ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 :

ΑΣΤΡΟ ΚΟΙΝΟΥΡΙΑΣ

Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΛΟΥΚΟΥΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Ένας επιχειρηματείας και ένας ιδιώτης καταδικάσθηκαν για χαστούκι σε μάρτυρα, ώστε να ψευδορκήσει         
            Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Σε 3 χρόνια φυλάκισης και 2 μήνες ο καθένας καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο άντρες, ο ένας εκ των οποίων επιχειρηματίας, οι οποίοι αρχικά είχαν κατηγορηθεί για εκβίαση σε βάρος τρίτου.
Τελικά, οι κατηγορίες τους μετατράπηκαν και καταδικάσθηκαν ο πρώτος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ενώ ο επιχειρηματίας για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
  Τον χτύπησε
Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει προφυλακισθεί και δεν παρευρέθη στη χθεσινή διαδικασία, δηλώνοντας πως δεν το επιθυμεί.
Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και θύμα κατέθεσε πως είχε οικονομικές διαφορές με τον επιχειρηματία, καθώς εργαζόταν σε αυτόν και τον απέλυσε. Είχαν, δε, καταλήξει στα δικαστήρια για ένα υπόλοιπο που είχε μείνει και αφορούσε στο ποσό των 2.125 ευρώ από μία αγορανομική κλήση που είχε πληρώσει για λογαριασμό της επιχείρησης.
Το θύμα κατέθεσε ότι την ημέρα του δικαστηρίου πήγε έξω από την αίθουσα ο πρώτος κατηγορούμενος και του έκανε νόημα να βγει έξω. Αυτός βγήκε και ο κατηγορούμενος του είπε να προσέξει τι θα καταθέσει και να μη ζητήσει τίποτα από τον επιχειρηματία. Το θύμα του ζήτησε να τον παρατήσει ήσυχο και τότε ο πρώτος τού έριξε μια δυνατή σφαλιάρα και έφυγε τρέχοντας.
Το θύμα ανέφερε ότι το χτύπημα του προκάλεσε μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένη ρήξη τυμπάνου στο αυτί.
Όπως είπε, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τον είχε βάλει ο επιχειρηματίας να τον εκβιάσει, αλλά φοβήθηκε αρκετά και ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας.
Ωστόσο, πολλές φορές μπέρδεψε τα πράγματα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η πρόεδρος του Δικαστηρίου να ζητήσει να κρατηθεί μέχρι το τέλος της δίκης με την υποψία της ψευδορκίας.
Ο επιχειρηματίας απολογούμενος είπε ότι δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο και πως δε γνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο. Είπε ακόμη ότι είχε γίνει το πρώτο δικαστήριο με τον πρώην εργαζόμενό του, του είχε εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και απέμενε μόνο το ποσό της κλήσης.
Το Δικαστήριο τους καταδίκασε, αποφασίζοντας πως μπορούν να μετατρέψουν την ποινή τους σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.
 
*** Σχολείο…για τα μπάζα (Φωτογραφίες)         
   
 
 
  
 
Σε χωματερή έχουν μετατρέψει το προαύλιο ασυνείδητοι
Στη νοτιοανατολική περιοχή της Καλαμάτας, όπου ήταν τα λυόμενα του «Βάγια», βρίσκεται το 6ο Νηπιαγωγείο.
Για να φτάσεις εκεί ακολουθείς την οδό του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Πρόκειται για δρόμο που ξεκινά με άσφαλτο σαν αεροδρόμιο, συνεχίζει με βομβαρδισμένη… άσφαλτο και καταλήγει χωμάτινος...
Πριν ακόμα φθάσει κάποιος στο σχολείο αντικρίζει βουνά από μπάζα που ασυνείδητοι δημότες εναπόθεσαν εκεί. Το σημείο, δε, είναι γεμάτο πινακίδες του Δήμου για απαγόρευση ρίψης μπαζών, αλλά, προφανώς, αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πονηρούς, οι οποίοι πετούν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί!
Πλησιάζοντας το Νηπιαγωγείο εντύπωση προκαλεί η διπλή περίφραξη, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά γιατί η εξωτερική, που είναι και η «επίσημη», δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…
Έτσι, υπάρχει κάτι σαν νεκρή ζώνη ανάμεσα στις δύο περιφράξεις. Έξω, μάλιστα, από την «ανεπίσημη» περίφραξη πραγματικά επικρατεί το χάος: καλώδια, λεκάνες, καζανάκια, κλαδιά, οικοδομικά μπάζα, χορτάρια. Μια σπίθα να ανάψει, δε, και το κακό δε θα αργήσει να γίνει.
Φέτος το Νηπιαγωγείο θα φιλοξενήσει 40 μικρούς μαθητές.
Άραγε, αυτοί οι ξύπνιοι που πετούν οτιδήποτε τους είναι άχρηστο, θα πήγαιναν στο 6ο Νηπιαγωγείο το παιδί τους;
Ας επέμβει, λοιπόν, ο Δήμος τώρα που αρχίζει η σχολική χρονιά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ         
            Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης βγήκε στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ. Το δελτίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.
Νωρίτερα, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφορικά με το δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης ότι «σήμερα προγραμματίζουμε να βγει το πρώτο δελτίο ειδήσεων με πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες».
Ο Π.Καψής απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ο στόχος ήταν να βγει το δελτίο ειδήσεων εντός της εβδομάδας και όχι την Τετάρτη, ενώ σημείωσε πως μετά την εκπομπή δελτίου ειδήσεων προγραμματίζεται στο επόμενο στάδιο να αρχίσει να εκπέμπεται πρόγραμμα στο ραδιόφωνο.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Ελλείψεις στο Μικροβιολογικό του Νοσοκομείου της Καλαμάτας         
          Εξέταση, η οποία γινόταν στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έχει σταματήσει να γίνεται από τον περασμένο Ιούνιο, λόγω έλλειψης υλικών (αντιδραστηρίων). Αυτό μας είπε ασφαλισμένη ότι της απάντησαν όταν πήγε να την κάνει.
Οι επιθεωρητές που κάνουν εφόδους στα δημόσια νοσοκομεία και ελέγχουν το προσωπικό που εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες, μήπως να κάνουν και κανέναν έλεγχο για τα υλικά που οφείλει να παρέχει η Πολιτεία;  Μ.Ν. 
 
 
 
***  Αθώος ο δήμαρχος Οιχαλίας στην υπόθεση Σταυρόπουλου         
            Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου και κατά πλειοψηφία, για μία ψήφο, για την παράνομη βία κηρύχθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, μετά τις μηνύσεις που είχαν υποβληθεί εναντίον του το 2012 από τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ηλία Σταυρόπουλο και την αδελφή του, που είχε προσληφθεί ως ειδική συνεργάτις, Μαρία Σταυροπούλου.
Όλα ξεκίνησαν από ένα επεισόδιο μεταξύ των τριών, στο γραφείο του δημάρχου το Φεβρουάριο του 2012, το οποίο κατέληξε σε έντονο διαπληκτισμό, με τον αντιδήμαρχο να χαστουκίζει το δήμαρχο. Ακολούθησαν ανακοινώσεις δια του Τύπου και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στην αίθουσα του Εφετείου.
  Αθώος
Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη και χθες το πρωί συνεχίσθηκε με μικρή συμπληρωματική κατάθεση του κατηγορουμένου στην απολογία του. Ο κ. Μπάμης ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά αντίγραφα των e–mails μεταξύ του ορκωτού λογιστή και της μηνύτριας κας Σταυροπούλου, καθώς, όπως είπε, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες.
Η διαδικασία συνεχίσθηκε με την αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία τόνισε ότι ο Δήμος Οιχαλίας είχε ήδη καθυστερήσει ένα χρόνο τις διαδικασίες απογραφής και έτσι ήταν λογικό να μην πρέπει να υπάρξει άλλη μέρα καθυστέρησης και ο δήμαρχος να βιάζεται. Περιέγραψε τα γεγονότα του διαπληκτισμού στο γραφείο του δημάρχου, όμως δεν αποδέχτηκε ότι έσπρωξε τη συνεργάτιδά του στην πόρτα, αλλά ότι την άνοιξε για να τη βγάλει με δύναμη έξω, αλλά παρενέβη ο αντιδήμαρχος – αδελφός  της που ήταν παρών, έσπρωξε το δήμαρχο και τον χαστούκισε.
Μάλιστα, είπε ότι εκείνη τη στιγμή ο δήμαρχος είχε δύο επιλογές, αφού η κα Σταυροπούλου αρνούνταν να φύγει από το γραφείο του: είτε να φωνάξει την Αστυνομία είτε, όπως ορθώς επέλεξε, να αυτοπροστατευθεί και να προσπαθήσει ο ίδιος να την απομακρύνει, καθώς είχε καταλάβει δημόσιο χώρο, και να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του γραφείου του δημάρχου.
  Συκοφαντική δυσφήμηση
Είναι λογικό, συνέχισε, μετά το επεισόδιο αυτό ο κ. Μπάμης να απαλλάξει από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου τον κ. Σταυρόπουλο.  Επίσης, η εισαγγελέας παρατήρησε ότι η επιστολή που έστειλε ο κ. Σταυρόπουλος στις εφημερίδες και δημοσιεύθηκε, ανάγκασε το δήμαρχο να απαντήσει με ανακοίνωσή του στον τοπικό Τύπο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δε θα το έπραττε.
Για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά της κας Σταυροπούλου, η εισαγγελέας είπε ότι η μόνη φράση που θα μπορούσε να στηρίξει την κατηγορία κατά του δημάρχου είναι πως η συνεργάτις του δε δεχόταν τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή, κι αυτό από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι ήταν αληθινό.
Τέλος, αναρωτήθηκε γιατί τα δύο αδέλφια Σταυρόπουλου ήθελαν να επιβάλλουν στο θέμα της απογραφής την άποψή τους, η οποία θα εξέθετε τον τελικό υπογράφοντα, που ήταν ο δήμαρχος.
 
***  Παρά ένα τεσσαράκοντα το ΠΑΣΟΚ         
            Σημασία δεν έχουν οι ασπασμοί του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών της δικομματικής κυβέρνησης, Βαγγέλη Βενιζέλο.
Όπως έγραφε, μεταξύ άλλων, χθες στην «Καθημερινή» ο Παντελής Μπουκάλας, «στα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότεροι είναι όσοι θα μελαγχολήσουν ή και θα αναθεματίσουν, παρά όσοι θα πουν πως η επέτειος είναι ευκαιρία γιορτής και όχι αιτία για επιμνημόσυνες δεήσεις ή και εξορκισμούς.
Ως προς το σοσιαλιστικό χαρακτήρα του κόμματος, σεβαστό είναι βέβαια το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Μολαταύτα τα κοσμητικά επίθετα δεν αρκούν για να φτιάξουν κόσμο στέρεο, καθαρό, σταθερό στις πεποιθήσεις και τις αρχές του. Όποιες κι αν ήταν λοιπόν οι διακηρύξεις και οι προθέσεις, ο καθ’ ημέραν εξουσιαστικός βίος, μεθυστικότατος για πολιτικούς απαράσκευους, επικύρωσε την αλήθεια του γνωστού προειδοποιητικού λόγου, ότι δηλαδή η εξουσία είναι σαν το βιολί: το παίρνεις και το κρατάς με το αριστερό σου χέρι αλλά το παίζεις με το δεξιό. Το ΠΑΣΟΚ, που διαλαλούσε πως ήρθε να σαρώσει ό,τι φθαρμένο, υπέκυψε γρήγορα (ηδονικά μάλλον) στη φθορά. Έγινε ό,τι καταδίκαζε. Καθεστώς. Σύστημα.
Σταδιακά ο πασοκισμός έγινε νοοτροπία, βιοθεωρία, στάση ζωής, μέθοδος ραγδαίας ανέλιξης. Τόσο, που στα λεξικά του μέλλοντος αν στο λήμμα «ΠΑΣΟΚ» θα αφιερώνονται πέντε αράδες, για το λήμμα «πασοκισμός» θα χρειάζονται πολύ περισσότερες». Α.Π. 
 
***  Μητέρα θύμα ενδοοικογενειακής βίας από το γιο της σε χωριό της Μεσσηνίας         
         Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Μία από τις πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας που διαδραματίζονται πίσω από τα κλειστά παράθυρα σπιτιών και στην περιοχή μας, συζητήθηκε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με ένα μεσήλικα άνδρα από την περιοχή του Αχλαδοχωρίου να καταδικάζεται με την κατηγορία αυτή.
Όπως αποδείχθηκε από τη διαδικασία, ο κατηγορούμενος δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην 71 ετών μητέρα του και τη συνομήλικη αδελφή του και, μάλιστα, από το Μάρτιο, οπότε προκάλεσε το τελευταίο επεισόδιο, παρέμενε προφυλακισμένος.
Χθες το δικαστήριο για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης κατά και των δύο γυναικών και της παράνομης ενδοοικογενειακής βίας καταδικάσθηκε σε 14 φυλάκισης με αναστολή.
Τραγική ήταν η αντίδραση της μητέρας, η οποία, όταν έμαθε ότι ο γιος της μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφυλακισθεί, έντρομη είπε: «Μα είναι επικίνδυνος. Πώς θα έρθει σπίτι;».
  Ενδοοικογενειακή βία
Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού από το Πεταλίδι, στις 3 Μαρτίου δέχθηκε τηλεφώνημα από τις δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν πολύ ταραγμένες και τον ενημέρωσαν ότι έχουν κλεισθεί σε ένα δωμάτιο και ο κατηγορούμενος προσπαθεί να σπάσει την πόρτα με έναν κασμά. Κάλεσε ενισχύσεις από την Καλαμάτα και τον συνέλαβαν.
Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος ήταν πολύ μεθυσμένος και δεν έφερε καμία αντίσταση.
Πρώτη κατέθεσε η 71χρονη μητέρα του, η οποία είπε ότι ο γιος της έμενε στην Κύπρο, αλλά χώρισε και επέστρεψε στο χωριό. Δημιουργούσε, όμως, πολλά προβλήματα και συνεχώς μεθούσε. Τις έδιωχνε από το σπίτι, ενώ κάποιες φορές τις έχει χτυπήσει.
Την ημέρα εκείνη είχε πιει και το απόγευμα άρχισε να τους φωνάζει, ζητώντας κάποια χρήματα από μεροκάματο που είχαν κάνει μαζί με την αδελφή του. Τις έβγαλε έξω από το σπίτι και έφυγε. Αργότερα ξαναγύρισε και άρχισε πάλι τη φασαρία. Πετούσε έξω τα πράγματα, τις έβριζε και τις απειλούσε. Κάποια στιγμή άρπαξε το χέρι της αδελφής του, προσπαθώντας να το γυρίσει. Επενέβη η μητέρα και στη συνέχεια οι δύο γυναίκες κλείστηκαν σε δωμάτιο. Αυτός με κασμά προσπάθησε να σπάσει την πόρτα και όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, άρχισε να φωνάζει ότι πάει να φέρει την καραμπίνα.
  «Θα μας σκότωνε»
Η 71χρονη είπε πως εκμεταλλεύτηκαν το χρονικό διάστημα μέχρι να γεμίσει την καραμπίνα και έφυγαν από το σπίτι. «Αν μας έβλεπε, θα μας σκότωνε», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως νωρίτερα με ένα κλαδευτήρι απειλούσε πως θα της κόψει το λαιμό.
«Είμαι μητέρα, είναι δύσκολη η θέση μου. Εγώ τον φοβάμαι να έρθει πάλι σπίτι. Θα με σκοτώσει. Να μείνει μακριά μου. Να φύγει», κατέληξε.
Τα γεγονότα επιβεβαίωσε και η αδελφή του και, όπως αποδείχθηκε, τα περιστατικά αυτά ήταν πολύ συχνά, αν και η αδελφή του πολλές φορές ανέφερε «ότι είναι καλό παιδί όταν δεν πίνει». Μόνο που σε ερωτήσεις της Εισαγγελέας απάντησε ότι πίνει κάθε μέρα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι οι δύο γυναίκες λένε ψέματα, καθώς το μόνο που θέλει είναι τα κτήματα και το σπίτι που του άφησε ο πατέρας του, διότι χώρισε και έφυγε από τη Κύπρο. Παραδέχθηκε ότι πίνει, αλλά όχι ότι παραφέρεται. Μάλιστα, για τα γεγονότα του Μαρτίου υποστήριξε ότι υπήρξε φραστική ένταση μεταξύ τους, αλλά δε συνέβη κάτι άλλο.
Τελικά, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
 
***  O Καλαματιανός μαθητής Νίκος Σκοκέας –Mckellen διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας         
            Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Χθες γράφαμε ότι το φετινό καλοκαίρι, από όποιο σημείο και να το... πιάσει κανείς, ανήκει στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία γενικότερα. Στον ισχυρισμό αυτό προστέθηκε ένα ακόμη θετικό γεγονός. Ο μαθητής Νίκος Σκοκέας -McKellen απέσπασε εύφημο μνεία στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Την ελληνική ομάδα εκπροσώπησαν δέκα μαθητές, μετά την επιτυχία τους στην 4η φάση του διαγωνισμού «Πτολεμαίος», που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας. Οι δέκα αυτοί μαθητές κατέβαλαν αξιόλογες θέσεις και στην τελική κατάταξη. «Πολλές και σημαντικές ήταν οι διακρίσεις των Ελλήνων μαθητών. Ειδικότερα από τους δέκα μαθητές, βραβεύτηκαν με αργυρό μετάλλιο ο ένας, με χάλκινο μετάλλιο οι τέσσερις και άλλες τιμητικές διακρίσεις άλλοι τέσσερις» δηλώνει ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, καθηγητής Αστρονομίας και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος.
Την ελληνική ομάδα εκπροσώπησαν οι μαθητές Περικλής Οκαλίδης από τη Θεσσαλονίκη (αργυρό μετάλλιο), Νίκος Κουκουφίλιππας από την Αθήνα (χάλκινο μετάλλιο), Νίκος Κουκουλεκίδης από τη Θεσσαλονίκη (χάλκινο μετάλλιο), Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας (χάλκινο μετάλλιο), Νίκος Καραμπίτσος από την Αθήνα (χάλκινο μετάλλιο), Φώτης-Ιωάννης Γιασεμής από την Αγία Άννα Εύβοιας (εύφημος μνεία), Ευθύμιος-Αλκιβιάδης Πράπας από τη Λάρισα (εύφημος μνεία), Νίκος Σκοκέας-McKellen από την Καλαμάτα (εύφημος μνεία) και Αχιλλέας Παλάσκος από τη Θεσσαλονίκη (εύφημος μνεία).
Η επιτροπή του διαγωνισμού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από τις διακρίσεις αυτές όσο και από την όλη διεξαγωγή του πολύμοχθου και μεγάλου διαγωνισμού. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη έμεινε και από το γεγονός ότι καθιερώθηκε παμψηφεί ο Ύμνος της Αστρονομικής Ολυμπιάδας «Ίριδα», που ήταν μουσική σύνθεση του κ. Βασίλη Τασούδη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Βόλου. Έτσι, σε κάθε επόμενη Ολυμπιάδα στην έναρξη θα ανακρούεται ο ύμνος αυτός.
Στη φετινή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 180 μαθητές και 100 συνοδοί καθηγητές από όλα τα μέρη του πλανήτη. «Παράλληλα, στην πόλη μας βρέθηκαν άλλοι 100 καθηγητές, ερευνητές και πανεπιστημιακοί που συμμετείχαν σε εργασίες θερινών σχολείων για τη Φυσική και την Αστρονομία» συμπληρώνει ο κ. Ζαχείλας σχολιάζοντας πως «η “καρδιά” της παγκόσμιας Αστρονομίας χτύπησε στην περιοχή μας, όπου οι πολίτες μπόρεσαν να μυηθούν στο πνεύμα της ενδιαφέρουσας αυτής επιστήμης».
Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν συνολικά 36 χώρες, μερικές από τις οποίες εκπροσωπούνταν για πρώτη φορά, ενώ άλλες αποτελούν παραδοσιακές «δυνάμεις» σε αυτόν τον διαγωνισμό. Οι χώρες που είχαν την καλύτερη παρουσία ήταν η Ρουμανία, το Ιράν, η Ταϊλάνδη και η Σλοβακία. Παράλληλα, υπήρξαν και χώρες που συμμετείχαν σε μια τέτοια Ολυμπιάδα για πρώτη φορά, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Κύπρος. 
 
***  Ακυρώθηκε η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στην Αρχαία Μεσσήνη         
            Η πολιτιστική εκδήλωση-μουσική παράσταση του σχήματος Χάρις Αλεξίου – Nouveau Sextet που προγραμματιζόταν για την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, δεν καθίσταται δυνατόν να πραγματοποιηθεί για καθαρά τεχνικούς λόγους. Ωστόσο, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ώστε η αγαπημένη σε όλους  Χάρις Αλεξίου, να βρεθεί κοντά στους Μεσσήνιους – και όχι μόνο- φίλους της, την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, καθώς στην φετινή της περιοδεία δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες.
Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά στο φετινό καλοκαίρι που ακυρώνεται συναυλία της Χάρις Αλεξίου στην Αρχαία Μεσσήνη . Η πρώτη ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου και είχε ακυρωθεί και αυτή.   
 
*** Επί ποδός τα συνδικάτα εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ
Αθήνα ....  , Συγκεντρώσεις το Σάββατο
Επί ποδός τα συνδικάτα εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ
«Κοροϊδία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια «εξαπάτησης» συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων.
Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΓΣΕΕ, εν όψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, την ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Παναγόπουλος απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και σημείωσε: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε τυφλή, ούτε μουγκή. Πότε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα στέρξει να βγάλει την απόφαση του για την προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά του δεύτερου Μνημονίου; Υπήρξαν διαρροές ότι είναι έτοιμη η απόφαση και είναι θετική σε κάποια σημεία της προσφυγής. Γιατί δεν καθαρογράφεται η απόφαση;».
Σε υψηλούς τόνους και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και γγ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσούκης: «Ή κυβέρνηση θα αλλάξει πολιτική ή ο λαός θα αλλάξει την κυβέρνηση», προτείνοντας απεργία διαρκείας, η οποία, όμως, να αποφασιστεί με κάλπες από τους εργαζόμενους και όχι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Κουτσούκης επιτέθηκε εναντίον των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Για τον κ. Χατζηδάκη είπε ότι «είναι ο κύριος τίποτα».
Ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζώης Πεπές, ανέφερε ότι η λύση είναι κατάργηση των Μνημονίων και διαγραφή χρέους, η ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής και όλων όσοι την υπηρετούν.
Υπέρ της κατάργησης και όχι επαναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων τάχθηκε ο εκπρόσωπος της παράταξης «EMEΙΣ» Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί, όπως είπε, αδράνησε, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή και σχολιαστή.
Αμέσως πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος χαρακτήρισε «υβριστική» την τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου και δήλωσε: «Όσο είμαι εγώ πρόεδρος η ΓΣΕΕ δεν θα γίνει ρεντίκολο, ούτε παραμάγαζο κανενός κόμματος».
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης τόνισε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μαζικό και ειρηνικό.
Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης παρουσίασε τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με αυτά, η ανεργία στο τέλος του 2013 θα κυμανθεί στο 29%-30% και το 2014 αναμένεται να φτάσει στο 31,5%.
Διαμαρτυρίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών
Για τα προβλήματα όσων απασχολούνται στα Σώματα Ασφαλείας μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προσωπικού Λιμενικού (ΠΟΕΠΛΣ) Γιώργος Δριβάκος, ο εκπρόσωπος της ένωσης αξιωματικών Λιμενικού Γιώργος Μακρής και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Αθάνατος.
Όπως είπαν, οι υπάλληλοι στα τρία Σώματα Ασφαλείας έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης καθώς έχουν υποστεί μειώσεις 40% στις αποδοχές τους και δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, διότι υπάρχει πρόβλημα και στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Πολλά από τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι παμπάλαια και αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τμήματα του εξοπλισμού τους. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε μισθοφόρους, διότι εμείς άλλον όρκο δώσαμε» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεωνΟι κινητοποιήσεις ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη.
Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο στολος του Μ.Αλεξανδρου λενε οι ρωσοι πηγε στην Αμερικη: Ειχα γραψει παλαιοτερα οτι στο στο Ιλλινόις στην Αμερικη βρεθηκαν πολλα παραξενα αντικειμενα μεταξυ αυτων και σχέδια που λεγανε οτι ηταν του Μ.Αλεξανδρου .(φωτο κατω) Τωρα ρωσοι γραφουν οτι στην Αμερικη πηγε ο στολος του Μ.Αλεξανδρου.Περασε τον Ινδικο Ωκεανο ,Χαβαη κλπ και εφτασε στις πολιτείες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια.Εκει υπαρχει ενα ποταμι που οι ινδιανοι το ονομαζουν Potomac . Ειναι ιδια λεξη με την ελληνική λέξη " ποτάμι".Όταν στο XVI αιώνα οι Ισπανοι κατακτητές κατέλαβαν το πολιτισμό των Αζτέκων , μάθανε ότι οι πυραμίδες οι Αζτέκοι τις αποκαλούσαν με τη λέξη " Teocall" που ειναι ελληνικη λεξη και τους θεους ιδολος απο την λεξη ειδωλο. Στην Χαβαη υπαρχουν πολλες λεξεις ελληνικες, οπως Αετος ," mele " ( μελωδια )κλπ. Ο Στολος του Αλεξανδρου ηταν 800 πλοια μα αρχηγο τον Νεαρχο.Εξ αλλου ο χαρτης του Πιρι Ρέις ,ο ιδιος ο Ρεις εγραψε οτι τον αντεγραψε απο τους χαρτες του Μ.Αλεξανδρου . Ετσι δεν πηγε ο Νεαρχος στα τυφλα μια που οι χαρτες του Ρέις ειναι ακριβεστατοι. Κατω ενα σχαπο τα σχεδια που βρεθηκε στο Ιλλινόις που παριστανει τον Αλεξανδρο , δίπλα πλοιο του Αλεξανδρου και μετα ο χάρτης του Πιρι Ρέις.
Περιοδικό Αναζήτηση Δαρίβας Κατερίνη .-

*** ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1955: Φόνοι, ληστείες, εμπρησμοί, βιασμοί, βασανιστήρια
Με αφορμή την Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 1955 και την επικείμενη δεύτερη προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο του ΟΗΕ οι «αιώνιοι» σύμμαχοι, εγγλέζοι και τούρκοι, οργανώνουν «αυθόρμητες» επιθέσεις του τούρκικου αμόρφωτου όχλου κατά των Ελλήνων της Πόλης. Όταν στην Κύπρο στήνονταν από τον άγγλο δυνάστη οι κρεμάλες για τον απαγχονισμό του Ενωτικού πόθου των Κυπρίων στην Κωνσταντινούπολη, οργανωμένος όχλος κατέστρεφε κάθε τι Ελληνικό, σκότωνε και βίαζε με σύνθημα «Η Κύπρος είναι Τούρκικη». Απέναντι στο ιστορικά δίκαιο αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου για Ένωση, οι εγγλέζοι και οι τούρκοι αντιτάσσουν βία σε αθώους Ελληνικούς πληθυσμούς.
Η σημερινή επέτειος είναι ιδιαίτερα διδακτική. Απευθύνεται ιδιαίτερα στα νέα μπουμπούκια της σημερινής εποχής, τους επαναπροσεγγιστές, τους τουρκόφιλους, τους οπαδούς της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και γενικά όσους έχουν διαγράψει από την μνήμη τους τα δεινά που πέρασε ο Ελληνισμός από τους μόγγολους τούρκους. Απευθύνεται σε όσους έχουν ξεχάσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς και τις αιμάσσουσες πληγές του Ελληνισμού στην Κύπρο, στην Μικρά Ασία και στην Κωνσταντινούπολη. Σε όσους προωθούν την φιλία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων και των βάρβαρικών ορδών του εξ ανατολών βαρβάρου. Μας ζητούν να έχουμε εμπιστοσύνη σε αιμοσταγείς δολοφόνους που όποτε τους δίνεται η ευκαιρία ρίχνουν το προσωπείο του καλού γείτονα και αποδεικνύουν τις πραγματικές διαθέσεις τους. Θέλουν λεει να μπούνε στην Ενωμένη Ευρώπη. Και οι δικοί μας εθνοπροδότες τους ανοίγουν τις πόρτες. Θέλουν λεει διχοτόμηση στην Κύπρο και οι δικοί μας ανιστόρητοι πολιτικάντηδες τους αποκρίνονται “EVET” προωθώντας εδώ και 31 χρόνια τον επαίσχυντο συμβιβασμό της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που στηρίζεται στην συνεργασία και την καλή θέληση των τούρκων, δολοφόνων του Ελληνισμού. Δεινοπάθησαν οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι και Κωνσταντινουπολίτες αδερφοί. Δεινοπαθήσαμε κι εμείς το 1974. Οι φιλίες με τους λύκους δεν έχουν αποτελέσματα. Η ιστορία προειδοποιεί. Και όσοι κάνουν πως δεν ακούν τις διδαχές της, αυτοκαταστρέφονται…
Το παράδειγμα των προσχεδιασμένων γεγονότων κατά των Ελλήνων της Πόλης το 1955 είναι ενδεικτικό της πόσης εμπιστοσύνης μπορεί να τύχει ο τούρκος και ποια είναι τα αληθινά αισθήματά που τρέφουν για τους Έλληνες. Για να μην κυνηγούμε χείμαιρες Ελληνοτουρκικής φιλίας…
Η δράση της ΕΟΚΑ και η εξαιτίας αυτής καταθορύβηση και απόγνωση των Άγγλων, τους οδήγησε στην απόφαση όπως ενθαρρύνουν τους Τούρκους για ενέργειες εναντίον των Ελλήνων της Ελλάδας και, γενικά, εναντίον του ελληνικού Έθνους.
Έτσι, από τις αρχές του καλοκαιριού, οι Τούρκοι άρχισαν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του ελληνικού στρατού και της Χριστιανικής Εκκλησίας. Θορυβώδεις και προκλητικές υπήρξαν επίσης οι εκδηλώσεις στην Τουρκία για τα γεγονότα του 1920-22, που έγιναν στις 30 Αυγούστου ’55. Από την 1η Σεπτεμβρίου, μάλιστα, άρχισε σε ολόκληρη την Τουρκία η εγγραφή εθελοντών, «για να πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας αν παραστεί ανάγκη». Ταυτόχρονα, στη Θράκη άρχισε οργανωμένη προσπάθεια εξέγερσης των εκεί Τούρκων. Με βάση το σατανικό αγγλοτουρκικό σχέδιο, η αφορμή – σύνθημα για το τουρκικό όργιο έπρεπε να αρχίσει από την Ελλάδα, με υπαίτιους μάλιστα τους… Έλληνες.
Τον Σεπτέμβριο του 1955, έγιναν προσχεδιασμένα τρομακτικά γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, με αποκλειστικό σκοπό τον αφανισμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, η ενορχηστρωμένη επιδρομή ξεκίνησε «δοκιμαστικά» στις 28 Αυγούστου, όταν, την ώρα της θείας λειτουργίας, ομάδα 20 τούρκων υπό τα βλέμματα της Αστυνομίας, όρμησε και κατέστρεψε τους ιερούς ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής.
Ο εφιάλτης, όμως, δεν είχε καν αρχίσει. Έπρεπε πρώτα να δοθεί μια σπουδαία παράσταση, να σκηνοθετηθεί ένα ικανό ερέθισμα που να «δικαιολογούσε» τους δασκαλεμένους όχλους, να στηθεί μια προβοκάτσια. Γι’ αυτό, διαλέχτηκε η Θεσσαλονίκη, που φέρνει στους Τούρκους συνειρμούς για τον κεμάλ τους, τον αδίστακτο σφαγέα του μικρασιατικού Ελληνισμού.
Το «σκηνικό»
Τρεις μέρες πριν από τον χαλασμό, η γυναίκα του Τούρκου Προξένου στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε – στις 3 Σεπτεμβρίου -φωτογράφο, για μερικές φωτογραφίες του εξωτερικού χώρου του Προξενείου και του φερόμενου ως σπιτιού του Κεμάλ, που βρίσκεται στον περίβολο του. Την επομένη, 4/9/55, πήρε μαζί της τις φωτογραφίες και αναχώρησε για την Τουρκία. Τα μεσάνυχτα της 5ης προς την 6η Σεπτεμβρίου, εξερράγη η περίφημη βόμβα στον κήπο του τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και έξω από το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, που δεν έπαθε καμιά ζημιά, εκτός από δύο παράθυρα που έσπασαν. Το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας, με ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι με την πράξη αυτή, που προερχόταν από Τούρκους, προετοιμαζόταν η μεγάλη επίθεση εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Άσίας.
Οι ελληνικές Αρχές κινητοποιήθηκαν τότε έγκαιρα και κατάφεραν να βρουν τον ένοχο. Ειδικότερα, ο Τούρκος κλητήρας του Προξενείου ομολόγησε ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα, την οποία του έδωσε ένας μουσουλμάνος από την Κομοτηνή, ονόματι Οκτάι Ενγκίν. Ο Ενγκίν συνελήφθη την ίδια μέρα και ομολόγησε την τρομοκρατική προβοκατόρικη πράξη του. Ο Οκτάι ήταν φοιτητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η Ελληνική Πολιτεία τον είχε βοηθήσει να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις πλήττοντας συνταγματικές αρχές και εκείνος, για ανταμοιβή, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Τουρκία σε βάρος της χώρας που τον είχε σαν ένα καλό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στη Θράκη στο μουσουλμανικό χωριό Σαλμώνη – και υποψήφιος βουλευτής με το ελληνικό Κόμμα των Φιλελευθέρων (1952).Το πογκρόμ
Πέντε ώρες μετά την έκρηξη της προβοκατόρικης βόμβας στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα «Ισταμπούλ Εξπρές», σε έκτακτη έκδοση της, δημοσίευσε την είδηση και είχε και φωτογραφίες, που, «όλως τυχαίως», ήταν αυτές που, επίσης «τυχαίως», είχε πάρει, τρεις μέρες πριν από την έκρηξη, η γυναίκα του Προξένου. Μονταρισμένες οι περισσότερες έδειχναν την οικία του Κεμάλ να καίγεται που όμως από την έκρηξη δεν δημιουργήθηκε πυρκαγιά. Το γεγονός μάλιστα ότι τότε ο συντομότερος δρόμος για Κωνσταντινούπολη ήταν δέκα ώρες και το ότι οι φωτογραφίες ενεφανίσθησαν μετά από 5 ήδη τυπωμένες σε εφημερίδα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των επιδιώξεων των υποκινητών των ανθελληνικών αυτών ενεργειών.
Εξωφρενικό ήταν επίσης το γεγονός, ότι το διεθνές πρακτορείο του BBC του Λονδίνου, ανήγγειλε την έκρηξη… μισή ώρα πριν αυτή γίνει. Πώς. όμως, γνώριζαν οι Άγγλοι τα γεγονότα και με τόση σιγουριά ώστε να το προαναγγείλουν δημόσια, και παγκόσμια, μισή ώρα πριν; Στην Κύπρο είχαν ήδη ετοιμάσει της κρεμάλες, γι΄ αυτό και έπρεπε να περάσουν τη θήλεια και στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.Το σχέδιο είχε φτάσει στην «αυθόρμητη» φάση του πογκρόμ, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, την ίδια μέρα, ομάδες αδίστακτων και αιμοβόρων Τούρκων, με λοστούς στα χέρια, δρώντας υπό την καθοδήγηση της παρακρατικής οργάνωσης «Η Κύπρος είναι τουρκική» - της οποίας επικεφαλής ήταν ο αρχισυντάκτης της «Ισταμπούλ Εξπρές» Χικμέτ Μπιλ, και υπό τη διεύθυνση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Ναμίκ Γκεντίν, που συντόνιζε την επιχείρηση από τη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης – συγκεντρώνονταν στην πλατεία «ταξίμ», φωνάζοντας «Θάνατος στους Γκιαούρηδες».
Ο όχλος αυτός, μεγάλο ποσοστό του οποίου είχε έρθει από τα βάθη της Ανατολής κινούμενος με στρατιωτική πειθαρχία, έσπειρε τον τρόμο και την καταστροφή στους ανυποψίαστους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με στοιχεία των ιδίων των τουρκικών αρχών:
1. Δολοφονήθηκαν 16 Έλληνες μεταξύ των οποίων και ο 90χρονος ιερομόναχος της μονής Βαλουκλή, Χρύσανθος Μαντάς, που ο όχλος τον έκαψε ζωντανό μέσα στο κελί του!
2. Καταστράφηκαν 4340 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 21 εργοστάσια, 110 ξενοδοχεία και κέντρα, 2600 σπίτια, καθώς και 26 σχολεία, όλα ελληνικά.3. Ερειπώθηκαν και βεβηλώθηκαν 73 εκκλησίες, με κειμήλια τεραστίας αξίας, οκτώ αγιάσματα και τρία μοναστήρια.
4. Συλήθηκαν χριστιανικά κοιμητήρια και ξεθάφτηκαν νεκροί. Με ανατριχίλα περιγράφεται η εικόνα του ξεθαμμένου λειψάνου του Χρ. Ηλιάσκου στο κοιμητήριο του Σισλή, που είχε ταφεί μόλις προ 2 ημερών.
5. Βεβηλώθηκαν οι τάφοι Πατριαρχών.6. Βασανίστηκαν μέχρι θανάτου κληρικοί και διαπομπεύθηκαν άλλοι. Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Παμφίλου Γεράσιμος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος παραφρόνησε και μετά από λίγο πέθανε. Επίσης, πολλοί ιερείς γυμνώθηκαν και διαπομπεύθηκαν στους δρόμους, πιεζόμενοι να φωνάζουν πως «Η Κύπρος είναι τουρκική».
Οι πρωτοφανείς αυτές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν μόνο με την μικρασιατική καταστροφή. Πρόκειται σαφέστατα για την κωνσταντινουπολίτικη καταστροφή (τη δεύτερη μετά το 1821), που εξουδετέρωσε εντελώς τον ακμαίο Ελληνισμό της Πόλης, που τότε είχε στα χέρια του όλη την οικονομία και το εμπόριο.
ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Στη Σμύρνη, που είχε ζήσει μόλις 30 χρόνια πριν τις φλόγες της νοεφασιστικής Τουρκίας, ήταν εγκατεστημένοι το 1955 Έλληνες αξιωματικοί στο εκεί «συμμαχικό» στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Οι αξιωματικοί αυτοί γνώρισαν την πρωτοφανή τουρκική μανία και μαρτύρησαν στα χέρια αιμοσταγών καθαρμάτων.
Εκείνες τις τραγικές μέρες στον Εθνικό κήπο της Σμύρνης λειτουργούσε Διεθνής Έκθεση. Στις 9 λοιπόν το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, ο τουρκικός όχλος βάδισε προς τα εκεί, έκαψε το ελληνικό περίπτερο μπροστά στα μάτια των ξένων επισκεπτών και ποδοπάτησε την επίσημη ελληνική σημαία του περιπτέρου. Στη συνέχεια, ο όχλος κατευθύνθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που είχε κτιστεί πριν από δύο χρόνια για τις ανάγκες των Ελλήνων αξιωματικών και η τουρκική μανία το κατάστρεψε παντελώς.
Τρίτος στόχος στη Σμύρνη, ήταν τα σπίτια των οικογενειών των Ελλήνων αξιωματικών, που λεηλατήθηκαν πλήρως από τους τρομοκράτες της Άγκυρας.
Περιέφεραν εις τους δρόμους Ιερέα γυμνόν
«Ο ιερέας της εκκλησίας του Γενή Μαχαλά αφού γυμνώθηκε, δέθηκε σ΄ ένα φορτηγό και τον γυρνούσαν στους δρόμους, όπου το πλήθος τον έφτυνε. Από όσα είδα και άκουσα, δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι η επίθεση του τουρκικού όχλου κατά των ελληνικών περιουσιών έχει προμελετηθεί και προετοιμαστεί με επιμέλεια».
(Νόελ Μπαρμπές, της «Ντέιλι Μέιλ», Λονδίνου)

Στην Ελλάδα επικρατούσε ένα γενικό αίσθημα πένθους, ταπείνωσης και οργής, η δε ελληνοτουρκική συνεργασία μετατρεπόταν σε εχθρότητα, το Βαλκανικό Σύμφωνο, που μόλις υπογράφηκε, νεκρωνόταν, η λύση του Κυπριακού εμπλεκόταν και η λειτουργία της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ δυσκολευόταν. Πλέον χαρακτηριστική της αγανάκτησης του ελληνικού λαού, ήταν η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Σπυρίδωνα από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, ο οποίος κατάγγειλε με δριμύτητα τις βαρβαρότητες των Τούρκων, επισημαίνοντας ότι «οι υπαίτιοί τους έτυχον της ανοχής των Μεγάλων, οίτινες απέδειξαν εαυτού μικρούς όσον αφορά το ήθος και την ψυχήν». Τόνισε επίσης πως, «όταν η Αγία Αυτοκρατορική Ρωσία είχε την προστασίαν των Ορθοδόξων, ποτέ δεν θα ετόλμον οι βάρβαροι τοιαύτα ανοσιοουργήματα». Να σημειωθεί ότι, η ομιλία του Αρχιεπισκόπου είχε απαγορευθεί από την τότε Κυβέρνηση Αλέξανδρου Παπάγου, αλλά ο Σπυρίδωνας πήγε ξαφνικά στην αίθουσα εκπομπής του ΕΙΡ όπου, επιτιμώντας αυστηρά τους χειριστές των μηχανημάτων που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν, κατόρθωσε να μιλήσει πριν το πληροφορηθεί η Κυβέρνηση. Να σημειωθεί, επίσης, ότι με επέμβαση της Κυβέρνησης, πολλές εφημερίδες της Ελλάδας δεν δημοσίευσαν την ομιλία!…Η οργή της ελληνικής κοινής γνώμης στράφηκε και εναντίον της Αμερικής, η οποία περιορίστηκε τότε σε έκφραση μιας ανόητης εκδήλωσης «πολιτικής ίσης φιλίας», που δικαιολογημένα έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Συγκεκριμένα, ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλλες έστειλε μήνυμα στους Παπάγο και Μεντερές, στο οποίο εξέφραζε την ανησυχία του για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς να αναφέρεται καν στο τουρκικό όργιο στην Πόλη, ούτε, βέβαια, να το καταδικάζει. «Η αποτελεσματικότης της συνεργασίας σας», ανέφερε, ελπίζω να μην κλονισθεί εξαιτίας των διαφωνιών της παρούσης στιγμής. Έχω την πεποίθησιν ότι το πνεύμα της στενής συνεργασίας, το οποίον τόσο συχνά επέδειξαν εις το παρελθόν η Ελλάς και η Τουρκία, ως μέλη του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαλκανικής Συμμαχίας, θα καταστήσει υμάς ικανούς όπως αρθήτε υπεράνω των άμεσων διαφορών, προς το συμφέρον της ενότητος του ελευθέρου κόσμου».
Η οργή, όμως, των Ελλήνων εκδηλώθηκε και κατά του ενός των αντιπροέδρων της ελληνικής Κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Στέφανου Στεφανόπουλου, γιατί εξακολουθούσε να συζητά στο Λονδίνο με τους Τούρκους. Στην αγγλική πρωτεύουσα γινόταν τότε η τριμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, που άρχισε στις 28 Αυγούστου ’55. Από την πλευρά του, πάντως, ο άλλος αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που αντικαθιστούσε τον πολύ άρρωστο Παπάγο, είχε ανακαλέσει τους Έλληνες αξιωματικούς από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ και είχε προβεί σε εντονότατες διαμαρτυρίες.
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη δόθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου ’55, το πόρισμα της ανάκρισης για τη δυναμίτιδα στο τουρκικό Προξενείο, το οποίο αποφαινόταν ότι: Με βάση πραγματογνωμοσύνη που έκαμαν ειδικοί αξιωματικοί του στρατού, η εκρηκτική ύλη τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του Προξενείου και ο Τούρκος κλητήρας τοποθέτησε το καψούλι της δυναμίτιδας στην αυλή. Ο κλητήρας συνελήφθη, όπως και Τούρκος φοιτητής, μέλος της τουρκικής οργάνωσης «Η Κύπρος είναι τουρκική». Σύμφωνα με την ανάκριση, ο φοιτητής αυτός μετέφερε, λίγες μέρες πριν από την έκρηξη, από την Τουρκία τρία καψούλια, από τα οποία εξερράγη μόνο το ένα. Και οι δυο Τούρκοι παραδέχτηκαν τα όσα έκαμαν. Με βούλευμα, που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 1955 και θυροκολλήθηκε στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, οι Τούρκοι αυτοί κατονομάζονταν ως αυτουργοί της έκρηξης, ενώ οι δυο πρόξενοι της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη ως οι ηθικοί αυτουργοί. Όλοι παραπέμπονταν να δικαστούν για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και για παράβαση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων με ξένη χώρα. Δυστυχώς, η νέα ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν προχώρησε στη δίκη. Έγινε, μάλιστα, έφεση κατά του βουλεύματος, που έγινε δεκτή από το Εφετείο, το οποίο και διέταξε νέες ανακρίσεις.Στα πλαίσια των ανακρίσεων αυτών, οι δράστες αρνούνταν την ενοχή τους, ο δε τουρκικός Τύπος επέρριπτε ευθύνη στην προηγούμενη Κυβέρνηση Παπάγου για την έκρηξη. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Κιοπρουλού δήλωνε με αναίδεια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ότι: «Οι κύριοι υπεύθυνοι των γεγονότων της 6ης Σεπτεμβρίου και τα συμβάντα της Θεσσαλονίκης, αποτελούν θέματα εκμεταλλεύσεως εκ μέρους της Ελλάδας προς διατάραξιν των ελληνοτουρκικών σχέσεων»! O Κιοπρουλού, όμως, ήταν εκείνος, που, επίσης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, είχε δηλώσει στις 12 Σεπτεμβρίου ’55: «Η τοποθέτησις της δυναμίτιδος εις το τουρκικόν Προξενείον Θεσσαλονίκης δεν είναι έργον των Ελλήνων, αλλά των ιδίων ανθρώπων, οι οποίοι εδημιούργησαν και τας ταραχάς της Κωνσταντινουπόλεως».
Μετά την απαλλαγή των δυο Προξένων, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, για να δικαστούν αργότερα. Όμως, ο ένας από αυτούς μπόρεσε να δραπετεύσει στην Τουρκία και έτσι η υπόθεση της ψευδοαπόπειρας κατά του τουρκικού Προξενείου έκλεισε, με ηθική ήττα της Ελλάδας, πέρα από τις τεράστιες ζημιές και τα αμέτρητα θύματα μεταξύ των Ελλήνων τα Πόλης.
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Οι δρόμοι της Πόλης είχαν βουλιάξει από τα ελληνικά υπάρχοντα που πέταξαν οι Τούρκοι. Όλοι αυτοί οι τύπου που μπήκαν στα σπίτια μας, ήταν μαζεμένοι στις γωνιές και μοίραζαν τα «λάφυρα». Έβλεπες αυτούς τους ανθρώπους, με τα κουρελιασμένα ρούχα να φορούν κάτι ακριβό: Ένα χρυσό ρολόι, ολοκαίνουργια παπούτσια, ένα ακριβό καπέλο. Ο Μεντερές, ο Πρωθυπουργός, είχε βγει για επιθεώρηση στους δρόμους και έβλεπες το πλήθος των φανατισμένων Τούρκων να του φωνάζει: «Αφέντη, δεν μας έμειναν ρόπαλα»!…(Γιώργος Λεύκαρος).
…………
«Εκείνο το βράδυ, ένας φίλος του πατέρα μου Τούρκος, ήρθε να μας ειδοποιήσει ότι θα συμβεί κάτι πολύ κακό. Ήρθε ταραγμένος και έντρομος από το σπίτι του, που βρισκόταν σε περιοχή τρεις ώρες μακριά από το δικό μας. Οι φόβοι του επαληθεύτηκαν μόλις άρχισε να σουρουπώνει. Ακούστηκαν βουητά και φασαρία από μακριά. Όλοι αναρωτιόμασταν για τους θορύβους και δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι τα λόγια του φίλου μας θα βγαίναν αληθινά. Μετά από λίγα λεπτά, οι βάνδαλοι εισέβαλαν στο σπίτι μας. Άρχισαν να σπάνε, να καίνε και να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Στο σπίτι μας έμειναν μόνοι οι τέσσερις τοίχοι. Κινδύνεψε, όμως, και η ίδιά μας η ζωή. Εμένα και τη μητέρα μου αποπειράθηκαν να μας βιάσουν. Μας κυνηγούσαν μέσα στο σπίτι και όταν μας έπιασαν άρχισαν να μας σκίζουν τα ρούχα. Φώναζα, «βοήθεια, μάς σκοτώνουν». Ευτυχώς, ένας γείτονας από το απέναντι σπίτι μάς έσωσε. Ο αδελφός μου, τρομοκρατημένος πήδηξε σε διπλανή οικοδομή από ύψος έξι μέτρων. Την επόμενη μέρα το βρήκαμε λιπόθυμο και τραυματισμένο σοβαρά στο κεφάλι. Ο μικρότερος αδελφός μου έπαθε ψυχολογικά προβλήματα και πέρασε μια δεκαετία για να συνέλθει…»(Δέσποινα Ισαακίδου).
…………
«Βρισκόμασταν μόνοι στο σπίτι μόλις άρχισαν τα φοβερά γεγονότα. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει, όταν ξαφνικά ακούσαμε ασυνήθιστο θόρυβο, ιδιαίτερα δυνατό. Φοβηθήκαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ο θόρυβος δυνάμωνε συνεχώς και ο φόβος μας γινόταν εντονότερος. Στην κεντρική είσοδο είχα βάλει μια μεγάλη μπάρα, ενώ είχαμε κλείσει τα παράθυρα. Στο διπλανό σπίτι είχαν ήδη αρχίσει τη λεηλασία. Ακούσαμε φωνές να ζητάνε βοήθεια. Τελικά, μπήκαν από την πόρτα του κήπου. Την είχαν σπάσει με κασμάδες. Μόλις με είδαν, ρώτησαν με δυνατή φωνή και απειλητικό ύφος: «Τούρκοι είσαστε εσείς;» Όλοι απαντήσαμε: «Είμαστε Ρωμιοί μέχρι τα κεραμίδια». Τον ένα όροφο του σπιτιού τον λεηλάτησαν. Δεν άφησαν τίποτε στο πέρασμά τους. Έσπειραν τον πανικό και την καταστροφή. Έφυγα με τη γυναίκα μου για να γλιτώσουμε. Είχε πάθει σοκ και έκλαιγε ασταμάτητα. Στο δρόμο επικρατούσε πανικός, οι εκκλησίες είχαν λεηλατηθεί, τα σπίτια και τα καταστήματα είχαν γίνει κάρβουνο…»(Σωτήρης Μισαηλίδης).
Βιάστηκαν χιλιάδες Ελληνίδες
Κατά τη διάρκεια των Σεπτεμβριανών, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, βιάστηκαν εκατοντάδες Ελληνίδες. Για ευνόητους λόγους αναφέρθηκαν 200 βιασμοί, αλλά από κύκλους της ελληνικής μειονότητας, υπολογίστηκαν σε δύο χιλιάδες οι Ελληνίδες – ηλικίας από έξι μέχρι 8ο χρονών -που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βαλουκλή για περίθαλψη. Μερικές από αυτές παραφρόνησαν.
Στο Γενί Σεχίρ, ένα κοριτσάκι εφτά χρονών, βρέθηκε στο διάβα του τουρκικού όχλου, οποίος το περικύκλωσε και το παρέδωσε σε ένα δύσμορφο και σωματώδη αχθοφόρο, με το παρατσούκλι «γορίλας». Το κτήνος αυτό βίασε την ανυπεράσπιστη μικρή Ελληνοπούλα μπροστάσε όλο τον όχλο – τέρας, που φώναζε ρυθμικά, με αρρωστημένη λύσσα «Αυτά παθαίνουν οι Γκιαούρηδες».
Σε μια άλλη περίπτωση, βιάστηκε από κανίβαλους Τούρκους έγκυος έξι μηνών, μπροστά στα μάτια, μάλιστα, του άντρα της.

 ***  Ξεκίνησε έρευνα για παιδεραστία
εναντίον του αρχιεπισκόπου Γιόζεφ Βελοσόφκσι

Βατικανό: 
Ανακάλεσε νούντσιο λόγω κατηγοριών για παιδεραστία
.
Τον αρχιεπίσκοπο Γιόζεφ Βελοσόφκσι, νούντσιο (πρέσβη) του Βατικανού στη Δομινικανή Δημοκρατία, ανακάλεσε η Αγία Έδρα μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που τον κατηγορούν για παιδεραστία.
Το βατικανό ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υψηλόβαθμου κληρικού, στον οποίο μπορεί να επιβληθούν -εάν διαπιστωθεί βάση στις κατηγορίες- ποινές από την Αγία Έδρα αλλά πιο δύσκολα στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς καλύπτεται από διπλωματική ασυλία.
Παράλληλα με την ανακοίνωση ανάκλησης του νούντσιου, ο οποίος «απαλλάχθηκε από όλα τα καθήκοντά του» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας, και η γενική εισαγγελία της Δομινικανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε έρευνα για τον Βελοσόφσκι.
Η εισαγγελία ανέφερε πως θα ληφθεί υπόψη το εθνικό και το διεθνές δίκαιο για την υπόθεση και πως θα επιδιωχθεί «να τιμωρηθεί εδώ, κι όχι στο βατικανό».
 
 
***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
 
*** Β. Γεωργόπουλος: Σε καλό δρόμο η Mαύρη Θύελλα, αλλά μην πανηγυρίζουμε και να βοηθήσουμε όλοι!         
     -ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ

 Το φιλικό στον Πύργο, που ήταν και το πιο δυνατό που έχει δώσει η Καλαμάτα έως τώρα έδωσε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Η ομάδα ήταν βελτιωμένη και απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει καλό πρέσινγκ, μαρκάροντας ψηλά, παίζοντας επιθετική άμυνα, ενώ είναι πολύ καλή στο επιθετικό κομμάτι, (όπου είχε πρόβλημα πέρυσι), με ποιοτικούς παίκτες.
Αυτό που βλέπω μου αρέσει, αλλά φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ η προσθήκη του Καλαντζή θα δώσει σημαντική ενίσχυση σε όλους του τομείς και όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Χρήστος έχει γεννηθεί στα σπλάχνα της Μαύρης Θύελλας, όπου αγωνιζόταν από 10 χρονών και ο ερχομός του θα δώσει άλλο πνεύμα στην ομάδα.
Δεν πρέπει όμως να λέμε μεγάλα λόγια και να πανηγυρίζουμε, αλλά χρειάζεται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να συνεχιστεί η δουλειά μέσα στο γήπεδο. Τα φιλικά είναι για να βγάλουν συμπεράσματα οι προπονητές και δεν πρέπει να μας ενθουσιάζουν τα καλά αποτελέσματα ή να μας απογοητεύουν τα άσχημα. Χρειάζεται να διατηρηθεί η ηρεμία, η διοίκηση να συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει όλος ο κόσμος. Η πόλη πρέπει να βοηθήσει τη Μαύρη Θύελλα και μια τέτοια σημαντική κίνηση ήταν η πρωτοβουλία του Δημάρχου να παραχωρήσει έκταση για γήπεδο (σ.σ. στην Αγία Τριάδα). Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κ. Νίκα γιατί από το 1971 που έπαιζα εγώ και με εξαίρεση την περίοδο του Σταύρου Παπαδόπουλου με τις ιδιωτικές εγκαταστάσεις η Μαύρη Θύελλα δεν είχε ποτέ ένα δικό της χώρο» καταλήγει ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ενώ ο ίδιος είχε ένα σχόλιο για τους τερματοφύλακες της ομάδας. «Πρέπει να εμπιστευτούν τον Κολοβούρη που είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και να δοθούν ευκαιρίες και στον Κωνσταντακόπουλο, ιδιαίτερα αφού αυτά τα παιδιά θα έχουν δίπλα τους έναν μεγάλο δάσκαλο και τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, τον Σωκράτη Κοψαχείλη, ο οποίος αποτελεί θησαυρό για την Καλαμάτα. Πρέπει κάποτε και τα ταλέντα να ξεκινήσουν στην Ελλάδα!».
  «Τράβηγμα» ο Οντβονγκ
Στο αγωνιστικό κομμάτι, χθες πραγματοποιήθηκε απογευματινή προπόνηση. Το φιλικό στον Πύργο στοίχισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στον Οντβονγκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε μετά το 65’ με «τράβηγμα» και προστέθηκε στον επίσης τραυματία συμπατριώτη του, Τσιρίλο.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στο Στάδιο, ενώ το Σαββατοκύριακο υπάρχουν στη Ζάκυνθο το δυνατό φιλικό με την μεγάλη ομάδα του νησιού που ανέβηκε στη Β’ Εθνική και με τον τοπικό Ζακυνθινό.
 
*** Αναλυτικά το Πρόγραμμα μεταδόσεων στο Ευρωμπάσκετ 2013 - Όλο το πρόγραμμα μεταδόσεων των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας -  :
 - 4 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Σουηδία στις 18.45 και Σερβία-Λιθουανία στις 22.00
- 5 Σεπτεμβρίου: Βοσνία-Σερβία στις 18.45 και Ελλάδα-Ρωσία στις 22.00
 - 7 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Τουρκία στις 22.00
- 8 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Ιταλία στις 18.45
 - 9 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Φινλανδία στις 15.30 και Τουρκία-Ρωσία στις 22.00 - 
 Αποτελέσματα  1ης  Αγωνιστικής ημέρας :
1ος  Όμιλος :
 Μ. Βρετανία - Ισραήλ 75-71 .-^ κ.α. 66-66 .-
Γερμανία - Γαλλία 78-74.-^
Βέλγιο - Ουκρανία 57-58 .-^
2ος  Όμιλος :
Σερβία -Λιθουανία 63-56.- ^
Σκόπια - Μαυροβούνιο 80-81 .- ^
Λετονία -Βοσνία 86-75 .-^
3ος  Όμιλος :
Σλοβενία -Τσεχία 62-60 .-^
Γεωργία - Πολωνία 84-67 .- ^
Ισπανία - Κροατία 68-40 .- ^
4ος  Όμιλος :
Ρωσία - Ιταλία 67-76.-^
Ελλάδα -Σουηδία 79-51.-^
Τουρκία -Φιλλανδία 55-61 .-^
Τα  αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής :
1ος  Όμιλος:
Βέλγιο - Γερμανία 77-73.-^ κ.α. 63-63.-
Ουκρανία - Ισραήλ 74-67.-^
Γαλλία - Μ. Βρετανία 88-68.-^
2ος Όμιλος :
Λετονία - Μαυροβούνιο 73-72.-^
Βοσνία - Σερβία 67-77.- ^
Λιθουανία - Σκόπια 75-67.-^
3ος Όμιλος :
Κροατία - Γεωργία 77-76 .- ^
Πολωνία -Τσεχία 68-69 .-^
 Σλοβενία -Ισπανία 78-69 .-
4ος Όμιλος :
Ελλάδα - Ρωσία    80-71 ,( 62-47) , 41-34, (16-21) .- ^
Ιταλία - Τουρκία  90-75 .- ^
Φιλλανδία - Σουηδία 81-62.-^
 
***  Την εθνική ομάδα  της Ελλάδας αποτελούν :
Προπονητής : ο Ιταλός Αντρέα Τρινκέρι .
Παίκτες του μπάσκετ  : Βασ. Σπανούλης , Γιάν. Μουρούσης , Παπανικολάου , Ζήσης , Περπέρογλου , Αντ. Φώτσης , Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου ,Σλούκας , Μάντζαρης , Κατσίβελης , Μπράμος , Βασ. Καββαδάς .-

 
***  ΑΠΌ ΤΙΣ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΕΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013  
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/21-2013.  html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  21  Αυγούστου  2013 .-                                     
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.-
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~ ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ  
Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα ,
Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 :
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , ΣΟΦΙΑ -ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~

*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .-

 

 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.b*logspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: