ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 28 Μαϊου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :


Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΜην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση είναι εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Όταν αναθέτουμε τα πάντα στο Θεό, αυτός «υποχρεώνεται» να μας βοηθήσει.

28 Μαΐου
 Ιερομαρτύρων Ευτυχούς επισκόπου Μελιτινής († α΄αι.) και Ζαχαρίου, του Προυσαέως (†1802). Μαρτύρων Ελικωνίδος της εν Κορίνθω (†244) και Ευτυχίου. Διοσκορίδου, Κρήσκη και Παύλου. Οσίων Ανδρέου του δια Χριστόν σαλού, Νικήτα επισκόπου Χαλκηδόνος, του ομολογητού και Ιγνατίου επισκόπου, του Ρώσου.
Στις 28/05/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ευτυχής Επίσκοπος Μελιτηνής, Αγία Ελικωνίδα, Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός, Άγιος Νικήτας Αρχιεπίσκοπος Χαλκηδόνας
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Ὡς εὐτυχήσας ἀρετῶν ταῖς ἰδέαις, τῆς τῶν Μαρτύρων εὐκληρίας μετέσχες, Ἱερομάρτυς ἔνδοξε παμμάκαρ Εὐτυχές· σὺ γὰρ τῷ Θεῷ ἡμῶν, καθαρῶς ὑπουργήσας, αἵμασιν ἐφοίνιξας, τὴν ἁγίαν στολήν σου· μεθ’ ἧς Χριστῷ καὶ νῦν ἱερουργῶν, ἀεὶ δυσώπει, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ευτυχούς - 28 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/A4WmIFlaLAw  .-


~   Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος  Άγιος Ελλάδιος, Άγιος Θεράπων, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος Άγιος Ελλάδιος  Όσιος Βεδέας ο Ομολογητής Όσιος Βασίλειος ο εκ Γεωργίας
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
~
*** Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 28/5/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -

***  Χώρους για μετανάστες αναζητούν στη Μεσσηνία

Τα πολλά λόγια φαίνεται ότι είναι φτώχεια για τους αρμόδιους υπουργούς που χειρίζονται τη βόμβα που ονομάζεται μεταναστευτικό πρόβλημα. Έτσι, μετά την επιχείρηση στην Ειδομένη, ακολουθούν ανάλογες σε Ελληνικό και Πειραιά. Από εκεί και πέρα, μπαίνει σε λειτουργία η επόμενη φάση διαχείρισης των προσφύγων που θα παραμείνουν στη χώρα μας. Λόγω του επείγοντος του θέματος, οι αρμόδιοι σκέφθηκαν ότι, μάλλον, οι συζητήσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δημάρχους θα είναι χρονοβόρες, γι' αυτό και αποφάσισαν ήδη έναν αριθμό να τον μεταφέρουν σε κέντρα υποδοχής στην Τρίπολη και την Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», για το λόγο αυτό ήδη γίνονται εργασίες στη ΒΙΠΕ της Τρίπολης για τη διαμόρφωση ανάλογου χώρου, ενώ αναζητούνται χώροι και στην περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης Μεσσηνίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι δώσαμε προτεραιότητα στην Ειδομένη, για να σταματήσει το «αίσχος της φαβέλας». Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για την επιχείρηση, ενώ προανήγγειλε εκκένωση τόσο στο Ελληνικό όσο και στον Πειραιά. Διευκρίνισε ότι η επιχείρηση στον καταυλισμό της Ειδομένης συνεχίζεται, αλλά θα πρέπει κανείς να θεωρήσει πως έχει τελειώσει, γιατί «από τους 9.000 ανθρώπους έχουν μείνει μόνο 2.000, αριθμός που τις επόμενες ημέρες θα έχει φύγει». «Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «κάτω από την Ειδομένη υπάρχουν άλλοι 3.000 άνθρωποι, που επίσης θα πρέπει να φύγουν» εξηγώντας ότι η επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «αδειάσουν» το Ελληνικό και ο Πειραιάς. Παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επόμενες επιχειρήσεις, σημείωσε ότι στα μέσα Ιουνίου και μετά θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη δεύτερη φάση του. «Το χάος που είχαμε παίρνει μορφή» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι κατά τη δεύτερη φάση θα υπάρχει η άνεση για να χτιστούν καλύτερα στρατόπεδα με πιο αξιοπρεπείς συνθήκες, ενώ έκανε λόγο για 5.500 θέσεις που έχουν εξασφαλιστεί σε διαμερίσματα αλλά και για χώρους σε ξενοδοχεία. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Σταυρούλα Πουλή: Η Καλαματιανή που επανέφερε το παπιγιόν  
Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας το παπιγιόν με κάτι πολύ επίσημο, που αρμόζει μόνο σε ιδιαίτερες στυλιστικά περιπτώσεις. Για πολλούς, δε, θεωρείται και κάτι ξεπερασμένο…
Κάποτε βέβαια ίσχυε αυτό, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, από την Καλαμάτα έχει αρχίσει εδώ και καιρό τη δική της προσπάθεια η 28χρονη Σταυρούλα Πουλή, η οποία αποφάσισε να επαναφέρει στο ανδρικό ντύσιμο το παπιγιόν και μέχρι σήμερα δείχνει να τα έχει καταφέρει.
Το ξεκίνημά της ήταν λίγο περίεργο, αφού έφτιαξε το πρώτο της παπιγιόν θέλοντας να βοηθήσει ένα φίλο που αναζητούσε κάτι τέτοιο. Κάπου εκεί η Σταυρούλα «κόλλησε» με τη δημιουργία χειροποίητων παπιγιόν και δημιούργησε το «The Three Wise Monkeys».
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για όλα αυτά και σας την παρουσιάζει:
  -Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα ρούχα και συγκεκριμένα με τα αξεσουάρ;
Η αλήθεια είναι ότι από μικρή βρίσκομαι στο χώρο της μόδας, λόγω του επαγγέλματος της μητέρας μου, κάτι που ήταν βασικό κίνητρο για να ασχοληθώ με τα ρούχα και ειδικότερα με τα αξεσουάρ.
  -Γιατί ανδρικά;
Την αφορμή έδωσε ένας πολύ καλός φίλος που με προσέγγισε για να τον συμβουλέψω με τι να συνδυάσει ένα συγκεκριμένο ντύσιμο. Ψάχνοντας, λοιπόν, το κατάλληλο παπιγιόν που θα ταίριαζε στο στυλ και την προσωπικότητά του, γεννήθηκε η ιδέα της χειροποίητης δημιουργίας παπιγιόν, προσαρμόζοντας το κάθε σχέδιο στα γούστα και την ιδιοσυγκρασία κάθε άντρα ξεχωριστά. Δεδομένης και της έλλειψης επιλογών σε αντρικά αξεσουάρ, σε μία κοινωνία που ο άντρας ασχολείται με την εμφάνισή του όλο και περισσότερο, άρπαξα την ευκαιρία να προσφέρω αυτή την «πολυτέλεια» στο αγαπημένο μας φύλο.
  -Πόσο εύκολο ήταν όλο αυτό το εγχείρημα, ειδικά στην Καλαμάτα;
Το κοινό της Καλαμάτας, όπως και κάθε επαρχίας, αναπόφευκτα είναι πιο συντηρητικό. Δειλά μεν αλλά σταθερά, γιατί ήξερα ακριβώς τι είναι αυτό που θέλω να προσφέρω, έκανα τα βήματά μου, εστιάζοντας στους πιο τολμηρούς, που μπόρεσαν όμως να αναδείξουν το προϊόν μου, όπως ακριβώς έπρεπε για να το αγκαλιάσει ο κόσμος της Καλαμάτας και όχι μόνο. Πράγμα που έγινε με επιτυχία και οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται συνεχώς, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  -Τι μπορεί να βρει κάποιος σε σένα;
Πέρα από τα υφασμάτινα και ξύλινα παπιγιόν σε ανδρικό και παιδικό μέγεθος, μπορούν να απευθυνθούν σε μένα για γραβάτα, όπως και για μαντηλάκια για το πέτο. Πρόσφατα προστέθηκαν στη συλλογή μου και τα γυναικεία αξεσουάρ, τα οποία αποτελούνται από ξύλινα παπιγιόν σε κολιέ και ξύλινα παπιγιόν σε βραχιολάκια.
  -Το παπιγιόν και η γραβάτα παραπέμπουν σε κάτι επίσημο και ειδικά το παπιγιόν, σπάνια το βλέπαμε. Ποια η γνώμη σου για αυτό;
Η άποψη ότι το παπιγιόν και η γραβάτα παραπέμπουν σε επίσημο ένδυμα κατατάσσεται σε παλαιότερες ιδέες. Οι νέες τάσεις της μόδας, το γεγονός ότι το πουκάμισο έγινε καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι του αντρικού ντυσίματος και μέσα από το Hipster κύμα της μόδας, οδήγησαν στην απομυθοποίηση της επισημότητας του αξεσουάρ αυτού. Έτσι ολοένα και περισσότεροι άντρες, αλλά και γυναίκες, χρησιμοποιούν το παπιγιόν στην καθημερινότητά τους, καταργώντας την επισημότητα. Σε αυτό βοηθάω κι εγώ με το να χρησιμοποιώ διαφορετικής ποιότητας υφάσματα, ανάλογα με τη χρησιμότητα του παπιγιόν και, φυσικά, τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.
  -Πώς φτιάχνεται ένα παπιγιόν ή μια γραβάτα;
Η διαδικασία δημιουργίας ενός μοναδικού χειροποίητου παπιγιόν, αλλά και γραβάτας, απαιτεί αφοσίωση, δημιουργικότητα και πειθαρχία. Κάθε δημιούργημα είναι μοναδικό και αναζητεί τον επόμενο κάτοχό του.
  -Ποια τα σχέδιά σου;
Αυτή τη στιγμή έχω προσθέσει στην καλοκαιρινή συλλογή κάποια καινούργια σχέδια και σε ύφασμα και σε ξύλο. Παράλληλα, έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της χειμερινής collection.
  -Πού μπορεί να σε βρει κάποιος;
Κυρίως λειτουργώ μέσω της σελίδας μου στο facebook, The Three Wise Monkeys, όπου μπορεί κανείς να δει όλα τα σχέδια που υπάρχουν και με ένα απλό μήνυμα να πραγματοποιήσει την παραγγελία του. Φυσικά, όλα τα προϊόντα αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα! Για την Καλαμάτα, ωστόσο, βρίσκομαι προσωρινά στο κατάστημα της μητέρας μου στην οδό Μακεδονίας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Επίσημα το Europa Nostra στον Άγιο Πέτρο   
Η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια της Δυτικής Μάνης βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Europa Nostra κατά την επίσημη απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο θέατρο της Μαδρίτης Zarzuela.
Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που επιβραβεύει και καταξιώνει τους υπεύθυνους και τους εργάτες του έργου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία για τη συμβολή της και προβάλλει συνολικά την περιοχή μας. Από την Ελλάδα βραβεύτηκε, επίσης, η αποκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών, έργο που τιμήθηκε και με ένα από τα εφτά grand prix της διοργάνωσης.
Ο μαέστρος Placido Domingo, πρόεδρος της Europa Nostra, της κορυφαίας οργάνωσης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, Tibor Navracsics, μίλησαν στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε και ο μεγάλος νικητής για φέτος, που είναι το έργο της αποκατάστασης του Μονοπατιού του Βασιλιά, στο φαράγγι El Chorro στη Μάλαγα.
  Ο ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
Ο ναός του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια είναι το αρχαιότερο από τα δέκα βυζαντινά μνημεία του χωριού. Πρόκειται για έναν απλό τετρακιόνιο σταυροειδή εγγεγραμμένο ναό του όψιμου 12ου αιώνα, με νάρθηκα με μορφή στοάς, ο οποίος προστέθηκε στα δυτικά του ναού κατά το 13ο αιώνα και ένα πυργοειδές κωδωνοστάσιο που οικοδομήθηκε το 1813.
Ο ναός ήταν σε κακή κατάσταση διατήρησης πριν από την έναρξη των εργασιών και αντιμετώπιζε σοβαρά δομοστατικά και οικοδομικά προβλήματα εξαιτίας τόσο της έκθεσής του στη φθορά του χρόνου όσο και λόγω εγγενών κατασκευαστικών αδυναμιών και ατυχών παλαιότερων επεμβάσεων.
Ο εξαιρετικής ποιότητας βυζαντινός τοιχογραφικός διάκοσμος του μνημείου είχε, επίσης, υποστεί σοβαρές φθορές κατά τη διάρκεια της 800 ετών ιστορίας του ναού.
Η υψηλής ποιότητας αποκατάσταση περιέλαβε την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας του κτηρίου και τη συντήρηση του εσωτερικού του διακόσμου. Η φροντίδα που δόθηκε σε κάθε πτυχή του έργου είναι αξιοσημείωτη. Οι κριτές σημείωσαν «τη σημασία και τη σπουδαιότητα αυτού του ευρωπαϊκού μνημείου, που αποτελεί εικόνα της βυζαντινής συμβολής στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Οι τοιχογραφίες, οι οποίες ήταν δυσδιάκριτες πριν από τις εργασίες, είναι τώρα δυνατόν να μελετηθούν αναλυτικά και αναμφίβολα θα αποτελέσουν υλικό μεγάλης αξίας για τους μελετητές της Ύστερης Βυζαντινής Τέχνης.
Η αποκατάσταση της εξαιρετικής αυτής εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινότητα, η οποία είχε πλήρη επίγνωση των πολιτιστικών και οικονομικών διαστάσεων του έργου. Η διατήρηση του ναού του Αγίου Πέτρου έχει προσελκύσει νέο τουριστικό ενδιαφέρον για το απομακρυσμένο χωριό της Καστάνιας και μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για περισσότερες πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του.

***  Μαθήματα αειφορίας από το Δήμο Σπάρτης

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Θεοφιλόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς και ο τοπικός σύμβουλος Νίκος Μπιτσάνης, επισκέφτηκαν χθες το Δήμο Σπάρτης, όπου είχαν εκτενή συζήτηση με το δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη για σημαντικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν έγιναν αναφορές στους ακόλουθους τομείς: 1. Ο Δήμος Σπάρτης έχει εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που δε βασίζεται στους κλασικούς μπλε κάδους, αλλά στη διαλογή στην πηγή. Με βάση αυτό το σύστημα διαχωρίζονται τα απορρίμματα στο σημείο παραγωγής και τοποθετούνται στον ειδικό κάδο που υπάρχει για κάθε υλικό. Για κάθε υλικό (χαρτί, πλαστικό, οργανικά και υπόλειμμα) έχουν διανεμηθεί αντίστοιχοι κάδοι σε κάθε πολυκατοικία. Με το συγκεκριμένο εξελιγμένο σύστημα ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αποδίδεται υψηλής ποιότητας χωρίς προσμείξεις ανακυκλώσιμο υλικό, μειώνεται το ποσοστό του υπολείμματος, αυξάνεται το ποσοστό ανακύκλωσης για κάθε τύπο υλικού, ενώ το οικονομικό όφελος που προκύπτει για το φορέα διαχείρισης είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, κι ενώ το νέο σύστημα έχει εφαρμοστεί μόνο σε ένα ποσοστό 10% των κατοικιών στην πόλη της Σπάρτης, το κέρδος που έχει προκύψει από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών για ένα εξάμηνο φτάνει τα 80.000 ευρώ. Η αντίστοιχη εφαρμογή ενός παρόμοιου συστήματος διαλογής στην πηγή προσαρμοσμένη στα τοπικά δεδομένα θα είχε τεράστια οικονομικά οφέλη για το Δήμο Καλαμάτας από την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και από τη μείωση του κόστους διαχείρισης του υπολείμματος. 2. Η συνεργασία των δύο όμορων Δήμων μπορεί να επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα για τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου μπορούν να αναπτυχθούν κοινά προγράμματα δράσης των δύο Δήμων μέσα από το πρόγραμμα τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων. 3. Από την πρώτη στιγμή της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Καλαμάτα η δημοτική μας παράταξη είχε προτείνει τη συνεργασία των γειτονικών Δήμων στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Είναι ιδιαίτερα θετική η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας. Πέρα από αυτά τα θέματα, έγινε επιμέρους αναφορά σε ζητήματα, όπως στην επιτυχημένη προστασία των φοινικοειδών στη Σπάρτη με την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή μεθόδων καταπολέμησης του κόκκινου σκαθαριού. - 

*** Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας: «Καταδίκασαν σε αργό θάνατο τα σκυλιά στην Άνω Πόλη…»

Ανακοίνωση για το τραγικό θέμα που έχει ανακύψει στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας με πέντε δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία αργοπεθαίνουν και ανέδειξε στο χθεσινό φύλλο του το «Θ», εξέδωσε προχθές βράδυ η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, την οποία και ανήρτησε στη σελίδα της στο facebook. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Με αφορμή τα όσα διαβάσαμε σε τοπικά sites και ακούσαμε από τους πολίτες της Κυπαρισσίας, όσον αφορά στο περιστατικό των (5) δεσποζόμενων σκύλων σε οικία της Άνω Πόλης, έχουμε να ενημερώσουμε για τα εξής: -Κληθήκαμε από το Α.Τ Κυπαρισσίας, όταν ο ιδιοκτήτης των ζώων εισήχθη στο νοσοκομείο, για να επισκεφτούμε το χώρο και να δηλώσουμε γραπτά τι είδαμε εκεί. Όπως και έγινε. Επισκεφθήκαμε το χώρο και αναφέραμε πως είδαμε 5 μεγάλου μεγέθους σκυλιά, χρώματος λευκού μπεζ (όλα συγγενείς μεταξύ τους), μέσα στην αυλή της οικίας και τον αδερφό του ιδιοκτήτη να κρατάει ένα μπουκάλι γεμάτο νερό και να τα απωθεί. Γαύγιζαν ασταμάτητα. -Συνεκλήθη η πενταμελής επιτροπή του Δήμου, όπου είμαστε μέλη μαζί με τον υπάλληλο του Δήμου Δ. Μπούζα και τον κτηνίατρο Ι. Μαρκόπουλο (ο κύριος Παναγιώτης Τσίγγανος ήταν απών). Ο Δ. Μπούζας ήρθε, όπως μας ενημέρωσε, με υπογεγραμμένο το χαρτί από τον ίδιο και τον κ. Τσίγγανο και έμεναν οι δικές μας υπογραφές, για να οδηγηθούν τα ζώα σε ευθανασία. Είχε φέρει, όπως μας ενημέρωσε, και δηλώσεις από ανθρώπους που έχουν επιτεθεί όσες φορές είχαν βρεθεί ελεύθερα, άγνωστο το πώς. -Εμείς, καθότι δεν τυγχάνουμε εκπαιδευτές, παρότι έχουμε κάποια εμπειρία χρόνων στον τομέα των ζώων και τις συμπεριφορές, είναι φυσικό ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε μέσα σε 10 λεπτά και πίσω από ένα κλουβί αν και κατά πόσο είναι επιθετικά αυτά τα ζώα. ΔΕ θα υπογράφαμε ποτέ ένα τέτοιο έγγραφο που θα έστελνε για ευθανασία 5 ζώα, επειδή: α) θέλουν να τα ξεφορτωθούν οι συγγενείς του ιδιοκτήτη που βρίσκεται/βρισκόταν στο νοσοκομείο και πλέον δεν είναι σε θέση να τα προσέχει, β) επειδή θέλει να τελειώνει ο υπάλληλος του Δήμου με το περιστατικό και έχει ΗΔΗ υπογράψει χωρίς να τα έχει δει και χωρίς να είναι σε θέση (καθότι είναι, όπως ο ίδιος παραδέχεται, άσχετος με τα ζώα) να πει ότι είναι επιθετικά. -Εφόσον υπήρξε αυτή η διαφωνία μεταξύ της επιτροπής, νομικά συγκαλείται τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από: 1. Κτηνίατρο Δημοτικό 2. Κτηνίατρο Ιδιώτη και άλλον έναν κτηνίατρο ή, ακόμα καλύτερα, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ. -Αυτό δεν έγινε ποτέ, παρά σήμερα 25/05/16, που υπήρξαν φήμες ότι πέθαναν τα 2 εκ των 5 ζώων, συναντήθηκαν οι κτηνίατροι με τον υπάλληλο του Δήμου. Το τι έγινε στη συνάντηση δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε, όμως, ότι η οικογένεια του ιδιοκτήτη εγκατέλειψε τα ζώα στο κλουβί, σε ένα πολύ βρώμικο χώρο, γεμάτο ακαθαρσίες, με έντονη οσμή ούρων και σκουπιδιών, για να πεθάνουν. Απαγόρευσαν στο γείτονα που τα τάιζε να ξαναπάει εκεί. Τα καταδίκασαν, δηλαδή, σε αργό θάνατο. -Ενημερωθήκαμε σήμερα 25/05/16 από τον κτηνίατρο Ι. Μαρκόπουλο για την άθλια κατάσταση που αντίκρισε σήμερα. Υποσιτισμένα ζώα μέσα στη βρώμα, χωρίς φαγητό και νερό, και εθελοντικά και μόνο για να μην πεθάνουν τα ζώα πήγαμε εκεί, μπήκαμε μέσα στο κλουβί τους, τους βάλαμε σχεδόν 10 κιλά ξηράς τροφής και 3 κουβάδες καθαρό νερό. -Όποιος θεωρεί ότι έχει εξουσιοδότηση από το Θεό να θανατώσει με πλάγιους τρόπους, χωρίς να ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία, όποιο ζώο τον παίρνουν τηλέφωνο ότι γαύγισε ή έκανε επίθεση (ψεύτικη ή αληθινή), έχει μαύρα μεσάνυχτα. Σήμερα καταθέσαμε στην Αστυνομία τα πάντα σε σχέση με όσα είδαμε και αν οι ιδιοκτήτες δεν επιληφθούν σύντομα του θέματος, θα καταγγελθούν για κακοποίηση των ζώων που βρίσκονται στην οικία τους. Είναι ντροπή, όταν ο άνθρωπός σας είναι άρρωστος και πλέον ανήμπορος να ανταπεξέλθει σε αυτά τα ζώα που τόσο αγαπούσε, να τα κλείνετε σε ένα κλουβί για να πεθάνουν. Είναι ενημερωμένος ο εισαγγελέας και μέχρι να παρθεί μία τελική απόφαση εμείς θα πηγαίνουμε καθημερινά να καθαρίζουμε - ταΐζουμε και ποτίζουμε αυτά τα ζώα. Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας». - 

***  Ξεκινάει «τσουνάμι» κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας   
Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- εξπρές σε ακίνητα, ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία,  ξεκινούν από τον Ιούνιο σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από τον επόμενο μήνα τα άρθρα 993 και 995 του νέου τροποποιημένου από το καλοκαίρι του 2015 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τα οποία προβλέπουν ότι κατά τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεπών δανειοληπτών και λοιπών χρεοφειλετών θα λαμβάνονται πλέον υπόψη ως τιμές εκκίνησης οι πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς που έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και όχι οι πολύ πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες, όπως προέβλεπε ο Κ.Π.Δ πριν αλλάξει το καλοκαίρι του 2015.
Ουσιαστικά με την ενεργοποίηση των διατάξεων αυτών ανάβει το «πράσινο φως» για πλειστηριασμούς ακινήτων χιλιάδων οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών και λοιπών οφειλετών σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς οι αξίες στις οποίες θα εκκινούν οι πλειστηριασμοί θα είναι οι πάρα πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές.
Η ενεργοποίηση των επαχθών αυτών ρυθμίσεων, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει «τσουνάμι» πλειστηριασμών, τώρα που καταργήθηκαν οι περισσότεροι περιορισμοί οι οποίοι προστάτευαν κυρίως τους δανειολήπτες, γίνεται μέσω του Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθμόν 59, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προσδιορίζεται η εμπορική αξία κάθε ακινήτου που κατάσχεται από χρεοφειλέτη, προκειμένου, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινά το συντομότερο δυνατό και ο πλειστηριασμός!
Το Π.Δ. προβλέπει ότι η εμπορική αξία ακινήτου που κατάσχεται προσδιορίζεται με ευθύνη του αρμόδιου δικαστικού επιμελητή από πιστοποιημένο στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμητή, που μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Το επαχθές αυτό Π.Δ. εκδόθηκε με βάση τις διατάξεις του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 993, καθώς και του τετάρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 995 του Π.δ/τος 503/1985 «Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας» (Α΄ 182), όπως ισχύουν μετά το ν. 4335/2015 (Α΄ 87) και των παραγράφων 12 και 13 του ένατου άρθρου του άρθρου 1 «Μεταβατικές και άλλες διατάξεις» του ν. 4335/2015, κατόπιν γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναλυτικά, το Π.Δ. που παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika.gr προβλέπει δε τα εξής:
΄Αρθρο 1 Αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας ακινήτου
Αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος, για το σκοπό αυτό, υποχρεούται να προσλάβει, κατά την κρίση του, πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στη Διεύθυνση Οικονομικού Συντονισμού και Μακροοικονομικών Προβλέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του ιδίου Υπουργείου. ‘
Αρθρο 2 Τρόπος υπολογισμού εμπορικής αξίας ακινήτου
Ο πιστοποιημένος εκτιμητής οφείλει, εντός της προθεσμίας που του τίθεται, να συντάξει εγγράφως και να παραδώσει την εκτίμησή του στον δικαστικό επιμελητή, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ή διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα, δεσμευόμενος παράλληλα για την πιστή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος θεσπίστηκε με τη με αριθ. 19928/292/10-5-2013απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β΄1147).
Άρθρο 3 Καθορισμός αμοιβής εκτιμήσεως
Η αμοιβή για την διενέργεια της εκτιμήσεως καθορίζεται εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου. Υπόχρεος για την καταβολή της αμοιβής είναι ο επισπεύδων την αναγκαστική εκτέλεση. Το ποσό αυτό βαρύνει, τελικώς, εκείνον κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση.
Άρθρο 4 Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από την 1η Ιουνίου 2016
dikaiologitika.gr
 
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

 ***  Ο τελικός του Champions League Σάββατο 28/05/2016 , στο Μιλάνο  :
Η Ρεάλ για 11η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης
~*  ΡΕΑΛ  Μανδρίτης - ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Μανδρίτης   1-1  κ.α  και παράταση , Στα πέναλτι  5-3 για τη ΡΕΑΛ   , που για 11η  φορά κατέκτησε το τρόπαιο ! ..
~*  Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος και η Ατλέτικο, που έχασε πέναλτι στο 47' με τον Γκριεζμάν, ισοφάρισε στο 79' με τον Καράσκο.
~ Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 11ο Champions League της ιστορίας της το βράδυ του Σαββάτου, κερδίζοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
~ Η εκτέλεση του Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στη «βασίλισσα» το τρόπαιο, άλλα σήμανε και την έναρξη των πανηγυρισμών στη Μαδρίτη.
-Οι  πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και σήμερα, Κυριακή, όμως τώρα ήταν με την παρουσία των παικτών οι οποίοι επέστρεψαν από το Μιλάνο και φυσικά είχαν υποδοχή... ηρώων!
Newsroom ΔΟΛ
Video:
~ * ΡΕΑΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  1-1  το γκόλ ισοφάρισης 28/05/2016 : https://youtu.be/TvTSgfUFo_s .-
~ ΡΕΑΛ- ΑΤΛΙΤΙΚΟ Α΄ ημίχρονο 1-0  28/05/2016 τελικός Champions League : https://youtu.be/1uRbsY6i20M .-
 Τα πέναλτι:
Λούκας Βάσκες 1-0
1-1 Γκριεζμάν
Μαρσέλο 2-1
2-2 Γκάμπι
Μπέιλ 3-2
3-3 Σαούλ
Σέρχιο Ράμος 4-3
δοκάρι Χουανφράν
Ρονάλντο 5-3
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νάβας, Καρμπαχάλ, Κασεμίρο, Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Πέπε - Τόρες, Γκάμπι
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (51' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάσκες).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (107' Λούκας Χερνάντες), Χουανφράν, Σάβιτς, Γκάμπι, Φερνάντες (46' Καράσκο), Σαούλ, Κόκε (115' Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες.

*** Η FIFA τιμώρησε την ΕΠΟ για αντικανονική χρήση του Γιάννου κόντρα στην Τουρκία
Χάνει στα χαρτιά τον αγώνα


Η FIFA τιμώρησε την ΕΠΟ για την «γκάφα» της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσει τον Απόστολο Γιάννου στο φιλικό αγώνα με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου 2015.
Ο ομογενής ποδοσφαιριστής δεν είχε δικαίωμα κλήσης, αφού είχε συμμετοχή σε αγώνα Νέων της Αυστραλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε το παιχνίδι με 0-3 στα χαρτιά (είχε λήξει 0-0), ενώ η ΕΠΟ θα πληρώσει πρόστιμο 4.000 ελβετικά φράγκα.
Η απόφαση της FIFA:«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη FIFA για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου, χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.
Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα Νέων της Εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3».
Newsroom  ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
*** Αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική για όλους τους ομίλους :
Ανακοινώθηκαν, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι τριάδες των διαιτητών που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στους 14 ομίλους των μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική που θα διεξαχθούν Κυριακή 29/05!
    1ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Φωτιάδης (Καστοριάς), Γκαϊντατζής-Κρυώνας (Σερρών)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΩΝ – ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Γρατσάνης (Τρικάλων), Παπαδόπουλος-Συμεωνίδης (Μακεδονίας)
 2ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Σέζος (Κιλκίς), Σάββογλου (Δυτικής Αττικής)-Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)
Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ: Μανασής, Τζανής-Σταφυλάς (Τρικάλων)
 3ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ – ΠΑΙΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Κυριαζίδης, Κίτσος-Τερζόπουλος (Έβρου)
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΝΑΟΥΣΑ: Παπαργυρίου, Θεοδώρου-Γιαμούζης (Πιερίας)
 4ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤ. - Μ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Παυλίδης, Κελεσίδης-Γιάντσης (Ημαθίας)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ: Αγγελάκης, Παπαδόπουλος-Σιανίδης (Μακεδονίας)
 5ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡ. - ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Ν. Δεμερτζής-Κεσισόγλου (Πέλλας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ – ΑΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ: Τρ. Τίκας, Δ. Τίκας-Στεφανής (Καρδίτσας)
 6ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ – ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας), Χρ. Δεμερτζής-Δέλλιος (Πέλλας)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ: Καρατέρπος, Τζιουβάρας (Κοζάνης)-Χρυσάνης (Ημαθίας)
 7ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Συμεωνίδης (Πιερίας), Παπαδημητρίου (Λάρισας)-Βρούζος (Πιερίας)
ΑΙΟΛΟΣ – Α.Ο. ΘΗΒΑ: Ματσούκας, Κακατσίδης-Γαλανόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
 8ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Ψυχούλας, Φίλος (Βοιωτίας)-Καλύβας (Φθιώτιδας)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαλατσούκας, Δ. Τίκας (Θεσπρωτίας)-Μωϋσιάδης (Ηπείρου)
 9ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Μανούχος, Νενεκούμης (Αργολίδας)-Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)
ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. - ΑΙΓΑΛΕΩ: Κορδολαίμης, Πολυχρονιάδης-Ρούντος (Ανατολικής Αττικής)
 10ος ΟΜΙΛΟΣ:
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ – ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: (28/5, 11:00) Ζαραβίνος, Α. Φωτόπουλος-Καραγιαννίδης (Αθηνών)
ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ – ΡΟΔΟΣ: (29/5, 14:00) Μπακογιάννης, Τάμαλης-Νιδριώτης (Αθηνών)
 11ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ – ΖΩΦΡΙΑ: Ντουμιτρέσκου, Γιαννίκος-Τζιλίρης (Πειραιά)
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Καρυοφύλλης, Κοντιζάς (Πειραιά)-Ζουλής (Αχαΐας)
 12ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5):
ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – ΤΣΙΛΙΒΗ: (14:30) Νίκας, Λάμιας-Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΑΧΑΪΚΗ: (17:00) Νεοφυτιάδης, Κωνσταντόπουλος-Σανός (Κορινθίας)
 13ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Α.Ο.ΠΥΛΟΥ – ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  3-0 .-^ : Ρούτσης, Μπέτσογλου-Γκότσης (Κορινθίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ – ΑΕ ΛΕΡΝΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Μανιώτης, Σπυρόπουλος-Γουργιώτης (Ανατολικής Αττικής)
 14ος ΟΜΙΛΟΣ (29/5, 17:00):
ΑΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΝΚΑ – ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Φουκάκης, Τρουλινός-Δασκαλάκης (Ηρακλείου)
ΑΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ: Τσαγγαράκης, Πετεινάτος-Αναστασάκης (Χανίων)

*** Τη  Δευτέρα 30-05-2015  ο αγώνας πλέϊ  οφ  4ος στο Μπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ      81-82 στη 2η  παράταση
Τα  δεκάλεπτα και παρατάσεις  : 16-19 , (35-31) , 50-52 ,63-63 κ.α. 71-71 1η παράταση ,
και 81-82 .-^ τελικά στη 2η παράταση ! 
Video :
~    ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 1η περίοδος 4ος  αγώνας 16-19 30/05/2016:
~  ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2η περίοδος ημίχρονο 35-31 4ος αγώνας πλέϊ οφ  30/05/2016: https://youtu.be/gi49TOtJOmM .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 3η περίοδος 4ος  αγώνας 50-52  30/05/2016:
 https://youtu.be/YGZcOFq6I1c .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 63-63  κ α  30/05/2016:
 https://youtu.be/jdBdB3MksQM .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ    παράταση 71-71 4ος αγώνας 30/05/2016  :
https://youtu.be/QBFTerH2IhI .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-  81-82  στη 2η παράταση  30/05/2016:
 https://youtu.be/uqhexvNwu-E .-

~ Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1  κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ στα πλέϊ οφ περιόδου  2015-16  !
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63κ.α., 71-71 α΄ παρ., 81-82 β΄ παρ.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

***   Την  Κυριακή  29-05-2016  Πλέϊ οφ  Σούπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο :
Ο Λέτο κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ, 1-0 τον Πανιώνιο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1-0  .- ^
Το  γκόλ  : 78 ΄  Σεμπαστιάν Λέτο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λέτο, Αμπέντ (73΄ Μπουμάλ), Ζέκα, Μαρινάκης (63΄ Μέστο), Μολέδο, Πέτριτς, Βλαχοδήμος (59΄ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74΄ Αργυρόπουλος), Μασούρας, Σιώπης (82΄ Βιγιάλμπα), Βλάχος, Ρισβάνης (42΄λ.τ. Πατσατζόγλου), Καθάριος.

Πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, εκτός μάχης η ΑΕΚ
ΑΕΚ -ΠΑΟΚ   0-0  .-  ^
Τα  γκόλ  :  -
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κόκκινη: Πέκχαρτ (42΄-δεύτερη κίτρινη) - Τζαβέλλας (32΄)
Κίτρινες: Μπαρμπόσα - Μακ, Κάτσε, Αθανασιάδης
 ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89΄ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46΄ Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59΄ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66΄ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90΄ Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

*** Στα πλέϊ οφ του μπάσκετ για 3η θέση :
Πρώτη φορά μετά το 2005  στη ν 3η θέση  η ΑΕΚ .-
Η ΑΕΚ λύγισε τον μαχητικό Αρη στο ΟΑΚΑ και τερμάτισε στην 3η θέση
ΑΕΚ -ΑΡΗΣ  89-81 .- ^  { Η  ΑΕΚ  3η  στο Ελληνικό πρωτάθλημα Α1  στο Μπάσκετ  }
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-38, 73-64, 89-81
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Παπαπέτρου
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 14 (1), Χέρστον 24 (2), Μπράουν 22 (4), Κατσίβελης 2, Μαυροειδής 5 (8 ριμπ.), Παπαντωνίου 2, Μιλόσεβιτς 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Κάρτερ 7 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 6 (1), Μάικλ.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 16 (7 ριμπ.), Ουότερς 17 (3), Μούρτος, Σίμτσακ 4, ΜακΝιλ 13 (1), Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 6 (1), Χάγκινς 3, Κοέν 10 (1).
 *Ένταση δημιουργήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ανάμεσα σε φιλάθλους της ΑΕΚ και του προέδρου του Άρη, Νίκου Λάσκαρη, που παρακολούθησε από τις εξέδρες τον αγώνα, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του διοικητικού ηγέτη των «κίτρινων» από το ΟΑΚΑ.
Newsroom ΔΟΛ

*** ΠΕΜΠΤΗ 26/05/16 18:15 NOVASPORTS 2  Super League play off
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος    2-0   , (2-0 ) .-
Τα  γκόλ :   14  ΄ και 25΄ Αθανασιάδης  ,
Video :
~*  ΠΑΟΚ-Πανιώνιος  τα γκόλ Α΄ Ημίχρονο  2-0  πλέϊ οφ 26/05/2016 : https://youtu.be/eAEBR6byNT8 .-
~ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2ο  γκόλ  25΄ Αθανασιάδη  26/05/2016  πλέϊ οφ : https://youtu.be/Shy3VYy-kVo .-
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Aρκαδίας)
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82' Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (67' Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80' Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος και Μπαργκάν.
ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς (64' Χατζηϊσαϊας), Σκόνδρας, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (72' Κοροβέσης) και Αθανασιάδης (46' Μπερμπάτοφ).
***    ΑΕΚ - Παναθηναϊκός  3-1 , (2-0) .- ^
Τα  γκόλ : 5΄ Γιόχανσον ,  39΄ Μπαρμπόσα  ,   54΄ Λέτο  , 69΄ Μπαρμπόσα  .-
  Βίντεο  από αγώνα  :
~ΑΕΚ-ΠΑΟ  3-1  τα γκόλ δηλώσεις στα πλέϊ οφ  26/05/2016 : https://youtu.be/YiA3ZLyx3FA
  ~ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1  ακυρωθέν γκόλ Λέτο 26/05/2016: https://youtu.be/4F4LuQ6FFOw .-
~ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1  γκόλ Λέτο  26/05/2016  πλέϊ οφ: https://youtu.be/xfTn8okJ2fU .-
~ ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1 2ο γκόλ Μπαρμπόσα 26/05/2016: https://youtu.be/q0i3sxjwX9Q .-

Διαιτητής: Κουκουλάκης
 Κίτρινες: Μπακάκης, Τζανετόπουλος - Μπεργκ, Αμπέντ
 Κόκκινη: Βιγιαφάνες (45+2΄)
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59΄ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79΄ Πέκχαρτ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στίλ, Nάνο, Mέστο, Tαυλαρίδης, Mολέδο, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Zέκα, Λούντ (88΄ Κλωναρίδης), Mπουμάλ (46΄ Αμπέντ), Bιγιαφάνιες, Mπέργκ Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:
ΠΕΜΠΤΗΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
ΠΑΟΚ 10
ΑΕΚ 8
Παναθηναϊκός 7
Πανιώνιος 1
Η επόμενη αγωνιστική (29/5/2016)
18:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
20:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

*** ΒΙΝΤΕΟ :
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  17-21    περίοδος 3ος  αγων  26/05/2016:
https://youtu.be/eMsREqAobKY  .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  41-44    Α΄ ημίχρονο 3ος αγών  πλέϊ οφ  26/05/2016 :  https://youtu.be/M0V47xKsqaI  .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 57-62 3η περίοδος 3ος αγωνας 26/05/2016 πλέϊ οφ:
 https://youtu.be/WlegGhAiVus .-
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 77-72  3ος αγώνας 26/05/2016  πλέϊ οφ  :

***  Ήττα της Γερμανίας από τη Σλοβενία σε φιλικό προετοιμασίας
Εν όψει Euro 2016  Φιλικό
Ήττα της Γερμανίας από τη Σλοβενία σε φιλικό προετοιμασίας
~  ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 
Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αρχίζει στα γήπεδα της Γαλλίας, το EURO 2016 (10/6-10/7) και οι εθνικές ομάδες της Ευρώπης δίνουν φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανία γνώρισε εντός έδρας, ήττα-σοκ με 3-1 από την Σλοβακία, που έδειξε ότι θα παρουσιασθεί αξιόμαχη στην κορυφαία διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου».
Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ προηγήθηκαν στο 13' με πέναλτι του Γκόμεζ, αλλά οι Σλοβάκοι αντεπιτέθηκαν και πήραν την εντυπωσιακή νίκη, χάρη στα τέρματα των Χάμσικ (41'), Ντουρις (44') και Κούτσκα (52').
Παράλληλα, η Αλβανία επικράτησε άνετα του Κατάρ με 3-1 (23' Ατζέτι, 40' Λεντζάνι, 64' Σαντίκου - 1' Χασάν), ενώ η Ισπανία δυσκολεύθηκε απέναντι στην Βοσνία, αλλά τελικά επεβλήθη των Βαλκάνιων με 3-1 (11', 18' Νολίτο, 90'+5' Πέδρο - 29' Σπάχιτς).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πετρούνιας: «Αυτή η νίκη μου δίνει τεράστια ώθηση»
Εν όψει Ολυμπιακών ΑγώνωνΠετρούνιας: «Αυτή η νίκη μου δίνει τεράστια ώθηση»
~  Εμφανώς ικανοποιημένος από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμφανίσθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας πρωταθλητής που αποδεικνύεται ως ο κυρίαρχος των κρίκων, καθώς διατήρησε τα κεκτημένα από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση, δήλωσε:
«Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα «ριπίτ» που δεν είχε πετύχει άλλος αθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους εδώ και 20 χρόνια, από τον Γιούρι Κέκι το 1996. Ο βαθμός που πήρα ήταν αυτός που μου άξιζε, γιατί έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και ένα βήμα στην έξοδο. Θα πάω στο Ρίο με το ίδιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι εκεί θα κάνω την ίδια εκτέλεση, αλλά θα ‘κολλήσω’ και την έξοδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.
Αυτή την στιγμή, δεν θεωρώ ότι υπάρχει στην Ευρώπη κάποιος αντίπαλος στα μέτρα μου, όταν η δική μου εκτέλεση είναι όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματός μου. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αθλητές, η ποιότητα της εκτέλεσής μου πάνω στους κρίκους είναι απλησίαστη. Το θέμα είναι προσγειώνομαι καλά και εάν το πετύχω και αυτό μπορώ να κερδίσω τους πάντες. Αυτή η νίκη είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μου δίνει τεράστια ώθηση. Πιστεύω ότι έχει επίδραση και στα μάτια των κριτών, γιατί οι κριτές είναι άνθρωποι και πάντοτε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα αποτελέσματα ενός αθλητή. Εδώ στη Βέρνη, ήρθε αυτό που ήθελα και περίμενα: Να πάρω το χρυσό μετάλλιο με πάνω από 15,700 β., που μπορεί να φτάσει και πάνω από 16,000 β. αν αποφύγω το βήμα στην έξοδο.
Μία επίδοση σαν την σημερινή θα με βάλει στα μετάλλια και στο Ρίο, αλλά μάλλον δεν θα μου δώσει τη νίκη. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια για να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που είναι ο στόχος μου. Κάθε αθλητής που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο. Ο στόχος είναι πάντοτε η κορυφή. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον προπονητή μου, τον Δημήτρη Ράφτη. Έχω πάρα πολύ καλό προπονητή, έχω πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από την Stoiximan που είναι η χορηγός μου, έχω πολύ μεγάλη στήριξη από τον γιατρό μας τον κ. Οδυσσέα Παξινό και τη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς... Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα, που θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Επιβεβαιώθηκε η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο
Από έξι ένοπλούς άνδρες
Επιβεβαιώθηκε η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο
~ Θύμα απαγωγής έχει πέσει ο Αλαν Πουλίδο. Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο ο αδελφός του με τον δικηγόρο του, όσο και οι Μεξικανικές Αρχές.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μεξικανός επιθετικός του Ολυμπιακού και η σύντροφος του, απήχθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από έξι ένοπλους μασκοφόρους άνδρες, οι οποίοι λίγο αργότερα απελευθέρωσαν την Ιλεάνα Σάλας.
Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Αστυνομίας και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» διάφορες περιοχές της πόλης Σιουδάδ Βικτώρια.
Ο μεξικανικός Τύπος, εκτιμά ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, αν και συνήθης πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι οι πληροφορίες να... τρέχουν με το σταγονόμετρο, προκειμένου να αποπροσανατολίζονται οι δράστες.
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο Ολυμπιακός:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με τον Άλαν. Ευχόμαστε αυτή η δοκιμασία να τελειώσει σύντομα και ο ίδιος να επιστρέψει ασφαλής».
ΑΠΕ-ΜΠΕ


***   Ο Καρέλης με χατ-τρικ «έβγαλε» την Γκενκ στο Europa League
Εξαιρετική εμφάνιση
 Ο Καρέλης με χατ-τρικ «έβγαλε» την Γκενκ στο Europa League
~ Ο Νίκος Καρέλης ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο βελγικό πρωτάθλημα, καθώς με χατ-τρικ οδήγησε την Γκενκ σε μία σπουδαία ανατροπή, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στο νέο Europa League.
Ο Ελληνας επιθετικός, που σε μόλις μερικούς μήνες έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας, σημείωσε τρία γκολ στο εμφατικό 5-1 επί της Σαρλερουά του Σωτήρη Νίνη (σ.σ. έμεινε στον πάγκο), καθώς άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με πέναλτι, στο 56` σημείωσε το τέρμα που ουσιαστικά «σφράγισε την ευρωπαϊκή έξοδο» της Γκενκ και στο 71` διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Τα άλλα δύο τέρματα των γηπεδούχων, πέτυχαν οι Σαματα (27`) και Γουέλς (45+3`), ενώ υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο αγώνα μπαράζ, η Σαρλερουά επικράτησε με 2-0.    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κατέρριψε ρεκόρ 29 ετών η Μαρινάκου στα 1.500μ.
Σε μίτινγκ στο Βέλγιο...
Κατέρριψε ρεκόρ 29 ετών η Μαρινάκου στα 1.500μ.
~  Ένα από τα πιο παλιά πανελλήνια ρεκόρ κατέρριψε η Αναστασία Μαρινάκου σε μίτινγκ στο Βέλγιο. Η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Χαλκίδα σημείωσε στα 1.500μ. χρόνο 4:12.38 και κατέρριψε μετά από 29 χρόνια (1987) το ρεκόρ της Ειρήνης Θεοδωρίδου στην κατηγορία Νέων γυναικών, που ήταν 4:13.76.
Στο ίδιο μίτινγκ ο έφηβος Αγγελος Βασιλείου με επίδοση 3:45.86 πέτυχε ατομικό ρεκόρ και έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.
Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου στα 1.500μ με επίδοση 2:05.46, ενώ η Ελενα Φιλάνδρα τερμάτισε στα 800μ σε χρόνο 2:04.01.
Ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1.500μ τερμάτισε με χρόνο 3:41.77, ενώ ο Κώστας Νακόπουλος εγκατάλειψε.  Newsroom ΔΟΛ

***  Πρωταθλήτρια η Λάρισα, παρέμεινε ο Πανελευσινιακός 
Στην Football League...
Πρωταθλήτρια η Λάρισα, παρέμεινε ο Πανελευσινιακός
~Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία, έχουν ως εξής:Αχαρναϊκός-Λάρισα 1-2
Χανιά-Παναιγιάλειος 3-2
Λαμία-Πανελευσινιακός 1-1
Καλλιθέα-Παναχαϊκή 4-2
Αγροτικός Αστέρας-Κέρκυρα 3-1
Κισσαμικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1
Πανσερραϊκός-Απόλλων Σμύρνης 0-5
Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα 0-3 (α.α.)
Ζάκυνθος-Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.

1. Λάρισα 34 78 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Super League--
2. Κέρκυρα 34 75 --Super League--
3. Τρίκαλα 34 67
4. Απόλλων Σμύρνης 34 61
5. Λαμία 34 59
6. Κισσαμικός 34 51
7. Καλλιθέα 34 49
8. Αχαρναϊκός 33 45
. Αναγέννηση Καρδίτσας 34 45
10. Πανσερραϊκός 34 43
. Αγροτικός Αστέρας 34 43
12. Παναιγιάλειος 34 41
13. Χανιά 33 38
14. Πανελευσινιακός 34 35
15. Ζάκυνθος 34 34 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-
16. Παναχαϊκή 34 16 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-
17. Ολυμπιακός Βόλου 32 13 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-
18. Εργοτέλης 32 10 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-
* Ο Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός Βόλου, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση εννέα βαθμών και έξι βαθμών, αντίστοιχα. Από τις Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί από τρεις βαθμοί. Η Παναχαϊκή έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 12 βαθμών. Από τον Απόλλωνα Σμύρνης έχουν αφαιρεθεί έξι βαθμοί. Εκκρεμεί η απόφαση για την τον διακοπέντα αγώνα Αχαρναϊκός-Χανιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στo Τζούντο
Στην κατηγορία -81 κιλώνΧάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στo Τζούντο
~   Το τρίτο του μετάλλιο στην ιστορία του IJF WORLD MASTERS, πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες το ελληνικό τζούντο.
Στη διοργάνωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου (συμμετέχουν οι αθλητές που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης) και με την οποία -εφέτος- «κλειδώνει» η Ολυμπιακή κατάταξη ενόψει Ρίο 2016, ο Ρομάν Μουστόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -81 κιλών.
Στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη ήταν εξαιρετικός και πλέον δείχνει πως διαθέτει τα αγωνιστικά φόντα για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό.
Ο Μουστόπουλος νίκησε κατά σειρά τους Ουγανμπαατάρ Οτγκονμπαατάρ από την Μογγολία και Μοχάμεντ Αμπντελάαλ από την Αίγυπτο, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Αμερικανό Τρέιβις Στίβενς. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε στις παρατηρήσεις (shido) τον Ρώσο Άλαν Κουμπέτσοφ και βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.
Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, ο Μουστόπουλος ήταν 5ος. Το ελληνικό τζούντο έχει κατακτήσει ακόμη δύο μετάλλια στην Ιστορία του θεσμού με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ηλιάδη. Συγκεκριμένα το 2013 ήταν 1ος στο Τιούμεν, ενώ το 2011 ήταν δεύτερος στο Μπακού, πάντα στην κατηγορία των -90 κιλών. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδος στο πόλο ανδρών
Νίκησε 12-5 τη ΒουλιαγμένηΟ Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδος στο πόλο ανδρών
~  Την απόλυτη κυριαρχία του στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός, κατακτώντας το 18ο κύπελλο της ιστορίας του (και τέταρτο συνεχόμενο) και ολοκληρώνοντας για τρίτη σερί χρονιά το νταμπλ με το απόλυτο νικών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα της Βουλιαγμένης με 12-5 στον τελικό του final-4, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, και πλέον ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το final-6 του Champions League, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Η Βουλιαγμένη σκόραρε στην πρώτη επίθεση του αγώνα με τον Ελμισιάν, αλλά η «απάντηση» ήταν δύο διαδοχικά γκολ του Βλαχόπουλου, που έβαλαν τον τελικό στην... αναμενόμενη τροχιά. Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το σερί τους στο 4-0, πριν ο ΝΟΒ πετύχει το δεύτερο τέρμα του στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με μία καταπληκτική λόμπα του Βικάλο.
Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο της αναμέτρησης, παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, τόσο με παίκτη παραπάνω όσο και από την περιφέρεια.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 6-2 και στη συνέχεια ο Κώστας Λούδης στερήθηκε των υπηρεσιών του Χρήστου Αφρουδάκη, ο οποίος φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του, ενώ στην τέταρτη περίοδο άλλαξε τερματοφύλακα, χρησιμοποιώντας τον νεαρό Ζερδεβά αντί του Τσαλκάνη. Το δεύτερο μισό του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μην ανεβάζει ρυθμούς, αλλά να φτάνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με το τελικό 12-5.
Αξιοσημείωτο στοιχείο του αγώνα είναι ότι η Βουλιαγμένη σκόραρε στην πρώτη αποβολή που κέρδισε και στη συνέχεια έχασε 12 συνεχόμενες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω! Επίσης, ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ του final-4 με οκτώ γκολ, με τα πέντε τέρματα που πέτυχε στον τελικό ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, το οποίο μοιράζεται με ακόμη πέντε παίκτες. Καλύτερος τερματοφύλακας του final-4 ψηφίστηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς.
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ελμισιάν (π.π.), 1-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 1-2 Βλαχόπουλος (κόντρα), 1-3 Ντόσκας (περιφέρεια), 1-4 Ποντικέας (π.π.), 2-4 Βικάλο (περιφέρεια), 2-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 2-6 Κολόμβος (π.π.), 3-6 Καπότσης (περιφέρεια), 3-7 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-8 Φουντούλης (π.π.), 3-9 Κολόμβος (κόντρα), 4-9 Καλαϊτζής (περιφέρεια), 4-10 Βλαχόπουλος (π.π.), 5-10 Καπότσης (περιφέρεια), 5-11 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 5-12 Δελακάς (π.π.)
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από τον Ολυμπιακό ο Δερβίσης (2΄16΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και ο Μάγιαρακ (41΄΄πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) και από τη Βουλιαγμένη ο Γουβής (6΄02΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Βουλιαγμένη): 1-3, 1-3, 1-3, 2-3
Η Βουλιαγμένη είχε 1/13 με παίκτη παραπάνω και 4 γκολ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε 6/8 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

1953 Εθνικός-Ολυμπιακός 5-4 (παρ., κ.α. 3-3)
1954 Εθνικός-Ολυμπιακός 12-0
1955 Εθνικός-Αρης Θεσ. 1-0 (αποχώρησε ο Άρης)
1956 Εθνικός-Ολυμπιακός 7-2
1957 Εθνικός-Ολυμπιακός 6-4 (παρ., κ.α. 4-4)
1958 Εθνικός-ΝΟ Πατρών 5-2
-----------------------------------------
1984 Εθνικός-Γλυφάδα 8-5
1985 Εθνικός-Άρης Θεσσαλονίκης 8-7
1986 Γλυφάδα-Βουλιαγμένη 5-4
1987 Γλυφάδα-Βουλιαγμένη 10-7
1988 Εθνικός-Βουλιαγμένη 8-6
1989 Γλυφάδα-Βουλιαγμένη 10-8 (παρ., κ.α. 7-7)
1990 Χίος-Γλυφάδα 8-5 (παρ., κ.α. 5-5)
1991 Εθνικός-Γλυφάδα 10-7
1992 Ολυμπιακός-ΝΟ Πατρών 9-8
1993 Ολυμπιακός-Γλυφάδα 8-4
1994 --Δεν έγινε--
1995 ΝΟ Πατρών-Βουλιαγμένη 13-12
1996 Βουλιαγμένη-ΝΟ Πατρών 11-8
1997 Ολυμπιακός-ΝΟ Πατρών 9-8
1998 Ολυμπιακός-ΝΟ Πατρών 10-8
1999 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 8-7
2000 Εθνικός-Ολυμπιακός 12-11 (παρ., κ.α. 11-11)
2001 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 9-7
2002 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-9 (παρ., κ.α. 8-8)
2003 Ολυμπιακός-Χανιά 14-5
2004 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-5
2005 Εθνικός-ΝΟ Πατρών 12-8
2006 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 16-5
2007 Ολυμπιακός-Εθνικός 11-5
2008 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 10-4
2009 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 9-6
2010 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 7-6 (παρ., κ.α. 5-5)
2011 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 10-8
2012 Βουλιαγμένη-Χίος 6-4
2013 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-5
2014 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 11-10
2015 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 18-10
2016 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 12-5

ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ

Ολυμπιακός 18 24
Εθνικός 12 13
Βουλιαγμένη 3 14
Γλυφάδα 3 7
ΝΟ Πατρών 1 7
Χίος 1 2
Πανιώνιος - 5
Αρης Θεσσαλονίκης - 2
Παναθηναϊκός - 1
Χανιά - 1
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4731 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2976 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        10. 685   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  :
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια: