ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 14  Δεκεμβρίου  2015  :
~ Εκδήλωση στο  Αρφαρά Καλαμάτας :



~  Χθές  Κυριακή 13/12/2015 , η πρωτοβουλία Επικοινωνίας Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών παρουσίασε την 1η  Ημερίδα αναπτύσσοντας σχέσεις επικοινωνίας  διαλόγου και προβληματισμού με ΘΕΜΑ : " Η ΝΕΟΛΑΙΑ  ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ".- Παρουσία αρκετού ακροατηρίου νεολαίας και πολιτών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων και Συνεδρίων , στο "Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι" στην  κεντρική πλατεία των Αρφαρών , με συντονιστές Αναστάσιο  Μπούρα , Αναστασία Μπελογιάννη και Νικόλαο Νιάρχο και Κάρεν Νιάρχος  , έγιναν οι πρώτες εισηγήσεις και ομιλίες με  ομιλητές τους :
1.- Μαρία Νικητοπούλου (Διευθύντρια Γυμνασίου Αρφαρών) {θέμα: "Ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από το διαδίκτυο " .-
2.- Άννα Πολυχρονοπούλου (Διευθύντρια Λυκείου Αρφαρών) με θέμα  : " Έφηβοι και Αλκοόλ "
3.- Φωτεινή  Βλαχοπουλιώτη , Επιστημονική Υπεύθυνη του Κ.Ε.Π.Ε.ΩΥ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας  και την Μελίνα Λάππα , Επιστημονική Σύμβουλος Κ.Ε.Π.Ε.ΨΥ . με θέμα "Προαγωγή της Ψυχικής και Κοινωνικής Υγείας ¨.
Τέλος  4.- οκ. Γεώργιος Τσουκαλάς , Παιδοψυχολόγος και Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου .-  με θέμα " Ο εθισμός στην τηλεόραση και η ανάπτυξη της επιθετικότητας στους νέους " .-
Έγινε ανοικτή ελεύθερη συζήτηση με το ακροατήριο με τοποθετήσεις , Ερωτήσεις και σχολιασμούς .-   www.youth-health.gr  .-
-   Βίντεο :
 Αρφαρά Μεσσηνίας    εκδήλωση 13/12/2015: https://youtu.be/IEjENgI436E .-
Αρφαρά Καλαμάτας  από εκδήλωση 13/12/2015 : https://youtu.be/JIcrreqI4NQ .-
ΑΡΦΑΡΑ 13/12/2015  Εκδήλωση : https://youtu.be/cPEGYCl45v4 , .-
Αρφαρά 1η Εκδήλωση  13/12/2015 : https://youtu.be/BgOLsP8QJQM .-
ΑΡΦΑΡΑ  από 1η εκδήλωση  Η νεολαία εν όψη νέων προκλήσεων 13/12/2015 στο  μικρόφωνο ο γιατρός Η. Μαυρέας : https://youtu.be/OARkvgZbBtg .-
Αρφαρά  Καλαμάτας    εκδήλωση  13/12/2015:   https://youtu.be/YrCavQe7H7U .-
ARFARA  1η εκδήλωση  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 13/12/2015 :   https://youtu.be/LF_CPEjhld0 .- 

14 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Απολλωνίου του κληρικού, Αρριανού του ηγεμόνος και των συν αυτοίς μαρτύρων (†286-287). Θύρσου, Καλλινίκου, Λευκίου (1), Φιλήμονος του αυλητού και Υπατίου.
(1) Οι άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος έζησαν τον 3ο αιώνα. Κατάγονταν από τη Βιθυνία και κατοικούσαν στην Καισάρεια. Ήταν γόνοι επιφανών οικογενειών και διήγαν ευσεβή και ταπεινό βίο. Μαρτύρησαν, όταν ο αυτοκράτορας Δέκιος κήρυξε σκληρό διωγμό κατά των χριστιανών. Χωρίς να φοβηθεί τις απειλές των ειδωλολατρών, ο Λεύκιος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στον έπαρχο Κουμβρίκιο, στον οποίο και ομολόγησε την πίστη του. Δεν δίστασε να ελέγξει τον έπαρχο, που προσπαθούσε με κάθε μέσο, να περιορίσει την διάδοση του χριστιανισμού. Εξοργισθείς ο Κουμβρίκιος διέταξε το βασανισμό του αγίου. Αφού υπέστη φρικτά βασανιστήρια, ο Λεύκιος πέθανε με αποκεφαλισμό. Η γενναία στάση του αγίου οδήγησε μπροστά στον ηγεμόνα και τον Θύρσο, ο οποίος ομολόγησε με θάρρος ότι Κύριος και Θεός του είναι ο Ιησούς Χριστός. Για την ομολογία του αυτή υπέστη φοβερά βασανιστήρια, γεγονός που οδήγησε στη χριστιανική πίστη τον ειδωλολάτρη ιερέα Καλλίνικο. Οι δύο άνδρες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο Καλλίνικος αποκεφαλίστηκε, ενώ ο Θύρσος θανατώθηκε με πριόνια από τους δήμιους. ~
Σήμερα 14/12/2015 εορτάζουν:
Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος, Άγιοι Φιλήμων, Απολλώνιος, Αρριανός και οι τέσσερις Προτεκτοράτοι
~
Πολλαπλασιασμός κερασμάτων!
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΚάποιος επισκέπτης του Γέροντα πίστευε ότι στην εποχή μας δε γίνονται θαύματα. Ο Γέροντας διέγνωσε τη δυσπιστία του και του είπε:
- Πάρε αυτό το κουτί και κέρασε τους επισκέπτες. (Οι επισκέπτες ήσαν περίπου 12 και το κουτί είχε τρία γλυκά).
- Μα, Γέροντα...
- Κάνε όπως σου λέω και πάρε και εσύ κέρασμα.
(Πράγματι αφού τους κέρασε όλους πήρε και ο ίδιος. Στο τέλος διαπίστωσε ότι στο κουτί υπήρχαν ακόμη τρία γλυκά).
- Τίποτα δεν είναι αδύνατο για το Θεό.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
~ Απολυτίκιο Αγ. Θύρσου, Λεύκιου και Καλλινίκου - 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  , https://youtu.be/qXYMK17lQ10?list=PL39609B35298A9A5A .-

*** Είναι  φυσιολογικό στο δρόμο της επίγειας ζωής   ο γιός να πηγαίνει  στο δρόμο της αιώνιας ζωής του γονιό του ! Είναι όμως πολύ σκληρό ... ο γονιός να ταξιδεύει  για τον άλλο κόσμο , το παιδί τους  !!  Καλό σου ταξίδι γλυκιέ  μας και αξέχαστε Παναγιώτη Γ.Σ. ! ....      Ότι έρχεται φεύγει  ! Καλό  σου ταξίδι ! Και πολύ  δύναμη ...η Παναγία μας ...να δίνει στους απαρηγόρητους γονείς  σου ! Θα  σε θυμόμαστε  !Μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε  ................. 


*** Τα Σαββατοκύριακα «πνίγεται» η Μεσσηνία από τα πυρηνελαιουργεία         
     
Χειρότερη ίσως από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος η κατάσταση που επικρατεί στην ατμόσφαιρα από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Ένα ζήτημα που άρχισε να κάνει εντονότερα την εμφάνισή του από το 2008 και δυστυχώς ακόμα ταλαιπωρεί όλο και περισσότερο τους κατοίκους. Δεινοπαθούν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, ενώ και η Καλαμάτα βράδια ολόκληρα «κουκουλώνεται» από ένα βαρύ και αποπνικτικό πέπλο.
Προσπαθώντας να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπέγραψε σύμβαση με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», προκειμένου να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων και κυρίως την υποβολή  προτάσεων τεχνικά αποδεκτών και οικονομικά βιώσιμων λύσεων σε επίπεδο ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων.
Ωστόσο, το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι αυτό να υλοποιηθεί, αναμένεται να είναι μεγάλο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ερωτώμενη σχετικά από το «Θ» κάνει έκκληση στους πυρηνελαιουργούς να βοηθήσουν καθώς απόλυτα γνωρίζουν πώς να περιορίσουν το φαινόμενο αυτό, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν είναι τυχαίο που το φαινόμενο «φουντώνει» τα Σαββατοκύριακα που είναι κλειστές οι Υπηρεσίες.
  Προσαρμογές
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.
Δυστυχώς, η αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων, αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που η κεντρική πολιτεία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή.
Οι μετρήσεις στα αιωρούμενα σωματίδια εξακολουθούν να γίνονται και, όπως διευκρίνισε η κα Αλειφέρη, αυτή τη φορά θα γίνει ανάλυση των σωματιδίων που καταγράφουν οι 4 μετρητικοί σταθμοί, με στόχο να καταγραφεί και η πηγή εκπομπής των ρύπων. Πόσοι δηλαδή, προέρχονται από αυτοκίνητα, πόσοι από τζάκια  και από τα εργοστάσια.
«Όλες οι μετρήσεις θα αξιοποιηθούν μαζί με τα μετεωρολογικά δεδομένα. Δεν θα είναι αποσπασματικές, θα γίνει συνδυασμός στοιχείων. Θα γίνει επίσης εκτίμηση των εγκαταστάσεων, της λειτουργίας των μονάδων σε σχέση με τις εγκρίσεις και τους περιβαλλοντικούς όρους  που έχουν και παρατηρήσεις επ’ αυτών. Θα γίνουν ακόμα και προτάσεις για ενδεχόμενη τεχνολογική προσαρμογή, αλλά προτάσεις για νομοθετικές βελτιώσεις ή διορθώσεις. Για παράδειγμα η νομοθεσία προβλέπει ότι ο χρόνος παραμονής για ξηρό πυρήνα είναι 5 ημέρες. Για την επεξεργασία όμως διφασικού ελαιοπυρήνα δεν προβλέπεται όριο παραμονής», σημείωσε η κα Αλειφέρη.
  Μόνο αυτοί μπορούν
Οι πολίτες, ωστόσο, θα συνεχίζουν να υποφέρουν και αυτή την ελαιοκομική περίοδο.
«Είμαι από αυτούς που από την αρχή και ίσως κάποιοι το παρεξήγησαν, ήμουν λίγο σκληρή και κυνική, αλλά η απάντησή μου είναι, ότι δεν μπορώ να υποσχεθώ στους πολίτες ότι θα εκλείψει το πρόβλημα. Αυτό που προσπαθούμε όλοι εδώ, είναι τουλάχιστον να βελτιωθεί η κατάσταση και σε αυτό θέλουμε και την συνεργασία των πυρηνελαιουργών. Πιστεύω πραγματικά ότι οι πυρηνελαιουργοί μπορούν να βελτιώσουν με τον τρόπο λειτουργίας τους την κατάσταση, ώστε να μην είναι τόσο έντονο το πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι αποπνικτική. Γιατί ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι χειρότερη; Επειδή, προφανώς, δεν δουλεύουν οι Υπηρεσίες.
Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να απειλώ, αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν κάποια πράγματα. Εμείς πάμε σε μια διαδικασία διαβούλευσης και συνεννόησης για να γίνει συστηματική και οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ενδιάμεσο διάστημα θα είναι ασύδοτο και χωρίς ελέγχους. Κάνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους πυρηνελαιουργούς. Το πιστεύω πραγματικά, ότι λόγω της εμπειρίας τους μπορούν να καταλάβουν ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που θα ανακουφίσουν την όχληση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να ζουν έτσι οι πολίτες», υπογράμμισε η κα Αλειφέρη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ένα περιαστικό αγρόκτημα στην Καλαμάτα που επιμένει σε μιαν άλλη ηθική           
     
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΟΙΦΑ 
-«Οι σπόροι ανήκουν σε όλους και κανείς δεν έχει δικαίωμα, για όποιον λόγο και να επικαλείται, να τους καταστήσει αντικείμενα ελέγχου και εξουσίας σε βάρος της ανθρώπινης κοινωνίας»
Πριν από πολλά χρόνια, στα τέλη του 18ου αιώνα, υπήρχε στην Καλαμάτα μια μεγάλη αγροτική έκταση που λεγόταν Γεωργικός Σταθμός. Εκεί πήγαιναν αγρότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στις νέες τότε καλλιέργειες και στα νέα σπορόφυτα, όπως επίσης για να προμηθευτούν σπόρους για τη νέα τους παραγωγή.
Επιπλέον, μια τεράστια περιοχή, περίπου 100 και στρέμματα, καλλιεργούνταν συνεχόμενα από τους ντόπιους αγρότες για την τροφοδοσία, όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και για εξαγωγές μέσω του τότε ανεπτυγμένου εμπορικού λιμανιού της πόλης.
Επιπλέον, σε εκείνο το μέρος γινόταν και κάτι άλλο: υπήρχαν αποθήκες με σπόρους από διάφορες ποικιλίες, που συλλέγονταν από τους ίδιους τους αγρότες και διατίθεντο για τις νέες καλλιέργειες. Με άλλα λόγια, υπήρχε μια διαδικασία αυτάρκειας πάνω στην αγροτική παραγωγή, καθώς αυτό συνόδευε την ίδια την κοινωνία.
Βέβαια, τότε ήταν μια εποχή που δεν υπήρχε ο τρόμος του ελέγχου πάνω στη διατροφή, που υπάρχει σήμερα. Δεν υπήρχαν λαχανικά και φρούτα με ταμπέλες που να γράφουν πάνω «απαγορεύεται η φύτευση». Δεν υπήρχαν νέες συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» που βασίζονται στα δικαιώματα και την προσωποποίηση των εταιρειών, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της διατροφής. Δεν προωθείτο η Βιομηχανική Γεωργία, οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι, αλλά και η «βιώσιμη ενταντικοποίηση» ως λύση για την κλιματική κρίση και την πείνα. Αλλά το κυριότερο, δεν είχε ξεκινήσει να υφαίνει τα νήματά της η νέα «κοινωνία του θεάματος», που πολτοποιεί συνειδήσεις, πολιτικές στο βωμό της εικόνας και του κέρδους, απενεχοποιεί το ψέμα και το μιμητισμό, ενώ καθιστά ευάλωτο κάθε τι αυθεντικό και αληθινό.
Στην πορεία των χρόνων η περιοχή άλλαξε, οι δομές άλλαξαν, η οριζόντια ανάπτυξη (ελεγχόμενη άραγε από ποιόν;) προτάθηκε σαν την υπέρτατη λύση για όλα, αλλά η κρίση ανέδειξε τις προθέσεις μιας νεότερης γενιάς που πασχίζει να ζήσει με αξιοπρέπεια, αυτάρκεια και όρεξη για μια ζωή φυσική και εναρμονισμένη με τη φυσική ροή των πραγμάτων.
Έτσι πλέον σε μέρος της έκτασης του πρώην Γεωργικού Σταθμού επιβιώνει, σε πείσμα των καιρών και με την επιμονή και το μεράκι της οικογένειας Φοίφα, ένα μικρό οικοσύστημα, ένα αγρόκτημα με πορτοκαλιές, μανταρινιές, ελιές, λεμονιές, πεύκα, καζουαρίνες, σέγκοιες, ακακίες, λεύκες, πλατάνους, πεύκα, βότανα και άγρια χόρτα, με λαχανόκηπο από παραδοσιακές ποικιλίες, με βοτανόκηπο με θεραπευτικά βότανα και άνθη, και με θεματικές γωνιές φυσικής κομποστοποίησης.
Επιπλέον, κάπου στην άκρη μαρτυρούν την παλιά τους ζωή, τα ερείπια ενός μικρού κεραμοποιείου που λειτουργούσε με υδροκίνηση.
Στο αγρόκτημα αυτό λειτουργεί και μια τράπεζα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες της περιοχής και όχι μόνο. Όσοι ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια και επιθυμούν να γίνουν και αυτοί "σποροφύλακες" της βιοποικιλότητάς μας, μπορούν να επισκεφτούν το αγρόκτημα και να προμηθευτούν δωρεάν μια μικρής ποσότητας ποικιλία σπόρων της περιοχής, να τους καλλιεργήσουν με αγάπη στον κήπο τους και να επιστρέψουν λίγο σπόρο πίσω.
Στο αγρόκτημα οι άνθρωποι που καθημερινά δουλεύουν σε αυτό, πιστεύουν ότι οι σπόροι από τη φύση, περιέχουν πληροφορίες για εμάς, για την ιστορία μας, για την πορεία μας στο χρόνο και το μέλλον μας, τόσο σημαντικές και απαραίτητες για τη φυσιολογική εξέλιξη και επιβίωσή μας σε αυτόν τον πλανήτη, γι’ αυτό και χρειάζεται και πρέπει να διακινούνται ελεύθερα.
Οι σπόροι ανήκουν σε όλους και κανείς δεν έχει δικαίωμα, για όποιον λόγο και να επικαλείται, να τους καταστήσει αντικείμενα ελέγχου και εξουσίας σε βάρος της ανθρώπινης κοινωνίας.
  
«Σχολείο Φυσικής Εκπαίδευσης»
Σε αυτό, λοιπόν, το μέρος γίνεται η προσπάθεια δημιουργίας ενός «Σχολείου Φυσικής Εκπαίδευσης»! Τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρω αν είναι νεολογισμός, αλλά σίγουρα δηλώνει μια καινούρια ανάγκη επανεκμάθησης, επαναβίωσης της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου ως ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον και, ως εκ τούτου, ένα με τη φύση γύρω του.
Απαραίτητο στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του καθενός-καθεμίας από εμάς, το οποίο και συναρτάται με το επίπεδο αυτάρκειας -δημιουργικότητας που μπορούμε να κατακτήσουμε μέσα στην καθημερινότητά μας.
Έτσι προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια λογική περιβαλλοντικής αυτάρκειας στην καθημερινότητά μας, αλλά και ταυτόχρονα μια συλλογική περιβαλλοντική ηθική, όπου πολιτισμός και γεωργία είναι ένα και το αυτό.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το Αγρόκτημα είναι επισκέψιμο για κάθε ενδιαφερόμενο και οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, συλλογικούς φορείς, άτυπες ομάδες
Μέσα από το ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αγροκτήματος «Γνωρίζω την φύση, γνωρίζω την τροφή μου, γνωρίζω το σώμα μου, γνωρίζω τον εαυτό μου», οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν για ζωτικά θέματα όπως:
•η αειφορία στην καλλιέργεια και τον πολιτισμό της καλλιέργειας
•η (αυτο)διαχείριση της τροφής μας (τράπεζα σπόρων, ο κύκλος του σπόρου- ο κύκλος της ζωής, δημιουργώ το δικό μου κήπο)
•η σχέση των παιδιών και των ενηλίκων με το σώμα τους και το αποτύπωμά τους μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον και ο πειραματισμός τους μέσω των αισθήσεων
•η επανάχρηση των «άχρηστων» υλικών μέσα από τη δημιουργία χρηστικών και εικαστικών κατασκευών
•η εκμάθηση τεχνικών μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, μέσω δημιουργικής ανακύκλωσης αλλά και μέσω της οικιακής αλλά και της συνοικιακής κομποστοποίησης.
Η παραπάνω προσπάθεια, η οποία και είναι τελείως αυτοχρηματοδοτούμενη, βασίζεται στη συνέργεια των φίλων σποροφυλάκων, αλλά και εθελοντών που έχουν πιστέψει στο εγχείρημα και έχει την υποστήριξη στο επιστημονικό κομμάτι του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Αγροτικού Ινστιτούτου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Επιπλέον, εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας τόσο μεμονωμένα, όσο και μέσα από το δίκτυο της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) από όλη την Ελλάδα έχουν συνεργαστεί με το αγρόκτημα τόσο στα δικά τους project όσο και σε νέα που θέλουν να εισάγουν στα σχολεία τους, με κυριότερο έργο τη σταδιακή ανάπτυξη σχολικών κήπων σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Το δίκτυο των σχολικών κήπων είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, όπου το Αγρόκτημα παρέχει τεχνογνωσία και δωρεάν παραδοσιακούς σπόρους στους μελλοντικούς μας σποροφύλακες.
Τέλος, μέσα από την εμπειρία της ζωής και εργασίας στο Αγρόκτημα, έχει δημιουργηθεί το σχέδιο, αλλά και η ομάδα RE:THINK, μια εκπαιδευτική και επιστημονική ομάδα εργασίας με στόχο την εκπαίδευση στην αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων μας μέσα από τη δημιουργική επανάχρηση, την ανακύκλωση και την φυσική κομποστοποίηση και με κυριότερο επίτευγμά της την δημιουργία και σταδιακή ανάπτυξη του πρώτου διαχειριζόμενου από τους πολίτες δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
Με άλλα λόγια, στην Καλαμάτα αυτήν τη στιγμή δημιουργείται ένα διαφορετικό success story, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικά και κοινωνικά εγχείρημα, ένα πρότυπο «σχολείο στη φύση», ένα κοινό σημείο αναφοράς για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, που μέσα στη δίνη της ηθικής (και έπειτα πολιτικο-οικονομικής) κρίσης που βιώνουμε, δίνει το «παρών», συνεχίζει με ελαχιστότατη οικονομική στήριξη να διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει το λιθαράκι στη γέννηση ενός άλλου κόσμου, όπου πολιτισμός και η γεωργία νοούνται ως σύνολο.
Με γνώση και σεβασμό του παρελθόντος προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον «πολιτισμό της καλλιέργειας».
Στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα ένας άλλος κόσμος γεννιέται και διεκδικεί το δικαίωμά του στη ζωή και στη δημιουργία.
Με γνώση και σεβασμό του παρελθόντος προσπαθούμε να αναπτύξουμε «τον πολιτισμό της καλλιέργειας»       Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα
Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Είσοδος, Καλαμάτα Τ.Κ 24100
Επικοινωνία: 2721022505, 6972755079
f.b Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα

***    Υπάρχει μια πολύ πικρή συνέχεια          
   
Φωτιά ξέσπασε προχθές το βράδυ, σε μονοκατοικία στην οδό Βενετσάνου Κετσέα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο σύνολο του σπιτιού. Αιτία ήταν η έκρηξη που προκλήθηκε στον καυστήρα του καλοριφέρ.
Τις προηγούμενες ημέρες, άλλο ένα σπίτι καταστράφηκε από φωτιά, όταν ο αδελφός της ιδιοκτήτριας έβαλε γκαζάκια στο φούρνο, τον άναψε και έφυγε. Μετά από αυτά τα στιγμιαία δυσάρεστα περιστατικά, υπάρχει μια πολύ πικρή συνέχεια που ποτέ κανείς δεν γνωρίζει, εκτός από το περιβάλλον της οικογένειας. Δεν ξέρουμε στην προχθεσινή περίπτωση τη διάσταση του προβλήματος που δημιουργείται, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, όμως σε άλλες περιπτώσεις μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ τραγικά. Αν ο ένοικος ή η οικογένειά του, έχει δυνατότητα να μείνει κάπου αλλού, αν έχει δυνατότητα να επισκευάσει έστω και στοιχειωδώς το σπίτι που κάηκε για να μπορέσει να ξαναμείνει, αν έχει μείνει έστω και ένα ρούχο για να φορέσει ή αν έχει έσοδα για να εξασφαλίσει όσα «κουτσοβόλευε» πριν το συμβάν.
Επειδή, λοιπόν, όταν σβήσουν τα «φώτα» του γεγονότος, κανείς δεν κοιτάει πίσω, ας γίνουμε λίγο πιο ευαίσθητοι σε αυτά. Οι γείτονες μιας τέτοιας οικογένειας, η εκκλησία που ανήκει, οι κοινωνικές υπηρεσίες, μπορούν να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια και να ανακουφίσουν το δράμα ενός ανθρώπου.  Ιδίως τέτοιες ημέρες που πλησιάζουν.   Β.Β. 

 ***  Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου στο διήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου “Φλόγα” στην Κυπαρισσία          
     
Χριστουγεννιάτικο Bazaar για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών “Φλόγα”  με νεοπλασματική ασθένεια διεξάγεται χθες και σήμερα στην Κυπαρισσία, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, που αποδεικνύει πως, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και υπάρχουν πολίτες ευαισθητοποιημένοι που τάσσονται εμπράκτως αλληλέγγυοι στον αγώνα για τη ζωή που δίνουν τα παιδιά και οι οικογένειες του Συλλόγου “Φλόγα”! Αυτή μάλιστα είναι η τέταρτη φορά, που διεξάγεται Bazaar για το Σύλλογο “Φλόγα”, χάρη στην αγάπη και τη μεγάλη αγκαλιά των πολιτών! Τη διοργάνωσή του έχουν αναλάβει ο ΜΕΣΚ, το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού. Σε αυτό, συμμετέχουν επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης «Παιζώδρομος», τα καταστήματα «Attrativo», ανώνυμοι φορείς και ιδιώτες. Το Bazaar φιλοξενείται στο ισόγειο ακίνητο που στεγαζόταν το ανθοπωλείο «Μαντζαβάκος» στην κεντρική πλατεία, που είναι μια ευγενική χορηγία στους διοργανωτές και το Σύλλογο “Φλόγα”, των ιδιοκτητών του, Νικολάου και Παναγιώτη Δρούλια και λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ! Από νωρίς χθες το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι, η όμορφη αυτή γωνιά στην πλατεία της Κυπαρισσίας πλημμύρισε με κόσμο και συναισθήματα. Κάτοικοι κάθε ηλικίας, της ευρύτερης περιοχής, έσπευσαν να επισκεφθούν τον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του Bazzar, θαυμάζοντας τις υπέροχες δημιουργίες και τα περίτεχνα είδη και, βεβαίως, επέλεγαν τα δικά τους δωράκια για την ενίσχυση του Συλλόγου δυναμώνοντας έτσι τη φλόγα αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο! Γονείς, εκπαιδευτικοί, μικροί, μεγάλοι, ήταν όλοι εκεί, μαζί με τους ανθρώπους του Συλλόγου! Μιλώντας στο «Θ», ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” στην Κυπαρισσία, Χρήστος Σίνης σημείωσε ότι, «για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνεται στην πόλη μας ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar για ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”! Την πρωτοβουλία είχε ο ΜΕΣΚ, το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Συμμετέχουν, επίσης, πάρα πολλοί άλλοι φορείς και ανώνυμοι ιδιώτες. Με πανέμορφα πραγματάκια και χειροποίητα, προσφορά για τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν και κυρίως τους διοργανωτές για την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία, πραγματικά, στηρίζει όσες προσπάθειες κάνει ο Σύλλογος “Φλόγα” για την ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετέχουν, όλους όσους πρόσφεραν έστω και το παραμικρό! Κυρίως ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους που στηρίζουν αυτή την εκδήλωση με όλη τους την καρδιά και μ’ όλη τους την ψυχή!».

***   Θα… «ξαπλώσει»          
      
Έγειρε και ακούμπησε η πινακίδα του «στοπ» στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Γρηγορίου, στο κέντρο της Καλαμάτας.
Εάν μείνει αρκετά ακόμα σε αυτή την κατάσταση, σύντομα θα «ξαπλώσει». Μια μικρή παρέμβαση χρειάζεται να σταθεί πάλι στα «πόδια» της.   Β.Β.  

 *** Ο καιρός σήμερα Δευτέρα  στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Δευτέρα 14/12/2015 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

 ***  Νέο χτύπημα της Ρωσίας στις ΗΠΑ δημιουργεί πανικό
 rwshpa
~  Οι Ρώσοι ανεβαίνουν γρήγορα στην κορυφή της παγκόσμιας γεωπολιτικής δυναμικής. Δημιουργεί τον δικό της οίκο αξιολόγησης "τελειώνοντας" το πλεονέκτημα των ΗΠΑ. Η ρωσική οικονομία αντίθετα από τις οικονομίες των περισσότερων χωρών είναι αυτάρκης καθώς όλα τα βασικά αγαθά βρίσκονται στο έδαφός της και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει λυγίσει η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις που επέβαλαν Δύση και ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, μετά την ανάκτηση της Κριμαίας και την επιθυμία του κριμαϊκού λαού να αυτοχαρακτηρισθούν Ρώσοι όπως και στο παρελθόν. Με τους πιστοληπτικούς οργανισμούς παίζονται πολλά παιχνίδια που δεν έχουν να κάνουν με οικονομικά δεδομένα όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση του ΔΝΤ το οποίο από την Ελλάδα απαιτεί "αίμα" ενώ για χάρη της Ουκρανίας αλλάζει τους κανονισμούς του. Το ΔΝΤ αποφάσισε ξαφνικά επειδή μάλλον θα χάσει το μονοπώλιο των 65 χρόνων λειτουργίας του να χαλαρώσει τους όρους δανειοδότησης προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικός δότης. Καταληκτικά ζούμε σε μια εποχή γρήγορων ανακατατάξεων και ριζικών αλλαγών. Οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε.

***    ALERT! Πανικός στο Μαξίμου
maximoy tsip
~ Ένα χρόνο διακυβέρνησης κλείνει σε ένα μήνα η Κυβέρνηση και ήδη η φθορά της είναι φθορά εκ των ουκ άνευ. Συμμετείχε στο έργο των διαπραγματεύσεων όχι ως πρωταγωνιστές αλλά σαν κομπάρσοι. Τώρα έφτασε στο σημείο να φοβάται μην τυχόν της φύγουν δυο βουλευτές και χάσει την δεδηλωμένη. Το πολυνομοσχέδιο το οποίο έρχεται για την απελευθέρωση του ενός δισεκατομμυρίου και όχι των 80 δις που υποσχόταν η Κυβέρνηση είναι ένα νομοσχέδιο επιπλέον προαπαιτουμένων προκειμένου να δοθεί λίγο οξυγόνο στη Χώρα. Στο πλαίσιο λοιπόν του κατευνασμού των όποιων αντιδράσεων, αλλά και της ψυχολογικής στήριξης όσων νιώθουν δυσφορία και πρόβλημα συνείδησης που καλούνται να ψηφίσουν μνημονιακά μέτρα, συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανά περιφέρεια. Το απόγευμα της Δευτέρας θα βρεθούν στο Μαξίμου οι βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ταυτόχρονα το Μαξίμου διαβεβαιώνει το εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι θα φέρει, ίσως και σήμερα στη Βουλή, ένα πρώτο νομοσχέδιο από το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του κόμματος, που θα αντισταθμίζει κάπως τις επώδυνες συνέπειες του μνημονίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει μέτρα και ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προγράμματα σίτισης, ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης κλπ), καθώς και παρεμβάσεις στην Παιδεία, με την επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και στην Υγεία με προβλέψεις για τους ανασφάλιστους.
Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται (στις 14.00) στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22.00 με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.
pasok grafeia
Έχουν μαζευτεί όμως πάρα πολλά αυτή την περίοδο. Από τη μια η αδράνεια στη φύλαξη των συνόρων μας από την άλλη αδράνεια και αποδοχή στη διαπραγμάτευση και στην εσωτερική πολιτική οδηγούν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες όπως η τοποθέτηση Βόμβας στη Χαριλάου Τρικούπη και όπως το πάρτι των Τούρκων στο Αιγαίο. Πότε θα καταλάβουν οτι αυτοί κυβερνούν;
tourkoi aigaio
***  Παρέδωσαν τα σύνορα στους Γερμανούς
Tsipras Tourkia
~  Κάποιοι λένε ότι η Άγκελα Μέρκελ οραματίζεται μια νέα Γερμανική Ευρώπη, την οποία έχει σκοπό να δημιουργήσει εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση και το οικονομικό Ράιχ που έχει επιβάλλει στις χώρες του Νότου. Οι υποδουλωμένες και εξαθλιωμένες αυτές χώρες εκτελώντας πιστά τις εντολές την Καγκελαρίου, οδηγούνται σε Ισλαμοποίηση.
Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παρακάτω, καθώς την ώρα που οι περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, επιμένει στην άποψή της να μην κλείσουν τα σύνορα. Επιπλέον δημιουργεί Τμήμα Ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο.
Με τους μετανάστες να συρρέουν κατά χιλιάδες στην χώρα μας και την αδυναμία του κράτους να τους ελέγξει, η χώρα οδηγείται σε αφανισμό και μελλοντική Ισλαμοποίηση.
Η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας, χωρίς την παραμικρή αντίσταση.Και αντί να βοηθήσει τον λαό της, μιας και είναι πρώτη φορά αριστερά, κάνει ότι μπορεί για να τον εξαθλιώσει ακόμα πιο πολύ.

***  ΣΟΚ! Οι Τούρκοι κατέλαβαν το… ΝΑΤΟ…
NATO
~ Το ΝΑΤΟ σαν επιβράβευση απέναντι στην τουρκική πολιτική στο Αιγαίο αλλά και τη Συρία, προέβη σε διορισμούς και μάλιστα σε θέσεις-κλειδιά, δύο Τούρκων διπλωματών! Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr και της Daily News (της Χουριέτ), ο πρέσβης Tacan İldem, ο οποίος βρισκόταν σε μόνιμη θέση στην αντιπροσωπεία της Τουρκίας σχετικά με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μεταφέρεται σε θέση του βοηθού του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και διορίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπεύθυνος για θέματα δημόσιας Διπλωματίας. Αντίστοιχα, η διπλωμάτης καριέρας Burcu San διορίστηκε Διευθύντρια της διεθνούς Γραμματείας του Επιχειρησιακού Τμήματος του ΝΑΤΟ.
Ο İldem, 59 ετών, ο οποίος είναι διπλωμάτης καριέρας, διορίστηκε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το 1978. Στην αρχή εργαζόταν ως δεύτερος γραμματέας στο τμήμα του ΝΑΤΟ, στο αρχηγείο στην Άγκυρα, ενώ αργότερα έγινε και πρώτος γραμματέας στην Τουρκική Αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Για τρία χρόνια, έπειτα, από το 2006 έως το 2009, ο İldem ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά έγινε μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΑΣΕ. Ως επικεφαλής του τμήματος δημόσιας διπλωματίας του ΝΑΤΟ, πια, παίζει ρόλο μείζονος σημασίας όσο αφορά τα στρατηγικά και πολιτικά μηνύματα της συμμαχίας στους διαμορφωτές κοινής γνώμης, όπως επίσης και στο κοινό, ενώ παράλληλα αναφέρει κατευθείαν στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και φυσικά, τον συμβουλεύει πάνω σε θέματα δημόσιας διπλωματίας, ως κυρίαρχο μέλος στην ομάδα του. Η San, 45 ετών, έχει βρεθεί ξανά στις μονάδες του NATO στο παρελθόν, έχει εργαστεί ήδη στο Επιχειρησιακό Τμήμα πριν να διορισθεί Διευθύντρια.

***  Άστραψε και βρόντηξε ο Άδωνις!
adoniiii
~   Με δριμύ κατηγορώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τα πράγματα με το όνομα τους όσον αφορά τις αυξήσεις στο δημόσιο και την επιβάρυνση των επιχειρήσεων με νέους φόρους. Τόνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media πως με τις εν λόγω αυξήσεις επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός κατά 150 εκατομμύρια ευρώ και πρότεινε να δοθούν μόνο βάσει απόδοσης κι όχι γεμίζοντας τον υπόλοιπο λαό με φορολογία που δεν μπορεί να αντέξει..
adoni

adonii

***   Στη Βουλή τα πραπαιτούμενα
vouli
~  Με την μορφή του κατεπείγοντος κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής τα 13 προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν προκειμένου να λάβει η χώρα την δόση του 1 δις.
Αύριο το επόμενο crash test για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από το Μαξίμου δεν περιμένουν να έχουν απώλειες αλλά αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι κατά την διαδικασία της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της βουλής, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει μέτρα - φωτιά, καθώς θα έρθουν τα πάνω κάτω σε ότι αφορά μισθολόγια και κόκκινα δάνεια.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμπρησμός στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ..
pasok
~ Πριν λίγη ώρα σημειώθηκε έκρηξη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από αντιεξουσιαστές με μολότοφ ενώ δεν υπήρχε στο σημείο καμία φύλαξη από το αρμόδιο σώμα στα πλαίσια του της ήπιας αντιμετώπισης και η φύλαξη που υπήρχε έξω από τα γραφεία έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

*** Άσχημο παιχνίδι της μοίρας
peripoliko
~   Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα την Δευτέρα το πρωί σε έναν μοτοσικλετιστή. Ο άνδρας, κάτοικος Ρέντη, σηκώθηκε το πρωί της Δευτέρας για να πάει στη δουλειά του. Ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο ληστές που επιχείρησαν να του πάρουν τη μηχανή. Το θύμα αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο ληστών να τον πυροβολήσει στο πόδι. Ο οδηγός της μηχανής έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο και προσπάθησε να διαφύγει των ληστών. Οι δύο ληστές εγκατέλειψαν το σημείο παίρνοντας τη μηχανή.
Έντρομοι οι γείτονες που άκουσαν τον πυροβολισμό, βγήκαν από τα σπίτια τους και έσπευσαν στο σημείο όπου κείτονταν αιμόφυρτος ο οδηγός της μηχανής. Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως, αλλά οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

***  Αδράνεια της κυβέρνησης. Μας πετάει έξω από τα σπίτια μας
kuvtsip
~  Το voicenews.gr πάντα συνδυάζοντας τα γεγονότα χωρίς να παίρνει θέση παρουσιάζει αντικειμενικά τα γεγονότα. Η Κυβέρνηση έχει δείξει αδράνεια σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά είναι και η διευθέτηση των "κόκκινων" δανείων.
red daneio
Όσοι αφήνουν απλήρωτα δάνεια για πάνω από 30 ημέρες, από τις 15 Δεκεμβρίου θα λαμβάνουν άμεσα προειδοποιητική επιστολή. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, στα funds θα μπορούν να περάσουν αρχικά τα μεγάλα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια καθώς και τα στεγαστικά, πλην των δανείων που αφορούν πρώτη κατοικία. Ειδικότερα, εως τις 15 Φεβρουαρίου τα μη τραπεζικά ιδρύματα δεν θα αγοράζουν τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό, τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας και τα καταναλωτικά.

***  Αίσχος! Βίασαν και άφησαν έγκυο ανήλικη με ειδικές ανάγκες
aniliki
~  Ένα έγκλημα που είχε γίνει πολλά χρόνια ήρθε ξανά στην επιφάνεια.
Ένας οδηγός ΚΤΕΛ της Αρκαδίας μαζί με έναν αγρότη έκαναν το αδιανόητο: βίασαν μια ανήλικη κοπέλα με ειδικές ανάγκες, ενώ μάλιστα την άφησαν έγκυο σε δίδυμα.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στις φυλακές Τριπόλεως και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια φυλάκισης έκαστος για το φρικτό έγκλημά τους.
Η υπόθεση είχε δημοσιευτεί πριν δύο χρόνια και αφορούσε μόνο τον οδηγό του ΚΤΕΛ, αφού η εμπλοκή του αγρότη έγινε γνωστή πρόσφατα.
Να σημειωθεί πως στα παιδιά που γέννησε η νεαρή κοπέλα έγινε εξέταση DNA, η οποία απέδειξε πως έχουν διαφορετικό πατέρα.

***  ΣΟΚ! Τρεις Πακιστανοί βίασαν ανήλικο στην Κω
anilik
~  Η υπόθεση είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας της Κω.
45χρονος άνδρας Πακιστανικής καταγωγής κατηγορείται για τον βιασμό ενός 17χρονου, ενώ όπως όλα δείχνουν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι τρεις ομοεθνής του για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα.
Το ανήλικο θύμα, επίσης Πακιστανικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, ανέφερε πως ο 45χρονος και οι συνεργοί του, το 2010 τον μετέφεραν με την βια σε ερημική περιοχή όπου και τον βίασαν.
Στην συνέχεια τον φυλάκισαν στην οικία όπου διέμεναν με σκοπό να τον αποτρέψουν από το να πάει στην αστυνομία.
Τελικά ο 17χρονος κατάφερε να ξεφύγει και να καταγγείλει τα όσα φρικτά του συνέβησαν.

***  " Έφαγε " γερή ήττα η Μ. Λεπέν στις Γαλλικές εκλογές...
itt
~ Κερδίζει στις Γαλλικές εκλογές ο Νικολά Σαρκοζί την Μαρίν Λεπέν. Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχασε τρείς περιφέρειες.
Στην βόρεια περιοχή της Γαλλίας οι ψήφοι του Σαρκοζί ήταν 57,5% ενώ της Μαρίν Λεπέν 42,5%.
Στις νοτιοανατολικές περιοχές της Γαλλίας είναι εντός υποψηφιότητας και η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν η Μαριόν όπου και προηγείται 54,5%.
Στα ανατολικά ο Σαρκοζί έχει 48,4% όσο αφορά τους ψήφους ενώ το Εθνικό Μέτωπο της Μ. Λεπέν είναι στα 36,4%.
Αν αυτά τα αποτελέσμα παραμείνουν ως έχουν, τότε η Μ. Λεπέν δεν θα αποφύγει την ήττα.
Δημοσίευση: www.voicenews.gr   .-

*** Δέκα συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Σε νέες συλλήψεις στη Μεσσηνία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά της, έγιναν έλεγχοι σε 867 άτομα, εκ των οποίων 675 ήταν ημεδαποί και 192 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 753 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 98 άτομα, από τα οποία 68 ήταν ημεδαποί και 30 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 40 άτομα. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: - Δύο ημεδαποί, για ναρκωτικά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και 50 ml διαλύματος ηρωίνης. - Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. - Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 314 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 5 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. - 

*** Προβλήματα από την χιονόπτωση της Παρασκευής στον Ταΰγετο

Χιόνιζε συνεχώς από το πρωί της Παρασκευής στα νότια ορεινά της Πελοποννήσου και κυρίως στον Ταΰγετο, στο Μαίναλο πάνω από τα 1.300 μέτρα και στη Ζήρεια. Λόγω του χιονιού, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 32ο έως το 42ο χιλιόμετρο. Για τη διάνοιξη του δρόμου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε αποστείλει δύο αποχιονιστικά μηχανήματα και μία "αλατιέρα", όπου και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. - 

***  Αναδάσωση: Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και βρέθηκε χθες στον Ταΰγετο (φωτογραφίες και βίντεο)

 
 
Οι εκκλήσεις απέδωσαν τελικά και αρκετός ήταν ο κόσμος που προτίμησε το πρωινό της Κυριακής να το αφιερώσει για την αποκατάσταση του Ταΰγετου. Η αναδάσωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί ενώ μόλις ολοκληρώθηκε το σημαντικό αυτό έργο οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να γευτούν ζεστή φασολάδα. Υπόσχεση όλων ήταν ότι θα ξαναβρεθούν ξανά στο βουνό για την επόμενη δράση, ενώ καλούν και άλλο κόσμο να βρεθεί εκεί. -  Video : ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ 13-12-2015    ,  https://youtu.be/jybUVB6-_8I  .-

***  Ο Άγιος Βασίλης των αδέσποτων ζώων βρέθηκε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του πεζόδρομου της Αμφείας με κεντρικό σύνθημα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, μην αγοράζεις...»
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στήθηκαν τραπέζια που οι επισκέπτες μπορούσαν να αγοράσουν είδη διακόσμησης αλλά και δώρα για τους τετράποδους φίλους τους.
Ακόμα οι παρευρισκόμενοι στόλισαν με μηνύματα αγάπης  και φιλοζωίας το δέντρο που είχε τοποθετηθεί στο σημείο.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε το βράδυ με την αυλαία να πέφτει με χορωδίες και μια συναυλία, που μάλιστα έκανε αρκετούς να χορέψουν!

*** Αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης σε Αρτέμιδος και Λαιΐκων 

Από τις 8.00 έως τις 17.00, θα εκτελεσθούν εργασίες αντικατάστασης σωλήνων ύδρευσης στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο σχετικού έργου της ΔΕΥΑΚ, στη συμβολή της οδού Αρτέμιδος με την οδό Λαιΐκων. Το συνεργείο θα καταλαμβάνει στην Αρτέμιδος μία λωρίδα εναλλάξ σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας (άνοδο - κάθοδο), ώστε να μην υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, να δείχνουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις του συνεργείου, για την αποφυγή ατυχήματος. -  

***  Ο στολισμός της Καλαμάτας πέφτει θύμα κλοπής….           
      
Επαγγελματίες στον πεζόδρομο της Αριστομένους μάς επισήμαναν ότι πολλά από τα λαμπιόνια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στα δένδρα για χριστουγεννιάτικο στολισμό, καθώς και τα αλεξανδρινά στις ζαρντινιέρες, πέφτουν θύματα… κλοπής!  Έλεος…   Ω. 

***  Έγινε και η περίφραξη επικίνδυνη (φωτογραφίες) 

 
Πάμπολλες φορές έχουμε γράψει για την επικινδυνότητα του κτηρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αριστοδήμου και Βασ. Αμαλίας. Εκτός από το ίδιο το κτήριο, επικίνδυνη πλέον είναι και η περίφραξη που είχε γίνει. Πρώτον, αφήνει ελεύθερη την πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί κοντά στο κτήριο και δεύτερον, είναι πολύ εύκολο να γίνει παγίδα για έναν πεζό που περνάει από το σημείο, ώστε να τραυματισθεί από χαλασμένα τμήματα της περίφραξης. Β.Β. - 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :

  ***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Hρακλής - Πανθρακικός 0-0
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1
ΚΥΡΙΑΚΗ
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0
(45'+ Ντομίνγκες)
Ξάνθη - Βέροια 1-1
(42' πεν. Νιέτο-41' πεν. Ναζλίδης)
Ατρόμητος - Καλλονή 1-0
(90'+ Ουσέρο)
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0
(72' Καρέλης, 94' Καλτσάς)
Δευτέρα  14/12/2015 :
Κόλλησε στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ, 0-0 με τον Λεβαδειακό
 Λεβαδειακός -ΠΑΟΚ    0-0  .- ^
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Μουλόπουλος - Κάτσε, Αθανασιάδης, Λέοβατς
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α.Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ουόν, Νικολάου, Μουλόπουλος, Γιακουμάκης (90'+5 Τόπι), Μίνγκας (87΄ Γιάχιτς), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (78΄ Καψάσκης)
ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Λέοβατς, Κάτσε, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (46΄ Μυστακίδης), Σάμπο (80΄ Πέλκας), Μακ, Αθανασιάδης (68΄ Μπερμπάτοφ)
*** Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής  Στη Football League:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα 1-1
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
15:00 Κισσαμικός - Πανελευσινιακός  1-0 .-
15:00 Ζάκυνθος - Χανιά  3-3  .-
15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αγροτικός Αστέρας  0-0 .-
15:00 Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός   3-0 .-
15:00 Εργοτέλης - Παναχαϊκή  3-1  .-
18:00 Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  : 11η  αγωνιστική 
Ηρακλής Ψαχνών -Βύζας Μεγάρων  4-0 .- ^
Κανάρης Χίου  -Αιολικός   2-2 .- ^
Δόξα Ν. Μανωλάδας - Παμβρουπρασιακός   2-1  .- ^
Παναρκαδικός - Ένωσης Ερμιονίδας   0-0 .- ^
Π.Σ. Καλαμάτας -Α.Ε. Σπάρτης  1-2  .- ^
Λεβάντε Ζακύνθου- Παναργειακός   2-2 .- ^
Χαλκίδα -ΠΑΟ Λουτρακίου   0-0 .- ^
~***   Πετροπόλεμος- ΜΑΤ και ανθρωποκυνηγητό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
 
 
 
 
 
Ένταση σημειώθηκε μόλις ο διαιτητής του αγώνα Καλαμάτα- Σπάρτη σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού.
Για την ακρίβεια η ένταση ξεκίνησε μόλις σημειώθηκε το δεύτερο γκολ της Σπάρτης, γκολ που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Καλαμάτας δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ήταν οφσάιντ.
Στην επόμενη φάση του γκολ ο διαιτητής σφύριξε του λήξη του παιχνιδιού.
Τότε οι 100 περίπου φίλαθλοι της Σπάρτης προκάλεσαν με συνθήματα τους φιλάθλους της Καλαμάτας, αυτό ήταν που προκάλεσε την οργή των δεύτερων και άρχισαν να τρέχουν εκτός του γηπέδου ώστε να πλησιάσουν την κερκίδα των φιλοξενουμένων.
Αφού εφοδιάστηκαν με πέτρες έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με διμοιρία των ΜΑΤ που προσπάθησε να τους κρατήσει μακριά, έψαχναν άλλο τρόπο να πλησιάσουν τους Σπαρτιάτες.
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η ένταση που οι διαμαρτυρόμενοι έριξαν την πόρτα της θύρας 8, από εκεί μάλιστα κάποιοι μπήκαν και ήρθαν σε επαφή με φιλάθλους της Σπάρτης.
Παράλληλα κόσμος είχε μπει και στον αγωνιστικό χώρο και λογομαχούσε με φιλάθλους της Σπάρτης.
Η κατάσταση αυτή που ήταν απρόσμενη για όλους και χρόνια είχαν να ζήσουν οι περίοικοι του γηπέδου τους τρόμαξε και ζητήσουν την επέμβαση της Αστυνομίας.
Τελικά αφού ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά βόρεια του γηπέδου και μετά από μια ώρα στο σημείο έφθασαν τα πούλμαν για να φύγουν οι φιλοξενούμενοι.
Η Αστυνομία συνόδευσε με μεγάλη δύναμη τα 2 αυτά λεωφορεία αφού υπήρχαν φόβοι για επίθεση στον δρόμο.  Video:  Καλαμάτα- Σπάρτη 13-12-2015  ,  https://youtu.be/f7V8SGNwH-Y .-

 ***Α΄  ΕΠΣΜεσσηνίας   14η αγωνιστική
Ανδρούσα – Εθνικός Μ.  1-1 .- ^  Σα
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Κ.   1-2.-^  Σα
Αρφαρά – Πάμισος Μ.  0-3 .- ^    Σα
Τ. Άγρας – Μεσσηνιακός  2-1 .- ^
Κυπαρισσία – Μιλτιάδης  3-1  .- ^
 Απόλλων Κ. – Δώριο  0-1 .- ^
Διαβολίτσι – Θουρία  1-1 .- ^
Πύλος – Σπερχογεία  6-2 .- ^

***  Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας    12η αγωνιστική
Χανδριναϊκός -Α.Ε. Αβίας  1-1  .- ^  Σα
Αίαντας Κ. – Ασπρόχωμα  0-1 .-  ^   Σα
Αναγέννηση Π. – Κεραυνός Κ.  2-1 .- ^  Σα
 Εράνη Φ. – Χώρα   3-0 .- ^
 Μεθώνη – Ομόνοια  1-2 .- ^
  Πεταλίδι – Ηρακλής Κ.  2-1 .- ^
Νέος Άρις – Κορώνη  1-5 .- ^
 
***Β΄ ΕΠΣΜεσσηνίας  1ος  όμιλος 10η αγωνιστική
ΑΕ Αιθαίας – Πλατύ  1-0 .- ^
Αστέρας Μ. – Άμφεια  2-2  .- ^
Καλό Νερό – ΑΕ Γαργαλιάνων  3-1 Σα
Πανιώνιος – Ηρακλής Κυπ.  0-0- .- ^
Κοπανάκι – Θύελλα Μερ.    1-0  Σα
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα 0-5 .- ^
  2ος  όμιλος  10η αγωνιστική
Ατρόμητος Καλ.  -ΑΕΚ  Καλαμάτας 0-6  .-   Δευτέρα  07-12-2015 
Παναθηναϊκός Κ. – Βλαχόπουλο  0-2  .-  Σα
Θύελλα Χαρ. – Δόξα Κ.  2-1  .- ^
Ανάληψη – ΑΟ Στενωσιάς  1-0 .- ^
Καλλιθέα – Ακαδ. Παμίσου  2-1 .- ^
Πράσινα Π. – Ατρόμητος Κ.  9-0 .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΕΚ Κ.   1-1 .- ^

***  Γ΄ ΕΠΣΜεσσηνίας
1η αγωνιστική--8η  αγωνιστική  1ος  όμιλος
ΑΟ Λεΐκων – Ίκαρος Κ.  3-3  .- ^
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Π.  3-0  α.α.
Αστ. Βαλύρας – Ερμής Κ.  1-0 .- ^
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός  1-6 .- ^
1η αγωνιστική-- 8η  αγωνιστική 2ος  όμιλος
ΑΕ Λογγάς – Νέστωρ Πύλου
ΑΣ Φυτειάς – Άρις Κ.  7-1 .- ^
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Νέδουσα
Θησέας Κ. – Δαναός  1-1  .- ^

*** Κύπελλο ερασιτεχνών Μεσσηνίας:
Πανθουριακός - Α.Ο.  Κυπαρισσίας  1-1 .-  Τε  09-12-2015  .-
***  Τζόκερ: Με 2.5 ευρώ και τυχαία επιλογή κέρδισε 15.5 εκατομμύρια ευρώ ! Οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή         
     
Η ζωή ενός ανθρώπου αλλάζει ριζικά από απόψε το βράδυ αφού η κλήρωση της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου ανέδειξε ένα υπερτυχερό που κερδίζει το αστρονομικό πόσο των 15.5 εκατομμύριων ευρώ!!! Το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο ΚΟΡΔΑ OΛΓΑ,ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ 190, ΒΡΑΧΝΑIΙΚΑ και ήταν αξίας 2,5 ευρώ
 Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι : 10, 27, 28, 31, 38 και Τζόκερ ο αριθμός 3
tzoker1312.jpg
Ένα (1) τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη σημερινή διαλογή της 1661ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζει το ποσό των € 15.500.000.
Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν  5 επιτυχίες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 3 τυχερά δελτία. Η κάθε επιτυχία κερδίζει το ποσό των € 196.197,19
Το ποσό που θα μοιρασθούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΠΕΜΠΤΗΣ 17/12/2015 είναι € 600.000τουλάχιστον.
  ΤΥΧΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ:
 
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΚΤ.ΕΠΩΝΥΜΙΑ/ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1ΗΣΚΑΤ.ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 2ΗΣΚΑΤ.ΑΡΙΘΜ. ΣΤΗΛΩΝΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
121805ΚΟΡΔΑ ΟΛΓΑ,
ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ 190, ΒΡΑΧΝΑIΙΚΑ
1-5ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝΑΙ
113385ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ 328, ΑΘΗΝΑ-15ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝΑΙ
118599ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 37, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-315ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΟΧΙ
232424ΓΑΡΟΦΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΛΑΡΙΣΑ-142ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑΟΧΙ
 
 ***  Αναλυτικά τα «ζευγάρια» στην «φάση των 32» του Europa League, όπως προέκυψαν μετά την σχετική κλήρωση που διεξήχθη στην Νιόν, είναι τα εξής:
Βαλένθια (Ισπανία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Η Αντερλεχτ αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίντιλαντ (Δανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)

Αουγκσμπουργκ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)

Γαλατασαράϊ (Τουρκία)-Λάτσιο (Ιταλία)

Σιόν (Ελβετία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Σεβίλη (Ισπανία)-Μόλντε (Νορβηγία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία)

Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Βασιλεία (Ελβετία)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο φινάλε τον μαχητικό ΠΑΟΚ
~**   ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   69-70  .- ^ Δευτέρα 14/12/2015 για την 7η  αγωνιστική .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Μπήτης, Καλδίρης
 Τα δεκάλεπτα: 25-22, 39-37, 52-57, 70-69
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 11 (1), Γκιστ 18, Καλάθης 19 (5), Κούζμιτς 3, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 1, Φώτσης 1, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 7 (1), Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3 (1), Βασιλειάδης 19 (4), Μαργαρίτης 5 (1), Σχορτσανίτης 11, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 2, Δέδας 6 (2), Κώττας, Ντούβνιακ 3 (1), Χάτσερ 18 (1).

Σε αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ρέθυμνο-Τρίκαλα 83-79
Άρης-Καβάλα 68-50
ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΑΕΚ 54-78
Απόλλων Πατρών-Αρκαδικός 56-76
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 61-72
Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας 83-64
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 70-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Παναθηναϊκός 18
Ολυμπιακός 17
Αρης 16
ΑΕΚ 16
Κόροιβος Αμ. 14
Κηφισιά 13
Κολοσσός Ρ. 13
Λαύριο 12
Αρκαδικός 12
Ρέθυμνο 12
Απόλλων Πατρών 12
Τρίκαλα 12
ΠΑΟΚ 12
Καβάλα 10

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
~                                          
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 


  TA ΡΑΓΚΟΥΣΑΡΙΑ  είναι Διονυσιακά δρώμενα στην Μακεδονία  που αρχίζουν από τα  φώτα  και παρουσιάζουν εορταστικό τριήμερο .....
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ για τους κουρείς , είναι ο Άγιος Ηλίας ο Αρδόνιος  και εορτάζεται μήνα Μάρτιο .-
Τι σημαίνει η λέξη  ΟίησηςΑλαζονεία   !

Δεν υπάρχουν σχόλια: