ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 :
~Κάλλιον να αποθάνω επάνω εις τον αγώνα, παρά να αφήσω και να υβρισθή η οδός του Θεού, αφού έχω τόσας μαρτυρίας ότι δι' αυτής διώδευσαν Πάντες οι Άγιοι.  Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 ~  26 Ιουνίου
Μαρτύρων Θεράποντος, Μακαρίου, Μαρκίου και Μαρκίας. Οσίων Δαβίδ του εν Θεσ/νίκη (†540), Ιωάννου επισκόπου Γοτθίας και Ανθίωνος. Οσιομάρτυρος Δαβίδ (1), του εν Θεσ/νίκη (†1813).
(1) Ο άγιος Δαβίδ, γεννήθηκε στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και σε νεαρή ηλικία μετέβη στο Άγιον Όρος και εκάρη μοναχός στη σκήτη της Αγίας Άννης. Αργότερα με την άδεια του ηγουμένου και τις ευχές των αδελφών της Μονής, πήγε στη Σμύρνη για να κάνει έρανο για την ανοικοδόμηση των μοναστηριών του Αγ. Όρους. Επέστρεψε στο Αγ. Όρος και με τα συγκεντρωθέντα αποπεράτωσε τους ναούς της Μεταμορφώσεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γρήγορα όμως τον κατέλαβε ο πόθος του μαρτυρίου. Για το λόγο αυτό πήγε στη Μαγνησία της Μ. Ασίας και διακήρυξε ποικιλοτρόπως την ορθόδοξη πίστη του και αφού μαστιγώθηκε και κτυπήθηκε αλύπητα από τούς Τούρκους εκδιώχθηκε. Όταν επέστρεψε στο Άγιον Όρος δεν έλαβε την ευλογία του Γέροντά του για το μαρτύριο και γι` αυτό μετέβη στις Καρυές. Εκεί συνάντησε και συμβουλεύθηκε τον επίσκοπο πρώην Χριστουπόλεως Παγκράτιο και αφού έλαβε την ευλογία του αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί πληροφορήθηκε μετά λύπης ότι στη Βατοπεδινή Σκήτη του Αγίου Δημητρίου, έφθασε κάποιος μοναχός ο οποίος εξισλαμίσθηκε και προσπάθησε να τον συμβουλεύσει να μετακινηθεί και να σώσει την ψυχή του. Οι Τούρκοι έμαθαν όμως το σκοπό του, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στον κριτή, ο οποίος φοβούμενος μήπως ο Δαβίδ μεταστρέψει το μοναχό που εξισλαμίσθηκε, εξέδωσε αμέσως καταδικαστική απόφαση θανάτου. Απαγχονίστηκε στις 26 Ιουνίου 1813 και προστέθηκε στην ουράνια χορεία των μαρτύρων. ~
Στις 26/06/2016 εορτάζουν:
Αγίων Πάντων, Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη, Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Γοτθίας
 
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Τῇ ἀγάπῃ τοῦ Λόγου Πάτερ πτερούμενος, ἐπὶ τοῦ δένδρου διῆλθες ἀγγελικὴν βιοτήν, καὶ ἐξήνεγκας ἡμῖν καρποὺς τῆς χάριτος· ἐξ ὧν τρυφῶντες νοητῶς, ἐκβοῶμέν σοι πιστῶς, Δαβὶδ Ὁσίων ἀκρότης· μὴ διαλίπῃς πρεσβεύων, ἐλεηθῆναι τὰς ψηχὰς ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Δαβίδ ο εν Θεσσαλονίκη - 26 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/HTotqWHwhPI .-


~
Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης

Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητρια....
 
Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του

Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του
 
Οσία Αναστασία της Σερβίας

Οσία Αναστασία της Σερβίας
 
Αγία Κόρη

Αγία Κόρη
 
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
 ~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)
 ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
 ~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
 ~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
 ~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).-  'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα!
 ~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).-

***  ~ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αράχνη δολοφόνος εντοπίστηκε στην Ελλάδα…

~ Μία από τις πιο δηλητηριώδεις αράχνες εντοπίστηκε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για την Camel Spider, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Μάλιστα το συγκεκριμένο έντομο χαρακτηρίζεται επιθετικό και με δολοφονικές τάσεις.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το εν λόγω έντομο και προειδοποιούν τους ανθρώπους να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις από αυτό.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από ένα χωριό του Αιγαίου, όπου έκανε την εμφάνισή του το εν λόγω έντομο, ενώ παραμένει άγνωστο το αν έχει εντοπιστεί ξανά σε σχετική χλωρίδα και πανίδα.

***  Πήραν «φωτιά» τα έδρανα στα δικαστήρια της Καλαμάτα για τη δολοφονία της 89χρονης
Μάχη για τα δις ισόβια για τη δολοφονία της 89χρονης στο Μοναστήρι Αετού
 Μια ιδιαίτερα σκληρή δικαστική μάχη δόθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης 33χρονου  Αλβανού ο οποίος έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα 89χρονης στο χωριό Μοναστήρι Αετού το Φεβρουάριο του 2008.
Πρωτόδικα ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, ενώ από τους άλλους δύο που κατηγορούνται πως ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της ηλικιωμένης, ο μεν ανήλικος έχει δικασθεί ερήμην σε 28 χρόνια κάθειρξης και ένας 25χρονος Αλβανός έχει αθωωθεί λόγω  αμφιβολιών.
Η δίκη του 33χρονου ξεκίνησε χθες το πρωί και συνεχίσθηκε με καταθέσεις μαρτύρων μέχρι νωρίς το βράδυ (και με αρκετές στιγμές έντασης), οπότε το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει τη Δευτέρα το πρωί.
  Άγριο έγκλημα
Οι τρεις Αλβανοί την περίοδο που έγινε το έγκλημα διέμεναν στο Κοπανάκι. Η δίκη του 33χρονου ξεκίνησε με τις καταθέσεις των παιδιών της άτυχης 89χρονης, τα οποία ζουν μόνιμα στην Αθήνα.
Στις 28 Φεβρουαρίου του 2008 αναζητούσαν τη μητέρα τους στο τηλέφωνο, αλλά δεν την έβρισκαν. Ανησύχησαν και την επόμενη ημέρα ο ένας γιος ταξίδεψε από την Αθήνα και όταν έφθασε στο σπίτι της, βρέθηκε μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα.
Όπως περιέγραψε ο συγκεκριμένος γιος, η πόρτα του σπιτιού ήταν κατεστραμμένη και το σπίτι ψαγμένο. Ειδοποίησε την Αστυνομία και έπειτα από έρευνα εντόπισαν στην κρεβατοκάμαρα, πίσω από την πόρτα το άψυχο σώμα της 89χρονης σκεπασμένο με πάρα πολλά ρούχα και κουβέρτες. Οι δράστες την είχαν χτυπήσει άσχημα, την είχαν δέσει χειροπόδαρα και την είχαν φιμώσει, βάζοντας πανιά στο στόμα της, με συνέπεια να πεθάνει από ασφυξία.
Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας δήλωσαν με βεβαιότητα ότι η μητέρα τους γνώριζε τους δράστες και γι’ αυτό τη σκότωσαν. Μάλιστα, έχουν εκτιμήσει ότι ο δράστης είχε πάει σε προηγούμενο χρόνο στο σπίτι της 89χρονης, προκειμένου να πληρωθεί για εργασία που έκανε και πιθανότατα είχε δει πού φυλούσε τα χρήματα. Επίσης, κατέθεσαν ότι η μητέρα τους εκείνη την περίοδο περίμενε να πάρει κάποια αναδρομικά χρήματα και το έλεγε στο χωριό.
Η ηλικιωμένη εκτιμάται ότι είχε χρήματα στο σπίτι, ενώ οι υποψίες για τους συγκεκριμένους τρεις Αλβανούς ξεκίνησαν όταν όλοι τους την επόμενη ημέρα έφυγαν από την περιοχή.
  Έφυγαν για Αθήνα
Από την αγριότητα του εγκλήματος είχαν σοκαρισθεί και οι αστυνομικοί, αφού, όπως κατέθεσαν βρήκαν την άτυχη γυναίκα, όταν η πόρτα του υπνοδωματίου της δεν άνοιγε κανονικά, εντοπίζοντάς την κάτω από πολλά ρούχα και κουβέρτες πεταμένα στο έδαφος.
Ήταν χτυπημένη και είχε αίματα, ενώ φορούσε τις πιτζάμες της. Οι δράστες είχαν κόψει τα καλώδια του τηλεφώνου στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν ανοικτά την τηλεόραση και το φως.
Τότε ο 33χρονος μαζί με τον πατέρα του είχαν εργασθεί στην ηλικιωμένη και προσήχθησαν από τους αστυνομικούς, αλλά δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Όταν, όμως, οι Αρχές αναζήτησαν τις επόμενες ημέρες εκ νέου τον 33χρονο, αυτός είχε εγκαταλείψει την περιοχή. Συνελήφθη 8 χρόνια μετά με ένταλμα στο Μαυροβούνιο.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συγκεκριμένοι Αλβανοί εκείνες τις ημέρες βρίσκονταν στην Αθήνα, επικοινωνούσαν μεταξύ τους, αλλά λίγες ημέρες μετά τα κινητά όλων απενεργοποιήθηκαν χωρίς να ξαναεκπέμψουν.
  Τσακώθηκε με τον πατέρα του
Ο πατέρας του κατηγορουμένου ανέφερε πως μένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ότι είχαν δουλέψει στην 89χρονη, αλλά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει κάνει αυτές τις πράξεις ο γιος του.
Ισχυρίσθηκε πως το βράδυ της δολοφονίας ο γιος του ήταν στο σπίτι, ενώ περιέγραψε περιστατικό που συνέβη το επόμενο βράδυ, οπότε στο στάβλο που έχουν τσακώθηκε με το γιο του, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο 32χρονος να  μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από το Κοπανάκι.
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι εκείνη την περίοδο ο γιος του είχε πρόβλημα με την άδεια διαμονής, ενώ πρόσθεσε ότι επειδή μετά τη δολοφονία η περιοχή γέμισε αστυνομικούς, όλοι οι αλλοδαποί που ήταν παράνομοι έφυγαν.
Αρνήθηκε, όπως και πρωτόδικα, ότι σε συμπληρωματική του κατάθεση στην Αστυνομία είχε πει ότι ο γιος του έφυγε από την περιοχή γιατί κάτι είχε κάνει.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ουρές χιλιομέτρων στην Ε.Ο. Τρίπολης Καλαμάτας από κατολίσθηση (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει στο εθνικό οδικό δίκτυο η κακοκαιρία που πλήττει τη νότια Πελοπόννησο. Η σφοδρή χαλαζόπτωση μαζί με τις έντονες καταιγίδες, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, προκάλεσαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού από την Τσακώνα έως το Καλογερικό καθώς και σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού.
Ο δρόμος έκλεισε για περισσότερες από 4 ώρες και εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος της σήραγγας του «Ραψομμάτη» ενώ παράλληλα σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων. Χάρις στην έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και συνεργείων του ΜΟΡΕΑ, λίγα λεπτά πριν τις 8 δόθηκε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα από την κατολίσθηση που δημιουργήθηκε.
Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει καλό θα είναι να επικοινωνήσει με το ΜΟΡΕΑ στο τηλέφωνο 1025 για να ενημερωθεί για την κατάσταση του οδικού δικτύου 

*** Εικόνες ντροπής σε περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης… \   
Κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο της Δυτικής Μάνης 
   «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» έγραφε ο Σαίξπηρ. Προβάλλοντας τη φράση στο σήμερα, θα λέγαμε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Εδώ και καιρό η κατάσταση με τα σκουπίδια παραμένει αφόρητη. Δεν είναι δυνατόν σε έναν από τους τουριστικότερους προορισμούς της Μεσσηνίας, οι επισκέπτες, αντί να έχουν για… κάδρο τη θάλασσα, να βλέπουν μπάζα με τόνους σκουπιδιών.
Μπορεί η Δημοτική Αρχή να έχει δημοσιοποιήσει το θέμα, όμως θα έπρεπε να έχει βρει μια λύση με τη βοήθεια και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Αν ο δήμαρχος πήγε και δεν πήρε καμία απάντηση, θα έπρεπε να βγει και να καταγγείλει το γεγονός.
Σε καμία περίπτωση, όμως, η τακτική του… Πόντιου Πιλάτου δεν μπορεί να δώσει λύση σ’ ένα ζήτημα που, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
ditiki mani 3.jpg
Επιπρόσθετα, το οδικό δίκτυο της περιοχής σε πολλά σημεία μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Βέβαια, είναι σε εξέλιξη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων, όπου περιλαμβάνεται και το τμήμα από το Αρχοντικό έως το Ακρογιάλι. Κανείς δεν υποστηρίζει να μην υλοποιηθεί το έργο, όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, που κάποια στιγμή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους, οπότε ο δρόμος θα πρέπει να φτιαχτεί και πάλι από την αρχή!
ditiki mani 4.jpg

ditiki mani 5.jpg
Συμπληρωματική του παραπάνω θέματος είναι και η ιστορία με τη μη σύνδεση των περισσότερων οικιών με τον αγωγό αποχέτευσης, οπότε έρχονται ερωτήματα του τύπου «πού πάνε τα όμβρια;».
Αν, δε, θελήσει κάποιος να γίνει περισσότερο καχύποπτος, μπορεί να αναρωτηθεί αν όσοι διαμένουν στην περιοχή χρησιμοποιούν βυτιοφόρα για να παίρνουν τα λύματά τους.
Κάτι ανάλογο, βέβαια, συμβαίνει και στην περιοχή της Βέργας, όπου η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας όλο εξαγγέλλει παρεμβάσεις, μέτρα και ποινές για όσους δε συνδέονται με τον αγωγό αποχέτευσης, αλλά τα πάντα μένουν στα λόγια.
Κάτοικοι που επικοινωνούν καθημερινά με την εφημερίδα για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, ισχυρίζονται ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή του πρώην Δήμου Αβίας, γιατί θέλει να μεταφέρει όλη την τουριστική κίνηση προς Καρδαμύλη και Στούπα. Βέβαια, μια τέτοια σεναριολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν το Δήμο Δυτικής Μάνης.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ προσπαθήσαμε επανειλημμένως χθες να επικοινωνήσουμε με το δήμαρχο, αλλά στάθηκε αδύνατο.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

***  Αυτός ο κόσμος που αλλάζει…
Σε «αχαρτογράφητα νερά» βρίσκεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από το χθεσινό «ξαφνικό» αποτέλεσμα, όπως εξελίχθηκε, στο βρετανικό δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα «τρόμαξε» ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς κανείς δεν μπορεί να αναλύσει με ακρίβεια τι σημαίνει η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ένωση ύστερα από 43 χρόνια.
Ακόμα περισσότερο «τρομάζει» μια ματιά στο ποιοι «πανηγύρισαν» αυτό το αποτέλεσμα στις χώρες εκτός Βρετανίας... Η απόφαση, όμως, ενός κυρίαρχου λαού πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή, ανεξαρτήτως αν σε μας αρέσει ή όχι...
Ως άνθρωπο η συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε. με ωφέλησε τα μέγιστα, δίνοντάς μου την ευκαιρία να σπουδάσω, να «ανοίξω» το μυαλό όσο μπορούσα, να συναναστραφώ και να δημιουργήσω ισχυρές φιλίες με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο...
Αναμφίβολα, όσο σεβαστό και να είναι το χθεσινό αποτέλεσμα, μου προκαλεί θλίψη αλλά και προβληματισμό... Πολλά πράγματα δε θα είναι τα ίδια πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από την άλλη, το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα επιταχυνθεί η συζήτηση για το τι Ευρώπη θέλουμε και αν θα προχωρήσουμε σε "περισσότερη Ευρώπη" ή αν το χθεσινό αποτέλεσμα θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη διάλυση της Ένωσης, που «χάρισε» Ειρήνη και ευημερία στην ήπειρό μας, παρά τις πολλές στρεβλώσεις της...
Φοβάμαι απ’ όσα βλέπω δίπλα μου καθημερινά, ότι το δεύτερο φαντάζει και το πιο πιθανό...
«Αυτός ο κόσμος που αλλάζει... με τρομάζει».  Κ. Γάζ.

*** Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της Καλαμάτας! 
Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και αρκετή ώρα μεγάλος μέρος της πόλης της Καλαμάτας. Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή από νωρίς το απόγευμα φαίνεται πως έχει προκάλέσει βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το ρεύμα το συντομότερο.
Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας όπως η Τριφυλία 

***  Απροσπέλαστοι οι δρόμοι της Καλαμάτας από την κακοκαιρία! (φωτογραφίες & βίντεο)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Βάρκα» χρειάζεται κάποιος για να κινηθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Καλαμάτας. Η σφοδρή κακοκαιρία με τις έντονες καταιγίδες που πλήττει την περιοχή από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζεται έντονα μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δρόμους. Ιδιαίτερα στην οδό Φαρών, από την Κρήτης έως τη Ναυαρίνου, στην Αρτέμιδος  στην οδό Φραντζή  και σε πολλά άλλα σημεία οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια… Νωρίτερα σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρις την έγκαιρη επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΗ…
Video: κακοκαιρία Καλαμάτα Ιούνιος 2016 ., https://youtu.be/8ZGaEUpTKlE  .-
Βίντεο : Καλαμάτα Ιούνιος κακοκαιρία  , https://youtu.be/kzGRsrCoh1c  .-
 
***  Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα στην Ε.Ο. Τσακώνας - Καλού Νερού (φωτογραφίες)
 
 
ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό Τσακώνας - Καλού Νερού, για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα στο "Κακόρεμα" νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα και 6 άνδρες του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυπαρισσίας για τον απεγκλωβισμό των δυο ηλικιωμένων επιβατών. Ευτυχώς κάνεις απο τους δυο δεν είχε τραυματιστεί. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έσπευσε να βοηθήσει και όχημα με άνδρες απο την Πυροσβεστική Μελιγαλά, ενώ η Τροχαία Κυπαρισσίας ερευνά τα αίτια του ατυχήματος. 
 
 
*** Ιδιαίτερη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις- Ο καιρός απόψε και αύριο στην Καλαμάτα
 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 26/6/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Ξεπέρασε τα 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο το ύψος βροχόπτωσης στην Καλαμάτα, ενώ εντοπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε δρόμους. Συγκεκριμένα ο σταθμός στο Λιμάνι κατέγραψε μέχρι τώρα 127.4 mm, ο σταθμός στο Νησάκι 107.6 mm και ο σταθμός στο Κέντρο 100.2 mm. 
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
*** Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη από τη σφοδρή βροχόπτωση ,
Καταστροφές σε όλη την Αρκαδία
~ Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη, η οποία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου. Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν θέσει την περιοχή σε συναγερμό.
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές. Το νερό έφθασε σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, από ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια. Το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.
Σε 75 σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από την Μεγαλόπολη έφτασαν τις 200 και από την Τρίπολη τις 75.Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιόνη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Όλες οι διαδικασίες θα κινηθούν τη Δευτέρα.
Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, γιατί τα νερά στην γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω και απειλείται το ορυχείο της Φωνίας. Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε και στην Τρίπολη, αφήνοντας τη μισή πόλη στο σκοτάδι.
Στη Μεγαλόπολη έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.
Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό, ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη γίνεται επίσης με πολλά προβλήματα, στο ίδιο σημείο πριν τη σήραγγα Ραψομμάτη, και τα αυτοκίνητα ανακατευθύνονται από την τροχαία αυτή την ώρα προς Σπάρτη από το Λεύκτρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν προβλήματα συσσώρευσης υδάτων και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας μετά την έξοδο της Μεγαλόπολης, επίσης από συσσώρευση υδάτων.
Η κακοκαιρία πλήττει όλη την ορεινή περιοχήν της Αρκαδίας. Πλημμύρες παρουσιάζονται και στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.
Παράλληλα κλειστή είναι η εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων.
Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται σε νησιά του Ιονίου, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη, όπως και σε περιοχές των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας.
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια
Προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται και το πρωί της Κυριακής.
Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση.  Newsroom ΔΟΛ
 
***   Σοκ και στην επιστημονική κοινότητα από το Brexit
Ανησυχία στη Βρετανία
 Ένα έντονο κλίμα ανησυχίας έχει εξαπλωθεί στους κόλπους της μεγάλης και ισχυρής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας της Βρετανίας, η οποία περιλαμβάνει πολλούς Έλληνες, λόγω των αναμενόμενων συνεπειών της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να μεταφραστεί επίσης σε έξοδο πολύτιμων ερευνητικών κεφαλαίων και «εγκεφάλων».
Οι επιστήμονες των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων εξ αρχής είχαν ταχθεί στην πλειονότητά τους υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Τώρα βλέπουν με απογοήτευση να παίρνουν σάρκα και οστά οι χειρότεροι φόβοι τους, με κυριότερο την αποκοπή τους από τα γενναιόδωρα ευρωπαϊκά κονδύλια για την έρευνα. Η απώλεια μπορεί να φθάσει το 1 δισ. λίρες το χρόνο από το τρέχον πρόγραμμα «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την έρευνα.
Εξίσου σοβαρό ζήτημα θεωρείται η διαγραφόμενη «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain), καθώς η Βρετανία θα πάψει να είναι τόσο ελκυστική ως χώρα προσέλκυσης ταλαντούχων επιστημόνων από όλο τον κόσμο -και από την Ελλάδα- και αντίθετα μπορεί τα δικά της «μυαλά» να φεύγουν σε άλλες χώρες.
Ο κορυφαίος βρετανός επιστήμονας, ο νομπελίστας πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών (της αντίστοιχης Ακαδημίας) ινδικής καταγωγής βιολόγος Βένκρι Ραμακρίσναν με ανακοίνωσή του προειδοποίησε ότι «στο παρελθόν η βρετανική επιστήμη υποστηρίχθηκε σημαντικά από την χρηματοδότηση της ΕΕ, που αποτέλεσε ουσιώδες συμπλήρωμα των βρετανικών κονδυλίων για την έρευνα».
«Στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μιας βιώσιμης οικονομίας, δεν θα στερηθεί κεφάλαια και η (βρετανική) κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει, ώστε η συνολική χρηματοδότηση της επιστήμης να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα» επισήμανε.
Τόνισε επίσης ότι «ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της βρετανικής έρευνας πάντα ήταν η διεθνοποιημένη φύση της, γι' αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε ερευνητές και φοιτητές από το εξωτερικό. Τυχόν αποτυχία να διατηρήσουμε την ελεύθερη ανταλλαγή ανθρώπων και ιδεών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και της διεθνούς κοινότητας, της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη βρετανική επιστήμη».
Ο νομπελίστας γενετιστής Πολ Νερς, πρώην πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών και νυν διευθυντής του νεοσύστατου και υπερφιλόδοξου Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ, έκανε λόγο για «μια άσχημη έκβαση για τη βρετανική επιστήμη και για την ίδια τη Βρετανία».
Ο διάσημος αστρονόμος λόρδος Ρις δήλωσε ότι το Brexit ήταν μια απόφαση «βαθιά θλιβερή», σύμφωνα με τον Guardian. Ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων καθηγητής του King's College του Λονδίνου Σάιμον Γουέσλι δήλωσε, σύμφωνα με τον Independent, «αποθαρρημένος και απογοητευμένος» και -μεταξύ σοβαρού και αστείου- είπε ότι σκοπεύει «να αγοράσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Ζυρίχη».
Οι Βρετανοί ερευνητές συνολικά είχαν λάβει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις 8,8 δισ. ευρώ την περίοδο 2007-2013, ενώ τους αναλογεί περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, σύμφωνα με το BBC. Σε διάσημα πανεπιστήμια όπως το Κέμπριτζ το ένα τέταρτο περίπου (23%) των ερευνητών προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μετά την έξοδό της από την ΕΕ, η Βρετανία θα διατηρήσει κάποιου είδους συνεργασία, ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό που ήδη έχουν χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία. Οι συνεργαζόμενες χώρες καταβάλλουν ένα μέρος του ΑΕΠ τους, ώστε οι επιστήμονές τους να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση, όπως και οι Ευρωπαίοι ερευνητές. Η ακριβής σχέση κάθε χώρας μη μέλους με την ΕΕ στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Η οργάνωση «Επιστήμονες για τη Βρετανία», που υποστήριξε το Brexit, πηγαίνοντας μάλλον κόντρα στο γενικότερο αίσθημα των επιστημόνων, εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι η χώρα θα ανθήσει επιστημονικά εκτός της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, η «πρώτη προτεραιότητα» των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους (Universities UK), είναι να πείσουν τη νέα βρετανική κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει πως οι πολίτες των χωρών της ΕΕ θα συνεχίσουν να σπουδάζουν και να εργάζονται κανονικά στη χώρα.
Ανήσυχες όμως είναι και οι ουκ ολίγες βρετανικές εταιρείες του επιστημονικού-τεχνολογικού τομέα, που συμμετέχουν σε προγράμματα διεθνών ερευνητικών οργανισμών (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών-CERN, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος-ESA, Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο-ESO κ.α.) και πλέον φοβούνται ότι θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***   Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής
Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις
 
 Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής.
Η φωτιά έφτασε κατοικημένη περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε δύο λυόμενες κατοικίες στην περιοχή του Πόρτο Καράς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.
Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Η φωτιά ξέσπασε στη 13.10 το μεσημέρι στην περιοχή Χοντρή Ράχη, όπου βρίσκονται και κατοικίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
 *** Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro 2016 στη Γαλλία :

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» νοκ άουτ αγώνες  : 

Σάββατο  25/06/2016  :
 25/6/2016, Σεντ Ετιέν Ελβετία - Πολωνία (37) 16:00  1-1 κ.α.,(0-1), παρατ.:1-1 στα πεναλτι4-5   .- ^ Πρόκριση ΠΟΛΩΝΙΑΣ στους 8 .-^
Τα  γκόλ  40΄ Μπλαστσικόφσκι , 2΄  Σακίρι
 Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Σαρ, Τζουρού - Γεντρέτσικ, Παζντάν
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Τζουρού, Τζάκα, Μπεχράμι (77΄ Φερνάντες), Σακίρι, Τζεμαϊλί (58΄ Εμπολό), Μεχμέντι (70΄ Ντερντιγιόκ), Σεφέροβιτς.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γεντρέτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Μπλαστσικόφσκι, Κριτσόβιακ, Ματσίνσκι (101΄ Γιοντλόβιετς), Γκροσίτσκι (104΄ Πέσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ. .-
  
25/6 Παρίσι Ουαλία - Β.Ιρλανδία (38) 19:00  1-0 , (0-0) .- ^
 Τα  γκόλ : 75΄αυτογκόλ ΜακΌλεϊ .- Προκρίνεται  η ΟΥΑΛΙΑ  για τους 8  .-
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία). Βοηθοί: Μάικλ Μαλάρκι (Αγγλία), Στίβεν Τσάιλντ (Αγγλία). Τέταρτος: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Τέιλορ - Ντάλας, Στίβεν Ντέιβις
ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (63΄ Γουίλιαμς), Βόουκς (55΄ Ρόμπσον-Κανού).
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, ΜακΌλεϊ (84΄ Ματζένις), Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Λάφερτι, Κόρι Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ (79΄ ΜακΓκιν), Χιούζ, Γουόρντ (69΄ Ουάσινγκτον ), Κάθκαρτ.

25/6 Λανς Κροατία - Πορτογαλία (39) 22:00  κ.α. 0-0   , (0-0) παράταση  :0-1  .- ^
Προκρίνεται η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  στους 8  .-
Το  γκόλ : 118 ΄ με κεφαλιά του Κουαρέσμα  .-
Κάρτες : Καρβάλιο ,
Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς - Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς - Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς(Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς (Κάλινιτς).-
Πάγκος: Βάργκιτς, Βρσάλικο, Γεβντάι, Κόβατσιτς, Κράμαριτς, Κάλινιτς, Σίλντενφελντ, Ρογκ, Κάλινιτς, Τσόριτς, Πιάτσα, Τσοπ .-
Πορτογαλία (4-4-2): Ρουί Πατρίσιο - Σέντρικ, Πέπε, Φοντέ, Γκερέιρο - Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα(Ντανίλο), Ζοάο Μάριο, Αντρέ Γκόμες (Σάντσες) - Νάνι, Ρονάλντο .-
Πάγκος: Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Έντερ, Βιεϊρίνια, Άντονι Λόπες, Ντανίλο, Ρενάτο Σάντσες, Ράφα Σίλβα, Ελισέου, Ρικάρντο

***


Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 πρόγραμμα  αγώνων νοκ άουτ :

 
   26/6 Λιόν Γαλλία - Ιρλανδία (40) 16:00  2-1 , (0-1).- ^
Πρόκριση για τη ΓΑΛΛΙΑ  στους  8 !

Τα  γκόλ  : 58' και στο 61' ο Αντουάν Γκριζμάν , 3΄ πέναλτι ο Μπρέιντι για το  0-1 .-
Διαιτητής : Ο Ιταλός Νικολα Ριτσόλι ,
Κάρτες : Κόουλμαν. , Καντέ., Χεντρίκ , Ραμί ,
Κόκκινη : ο Ντάφι
Γαλλία (Ντεσάν): Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46' Κομάν) (93' Μουσά Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγέτ, Ζιρού (73' Ζινιάκ).
Ιρλανδία (Μάρτιν Ο' Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72' Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν (69' Ο'Σέι), Μέρφι (65' Γουόλτερς), Λονγκ.


 
  26/6 Λιλ Γερμανία - Σλοβακία (41) 19:00   3-0 , (2-0) .-
Τα  γκόλ  : 8΄Μπόατεκ , 42΄  ο Γκόμεζ , 63΄  ο Ντράξλερ, .-
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (72’ Χέβεντες), Έκτορ, Κεντίρα (76’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ (72’ Ποντόλσκι), Γκόμεζ.
Σλοβακία (Γιαν Κόζακ, 4-3-3): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιομπέρ (84’ Σαλάτα), Σκρίνιαρ, Χροσόφσκι, Χάμσικ, Βάις (46’ Γκρέγκους), Κούτσκα, Ντούρις (64’ Σέστακ).
Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Γήπεδο: «Stade Pierre Mauroy»


 
26/6 Τουλούζ Ουγγαρία - Βέλγιο (42) 22:00    0-4 , (0-1) .- ^
Το  ΒΕΛΓΙΟ στους  8  .-  !
Τα  γκόλ  : 10΄ ο Αλντερβάιρελντ , στο 78’ ο Μπατσουαγί , 80΄ ο Αζάρ , 90΄+ 1 ΄ ο Καράσκο .-
Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γιούχαζ (79΄ Μπόντε), Γκούζμικς, Κάνταρ, Γκέρα (46’ Έλεκ), Λόβρενσικς, Πίντερ (75’ Νίκολικς), Νάγκι, Ντζούσντακ, Σαλάι
Βέλγιο(Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (70’ Καράσκο), Αζάρ (82’ Φελαϊνί), Λουκάκου (76’ Μπατσουαγί)
Διαιτητής:Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Γήπεδo: Stadium de Toulouse

Δευτέρα 27/06/2016

 27/6 Σεν Ντενί Ιταλία - Ισπανία (43) 19:00

27/6 Νις Αγγλία - Ισλανδία (44) 22:00  


***   COPA AMERICA 2016...

*** Α΄ Όμιλος
3 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
4 Ιουνίου: Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 0-0
7 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0, Κολομβία - Παραγουάη 2-1
11 Ιουνίου: ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0, Κολομβία - Κόστα Ρίκα 2-3
*** Β΄ Όμιλος
4 Ιουνίου: Αϊτή - Περού 0-1, Βραζιλία - Εκουαδόρ 0-0
8 Ιουνίου: Βραζιλία - Αϊτή 7-1, Εκουαδόρ - Περού 2-2
12 Ιουνίου: Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0, Βραζιλία - Περού 0-1
*** Γ΄ Όμιλος
5 Ιουνίου: Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
9 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
13 Ιουνίου: Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1, Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
Δ΄ Όμιλος
6 Ιουνίου: Παναμάς - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Χιλή 2-1
10 Ιουνίου: Χιλή - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 14 Ιουνίου: Χιλή - Παναμάς 4-2 , Αργεντινή - Βολιβία  3-0 .-

 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
*** Για  το Κόπα Αμέρικα  , copa america 2016  χθές ή  σήμερα  ξημερώνοντας :
Προημιτελικά  :
 ~* ώρα 02.00 π.μ. 17/06/2016 : ΗΠΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ   2-1 .- ^
~ώρα 15.00  17/06/2016  :  ΠΕΡΟΥ -ΚΟΛΟΜΒΙΑ  2-4  .- ^
Κυριακή 19/06/2016 :
~*  ώρα 02.00 19/06/2016 : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ  4-1 .-
~* ώρα 05.00 π.μ. 19/06/2016 : ΜΕΞΙΚΟ-ΧΙΛΗ   0-7 .-
   

 ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 Τρίτη 21/6/2016

  ΗΠΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  0-4  .- ^

 Τετάρτη 22/6/2016

 ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΧΙΛΗ  0-2  .- ^


   ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ -
 Σάββατο 25/6/2016 (03:00)

 ΗΠΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ  0-1  .- ^
 Το  γκόλ  : στο 30΄ ο Μπάκα  .- 
  3η  στην κατάταξη  η ΚΟΛΟΜΒΙΑ !
ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γέντλιν, Κάμερον, Μπέζλερ, Ορόσκο, Ζάρντες, Μπράντλεϊ (78’ Νάγκμπε), Τζόουνς, Μπεντόγια (73’ Πούλισιτς), Ντέμπσεϊ, Γουντ.
Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ζαπάτα, Μουρίλο, Φάμπρα, Σέλις (86’ Μεντίνα), Τόρες, Κουαδράδο (73’ Μορένο), Ροντρίγκες, Καρντόνα, Μπάκα (77’ Μαρτίνες).

 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ -
Κυριακή 26/6/2016 (03:00)
   
 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΧΙΛΗ   κ.α.  0-0  , στα πέναλτι  2-4  .- ^
Η  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ κατέκτησε  το COPA AMERIKA 2016 . ! ..
 Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μασεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγουέρο).
Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις (103' Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Νικολάς Καστίγιο).

Τα πέναλτι
0-0 Βιδάλ: Απόκρουση Ρομέρο
0-0 Μέσι: Άουτ
0-1 Kαστίγιο: γκολ
1-1 Μαστσεράνο: γκολ
1-2 Αράνγκις: γκολ
2-2 Aγουέρο: γκολ
2-3 Μποσεζούρ: γκολ
2-3 Μπίλια: Απόκρουση Μπράβο
2-4 Σίλβα: γκολ
***  Αρχίζει το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων
Με τη συμμετοχή 250 αθλητών θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Μεσσηνιακό Κόλπο το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων.
Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και ο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών».
Μια σημαντική διοργάνωση που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλοτουρισμού της περιοχής μας.
Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος (με τις ιστιοδρομίες), θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις για τη ψυχαγωγία των παιδιών, των προπονητών και των συνοδών.
Έχουν συγκροτηθεί διάφορες Επιτροπές που τις απαρτίζουν οι εξής:
  Επιτροπή Αγώνα
Πρόεδρος: Χριστόνικος Γιαννήρης
Μέλη: Γιώργος Μάλαμας, Γιώργος και Στάθης Πίσπας, Δημήτρης Βραχάτης, Πέτρος Γεννάτος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μπούνας, Ηλίας και Μάνος Κολινιάτης, Κώστας Λημνιός, Αθανάσιος Νακόπουλος, Δημήτριος Χριστόπουλος, Παναγιώτης Κατσούλας, Ευστάθιος Τσάμης, Θεόδωρος Μυλωνάς, Στέλιος Χιώτης, Αυγή Κόκκιζα, Γεώργιος Κακαλίκας, Νάσια Μάλαμα
 Οργανωτική Επιτροπή
Χάρης Βγενής, Χρήστος Τσάμης, Παναγιώτης Δρακόπουλος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Ζαφειρία Γιαννοπούλου, Μάχη Καλογερέα, Αθανάσιος Νακόπουλος
 Επιτροπή Εκδηλώσεων
Χάρης Βγενής, Χρήστος Τσάμης, Αθηνά Ξανθάκη
 Επιτροπή Τύπου
Δημήτριος Μάλλιος, Στράτος Πανταζίδης, Σάββας Ερμίδης
 Επιτροπή Ενστάσεων
Πρόεδρος: Ηλίας Βεργινάδης
Μέλη: Νίκος Ταρσινός, Τάσος Κόκκιζας, Νικόλαος Παναγέας
 Γραμματεία αγώνων
Βασίλης Κότσης, Ζέφη Γιαννοπούλου, Αριστέα Δρακοπούλου, Τάνια Παχόγλου
 Σήμερα και ώρα 6.30 μ.μ., στο λιμάνι Καλαμάτας, θα γίνει η τελετή έναρξης, η παρέλαση των αθλητών και η έπαρση της Ελληνικής σημαίας.
Αύριο το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γυμναστική για τα παιδιά, ενώ στη 1.00 μ.μ. θα ξεκινήσει η πρώτη ιστιοδρομία.
Το βράδυ θα δοθεί δεξίωση για όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες, με τοπικά προϊόντα.
Επίσης, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Τα παιδιά του ανέμου», που γύρισαν οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας και θα την προλογίσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Μπουγιούρης.

 ***
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-         
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     

~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  24  Ιουνίου  2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-24-2016.html  .-     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-25-2016.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~                                          
 ***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2

 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: