ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014  :

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

*** Ένας επιθεωρητής εργασίας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία!
 
Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα εκτεταμένης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων καταγράφονται στον τουρισμό, σε εταιρείες security και στο χώρο παροχής υπηρεσιών καθαριότητας. «Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και το φόβο των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία» παρατηρεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Ο ίδιος προσθέτει ότι τα νησιά και οι τουριστικοί προορισμοί - στον τομέα των ξενοδοχείων και του επισιτισμού - χτυπούν «κόκκινο» στην αυθαιρεσία και την παραβατικότητα. «Αλήθεια, πόσοι επιθεωρητές εργασίας απασχολούνται σήμερα στο βυθισμένο από τουρίστες Νησί των Ιπποτών;» αναρωτιέται ο κ. Καραγεωργόπουλος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, Ηλίας Κιούλος, παρατηρεί ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε ανθρώπινο ελεγκτικό δυναμικό. Ως παραδείγματα αναφέρει ότι στην Κόρινθο υπάρχει μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας για όλο το νομό, στην Καλαμάτα επίσης μόνο ένας για όλο το Νομό Μεσσηνίας, στη Λευκάδα δεν υπάρχει κανένας κ.ο.κ. Από την πλευρά του, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, επισημαίνει ότι «η καθυστέρηση στις αποδοχές των εργαζομένων, εκτός από την αβεβαιότητα που δημιουργεί στη ροή εσόδων στον οικογενειακό προϋπολογισμό, συμβάλλει περαιτέρω στην επιδείνωση της εγχώριας ζήτησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης». Το γεγονός αυτό - προσθέτει ο κ. Ρομπόλης - συμβάλλει στη μείωση της εγχώριας παραγωγής και παρατείνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία. - 

***  20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 17-24 Ιουλίου (το πρόγραμμα)          
   
«Ανοίγει» με το Nederlands Dans Theater 
  Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, φέτος, συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. 20 συνεχή χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.
  20 χρόνια τώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσκαλεί καλλιτέχνες που το όνομά τους έχει γραφτεί στην ιστορία του χορού, αλλά και καλλιτέχνες που είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας. Προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και τοποθετεί τους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς στο ίδιο πλαίσιο με τους ξένους συναδέλφους τους
 Η ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στα 20 χρόνια της πορείας του, έχει αποδείξει ότι βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να παρακολουθεί σε βάθος τη συνεχή μετατόπιση των συνόρων στον παλλόμενο παγκόσμιο χάρτη της χορευτικής τέχνης. Να αφουγκράζεται μέσα στο μωσαϊκό των χορευτικών προτάσεων όλες τις φωνές και να ξεχωρίζει με γνώση αυτές που κάθε φορά μιλούν και συνδιαλέγονται, η καθεμία στη γλώσσα της, με την ψυχή, το νου και τις αισθήσεις του θεατή.
Φέτος, φιλοξενεί και πάλι ομάδες που αναστοχάζονται με τόλμη το νόημα του σώματος, στο οποίο εγγράφονται οι βασικοί κανόνες, οι ιεραρχίες, ακόμη και οι μεταφυσικές ανησυχίες ενός πολιτισμού. Μέσα από τον προγραμματισμό του Φεστιβάλ, αναδεικνύονται μια σειρά ιδέες και προβληματισμοί γύρω από τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία:
-Μεγάλο εύρος σημαντικών καλλιτεχνών και ομάδων: Επιδιώκοντας να καταδείξει τόσο τις τομές όσο και τη συνέχεια των αισθητικών πειραματισμών της χορευτικής τέχνης, το 20ό Φεστιβάλ παρουσιάζει εκπροσώπους απολύτως διαφορετικών χορευτικών ιδιωμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στο απάνθισμα μιας πολυμορφίας αισθητικών προτάσεων και τάσεων, που υπήρξε πάντα, για το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, συνειδητή επιλογή.
Συγκεκριμένα, φιλοξενεί από το NDT 2 –το συγκρότημα των νεότερων ερμηνευτών του Nederlands Dans Theater– έως τη συλλογική δουλειά των KVS, των ballets C de la B και των Παλαιστινίων ερμηνευτών, το έργο του Κριστιάν Ριζό με το εντελώς προσωπικό, σχεδόν εικαστικό ιδίωμα, αλλά και τη Μέττε Ίνγκβαρτσεν με τη ριζοσπαστική της αντίληψη για τη χορογραφία.
-Σύνδεση με τους σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς: Ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του φετινού φεστιβαλικού προγράμματος είναι ο προβληματισμός γύρω από τον εκπατρισμό, γεωγραφικό αλλά και υπαρξιακό, η διερεύνηση της ανάγκης του ανήκειν, η εμβάθυνση στην έννοια της ταυτότητας και της ετερότητας, και παράλληλα τα οικολογικά προβλήματα και η αμφίθυμη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, που έχουν προσλάβει, τα τελευταία χρόνια, δραματικό χαρακτήρα. Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βελγο-παλαιστινιακή συμπαραγωγή BADKE, το μελαγχολικό, εσωτερικό ταξίδι του μοναχικού Τούρκου χορευτή στο σόλο του Κριστιάν Ριζό και τους εκρηκτικούς Πλάνητες της Πατρίσιας Απέργη, ο σπαραγμός του ξεριζωμού αλλά και η διεκδίκηση της ένταξης είναι συνεχώς παρόντα, ενώ η ριζοσπαστική χορογραφία της Μέττε Ίνγκβαρτσεν προτείνει μια νέα προσέγγιση των εννοιών έμψυχο-άψυχο, φυσικό-τεχνητό.
-Άνοιγμα στο δημόσιο χώρο: Το Φεστιβάλ επιδιώκει να καταστήσει την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του μέρος της χορευτικής δημιουργίας, εμπλέκοντάς τους βιωματικά στη δημιουργική διαδικασία, μέσα από παραστάσεις που έρχονται ως αποτέλεσμα των εργαστηρίων του. Παράλληλα, αξιοποιεί δημιουργικά ήδη υπάρχουσες δομές και προτρέπει καλλιτέχνες και κοινό να περιηγηθούν στην πόλη, να γνωρίσουν γωνιές και χώρους της και να αποκτήσουν έτσι μια διαφορετική ματιά γι’ αυτήν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια γέφυρα ανάμεσα στον καθεαυτό χώρο μιας παράστασης, όπως είναι το θέατρο –χώρος που δε στερείται σημασίας και ιδεολογίας– και το δημόσιο χώρο.
-Εμπλουτισμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας διατηρεί και ανανεώνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, που από την πρώτη στιγμή υπήρξε σημαντικό μέλημά του. Τα Εργαστήρια και το Σεμινάριο με τους Μάρτα Κορονάντο, Χίλντεγαρτ Ντε Βέεστ, Σύνδεσμο Χορού αλλά και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, σε συνεργασία με την ομάδα Creo, ανοίγουν έναν ευρύ διάλογο σε θέματα δραματουργίας, χορογραφίας και τεχνικής.
Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά περίπτωση, απευθύνεται σ’ ένα ευρύτατο κοινό, δημιουργούς και ερμηνευτές των παραστατικών τεχνών (επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα), αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.
- Το Φεστιβάλ και οι νέοι: Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πάντα προσέλκυε ένα μεγάλο αριθμό νέων θεατών. Επιπλέον, με τα σεμινάριά του εστίαζε στις ανάγκες των νέων καλλιτεχνών και με τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό έδινε χώρο στην παρουσίαση ανερχόμενων και νέων δημιουργών, υπογραμμίζοντας συνδυαστικά την καλλιτεχνική, δυναμική παρουσία των νεότερων ηλικιών, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη και το μέλλον του χορού. Φέτος, ακόμη περισσότερο, πλημμυρίζει από νεανική ενέργεια και σφρίγος. Η παρουσία νέων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών ενδυναμώνεται και αναδεικνύεται ιδιαίτερα, με τη συμμετοχή τόσο του NDT 2 όσο και των δημιουργημάτων της Καλαμάτας, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην παράσταση Πετρόσουπα, όπως και με τη δραστική συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.
-Παράλληλες εκδηλώσεις: Με διαφορετικό, από τα προηγούμενα Φεστιβάλ, χαρακτήρα, οι παράλληλες εκδηλώσεις του 20ού Φεστιβάλ απλώνονται και πάλι σε γωνιές και χώρους της πόλης, αποτελούν ένα λειτουργικό κομμάτι του καλλιτεχνικού του προγράμματος και είναι αποτέλεσμα όσων θα συμμετέχουν, από την Καλαμάτα και όλη την Ελλάδα, σε εργαστήριά του. Με τον τρόπο αυτό οι παράλληλες εκδηλώσεις, φέτος, προέρχονται από την πόλη της Καλαμάτας αλλά και την αφορούν, επιμορφώνοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία, την τοπιογραφία και θεσμούς της.
Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με πολλή χαρά συνεργάζεται, για πρώτη φορά στις φετινές του εκδηλώσεις, με τους θεσμικούς ελληνικούς φορείς: Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν και Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.
  Nederlands Dans Theater 2
Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2 σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα, την ποιητικότητα.
Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μάς συστήνει την ομάδα των νεώτερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών, που ιδρύθηκε το 1978.
Το Nederlands Dans Theater είναι μια δημιουργική καλλιτεχνική ομάδα που αναζητεί πάντα εξαιρετικά ταλέντα και γόνιμες συνεργασίες. Ο χορογράφος Πωλ Λάιτφουτ που ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά την επί 36 χρόνια εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γίρζι Κύλιαν, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος, μέσα από τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων.
Στις παραστάσεις του στην Καλαμάτα το NDT 2, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, παρουσιάζει τέσσερις χορογραφίες:
Gods and Dogs (2008). Είναι η εκατοστή χορογραφία, ένα από τα αριστουργήματα που δημιούργησε ο ιδιοφυής χορογράφος Γίρζι Κύλιαν για το NDT. Αινιγματική και μυστηριώδης, διερευνά τα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ φυσικού και αφύσικου. Αναφέρεται δε ως «ανολοκλήρωτο έργο», απηχώντας τη γοητεία που ασκεί στο χορογράφο η ομορφιά του μη ολοκληρωμένου στη ζωή... Βραβεύτηκε ως η πιο Εντυπωσιακή Χορευτική Παραγωγή του 2009 (Ολλανδία).
Shutters Shut (2003). Η Σολ Λεόν και ο Πωλ Λάιτφουτ μεταφράζουν σε ανθρώπινη κίνηση το ποίημα της Γερτρούδης Στάιν «If I told him: A Completed Portrait of Picasso» (1923). Τη σύντομη, ευρηματική χορογραφία, που εμπλέκεται με τη ρυθμολογία του ιδιότυπου ποιήματος. Αντί μουσικής συνοδεύει η φωνή της ίδιας της Αμερικανίδας συγγραφέως, που απαγγέλλει τους στίχους της.
Subject to Change (2003). Το χορογραφικό δίδυμο Σολ Λεόν (Ισπανία) και Πωλ Λάιτφουτ (Αγγλία) καταθέτουν ένα στοχασμό πάνω στη σωματική φθορά και το θάνατο. Η χορογραφία τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Χορευτικής Παραγωγής για το 2003.
Cacti (2008, πρεμιέρα 2010). Έργο του συνεργαζόμενου με το NDT 2 Σουηδού χορογράφου Αλεξάντερ Έκμαν. Ο μόλις 30 χρονών, πρώην χορευτής του NDT 2, δημιουργεί μια εμπνευσμένη χορογραφία με χιούμορ, συναρπαστική κίνηση, καταιγιστικούς ρυθμούς και υψηλή αισθητική για μεγάλο σύνολο χορευτών, η οποία με τρυφερότητα αναφέρεται στην επιτήδευση που συχνά ενδημεί στο χορό.

*** Αποκάλυψη- σοκ για τη αφρικανική σκόνη
 
Οι... σκοτεινές ημέρες που καλύπτουν και την Καλαμάτα με σκόνη από τη Σαχάρα, μπορεί να προσδίδουν ένα είδος εξωτισμού, αλλά έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων εντόπισαν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη. Μόλυβδος, ψευδάργυρος, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο είναι ανάμεσα στις ουσίες που έρχονται μαζί με την αφρικανική σκόνη, η οποία έχει αυξήσει τις «επισκέψεις» της στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό λόγω της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα. Οι επιστήμονες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει η τοξική αφρικανική σκόνη στην υγεία και το περιβάλλον, εμφανίζεται πλέον σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον. Οι μετρήσεις έγιναν τον Απρίλιο του 2013 και, εκτός από τα φυσικά στοιχεία στη σκόνη της ερήμου, εντοπίστηκαν και ουσίες που παράγονται απο ανθρωπογενή δραστηριότητα. Τα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη οφείλονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην αύξηση της ρυπογόνου δραστηριότητας στις χώρες της βόρειας Αφρικής. Όπως εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Γκοντελίτσας, «τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, που φαίνεται ότι συνέβαλαν στην παραγωγή των επικίνδυνων ρύπων. Επιπλέον, υπάρχουν πόλεις, όπως το Κάιρο, με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ στη βόρεια Αφρική έχει αυξηθεί πολύ η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και οι χωματερές, που σε πολλές περιπτώσεις καίγονται, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα επικίνδυνους ρύπους». - 

***  Μεταστέγαση του ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου             
           
Να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα, όπου βρίσκονται σήμερα, στο κτήριο που στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πρότεινε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτ. Τσώνης.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η μετακίνηση βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, ενώ θα συμβάλει και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων.
  «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»
Όπως είπε, «υπάρχει ο μισός δεύτερος όροφος και ο μισός τρίτος, που ανήκαν στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, και με τη διάλυσή του πέρασαν στον ΟΑΕΔ. Προσπαθούμε συνεχώς από πέρσι το καλοκαίρι να δούμε το θέμα της μεταστέγασης. Ενώ ήμασταν σε καλό σημείο και είχε βρεθεί τρόπος να προκύψουν και επιπλέον χώροι, το θέμα ξαφνικά κόλλησε.
Δε θα αφήσουμε την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση, ώσπου να έρθει ο ΟΑΕΔ από το Ασπρόχωμα εδώ. Είναι ιδιοκτησία του ο χώρος, που παραμένει χωρίς συντήρηση, δυο χρόνια τώρα. Υπάρχουν μηχανήματα μεγάλου κόστους που δεν έχουν συντηρηθεί και είναι πιθανόν να υπάρχουν και προβλήματα λειτουργίας τους.
Το βασικό, όμως, είναι ότι το Ασπρόχωμα είναι ένα δύσκολο σημείο για τους ανέργους, καθώς πρέπει να μετακινούνται εκεί, καταβάλλοντας χρήματα και χάνοντας αρκετό χρόνο, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως υπάρχουν κενοί χώροι για να χρησιμοποιηθούν και γίνεται προσπάθεια περιστολής δαπανών, σημειώνοντας ότι εξ όσων γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ επιθυμεί τη μεταστέγαση. Πρόσθεσε δε ότι στο Ασπρόχωμα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο οι Σχολές του ΟΑΕΔ.
Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει εξέλιξη, απάντησε πως γνωρίζει ανεπίσημα ότι είναι μεγάλο το κόστος μεταστέγασης, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση επ’ αυτού. 
Ο κ. Τσώνης σημείωσε πως το μεγάλο κόστος συντήρησης του χώρου του αμφιθεάτρου ήταν η αιτία που παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Καλαμάτας και πρόσθεσε πως το Εργατικό Κέντρο ζητούσε από την αρχή της κατασκευής τη δημιουργία χώρου πολλαπλών χρήσεων, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της πόλης, προσθέτοντας πως, λόγω του υψηλού κόστους, δεν μπορούσε να αναλάβει τη συντήρησή του.
Με τη διάλυση, δε, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που επιχορηγούσε το Εργατικό Κέντρο για τα έξοδα μισθοδοσίας των υπαλλήλων και τα πάγια έξοδα, τα ποσά αυτά πέρασαν στον ΟΑΕΔ. Μεσολάβησε διάστημα τεσσάρων μηνών έως ότου τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και σε αυτό το διάστημα είχε αναλάβει τα έξοδα το Εργατικό Κέντρο. Όμως, όταν τακτοποιήθηκαν οι εκκρεμότητες, με νόμο, αυτός δεν είχε αναδρομική ισχύ, αφού δεν τον ενέκρινε η τρόικα. Το Εργατικό Κέντρο βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση. Οι υπάλληλοι έμειναν  απλήρωτοι 4-5 μήνες και «κάναμε ρυθμίσεις, προκειμένου να καταβάλουμε τις εισφορές τους. Οι υπάλληλοι έχουν εξοφληθεί για το 2013, ενώ για το 2014 άλλαξε ο τρόπος πληρωμής τους. Υπάρχει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, που καθυστέρησε περί τους 3-4 μήνες και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ήταν το πρώτο που πήρε χρήματα».
Ανακοίνωσε ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ΔΕΗ, καθώς, αν και πρόκειται για δημόσιο κτήριο, πρέπει να καταβληθεί χαράτσι 8.500 ευρώ, που επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ, ως κύριο του κτηρίου, ο οποίος δεν έχει πληρώσει, ενώ υπάρχει και οφειλή 14.000 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, που επίσης δεν έχει καταβληθεί, καθώς υπάρχει φόβος πως τα όποια χρήματα θα καλύψουν το χαράτσι.
Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως το ασανσέρ του κτηρίου θα λειτουργήσει άμεσα, αφού υπάρχει και πρόβλημα συντήρησης, ενώ μπήκαν νερά στο υπόγειο, με πιθανή την περίπτωση ατυχήματος.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθητών στις Πανελλαδικές!         
   
​Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.
Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει επισήμως την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου.
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για κάθε υποψήφιο αλλά και των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις ανά βαθμολογική κλίμακα, θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, καθώς μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα.
Πως θα κινηθούν οι βάσεις
Αναμένονται αυξητικές τάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στα αρχαία.
Ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές σχολές, τα τμήματα Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας.
Στο 2ο και 4ο πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα, αν και στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται άνοδος. Έχει ενδιαφέρον πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα γραπτά στα Μαθηματικά, θα είναι καλύτερες από πέρυσι.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση εξαιτίας της δυσκολίας που παρουσίασαν τα θέματα στη Βιολογία και τη Χημεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για την είσοδο στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές.
Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι θα επηρεάσει ανοδικά και τις βάσεις, κυρίως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση. Πηγή : Έθνος

***   Καταχειροκροτήθηκε ο Μ. Βιολάρης προχθές στο Κάστρο          
             
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Βιολάρη τη Δευτέρα το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Ο Κύπριος τραγουδιστής ξεσήκωσε το κατάμεστο από θεατές χώρο, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί του όλες τις παλιές, μεγάλες επιτυχίες του.
Η εμφάνιση του Μιχάλη Βιολάρη έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών της «Αρμονίας». 

***  Σε 24ωρη απεργία γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, έπειτα από απόφαση των ομοσπονδιών τους, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε απολύσεις. Όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είναι διατεθειμένος να τους δεχτεί και να συζητήσει με τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών, τις παραμέτρους του συστήματος αξιολόγησης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης», διότι, όπως εξηγεί, τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα». Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «συστήνουν τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων- απολύσεων στο Δημόσιο και ταυτόχρονα ανακατανέμεται το ίδιο μισθολογικό κόστος με την καθιέρωση ατομικών μισθών». Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισαν, επίσης, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σημειώνοντας, ότι «κανείς νέος μόνιμος εργαζόμενος δε φόρεσε "ποδιά" τα τέσσερα τελευταία έτη σε νοσοκομείο, παρότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί με συνταξιοδότηση και φέτος αναμένονται πάνω από 5.000 νέες συνταξιοδοτήσεις».υγεια -

***  39χρονος έβαζε τις ανήλικες κόρες του να κλέβουν εκκλησίες          
           
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είκοσι εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς και Κοιμητήρια, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, χθες (17.6.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ανήλικες ημεδαπές.
  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, χρησιμοποιώντας τις δύο (2) ανήλικες ημεδαπές, οι οποίες είχαν βοηθητικό ρόλο, από τον Αύγουστο του 2013 έως τις αρχές του τρέχοντος μηνός, είχε διαπράξει συνολικά είκοσι δύο (22) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και επτά (7) περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε Ιερούς Ναούς και Κοιμητήρια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσε χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλάκες, εικόνες Αγίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

***  

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Νέος προπονητής στην Καλαμάτα '80 ο Χρήστος Δημητρακόπουλος!         
   
Στο χθεσινό φύλλο του «Θ» γράφαμε ότι ο Χρήστος Δημητρακόπουλος είναι πολύ κοντά στο αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας ΄80 στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ ανδρών και άμεσα ήρθε η επιβεβαίωση με την ανακοίνωση της ομάδας ν΄αναφέρει τα εξής:
«Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος βόλεϊ του ΑΟ Καλαμάτα ’80 σας ενημερώνει ότι προπονητής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αθλητής της ομάδας μας κ. Χρήστος Δημητρακόπουλος.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογό μας το ότι ο κ. Δημητρακόπουλος ξεκινά την προπονητική του καριέρα σε αγωνιστικά τμήματα από τον σύλλογό μας. Του ευχόμαστε καλή προπονητική σταδιοδρομία και η νέα αυτή καριέρα που ανοίγεται μπροστά του να είναι περισσότερο επιτυχημένη από την τεράστια αθλητική του καριέρα. Θυμίζουμε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος σαν αθλητής υπήρξε 127 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών με την οποία πέτυχε διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα αγωνίστηκε στις μεγαλύτερες (από πλευράς αγωνιστικών επιτυχιών) ελληνικές ομάδες του βόλεϊ, Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο, Ιωνικό ΝΦ, έχοντας μια μακροχρόνια αξιολογότατη παρουσία στην Α1 εθνική κατηγορία. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην ανδρική ομάδα ο κ. Δημητρακόπουλος θα συνεχίσει την μέχρι σήμερα προσπάθεια για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Η Διοικούσα Επιτροπή του συλλόγου θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τον μέχρι σήμερα προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Παναγιώτη Ντάκουρη για τη συνεργασία του κατά την εφετινή περίοδο. Η συμβολή του κ. Ντάκουρη στη θετική εικόνα και παρουσία της ανδρικής ομάδας μας, αλλά και στην αντίστοιχη των τμημάτων υποδομής των οποίων είχε την επίβλεψη, ήταν καθοριστική. Ο κ. Ντάκουρης παραμένει μέλος της αθλητικής μας οικογένειας και θα συνεχίσει να προσφέρει στο σύλλογο από έναν νέο ρόλο, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την επιτυχημένη συνεργασία μας, η οποία ελπίζουμε να είναι μακροχρόνια».
Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις μεταγραφών αυτή τη φορά.

  *** ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ    2014 …Αποτελέσματα  αγώνων … στη  φάση  των  οκτώ  8  Ομίλων :

 

 Τα  γκρουπ  -όμιλοι  στο  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014  :
1ος ΌΜΙΛΟΣ -γκρουπ  : ΒΡΑΖΙΛΙΑ , ΜΕΞΙΚΟ , ΚΑΜΕΡΟΥΝ  , ΚΡΟΑΤΙΑ  .-
2ος ΟΜΙΛΟΣ -γκρουπ : ΙΣΠΑΝΙΑ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΧΙΛΗ ,  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  .-
3ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΚΟΛΟΜΒΙΑ , ΙΑΠΩΝΙΑ , ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  , ΕΛΛΑΔΑ .-
4ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΙΤΑΛΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ ,  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  , ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  .-
5ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΑΛΛΙΑ , ΕΛΒΕΤΙΑ , ΟΝΔΟΥΡΑ  , ΕΚΟΥΑΔΟΡ  .-
6ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , ΒΟΣΝΙΑ  , ΝΙΓΗΡΙΑ ,  ΙΡΑΝ  .-
7ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ , ΓΚΑΝΑ  , Η.Π.Α. .-
8ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΒΕΛΓΙΟ  , ΡΩΣΙΑ  , ΑΛΓΕΡΙΑ , ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ  . -
** 


  ~  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :
Πρώτοι  αγώνες  ομάδων (1η  αγωνιστική) - Πρώτα  αποτελέσματα από 12 /06/2014 έως 18/06/2014:


ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  3-1 .-  (12/06/2014)  Ώρα Ελλάδας : 22.00
ΜΕΞΙΚΟ -ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 .-  (13/06/2014)  Ώρα Ελλάδας  : 01.00


ΙΣΠΑΝΙΑ -ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5 .- (13/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00
ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 .- (14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00


ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  3-0 .-  (14/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 19.00
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΙΑΠΩΝΙΑ  2-1 .- (15/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας : 04.00


ΙΤΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ  2-1 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  3-1  .- ( 14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 22.00


ΓΑΛΛΙΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ  3-0 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00  
ΕΛΒΕΤΙΑ -ΕΚΟΥΑΔΟΡ  2-1 .- (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας  : 19.00

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ -ΒΟΣΝΙΑ  2-1 .-  (16/06/2014) Ώρα Ελλάδας : 01.00

ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ    0-0 .-     ( 16/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 22.00


ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  4-0      (16/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας : 19.00
ΓΚΑΝΑ - Η.ΠΑ.  1-2    (18/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας  : 01.00


ΒΕΛΓΙΟ -ΑΛΓΕΡΙΑ      2-1  ( 17/06/2014 )  Ώρα  Ελλάδας  22.00 

ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ    1-1    ( 18/06/2014 ) .-  Ώρα  Ελλάδας   01.00  

Σύνολον  49 γκολ ( τερμάτων ) στα  16 πρώτα παιχνίδια για  αγωνιστικής  .-   

~* video  από  αγώνα  ΡΩΣΙΑΣ - Ν,ΚΟΡΕΑΣ
  ΡΩΣΙΑ-Ν. ΚΟΡΕΑ 0-0 ημίχρονο  Μουντιάλ  18/6/2014  : http://youtu.be/T-yP4A5CuWc ,
 ΡΩΣΙΑ-Ν.  ΚΟΡΕΑ Μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/PjuestkppvE  ,
~ Ρωσία-Ν. Κορέα   γκολ 68΄Κ Λί  0-1 Μουντιάλ 18/6/2014 : http://youtu.be/GDSvglJtELE .,
 
~ Ρωσία-Ν Κορέα  γκολ 74΄Κερζάκοφ 1-1 μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/dLA2HIo-nOA,
 
***   Νεκρός Βέλγος κατά την διάρκεια πανηγυρισμών για τη νίκη επί της Αλγερίας Στις Βρυξέλλες...

   Τραγική κατάληξη είχε για έναν Βέλγο, ο πανηγυρισμός για την νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας στο Μουντιάλ επί της Αλγερίας με 2-1. Οπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, ο άτυχος 41χρονος είχε ανέβει πάνω σ΄ένα άγαλμα που βρίσκεται έξω από το Χρηματιστήριο των Βρυξελλών και κουνούσε μία σημαία της χώρας του. Κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα. Διακομίσθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο, όμως σήμερα το πρωί εξέπνευσε, απόρροια των τραυμάτων του.
Πρέπει να θεωρείται ο πιο άτυχος των ανθρώπων εκείνος που δεν έχει μάθει να αντέχει τη δυστυχία.
Κανένα ανθρώπινο ατύχημα , κανένας αιφνιδιασμός δεν ειναι απρόσμενα απο εκείνους που είναι προικισμένοι με διάνοια.
Ειναι μεγάλο πράγμα να είσαι σοφός εκεί που οφείλεις , όπως σε δυσκολίες ,σε αδιέξοδα και σε καταστροφικές συνθήκες.


 ~** 2οι   Αγώνες στα  γκρουπ - ομίλους στο  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΜΕΞΙΚΟΥ  από 18/06/:

1ος  όμιλος -Γκρουπ :
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ    0-0 .-     (ώρα  Ελλάδας 22.00 , 17/06/2014 )

ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ         (ώρα  Ελλάδας  01.00 19/06/2014 )

2ος Όμιλος- γκρουπ :

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ  2-3 .- (΄Ώρα Ελλάδας 19.00 , 18/06/2014)

ΙΣΠΑΝΙΑ  -ΧΙΛΗ   0-2   (ώρα  Ελλάδας 22.00 ,  18/06/2014 )
 
 
Το  ο - χταπόδι  των Γερμανών

~




~** Η  σημερινή  αγωνιστική  (πρόγραμμα) στο  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ποδοσφαίρου  της  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ :
Στην Φωτογραφία : Αυστραλία - Ολλανδία
*** 2η  αγωνιστική  2ος  Όμιλος  , ώρα  19.00  , 18/06/2014  :
~ ΟΛΛΑΝΔΙΑ  - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ    3-2 , (1-1) .- ^
Τα  γκολ : 20΄  Ρόμπεν  ,  21 ΄ Κέϊχιλ , 54 ΄ Τζέντινακ ,  58 ' Φαν Πέρσι  , 68΄Ντεπάϊ ,
Διαιτητές :D. Haïmoudi  , R. Achik  , A. Etchiali  ,
Κάρτες : Κέϊχιλ , Φάν Πέρσι ,
Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Μπλιντ, ντε Γκούζμαν, ντε Γιόνγκ, ντε Φρι, Γιάνμαατ, Μάρτινς( Ντεπάϊ), Ρόμπεν, Σνάιντερ, φαν Πέρσι, Φλάαρ ,
Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Μπρεσιάνο (Μπόγιοβιτς), Κέϊχιλ(Χάλλοραν), Ντέιβιντσον, Τζέντινακ, Λέκι, Μακγκόβαν, Μακέι, Όαρ, Σπιράνοβιτς, Γουίλικινσον
Στον πάγκο της Ολλανδίας: Κλάσιε, Ντεπάι, Φερ, Χούντελααρ, Κονγκόλο, Κρουλ, Κάουτ, Λενς, Φέλτμαν, Φέρχαεγκ, Φορμ, Βίναλντουμ
Στον πάγκο της Αυστραλίας: Μπόζανιτς, Γκαλέκοβιτς, Χάλοραν, Χόλαντ, Λάνγκερακ, Λουόνγκο, Μίλιγκαν, Τάγκαρτ, Τρόισι, Βίντοσιτς, Ράιτ ,

Βίντεο  από  αγώνα  :

~* Αυστραλία-Ολλανδία  μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/HTceHb2O48o ,

~* Αυστραλία- Ολλανδία  20΄Ρομπέν  21΄Κέϊχιλ  γκολ  1-1 18/6/2014 : http://youtu.be/UML12ZL5JNo ,
~** Αυστραλία-Ολλανδία  2ο  γκολ  2-1  54΄πεν   Γκέντινακ , μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/qF_sP4hjz5Y ,
~ ** Αυστραλία-Ολλανδία 57΄Βαν Πέρσι 2-2  μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/w5633j5hVMA ,
~ ** Αυστραλία-Ολλανδία  γκολ 68΄ Ντεπάι  2-3  μουντιάλ 18/6/2014 : http://youtu.be/R-TcbVUDK5g ,

~ Αξιοσημείωτο, είναι ότι στην μέχρι τώρα προϊστορία των δύο ομάδων, η Αυστραλία μετρά μία νίκη, ενώ δύο αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι, δηλαδή οι Ολλανδοί δεν έχουν νικήσει ποτέ! Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
~ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 1.Σίλεσεν, 7.Γιάνμαατ, 2.Φλάαρ, 3. Ντε Φράι, 4. Ιντι, 5. Μπλιντ, 8.Ντε Γκουζμάν, 10.Σνάϊντερ, 6.Ντε Γιονγκ, 9.Φαν Πέρσι, 11.Ρόμπεν.
~ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 1. Ράϊαν, 19.ΜακΓκόουαν, 3.Ντέιβιντσον, 6.Σπιράνοβιτς, 22.Ουίλκινσον, 11.Οοουρ, 5.Μίλιγκαν, 15.Γιέντινακ, 23.Μπρεσιάνο, 4.Κέϊχιλ, 7.Λέκι.

***  2η  αγωνιστική  2ος  Όμιλος , ώρα  22.00  , 18 /06 /2014  :
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ  0-2   , (0-2) .- ^
Τα  γκολ : 20΄Μπάργκας , 43' Αραγούαζ
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, που είχε σφυρίξει το Κολομβία-Ελλάδα 3-0. Βοηθοί του είναι οι κ.κ. Μαρκ Σον Χαρντ (ΗΠΑ) και Τζο Φλέτσερ (Καναδάς).  Τέταρτος διαιτητής είναι ο Ναουάφ Σούκπαλα (Μπαχρέιν).
Κάρτες : Βιντάλ , Αρανγκίς, Αλόνσο ,Μένα,  
Η ενδεκάδα της Ισπανίας: Κασίγιας, Μαρτίνεθ, Ινιέστα, Πέδρο (Καρμόνα), Αλόνσο ( Κόκε) , Ράμος, Μπουσκέτς, Άλμπα, Κόστα (  Τόρες) , Σίλβα, Αθπιλικουέτα.
Η ενδεκάδα της Χιλής: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα, Αλέξις, Βιδάλ(Καρμόνα), Βάργκας (  Βαλδίβια) , Μεδέλ, Χάρα, Αρανγκίς (Γκουτιέρες), Ντίαζ.
Τα  βίντεο  από τον αγώνα  :

~ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΧΙΛΗ  18/06/2014  Μουντιάλ : http://youtu.be/7uJkkXmIs9g ,

~Ισπανία-Χιλή γκολ 20΄Μπάργκας  0-1  Μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/lBQwvAsPcNk ,
~ Ισπανία-Χιλή  43΄γκολ Αραγούζ  0-2  μουντιάλ  18/6/2014 : http://youtu.be/OweWzygyqGw ,
~  Στην προϊστορία των δύο ομάδων, η Ισπανία μετρά οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΙΣΠΑΝΙΑ: 1.Κασίγιας, 22.Αθπιλικουέτα, 15.Ράμος, 4.Μαρτίνεθ, 18.Αλμπα, 14.Τσάμπι Αλόνσο, 16.Μπουσκετς, 20.Καθόρλα, 8.Τσάβι, 6.Ινιέστα, 10.Φάμπρεγας.
ΧΙΛΗ: 1.Μπράβο, 4. Ισλα, 17.Μεντελ, 18.Γιάρα, 2.Μένα, 21.Ντίας, 20.Αρανγκις, 10.Βαλντίβια, 8.Βιντάλ, 7.Σάντσες, 11.Βάργκας.

*** 2η  αγωνιστική  1ος Όμιλος , ώρα   01.00 . , 19/06/2014 ,  :
 ~ ΚΑΜΕΡΟΥΝ  -  ΚΡΟΑΤΙΑ  0-4  , (0-1) .- ^
Τα  γκολ :11΄ Ίβιτσα Όλιτς  ,48΄Πέρισιτς , 61΄ και 73΄Μάτζουκιτς ,
Διαιτητές : Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα, Ζοσέ Τρίγκο (Πορτογαλία)
Κάρτες: Άλεξ Σόνγκ  =κοκκινη  ,
Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ - Ματίπ, Ε
νκουλού, Σετζού (Νουνκέ), Ασού - Εκοτό - Σονγκ, Μουκαντζό, Εμπιά, Ενόχ, Τσούπο-Μοτίνγκ ( Σαλί ) - Αμπουμπακάρ (Βεμπό ,).
Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα - Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς - Μόντριτς, Ράκιτιτς - Πέρισιτς (Ρέμπισιτς ) , Σαμίρ (Κόβασιτς), Όλιτς (Εντουάρντο )- Μάντζουκιτς.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: 16.Ιτάντζ, 2.Εκοτό, 3.Νκουλού, 14.Σετζού, 12.Μπεντίμο, 17.Μπιά, 6.Σονγκ, 11.Μακούν, 8.Μουκαντζό, 10.Αμκπουμπακέρ, 13.Τσουπο Μότινγκ.
ΚΡΟΑΤΙΑ: 1.Πλετίκοσα, 11.Σρνα, 5.Τσόρλιουκα, 6.Λόβρεν, 2.Βρσάλικο, 18.Ολιτς, 7.Ράκιτιτς, 10.Μόντριτς (20.Κόβατσιτς), 14.Μπρόζοβιτς, 4.Πέρισιτς, 17.Μάντζουκιτς.
** Video από τον  αγώνα :

 

~**    ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΚΡΟΑΤΙΑ  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/Q4Q69YKq400 ,

~** Καμερούν-Κροατία  γκολ  11΄ Όλιτς  0-1 19/6/2014 : http://youtu.be/l0ZdiKSUJ58 ,
~** Καμερούν-Κροατία 0-4 μουντιάλ  2014 εκτέλεση  φάουλ : http://youtu.be/M6v-ONEyPkM ,
~*  Καμερούν-Κροατία 3ο  γκολ 0-3  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/1ucCzbFzL1c ,
~* Καμερούν-Κροατία 0-4  μουντιάλ 4ο  γκολ 19/6/2014 : http://youtu.be/C4Ucue0CWeE ,

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 http://www.youtube.com/stamos01 ,       3442     video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1844   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1790  video.- 
Σύνολον                                                    7067  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2558  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    593 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   187
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-             
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-  
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/06/14-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/15-2014.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  15  Ιουνίου  2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/18-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014  .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/18-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014  .-
~
 Αγιογραφία ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αγιογράφων  "¨ΑΒΡΑΜΑΙΩΒΝ"  Νέας Σκήτης  Αγίου  Όρους  έτος  2013-14 .-Μοναχοί  Αβράμιος  και Ανδρέας  της  Ι.Καλύβας  Αβραμαίων  στην Νέα  Σκήτη .-
 ΑΓΙΟΣ  ΒΛΑΣΙΟΣ
Αγιογραφία Άγιος  Βασίλειος  του  αγιογραφικού οίκου  (Ι.Κ. "Αβραμαίων" Νέας Σκήτης Άγιον Όρος  2013-14 ) .-
~ Έλεος  είναι η αγάπη από συμπάθεια  σε όσους υποφέρουν για  τα δυσάρεστα που τους βρίσκουν (Άγιος Γρηγόριος Νύσσης) .-

*** Ποδηλατικοί  αγώνες  στο Πλατύ  Μεσσηνίας :
Του Βασ. Τσγαρίδη
"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΥ ΄' Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ '' ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ. ''Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ'' ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΥΠΗΡΞΕ ΑΘΡΟΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Α...ΠΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Κ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΩΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ Κ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ .ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, Η ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ Κ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΝΙΚΗ ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΩΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Κ ΥΠΟΣΧΕΤΕ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ." Άγιος  Σταμάτιος  , αγιογραφία από "Αδελφότητα  Αβραμαίων " αγιογράφων  μοναχών Νέας Σκήτης Αγίου  Όρους   2013 

***

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~ Εκείνος που ενώ έχει συμπαράσταση σκόνταψε στις πέτρες μ χωρίς συμπαράσταση , όχι μόνο θα σκόνταφτε , αλλά και θα σκοτωνόταν (Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης ) .-

~ Είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίζουμε , όχι μόνο για την σωτηρία μας , αλλά για την σωτηρία των αδελφών μας ,-