1489176000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 25¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷jTBFkCpJ¬AD÷1489683600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OGtU8Zps¬AD÷1489691700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬WN÷REA¬AF÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WV÷real-madrid¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷WOl2DFxQ¬AD÷1489693500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hYkbEeNJ¬AD÷1489693500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷jTXp5ip6¬AD÷1489766400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ούνικς Καζάν¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷UNI¬AE÷Ούνικς Καζάν¬WU÷unics-kazan¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷27uY7g0m¬AD÷1489770000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷d6Yt6XUa¬AD÷1489777200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pWUx7DFg¬AD÷1489780800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 26¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷neRg3VEI¬AD÷1490118300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷vkEuRY6P¬AD÷1490119200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷EFE¬AF÷Αναντολού Εφές¬WV÷anadolu-efes¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷UJWl4BaC¬AD÷1490122800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷QoQc2kUO¬AD÷1490123700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷bZfCLCUn¬AD÷1490198400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷xQgGKWqg¬AD÷1490205600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Γαλατάσαράι¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷GAL¬AE÷Γαλατάσαράι¬WU÷galatasaray¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷GA57MhFt¬AD÷1490205600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ερυθρός Αστέρας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CRV¬AE÷Ερυθρός Αστέρας¬WU÷crvena-zvezda-mts¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pjgKJjaa¬AD÷1490212800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 27¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷Ykz1k36s¬AD÷1490290200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OvTDn1j0¬AD÷1490295900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷GEP5lNLm¬AD÷1490298300¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬WN÷BAM¬AF÷Μπάμπεργκ¬WV÷brose-bamberg¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷UHT9msyf¬AD÷1490299200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷zyW08rDJ¬AD÷1490371200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ούνικς Καζάν¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷UNI¬AE÷Ούνικς Καζάν¬WU÷unics-kazan¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷2VRHoL56¬AD÷1490375700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷MXsJqazJ¬AD÷1490382000¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ολυμπιακός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLP¬AE÷Ολυμπιακός¬WU÷olympiakos¬WN÷REA¬AF÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WV÷real-madrid¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷rsqFpuLC¬AD÷1490385600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 28¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OthOIAE5¬AD÷1490893200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Αναντολού Εφές¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷EFE¬AE÷Αναντολού Εφές¬WU÷anadolu-efes¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷65sTHUTB¬AD÷1490899500¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷DAR¬AF÷Νταρουσάφακα¬WV÷darussafaka¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷K8oXGlqI¬AD÷1490900400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπαρτσελόνα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷MAC¬AF÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WV÷maccabi-tel-aviv¬WM÷BAR¬AE÷Μπαρτσελόνα¬WU÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hMquFSDU¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Γαλατάσαράι¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷GAL¬AE÷Γαλατάσαράι¬WU÷galatasaray¬WN÷BAS¬AF÷Μπασκόνια¬WV÷saski-baskonia¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷EVpyG8bO¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ερυθρός Αστέρας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CRV¬AE÷Ερυθρός Αστέρας¬WU÷crvena-zvezda-mts¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷Q9EgYkEh¬AD÷1490979600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷ZAL¬AE÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WU÷zalgiris-kaunas¬WN÷OLI¬AF÷Μιλάνο¬WV÷milan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hdGozCqt¬AD÷1490985900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Παναθηναϊκός¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WN÷CSK¬AF÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WV÷cska-moscow¬WM÷PAN¬AE÷Παναθηναϊκός¬WU÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷WnFkZVbn¬AD÷1490986800¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 29¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷FEN¬AF÷Φενερμπαχτσέ¬WV÷fenerbahce¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷6JM1WTr5¬AD÷1491500700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Φενερμπαχτσέ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷FEN¬AE÷Φενερμπαχτσέ¬WU÷fenerbahce¬WN÷BAR¬AF÷Μπαρτσελόνα¬WV÷barcelona¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷OfXdX9Tb¬AD÷1491501600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπάμπεργκ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAM¬AE÷Μπάμπεργκ¬WU÷brose-bamberg¬WN÷GAL¬AF÷Γαλατάσαράι¬WV÷galatasaray¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷EqQ9U7DH¬AD÷1491501900¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷MAC¬AE÷Μακάμπι Τελ Αβίβ¬WU÷maccabi-tel-aviv¬WN÷PAN¬AF÷Παναθηναϊκός¬WV÷panathinaikos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷pAL5VmbB¬AD÷1491505200¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μπασκόνια¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷BAS¬AE÷Μπασκόνια¬WU÷saski-baskonia¬WN÷ZAL¬AF÷Ζαλγκίρις Κάουνας¬WV÷zalgiris-kaunas¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷zaEISorU¬AD÷1491584400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Νταρουσάφακα¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷DAR¬AE÷Νταρουσάφακα¬WU÷darussafaka¬WN÷CRV¬AF÷Ερυθρός Αστέρας¬WV÷crvena-zvezda-mts¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷hzPDTRSN¬AD÷1491584400¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷CSK¬AE÷ΤΣΣΚΑ Μόσχας¬WU÷cska-moscow¬WN÷OLP¬AF÷Ολυμπιακός¬WV÷olympiakos¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷CK5pO5jo¬AD÷1491590700¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Μιλάνο¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷OLI¬AE÷Μιλάνο¬WU÷milan¬WN÷UNI¬AF÷Ούνικς Καζάν¬WV÷unics-kazan¬AW÷1¬AN÷n¬~AA÷QNgSnkTo¬AD÷1491591600¬AB÷1¬CR÷1¬AC÷1¬CX÷Ρεάλ Μαδρίτης¬ER÷Αγωνιστική ημέρα: 30¬AX÷0¬BX÷-1¬WM÷REA¬AE÷Ρεάλ Μαδρίτης¬WU÷real-madrid¬WN÷EFE¬AF÷Αναντολού Εφές¬WV÷anadolu-efes¬AW÷1¬AN÷n¬~
3
1488017046
167
56

*** Ποδόσφαιρο Super League  ,  Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2017:

 Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης  3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : Γιακουμάκης (2) , Μουνάφο .-
Βίντεο :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ ημίχρονο 1-0  22η αγων  25/02/2017: https://youtu.be/553gPO-qc1k .-
~*Πλατανιάς-Αστέρας  3ο  γκολ  3-0  25/02/2017  22η αγων:
https://youtu.be/PD2ipaaNEVc .-
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπολ 3-0  22η  αγων  δηλώσεισ γκολ 25/02/2017: https://youtu.be/M_-IAsWOu4s .-

  Κέρκυρα-Παναιτωλικός  0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ :
VIDEO :
~**Κέρκυρα-Παναιτωλικός Α΄ ημίχρ  0-0  χαμένο πέναλτι 22η αγων   25/02/2017: https://youtu.be/i5ncfbBJ5ZY .-

 Ξάνθη-Παναθηναϊκός  1-0, (0-0) .- ^
Τα γκολ : Βασιλακάκης
VIDEO :
~**Ξάνθη-ΠΑΟ Α  ΄ ημίχρονο  0-0 22η  αγων  25/02/2017:
https://youtu.be/FU-tD1MnVVY .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 1-0 22η  αγων   γκολ  25/02/2017:
https://youtu.be/AzgXtT2sYgo .-


ΚΥΡΙΑΚΗ  26/02/2017 :

15:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΑΕΛ
17:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-ΠΑΟΚ
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Πανιώνιος

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017 :

19:30 (Βέροια) Βέροια-Ατρόμητος

***  Για  την Football League  18η  αγωνιστική  25  και 26 Φεβρουαρίου 2017 :
ΚΑΛΙΘΕΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης
ΑΡΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Καρδίτσας
ΟΦΗ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  0-3  α.α.  .-^
ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΛΑΜΙΑ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΛΟΝΗ -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ 

*** Για  την Γ΄ Εθνική στον 3ο  Όμιλο στην 16η αγωνιστική ...25/02/2017: 
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΑΧΑΪΚΗ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΕΡΜΙΩΝΙΔΑ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

***  ΕΠΣ Μεσσηνίας τοπικό ποδόσφαιρο  :
Δευτέρα 20/02/2017 : Γ΄ Τοπικό
Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ-Α.Ο. ΒΕΡΓΑ  1-0  .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας 0-1 .- ^

*** Τελικός Κυπέλλου Μεσσηνίας 6η  Φάση :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-Π.Σ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
Κυπελλούχος Μεσσηνίας  2016-17 : Η  Π.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαύρη Θύελλα ) .-

***  Αστοχία υλικού… 
Σε αστοχία υλικού -σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας- οφειλόταν τελικά η ανεπαρκής υγρομόνωση του πρόσφατα ανακαινισμένου κλειστού γυμναστηρίου στο πρώην Πολυκλαδικό. Η ερώτηση τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Το ίδιο και η απάντηση.
Βέβαια, αυτό που δεν είπαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αλλά και ο δήμαρχος, είναι πόσο κόστισε η ανακαίνιση...
Αν εντάξουμε το έργο στη σύμβαση «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016», μιλάμε για προϋπολογισμού 55.000 ευρώ και μέση έκπτωση 57%. Οι παρεμβάσεις επισκευών και ανακατασκευών των μονώσεων αφορούσαν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.
Η έκπτωση μου θύμισε τα λόγια του Γιώργου Στασινού από το ΤΕΕ: «Να μην κοροϊδευόμαστε, με εκπτώσεις πάνω από 80% στις μελέτες και πάνω από 50% στα έργα, ούτε σωστές μελέτες γίνονται ούτε σωστά έργα και τελικά δεν την πληρώνουν οι μελετητικές και εργοληπτικές εταιρίες, αλλά οι πολίτες που πληρώνουν τους φόρους τους»…  Α.Π.

***  2ος ο Μίχος στα 100χλμ, καλή παρουσία των Trail Runners Καλαμάτας με Παπαδημητρίου στα 50 χλμ. 
Το περασμένο Σάββατο διοργάνωσε ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας συλλογών λαϊκού μαζικού αθλητισμού - υπεραποστάσεων τον 13ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου 100χλμ και 7ο 50χλμ.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη διαδρομή Ψάθα-Αλεποχωρί Μεγάρων σε παραθαλάσσια διαδρομή. Στον αγώνα τον 50 χλμ. συμμετείχε από την ομάδα Kalamata Trail Runners, ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι μόλις τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις υπεραποστάσεις.
Στον αγώνα των 100χλμ πήρε μέρος ο Καλαματιανός τριαθλητής Βασίλης Μίχος, ο οποίος συνέχισε τις μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη! Επίσης, κατάφερε με το χρόνο του 8 ώρες και 27 λεπτά να προκριθεί για το μεγάλο αγώνα του «Σπάρταθλου» τον Σεπτέμβριο του 2017

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .-  

 ~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~
 
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: