ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015 :
~~


***  Να τα πούμε; (φωτογραφίες και βίντεο)

 
 
Τελευταία ημέρα του χρόνου σήμερα και η πόλη της Καλαμάτας γέμισε από μελωδίες και κόσμο παρά το κρύο που επικρατεί. Στους δρόμους ακουγόταν ο ήχος από το τρίγωνο και τις παιδικές φωνές ενώ για ακόμα μια φορά το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. - 

Βίντεο  1  : Κάλαντα πρωτοχρονιάς 2015- Καλαμάτα   , https://youtu.be/2qg8bDca0i8  .-

Βίντεο  2 :  Καλαμάτα 31-12-2015  , https://youtu.be/jOl9rSerryU .-

Βίντεο 3  : Κάλαντα Καλαμάτα- 31-12-2015  :
 https://youtu.be/tIn-H-lsOXQ

***  Πρόσωπα και γεγονότα του 2015          
       
Δεκαπέντε στιγμές του 2015 στη Μεσσηνία
Το 92% των Ελλήνων, έναντι 75% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κοινοτικής δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου του 2009.
Έξι χρόνια μετά, οι Έλληνες παραμένουν οι πιο απογοητευμένοι στην Ε.Ε. Το 97% χαρακτηρίζει «κακή» την κατάσταση της οικονομίας, το 83% δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, στα επαγγελματικά τα σύννεφα πέφτουν βαριά, με το 70% να προετοιμάζεται για επιδείνωση τους επόμενους 12 μήνες, ενώ βαρυγκωμούν για τα μικρο-οικονομικά, του νοικοκυριού τα μαθηματικά δηλαδή, πάνω από επτά στους δέκα.
Το χρονικό του μέλλοντος απλωμένο μπροστά στη θολή όρασή μας. Όπως η φύση του κακού καιρού δε βρίσκεται μόνο σε μία ή δύο βροχοπτώσεις, αλλά σε μια προδιάθεση πολλών προηγούμενων ημερών που οδηγεί σ’ αυτό το αποτέλεσμα, έτσι και η φύση του κακού ψυχολογικού μας καιρού δε βρίσκεται σε μία ή δύο καταιγίδες, αλλά σε πολλές ψυχρές παρτίδες. Δεν κινούνται πλέον στο περιθώριο των πραγματικοτήτων.
Αν υπάρχει κάτι συγχρόνως θετικό και αρνητικό, είναι η απογύμνωση από τα συνήθη. Ελάχιστα «θα», λιγότερες επιθυμίες και όνειρα, λιγότερα παραμύθια μπροστά στο επείγον παρόν, που απαιτεί ακαριαίες απαντήσεις, ζητά πράξεις, απεχθάνεται τις προφάσεις και τρέφεται από τις αντιφάσεις. Μια ζωή αλλιώς, αίσθηση του τρέχοντος. Δι’ ευχών των αγίων αντοχών στους καιρούς των μεγάλων και μικρών στιγμών.
Αυτά λέει η μεγάλη εικόνα για το 2015. Εμείς τη φέραμε στα μέτρα μας και θυμόμαστε στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας:
  Χάρης
Δε θέλαμε να αρχίσουμε με ζόφο. Δε γίνεται διαφορετικά. Η οικογένεια του «Θάρρους» έχασε ένα δικό της άνθρωπο, έναν επαγγελματία, σε μια ανάσα. Ένα μαύρο Σάββατο. Για τον Χάρη Χαραλαμπόπουλο ειπώθηκαν πολλά από πολλούς. Γράφηκαν άλλα τόσα.
Εμείς θα υπενθυμίσουμε απλά τον τρόπο που τον αποχαιρετήσαμε: «Μας χώριζε ούτε ένα μέτρο απόσταση για περισσότερο από 13 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η απόσταση είχε εκμηδενιστεί, αφού ένα πρόβλημα στον υπολογιστή σου, μας είχε φέρει δίπλα δίπλα. Γράφω έτσι μηχανικά, παγωμένα.
[…] Η αθέατη πανταχού παρουσία σου: αυτό, Χάρη.  Αυτό. Λάτρης της μηχανής ήξερε ότι όλα είναι δρόμος. Δεν ξέρω για ποιο ταξίδι κίνησες να πας, φτιάχνοντας μια ρωγμή στο χρόνο σου. Όποιον δρόμο κι αν διάλεξες, θέλουμε να είσαι… καλά».
  «Προσεχώς»
Πριν από δύο χρόνια τους γνωρίσαμε και τους συστήσαμε στους πολίτες της Καλαμάτας. Ο λόγος για το «Προσεχώς», μια προσπάθεια νέων ανθρώπων που από την αρχή είχε κάτι το ιδιαίτερο. Καφενείο και παντοπωλείο, αλλά και χώρος εργαστηρίων και εκδηλώσεων.
Στην οδό Σφακτηρίας, δίπλα από τον πεζόδρομο της Αριστομένους, η Παναγιώτα  Αράπη, ο Νίκος Μπουσούνης, η Μαρηλιάννα Διαμαντάκη, ο Σωτήρης Ρέββας και η Μάρτζι Λαμπροπούλου «έχουν στήσει» ένα εγχείρημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
  Γιώργος Λαζαρίδης
Το 2015 πήραμε ένα μάθημα ζωής από τον Γιώργο. Ο αθλητή του τένις με αμαξίδιο αποφάσισε να κάνει την κλασική διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου και των 42,195 χλμ., προκαλώντας το θαυμασμό μικρών και μεγάλων. Επέλεξε δε να προχωρήσει στο τολμηρό εγχείρημα με το καθημερινό του αμαξίδιο, αν και διαθέτει αγωνιστικά που θα έκαναν τη διαδρομή πιο εύκολη.
Έχοντας στο ενεργητικό του 10 χρόνια αθλητισμού, αλλά και βιώματα από εποχές που η αναπηρία δεν ήταν τόσο αποδεκτή στην Ελλάδα, είναι πλέον σε θέση να δίνει συμβουλές και σε νεότερους. «Με προσεγγίζουν πολλά παιδιά, ενώ πριν από δύο μήνες άρχισε να λειτουργεί στην Καλαμάτα ένα Σωματείο για Άτομα με Αναπηρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας», υποστηρίζει.
  Φαντάσου την πόλη
Από τα πλέον αξιόλογα γεγονότα που έγιναν για την πόλη της Καλαμάτας. Μια σειρά νέων επιστημόνων παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις, μελέτες και ιδέες για παρεμβάσεις στην πόλη, με σκοπό -τι άλλο;- τη βελτίωση της ζωής μας.
Από τα σημαντικότερα γεγονότα της εκδήλωσης η παρουσία του αρχιτέκτονα Κώστα Πουλόπουλου, με διεθνή και σημαντική καριέρα. Ακούγοντάς τον κάποιοι από εμάς γίναμε… σοφότεροι.
  Γαρυφαλλιά Τεριζάκη
Η Μεσσηνία, παρά την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών, διαθέτει ανθρώπους με όραμα, ιδέες και διάθεση να φτιάξουν τη ζωή τους σε διαφορετική βάση. Αυτό κάνει και η Γαρυφαλλιά Τεριζάκη μαζί με συναδέλφισσές της στο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. Εδώ και χρόνια γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα, χάρις στο μεράκι της, του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού, του Συλλόγου Γονέων, αλλά και των μαθητών.
Εκεί τα νήπια μαθαίνουν τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας ψηφίζοντας για τον τρόπο διεξαγωγής της χριστουγεννιάτικης γιορτής τους. Επίσης, όπως μάθαμε, οι μικροί μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μεταμόρφωσαν το κτήριο του νηπιαγωγείου, χάρις σε δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και έφτιαξαν τον αύλειο χώρο.
Όπως μας είχε πει σε συνέντευξή της στο «Θάρρος», «ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω καινούργια πράγματα, να πειραματίζομαι. Το κλειδί είναι, όμως, η άποψη που έχω ότι για να αλλάξεις την κοινωνία ξεκινάς από τα παιδιά και συνεχίζεις με τους γονείς. Είναι ένα λιθαράκι».
  Σάρον Στόκερ
Η αρχαιολόγος που μας έμαθε τον αρχαίο πολεμιστή της Χώρας. Ο πολεμιστής ήταν αριστοκρατικής καταγωγής, ίσως υπήρξε βασιλέας ή ιερέας. Υπολογίζεται ότι πέθανε σε ηλικία 30 με 35 ετών και ετάφη στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο τάφος του ήταν στενός, ίσα που χωρούσε ένα άτομο, αλλά γεμάτος 1.400 μοναδικά αντικείμενα: χάλκινα όπλα, ασημένια κύπελλα, χρυσά κοσμήματα, ελεφαντοστέινα χτένια, 1.000 ψήφοι από αμέθυστο και αχάτη, δόντια αγριόχοιρων που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι πολεμιστές για την κατασκευή περικεφαλαίας.
Η Σάρον Στόκερ και ο Τζακ Ντέιβις της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών ερευνούν επί 25 χρόνια την περιοχή. Στο σημείο κοντά στο Ανάκτορο του Νέστορα η τύχη τούς χαμογέλασε. Λίγες ημέρες αφότου «χτύπησαν» πάνω στα τοιχώματα του λακκοειδή τάφου τον Μάιο, βρήκαν χαλκό. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η φύλαξη έγινε διπλή τα βράδια, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ήταν σε επιφυλακή, κρατήθηκε μυστικότητα. Μέχρι που ασφαλίστηκε στο χρηματοκιβώτιο και τις αποθήκες του μουσείου της περιοχής και το τελευταίο εύρημα.
Η κα Στόκερ ήταν η πρώτη και η τελευταία που κατέβηκε στον τάφο.
  Γιώργος Τσώνης
Η εκλογή δημάρχου στο Δήμο Μεσσήνης εξελίχθηκε σε σήριαλ. Η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «εξέλεξε» ως πρώτο πολίτη του Δήμου τον Γιώργο Τσώνη, αντί του Στάθη Αναστασόπουλου.
Πολλοί δεν πίστεψαν ότι είναι δυνατή η αλλαγή στο συγκεκριμένο Δήμο, αλλά ο κ. Τσώνης είχε διαφορετική άποψη. Και στο τέλος τα κατάφερε.
  Ελαιόλαδο
Ο χρυσός της Μεσσηνίας μοιάζει με απροστάτευτο παιδί. Παρά τις προσπάθειες παραγωγών και αξιόλογων τυποποιητικών μονάδων, το 70% της παραγωγής μας πωλείται χύμα στους Ιταλούς. Περιμένουμε να δούμε πότε θα υπάρξει μια πραγματικά σοβαρή τοπική και εθνική ελαϊκή πολιτική.
  Αλέξης Χαρίτσης
Ο Καλαματιανός υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει αναλάβει μαζί με το Μεσσήνιο υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να ισορροπήσει το… σάκο του μποξ κάθε μεσσηνιακού αιτήματος. Ιδιαίτερα με το χαρτοφυλάκιο με τα έργα του ΕΣΠΑ, είναι ίσως ένας από τους ανθρώπους της κυβέρνησης που μπορούν να βοηθήσουν το νομό. Μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι όταν υπάρχει σοβαρή και μελετημένη πρόταση, δε διστάζει να μπαίνει μπροστά.
Η επιτυχία στο έργο του θα σημαίνει πάρα πολλά, όχι μόνο για ον τόπο μας, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη.
  Κώστας Ανδριανόπουλος
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας αποδεικνύει ότι διαθέτει μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του. Μαζί με τον Ανδρέα Ζαγάκο ξεκίνησαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Σχολείο Τουρισμού, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσπαθεί να μας μάθει να αγαπάμε τα προϊόντα του τόπου μας, αλλά και να μη βλέπουμε κάθε επιχειρηματική απόπειρα ως μια μοναδική ευκαιρία για "αρπαχτή". Το στοίχημα είναι δύσκολο, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
  Η νεολαία που φεύγει
Αυτές τις ημέρες έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με παιδιά που έχουν φύγει από την Καλαμάτα, από τη χώρα, ψάχνοντας τη ζωή τους κάπου αλλού. Το φαινόμενο παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας κι εκείνο που μας στενοχωρεί περισσότερο είναι η εξομολόγησή τους ότι δε θέλουν να γυρίσουν με τίποτα στον τόπο τους.
  Εθελοντικές ομάδες
Για ορισμένους συμπολίτες μας ο… καναπές δεν είναι η καλύτερη θέση στο σπίτι. Γι’ αυτό και βγαίνουν έξω, προσπαθώντας να μειώσουν τη δυστυχία που κυριαρχεί δίπλα μας. Τελευταίο παράδειγμα, η κινητοποίηση υπέρ των προσφύγων που έχουν πλημμυρίσει τα νησιά του Αιγαίου. Ας ελπίσομε ότι ο "ωχαδερφισμός" δε θα τους ακουμπήσει ποτέ.
  Λίντα Καπετανέα
Μπορεί να γεννήθηκε στα Πατήσια, αλλά είναι Μανιάτισσα από τη Σαϊδόνα. Όσοι δεν την ξέραμε, τη μάθαμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Διεθνούς φήμης χορεύτρια, σε μια συνέντευξή της είχε πει, μεταξύ άλλων: «Θυμάμαι να παίζω μικρή στους δρόμους όλα αυτά τα αυτοσχέδια παιχνίδια που σήμερα είναι αδύνατον να χαρεί ένα παιδί της πόλης. Παρότι δεν ήμουν το ανέμελο παιδί της ηλικίας μου, αφού έκανα από μικρή πρωταθλητισμό, την αίσθηση της ανοιχτής πόλης την κρατάω ζωντανή ακόμα.
Η βασική μου διαδρομή ήταν από την καρδιά του γυμναστηρίου στην αγκαλιά της μητέρας μου. Άθληση και ύπνος. Τα αγαπώ ακόμη πολύ και τα δύο. Γι’ αυτό και ήταν σοκαριστικό ν’ ακούω το γυμναστή μου να μου λέει στα 16 ότι πρέπει να σταματήσω την ενόργανη επειδή ήμουν ψηλή. Δεν ήξερα να κάνω τίποτε άλλο, μέχρι που μια γνωστή μού έριξε την ιδέα να ξεκινήσω χορό.
Στην αρχή δε μου άρεσε και πήγαινα στα μαθήματα επειδή είχα μάθει να πειθαρχώ. Σταδιακά, όμως, άρχισε να με τραβάει, μέχρι που τον λάτρεψα. Από τότε δεν έχω κάνει καμιά άλλη δουλειά. Ζω από το χόμπι μου. Στη Νέα Υόρκη βρέθηκα με υποτροφία από το ΙΚΥ».
  Μαρία Καραγιάννη
Όταν την παρουσιάσαμε στο "Θάρρος", στην ερώτηση πώς συνδυάζει την αστυνομικό και τη συγγραφέα, μας είχε πει: «Θα σας απαντήσω, λέγοντάς σας πως, κατά τη γνώμη μου, το επάγγελμα δε σηματοδοτεί τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος το επάγγελμα!
Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ πως το διάβασμα είναι ξεκάθαρα προσωπική επιλογή. Από παιδί ακόμα, η φύση μου ήταν συνυφασμένη με τα βιβλία, το διάβασμα, τα χαρτιά και τα μολύβια μου. Μια σχέση που στο πέρασμα των χρόνων τολμώ να πω πως εξελίχθηκε σε μια σχέση σχεδόν ερωτική! Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τα βιβλία μου, τη μυρωδιά του χαρτιού, τον ήχο του ξεφυλλίσματος... κάτι τέτοιο θα φάνταζε, πράγματι, θλιβερό. Είναι η φύση μου και ποιος μπορεί να πάει κόντρα σε αυτήν;».
  Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο νέος πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, είχε σημειώσει ότι η Καλαμάτα δε θα γίνει πραγματικά μεγάλη, αν δεν έχει κι ένα δυνατό Πανεπιστήμιο.
Με μπούσουλα σκέψης την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, από φέτος προσφέρει και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα. Το ένα είναι το αγγλόφωνο Cultural Heritage Materials and Technologies, που είναι σε λειτουργία από τον Οκτώβριο, και το δεύτερο της Πολιτισμικής Διαχείρισης, που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016.
Για το αγγλόφωνο, ο κ. Ζαχαριάς είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Είμαι χαρούμενος, γιατί αποτέλεσε ένα προσωπικό όραμα πολλών ετών, αλλά και επειδή στοχεύει στο να βάλει τη χώρα στο χάρτη των χωρών προορισμού για ανώτατη εκπαίδευση. Πιστεύω ότι κάθε αλλοδαπός φοιτητής αυτού του μεταπτυχιακού είναι “χρυσός”, γιατί μετά το τέλος των σπουδών του θα είναι πρεσβευτής της πόλης και της χώρας μας».
Την προηγούμενη εβδομάδα τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ως πανελλήνιο υπόδειγμα.
Η προσπάθεια που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τα μεταπτυχιακά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου αποτελούν κοιτίδες ελπίδας για όλους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Πρωτοχρονιά στα «λευκά» και η Μεσσηνία! Πολύ χιόνι στα χωριά του Ταϋγέτου (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
«Λευκή» ξημέρωσε και η παραμονή πρωτοχρονιάς και για τους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα βρίσκεται σε «λευκό κλοιό» καθώς τα χιόνια έχουν φθάσει έως και την Άνω Βέργα. Παράλληλα πολύ είναι το χιόνι στα χωριά του Ταϋγέτου καθώς και στους ορεινούς όγκους της Πυλίας και της Τριφυλίας. Καλό θα είναι όσοι μετακινηθούν προς αυτές τις περιοχές να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα είναι 5 βαθμοί ενώ στη Νέδουσα του Ταϋγέτου βρίσκεται στους -2!
Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό από τον Κώστα Μενούνο στο www.kalamata.meteoclub.gr
 
 ***   Παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχείρησης η καπνοβιομηχανία «Καρέλια» και το 2015! (φωτογραφίες)         
       
Πάνω από 3 εκ. ευρώ έκτατες παροχές στους εργαζόμενους της εταιρείας! 
 
 
   
Τον καθιερωμένο απολογισμό στους δημοσιογράφους αλλά και την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, παραμονή πρωτοχρονιάς, η καπνοβιομηχανία «Καρέλια». Η χρονιά που φεύγει μπορεί να έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική οικονομία, με ύφεση, κλειστές τράπεζες και περιορισμό κεφαλαίων, όμως δεν εμπόδισε την εταιρεία να κλείσει τον κύκλο των εργασιών της με άνοδο 17%. Παράλληλα, κάτω από όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες, σημαντικές ήταν οι αυξήσεις και στις διεθνείς πωλήσεις της καπνοβιομηχανίας. Επίσης, στον απολογισμό που έκανε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας, παρουσία του αδερφού του Στάθη και της μητέρας του Βίκυς,  ανέφερε ότι η Καπνοβιομηχανία «Καρέλια» το 2015, συνεισέφερε στο ελληνικό κράτος 475 εκ. ευρώ σε έμμεσους και άμεσους φόρους, 7 εκ στα ασφαλιστικά ταμεία και έφερε στη χώρα περίπου 15 εκ ευρώ συνάλλαγμα από τις διεθνείς πωλήσεις. Όλα αυτά την καθιστούν έναν πραγματικό πρεσβευτή υγιούς ελληνικής επιχείρησης στο παγκόσμιο στερέωμα. Κλείνοντας τον απολογισμό του ο κ. Ανδρέας Καρέλιας, στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν όλοι από κοινού τη νέα χρονιά ενόψει της νέας κοινοτικής οδηγίας για τις καπνοβιομηχανίες, που θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάιο και αλλάζει αρκετά τα δεδομένα στις αγορές. Για το 2016 ο Ανδρέας Καρέλιας ευχήθηκε να κρύβει λιγότερες εκπλήξεις από το 2015 και μεγαλύτερη σταθερότητα για τη χώρα.
Μετά τον απολογισμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με τον κ. Ανδρέα Καρέλια να ανακοινώνει στους εργαζόμενους της εταιρείας τις έξτρα παροχές προς αυτούς που φέτος ξεπερνούν τα 3εκ ευρώ! Μεγάλος τυχερός της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας αναδείχθηκε ο υπάλληλος από τα γραφεία της Αθήνας, Νέστωρας Δημόπουλος ο οποίος κέρδισε 8,500 ευρώ.
   *Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Κυριακής
 Του Κώστα Γαζούλη     Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Video  1 :  Καρέλιας απολογισμός 2015  , https://youtu.be/B8zwoDMwwOg  .-
 Βίντεο  2  : Καπνοβιομηχανία Καρέλια 2015 , https://youtu.be/sLfK_rybgK8 .-

***  3 ακόμα άτομα με χειροπέδες στη Μεσσηνία για πόκερ          
     
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (30.12.2015) το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας από 42, 58 και 62 ετών, αντίστοιχα, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο, ιδιοκτησίας του 62χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους υπόλοιπους, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «πόκερ», συμμετέχοντας και ο ίδιος.
  Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, παιγνιόχαρτα (τράπουλα), μάρκες και το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 ***  Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο- Όλοι οι τυχεροί αριθμοί          
      
Η ώρα του μεγάλου Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου έφτασε!
Ο πρώτος μεγάλος τυχερός αριθμός 56808 σειρά 13 κερδίζει 2.000.000
Ο αριθμός 56808 στις υπόλοιπες σειρές κερδίζουν από 8.000 ευρώ
 Οι αριθμοί 56806, 56807, 56809, 56810  της 13ης σειράς κερδίζουν 250.000 ευρω ο καθένας
 Οι αριθμοί 56806, 56807, 56809, 56810  των υπολοιπων σειρών εκτός της 13ης  κερδίζουν 5.000 ευρω ο καθένας
 Λήγοντες: Οι αριθμοί που λήγουν σε 6808 ανεξαρτήτα από την σειρά κερδίζουν από 1.000 ευρώ
 Λήγοντες: Οι αριθμοί που λήγουν σε 6806, 6807, 6809, 6810 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 100 ευρώ
 Λήγοντες: Οι αριθμοί που λήγουν σε 06, 07, 09,  10 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 5 ευρώ
 Ο αριθμός 16256 σειράς 7ης κερδίζει 150.000 ευρώ
 Ο αριθμός 16256 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 3.000 ευρώ
 Ο αριθμός 35864 σειράς 3ης κερδίζει 100.000 ευρώ
 Ο αριθμός 35864 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 2.000 ευρώ
 Ο αριθμός 43804 σειράς 26ης κερδίζει 100.000 ευρώ
 Ο αριθμός 43804 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 2.000 ευρώ
 Ο αριθμός 57163 σειράς 13ης κερδίζει 75.000 ευρώ
 Ο αριθμός  57163 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 1.000 ευρώ
 Ο αριθμός 40169 σειράς 14ης κερδίζει 75.000 ευρώ
 Ο αριθμός  40169 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 1.000 ευρώ
 Ο αριθμός 30011 σειράς 10ης κερδίζει 75.000 ευρώ
 Ο αριθμός  30011 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 1.000 ευρώ
 Ο αριθμός 83943 σειράς 19ης κερδίζει 75.000 ευρώ
 Ο αριθμός  83943 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 1.000 ευρώ
 Ο αριθμός 87045 σειράς 27ης κερδίζει 50.000 ευρώ
 Ο αριθμός 87045 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 500 ευρώ
 Ο αριθμός 68353 σειράς 15ης κερδίζει 50.000 ευρώ
 Ο αριθμός 68353 ανεξάρτητα από σειρά κερδίζουν από 500 ευρώ
 Η κλήρωση έγινε σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14:10 στα  Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., Κηφισού 62, Περιστέρι, Αίθουσα Κληρώσεων. Η Κλήρωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.
 madata.gr
 
 ***  Με τσουχτερό κρύο ξεκινά το 2016 στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 1/1/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, σε μεγαλύτερα υψόμετρα, θα εκδηλωθεί ασθενής χιονόπτωση. Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Καλαμάτας σας εύχεται Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2016 !!! Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων για τη νέα χρονιά  ,
Οικονομία και προσφυγικό στο επίκεντρο 
Μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων για τη νέα χρονιά
Στην οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο προσφυγικό αναφέρεται στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος. Μηνύματα για το νέο έτος έστειλαν και τα πολιτικά κόμματα.
«Ο χρόνος που πέρασε συμπυκνώνει, και μάλιστα κατά τρόπο που ενέχει στοιχεία ιστορικής μοναδικότητας σ’ ευρωπαϊκή ή και παγκόσμια κλίμακα, αυτά τα οποία οφείλουμε να διδαχθούμε όχι μόνο για τον χρόνο που έρχεται, το 2016, αλλά για τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ των διδαγμάτων αυτών κορυφαία θέση κατέχουν εκείνο που αφορά την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τα τελευταία πέντε χρόνια την χώρα μας και τον λαό μας. Καθώς κι εκείνο που αφορά την συγκλονιστική ανθρωπιστική κρίση, την προερχόμενη από την τρέχουσα άφατη προσφυγική τραγωδία. Τραγωδία, την οποίαν επιδεινώνει δραματικά το αίμα των αθώων θυμάτων της τρομοκρατικής εγκληματικής δράσης αδίστακτων ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας:
«Μπροστά σ’ όλες αυτές τις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις οφείλουμε ν’ αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θέτοντας πάνω απ’ όλα την Ελλάδα μας, τον Λαό μας και το Έθνος μας. Του οποίου η ιστορία, τα επιτεύγματα αλλά και οι θυσίες συνιστούν τους ασφαλέστερους δείκτες πορείας ως προς το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Είναι δε ακριβώς αυτοί οι δείκτες πορείας, οι οποίοι ρίχνουν το ελπιδοφόρο φως τους προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις, δείχνοντας τους αντίστοιχους στόχους».
Όπως υπογραμμίζει ο Πρ.Παυλόπουλος, «πριν απ’ όλα, έχουμε χρέος ν’ αφήσουμε πίσω μας, το συντομότερο δυνατό, την εφιαλτική περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει καιρίως τον κοινωνικό ιστό. Και να βρούμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προόδου, αποκαθιστώντας ταυτοχρόνως τους επικινδύνως διαβρωμένους πυλώνες του κοινωνικού κράτους δικαίου».
«Την αποστολή αυτή θα την φέρουμε σε πέρας αποδεικνύοντας στην πράξη, για μιαν ακόμη φορά, την δύναμη και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων, ιδίως σε χαλεπούς καιρούς. Και θα την φέρουμε σε πέρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, δίνοντας μαζί με τους λοιπούς εταίρους μας τον αγώνα ώστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να οδηγηθεί προς την τελική ενοποίησή του, στηριγμένο πάνω στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ήτοι πάνω στις αρχές και τις αξίες του αυθεντικού ευρωπαϊκού πολιτισμού» προσθέτει, σημειώνοντας:
«Το εγχείρημα τούτο καθίσταται ευχερέστερο σήμερα, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει, επιτέλους, ν’ αναγνωρίζει εμπράκτως ότι στο επίκεντρό της βρίσκεται ο άνθρωπος, μ’ όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το αέτωμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος: Δηλαδή το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, οι θεσμικές βάσεις της αρχαίας Ρώμης και οι περί αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης διδαχές της χριστιανικής παράδοσης».
«Δεύτερον» συνεχίζει «η χώρα μας, δίχως δική της ευθύνη, βρίσκεται, δυστυχώς, στη δίνη της σύγχρονης προσφυγικής τραγωδίας, της οποίας τις συγκλονιστικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις βιώνει πλέον ολόκληρη η Ευρώπη. Η Ελλάδα, παρά τα δικά της τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την προσφυγική τραγωδία όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της και την ιστορία της. Ήτοι με πλήρη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, τηρώντας επίσης στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πολλώ μάλλον όταν τα κατά περίπτωση αρμόδια ελληνικά Σώματα φυλάσσουν αποτελεσματικώς τα σύνορά μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Υπό τα δεδομένα αυτά» επισημαίνει «έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να επιζητούμε αφενός την αλληλεγγύη των εταίρων μας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον αγώνα αντιμετώπισης της προσφυγικής τραγωδίας υπό όρους ανθρωπισμού και δίχως ευτελή αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα. Και, αφετέρου, την κοινή μεταξύ εταίρων απόφαση άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Συρία, ο οποίος συνιστά την ρίζα του κακού ως προς την γέννηση και συντήρηση της προσφυγικής τραγωδίας».
«Επιπλέον» προσθέτει «έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διεκδικούμε από τους εταίρους μας κοινή στάση ως προς τις υποχρεώσεις της γειτονικής Τουρκίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας αντιμετώπισης της προσφυγικής τραγωδίας, κυρίως δε τις υποχρεώσεις της για την πάταξη της αποκρουστικής δράσης διακινητών ανθρώπινων ψυχών. Έναντι δε της τρομοκρατίας, η οποία πνίγει στο αίμα τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η στάση της Ελλάδας, που συμπαρίσταται ειλικρινώς και ενεργώς στους λαούς θύματα της τρομοκρατίας, είναι σαφέστατη: Μηδενική ανοχή στους εγκληματίες τρομοκράτες και αποφασιστική αντιμετώπισή τους ως εχθρών της δημοκρατίας και του πολιτισμού γενικώς».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραλείπει να στείλει «προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως έθνος, ουδόλως υποστέλλουμε, ούτε κατά κεραία, την σημαία υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων, όπως αυτά θεμελιώνονται πάνω στην συμπαγή βάση της ιστορίας και του δικαίου, ευρωπαϊκού και διεθνούς».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει, «καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία, ότι επιθυμούμε και στηρίζουμε ειλικρινώς την ευρωπαϊκή της προοπτική. Υπό τον απαράβατο και αυτονόητο όμως όρο ότι κι εκείνη θα σέβεται, με συνέπεια και στο ακέραιο, πάντα με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και το σύνολο του διεθνούς δικαίου, γραπτού κι εθιμικού, τα κάθε είδους κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
Αναφέρεται επίσης στο Κυπριακό, τονίζοντας: «Πρέπει να διαμηνυθεί -από κοινού με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπεται ν’ ανέχονται στρατό κατοχής σε κράτος-μέλος της- προς την Τουρκία αναφορικά με την μαρτυρική Κύπρο και με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό αλλά και, γενικότερα, διεθνές ζήτημα: Λύση του Κυπριακού είναι νοητή μόνο με πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου και του συνόλου του διεθνούς δικαίου σχετικά με την βιωσιμότητα, την δομή και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Πρ.Παυλόπουλος επισημαίνει ότι «επιθυμούμε την πλήρη εξομάλυνση αλλά και ουσιαστική σύσφιξη των κάθε είδους σχέσεών μας», αλλά εφόσον «επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, άρα και με βάση το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, είναι αδιανόητο να διεκδικεί όνομα το οποίο, πέραν της χονδροειδούς παραχάραξης της ιστορίας, αποπνέει αλυτρωτισμό αφήνοντας ανοικτά π.χ. ζητήματα αλλαγής συνόρων κι επινόησης -εντελώς ανυπόστατων άλλωστε- εθνικών μειονοτήτων»
«Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες, τις οποίες εξέθεσα, βρίσκουν σύμφωνες όλες, σχεδόν, τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Και μόνο το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών το αποδεικνύει, με βάση μάλιστα το δημοκρατικώς αμάχητο τεκμήριο της κυρίαρχης λαϊκής ετυμηγορίας. Κατά συνέπεια, για την επίτευξη των συνακόλουθων μεγάλων εθνικών μας στόχων είναι απαραίτητη κι επιβεβλημένη η αρραγής ενότητα και ομοψυχία αυτών των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, βεβαίως με πλήρη σεβασμό των επιμέρους πολιτικών χαρακτηριστικών κι αντίστοιχων επιλογών καθεμιάς» συνεχίζει.
«Το παράγγελμα του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού 'το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές' ήταν, είναι και παραμένει για όλους μας –και κατά πρώτο λόγο για όσους διαχειριζόμαστε, καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, τις τύχες του τόπου- πολύτιμη και αναντικατάστατη παρακαταθήκη εκπλήρωσης του εθνικού μας χρέους» καταλήγει.
Μηνύματα των κομμάτων
«Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι το ισχυρότερο όπλο σε μια μάχη που συνεχίζεται και σήμερα, και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων» και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της στήριξης της δημόσιας παιδείας και υγείας και της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος. «Να φτιάξουμε τα θεμέλια για μια άλλη χώρα, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τις λαϊκές ανάγκες» υπογραμμίζει.
Αφού αναφέρεται στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος, σε κυβέρνηση, γεγονός με το οποίο φέτος έλαβε τέλος «η σαραντάχρονη κυριαρχία του παλιού και φθαρμένου δικομματικού συστήματος», τονίζεται ότι αποδείχτηκε πως ο λαός «δεν εκφοβίζεται, δεν σταματά να διεκδικεί, κι αντιλαμβάνεται ποιος στέκεται πράγματι στο πλευρό του». Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του λαού απέναντι στο προσφυγικό, που γύρισε την πλάτη σε ξενοφοβικές κραυγές και τον ρατσισμό.
«Σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος. Στη διάρκειά του, η πατρίδα μας δοκιμάστηκε σκληρά. Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα της εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο Μνημόνιο. Ξέρουμε όλοι ότι το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι, επίσης, δύσκολο. Χρέος όλων, χρέος εθνικό και ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας. Να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας. Να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας» τονίζει στο μήνυμά του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Η έγνοια μας δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται, τώρα, στους πιο αδύναμους. Στους άστεγους, τους άνεργους και τις οικογένειες που ζουν τις πιο δύσκολες μέρες. Αλλά και στη νέα γενιά, στις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, που είδαν τα όνειρα τους να σβήνουν. Στους Έλληνες που ζητούν να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν, και πάλι, να ονειρευτούν. Ξέρουμε όλοι ότι η Ελλάδα δεν έχει πια καιρό για χάσιμο. Χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πολιτικές, που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά» προσθέτει, υπογραμμίζοντας: 
Η ιστορία μας, φάρος ελπίδας και περηφάνιας, μας δείχνει και πάλι το δρόμο. Οι Έλληνες περάσαμε, πολλές φορές, δύσκολους και αβάσταχτους καιρούς. Πάντοτε, όμως, τα καταφέρναμε. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, με σύνεση και τόλμη, μπορούμε, και πάλι, να τα καταφέρουμε. Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Εύχομαι η νέα χρονιά να ζωντανέψει χαμένες προσδοκίες. Να φέρει ξανά το χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα, σε κάθε σπίτι. Σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Σε κάθε οικογένεια χωριστά».
Το 2016 μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής ανάτασης και ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας και επισημαίνει ότι «η νέα χρονιά μπορεί να είναι μια καλή και αγωνιστική χρονιά».  Στη συνέχεια κάνει λόγο για διάψευση των προσδοκιών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναφέρει πως αυτή δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση.
«Το 2015 ξεκίνησε, για ένα μεγάλο μέρος του λαού, με ελπίδες για κάτι καλύτερο από την κυβερνητική εναλλαγή και την ανάδειξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση της χώρας και τελικά κατέληξε με ένα τρίτο - ακόμη χειρότερο - μνημόνιο και μ’ ένα ορυμαγδό μέτρων πρωτοφανούς αγριότητας, που υλοποιούνται κατ’ απαίτηση και για λογαριασμό του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας συμμετέχει ενεργά κι αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, που μεγαλώνουν τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου και εμπλοκής της χώρας μας» σημειώνεται στο μήνυμα.
Τέλος, το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες που, όπως αναφέρει, «καταφτάνουν στην Ελλάδα εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση».
«Το 2016 είναι μία χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μία νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια. Χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να δουλέψουμε για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Θέλω να ευχηθώ να είναι μία πολύ καλή χρονιά το 2016 για όλους, με υγεία πριν από όλα και πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές» προσθέτει.
«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι' αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας. Ελπίζω οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Έλληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δικαιοσύνη - εργασία - παιδεία είναι οι μεγάλοι μας στόχοι. Θα τα καταφέρουμε! Αρκεί να μη χάσουμε το κουράγιο μας» ευχήθηκε μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Η νέα χρονιά να φέρει ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα μας, αλλά και υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη στον κάθε Έλληνα πολίτη» εύχεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η νέα χρονιά, σημειώνει, έρχεται με προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό, και τονίζει την ανάγκη ο καινούριος χρόνος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μας βρει ενωμένους για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ζωής που μας αξίζουν.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, από σοβαρά οικογενειακά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τονίζοντας ότι αυτές τις γιορτινές ημέρες, ας σταθούμε κοντά τους. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά που απλόχερα χαρίζουν οι Έλληνες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, υπογραμμίζει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Τσίπρας: Το 2016 θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την κρίση
«Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο»Τσίπρας: Το 2016 θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την κρίση
~ «Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού:
«Αγαπητοί συμπολίτες, Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και ευτυχία για μια όμορφη και δημιουργική νέα χρονιά.
»Το 2015 που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης. Η χρονιά που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του. Και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη. Θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.
»Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
»Έτσι λοιπόν, σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο.
»Αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
»Μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε.
»Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση. Να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής.
»Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου. Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει. Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού. Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.
»Αγαπητοί Συμπολίτες, Πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον. Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη. Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες. Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική.
»Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης. Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης.»   Newsroom ΔΟΛ

*** Τρόμος στην Τουρκία! Στον Πόντο η Ορθοδοξία αναγεννήθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)
podos
~  Συγκίνηση και περηφάνια προκάλεσε το άκουσμα των ελληνορθόδοξων ψαλμουδιών μέσα στα βάθη του Πόντου, προκαλώντας ρίγη στην ραχοκοκαλιά της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αντήχησαν ηχηρά οι ψαλμοί της ελληνικής Ορθοδοξίας από το ναό της Υπαπαντής στα Κωτύωρα, (τουρκικά Ordu), του Πόντου, γεμίζοντας με χαρά, ελπίδα και αγαλλίαση την καρδιά των κατοίκων της περιοχής.
Πέραν της εκκλησίας η περιοχή κατακλύζεται από τα δημιουργήματα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς μπορεί κανείς να δει πολυάριθμα δείγματα της σπουδαίας αρχιτεκτονικής του Πόντου, απλά αφήνοντας το βλέμμα του να ταξιδέψει στα παλιά αρχοντικά που έμειναν πίσω από τους Έλληνες, αλλά και από τα ερείπια της Ψωμιαδείου Σχολής, η οποία ανεγέρθηκε το 1877 από τον Κωνσταντίνο Ψωμιάδη, με το γενναιόδωρο ποσό των 3000 χρυσών λιρών Τουρκίας.
Στην συνέχεια ακολουθεί ένα υπέροχο βίντεο, που μαρτυρά την αναζωπύρωση της ελληνικής Ορθοδοξίας στα Κωτύωρα, το οποίο έφερε δάκρυα στα μάτια των Ποντίων και όχι μόνο...
 Βίντεο : Ordu - Kotiora -Pontos - Karadeniz -Black Sea, https://youtu.be/nedCvcjrMpQ   .-

***  Παγκόσμιος τρόμος! Η Κίνα θέλει να "καταπιεί" τον πλανήτη...
china
~ Ρώσος γεωπολιτικός αναλυτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την παγκόσμια κυριαρχία, στην οποία στοχεύει η Κίνα.
Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Πριν καλέσουμε κάποιον στρατηγικό εταίρο, θα πρέπει να σκεφτούμε δέκα φορές αν υπάρχει όφελος από το «σύντροφο» αυτόν για να συνεργαστούμε ειδικά στον οικονομικό τομέα . Αυτό αφορά συνήθως την οικοδόμηση σχέσεων με μια ίσης παγκόσμιας επιρροής χώρα, συσχετίζοντας και συγκρίνοντάς τα με τα συμφέροντα και των δύο πλευρών» και συνεχίζει «Αν και πιστεύαμε ότι ο «Δρόμος του Μεταξιού» θα περάσει μέσα από το έδαφος της Ρωσίας, μόνο και μόνο επειδή έχουμε με την Κίνα «στρατηγικούς δεσμούς», το Πεκίνο, θεώρησε φθηνότερο και πιο κερδοφόρο να μην το λάβει αυτό υπόψιν του. Έτσι ο «δρόμος» αυτός θα διέρχεται μέσα από τουρκικό έδαφος. Ενώ δεν υπήρχε απολύτως κανείς στην κινεζική πολιτική ελίτ που να νοιαζόταν για την επιδείνωση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων».
Στις 13 του Δεκέμβρη αμαξοστοιχία από την Κίνα κατέφθασε στην Τιφλίδα και την υποδέχθηκαν ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, ο γενικός διευθυντής των «Γεωργιανών Σιδηροδρόμων» και ο Κινέζος πρεσβευτής, ενώ μια μέρα μετά Κινέζοι απεσταλμένοι, επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη με θέμα «αποκατάσταση του Δρόμου του Μεταξιού».
Ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Garibashvili κάλεσε την ημέρα «ιστορική»: «Η συμμετοχή της χώρας του στον «Δρόμο του Μεταξιού» αποτελεί ιστορική αποστολή που έχει ανατεθεί το πέρασμα των αιώνων» και συμπλήρωσε πως «Τώρα, είμαι σίγουρος ότι , η Γεωργία έχει αρχίσει να έχει μια πραγματική συμβολή στη συνολική οικονομική ευημερία … της ανατολικής Κίνας και του λιμανιού Lianyungang , τα εμπορεύματα του οποίου θα πρέπει να παραδίδονται στην Κωνσταντινούπολη σε μέγιστο χρονικό διάστημα 14-15 ημερών, ενώ ο θαλάσσιος δρόμος ήταν 40 45 ημέρες».

***  Συμβαίνει τώρα! ''Να ξέρετε! Μπήκαμε στον Αρμαγεδδώνα…''
armag
~   «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…Τα παραπάνω είχε προφητεύσει ο γέροντας Παϊσιος και σήμερα φαίνονται πως επαληθεύονται καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία.
Η Τουρκία παραβιάζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις απέκλεισε πλήρως τη ροή του νερού του Ευφράτη, με αποτέλεσεμα η στάθμη του νερού στη λίμνη Άσαντ να πέσει κατά έξι μέτρα και εκατομμύρια Σύριοι να μείνουν χωρίς πόσιμο νερό.
Κι όμως δείτε πως η προφητεία του Άγιου Παϊσίου πήρε ήδη σάρκα και οστά.
Το voicenews.gr σας εξηγεί το πώς έκανε πράξη η Τουρκία τα όσα είπε ο Άγιος πολλά χρόνια πριν…
Η Άγκυρα έχει αρχίσει μια σταδιακή μείωση της παροχής νερού εδώ και τρεις μήνες και πριν από δύο εβδομάδες την σταμάτησε εντελώς.
Ανώνυμη πηγή είπε στην «Αλ Αχμπαρ» ότι η στάθμη του νερού στην κεντρική δεξαμενή νερού της Συρία- τη λίμνη Άσαντ- μειώθηκε η στάθμη του νερού κατά 6 μέτρα, κάτι που σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού. Αν η στάθμη του νερού στη λίμνη πέσει άλλο ένα μέτρο θα τεθεί το φράγμα εκτός δράσης.
Στην αλ Χαφς, μέσω της οποίας το νερό από τη λίμνη Άσαντ διοχετεύεται στα κανάλια, η στάθμη του νερού έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα υπάρχοντα αποθέματα νερού, θα εξαντληθούν σε 1-2 μέρες.
Η παύση της διοχέτευσης της απαραίτητης ποσότητας νερού έχει, συν τοις άλλοις, την απότομη πτώση του όγκου της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαλέπι και στην επαρχία του Χαλεπίου.
Ιστορικά, ο έλεγχος του Ευφράτη ήταν το επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας, αφενός και της Συρίας –Ιράκ από την άλλη.
Η Τουρκία επιμένει ότι ο Ευφράτης είναι ένα «διασυνοριακό ποτάμι» και όχι «διεθνής ποταμός», και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Η Τουρκία είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Κίνα και το Μπουρούντι) που δεν έχουν υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για τη χρήση των διεθνών υδατορευμάτων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1997.

***  Έρχονται εκλογές! Περνάνε άρον άρον τις...
kuber
~  Η κυβέρνηση τακτοποίησε κάποιες υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν και ρουσφέτια.
Με αυτή την κίνηση έκανε πολλούς να αναρωτηθούν γιατί συμβαίνει αυτό.
Η κυβέρνηση έκανε εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ αναδρομικά από 1/1/15 και όλες τις εταιρίες ειδικού σκοπού.
Έκανε αύξηση στο ποσοστό των εισακτέων αθλητών στις σχολές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για εκείνους που εισέρχονται χωρίς εξετάσεις από 3% σε 4,5%.
Παράτεινε τις συμβάσεις στο πράσινο ταμείο μέχρι το τέλος του 2016.
Προσφέρει φορολογική ενημέρωση στα ΕΑΣ.
Προσφέρει φορολογική ενημέρωση στην Ενωμένη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.
Έκανε εξαίρεση την ΕΡΤ Α.Ε. από την προθεσμία όπου θα υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αναδρομικά για ένα χρόνο.
Σύμφωνα με το πληροφορίες του voicenews.gr  έκανε ένα μεγάλο ρουσφέτι σε διαφημιστικές εταιρίες δίνοντας τους την δυνατότητα να κοστολογούν
οι διαφημιστικές τον διαφημιζόμενο και όχι τα ΜΜΕ.
Όρισε ηλίκια απόλυσης από το δημόσιο 62ο έτος, και τέλος πήρε πίσω 45.000 προσλήψεις αφού το απαίτηση η τρόικα.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***    Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :
Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
    ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια
   Ηρακλής-Καλλονή
 
Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016

====================
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
   Ξάνθη-ΠΑΟΚ
  Λεβαδειακός-Ατρόμητος
    Πανιώνιος-Ολυμπιακός
 
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================
 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
 
***  Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Ρέθυμνο
(Ψαριανός, Δεσλής, Αναστόπουλος Α. - Παπαγεωργίου)

Ζηρίνης 17:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου
(Σώμος, Πουρσανίδης Γ, Μπίκας - Μουζάκης Στ.)

Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Αρκαδικός
(Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης - Μπακάλης)

Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Λαύριο
(Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Τσούνας - Μιναρετζόπουλος)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΣΕΦ 12:30 Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών
(Ανδρικόπουλος, Πουρσανίδης Κ., Λόρτος - Δούκας)

Ήλιδας 17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ
(Φούφης, Μάνος, Συμεωνίδης - Θεοδοσόπουλος)

ΟΑΚΑ 18:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
(Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος - Ντάβαρης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός 22 11 11-0 5-0 6-0 897-722
Ολυμπιακός 21 11 10-1 6-0 4-1 931-715
ΑΕΚ 20 11 9-2 5-1 4-1 852-771
Αρης 19 11 8-3 5-1 3-2 847-730
Κόροιβος Αμ. 17 11 6-5 2-3 4-2 776-827
ΠΑΟΚ 16 11 5-6 3-2 2-4 800-770
Κολοσσός Ρ. 16 11 5-6 3-2 2-4 835-846
Ρέθυμνο 15 11 4-7 4-2 0-5 804-838
Κηφισιά 15 11 4-7 1-5 3-2 768-811
Απόλλων Πατρών 15 11 4-7 2-4 2-3 787-847
Τρίκαλα 15 11 4-7 3-2 1-5 813-841
Αρκαδικός 14 11 3-8 2-3 1-5 736-869
Λαύριο 14 11 3-8 1-4 2-4 758-874
Καβάλα 12 11 1-10 1-5 0-5 729-872

*** Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός...
basket
~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.
insta

*** 

 ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 25  Δεκεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-25-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS   στο  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Σάββατο  26  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή    27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-
~ ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
~            
                                                                                                                                                            
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~    

   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                      


                                                                                                                 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4460 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2711 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9885  βίντεο   .- 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: