ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η Ενημέρωσή μας Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

 Η Ενημέρωσή  μας  Παρασκευή  10 Οκτωβρίου  2014 :

  
 

***  Πάλι ισόβια για τη δολοφονία του Χρ. Ξενάκη στη Ναυαρίνου         
          
Την πρωτόδικη ποινή, της ισόβιας κάθειρξης, επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για τον 31χρονο σήμερα που τον Ιούλιο του 2009 πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε μέρα-μεσημέρι στην οδό Ναυαρίνου της Καλαμάτας τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα μάτια της Ειρήνης. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, εκτός από δύο ενόρκους που ζήτησαν να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Την καταδίκη του, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, είχε προτείνει αργά το απόγευμα η εισαγγελέας του δικαστηρίου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο "Θ" 

*** Το αεροδρόμιο Καλαμάτας σπάει τα ρεκόρ στις αφίξεις         
           
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής τουριστικής περιόδου σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν ασφαλώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς για τέσσερις και πλέον μήνες οι αυξήσεις των αφίξεων ξένων επισκεπτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και για το μήνα Σεπτέμβριο, το αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, κατά 41,2%. Σε ανοδική τάση κινήθηκαν και οι αφίξεις σε Αθήνα (23,3%), Μύκονο (30,3%) και Σαντορίνη (23,5%).
Πανελλαδικά, σε επίπεδο εννεαμήνου η αύξηση αγγίζει το 14,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος- ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους (21,5 εκατ. με την προσθήκη της κρουαζιέρας), όπως αναφέρεται σχετικά.
Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας οι αφίξεις κινήθηκαν με ανοδικούς ρυθμούς. Αύξηση παρατηρείται στην Κέρκυρα (15,8%), στη Ζάκυνθο (14,9%), στη Σάμο (23,5%) και στη Σκιάθο (25,8%).
Συνολικά 2.117.401 τουρίστες έφτασαν στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το Σεπτέμβριο του 2014, δηλαδή 174.703 περισσότεροι από τον ίδιο μήνα του 2013.
Αναλυτικότερα, μόνο το Σεπτέμβριο του 2014, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα έφτασαν 378.756 τουρίστες που έκαναν διακοπές στην Αθήνα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι δεν ξεπέρασαν τους 307.244.
Με μικρότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά σε ανοδική τάση κινήθηκαν οι αφίξεις τουριστών και στη συμπρωτεύουσα. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατέφθασαν 174.411 τουρίστες, αυξημένοι αισθητά σε σχέση με τους 155.915 που είχαν προσγειωθεί το Σεπτέμβριο του 2013.
Αύξηση παρουσιάστηκε, όμως, και στα Χανιά σε ποσοστό 15,7% σε σχέση με πέρυσι. Αντιθέτως η κίνηση στο Ηράκλειο της Κρήτης έκλεισε με αρνητικό πρόσημο το φετινό Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, πτώση κατά 3,5% καταγράφεται στις αφίξεις με 15.573 τουρίστες λιγότερους από πέρυσι.
Ακόμη και το Σεπτέμβριο, όμως, φαίνεται πως η Μύκονος προσελκύει πλήθος τουριστών, αφού τα ποσοστά που δημοσιεύει ο ΣΕΤΕ είναι ιδιαίτερα αυξημένα για την εποχή. Με 30,3% αύξηση έκλεισε ο φετινός Σεπτέμβριος για το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, προσελκύοντας 33.548 τουρίστες έναντι των 25.746 το Σεπτέμβριο του 2013.
Όσον αφορά στη Σαντορίνη, που την περασμένη θερινή σεζόν πρωταγωνίστησε τόσο για την αυξημένη ζήτηση όσο και για τις «τσουχτερές» τιμές των καταλυμάτων, η αύξηση των αφίξεων συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο (23,5%).
Παρά, πάντως, τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση «αναμονής», η οποία αποδίδεται στη διαρκή εκλογολογία, στην κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής, σημειώνεται από το ΣΕΤΕ.
Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας) όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά, όχι μόνο οι επενδύσεις, αλλά και οι κρατήσεις για το 2015.   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

*** ΒΙΟ.ΠΑ: Ημέρα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μείωση ενοικίων και διαφήμιση 

Με το... δεξί ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της «Διοκλής» ο Παύλος Μπουζιάνης. Στη συνεδρίαση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε σειρά άμεσων πολιτικών με σκοπό τόσο την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Βιοτεχνικό Πάρκο όσο και την οικονομική ανακούφιση των επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση, μετά την πρώτη που ήταν της τάξης του 20% το 2011, της τιμής εκκίνησης για μισθώματα καταστημάτων που είναι μεγαλύτερα από 100 τετραγωνικά μέτρα. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση και ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός διαφημιστικού προγράμματος για την ανάδειξη του χώρου και των 64 περίπου επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πάρκο. Στα σχέδια είναι, επίσης, να ξεκινήσει άμεσα η καθιέρωση ημέρας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αυτή θα είναι, κατά προτίμηση, η Κυριακή. «Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε άμεσα τις συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σκοπός μας είναι η συγκεκριμένη δραστηριότητα να αποτελέσει γεγονός, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας με το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι, αφενός, η αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου και, αφετέρου, η πολλαπλή ωφέλεια που θα προκύψει για τα μαγαζιά που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα», σημείωσε στο «Θάρρος» ο κ. Μπουζιάνης. Οι πρωτοβουλίες, όμως, της νέας διοίκησης δε σταματούν εδώ. Ήδη ολοκληρώθηκαν εργασίες αποκατάστασης των χώρων του ΒΙΟ.ΠΑ., ύψους 100.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για τη στεγανοποίησή τους. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα επιδιώξουμε είναι η μείωση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της κρίσης που πλήττει το χώρο των υπηρεσιών. Βέβαια, το φαινόμενο δεν υπάρχει μόνο στο ΒΙΟ.ΠΑ., αλλά αντανακλάται σε όλη την αγορά. Με τις παρεμβάσεις μας, όμως, θεωρούμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα» σχολίασε ο κ. Μπουζιάνης. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Αναβλήθηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου 

Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και ύστερα από σχετική αίτηση εμπόρων αναβλήθηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αφού, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στην καταγγελία τους, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι επαγγελματίες, ως εκπρόσωποι, Ηλίας Κουτίβας, Βασιλική Καραμπάτσου και Άννα Μαρία Νταβουντιάν αιτιολόγησαν τους λόγους που προχώρησαν στην παραπάνω κίνηση. Σύμφωνα με τους ίδιους: «Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Διαδικασίες χωρίς διαφάνεια, και ουσιαστικά εν κρυπτώ επιχειρήθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, η προκήρυξη των αρχαιρεσιών με δημοσιοποίηση σε μία και μόνο εφημερίδα (μικρής αναγνωσιμότητας), ενώ μέσα σε 2 μόλις ημέρες από την αρχική δημοσίευση ακολούθησε και δεύτερη-ως ορθή επανάληψη- που σκανδαλωδώς και χωρίς να αναφέρεται λόγος- μετέθετε την ημερομηνία των εκλογών μας σε ακόμα πιο σύντομη ημερομηνία από την αρχικώς γνωστοποιηθείσα- και ταυτόχρονα έδινε ασφυκτικό περιθώριο 2 μόλις ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. Προς τι αυτή η βιασύνη και η πρεμούρα; Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αποκλειστούν μέλη του συλλόγου μας που ήθελαν να είναι υποψήφιοι, και να έχουμε μία και μοναδική υποψηφιότητα, αυτή της νυν προέδρου! Είναι λυπηρό και δε θα θέλαμε να πιστέψουμε πως το προεδρείο μεθόδευσε με τέτοιον τρόπο την όλη διαδικασία, ώστε να αποκλειστούν πολλοί συνάδελφοι που θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. Θεωρούμε ότι το προεδρείο κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας, ώστε όλα να είναι μεν νομότυπα, αλλά καταστρατήγησε το πνεύμα του νόμου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλει την ισότιμη, δίκαιη και με διαφανείς διαδικασίες συμμετοχή όλων όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, και με δημοκρατικές διαδικασίες». Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

***  Πεζοπορική διάσχιση στην καρδιά του Ταϋγέτου         
           
Τη μαγεία του κεντρικού Ταϋγέτου θα βιώσουν την ερχόμενη Κυριακή, στις 12 Οκτωβρίου, όσοι ακολουθήσουν τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσσηνίας, σε μια διαδρομή που διασχίζει το βουνό με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή.
Η δε πορεία είναι απαιτητική και ως τέτοια έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει στον ορειβάτη που θα περπατήσει στην καρδιά του Ταϋγέτου.
Ειδικότερα, η πεζοπορική διάσχιση θα έχει ως αφετηρία την περιοχή Άσπρα Χώματα, μετά τις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας. Από εκεί οι πεζοπόροι θα βρεθούν στα Κοντοβούνια για να συνεχίσουν ανατολικά προς την κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, σε μια από τις πιο παρθένες περιοχές του βουνού. Θα ακολουθήσει ανάβαση στο διάσελο Παξιμάδι, για να περάσουν μετά στη λακωνική πλευρά, να κατέβουν πρώτα στο χωριό Ταϋγέτη και να φτάσουν τέλος στο Μυστρά, που είναι και ο προορισμός.
Ώρες πορείας: 9
Βαθμός δυσκολίας: 3
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6977716580, 6972719232. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 10/10. Αναχώρηση από τα γραφεία στις 7.00 το πρωί της Κυριακής.
 
*** Δεν μπορεί να μείνει έτσι… (φωτογραφία)           
    
Εδώ και αρκετούς μήνες το συγκεκριμένο κομμάτι του προστατευτικού στηθαίου, στο δρόμο προς τα καρτ, έχει καταστραφεί από κάποιο τροχαίο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε στην κατάσταση που βρίσκεται. Κάποιος πρέπει να σηκωθεί από το... γραφείο του και να επισκευάσει το στηθαίο.   Α.Π. 

***  Επικίνδυνα όλα τα δέντρα της Αρτέμιδος (;)          
   
Μια λεύκα δεν άντεξε τον αέρα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρυνθεί το δέντρο. Πραγματικά ήταν θέμα τύχης που δε χτύπησε κάποιος, αφού το σημείο είναι πολυσύχναστο, καθώς οδηγεί στη Νέα Είσοδο και στο κέντρο της πόλης. Πέρυσι δημοτικός σύμβουλος μου είχε πει ότι όλες αυτές οι λεύκες είναι επικίνδυνες. Μήπως τώρα, έστω και αργά, πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος και τα ακατάλληλα δέντρα να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν από νέα;  Π.Μπ. 

***  Γέμισαν οι δρόμοι… εμπόδια          
          
Αν είναι κάποιος κάτοικος του Ιστορικού Κέντρου δύσκολα πλέον θα βρει θέση για να παρκάρει το αυτοκίνητό του ελεύθερα, αφού τα εμπόδια συνεχώς αυξάνονται.
Επειδή η λογική του μέτρου είναι καθαρά εισπρακτική, μπας και γεμίσει και ο βόρειος χώρος στάθμευσης του Νέδοντα, ο οποίος είναι σχεδόν άδειος καθημερινά, θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να μεριμνήσει και για τους ανθρώπους που διαμένουν στην περιοχή.   Α.Π. 

***  Η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου          
           
Πρεμιέρα χθες για τη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο Δημαρχείο. Αναμφισβήτητα, όσοι επέμεναν για τη μη λειτουργικότητά της, είχαν δίκιο. Όμως, από την άλλη, δε χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα για να κάνουμε κριτική, αν θέλουμε, στη Δημοτική Αρχή. Η Δημοκρατία δε μετριέται με τετραγωνικά...   Α.Π. 

***  Συνελήφθη 69χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Μεγαλόπολη

 Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στη Μεγαλόπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, όπου παρουσιάστηκε, ένας 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στη Μεγαλόπολη , ο 69χρονος, μετέβη στην οικία του 54χρονου και μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές, ο 69χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 54χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και τρία φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο 69χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης. - 

***  Έξι καταξιωμένοι Έλληνες οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν τα κρασιά τους στην Καλαμάτα

Μια ξεχωριστή βραδιά για τους φίλους του κρασιού στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Cafe – Bistrot “Luna Lounge”, που βρίσκεται στη Στοά Βαρβουτσή. Έξι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα βρεθούν στην πόλη και θα παρουσιάσουν οι ίδιοι τις περίπου σαράντα διαφορετικές ετικέτες κρασιών τους, σε μια βραδιά οινογευσίας. Πρόκειται για τους οινοπαραγωγούς Τσέλεπο, Γαβαλά, Μπριντζίκη, Λαντίδη, «Κτήμα Μουσών» και Μπουτάρη. Το “Luna Lounge”, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια δουλεύει με Έλληνες παραγωγούς και με αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες κρασιών. -  B1#sthash.DTGTEARi.dpuf

***  Από τη Δευτέρα κλείνει το άλλο ρεύμα της σήραγγας του Αρτεμισίου         
           
Κλειστός θα είναι για όλη την επόμενη εβδομάδα, ο κλάδος του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης με κατεύθυνση την Κόρινθο, στη σήραγγα Αρτεμισίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της σήραγγας.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει από το πρωί της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου και διαρκέσει έως την προσεχή Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 16:00.
Η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας Αρτεμισίου, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Επιπλέον, για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη σήραγγα Αρτεμισίου, από τις 09:00 έως τις 20:00.
 
*** Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου         
           
Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης σαράντα (40) μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων». Το ανωτέρω Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις:
  Ι. «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας» και
ΙΙ. «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».
  Η περίοδος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 10 Οκτωβρίου 2014 έως και 31Οκτωβρίου 2014. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος, στον κ. Πέτρο Κολοβό. Η αναλυτική προκήρυξη και η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής:http://sparti.uop.gr/~nosil/
  Διεύθυνση: Γραμματεία Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών, 23 100 Σπάρτη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27310 89726 & Fax 27310 89656. E-mail: pmsnurs@uop.gr &pkolovos@uop.gr .-
 
***  Ορκωμοσία στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού με το μυαλό όλων στους 3 αδικοχαμένους οπλίτες (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού ορκωμοσία 600 νέων οπλιτών παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Το χαρούμενο κλίμα που υπάρχει σε αντίστοιχες ορκωμοσίες επισκίασε ο άδικος χαμός των 3 οπλιτών στο Βόλο, άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκαν σε αυτούς ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.  Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θ»  
Video:  Ορκωμοσία 9ο Σύνταγμα 10-10-2014
~  Παρέλαση ορκωμοσίας 9ου Πεζικού 10-10-2014
***  Συλλήψεις σε Μεσσηνία και Αγρίνιο για μεγάλο λαθρεμπόριο καπνού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλώματος που έκανε μεγάλο λαθρεμπόριο καπνού. Ήδη υπάρχουν συλλήψεις σε Μεσσηνία και Αγρίνιο. Περισσότερη ενημέρωση αργότερα - 
 
***   Στη Μαλάλα και τον Ινδό Κάιλας Σατιάρτι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2014
Για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών
Η επιτροπή υπογράμμισε το συμβολισμό της απονομής του Νόμπελ από κοινού σε μία Πακιστανή και έναν Ινδό

 









Όσλο

Στη Μαλάλα Γιουσαφζάι και τον Ινδό Κάιλας Σατιάρτι απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2014, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή.
Ο Ινδός ακτιβιστής έχει μεγάλη δραστηριότητα στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας ενώ η 17χρονη μαθήτρια -η νεότερη πλέον κάτοχος Νόμπελ- είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση ως «σύμβολο» του αγώνα για το δικαίωμα των κοριτσιών στη σχολική εκπαίδευση.
Η επιτροπή τονίζει ιδιαίτερα τον συμβολισμό της απονομής του βραβείου «σε έναν ινδουιστή και μία μουσουλμάνα, σε έναν Ινδό και μία Πακιστανή, στον κοινό αγώνα για την εκπαίδευση και εναντίον του εξτρεμισμού».
Η 17χρονη Πακιστανή μαθήτρια που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση ήταν φαβορί και πέρυσι, αλλά τελικά το βραβείο είχε απονεμηθεί στον Οργανισμό για τη Μη Διάδοση των Χημικών Όπλων, με φόντο τη συριακή κρίση.
Η νεαρή μαθήτρια είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από Ταλιμπάν που εισέβαλαν στο σχολικό λεωφορείο που βρισκόταν και την τραυμάτισαν σοβαρότατα στο κεφάλι. Η κοπέλα είχε μεταφερθεί στη Βρετανία, όπου και κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της.
Ανακοινώνοντας την απονομή του βραβείου, ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής ανέφερε ότι Σατιάρτι «διατηρώντας την παράδοση του Γκάντι, έχει βρεθεί στην κορυφή διαφόρων μορφών διαμαρτυρίας, όλες ειρηνικές, που επικεντρώνονται στην εκμετάλλευση παιδιών για οικονομικό όφελος». «Έχει συμβάλει επίσης στην προώθηση σημαντικών διεθνών κινήσεων για τα δικαιώματα των παιδιών» προσθέτει η ανακοίνωση.
Όσον αφορά την μαθήτρια, τονίζει ότι «παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαλάλα Γιουσαφζάι έχει ήδη παλέψει εδώ και χρόνια για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, και έγινε το παράδειγμα ότι τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασής τους, και το έκανε αυτό κάτω από τις πιο επικίνδυνες περιστάσεις».   Newsroom ΔΟΛ

***   Ρωσική "ασπίδα" στην Κύπρο - Μόσχα προς Άγκυρα: "Μαζέψτε τα πολεμικά σας από την κυπριακή ΑΟΖ"
Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με σαφή λόγο και προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. «Οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Άλλο ένα "χαστούκι" στον Ρ.Τ.Ερντογαν από την Μόσχα αμέσως μετά από εκείνο του Αιγύπτιου προέδρου Α.Σίσι. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προχώρησε σε άμεση αναγνώριση της κυπριακής ΑΟΖ στο σύνολό της και έθεσε το ζήτημα με τέτοιο τρόπο στην Αγκυρα, παρά την προσέγγιση των δύο χωρών εσχάτως με αφορμή τον διαχωρισμό της τουρκικής θέσης από της κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι και η Κύπρος συντάχθηκε αναγκαστικά με τις κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι δημοσίως διακήρυξε την αντίθεσή της σε αυτές. Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Μόσχα έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη ρωσική παρέμβαση. Στο μεταξύ, ο προεδρικός απεσταλμένος, Σώτος Ζακχαίος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexey Meshkov. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση του για τις τουρκικές προκλήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει πως «οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Σημειώνεται ότι η Μόσχα προχώρησε ξανά στην υποστήριξη των ελληνοκυπριακών θέσεων και των θέσεων του Ελληνισμού γενικότερα παρά την αχάριστη συμπεριφορά των δύο ελληνικών κυβερνήσεων που υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλώντας ζημιά στις οικονομίες τους.Ειδικότερα η Ελλαδα υπέστη μεγάλη ζημιά από τον αποκλεισμό των ελληνικών γεωργικών προϊόντων από την ρωσικη αγορά. Σημειώνεται ότι απερίφραστη καταδίκη της Τουρκίας δεν έκαναν ούτε οι ΗΠΑ παρά την αντιπάθεια που εκτρέφουν στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν. - 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΤΩΡΑ!!!ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!!Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!
 
Η Τουρκία συνεχίζοντας την προκλητική στάση της στην Κύπρο, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή , «θερμαίνοντας» εκ νέου την κατάσταση. Επαναλαμβάνουμε ότι εδώ στο Pentapostagma.gr, παρακολουθούμε το θέμα στενά , διότι η κατάσταση βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη.                                                                     Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο και την εφημερίδα «σημερινή»,   το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δημιούργησε σύγχρονη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, έτοιμη να επεμβαίνει και σε έρευνες στις κυπριακές θαλάσσιες περιοχές.!                    Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν , τις τελευταίες μέρες έχουν καταπλεύσει στην Αμμόχωστο τουρκικά πολεμικά σκάφη και, όπως δήλωσε στη εφημερίδα «Σημερινή» πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα, το λιμάνι της κατεχομένης πόλης παρουσιάζει εικόνα ναυστάθμου της Τουρκίας. Η ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή σχετίζεται, ασφαλώς, με την κρίση η οποία προκαλείται από τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.                                                                                                                                         Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Αμμόχωστο κατέπλευσε  σύγχρονη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, την οποία έχει δημιουργήσει η Τουρκία για λογαριασμό του ψευδοκράτους και η οποία έχει λάβει εντολές, σε περίπτωση ναυαγίων στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή ή στα διεθνή ύδατα, να παρεμβαίνει για τη διάσωση μεταναστών ή άλλων προσώπων που κινδυνεύουν.                                                        Με δεδομένη την  αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, εκφράζεται ανησυχία ότι, σε περίπτωση κατά την οποία η τουρκική ομάδα παρέμβει και αναλάβει το έργο διάσωσης, όχι μόνο θα καταδειχθεί η αδυναμία του κυπριακού κράτους σε επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα αποσπάσουν τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας για την παρέμβασή τους.                                                                                                                   Στο μεταξύ, και ενώ η τουρκική τορπιλάκατος συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του πλησίον τις εργασίες γεώτρησης στον «Ονασαγόρα», έγκυρες πηγές τόνιζαν ότι «η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη απ” ό,τι φαντάζεται ο καθένας», και υπογράμμιζαν την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και προσεκτικών χειρισμών από την κυπριακή πλευρά.                                                                                                                                    Από την άλλη πλευρά στο πολιτικό τομέα ,ο Έρογλου προήδρευσε χθες δίωρης σύσκεψης των «κοινοβουλευτικών κομμάτων», κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις με τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και η αναστολή των διαπραγματεύσεων.                                                                                    Μετά τη σύσκεψη, και σε μία προσπάθεια ο Έρογλου να αποενοχοποιήσει την Τουρκία, υποστήριξε ότι η Τουρκία διεξάγει σεισμικές έρευνες για λογαριασμό του ψευδοκράτους, ενώ διέψευσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη προβαίνουν σε παρενοχλήσεις. «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στο φυσικό αέριο, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι», είπε.                          Στον διεθνή τομέα, δΔιπλωματικές πηγές επισημαίνουν μία σημαντική αλλαγή στην ορολογία που χρησιμοποιεί η αμερικανική διπλωματία, όταν αναφέρεται σε θέματα ΑΟΖ. Από το 2011 μέχρι το 2013, οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρονταν σε υποστήριξη (support) των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πόρους της εντός της ΑΟΖ της. Τελευταία χρησιμοποιείται πιο «ασθενής λέξη», «αναγνωρίζουμε» (recognize), κάτι που πιθανώς να υποδηλοί και ηπιότερη στάση έναντι της Τουρκίας.                                                                                                             Παράλληλα η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της και στο Αιγαίο. Χθες σημειώθηκε μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Μάλιστα, τουρκικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο φωτογράφιζε τις παραβιάσεις και τις προσπάθειες των ελληνικών μαχητικών να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.                           Το παιχνίδι που «παίζεται» τις τελευταίες ημέρες  στην μαρτυρική Κύπρο μόνο επικίνδυνο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Διαβλέπουμε μια διαρκώς αυξανόμενη τουρκική αποφασιστικότητα για την δημιουργία τετελεσμένων.                                      Ο τουρκικός  πολεμικός στολίσκος στην Αμμόχωστο έχει καταπλεύσει με συγκεκριμένες οδηγίες και αποστολή , για αυτό στην πατρίδα μας καλό είναι να αφήσουμε την εκλογολογία για λίγο στην «πάντα» , διότι η πατρίδα μας καλεί να είμαστε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο………….                                                            Με πληροφορίες από  sigmalive.com    ,  pentapostagma.gr

***  Ένα κείμενο ντοκουμέντο για την Κύπρο - Η μαρτυρία του Ναυτικού Διοικητή το 1974
Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Δεν το βλέπετε πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Το σχέδιο Ανάν έμαθε στους εμπνευστές του ότι η σιωπή είναι ο καλύτερος “σύμμαχος” για τέτοιου είδους “λύσεις”. Πόσο μάλλον τώρα που η “λύση” που προωθείται είναι σαφώς χειρότερη.
Η σιωπή όμως τώρα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Με την ενημέρωση να έχει περάσει δυναμικά στο διαδίκτυο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ενημέρωση αρκεί να το θελήσει.
Η Κύπρος ήταν και είναι μια ανοιχτή πληγή που μάταια προσπαθούν οι “μεγάλοι” να την κλείσουν πρόχειρα για  να την ξεχάσουμε. Καλό είναι να θυμόμαστε πως και γιατί άνοιξε αυτή η πληγή. Και ποιος την μάτωσε. Οι νοσταλγοί της χούντας όσο κι αν προσπαθούν να “ξεχνούν” δεν έχουν τίποτα να πουν για το έγκλημα αυτών που “θαυμάζουν”.
Η ιστορία λοιπόν γραμμένη από τον Ναυτικό Διοικητή Κύπρου το 1974. 32.653 λέξεις είναι το κείμενο που εξασφάλισε ο Αντώνης Κακαράς . Το κείμενο που είχε γράψει ο Αντιπλοίαρχος Γ.Παπαγιάννης -μυημένος και ένα από τα βασικά πρόσωπα του δράματος-  και το οποίο αποδέσμευσε μετά το θάνατό του το 2010, ο γιός του. Θα το δημοσιεύσουμε ολόκληρο σε συνέχειες,γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει διαπιστώσαμε ότι όλα τα ιστορικά κείμενα για την Κύπρο που μας παραχώρησε ο Αντώνης Κακαράς, όσο μεγάλα κι αν ήταν σε έκταση προκάλεσαν το τεράστιο ενδιαφέρον σας.
Σήμερα ο πρόλογος του Αντώνη Κακαρά αλλά και του υιού Παπαγιάννη.
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
(Αντιπλοίαρχος Γ. Παπαγιάννης)

Ο Αντιπλοίαρχος Παπαγιάννης είχε καταγράψει τις εμπλοκές του Ελληνοκυπριακού Ναυτικού (στην συντριπτική πλειοψηφία εξ Ελλάδος) στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και στην εισβολή των Τούρκων στη συνέχεια.
Ο γιος τού αποβιώσαντος το 2010 αξιωματικού βεβαιώνει για την πιστότητα του εγγράφου με κάθε σοβαρότητα αλλά και πικρία.
Η ανάρτηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της δημοσιοποίησης σειράς κειμένων από έγγραφα και συνεντεύξεις που αφορούν τη δικτατορία και το Κυπριακό. Εκτιμήθηκε ως επιβεβλημένη η λογοκρισία του κειμένου του τότε ΝΔΚ  (τα σημεία είναι τα εντός παρενθέσεων με τελείες) λέξεων και φράσεων ακραίων έως υβριστικών για αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν τροποποιήθηκε ούτε η ορθογραφία ούτε το συντακτικό της μαρτυρίας.
Η ελληνική πολιτεία απαγόρευσε τη δικαστική εξέταση του Κυπριακού δράματος. Οι λόγοι εκτιμάται πως αφορούν τον κίνδυνο αποκάλυψης του ρόλου των Άγγλων, των Αμερικανών και της τότε στρατιωτικής και κυρίως πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας πριν κατά και στη συνέχεια των γεγονότων. Οι Τούρκοι παραβίασαν ανοιχτές θύρες και άρπαξαν, όχι χωρίς απώλειες, ό,τι από χρόνια σχεδίαζαν. Οι υπεύθυνοι έμειναν ατιμώρητοι αλλά η κοινή γνώμη καθώς και η ιστορία σταδιακά ενημερώνονται για την πραγματικότητα. Η πειθαρχική προσέγγιση και εξέταση μέχρι του σταδίου των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) δεν εξάντλησε τα ζητήματα, δεν άγγιξε την ουσιαστικότερη πλευρά ούτε ικανοποίησε το δημόσιο αίσθημα και την απαίτηση για απονομή ευθυνών και δικαιοσύνης.
Ο Παπαγιάννης στο κείμενό του αποσυνδέει των συνεπειών, ήτοι της εισβολής των Τούρκων και της κατοχής μεγάλου τμήματος του νησιού, και υποβαθμίζει ως καθοριστικό παράγοντα το πραξικόπημα, όπου συμμετείχε ως ΝΔΚ καθόσον υπήρξε μυημένος και ένα από τα βασικά πρόσωπα του δράματος. Ωσαύτως υποβαθμίζει και τις ευθύνες όσων εκ των στελεχών τον ακολούθησαν στην στήριξή του με συγκεκριμένες δράσεις, υιοθετώντας την άποψη πως ο στρατιωτικός που εκτελεί διαταγές απαλλάσσεται ευθυνών από τις πράξεις του.  Αντίθετα προβάλει το ρόλο του, καθώς και των λοιπών υποστηρικτών, ως πολεμιστών κατά την εισβολή των Τούρκων. Παράλληλα επιτίθεται κατά όσων δεν συνέπραξαν στο πραξικόπημα, ενώ χρησιμοποιεί ακραίους έως υβριστικούς χαρακτηρισμούς, περιγράφοντας γεγονότα κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Τούρκους για τα οποία όμως οι ΕΔΕ εξέδωσαν πορίσματα γνωστά για τις απαλλαγές από τις κατηγορίες.
Το πολεμικό Ναυτικό πολέμησε τους Τούρκους στην εισβολή, γενναία και με αυτοθυσίες. Εκείνοι που δεν συνέπραξαν ανάλογα το γνωρίζουν αυτό καλύτερα απ’ όλους. Είναι άδικο ό,τι η ποινική δικαιοσύνη δεν προσέγγισε ούτε ξεκαθάρισε το τοπίο για όλους, και κυρίως για τους απλούς αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες, τα συνήθη και εύκολα θύματα των ισχυρών και επώνυμων.
Σκοπός των δημοσιεύσεων αυτών δεν είναι να απονείμει εύσημα ή κόλαφο σε κανέναν, αλλά να εκθέσει τα στοιχεία που προκύπτουν από τέτοιους είδους κείμενα στους ερευνητές και όσους κοιτάζουν την ιστορία με καθαρό και κριτικό ακόμα βλέμμα. Ο γράφων εξάλλου έχει τοποθετηθεί από χρόνια στην προσπάθεια να ερευνήσει τα γεγονότα εκείνα όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες και οι περιορισμένες ικανότητές του.Στα πλαίσια αυτά (όχι χωρίς βάσανο) προστίθεται και η παρούσα ανάρτηση.
Πρόλογος  Παν. Παπαγιάννη στο κείμενο Αντιπλοιάρχου
 Γ. Παπαγιάννη

 Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι που σημάδευσε την μαρτυρική Κύπρο και τον Ελληνισμό.  Από τότε έχουν γραφτεί ατελείωτες σελίδες για την Κυπριακή Τραγωδία.  Το ζήτημα, δυστυχώς, είναι ακόμη δέσμιο πολιτικών παθών και παρουσιάζεται και ερμηνεύεται στην βιβλιογραφία και στον τύπο ανάλογα με τις πεποιθήσεις του εκάστοτε συγγραφέα.  Για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία όχι μόνο συμμετείχαν αλλά και διαμόρφωσαν την εξέλιξη των γεγονότων, είναι αναμενόμενο να έχει διαμορφωθεί πλήθος απόψεων, συχνώς αντικρουομένων.  Για τον Αντιπλοίαρχο Μελέτιο Γεώργιο Παπαγιάννη, Ναυτικό Διοικητή Κύπρου κατά την διάρκεια εκείνων των ταραγμένων ημερών, έχουν εκφραστεί αμέτρητα σχόλια ενώ του έχουν αποδοθεί ή αμφισβητηθεί πλήθος αποφάσεων και ενεργειών.
Τον Ιούλιο του 1972, μετά το πέρας των μαθημάτων της Σχολής Εθνικής Αμύνης, ο πατέρας μου, αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την μετάθεσή του στην Κύπρο, ως Ναυτικός Διοικητής.  Σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί τι του επιφύλασσε η τύχη.  Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1974, το υπόλοιπο της ζωής του, ουσιαστικά, σημαδεύτηκε από την «Κύπρο».  Για αυτόν, τους συμπολεμιστές του και τις οικογένειές τους που ζήσαμε από κοντά τα γεγονότα, η Κύπρος δεν ήταν απλά ένα μέρος της ζωής μας.  Στην Κύπρο αφήσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας.
Η στρατιωτική ηγεσία, σε περιόδους κρίσης, καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις.  Ο Διοικητής έχει πάντα την τελική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις, οι δε επιπτώσεις τους διαμορφώνουν τις απόψεις τρίτων για τον αυτόν και τις μονάδες του.  Η βίαιη ανάμιξη του Ναυτικού στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου είναι αναπόφευκτο να αποτελεί θέμα έντονων αντιπαραθέσεων μέχρι και σήμερα.  Πεδίο προβληματισμών και αναζητήσεων αποτελεί και η πολεμική δράση του Ναυτικού στην Κύπρο κατά την εισβολή των εξ Ανατολών εχθρών μας.  Παρά τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις, ορισμένοι ερευνητές έχουν το θάρρος να διενεργούν σοβαρή αντικειμενική έρευνα στα ζητήματα αυτά.  Για τους μελετητές αυτούς, η πρόσβαση στην μαρτυρία ενός ανθρώπου που βίωσε και έλαβε σημαντικές αποφάσεις κατά τα γεγονότα της Κύπρου πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βοήθημα.
Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Παπαγιάννης, συνέταξε πριν μερικά χρόνια, την μαρτυρία του για τα γεγονότα της Κύπρου.  Μέχρι και τον θάνατό του, το 2010, δεν είχε προχωρήσει σε δημοσίευση της.  Εκτιμώ ότι τον κατέβαλε μία προσωπική «πικρία» για αρκετά από όσα συνέβησαν όχι μόνο κατά τα γεγονότα αλλά και μετά από αυτά.  Την ίδια ακριβώς «πικρία» που ένιωσαν και αρκετοί συμπολεμιστές του, ίσως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.  Προσωπικά, ούτε εμένα μου αρέσει να συζητώ για τα γεγονότα της Κύπρου.  Η λήθη όμως δεν είναι ποτέ ορθή επιλογή.  Οφείλουμε να μελετούμε το παρελθόν, όσο και αν αυτό μας ενοχλεί, και να αναγνωρίζουμε το σωστό και το λάθος.  Είμαι πάντα ανοικτός στην παροχή ιστορικών στοιχείων σε όποιον σοβαρό ερευνητή, ανεξαρτήτου θέσεων και πεποιθήσεων, τα ζητήσει, είτε αυτά είναι καταγεγραμμένα από τον Αντιπλοίαρχο Γεώργιο Παπαγιάννη είτε έχουν περάσει στην γνώση μου προφορικώς.  Ο κύριος Αντώνης Κακαράς είχε την ευγενή καλοσύνη να ζητήσει πρόσβαση στην μαρτυρία του πατέρα μου.  Μου πρότεινε την δημοσίευσή της μαζί με άλλες μαρτυρίες στρατιωτικών της εποχής εκείνης, τις οποίες ο ίδιος έχει συγκεντρώσει, και αποδέχθηκα την πρότασή του.
Η μαρτυρία του Αντιπλοιάρχου Γεωργίου Παπαγιάννη, συντάχθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον ίδιο με σκοπό να παραμείνει σε στενό κύκλο προσώπων και όχι για ευρεία δημοσίευση.  Για τον λόγο αυτό δεν έχει τύχει «φιλολογικής φροντίδας», με ότι συνεπάγεται αυτό.  Η μαρτυρία του είναι μία απλή εξιστόρηση γεγονότων, ίσως ορισμένοι να την χαρακτήριζαν ως «άκομψα απομνημονεύματα».  Στην εξιστόρησή του αναπόφευκτα εξέφρασε ορισμένες απόψεις του και παρέθεσε τις πολιτικές του θέσεις.  Επίσης, αναφέρθηκε σε οικογενειακές και προσωπικές στιγμές.  Εκτιμώ ότι αυτό το έκανε για να διατηρήσει την δική μας οικογενειακή μνήμη.  Αποφάσισα να μην αφαιρέσω τα τμήματα αυτά.  Εκτιμώ ότι ίσως και αυτά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κάποιους αναγνώστες.
Θα ήταν επιθυμία μου (όπως πιστεύω και του πατέρα μου) να προχωρήσει η λεπτομερής έρευνα και ανάλυση της δράσης του Πολεμικού Ναυτικού στην Κύπρο.  Πιστεύω, σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες μαρτυρίες στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έλαβαν μέρος στα γεγονότα εκείνα καθώς και στις λιγότερο γνωστές κρίσεις και συμπλοκές με τους Τούρκους και Τουρκοκυπρίους στην δεκαετία του ’60.    Maragkos Euaggelos

***  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΩΡΑ!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ!!!
Το χιλιάρμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μας θυμίζει κάτι πολύ σπουδαίο: ότι υπάρχει πνευματικός νόμος. Και σε συνδυασμό με τα σύγχρονα γεγονότα μας δείχνει το πώς αυτός εφαρμόζεται. 
Το χιλιάρμενο υπάρχει στις Ομηρικές ιστορίες, στις προφητείες του Αγίου Κοσμά, και τώρα…! Η ασφάλεια των θαλασσών προτάθηκε επίσημα το 2007 από τον ναύαρχο Μάλεν να ονομάζεται 1000 πλοία ναυτικό δηλ. 1000-άρμενο: 
 Το «1000-πλοία ναυτικό» ή χιλιάρμενο, είναι το «1000» της θάλασσας κατ” αντιστοιχία προς το «100», την Άμεσο Δράση της ξηράς στην Ελλάδα! Δεν είναι απαραίτητο η δύναμη αυτή να έχει ακριβώς 1000 πλοία. Σημασία έχει η ιδέα της διεθνούς ειρηνευτικής θαλάσσιας δύναμης, που ονομάσθηκε «1000 Ship Navy» από το ναύαρχο Mulen. Σε εθνικό (Αμερικανικό) επίπεδο, η τελευταία πρόταση επί Reagan, για «600-πλοία ναυτικό», με την οποία η Αμερική θα επενέβαινε από μόνη της διεθνώς, ουδέποτε υλοποιήθηκε.
Από τη φύση της η διεθνής θαλάσσια δύναμη του 1000-άρμενου μπορεί να επεμβαίνει σε πολλά μέρη συγχρόνως, και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, στους Αγίους Σαράντα, κατά τον άγιο Κοσμά. «Μιλάμε για ένα Ναυτικό 1000 πλοίων. Δεν είναι μόνο δικά μας πλοία. Είναι ένας διεθνής στόλος από όμοια σκεπτόμενα έθνη που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις ασφαλείας σε όλο τον κόσμο». (Ναύαρχος Mike Mullen, Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Millington, Tenn. 7-9-2006).
 Οι σχετικές προφητείες του αγίου Κοσμά λένε:
17η: «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα (άλλη ονομασία του Αιγαίου που είναι απέναντι από τη Μαύρη Θάλασσα), τότε θάρθει».
18η:  «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθει».
19η:  «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης».  
Ο άγιος γέροντας Παΐσιος είχε αναφερθεί στη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας τις προφητείες του αγίου Κοσμά.
Ο Ελληνικός πολιτισμός αγκαλιάζει όλους τους λαούς που έχουν Ελληνική παιδεία. Έτσι  ήταν το καλύτερο υπόβαθρο διάδοσης της διδασκαλίας του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού για την σωτηρία των πιστευόντων, όλων των φυλών της Γης.
Κατά τον Ισοκράτη (436 π.Χ-338 π.Χ.): «H λέξη Έλλην δεν είναι τόσο ένας όρος που χαρακτηρίζει τη γέννηση, όσο τον τρόπο σκέψης, και εφαρμόζεται σε ένα κοινό πολιτισμό μάλλον, παρά σε μια κοινή καταγωγή». Η Ταρσός της Κιλικίας, όπου γεννήθηκε και μορφώθηκε ο απόστολος Παύλος κατά τη μαρτυρία του Στράβωνος«υπερβέβληται και Αθήνας και Αλεξάνδρειαν» (Καθ. Μπαμπινιώτης)
Ο Ελληνικός πολιτισμός που από τον Μ. Αλέξανδρο εξαπλώθηκε στην Ανατολή έχει από καιρό φτάσει και στη Δύση. Ο  sir Isaac Newtonπροβάλλεται από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ με τα εξής λόγια του: «Ο Πλάτων είναι φίλος μου, ο Αριστοτέλης είναι φίλος μου, αλλά ο μεγαλύτερός μου φίλος είναι η Αλήθεια».
Την Ελλάδα, κοιτίδα αυτού του παγκόσμιου πολιτισμού, προσπαθούν να καταστρέψουν οι θηριώδεις Νεοταξίτες, όπως ουσιαστικά δηλώνει (2005) και η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη στον πρόεδρο της «Δημοκρατίας» (Παπούλια): «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
Θα προσπαθήσουν λοιπόν να μας αποσπάσουν ωραία Ελληνική Γη, διότι στο υλικό πεδίο αυτή είναι η «ωραία Ελένη»! Αλλά η Ιστορία… προειδοποιεί! Όταν ο «Πάρης» «πάρει» την «ωραία Ελένη», (τι άλλο μπορεί να κάνει, αφού αυτή την ιδιότητα έχει από το όνομά του), τότε θα έρθει το τέλος της Τροίας!
Η «Τροία» πιστεύει ανόητα ότι εργάζεται για την ειρήνη! Και νομίζει ότι αυτή θα την φέρει ο (αρπάχτρας) Πάρης! Στο υλικό πεδίο ο Πάρης που θέλει ωραία Ελληνικά νησιά είναι η γειτονική χώρα, στην οποία βρίσκεται η Τροία.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι (κυρίως) τοπικό, είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι σύγκρουση πολιτισμών, με την πνευματική τους έννοια… …Έτσι όπως αυτοί επηρεάζουν τις ψυχές των ανθρώπων, και όπως ομολογεί ο Οδυσσέας στο τέλος της περιπέτειάς του. Αυτό υποδηλώνεται μυστικά και από το«1000-άρμενο», που ορίζει δύο ομάδες ανθρώπων, ή όπως λένε κάποιοι μελετητές δύο πολιτισμών. Αυτών που τηρούν τις 10 εντολές και αυτών που δεν τις τηρούν αλλά και μάχονται όσους τις τηρούν. Οι άρπαγες σύγχρονοι μιμητές των αρχαίων Τρώων, Τροϊκανοί, που ανήκουν στον ξεπεσμένο πολιτισμό που δεν τηρεί αλλά και μάχεται τη δικαιοσύνη του Θεού, μας θυμίζουν ότι το 1000-άρμενο βρίσκεται και στις Ομηρικές αφηγήσεις...
Στην μετά τον «ψυχρό πόλεμο» εποχή της παγκοσμιοποίησης, παρατηρούμε ότι κυριαρχούν πνευματικά, αυτά που ο Όμηρος περιέγραφε σωματικά. Η προσπάθεια να χειραγωγηθεί η ανθρώπινη σκέψη χάριν των υλικών συμφερόντων λίγων ατόμων, οι πολιτικο-οικονομικές και στρατιωτικές μάχες, και η έλλειψη διάκρισης καλού – κακού, ιδιαίτερα με την προβολή της ανηθικότητας, της μαγείας και του αποκρυφισμού, της λατρείας του Θεού και συγχρόνως του Σατανά, είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά της εποχής μας, αντίστοιχα του ΟμηρικούΑντί-νοου, Ευρύ-μαχου και Αμφί-νομου. Αυτή η αντιστοιχία δεν έχει πιθανότητες να συμβαίνει τυχαία. Υπάρχει πνευματικός νόμος, και κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία κατά τους αγίους της Εκκλησίας μας, είναι σε σχέση με την Καινή, σαν το σώμα με την ψυχή.
   Αυτά που συμβαίνουν στον αόρατο πνευματικό κόσμο στον οποίο ζουν οι ψυχές μας, «τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται»κατά τον απόστολο Παύλο, δηλαδή κατανοούνται διά των ορατών δημιουργημάτων. Και αυτό συμβαίνει από την αρχή της Δημιουργίας, από κτίσεως κόσμου. Και διά των δημιουργημάτων δηλώνεται η δύναμη του Θεού και η αγιότητα, ώστε και όσοι δεν γνωρίζουν τις άγιες Γραφές να είναι αναπολόγητοι. (Ρωμ. Α-20).
Ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης εξηγεί για τα ονόματα: «όχι μόνο στα δημιουργήματα γίνεται φανερή η μεγαλοπρέπεια του Δημιουργού, αλλά και δια των ονομάτων τους δείχνεται η σοφία του Θεού, επειδή με τρόπο οικείο (συγγενικό) και προσφυώς, σε καθένα από τα γενόμενα ταίριαξε τις προσηγορίες (δηλ. τα ονόματά τους)». (Κατά Ευνομίου).
 Οι Έλληνες προσπαθούσαν με τον νου τους, που είναι έκτος (6ος) επειδή είναι πάνω από τις πέντε (5)  αισθήσεις, να προσεγγίσουν την αλήθεια για τον εαυτό τους και τον Θεό. Και όπως επισημαίνει ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως «Η φιλοσοφία υπήρξε και είναι κτήμα των Ελλήνων και κανένας δεν είναι δυνατόν να την αφαιρέσει από αυτούς».
Επομένως ο πνευματικός νόμος ενώ φυλάσσει ότι ο πολιτισμός κληρονόμησε από τους Έλληνες, δεν θα επιτρέψει και στον «Πάρη» να προχωρήσει περισσότερο από «6-μίλια», όταν η μάχη γίνει στο υλικό πεδίο. Θα υπάρχει βέβαια και το 1000-άρμενο (δύναμη θαλάσσιας ασφάλειας) στην περιοχή!Πρόκειται για Έλληνο-Χριστιανικό πολιτισμό, γι” αυτό ακούγονται δύο κυρίως αριθμοί στην μάχη για την διάσωσή του: Το 6 που χαρακτηρίζει τους φιλόσοφους -διανοητές, και το 10 που είναι οι εντολές που πρέπει πρώτοι απ” όλους να τηρούν οι Χριστιανοί.
Επειδή μέσα στη συνείδηση του ανθρώπου έχουν τεθεί από τον Θεό οι ίδιες εντολές που δόθηκαν γραπτές στον Μωϋσή και συμπληρώθηκαν πνευματικότερα από τον Κύριο Ιησού Χριστό, γι” αυτό αυτές, οι 10 εντολές, είναι παγκόσμιος και αιώνιος πνευματικός νόμος. Γι”  αυτό, σαν μια εικόνα αυτής της αλήθειας, στο υλικό πεδίο η δύναμη του «1000-άρμενου» είναι παγκόσμια.
Το 1000 (10*10*10=103) δηλώνει την πνευματική δύναμη, που έχουν από την Αγία Τριάδα, οι πιστοί όλης της Εκκλησίας επειδή τηρούν τις 10 εντολές. Η μάχη των πιστών κατά των καταστροφέων του Έλληνο-Χριστιανικού πολιτισμού γίνεται με πλοία γιατί το πλοίο ή ναυς(συγγενές με το ναός – naus) είναι σύμβολο της Εκκλησίας, που με κυβερνήτη τον Χριστό κατάρτι τον Τίμιο Σταυρό, και πλήρωμα αγίους και αγγέλους, σώζει τους πιστούς που διασχίζουν τη θάλασσα του βίου και τους ναυαγούς της ζωής.
 Δεν μιλάμε επομένως για μια οριοθετημένη με σύνορα «σύγκρουση πολιτισμών», όπως κάνει ο Χάντιγκτον, αλλά για μια πολύ σημαντικότερη πνευματική μάχη χωρίς σύνορα, αφού βλέπομε να θίγονται και οι άνθρωποι της Δύσης από τους καταστροφείς του πολιτισμού παγκοσμιοποιητές, που εδρεύουν εκεί. Το δηλώνει και το τέλος του Ομηρικού έπους που διαδραματίζεται στην Ιθάκη, ένα από τα δυτικότερα μέρη της Ελλάδας (η οποία είναι κέντρο και σύμβολο αυτού του πολιτισμού) με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, που και το όνομά του θυμίζει άνθρωπο της Δύσης!
Ο Οδυσσέας από το μακρινό παρελθόν, μας θυμίζει ότι περιπλανιόταν στη θάλασσα των πειρασμών της ζωής πριν γυρίσει στο σπίτι του, δηλ. στον οίκο της ψυχής του και ασχοληθεί με όσα αληθινά ποθούσε. Και αυτό συνέβη για να μην βασίζεται στην εξυπνάδα του περισσότερο από τον Θεό, ο οποίος εξουσιάζει τα πάντα. Ο Όμηρος, με την κατακερματισμένη σε πολλούς «θεούς» νόηση της προ-Χριστιανικής εποχής, δίνει απάντηση στον Οδυσσέα μέσω αυτού της θάλασσας.
Ουσιαστικά ο Οδυσσέας προτυπώνει τον δυτικά σκεπτόμενο άνθρωπο, που μετά τον πόλεμο κατά της «Τροίας» θα δυσκολευθεί αρκετά να βρει τον χαμένο εαυτό τουπου έχει κέντρο την καρδιά και τους εκεί ευσεβείς λογισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι η πίστη στον Θεό, και το πλησίασμά Του μέσα από καθαρή από λογισμούς καρδιά είναι πιο δύσκολο να γίνει στη Δύση που έχει συνηθίσει να ζει με την γήινη λογική
Ο άγιος γέροντας Σωφρόνιος ο Αγιορείτης (+1993) έλεγε: «Στην Δύση οι άνθρωποι ζουν με τον εγκέφαλο, δηλαδή έχουν κέντρο της ζωής τους την λογική». (Α 56) Και: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ένας Δυτικός που βαπτίζεται Ορθόδοξος, θα περάσει πολλά χρόνια μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με καθοδήγηση εμπείρου πνευματικού οδηγού για να αποκτήσει καθαρό Ορθόδοξο φρόνημα και ήθος». (Α 17).
Όταν μπορέσει ο «Οδυσσέας» να γυρίσει πνευματικά στο «σπίτι» του, τότε θα θελήσει να επαναφέρει στην προηγούμενη τιμή, που στέρησαν οι «μνηστήρες», την γυναίκα του Πηνελόπη και τον γιό του Τηλέμαχο, ο οποίος θα έχει φτάσει σε ανδρική ηλικία.
Η Πηνελόπη, (δωρικά Πανελόπα) εκπροσωπεί την βοηθό του πνευματικού Οδυσσέα, όπως ήταν στον Αδάμ η Εύα, για την οποία ο Τριαδικός Θεός είπε: «ποιήσωμεν (ας κάνομε) σ” αυτόν (τον Αδάμ) βοηθόν, όμοια μ” αυτόν». (Γεν. 2, 18)
Η πτώση της «Τροίας» δεν γίνεται με αντιπαράθεση ισχύος, αλλά σοφίας, η οποία έχει πηγή την ενυπόστατη Σοφία του Θεού, τον Ιησού Χριστό, γι” αυτό και ο Δούρειος ίππος ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά, κατά το σκεπτικό της εποχής. Πνευματικά και ο «Δούρειος ίππος», και η «ωραία Ελένη» είναι ήδη μέσα στην Τροία, γιατί αποτελούν τρόπο ζωής της (χωρίς όμως να αξιολογούνται σωστά), και η Αθηνά είχε επίσης την λατρευτική της θέση μέσα στην Ομηρική Τροία πριν να εισέλθει το νέο αφιέρωμα. Η Ορθοδοξία είναι για τους Τροϊκανούς μία πίστη που πρέπει να υπηρετεί τη φαυλότητά τους, και ο Ελληνικός πολιτισμός στον οποίο στηρίζονται όλες οι επιστήμες, χρησιμοποιείται για την υποδούλωση των ανθρώπων με τεχνολογίες όπως το εμφυτεύσιμο υποδόριο τσιπ, ο έλεγχος του νου κλπ.
Μετά 10-ετή πολιορκία που συμβολίζει τους πρώτους αγώνες για την τήρηση των 10 εντολών, οι πολιορκητές έχουν αρκετή πλέον πίστη για να ζητήσουν την βοήθεια του Θεού, και πράγματι με αυτήν ανατρέπεται το φαύλο κατεστημένο της «Τροίας», εσωτερικά σαν νοοτροπία και εξωτερικά σαν θεσμός, με τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο πολυμήχανος Οδυσσέας είναι αυτός που προτείνει τον τρόπο άλωσης με τη βοήθεια της Σοφίας του Θεού (δηλ. του Χριστού) ή της Αθηνάς για τον Όμηρο, διότι αντιπροσωπεύει (όπως ήδη είπαμε) τον δυτικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ή τον άνθρωπο που ζει την εποχή που ο πολιτισμός έχει πλέον φτάσει και αναπτυχθεί στη Δύση. Αυτός, όπως αποδεικνύεται από τους οικείους του (Πηνελόπη και Τηλέμαχο) που εκπροσωπούν τον οίκο της ψυχής του, είναι φίλος της αρετής και συνετός αναζητητής της Αλήθειας. Γι” αυτό αξιώνεται, αν και μετά πολλούς κόπους και αρκετό χρόνο, να ξεκαθαρίσει τους μνηστήρες που εκπροσωπούν τα διάφορα πάθη και να βασιλεύσει στον τόπο του. Και τόπος του Ομηρικού Οδυσσέα είναι η Ιθάκη, ενώ πνευματικά είναι η καθαρή ψυχή των Χριστιανών, που αφού κλείσουν τις πόρτες τις ψυχής τους δηλ. τις αισθήσεις, απομονώνουν και εξοντώνουν εύκολα τους εμπαθείς λογισμούς που σαν άλλοι μνηστήρες διεκδικούν το θρόνο της καρδιάς τους.
Όσοι δεν μοιάζουν στην αρετή με τον Οδυσσέα, αυτοί τιμωρούνται από την κακία που κρύβεται στον οίκο της ψυχής τους, ακόμη και αν αρχικά φαίνεται ότι βρίσκονται στη μεριά των νικητών.
Μετά την άλωση της Τροίας, η «ωραία Ελένη», που για την Ελλάδα είναι στο υλικό πεδίο η αρπαγείσα Ελληνική γη, επιστρέφει μαζί με πολλά άλλα λάφυρα στον Μενέλαο (=μένων λαός) δηλ. στον διαμένοντα (Ελληνικό) λαό, ενώ στο πνευματικό πεδίο, τόσο η Ορθοδοξία όσο και ο επιστημονικός κόσμος, χαίρονται την απελευθέρωσή τους από την καταστροφική καταπίεση των βάρβαρων Τροϊκανών.
 Αριστερά τρόϊκα δηλ. άμαξα με τρεις ίππους, από την οποία αναλογικά η τριμερής εξουσία λαμβάνει το όνομά της. 
 Είναι προφανές ότι η τρόϊκα έχει σχέση με το τρία, την Τριμερή Επιτροπή, και τον τρόπο που κινούνται οι μεγαλο-επιχειρηματίες Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Αλλά μετά την έναρξη της προσπάθειας παγκοσμιοποίησης αυτά τα τρία μέρη δρουν πλέον ανεμπόδιστα σε όλη την υδρόγειο, και επομένως η Τροία μπορεί να συμβολίζει τώρα την προσπάθεια αυτή, αν το επί πλέον όμικρον θεωρηθεί ότι είναι η υδρόγειος…!
Οι Τρώες παλιότερα, και οι Τροϊκανοί τώρα, δρουν σαν με Δούρειο ίππο, με μυστικό τρόπο, στο υλικό πεδίο, αρπάζοντας και καταστρέφοντας, ενώ ο Χριστός, ο νικών καβαλάρης της Αποκάλυψης, χρησιμοποιώντας τον λευκό ίππο της Εκκλησίας, εισάγει στις καρδιές των ανθρώπων τον λόγο Του, που γίνεται κριτής τους.
Ο Δούρειος ίππος του Χριστού, δηλ. ο λόγος Του, έχει κρυμμένους μέσα του τους Έλληνες, γιατί χρησιμοποιεί την γλώσσα τους και το άνθος του πολιτισμού τους. Όμως ο Θεός δεν προσωποληπτεί. Οι τότε Τρώες, και οι τωρινοί ομότροποί τους, δεν θα καταστρεφόντουσαν, αλλά θα έπαιρναν παράταση ζωής, αν δέχονταν τον λόγο Του με ευλάβεια. Αλλά δέχτηκαν το αφιέρωμα (λόγο Θεού – Δούρειο ίππο) της Σοφίας του Θεού (της Αθηνάς κατά τις αντιλήψεις της εποχής) σαν μια ακόμη αφορμή για τις γιορτές κραιπάλης και μέθης στις οποίες ήταν συνηθισμένοι να επιδίδονται. Αυτή η ασέβειά τους, τους κατέστρεψε, γιατί απέδειξε άχρηστη την παράταση της προθεσμίας για την μετάνοιά τους.
Η 10ετής πολιορκία δείχνει ότι ο χρόνος μετανοίας είχε παρέλθει για τους Τρώες καταπατητές των 10 εντολών, και κάτι ανάλογο αναμένεται και για τους σημερινούς Τροϊκανούς!
Μπορούμε να πούμε ότι: H Ομηρική Παν-Ελ-Όπη εκπροσωπεί την βοήθεια στις πνευματικές έρευνες του «Οδυσσέα», από όσους εργάζονται πρακτικότερα τις αρετές, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τον Ελληνικό πολιτισμό, που είναι δώρο του Θεού για την έκφραση και γραφή του λόγου Του και την ανάπτυξη των επιστημών.
Ιδιαίτερα στην εποχή μας που κυριαρχεί ο τεχνολογικός πολιτισμός, οι δημόσιες συζητήσεις (panels) κατά τα πρότυπα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, που παρακολουθούνται και μέσα από τα πάνελς των υπολογιστών, μας δίνουν μια ακόμη όψη της πραγματικότητας, μια οπήεξόδου από το σκοτάδι της απομόνωσης, όπως και τα «windows»ανοίγουν παράθυρα επικοινωνίας με όλο τον κόσμο! Μετά τον επερχόμενο και στο υλικό πεδίο «Γενικό Πόλεμο», θα χρειασθεί η αποκατάστασή τους από αυτούς που θα εκπροσωπούν τον τότε Οδυσσέα. (Πανελόπη=Παν-Έλληνο_πολιτισμική-όψη. Δηλ. συγκέντρωση όλων κατά το ελληνικό πρότυπο δημοκρατίας, ελευθερίας λόγου κλπ για να εκφράσουν άποψη για κάποιο θέμα).
Συνοψίζοντας, τονίζομε ότι η βοήθεια του Θεού δίνεται σε όσους τηρούν τις 10 εντολές, γιατί αυτές είναι αιώνιος πνευματικός νόμος, και αυτό υποδηλώνεται από το «1000-άρμενο» του αγίου Κοσμά, που ενεργοποιείται όπως και στην Ομηρική εποχή, τώρα για να σώσει τον(μόνο ζωντανό στη γη) Έλληνο-Χριστιανικό πολιτισμό!          
Κυριακή 11 / 24 Αυγούστου 2014
Αγίου Νήφωνος του Διονυσιάτου, πατρ. Κων/πόλεως
Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :
Ο ΠΑΟ... καταδίκασε τον Ολυμπιακό (και) στο άδειο ΟΑΚΑ
*** Για  το  κύπελλο  Ελλάδας  στο  μπάσκετ :
~ Νίκη  στα  τελευταία  δευτερόλεπτα !!
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  77-76 .-
Σχετικό  Βίντεο  :
~** ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 77-76  09/10/2014  για  το κύπελλο  : http://youtu.be/zGyCYwItsxA ,

~**ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  77-76  κύπελλο  09/10/2014 : http://youtu.be/dZxfOPKrpsM ,
 
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Αναστόπουλος Π-Κορομηλάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.

*** Ένσταση ο Ολυμπιακός!Στο τέλος του αγώνα και λίγο πριν κλείσει το Φύλλο Αγώνα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, υπέγραψε την ένσταση που κατέθεσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ για αντικανονική είσοδο του τιμωρημένου -από την ΕΦΙΠ- προέδρου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, όπως και φιλάθλων της ομάδας στο κεκλεισμένων θυρών -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ. Η αλήθεια είναι τόσο ο διοικητικός ηγέτης των γηπεδούχων βρισκόταν από την αρχή ως το τέλος στις εξέδρες και όχι μόνο, όπως και ότι ορισμένοι φίλοι της ομάδας, κυρίως μέσω προσκλήσεων, κατάφεραν να δουν από κοντά το ματς, ενώ λίγο πριν το τέλος παραλίγο να γίνει και «ντου» κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Σκινδήλια.

*** Οι διαιτητές «καίνε» ΠΑΟ και Γιαννακόπουλο για απειλές Στο μεταξύ, τη δική τους έκθεση συνέταξαν οι τρεις διαιτητές του ντέρμπι, προκειμένου να κλείσουν το Φύλλο Αγώνα, το οποίο «καίει» το «τριφύλλι». Συγκεκριμένα, οι Σπύρος Γκόντας, Παναγιώτης Αναστόπουλος και Ηλίας Κορομηλάς έχουν αναφέρει παράνομη είσοδο οπαδών στο κλειστό, καθώς επίσης ύβρεις και απειλές προς το πρόσωπό τους από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι διαιτητές, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου εισήλθαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ άτομα που δεν είχαν δικαίωμα και τα οποία έβριζαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια και για έξι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι τιμωρημένος από την ΕΦΙΠ, κατέβηκε στις θέσεις που είναι στο παρκέ και συνεχώς έβριζε και απειλούσε τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης με εκφράσεις όπως: «τι σφυράτε ρε π…..ς γιοι;», αλλά και «θα έρθω στο σπίτι σας το βράδυ!».

*** Γ' Φάση (Προημιτελικοί Αγώνες-08-09/10/2014)21. Ν.Κηφισιά-Άρης 73-69
22. ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ 88-63
23. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-76
24. Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών 63-81
Δ' Φάση (Ημιτελικοί Αγώνες-20/12/2014)25. ... - ...
26. ... - ...

Ε' Φάση (Τελικός-21/02/2015)27. Νικητής 25 - Νικητής 26

***   Υποδοχή και... κράξιμο σε Μπαρτζώκα και παίκτες
Πήγε κόσμος στο ΣΕΦ
Υποδοχή και... κράξιμο σε Μπαρτζώκα και παίκτες
Περίπου εκτατό οπαδοί του Ολυμπιακού, εξοργισμένοι από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ, πήγαν στο ΣΕΦ για να εκφράσουν σε παίκτες και προπονητή την απογοήτευσή τους.
Η αποστολή των Ερυθρολεύκων τα άκουσε για τα καλά χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει, ενώ κανείς από τους παίκτες δεν απάντησε στο «κράξιμο».
«Αυτό που έγινε ήταν ξεφτίλα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την ήττα αυτή. Μας έχετε αρρωστήσει. Μπαρτζώκα να φύγεις, και εσύ, και όλοι σας. Είναι ξεφτίλα, σας έκαναν πλάκα τα πιτσιρίκια» ήταν μία από τις ατάκες που ακούστηκαν
 Τα περισσότερα πυρά είχαν αποδέκτη τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού ο έλληνας κόουτς θεωρείται ο βασικός υπαίτιος για την ήττα από τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου.   Newsroom ΔΟΛ

***    Νέα «επίθεση» του Πέρο Άντιτς στον Μπαρτζώκα
«Καταστρέφει την ομάδα»
Νέα «επίθεση» του Πέρο Άντιτς στον Μπαρτζώκα
Νέα επίθεση κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα εξαπέλυσε ο πρώην ερυθρόλευκος φόργουορντ, Πέρο Άντιτς.
Ο Σκοπιανός άσος των Ατλάντα Χοκς που στο παρελθόν έχει κατηγορήσει ξανά τον έλληνα τεχνικό, αυτή τη φορά έγραψε στο twitter του:
«Να πως ένα πρόσωπο μπορεί να καταστρέψει μια ομάδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!! Το κεφάλι ψηλά Ολυμπιακέ!! Έχουμε ακόμα δυο τίτλους να χτυπήσουμε. Θρύλος για πάντα...».
***  Παρέλαση με... 2η αγωνιστική Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες
Παρέλαση με... 2η αγωνιστική Κυπέλλου Ελλάδος
~ Το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΠΟ.
~ Την Τετάρτη 29/10 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος τον Πανθρακικό, ενώ την Πέμπτη 30/10 ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό.
~* Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΤΡΙΤΗ 28/10
"Σπ. Γιαλαμπίδης" 17:15 Φωστήρας-Παναχαϊκή
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10
"Γ. Καραϊσκάκης" 19:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10

Γηπ. Τούμπας 19:30 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΕΜΠΤΗ 30/10
ΕΑΚ Κέρκυρας 15:00 Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΠΕΜΠΤΗ 30/10

Πανθεσσαλικό Στάδιο 17:15 Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος
"Θ. Βαρδινογιάννης" 19:30 ΟΦΗ-Ξάνθη

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ 28/10

Δημ. Στάδιο Σερρών 17:15 Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10
Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς 15:00 Λεβαδειακός-Πλατανιάς

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ 28/10

ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10
Δημ. Στάδιο Περιστερίου 15:00 Ατρόμητος-Πανθρακικός

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10

Παγκρήτιο Στάδιο 17:15 Εργοτέλης-Βέροια
ΠΕΜΠΤΗ 30/10
Δημ. Στάδιο Κρανιδίου 15:00 Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης

7ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ 28/10

Στάδιο Αλκαζάρ 15:00 Τύρναβος-Αιγινιακός
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10
"Θ. Κολοκοτρώνης" 17:15 Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή

8ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΡΙΤΗ 28/10

Δημ. Γήπεδο Περιβολίων 15:00 Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου
ΠΕΜΠΤΗ 30/10
"Απ. Νικολαϊδης" 19:30 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Γάλλος Στεφάν Λανουά σφυρίζει το Ελλάδα - Β.Ιρλανδία
Εικόνα ΑθλητισμόςΣύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Ο Στεφάν Λανουά ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία, που θα γίνει την προσεχή Τρίτη (14/10) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016. Ο Γάλλος ρέφερι έχει «σφυρίξει» άλλες δύο φορές αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο μαζί του έχει μόνο ήττες: 3-2 από την Ισπανία στο φιλικό προς τιμήν του Θοδωρή Ζαγοράκη, το 2007 στην Τούμπα, και 2-1 από την Τσεχία στο Βρότσλαβ, στην τελική φάση του EURO 2012.

***  Αγωγή κατά του Καραπαπά ετοιμάζει ο Αλαφούζος
Για συκοφαντική δυσφήμιση
Αγωγή κατά του Καραπαπά ετοιμάζει ο Αλαφούζος
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν απάντησε επισήμως στην επίθεση του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, ωστόσο, ο πρόεδρος των Πρασίνων ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.
~ Ο κ.Καραπαπάς μέσω του Sentra FM εξαπέλυσε την Πέμπτη «επίθεση» κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και του κ.Αλαφούζου, με την πράσινη ΠΑΕ να απαντά απλώς μέσω κύκλων και όχι επισήμως ότι «είναι πρόκληση να ομιλούν αυτοί που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
~ Ωστόσο, όπως αναφέρει την Παρασκευή η εφημερίδα «Sportday», ο Γιάννης Αλαφούζος θα καταθέσει αγωγή κατά του κ.Καραπαπά για συκοφαντική δυσφήμιση: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, για να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν όπως πρέπει οι ομάδες που δεν είναι νόμιμες» τόνιζε χαρακτηριστικά.  Newsroom ΔΟΛ

***  Τελευταίοι και Σημερινοί Αγώνες  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2014-2015
(3η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΤετάρτη08/10/1416:30ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.5-0
2.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣΤετάρτη08/10/1416:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.0-0
3.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Τετάρτη08/10/1416:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΣΑΚΚΑΣ Β.1-1
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Τετάρτη08/10/1416:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ.0-1
5.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΥΛΟΥΤετάρτη08/10/1416:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ.1-1
6.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΤετάρτη08/10/1416:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.1-2
7.Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣΤετάρτη08/10/1416:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.0-1
8.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΔΩΡΙΟΥΤετάρτη08/10/1416:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η.3-1
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Προσεχείς Αγώνες

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2014-2015
(4η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Σάββατο11/10/1416:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.
2.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΣάββατο11/10/1416:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΡΕΚΚΑΣ Η.
3.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή12/10/1416:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
4.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή12/10/1416:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.
5.ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή12/10/1416:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β.
6.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥΑΡΦΑΡΩΝΚυριακή12/10/1416:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.
7.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚυριακή12/10/1416:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.
8.Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣΚυριακή12/10/1416:30ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε., ΣΑΚΚΑΣ Β.
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
9.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο11/10/1416:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
10.ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο11/10/1416:30ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΚΑΥΚΑΣ Α., ΤΑΓΑΡΗΣ Δ.
11.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΛΑΤΥΣάββατο11/10/1416:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΕΛΟ Α., ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α.
12.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο11/10/1416:30ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.
13.ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή12/10/1411:00ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
14.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΚυριακή12/10/1416:30ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ., ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ.
15.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΤετάρτη15/10/1416:30
16.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΤετάρτη15/10/1416:30
17.ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΤετάρτη15/10/1416:30
18.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥΤετάρτη15/10/1416:30
19.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΤετάρτη15/10/1416:30
20.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΤετάρτη15/10/1419:30
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(2η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
21.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΚΑΜΠΟΥΣάββατο11/10/1416:30ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΜΠΟΤΗ Σ.
22.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο11/10/1416:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
23.Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣΣάββατο11/10/1416:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
24.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣΜΕΣΣΗΝΗΣΣάββατο11/10/1416:30ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ Θ., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ.
25.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή12/10/1411:00ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ Μ.
26.Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΛΑΤΣΑΣΚυριακή12/10/1416:30ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ Θ., ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ Θ.
Α΄1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2014-2015
(3η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
27.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο11/10/1416:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β.
28.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο11/10/1419:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η.
29.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή12/10/1416:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΡΕΚΚΑΣ Η.
30.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Κυριακή12/10/1416:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΤΣΕΛΟ Α., ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α.
31.Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΜΕΘΩΝΗΣΚυριακή12/10/1416:30ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΑΥΚΑΣ Α.
32.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή12/10/1419:30ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.
33.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΤετάρτη15/10/1416:30
34.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΧΩΡΑΣΤετάρτη15/10/1416:30
35.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΤετάρτη15/10/1419:30
Γ Εθνική Ερασιτεχνική
(3η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
36.ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΚΥΜΗΣ ΑΟ
Κυριακή12/10/1416:00
37.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
Κυριακή12/10/1416:00
38.ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Κυριακή12/10/1416:00
39.Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
Κυριακή12/10/1416:00
40.ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ
Κυριακή12/10/1416:00
41.ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ
Κυριακή12/10/1416:00
42.ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
Κυριακή12/10/1416:00

*** 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3676   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2099     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2102   video.- 
Σύνολον                                                       7877   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2606  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    669.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   234 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ .-

*** ~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
                                                                                                 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Το  αγiάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  05  Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .- 
10 ~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   Δευτέρα  06  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη 08  ΟΠκτωβρίου  2014 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-
~  Άρωμα Ενημέρωσης   Τετάρτη  08  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html 
~ Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   09  Οκτωβρίου  2014    : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-
20  ~  Η Ενημέρωσή  μας  Παρασκευή  10 Οκτωβρίου  2014  :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html , .-
~   Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: