ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014 :


***  Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ τι μπορεί να κρύβει;
~ Ένας ολόκληρος λαβύρινθος βρίσκεται στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, ένα υπόγειο οικοδόμημα, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους.
~* ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ
Λυπούμεθα , που όλο αυτό θα βρεθεί στα χέρια αναξίων πολιτικών, οι οποίο εκπροσωπούν το Πακιστάν αλλά όχι το ελληνικό έθνος. Οι διεστραμμένοι άνοες, οι οποίο κάλεσαν την μισή ΑΣΙΑ στην  ΕΛΛΑΔΑ και φτιάχνουν και τζαμί να την υποδεχθούν και τάζουν και διοίκηση των ΕΔ στα τέκνα των Πακιστανών, ας προσέξουν καλά…ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ και ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΙΣΜΟΣ δεν θα γίνουν ανεκτά.
Ας αναλογιστούν πόσο τυχαίο μπορεί αν είναι, την ώρα που ετοιμάζονται με τον Μάθιου να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, να εμφανίζεται στην Μακεδονία η μέγιστη απόδειξη της ελληνικότητάς της…
Ας το σκεφτούν και ας συνειδητοποιήσουν ότι τα αφεντικά τους δεν είναι τόσο ισχυρά όσο οι ίδιοι νομίζουν…καθ΄ ότι νοητικά καθυστερημένοι, διαλέξανε λάθος στρατόπεδο να υπηρετήσουν.
Φυσικά ας σκεφτούν τι είναι αυτό που θα ξεπηδήσει από μέσα…
Ποιος είναι αυτός που θα άξιζε μια τέτοια επιδαψίλευση στην θανή του.
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ διότι
  AtG_01-300x187
Η Ελληνική Εκδίκηση έρχεται πάντα από την Μακεδονία…. 
*** O τύμβος της Aμφιπόλεως, μια θεωρία για το περιεχόμενό του
 
Γράφει ο Νικόλαος Γεωργιάδης*
Πολύς λόγος και δημοσιότητα έχει δοθεί και δικαιολογημένα, για τον τάφο-γρίφο της ιστορικής πρωτεύουσας των Ηδωνών Θρακών της Αμφιπόλεως. Βέβαια το γεγονός είναι
σημαντικό και θέλω να καταθέσω και εγώ τις σκέψεις και γνώσεις μου για το τι είναι αυτός ο τάφος και τι προβλέπεται, ακόμη, να δούμε.Πράγματι ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε όλη την προετοιμασία από το λιμάνι της Αμφιπόλεως που ήταν τότε απέναντι από το σημερινό τύμβο-τάφο.Η Αμφίπολη, ως γνωστό, ήταν αποικία των Αθηνών. Την κατέκτησε όμως ο Φίλιππος Β΄ , πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου και περιήλθε στο Μακεδονικό κράτος. Ο Μέγας Αλέξανδρος, την Αμφίπολη, την είχε αγαπήσει και από τότε προφανώς θα είχε πει στον Πτολεμαίο, τον καλύτερό του στρατηγό και φίλο, ότι στην Αμφίπολη θα ήθελε να ταφεί, όταν θα ερχόταν εκείνη η στιγμή.
~ Ο πρώτος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στην όαση της Σίβας της Αιγύπτου. Η αρχαιολόγος κ. Σουβαλτζή πολύ καλά έσκαβε εκεί. Με εντολή όμως του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, την οποία διαβίβασε στο Ελληνικό Προξενείο, κόπηκε η ελληνική επιχορήγηση για να σταματήσουν οι ανασκαφές. Όμως η αρχαιολόγος συνέχισε με δικά της έξοδα. Αλλά δεν άντεξε το οικονομικό βάρος.
Αν θα συνέχιζε η κ. Σουβαλτζή, ίσως λιγότερο από ένα χρόνο να είχε φτάσει στον κεντρικό τάφο. Θα τον έβρισκε όμως κενό, με μια μόνο επιγραφή, η οποία θα έλεγε ότι ο Μ. Αλέξανδρος έφυγε από εκεί και ετάφη στην Ελλάδα, στην Μακεδονία.
Ο Πτολεμαίος είχε συνεννοηθεί με την Αμφίπολη, να ετοιμαστεί το Μεγάλο αυτό Οικουμενικό Μνημείο και σε εκείνο ακριβώς το σημείο, που να βλέπει το λιμάνι της Αμφίπολης, εκείνης της εποχής και που σήμερα γίνονται οι ανασκαφές. Αυτός ο σημερινός τάφος κτιζότανε επί 10 έως 15 χρόνια , εκείνη την εποχή, με αρχιτέκτονα τον φίλο του Μ. Αλεξάνδρου τον Δεινοκράτη.
Όταν τελείωσαν οι εργασίες στην Αμφίπολη, ο Πτολεμαίος έφερε σε αυτό το υπέροχο μνημείο την σωρό του Μ. Αλέξανδρο, πολύ κρυφά και εμπιστευτικά, με μια χρυσή άμαξα.
Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως ο Μ. Αλέξανδρος ταριχεύτηκε στην Αίγυπτο, όπου γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν αυτήν την τεχνική στους νεκρούς. Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρθηκε και ετάφη στην Αμφίπολη ως μούμια. Επίσης θα βρεθεί δίπλα του και ένα σεντούκι το οποίο θα περιέχει πολύ προσωπικά αντικείμενά του, όπως επίσης και ένα βιβλίο, το οποίο έγραψε ο Πτολεμαίος.
Από αυτό το βιβλίο, όταν βρεθεί, θα προκύψουν στοιχεία τόσο σημαντικά και προσωπικά μυστικά του Μ. Αλεξάνδρου, που θα αλλάξουν πολλά άγνωστα, για την Ιστορία, τεκμήρια.
Το λιοντάρι που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του τύμβου, ήταν το σύμβολο των Μακεδόνων Βασιλέων από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι δύο Σφίγγες στην είσοδο στήθηκαν για να φυλάνε τον Μεγάλο Βασιλιά. Εκτιμάται ότι εκτός από τις Καρυάτιδες θα βρεθούν και πολλά άλλα αξιόλογα ευρήματα στον τέταρτο θάλαμο. Εδώ αναμένεται και η μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ.
Ο Μ. Αλέξανδρος αφού είχε κατακτήσει και εκπολιτίσει την Αφρική και την Ασία, ενώ σταμάτησε στις Ινδίες, γύρισε στη Βαβυλώνα και οργάνωσε μεγάλους αγώνες για να γιορτάσει το γεγονός. Μετά τις διασκεδάσεις και τελετές μοίρασε πλούσια δώρα στους αξιωματικούς και τους οπλίτες. Ακολούθως θα επέστρεφε στη Μακεδονία για να συνεχίσει, όπως είχε σχεδιάσει, την πραγματοποίηση των νέων του στόχων, που περιελάμβαναν την εκστρατεία του προς κατάκτηση της Δύσης.
Την εποχή εκείνη, ο ρήτορας Δημοσθένης, μέγας πολέμιος των Μακεδόνων Βασιλέων, κατόρθωσε με τη ρητορική του να διχάσει τον Αθηναϊκό λαό. Οι μισοί ήθελαν να κυβερνάται η Ελλάδα από τον Φίλιππο και εν συνεχεία από τον Μ. Αλέξανδρο και οι άλλοι μισοί ήταν αντίθετοι.
Μετά τη Μάχη της Χαιρώνειας, όλη η Ελλάδα, εκτός από τους Σπαρτιάτες, ήταν υπό την επικυριαρχία των Μακεδόνων βασιλέων. Επιστρέφοντας, λοιπόν, ο Μ. Αλέξανδρος στη Μακεδονία, θα συνέχιζε την εκστρατεία του προς τη Δύση. Την εποχή αυτή βασιλέας στον Μακεδονικό θρόνο ήταν ο στρατηγός του Μ. Αλεξάνδρου Αντίπατρος ο Α΄. Γιος του Αντίπατρου ήταν ο Κάσσανδρος, τον οποίο προόριζε ο πατέρας του, για διάδοχό του και ο οποίος παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη.
Με τη σκέψη και μόνο ότι ίσως ο Αλέξανδρος, επιστρέφοντας στην Μακεδονία, πιθανόν να μην πραγματοποιούσε την εκστρατεία του προς τη Δύση, οπότε αυτός θα έχανε τη βασιλεία του, ο Κάσσανδρος, συνωμότησε με τον Δημοσθένη, να πάει να βρει τον Αλέξανδρο κι ως συγγενής του πλέον και με δόλο να τον δηλητηριάσει.
Πράγματι βάζοντας δηλητήριο στο ποτήρι του με το κρασί, πέτυχε τον θάνατό του. Όταν έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, ο Κάσσανδρος, δολοφόνησε την μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, την Ολυμπιάδα, που πάντα τον θεωρούσε φονιά του γιου της και ακολούθως δολοφόνησε και τη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και τον 12χρονο γιο της Αλέξανδρο τον οποίο ο Μακεδονικός στρατός τον είχε επίσημα αναγορεύσει διάδοχο του μεγάλου πατέρα του, ως Αλέξανδρος ο Δ΄. Εκτιμάται ότι στον Οικουμενικό Τάφο της Αμφίπολης θα βρεθούν. Ο Μέγας Αλέξανδρος με όλα του τα προσωπικά αντικείμενα, όπως ανέφερα παραπάνω. Η σύζυγός του Ρωξάνη και ο γιός του Αλέξανδρος.
Υπάρχει πιθανότητα, να είναι κάπου στον τάφο και η Ολυμπιάδα. Όμως αυτό είναι υπό αμφισβήτηση.
*Επιχειρηματίας- Πλατανιά Δράμας

***  Τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής του παρουσιάζει ο Γιούνκερ ,
Επιστολή σε Βρυξέλλες και Ρώμη
Τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής του παρουσιάζει ο Γιούνκερ
Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  ,     Βρυξέλλες, Βέλγιο                                    Τις δέκα βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής απαριθμεί ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ιταλική προεδρία του Συμβουλίου.
Ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει ότι η στενότερη συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε μια εποχή που η κρίση εξακολουθεί να ταλανίζει την Ευρώπη και η ανεργία παραμένει «απαράδεκτα υψηλή», ενώ οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή «καλούν για μια ισχυρή απάντηση».
Στην επιστολή του, την οποία δημοσιοποίησε η διαδικτυακή πύλη EurActiv.com, ο Γιούνκερ παραθέτει τον κατάλογο των δέκα προτεραιοτήτων, ως εξής:
1. Μια νέα ώθηση για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και νέο πακέτο επενδύσεων. Ανασκόπηση της στρατηγικής Ευρώπη 2020.
 2. Ενιαία ψηφιακή ενιαία αγορά, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης της αγοράς τηλεπικοινωνιών και πρόταση για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος πνευματικών δικαιωμάτων.
3. Ενεργειακή Ένωση με μια μακρόπνοη πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και εφαρμογή του πακέτου 2030 για την ενέργεια που συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Προετοιμασία του ρόλου της ΕΕ για τη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το 2015. Δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.
4. Μια πιο ενισχυμένη και δίκαιη εσωτερική αγορά με ενίσχυση της βιομηχανίας. Εφαρμογή νέων κανόνων τραπεζικής εποπτείας και εξυγίανσης των τραπεζών. Προτάσεις για τη διαχείριση και εξυγίανση άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκτός των τραπεζών. Εργασίες προς μια μελλοντική Ένωση Κεφαλαιαγορών. Στοχοθετημένη αναθεώρηση της οδηγίας για τις αποσπάσεις εργαζομένων και την προώθηση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού. Εργασίες σχετικά με ένα οριστικό καθεστώς ΦΠΑ. Μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής.
5. Ολοκληρωμένη και πιο δίκαιη Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Προτάσεις για την εμβάθυνση της ΟΝΕ και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, μετά από επανεξέταση των «two-pack» και «six-pack».
6. Μια λογική και ισορροπημένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.
7. Χώρος δικαιοσύνης και θεμελιωδών δικαιωμάτων με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Σύναψη συνολικής συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.
8. Νέα πολιτική για τη μετανάστευση. Εφαρμογή της κοινής πολιτικής ασύλου. Νέα πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση, αρχής γενομένης από την αναθεώρηση της οδηγίας για τη μπλε κάρτα. Στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας. Επιχειρησιακά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
9. Ισχυρότερος ρόλος της ΕΕ στη διεθνή σκηνή. Ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας: Απολογισμός και πορεία προς τα εμπρός.
10. Ένωση για τη δημοκρατική αλλαγή. Αναθεώρηση της νομοθεσίας για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Διοργανική συμφωνία σχετικά με ένα υποχρεωτικό μητρώο διαφάνειας. Διοργανική συμφωνία για τη βελτίωση της νομοθεσίας. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***   Oι πέτρες του πεπρωμένου στις ΗΠΑ…και η απομυθοποίηση
Είναι γνωστές και σαν το Αμερικανικό Στόουνχετζ…
Τον Ιούνιο του 1979 ένα πρόσωπο υπο την ονομασία R. C. παρήγγειλε σε μια λιθοδομική εταιρεία και έστησε τις εικονιζόμενες πέτρες.
Οι εν λόγω πλάκες φέρουν 10 εντολές στις λεγόμενες ιστορικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα αρχαία ελληνικά.
Το μυστήριο για τις συγκεκριμένες πέτρες, όσο επικρατούσε σιωπή για την ταυτότητά τους, τόσο διογκωνόταν. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Αμερική όπου ο  υποδαυλιζόμενος απο το Χόλυγουντ κρετινισμός βρίσκεται στο ζενίθ, ήταν αναμενόμενο η συνωμοσιολογία να δώσει και να πάρει.
Georgia_Guidestones_06
Οι 10 εντολές της Νέας Τάξης ή απλά των Χίππυς μετά απο μια γερή μαστούρα με παραισθησιογόνα
Το αποτέλεσμα ήταν διάφορες θεωρίες να ξεπηδήσουν απο το πουθενά…
Κάποιοι αρχίσαν να ομιλούν για μασώνους, άλλοι για Ιλλουμινάτι, διάφοροι άλλοι για σατανιστές, την ΝΤΠ, τους εξωγήινους ΝΑΖΙ…Τους σιωνιστές, δαίμονες κοκ
Πρόσφατα έγινε προσπάθεια βανδαλισμού του μνημείου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γραφτήκαν συνθήματα και κατάρες επι των λίθων…
Georgia_Guidestones_vandalism
Οι πέτρες με συνθήματα διαμαρτυρίας
Η πλάκα συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την προσπάθεια καταστροφής τους…ανεπιτυχώς βέβαια…
Αποψή μας είναι ότι απλά αποτελούν έναν αστικό μύθο και τίποτε άλλο, που πιθανόν κάποιος υπέργηρος χίππυ τον φύτεψε σε ανάμνηση των μαστουρομάτων της νιότης του….
Θα μπορούσε βέβαια και κάποιος νοητικά καθυστερημένος,να  είχε την φώτιση να τις στήσει…πιθανόν ως μέρος ενός στοιχήματος, ή τάματος αν θέλετε, για να βάλει και αυτός την σφραγίδα του στην ιστορία ως νέος Ηρόστρατος.
Ακολουθούν οι εντολές στα Αγγλικά…είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται να τις μεταφράσουμε

~ Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
  1. Guide reproduction wisely — improving fitness and diversity.
  2. Unite humanity with a living new language.
  3. Rule passion — faith — tradition — and all things with tempered reason.
  4. Protect people and nations with fair laws and just courts.
  5. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
  6. Avoid petty laws and useless officials.
  7. Balance personal rights with social duties.
  8. Prize truth — beauty — love — seeking harmony with the infinite.
  9. Be not a cancer on the earth — Leave room for nature — Leave room for nature
Γενικά δεν λλεν κάτι κακό…για την ακρίβεια τίποτε απο όσα λεν δεν κάνουμε…ειδικά στην Ελλάδα, οπότε μάλλον οι μασώνοι, εξωγήινοι, σατανιστές κλπ έχουν αποτύχει ως τώρα….
Ακολουθεί και μια πλήρης τοπογραφική απεικόνιση
630_GGuidestones-Stars
Φέτος, το 2014, όπως θα δείτε στο βίντεο έγινε προσπάθεια να αφαιρεθεί ένα κομμάτι τους και να σπαστεί…
Είμαστε σίγουροι, πως με την τρομολαγνεία που επικρατεί, τα σενάρια φαντασίας θα διογκωθούν…
Δείτε το βίντεο :  http://youtu.be/tzARcrxKT4A  , και  http://youtu.be/_Zcyq1FvTcw ,.-

*** VIDEO: Θώνις – Ηράκλειο του Νείλου….η αποκάλυψη των θησαυρών της βυθισμένης πόλης
 
Βίντεο  , Sunken Ancient Egyptian City Discovered  : http://youtu.be/g_nr2OdM0YI ,.-

Η ιστορία της πόλης χάνεται στα βάθη της Μυθολογίας…λέγεται ότι χτίστηκε απο τον Ηρακλή, έκτοτε αποτέλεσε και καταφύγιο για τον έρωτα του Πάρη και της Ελένης…
Γεγονός είναι ότι ήκμασε χάρη στην θέση της που την έκανε κέντρο διακομετακομιστικού εμπορίου για την Μεσόγειο και μεγάλο εμπορικό λιμάνι…DIVERS INSPECTS A THE STATUE OF THE GOD HAPI OF THE COAST OF ALEXANDRIA
images (5) 412Οι αρχαιολόγοι με έναν ιδιαίτερο οίστρο αναζητούν στον βυθό τα ίχνη της, αφού η πόλη εξαφανίστηκε ξαφνικά λόγω θαλάσσιας καταστροφής που κυριολεκτικά την κατάπιε…Στο αρχαίο λιμάνι έχουν βρεθεί 64 βυθισμένα πλοία, που χρονολογούνται μεταξύ του 8ου και του 2ου αιώνα π.Χ., πολλά από τα οποία μάλιστα φαίνεται να έχουν σκοπίμως βυθιστεί, δημιουργώντας μεγάλα «νεκροταφεία» πλοίων για άγνωστες έως τώρα αιτίες. Τα περισσότερα πλοία παραμένουν διατηρημένα σε καλή κατάσταση στη λάσπη του βυθού. Παράλληλα, έχουν ανακαλυφθεί γύρω στις 700 αρχαίες άγκυρες διαφόρων ειδών, που αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη σχετική συλλογή από τον αρχαίο κόσμο.ptolemyi 06970022sm thisgoldplatecontainssi underwateru twograniteblocksdiscove dd0de2de47
newego_LARGE_t_1101_54194366_type12128images (4)images (3)images (2)images (1)imagesd57eee5abb
Τεράστια αγάλματα, εκατοντάδες μικρότερα, πλάκες από πέτρα, χαραγμένες στα αρχαία ελληνικά και αρχαία αιγυπτιακά και δεκάδες μικρές σαρκοφάγοι από ασβεστόλιθο που πιστεύεται ότι περιείχαν κάποτε μούμιες ζώων βρέθηκαν από δύτες και ανασύρθηκαν.
Προς το παρόν έχουμε τις εικόνες απο τα αγάλματα των Φαραώ…..
Βίντεο  , Sunken City of Heracleion (Under the Sea)  : http://youtu.be/T0owKdWfxO4 ,.-


*** Μηχανή του Χρόνου: Το κλαμπ που έβαλε την Ελλάδα στο συναυλιακό χάρτη της Ευρώπης

Ρόδον, το κορυφαίο συναυλιακό κλαμπ στον κόσμο, σύμφωνα με τον Eric Burdon (Pics+Vids)       
               
Έρχονται οι Anthrax! Που θα παίξουν; «Ρόδον», κλασσικά…
Ανάλογες στιχομυθίες έγιναν αμέτρητες φορές από χιλιάδες παρέες στα 18 χρόνια που λειτουργούσε ο κλειστός συναυλιακός χώρος «Ρόδον» στην οδό Μάρνη και οι ροκ αστέρες έμπαιναν μέσα σηκωτοί.
Από τις 6 Νοεμβρίου του 1987 έως τις 19 Μαΐου του 2005 εκατοντάδες συγκροτήματα ανέβηκαν στη σκηνή του «Ρόδον» και χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές μουσικής έκστασης σε τουλάχιστον δύο γενιές. Ήταν ο συναυλιακός χώρος που άνοιξε το δρόμο της Ελλάδας σε σημαντικές μπάντες του εξωτερικού, οι οποίες δεν έρχονταν ποτέ, αφού δεν υπήρχε οργάνωση και ειδήμονες περί της μουσικής σκηνής. Το «Ρόδον» κατάργησε και τα περίφημα ντου. Οι πόρτες άνοιγαν μονο για όσους είχαν πληρώσει εισιτήριο. Μέχρι τότε, συνήθως μετά από μισή ώρα άνοιγαν οι πόρτες και για όσους δεν είχαν πληρώσει. Αν δεν άνοιγαν οι πόρτες γίνονταν ένα «ντου» και το πρόβλημα λυνόταν. Στο «Ρόδον» αυτό σταμάτησε. Κι επειδή η είσοδος ήταν πολύ στενή και επειδή για πρώτη φορά εμφανίσθηκαν επαγγελματίες σεκιούριτι.
Από την αρχή, ροκάδες, μεταλάδες, πανκιά, εναλλακτικοί και κάθε άλλη μουσική τάση στήθηκαν στην ουρά της στενής εισόδου που έβγαινε στο πεζοδρόμιο της Μάρνη για να περάσουν, σε άλλη μουσική διάσταση και όχι μόνο. Πέτσινα, φλάι, λύκοι, μακριά, ξυρισμένα και κοντά μαλλιά, μάρτινς, γκέτες, περφέτο, κολλητά τζιν με τα λεφτά στη μια κωλότσεπη και το γεμάτο ή άδειο πακέτο τσιγάρα στην άλλη. Στην καλή περίπτωση κάποια εταιρεία τσιγάρων θα μοίραζε δωρεάν πακέτο στην είσοδο.
           

Προτού ανοίξει τις πύλες του το «Ρόδον» οι συναυλίες γίνονταν κατά κύριο λόγο σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ όπως η Λεωφόρος, το Σπόρτινγκ και ο Μύλωνας. Συνηθισμένος χώρος ήταν Λυκαβηττός αλλά μετά την άνοιξη, και τα γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΚ. Το Ρόδον έβαλε και το χειμώνα στο συναυλιακό χάρτη.
Εν αρχή ήν το Ρόδον
Μέχρι να ανοίξει δεν υπήρχε κλειστός χώρος και οργάνωση για να έρθουν σημαντικές μπάντες και να παίξουν στην Αθήνα, με εξαίρεση ίσως τις περιπτώσεις μεγάλων συναυλιών που ήταν λίγες.
Στα Εξάρχεια υπήρχε ένα μπαρ με το όνομα «Πήγασος», οι θαμώνες του οποίου ίδρυσαν την εταιρεία «ΑΝΩΣΗ» και έστησαν το «Ρόδον», κρατώντας μόνο το όνομα από το παλιό σινεμά που υπήρχε στον χώρο. Χρειάστηκε πολλές τεχνικές και εικαστικές παρεμβάσεις για να μετατραπεί η αίθουσα προβολής σε πλατεία συναυλιών με χωρητικότητα 1.500 ατόμων.
            Στο ξεκίνημα εμφανίστηκαν οι Αυστραλοί Triffids και οι Creeps, Paul Roland, John Cale, Yo La Tengo, TV Personalities και Nikki Sudden. Το νερό μπήκε στο αυλάκι μέχρι να βγει η σεζόν ανέβηκαν στη σκηνή του «Ρόδον» οι Nick Gravenites, Gun Club, Opal, Steel Pulse, Pere Ubu, New Model Army, Sonic Youth, Steppes, Go Betweens, Fall, Jonathan Richman με τους Modern Lovers, Damned, Alvin Lee και Died Pretty.
Οι Τρύπες έκοψαν 264 εισιτήρια στην πρώτη τους εμφάνιση τον Νοέμβριο του 1987, αλλά θα έκοβαν χιλιάδες τα επόμενα δέκα χρόνια που κατέβαιναν να παίξουν στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό του «Ρόδον» ειδικά τα πρώτα χρόνια, ήταν ότι μπορούσαν να παίξουν όλοι.
Βίντεο , NICK CAVE & THE BAD SEEDS - The Mercy Seat, May 1989 Rodon club Athens.   : http://youtu.be/di5h0WplngQ ,

Από τον Iggy Pop μέχρι άσημα τότε στο ευρύ κοινό ελληνικά συγκροτήματα. Και αυτό ίσως ήταν ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του κλαμπ. Έγινε στέκι των μουσικόφιλων και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Το «Ρόδον» καθιερώθηκε. Στη σκηνή του έχουν δώσει ιστορικές συναυλίες οι Sepultura, Annihilator, Kreator, Αccept, ενώ οι Iced Earth επέλεξαν τον χώρο για να ηχογραφήσουν live το άλμπουμ τους. Όλα τα είδη της μέταλ μουσικής ακούστηκαν εκεί, σε μια εποχή που οι χεβιμεταλάδες τσακώνονταν με όσους προτιμούσαν άλλα ρεύματα της μέταλ μουσικής, όπως το death, το thrash, το epic, το speed ή το power. Για την αναγκαία συναίνεση υπήρχαν οι Motorhead ή έστω ο Lemmy μόνος του.

            Αξέχαστες συναυλίες δόθηκαν από τους Ramones, Wayne Hussey (Mission), Paradise Lost, Dave Vanian (Damned), Pierce (Gun Club), Residents, Accept, Kreator, Sepultura, Blind Guardian και Sodom. Εκεί ακούσαμε και πολλά ελληνικά συγκροτήματα. Τον δρόμο που άνοιξαν οι Τρύπες ακολούθησαν οι Πυξ Λαξ, τα Ξύλινα Σπαθιά, τα Διάφανα Κρίνα, η Λευκή Συμφωνία, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Τζίμης Πανούσης, ο Κωνσταντίνος Β, οι Ενδελέχεια και άλλοι.
Βίντεο , Dream Theater - Gangland (Iron Maiden cover) (Live at RODON Club Athens,2002) : http://youtu.be/HD6644Z50Ro ,.-
 
Στο Ρόδον δεν έπαιξαν μόνο ροκάδες. Εμφανίστηκαν μπάντες της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής που έδωσαν σπουδαίες παραστάσεις και συνετέλεσαν στο μύθο του κλαμπ. Έτσι, πυροδοτήθηκε και η κόντρα μεταξύ των παραδοσιακών που δήλωναν «ξενερωμένοι» και των ανανεωτικών που υποστήριζαν τις νέες τάσεις ή τουλάχιστον τις ανέχονταν.
Γεγονός είναι ότι στις αρχές του 2000 το «Ρόδον» παρακολουθούσε τις μουσικές εξελίξεις και φιλοξενούσε τον Moby, τους Faithless και το 2002 τους Raining Pleasure, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η είδηση για το λουκέτο στο «Ρόδον» λόγω ιδιοχρησίας του κτηρίου κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2005 μαζί με την επισήμανση ότι θα γίνουν οι συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί. Έτσι και έγινε. Το «Ρόδον» έκλεισε στις 29 Μαίου, αλλά σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας. «Παράσημο» για αυτή την ιστορία είναι η δήλωση του θρυλικού Eric Burdon ότι αποτελούσε το κορυφαίο μουσικό κλαμπ στον κόσμο!

***  Ο 18χρονος νεκρός δίπλα στο τείχος του Βερολίνου. Λίγη ώρα πριν από τη φωτογραφία τον πυροβόλησαν οι φρουροί. Μάταια ζητούσε βοήθεια επί μία ώρα. Όλοι φοβούνταν να τον πλησιάσουν
fechter-allongé
Ένοχοι και Αθώοι

Στις 17 Αυγούστου του 1962, η Δυτικογερμανίδα φοιτήτρια Μαργκίτ Χοσεϊνι βρισκόταν σε μια καφετέρια κοντά στο τείχος του Βερολίνου για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.
Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους να δει τι συνέβη.
Η Χοσεϊνι αντίκρισε το τραυματισμένο σώμα ενός νεαρού Γερμανού πεσμένο στο έδαφος, ανάμεσα στον τοίχο και το συρματόπλεγμα που τον χώριζε από το δυτικό Βερολίνο.
Άκουσε τις απεγνωσμένες κραυγές του και παρακολουθούσε παγωμένη, καθώς ο νεαρός ξεψυχούσε μπροστά στα μάτια της.
Πενήντα λεπτά αργότερα, οι κραυγές του έπαυσαν.
Το όνομά του ήταν Πίτερ Φέχτερ και ήταν μόλις 18 ετών.
Η απόδραση του Πίτερ Φέχτερ
Πίτερ Φέχτερ
Πίτερ Φέχτερ
Ο Πίτερ Φέχτερ γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1944 στο Βερολίνο.
Η οικογένειά του ήταν φτωχή, αλλά ζούσαν αξιοπρεπώς.
Είχε δύο μεγαλύτερες αδελφές, η μία απ’ τις οποίες παντρεύτηκε και ζούσε στο δυτικό Βερολίνο.
Η οικογένεια επισκεπτόταν συχνά την αδελφή του, αλλά οι επισκέψεις διακόπηκαν με την ανύψωση του τείχους το 1961.
Ο Πίτερ εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 14 ετών και άρχισε να εργάζεται ως οικοδόμος, αφού το επάγγελμα είχε μεγάλη ζήτηση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φίλος και συνάδελφός του ήταν ο Χέλμουτ Κούλμπεϊκ, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία του να διαφύγει στο δυτικό Βερολίνο.
Ο Κούλμπεϊκ μοιραζόταν την ίδια επιθυμία και οι δύο νέοι αποφάσισαν να την υλοποιήσουν.
Το σχέδιο της απόδρασης
Στις 15 Αυγούστου του 1962 παρατήρησαν ένα εγκαταλειμμένο κτίριο απέναντι από το τείχος, που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως κρησφύγετο.
Δύο μέρες αργότερα, όταν σχόλασαν από τη δουλειά, μπήκαν στο κτίριο και κλείστηκαν μέσα.
Παρακολουθούσαν τους φρουρούς του τείχους, όταν άκουσαν φασαρία στο δρόμο.
Φοβήθηκαν ότι τους εντόπισε η αστυνομία και έντρομοι βγήκαν  και άρχισαν να τρέχουν προς το τείχος.
Οι φρουροί τους αντιλήφθηκαν και πυροβόλησαν χωρίς προειδοποίηση.
Ο Κούλμπεϊκ κατάφερε να σκαρφαλώσει στο τείχος και να περάσει στη δυτική πλευρά.
Νόμιζε ότι ο Φέχτερ τον ακολουθούσε και του φώναξε να κινηθεί πιο γρήγορα, αλλά δεν πήρε απάντηση.
Κοίταξε πίσω του και είδε τον φίλο του να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος.
Μία σφαίρα τον είχε πετύχει στη λεκάνη.
Το άψυχο σώμα του Πίτερ Φέχτερ απομακρύνεται από το τείχος
Το άψυχο σώμα του Πίτερ Φέχτερ απομακρύνεται από το τείχος
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, όταν χτυπήθηκε ο Φέχτερ στεκόταν όρθιος, στηριζόμενος στο τείχος και οι φρουροί δεν σταμάτησαν να πυροβολούν, μέχρι που ο νεαρός σωριάστηκε στο έδαφος.
Για περίπου μία ώρα ο Φέχτερ ζητούσε βοήθεια, αλλά κανείς δεν τον πλησίασε.
Η μία πλευρά φοβόταν τα αντίποινα της άλλης, σε περίπτωση που έκανε οποιαδήποτε κίνηση.
Αργότερα αποδείχτηκε ότι ακόμα και αν είχε έρθει ιατρική βοήθεια, ο Φέχτερ θα είχε πεθάνει, καθώς υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Όμως, κανείς απ’ τους πολίτες και τους στρατιώτες που έβλεπαν τον τραυματισμένο νέο δεν το γνώριζε, όταν ο 18χρονος ικέτευε για βοήθεια.
Το σημείο που ξεψύχησε ο 18χρονος Πίτερ Φέχτερ
Το σημείο που ξεψύχησε ο 18χρονος Πίτερ Φέχτερ
Οι εντολές και των δύο πλευρών ήταν να μην πλησιάσει κανείς και ούτε ένας δεν τόλμησε να τις παρακούσει.
Ο Πίτερ Φέχτερ πέθανε στις 17 Αυγούστου του 1962 σε κοινή θεά.
Μία ώρα αργότερα, το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Βερολίνου.
Το επεισόδιο προκάλεσε τεράστια κοινωνική κατακραυγή, η οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον δημοσιογράφο του ανατολικού Βερολίνου, Καρλ Έντουαρντ βον Σνίτσλερ:
«Η ζωή καθενός από τους γενναίους μας στρατιώτες είναι πιο σημαντική από τη ζωή ενός παραβάτη. Αν μείνετε μακριά από τα σύνορα του κράτους μας, τότε το αίμα, τα δάκρυα και οι κραυγές μπορούν να αποφευχθούν».
Τον Ιούλιο του 1990, μετά την πτώση του τείχους, η αδελφή του Φέχτερ, Ρουθ, άσκησε μήνυση εναντίον των φρουρών που πυροβόλησαν, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 20 μήνες φυλάκισης.
Πηγή  : http://www.mixanitouxronou.gr/ ,.- ΣΤΗ  ΜΗΧΑΝΗ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .-

*** Οι τραγικοί αστροναύτες του Apollo 1. Πρώτα «προσθαλασσώθηκαν» με επιτυχία στην πισίνα και μετά πέθαναν από ασφυξία μέσα στο πιλοτήριο
Apollo 1 _NASA_Splashdown Training
1966: εκπαίδευση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης.
Οι αστροναύτες του διαστημικού προγράμματος Apollo 1, Edward White , Roger Chaffee και Virgil Grissom, δοκιμάζουν τη μεταλλική κάψουλα έκτακτης προσθαλάσσωσης σε μία πισίνα, στην αεροπορική βάση Ellington Field κοντά στο Χιούστον του Τέξας.
Δυστυχώς η άσκηση αυτή αποδείχθηκε μάταιη, καθώς και οι τρεις αστροναύτες δεν έφτασαν ποτέ στη Σελήνη, αλλά έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε δοκιμαστική εκτόξευση.
apollo-1
Τα τρία μέλη του πληρώματος του Απόλλων 1 πέθαναν σε δυστύχημα σε δοκιμές στο έδαφος.
Ιανουάριος 1967Η προγραμματισμένη πτήση ήταν για τις 21 Φεβρουαρίου 1967, αλλά κατά τη διάρκεια ενός δοκιμαστικού ρουτίνας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ έγινε το μοιραίο ατύχημα. Όταν οι αστροναύτες μπήκαν στο Apollo παρουσιάστηκαν τα προβλήματα.
Ο επικεφαλής Grissom ανέφερε μια παράξενη μυρωδιά και πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου, καθώς και στο σύστημα επικοινωνίας.
Λίγο αργότερα ακούστηκε η φωνή πιθανόν του Chaffee να φωνάζει «φωτιά» !
Στη συνέχεια ο White το επιβεβαίωσε: «φωτιά στο πιλοτήριο»

Η διαδικασία εκκένωσης προβλεπόταν στα 90 δευτερόλεπτα, αλλά στην πράξη τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Σύντομα πυκνός καπνός έβγαινε από το Apollo. Προκλήθηκε πανικός και στην ομάδα εδάφους που παρακολουθούσε την διαδικασία, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
apollo-1-fire
Το πόρισμαΌταν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους αστροναύτες ήταν πλέον αργά. Οι ιατροδικαστές απεφάνθησαν ότι ο θάνατός τους επήλθε σε λιγότερο από ένα λεπτό από ασφυξία, αλλά δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν το ποσοστό των εγκαυμάτων πριν από τον θάνατο.
Ο εξονυχιστικός έλεγχος που ακολούθησε οδήγησε σε πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις στα συστήματα των θαλαμίσκων της σεληνάκατου.

Ο επικεφαλής του Apollo, Grissom, είχε πάρει μέρος σε προηγούμενη αποστολή με το όνομα Mercury που ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα . Όταν έχασε τη ζωή του ήταν 40 ετών. Ο Chaffee υπήρξε διακεκριμένος πιλότος και μηχανικός της NASA και χάθηκε στα 31 του χρόνια. Ο White ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε βόλτα στο διάστημα. Όταν συνέβη το δυστύχημα ήταν 36 ετών.
Ο στόχος του διαστημικού προγράμματος εκπληρώθηκε στις 20 Ιουλίου 1969 όταν οι αστροναύτες του Απόλλων 11 προσσελήνωσαν την σεληνάκατο τους και έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης .

 *** Ο Πέτρος Θέμελης για το νεκρό της Αμφίπολης 

Αμφιβολίες για το αν ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο επίσημος νεκρός εκφράζει με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης ο κορυφαίος Έλληνας αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης. Όπως σημειώνει η καύση ήταν βασικό στοιχείο του αφηρωισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θαμμένος με ολόκληρο τον σκελετό. Όλοι οι σκελετοί που έχουν εντοπισθεί ως σήμερα ήταν καμένοι, λέει ο κ. Θέμελης. Εκτιμά δε ότι ο νεκρός που βρέθηκε ήταν επιφανής, δεν ήταν όμως το κεντρικό πρόσωπο του μοναδικού στον κόσμο αυτού ταφικού μνημείου το οποίου δημιουργήθηκε για χάρη του. - 

Από ανασκαφές  στις  Αιγές

*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~ Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-








Από ανασκαφές  Αμφίπολης

***     ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 
  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html  
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
  ~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.- ~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-   
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
~Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-   
~Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
 ~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .~
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~

Από  αρχαιολόγος  καθηγήτρια Αγγελική  Κοτταρίδη στις Αιγές .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: