ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :
~


~ 11 Οκτωβρίου
Αποστόλου Φιλίππου (1), ενός εκ των επτά διακόνων του εν Τράλλεσιν (Άϊδινίω ) της Μικράς Ασίας μαρτυρήσαντος. Οσίων Ζηναΐδος και Φιλονίλλης (2). Οσίων Θεοφάνους ομολογητού, επισκόπου Νικαίας (†850), Αρσακίου, Αρσενίου, Αττικού, Νεκταρίου, Σισινίου και Φιλοθέου του θεολόγου, πατριαρχών Κπόλεως. Θεοφάνους επισκόπου Σολέας και Ιωνά του εν Περγάμω της Κύπρου.
(1) Καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Ήταν ένας από τους επτά διακόνους της πρώτης Εκκλησίας, τους οποίους χειροτόνησαν οι Απόστολοι. Ο Φίλιππος ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερις θυγατέρες, οι οποίες είχαν το προφητικό χάρισμα. Ο ίδιος διέδωσε το ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς. Είχε το χάρισμα να κάνει θαύματα.
(2)Οι Αγίες Ζηναΐδα και Φιλονίλλα ήταν αδελφές. Κατάγονταν από την Ταρσό τής Κιλικίας και ήταν συγγενείς του αποστόλου Παύλου. Αφού άφησαν την πατρίδα τους και εγκατέλειψαν όλα τους τα υπάρχοντα, περιόδευαν και ασκούσαν την ιατρική επιτελώντας ταυτόχρονα ιεραποστολικό έργο. Κάποτε έφτασαν στην πόλη Δημητριάδα, όπου και διέμειναν σε ένα σπήλαιο. Κατά τη διαμονή τους στο σπήλαιο αυτό η Ζηναΐδα θεράπευε από κάθε ασθένεια όσους προσέτρεχαν σε αυτήν για βοήθεια. Η Φιλονίλλα έκανε μακροχρόνιες νηστείες και πραγματοποίησε πολλές θαυματουργές θεραπείες και άλλα θαύματα. Και οι δύο Αγίες εκοιμήθηκαν εν ειρήνη στο σπήλαιο ~
Σήμερα 11/10/2016 εορτάζουν:
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος ένας από τους επτά Διακόνους, Όσιος Θεοφάνης ο Γραπτός, ο Ομολογητής επίσκοπος Νίκαιας, Άγιοι Νεκτάριος, Αρσάκιος και Σισίνιος Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης, Άγιος Ιωνάς ο εν Περγάμω της Κύπρου
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας χάριτος, πλήρης ὑπάρχων, διηκόνησας, τὴ Ἐκκλησία, ὡς Διάκονος Τοῦ Λόγου Ἀπόστολε, θεοσημείαις δὲ θείαις χρησάμενος, τῆς Σαμαρείας τὰ πλήθη κατηύγασας. Μάκαρ Φίλιππε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Φιλίππου του Διακόνου - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/68_x8m5Z87I  .-


Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Ευπρέπιο: «Πώς έρχεται στην ψυχή ο φόβος του Θεού;» Και ο Γέροντας είπε: «Εάν ο άνθρωπος έχει την ταπείνωση και την ακτημοσύνη, έρχεται μέσα του ο φόβος του Θεού».
Γεροντικόν
~
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
 
***~* Η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Μεσσηνίας Σάββατο 08-10-2016 πραγματοποίησε πετυχημένη σε συμμετοχή Αρφαραίων , με τον Ιερέα Μιχάλη Ε. Μπούρα (Παπά-Μιχάλη) ,, Ιερό προσκύνημα σε ημερήσια εκδρομή ,στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών , στην Ι. Μονή Γεροκομείου- Άγιος Αρτέμιος Πατρών  προσκύνημα Ιερών Λειψάνων (τμήμα)  Άγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας Ουκρανίας - γιατρού που αγιοποιήθηκε τελευταία από Πατριαρχείο Ρωσίας, επίσης Ι. Προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή Αιγίου . Φαγητό στο χωριό Άκολης παραλία Δήμου Αιγιαλείας ,στην ταβέρνα ,,..Maritino Cafe-bar ,Restorant Τηλ.  2691072527 , 6937313540 και 6945377230 .... Ακολουθεί το πρώτο βίντεο ...: 
1 ~*  Ενορία Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών , Ιερό  Προσκύνημα Άγιου Ανδρέα Πάτρα , Ι. Μονή Γεροκομείου Άγια Λείψανα Αγίου Λουκά εκ Κριμαίας , Παναγία Τρυπητή Αίγιο 08-10-2016:
αθρόα η συμμετοχή Αρφαραίων προσκυνητών στην ημερήσια εκδρομή-διαδρομή του Σαββάτου ..
 https://youtu.be/zUNegajVX8g .-


2 ~*  Ι. Ν . Αγίου Αρτεμίου Μονής Γεροκομείου Πατρών προσκύνημα 08/10/2016 : https://youtu.be/XxDal7Ryf1g .-
3 ~* ^ Ι. Ν . Αγίου Αρτεμίου Μονής Γεροκομείου Πατρών προσκύνημα 08/10/2016 : https://youtu.be/XxDal7Ryf1g .-
4 ~*  Ι Ν Αγίου Αρτεμίου μονής Γεροκομείου Πατρών Σάββατο 08/10/2016:
5 ~*Ι . Προσκύνημα λειψάνων Αγίου Λουκά στη μονή Γεροκομείου Πατρών 08/10/2016  ενημέρωση  :
https://youtu.be/JSHGyJSba_o .-
6~*Ι .Μ. Γεροκομείο ενημέρωση  Άγιος Αρτέμιος Ι .Ε . Παναγίας   8-10-201: https://youtu.be/xgT1QaamwuQ  .-
7~*Ι. Μονή Γεροκομείου Πατρών 08/10/2016 προσκύνημα:
~*Ι.  Μονή Γεροκομείου Πατρών εντός Ι . Ν ενημέρωση από μοναχό 8/10/2016: https://youtu.be/33QQt1ScqCA .-
8~*Ι .Ν.  Αγίου Ανδρέα Πατρών ενημέρωση από Ιερέα 08/10 /016 προσκύνημα: https://youtu.be/2wd4Z8oR7O8.-
9 ~*Πάτρα Άγιος Ανδρέας ενημέρωση 08/10/2016:
https://youtu.be/2S23ca1wX50 .-  
10 ~*  Μονή Γεροκομείου Πατρών , ενημέρωση για Άγιο Λουκά εκ Κριμαίας  08/10/2016: https://youtu.be/8VE7z3Umgao .-
11 ~*Μονή Γεροκομείου Πατρών φεύγοντας 08/10/2016 διαδρομή:
https://youtu.be/LnkdacupH6g .-
12 ~*Παναγία Τρυπητή Αίγιο  ενημέρωση  08/10/2016:
 https://youtu.be/KQQ9By4OynE .-

***  Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 11/10/2016 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Ο. Λ. Καβάκος την Παρασκευή στο Μέγαρο! 
Όταν γράψαμε στο «Θ» ότι ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Λεωνίδας Καβάκος θα βρεθεί στην Καλαμάτα, ακούσαμε μουρμούρες για την εγκυρότητα της είδησης μέχρι και από το Δήμο. Να, όμως, που σε σχετικό δελτίο Τύπου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) αναφέρεται ότι  «ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου από χθες για τη συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά θα βρεθεί στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με διττή αποστολή, αφού θα έχει τη μουσική διεύθυνση αλλά θα είναι και σολίστ μαζί με το σπουδαίο Roman Simovic, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, στο Διπλό κονσέρτο για βιολί του Γ.Σ. Μπαχ! Το πρόγραμμα προβλέπει και δύο σπουδαίες συμφωνίες των Σούμαν και Μότσαρτ». Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Το εισιτήριο κοστίζει 30 ευρώ (ενιαία τιμή) και προπώληση γίνεται από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο, Αριστομένους 33, 10.00 -  14.00 και 18.00 - 20.00.   Α.Π. 

***  Σε εξέλιξη διαγωνισμός για 50 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών με ταξί 
Ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για την κατακύρωση 50 δρομολογίων  μεταφοράς μαθητών με ταξί βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Πρόκειται για δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από διάφορα μέρη του νομού, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ.
Η υποβολή των προσφορών έχει ξεκινήσει από τις 5 Οκτωβρίου και καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Οκτωβρίου. Οι προσφορές των ενδιαφερομένων μπορούν να γίνουν μόνο με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Τα 50 αυτά δρομολόγια είναι είτε νέα από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είτε παλιότερα δρομολόγια που είχαν κηρυχθεί άγονα.
Τα στοιχεία και δικαιολογητικά πρέπει ο ενδιαφερόμενος να τα προσκομίσει και σε έντυπη μορφή, εντός της επόμενης ημέρας του διαγωνισμού, δηλαδή στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00, στο αρμόδιο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

***   Farai Smart Suites: Στις 22 Οκτωβρίου η κλήρωση της δωρεάν κατοικίας 
Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό project που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα
Έξυπνα, ευρύχωρα boutique studios – διαμερίσματα νέας εποχής, κατασκευασμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, πλήρη λειτουργικότητα και με ελάχιστο κόστος μακροχρόνιας συντήρησης… Ο λόγος για τις Farai Smart Suites, ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών πολλαπλής χρήσης & πράσινης τεχνολογίας, με σύγχρονη διακόσμηση και μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Πέντε μήνες μετά την προηγούμενη συνάντηση για τις Farai Smart Suites, το μοναδικό αυτό κατασκευαστικό project, και τη μεγάλη ζήτηση που είχαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Δημήτρης Κούμανης από το γραφείο «Οικοδομικές Επιχειρήσεις Δημήτρης Κούμανης» ανακοινώνει σήμερα στο «Θάρρος» την ημερομηνία κλήρωσης της δωρεάν κατοικίας.
Ακολουθούν όσα ενδιαφέροντα μας είπε:
  -Κύριε Κούμανη, σήμερα που σας συναντάμε ξανά, έπειτα από 5 περίπου μήνες, πόσες ακόμη Farai Smart Suites έχουν αγοραστεί, εκτός από τις 9 κατοικίες που είχαν συμφωνηθεί έως τον Απρίλιο;
Οι Farai Smart Suites είναι ένα κατασκευαστικό project που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Και αυτό το λέμε με σιγουριά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την κατασκευαστική καινοτομία που δημιουργήσαμε, σε συνεργασία με την εταιρεία MLX- Messinia Local EXperts, στην Καλαμάτα.
Με ιδιαίτερη, λοιπόν, χαρά να σας ενημερώσω πως σήμερα που μιλάμε έχουν μείνει μόνο τρεις διαθέσιμες  κατοικίες Farai Smart Suites, οι οποίες βρίσκονται σε τελική συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους.
Αυτό μας κάνει όλους πολύ χαρούμενους, όχι μόνο γιατί επετεύχθη ο σκοπός τους, αλλά και γιατί οι κάτοχοί τους  θα χαρούν πραγματικά μία κατοικία μοναδική, την οποία θα απολαύσουν με κάθε τρόπο.
  -Θέλετε να μας θυμίσετε λίγο γιατί οι Farai Smart Suites είναι τόσο μοναδικές;
Οι Farai Smart Suites είναι ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών πολλαπλής χρήσης & πράσινης τεχνολογίας, με σύγχρονη διακόσμηση και μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Είναι έξυπνα, ευρύχωρα μοντέρνα boutique  studios – διαμερίσματα νέας εποχής, που θα είναι κατασκευασμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, πλήρη λειτουργικότητα και με ελάχιστο κόστος μακροχρόνιας συντήρησης.
Έχουν επιφάνεια από 42 τ.μ. έως και 85 τ.μ., με μερικά να έχουν τη δυνατότητα επέκτασης έως και 115 τ.μ. Όλα είναι ανεξάρτητα ενός ή δύο επιπέδων –loft μεζονέτες, ισογείου ή ορόφου και διαθέτουν ιδιωτικό κήπο ή ιδιωτική ταράτσα -roof patio-, αλλά και άνετες βεράντες.
  -Θέλετε να μας θυμίσετε πού βρίσκονται ακριβώς;
Οι Farai Smart Suites βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή Φαραί της Καλαμάτας. Είναι μία ήσυχη, αραιοκατοικημένη και νεόδμητη τοποθεσία, πολύ κοντά στην ανατολική  παραλία, με απεριόριστη θέα στον Ταΰγετο και με άμεση πρόσβαση στην παραλία της Καλαμάτας.
  -Είκοσι τρεις μοναδικές κατοικίες βρίσκουν τον ιδιοκτήτη τους μέσα σε λιγότερο από μισό χρόνο. Αυτό μας λέτε λοιπόν;
Αυτό ακριβώς! Κι εμείς οι ίδιοι δεν το περιμέναμε να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρξε πολύ μεγάλη ζήτηση για κάθε είδους κατοικία και για τις μικρότερες, αλλά και τις μεγαλύτερες.
  -Τελικά, μετά τη δική σας προσωπική εμπειρία, θεωρείτε πως για να πετύχει μία επιχείρηση σήμερα χρειάζεται περισσότερα από τη διάθεση του επιχειρηματία;
Η δική μου προσωπική εμπειρία ήταν και είναι μία πολύ δημιουργική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική διαδικασία γεμάτη ενθουσιασμό. Πρόσφερε στους συνεργάτες μου και μένα μία εντελώς φρέσκια ματιά γύρω από τον κλάδο δραστηριοποίησής μας. Μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι συνεργάτες μας από την εταιρεία MLX – Messinia Local EXperts, δημιουργήθηκαν οι Farai Smart Suites.
Είναι, λοιπόν, ωφέλιμη, δημιουργική και ταυτόχρονα αποδοτική η επιχειρηματική συμβούλευση από εξειδικευμένους και έμπειρους γνώστες του επιχειρείν. Είναι τόσες πολλές οι γνώσεις που λείπουν από κάθε επιχειρηματία, που η συμβούλευση είναι μονόδρομος προς την επιτυχία.
  -Κύριε Κούμανη, πείτε μας σχετικά με το χρονικό πλαίσιο κατασκευής των κατοικιών. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, είχατε προγραμματίσει να ξεκινήσετε μέσα στο καλοκαίρι. Υπήρξαν παράγοντες και γεγονότα που επηρέασαν την έγκαιρη ανέγερση των κατοικιών;
Τελικά, αντί για την αρχή του καλοκαιριού που ήταν προγραμματισμένη η ανέγερση, ξεκίνησε τον Αύγουστο λόγω των απεργιών των υποστηρικτικών κλάδων στη δική μας δραστηριότητα, όπως δικηγόροι, μηχανικοί, που προέκυψαν από το χειμώνα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αυτή ήταν η βασική αιτία για την καθυστέρηση αδειοδότησης του έργου.
  -Μας είχατε πει για το διαγωνισμό και την κλήρωση της δωρεάν κατοικίας. Η κλήρωση, όπως γνωρίζουμε και όπως είχατε δημοσιοποιήσει, θα γινόταν το 3ο τρίμηνο του 2016. Ο Σεπτέμβριος ήδη πέρασε. Μήπως να μας πείτε πότε θα πραγματοποιηθεί;
Η μία καθυστέρηση έφερε την άλλη, και όπως καταλαβαίνετε, αυτό επηρέασε και τη διεξαγωγή της κλήρωσης. Βέβαια, το θετικό αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι ότι προέτρεψε ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες να καταθέσουν τα κουπόνια τους μέχρι σήμερα.
Πλέον, είναι όλα έτοιμα για την κλήρωση του νικητή ή της νικήτριας του διαγωνισμού, εκείνου που θα αποκτήσει εντελώς δωρεάν μία ολοκαίνουρια Farai Smart Suite στην Καλαμάτα!
Η κλήρωση της δωρεάν κατοικίας θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία μας, «Οικοδομικές Επιχειρήσεις Δημήτρης Κούμανης», στην οδό Μακεδονίας 21 στην Καλαμάτα, παρουσία δικηγόρου.
  -Θα γίνει σχετική ανακοίνωση;
Βεβαίως. Η ημερομηνία κλήρωσης θα κοινοποιηθεί άμεσα στο website μας: www.faraismartsuites.gr και στη σελίδα του facebook: Farai Smart Suites.
Οι συμμετέχοντες στην κλήρωση της κατοικίας Farai Smart Suite θα ενημερωθούν και με δική μας προσωπική επικοινωνία, εκτός από τους παραπάνω τρόπους.
  -Πότε υπολογίζετε να παραδώσετε τις Farai Smart Suites στους αγοραστές τους;
Με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς, η παράδοση θα γίνει το φθινόπωρο του 2017 το αργότερο. Πιστεύουμε, όμως, ότι ίσως είναι έτοιμες το ερχόμενο καλοκαίρι, εκτός απροόπτου.
  -Μετά, λοιπόν, την επιτυχία των Farai Smart Suites, σκέφτεστε κάποια άλλη κατασκευαστική καινοτομία για το μέλλον;
Βρισκόμαστε, πάντα σε συνεργασία με την ομάδα MLX - Messinia Local EΧperts, σε συνεχείς συζητήσεις για τα επόμενα σχέδια. Η είδηση που μπορούμε να σας  χαρίσουμε σήμερα είναι ότι θα υπάρξουν κι άλλα παρόμοια και καινοτόμα projects, όπως οι Farai Smart Suites.
  -Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση, κύριε Κούμανη. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις, λοιπόν, και για τις Farai Smart Suites και για τις επόμενες ενέργειές σας. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. Ραντεβού στην κλήρωση. Καλή συνέχεια!
Κι εμείς σας ευχαριστούμε πολύ!

*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στην Κρήτης (φωτογραφίες) 
 
 
Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε στη στροφή που υπάρχει στην οδό Κρήτης στο ύψος της Εθνικής Σταδίου.
Το αποψινό ατύχημα συνέβη όταν άνδρας με κατεύθυνση το κέντρο της Καλαμάτας έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και με σφοδρότητα χτύπησε σε δέντρο στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Ο άνδρας έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξε σύγκρουση με άλλο όχημα, αφού στο σημείο αυτές τις ώρες υπάρχει αυξημένη κίνηση.

*** Μονοπάτια στη Νέδα μόνο στα «χαρτιά» παρά τις εξαγγελίες και αποφάσεις 
Μονοπάτια… μόνο στα χαρτιά, παρά τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις, υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στη Νέδα, το φημισμένο θηλυκό ποτάμι, που αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς, ανάδειξης και προορισμού σε Τριφυλία, Μεσσηνία, αλλά και Ηλεία!
Για τη δημιουργία μονοπατιών στη Νέδα, εδώ και χρόνια, όλο γίνονται διαδικασίες, όλο λαμβάνονται αποφάσεις για προγραμματικές συμβάσεις, όλο εκπονούνται μελέτες, αλλά έργα δεν υλοποιούνται, δυστυχώς.
Κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος και ιδίως της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναρωτιούνται πού «κολλάει» η υλοποίηση των εξαγγελιών, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις. Από προτεραιότητα, όπως λένε, φοβούνται μήπως, τελικά, έχει «πέσει» στις καλένδες το θέμα, το οποίο, βεβαίως, έχει τη δική του ιστορία!
Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, στο θέμα των μονοπατιών στη Νέδα, λέγοντας πως θα γίνονταν καινούργιες διαδικασίες, παρότι ήδη από το 2008 υπάρχει έτοιμη μελέτη (η οποία παραδόθηκε στην τότε Νομαρχία Μεσσηνίας), ενώ από το Γενάρη του 2014 είναι έτοιμη και άλλη (!) μελέτη για το ίδιο έργο!
Είχε πει χαρακτηριστικά: «Μια ιστορία – σας είναι γνωστή, δεν είναι καινούργια – η οποία είχε βαλτώσει απ’ το 2012. Είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, αλλά και του Δήμου Οιχαλίας, μια προγραμματική σύμβαση που θα έκανε με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Δεν είχε υλοποιηθεί τίποτα από εκείνη τη στιγμή και μετά. Ξαναφέραμε το θέμα στην επιφάνεια. Έχει βρεθεί να χρηματοδοτηθεί η δυνατότητα και θα τρέξουμε όλες τις διαδικασίες, ώστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Τεχνική μας Υπηρεσία να έχει συγγράψει το σύμφωνο, να περάσει και να πάρει έγκριση για να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι ένα έργο πνοής, το οποίο και θα δώσει άλλη προοπτική στην περιοχή».
Ένα μήνα μετά, στις 30 Οκτωβρίου 2015, σε συνεδρίαση πάλι του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για τα μονοπάτια στη Νέδα και ομόφωνα το Σώμα έλαβε την υπ’ αριθ. 333/2015 απόφαση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Δήμο Οιχαλίας, με θέμα «Έγκριση προγραμματικής σύμβασης του έργου “Δράσεις βελτίωσης - Ανάδειξης Δικτύου Μονοπατιών περιοχής Νέδας - Έργα Αναψυχής”», για τη μελέτη και εκτέλεση δημόσιων έργων δασικής αναψυχής σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του ποταμού Νέδα, Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος Δήμου Τριφυλίας και Δημοτικών Ενοτήτων Είρας και Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας.
Όπως δε αναφέρεται στο άρθρο 7 του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης: «Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με μέριμνα του Δήμου Τριφυλίας από πόρους που θα εξασφαλίσει ο ίδιος από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα».
Στις 19 Νοεμβρίου 2015, αντίστοιχη απόφαση έλαβε με αριθ. 163/2015, και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενάρη του 2014 από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισήμως δηλωνόταν ότι η μελέτη για τα μονοπάτια στη Νέδα ήταν ήδη έτοιμη και χρειάζονταν μόνο κάποια τυπικά έγγραφα από το Δήμο Τριφυλίας, ώστε το έργο να οδεύσει προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Επίσης, πρέπει να τονισθεί ότι από το Γενάρη του 2008 έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιών στην περιοχή της Νέδας. Πρόκειται για σειρά μελετών, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, για την προστασία και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Η συνεργασία ήταν διανομαρχιακή με την Ηλεία και διαπεριφερειακή με Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα!
Ωστόσο, άγνωστο γιατί, αυτή δεν «προχώρησε», αλλά έγινε άλλη μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε, όπως προαναφέραμε, το Γενάρη του 2014, που επίσης δεν «προχώρησε»! Δεν έχει αιτιολογηθεί, δε, γιατί βγήκε «εκτός» έργου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και γιατί τα Δημοτικά Συμβούλια Τριφυλίας και Οιχαλίας πήραν αποφάσεις και ενέκριναν τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το έργο και όχι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αποφάσεις και προγραμματική σύμβαση, ωστόσο, που αναζητείται η τύχη τους, καθώς δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό στα αρμόδια θεσμικά όργανα, εάν, τελικά, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας, και πού βρίσκεται το θέμα ένα χρόνο μετά τη λήψη σχετικών αποφάσεων στα Δ.Σ. Τριφυλίας και Οιχαλίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Συστάσεις σε ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς για τη συγκομιδή ελαιοκάρπου 
Εν όψει της έναρξης συγκομιδής ελαιοκάρπου στην περιοχή αρμοδιότητάς της και προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του μεσσηνιακού ελαιόλαδου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές και τους ελαιοτριβείς για τα παρακάτω:
  Οι ελαιοκαλλιεργητές καθώς και τα ελαιοτριβεία που έχουν ήδη ή προτίθενται να ενταχθούν στο Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης του AGROCERT για την παραγωγή «εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “ΚΑΛΑΜΑΤΑ” – ΠΟΠ» θα πρέπει να τηρούν με προσοχή τις προϋποθέσεις, σε όλα τα στάδια παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζονται οι προδιαγραφές του παραγόμενου προϊόντος.
Για την παραγωγή συμβατικού, εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, οι ελαιοκαλλιεργητές θα πρέπει:
-Να προγραμματίζουν την ελαιοσυλλογή στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας του καρπού, έτσι ώστε να υπάρχουν οι βέλτιστες συνθήκες ποιότητας και απόδοσης ελαιολάδου
-Να αποφεύγονται οι τραυματισμοί του ελαιοκάρπου και το πάτημα κατά τη συγκομιδή
-Να χρησιμοποιούνται διάτρητοι σάκοι από φυτικές ίνες ή δίχτυ, που επιτρέπουν τον αερισμό, ακόμα δε καλύτερα, πλαστικά τελάρα και να αποφεύγονται οι πλαστικοί σάκοι
-Η μεταφορά του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο να γίνεται το συντομότερο δυνατό από τη συγκομιδή. Η έκθλιψη και η παραγωγή του «εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου “ΚΑΛΑΜΑΤΑ” – ΠΟΠ» πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου
Οι ελαιοτριβείς θα πρέπει:
-Να φροντίζουν για τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης του ελαιοκάρπου και για την ταχεία έκθλιψη αυτού
-Να φροντίζουν για την εφαρμογή ορθής υγιεινής και βιομηχανικής πρακτικής, τόσο στο χώρο της κύριας παραγωγικής διαδικασίας όσο και στο χώρο αποθήκευσης του παραγόμενου ελαιολάδου
-Να φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία και την τακτική συντήρηση του μηχανολογικού του εξοπλισμού
-Κατά τη διαδικασία έκθλιψης θα πρέπει η θερμοκρασία στα επί μέρους στάδια να διατηρείται στο κατάλληλο επίπεδο. Επισημαίνεται ότι υψηλές θερμοκρασίες υποβαθμίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου
-Η θερμοκρασία περιβάλλοντος των χώρων αποθήκευσης ελαιολάδου πάντα εντός ανοξείδωτων περιεκτών, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24ο C.
  Βέλτιστες πρακτικές για αποφυγή επιμόλυνσης ελαιολάδου με επιβλαβείς παράγοντες
-Υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων: Για την αποφυγή παρουσίας υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στο παραγόμενο ελαιόλαδο, οι ελαιοκαλλιεργητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά τις επεμβάσεις και να τηρούν με ακρίβεια το καθοριζόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό περιθώριο που προβλέπεται μεταξύ της τελευταίας επέμβασης και της συγκομιδής
-Πλαστικοποιητές: Για την αποφυγή παρουσίας «πλαστικοποιητών» («φθαλικοί εστέρες-phthalates») στο παραγόμενο ελαιόλαδο, δηλαδή τοξικών ουσιών οι οποίες μεταναστεύουν στο ελαιόλαδο και το επιμολύνουν, κατά την επαφή του με ακατάλληλα πλαστικά, οι εύκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες μεταφοράς ελαιολάδου σε κάθε τμήμα του εξοπλισμού, οι πλαστικοί περιέκτες που χρησιμοποιούνται στο ελαιοτριβείο, αλλά και κατά τη διακίνηση του ελαιολάδου, να μην περιέχουν στη σύνθεσή τους πλαστικοποιητές. Η προμήθεια κάθε τέτοιου υλικού πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό «πιστοποιητικό καταλληλότητας»
-Κατά τη συγκομιδή να χρησιμοποιούνται  δίχτυα συλλογής και πλαστικά εξαρτήματα των  ελαιοραβδιστικών που πληρούν τα προβλεπόμενα από τη  νομοθεσία, όρια για τους φθαλικούς εστέρες. Να δίνεται προσοχή στην απομάκρυνση πλαστικών εξαρτημάτων ή τμημάτων αυτών (δακτύλιοι) ελαιοραβδιστικών, από τον ελαιόκαρπο, ενώ στα ελαιοτριβεία να τοποθετείται κατάλληλη σήτα μετά το πλυντήριο και πριν από το σπαστήρα, ώστε αυτά να «παγιδεύονται»
-Ορυκτέλαια και προϊόντα καύσης: Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλα λιπαντικά (φυτικής προέλευσης) για τη λίπανση του μηχανολογικού εξοπλισμού (αλυσοπρίονα, ελαιοσυλλεκτικές μηχανές κ.λπ.), ενώ θα πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση του εξοπλισμού κατά τη συγκομιδή, για την αποφυγή διαρροών λιπαντικών (π.χ. λίπανση της αλυσίδας) και την επαφή τους με τον ελαιόκαρπο ή τα δίχτυα συλλογής και τους σάκους.
Στο ελαιοτριβείο τα χρησιμοποιούμενα για το μηχανολογικό εξοπλισμό λιπαντικά θα πρέπει να είναι «κατάλληλα για επιχειρήσεις τροφίμων», ενώ εντός του χώρου του ελαιοτριβείου δεν επιτρέπεται η είσοδος πετρελαιοκίνητων κλαρκ, το κάπνισμα και εστίες καύσης (π.χ. τζάκι).
-Βαρέα μέταλλα: Δεν επιτρέπονται κράματα του χαλκού σε τμήματα του μηχανολογικού εξοπλισμού, σε διάφορες θέσεις της παραγωγικής διαδικασίας και της διαδικασίας του φιλτραρίσματος του ελαιολάδου (π.χ. σύνδεσμοι αντλιών, σύνδεσμοι των σωλήνων μεταφοράς ελαιολάδου).  

 ***  Τέλος του χρόνου ολοκληρώνονται τα έργα στο δρόμο Βασιλίτσι – Φοινικούντα - Μεθώνη 
Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση 13ης επαρχιακής οδού Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
Το έργο εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, με έκπτωση 53,03%. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη παράταση στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου σε μήκος 27 χιλιομέτρων. Η συντήρηση αφορά εργασίες κατασκευής ασφαλτοτάπητα σε σημεία που απαιτείται. Σε ορισμένα σημεία θα γίνει ενίσχυση πρανούς και ανακατασκευή τοίχους. Επίσης, θα γίνουν εργασίες σήμανσης.
Μέχρι τώρα έχει εκτελεσθεί περίπου το 15% των χωματουργικών εργασιών, το 100% των εργασιών οδοστρωσίας και το 100% των ασφαλτικών εργασιών. Συνολικά έχει εκτελεστεί περίπου το 50% των εργασιών.
Κύριος λόγος της παράτασης που εγκρίθηκε είναι η ολοκλήρωση των εργασιών και η σύνταξη ΑΠΕ, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου.

*** Η Καλαμάτα "αγκάλιασε" το ανοικτό σεμινάριο ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου 
Εντυπωσιακή ανταπόκριση είχε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου  8 Οκτωβρίου η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καλαμάτα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχική και Κοινοτική Υγεία. Δεκάδες κόσμου γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας στην οδό Αθηνών 154 παρακολουθώντας με μεγάλη προσήλωση τον  Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας Ευστράτιο Παπάνη  στην ομιλία του με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Παιχνίδια του νου, ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης. Πώς να ανά-κατασκευάσετε τα νοήματα, που θα σας κάνουν ευτυχισμένους». Αναφερόμενος στα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων, την οικογένεια,  την προσωπική εμπειρία και ανάπτυξη, τη θέση μας στο σύγχρονο κόσμο της παγκοσμιοποίησης και τεχνολογίας και πολλά άλλα, ο κ. Παπάνης δικαίωσε τις προσδοκίες, προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει στα Ανοιχτά Προγράμματα Ψυχολογίας για το ευρύ κοινό που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο στη  μεσσηνιακή πρωτεύουσα και  άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό άνοιγμα που κάνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο -με προσιτό κόστος και υψηλού επιπέδου διδασκαλία- να  έρθει σε επαφή για πρώτη φορά ή να διευρύνει τις γνώσει του σε ένα ευρύ πεδίο θεματολογίας, όπως  εκπαίδευση και ειδική αγωγή, αξιοποίηση υπολογιστών και πολυμέσων,  διατροφή,  ιστορία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, εγκληματολογία κ.α.
Οι εγγραφές για το δια ζώσης σεμινάριο ψυχολογίας της Καλαμάτας λήγουν στις 15 Οκτωβρίου . Πληροφορίες:  https://goo.gl/1LmCpD. Υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης προγράμματος: Πρασσά Έλενα, Tηλ. 6940 911716, eprassa@aegean.gr  . Χριστίνα Ελευθεράκη

*** Διορθώθηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε το πρόβλημα με τις ιατροδικαστικές πράξεις 
Σε σημαντικό βαθμό έχει βελτιωθεί το πρόβλημα που είχε καταγραφεί από πέρυσι με τη διενέργεια νεκροψιών και νεκροτομιών, αλλά και άλλων ιατροδικαστικών πράξεων, όχι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά στην Κόρινθο.
Μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού και παρά το διορισμό από το Μάρτιο ιατροδικαστή με διετή σύμβαση, η συντριπτική πλειοψηφία των νεκροψιών και νεκροτομών γινόταν στην Κόρινθο με τεράστιο ψυχικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες.
Μετά τα δημοσιεύματα του «Θ», αλλά και παρεμβάσεις από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Σπάρτης, η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά, όμως το φαινόμενο δεν έχει εξαλειφθεί και, δυστυχώς, μικρό – ευτυχώς- μέρος νεκροψιών και νεκροτομών διενεργείται ακόμα στην Κόρινθο. Μάλιστα, αυτό ανάγκασε το Νομικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας να κάνει νέα παρέμβαση με αναφορά στους εισαγγελείς Εφετών και Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και το λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
  Παρέμβαση
Το Νομικό Τμήμα του νοσοκομείου υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι στο ίδρυμα πλέον υπηρετεί ο ιατροδικαστής Ευάγγελος Ναστούλης, ως επικουρικός ιατρός, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για διάστημα 24 μηνών, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι στην αρμοδιότητά του είναι η διενέργεια αυτοψιών, νεκροψιών- νεκροτομών για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου σε περιπτώσεις βίαιων περιστατικών (ανθρωποκτονίες, ατυχήματα, αυτοκτονίες κ.λπ.) και αιφνίδιων θανάτων, οι οποίες διενεργούνται έπειτα από παραγγελία της αρμόδιας Αρχής (δικαστηρίου, εισαγγελέως, ανακριτού, ανακριτικών υπαλλήλων κ.λπ.). Επιμέρους αρμοδιότητες αυτού αποτελούν οι κλινικές εξετάσεις, η εκτίμηση σωματικών βλαβών (απλές, επικίνδυνες, βαριές), η διερεύνηση εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμοί, ασέλγειες), καθώς και η λήψη ιστοτεμαχίων και ποσότητας αίματος και ούρων για τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Το δε Νοσοκομείο Μεσσηνίας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο νεκροτομείο.
  Παράπονα πολιτών
Το νοσοκομείο στο έγγραφό του υπογραμμίζει ότι, παρά την πρόσληψη του ιατροδικαστή, εξακολουθούν ιατροδικαστικές πράξεις να διενεργούνται στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των συγγενών του νεκρού, την πολυήμερη αναμονή για τη διενέργεια της νεκροτομής – νεκροψίας από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου με αδικαιολόγητη παράταση του πένθους των συγγενών και την οικονομική επιβάρυνσή τους με έξοδα μεταφοράς του πτώματος.
Τονίζεται ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αφού το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την κατάλληλη ειδικότητα για τη διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων, όπως και τα παράπονα πολιτών των οποίων η Διοίκηση του νοσοκομείου γίνεται συχνά αποδέκτης.
Τονίζεται δε προς τις αρμόδιες Αρχές που δίνουν τις σχετικές παραγγελίες: «Δεν επιχειρούμε να αμφισβητήσουμε τη δυνατότητα διενέργειας των ιατροδικαστικών πράξεων υπό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, σε περίπτωση αδυναμίας του υπηρετούντος ιατροδικαστού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ή να υποβαθμίσουμε το ρόλο της, αλλά θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι κατ’ ορθήν ερμηνείαν των σχετικών όρων του άρθρου 2 του ν. 3772/09 παρέχεται διακριτική ευχέρεια των δικαστηριακών, εισαγγελικών, ανακριτικών και λοιπών ανακριτικών Αρχών, να επιλέγουν μεταξύ ισοτίμων φορέων για την παραγγελία διενέργειας ιατροδικαστικών πράξεων εκείνη που αναμφισβήτητα θα εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, όχι στενά ερμηνευόμενο, αλλά ως συνισταμένη των συμφερόντων κάθε πολίτη, με την έννοια της προστασίας των ατομικών του δικαιωμάτων υπό το πρίσμα της άμεσης σύνδεση αυτού (γενικού συμφέροντος) με τη γενικότερη υπόσταση του κράτους και με έννοιες όπως αυτή της δημόσιας τάξεως, της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας υγείας κτλ.».
Επίσης, με αφορμή παρέμβαση του Ιατροδικαστή Ναυπλίου ότι οι πράξεις πρέπει να διενεργούνται στην Κόρινθο, το Νοσοκομείο Καλαμάτας διευκρινίζει ότι δεν αποτελεί υπέρβαση καθηκόντων των δικαστικών, εισαγγελικών και προανακριτικών Αρχών να συνεκτιμούν, πριν από την παραγγελία εκτέλεσης μιας ιατροδικαστικής πράξεως, σε ποια περίπτωση προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών (εν προκειμένω, το στενό οικογενειακό περιβάλλον του νεκρού και ο σεβασμός της σορού).
Ζητά, λοιπόν, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση για το καλό του κοινωνικού συνόλου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης
Μετωπική για τη διαπλοκήΒαριές κατηγορίες αντάλλαξαν στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης
~ Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι, με συχνές προσωπικές αντιπαραθέσεις, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία διεξήχθη εν μέσω τεταμένου πολικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ΝΔ απελπισμένη συνήγορο της διαπλοκής και υποστήριξε ότι αποτελεί ύβρη η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια τη κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει μια αριστερή διαπλοκή. «Δεν αντιπροσωπεύει το νέο αλλά τη χειρότερη ενσάρκωση του παλιού» είπε και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών.
Η «μάχη» των δύο αρχηγών κορυφώθηκε στις δευτερολογίες, όπου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλήσει για την υπόθεση της Siemens και τον Κήρυξα των Χανίων, καθώς και να απαντήσει τις θα κάνει με «τα θαλασσοδάνεια» της ΝΔ.
Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν εντονότατη: «Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πέρασε στην αντεπίθεση. «Σας αφήσω στη μοναξιά σας να αποδείξετε ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διαπλεκόμενος» κατέληξε.
~ Τσίπρας: Ζούμε μια διαρκή απόπειρα μιντιακού πραξικοπήματος    
Σε υψηλούς τόνους απάντησε και η Φώφη Γεννήματα στον πρωθυπουργό και σε όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα οικονομικά του. «Στοχοποιείτε τους αντιπάλους σας», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να τραβήξει «την προσοχή του λαού από τις πετσοκομμένες συντάξει, τα εκκαθαριστικά της εφορίας, το ανύπαρκτο ΕΚΑΣ».
«Το κύριο μέλημα σας στην υπόθεση διαπλοκή ήταν και είναι να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και κυρίως το Ποτάμι», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τράπεζα, δεν είμαστε υποχείριο κανενός, δε μας κρατάει κανείς» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. «Είμαστε κυβέρνηση δυο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αλλά έχουμε ένα κοινό σημείο που θα μας ενώνει έως τέλος. Δε μας κρατάει κανείς, δεν απειλούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε από κανένα» τόνισε.
Για κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται από τα δύο μεγάλα κόμματα και οδηγεί σε περαιτέρω διχασμό, την στιγμή όπου, όπως είπε, η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και με αυτά πρέπει ο πολιτικός κόσμος να ασχοληθεί, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη: Τα σημαντικότερα σημεία
Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 • Η χυδαιολογία σας ήταν η επιβεβαίωση της ενοχή σας και της δικής σας κατάρρευσης.
 • Οι πολίτες σας γνωρίζουν και με γνωρίζουν.
 • Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι είαστε και ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός.
 • Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που υποσχέθηκε 13η σύνταξη; Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ.
 • Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που έλεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απολύσετε αυτούς που σας γράφουν αυτά που λέτε.
 • Μιλήσατε για τα δάνεια των κομμάτων και ενδεχόμενη ζημιά στις τράπεζες. Δεν ντρέπεστε να μιλάτε όταν με τους δικούς σας χειρισμούς και του κ. Βαρουφάκη οι τράπεζες ζημιώθηκαν 25 δισ. ευρώ.
 • Σήμερα το Eurogroup δεν αποδέσμευσε όλη της δόση. Και ο κ. Τσακαλώτος έχει το θράσσος να λέει ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά. Βέβαια, γιατί προορίζονταν για την πραγματική οικονομία...
 • Θα έρθουν ή όχι τα πόθεν έσχες των διεκδικητών των τηλεοπτικών αδειών. Θέλετε ή δε θέλετε να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή;
 • Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens, αλλά το ζήτημα είναι τι έκανε η δική σας κυβέρνηση. Αν δεν σας αρέσει ο δικός μας εξωδικαστικός συμβιβασμός να το αλλάξετε. Σταματήστε την καραμέλα.
 • Κανείς δεν μου χάρισε ποτέ κανένα τηλεφωνικό κέντρο. Λέτε ψέματα και το ξέρετε.
 • Αναφερθήκατε στον Κήρυκα Χανίων. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τολμάτε να μιλάτε για θαλασσοδάνεια. Δεν ντρέπεστε λίγο;
 • Είστε ή δεν είστε κε Τσίπρα το αγαπημένο παιδί του Κουρή και του αυριανισμού;
 • Δε μας είπατε κ. Τσίπρα ποιο κανάλι φιλοξενούσε τον Λαζόπουλο;
 • Και να σας πω και άλλο ένα όνομα κ. Τσίπρα. Ένα εφοπλιστή - καναλάρχη κ. Καραγιώργη τον γνωρίζετε;
 • Ονόματα θέλετε; Σας ανέφερα. Τώρα περιμένω τις απαντήσεις σας. Και μέχρι τότε οι κατηγορίες για στήσιμο νέας διαπλοκής θα σας βαραίνουν.
 • Όταν εγώ πήρα τρία πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς κάνατε 10 χρόνια να βγάλετε το Μετσόβειο
 • Μιας και αναφερθήκατε, προκηρύξτε και πάλι εκλογές να δούμε και να μετρηθούμε.
 • Σας αφήσω στη μοναξιά σας να αποδείξετε ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διαπλεκόμενος.
Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα:
 • Κύριε Μητσοτάκη, δεν απαντήσατε: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens; Τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ; «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που λέει και λαός, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα.
 • Κύριε Μητσοτάκη δεν τολμάτε να πείτε καν τη φράση «σκάνδαλο Siemens»
 • Για τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες, που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;
 • Λέτε μόνο «όλοι ίδιοι είναι». Πώς; Καλογριτσιάδα. Δεν το ήξερα ότι όλα αυτά τα χρόνια το όνομα της διαπλοκής είχε το όνομα Καλογρίτσας. Πείτε μας: Σε τι τον ευνοήσαμε;
 • Είπατε για τον Σαββίδη ότι είναι λαγός. Δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει τόσα εκατομμύρια. Αν υπάρχουν να βγούμε όλοι στο κυνήγι.
 • Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια.
 • Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα.
 • Αφού δεν είχατε να πείτε κουβέντα για τις λίστες, τους προστατευούμενούς σας, φέρατε τη «λίστα Τσίπρα»: Όλα αναμασήματα κίτρινων εφημερίδων.
 • Φέρατε ως κοινός συκοφάντης την υπόθεση Φλαμπουράρη, Σταθάκη. Και οι δύο αθωώθηκαν στην επιτροπή της Βουλής με σύμφωνη γνώμη της ΝΔ. Αλλά το επαναφέρετε για να ρίξετε λάσπη στον ανεμιστήρα.
 • Δεν υφίστατη off shore εταιρεία στην Αυγή. Είναι νομιμάτατη εταιρεία. Ανθρακας και αυτός ο θησαυρός.
 • Μηδέν ευρώ εισπράξατε εσείς από τα κανάλια και κατηγορείτε εμάς
 • Κατάλαβε κανένας σε αυτή τη χώρα ότι είχαμε πρώτο και δεύτερο μνημόνιο από τα ΜΜΕ;
 • Ξαφνικά ανακαλύψατε ότι υπάρχει θέμα πλειστηριασμών; Εσείς άλλα λέγατε σε συνέντευξή σας κ. Μητσοτάκη. Και έρχεστε τώρα να μας κατηγορήσετε; Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Καταφέραμε να προστατέψουμε το 95% της πρώτης κατοικίαςμέχρι 280.000 ευρώ.
 • Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο.
 • Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς
 • Συνεχίζετε την φανατική υπεράσπιση των καναλαρχών κ. Μητσοτάκη χωρίς κανένα πρόσχημα
 • Πριν κλείσω να αχοληθώ λίγο και με την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ
 • Ακουσα την κ. Γεννηματά. Δεν άκουσα και αυτή να πει κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια και πώς θα επιστρέψει τον ελληνικό λαό. Είπε όμως για τα περιβόητα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου» που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις, αλλιώς είσαστε πολιτικοί συκοφάντες.
 • Οξύμωρο να μιλάτε για «ορφανά Τσοχατζόπουλου» εσείς, τα φυσικά τέκνα της περιόδου Τσοχατζόπουλου.
 • Συκοφαντείτε αγωνιστές που δεν έβρισκαν πια τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 • Επιστρέφω στην ταμπακιέρα: Το θέμα της Siemens. Φαίνεται πως για εσάς δεν υπάρχει σκάνδαλο. Δεν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον φίλο σας κ. Χριστοφοράκο.
 • Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο, 356 φορές.
 • Αν θέλετε «συμφωνίες αλήθειας», πρέπει να ανεβείτε στο βήμα να το αποδείξετε, πείτε αλήθειες.
 • Από τις δικές σας δικογραφίες έχει γεμίσει η Βουλή. Σε λίγο δεν θα χωράμε να μπούμε μέσα από τις δικογραφίες σας.
 • Συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μια ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.
 • Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν χρειαζόμαστε τα υπόλοιπα χρήματα της δόσης, ούτε ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση. Είπε ότι δεν τρέχουν άμεσα αποπληρωμές χρεών. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 • Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα. Ελάτε αν τολμάτε.
 • Δεν θα αργήσει η ημέρα που η εκτροπή θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας.
 • Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, εγώ εκλέχτηκα.
 • Να απαντήσετε κάποια στιγμή ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής.
 • Το κίνημα πλειστηριασμός νέο κινημα αγανακτισμενων.
 • Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ κάνει οριζόντιες αυξήσεις στου φόρους.
 • Η κολακεία της μετριότητας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς.
 • Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν μια εκτροπή. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί τις πραγματικές προθέσεις σας. Βρίσκονται απέναντι στις μεθοδεύσεις σας.
 • Δεν θα μετατρέψετε την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Η ΝΔ θα είναι δημοκρατικό ανάχωμα στα σχέδια σας στη Βουλή, στην κοινωνία.
 • Διαπράξατε μέγιστο θεσμικό ατόπημα κ. Τσίπρα. Επιδιώξατε να θέσετε τους δικαστές προ τετελεσμένων γεγονότων.
 • Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στιγματίζει την κυβέρνησή σας.
 • Ο νόμος Παππά έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσεις και τυπικά.
 • Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκ. θα του δίνατε άδεια να φτιάξει κανάλι;
 • Επιχειρήσατε να στήσετε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑchannel με λεφτά της Τράπεζας Αττικής λες και ήταν η ΣΥΡΙΖΑBank.
 • Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα. Η αντιπολίτευση και οι αποκαλύψεις απέτρεψαν τον κ. Καλογρίτσα από το να πάρει κανάλι. Ας μην γινόταν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα έφευγε.
 • Πώς γίνεται μια μεσαία κατασκευαστική εταιρεία να δεκαπλασιάζει το πιστοληπτικό της όριο μέσα σε λίγους μήνες;
 • Σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
 • Η υπόθεση του διαγωνισμού - φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής.
 • Στόχος σας ήταν να φτιάξετε τη δικιά σας αριστερή διαπλοκή.
 • Μητσοτάκης: Κοσκωτάς - Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος
 • Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα.
 • Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας.
 • Ο Λάκης Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται κ. Τσίπρα;
 • Με τον κύριο Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μία γάτα; Σοβαρευτείτε επιτέλους.
 • Το πιο σύντομο ανέκδοτο: το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
 • Η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα.
 • Εσείς τι θα αφήσετε πίσω σας όταν θα εγκαταλείψετε την εξουσία; Το τρίτο Μνημόνιο, την περικοπή των συντάξεων, τους «Καρανίκες» ή την προσπάθειά σας να δημιουργήσετε ένα δικό σας σύστημα διαπλοκής;
 • Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν αξίζει στη χώρα να έχει εσάς πρωθυπουργό.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:
 • Σε σχέση με τη φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει.
 • Κάθε υπόθεση για την οποία θα έχουμε υπόνοιες εγκληματικής δράσης παραπέμπεται απευθείας και χωρίς χρονοτριβή στους αρμόδιους εισαγγελείς.
 • Όλοι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ποιος σήκωνε τηλέφωνα για να καθοδηγήσει ανώτερους και ανώτατους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς.
 • Τσίπρας σε Γεννηματά: Εγώ μπορεί να ξεχάσω σε ένα σακκάκι κανά 5ευρω κανά 10ευρω. Αν χάσω 50ευρω το ψάχνω. Εσείς 16 εκατ. ευρώ δεν τα πήρατε χαμπάρι;
 • «Κυρία Γεννηματά, δεν ξέρω αν θα απαντήσετε εσείς ή ο κ.Βενιζέλος».
 • Τα πρόσωπα που χρεοκοπήσατε τη χώρα θέλετε να βγείτε και από πάνω.
 • Μιλάτε για διαπλοκή εσείς που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα σας. Οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. 
 • Προς Μητσοτάκη: Ποσωπικά πήρατε δάνειο 300.000 ευρώ για τον «Κήρυκα Χανίων» και δεν το πληρώνετε.
 • Μιλάτε λοιπόν εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ;
 • Στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο Ε και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο.
 • Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένους συνηγόρους;
 • Ηθικό αυτουργό για θαλασσοδάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε.
 • Εμάς δεν μας έχει στο τσεπάκι του κανένας. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν έχω δεσμεύσεις. Δεν φοβάμαι.
 • Eσείς τους δίνατε θαλασσοδάνεια με αέρα και εμείς τους βάζουμε να πληρώσουν.
 • Για πρώτη φορά οι καναλάρχες καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό Δημόσιο.
 • Υβρις η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις».
 • Το δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση, η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος.
 • Τηρούν απαρέγκλιτα την αρχή ότι το ψεύδος που επαναλαμβάνεται διαρκώς αποκτά τελικά καθεστώς αλήθειας.
 • Πιο εύκολα μας πείθετε ότι ήσαστε κρατούμενος έξι μηνών παρά ότι η ΝΔ δεν είναι διαπλεκόμενη.
 • Να γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρέχει πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες. Θα μείνετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης για πολλά χρόνια.
 • Κάθε κινδυνολογία για την ενεργοποίηση του κόφτη έχει καταρρεύσει καθώς τα έσοδα υπεραποδίδουν ενώ το Eurogroup θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης,
 • Κάθε κινδυνολογία για την ενεργοποίηση του κόφτη έχει καταρρεύσει καθώς τα έσοδα υπεραποδίδουν.
 • Μας κατηγορούσατε ότι κατέρρευσαν τα έσοδα και έχουμε αύξηση δημόσιων εσόδων. Ο κόφτης δεν θα λειτουργήσει.
 • Μας κατηγορούσατε ότι καταστρέψαμε την Οικονομία. Έχετε την ευθύνη για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25%.
 • Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε αγαστή συνεργασία με το μιντιακό κατεστημένο, επιτίθεστε λυσσωδώς κατά της κυβέρνησης
 • Ζούμε την τρίτη πράξη της διαρκούς απόπειρας ενός μεταμοντέρνου, μιντιακού πραξικοπήματος
 • Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία διαρκής απόπειρα πραξικοπήματος. Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα, όχι στρατιωτικού αλλά μιντιακού πραξικοπήματος.
 • Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση επειδή έπαψε να τους κάνει τα χατίρια.
 • Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου.  Newsroom ΔΟΛ
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου ομίλου (ώρες Ελλάδας)
06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία  4-0 .-
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο  0-3 .-
07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία   4-0 .-
07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος   2-0 .- 2ος  αγώνας
Η Εθνική πέρασε από το Ταλίν με 2-0 και έκανε το 3Χ3
*** ΕΣΘΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  0-2 , (0-1) .- 3ος αγώνας ,στο Ταλίν της Εσθονίας .-
Τα  γκόλ :  2' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΕΛΛΑΔΑ! ,  Βασίλ. Τοροσίδης ,{ Κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτελεί ο Μάνταλος, ο Τοροσίδης πετιέται στην καρδιά της άμυνας και με όμορφη κεφαλιά ανοίγει το σκορ.} ,61' ΓΚΟΛ 0-2 Η ΕΛΛΑΔΑ!  ,61΄ Σταφυλίδης , Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη με την μπάλα να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Ακσάλου. ,
 79' Δοκάρι για την Εθνική! Φοβερό φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχει της φάσης ο Καρέλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ακσάλου.-
Διαιτητής: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία)
Εσθονία (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Τενίστε, Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε,
Μετς, Ντμιτρίγεφ, Λουτς, Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ ,
Στον πάγκο: Πικ, Βάικλα, Λόντακ, Μοσνίκοφ, ΟΓΙΆΜΑ, Νέμελο, Κρούγκλοφ, Πούρχε, Καμς, Ανιέρ, Ταμ, Κάιτ , .-
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου , .-
Στον πάγκο: Γλύκος, Καπίνο, Γιαννιώτας, Οικονόμου, Βέλλιος, Χολέμπας, Τζιόλης, Πέτσος, Ταχτσίδης , .-
Κάρτες: 20' Κίτρινη κάρτα στον Μπαράνοφ για φάουλ στον Μπακασέτα. ,
Αλλαγές :Αναγκαστική αλλαγή ,7' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Ταχτσίδης. Έτσι, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα περάσει πιο πίσω και θα γίνει ο παρτενέρ του Μανωλά στα στόπερ. -
18' Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Μάριος Οικονόμου αντί του Τοροσίδη.,-
30' Αναγκαστική αλλαγή και για την Εσθονία. Ο Καμς αντί του Τενίστε.-
70' Αλλαγή για την Εσθονία. Στη θέση του Λουτς πέρασε ο Πούρχε .-
80' Αλλαγή για την Εσθονία. Στη θέση του Ντμιτρίγεφ πέρασε ο Μοσνίκοφ.-
86' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Τζιόλης αντί του Μανιάτη.
*** 3η αγωνιστική :
10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος   2-0 , (0-0) .-
10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα  0-2 , (0-1) .-
10-10-2016 , 21,45 , Γιβραλτάρ-Βέλγιο  0-6  , (0-4) .-
*** 4η  αγωνιστική :
13/11/2016 ,  Κύπρος-Γιβραλτάρ
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία
13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία

25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία
25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο
31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία
31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία
03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος
03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο
07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο
07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα
10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

*** ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  0-0 .- ^
Τα υπόλοιπα ματς της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής είναι τα εξής:
3ος όμιλος
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου -Αιολικός 0-2
ΑΟ Πύλου-ΠΑΟ Βάρδας 0-0
Χαλκίδα-Φωστήρας 1-1
Ερμιονίδα-Θήβα 1-1
Λουτράκι-Ζευγολατιό 0-1
Παναρκαδικός-Αχαϊκή 2-0
Παναχαϊκή-Δόξα Μεγαλόπολης (12/10)
Ρεπό: Παναργειακός

  *** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018:Ο Ιμόμπιλε έσωσε την Ιταλία, νίκη ξανά η Ισλανδία, εύκολα η Ισπανία
   1ος όμιλος==========
Ολλανδία-Γαλλία 0-1
(30΄ Πογκμπά)

Λευκορωσία-Λουξεμβούργο 1-1
(80΄ Σαβίτσκι - 85΄ Ζοακίμ)

Σουηδία-Βουλγαρία 3-0
(39΄ Τοϊβόνεν, 45΄ Χίλτζεμαρκ, 58΄ Λίντελοφ)
2ος όμιλος
==========
 Νήσοι Φαρόε-Πορτογαλία 0-6
(12΄,22΄,37΄ Αντρέ Σίλβα, 65΄ Ρονάλντο, 90+1΄ Μουτίνιο, 90+3΄ Κανσέλο)

Ανδόρα-Ελβετία 1-2
(90+1΄ Μαρτίνεθ - 19΄πεν. Σχαρ, 77΄ Μεχμέντι)

Λετονία-Ουγγαρία 0-2
(10΄ Γκιούρτσο, 77΄ Ζάλαϊ)

3ος όμιλος
==========
11/10 Τσεχία-Αζερμπαϊτζάν
11/10 Γερμανία-Β.Ιρλανδία
11/10 Νορβηγία-Σαν Μαρίνο

4ος όμιλος
==========
Ουαλία-Γεωργία 1-1
(10΄ Μπέιλ - 57΄ Οκριασβίλι)

Μολδαβία-ΕΊΡΕ 1-3
(45΄+ Μπουγκάγιεφ - 2΄ Λονγκ, 69΄, 76΄ ΜακΛιν)

Σερβία-Αυστρία 3-2
(6΄, 23΄ Μίτροβιτς, 74΄ Τάντιτς - 15΄ Σάμπιτζερ, 63΄ Γιάνκο)

5ος όμιλος
==========
11/10 Καζακστάν-Ρουμανία
11/10 Πολωνία-Αρμενία
11/10 Δανία-Μαυροβούνιο

6ος όμιλος
==========
11/10 Λιθουανία-Μάλτα
11/10 Σλοβενία-Αγγλία
11/10 Σλοβακία-Σκοτία

7ος όμιλος
==========
Ισραήλ-Λιχτενστάιν 2-1
(3΄, 16΄ Χεμέντ - 49΄ Γκόπελ)

Αλβανία-Ισπανία 0-2
(55΄ Ντιέγκο Κόστα, 63΄ Νολίτο)

ΠΓΔΜ-Ιταλία 2-3
(57΄ Νεστορόφσκι, 59΄ Χασάνι - 24΄ Μπελότι, 75΄, 90΄+2 Ιμόμπιλε)

8ος όμιλος
==========
 Εσθονία-Ελλάδα 0-2
(2΄ Τοροσίδης, 61΄ Σταφυλίδης)

Γιβραλτάρ-Βέλγιο 0-6
(1΄,43΄,56΄ Μπεντέκε, 19΄ Βίτσελ, 51΄ Μέρτενς, 79΄ Αζάρ)

Βοσνία-Κύπρος 2-0
(70΄,80΄ Τζέκο)
-----------------------------
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β Βέλγιο 3 3-0-0 13-0 9ΕΛΛΑΔΑ 3 3-0-0 8-1 9
Βοσνία 3 2-0-1 7-4 6
Εσθονία 3 1-0-2 4-7 3
Κύπρος 3 0-0-3 0-7 0
Γιβραλτάρ 3 0-0-3 1-14 0
9ος όμιλος
==========
Φινλανδία-Κροατία 0-1
(18΄ Μάντζουκιτς)

Ουκρανία-Κόσοβο 3-0
(31΄ Κράβετς, 81΄ Γιαρμολένκο, 87΄ Ρόταν)

Ισλανδία-Τουρκία 2-0
(42΄ αυτ. Τοπράκ, 44΄ Φινμπόγκασον)

~*  Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες. Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

*** Σήμερα  Τρίτη (11/10) η συνάντηση του Στ. Κοντονή με τον πρόεδρο της Fotball League
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην  (σήμερα) Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν την διοργανώτρια αρχή, όπως η εξεύρεση «τηλεοπτικής στέγης» για το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και την παράταση από πλευράς Πολιτείας, για την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και εγκαταστάσεων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω υποχρεώσεων του υφυπουργού.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ για  σήμερα :
Τρίτη 11/10/2016 19:00 OTE Sport 2
Καζακστάν - Ρουμανία
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 1
Σλοβενία - Αγγλία
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 2
Γερμανία - Βόρειος Ιρλανδία
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 3
Σλοβακία - Σκωτία
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 4
Δανία - Μαυροβούνιο
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 5
Πολωνία - Αρμενία
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 7
Τσεχία - Αζερμπαϊτζάν
Προκριματικά Μουντιάλ 2018
 21:45 OTE Sport 8
Νορβηγία - Σαν Μαρίνο
Προκριματικά Μουντιάλ 2018

*** Τέλος ο Χολέμπας από την Εθνική ομάδα
Τέλος ο Χολέμπας από την Εθνική ομάδα
~ Την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα ανακοίνωσε ο Χοσέ Χολέμπας μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Εσθονία στο Ταλίν.
Ο διεθνής αμυντικός είπε στους συμπαίκτες του ότι «η απόφασή μου να σταματήσω είναι δεδομένη. Το είχα αποφασίσει μετά από το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ και πλέον πιστεύω πως είναι σωστή. Θέλω να κάνω πίσω ώστε να αφήσω χώρο στους νεότερους για να βοηθήσουν την ομάδα».
Ο ίδιος παρουσιάζεται ενοχλημένος από το γεγονός πως δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Εθνική και ότι δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του προπονητή και γι' αυτό και αποφάσισε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πει «αντίο» στην Εθνική. Newsroom ΔΟΛ

~***  Περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης ο ΠαπασταθόπουλοςΠερίπου 20 ημέρες εκτός δράσης ο Παπασταθόπουλος
~ Στα τέλη του μήνα υπολογίζεται η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα γήπεδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο διεθνής σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ υπέστη ελαφριά θλάση στην αναμέτρηση της εθνικής μας απέναντι στην Εσθονία που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου.
Έτσι, εφόσον επαληθευτούν οι αρχικές εκτιμήσεις, ο Παπασταθόπουλος θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στην αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου για το Κύπελλο Γερμανίας στις 25 ή 26 Οκτωβρίου.

*** Με επιτυχία ο 1ος Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας 
Με τη συμμετοχή 220 αθλητριών και αθλητών στα 21 χιλιόμετρα και 110 στα 5 χιλ. πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί ο 1ος Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας. Με επίκεντρο το χώρο του «Πανελληνίου» στην προκυμαία συνδύασε τον αθλητισμό με την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Οι αθλητές απόλαυσαν μια ιδανική επίπεδη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το ξενοδοχείο Elite έως τη Δυτική Παραλία (πίστα καρτ) και η επιτυχία της πρώτης αυτής διοργάνωσης είναι οδηγός για την καθιέρωσή της.
Οι νικητές
Ημιμαραθώνιος
1ος Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, 2ος Λάζαρος Σαντοριναίος, 3ος Ισίδωρος Παλαμάρης.
1η Μάτα Κλησάρη, 2η Σταυρούλα Μπάκα, 3η Βασιλική Μπάκα.
5 χιλ.
1ος Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, 2ος Δημήτρης Πασσιάς, 3ος Δημήτρης Ρούτσης
1η Νικολέτα Παναγούλια, 2η Γεωργία Φασουλοπούλου, 3η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.
Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας στους εθελοντές της γραμματείας, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός (στίβος), Καλαμάτα ΄80, Ακάδημος, Kalamata BC, Α.Σ. Άρις (μπάσκετ), Αναγέννηση Παραλίας (μπάσκετ), ΝΟΚ, Απόλλων (βόλεϊ), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους όσον αφορά στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης των αθλητών και στην ασφάλεια της διαδρομής.
Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ουσιαστική, ακόμη, ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών Alma Sport και Χ. Σαραντόπουλος (ενδύματα), για τη χορηγία της μπλούζας των αθλητών, καθώς και των επιχειρήσεων Γ. Αθανασίου, Συκική και Παπαδημητρίου για τον ανεφοδιασμό των σταθμών υποστήριξης. Τονίζεται πως οι αθλήτριες και οι αθλητές αναπλήρωσαν τις απώλειες του αγώνα καταναλώνοντας τοπικά αγροτικά προϊόντα, δηλαδή σταφίδα μαύρη και σύκο, πλούσια σε ενέργεια και μεταλλικά άλατα.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έλαβαν μέρος!
 
***
 
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 


~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
 ~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5024  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.301   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: