ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 :
~


Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΑΜΠΡΟ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΗ σελήνη, η οποία μεγαλώνει και πάλι μικραίνει, είναι τύπος του ανθρώπου, ο οποίος άλλοτε πράττει καλά κι άλλοτε αμαρτάνει, και κατόπιν με τη μετάνοια επανέρχεται στην ενάρετη ζωή. Λοιπόν δε χάθηκε ο νους όποιου αμάρτησε, καθώς νομίζουν μερικοί, όπως της σελήνης το σώμα δεν λιγόστεψε, αλλά μόνο το φώς της. Αποκτά λοιπόν πάλι ο άνθρωπος τη λαμπρότητά του με τη μετάνοια, όπως η σελήνη μετά το λιγόστεμά της ξαναντύνεται πάλι το φώς. Γιατί λέει η Γραφή: «Εκείνος πού πιστεύει στο Χριστό, κι αν πεθάνει, θα ζήσει» «και θα γνωρίσει ότι Εγώ ο Κύριος μίλησα και θα το κάνω».
~ 24 Νοεμβρίου
Ιερομαρτύρων Κλήμεντος του αποστολικού πατρός και επισκόπου παλαιάς Ρώμης (†101) και Πέτρου πατριάρχου Αλεξανδρείας (1) (†311). Ερμογένους επισκόπου Ακραγαντίνων. Μαρτύρων Αλεξάνδρου του εν Κορίνθω, Ευγενίου, Θεοδώρου του Αντιοχέως, Μερκουρίου του Ρώσου, Προκοπίου και Χριστοφόρου. Φιλουμένου, Χριστόφορου και Χρυσογόνου. Οσίων Γρηγορίου του εν τη «Χρυσή Πέτρα», Καρίωνος, Μάλχου και Μάρκου του Τριγλινού.
(1)Ο Πέτρος ήταν άνδρας που διακρινόταν για την παιδεία, τον ζήλο και την αρετή του, γι` αυτό και διαδέχθηκε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεωνά. Το 306 προέδρευσε στη Σύνοδο, η οποία συνήλθε στη Λυκόπολη Αιγύπτου για να δικάσει τον επίσκοπο Μελέτιο. Μετά την συνοδική του καταδίκη, ο Μελέτιος κατήγγειλε τον Πέτρο στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό Γαλέριο. Ο Πέτρος, προκειμένου να συλληφθεί από τον έπαρχο Αλεξανδρείας, κάλεσε τους αρχιερείς του, τον Αχιλλά και τον Αλέξανδρο και τους ανήγγειλε ότι θα τον διαδεκτούν. Εν συνεχεία για να μην τον δουν οι πιστοί, έφυγε κρυφά από την οικία του και παρεδώθηκε. Οι στρατιώτες τον έφεραν κρυφά στον τόπο της εκτελέσεώς του και τον αποκεφάλισαν, τον Νοέμβριο του 311. Ο Αγιος Πέτρος άσκησε το ποιμαντικό του έργο στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας επί δώδεκα έτη. ~
Σήμερα 24/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης, Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιος Ερμογένης επίσκοπος Ακραγαντίνων
~   Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~  Tῆς θείας γνώσεως εὔσημοι σάλπιγγες καὶ τῶν τῆς πίστεως θεσμῶν ἐκφάντωρες ἱερομάρτυρες Χριστοῦ ἐδείχθητε τοῖς ἐν κόσμῳ, Κλήμη παναοίδιμε, τῆς ζωῆς κλῆμα εὔκαρπον καὶ Πέτρε θεόσοφε, εὐσεβῶν πέτρα ἄρρηκτε· διὸ ὡς τῶν ἀρρήτων ἐπόπται, ῥύσασθαι πάσης ἡμᾶς βλάβης.
~* Απολυτίκιο Άγ. Κλήμεντος Επισκόπου Ρώμης - 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/652z0b10KDY .-

~
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
~
***  Γιάννης Λαμπρόπουλος: «Η τελευταία ευκαιρία για τους δρόμους μας χάνεται πλέον οριστικά» 
Το περασμένο Σάββατο δόθηκε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
Γίνεται πραγματικότητα ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον τόπο μας, ύστερα από πολλές προσπάθειες και δυσκολίες.
Η Καλαμάτα είναι πλέον μία από τις ελάχιστες τυχερές πόλεις της χώρας που διαθέτουν τέτοιο δρόμο.
Ένα σύντομο ιστορικό αυτού του έργου είναι χρήσιμο για να γνωρίζουμε όλοι την αλήθεια.
Θα ξεκινήσω από το τέλος του 2002, όταν η τότε υπουργός Δημοσίων Έργων, Βάσω Παπανδρέου, ύστερα από ερώτησή μου στη Βουλή, με την υπ’ αριθμ. 474/23-12-2002 απάντησή της, 15 μήνες πριν από τις εκλογές του 2004, μου ξεκαθάρισε τα εξής: «Ο περιμετρικός δακτύλιος (παράκαμψη) της πόλης της Καλαμάτας δε συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν στα προγραμματιζόμενα οδικά έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ».
Μέσα στο 2003 έδωσε εντολή για κάποιες μελέτες, προκειμένου να προσδιοριστεί το κόστος του έργου, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι θα υλοποιείτο και το έργο.
Ένα χρόνο μετά, ο τότε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Τσακλίδης με την υπ’ αριθμ. 687/19-12-03 απάντησή του, μόλις τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2004, μου γνωστοποιούσε στη Βουλή ότι «εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα εγκριθεί και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην περιμετρική της πόλης της Καλαμάτας», χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση, μεμονωμένα και αόριστα.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 2004 δεν υπήρχε καμιά απόφαση για ένταξη και χρηματοδότηση του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας, αφού δεν υπήρχαν περαιωμένες μελέτες.
Ο Περιμετρικός της Καλαμάτας εντάχθηκε και αποφασίστηκε η κατασκευή του επί υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά στο ΠΕΧΩΔΕ, όταν εγκρίθηκαν τα τεύχη της Β’ φάσης του έργου.
Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε και ανεδείχθη ο παραχωρησιούχος κατασκευαστής στις αρχές του 2006.
Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη τον Μάιο του 2007 και κυρώθηκε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2007.
Το έργο άρχισε να κατασκευάζεται από την Τσακώνα προς την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο Περιμετρικός και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν από τις απαλλοτριώσεις.
Οι εργασίες, τελικά, ξεκίνησαν στα μέσα του 2011, όταν καταβλήθηκαν τα πρώτα 30 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών.
Στο τέλος του 2013 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζήτησε την τροποποίηση της Σύμβασης, η οποία τροποποιημένη πλέον, πήγε για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου καθυστέρησε όλο το 2014, με επακόλουθο οι εργασίες να εκτελούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Τους πρώτους μήνες του 2015 δόθηκε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ενώ έπρεπε να επανεκκινήσουν οι εργασίες, ακολούθησε για περισσότερο από ένα χρόνο πλήρης απραξία, με τον υπουργό κ. Σπίρτζη να δικαιολογείται ότι δήθεν διαπραγματεύεται με τον ΜΟΡΕΑ για καλύτερους όρους, αλλά το μόνο που προέκυψε ήταν η αύξηση της τιμής των διοδίων για τους πολίτες.
Ο κ. Σπίρτζης ήρθε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα και έδωσε στην κυκλοφορία ένα δρόμο που δεν προγραμμάτισε, δε μελέτησε, δεν ενέταξε, δε δημοπράτησε, δεν κύρωσε στη Βουλή, δεν έκανε τις απαλλοτριώσεις, δεν έκανε την έναρξη των εργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ο κ. Σπίρτζης πήγε στο υπουργείο Υποδομών τον Ιανουάριο του 2015, βρήκε το 93% του έργου, του περιμετρικού δακτυλίου, εκτελεσμένο και υπολειπόταν μόλις το 7%, το οποίο ολοκληρώνεται μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, αφού χρειάστηκε να περάσουν δυο χρόνια.
Το ποιος ή ποιοι ενδιαφέρονταν, φώναζαν, επηρέασαν, πίεζαν πολιτικά και παρακολουθούσαν στενά τα μεγάλα έργα και τους δρόμους της Μεσσηνίας, το γνωρίζουν πολύ καλά και το θυμούνται οι Μεσσήνιοι, γιατί υπάρχουν και οι όψιμοι.
Όσο για τα άλλα έργα, που αφορούν στο νομό μας, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε στην Καλαμάτα ο κ. Σπίρτζης δεν πρέπει να ελπίζουμε ούτε για ένα μέτρο δρόμου με την κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Επαναλαμβάνω πως τα τμήματα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Σουληνάρι και Πύλος-Μεθώνη μπορούν να τα δημοπρατήσουν και να τα εκτελέσουν ως συνεχόμενα του Τρίπολης-Καλαμάτας, διότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες, που είχα ξεκινήσει από το 2007.
Για το δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό, εάν ήθελαν, δυο χρόνια τώρα στην εξουσία, θα είχαν περατώσει τις υπολειπόμενες μελέτες (γέφυρες, σήμανση, υδραυλικά) και θα το δημοπρατούσαν άμεσα.
Υπενθυμίζω ότι για το Τσακώνα-Καλό Νερό είχε υποβληθεί από το 2014 τεχνικό δελτίο έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβανόταν στον κατάλογο των μεγάλων έργων, που θα εντάσσονταν στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, όπως και το τμήμα Πάτρα-Πύργος.
Άλλωστε, η ένταξη και κατασκευή του τμήματος Τσακώνα –Καλό Νερό έχει διασφαλιστεί με το Νόμο 4129/2013, με τον οποίο κυρώθηκε στη Βουλή η σύμβαση κατασκευής της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, έπειτα από σκληρή προσπάθεια δική μου και των βουλευτών του Νομού Ηλείας.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος θα είναι ο λόγος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα το Δεκέμβριο στην Καλαμάτα;
Θα κόψει κορδέλες για έργα άλλων;
Το βέβαιο είναι πως θα έρθει για να μας πει και πάλι ψέματα.
Τους μάθαμε, όμως, καλά.
Η Μεσσηνία θα τους πληρώσει ακριβά και θα τους θυμάται για πολλά χρόνια.
Η τελευταία ευκαιρία για τους δρόμους μας, χάνεται πλέον οριστικά.
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

***  Ο «Έμπολα των ελαιόδεντρων» έφτασε και στην Ισπανία 
Η απειλή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νησί της Μαγιόρκα
 Ένα ξενόφερτο βακτήριο που ρήμαξε εκατομμύρια στρέμματα ελαιώνων στην Ιταλία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, εντείνοντας τις ανησυχίες για επιδημία στον ευρωπαϊκό νότο.
Οι τοπικές Αρχές λαμβάνουν τώρα μέτρα κατά της εξάπλωσης του βακτηρίου Xylella fastidiosa, μεταξύ άλλων επιβάλλοντας απαγόρευση στη μετακίνηση φυτικού υλικού σε μια έκταση 150.000 στρεμμάτων.
Όπως αναφέρει το BBC, η επιδημία στα ελαιόδεντρα της Ιταλίας οδήγησε σε αύξηση της τιμής του ελαιολάδου κατά 20% το 2015.
  Πράσινη απειλή
Το Xylella fastidiosa, αμερικανικής προέλευσης, θεωρείται ένα από τα χειρότερα φυτοπαθογόνα του κόσμου και η εκρίζωσή του από τις προσβεβλημένες περιοχές είναι δύσκολη έως αδύνατη.
Η ασθένεια, η οποία έχει χαρακτηριστεί «μείζων απειλή» από τις ευρωπαϊκές Αρχές, εμφανίστηκε στην Απουλία της Ιταλίας πριν από τρία χρόνια, και έχει επίσης ανιχνευθεί στη νότια Γαλλία. Ανησυχία για ενδεχόμενη άφιξή του υπάρχει και στην Ελλάδα.
Το βακτήριο προσβάλλει πολλά είδη φυτών εκτός από τα ελαιόδεντρα, από οπωροφόρα δέντρα μέχρι την πικροδάφνη, τη λεβάντα και το πολύγαλα.
Το θετικό είναι ότι το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη Μαγιόρκα έχει βρεθεί να προσβάλλει μόνο κερασιές και πικροδάφνες, αν και το ενδεχόμενο προσβολής άλλων ειδών δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Mundo, η οποία βάφτισε το βακτήριο «Έμπολα των ελαιόδεντρων», η ασθένεια ανιχνεύθηκε σε τρεις κερασιές, στη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας σε φυτώριο από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Αλιείας των Βελεαρίδων Νήσων.
Το επικίνδυνο βακτήριο μεταδίδεται από έντομα που απομυζούν το λεγόμενο ξύλωμα, τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στα φύλλα. Εγκαθίσταται στα αγγεία αυτά και τα αποφράσσει, απονεκρώνοντας σταδιακά το φυτό.
  Άμεση ανάγκη για μέτρα
Λόγω της απειλής για άλλες χώρες της Ευρώπης, η Κομισιόν ζήτησε πέρυσι από την Ιταλία να καταστρέψει τα μολυσμένα δέντρα και να δημιουργήσει μηχανισμό παρακολούθησης της κατάστασης. Ακτιβιστές και αγρότες αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία δεν οφείλεται στο Xylella, και η ιταλική Δικαιοσύνη διέταξε το Δεκέμβριο τη διακοπή των μέτρων που είχαν ληφθεί.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε τελικά στο Ευρωδικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η λήψη μέτρων είναι σκόπιμη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εφαρμογή τους.
Είχαν προηγηθεί, εξάλλου, τρεις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (διαθέσιμες εδώ, εδώ και εδώ), οι οποίες στηρίζουν την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου και ενοχοποιούν το Xylella για την επιδημία.
«Η εδραίωση του βακτηρίου και η εξάπλωσή του στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανή» προειδοποίησε τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, κάνοντας λόγο για «μείζονες επιπτώσεις» αν ο παθογόνος μικροοργανισμός εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλογεί το 73% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου και το 66% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

*** Για τους ιβίσκους της Καλαμάτας 
Την Τρίτη το facebook πήρε «φωτιά» από πολλούς Καλαματιανούς χρήστες αναφορικά με την αποξήλωση των ιβίσκων στην οδό Αριστομένους. Όλοι είχαν να πουν κάτι αρνητικό για την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής.
Χαρακτηριστική η ανάρτηση του δικηγόρου Άλκη Λατζούνη: «Σήμερα ξηλώσανε και τους δυο τελευταίους ιβίσκους της οδού Αριστομένους. Και τολμάνε οι άσχετοι και οι θρασείς, να μιλάνε για Πολιτισμό και έλλειψη οράματος στην πόλη της Καλαμάτας, που γι’ αυτό δεν επιλέχθηκε να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021, χάνοντας από την Ελευσίνα.
Όταν καταστρέφουν οι ίδιοι, το εξωτικό, καλλωπιστικό φυτό, με τα ωραία κόκκινα λουλούδια του, που ευδοκιμούσε στους κήπους, τα μπαλκόνια και τους δρόμους της πόλης της Καλαμάτας, ενώ ήταν το χαρακτηριστικό “σύμβολο” για την Καλαμάτα μας, τον Ιβίσκο, τον εξωτικό, με τις καλλωπιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες!
Δύο φυτά - δένδρα είχαν απομείνει μπροστά από το σπίτι μου, στον κεντρικότερο και πλέον εμπορικό δρόμο, την οδό Αριστομένους, που με προσωπικούς αγώνες και φροντίδες είχα διασώσει, και η αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής, χθες (21/11/2016), τα κατέστρεψε, χάριν της, από την ίδια, ονομαζόμενης “Ανάπλασης”, εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα και “πελατειακές” σχέσεις, και σύμφωνα με τη νεωτεριστική της μανία των τραπεζοκαθισμάτων και της αμφιβόλου χρησιμότητας, των συνεχών πεζοδρομήσεων, μαζί με την αφαίρεση εκατοντάδων θέσεων στάθμευσης, που και τα δύο αποσκοπούν στις εισπρακτικές μεθοδεύσεις της κ.λπ.»
Β.Β. 

*** Κλοπές σε καταστήματα της Καλαμάτας διέπρατταν τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν 
Από νωρίς αποφάσισαν τρεις πιτσιρικάδες να γνωρίσουν τα κάγκελα της φυλακής και μόλις στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους διέπραξαν, μέσα σε ενάμιση μήνα, 14  κλοπές και απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Όπως αποδείχτηκε, είναι αυτοί που είχαν διαρρήξει και το γραφείο του «Kalamata 21».
  «Ειδήμονες»…
Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, οι τρεις ανήλικοι, 15, 16 και 17 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπή.
Όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 3/10 έως και 22/11/2016, στην Καλαμάτα και στις τοπικές κοινότητες Αιθαία και Ασπρόχωμα, είχαν διαπράξει συνολικά:
-Οκτώ κλοπές σε τρία φροντιστήρια, ένα παντοπωλείο, ένα κατάστημα με τρόφιμα, ένα κατάστημα με καταδυτικό εξοπλισμό, ένα καφενείο, ένα ψητοπωλείο και δύο απόπειρες κλοπής σε κατάστημα ψιλικών
-Μία κλοπή στο γραφείο του «Kalamata 21», απ’ όπου είχαν αφαιρέσει 30 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και
-Τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών.
Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.500 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της ηλικίας τους, ενώ αύριο πρέπει να παρουσιαστούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Κάθειρξη 8 ετών σε δημόσιο υπάλληλο για αποπλάνηση παιδιού 
Μη μειώνοντας ούτε μέρα την ποινή δημοσίου υπαλλήλου, που καταδικάσθηκε τελεσίδικα για ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, απάντησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε μία από τις πιο ειδεχθείς πράξεις που μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος.
Είχε καταδικασθεί σε 8 χρόνια κάθειρξης και η ίδια ποινή του επιβλήθηκε και χθες, με τη δίκη να πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.
Η υπόθεση διαδραματίστηκε σε περιοχή της Λακωνίας το Νοέμβριο του 2009. Τότε το παιδί ήταν μόλις 11 ετών και συχνά επισκεπτόταν διπλανό σπίτι φιλικής οικογένειας για να παίξει με τα παιδιά του κατηγορούμενου που ήταν κοντά στην ηλικία.
Εκείνη την ημέρα η μητέρα της, θέλοντας να επικοινωνήσει μαζί της, όταν την ενημέρωσαν ότι έχει πάει στο διπλανό σπίτι, την κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο και τότε άκουσε τον κατηγορούμενο να ζητάει από το κορίτσι να τον χαϊδέψει.
Η συνέχεια δόθηκε στην Αστυνομία, ενώ ο κατηγορούμενος εξαρχής έχει αρνηθεί όλες τις πράξεις, αποδίδοντας τα όσα καταθέτει η μητέρα σε άλλους λόγους.
Πάντως και χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την αποπλάνηση του παιδιού.  Β.Β.

***  Επίσκεψη - αυτοψία Μ. Μάκαρη και συνδυασμού του στο νέο Δημαρχείο 
Επίσκεψη στους χώρους και τα γραφεία του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, συνοδεία συμβούλων της παράταξής του.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την επίσκεψη, τόνισε ότι σκοπός της ήταν να αποκτήσουν ιδία άποψη για το νέο Δημαρχείο.
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες σ’ ένα κτήριο, όμως διαπίστωσε αρκετές παραλείψεις και προβλήματα. Αρχικά, όπως ανέφερε ο κ. Μάκαρης, παρατήρησαν ότι υπάρχει στενότητα στα γραφεία, καθώς πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώνονται σ’ ένα μικρό χώρο, πρόβλημα που ελπίζει να ξεπεραστεί και με την ολοκλήρωση της Καρδιολογικής.
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για τοποθέτηση κουρτινών και ψυκτών σε κάθε όροφο, καθώς και τζαμιών, όπου υπάρχει γκισέ, ώστε να διαχωρίζονται οι υπάλληλοι από τους πολίτες.
Ο Μανώλης Μάκαρης στάθηκε ιδιαίτερα στην αίθουσα που προσδιορίζεται για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις, καθώς είναι πολύ μικρή, σε σχήμα "Γ" και με μια κολώνα στη μέση. Πρόσθεσε δε το γεγονός ότι στο νέο Δημαρχείο δεν έχει προβλεφθεί γραφείο για τις μειοψηφίες, κάτι που είναι απαράδεκτο, όπως είπε. «Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει αμεσότητα με τις υπηρεσίες του Δήμου για την ομαλή της λειτουργία και να εξασκεί σωστά το ρόλο της» πρόσθεσε ο κ. Μάκαρης.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι πολύ σημαντικό ζήτημα είναι και το πώς θα αξιοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας τα κτήρια που έμειναν κενά μετά τη συγκέντρωση των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο.
Στις παραλείψεις που ανέφερε ο κ. Μάκαρης ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και ελλείψεις στο προσωπικό, καθώς διαπιστώθηκε ότι μερικά γραφεία δουλεύουν υποστελεχωμένα.  Του Κώστα Γαζούλη 

***  Παράπονα για τη γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ, Καλαμάτα- ΤΕΙ 
Αδιαμφισβήτητα τα μεγαλύτερα έσοδα του Αστικού ΚΤΕΛ, από άποψη εισιτηρίων, προέρχονται από τους φοιτητές που πηγαινοέρχονται στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Χθες, όμως, μας έφθασε ένα παράπονο, που σίγουρα οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και όχι να αδιαφορήσουν λόγω του μονοπωλίου της γραμμής.
Ειδικότερα, φοιτήτρια μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κάρτα μετακινήσεων, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η οποία αγοράζεται μια φορά για συγκεκριμένο διάστημα και συνήθως έχει χαμηλότερη τιμή. Έτσι αν ένας φοιτητής πηγαίνει κάθε ημέρα στο ΤΕΙ, χρειάζεται 1.20 ευρώ (60 λεπτά η κάθε διαδρομή), δηλαδή 6 ευρώ την εβδομάδα, ποσό όχι ευκαταφρόνητο στις μέρες μας.
Ακόμα, όπως μας έγραψε, πολλές φορές οι επιβάτες είναι παραπάνω από όσους χωρά το λεωφορείο.
Ελπίζουμε για τα παραπάνω η διοίκηση του ΚΤΕΛ να κάνει κάτι.
Π.Μπ. 

***  Πήραν πίσω το «χαράτσι» στα… μαντριά
Συνεχίζεται και το 2017 η κατάφωρη αδικία ανισοκατανομής των δημοτικών τελών
«Κακήν κακώς» πήρε πίσω η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας το «χαράτσι» στα… μαντριά, το οποίο αποφάσισε η συμπολίτευση το μεσημέρι της Τρίτης στην Οικονομική Επιτροπή, στη σχετική εισήγηση για τα δημοτικά τέλη έτους 2017, με μοναδικό μειοψηφούντα το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Αλέκο Κουτρουμπή. Το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, η απόφαση – εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής πήγε «περίπατο»! Προφανέστατα, επειδή από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η απόφαση για τα δημοτικά τέλη θα υπήρξαν αντιδράσεις από κτηνοτρόφους («τσέλιγκες») της περιοχής, τα «τσοπανόσκυλα» των αντιδράσεων έζωσαν, ως φαίνεται, τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και με εντελώς άκομψο, παράτυπο και μη σύννομο τρόπο, ήρε την αδικία που το μεσημέρι της ίδιας μέρας επιβλήθηκε με το «χαράτσι»... στα μαντριά. Άλλο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή το μεσημέρι και άλλο ήταν το περιεχόμενο της εισήγησης – απόφασής της το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Στο θέμα «Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής του ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2017», το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με την πλειοψηφία της συμπολίτευσης και απέναντι σύσσωμη την αντιπολίτευση, που στην ψηφοφορία τάχθηκε «κατά», αποφάσισε, σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, της αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Πανουσιοπούλου και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, να συνεχιστεί και το έτος 2017 η κατάφωρη αδικία της ανισοκατανομής των δημοτικών τελών, με συνέπεια, δηλαδή, και για το 2017 τα δημοτικά τέλη, στο Δήμο Τριφυλίας, να είναι διαφορετικά ανά Δημοτική Ενότητα. Κι αυτό, παρά τις δηλώσεις, απαντήσεις, εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για εξισορρόπηση, εξομοίωση και ενοποίηση των δημοτικών τελών!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Προβολή της ταινίας “Final Cut: Holgyeim es uraim” 
Την ταινία “Final Cut: Holgyeim es uraim” [2012] θα προβάλει σήμερα στις 9.30 το βράδυ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο «αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο.
Μια ταινία όπου ο Alain Delon κάνει τα γλυκά μάτια στην Marilyn Monroe, ο Jackie Chan σπεύδει να σώσει τη Jeanne Moreau, ο Daniel Craig συμπρωταγωνιστεί με την Greta Garbo και η Sharon Stone με τον Marcello Mastroianni, ενώ ο φανταστικός ψηφιακός κόσμος του Τζέιμς Κάμερον συνυπάρχει με την ασπρόμαυρη νοσταλγία του Τσάρλι Τσάπλιν…
Ο απρόβλεπτος Ούγγρος σκηνοθέτης Gyοrgy Pαlfi, δημιουργός εκκεντρικών διαμαντιών όπως το «Hukkle» και το διαβόητο «Taxidermia», πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια κλεισμένος στο δωμάτιο του μοντάζ, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο, δεξιοτεχνικό κολάζ, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σύντομα αποσπάσματα πάνω από 450 ταινιών από ολόκληρο τον κόσμο, ενωμένων οργανικά σε μια ενιαία αφήγηση.
Από το «Metropolis» μέχρι το «Avatar» και από τον «Γαλάζιο Άγγελο» μέχρι την «Ερωτική Επιθυμία», χαρακτήρες γεννιούνται, μεγαλώνουν, ερωτεύονται, παντρεύονται και δοκιμάζονται, συνθέτοντας την απόλυτη boy meets girl φιλμική εμπειρία. Ένα ιδιοφυές απόσταγμα των κάθε είδους μοτίβων που ο κινηματογράφος εντύπωσε στο συλλογικό μας ασυνείδητο, το «Final Cut» αποτελεί ένα απολαυστικό best of των καλύτερων ταινιών που έγιναν ποτέ και ταυτόχρονα την πιο αρχετυπική ερωτική ιστορία που μας χάρισε το σινεμά.
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

 *** Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας που είχε μπλεχτεί με πλαστικό τσουβάλι στη Σαπιέντζα! (φωτογραφίες) 
 
 
Μια θαλάσσια χελώνα που είχε μπλεχτεί με πλαστικό τσουβάλι στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζας απεγκλώβισε και απελευθέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Τεριζάκης, της “Proticruises” στη Μαραθόπολη! Όπως είπε στο «Θ» ο κ. Τεριζάκης, με το τουριστικό σκάφος του «Λάμπρος» ήταν εν πλω για την περισυλλογή των κυνηγών στο νησί. Καθώς ατένιζε στο γαλάζιο της θάλασσας είδε την καρέττα καρέττα που κολυμπούσε με αργά και με δυσκολία. Προσεγγίζοντάς την, διαπίστωσε πως η άτυχη θαλάσσια χελώνα ήταν μπλεγμένη και μπερδεμένη με ένα τσουβάλι πλαστικό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, σταμάτησε το σκάφος του για να την απεγκλωβίσει. Μαζί με ένα βοηθητικό βαρκάκι που είχε μαζί του, επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό της άτυχης χελώνας και, πράγματι, τα κατάφεραν. Με πολύ προσοχή έβγαλε τη θαλάσσια χελώνα από τη θάλασσα στο βαρκάκι και αφού την ξέμπλεξε από το πλαστικό τσουβάλι, την απελευθέρωσε στη θάλασσα ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αθώος λόγω ακαταλόγιστου για τον εμπρησμό της μητέρας του
Αποδίδει όμως σε αυτόν το έγκλημα και επιστρέφει τη δικογραφία για επανεξέταση 
 Στην αθώωση του γιου, που θεωρεί όμως δράστη του εμπρησμού της ίδιας του της μάνας, προχώρησε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, κρίνοντας ότι έχει το ακαταλόγιστο, καθώς πάσχει από σχιζοφρένεια. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο προχώρησε και στην εντολή για εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο, κρίνοντάς τον επικίνδυνο.
Έπειτα, δε, από πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, Δημήτρη Σταύρου, η δικογραφία θα διαβιβασθεί και πάλι στις εισαγγελικές Αρχές Γυθείου, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις ή συμμετοχική συνέργεια στην ίδια πράξη, άλλου προσώπου, καθώς αρχικά είχε εξετασθεί ως ύποπτος και ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.
Η 57χρονη, με πολλά προβλήματα υγείας και μανιοκατάθλιψη, βρέθηκε πυρπολημένη στην είσοδο του σπιτιού της στον Κάμπο Λακωνίας στις 18 Νοεμβρίου 2006 και αρχικά το περιστατικό είχε χαρακτηρισθεί αυτοκτονία. Από πέρυσι, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και σχηματίσθηκε δικογραφία κατά του γιου της.
  Παράνομα προφυλακισμένος
Χθες, δεύτερη ημέρα της δίκης, η διαδικασία ξεκίνησε με τα αναγνωστέα έγγραφα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε όσα αφορούσαν την κατάσταση του κατηγορουμένου, ο οποίος μέχρι τη σύλληψή του νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο. Ακολούθως προφυλακίσθηκε και μέχρι τώρα κρατούνταν στις ψυχιατρικές φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του εισαγγελέα κ. Σταύρου στην αγόρευσή του, ότι παράνομα το συγκεκριμένο άτομο προφυλακίστηκε, καθώς υπάρχει βεβαιωμένη αναπηρία σε ποσοστό 67%, κι αυτό απαγορεύεται με νόμο από τον Απρίλιο του 2015.
Ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευθεί επανειλημμένα και πριν και μετά το τραγικό συμβάν, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, έχει κάνει απόπειρες εμπρησμού, ενώ όταν βγαίνει από το νοσοκομείο διακόπτει τη φαρμακευτική του αγωγή.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος από την αρχή είπε ότι η μητέρα του επέλεξε αυτό τον τρόπο για να αυτοκτονήσει. Αρνήθηκε ότι έκανε κάτι ο ίδιος, λέγοντας ότι βρισκόταν στο αγρόκτημα με τον πατέρα του, χωρίς να φύγει καθόλου από το σημείο, πλην λίγων λεπτών για να πάει τουαλέτα.
Περιέγραψε ότι ο πατέρας του τον ενημέρωσε τι συνέβη και επέστρεψαν μαζί στο σπίτι, όπου είδε τη μητέρα του με εγκαύματα στο προαύλιο, ενώ ήταν αυτός που ειδοποίησε ασθενοφόρο. Είπε πως παρά τα προβλήματα που είχε η μητέρα του, μπορούσε να περπατήσει, ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες, όταν έπαιρνε τα φάρμακά της.
  Δικογραφία με ατέλειες
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ξεκίνησε τονίζοντας ότι η δικογραφία έχει πολλές ατέλειες. Αρχικά, δεν ελήφθησαν δαχτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στα όσα βρέθηκαν κοντά στην άτυχη γυναίκα (μπουκάλι με οινόπνευμα, χαρτοταινία, κ.λπ.). Από το 2006 που συνέβη το περιστατικό και ενώ, όπως είπε, είχε ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από τον πατέρα της οικογένειας, κάτι που σημαίνει πως είχε θεωρηθεί ύποπτος, η δικογραφία περιφέρθηκε για 9 χρόνια, τέθηκε στο αρχείο και πέρυσι  κλήθηκε από τον ανακριτή Γυθείου ο κατηγορούμενος γιος και προφυλακίστηκε. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν είναι νόμιμα προφυλακισμένος, διότι διαγνωσμένα έχει αναπηρία 67% και ο νόμος πλέον το απαγορεύει.
Επίσης, είπε ότι λανθασμένα δε διορίσθηκε από τον ανακριτή πραγματογνώμονας ψυχίατρος, ενώ πρόσθεσε ότι αν υπήρχε αυτό το στοιχείο, δε θα είχε γίνει καν κατηγορία.
«Για μένα δε θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί σε δίκη και δε θα έπρεπε να είναι προσωρινά κρατούμενος. Έχει έρθει εδώ μια υπόθεση με ορισμένες σοβαρές δικονομικές παραλείψεις. Κανένα δικαστήριο δε θα καταδίκαζε άνθρωπο με αναπηρία 67% και σχιζοφρένεια», είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως πρόκειται για αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για έγκλημα. Μια γυναίκα με αυτά τα προβλήματα δεν μπορεί να σχεδίασε την αυτοχειρία της με αυτό τον τρόπο. Αυτός ο άνθρωπος πάνω σε μια έξαψη τέλεσε αυτό το έγκλημα, αλλά δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιληφθεί ότι έκανε έγκλημα. Γι’ αυτό πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω ακαταλόγιστου και ότι ενήργησε υπό το βάρος της ψυχικής του ασθένειας».
Τέλος, ζήτησε την εφαρμογή μέτρου ασφαλείας και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς και την επιστροφή της δικογραφίας στο Γύθειο για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες ή συμμετοχή του πατέρα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Ηλίας Κοτζακίδης, τόνισε στην αγόρευση του ότι υπάρχουν δύο διαδρομές και η μία είναι αυτή που προτείνει ο εισαγγελέας. Υπάρχει άλλη μία, όπως τόνισε, και είναι η αθώωση του κατηγορουμένου, όχι όμως λόγω ακαταλόγιστου που, όπως συμφώνησε και ο ίδιος, έχει, αλλά γιατί δεν έχει διαπράξει έγκλημα.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι ατυχής η προσπάθεια  να επιρριφτούν ευθύνες στην οικογένεια, καθώς πρόκειται καθαρά για μια αυτοκτονία από μια γυναίκα με πολλά προβλήματα, που είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο πολλές φορές κατά το παρελθόν.
Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Καστόρι – Γεωργίτσι: Εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο 
Στις 27/11 με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
 Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρει τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στα μονοπάτια του Λακωνικού Βόρειου Ταϋγέτου, στην περιοχή των πανέμορφων οικισμών Καστόρι και Γεωργίτσι, όπου θα περπατήσει τη διαδρομή που διέρχεται το εντυπωσιακό φαράγγι των Μύλων.
Θα υπάρχει δε δυνατότητα αναχώρησης είτε το Σάββατο το μεσημέρι είτε το πρωί της Κυριακής (ώρα 7.00). Αυτοί που θα βρεθούν στη περιοχή το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη γιορτή της Μπουκουβάλας, που είναι αφιερωμένη στο ελαιομάζωμα. Μάλιστα, το όνομα «μπουκουβάλα» έχει να κάνει με ένα καταπληκτικό έδεσμα που προσφέρεται στη γιορτή. Πρόκειται για καψαλιστή φέτα ψωμιού στην οποία έχει στυφτεί λεμόνι και είναι βουτηγμένη στο φρέσκο λάδι που μόλις έχει βγει από το λιοτρίβι.
Ώρες πορείας: 4
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να τροποποιηθεί το πρόγραμμα με εναλλακτική διαδρομή την ανάβαση στην κορυφή της Μικρής Ξεροβούνας.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6972279488, 6944574797. Για την αναχώρηση το πρωί της Κυριακής, επικοινωνία στο τηλ. 6979104433.

***  "Πάγωσε" ο Ερντογάν! ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ από την Ευρώπη...

~  Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στην οποία υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 479 ευρωβουλευτές, 37 καταψήφισαν ενώ 107 απείχαν της ψηφοφορίας.
Το ψήφισμα καλεί τα κράτη μέλη της Ένωσης "να σταματήσουν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα μέχρι την άρση των δυσανάλογων μέτρων που ελήφθησαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στην Τουρκία" και σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η "εκδίκηση" της Ευρώπης στην σκληρή πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε υπογραμμίσει  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι "για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν υπό τις παρούσες συνθήκες και πρέπει να παγώσουν".
Να σημειωθεί ότι η παύση σχετίζεται μόνο με την ένταξη της Τουρκίας και όχι με άλλη συμφωνία, όπως για το προσφυγικό.

***  ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...(BINTEO-ΣΟΚ)

~  Μία συνέντευξη,που κομμάτια της έμειναν καλά κρυμμένα ,έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το καλοκαίρι.Τώρα η συνέντευξη αυτή βλέπει ξανά το φως της δημοσιότητας και μαζί της τα κομμάτια της που είχαν λογοκριθεί.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λοιπόν απαντά σε ερώτηση για το τι συνέβη το βράδυ του περιβόητου δημοψηφίσματος.Αρχικά αποκαλύπτει πως όλα τα κόμματα αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν παρασυρθεί από δημοσκοπήσεις και θεωρούσαν πως ο λαός θα ψήφιζε ΝΑΙ.Προς μεγάλη έκπληξη λοιπόν βγήκε το ΟΧΙ.Στο σημείο αυτό ο κ.Μεϊμαράκης δηλώνει: ‘’Και πρέπει να σας πω ότι εκείνη την ημέρα, όλες οι ηγεσίες, είχανε και ψυχολογικά, αν θέλετε, καταρρεύσει και πολιτικά’’.Προσθέτει επίσης πως έπρεπε να βρεθεί τρόπος ώστε το ΟΧΙ να μετατραπεί σε ΝΑΙ.Να μετατρέψουν σε ΝΑΙ το ΟΧΙ που ψήφισε ο λαός,γιατί αυτό θα βόλευε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως αυτό συνιστά ομολογία για έσχατη προδοσία.Και πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούσαν να βγει το ΝΑΙ.
Δείτε το βίντεο και το λογοκριμένο απόσπασμα:  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ  : https://youtu.be/8PTavTih7dU  .-

***  ΣΕΙΣΜΟΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

~  Ακτιβιστές αλλά και ακαδημαϊκοί πιέζουν την πλευρά της Χίλαρι να ζητήσει επανακαταμέτρηση,αφού πλέον το προβάδισμα της Κλίντον πλησιάζει τα 2 εκατομμυρία ψήφους.Καθώς φαίνεται σε διάφορες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσκιν ίσως να έχουν σημειωθεί παρατυπίες . Η Χίλαρι Κλίντον προηγούνταν στις πολιτείες αυτές, αλλά τελικά έχασε στην πολιτεία της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσκιν και ίσως χάσει και το Μίσιγκαν. Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε χθες η Χίλαρι προηγείται με 1,82 εκατομμύρια ψήφους (63.964.956 Κλίντον, 62.139.188 Τραμπ).
Η εκλογική αποτυχία της Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου αποδίδεται πάντως, από τους ειδικούς αναλυτές, στη μη αποτελεσματική απόδοση της προεκλογικής της εκστρατείας στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβανία, αλλά και στο Ουισκόνσιν.
Να το τονίσουμε λοιπόν πως αρκετοί αξιωματούχοι των Δημοκρατικών είναι επιφυλακτικοί στο να παραδεχτούν πως υπήρξαν παρατυπίες κυριώς γιατί η Κλίντον έκρινε εξαιρετικά σκληρά τον Τράμπ προεκλογικά που ισχυριζόταν πως οι εκλογές θα είναι ‘’στημένες’’.

***   ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ! Ποιους "φροντίζουν" στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;..

~ Τα ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν με εντολές της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με νέα τροπολογία που κατατέθηκε από την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, προβλέπονται οι μετατάξεις υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου και στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ).
Η τροπολογία είναι μέρους νομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο και αναμένεται τεθεί υπό ψηφοφορία από την Ολομέλεια.
Ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλαράκια του να είναι καλά...

***  Τα ΜΜΕ το ΚΡΥΒΟΥΝ! Ποιους θα επισκεφτεί στη ΘΡΑΚΗ ο ΤΣΙΠΡΑΣ... 

~ Τον έντονο προβληματισμό του και την ανησυχία του τόνισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με την επερχόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.

Ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μόνο δύο μειονοτικά σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθη και εύλογα, εξέφρασε την απορία του:
"Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού βλέπω ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που έκαναν παλαιότερα οι κυβερνήσεις, να εγκαταλείπουν την πλειονότητα και να επισκέπτονται για λόγους θεαματικούς και φολκλορικούς την μειονότητα. Εμείς νοιαζόμαστε για την μειονότητα και πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όχι να συμβαίνει αυτό που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Με αυτό τον τρόπο κοροϊδεύουμε και την μειονότητα και την πλειονότητα.
Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμε δεν θα συναντήσει κανέναν. Ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη που του ζητήσαμε και συνάντηση. Απλώς διέρχεται και θα πάει σε μειονοτικά σχολεία κοροϊδεύοντάς την για ακόμη μία φορά. Δεν με αναπαύει αυτή η τακτική , η οποία είναι παλαιότερη, ήταν πολιτικάντικη και κομματική και ξέρουμε ότι δεν απέδωσε. Τα θέματα που μας απασχολούν εδώ δεν είναι της μειονότητας ή της πλειονότητας, είναι θέματα που απασχολούν συνολικά τον πληθυσμό της Θράκης. Επομένως τι νόημα έχει να πάμε σε ένα σχολείο μειονοτικό. Για το δείξουν οι κάμερες; Ε! Όχι, τελείωσε αυτή η πολιτική της δημοσιότητας και της κάμερας. Τα θέματα της περιοχής είναι πολύ σημαντικότερα από το τι θα δείξει η τηλεόραση. Τα προβλήματα που έχει η μειονότητα είναι ίδια με τα προβλήματα όλων των πολιτών της χώρας . Εκτός κι αν η πολιτεία σκύβει στα προβλήματα των πολιτών ανάλογα με το θρήσκευμά τους".


***  Αθλητική ενημέρωση  :

*** Με Μπίζο, Μικελάτο «καθάρισε» 3-0 το Λουτράκι ο Τσικλητήρας 
Τη γενική αίσθηση ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσε χθες στην έδρα του ο Τσικλητήρας, πετυχαίνοντας τη 2η νίκη του στη Γ’ Εθνική και την πρώτη στη φυσική του έδρα. Επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟ Λουτρακίου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που ξεκίνησε και πάλι μετά από περίπου δυόμιση εβδομάδες λόγω κυπέλλου και γενικής αναστολής που είχε αποφασίσει η ΕΠΟ. Οι Πυλιώτες ήταν χάρμα ιδέσθαι –έστω κι αν λόγω Τετάρτης και ελαιοκομικής περιόδου είχε για πρώτη φορά τόσο λίγο κόσμο στις κερκίδες- κυρίως στο α’ ημίχρονο και έφτασαν με άνεση και χωρίς αμφισβητήσεις στην επικράτηση που επέτρεψε στον Ολυμπιονίκη να φτάσει τους 10 βαθμούς και ν’ ανέβει στην 8η θέση.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 16ο λεπτό, ως αποτέλεσμα ενός δυναμικού ξεκινήματος που έκανε η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη. Ο Δημήτρης Μικελάτος κέρδισε μια διεκδικίσιμη μπαλιά που έβγαλε ο Ρούσσης και με πλασέ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Διαμαντή. Πριν καλά καλά συνέλθουν από το πρώτο σοκ οι φιλοξενούμενοι ήρθε και το δεύτερο χτύπημα στο 28’ με τον αρχηγό Άγγελο Μπίζο να πλασάρει εύστοχα, αξιοποιώντας ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κερμενίδη από δεξιά. Στο 72’ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Τσάτσου.
Η ομάδα της Πύλου που απειλήθηκε ελάχιστα από τον αντίπαλό της, είχε ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ. Όπως: κεφαλιά του Μπίζου στο 12’ απέκρουσε ο Διαμαντής, νέα κεφαλιά του Μικελάτου στο 24’ μπλόκαρε ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων, στο 30’ κεφαλιά του Μεντούρ ο τερματοφύλακας του Λουτρακίου απέκρουσε δύσκολα, στο 70’ κεφαλιά του Κωστή λίγο άουτ.
Διαιτητές: Αγρανιώτης, Σταματάκος-Μπούτσαλης (Λακωνίας).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Ρούσσης, Καραμπάς, Ζαχαρόπουλος, Μεντούρ, Τσάτσος (88’ Σβίγγος), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (77’ Πήλιος), Κερμενίδης (76’ Κωστής)
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμαντής, Παναγόπουλος (75’ Τσώκος), Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Μπριλάκης, Βαλκάνος, Μάγγος, Κωβαίος (46’ Πουλάκος), Ζερβός, Τσιώλης (46’ Αποστολάκης).
   Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
ΑΟ Πύλου-Λουτράκι ΠΑΟ   3-0
Παναργειακός-Ερμιονίδας ΑΕ     0-1
Παναρκαδικός-Παναχαϊκή    1-0
Αιολικός-ΑΟ Χαλκίς    1-1
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου-Βάρδα          2-1
Αχαϊκή-Φωστήρας Αθηνών   0-0
ΑΟ Ζευγολατιού-Θήβα ΑΟ   1-1
Η βαθμολογία 
1    Παναχαϊκή    11-2     22
2    Παναρκαδικός 9-3 18
3    Παμβουπρασιακός  10-6     16
4    Ερμιονίδας ΑΕ 11-7     16
5    Φωστήρας Αθηνών 11-5     12
6    Αιολικός  8-6 11
7    Θήβα ΑΟ 9-10     11
8    Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου  7-11     10
9    ΑΟ Πύλου     10-8     10
10  Δόξα Μεγαλόπολης 10-13   9
11  ΑΟ Ζευγολατιού    4-9 8
12  ΑΟ Χαλκίς    6-6 8
13  Παναργειακός 4-9 7
14  Λουτράκι ΠΑΟ     5-12     7
15  Αχαϊκή   4-12     2
-Η Αχαϊκή έχει -3 βαθμούς με απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ
-Δεν έχουν κάνει το ρεπό τους Παναχαϊκή, Παναρκαδικός, Βάρδα, Αμαλιάδα/Πανόπουλο, Πύλος και Λουτράκι.
Η επόμενη αγωνιστική
27/11/2016, 15:00
Παναργειακός-ΑΟ Πύλου
Λουτράκι ΠΑΟ-Παναρκαδικός
Ερμιονίδας ΑΕ -Αιολικός
Παναχαϊκή-Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου
ΑΟ Χαλκίς-Αχαϊκή
Φωστήρας Αθηνών-ΑΟ Ζευγολατιού
Δόξα Μεγαλόπολης -Θήβα ΑΟ
Ρεπό: Βάρδα

***  Στο τεχνικό τιμ του ΑΟΚ ’80 και ο Κουλιέρης- Ευχές σε Ζαχαρόπουλο 
Με μια λιτή ανακοίνωση η διοίκηση του ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ κάνει γνωστή τη έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Κουλιέρη, ο οποίος θα αποτελέσει για τη συνέχεια της χρονιάς τεχνικό δίδυμο στην ανδρική ομάδα του ΑΟΚ ’80 με τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο. «Ευχόμαστε στο νέο μέλος του τεχνικού μας τιμ καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες» καταλήγει το σχετικό κείμενο, ενώ παράλληλα:
«Σύσσωμη η διοίκηση, οι παίκτες, και τα μέλη του προπονητικού τιμ, ευχόμαστε στον προπονητή μας Δημήτρη Ζαχαρόπουλο και τη σύζυγό του να δουν όπως επιθυμούν το νέο μέλος της οικογένειάς τους! Ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος έγινε χθες (σ.σ. προχθές) για δεύτερη φορά πατέρας αποκτώντας ένα υγιέστατο αγοράκι»!

*** Για 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League
Ο Ολυμπιακός για την επιβεβαίωση, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για τα δύσκολα
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μάντσεστερ Γ. - Φέγενορντ  4-0 .-
 Φενέρμπαχτσε - Ζορία Λουχάνσκ
2ος ΟΜΙΛΟΣ Ολυμπιακός - Γιούνγκ Μπόις 1-1 .-
 Αστάνα - ΑΠΟΕΛ  2-1 .-
3ος ΟΜΙΛΟΣ Σεντ Ετιέν - Μάιντς  0-0 .-
 Καμπάλα – Αντερλεχτ  1-3 .-
4ος ΟΜΙΛΟΣ Ντάνταλκ - Αλκμααρ
 Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Μακάμπι Τελ Αβίβ
5ος ΟΜΙΛΟΣ Ρόμα - Πλζεν  4-1 .-
 Αούστρια Βιένης - Άστρα Τζούρτζιου  1-2 .-
6ος ΟΜΙΛΟΣ Γκενκ - Ραπίντ Βιένης  1-0 .-
 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σασουόλο
7ος ΟΜΙΛΟΣ Θέλτα Βίγκο - Σταντάρ Λιέγης  1-1 .-
 Αγιαξ – Παναθηναϊκός  2-0 .-
8ος ΟΜΙΛΟΣ Σαχτάρ Ντόνετσκ - Κονιασπόρ  4-0 .-
 Γάνδη - Μπράγκα  2-2 .-
9ος ΟΜΙΛΟΣ Κράσνονταρ - Σάλτσμπουργκ  1-1 .-
 Σάλκε - Νις   2-0 .-
10ος ΟΜΙΛΟΣ Σλόβαν Λίμπερετς - Καραμπάχ   3-0 .-
 Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ  2-3 .-
11ος ΟΜΙΛΟΣ Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ιντερ  3-2 .-
 Σπάρτα Πράγας - Σαουθάμπτον
12ος ΟΜΙΛΟΣ Στεάουα Βουκ. - Οσμανλισπόρ  2-1 .-
 Ζυρίχη - Βιγιαρεάλ
Τέλος σε όλα τα ματς! Ολυμπιακός-Γιούνγκ Μπόις (1-1), Ρόμα-Βικτόρια Πλζεν (4-1), Μπιλμπάο-Σασουόλο (3-2), Αούστρια Βιέννης-Άστρα (1-2), Νταντάλκ-Αλκμάαρ (0-1), Γκενκ-Ραπίντ Βιέννης (1-0), Μάν. Γιουνάιτεντ- Φέγενορντ (4-0), Σεντ Ετιέν-Μάιντς (0-0).

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Euroleague στο μπάσκετ :
Τα... έσπασε και έχασε ο ΟΣΦΠ από τη Μακάμπι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ  73-80 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ραμί Χαντάρ): Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλεϊ 19 (5), Σμιθ 10 (2), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Ουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Αϊβερσον 14, Τσίρμπες 3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Euroleague:
 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Πέμπτη, 24/11/2016

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 100-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 73-80
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 86-72 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  89-75 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  70-79 .- ^

Παρασκευή, 25/11/2016
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 21:45
 

***   Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής  :5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λεβερκούζεν 1-1
(76΄πεν. Νάτχο - 16΄ Φόλαντ)
Μονακό - Τότεναμ 2-1
(48΄ Σιντιμπέ, 53΄ Λεμάρ - 52΄πεν. Κέιν)
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ - Λέγκια Βαρσοβίας 8-4
(17΄,18΄ Καγκάουα, 20΄ Σαχίν, 29΄ Ντεμπελέ, 32΄,52΄, 90+3΄ Ρόις, 81΄ Πάσλακ - 10΄,24΄ Πρίγιοβιτς, 57΄ Κούχαρτσικ)
Σπόρτινγκ Λισ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(80΄ Αντρέ Σίλβα - 29΄ Βαράν, 87΄ Μπενζεμά)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
 Κοπεγχάγη - Πόρτο 0-0
Λέστερ - Μπριζ 2-1
(5΄ Οκαζάκι, 30΄πεν. Μαχρέζ - 52΄ Ισκιέρδο)
8ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν 0-1
(72΄ Λακαζέτ)
Σεβίλη - Γιουβέντους 1-3
(9΄ Παρέχα - 45+2΄πεν. Μαρκίζιο, 84΄ Μπονούτσι, 90+4΄ Μάντζουκιτς)
Αύριο (21:45) διεξάγονται οι αναμετρήσεις:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ - Παρί Σ.Ζ.  2-1 .- ^
Λουντόγκορετς - Βασιλεία  0-0 .-^
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας - Μπενφίκα  3-3 .-^
Νάπολι - Ντιναμό Κιέβου  0-0 .- ^
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι  1-1 .-^
Σέλτικ - Μπαρτσελόνα  0-2 .-^
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ροστόφ - Μπάγερν  3-2 .-^
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν 2-0 .-^

***  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0 .- ^
«Μπλόκο» σε ΠΑΣ!
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (62' Ακόστα), Λίλα, Γιάκος, Μαμπουλού (68' Ζάιρο), Κόντε (76' Βιντάλ)
Λεβαδειακός (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (46' Καλτσάς), Ζεζίνιο (87' Μεντί), Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ (72' Γιακουμάκης), Μάντζιος.
***  Για την 6η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Champions League  :
«Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ, ήττα 67-62 στη Γερμανία
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ-ΠΑΟΚ   67-62 .-^
Τα δεκάλεπτα: 11-24, 27-33, 48-51, 67-62
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (Μλάντεν Ντρίλιεντσιτς): Κρέιμερ 4, Κράμερ 2, Βίμπεργκ, Μάσενατ 13 (1), Ντε Ζέου 8, Μάντριτς 3 (1), Λόκχαρτ 3, Πόλντιγκ 7 (1), Σβέλθεμ 3 (1), Κβαλ 16, Ντάγκινς 8
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 4, Τσόχλας 5 (1), Τέιλορ 7, Μιλιένοβιτς 12, Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8 (1), Μπράιαντ 9 (3), Κλάντον 14.

Καρέ ευρωπαϊκών νικών η ΑΕΚ, «αυτοκτόνησε» ο Αρης
*** ΑΕΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ   91-81 .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 42-33, 64-62, 91-81.
ΑΕΚ: Ούκιτς 7 (1), Σάκοτα 19 (3), Βασιλειάδης 16 (4), Μιλόσεβιτς 10 (1), Ντίξον 15 (2), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ (6ρ), Ιβάνοβιτς 3 (1), Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 9 (1).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ρόμπινσον 7 (2), Ράτκοβιτσα 10 (1), Βράμπατς 2, Μαρίνκοβιτς 13 (3), Μπίρτσεβιτς 12, Κοπρίβιτσα 5, Άντριτς 5 (1), Χάτσερ 18 (2), Καράχοτζιτς 3 (1), Λούκοβιτς 6.

***  Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης-Αρης 81-74
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 34-37, 50-55, 81-74
ΣΚΑΪΛΑΙΝΕΡΣ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Βον 16 (1), Μερτζ, Ιλσχόφερ, Γκρέιβς 20 (3), Ρόμπερτσον 5 (1), Μόρισον 8, Ιμπέγκουε 14 (2), Σίλντς 15, Κίελ 3
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3 (1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 22 (4), Κάμινγκς 6, Ζάρας 7 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 15, Γιάνκοβιτς 11 (2), Ντραγκίσεβιτς 3

***  Υπέγραψε ο Γκάμπριελ, προπονήθηκε ο Τζέιμς
Υπέγραψε ο Γκάμπριελ, προπονήθηκε ο Τζέιμς
~ Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από την Τετάρτη ο Κένι Γκάμπριελ καθώς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «πράσινους» και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την ΚΑΕ. Ο 27χρονος φόργουορντ θα αγωνίζεται με την ελληνική ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου και της Καρσίγιακα έμεινε ελεύθερος από την Λοκομοτίβ Κουμπάν το πρωί της Τετάρτης και άμεσα οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό κινήθηκαν πολύ γρήγορα και εξασφάλισαν την υπογραφή του.
Ο Γκάμπριελ αναμένεται στην Ελλάδα την Πέμπτη (24/11), ενώ θα προπονηθεί με την ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να γνωρίσει τους συμπαίκτες του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βοηθήσει άμεσα, μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για τους ερχόμενους 4 μήνες.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να προλάβουν τις προθεσμίες και να τον δηλώσουν στην Euroleague προκειμένου να είναι διαθέσιμος στο ματς με την Νταρουσάφακα το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
 *Μεγάλο μέρος της προπόνησης του Παναθηναϊκού ακολούθησε ο Μάικ Τζέιμς, δείγμα του ότι είναι θέμα ημερών να ενταχθεί σε φουλ ρυθμούς. Ο Αμερικανός είναι πιθανόν να προλάβει το μεθεπόμενο ματς της Euroleague με την Μπαρτσελόνα.

***  Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 12ης αγωνιστικής στην ελληνική Σούπερ Λίγκα :ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11/2016 :
 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)

17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

19:30 ΑΕΚ-Πλατανιάς

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2016
 15:00 Ολυμπιακός-Κέρκυρα

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αναστασόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Κουλούδης (Λέσβου)

17:15 Παναιτωλικός-Ξάνθη
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Μεϊντάνας (Αχαϊας)
4ος Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

17:15 Λεβαδειακός-Ηρακλής
Διαιτητής: Ανούσος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καμπούρης (Εύβοιας)
4ος Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

19:30 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/2016
 19:30 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

***  Σε ΑΜΚ κατά 15 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι Αγγελόπουλοι
Στην ΚΑΕ ΟλυμπιακόςΣε ΑΜΚ κατά 15 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι Αγγελόπουλοι
~  Από τις 28 Σεπτεμβρίου όταν έλαβε χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, είδε την Πέμπτη (24/11) το φως της δημοσιότητας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 15 εκατ. ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες της ανδρικής ομάδας μπάσκετ των «ερυθρόλευκων», Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε καιρούς οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στα έσοδα και έξοδα της ΚΑΕ.
Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέρχεται σε 52.089.300,00 ευρώ, με ισάριθμες ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστης. Το ποσό που έχουν διαθέσει οι αδελφοί Αγγελόπουλοι από την ημέρα που ανέλαβαν τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέρχεται στα 175 εκατ. ευρώ.
Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΣΕΦ (19:45) για την 9η αγωνιστική της Euroleague, διέρρευσε η κίνηση αυτή των αδελφών Αγγελόπουλων που είχαν επιλέξει να μην τη... διατυμπανίσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Μάντσεστερ Γ. - Φέγενορντ 22:05  4-0 .- ^
Φενέρμπαχτσε - Ζορία Λουχάνσκ 2-0 .-

2ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Ολυμπιακός - Γιούνγκ Μπόις 22:05  1-1  , (0-0)
48' ΓΚΟΟΟΛΛΛ ο Ολυμπιακός! , Ο Οαρό ισοφαρίζει το ματς (1-1), μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μποτία χάνει τον Γάλλο που νικά τον Λεάλι ,
Αστάνα - ΑΠΟΕΛ 2-1  .-

3ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Σεντ Ετιέν - Μάιντς 22:05  0-0 .- ^
Καμπάλα – Αντερλεχτ 1-3 .-

4ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Ντάνταλκ - Αλκμααρ 22:05
Ζενίτ Αγ.Πετρ.- Μακάμπι Τ.Αβίβ 2-0  .-

5ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Ρόμα - Πλζεν 22:05  4-1 .-
Αούστρια Βιένης - Άστρα 22:05   1-2 .-

6ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Γκενκ - Ραπίντ Βιένης 22:05   1-0 .-
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σασουόλο 22:05  3-2 .-

7ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Θέλτα Βίγκο - Σταντάρ Λιέγης 1-1
Αγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Κονιασπόρ 4-0
Γάνδη - Μπράγκα 2-2

9ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Κράσνονταρ - Σάλτσμπουργκ 1-1
Σάλκε - Νις 2-0

10ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Σλόβαν Λίμπερετς - Καραμπάχ 3-0
Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3

11ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ιντερ 3-2
Σπάρτα Πράγας - Σαουθάμπτον 1-0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Στεάουα Βουκ. - Οσμανλισπόρ 2-1
Ζυρίχη - Βιγιαρεάλ 1-1
Euroleague Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας  100-79 .- ^
  Euroleague Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ  73-80  .- ^
  Euroleague Ζάλγκιρις - Μπάμπεργκ  86-72 .- ^
 Euroleague Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε  70-79 .- ^
   Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνιξ Καζάν  89-75 .- ^
   Φενέρμπαχτσε - Ζόρια
   Γκαμπάλα - Άντερλεχτ
   Ζενίτ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
   Αστάνα - ΑΠΟΕΛ  2-1 .-
  Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ  2-3  ,  (1-2)
  Σλόβαν Λίμπερετς - Καραμπάγκ   3-0   ,(1-0)
  Άγιαξ - Παναθηναϊκός  2-0   ,  (1-0)
 Κράσναουντερ -Σάλσμπουργκ   1-1  , (0-0)
  Θέλτα - Σταντάρ Λιέγης   1-1    ,(1-0)
 Σάλκε-Νίς    3-0 , (1-0)
Στεάουα -Οσμάνσπόρ  2-1   , (0-1)
 Σπάρτακ Πράγας-Σαουθάμπτον   1-0    , (1-0)
  Ζυρίχη - Βιγιαρεάλ  1-1  , (0-1)
 Χάποελ -Ιντερ   3-2 , ( 0-2 )
 Γάνδη - Μπράγκα  2-2     ,(2-2)
Σαχτάρ-Κοντάσπορ   2-0   , (2-0)
  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φέγενορντ  4-0 .- ^
 Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις  1-1 .- ^
  Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σασουόλο  3-2 .- ^
   Ρόμα - Πλζεν  4-1 .- ^ 
  Σεντ Ετιέν - Μάιντς  0-0 .- ^
  Γκενκ - Ραπίντ Βιέννης  1-0 .- ^
   Αούστρια Βιέννης - Άστρα Τζούρτζου  1-2 .- ^

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html .- 
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html  .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-16-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA ΝWES 2  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-wes-2-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-17-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-18-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 19-Νοεμβρίου-2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-19-2016.html .-
~   Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/20-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-20-11-2016.html : .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  21  Νοεμβρίου  2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-21-2016.html  .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τρίτη  22 Νοεμβρίου 2016  :  
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-22-2016.html  .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-23-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τετάρτη 2311-2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/2311-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-24-2016.html  .-
~
 
  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
   ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: