ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 Σάββατο 22-10-2016

 Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016 :
~
~
***  Γυναίκες και από τη Μεσσηνία στη συνάντηση Activewomen
Γυναίκες και από τη Μεσσηνία θα μετάσχουν στη 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen - Δραστήριες Γυναίκες, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο το απόγευμα στην Πάτρα, με κεντρικό θεματικό άξονα την «Κοινωνική ευθύνη - Αλληλεγγύη - Εθελοντική προσφορά».
Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνονται η Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, πρόξενος Ιταλίας στην Μεσσηνία και η Πηνελόπη Λαμπούση, φιλόλογος, πρόεδρος Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών.
Στη συνάντηση, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, μετέχει μεταξύ άλλων και ο Θανάσης Κυριαζόπουλος, στέλεχος της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων «Ανέλιξη».

***  Βρέθηκε ο τάφος του κορυφαίου Κύπριου ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη
Στο Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Λεμεσού, όπου έχει ταφεί ο κορυφαίος Κύπριος ποιητής, Βασίλης Μιχαηλίδης (1849 -1917), βρέθηκε ο τάφος του.
Αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην συνεργασία Δήμου κι Μητρόπολης Λεμεσού και την
συμβολή ιστορικών, ερευνητών, και μελετητών του έργου του.
Ο Βασίλης Μιχαηλίδης, κορυφαίος Κύπριος ποιητής, έγραψε 29 γνωστά παραθέματα με σημαντικότερο από τα οποία «Η 9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου». «Η Ρωμιοσύνη εν' φυλή συνόκαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την-ι 'ξηλείψει, κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει!».
Μετά από προσπάθειες που κράτησαν εδώ και ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί το ακριβές σημείο όπου είναι θαμμένος ο Βασίλης Μιχαηλίδης, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» o επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου και Κέντρου Μελετών της Λεμεσού Μίμης Σοφοκλέους.
Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, όλα άρχισαν μετά την πληροφορία που έδωσε ο ιστοριοδύφης Αριστείδης Κουδουνάρης, πρόεδρος, της Ιστορικής Εταιρείας Κύπρου, ο οποίος μέσω του Αντώνη Ιντιάνου (1899-1968), δικηγόρου και κριτικού της κυπριακής και της ευρύτερης νεοελληνικής λογοτεχνίας που ήταν παρών στην κηδεία του Βασίλη Μιχαηλίδη, γνώριζε πού είχε ταφεί. Με την υπόδειξη του Αριστείδη Κουδουνάρη και με βάση κάποιες άλλες μαρτυρίες και στοιχεία που εξασφαλίστηκαν, όπως τόνισε ο Σοφοκλέους, εντοπίστηκαν κάποιες από τις λίθινες πλάκες και μεγάλες πέτρες που είναι τοποθετημένες πάνω από τον τάφο του Βασίλη Μιχαηλίδη.
Το σημείο όπου εκτιμάται ότι είναι θαμμένος ο Βασίλης Μιχαηλίδης βρίσκεται στη νότια πλευρά του κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου, με την είσοδο στον χώρο ακριβώς δεξιά και ανάμεσα στους δύο οικογενειακούς τάφους δύο επιφανών Λεμεσιανών, του Γεώργιου Φραγκούδη, εκ των ιδρυτών του Παντείου Πανεπιστημίου, και του πρώην δημάρχου Λεμεσού Ηρακλή Μιχαηλίδη.
Μετά την εξέλιξη αυτή θα διερευνηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού η ακριβής τοποθεσία ταφής του Βασίλη Μιχαηλίδη και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ταυτοποίηση οστών -εάν αυτά έχουν μεταφερθεί αλλού- να ανεγερθεί εντός του 2017 από τον Δήμο Λεμεσού κενοτάφιο για τον Βασίλη Μιχαηλίδη. Στόχος της τοπικής Αρχής είναι να γίνει τοπιοτέχνηση του χώρου και δημιουργία ενός μνημείου στο σημείο του τάφου του ποιητή.  ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Συνεδρίασε για 1η φορά το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας του δήμου Καλαμάτας
Χαμηλές επιδόσεις στην τήρηση κανόνων και νόμων
 Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση, προχθές το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Κατάστημα της οδού Αριστομένους 28. Η συνεδρίαση είχε το χαρακτήρα συνάντησης γνωριμίας και ενημέρωσης των μελών για το θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και το νομικό πλαίσιο που τον διέπει.
Το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, διατυπώθηκαν προβληματισμοί για ζητήματα που είναι ενδεχόμενο να το απασχολήσουν.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου θα επεξεργασθούν όσα συζητήθηκαν, ώστε να καταλήξουν σε προτάσεις δράσεων, όπως εκδηλώσεις, ημερίδες, μελέτες και άλλου είδους παρεμβάσεις. Σχετικές αποφάσεις προς υλοποίηση θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
  ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ
Τα θέματα που έθεσαν τα μέλη του Συμβουλίου και απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής: •έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων στα Δικαστήρια •προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο •παρότρυνση προς τους πολίτες να καταγγέλλουν τα αδικήματα, διότι υπάρχει μέρος αδικημάτων που αποσιωπάται •εστίαση στην παραβατικότητα της καθημερινότητας (παραβάσεις του ΚΟΚ, του Κανονισμού Καθαριότητας, αποκλεισμός στις ράμπες ΑμεΑ) •έμφαση στην πρόληψη της παραβατικότητας, με ενημέρωση των πολιτών από νεαρή ηλικία και ιεράρχηση των επιδιώξεων του Συμβουλίου σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.
  Η ΣΥΝΘΕΣΗ
Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του δημάρχου, συγκροτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας στο Δήμο Καλαμάτας ως εξής:
1. Ηλιόπουλος Αθανάσιος, δημοτικός σύμβουλος – δικηγόρος -πρόεδρος
2. Μουτεβελής Ιωάννης, συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας
3. Πετρόπουλος Γεώργιος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας
4. Βεργινάδη Μαρία, δημοτική σύμβουλος
5. Χριστόπουλος Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
6. Τσιγαρίδης Βασίλειος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, με αναπληρωματικό μέλος τον Μπαζιωτόπουλο Γεώργιο
7. Μαλαπέτσα Αγγελική, κοινωνική λειτουργός του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, εκπρόσωπος της Τοπ. Επιτροπής Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), με αναπληρωματικό μέλος την Κουρκούλη Σταυρούλα, κοινωνική λειτουργό του ΟΚΑΝΑ Καλαμάτας
8. Καλαμπάκας Αντώνιος, ιατρός, εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με αναπληρωματικό μέλος τον Καρούσο Γεώργιο, ιατρό
9. Καούνης Δημήτριος, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με αναπληρωματικό μέλος τη Δημαρέση Αικατερίνη, Δικηγόρο
10. Σαραντέας Σωτήριος, έμπορος τροφίμων, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με αναπληρωματικό μέλος τον Μαρκόπουλο Αναστάσιο, Βιοτέχνη.
  Το αντικείμενο
Έργο του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.
Η θητεία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας είναι τριετής.

*** Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Θάρρος» από τον πρώην πρόεδρο του Συνεταιρισμού των Δολών Βασίλειο Γαϊτανάρο 
Χθες 20-10-2016 συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αγωγή του Αγροτικού Συνεταιρισμού κατ’ εμού, βάσει ενός πορίσματος που έγινε από ορκωτό λογιστή για λογαριασμό του Συνεταιρισμού. Με έκπληξη και αγανάκτηση το πρωί της 21ης-10-2016 έμαθα από γνωστούς ότι η εφημερίδα «Θάρρος» έχει πρωτοσέλιδο άρθρο που αφορά στο πρόσωπό μου με την υπογραφή της κυρίας Βετουλάκη.
Έχω να απαντήσω ως προς το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος» ότι είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό, προσβάλλει την προσωπικότητά μου και την οικογένειά μου. Από πού, κα Βεετουλάκη, πήρατε τα στοιχεία για τα παραδείγματα που αναφέρεστε, ώστε να στοιχειοθετήσετε το συκοφαντικό άρθρο της εφημερίδας σας, τα οποία θα αναφέρω ένα προς ένα παρακάτω;
1. Γράφετε ότι με δική μου απόφαση ασκούσα οικονομική διαχείριση και εισέπραττα χρήματα και δάνεια για λογαριασμό του Συνεταιρισμού. Κυρία Βετουλάκη, φαντάζομαι δε θα έχετε στα χέρια σας τα πρακτικά του Συνεταιρισμού που με απόφασή του με εξουσιοδοτούσε να πράττω αυτές τις δοσοληψίες για λογαριασμό του.
2. Γράφετε ότι εισέπραττα χρήματα από προμηθευτές του Συνεταιρισμού για λογαριασμό παραγωγών και εγώ δεν τα απέδιδα. Φαντάζομαι, κυρία Βετουλάκη, θα έχετε στα χέρια σας αγωγές, ή έστω και μια διαμαρτυρία, από ελαιοπαραγωγούς ότι δεν έχουν πληρωθεί το ελαιόλαδο που έχουν παράξει. Γιατί δε φαντάζομαι να νομίζετε, κυρία Βετουλάκη, ότι κάποιος χρωστάει ποσά της τάξεως των 4.000,00 ευρώ, 2.000,00 ευρώ ή 1.000,00 ευρώ από το πενιχρό εισόδημα των αγροτών και αυτοί τόσα χρόνια δεν έχουν κινηθεί νομικά ή έστω να έχουν διαμαρτυρηθεί στο Συνεταιρισμό για να εισπράξουν τα δήθεν οφειλόμενα κατά εσάς.
3. Κυρία Βετουλάκη, φαντάζομαι θα έχετε στα χέρια σας το πρακτικό του Συνεταιρισμού για να στηρίξετε το δημοσίευμά σας, ότι ο Συνεταιρισμός εγκρίνει την έκδοση δανείου για αγορά οικοπέδου από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, και αν δεν έχετε τέτοιο πρακτικό, θα έχετε έστω το αναλυτικό καθολικό του Συνεταιρισμού που γράφει επακριβώς το λόγο του δανείου και μάλλον από τη βιασύνη σας να γράψετε το άρθρο που το κρίνατε ως λαβράκι, δεν προσέξατε ότι το ποσό δεν είναι 81.000,00 ευρώ, αλλά 55.000,00 ευρώ και ότι μπήκε στο ταμείο για υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού και όχι ότι το οικειοποιήθηκαν. Το δάνειο πάρθηκε πολύ αργότερα, χρόνια μετά, για εντελώς διαφορετικό λόγο από αυτόν που αναφέρετε.
4. Όπως η ίδια αναφέρετε, ήμουν πρόεδρος από το 2003 – 2014. Η έκθεση του ορκωτού λογιστή που έγινε για λογαριασμό του Συνεταιρισμού, άρα ιδιωτική, και όχι δεσμευτική για το δικαστήριο, για αυτό και μου δίνει το δικαίωμα να την προσβάλλω, αλλιώς δε θα χρειαζόταν να γίνει δίκη, που μάλλον αυτό έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη σας, αφού πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του δικαστηρίου εσείς βγάλετε απόφαση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ότι έγινε υπεξαίρεση, και μάλιστα άνω των 500.000,00 ευρώ. Ούτε και αυτό δεν γράφετε σωστά. Το ποσό που έπρεπε να είναι στο ταμείο, βάσει της έκθεσης, είναι 346.000,00 ευρώ, τα οποία βάσει των αποδείξεων που έχω προσκομίσει στο δικαστήριο, και όχι σε εσάς, τα αρνούμαι κατηγορηματικά. Αφού λοιπόν, είμαι πρόεδρος από το 2003, πώς βγάλετε απόφαση ότι έχω κάνει υπεξαίρεση από μια έκθεση που ξεκινά από το 2011; Μάλλον είδατε τα στοιχεία και τις προτάσεις που έχω καταθέσει στο αρμόδιο όργανο, που είναι το δικαστήριο και τα βρήκατε ανίσχυρα. Πάντως, σας ζητώ συγγνώμη, κυρία Βετουλάκη, δεν ήξερα ότι τις προτάσεις και τα στοιχεία δεν τα καταθέτουν στο δικαστήριο αλλά σε εσάς και στο «Θάρρος». Σας υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας προτιμάω. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, κυρία Βετουλάκη, το λόγο θα έχει το δικαστήριο, που θα απευθυνθώ, προσκομίζοντας τα στοιχεία ένα προς ένα για το δημοσίευμα του «Θάρρους», προκειμένου να δικαιωθώ για το συκοφαντικό σας άρθρο. Φαντάζομαι να προσκομίσετε και εσείς τα δικά σας. Μέχρι τότε και για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, ελπίζω η απάντησή μου να δημοσιευθεί άμεσα, με τον ίδιο μεγαλοπρεπή τρόπο που προβλήθηκε το συκοφαντικό και αναληθές άρθρο σας.
Αρμόδιος Δικ. Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την εφημερίδα «Θάρρος», προς γνώση και τις νόμιμες συνέπειες, και να το δημοσιεύσει στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Θάρρος», εξ ολοκλήρου το κείμενο αυτό στο «Πρωτοσέλιδο.
Καλαμάτα, 21-10-2016  Ο εξωδίκως – απαντών   Βασίλειος Γαϊτανάρος

*** Παραδίδεται το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού με προβλήματα και χωρίς προσβάσεις στις ιδιοκτησίες 
 
Σύντομα ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού ολοκληρώνεται και παραδίδεται, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου κοινοπραξίας, ωστόσο τα προβλήματα που έχουν ανακύψει παραμένουν κι αυτό προκαλεί διαμαρτυρίες σε αγρότες και ιδιοκτήτες χωραφιών της περιοχής. Νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας μελετητικών αστοχιών και παραλείψεων ο δρόμος έχει αποκόψει την πρόσβαση σε ιδιοκτησίες και οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις προσβάσεις και για παράδρομους.
Άλλο πρόβλημα, που αναδείχθηκε με τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, είναι η απορροή των υδάτων και η έλλειψη τεχνικών έργων, ώστε να μη διοχετεύονται σε χωράφια και περιουσίες.
Επίσης, πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη πρόνοιας στη μελέτη για φωτισμό στους κόμβους του δρόμου και της αρμόζουσας σήμανσης.
Χθες, για ακόμα μία φορά, βρέθηκε στην περιοχή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Κωστόγιαννης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννακέας, που συναντήθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκο Σινάνη, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και ιδιοκτήτες χωραφιών εκατέρωθεν του δρόμου, όπως και με τον τεχνικό σύμβουλο του Α.Σ.Γ., αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό και μελετητή συγκοινωνιακών έργων, Νίκο Αναστασόπουλο.
Μετά τη συζήτηση έκαναν και αυτοψία σε προβληματικά σημεία του δρόμου. Όπως λένε αγρότες και ιδιοκτήτες χωραφιών στην περιοχή, για εξασφάλιση προσβάσεων στις παρακείμενες ιδιοκτησίες, τις οποίες ο δρόμος έχει αποκόψει, όπως προέκυψε μετά και τη χθεσινή επίσκεψη, και παρά τις διαβεβαιώσεις που δίδονταν εδώ και μήνες, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Έτσι η όποια παρέμβαση με κατασκευή τεχνικών έργων για προσβάσεις και παράδρομο, σε κάποια σημεία, «θα» γίνει, εάν και εφόσον προχωρήσουν μια σειρά από διαδικασίες, μελέτες κ.τ.λ. και βρεθούν χρηματοδοτικοί πόροι, άγνωστο πότε!
Για τα λοιπά προβλήματα και προβληματικά σημεία, ούτε και χθες δόθηκε λύση, αφού δεν προβλέπει η μελέτη φωτισμό ή κάτι άλλο για τα νερά του δρόμου!
Ιδιοκτήτες, αλλά και από τον Αγροτικό Σύλλογο, τόνιζαν ότι έχουν καταθέσει από το καλοκαίρι σχετικό υπόμνημα με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις λύση δε δίδεται.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που αγωνίζεται δυναμικά για την επίλυση των προβλημάτων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θα επαναπροσδιορίσει τη θέση και τις αγωνιστικές του προθέσεις και παρεμβάσεις, αφού, όπως λένε, εμπαίζονται.   Του Ηλία Γιαννόπουλου  

***  Κυκλώματα με ρίζες 
Άρχισαν να πληθαίνουν πάλι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα περιστατικά με αλλοδαπούς που επιχειρούν παράνομα να ταξιδέψουν για ευρωπαϊκές χώρες. Πίσω τους βρίσκονται ολόκληρα κυκλώματα που αναπτύσσουν τη δράση τους από την Αθήνα, απ’ όπου «ψαρεύουν» θύματα και τα στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα, καθώς εκτιμούν ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν από τους ελέγχους στο αεροδρόμιό της.
Πολλά, δε, από αυτά τα κυκλώματα έχουν τις ρίζες τους σε άλλες χώρες κι αυτό δυσκολεύει το έργο των Αρχών.  Β.Β. 

***  CineLux, νέος χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης στα Φιλιατρά 
Ένας νέος χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης ξεκινά τη λειτουργία του στα Φιλιατρά, στην συμβολή των οδών Δεκατεσσάρων και Λιμεναριού. Ιδιοκτήτης του κινηματογράφου είναι ο κ. Φώτης Γεωργόπουλος, που κατάγεται από την περιοχή των Φιλιατρών και ως οικογένεια δραστηριοποιείται στο χώρο του κινηματογράφου πάνω από 60 χρόνια, έχοντας στην ιδιοκτησία τους κινηματογράφους σε Αθήνα και Σαντορίνη.
Η δημιουργία αυτής της κινηματογραφικής αίθουσας στα Φιλιατρά ήταν πάντα όνειρο της οικογένειάς του για τον τόπο που κατάγεται, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Πρόκειται για έναν καινούριο υπερσύγχρονο κινηματογράφο, με την επωνυμία CineLux, με σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες εμπορικές ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου. Ταινίες για παιδιά αλλά και για μεγάλους, με περιπέτειες, κωμωδίες, θρίλερ, κοινωνικά κ.λπ. Τις καλύτερες ταινίες που οι θεατές θα απολαμβάνουν σε ψηφιακή προβολή και σε πρώτη προβολή.
Η χωρητικότητα του νέου κινηματογράφοι είναι περίπου 190 θέσεων, σε αμφιθεατρική διάταξη, και είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε ήχο και εικόνα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές και ξεκινούν από τα 7 ευρώ η γενική είσοδος, ενώ έχει προβλεφθεί και μειωμένο εισιτήριο στα 6 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου και ηλικιωμένους άνω των 65 και ειδικό εισιτήριο στα 5 ευρώ για ανέργους και πολύτεκνους.
Το νέο κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά με την παιδική ταινία «Πελαργοί» στα ελληνικά, και αμέσως μετά (δύο προβολές) με μια δυνατή περιπέτεια, το INFERNO, με το βραβευμένο ηθοποιό Tom Hanks.
Χάρης Αγριόπουλος

*** Σοβαρές αιχμές Ντ. Νικολάκου για Κ. Μαργέλη και Χρ. Μαλαπάνη 
«Σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αποδέχομαι την κατηγορία», τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, για την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με την οποία, μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, έπειτα από μηνυτήριες αναφορές της εφημερίδας «Ελευθερία» και «Ελευθερία της Δευτέρας» σχετικά με τις καταχωρήσεις πληρωμένων δημοσιεύσεων.
Η Νικολάκου αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή, στη νέα μήνυση κατά του περιφερειάρχη Π. Τατούλη από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστα Μαργέλη, αλλά και στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, που κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας κατηγορίας, αφήνοντας και για τους δύο σοβαρές αιχμές.
Παρέπεμψε δε και στη συνέντευξη του περιφερειάρχη τη Δευτέρα, οπότε θα αναφερθεί σε μια σημαντική εξέλιξη για τον τουριστικό σιδηρόδρομο, αλλά και σε αυτά τα ζητήματα.
  Δίκη
Αρχικά, η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία, αλλά τη σέβεται και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη, γιατί δε δόθηκε η δυνατότητα στο δικαστήριο να γνωρίσει και να εκτιμήσει όλα τα πραγματικά γεγονότα. Θεωρούμε κομβικής σημασίας σημείο το ότι δε μας δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθούμε. Και επειδή λέγονται πολλά για τις αναβολές: Ζητήσαμε την πρώτη αναβολή, γιατί ο κ. περιφερειάρχης βρισκόταν στο εξωτερικό και η δεύτερη δόθηκε, γιατί απεργούσαν οι δικηγόροι. Προχθές ο δικηγόρος μας ζήτησε αναβολή για λόγους πολύ σημαντικούς που δεν μπορούσαμε να είμαστε στο δικαστήριο. Τα λέω αυτά για να μην υποψιασθεί κάποιος ή ότι απαξιώσαμε το δικαστήριο, κάτι που δεν ισχύει σε κανένα βαθμό. Απεναντίας, ως θεσμικοί και εμείς, τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους θεσμικούς φορείς. Ή ότι δεν πήγαμε, γιατί δεν είχαμε τι να πούμε. Θέλαμε πάρα πολύ να ήμασταν, γιατί μιλάμε πάντα σταράτα και καθαρά και δεν κρυβόμαστε, και αυτό το έχουμε αποδείξει».
Η κα Νικολάκου στη συνέχεια είπε ότι μπορεί οι «μεγάλοι τίτλοι να είναι πιασάρικοι», αλλά επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να ξέρει για ποιο λόγο είναι η παράβαση καθήκοντος, πρέπει να εξηγήσει ότι: «Ο εκδότης της “Ελευθερίας” θεώρησε ότι δε δίνονται από την Περιφερειακή Αρχή τα νόμιμα χρήματα που δικαιούται και ότι σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν στις άλλες εφημερίδες, αδικήθηκε. Η όλη μήνυση αναφέρεται σε εκατοστά (μονάδα μέτρησης δημοσιεύσεων) επί ευρώ. Γράφτηκαν πολλά. Ανθρωποφαγία! Είναι λογικό στην εποχή μας. Πιασάρικο θέμα! Είναι λογικό. Αυτό, όμως, που δεν είναι λογικό και θεωρούμε ότι έγινε σκόπιμα, είναι μια προσπάθεια από την πρώτη στιγμή να θέσουν ζητήματα παύσης και αργίας του περιφερειάρχη και μένα. Οι περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με αργία είναι αυτές που έχουν να κάνουν με οικονομική ζημία του φορέα που εκπροσωπείς ή του Δημοσίου. Εδώ, το ελληνικό Δημόσιο ή η Περιφέρεια δεν έχασε χρήματα».
Τέλος, είπε ότι στην εκδίκαση της έφεσης θα είναι παρόντες και θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα χρήματα που δόθηκαν το επίδικο διάστημα για δημοσιεύσεις.
  Για Κ. Μαργέλη
Ακολούθως αναφέρθηκε στη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, κατά του περιφερειάρχη, εκτιμώντας η κα Νικολάκου ότι δεν είναι τυχαία η στιγμή, καθώς ο κ. Μαργέλης ήταν συνήγορος της εφημερίδας «Ελευθερία» στην προχθεσινή δίκη.
«Εντάξει, ο κ. Μαργέλης είναι… Έκανε μήνυση για τα μνημόνια, έκανε μήνυση για τα καιρικά φαινόμενα στο δήμαρχο και στον περιφερειάρχη, θέλει να γίνει δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής, δεν ξέρω τι θέλει να γίνει ο άνθρωπος. Όμως, είναι τόσο απλό; Μήπως θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να φιμώνει το περιφερειάρχη ή οποιoνδήποτε άλλο αιρετό ή πολίτη, όταν λέει ελεύθερα την άποψή του και κάνει μία κρίση; Και όταν βγάζει μια κραυγή αγωνίας που έπρεπε να κινητοποιήσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τον ίδιο τον κ. Μαργέλη; Αντί να κάνει μήνυση στον περιφερειάρχη, έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα και να ζητήσει να κάνει έρευνα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η Περιφερειακή Αρχή θα το αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Γιατί αν αρχίσουμε να κάνουμε επίδειξη δύναμης ισχύος, επειδή είμαστε πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, ή επειδή θέλουμε κάποτε να γίνουμε πολιτικοί, αντιληφθείτε τι μήνυμα περνάει στην κοινωνία. Άρα, θεωρούμε ότι είναι “τρομοκρατία” που έχει θέσει σε θεσμική εκτροπή τον κ. Μαργέλη και θα πρέπει γρήγορα να τον εγκαλέσει το ίδιο το Σώμα των δικηγόρων. Όλα αυτά που λέει για παραδικαστικά κυκλώματα, δεν τα είπε ποτέ ο περιφερειάρχης, ούτε τα υπονόησε. Ναι, άφησε αιχμή για να γίνει έλεγχος σε συγκεκριμένα περιστατικά. Ο κ. Μαργέλης έντεχνα πήγε να συνδέσει τις δύο μηνύσεις. Άφησε υπονοούμενο ότι ο κ. Τατούλης είπε δήθεν αυτά για να δημιουργήσει κλίμα, εν όψει της δίκης του Εφετείου, βάζοντάς τον έτσι στο στόχαστρο, ώστε να πιστέψουν οι δικαστές και οι δικηγόροι της Μεσσηνίας ότι ο κ. Τατούλης είναι απέναντί του. Για εμάς αυτό θεωρείται ωμή παρέμβαση στη δίκη του Εφετείου. Έχει δύο ρόλους τώρα ο κ. Μαργέλης, εκπροσωπεί τον κ. Πλεμμένο ως πολιτική αγωγή, αλλά μηνύει και ο ίδιος τον κ. Τατούλη. Αν ο κ. Μαργέλης το έκανε για να πάρει ένα ωραίο πρωτοσέλιδο, το πέτυχε, αλλά η Περιφερειακή Αρχή να είναι σίγουρος ότι τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δε θα τις επιτρέψει».
Κλείνοντας το θέμα αυτό η κα Νικολάκου, είπε ότι για τις αποζημιώσεις στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού ο κ. Τατούλης από το 2014 έχει πει τα ίδια πάνω από 10 φορές, ενώ τα έχει πει και μπροστά σε δικηγόρους του Συλλόγου, στη συνάντηση στους Γαργαλιάνους. Αναρωτήθηκε, λοιπόν, γιατί τότε δε θίχτηκε ο κ. Μαργέλης, και κατέληξε: «Ο κάθε ένας έχει το δικό του όνειρο και δικαίωμα.  Δεν έχει κανένα δικαίωμα, όμως, ο κ. Μαργέλης να χρησιμοποιεί το θεσμό της Δικαιοσύνης για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του. Και ακόμα χειρότερα, να πιστεύει ότι θα γίνει παίκτης στο πολιτικό παιχνίδι της Μεσσηνίας ή της Καλαμάτας, κάνοντας μηνυτήριες αναφορές. Αν θέλει να γίνει παίκτης, ας αποδείξει στην κοινωνία ότι έχει την τόλμη να θέσει επιτέλους υποψηφιότητα, γιατί σε λίγο πρέπει να υπογράφει ως πιθανός υποψήφιος για οποιονδήποτε ρόλο».
  Για Χρ. Μαλαπάνη
Σε ερώτηση για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη και την κατάθεσή του ως μάρτυρα πολιτικής αγωγής, είπε ότι μέσα της μπλέκεται το συναίσθημα, η λογική και το θυμικό της. Εξηγώντας, σημείωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο κ. Μαλαπάνης πήγε μάρτυρας κατηγορίας εναντίον τους και πως συναισθηματικά είναι πληγωμένη, καθώς ήταν υποψήφια δύο φορές μαζί του.
Σε ό,τι αφορά τη λογική, είπε ότι προσπαθεί να καταλάβει γιατί το έκανε και τόνισε: «Ένα λόγο λέει η λογική μου. Δεν ξέρω αν είναι σωστός, είναι αυθόρμητος πάντως. Καμιά φορά όλοι μας φοβόμαστε και δειλιάζουμε. Μήπως θέλησε ή πίστεψε ότι με το να είναι ο κύριος μάρτυρας εναντίον μας, πιθανόν εξαργυρώνει τη δική του ευθύνη αν υπάρχει. Δεν μπορώ να φανταστεί η λογική μου κάτι άλλο. Γιατί το επίμαχο διάστημα που μιλάμε ο κ. Μαλαπάνης ήταν αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος είχε ευθύνες εκ του νόμου και σήμερα είναι ο μάρτυρας κατηγορίας μας».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Προβλήματα σε όλη τη γειτονιά δημιουργούσε ο 60χρονος Μεσσήνιος δολοφόνος 
Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην Μεσσηνία, στις εκλογές του 2012.
Ο 60χρονος πυροβόλησε και σκότωσε χτες, τον 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στην συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελόκηπους.
Ο δράστης εμφανίστηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, όπου παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος και στην συνέχεια συνελήφθη.
Τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την Αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός, δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς, ο δράστης στο παρελθόν πήγαινε για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον απομάκρυνε, καθώς δημιουργούσε προβλήματα.
Το τελευταίο πάντως που ενόχλησε τον δράστη, ήταν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του, καθώς και σε άλλα σημεία στο γυμναστήριο.
Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός του ζήτησε να βγάλει τις κάμερες, κάτι που δεν έγινε, γι' αυτό χτες φιλονίκησαν άγρια και συνεπλάκησαν έξω από το γυμναστήριο.
Ο 60χρονος έφυγε προσωρινά, αφού πρώτα απείλησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου ότι θα επέστρεφε με το πιστόλι του, κάτι που έκανε.
Το θύμα προσπάθησε να φύγει, αλλά ο πρώην αστυνομικός τον πρόλαβε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Ο 60χρονος, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 23/10/2016 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στον ΣΚΑΙ! Το πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ και η ΛΥΣΗ...

~  Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά "Καλημέρα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, βρέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και μίλησε για τις προγραμματικές θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Ο κ. Βελόπουλος, βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής μαζί με την Πέτη Πέρκα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κώστα Καραγκούνη από τη ΝΔ, τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ και την κ. Αλεξάνδρα Μπαλού από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους που πρέπει να βρεθούν για βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.
"Μία είναι η λύση. Παραγωγή πλούτου, η οποία είναι συνάρτηση της πρωτογενούς παραγωγής", ήταν η απάντηση του κ. Βελόπουλου σε σχετική ερώτηση του κ. Αυτιά.
"Πρέπει να δώσουμε στον κτηνοτρόφο και τον αγρότη τον τρόπο να παράγει πλούτο. Αυτό σημαίνει υπεραξία προϊόντων και θα έχουμε αυτάρκεια ως χώρα", ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα μας "κάνει 85% εισαγωγές σε κρέατα".
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πρόσθεσε ότι "ο δεύτερος τομέας ανάπτυξης είναι η βιομηχανική παραγωγή", ενώ στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα των 270 σελίδων που έχει βγάλει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι "συμβόλαιο" και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να βγάλουν ένα αντίστοιχο, παρουσιάζοντας τις δικές τους θέσεις.
"Εμείς μιλάμε για εναλλακτικές και ποιοτικές καλλιέργειες, εσείς μιλάτε για φορολογία και κόψιμο συντάξεων", υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στην κ. Πέρκα.
Μία είναι η ΛΥΣΗ για να μπορέσει να αναπνεύσει η ΕΛΛΑΔΑ και αυτή είναι η ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και η έμφαση στις κατάλληλες Διεθνείς Συμμαχίες.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΔΩ και είναι ΕΤΟΙΜΗ να κάνει τη χώρα μας πάλι ΔΥΝΑΤΗ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΔΩ και ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

*** Έρχεται εβδομάδα των "ΠΑΘΩΝ" για κάποιους! Ποιοι θα "ξεκολλήσουν" από τις καρέκλες τους...

~  Όλα είναι έτοιμα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα γίνει μέσα στην επόμενη βδομάδα και το "Έθνος της Κυριακής" δημοσιεύει ρεπορτάζ με τα ονόματα που θα παραμείνουν ή θα δουν την πόρτα της εξόδου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτοί που θα μείνουν στις θέσεις τους είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Στα υπουργεία τους θα παραμείνουν και η Έλενα Κουντουρά με την Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Γιώργος
Όσον αφορά το υπουργείο Υγείας, με την εκλογή του  Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μετακινηθούν σε άλλο πόστο  και τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Όλγας Γεροβασίλη.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραμείνει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο υπουργείο Εργασίας, ενώ, μια σημαντική αλλαγή θα επέλθει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα "σπάσει" σε αυτόνομο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο υπουργείο Παιδείας είναι ακόμα άγνωστο τι θα συμβεί αφού από τη μια ο Νίκος Φίλης έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει αλλά από την άλλη, η σύγκρουση με την Εκκλησία συμβάλουν στην αποχώρηση του, ενώ, ο Γιάννης Μουζάλας είναι πιθανόν να αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Βίτσα.
 Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Βαγγέλης Αποστόλου, από το Περιβάλλοντος, το Ναυτιλίας, το Πολιτισμού και το Αγροτικής Ανάπτυξης αντίστοιχα, θα μας αποχαιρετίσουν ενώ, Ρένα Δούρου,  Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος, Μπάρκας, Σεβαστάκης, Γάκης, Συρμαλένιος, Φάμελλος, Μαντάς, Σαντορινιός, Κασιμάτη, Τελιγιορίδου, Φωτεινή Βάκη αναμένεται να αξιοποιηθούν.

*** ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Χάνει την ψυχραιμία του;...

~  Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι σέβεται τα σύνορα όλων των χωρών, ακόμη κι αν πρέπει να το κάνει με... βαριά καρδιά.
Μπορεί να αναφερόταν στη Μοσούλη, αλλά όταν ο πρόεδρος μιας χώρας, ο οποίος αμφισβήτησε και τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάθε φράση που έχει μέσα τη λέξη "σύνορα" αποκτά αμέσως ξεχωριστή σημασία.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό "βαραίνει την καρδιά" των Τούρκων και απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος δε δέχτηκε την πρόταση της Άγκυρας, ώστε να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στη μάχη για να διωχθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Mahir Zeynalov, στην ομιλία του ο Ερντογάν δήλωσε επίσης: «Τα σημερινά μας σύνορα δεν είναι κάτι που αποδεχτήκαμε εθελοντικά. Οι εθνοπατέρες μας γεννήθηκαν έξω από αυτά τα σύνορα». Αυτή ακριβώς η φράση είναι που βάζει στο προσκήνιο των συνόρων που δέχεται ο Ενρτογάν με βαριά καρδιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκεί γεννήθηκε ο ιδρυτής του τουρκικού κράτους Κεμάλ Αττατούρκ.
Η Τουρκία επιθυμούσε να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθώς  θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της. Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του είπε ότι "Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε «τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;». Αυτές οι γεωγραφίες για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας", προσθέτοντας ότι  "Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών".

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο νέος ιμάμης είναι και... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας προκάλεσε ακόμα μία φορά, καθώς προχώρησε στον διορισμό μόνιμου ιμάμη στη Αγία Σοφία.
Πρόκειται για τον Οντέρ Σόι, ο οποίος στο «πνεύμα» αγάπης και αλληλεγγύης του Ισλάμ κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το θεωρεί «ιερό» να ασκεί καθήκοντα ιμάμη στην Αγιά Σοφιά, προσθέτοντας πως αποτελεί σύμβολο και πως ο ίδιος έχει πετύχει το στόχο του. Ωστόσο, ο ιμάμης κάνει μαθήματα σε σχολή καράτε της Κωνσταντινούπολης! «Ακόμη και αν δεν έρθει κανένας πιστός για μένα είναι τιμή να διαβάζω το εζάνι και να μένει ανοιχτό το τζαμί», δήλωσε. Όπως είπε, τις Παρασκευές το Hünkar Kasrı γεμίζει με πιστούς, ενώ σκέφτεται τι θα κάνουν αν η προσέλευση των ατόμων αυξηθεί.
Ο ιμάμης Οντέρ Σόι δήλωσε ότι ενώ το Hünkar Kasrı είναι ανοιχτό από το 1991 για προσευχή, ακόμη και οι πιστοί που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή αυτή δεν τον ήξεραν και όταν άρχισε να μιλάει μαζί τους τον ρωτούσαν: Μα γίνεται προσευχή στην Αγία Σοφία;, προσθέτοντας ότι πληροφόρησε τους πιστούς μέσω κοινωνικών δικτύων για τις προσευχές και κάνοντας πλάκα ανέφερε ότι θα πάρει και παρουσίες.
Στη Γιορτή των Θυσιών, που είναι αρχές Σεπτέμβρη,  συγκεντρώθηκαν 100 μουσουλμάνοι πιστοί για προσευχή μετά από 83 χρόνια, ενώ όταν τον ρωτάνε πότε θα διαβαστεί το εζάνι στην Αγιά Σοφιά, τους απαντά ότι το εζάνι διαβάζεται ήδη από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας. Ωστόσο, ο ιμάμης ανέφερε ότι το μεσημέρι και το απόγευμα το εζάνι διαβάζεται ταυτόχρονα με το Μπλε τζαμί (που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγιά Σοφιά).
Βίντεο : .. Δάσκαλος καράτε ο ιμάμης της Αγιάς Σοφιάς  , https://youtu.be/qo1TpUtXc-0  .-

***  ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ προς ΠΑΣΑ κατεύθυνση...

~  Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έστειλε μηνύματα “εθνικής ομοψυχίας” έχοντας πολλούς αποδέκτες, τα οποία αφορούν τόσο στην πολιτική διαχείριση της κρίσης της οικονομίας όσο και στις προκλητικές συμπεριφορές που δεν σταματούν να αμφισβητούν ακόμη και διεθνείς συνθήκες.
Ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο του βιβλίου “Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908, τονίζει ότι “η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές”. Από τις εφημερίδες της εποχής” του βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Κώστα Γκιουλέκα. “Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα”, επισημαίνει. “Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ' έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο”.
“Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις.”
Επισήμανε ακόμα πως "η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων”.

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
«Αντάρτικο» των ευρωπαϊκών λιγκών στο... νέο Champions League

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών:

 ***  Για  την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Σάββατο  22/10/2016
ΚΕΡΚΥΡΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 2-0 .-
ΠΛΑΤΑΝΙΑ -ΞΑΝΘΗ   0-1 .-
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   0-0  .-
Κυριακή 23/10/2016
ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
 Δευτέρα 24/10/2016
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

***  ΚΕΡΚΥΡΑ –ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης     2-0  ,(2-0) .- ^
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών).
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Γκαβέρας (Αχαΐας).

ΤΑ  ΓΚΟΛ : Α΄ Ημίχρονο ,..Χάρη στα δύο τέρματα του Τουράμ (16', 28΄) η Κέρκυρα προηγείται 2-0 κόντρα στον Αστέρα ,
16' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΚΕΡΚΥΡΑ! Όμορφη επίθεση για τους γηπεδούχους, ο Ζορμπάς κάνει το γύρισμα και ο Τουράμ σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα την ώρα που ο Κοσίτσκι ήταν εξουδετερωμένος
29' ΓΚΟΛ 2-0 Η ΚΕΡΚΥΡΑ! Ο Τουράμ κινείται άψογα στην πλάτη της άμυνας και νικάει τον Κοσίτσκι με δυνατό σουτ.
  Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Κοντός, Σπίνουλας, Ζορμπάς, Επστάιν, Νίκιτς
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιόγκο, Ντουάλα, Ναζίμ, Γρομητσάρης, Αρναρέλης, Παμλίδης  .-
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Σέφι, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Τσουκαλάς,Γιαννούλης, Καλτσάς, Μπέρτος, Χαμντανί, Ιγκόρ
Στον πάγκο: Ντοναρούμα, Συρεγγέλας, Μάσα, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς, Μακροστέργιος, Κυριακόπουλος  .-
ΚΑΡΤΕΣ : 4' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη.  8' Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντες.  11΄ Κίτρινη κάρτα και στον Νίκιτς. 61' Κίτρινη κάρτα στον Στανισάβλιεβιτς, επειδή πέρασε στο γήπεδο πριν αποχωρήσει ο Καλτσάς.
ΑΛΛΑΓΕΣ : 60' Διπλή αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Δημούτσος αντί του Χαμντανί και ο Στανισάβλιετς στη θέση του Καλτσά.
65' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Ντουάλα αντί του Ζορμπά.
70' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Στη θέση του Ανδρεόπουλου πέρασε ο Ναζίμ
74' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μάσα στη θέση του Σέφι. 
 

Video  από τον αγώνα με τα γκολ :
~** ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης   8η αγωνιστική   Α΄ ημίχρονο 2-0 τα γκολ  Σα , 22/10/2016   : https://youtu.be/A6P2k53gP6g .-
~* ΚΕΡΚΥΡΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ 2-0    αγων  22/10/2016 γκολ :
 https://youtu.be/E-0vf3ZxO8g .-

***  ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΞΑΝΘΗ     , (0-1) .-
 ΤΑ  ΓΚΟΛ :  19' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη! Ο Νιέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιουνές έπιασε μια καταπληκτική σκαστή κεφαλιά η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Σωτηρίου. 1-0 η Ξάνθη μέσα στα Πηγάδια .,
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) . , Βοηθοί του είναι οι Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθήνας), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας) και 4ος διαιτητής ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου). ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Κάργας, Γιορέντε, Ντίνας, Γουνδουλάκης, Ντιλαβέρ, Ντεβέσα.
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο, Καμαρά, Βασιλακάκης, Γιουνές.
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Φλίσκας, Τριάδης, Ράνος, Λάζιτς, Ορφανίδης.
ΚΑΡΤΕΣ : 76' Κίτρινη κάρτα στον Λάζιτς. , 90'+4' Κίτρινη κάρτα στον Ζίφκοβιτς.
ΑΛΛΑΓΕΣ : Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γουνδουλάκης αντί του Στανισάβλιεβιτς.69' Αλλαγή για την Ξάνθη. Λάζιτς αντί Βασιλακάκη ,. 70' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ντιλαβέρ αντί Αποστολόπουλου , . 77' Αλλαγή για την Ξάνθη. Τριάδης αντί Νιέτο. , . 80' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ντίνας αντί Τσουράκη. , . 84' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ράνος αντί Γιουνές. ,.

VIDEO από τον αγώνα  :
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΞΑΝΘΗ 1-0 δηλώσεις γκόλ 8η αγων   22/10/2016 : https://youtu.be/RooZZmxrfJ0 .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΞΑΝΘΗ  Α΄ Ημίχρ   0-1  γκολ  Σα  22/10/2016  8η αγων: https://youtu.be/u8o_kTBTzlY .-

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 , (0-0) .-
Τα γκολ : -
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας, Αραβίδης, Αλμέιδα .-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοάτα, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν, Ανσαριφάρντ
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Μπάρκας, Ντίας, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ.
Αναπληρωματικοί για τους Νεοσμυρνιώτες οι: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόγκ, Ολαϊτάν, Τασουλής, Καθάριος, Πατσατζόγλου, Μασούρας.
ΚΑΡΤΕΣ : 52' - Κίτρινη κάρτα για τον Πανιώνιο , 64' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ , Τη δέχεται ο Πλατέλλας για ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Φούντα. , 66' - Κίτρινη κάρτα για τον Πανιώνιο , Τη βλέπει ο Οικονόμου, που "γκρέμισε" τον Αραβίδη για να μη φύγει στην αντεπίθεση., 80' - Κίτρινη κάρτα για τον Πανιώνιο ,89' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ ,Τη βλέπει ο Μπακασέτας για ένα δυνατό τάκλιν στον Σιώπη.
ΑΛΛΑΓΕΣ :67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ ,Στη θέση του Αραβίδη μπαίνει ο Πέκχαρτ.,67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ ,Αντί του Πλατέλλα μπαίνει στο γήπεδο ο Σιμόες.  ,70' - Αλλαγή για τον Πανιώνιο ,Ο Μασούρας στη θέση του Μπεν.  84' - Αλλαγή για την ΑΕΚ ,Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Γιόχανσον. ,  90'+2' - Αλλαγή για τον Πανιώνιο , Στη θέση του Γκιοατά μπαίνει ο Πατσατζόγλου.
VIDEO  από  τον αγώνα  :
~* ΑΕΚ-Πανιώνιος  0-0  22/10/2016  8η αγωνισ :
 https://youtu.be/_HrGstCInb0 .-
~*ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0    αγωνισ   22/10/2016 :
 https://youtu.be/ES9py1DB3wY . -
 
   *** ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  :

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ

Σάββατο
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ   1-1 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΘΟΥΡΙΑ  1-5 .-
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ  2-2 .-
  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Διαβολιτσίου
Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας
Μιλτιάδης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
Αστέρας Αρφαρών  - ΑΣ Ανδρούσας
Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη Φιλιατρών

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)
1. Μιλτιάδης 8-2  12
2. Καλαμάτα       10-3      10
-. ΑΟ Κυπαρισσίας    6-3  10
4.  Αναγέννηση Παρ. 8-3  9
-. Πάμισος Μεσ. 10-7      9
6. ΑΟ Διαβολιτσίου   6-2  8
7. Ολυμπιακός Καλ.  7-6  6
-. Θουρία      5-4  6
8. ΑΕ Αβίας 5-4  4
9. Ανδρούσα       4-6  4
-. ΑΕ Αβίας  5-9  4
-. Εθνικός Μελ.   3-6  4
12. ΑΟ Φαραί     5-6  3
13. Απόλλων Καλ.     4-6  2
14. Αρφαρά 3-9  1
-. Εράνη Φιλ.      4-10      1
-. Τ. Άγρας   6-12      1

 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ της 4ης αγωνιστικής
Σάββατο
ΑΝΑΛΗΨΗ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ   0-1 .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.  0-1 .-
ΧΩΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.   1-1 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΔΩΡΙΟ   1-1 .-
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Νέος Άρις – Ομόνοια 
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Σπερχογείας
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Κορώνη       6-0   9
2. Ασπρόχωμα 9-3  6
-. Ομόνοια       7-3   6
-. Δώριο   4-2   6
5. ΑΟ Σπερχογείας 6-3   4
-. Ηρακλής Καλ. 7-5       4
-. Μεσσηνιακός      4-5   4
-. Ανάληψη     4-3   4
-. Αίαντας Καλ.      5-6   4
10. Χανδριναϊκός    4-7   3
-. Πεταλίδι       5-11 3
12. Αστέρας Μ.      3-5   2
13. Νέος Άρις 3-7   1
-. Χώρα   1-8   1
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  για την 3η αγωνιστική  του 1ου ομίλου και  της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
 Σάββατο
ΠΑΟ Καλού Νερού – Πανευαϊκός   1-0 .-
Δόξα Καλαμάτας – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-1 .-
Διαγόρας Κοπανακίου - ΑΕΚ Καλαμάτας  1-0 .- 
Ατρόμητος Πλατέος – Ηρακλής Κυπαρισσίας   1-0 .-
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΕ Λογγάς   1-0 .-
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Πράσινα Πουλιά – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης
Αστέρας Βαλύρας – Κεραυνός Καλαμάτας
ΑΕ Μάνης – Παπαφλέσσας Άμφειας
Πανιώνιος – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας- ΑΟ Πατίστα
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΣ Φυτειάς
Ρεπό: Θύελλα Μερόπης

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ   ματς της 2ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/10/2016 :
Θύελλα Χαροκοπιού- Α.Ε. Λογγάς 1-0 .-
Παναθηναϊκός Καλαμάτας-ΑΠΣ.΄Αρις  2-3 .- {Πέμπτη 20/10/2016}
ΑΣ.Δαναός -Νέστωρας Πύλου 3-0 .-
Κυριακή
 Ίκαρος Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 
ΑΟ Νέδουσα – ΑΟ Λεΐκων 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας : 1η αγωνιστική  
Α,Σ, Δαναός-Πράσινα Πουλιά  1-4 .-
Π.Σ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Δόξα Καλαμάτας 12-0 .-
Αίαντας-Καλαμάτας -Ολυμπιακός Καλαμάτας  4-1
Α.Ο. Πατίστας -Μεσσηνιακός 6-0 .-
Ηρακλής Καλαμάτας -Α.Ο.Φαρραί  Αναβλήθηκε ,.
Αστέρας Μικρομάνης -Α.Ο Σπερχογείας  3-0  .-
Α.Σ. Ανδρούσα -Α.Ο. Ασπρόχωμα  Αναβλήθηκε
Αστέρας Αρφαρών -Εθνικός Μελιγαλά  0-8 .-
Τσικλητήρας Πύλου -Ακαδημίες Πάμισος 2-1 .-
Χανδριναϊκός -Ακρίτας Κορώνης 2-1 .-

 ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ Μεσσηνίας- Μικτή νέων Ζακύνθου  3-2 .-(Τετάρτη 19/10)
Μικτή Μεσσηνίας Παίδων-Μικτή  παίδων Ζακύνθου 7-0 .-(Τετάρτη  19/10)


ΔΟΞΑ Λευκάδας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  94-95 .-
~* ΔΟΞΑ Λευκάδας-ΟΣΦΠ   94-95  22/10/2016:
https://youtu.be/FZcDvxXaA34 .-
ΛΑΥΡΙΟ -ΤΡΙΚΑΛΑ   86-56 .-
ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  76-59 .-
ΑΠΟΛΛΩΜ Πατρών-ΡΕΘΥΜΝΟ  86-78 .-
ΚΥΜΗ-ΑΕΚ   55-81 .-
ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ  62-66 .- 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ  ; 23/10

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου
Με τρίποντο 1'' πριν το τέλος ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη Δόξα
Δόξα Λευκάδας-Ολυμπιακός 94-95

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 45-52, 65-81, 94-95
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ψαθάς, Σκοτ 15, Δεμερτζής 3 (1), Γεωργάκης, Ταπούτος 10, Ντόμπλας 16 (1), Ρόμπινσον 8, Τσαλδάρης 15 (4), Γουέλς 27 (4).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3), Μπιρτς 8, Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Σπανούλης 19 (1), Αγραβάνης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 10 (2), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 16 (4).

Εύκολο απόγευμα για το Λαύριο που διέλυσε τα Τρίκαλα
Λαύριο-Τρίκαλα 86-56

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Μαλαμάς
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-21, 71-40, 86-56
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 12(1), Γιανγκ 10(2), Αθανασούλας 11(3), Κοκ 4, Μπολντς 3(1), Τζόνσον 16(2), Πάντερ 19(4), Στεφανίδης, Περράκης 3(1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 4, Αναγνωστάκης 4(1)
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 11(1), Μπιρούτα 10, Μπάρλοου 17(2), Καλογιαννίδης, Χάουτον 6, Λίποβι 2, Μακ Μίλαν 6, Καραθανάσης 2, Καλλές, Βαρυτιμιάδης 2


«Έσπασε το ρόδι» ο Απόλλων, 86-78 του Ρεθύμνου
Απόλλων Π.-Ρέθυμνο 86-78
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-44, 65-61, 86-78
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Τζαφλέρης, Σκούτας
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Μέξας): Χίκι 10, Ράσελ 10 (1), Κόμπινς 9, Τσιάρας 3, Καλινόσκι 28 (8), Βεργίνης 16 (4), Σλαφτσάκης 2, Μπάβτσιτς 4, Μαστρογιαννόπουλος, Βίτκοβατς 4.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Άρνολντ 22 (1), Φιτζπάτρικ, Σάφτενααρ 11, Τάλτον 10 (2), Γιαννόπουλος 5 (1), Κώττας 2, Χριστοδούλου 4, Καμπερίδης 2, Ζάμπας 11, Έντουαρντς 11 (1).


Κύμη-ΑΕΚ 55-81
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης, Ανδρικόπουλος, Τσαρούχα
Τα δεκάλεπτα: 6-29, 14-46, 31-65, 55-81
Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 7 (6 ριμπ.), Τσούπκοβιτς 9, Σταμάτης 6, Πάμπλαντ, Ελ Αμίν 9 (6 ριμπ.), Σχίζας 9 (1),. Σιγκούνας 2, Κατράνας, Τζόλος 2, Κωνσταντακόπουλος, Μόργκαν 11 (7 ριμπ.).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Βασιλειάδης 11 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 7 (6 ριμπ.), Ουίλιαμς 3 (1), Σάκοτα 9 (1),

Ο Κολοσσός επικράτησε με 76-59 του Προμηθέα
Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας 76-59
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Μπήτης, Πουρσανίδης Κ
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 39-38, 61-49, 76-59
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Ρέλεφορντ 20 (3), Άχονεν 10 (2), Βασιλόπουλος 4, Χολ 12, Παπαδόπουλος, Τσούκου 9 (1), Γεωργαλής 6 (2), Παπαδάκης, Γουάτσον 8.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Βετούλας): Άντερσον, Γκίκας 7 (2), Φαγιέ 11, Σαρικόπουλος 10, Μουρ 9 (1), Κλαρκ 9 (1), Πέττας, Γερομιχαλός, Τσάμης 11 (1), Τζόνσον 2.

Ο ΠΑΟΚ «αφεντικό» με νίκη επί του Αρη στο «Nick Galis Hall»
Αλεξάνδρειο 19:15 Άρης-ΠΑΟΚ   62-66.-

Σχινάς, Σώμος, Διαμαντής (Σιμητόπουλος).
Δεκάλεπτα: 18-16, 32-33, 43-48, 62-66Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, ΔιαμαντήςΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 4, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 9, Τζένκινς 8 (2), Κάμινγκς 13 (1), Ζάρας 9 (2), Μούρτος 1, Σίμτσακ 5 (1), Μπάκνερ 4, Καββαδάς, Ντραγκίσεβιτς 5 (1).ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 9, Κόνιαρης, Τσόχλας 8 (2), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 3 (1), Γλυνιαδάκης 8, Σάιμπερτ 8 (2), Μπράιαντ 14 (1), Πέινερς 8 (1), Κλάντον 8.

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Κόροιβος

Δεσλής, Θεονάς, Ταρενίδης Στ (Ακελ). 

***  «Λάβα» έκαψε τον Ολυμπιακό, το Μαρκόπουλο νίκησε την ΑΕΚ
Στην Α1 βόλεϊ γυναικών«Λάβα» έκαψε τον Ολυμπιακό, το Μαρκόπουλο νίκησε την ΑΕΚ
Σε αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Α1 Γυναικών στο βόλεϊ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2016
Άρης - Μακεδόνες 3-0  (25-21, 25-23, 25-20)
Αίας Ευόσμου - Ελπίς 3-0  (25-12, 25-19, 25-20)
ΑΕΚ - Μαρκόπουλο 0-3  (10-25, 16-25, 13-25)
ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός 3-2  (21-25, 18-25, 25-23, 25-20, 15-12)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016
Μετς 14:30 Παναθηναϊκός - Θέτις (Παπαστάμος, Στάικος)
Α΄ Ηλιούπολης 17:30 ΓΣ Ηλιούπολης - Πανναξιακός (Καπάνταης, Οικονόμου Β.)

*** Εντυπωσιακός Φοίνικας, με το «δεξί» Ηρακλής και Παμβοχαϊκός
Στη Volleyleague...
Εντυπωσιακός Φοίνικας, με το «δεξί» Ηρακλής και Παμβοχαϊκός

~ Σε αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ για την περίοδο 2016-2017, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2016

Φοίνικας Σύρου-ΑΟΠ Κηφισιάς 3-2  (25-22, 22-25, 25-16, 18-25, 15-13)
Ηρακλής-Ορεστιάδα 3-1   (25-19, 25-11, 23-25, 25-15)
Παμβοχαϊκός-Ηρακλής Χαλκίδας 3-1  (25-18, 19-25, 25-22, 25-20)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016
Λουτράκι 18:00 Κύζικος-Παναθηναϊκός (Ονόπας, Κουτσούλας)
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Ολυμπιακός (Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2016

«Μ. Παρασκευόπουλος» 18:00 Εθνικός Αλεξ/λης-ΠΑΟΚ (Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος)

*** «Επίδειξη» από Ολυμπιακό, «διπλά» για ΠΑΟ, Χίο, Βουλιαγμένη
Στην Α1 πόλο ανδρών«Επίδειξη» από Ολυμπιακό, «διπλά» για ΠΑΟ, Χίο, Βουλιαγμένη
~Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
ΝΟ Πατρών-Χίος 8-14
Πανιώνιος-Εθνικός 6-9

Γλυφάδα-Παναθηναϊκός 5-10
Καλαμάκι-Βουλιαγμένη 5-14
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19-5

Παλ. Φάληρο-Υδραϊκός 12-10

***


 

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
 ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 04 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  : 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016~ :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-08-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :  
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 14  Οκτωβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-14-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-15-2016.html .-
~Διήμερη εκδρομή διαδρομή Σ/Κ 15,16 Οκτωβρίου Γιάννενα-Ζαγοροχώρια  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2016/10/1516.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-17-2016.html .-
~  Πρώτη  1η Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας  Τρίτη , 18/10/2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2016: 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-18-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15  και 16  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/15-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 19  Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-19-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3153 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3151  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.356   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: