ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016 :
~
ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝΟΥ  
Ο Θεός βοά προς ημάς τέκνα Αυτού γενέσθαι, ημείς δε γινόμεθα υιοί σκότους. Δια βραχύ μέλι τους όλους αιώνας αλλάσσομεν. Δια μικράν ηδονήν καν τε τρυφής, καν τε δόξης της Βασιλείας του Θεού παραιτούμεθα και εκπίπτομεν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Μονή Αγίας Πελαγίας Τήνου  
Στην Αγία Πελαγία ΤΗΝΟΥ
~ 28 Αυγούστου
Μαρτύρων Δάμωνος πρεσβυτέρου, Διομήδους και Λαυρεντίου. Μαρτύρων Εζεκίου του δικαίου βασιλέως (1). Οσίου Μωϋσέως του Αιθίοπος (†δ΄αι.).
(1)Ο δίκαιος Βασιλιά Εζεκίας, ήταν γιος του αποστάτη βασιλιά του Ιούδα Αχάζ, που υποστήριζε με μεγάλη θέρμη τα είδωλα. Ο Εζεκίας όμως, ακολούθησε εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον πατέρα του. Καταπολέμησε την ειδωλολατρία, έδωσε στην γιορτή του Ιουδαϊκού Πάσχα περισσότερη μεγαλοπρέπεια και υποστήριξε με το προσωπικό του παράδειγμα αλλά και το βασιλικό του κύρος τον αληθινό Θεό. Αλλά και ο Θεός τον υποστήριξε ανάλογα. Ο Εζεκίας λοιπόν όχι μόνο κατόρθωσε να νικήσει τούς Φιλισταίους, αλλά ξέφυγε και από τον ζυγό των Ασσυρίων, κατατροπώνοντας τον Βασιλιά τους, Σεναχερείμ. Οι σύμβουλοι του Εζεκία ήταν οι προφήτες Ησαΐας και Μιχαίας. Ακόμα υποστήριξε πολύ την γεωργία και το εμπόριο, οχύρωσε την Ιερουσαλήμ και στόλισε τον ναό της πόλης. Πέθανε το 696 και τάφηκε με μεγάλη πομπή, στον υψηλότερο τάφο των υιών του Δαυίδ. Υπήρξε ένας από τούς καλύτερους βασιλείς του Ιούδα.
~
Σήμερα 28/08/2016 εορτάζουν:
Όσιος Μωυσής ο Αιθίοπας, Άγιοι Διομήδης και Λαυρέντιος

~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Τῶν παθῶν καταλείψας Πάτερ τὴν Αἴγυπτον, τῶν ἀρετῶν ἐν τῷ ὄρει ἀνῆλθες πίστει θερμή, τὸν Σταυρὸν τὸν τοῦ Χριστοῦ ἄρας ἐπ' ὤμων σου, καὶ δοξασθεῖς περιφανῶς τύπος ὤφθης Μοναστῶν, Μωσῆ Πατέρων ἀκρότης, μεθ' ὧν ἀπαύστως δυσώπει ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Μωυσέως του Αιθίοπος - 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/JVafmLSLkRo  .-


~
Προφήτιδα Άννα θυγατέρα του Φανουήλ Σύναξη των τριών Αγίων της Υπάτης Δίκαιος Εζεκίας ο Βασιλιάς Σύναξη των Αγίων πατέρων των Σπηλαίων του Κιέβου Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων Όσιος Μωυσής ο Αιθίοπας

***

***  Βίντεο από εκδρομή Άνδρο-Τήνο 26 και 27 Αυγούστου 2016 :
1~** Άνδρος  26/08/ 2016  στο λιμάνι
: https://youtu.be/uGc43SObpkk .-
~** Άνδρος  αφήνοντας το λιμάνι 26/08/2016:
https://youtu.be/4xJQvS237SI .-
~** Απογείωσης αεροπλάνου στο Ελευθέριος Βενιζέλος Αθήνα 27/08/2016: : https://youtu.be/iGyDF-0BPiY .-
~**KALAMATA 25/08/2016 :
  https://youtu.be/dRTNGwKYqm8 .-
5~** Βώλαξ  Τήνου  διαδρομές 26/08/2016 :
https://youtu.be/KedBwwQzxhE .-
~**Μονή Αγίας Πελαγίας Τήνος 26/08/2016:
 https://youtu.be/LtD-bfXeDdQ .-
~Στο λιμάνι της Τήνου για αναχώρηση  27/08/2016:
 https://youtu.be/asjbbPgDiqQ .-
~Στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο 26/08/2016:
~ΤΗΝΟΣ το λιμάνι  27/08/ 2016  :
https://youtu.be/Oxu4QSGuzi0 .-
10~Στους δρόμους της Τήνου  26/08/2016:
https://youtu.be/VNkDJx9-a5k .-
~** ΑΝΔΡΟΣ  Λιμάνι από πλοίο 26-08-2016 ΑΝΔΡΟΣ Λιμάνι από πλοίο 26 08 2016 P1100360 :
 https://youtu.be/pLt0JcReL-8 .-
~** ΑΝΔΡΟΣ νησί από πλοίο 26/ 08/2016 :
 https://youtu.be/iHAJO3uGWbU .-
~**    ΒΩΛΑΚΑΣ Τήνου διαδρομή στο χωριό αφήγηση  26-08-2016: https://youtu.be/1q_FXPcN6is .-
~**Ευαγγελίστρια Τήνου Ι Προσκύνημα Θ.Λ.   27/08/2016:
15~**Ι Μ  Αγίας Πελαγίας Τήνου  26/08/2016 :
 https://youtu.be/dIKnnMrlaZ8 .-
 ~** Ι Ν  Παναγίας Τήνου  προσκύνημα  27/08/2016 :
https://youtu.be/oyzfQpd7Ivc .-
~ Λιμάνι Άνδρου  26/08/2016 :
https://youtu.be/FNmZ08yqS2s   .-
~ Λιμάνι ΤΗΝΟΥ τα πλοία  27/08/2016:
 https://youtu.be/FRBZLHacNr8 .-
~ Νησί Τήνος διαδρομές χωριά αφήγηση 26/08/2016:
20~ Παναγία Τήνου Θ  Λειτουργία Ι  Ευαγγέλιο  27/08/2016:
~ ΠΥΡΓΟΣ χωριό Τήνου  26/08/2016:
 https://youtu.be/nG50P-5nNEY .-

*** Το σμίλευμα της πέτρας γοήτευσε χιλιάδες επισκέπτες (φωτογραφίες)
Αυλαία για το 3ο ανοικτό εργαστήριο γλυπτικής
  Χθες ήταν η βραδιά των επισήμων, με την τελετή λήξης του 3ου Ανοικτού Εργαστηρίου Γλυπτικής νότια του Πανελληνίου, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καλαμάτας. Παράλληλα,  παρουσιάστηκαν στο χώρο και τα έργα που δημιουργήθηκαν.
27GLIPTIKI-5.JPG
Εμείς βρεθήκαμε εκεί το πρωί, όταν ακόμα ακούγονταν από απόσταση οι ήχοι από το σμίλευμα της πέτρας. Μιλήσαμε με το γλύπτη Γιάννη Γκούζο, υπεύθυνο της καλλιτεχνικής εκδήλωσης, για την ανταπόκριση που είχε όλο αυτό το διάστημα το εργαστήριο.
Σχολίασε, λοιπόν, με ενθουσιασμό ότι αυτό που έγινε φέτος ήταν μοναδικό: "Καθημερινά επισκέπτονταν το χώρο μας πάνω από 500 άτομα, ενώ τα 3.000 διαφημιστικά φυλλάδια που είχαμε τυπώσει εξαφανίστηκαν. Η ανταπόκριση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, ήταν μοναδική. Χιλιάδες φωτογραφίες “σκόρπισαν” σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Μάλιστα, με την παρουσίαση και έργων κεραμικής το εργαστήριο απέκτησε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα».
27GLIPTIKI-1.JPG
Επίσης, ο δημιουργός του Νέδοντα μάς επισήμανε ότι το άγαλμα που δημιούργησε προς τιμήν του ποταμού θα τοποθετηθεί, τελικά, στο ύψος της γέφυρας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Στη συνέχεια, πλησιάσαμε τους άλλους δημιουργούς. Ο Μανώλης είναι εκπαιδευτικός στην Καλαμάτα και η ενασχόλησή του με τη Γλυπτική ξεκίνησε τυχαία. Ένα απόγευμα περνούσε από το "Καλλιτεχνικό Στέκι", του άρεσε και είπε να δοκιμάσει. Από τότε δεν μπορεί να ξεφύγει. Σκάλιζε την προτομή του Επίκουρου, κι όταν τον ρωτήσαμε «γιατί», μας είπε: «Ζούμε, σε κάθε περίπτωση, σε μια δύσκολη εποχή, είναι φυσικό να ψάχνουμε στο παρελθόν προκειμένου να αντλήσουμε δύναμη».
27GLIPTIKI-2.JPG
Απέναντι υπάρχει μια δημιουργία με κρίκους. Με αυτόν τον τρόπο η καλλιτέχνις αποτυπώνει τις εικόνες της από το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η Ευσταθία αποτυπώνει τον Αλέξανδρο και τον περίφημο «Γόρδιο Δεσμό». Όπως μας ενημέρωσε, πέρα από τα όσα επικαλείται ο λαϊκός μύθος, τόσο ο Αρριανός όσο και ο Πλούταρχος, επικαλούμενοι τον Αριστόβουλο, αναφέρουν πως ο Γόρδιος Δεσμός λύθηκε!
Ανέφερε, επίσης, ότι ο Αλέξανδρος δε θα πρέπει να χαρακτηρίζεται μόνο ως μέγας στρατηλάτης, αφού μεγάλη του αγάπη ήταν η Φιλοσοφία. Η φράση «ό,τι δεν μπορεί να λυθεί, μπορεί να κοπεί» είναι, βέβαια, η πιο δημοφιλής, αλλά η  εκδοχή του Αριστόβουλου που συμμετείχε στην εκστρατεία του Αλεξάνδρου, έζησε από κοντά τα γεγονότα και υπήρξε πιθανώς αυτόπτης μάρτυρας, υποστηρίζει πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκοψε το δεσμό του ζυγού της άμαξας του βασιλιά Γορδίου με το ξίφος του, αλλά αφαίρεσε το μεγάλο ξύλινο καρφί που τον συγκρατούσε κι έλυσε το δεσμό, αφαιρώντας τον πείρο από το τιμόνι του άρματος.
Σε κάθε περίπτωση, και με όποιον τρόπο κι αν τον έλυσε, ο συμβολισμός και το μήνυμα είναι το ίδιο. Ο γόρδιος δεσμός συμβολίζει καθετί που είναι δύσκολο και δυσεπίλυτο, κάθε πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική, είτε στην πολιτική ζωή.
Η Μαρία, συντηρήτρια Έργων Τέχνης, αποφάσισε να σμιλέψει την πέτρα φτιάχνοντας ένα πουλί. Τέλος, η Νάντια, ούσα ζωγράφος, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στη Γλυπτική και, όπως μας είπε, έχει ξετρελαθεί. Στο εργαστήριο συμμετέχει με δύο δημιουργίες: έναν άγγελο και την... ψυχή ενός λιτού γυμνού γυναικείου σώματος.
27GLIPTIKI-4.JPG
Υπενθυμίζεται πως το Καλλιτεχνικό Στέκι διοργάνωσε το 3ο Ανοικτό Εργαστήρι Γλυπτικής υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με τη στήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο αλσύλλιο νότια του Πανελληνίου, με έναρξη στις 22 Ιουλίου.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ξεκίνησε η 4η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες & βίντεο)
 
 
 
 
Η δημοτική φιλαρμονική Καλαμάτας, σήμανε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου την έναρξη της 4ης Λευκής Νύχτας στην Καλαμάτα… Τα εμπορικά καταστήματα ,με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, είναι ανοιχτά και περιμένουν να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και κατοίκους της Καλαμάτας που ήδη έχουν κατακλύσει τις κεντρικές οδούς της πόλης. Επίσης, αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για απόψε, ώστε οι πολίτες να συνδυάσουν μαζί με τα ψώνια τους και τη διασκέδαση.
  Καλά ψώνια και καλή διασκέδαση…

 *Αναλυτικό φωτορεπορτάζ αργότερα
Λευκή Νύχτα Καλαμάτα 2016 : https://youtu.be/lehOkcMUERw .-
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Οι εκδηλώσεις του Δήμου
Στις 8.30, στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, θα δοθεί συναυλία με το συγκρότημα Otherview, ενώ στις 10.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, το συγκρότημα «Bit gia Bit» θα αποδώσει έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι.
Στην πλατεία Όθωνος, στις 9.30, θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 11.00.
Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η βραδιά θα μεταδίδεται μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εκπομπής, από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.00.
Εκδηλώσεις από ιδιώτες
Εκδηλώσεις, όμως, θα διοργανώσουν και ιδιώτες,  σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται κεράσματα με γεύσεις της Μεσσηνίας.
Οι εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν ιδιώτες, έχουν ως εξής:
•Πεζόδρομος Αμφείας - Ιστορικό Κέντρο 8.00: Street party με DJ & Happenings
•Πεζόδρομος Ιατροπούλου 8.00: Ζωντανή Μουσική Jazz - Soul - Funky – 11.00: Mουσική DJ & Happenings
•Σιδηροδρομικού Σταθμού & Αντωνοπούλου 9.00: Karaoke Party & Mουσική DJ
•Αριστομένους & Κολοκοτρώνη 9.30: Αθλητικές επιδείξεις τραμπολίνο από το Σύλλογο «Άθλος»
•Βασ. Σοφίας & Αριστομένους 9.30: Mουσική Dj & «Μαλλί της γριάς»
•Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου 10.00: Latin Party "Vive Bailando"
•Φραντζή 20:00: Mουσική DJ και κεράσματα
•Αναγνωσταρά & Χρ. Κουμάντου 9.00: Mουσική DJ και κεράσματα
•Τέρμα Ιατροπούλου - Κεντρική Πλατεία (σιντριβάνι) 8.00: Αθλητικές δραστηριότητες Βόλεϊ - Στίβου - Μπάσκετ από τους Συλλόγους «Ακρίτας» & "Καλαμάτα BC»
•Αριστομένους 16 & Κολοκοτρώνη 9.00: Δραστηριότητες για παιδιά
•Πεζόδρομος Μπενάκη - Ιστορικό Κέντρο 9.00: Έντεχνη Ζωντανή Mουσική
• Βασ. Όλγας & Αριστοδήμου 9.00: Μουσική DJ & Kεράσματα
•Βαλαωρίτου & Ανδρέα Σκιά 9.00: Μουσική DJ & Happenings
•Αριστομένους & Νικηταρά 9.00: Δραστηριότητες - παιχνίδια για νέους
•Νικηταρά - Αβίας & Αναγνωσταρά 9.00: Ζωντανή Mουσική - Παραδοσιακά κεράσματα
•Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά 9.00: Μουσική DJ -Επίδειξη μόδας νυφικών
•Πλ. 23ης Μαρτίου 9.00: Ζωγραφική για Παιδιά
•Στοά Αριστομένους 65 (έναντι παλαιάς Αστυνομίας) Μουσική & κεράσματα
•Αναγνωσταρά & πλ. 23ης Μαρτίου 9.00: Μουσική, χορός, κεράσματα "Just Dance"
•Κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου 9.00: Στο βόρειο σιντριβάνι η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει ζυμαρικά μαγειρεμένα με παραδοσιακή συνταγή.
Εκτός κυκλοφορίας μεγάλο μέρος της πόλης
Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, τη «Λευκή Νύχτα» θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής:
-Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
•Κροντήρη
•Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου
•Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
•Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδηροδρομικού Σταθμού
•Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
•Αναγνωσταρά
•23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
•Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
•Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
•Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά
-Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
•Ανδρέα Σκιά από Βασιλίσσης Σοφίας έως Βασιλίσσης Όλγας
•Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
•Ασκληπιού από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
•Βασιλίσσης Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
•Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασιλέως Γεωργίου
•Αριστοδήμου από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
•Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
•Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασιλέως Γεωργίου
•Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
Χώροι στάθμευσης
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν τρία μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο κατάστημα Metro και στο κατάστημα Lidl, όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 8.00 του Σαββάτου έως τις 03.00 της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος).
Παράλληλα, θα λειτουργήσει Κέντρο Α΄ Βοηθειών στο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, με τηλέφωνο 27210 87902.
Τουαλέτες για το κοινό θα υπάρχουν εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη και στο parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα (χημικές).
Τέλος, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια για τις δράσεις της Επιτροπής Εθελοντισμού.
Video: Λευκή Νύχτα Καλαμάτα 2016 , https://youtu.be/lehOkcMUERw .-

*** «Θαμμένα» 80εκ. ευρώ στα «Λιμενικά» σύμφωνα με τη Δήμαρχο Μεσσήνης 
Να εξαιρεθούν τα «Λιμενικά» από την «αποκατάσταση» και να γίνει «εξυγίανση» ζητά ο Δήμος Μεσσήνης
 Την άμεση διακοπή της εργολαβίας για την «αποκατάσταση» της χωματερής στα Λιμενικά ζήτησε με ομόφωνη απόφασή του, το βράδυ της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης από την Περιφέρεια.
Ο Δήμος ζητά επίσης παράταση, ώστε μέχρι τις 31/12/2016 να καταθέσει μελέτη για την πλήρη «απορρύπανση» και «εξυγίανση» της περιοχής.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι αυτή η διαδικασία είναι «μονόδρομος» για τη Μεσσήνη και το μέλλον της περιοχής. Πρόκειται για οικόπεδο 192 στρεμμάτων, «φιλέτο», που αν είχε εξυγιανθεί, σήμερα θα είχε τιμή 80 με 90 εκ. ευρώ, ενώ θα προσέλκυε και μεγάλες επενδύσεις στις γύρω περιοχές.
Πρόσθεσε δε, ότι αν δε γίνει «εξυγίανση» των Λιμενικών, τότε ακόμη και μια μεγάλη επένδυση στον Πάμισο δε θα έχει καμία τύχη. Επίσης, επισήμανε ότι το όφελος που θα έχει η περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερο και από τα όποια πρόστιμα. Έκανε γνωστό, δε, ότι ο εργολάβος θα επανέλθει νόμιμα στις 31/8 με εντολή της Περιφέρειας στη χωματερή και ελπίζει η Περιφέρεια να καταλάβει το δίκαιο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης, να εξαιρέσει τα «Λιμενικά» από την «αποκατάσταση» και να δώσει χρόνο στο Δήμο να καταθέσει τη μελέτη για την «εξυγίανση» και την πλήρη «απορρύπανση» της περιοχής.
Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση, αρκεί να προστατευθεί ο Δήμος από τα πρόστιμα, τα οποία δεν αντέχει σε καμία περίπτωση να πληρώνει αυτή την περίοδο.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής πέρασε ομόφωνα από το Σώμα. Κ. Γαζ.

*** Εγκρίθηκε η διαδημοτική συνεργασία Μεσσήνης – Οιχαλίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων 
Κατά πλειοψηφία πέρασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης η από κοινού υλοποίηση της Πράξης «Κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων για την Επεξεργασία των Οικιακών και Δημοτικών Απορριμμάτων των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας» με το Δήμο Οιχαλίας.
Όπως έκανε γνωστό ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, το οικονομικό όφελος από αυτή τη συνεργασία θα είναι μεγάλο και για τους δυο Δήμους, ενώ το σημείο όπου θα γίνει η προσωρινή διαχείριση, καθώς και ο καθορισμός των πράσινων σημείων, θα αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα. «Παρών» σ’ αυτό το σχέδιο ψήφισε μόνο ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.  Κ. Γαζ.  
 
*** Η διάταξη για το κυνήγι την περίοδο 2016 – 2017, ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων
 
Για την κυνηγητική περίοδο 2016-2017 το Δασαρχείο Καλαμάτας αποφάσισε τα εξής:
1. Καθορίζει τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου στην περιφέρεια του Δασαρχείου Καλαμάτας, για το κυνηγετικό έτος 2016 - 2017, από 20 Αυγούστου 2016 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017.
2. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι ημέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον "Πίνακα Θηρεύσιμων Ειδών".


3. Απαγορεύει το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.
4. Περιορίζει: Τη χρησιμοποίηση των σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγιού από 15 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι 20 Ιανουαρίου 2017 σε τρεις (3) μέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή) δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται, αντιστοίχως, το κυνήγι του Λαγού και του Αγριόχοιρου.
5. Επιτρέπει: Το κυνήγι του αγριόχοιρου σε ομάδες μέχρι δέκα (10) κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης δέκα (10) ατόμων κατά ομάδα και ημερήσια έξοδο για την περίοδο από 15-9-2016 μέχρι 20-1-2017 σε τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη - Σάββατο - Κυριακή.
Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων.
6. Επιτρέπει: Το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου από 15-9-2016 μέχρι 20-1-2017 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21-01-2017 έως 28-02-2017 χωρίς σκύλο δίωξης, σε όλη την περιφέρεια και χωρίς περιορισμό αριθμού, εφόσον η περιοχή Δασαρχείου Καλαμάτας δεν έχει χαρακτηρισθεί αρουραιόπληκτη
-Διευκρινίζει ότι η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου υπόκειται στους περιορισμούς της παραγράφου 4 της παρούσης.
7. Για όσα είδη πουλιών δεν αναφέρονται στην παρούσα, απαγορεύεται το κυνήγι τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 , 3 και 4 της οδηγίας 79/409/ ΕΟΚ.
8. Απαγορεύει: Το κυνήγι όλων των θηραμάτων όταν και όπου το έδαφος είναι σκεπασμένο με χιόνι.
9. Απαγορεύει: Το κυνήγι όλων των θηραμάτων : α. Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής. β. Στα εκτροφεία θηραμάτων. γ. Στη Νήσο Σφακτηρία και σε απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων εντός της θαλάσσης από τις ακτές αυτής. δ. Στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας (αρ. 41558/3665/21/20-5-2015 ΔΑΔ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ σε έκταση εμβαδού 4.900,00 στρ. περίπου που βρίσκεται στην περιοχή των Τ.Κ. Αγίου Φλώρου, Τ.Κ. Αρφαρών, Τ.Κ. Πλατέως του Δήμου Καλαμάτας και Τ.Κ. Σκάλας Δήμου Οιχαλίας πέριξ του κλωβού προσαρμογής θηραμάτων του Κ.Σ. Καλαμάτας). ε. Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές. ζ. Σε όλες τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας σύμφωνα με το άρθρο 6 της 414985/29-11-85 (ΦΕΚ 757/Β/18-12-85) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ Η.Π. 8353/276/Ε103 ΦΕΚ415Β/23-2-2012 και ισχύει. η. Στις πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά ή οικισμούς και σε ακτίνα 250 μέτρων από την τελευταία κατοικία του και γύρω από μεμονωμένες αγροικίες «και νόμιμες οργανωμένες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης (κάμπινγκ)» σε ακτίνα 150 μέτρων. θ. Στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις κυνηγίου λόγω πυρκαγιών και σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις. ι. Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργού Πολιτισμού.
10. Απαγορεύει: Την αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά), από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή από το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησης τους.
11. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
12. Κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματος τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά προς αποφυγή ατυχημάτων.
13. Το κυνήγι στην ΕΚΠ Ν. Σαπιέντζας επιτρέπεται μόνο κατόπιν ειδικής αδείας κυνηγίου που θα εκδίδεται από το Δασαρχείο και σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα που θα ισχύει για αυτήν.
Περιορίζει: Το κυνήγι για τους αλλοδαπούς κυνηγούς (πλην κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που έρχονται αποκλειστικά για κυνήγι στην περιφέρεια του Δασαρχείου Καλαμάτας μόνο μέσα στην Ε.Κ.Π. Νήσου Σαπιέντζας και σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα που θα ισχύει για αυτήν και τη σχετική άδεια κυνηγίου που θα εκδίδεται από το Δασαρχείο.
14. Οι παραβάτες της παρούσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Ταυτόχρονα δε κατάσχονται τα κυνηγετικά όπλα και τα θηράματα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, καθώς και οι άδειες θήρας.
15. Η απαγορευτική αυτή διάταξη ισχύει για την Κυνηγετική Περίοδο 2016-2017.
16. Οι επιθυμούντες να αποκτήσουν άδεια θήρας για πρώτη φορά (νέοι κυνηγοί) θα υποβάλουν αίτηση στο Δασαρχείο Καλαμάτας προσκομίζοντας: α) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (Α.Κ.Κ.Ο) ή Βεβαίωση (ΚΟ 6) από την Αστυνομική Αρχή του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, β) αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (βεβαίωση από τον οικείο Δήμο ή το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας).
Στη συνέχεια θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του Δασικού Σταθμού (Αρχές της Οδού Αρτέμιδος) και θα ελέγχονται από επιτροπή, που θα συνεδριάζει τη 1η και 3η Τρίτη κάθε μήνα και ώρα 09.30. Αν οι ανωτέρω ημέρες συμπέσουν με αργίες, οι εξετάσεις θα γίνονται την επόμενη εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα. Οι αποτυχόντες θα επανέρχονται για επανεξέταση σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
17. Η τήρηση της παρούσης ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, στους ομοσπονδιακούς φύλακες θήρας, στους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Συλλόγων, στην Ελληνική Αστυνομία, στους δημοτικούς και κοινοτικούς υπαλλήλους και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
 
*** Μικροένταση και αναβολή συζήτησης για Καλαμάτα – Ριζόμυλο & φιλοξενία προσφύγων
 
Λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ, και ύστερα από περίπου 4 ώρες συνεδρίασης, έφθασε η ώρα να συζητηθούν τα δύο «φλέγοντα» θέματα του Δήμου Μεσσήνης που ήταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν στο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τη φιλοξενία μεταναστών.
Από νωρίς σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε σχολιάσει ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με προχειρότητα αυτά τα δύο σπουδαία θέματα, βάζοντάς τα ως «σπόντα» και τελευταία σ’ ένα Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να φέρει καθένα απ’ αυτά σε μία και μοναδική συνεδρίαση, κι αφού έχουν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πετάει την «μπάλα στην εξέδρα», κι ενώ εδώ και μήνες ζητά τη συζήτηση αυτών των θεμάτων, τώρα που έρχονται αρνείται να συζητήσει. Απαντώντας ο Στάθης Αναστασόπουλος, του υπενθύμισε ότι είχαν ζητήσει αυτά τα θέματα να έρθουν ως μοναδικά προς συζήτηση και με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις προθέσεις της. Αντ’ αυτού, επέλεξε να τα βάλει μόνο για εντυπώσεις, ως τελευταία μάλιστα θέματα, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση.
Σημείωσε, δε, την απόφαση της παράταξής του, να αποχωρήσει αν συζητηθούν αυτά τα θέματα. Μικροένταση σημειώθηκε και μεταξύ του Γιώργου Τσώνη και του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, με το δεύτερο να καλεί το δήμαρχο να πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Τελικά, κι αφού η ώρα είχε περάσει, το Σώμα αποφάσισε την αναβολή συζήτησης αυτών των δυο θεμάτων για επόμενη συνεδρίαση, στο αμέσως επόμενο διάστημα.  Κ. Γαζ. 
 
*** Αίθριος ο καιρός την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου στην Καλαμάτα
 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 28/8/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-65%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.9 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/
 
*** Προσπάθησαν να κλέψουν μηχανάκι στην Αναγνωσταρά
 
Ένα μηχανάκι από την οδό Αναγνωσταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας, προσπάθησαν να κλέψουν δύο άντρες το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά έπεσαν επάνω σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που εκείνη τη στιγμή περιπολούσαν.
Οι δύο άντρες, 32 και 34 ετών, είδαν το μηχανάκι στην οδό Αναγνωσταρά και επιχείρησαν να το πάρουν. Τους είδαν όμως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τότε αυτοί τράπηκαν σε φυγή.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
*** Σε δανεισμό 3 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Πύλου - Νέστορος 
Στη σύναψη δανείου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από Τράπεζα, προχωρά ο Δήμος Πύλου Νέστορος, για την υλοποίηση του έργου «Δημοτική Οδοποιία – αναπλάσεις».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος έχει ήδη εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης του δανείου, ενώ με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενες τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η διάρκεια του δανείου θα είναι τουλάχιστον 25 έτη.
  Άσχημη κατάσταση δρόμων
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, πολλοί δημοτικοί δρόμοι στο δήμο Πύλου Νέστορος βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω παλαιότητας του οδοστρώματος, αλλά και λόγω εκτέλεσης των έργων δικτύων αποχέτευσης των βιολογικών καθαρισμών, στη δημοτική κοινότητα Πύλου, Χώρας και την τοπική κοινότητα Μεθώνης. Εκεί οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος δεν ήταν τεχνικά ικανοποιητικές και οι δημοτικοί δρόμοι, από τους οποίους πέρασαν τα δίκτυα, έχουν πλέον μεγάλες φθορές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές διακοπές κυκλοφορίας.
Οι φθαρμένοι δημοτικοί δρόμοι εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, καθώς και στους χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, περιοχές Natoura, παραλίες, χώροι αναψυχής, υδροβιότοπο Γιάλοβας, ενετικά κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.
  Απαλλοτριώσεις - αναπλάσεις
Στόχος είναι η κατασκευή των τριών βιολογικών καθαρισμών να ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, των πεζοδρομίων, τις πλακοστρώσεις των δημοτικών δρόμων, συμβάλλοντας έτσι στην αισθητική των πόλεων των τέως καποδιστριακών Δήμων, Πύλου, Νέστορος και Μεθώνης.
Καθώς η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει έντονο τουριστικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον, η αποκατάσταση της βατότητας των φθαρμένων οδοστρωμάτων, μαζί με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κυκλοφοριακών κόμβων, πεζόδρομων κ.ά. θα διευκολύνουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ιδιαίτερα την μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων.
Επιπλέον θα διευκολυνθούν οι μεταφορές του πρωτογενή τομέα, αλλά και ο  τομέας των υπηρεσιών.
Το έργο προβλέπει και απαλλοτριώσεις στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και αναπλάσεις σε χώρους πρασίνου που θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.
Ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την απόφαση, δεδομένου του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που βιώνει η χώρα και κατ’ επέκταση οι ΟΤΑ, καθώς και από το γεγονός ότι τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις στους Δήμους για επενδύσεις έχουν μειωθεί.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***
 
***
 
 
*** Αθλητική ενημέρωση :
 
***To πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των play off του Europa League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΠΕΜΠΤΗ 25/8
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) (3-0)
Μπρόντμπι (Δανία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) (0-3)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Αρούκα (Πορτογαλία) (1-0)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) (2-1)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Αστάνα (Καζακστάν) (0-2)
Οσμανλισπόρ (Τουρκία) - Μίντιλαντ (Δανία) (1-0)
Παρτιζάνι (Αλβανία) - Κράσνονταρ (Ρωσία) (0-4)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Σεντερίσκε (Δανία) (0-0)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) (1-0)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Γκέτεμποργκ (Σουηδία) (0-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Αούστρια Βιένης (Αυστρία) (1-2)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) (1-2)
Μάριμπορ (Σλοβενία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) (1-3)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) (3-0)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μπασακσεχίρ (Τουρκία) (2-1)
Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) (0-3)
Γκενκ (Βέλγιο) - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) (2-2)
Αλκμάαρ (Ολλανδία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) (3-0)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) (1-1)
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Γάνδη (Βέλγιο) (1-2)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Σασουόλο (Ιταλία) (0-3)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Τρέντσιν (Σλοβακία) (4-0)
*** Στα Χανιά επίσημα οι εκλογές της ΕΠΟ 
Ανακοινώθηκε

Στα Χανιά επίσημα οι εκλογές της ΕΠΟ~  Στα Χανιά την 1η Οκτωβρίου θα γίνουν τελικά οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρους και ΔΣ της ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία.
Αναλυτικά: 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
-Επικυρώθηκε η απόφαση της τιμωρίας της ΕΠΣ Χαλκιδικής και σωματείων που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία είχε ληφθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.
-Να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης.
-Ορίστηκε η περίοδος εγγραφών άνεργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την 1η έως την 9η Σεπτεμβρίου 2016.
-Ο κ. Μιχάλης Τζανόπουλος ορίστηκε ως αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Super League.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
***
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-
 
 ~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4928 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί
 
 Φωτογραφίες από Προσκύνημα στην ΤΗΝΟ  ....    26 ΚΑΙ 27 /08 .
Μονή Αγίας Πελαγίας Τήνου
Ευαγγελίστρια  Τήνου
Αγία Πελαγία Τήνος
Πύργος Τήνου Μουσείο ...
ΠΥΡΓΟΣ Τήνου
Λιμάνι ΑΝΔΡΟΣ
Πλατεία με Πλάτανο Πύργου
ΤΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΊΣΤΡΙΑ
Προσκυνητές στην Παναγία Τήνου
Πύργος Τήνου χωριό  
Στον  χωριό Πύργος Τήνου  
Στην Αγία Πελαγία Τήνου  
Στο μουσείο -Σχολή στον ΠΥΡΓΟ  Τήνου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: