ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013  :

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** Να ξαναδρομολογηθεί τρένο στη γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης ζητά ο κόσμος           

 
 
 
   
Υπέρ της επανακαθιέρωσης των δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης τάσσονται κάτοικοι της Μεσσήνης, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους στο «Θάρρος», όταν ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν να λειτουργεί σε μόνιμη βάση.
Μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να περιμένει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για τη λειτουργία του προαστιακού, όμως οι κάτοικοι της Μεσσήνης έχουν αντίθετη άποψη και ζητούν να επαναλειτουργήσει η εν λόγω γραμμή.
Κι επειδή πέρασε αρκετός καιρός για να ξανασφυρίξει το τρένο προς Μεσσήνη, θα θυμίσουμε ότι από σήμερα και έως την ερχόμενη Παρασκευή το δρομολόγιο θα ξεκινά στις 2.30 μετά το μεσημέρι από την Καλαμάτα και θα εκτελείται ανά μία ώρα έως τις 10.30 το βράδυ. Από τη Μεσσήνη θα ξεκινά στις 3.00 μετά το μεσημέρι και θα διαρκεί έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ το εισιτήριο, με επιστροφή, που θα εκδίδεται στο χώρο της αμαξοστοιχίας, κοστίζει δύο ευρώ.
  Σία Θωμοπούλου
«Θα ήθελα το τρένο σε μόνιμη βάση στη γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης», μας είπε η κα Σία Θωμοπούλου, σημειώνοντας πως θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων στις υπηρεσίες, των μαθητών στα φροντιστήρια της Καλαμάτας, αλλά και την εν γένει περιοχή, αφού θα επέτρεπε σε όλους να βρίσκονται στην Καλαμάτα σε μηδενικό χρόνο και με μικρό κόστος.
«Μας έχει κακοφανεί η απουσία του», παρατήρησε και κατέληξε λέγοντας πως «το περιμένουμε ως δώρο Θεού».
  Παν. Μανιατογιάννης
Κομμάτι της ζωής της πόλης ήταν το τρένο, σύμφωνα με τον κ. Μανιατογιάννη, καθώς ήταν συνυφασμένο, από κάθε άποψη, με τους ανθρώπους της. Ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας του, σχολίασε πως, αν υπάρξουν μόνιμα δρομολόγια, θα είναι πηγή ζωής για την πόλη.
Ενθυμούμενος το παρελθόν είπε πως είτε την Καθαρά Δευτέρα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις είτε με το πανηγύρι, υπήρχε συρμός από 20 βαγόνια.
Εκτός αυτού, έδωσε μία άλλη διάσταση: ο κύριος λόγος ύπαρξης και δρομολόγησης του τρένου, κατά το παρελθόν, ήταν να μεταφέρει την παραγωγή αγροτικών προϊόντων από τη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή της στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα.
  Παν. Μουρίκης
Υπέρ της επαναλειτουργίας της εν λόγω γραμμής, αρκεί να γίνει σωστά και προγραμματισμένα κι όχι περιστασιακά, τάχθηκε ο κ. Παν. Μουρίκης. Όπως ανέφερε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν θα λειτουργήσει η γραμμή ή όχι, ενώ χαρακτήρισε το τρένο ως το καλύτερο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, δεδομένου ότι είναι ασφαλές, οικονομικό και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αν λειτουργεί σωστά.
  Φωτ. Αντωνάκος
Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης, παρατήρησε ο κ. Φωτ. Αντωνάκος. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μονόδρομο, «ειδικά αυτή την περίοδο που η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη για όλους», και συνέχισε λέγοντας πως θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για όλο τον κόσμο, που μετρά πλέον και τα λεπτά του ευρώ για τα όποια του έξοδα. Με βάση τα λεγόμενά του το τρένο είναι ιδιαιτέρως ασφαλές και οικονομικό μέσο μετακίνησης, ενώ η τοποθεσία του σταθμού στην Καλαμάτα είναι τέτοια που επιτρέπει τις όποιες μετακινήσεις χωρίς τη χρήση άλλου μέσου μετακίνησης. «Η επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης θα ευνοήσει και τις δύο πόλεις», σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της στήριξής της, αφού, όπως επισήμανε, ο δεσμός της Μεσσήνης και του τρένου είναι δεσμός πολλών ετών, και τούτο διότι κατά το παρελθόν ήταν και ο μοναδικός τρόπος συγκοινωνίας.
  Αριστ. Γιαννακόπουλος
Να υπάρξει ικανός χώρος στάθμευσης στο σταθμό της Μεσσήνης, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά οχήματα, που θα τα αφήνουν εκεί οι ιδιοκτήτες τους από την ενδοχώρα και θα χρησιμοποιούν μόνο το τρένο για τη μετάβασή τους στην Καλαμάτα, ήταν η πρόταση που διατύπωσε ο κ. Αριστ. Γιαννακόπουλος.
Όπως είπε στη συνέχεια, έτσι όπως έχουν μετατραπεί σήμερα οι δρόμοι της Καλαμάτας, είναι δύσκολο να βρεις χώρους στάθμευσης, οπότε και καύσιμο θα γλιτώσει κάποιος και κάποια άλλα έξοδα.
Ο κ. Γιαννακόπουλος πρόσθεσε πως, αν και όταν επαναδρομολογηθεί μόνιμα το τρένο στη γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης, τα δρομολόγιά του θα πρέπει να είναι τέτοια, που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.
  Μένης Παπαδόπουλος
Αναφανδόν υπέρ της λειτουργίας σε μόνιμη βάση της γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης τάχθηκε ο τέως δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως αυτό σημαίνει φτηνή συγκοινωνία με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πόλεις, πέραν του ότι θα αναβιώσουν οι παραδόσεις για τη Μεσσήνη.
  Ανδ. Πατρινιός
«Ευελπιστούμε ότι η γραμμή θα καλύψει την απαιτούμενη βιωσιμότητα», ήταν η άποψη που διατύπωσε ο τέως δημοτικός σύμβουλος Ανδ. Πατρινιός. Έθεσε ως προϋπόθεση τα δρομολόγια να είναι σε ώρες που θα εξυπηρετούν τους εργαζομένους και θα επιτρέπουν τη χρήση του συγκεκριμένου συγκοινωνιακού μέσου σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο.
  Κούλα Κεχρή – Ζάππα
Φοβερά συγκινημένη που ξαναείδε το τρένο, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στην Αθήνα, δήλωσε η κα Κούλα Κεχρή – Ζάππα. «Μου θυμίζει τα άγουρα χρόνια της νιότης μου», είπε χαρακτηριστικά κι εξέφρασε την έντονη επιθυμία της να ξαναμπεί στο τρένο.
Φυσικά τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της γραμμής, όχι μόνο για συναισθηματικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους, αφού θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πάρα πολλοί.
  Νικ. Μουρίκης
Τέλος, την άποψη πως μόνο αν λειτουργήσει ως προαστιακός ο σιδηρόδρομος που θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη, θα υπάρχει η πιο γρήγορη και φθηνή σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων, εξέφρασε ο κ. Νικ. Μουρίκης.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

*** Η Κυπαρισσία υποδέχθηκε τους «Ποδηλάτες της Αγάπης» (φωτογραφίες)         
     
 
 
 Η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, ήταν ο πρώτος σταθμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το απόγευμα της Παρασκευής, για τους «Ποδηλάτες της Αγάπης». Τους ποδηλάτες, Αντρέα Σκουτέλλα, Γιώργο Δημητρίου και Αντρέα Ονησιφόρου από την Κύπρο και Σπυρίδωνα Καμπακτσή, Δημήτρη Φανουργάκη και Γιώργο Παπουτσάκη από την Κρήτη, υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Η Πανελλαδική – Παγκυπριακή «Ποδηλασία Αγάπης» είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν και υλοποιούν ποδηλάτες από την Κύπρο, στους οποίους προστέθηκαν ποδηλάτες από την Κρήτη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, την οποία και στηρίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τα τρόφιμα που μαζεύουν τα 2/3 θα παραμένουν στην Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποσταλεί στην Κύπρο.
Η ποδηλασία αγάπης ξεκίνησε από την Κομοτηνή την 1η Σεπτεμβρίου και θα τερματίσει στις 11 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, έχοντας συνολικά διανύσει 3.848 χλμ.
Προχθές το απόγευμα, οι έξι ποδηλάτες έφθασαν στην Κυπαρισσία και διανυκτέρευσαν στο Καλό Νερό, ενώ χθες, από το πρωί, συνέχισαν την ποδηλασία της αγάπης στη Μεσσηνία και το απόγευμα έφθασαν στην Καλαμάτα, διανύοντας 96 χιλιόμετρα, αφού πέρασαν τις περιοχές: Ξηρόκαμπος – Στασιό – Αρμενιοί – Σπηλιά – Φαρακλάδα – Εξοχικό – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Φλόκα – Πύργος – Αμπελόφυτο – Χώρα – Μεταμόρφωση – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Νερόμυλο – Ανάληψη – Μεσσήνη.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Με πολλή αγάπη υποδεχθήκαμε και καλωσορίσαμε τους ποδηλάτες της Αγάπης! Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων, όπως βλέπετε, οι μισοί από την ηρωική και μαρτυρική Κύπρο και οι άλλοι μισοί από την ηρωική και εξίσου μαρτυρική Κρήτη. Τους υποδεχόμαστε με αγάπη, τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία που πήραν, να μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έχουν ξεκινήσει από την Κομοτηνή, διέσχισαν όλη την Κεντρική Ελλάδα και τώρα διασχίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς στο λίγο χρόνο που είχαμε ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση, γιατί μόλις πριν από δύο μέρες ουσιαστικά ενημερωθήκαμε. Να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας και τα παιδιά κυρίως, που στον πολύ λίγο χρόνο που είχαμε συγκέντρωσαν όσα τρόφιμα μπόρεσαν…».
Από την πλευρά του, ο ποδηλάτης από την Κύπρο, Αντρέας Ονησιφόρου, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και είπε πως «ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να γνωρίσουμε και την Ελλάδα», αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία τους: «Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το Μάρτιο, όταν οι τράπεζες κλειδωθήκανε και για δέκα περίπου μέρες κανένας δεν μπορούσε να πάρει φράγκο. Ακόμη και αυτοί που είχαν καταθέσεις, είχαν λεφτά στις τράπεζες, δεν είχαν λεφτά για να αγοράσουν ένα ψωμί και έτρεχαν όλοι στα κοινωνικά παντοπωλεία, που για μας, τους Έλληνες Κυπρίους, ήταν μια λέξη άγνωστη. Οι λειτουργοί των κοινωνικών παντοπωλείων ξεκίνησαν τότε να κάνουν εκκλήσεις, γιατί είχαν ελλείψεις από τρόφιμα. Ο πρώτος που είδα στην τηλεόραση ήταν ο φίλος ο Αντρέας (Σκουτέλλας), ο οποίος μετά από επικοινωνία με το Γιώργο (Δημητρίου) και μαζί μου, σκεφτήκαμε και ξεκινήσαμε τον Απρίλιο για περίπου έξι μέρες το γύρο της Ελεύθερης Κύπρου με τα ποδήλατα. Μαζέψαμε τότε 5 τόνους τρόφιμα!
[…] Έχω ακούσει ότι το χορευτικό συγκρότημα της Κυπαρισσίας είναι αδελφοποιημένο με της Αθηένου. Να αναφέρω ότι η τότε προσπάθειά μας ήταν το έναυσμα για να λειτουργήσει το κοινωνικό του παντοπωλείο ο Δήμος Αθηένου».
Με συγκίνηση αναφέρθηκε στην επίσκεψή τους στην Αρτέμιδα Ηλείας, όπου το 2007 έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα αθώοι άνθρωποι, ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη τους, ενώ παρέδωσαν στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας την Κυπριακή Σημαία. Την Αρτέμιδα που ξαναστήθηκε στα πόδια της και αναγεννήθηκε από τις στάχτες με τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  Με τη σειρά του, ο ποδηλάτης από την Κρήτη και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, Σπυρίδωνας Καμπακτσής, σημείωσε: «Μέσα από το facebook είδαμε την ανακοίνωση που είχαν κάνει τα παιδιά για την αυτή ποδηλατοδρομία αγάπης. Παρόμοιες έχουμε κάνει πάμπολλες στην Κρήτη».
Μίλησε ακόμη για την τεράστια προσπάθεια που δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, όπως και στην απόφαση να συμμετάσχουν και οι ίδιοι, στηρίζοντας την πρωτοβουλία αγάπης για συλλογή τροφίμων!
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος τόνισε ότι η ποδηλασία αγάπης είναι ένα μήνυμα αφύπνισης της κοινωνίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να σταθούμε όλοι πλάι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες: «Αυτά τα παιδιά, από την Κύπρο μας και από την Κρήτη μας, φέρνουν ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας. Και ανάτασης σε όλους μας, ότι στην Ελλάδα η ελπίδα υπάρχει και θα ξαναζωντανέψει!».  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***Η «πρέσβειρα» από την Καλαμάτα… ξαναχτυπά!  
Η Μαρία Μπεναρδή, η Ελληνοαυστραλή -με καταγωγή από την Καλαμάτα και τα Ψαρά- που έχει χαρακτηριστεί πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας, κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο στην Αυστραλία, με θέμα την ελληνική διατροφή. Το νέο της βιβλίο εστιάζει στη σοφία των αρχαίων Ελλήνων, που ακόμα και σήμερα, όπως λέει η σεφ και συγγραφέας, μας διδάσκουν να μαγειρεύουμε σωστά, να ζούμε υγιεινά και περισσότερο. Τίτλος του βιβλίου της, που κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα, είναι “Cooking and Eating yourself to better health – How the Wisdom of Ancient Greece Can Lead to a Longer Life”. H Μαρία Μπεναρδή εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα στον οικονομικό τομέα (ως εξειδικευμένη λογίστρια – φοροτεχνικός) για να ασχοληθεί με το πάθος της: την αυθεντική μαγειρική της πατρίδας των γονιών της. Υποστηρίζει τη γνήσια, παραδοσιακή διατροφή και κρατάει τις συνταγές της σε … οικολογικό, ποιοτικό επίπεδο. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “My Greek Family Table” έλαβε το έγκυρο γαστρονομικό βραβείο “Gourmand World Cookbook Awards 2009 – Winner Best Mediterranean Cuisine Book” στην Αυστραλία. Στις σελίδες του είχε συμπεριλάβει αυθεντικές υγιεινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, καθώς και πληροφορίες για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων. Όλη η φιλοσοφία της Μαρίας Μπεναρδή συνοψίζεται στο συνδυασμό απλών, αγνών ελληνικών υλικών, με το χαρακτηριστικό τρόπο που τα «πάντρευαν» οι προγιαγιάδες, οι γιαγιάδες και οι μητέρες. Οι λέξεις που αγαπά; «Όλα με μέτρο». Η δουλειά της είναι ο καρπός της έρευνας που έκανε, ρωτώντας δεκάδες Ελληνίδες μαγείρισσες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Αυστραλία, συμβουλευόμενη επίσης τα αρχαιοελληνικά κείμενα. Σκοπός της, να συντηρήσει τη διατροφική μας ιστορία (και μαεστρία), για να μη χαθούν πολύτιμες, διαχρονικές συνταγές. Πηγή: ΑΜΠΕ - 

*** Έξυπνη σιτα, πρίτα πρά αλλά και Λευκή Νύχτα στο πανηγύρι της Μεσσήνης (φωτογραφίες)
 
 
 
 Δείτε μερικές φωτογραφίες που τράβηξε ο φακός του " Θ" στη Μεσσήνη Π.Μπ. - 

***    Κλείνουν τα προφίλ στο facebook οι χρήστες. Τι φοβούνται;
 Την ανάγκη για περισσότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δείχνει το... μαζικό κλείσιμο λογαριασμών, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Μαρκ Ζουκερμπεργκ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον έγκυρο επιστημονικό ιστοχώρο Cyberpsychology, Behavior and Social Networking και εκπονήθηκε από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων του πανεπιστημίου της Βιέννης, το φαινόμενο αυτό, που χαρακτηρίζεται ως «διαδικτυακή αυτοκτονία» (Virtual Identity Suicide (VIS) ) είναι πολύ πιο έντονο φέτος, σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά. Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μέσα στο 2013 έχουν κλείσει 28% περισσότεροι προσωπικοί λογαριασμοί στο Facebook σε σχέση με ολόκληρο το 2012. Βασική αιτία για το αυξανόμενο κλείσιμο λογαριασμών στο Facebook αποτελεί ο φόβος για την έλλειψη ιδιωτικότητας και η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων, ενώ σε μικρότερο ποσοστό παίζουν ρόλο και αιτίες με βαθύτερο ψυχολογικό υπόβαθρο, όπως ο φόβος για εθισμό στο ίντερνετ, η ανεπιθύμητη εξωστρέφεια, το άγχος για να γίνει κανείς αποδεκτός και συμπαθής, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται όσοι νιώθουν ότι ψυχαναγκαστικά πρέπει να απαντούν σε όλα τα σχόλια και να συμμετέχουν σε όλες τις συζητήσεις. tromaktiko - 

*** Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην Ελλάδα, δήλωσε η Μέρκελ         
             «Δεν πρέπει να πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα, δήλωσε η θριαμβεύτρια των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία Ανγκελα Μέρκελ και υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε η ίδια αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν έχει πει την αλήθεια στους πολίτες, η Μέρκελ ανέφερε ότι ο Σόιμπλε είχε μιλήσει για ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 στην γερμανική Βουλή, ενώ, όπως σημείωσε, «με τον δικό του, ανοιχτό τρόπο», το επανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο.
«Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ζήτημα τέθηκε κατ' επανάληψη», δήλωσε η καγκελάριος και διευκρίνισε ότι η ίδια προτιμά να τοποθετείται για τα ζητήματα που τίθενται άμεσα ενώπιόν της.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Οι καθηγητές καλούν τους γονείς για ενημέρωση και αύριο πραγματοποιούν νέα συνέλευση         
         Η Α’ ΕΛΜΕ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, μια για τους γονείς και μία για τα μέλη της.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:
 «Κάλεσμα για ενημέρωση Γονέων σχετικά με το νέο Λύκειο(Γενικό & Επαγγελματικό)»
 Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προσκαλεί τους γονείς των μαθητών μας σε συνάντηση την Τετάρτη 25/9/2013 και ώρα 7.00΄μμ στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το νέο Λύκειο.
«Έκτακτη ΓΣ »
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη της σε έκτακτη ΓΣ την Τρίτη 24/9/2013 στις 7.00΄μμ στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό) με θέμα τη λήψη απόφασης για το μέλλων του απεργιακού αγώνα.
Επιβάλλεται η παρουσία όλων για τη λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης. Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ας αφιερώσουμε τρεις ώρες από τη ζωή μας για να αποφασίσουμε γι αυτή. Όσοι πιστεύουν στη αναγκαιότητα του απεργιακού αγώνα, αλλά και όσοι, για τον οποιοδήποτε δικό τους λόγο, αδυνατούν να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα, πρέπει με την ψήφο τους στη ΓΣ του σωματείου να πάρουν θέση. Είναι αδιανόητο η όποια απόφαση να μην ανταποκρίνεται στη θέληση της βάσης.
Το ΔΣ εκλέγεται για να οραματίζεται, να οργανώνει, να προτρέπει, να οδηγεί, να μπαίνει μπροστά και να εφαρμόζει τις αποφάσεις των ΓΣ.
Ήρθε η δική σου ώρα, μη μας αφήνεις μόνους.
Γενική Συνέλευση των μελών της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας  
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν στη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Φιλιατρών, την Τρίτη 24/9/2013  ώρα 19:00 μ.μ.   Η παρουσία όλων μας στη Γ.Σ.  κρίνεται αναγκαία.

***  Ο "παπάς" στη Μεσσήνη τους έστειλε στα κρατητήρια         

Συνελήφθη προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας 62χρονος , γιατί διενεργούσε με ακόμα τρία  άτομα που αναζητούνται, το παράνομο τυχερό παιχνίδι «ΠΑΠΑΣ». Στην κατοχή του 62χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ακόμα συνελήφθη χθες  το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας  56χρονος ημεδαπός για την ίδια υπόθεση.

***Καταλήψεις άρχισαν λύκεια της Καλαμάτας
                   Υπό κατάληψη βρίσκονται από σήμερα το 1ο, 3ο , 4ο Λύκειο Καλαμ
άτας καθώς και τα ΕΠΑΛ της οδού Κρήτης. Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο αποφάσισαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα και στα αιτήματα των καθηγητών τους ζητώντας παράλληλα ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο. 

*** Η κόρη του Μιχαλολιάκου καλεί τους χρυσαυγίτες να θυσιαστούν για το κόμμα         
           Σε κείμενο της που αναρτήθηκε σε εθνικιστικές ιστοσελιδες, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής αναφέρεται στα μέλη του κόμματος τα οποία ακολουθούν το ναζιστικό μόρφωμα από τα χρόνια της αφάνειας του μέχρι την είσοδο του στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της απευθύνεται «στους λίγους που γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι» και τους ρωτά μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν εάν κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή: «Αναρωτήσου πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις και πόσα ουσιαστικά έχεις να χάσεις. Αναρωτήσου μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Εσείς οι λίγοι ξέρετε ακριβώς τι εννοώ. Αναρωτήσου αν μπορείς να τα χάσεις όλα μα όλα για μια ιδέα, τη δική μας Ιδέα. Απλά αναρωτήσου και διάλεξε. Μπορείς να είσαι ένας από εμάς; Μπορείς να ζεις μόνο για μια Ιδέα; Εγώ μπορώ. Εμείς μπορούμε. ΕΣΥ; »
Το κείμενο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου:
Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τον τελευταίο καιρό, εμείς που θυμόμαστε τη Χρυσή Αυγή πριν γίνει γνωστή σε όλους με την είσοδο της στο κοινοβούλιο έχουμε κάνει κάποιες παρατηρήσεις. Επομένως, το κείμενο αυτό δεν προορίζεται για το σύνολο των οπαδών του Κινήματος, αλλά για τους λίγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι. Πολλές φορές έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να αναρωτιόμαστε για το ποιοι είναι όλοι αυτοί που έρχονται στα γραφεία μας, για το ότι στις δουλειές μας ακούσαμε να λένε κάτι θετικό για το Κίνημα, ότι δεν έχουμε ξαναδεί τόσο πολύ κόσμο σε εκδηλώσεις ή για το γεγονός ότι τώρα πολύ πιο ελεύθερα εκφράζονται οι ιδέες μας στην κοινωνία. Θεμιτοί και φυσιολογικοί συλλογισμοί ανθρώπων που έζησαν τις Ιδέες σε χρόνια με διαφορετική δυσκολία και συνθήκες άλλου είδους πολέμου.
Βλέποντας τη Χρυσή Αυγή να μεγαλώνει και ουσιαστικά να γιγαντώνεται προκαλώντας πανικό σε κάθε εχθρό μας, νιώθουμε περήφανοι και χαρούμενοι. Βλέπουμε κάποιου είδους ανταπόδοσης του κόπου, των θυσιών και του αίματος που χαρίσαμε για τον Αγώνα. Μετά τα τελευταία συμβάντα έπιασα τον εαυτό μου να κάνει άλλου είδους συλλογισμών. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω αυτό το κείμενο για να τους μοιραστώ με αυτούς τους λίγους που θα καταλάβουν ακριβώς τι εννοώ.
Κι αν η Χρυσή Αυγή χάσει τον κόσμο της; Κι αν πέσουν τα ποσοστά της; Κι αν μας θέσουν εκτός νόμου; Κι αν τελικά κερδίσει η προπαγάνδα του συστήματος; Σίγουρα συλλογισμοί τους οποίους όλοι μας κάναμε. Μετά όμως κάποιοι πιο σκοτεινοί συλλογισμοί έκαναν την εμφάνιση τους. Κι αν μείνουμε πάλι λίγοι; Κι αν μας βάλουν φυλακή; Κι αν μας σκοτώσουν για υποτιθέμενα «αντίποινα»; Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, αυτοί οι συγκεκριμένοι συλλογισμοί δεν έγιναν με ίχνος πανικού στο μυαλό μου. Έγιναν με απορία, με ανησυχία και ακόμα ακόμα με ένα είδος έξαψης. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.
Ερχόμενοι στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και προσφέροντας τον εαυτό μας στην Άγια αυτή Ιδεολογία μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Από τον καθημερινό τρόπο ζωής, την αντιμετώπιση των δυσκολιών και βάζουμε την ψυχή μας μέσα στη δίνη των συναισθημάτων και των γνώσεων που μας παραδίδει ιερά αυτή η Ιδεολογία. Γινόμαστε ΈΝΑ με αυτήν. Ο καιρός όμως περνάει και αλλάζει. Κάποιοι μπορεί να ξεχνούν. Όλοι σίγουρα παρασυρθήκαμε κάποια στιγμή από τον ενθουσιασμό μας, βλέποντας τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας να γίνονται σιγά σιγά πραγματικότητα. Δε πρέπει όμως να ξεχνάει κανείς. Ούτε το λόγο της ένταξης μας στο Κίνημα, ούτε τις θυσίες που πάντα πιστεύαμε πως θα κάναμε για τις ιδέες μας. Μα πιο σημαντικό δε πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αγώνας είναι μια αυτοτελής ενέργεια και ύπαρξη. Η δικαίωση είναι κάτι προαιρετικό το οποίο όσοι είχαν την τύχη να το γευθούν τότε είναι τυχεροί. Άλλοι όμως δε το γεύτηκαν ποτέ. Κι αυτούς τους συναγωνιστές δεν πρέπει να τους ξεχνούμε.
Αναρωτήσου λοιπόν αν είσαι έτοιμος να πας φυλακή ενώ είσαι αθώος μόνο και μόνο επειδή είσαι εθνικιστής. Αναρωτήσου αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις γι αυτά που πιστεύεις χωρίς όμως να γίνεις ήρωας με δόξες και τιμές. Μένοντας ένας ανώνυμος νεκρός του Αγώνα. Αναρωτήσου πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις και πόσα ουσιαστικά έχεις να χάσεις. Αναρωτήσου μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Εσείς οι λίγοι ξέρετε ακριβώς τι εννοώ. Αναρωτήσου αν μπορείς να τα χάσεις όλα μα όλα για μια ιδέα, τη δική μας Ιδέα. Απλά αναρωτήσου και διάλεξε. Μπορείς να είσαι ένας από εμάς; Μπορείς να ζεις μόνο για μια Ιδέα; Εγώ μπορώ. Εμείς μπορούμε. ΕΣΥ;
Ουρανία Μιχαλολιάκου                   πηγή: iefimerida.gr
 
*** Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος της διαπλοκής…         
   ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Την επομένη της στυγερής δολοφονίας του Πέτρου Φύσσα οργανώθηκε στην Καλαμάτα αντιφασιστική διαδήλωση. Περιέργως, είχε μαζικότητα. Το ΚΚΕ απουσίαζε. Κάποιοι σκόρπιοι φίλοι του ήταν παρόντες, αλλά τίποτα το οργανωμένο. Διοργανώνει, όμως, τη «δική» του,σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Διαβάζω. Τριάντα χρόνια ο δικομματισμός έκανε τη χώρα μπουρδέλο – μια χρυσή εποχή με το ένα κόμμα της Αριστεράς στο 10% και το άλλο στο 4% να τσακώνονται μεταξύ τους, ανάμεσα στα άλλα, ποιος φταίει που ο λαός δεν τους δίνει τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα.
Το ΚΚΕ, λέει ότι οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής (όπως εκείνη εναντίον μελών του κόμματος στο Πέραμα) δε θα «αναγκάσουν» το κόμμα να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστικό μέτωπο, δε «θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Χρυσή Αυγή για να εκβιάσει το ΚΚΕ»! Θαυμαστή λογική με την οποίαν χαίρεται και γελά ο θαυμαστός, γενναίος μας κόσμος της διαπλοκής και των μνημονίων.
Όμως, οφείλουμε να ομολογήσομε, αποδίδοντας φόρο τιμής στον κ. Πρετεντέρη, όταν εκείνος επαινεί τη στάση του ΚΚΕ, ότι το κόμμα παραμένει ακλόνητο στη λογική του. Καμιά σχέση με το παραπλανημένο 30% του λαού που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ του 4% τη δυνατότητα να προσπαθήσει τουλάχιστον. Καμιά σχέση ούτε με το Κομουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, που υπέκυψε κι αυτό στις σειρήνες του Μπλόκου της Αριστεράς να σχηματίσουν από κοινού Λαϊκό Μέτωπο εναντίον του... τρόμου που τρώει τη χώρα τους.
Κακώς, μια ακόμα αυταπάτη, μια ακόμα προσπάθεια καταδικασμένη εκ των προτέρων στην αποτυχία. Διότι το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο, ο τζογαδόρος δεν ποντάρει.
Έχει δίκιο, λοιπόν, ο κ. Κουτσούμπας, όταν λέει ότι, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνήσει υπέρ του συστήματος. Καιρός, λοιπόν, ο λαός «να διορθώσει την ψήφο του» που έλεγε και η Αλέκα, να ξαναστείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, ώστε η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται όπως ξέρουμε, απ’ αυτούς που ξέρουμε – αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε.
Υπάρχει, βεβαίως, και η άλλη εκδοχή: να δώσει ο λαός το 30% ακόμα και το 40% στο ΚΚΕ να κάνει κυβέρνηση. Αλλά τότε δε θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί του – τι να κάνει με ένα κόμμα που θα το έχουν ψηφίσει πρώην πασόκοι ή νεοδημοκράτες ή (θεέ μου, φύλαγε) δημαρίτες και αναρχικοί;
Για αυτό, σύντροφοι, ας τελειώνουμε με τις αυταπάτες. Δεν μπορεί να πάω εγώ με τους Κοτσακάδες του 30% που θα έχει πάρει το ΚΚΕ. Ας κάτσουμε, λοιπόν, στ’ αυγά μας, να μη στεναχωρούμε αδίκως την κυρία Τρέμη κι αναστατώνουμε επί ματαίω τον κ. Μπόμπολα.
Μάλιστα προτείνω τα εξής: επειδή ο καπιταλισμός δεν αλλάζει και, κυρίως, επειδή δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε εμείς, «να πλύνουμε τα χέρια μας» να επιστρέψουν τα κόμματα της Αριστεράς στα ποσοστά τους κι έτσι, ως αμαρτίας μη έχοντα, να συνεχίσουμε οι οπαδοί τους να πλακωνόμαστε μεταξύ μας ποιος έχει δίκιο για τη μία ή τις δύο φύσεις του Χριστού, ή αν είχε μία θέληση που έπασχε από πολυγλωσσία και του έβγαιναν δύο.
Τριάντα χρόνια ο δικομματισμός έκανε τη χώρα μπουρδέλο – μια χρυσή εποχή με το ένα κόμμα της Αριστεράς στο 10% και το άλλο στο 4% να τσακώνονται μεταξύ τους, ανάμεσα στα άλλα, ποιος φταίει που ο λαός δεν τους δίνει τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα. Χρυσή εποχή και σ’ αυτήν να επιστρέψουμε. Όχι όπως τώρα που ο λαός με τα ποσοστά που έδωσε στην Αριστερά έφερε τα κόμματά της προ των ευθυνών τους. Είμαστε εμείς για ευθύνες;
Κι ας λέει ο Μπρεχτ ότι «ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
Όπως γράφει και ο Ν. Μπογιόπουλος: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί γνωρίζοντας ότι πίσω από το ναζιστικό “αντισυστημικό” μακιγιάζ, βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που εμφανίζεται ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου με το φαιό σουλούπι άλλοτε του Χίτη και άλλοτε του γερμανοτσολιά και του ταγματασφαλίτη, άλλοτε του πολιτικού υποκόσμου και άλλοτε του πιο τραμπούκικου λαϊκισμού, άλλοτε του καρατέκα “άντρακλα” που χτυπάει γυναίκες και άλλοτε του νυχτόβιου μαχαιροβγάλτη που εξαπολύει πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του “διαφορετικού”...
Και ο λαϊκός παράγων; Α, ναι, ο λαϊκός παράγων. Θα εννοούμε φαντάζομαι τον κόσμο αυτόν που ξεχύνεται στους δρόμους. Μόνο που δεν ξεχύνεται στους δρόμους, είναι κάπου αλλού. Με κάτι άλλο ασχολείται»...
  Υ.Γ. Το κείμενο είναι μια προσπάθεια συνομιλίας με το συμπολίτη ο οποίος επικοινωνεί αρκετά συχνά με τον υποφαινόμενο, και με τη βοήθεια του ζεστού του λόγου, προσπαθούμε να καταλάβουμε την πραγματικότητα που ζούμε.
 
*** Ιστορίες καθημερινής τρέλας από τη ζωή συμπολιτών μας…         
    
Καλαματιανή μητέρα «πάλευε» επί μήνες με τον ΕΟΠΥΥ για τη ζωή του παιδιού της
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ενός κακού μύρια έπονται, έλεγε ο Σοφοκλής. Η μακροχρόνια σκοτοδίνη στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα δεν έχει μόνον αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία, στην καθημερινότητα και στη ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας.
Ας θυμηθούμε τι είπαν τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ούτε στο ελάχιστο έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο χώρο σε ό,τι αφορά τα μεγάλα προβλήματα που επανειλημμένως έχει παρουσιάσει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.
Ο Μανώλης Μάκαρης και η Χρυσάνθη Μάλλιου, πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, παρουσίασαν και πάλι τα προβλήματα, τα σοβαρότερα από τα οποία είναι οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, και η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Μάλιστα, η κα Μάλλιου παρουσίασε διάφορα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής έχει αρχίσει να μειώνεται, ένας στους πέντε Έλληνες αντιμετωπίζει θέματα κατάθλιψης, ένας στους έξι Έλληνες αναβάλλει την εξέτασή του από γιατρούς λόγω οικονομικών προβλημάτων, το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι πλέον ανασφάλιστο, αυξάνεται η παιδική θνησιμότητα, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών που κατέφυγαν στο εξωτερικό.
Η κα Μάλλιου πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει υπογράψει ότι θα μειώσει επιπλέον κατά 10.000 τις κλίνες στα νοσοκομεία, ότι θα οδηγήσει σε αποχώρηση 15.000 γιατρών κ.ά.
Κι αν δεν πιστεύετε την πραγματικότητα που περιγράφουν οι γιατροί, δείτε τι συμβαίνει στη ζωή ορισμένων ανθρώπων. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι μια μητέρα, της οποίας το παιδί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και έπρεπε να λαμβάνει ειδική διατροφή. Τα αντίστοιχα σκευάσματα, μέχρι πρότινος, δικαιολογούνταν από τον ΕΟΠΥΥ. Πριν από μερικούς μήνες, ελέω διαταγών της τρόικας, άλλαξε πολιτική και έπαψε πλέον να τα πληρώνει. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε ένα σοκ στη συγκεκριμένη μητέρα. Κι αυτό, διότι δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα (περίπου 200 με 300 ευρώ) να τα αγοράσει από το φαρμακείο.
Από τότε ξεκίνησε ένα μαραθώνιο, προκειμένου να πείσει τους υπευθύνους τι σημαίνει η απόφαση που πήραν. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός που πήγαινε προσφέρθηκε να της δώσει, τουλάχιστον το ειδικό γάλα, δωρεάν, αυτή, από ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν το δεχόταν. Κι έκανε το εξής: Μείωνε την ποσότητα που έπρεπε να δίνει στο μικρό της παιδί, για να εξοικονομήσει κάποια χρήματα.
Κάποια ημέρα το παιδί πείνασε, αφού η διατροφή που έπαιρνε δεν επαρκούσε, και ήπιε δυο γουλιές γάλα από το κοινό, που βρήκε στο ψυγείο του σπιτιού. Αποτέλεσμα, να πάθει αλλεργικό σοκ και να χρειαστεί άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για τρεις ημέρες, προκειμένου να προλάβουν οι γονείς τα χειρότερα!
Η κατάσταση αυτή τρέλανε τη μητέρα, που άρχισε πια να αγωνίζεται για τη ζωή του παιδιού της. Έτρεχε στον ΕΟΠΥΥ, έτρεχε στους υπευθύνους, μήπως και τους πείσει να αλλάξουν απόφαση. Στην αρχή όλες οι πόρτες ήταν κλειστές. Αυτή επέμενε. Η μάνα για το παιδί της γίνεται σκύλα. Τελικά, τα κατάφερε. Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του.
Όταν, όμως, ένα σύστημα σε οδηγεί στον παραλογισμό, σε βγάζει εκτός εαυτού, ποια σύνεση και ποια σωφροσύνη να επικρατήσει στους πολίτες, όπως μας συνιστούν οι ταγοί μας;
  Καρκινοπαθείς μοιράζονται
τα φάρμακά τους για να σώσουν ζωές
Μία ακόμη δραματική, αλλά και συγκινητική συνάμα, ιστορία ενός ανασφάλιστου ασθενή, ο οποίος δεν μπορεί να λάβει τη θεραπεία του, έφεραν στην επιφάνεια κάποιοι γιατροί, οι οποίοι αναρωτιούνται: «Πώς είναι δυνατόν να μην έχει παρέμβει εισαγγελέας».
Η ιστορία που διηγούνται είναι πρόσφατη: «Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, εθελοντής γιατρός μας βρήκε μια ηλικιωμένη κυρία να τον περιμένει με μάτια εμφανώς πρησμένα από το κλάμα. Η γυναίκα απευθύνθηκε στον ιατρό λέγοντας: “Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα”. Η “μόνη ελπίδα” σε τι; Η μόνη ελπίδα να πάρει ο 23χρονος, ανασφάλιστος εγγονός της, που πάσχει από χρόνια μυελογενή λευχαιμία, το απαραίτητο φάρμακο GLIVEC, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 2.000 ευρώ το μήνα. Η μόνη ελπίδα για τη φτωχή  οικογένεια, αφού αδυνατεί να καλύψει το κόστος που απαιτείται για να διατηρηθεί ο νέος στη ζωή. Η ζωή του 23χρονου διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αφού εδώ και πολλές ημέρες δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει την απαραίτητη θεραπεία».
Οι γιατροί απευθύνθηκαν στους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι - όπως καταγγέλλουν - σιωπούν. Σημειώνουν ωστόσο, ότι οι ίδιοι μέσα σε μία μόλις μέρα εξασφάλισαν την αγωγή του 23χρονου για ένα μήνα, με ένα μοναδικά συγκινητικό τρόπο. Δύο ασθενείς που λαμβάνουν κι αυτοί την ίδια αγωγή, αποφάσισαν μετά  την ανακοίνωση του προβλήματος να δώσουν δέκα χάπια ο ένας και είκοσι χάπια ο δεύτερος για να μπορέσει ο ασθενής να εξασφαλίσει «ζωή ενός μήνα».
«Αυτό αποτελεί το ουσιαστικό, το  μεγαλειώδες μήνυμα της αλληλεγγύης», προσθέτουν. «Να δίνει το πανάκριβο φάρμακό του ο ένας ασθενής στον άλλον, κόβοντας λίγο από το δικό του νήμα που τον κρατά ζωντανό».
Επίλογος. Άδειες κούνιες και γεμάτα φέρετρα: Άλλη μια «επιτυχία» των τροϊκανών. -
 
***  Έφευγαν για Στοκχόλμη και κατέληξαν με χειροπέδες          
           Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας  31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, καθώς και τρεις υπήκοοι Συρίας, δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 14 ετών, καθώς και μία γυναίκα 33 ετών.
  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, της Ψευδής Ανωμοτί Κατάθεσης, καθώς και της Πλαστογραφίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, συνεργό του 31χρονου.
  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας και τους οποίους συνόδευε ο 31χρονος, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν  πλαστά.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.
  Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, χθες το πρωί, ο 31χρονος μαζί με ακόμη ένα άτομο, συνόδευσαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, από την Αθήνα , έως τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας .
  Επιπλέον, στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 31χρονου, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
  Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.
 
*** Άγνωστοι πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα                                             
Στα διόδια Καλαμάτας άγνωστοι νεαροί πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα σήμερα το απόγευμα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Τροχαία που έσπευσε στο σημείο αλλά οι νεαροί ταραξίες είχαν εξαφανιστεί! - 
 
***  Μια αναγκαία (;) απευθείας ανάθεση          
           Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δ. Φαββατάς, ρώτησε, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την απευθείας ανάθεση, ύψους 9.000 ευρώ, για τον καθαρισμό του Μεγάρου Χορού, την ημέρα των εγκαινίων του. Μάλιστα, επισήμανε ότι για τέτοια γεγονότα θα πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, μειοδοτικός διαγωνισμός.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του δικαιολογήθηκε λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, αλλά και της ανάγκης να υπάρξει ειδικό συνεργείο καθαρισμού τέτοιων χώρων, το οποίο, απ’ ό,τι καταλάβαμε, δεν υπάρχει στην Καλαμάτα και γι’ αυτό ήρθε από την Αθήνα.   Α.Π.  
 
***  Παίζει...κρυφτό με τα στοιχεία η Δημοτική Αρχή         
            Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας φαίνεται να έχει μια περίεργη σχέση με την αντιπολίτευση, όταν η δεύτερη ζητά έλεγχο των πεπραγμένων της σε διάφορους τομείς του έργου της.
Όταν το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από κάποια ερώτηση, ο δήμαρχος Παν. Νίκας δίνει αμέσως εντολή στους αντιδημάρχους και στους προέδρους των νομικών προσώπων να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία όσο πιο σύντομα γίνεται. Αυτοί κάνουν ό,τι ακούν, αλλά δεν το πράττουν. Από την άλλη, σε άλλες στιγμές ο ίδιος ο δήμαρχος ζητά από τις παρατάξεις να κάνουν αίτηση (!) στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καλαμάτας.
Γράφουμε τα παραπάνω, γιατί εδώ και μεγάλο διάστημα η μείζων μειοψηφία περιμένει στοιχεία από τη «Φάρις» για τον απολογισμό του 2012 και του Φεστιβάλ Χορού το 2013.
Πάντως, για μία ακόμα φορά, ο  δήμαρχος έδωσε εντολή να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην παράταξη του κ. Μπρεδήμα!   Α.Π.

***  Με 850 φίδια συγκατοικούσε ένας Νεοϋορκέζος
 Είχε στήσει παράνομη επιχείρηση
Με 850 φίδια συγκατοικούσε ένας Νεοϋορκέζος
Νέα Υόρκη
Παράνομη επιχείρηση είχε στήσει ένας Νεοϋρκεζος ο οποίος είχε στο σπίτι του 850 φίδια, μεταξύ των οποίων και δύο πύθωνες Βιρμανίας 2 μέτρων.
Ο Ρίτσαρντ Παρινέλο, που κρατούσε τα φίδια στο γκαράζ του σπιτιού του μέσα σε κλουβιά, είχε μία ηλεκτρονική ιστοσελίδα που διαφήμιζε τη συλλογή του από πύθωνες και φίδια σφιγκτήρες τα οποία πωλούσε τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Οι πύθωνες Βιρμανίας είναι παράνομοι στη Νέα Υόρκη γι΄ αυτό και μεταφέρθηκαν σε άσυλο στη Μασαχουσέτη, ενώ τα υπόλοιπα φίδια παραμένουν ακόμη στο γκαράζ.
 Παρινέλο αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες γιατί κατείχε παράνομα τους πύθωνες και γιατί λειτουργούσε την επιχείρησή του χωρίς άδεια.  Newsroom ΔΟΛ

***
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές για το  Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο :
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9

Νίκη Βόλου - Πανθρακικός (Πανθεσσαλικό, 15:30)
Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αθ. Χαδήμογλου, Π. Πάτρας (Μακεδονίας)

Αστέρας Μαγούλας - Λεβαδειακός (Δημ. Γηπ. Ελευσίνας, 15:30)
Διαιτητής: Ι. Κάμπαξης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Β. Καμπούρης (Εύβοιας), Δ. Τζαφόλιας (Ανατ. Αττικής)

Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια (Δημ. Γηπ. Ψαχνών, 15:30)
Διαιτητής: Χαρ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιορδ. Απτόσογλου, Παν. Νακόπουλος (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αιγινιακός (Γηπ. Ζωσιμάδων, 15:30)
Διαιτητής: Φωτ. Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Ιορδ. Δημητριάδης (Καστοριάς)

Ολυμπιακός - Φωκικός ("Γ.Καραϊσκάκης", 18:00)
Διαιτητής: Αριστ. Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Χρυσ. Κουρομπίλια, Νεκτ. Πάστρωμας (Δυτ. Αττικής)

Αστέρας Τρίπολης - ΑΟ Χανιά ("Θ.Κολοκοτρώνης", 18:00)
Διαιτητής: Αγγ. Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ι. Τουμπακάρης, Ν. Χαρίτος (Αθηνών)

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης ("Απ.Νικολαϊδης", 20:30)
Διαιτητής: Γ. Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λεων. Βασιλειάδης, Αθ. Θανασακούδης (Μακεδονίας)

Πανιώνιος - Απόλλων Καλαμαριάς (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 20:30)
Διαιτητής: Γ. Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος, Ι. Κοντιζάς (Πειραιά)

 ΠΕΜΠΤΗ 26/9

Ηρακλής - Ξάνθη (Καυτανζόγλειο, 15:30)
Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Β. Καραβασίλης, Γ. Λάζαρης (Καβάλας)

Κέρκυρα - Παναιτωλικός (ΕΑΚ Κέρκυρας, 15:30)
Διαιτητής: Γερ. Ντίτσος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Πιερικός - Καλλονή (Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, 15:30)
Διαιτητής: Αλεξ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γ. Πασχάλης (Ηπείρου), Σπ. Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Καλλιθέα - ΟΦΗ (Δημ. Γηπ. Καλλιθέας, 15:30)
Διαιτητής: Ν. Ανούσος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Στ. Λάμιας, Παν. Σερεμέτης (Μεσσηνίας)

Ολυμπιακός Βόλου - Αρης (ΕΑΚ Βόλου, 18:00)
Διαιτητής: Αλεξ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Σπ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Φωστήρας - Ατρόμητος ("Σπ.Γιαλαμπίδης", 18:00)
Διαιτητής: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Ανδρ. Καραγεώργος, Χαρ. Νενεκούμης (Αργολίδας)

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Καρδίτσας (Γηπ. Τούμπας, 20:30)
Διαιτητής: Ι. Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Αθ. Δηλγεράκης, Ι. Βάντσης (Δράμας)

Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης (Δημ. Γηπ. Περιβολίων, 20:30)
Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Τρυφ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ι. Μπέτσογλου (Κορινθίας)

*** Ο "νόμος" του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στον Κορδία - Ήττα σοκ για την Καλαμάτα (  βίντεο)         
   Ένα συναρπαστικό παιχνίδι σε φθινοπωρινό και βροχερό σκηνικό,  παρακολούθησαν οι περίπου 1000 οπαδοί της Μαύρης Θύελλας που βρέθηκαν σήμερα στον Κορδία στον αγώνα που η Καλαμάτα φιλοξένησε τον ΠΑΟ Βάρδας.
Η Μαύρη Θύελλα με σημαντικές απώλειες αλλά και μακριά από την φυσική της έδρα έχασε τεράστιες ευκαιρίες, αλλά ήταν και σαφώς πιο βελτιωμένη από την περσινή ομάδα. Ο ΠΑΟ Βάρδας είχε μόνο μια ευκαιρία αυτή που κατάφερε να βάλει και το γκολ με τον Ντεντόπουλο στο 78ο λεπτό  και να κλέψει έτσι το τρίποντο από την Καλαμάτα επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Στο τέλος ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Θωμάς , κατέβασε τα ρολά και δεν επέτρεψε στους παίκτες της Καλαμάτας να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι οπαδοί της Μαύρης Θύελλας δεν  σταμάτησαν λεπτό το τραγούδι  ενώ παρά την ήττα χειροκρότησαν στο τέλος του παίκτες της Καλαμάτας.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη τύπου
   Στο γήπεδο του Κορδία η Καλαμάτα υποδέχεται τον ΠΑΟ Βάρδας
Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα.
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κολοβούρης, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Αθανασόπουλος, Ρήγας, Πούτση, Καλαντζής
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ Θωμάς, Π. Πολίτης, Καραχάλιος, Τσολόπουλος, Τσουκαλάς, Γ. Πολίτης, Ντεντόπουλος, Ντάτσης, Βραχνής, Παναγόπουλος, Ανδριτσόπουλος,
Βρισκόμαστε στο 10ο λεπτό και μέχρι τώρα οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο.
Μπορεί η Καλαμάτα είναι η γηπεδούχος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζει το γήπεδο αφού ουσιαστικά βρέθηκε εδώ την τελευταία στιγμή.
Μεγάλη ευκαιρία με τον Καραχάλιο για την Καλαμάτα.
Νέα ευκαιρία με τον Καντούτση για την Καλαμάτα.
Βροχή ξεκίνησε μόλις στο γήπεδο και οι φίλαθλοι προσπαθούν να βρουν ένα στέγαστρο.
Ημίχρονο στην Καλαμάτα και το 0-0 παραμένει ενώ η βροχή δυναμώνει.
Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
 Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα με την κεφαλιά του Αθανασόπουλου να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Βάρδας.
Μια ακόμα ευκαιρία για την Καλαμάτα με τον Αθανασόπουλο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και ο Θωμάς να κρατά την μπάλα.
0-1 ψυχρολουσία για την Καλαμάτα
 Σοκ για την Καλαμάτα που παρότι έχει χάσει πολλές ευκαιρίες με μία μόνο φάση από πλευρά της Βάρδας βρέθηκε να χάνει.
Τεράστιες φάσεις για την Καλαμάτα αλλά δεν βρίσκει δίχτυα
 Τέλος αγώνα   ,  Video:

 

 

 

*** Στην 5η  αγωνιστική  στο ποδόσφαιρο της σούπερ λίγκας  σήμερα :
~ ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  2-0 , (1-0).-
Τα  γκόλ :  23΄Μάνταλος , 62΄Σολάρη ,

Γκολ: 23' Μάνταλος, 62' Φλίσκας
-12' δοκάρι ο Ντε Γκουζμάν
-46' δοκάρι ο Έλσνερ
-60' δοκάρι ο Τριανταφυλλάκος
Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας - Ηρακλής, Έλσνερ
Κόκκινες κάρτες: -
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μουκουάνα, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Μαρίν (60' Φλίσκας), Κάλβο (46' Σολτάνι), Σολάρι (87' Ράνος).
Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος (46' Αγγελούδης), Τάτος (65' Σούνας), Ιμπέ, Ουντότζι (76' Μανιάς).
'Βίντεο  από  αγώνα :
ΞΑΝΘΗ  - ΑΡΗΣ Θεσ  1- 0 α΄ ημίχρονο 2013  γκόλ  23΄ Μάνταλου : http://youtu.be/pEzMzsZrWV4 ,
Ξάνθη  -  Άρης 1- 0   το  γκόλ  α΄ ημίχρονο  : http://youtu.be/-IPZr0kzvQU,
~  ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ  2- 0  το  2ο  γκόλ 2013 : http://youtu.be/i3r_cREnDi8 ,
*** 
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2723   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1201   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1205   video.-
                                                                 Σύνολο  :  5129     βίντεο ανηρτημένα .-

***  ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-

 
 
 

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
  
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
   ~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
 
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-

 
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~*
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΛΑΤΥ  60  ΧΡΟΝΙΑ ζωής   2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: