ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016  :
                     ~       Φωτογραφίες   από Άγιον Όρος  2016


Βάλε μίαν καλήν αρχήν, δια να γίνη και το τέλος καλόν. Εργάσου τώρα την κάθε ημέραν δια να θερίσης ειρήνην στο γήρας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 

~ Ιερό Προσκύνημα Αγιον Όρος  20916 Βίντεο :

1 ~** Κουτλουμούσι  Ι.Κ. Γέροντα  Γαβριήλ μας ομιλά ο γέροντας  15/09/2016: https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**ΔΑΦΝΗ  Αγίου Όρους  αφήγηση 15/09/2016 :

https://youtu.be/FaLuMPsY098 .-

~**Δάφνη  αφήγηση  15/09/2016:
 https://youtu.be/3qsTuJAsOsA .-
~**Από Ουρανούπολη στο Άγιον Όρος 12/09/2016:

https://youtu.be/tnCc1Ve4hrQ .-

5 ~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  στό πλοίο Μονή Αγίου Παντελεήμονα    13/09/2016: https://youtu.be/IjdS2IbyH7I .-
~**ΔΑΦΝΗ 13/09/2016:
 https://youtu.be/9LofgPQa1G8 .-
~**Ι Μ  Ζωγράφου 12/09/2016  αφήγηση:
 https://youtu.be/X11JJiOwQYs .-
 ~**I M  Ζωγράφου φτάνοντας 12/09/2016:
 https://youtu.be/tI5i-yfqmLY .-
 https://youtu.be/tI5i-yfqmLY .-
~**Αρσανάς Ζωγράφου 2016:
https://youtu.be/uZawmwrnTb0  .-
10 ~**ΑΘΗΝΑ 11/09/2016  Μαραθώνιος Δαφνί:
https://youtu.be/1ms9ntm46JU .-
~**Ι Μ Κουτλουμούσι αφήγηση  14/09/2016:
https://youtu.be/BgYZ66lr-9k .-
~Ι Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος 15/09/2016: https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
  Μ  Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης 15/09/2016: :

https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-

~Ουρανούπολη Χαλκιδικής  12/09/2016 Ο δρόμος  στο Περιβόλι της Παναγιάς :
https://youtu.be/MJTTnwByfSk .-
15 ~ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ Η πύλη για το Άγιον Όρος  12/09/2016:
https://youtu.be/mHxXrBjT-60 .-
~Ν ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης  13/09/2016: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE .-

~ 18 Σεπτεμβρίου
Ευμενίου αρχιεπισκόπου Γορτύνης (†ζ΄αι.) και Συμεών επισκόπου Ιεροσολύμων. Μαρτύρων Αριάδνης (1)΄(† β΄αι.), Ειρήνης, Σοφίας, Κάστορος και Θεοδώρας. Οσίου Ρωμύλου(2).
(1)Η Αγία Αριάδνη, έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Ανδριανού και Αντωνίου και έγινε χριστιανή στην πόλη Φρυγία. Δούλευε σαν δούλα στον ισχυρότερο από τους πρόκριτους της πόλης, τον Τέρτυλο. Όταν αυτός έμαθε ότι έγινε χριστιανή την πίεσε να επανέλθει στην ειδωλολατρία. Εκείνη όμως έμεινε πιστή στον Κύριο. Τότε την έδειραν σκληρά, της έγδαραν τις σάρκες της και εκείνη για να αποφύγει περισσότερες πιέσεις διέφυγε από το σπίτι του κυρίου της. Ενώ την καταδίωκαν έπεσε σε γκρεμό όπου και πέθανε.
(2) Ο όσιος Ρωμύλος, σύμφωνα με τα στοιχεία πού συνέγραψε ο μαθητής του οσίου Γρηγόριος, γεννήθηκε το 1300 στην πόλη Βιδίνιο από γονείς ευσεβείς. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Βουλγάρα. Οι γονείς του τον εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίο δάσκαλο. Επειδή είχε κλίση στη μοναχική ζωή, πήγε στη Μονή της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, στο Τίρνοβο (Βουλγαρίας). Εκάρη μοναχός με το όνομα Ρωμανός και ασκήτευσε για τρία χρόνια. Αφού έγινε μεγαλόσχημος με το όνομα Ρωμύλος πήγε στο Άγιο Όρος μαζί με τον μαθητή του Γρηγόριο όπου ασκήτευσαν. Πολλοί Αγιορείτες πήγαιναν κοντά του για να ακούσουν τα σοφά του λόγια. Όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Τούρκων, Σέρβων και Βουλγάρων πολλοί μετακινήθηκαν. Έτσι και ο Ρωμύλος πήγε στην Αυλώνα μετά στην Κωνσταντινούπολη και τέλος στη Ραβενίτσα της Σερβίας στο μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και απεβίωσε ειρηνικά. Στον τάφο του που ευωδίαζε έγιναν πολλά θαύματα.  ~
Σήμερα 18/09/2016 εορτάζουν:
Όσιος Ευμένιος ο θαυματουργός, επίσκοπος Γορτύνης, Αγία Αριάδνη, Όσιος Ρωμύλος της Ραβάνιτσας
~ Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ταχὺν προμηθέα σέ, καὶ ἀρωγὸν εὐμενῆ, κεκτήμεθα Ὅσιε ὡς τοῦ Χριστοῦ μιμητήν, Εὐμένιε ἔνδοξε, σὺ γὰρ ἀναβλυστάνων, συμπαθείας τὰ ρεῖθρα, βρύεις τὴ Ἐκκλησία, Ἰαμάτων πελάγη. Ἀλλὰ καὶ τοὶς τιμώσι σέ, σκέπη γενήθητι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ευμενίου Επισκόπου Γορτύνης - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/doikk83VJ3w  .-

~
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Αγία Αριάδνη  Όσιος Ρωμύλος της Ραβάνιτσας Αγίες Σοφία και Ειρήνη Όσιος Ευμένιος ο θαυματουργός, επίσκοπος Γορτύνης Σύναξις των εκ Θεσσαλιώτιδος Αγίων

***  Έκρηξη στην «καρδιά» του Μανχάταν: 29 τραυματίες - 1 σοβαρά
Τρόμος στη Νέα Υόρκη από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) και από την οποία έχουν τραυματιστεί 29 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Τρόμος στη Νέα Υόρκη από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) και από την οποία έχουν τραυματιστεί 29 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα στην 6η και την 7η λεωφόρο έξω απο κατάστημα υαλικών, στο κέντρο του Μανχάταν.
Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο αν και είπε ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει σύνδεση με τρομοκρατία, ωστόσο μίλησε για «ηθελημένη πράξη».
Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο απορριμμάτων.
Ο κάδος απορριμμάτων στον οποίο φέρεται να σημειώθηκε η έκρηξη
Βίντεο : Huge explosion in Chelsea Manhattan NY 9/17/16   , https://youtu.be/XRd-dnCIEMU  .-
Εντωμεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες για «ύποπτο πακέτο» σε μικρή απόσταση από το χώρο της πρώτης έκρηξης, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες «να μείνουν μακριά από τα παράθυρα.
Δημοσιογράφος του FOX μετέδωσε μέσω Twitter επικαλούμενος αστυνομικές πηγές ότι το ύποπτο πακέτο είναι μια χύτρα ταχύτητος με ένα κινητό τηλέφωνο και καλωδίωση που βρέθηκε σε πλαστική τσάντα.
Φωτογραφία της χύτρας που εντόπισαν οι αστυνομικοί
Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του FBI και της αντιτρομοκρατικής χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με ακρίβεια τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη.
Σημειώνεται ότι στη Νέα Υόρκη διεξάγεται αυτές τις ημέρες η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Είχε προηγηθεί έκρηξη στο Νιού Τζέρσεϊ 
Παράλληλα ώρες νωρίτερα το Σάββατο στο Νιού Τζέρσεϊ είχε εκραγεί βόμβα σε κάδο απορριμμάτων σε ένα σημείο κατά μήκος της διαδρομής ενός προγραμματισμένου αγώνα δρόμου, ο οποίος ματαιώθηκε αμέσως μετά.
Ο Ντέ Μπλάζιο, πάντως, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύνδεση των δύο γεγονότων».
Για όσα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη ενημερώνεται ο Μπαράκ Ομπάμα. Η Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της τήρησε στάση αναμονής περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες ενώ αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ 45 λεπτά μετά την έκρηξη μίλησε για «βόμβα». Πηγή: protothema.gr .-

***  Συγκλονίζει ο ξαφνικός χαμός του 14χρονου Σωτ. Νικολακόπουλου της Βέργας
Τα λόγια περιττεύουν μπροστά σε τέτοιες τραγωδίες και δυστυχώς η Μεσσηνία και το τοπικό ποδόσφαιρο ζουν από το απόγευμα του Σαββάτου, άφωνοι τον ξαφνικό χαμό ενός 14χρονου παιδιού. Το θαύμα που όλοι περίμεναν δυστυχώς δεν έγινε και ο ταλαντούχος αμυντικός της Βέργας και βασικό στέλεχος της μεικτής ομάδας της ΕΠΣΜ, Σωτήρης Νικολακόπουλος, ο οποίος κατέρρευσε στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τα Λέικα, στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης», εξέπνευσε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου μεταφέρθηκε άμεσα μετά το συμβάν με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του άτυχου νεαρού οφείλεται πιθανότατα σε ανακοπή καρδιάς. 

*** Παπαδημητρίου: Μαθαίνει και τους άραβες το βαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας 
Τα Εμιράτα το νέο μεγάλο στοίχημα 
 Να μάθει τους Άραβες το βαλσάμικο ξύδι και να τρώνε μουστάρδα α λα… ελληνικά φιλοδοξεί η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά του Ντουμπάι. Η καλαματιανή οικογενειακή επιχείρηση, που θεωρείται leader στην κατηγορία του βαλσάμικου ξυδιού κατέχοντας μερίδιο 39% στην κλασσική εκδοχή του και 60% στις βελούδινες κρέμες βαλσάμικου ξυδιού, έχει «πάρει φόρα» και αυτό φαίνεται τόσο από τα οικονομικά της μεγέθη όσο και από τη σταδιακή αύξηση του εξαγωγικού της δικτύου.
Στο τιμόνι της ιστορικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη χώρα μας επί 77 συναπτά έτη, βρίσκονται από το 2004 οι τρίτης γενιάς επιχειρηματίες, Χρήστος και Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι οποίοι έδωσαν άλλη πνοή λανσάροντας στην αγορά, μεταξύ άλλων, πικάντικες μουστάρδες, παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι σε μεγάλη ποικιλία υφών και γεύσεων, βελούδινες κρέμες βαλσάμικου ξυδιού, μια σειρά με αποξηραμένα φρούτα, αλλά και μια σειρά βιολογικών προϊόντων.
Μιλώντας στο fortunegreece.com, ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, Χρήστος Παπαδημητρίου, δηλώνει πως συνολικά οι πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό κινούνται αυξητικά κατά 20%, ωστόσο τα οικονομικά μεγέθη θα κλείσουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς μπορεί οι κατηγορίες του βαλσαμικού ξυδιού και της μουστάρδας να κερδίζουν διαρκώς μερίδια αγοράς, από την άλλη πλευρά όμως φέτος κατεγράφη σημαντική υποχώρηση στον κλάδο της σταφίδας. Ωφελημένη βγήκε η γειτονική Τουρκία, αφού η φετινή σοδειά σουλτανίνας ήταν μεγαλύτερη και η τιμή της ανταγωνιστικότερη συγκριτικά με την ελληνική.
Και αν στο παρελθόν η ελληνική αγορά απορροφούσε το 95% του τζίρου της Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ στηριζόμενη στην κορινθιακή σταφίδα, σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Η εξωστρέφεια αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, από το γεγονός ότι το 60% του τζίρου αντικατοπτρίζει τις πωλήσεις σε 35 χώρες.
  Μεγάλο «στοίχημα» Ντουμπάι και Σαουδική Αραβία
Μεγάλο «στοίχημα» για τον Χρήστο αποτελεί η είσοδος στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Ντουμπάι, στην οποία η εταιρεία του έχει τοποθετήσει τα προϊόντα της στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μολονότι το βαλσαμικό ξύδι και η μουστάρδα δεν ανήκουν στις διατροφικές συνήθειες των Αράβων, ο Χρήστος «ποντάρει» πολύ στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς, όπως μας λέει, το 70% των κατοίκων της περιοχής είναι ξένοι – κυρίως Ευρωπαίοι- γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη αποδοχή του προϊόντος.
«Βλέπουμε πολύ “ζεστά” την είσοδό μας στο Ντουμπάι. Το βαλσαμικό ξύδι δεν υπήρχε σαν κατηγορία, εμείς την ανοίξαμε, επομένως τα περιθώρια ανάπτυξης είναι αναμφίβολα μεγάλα. Έως το τέλος του 2016 στόχος μας είναι να προβούμε σε προωθητικές ενέργειες γνωριμίας με τους καταναλωτές, κυρίως μέσω τοποθέτησης σε salad bars. Οι πρώτες πωλήσεις έχουν ξεκινήσει σε Ομάν και Κουβέιτ και το επόμενο βήμα είναι η Σαουδική Αραβία. Η δυναμική αυτής της περιοχής είναι πολύ συγκεκριμένη. Διαθέτει μεγάλα υπερμάρκετ και αν καταφέρεις να μπεις σε αυτά έχει αυτομάτως πιάσει το σύνολο της αγοράς”.
Το «dream team» των εξαγωγικών χωρών αποτελούν οι Τσεχία, Αγγλία, Φινλανδία, Κύπρος και Ρουμανία, με τον Χρήστο να υπογραμμίζει πως αν οι προσπάθειες στο Ντουμπάι αποδώσουν καρπούς, τότε οι πωλήσεις ενδέχεται να πιάσουν τα επίπεδα της ελληνικής αγοράς.
«Δυστυχώς οι Άραβες δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ελληνικά προϊόντα. Γνωρίζουν μόνο τη χύμα σταφίδα και τις ελιές. Δεν έχει ανοιχθεί ο δρόμος από μεγάλες ελληνικές εταιρείες».
Αξίζει να αναφερθεί πως η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εντάχθηκαν στο δίκτυο του «Ελλα-δικά μας», της ιδιωτικής, αυτοχρηματοδοτούμενης πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος, κινητοποιώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Το 2014 βραβεύθηκε δε από την Endeavor ως Top Job Creator του 2014, καθώς προχώρησε σε αύξηση κατά 200 άτομα του αριθμού των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με τους οποίους συνεργάζεται και κατά 8 άτομα το προσωπικό της εταιρείας.
«Μέχρι τώρα ο καθένας πάλευε μόνος του. Το θετικό στοιχείο που έχει προκύψει με τη δημιουργία του “Ελλα-δικά μας” είναι πως αρκετές εταιρείες συναντιούνται μεταξύ τους συχνά, ανταλλάσσουν απόψεις, “ρίχνουν” ιδέες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνεργασίες».
17valsamiko.jpg
  Σε εξέλιξη επενδυτικό project 2 εκατ. ευρώ
Όσο για τα άμεσα σχέδια της εταιρείας, ο Χρήστος αναφέρει πως η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο κάθε χρόνο να κυκλοφορούν στην αγορά 4-5 νέοι κωδικοί, ενώ ειδικό βάρος έχει πέσει στην υλοποίηση επενδυτικού project ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση της αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
«Οι προβλέψεις για την ελληνική αγορά είναι δύσκολες. Τα πράγματα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Εμείς έχουμε αποφασίσει σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία να περιορίσουμε την έκθεσή μας στην ελληνική αγορά, όχι με το να μειώσουμε τις πωλήσεις, αλλά με το να αυξήσουμε τις εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες».
Ο κ. Παπαδημητρίου δεν κρύβει πως τους πρώτους μήνες επιβολής των capital controls, η λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης επηρεάστηκε σημαντικά, ωστόσο τα πράγματα πλέον έχουν εξομαλυνθεί και η εταιρεία έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της. «Η αλήθεια είναι ότι μάθαμε να ζούμε με τα capital controls, αλλά πρέπει επιτέλους να αρθούν» τονίζει ο κ. Παπαδημητρίου.
Μέσα στον Αύγουστο ξεκίνησε η τοποθέτηση στην αγορά 2 νέων γεύσεων κρέμας βαλσαμικού , BBQ και Chili, ενώ το προσεχές διάστημα θα κυκλοφορήσει και μια νέα μουστάρδα με μέλι σε εύχρηστη συσκευασία squeeze.

*** Υπάρχουν και άλλοι που δε θα αποζημιωθούν από κανέναν… 
Οι πλημμυροπαθείς αργά ή γρήγορα, και από τη στιγμή που ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα αποζημιωθούν… Τώρα, για το αν η αποζημίωση που θα πάρουν θα ανέρχεται στο ύψος της καταστροφής, πολύ αμφιβάλλουμε, αλλά εδώ είμαστε και θα το παρακολουθούμε…
Υπάρχει, όμως, και κόσμος που δε θα αποζημιωθεί ποτέ και από κανέναν… Για παράδειγμα, όσοι από τους 200 περίπου που έπαθαν μεγάλες καταστροφές στα αυτοκίνητά τους… Αν δεν έχουν στην ιδιωτική τους ασφάλεια αποζημίωση για «φυσικές καταστροφές», τότε η οικονομική ζημία τους θα είναι τεράστια… Γιατί αρκετά είναι τα αυτοκίνητα που έπαθαν μεγάλες ζημιές και μερικά καταστράφηκαν ολοσχερώς...
Επίσης, υπάρχουν εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις που δούλευαν αναγκάστηκαν να κλείσουν για κάποιες ημέρες ή είναι ακόμα κλειστές, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να έχασαν και να χάνουν μεροκάματα…
Γι’ όλους αυτούς, άραγε, ποιος θα ενδιαφερθεί;   K. Γαζ.

*** Καλοκαιρινός ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 18/9/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Στις φλόγες αυτοκίνητο μετά από μετωπική σύγκρουση με αγροτικό όχημα στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες) 
 
Μια νεαρή γυναίκα κινδύνευσε στους Γαργαλιάνους όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μετά από μετωπική σύγκρουση με αγροτικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και η ίδια ήταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα και άνδρες της Π.Υ. Γαργαλιάνων, οι οποίοι απεγκλώβισαν τη γυναίκα και, παράλληλα, έσβησαν τη φωτιά. Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Η νεαρή γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της, στο οποίο επέβαινε άλλο ένα άτομο, στο νέο οδικό άξονα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, με κατεύθυνση προς τους Γαργαλιάνους. Στο σημείο της συμβολής του νέου δρόμου με το δρόμο που οδηγεί στην πόλη των Γαργαλιάνων, η νεαρή γυναίκα, εξαιτίας της έλλειψης σήμανσης και τους σκότους της νύχτας, αντί να κατευθυνθεί στη λωρίδα προς Γαργαλιάνους, προφανώς μπερδεύτηκε και, μπήκε με το αυτοκίνητό της στη λωρίδα εξόδου από την πόλη των Γαργαλιάνων. Εκείνη την ώρα στη λωρίδα αυτή κινούνταν αγροτικό όχημα. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο της νεαρής γυναίκας συγκρούστηκε μετωπικά με το αγροτικό όχημα. Από τη σφοδρή σύγκρουση το Ι.Χ. αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο κατάφερε και βγήκε από το αυτοκίνητο, όμως η γυναίκα είχε εγκλωβιστεί σε αυτό. Η άμεση επέμβαση της Π.Υ. Γαργαλιάνων ήταν σωτήρια, ενώ στο σημείο έσπευσε η Τροχαία Κυπαρισσίας και περιπολικά της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Φιλιατρών. Ο οδηγός του αγροτικού οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ η νεαρή γυναίκα διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Το συμβάν αυτό ήρθε να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα και τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν ιδίως κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες από την έλλειψη σήμανσης και φωτισμού στο σημείο εκείνο, που αποτελεί κομβικό σημείο του νέου οδικού άξονα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και πρέπει τάχιστα να βρεθεί μια λύση πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα στην άσφαλτο.

*** Έκρηξη με 29 τραυματίες στο Μανχάταν – Βρέθηκε δεύτερος μηχανισμός 
Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια, η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας, κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε ένας πιθανός δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από τα παράθυρά τους.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε περιοχή της Νέας Υόρκης που σφύζει από ζωή, στον 23ο Δρόμο μεταξύ της Έκτης και της Εβδόμης λεωφόρου, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη ενέργεια. Είπε πως το σημείο της έκρηξης ερευνάται ως σκηνή εγκλήματος.
Είπε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς μια «αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή» για την πόλη. «Δεν βλέπουμε μια διασύνδεση με την τρομοκρατία», πρόσθεσε.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα».
Πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται η αιτία.
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.
Το CNN μετέδωσε πως πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Υπόθεση με πλαστά χαρτονομίσματα στην Καλαμάτα ερευνά η Ασφάλεια 
Υπόθεση με διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ, ερευνά από χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η έρευνα των αστυνομικών αρχών είναι σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί πλαστά χαρτονομίσματα σε 3 καταστήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη.

***  Η αρμοδιότητα για τις λαϊκές περνάει στην περιφέρεια 
Στις περιφέρειες, αντί για τους δήμους, όπως προβλέπει ο ισχύων ν. 4264/2014, μεταφέρεται η αρμοδιότητα κατανομής και τοποθέτησης στις λαϊκές αγορές για τους παραγωγούς πωλητές.
Επιπλέον και η προκήρυξη κενών θέσεων για τους επαγγελματίες πωλητές περιέρχεται στην αρμοδιότητα των περιφερειών. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην πρόταση νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, που απέστειλε σε φορείς των πωλητών και της τοπικής αυτοδιοίκησης η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, έχοντας την ευθύνη σύνταξης του νέου νομοθετήματος, σημαντικά σημεία του οποίου δημοσιοποίησε, χθες, η εφημερίδα  «Ύπαιθρος Χώρα», σε ρεπορτάζ της Μελίνας Ζιάγκου.
Επαληθεύοντας προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο «η προκήρυξη και κατανομή των θέσεων θα γίνεται από τις περιφέρειες», με το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στην τελική του μορφή στο τέλος του μήνα, ορίζεται ότι οι περιφέρειες συγκεντρώνουν τις αιτήσεις για τοποθέτηση τόσο των παραγωγών όσο και των επαγγελματιών και κάνει την κατανομή με βάση το σύστημα μοριοδότησης. Διευκρινίζεται, δε, πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (δύο φορές τον χρόνο) για τους παραγωγούς εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από την περιφέρεια, η οποία «είναι δεσμευτική για τους δήμους».
Για τις επαγγελματικές θέσεις, αναφέρεται ότι η σχετική προκήρυξη θα εκδίδεται με απόφαση του περιφερειάρχη μετά από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι δήμοι θα ενημερώνουν τις περιφέρειες για τις κενές θέσεις επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στα όριά τους, καθώς και για τον αριθμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από πέντε ημέρες. Σημειώνεται ακόμη πως «δεν θα προκηρύσσονται νέες άδειες επαγγελματιών πωλητών, εφόσον εντός των ορίων της οικείας περιφέρειας υφίστανται αδειούχοι που δραστηριοποιούνται λιγότερο από πέντε ημέρες εβδομαδιαίως».
«Διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη στην αδειοδότηση και κατανομή των θέσεων», είναι η διακήρυξη της Γ.Γ. Εμπορίου.
Επιπλέον, «η περιφέρεια προκηρύσσει τις επαγγελματικές άδειες μόνο όταν εξασφαλίζεται ότι σε κάθε περιφερειακή ενότητα ή σε δύο όμορες ενότητες ο ενδιαφερόμενος δύναται να δραστηριοποιηθεί τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές», προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο επαγγελματίες θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.
  Σύστημα μοριοδότησης
Με μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, στα οποία εισάγεται και η παραβατικότητα για τους παραγωγούς πωλητές, θα γίνεται η τοποθέτηση στις λαϊκές αγορές, δηλαδή θα δίνεται το δικαίωμα επιλογής. Για τους επαγγελματίες, εισάγεται ως κριτήριο εκείνο του πραγματικού εισοδήματος, πέραν της ανεργίας που διατηρείται ως κοινωνικό κριτήριο.
Ειδικότερα, για τους παραγωγούς θα «βαθμολογούνται» η παλαιότητα της άδειας, η ηλικία του δικαιούχου, ο αριθμός των ειδών που πωλούν, η εντοπιότητα και η παραβατικότητα (όσο μικρότερη τόσο περισσότερα τα μόρια). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προκρίνονται όσοι έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα επιμέρους κριτήρια με αντίστροφη σειρά, ξεκινώντας η ιεράρχηση από την παραβατικότητα. Σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, διενεργείται κλήρωση. Το σύστημα μοριοδότησης για τους επαγγελματίες διατηρεί τα κοινωνικά κριτήρια, όπως ποσοστό αναπηρίας, πολύτεκνοι, γονείς με ανήλικα τέκνα με αναπηρία, Έλληνες Ρομά και άτομα απεξαρτημένα από ουσίες.
Εισάγεται για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας ως κριτήριο πρόκρισης το μικρότερο οικογενειακό εισόδημα με βάση το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα, και μόνο σε εκ νέου ισοβαθμία διενεργείται κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων. Ακόμη, εισάγονται κριτήρια μοριοδότησης για περιπτώσεις αιτημάτων βελτίωσης θέσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντιδιαστολή με τον προηγούμενο νόμο, στο νομοσχέδιο που προωθείται ενθαρρύνεται η συμμετοχή των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών στις λαϊκές αγορές. Όπως ορίζεται στη σχετική διάταξη «προτεραιότητα στην κατανομή θέσεων έχουν οι συνεταιρισμοί ομάδες παραγωγών έναντι των μεμονωμένων παραγωγών φυσικών προσώπων», για τους οποίους προβλέπονται αντίστοιχα κριτήρια μοριοδότησης.

***  Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου
Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής
Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου~ Πέφτουν οι τόνοι μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη.
Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι σχέσεις του ιδίου με την κυβέρνηση «δεν είχαν χαλάσει ποτέ», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου» από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε ερώτηση αν δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκοπιμότητα, ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε: «Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».
Σε ερώτηση τι του είπε επ' αυτού ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι δεν συζήτησε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό, αλλά «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».
Ο Γ.Στουρνάρας εξέφρασε την πλήρη του στήριξη στη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου. «Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της» είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της συζύγου του ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές» ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:
«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια -αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια- θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».
«Σε αυτό έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή μου» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν οι Financial Times στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας, o διοικητής της ΤτΕ είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.
Τράπεζα Αττικής: Στον εισαγγελέα το πόρισμα
 Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής και κάποια από αυτά και στον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:
«Υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη περίοδο. Αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη».
Κυβέρνηση: Καμία σκιά δεν υπάρχει
«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης.
«Όπως δήλωσε και ο διοικητής, καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.
«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ :
Έφυγε από την επίγεια ζωή ο συγχωριανός  μας ήρεμος και Αγαπητός στην  κοινωνία των Αρφαρών την 15/09/2016 και σε ηληκία 75 ετών ο Γεώργιος  Βασ.  Καρμοίρης .- Ας είναι αιωνία του η μνήμη και απάλαφρο το χωματάκι που τον σκεπάζι ! Θερμά Συλληπτήρια στους  δικούς του ανθρώπους .-
~**
*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Το τελευταίο «ευχαριστώ» του ΠΑΟ στον Δημήτρη Διαμαντίδη
Στο κατάμεστο ΟΑΚΑΤο τελευταίο «ευχαριστώ» του ΠΑΟ στον Δημήτρη Διαμαντίδη
~ Σε μία ατμόσφαιρα που δεν περιγράφεται με λέξεις, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πήρε το μικρόφωνο και αποχαιρέτησε όσους αγάπησε και όσους τον αγάπησαν στον Παναθηναϊκό. Στο κέντρο του ΟΑΚΑ, με σχηματισμένο από εφέ με λέιζερ κάτω από τα πόδια του το πράσινο τριφύλλι, ο τέως αρχηγός του Παναθηναϊκού έπρεπε να σταματά κάθε λίγες λέξεις, αφού η γεμάτη συγκίνηση φωνή του αναμειγνυόταν με τις ιαχές των φιλάθλων στις κερκίδες:


 
«Καλησπέρα σε όλους. Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις. Σας ευχαριστώ όλους για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν εδώ. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την τιμή που μου κάνει αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Τον κύριο Παύλο, τον κύριο Θανάση και τον Δημήτρη, και τον Κώστα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα σε αυτή την ομάδα. Τους προπονητές μου. Κάποιους τους αγαπώ πολύ. Μου έδειξαν το δρόμο. Ειδικά ο Κώστας Πιλαφίδης, τον ευχαριστώ και τον αγαπώ πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι πίσω από τις κάμερες. Σας αγαπώ πολύ. Σας ευχαριστώ», ήταν τα λόγια του 3D.
Αφού ο Δημήτρης Διαματίδης βραβεύτηκε από τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο και έβγαλε τις… τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ο νυν ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος στάθηκε απέναντι από τον Καστοριανό «θρύλο» και παίρνοντας από το μικρόφωνο είπε:
«Την τελευταία 20ετία έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό. Εχουμε πανηγυρίσει Κύπελλα, πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά. Αυτά που όμως αντιπροσωπεύουν τόσο καλά το σύλλογο είναι οι αλήθεια και οι αξίες μας. Κυρίως κάποια πρόσωπα που μεγαλώνουν Παναθηναϊκούς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένα τέτοιο πρόσωπο που μεγάλωσε Παναθηναϊκούς».
Πριν την είσοδο του Διαμαντίδη, το παρκέ είχε μετατραπεί σε οθόνη, όπου επάνω του η ΚΑΕ πρόβαλε σε βίντεο τις μεγαλύτερες στιγμές του μεγαλύτερου παίκτη της στη σύγχρονη ιστορία. Ένας παίκτης που ξεπέρασε το… πράσινο του Παναθηναϊκού που χώρεσε στο μπλε της Ελλάδας, με τη φωνή του Βασίλη Σκουντή να ακούγεται από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ «Βάλτο αγόρι μου», από το αξέχαστο και ιστορικό τρίποντο του Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, μία ημέρα πριν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της εθνικής ανδρών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ η φανέλα με το Νο13
Το... άστρο του Διαμαντίδη έδειξε το δρόμο προς τα τρία από τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ετσι, από τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, η πράσινη φανέλα με το Νο 13 πήρε τη θέση που της ανήκει, στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ, δίπλα στα έξι ευρωπαϊκά λάβαρα, ισάριθμα των ευρωπαϊκών τίτλων των «πρασίνων». Δίπλα στο Νο 4, τη φανέλα του προηγούμενου αρχηγού του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη.
Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο «Μήτσος» σηκώθηκε από τον πάγκο για να μπει στο παρκέ. Μαζί του σηκώθηκε... όλο το ΟΑΚΑ! Με κομμένη την ανάσα, τα μάτια καρφωμένα στη φανέλα με το Νο 13. Κι εκείνος, μετά τo 38-48 από τον Μίλος Τεόντοσιτς, έβγαλε πάσα στον Νίκολς, ο τελευταίος κέρδισε φάουλ και με 1/2 βολες μείωσε σε 39-48.
Η ΚΑΕ τα είχε ετοιμάσει όλα για τη μεγάλη στιγμή που θα αποσυρόταν η φανέλα του 3D. Τίποτα δεν είχε μείνει στην τύχη. Ο χρόνος κύλησε και... πάγωσε με εναπομείναντα χρόνο επίθεσης... 13'', αλλά και 13'' πριν τη λήξη του ά μέρους, τη λήξη... της εποχής Διαμαντίδη.
Το πράσινο περίγραμμα της φανέλας με το Νο 13 εμφανίστηκε με λέιζερ στις κερκίδες και άρχισε να κινείται περιμετρικά, πάνω στα συγκινημένα πρόσωπα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού μέχρι να αρχίσει να κατεβαίνει προς το παρκέ.
Και τότε τα φώτα στράφηκαν προς τη φυσούνα, εκεί όπου η αληθινή φανέλα με το Νο 13 ξεκίνησε το ταξίδι της από... χαμηλά, το παρκέ του ΟΑΚΑ και αργά ανέβηκε στην οροφή όπου θα παραμένει μέσα στο χρόνο για να θυμίζει αυτόν τον μεγάλο αθλητή.
Ο αγώνας ξανάρχισε, ο Διαμαντίδης στάθηκε έξω από τη γραμμή του τριπόντου στα 2΄΄, αν και είχε πατήσει σταθερά, η μπάλα του γλίστρησε πίσω... η συγκίνηση ήταν μεγάλη και η συγκέντρωση αδύνατη. Αλλά ποιος νοιαζόταν... ;
Στο μεταξύ, ο βραβευμένος με γκράμι καλύτερου ριμίξ Νεοϋορκέζος DJ Dennis Ferrer είχε πάρει θέση στα decks στρώνοντας το μουσικό χαλί για τον… Βασιλιά του ΟΑΚΑ! Μέσα σε φλόγες, λέιζερ και το τραγούδι των «πράσινων» φιλάθλων, ο Διαμαντίδης… έφυγε όπως του έπρεπε!
«Θα μου μείνει... το χειροκρότημα του κόσμου»  
Ο Διαμαντίδης απόλαυσε κάθε λεπτό, με τα φώτα όλα στραμμένα πάνω του, σε μία ημέρα «γιορτή» αφιερωμένη σε αυτόν. «Αγωνίστηκα απόψε αυτά τα δύο λεπτά. θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, απλά όχι επαγγελματικά,» ήταν τα πρώτα λόγια του στις κάμερες κι ενώ ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας προς τιμή του ήταν ακόμη σε εξέλιξη.
Η μπάλα όμως στο τελευταίο τρίποντο που επιχείρησε του είχε γλιστρήσει, 2'' πριν το ημίχρονο: «Και αυτό μέσα στο πρόγραμμα», είπε χαμογελώντας. Μετά από τόσες δηλώσεις, συνεντεύξεις Τύπου και έκθεση στη δημοσιότητα, το τρακ τον... συντρόφευε ακόμη και σε αυτή την τελευταία δήλωσή του στο ΟΑΚΑ:
«Όλη η εκδήλωση προς τιμή μου ήταν ιδιαίτερη. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που έδειξε την αγάπη του προς το πρόσωπό μου. Πέρασα πολύ όμορφα. Ηταν κάτι που δεν το φανταζόμουν», παραδέχτηκε για τη μοναδική γιορτή που προετοίμασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Διαμαντίδης συνέχισε: «Εκεί που αρχίζεις και συνειδητοποιείς τι γίνεται... είναι όταν πρωτομπήκα μέσα στο ΟΑΚΑ, απόψε. Τα χειροκρότημα του κόσμου, αυτό για μένα ήταν κάτι σημαντικό».
Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει; «Εγώ έπαιζα μπάσκετ. Δεν σκεφτόμουν τι κάνω ή τι έχω κάνει. Με ένοιαζε η ομάδα, πως θα νικήσουμε τον αντίπαλο, που παίζαμε, με ενδιαφέρε μόνο τι ήθελε να πετύχει η ομάδα. Αν κάτσεις και δεις τι πράγματα έκανες μετά, τότε θα θυμάσαι».
Πότε συνειδητοποίησε ότι τελείωσε η επαγγελματική καριέρα του ως αθλητής; «Δεν σκέφτηκα απόψε ότι τελειώνει. Το σκέφτηκα την τελευταία ημέρα τον Ιούνιο. Μετά μεσολάβησε το καλοκαίρι. Σήμερα είναι μία γιορτή».
Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Βατούτιν, λίγα λεπτά πριν είχε δηλώσει πως έμεινε έκπληκτος με όσα είχε προετοιμάσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον Διαμαντίδη: «Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν το περίμενα. Ευχή μου είναι να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες».
Και τώρα τι; Θα ασχοληθεί με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν μπορώ να σας πω τώρα κάτι σίγουρα. Θέλω να είμαι κοντά στο μπάσκετ. Με ενδιαφέρει να πω έστω και μια κουβέντα σε κάποιο παιδί».
Και τα απογεύματα χωρίς προπονήσεις... πως είναι για τον Δημήτρη Διαμαντίδη; «Χωρίς άγχος.Και με αρκετή ώρα με τα παιδιά μου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Υποκλίθηκε» σε Διαμαντίδη και Παναθηναϊκό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
~** Φιλικό τουρνουά : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ 80-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 39-48, 63-63, 80-73
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 8, Νίκολς 9 (2), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 8 (6ασ., 4κλ.), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 9 (1), Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 18(3), Ν. Καλάθης 14 (2)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ(Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 5 (1), Ογκουστιν 18, Μαλέικο, Φριτζόν 8 (1), Τζάκσον 5, Στρατατέλεφ, Λαζάρεφ 6, Χίγκινς 6, Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 6, Βόστρικοφ
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
«Επάγγελμα» ΑΕΚ στη Βέροια, 2x2 για Πανιώνιο, Πλατανιά
ΣΑΒΒΑΤΟ Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2
(5΄ Σοτζαέϊ, 16΄ Ροσβάνης) 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2
(18΄,26΄ Μανούσος, 34΄ Γ.Γιακουμάκης - 38΄ Καραχάλιος, 72΄ Π. Γιακουμάκης)
Βέροια-ΑΕΚ 0-2
(19΄ Μπακασέτας, 87΄ Βάργκας)
ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναιτωλικός
18:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-ΑΕΛ
20:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ολυμπιακός
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
«Επαγγελματική» νίκη για την ΑΕΚ στη Βέροια
*** ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ  0-2  .- ^
Τα  γκόλ : με σκόρερ τους Μπακασέτα (19΄), Βάργκας (87΄).
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνας)
Κίτρινες κάρτες: Ναβαλόφσκι - Βάργκας
ΒΕΡΟΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ναβαλόφσκι (81΄ Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46΄ Κάλβο), Σισίνιο, Άρτσε (71΄ Μίλιεβιτς), Καπετάνος.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (81΄ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μπακασέτας, Πατίτο (64΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Αλμέιδα (41΄ λ.τρ. Βάργκας).
 * Τραυματίας στη μέση αποχώρησε ο Ούγκο Αλμέιδα. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί αύριο.
* Εκτός 18άδας άφησε ο Κετσπάγια τους Κολοβέτσιο, Ντίας, Τζανετόπουλο.
Άνετα το 2Χ2 ο Πανιώνιος, 2-0 την Ξάνθη
***  ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2 .- ^
Τα γκόλ : Τα τέρματα των «κυανέρυθρων»,σημείωσαν οι Σοτζέι (5΄) και Ρισβάνης (16΄).
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες κάρτες: Παπαγεωργίου, Νιέτο - Κόρμπος, Ρισβάνης, Σοτζέι
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (57΄ Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46΄ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (74΄ Καμαρά), Νιέτο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Κόρμπος, Φούντας (65΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (83΄ Ενγκόγκ), Γκιοατά, Αντωνιάδης, Σιώπης, Μπεν (90΄ Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Σοτζέι.
Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο Πλατανιάς για να «καθαρίσει» τον Λεβαδειακό
*** ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-2 .- ^
Τα  γκόλ : με το Μανούσο να σκοράρει δύο φορές (18΄,25΄) και τον Γιώργο Γιακουμάκη να βρίσκει ξανά δίχτυα (34΄). Για τους Βοιωτούς μείωσε στο 38΄ ο Καραχάλιος, ενώ στον 72΄ ο Πέτρος Γιακουμάκης δαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης
 Κίτρινες: Μουνάφο, Μανούσος, Γ.Γιακουμάκης - Τριποτσέρης
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς (82΄ Ντεβεσα), Γκνιάτιτς, Μενδρινός (70΄ Τσουράκης), Μανούσος (90΄+2 Στάθης), Μουνάφο, Γ. Γιακουμάκης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ.Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης (56΄ Μαχαίρας), Ουόν, Μεντί, Καραχάλιος (63΄ Καλτσάς), Π. Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί, Ζεζίνιο, Βασιλείου (46΄ Τόνι Σίλβα).

***  Ο πίνακας των μεταλλίων των Παραολυμπιακών του Ρίο
Στην 22η θέση η Ελλάδα μετά από 8 ημέρες στο Ρίο, συνεχίζεται το πάρτι της Κίνας
Ολοκληρώθηκε η 8η ημέρα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο και η Ελλάδα συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία. Με 5 χρυσά και 12 μετάλλια στο σύνολο, η χώρα μας είναι στην 22η θέση της κατάταξης, ενώ έχει ακόμα ένα εξασφαλισμένο, με τον Πολυχρονίδη αύριο να είναι στον τελικό στα Μπότσια.
Κατά τα άλλα, απόλυτη κυρίαρχος εξακολουθεί να είναι η Κίνα (191), η οποία έχει σχεδόν τα διπλά μετάλλια από την δεύτερη Μεγάλη Βρετανία (108). Ουκρανία με 92, ΗΠΑ με 89 και Αυστραλία με 60 συμπληρώνουν την πρώτη 5αδα, με  









***  Οι Έλληνες Παρά-ολυμπιονίκες του Ρίο (pics)
ΤΑ 12 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2016
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ελληνική συγκομιδή και τις στιγμές συγκίνησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι οποίοι ολοκληρώνονται με τους αθλητές μας να έχουν πανηγυρίσει 12 μετάλλια! 
Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο (pics)
~ Η αρχή έγινε από την 1η κιόλας ημέρα των Παραολυμπιακών στο Ρίο, όταν ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαίρα F32, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην τρίτη, την πέμπτη και την έκτη του προσπάθεια για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου! Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Δημήτρης Ζησίδης, ο οποίος έχασε την τελευταία στιγμή το ασημένιο μετάλλιο, όμως κρέμασε στον λαιμό του το χάλκινο με την προσπάθεια που έφτασε στα 9 μέτρα και 24 εκατοστά.Η συνέχεια δόθηκε με τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό, με βολή που έφτασε στα 29,45μ. και αποτέλεσε ρεκόρ αγώνων για να κάνει ακόμα πιο σημαντική και σπουδαία την επίδοση του Έλληνα Παραολυμπιονίκη! Η προσπάθεια του Στεφανουδάκη δεν είχε... αντίπαλο και η κορυφή ήρθε με σχετική άνεση.


Ο Έλληνας Πρωταθλητής, Δημήτρης Μπακοχρήστος ήταν εκείνος χάρη στον οποίο έγινε το... καρέ για την Ελλάδα στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου, που ήταν χάλκινο! Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, κατάφερε να σηκώσει στην πρώτη του προσπάθεια τα 162 κιλά κι έτσι βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.
Στο βάθρο ανέβηκε στο Ρίο και ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία F20! Με τη σφαίρα να προσγειώνεται στα 16,7μ. στην τρίτη φορά που επιχείρησε τη βολή, πήρε το ασημένιο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στη Ντόχα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως βελτίωσε δύο φορές το δικό του ρεκόρ Ευρώπης, το οποίο διατηρούταν από τον Ιούλιο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στα 15,68μ.


Η συνέχεια δόθηκε με την Δήμητρα Κοροκίδα που με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα και 28 εκατοστά έγινε κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους φετινούς Αγώνες στη σφαίρα κατηγορίας F53, με τις βολές τις να φτάνουν σε κάθε προσπάθεια στα 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.
Στο μπότσια, στην ομάδα ζευγαριών BC3, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε και πάλι επάξια από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα, αφού στον μικρό τελικό ήρθε άνετη επικράτηση με το 8-1 επί της Σιγκαπούρης. Η ελληνική τριπλέτα είχε καταφέρει και το 2012 να πάρει μετάλλιο στο Λονδίνο, όμως τότε ήταν το χρυσό της κορυφής στο σχετικό αγώνισμα!
Ακόμα ένας που πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία, ήταν ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη κατηγορίας Β' στην ξιφασκία!
Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Πολωνού Γκρέγκορζ Πλούτα, βρέθηκε στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Ουκρανό, Άντον Ντάτσκο και παρά το γεγονός πως ηττήθηκε 15-7, ο Έλληνας οπλομάχος έγραψε τη δική του ιστορία με ασημένιο στο Ρίο!



Ο Σάκης Κωνσταντινίδης ήταν εκείνος που έδωσε συνέχεια ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στον τελικό της κορίνας F32, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και μάλιστα, έχασε την κορυφή και το χρυσό μόλις για 22 εκατοστά...
Η καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 33 μέτρα 69 εκατοστά. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο στη Βραζιλία, για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στην δισκοβολία, αφού στην πρεμιέρα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε στην κορυφή της σφαίρας κατηγορίας F32.

Την ίδια μέρα, ο Γίγαντας, Παύλος Μάμαλος, πήρε το ... 10ο το καλό μετάλλιο, αφού έγινε χρυσός στην άρση βαρών σε πάγκο, σηκώνοντας 238 κιλά στην κατηγορία των 107 κιλών! Η ιστορία του, συγκλόνισε άπαντες με τα όσα δεινά πέρασε από παιδί στο σχολείο έπειτα από την άσχημη εξέλιξη στη ζωή του που τον άφησε σε αναπηρικό αμαξίδιο, όμως αυτός ο «Άτλας» έδειξε τεράστια ψυχή και δύναμη...

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, μόλις στα 17 του χρόνια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα της κατηγορίας S9, πετυχαίνοντας μάλιστα και Παραολυμπιακό ρεκόρ, τερματίζοντας σε 59,27!
Παρότι μετά το πρώτο πενηντάρι ήταν δεύτερος, ο Μιχαλεντζάκης ανέβασε στροφές στο τέλος και κατάφερε να πάρει την πρωτιά και το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στους Αγώνες του Ρίο.

Το ασημένιο μετάλλιο πανηγύρισε φέτος στο Ρίο και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, στα μπότσια!
Ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό 8-1 από τον Κορεάτη, Χο Βον Γεόνγκ και έτσι κατέλαβε το δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο Πόντιος αθλητής, πολεμάει καθημερινά με την ακινησία και μετράει πλέον τέσσερα μετάλλια, καθώς είχε πάρει το ασημένιο το 2008 στο Πεκίνο στα ατομικά BC3, πρώτος το 2012 στο Λονδίνο στα ζευγάρια BC3, τρίτος στο Ρίο στα ζευγάρια BC3 και δεύτερος στο ατομικό!


*** ~** Στη 4η  φάση :17/09/2016  και  18/09/2016 :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΦΑΡΑΙ 4-1 .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ 0-3
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ 7-0
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0 -1  στην παράταση .-

***  Πρώτα πρόστιμα της σεζόν σε πέντε ΠΑΕ
Από τον Αθλητικό ΔικαστήΠρώτα πρόστιμα της σεζόν σε πέντε ΠΑΕ
~ Τα πρώτα πρόστιμα της νέας σεζόν στη Σούπερ Λιγκ είναι γεγονός και πέντε ομάδες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στο ταμείο τους, πληρώνοντας τη συμπεριφορά των οπαδών τους οι τρεις, συν τα υβριστικά συνθήματά τους οι άλλες δύο.
Ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας επέβαλε πρόστιμο στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να πληρώνουν τα περισσότερα και την ομάδα της Νέας Σμύρνης τα λιγότερα.
Αναλυτικά:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:
A) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 11/9/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 11/9/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2247/16/1766015 από 12/9/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 11/9/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 11/9/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1003/2/44/1/2-λ΄ από 13/9/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: « Βάσει των αναφερομένων στο από 10/9/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 10/9/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2032/16/1763507 από 12/9/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: « Βάσει των αναφερομένων στο από 11/9/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 11/9/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/16/767100 από 12/9/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων διακοσίων πενήντα ευρώ.
Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 10/9/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 10/9/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1003/2/1/5-κγ΄ από 09/9/2016 Απόφαση της Αστυνομίας και σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ   4-0 , (1-0) .- ^
 Τα  γκόλ : 38' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Ο  Μπέργκ , 54' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο Λούντ , 76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο  Μπέργκ , 88' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο Λέτο .-
Κάρτες : 22' ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣ έπιασε μπάλα εκτός περιοχής .-51' Κίτρινη κάρτα στον Κουλιμπαλί , Από μία κίτρινη κάρτα σε Μπέριο και Μολέδο για αψιμαχία που είχαν , .
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σπύρος Σελιμός με βοηθούς τους Αλεξέα και Φραγκιαδάκη.
Αλλαγές :25' Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Περιστερίδης μπαίνει στο ματς και παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Μαμπουλού να... θυσιάζεται. 34' Αναμενόμενη αλλαγή για τον ΠΑΟ. Έξω ο Ιβανόφ, μέσα ο Βιγιαφάνιες.  , 57' Αλλαγή για τους πράσινους. Έξω ο σκόρερ Λουντ, μέσα ο Εμποκού. , 61' Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΣ. Μπαίνει ο Ζαΐρο, βγαίνει ο Κούτρης. , 78' Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Αποθέωση για τον Σουηδό, ο οποίος αφήνει τη θέση του στον Ρινάλντι. ,
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μπεργκ, Ζέκα, Λέτο, Λουντ, Χουλτ, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, .
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος, Τζημόπουλος, Κόντε, Ακόστα, ΝΑδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπουλού, .
Στον πράσινο πάγκο: Ο. Βλαχοδήμος, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Μέστο, Γουακάσο, Εμποκού .-
Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ζαΐρο, Δώνης, Κούτρης, Ίγκορ .-


*** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-2 ,  (0-1) .-^
Τα  γκόλ :12' ΓΚΟΛ ο Παναιτωλικός!  ο Μιγκέλ Ροντρίγκες , Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περόνε στο 5΄, όμως ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 51΄ και ο Ιντέγε στο 75΄ χάρισαν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».
Κάρτες:21' Κίτρινη κάρτα στον Τομανέ.,
 Διαιτητής είναι ο Γιώργος Κύζας από το σύνδεσμο Δράμας.Βοηθοί του οι Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου) και τέταρτος ο Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας).
Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Μπάγκα, Μπίτολο, Ζησόπουλος, Ούμπιδες, Γροντής, Μπρίτο, Τόνσο, Λε Ταλέκ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Ν. Παπαδόπουλος, Ντιγκινί, Δ. Παπαδόπουλος, Κεϊτά, Κοντοές, Βασιλείου, Λημνιός
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα, Ουάρντα, Κλέσιο, Τομανέ.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Κρ. Περέιρα, Κουτρομάνος, Μουνιός, Χαντάκιας, Ρότσα, Λεντέσμα, Μαρκόβσκι.
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Κίτρινες: Ρούσσος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς - Ντομίνγκες, Μάρτινς
 Κόκκινη: Ιντζόγλου (90΄-δεύτερη κίτρινη)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62΄ Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (67΄ Λουκίνας), Περόνε (79΄ Μπαρέτας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (27΄ Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73΄ Ιντέγε), Πάντο (46΄ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

*** ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ  2-0  , (2-0) .-^
Τα  γκόλ :ΓΚΟΛ για την Κέρκυρα, 1-0 την ΑΕΛ. Ο Ντουαλά  , 39' ΓΚΟΛ για την Κέρκυρα, 2-0!  ο Επστάιν ,
Κάρτες:14' Κίτρινη στον Σιόντη για σκληρό μαρκάρισμα.
Αλλαγές :
Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας. Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Αϊχάν Χούσκογλου 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ντουαλά, Βενέτης, Ζορμπάς, Γκόμες, Γεωργίου, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ
ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Αντόνι, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Αραμπατζής, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Νίκιτς, Κοντός, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ξενοδόχοβ, Γκόλιας, Κουτσιανικούλης, Κάπος, Πολ, Μονιάκης, Λυμπερόπουλος

 *** ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1-0  , (1-0) .-
 Τα γκόλ : 5' ΓΚΟΛ για τον Ηρακλή, 1-0! το σκορ με τον Περόνε! .-
Κάρτες :
Αλλαγές :
Τα γκόλ : 5΄ Περέϊρα
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος, Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου, Περόνε.
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες, Πάντο, Σεμπά, Καρντόσο.
Στον πάγκο του «Γηραιού» κάθονται οι: Περνίς, Αμαραντίδης, Τσότρας, Μπλέτσας, Πασάς, Μπαρέτας, Λουκίνας.
Αναπληρωματικοί για τον Ολυμπιακό οι: Λεάλι, Ρέτσος, Ρομαό, Καμπιάσο, Μάριν, Ελιουνούσι, Ιντέγε.
Την αναμέτρηση, να σημειώσουμε, θα διευθύνει ο Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών. Βοηθοί του οι Εμμανουήλ Βλάσσης και Εμμανουήλ Καλφάκης, ενώ τέταρτος διαιτητής είναι Ευάγγελος Κιοτζένης. .
οι 11 που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο για το ματς κόντρα στον Ηρακλή (20:30) στο Καυτανζόγλειο σε σχήμα 4-2-3-1: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Ντομίνγκες, Πάρντο, Σεμπά, Καρντόσο.

***
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  

~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~
 
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4970  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3095 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3099  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 164     βίντεο   .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: