ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Άρωμα ενημέρωσης Σαββατοκύριακου 13 και 14 Απριλίου 2013

Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 :
Στο  Ναυτικό Όμιλο  στην παραλία Καλαμάτας 13-04-2013
Παραλία  Καλαμάτας  13  Απριλίου  2013
*** Μεσσηνιακά  καί  Άλλα  αυτό το Σαββατοκύριακο :
~* Βίντεο  από  Λιμάνι  - Παραλία  Καλαμάτας (από Πανελλήνιο 13/04/2013 )  :
·         ~* Παραλία  λιμάνι  Καλαμάτας 2013 : http://youtu.be/jo1sGtsNxQY ,

·         ~* Kalamαta  Πανελλήνιο 2013 : http://youtu.be/76zrKIBBzDc

***  Μακεδονίας και Θεμιστοκλέους, ή αλλιώς η διασταύρωση των τροχαίων :
  
 
   Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον για τους κατοίκους της περιοχής η σύγκρουση οχημάτων στην διασταύρωση των οδών Μακεδονίας με την Θεμιστοκλέους.
Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν 3 (!!!) συγκρούσεις με υλικές ευτυχώς μόνο ζημίες.
Το "Θ" βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με περίοικους για αυτό το αρνητικό ρεκόρ που έχει κερδίσει με διαφορά η γειτονία τους.
  Σταύρος
Τα ποσοστά των τροχαίων που υπάρχουν εδώ είναι πολύ μεγάλα, μέσα στο καλοκαίρι ας πούμε θα δούμε 20 τρακαρίσματα, συνήθως ώρες αιχμής αλλά και μετά τις 12 το βράδυ. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η νησίδα και έχει Stop, όταν έρχεται ο Αθηναίος στη νησίδα δεν σταματά και γίνεται το τρακάρισμα.
Η λύση είναι τα φανάρια, τουλάχιστον παλλόμενα, το έχουμε πολύ καιρό αυτό αλλά δεν δικαιολογούν κονδύλια.  Είναι έξοδος η Μακεδονίας, οπότε να αλλάξει η σήμανση δε γίνεται.
  Θεόφιλος
Έχουμε πρόβλημα, συνεχώς γίνονται τρακαρίσματα, αυτοκίνητα, μηχανάκια μέχρι και ασθενοφόρα, στο μαγαζί (Flamingo) οι πελάτες φοβούνται να καθίσουν και ο Δήμος δεν κάνει τίποτα.
Τo Stop από χθες (προχθές) έχει πέσει, το είπαμε στον Αστυνόμο την ώρα του συμβάντος, και εκείνος έδειξε διάθεση να το φτιάξει αμέσως, αλλά τελικά τους απάντησε ότι θα το έφτιαχνε την επόμενη μέρα ο Δήμος και τελικά αν και η ώρα είναι 2 παρά το μεσημέρι ακόμα το Stop είναι κάτω.
Υπάρχει ένα ακόμα Stop ακόμα στο δέντρο που έχουν τοποθετήσει κάτοικοι της γειτονιάς, πριν 3 χρόνια είχαμε αγοράσει  με τον πατέρα μου ένα Stop και το είχαμε βάλει όπως είναι τώρα και τότε κάποιοι είχαν γράψει και οικολόγοι μαζί είχαν πει ότι τραυματίζεται το δέντρο και μας είχαν κατηγορήσει μάλιστα, την ίδια μέρα που το σήμα βγήκε έγινε τροχαίο.
Τουλάχιστον 5 φορές μέχρι σήμερα αυτοκίνητα έχουν κάτσει μέχρι την βιτρίνα του μαγαζιού μου, τα δύο παρτέρια απέξω τα έχουν σπάσει.
Πιστεύω ότι λύση δεν υπάρχει, το ιδανικό θα ήταν τα σαμαράκια, αλλά αυτά έχουν απαγορευθεί, το μάτι της γάτας είναι μια καλή λύση και μπορεί να κάνει κάτι.
Τα φανάρια δεν αποτελούν λύση, ούτε ένα που θα αναβοσβήνει αφού μετά από ένα σημείο το μάτι του οδηγού συνηθίζει και μετά δεν θα δίνει καν σημασία.
Τα φανάρια δεν τα θεωρώ σωστή λύση αφού δεν θα ρυθμιστούν σωστά και θα σχηματίζονται τεράστιες ουρές στην Μακεδονίας, αν ήταν "Έξυπνα" φανάρια όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και ρυθμίζονται μόνα τους με βάση την κίνηση τότε να πούμε ναι.
  Γιάννης
Είμαι στη γειτονία 4 χρόνια, κάθε μήνα έχουμε δύο με τρία τροχαία και συμβαίνουν όλες τις ώρες, όλο αυτό οφείλεται στον κόσμο που δεν προσέχει.
Ένα πράγμα που μπορεί να γίνει αλλά δεν αποτελεί και την λύση, αλλά σίγουρα από αυτό που υπάρχει τώρα  είναι να μπει ένα πορτοκαλί φανάρι που να αναβοσβήνει.
Το βράδυ τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα αφού το σημείο είναι σκοτεινό και δεν είναι αντιληπτή η διασταύρωση.
  Από το φαρμακείο Δημητρόπουλος
Κάντε κάτι γρήγορα γιατί εδώ κινδυνεύουν και πεζοί, καθημερινά περνά πολύς κόσμος από εδώ και τα αυτοκίνητα πάνε άκοπα.
Χθες το μεσημέρι αν δεν υπήρχε παράβαση και δεν είχε παρκάρει πάνω στη γωνία παράνομα κάποιος  το αμάξι που τράκαρε θα είχε μπει μέσα στο flamingo. Το τροχαίο που έγινε το μεσημέρι ήταν τόσο δυνατό που πιστέψαμε ότι ο άνθρωπος σκοτώθηκε, πρέπει να μπουν φανάρια, εδώ κινδυνεύεις και πεζός αν περνάς.
Όλο το λάθος ξεκινά από την σήμανση του δρόμου, δεν γίνεται σε όλης τις διασταυρώσεις η Θεμιστοκλέους να έχεις προτεραιότητα και ξαφνικά να υπάρχει Stop, έτσι κάποιος που δεν είναι από εδώ και περνά 5 διασταυρώσεις με προτεραιότητα, δεν μπορεί στην 6η να καταλάβει ότι υπάρχει Stop και αν τύχει να μην περνά αμάξι στην Μακεδονίας τότε νομίζει ότι έχει προτεραιότητα και περνά άκοπα.
Η λύση είναι να μπει φανάρι ή το πιο εύκολο που  χρησιμοποιούν στην Ευρώπη είναι τα μάτια γάτας, και αφού ο οδηγός θα νοιώθει δονήσεις αναγκαστικά θα καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει.
Το φανάρι δεν μπορεί να μπει με την λογική ότι δεν είναι όλες τις ώρες ίδια κατάσταση, δηλαδή θα μποτιλιάρει ο δρόμος αφού στο φανάρι στο τέρμα της Μακεδονίας υπάρχει Stop πριν το φανάρι.
  Μαρία
Έγιναν και την Τετάρτη τα συνηθισμένα τρακαρίσματα, για εμάς εδώ δυστυχώς έχουν γίνει συνήθεια, όταν μάλιστα γυρνώ στο μαγαζί μου λένε " πάλι τράκαραν όταν έλειπες".
Στο παρά τρίχα έχουν φθάσει για να μπουν ολόκληρα αυτοκίνητα μέσα στο μαγαζί, αν δείτε την γωνία του μαγαζιού, όπως και απέναντι, είναι γεμάτα σημάδια από αυτοκίνητα που έχουν πέσει πάνω.
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές μέχρι σήμερα, αν και είναι θέμα τύχης, για παράδειγμα  η γυναίκα του Φαρμακοποιού πριν μερικά δευτερόλεπτα είχε μπει μέσα στο φαρμακείο και γλίτωσε.
Κατάστημα Αγγελάκος
Έχουμε συχνά ατυχήματα εδώ, την Τετάρτη είχαμε τρία, το πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί που ανεβοκατεβαίνουν την Θεμιστοκλέους δεν βλέπον το Stop, ενώ όποιος κινείται στην Μακεδονίας ξέρει ότι έχει προτεραιότητα και κινείται ήσυχος.
Το τι μπορεί να γίνει είναι ένα μεγάλο θέμα και πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει, ίσως λύση είναι το φανάρι, αλλά δε νομίζουμε ότι θα έβαζαν φανάρι εδώ.
Πάντως το πρόβλημα για εμάς είναι αλλού, ας πάνε πρώτα να βάλουν σαμαρακια μπροστά στα σχολεία που περνάνε μαλλιά κουβάρια,  αφήνουν γονείς τα παιδία τους και φεύγουνε με 100 χιλιόμετρα. Ας φτιάξουν λοιπόν πρώτα τα σχολεία και φτιάχνουν μετά την Μακεδονίας, Όπου και να πάτε στον κόσμο υπάρχουν σαμαράκια, έτσι θα αναγκαστεί ο άλλος να κόψει ταχύτητα και τελειώνει η ιστορία. το σαμαράκι δεν σκοτώνει.
Είναι αδιανόητο να πηγαίνεις με 80 χλμ μέσα στην πόλη, αν πας με όσα λέει ο κώδικας δεν σκοτώνεται κανείς. Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

*** «Ξάφρισαν» κοσμήματα και χρυσαφικά από σπίτι :
  Κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας «ξάφρισαν» προχθές, πρωινές ώρες, από σπίτι στην περιοχή του Γυμνασίου - Λυκείου Γαργαλιάνων. Ο δράστης ή οι δράστες με απίστευτη θρασύτητα παραβίασαν το σπίτι και έψαξαν τους χώρους του, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τa 10.000 ευρώ. Για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Γαργαλιάνων που ερευνά την υπόθεση, ενώ για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία ερεύνησε τους χώρους του σπιτιού η Σήμανση. Αυτή είναι η τρίτη, κατά σειρά, παραβίαση στην πόλη των Γαργαλιάνων, καθώς είχαν προηγηθεί η παραβίαση του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία, από τον οποίο αφαίρεσαν τάματα και τιμαλφή αξίας χιλιάδων ευρώ, και μιας ακόμη οικίας.
Προανάκριση διεξάγει το Α.Τ. Γαργαλιάνων, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι Αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει και σε σύλληψη ατόμου, για το οποίο εξετάζεται, μάλιστα, η σύνδεση και συμμετοχή στις τρεις τελευταίες παραβιάσεις.

***  Η ντροπή του μέλλοντός μας :
"Το παιδί  το καλό και το κακό το μαθαίνει  απ΄ το γονιό  "
  Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας κάθεται ανήμπορος στο γραφείο του και δέχεται τις προσβολές των σπουδαστών του. Υφίσταται χυδαία μεταχείριση από παιδιά που θα μπορούσαν να είναι και εγγόνια του. Μην το πείτε, το έχω έτοιμο εγώ: «οι συμπεριφορές αυτές είναι, βέβαια, καταδικαστέες, αλλά αποδίδουν και την κατάσταση της έντασης στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια παιδεία, αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου.»
Και έτσι, το παραμύθι παίρνει χαρούμενο τέλος. Αν δεν φταίει η πολιτική ηγεσία της χώρας, τα δεινά αποδίδονται στο μνημόνιο. Προσωποποιούνται στη Μέρκελ. Και αναλύονται δια της συστημικής παθογένειας του καπιταλισμού. Τα παιδιά, άλλωστε, πρέπει να είναι πάντα θυμωμένα, να αμφισβητούν και να ανατρέπουν. «Και οι φοιτητές του Μάη του '68 ενόχληση προκαλούσαν και σοκ.»
Πάντα υπάρχει κάτι που δικαιολογεί τη διαστρέβλωση του προφανούς. Όμως, τις περισσότερες φορές, η αλήθεια είναι πιο απλή από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Τι βλέπουμε στο βίντεο; Κακομαθημένα που εξέθρεψαν οι κομματικοί σωλήνες. Aν όχι τα ίδια, τουλάχιστον τη νοοτροπία τους. Αγενή, με σαφές έλλειμμα αγωγής από την οικογένειά τους. Αμόρφωτα. Κομμάτια κιμά από μία μηχανή που παίρνει παιδιά και φτιάχνει προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Copy paste. Όπως αντιγράφουν και στις εξετάσεις. Το μέλλον του τόπου.  πηγή: www.protagon.gr .-
  Βίντεο: ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!!!! Σ΄αυτά  τα παιδιά !!!
* http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jRPaZpWIOHk  .-

* http://www.youtube.com/watch?v=qo9kaW_ObOQ&feature=player_embedded .-

* http://www.youtube.com/watch?v=ChbyeuINcOE&feature=player_embedded ,.-
 

*** Πρόταση για τα ελαστικά που χρειάζεται η Πυροσβεστική  :
  Θα χαρακτήριζα τουλάχιστον τραγικό να ομολογεί ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, Κυρ. Κυριακουλέας, την έλλειψη ελαστικών για τα οχήματα της υπηρεσίας και, μάλιστα, μια ανάσα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Όπως εξήγησε, διαγωνισμοί έχουν γίνει, αλλά μπλόκαραν λόγω ενστάσεων από τους υποψηφίους. Και μπορεί η κρίση να έχει παίξει κι εδώ το ρόλο της, αλλά συνεχίζει να ισχύει «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζω, αλλά αν καθυστερεί ο εξοπλισμός των οχημάτων για οικονομικά συμφέροντα, τότε, εφόσον δεν μπορούν να κινηθούν τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής, θα πρότεινα να καταλογιστούν οι όποιες δαπάνες πυρόσβεσης στους προμηθευτές που φρενάρουν την όλη διαδικασία…   Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν  Χ.Χ. 
 
*** Συνεχίζονται οι αγορεύσεις δικηγορών στη μεγάλη δική :
  Με την ανάλυση των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προκειμένου να αντικρουστεί η πρόταση της εισαγγελέως, συνεχίσθηκε χθες, για μια ακόμη ημέρα, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι τις 9.00 το βράδυ, σε μια εξαντλητική διαδικασία. Περίπου τότε διεκόπη, για να συνεχισθεί τη Δευτέρα.
  Αρνείται ηθική αυτουργία
Η πρώτη συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης και της συντρόφου του, Σταυρούλα Γιαννοπούλου, ξεκίνησε την αγόρευσή της, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια των κατηγορουμένων στην οικογένεια των θυμάτων και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κλητήριο θέσπισμα και τη διαδικασία.
Όπως είπε, το κλητήριο θέσπισμα έχει διογκωμένες κατηγορίες και η διαδικασία πάσχει από ακυρότητα, αφού από την Αστυνομία απαγορεύτηκε η δημοσιότητα, καθώς δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στην αίθουσα σε όποιον ήθελε. Επίσης, είπε ότι η παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών μέσα στην αίθουσα μόνο Δικαιοσύνη δε θυμίζει, ενώ κατήγγειλε πως δύο κατηγορούμενοι χτυπήθηκαν άσχημα στην Αστυνομία κατά τη σύλληψή τους, σε σημείο να «ουρούν αίμα».
Αναλύοντας τις κατηγορίες, για το αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση είπε πως δεν προκύπτει καμία συλλογική θέληση. Δεν αποδείχθηκε, κατά την κα Γιαννοπούλου, η κοινή ένωση και, κατά συνέπεια, δεν πληρούνται οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την κατηγορία αυτή. Για τις ανθρωποκτονίες και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, ανέφερε ότι το Δικαστήριο πρέπει να δικαιολογήσει ότι υποκινητής των δραστών ήταν ο 50χρονος. Πρόσθεσε πως, αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι, είχε πολλές ευκαιρίες να το κάνει ο ίδιος, αφού εργάζονταν πολλές ώρες μαζί και το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει αν, τελικά, θεωρεί ότι ο 50χρονος είναι έμπειρος και σκληρός κακοποιός ή ατζαμής και βλάκας. Χαρακτήρισε, λοιπόν, ανυπόστατη την κατηγορία για ηθική αυτουργία, ενώ για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, είπε ότι απομαγνητοφωνήθηκαν αποσπάσματα και έγινε ανεπίτρεπτη αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού.
Για την επίσης κατηγορούμενη σύντροφό του, η κα Γιαννοπούλου είπε ότι κατέστρεψε τη ζωή της από τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχει καμία σχέση με διακίνηση τέτοιων ουσιών.
  Ποινικός μύθος
Για τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη ξεκίνησε την αγόρευσή του και ο έτερος συνήγορό τους, κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος της στην υπόθεση είναι το ερωτικό πάθος για τον 50χρονο κατηγορούμενο και το κοινό τους πάθος για τα ναρκωτικά, τα οποία κατείχαν για προσωπική χρήση. Πρόσθεσε δε, ότι από πουθενά δεν αποδείχτηκαν ποσότητες ναρκωτικών και, κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα για προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ.
Για τον 50χρονο κατηγορούμενο, είπε ότι είναι πολυτοξικομανής εδώ και 20 χρόνια, ενώ έχει 12 ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες και 6 δικαστικές αποφάσεις ως τοξικομανής. Θεωρείται, όπως είπε, ποινικός μύθος στις φυλακές, ενώ η κοινή γνώμη και τα δικαστήρια τον αντιμετωπίζουν πάντα με προκατάληψη.
Ο κ. Κανελλόπουλος συνέχισε ότι από το 1998 έως σήμερα έχει αποδεχτεί όλες τις πράξεις που έχει κάνει, αλλά γίνεται παράφρων όταν του καταλογίζουν πράξεις που δεν έχει κάνει. Γι’ αυτό, όπως είπε, «αντρίκεια» παραδέχθηκε ότι έπαιρνε κάποια χρήματα από καταστήματα, αλλά δεν πήγε σε κανέναν να «βάλει το πιστόλι στο κρόταφο». Αρνείται δε την όποια σχέση με τις δολοφονίες.
Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στις εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας: «Στην Ελλάδα έχουμε τόσες, όσες δεν υπάρχουν στον κόσμο όλο». Όπως εξήγησε, είναι η μοναδική κατηγορία που επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.
  Αρνείται ηθική αυτουργία
Τη σκυτάλη των αγορεύσεων πήρε στη συνέχεια ο άλλος συνήγορος του κατηγορούμενου ζευγαριού, Γιώργος Ράλλης, τονίζοντας ότι η τοξικομανία είναι δεύτερη φύση του 50χρονου και δεν έχει καμία σχέση με τις δολοφονίες. «Υπήρξε υπερβολή», είπε, «στην αγόρευση της εισαγγελέως, εξαιτίας του χαμού με αυτό τον τρόπο ενός παιδιού. Και δεν τολμώ ούτε συγγνώμη να πω σε μια μάνα που έσφαξαν το παιδί της». Ακολούθως, παρατήρησε ότι ο 50χρονος με «λεβεντιά» παραδέχθηκε τις συναλλαγές με τα καταστήματα και προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτά μπορεί να ξενίζουν την κοινή γνώμη, αλλά συμβαίνουν, επισημαίνοντας πως ένας άνθρωπος σαν τον 50χρονο που βγαίνει από τη φυλακή, το βλέπει, δυστυχώς, ως το μόνη τρόπο για να βγάλει μεροκάματο. Ζήτησε, δε, από τους δικαστές να δουν το συγκεκριμένο θέμα με κοινωνική προσέγγιση.
Για την εγκληματική οργάνωση, είπε πως ό,τι έκαναν ήταν άθλια ερασιτεχνικό και δεν είχαν καμία δομή, ενώ για τα ναρκωτικά σημείωσε ότι είναι δεδομένη η τοξικομανία του και δε βρέθηκαν ποσότητες που να αναφέρονται στις κατηγορίες.
Έκλεισε την αγόρευσή του με το θέμα των ανθρωποκτονιών, τονίζοντας ότι δε δέχεται με τίποτα την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Ιδιαίτερα για το παιδί, σημείωσε ότι δεν είχε κανένα προηγούμενο μαζί του, ακόμα και αν το δικαστήριο δεχθεί ότι είχε προηγούμενα με τον πατέρα του μικρού. Μάλιστα, επισήμανε ότι το παιδί ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα του και για το δολοφόνο ήταν μονόδρομος η τύχη του.
  Εκβιάσεις
Για το δίδυμο αδελφό του 50χρονου που καταζητείται, η συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώτα Παντελεάκη, άρχισε λέγοντας ότι μόνο το 2011 παρακολουθήθηκαν στην Ελλάδα 1,5 εκατ. τηλέφωνα και πως η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν παρακολουθήσεις. Επίσης, πως ο κατηγορούμενος είναι τοξικομανής και δεν αποδείχθηκε τίποτα για μεγάλες ποσότητες. Χαρακτήρισε δε επικίνδυνο να γίνεται λόγος για άγνωστες ποσότητες. Για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, σημείωσε ότι δεν αποδείχτηκε τίποτα που να τη στοιχειοθετεί. Για την κατηγορία των εκβιασμών, τόνισε ότι κανείς δεν κατέθεσε ότι τον ενόχλησε ο κατηγορούμενος για χρήματα.
Η ίδια συνήγορος για τη σύντροφο του καταζητούμενου που κάθεται στο εδώλιο είπε ότι για να σταθεί η κατηγορία ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, πρέπει να αποδειχτεί ότι με τη θέλησή της εντάχθηκε. Επίσης, σημείωσε ότι είναι χρόνια τοξικομανής και δεν προκύπτει από πουθενά η διακίνηση ποσοτήτων. Στο ίδιο πνεύμα, συμπλήρωσε για το δεύτερο αυτό ζευγάρι και ο έτερος συνήγορος Γ. Ράλλης.
Για τον υπάλληλο δημόσιου οργανισμού, η δικηγόρος του Γιώτα Πολυμενέα είπε ότι δεν εκβίασε κανέναν και δε συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση. Πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες δεν υπάρχει κανένα στοιχείο βίας και απειλής, καθώς, όπως υποστήριξε, η βία πρέπει να είναι άμεση και όχι μέσω τηλεφώνου. Για την υπόθαλψη εγκληματία, σημείωσε ότι δεν αποδείχθηκε ότι παρέλαβε την καραμπίνα του φόνου, ούτε πως γνώριζε ότι ζήτησε από το φίλο του δημόσιο υπάλληλο να μεταφέρει στην Αθήνα έναν δολοφόνο.
Ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, τόνισε ότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν μόνο για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη της Μεσσηνίας, χαρακτηρίζοντας λάθος το κλητήριο θέσπισμα. Επιβεβαιώθηκε, όπως είπε, ότι συνεργαζόταν με νυχτερινά καταστήματα για να βγάζει μεροκάματο, ενώ από πουθενά δεν αποδείχτηκε ότι υπάρχει εκβιασμός.
Για την κατηγορία ότι πήρε την καραμπίνα του φόνου και την εξαφάνισε, ο κ. Μπαλακτάρης τόνισε πως ούτε από συνομιλία ούτε από άλλο στοιχείο αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και πως χωρίς αυτή την κατηγορία, ο πελάτης του δεν μπορεί να κατηγορηθεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, τόνισε πως ο κατηγορούμενος δε γνώριζε ποιον θα ζητήσει από το φίλο του να μεταφέρει στην Αθήνα και η αίσθησή του ήταν πως θα μεταφέρει την κόρη του 50χρονου κατηγορούμενου.
  «Δεν είναι επαγγελματίας δολοφόνος»
Ο δικηγόρος Χρήστος Κουτσουρούπας, υπερασπιζόμενος τον Αλβανό που χρησιμοποιούσε το όνομα «Νίκο», τόνισε ότι δε στοιχειοθετείται από πουθενά η συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για επαγγελματία δολοφόνο, καθώς δεν έχει καταδικαστεί για άλλες δολοφονίες, ενώ το συγκεκριμένο συμβάν, όπως υποστήριξε, δεν ήταν ούτε προσχεδιασμένο, ούτε οργανωμένο. «Δεν είναι ο ψυχρός εκτελεστής», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ένας επαγγελματίας δε ρίχνει 3 βολές στο θύμα του από τόσο κοντινή απόσταση, ενώ όλα έγιναν όταν ο Φελίμ Μεσάι επιχείρησε να πιάσει όπλο. Τότε πυροβόλησε ο «Νίκο» και, όπως είπε ο δικηγόρος του, το έκανε για να αποτρέψει κίνδυνο για τη ζωή του. Επίσης, σημείωσε ότι τη στιγμή εκείνη ήταν μειωμένου καταλογισμού, καθώς είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.
Η έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου, Σοφία Εξουσίδου, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, σημείωσε ότι δεν έχουν προκύψει συνεχείς συνομιλίες με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ούτε βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του.
Η δουλειά η δική του, όπως είπε, ήταν η μεταφορά ναρκωτικών και έτσι είχε γνωριστεί με το Μεσάι. Ανέλυσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου, πως ο Μεσάι τον εκβίαζε με τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, την οποία είχε διαπράξει ο Μεσάι, επισημαίνοντας πως συνηθίζεται στον υπόκοσμο να εμπλέκεις κάποιον σε κάτι, για να το έχεις του «χεριού σου».
Υπογράμμισε ότι ο «Νίκο» δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μεσάι και πως αν ήθελε κάτι τέτοιο θα το είχε κάνει και δεν τον έβρισκαν. Μάλιστα, είπε ότι γνώριζε από τακτικές, καθώς είναι γιος αστυνομικού, ο οποίος στην Αλβανία κατέχει υψηλό αξίωμα.
Συμπλήρωσε πως δεν ήρθε από την Αθήνα με όπλο και η καραμπίνα ανήκε στον ίδιο το Φελίμ Μεσάι, ενώ τη στιγμή που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο την κρατούσε ο κατηγορούμενος.
Κλείνοντας την αγόρευσή της καθ’ υπόδειξη του κατηγορουμένου, είπε ότι τη στιγμή εκείνη, από τη χρήση κοκαΐνης και τον καυγά που είχε με το θύμα, ήταν τόσο «δοσμένος» που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Θυμάται, όμως, μόνο μέχρι τη στιγμή που πυροβόλησε τον Φελίμ Μεσάι.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου που η εισαγγελέας υπέδειξε ότι κρατούσε το μαχαίρι που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού, Φώτης Λαπιώτης, τόνισε πως δεν προέκυψε ούτε ένα στοιχείο για συμμετοχή του στις ανθρωποκτονίες. Προέκυψε, όπως είπε, ότι ο Αλβανός «Νίκο» είχε στη μέση του ένα μαχαίρι, κάτι που επιβεβαιώνει και ο επίσης κατηγορούμενος ξάδελφος του 24χρονου. Και με την καραμπίνα, όπως είπε και με το μαχαίρι, απείλησε τους δύο νεαρούς για να τον φυγαδεύσουν από τον τόπο του εγκλήματος.
Επανέλαβε, όπως και ο 24χρονος στην απολογία του, πως όταν άκουσε μέσα στο αυτοκίνητο τους πυροβολισμούς, σοκαρίσθηκε τόσο που πήδηξε έξω. Πρόσθεσε ακόμη πως από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έδωσε στον 24χρονο το μαχαίρι, ενώ έθιξε και την αξιοπιστία του μάρτυρα που βρήκε τα δύο πτώματα στο αρδευτικό κανάλι. Καταλήγοντας είπε ότι ο 24χρονος βρέθηκε τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο και πως δεν προκύπτουν γι’ αυτόν ούτε αποχρώσες ενδείξεις.
Η έτερος συνήγορος του 24χρονου, Μαρίνα Λαθούρη, αναφέρθηκε επίσης στην αξιοπιστία του μάρτυρα και υπογράμμισε ότι το παιδί ήταν μάρτυρας του φόνου του πατέρα του και ο Αλβανός «Νίκο» είχε κίνητρο.
  Κατηγορούμενος αστυνομικός
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην αστυνομικού, Διονύσης Αλευράς, ξεκίνησε την αγόρευσή του παρουσιάζοντας φανταστική συνομιλία του με έναν πελάτη που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη για ναρκωτικά και σε αυτή υπάρχει οικειότητα.
«Ταυτίζομαι συνομιλώντας μαζί του και συγχρωτίζομαι. Αυτό σημαίνει ότι έχω κάνει αδίκημα; Μια τέτοια συνομιλία έχει κρατήσει έναν αστυνομικό που έχει πάρει εύφημους μνείες από το Νοέμβριο στη φυλακή», τόνισε ο κ. Αλευράς. Εξήγησε ότι κατά την απαγγελία των δύο κατηγοριών εις βάρος του (ως μέλος της οργάνωσης και ως πληροφοριοδότης) υπήρξε διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την πρώτη φορά αποφάσισε υπέρ του και τη δεύτερη την προφυλάκισή του. Είπε ότι οι κατηγορίες δεν αντέχουν στην κοινή λογική και ότι ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να αφομοιώσει τα όριά του, αλλά ηθικά και κοινωνικά και όχι νομικά. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη διάφανη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδρομή και του ιδίου και της οικογένειάς του, ενώ επισήμανε πως η παροχή πληροφοριών πρέπει να προσδιορισθεί από το Δικαστήριο, ποιες είναι αυτές που βοήθησαν τη δράση της οργάνωσης και όχι να είναι αόριστες. Μάλιστα, είπε πως αν ο κατηγορούμενος ήταν πληροφοριοδότης της, τότε δε θα είχαν συλληφθεί.
Ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου, Ευτύχης Αλιγιζάκης, είπε πως, αν αναπόδεικτα, ισχυρισθεί κάποιος ότι πράγματι μετά τη συνομιλία του με τον καταζητούμενο 50χρονο πήγε και πήρε όπλο από το σπίτι της συντρόφου του, δεν πρόκειται για παροχή πληροφοριών στην οργάνωση. Παράλληλα, είπε ότι κανείς συνάδελφός του, που αυθορμήτως κατέθεσαν, δεν άφησε να εννοηθεί, όχι ότι κάτι έκανε, αλλά και ότι είχε ποτέ ακουσθεί κάτι μεμπτό για τον κατηγορούμενο.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Επί ποδός αύριο δεκάδες εθελοντές και φορείς για τον καθαρισμό της Πόλης :
  Πολύβουο μελίσσι θα θυμίζει αύριο η Καλαμάτα, καθώς δεκάδες φορείς και εθελοντικές οργανώσεις θα συμμετέχουν σε περισσότερες από 40 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας «Let’s do it», της οποίας βασικός σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα  οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας, αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.
Όπως επισημάνθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Αθαν. Βασιλόπουλο, ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οι χώροι που, μεταξύ άλλων, θα καθαριστούν είναι το πάρκο του ΟΣΕ, τα Ανατολικό και Δυτικό Κέντρα, το λιμάνι, η παραλία της Καλαμάτας και το πάρκο του Νέδοντα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου, ενώ ο διευθυντής Καθαριότητας, Ι. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο βόρειο τμήμα της πλατείας.
Ο διευθυντής των γεωτεχνικών υπηρεσιών, Ι. Λιοντήρης,  σημείωσε πως το μήνυμα δεν είναι η τεράστια συμμετοχή, αλλά ότι μια φορά το χρόνο οι «χαζοί» θα μαζεύουν τα απορρίμματα των «έξυπνων», λέγοντας πως θα πρέπει να «περάσει» η αρχή «Δεν απορρίπτω, δεν έχω απορρίμματα».
  Ενδεικτικές δράσεις 
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη, μίλησε για τον καθαρισμό της πλατείας Μαυρομιχάλη, το μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Άντζελα Σκλήκα για την καθαριότητα σε Στάδιο και Κολυμβητήριο, ο Χρ. Παπανέστορας από το Καρδαμύλη Diving Center για τον υποβρύχιο καθαρισμό του λιμανιού της Καλαμάτας, η πρόεδρος της Αρτεμισίας Γεωργία Βασιλάκη για τον καθαρισμό της περιοχής με σημείο εκκίνησης στις 9.00 το πρωί από τη Θεοτόκο, το μέλος της καρναβαλικής επιτροπής Χαρ. Βγενής για τη συνδρομή της επιτροπής στην προσπάθεια καθαρισμού του λιμανιού, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Καλαμάτας Δημ. Αθανασούλιας για τον καθαρισμό του χώρου παραπέντε στο Καλάθι και του χώρου προσγείωσης στην παραλία, δίπλα από το «Φιλοξένια», ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας Γερ. Κουνάδης για τον καθαρισμό του χώρου κοντά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Κορδία, ο προπονητής του Αιόλου Γ. Τσακάκος για τον καθαρισμό του χώρου του προλιμένα, στο Πανελλήνιο, και η πρόεδρος του Αγίου Φλώρου, Αναστασία Μπελογιάννη, για τον καθαρισμό των πηγών του Αγίου Φλώρου.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου .
 
*** Συνελήφθη 38χρονος που έκλεβε Ιατρεία και γραφεία στην Καλαμάτα :
  Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών και απόπειρας κλοπής σε ιατρείο και γραφεία στη Μεσσηνία
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου, για κλοπή και ναρκωτικά
 Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε ιατρείο και γραφεία στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ένας 38χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 38χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Καλαμάτα Μεσσηνίας:
 Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο και αφαίρεσε χρήματα.
Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
Την 12-4-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ιατρείο και αφαίρεσε αντικείμενα.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκε, στην κατοχή του 38χρονου και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
  Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

***  Πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο για 2o Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  :
  Το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο και για μία εβδομάδα.
Το όραμα του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί στην κοινωνία, υλοποιείται με πολύ επιτυχημένο τρόπο, διότι το εκκλησιαστήριο στην Αρχαία Μεσσήνη για μία εβδομάδα θα πλημμυρίσει από παιδιά.
Μαθητές – ηθοποιοί παίζουν αρχαίο δράμα και μυούν τα παιδιά – θεατές (και όχι μόνο) στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
Ιδιαίτερα στη φετινή πρεμιέρα θα παραστεί και θα κηρύξει την έναρξη του φετινού φεστιβάλ η βυζαντινολόγος ιστορικός και πρύτανης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
Το απόγευμα στις 6.00 θα δοθεί στο αίθριο του Δημαρχείου η ομιλία της με θέμα «Αρχαία Ελλάδα και σύγχρονη κρίση».
Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πολλά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι θα το παρακολουθήσουν περίπου 5.000 μαθητές.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που έχουν αγκαλιάσει με τόση αγάπη το νέο αυτό θεσμό και «σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε τη χαρά να βλέπουμε στην εικαστική έκθεση στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης τα πολύ ωραία έργα που δημιούργησαν».
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~** Απαίτηση νίκης κόντρα στη Μαγούλα :
 ΕΔΕΙΞΑΝ 11ΑΔΑ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μπορεί το βαθμολογικό κίνητρο να μην υπάρχει για την ομάδα της Καλαμάτας, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερο για τον αυριανό αντίπαλό της, Αστέρα Μαγούλας, ωστόσο το βάρος της φανέλας, η μεγάλη ιστορία και ο εξίσου μεγάλος κόσμος που υπάρχει από πίσω της την υποχρεώνουν να διεκδικήσει και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Το στοιχείο αυτό ανέφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στους ποδοσφαιριστές οι Νίκος Κακαλέτρης και Τάκης Σακελλαρόπουλος, απαιτώντας ουσιαστικά την κατάκτηση του τριπόντου, το οποίο αγνοεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η Καλαμάτα. Ο απογοητευμένος φίλαθλος κόσμος περιμένει από τους παίκτες και την αγαπημένη του ομάδα να κάνουν το καθήκον τους, αποζημιώνοντάς τους για τη σταθερά έντονη στήριξη απέναντί τους από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, υπερκαλύπτοντας την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου. Άλλωστε, τα παραπάνω (ιστορία, κόσμος, φανέλα, αλλά και προσωπικός εγωισμός) είναι στοιχεία ικανά να δώσουν την επιθυμητή ώθηση.
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, το τεχνικό τιμ έδειξε χθες, μέσα από την προπόνηση που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο, να καταλήγει στους… «εκλεκτούς». Το πλάνο το οποίο θ’ ακολουθήσουν ξεκινά από την αμυντική τετράδα, τους Ψυχογιόπουλο, Καντούτση, Τσόπελα και Τριανταφυλλάκη και συνεχίζεται με καθαρό αμυντικό χαφ τον Τσιμικλή, μπροστά του σε διπλό ρόλο (ανασταλτικό και δημιουργικό) οι Ρήγας, Ηλιόπουλος, και στα άκρα Πούτσι με τον Γεωργιόπουλο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Βασίλιεφ, περιμένοντας βοήθειες τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με πρωινή προπόνηση στο Στάδιο και κατόπιν θ’ ανακοινωθεί η αποστολή, από την οποία θ’ απουσιάζουν μονάχα οι τιμωρημένοι Σκαρλάτος και Σαραντόπουλος. 
 
*** Παραμονή «θρίλερ» για τον Ακρίτα στην Α’2 :
  Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση παραμονή στην Α'2 για τα κορίτσια του Ακρίτα σήμερα το απόγευμα.
Αρχικά η Καλαματιανή ομάδα γνώρισε την ήττα με 3-0 στην ουδέτερη Μεγαλόπολη από την ομάδα του Ηλυσιακού ... Τα καλά νέα όμως έφτασαν από τη Λαμία όπου η τοπική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την Νάξο και είναι αυτή που υποβιβάζεται.
Τέλος καλό , όλα καλά για την γυναικεία ομάδα του Ακρίτα που θα συνεχίζει να αγωνίζεται στην Α'2 και τη νέα αγωνιστική περιόδο.
υγ- Αύριο στις 7:30 το απόγευμα στο κλειστό της παραλίας η ομάδα του Μεσσηνιακού δίνει τη δική της μάχη για άνοδο στην Α'2 απέναντι στην ομάδα της ΕΑΠ για τα πλευ οφ του Πρωταθλήματος. Το σκορ στη σειρά είναι 1-2 για τις Πατρινές

*** Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
29η Αγωνιστική
14/04/2013 ΠΑΣ Γιάννινα Κέρκυρα 1-0 .-^
14/04/2013 ΑΕΚ Πανθρακικός 0-1 .-
14/04/2013 Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 1-1 .-^
14/04/2013 Αρης Αστέρας Τρίπολης 5-1 .-^
14/04/2013 Βέροια Πλατανιάς Χανίων 5-0 .-^
14/04/2013 ΟΦΗ Ατρόμητος 2-2 .-^
14/04/2013 Λεβαδειακός ΠΑΟΚ 0-1 .-^
14/04/2013 Πανιώνιος Ξάνθη 3-3 .-^

*** Για  την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
34η Αγωνιστική
14/04/2013 Καλλονή Καβάλα 2-1.-^
14/04/2013 Παναιτωλικός Παναχαϊκή 4-3.-^
14/04/2013 Ηρακλής Βύζας Μεγάρων 3-0.-^
14/04/2013 Ολυμπιακός Βόλου Θρασύβουλος 3-1.-^
14/04/2013 Πιερικός Φωκικός 3-1.-^
14/04/2013 Ηρακλής Ψαχνών Καλλιθέα 0-0.-^
14/04/2013 Εθνικός Γαζώρου Δόξα Δράμας 1-0.-^
15/04/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Νίκη Βόλου -
15/04/2013 Εργοτέλης Πανσερραϊκός -
15/04/2013 Απόλλων Σμύρνης Λάρισα -

*** Για  την Γ΄ εθνική Νότιος , 1ος  Όμιλος :
 
21η Αγωνιστική
14/04/2013 Αχαρναϊκός Χανιά2-0 .-^
14/04/2013 Κόρινθος Προοδευτική 2-2 .- ^
14/04/2013 Παναιγιάλειος ΑΟ Γλυφάδα 1-2 .-^
14/04/2013 Καλαμάτα Αστέρας Μαγούλας2-0 .-^
14/04/2013 Ρούβας Επισκοπή 1-1 .- ^
14/04/2013 Φωστήρας Εθνικός Αστέρας 3 - 0 .-^

*** Στο  ποδόσφαιρο Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  28η αγωνιστική :
Σάββατο 13/04/2013 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  2-1 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου 6-2 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΡΑΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  0-1 .- ^
Κυριακή  14/02/2013 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-0 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  2-2 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 3-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ "Δωριεύς"  1-1 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Γαργαλιάνων - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ   3-0 .- ^

ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.722823329723
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ562816844123
3. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ492815495541
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 482814684440
5. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 4028124124746
6. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 4028124123840
7. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 392891273934
8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ3728114133746
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 372891093738
10. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ3628106123238
11. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 352881193035
12. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 322895144052
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ3128710113646
14. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ282877142841
15. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 262875163049
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 142835203170

~* Για  την Β΄ Τοπική της ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο 13/4/2013  Αγώνας μπαράζ . 1η αγωνιστική ,
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας - ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 2-1 .-

*** Προπαιδικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας 3ος όμιλος , 9η αγωνιστικη Σάββατο :
ΘΥΣΕΑΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών 3-0 .- ^

*** Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ

Τα σετ: 20-25, 25-16, 25-22, 25-22
Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 17 (11/23 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ, 36% υπ. – 24% άριστες), Κοσμά 14 (7/28 επ., 7 άσοι, 47% υπ. – 20% άριστες), Τρατς 10 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Γιακουμή 9 (4/17, 1 άσο, 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 9 (3/6 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Τένεβα 14 (10/31 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 50% υπ. - 30% άριστες), Κονόμι –λ (80% υπ. – 60% άριστες) / Λούκοβιτς 4 (4/9 επ.), Τέζα.
ΑΕΚ (Οικονόμου): Παπαγεωργίου 5 (3/12 επ., 2 μπλοκ, 30% υπ. - 10% άριστες), Κις 25 (22/56 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Τζανακάκη 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 11 (10/17 επ., 1 μπλοκ), Μέντεζ 9 (7/29 επ., 1 μπλοκ, 30% υπ. – 27% άριστες), Παπαφωτίου 2, Ρόγκα –λ (40% υπ. – 25% άριστες) / Γκούζου 1, Τσοχατζή 1.
~* Νταμπλούχος Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός στην Α1 βόλεϊ γυναικών, αφού μετά το πρωτάθλημα της περασμένης εβδομάδας, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε και το Κύπελλο και πάλι απέναντι στην ΑΕΚ, και πάλι... με 3-1 σετ.
Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό Κύπελλο για τις Ερυθρόλευκες, που απέδειξαν στο final 4 της Σαντορίνης ότι δεν πήραν τυχαία τον τίτλο πριν από λίγες ημέρες.
Η «χρυσή βίβλος»Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς μετρά πέντε τίτλους.
Οι νικήτριες ομάδες:
1999: Βριλήσσια
2000: Βριλήσσια
2001: Πανελλήνιος
2002: ΖΑΟΝ
2003: Βριλήσσια
2004: Βριλήσσια
2005: Παναθηναϊκός
2006: Παναθηναϊκός
2007: Ματαιώθηκε
2008: Παναθηναϊκός
2009: Παναθηναϊκός
2010: Παναθηναϊκός
2011: Ολυμπιακός
2012: Ολυμπιακός
2013: Ολυμπιακός
~** ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ5 τίτλοι: Παναθηναϊκός (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)
4 τίτλοι: Βριλήσσια (1999, 2000, 2003, 2004)
3 τίτλοι: Ολυμπιακός (2011, 2012, 2013)
1 τίτλος: Πανελλήνιος (2001)
ΖΑΟΝ (2002)

***  Καλαμάτα - Αστέρας Μαγούλας 2-0 .-^
Ta γκόλ :  67΄ Πούτση , 90+ πεν. Τριανταφυλλάκης .-
* Οι συνθέσεις των ομάδων
Καλαμάτα: Κυριακόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Ρήγας, Γεωργιόπουλος, Τσιμικλής, Πούτση, Ηλιόπουλος, Βασίλεφ.
Αστέρας Μαγούλας: Μπαλασάκης, Ιατρού, Τριάντος, Μπιμπίρης, Χάλαρης, Κουρναλάκος Ιακωβάκης, Αλεξίου, Μαρίνου, Χρυσάφης, Δημητριάδης.
Βίντεο από αγώνα :
 http://www.youtube.com/watch?v=isRfz3iIl7E&feature=player_embedded ,

***   Έβαλαν φωτιά σε 80χρονο για να τον ληστέψουν! :

Οργή προκαλεί η ειδεχθής πράξη τριών κουκουλοφόρων εναντίον ενός ανυπεράσπιστου 80χρονου.
Στα Εξαμίλια Κορινθίας, στις 02.00 τα ξημερώματα, τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 80χρονου, του έριξαν οινόπνευμα και λάδι στα πόδια και του έβαλαν φωτιά. Απλά για να του κλέψουν τα λίγα χρήματα που είχε στο σπίτι. Οι δράστες αναζητούνται. 
 
*** Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός κοντά στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης :
 Μέσα σε κανάλι όμβριων υδάτων, περίπου 50 μέτρα από την μάντρα του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης, εντοπίστηκε ένας ανθρώπινος σκελετός, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Το μακάβριο εύρημα έχει διακομιστεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου, που εδρεύει στην Κόρινθο, για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ στην συνέχεια θα εξεταστεί από το εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας.
Η αστυνομία εν τω μεταξύ, ερευνά όλες τις υποθέσεις εξαφανισθέντων ατόμων τα τελευταία χρόνια από την περιοχή.  protothema.gr
 
*** Δημήτρης Κουτσούμπας: Ποιος είναι ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ; :
  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, παρέλαβε τα ηνία του ΚΚΕ καθώς η Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε κατά το 19ο Συνέδριο του κόμματος. Ο 52χρονος Δημήτρης Κουτσούμπας. ο επωνομαζόμενος από τους συντρόφους του και ως Χρούτσεφ του Περισσού, εξ αρχής ήταν ο υπ' αριθμόν ένα πιθανός διάδοχος της ηγεσίας του κόμματος, μαζί τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Μαρίνο.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, 52 ετών και οικονομολόγος στο επάγγελμα, δεν ήταν απλώς ένα από τα πλέον κοντινά στην Αλέκα Παπαρήγα πρόσωπα αλλά και προσωπικός της φίλος και αυτό τον έκανε να έχει ακόμη περισσότερη απήχηση και ως εκ τούτου και αποδοχή, από τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κόμματος.
Ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων. Έχοντας σημαντική μόρφωση και με μακρά θητεία στη Διεύθυνση του Ριζοσπάστη, φαίνεται να μπορεί να δώσει στιβαρές επιστημονικά απαντήσεις σε σύγχρονα οικονομικά ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει και πολύ καλά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού ή έστω του πολιτικού παιχνιδιού όπως το ΚΚΕ «παραδοσιακά» το αντιλαμβάνεται...
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως απαραίτητα ηχεί και «καλό» για όλους, αφού, τα μηνύματα που εδώ και χρόνια έφταναν στον Περισσό από τη βάση του κόμματος και έθεταν το θέμα της αλλαγής ηγεσίας ως αίτημα, τελικά έπεσαν όλα στο κενό, καθώς, για τις νεώτερες γενιές, η συγκεκριμένη επιλογή, όχι μόνο δεν αποτελεί κάποιο βήμα «προς τα εμπρός» αλλά αντιθέτως, σηματοδοτεί μια τραγική οπισθοδρόμηση, με κάθε ελπίδα για ευρύτερες συνεργασίες του κόμματος με άλλους προοδευτικούς χώρους, να χάνεται οριστικά.
Στην απογοήτευση αυτή όσων είναι μακριά από το σκληρό πυρήνα του Περισσού, έρχεται να προστεθεί και εκείνη του επικοινωνιακού ελλείμματος του νέου Γενικού Γραμματέα, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που «απεχθάνεται τις κάμερες και τη δημοσιότητα» και αυτό σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, τα ΜΜΕ και τα social-media αποτελούν τον κυριότερο δίαυλο επικοινωνίας και το ισχυρότερο όπλο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.
«Ποια ήταν» η Aλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ;
Γεννημένη από γονείς αντιστασιακούς και με μια έντονη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, η επτάχρονη τυραννία δεν θα μπορούσε να την αφήσει έξω από την αντιστασιακή δράση. Το 1968, η Αλέκα Παπαρήγα οργανώνεται στο ΚΚΕ, για να συλληφθεί λίγο αργότερα από την Ασφάλεια και να κρατηθεί επί τέσσερις μήνες.
Το 1978 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.
Γίνεται η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αλλά και η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα αρχηγός κόμματος, όταν στις 27 Φεβρουαρίου του 1991, επικρατώντας του Γιάννη Δραγασάκη και με διαφορά τεσσάρων ψήφων, εκλέγεται για την υψηλότερη θέση του κόμματος και στη συνέχεια επανεκλέγεται άλλες δύο φορές, το 1996 και το 2009.
Η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας, άνοιξε πρώτη φορά ως παραφιλολογία γύρω στο 2007 για να πραγματοποιηθεί τελικά 6 χρόνια αργότερα, τοποθετώντας την Αλέκα Παπαρήγα στη θέση τής πλέον μακροβιότερης Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ από συστάσεως αφού κατάφερε να μείνει στην θέση αυτή για πάνω από 22 χρόνια και για την ακρίβεια, 8.082 ημέρες !
Εκτός όμως από όλες τις παραπάνω πρωτιές, η Αλέκα Παπαρήγα δικαιούται άλλη μία, ίσως την σημαντικότερη απ' όλες, αυτήν της πρώτης Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ που -ανεξαρτήτως της όποιας κριτικής- δρομολόγησε μόνη της, την διαδικασία διαδοχής της.Zougla.gr .
 
***  Πήγαν να πετάξουν με πλαστά έγγραφα και κατέληξαν με χειροπέδες   :
  Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ένας 42χρονος, μία 32χρονη και ένας 30χρονος, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών, και ένα Διαβατήριο Αλβανικών Αρχών.
  Επιπλέον, ο 42χρονος και η 32χρονη συνόδευαν και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, τα οποία είχαν εφοδιάσει με δύο Διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών, που επίσης κατασχέθηκαν.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Καλαματιανός γρίφος :
 Πολλούς γρίφους βάζει τώρα τελευταία ο «ΒΗΜΑτοδότης». Προχθές έγραφε ότι πολύς λόγος γίνεται στη Βουλή για έναν διορισθέντα ίσως στη πιο νευραλγική υπηρεσία της χώρας, οποίος εμφανίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στα ουζάδικα της Καλαμάτας και μένει έως αργά το βράδυ, πίνοντας ούζο με διάφορες παρέες.
Λένε μάλιστα ότι άδικα κάνει τόσες συχνές εμφανίσεις στην εκλογική περιφέρεια του Πρωθυπουργού, αφού ο πρώτον κ. Σαμαράς δεν πολυπηγαίνει στην Καλαμάτα και δεύτερον ο εν λόγω κύριος δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, επειδή, λόγω της θέσης του, έχει ασυμβίβαστο.
Έχουμε υπόψη μας κάποια ονόματα, αλλά, ψάξτε και εσείς…  Α.Π. 
~***   Αθλητικα ...:
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1-1   , (0-0).- ^
ΟΣΦΠ -ΠΑΟ  1-1 :  http://youtu.be/lwXFPmtg-Nk ,
 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  1-1 φάσεις –γκόλ : http://youtu.be/NZPqCEHIQQE ,

45΄ δοκάρι Ζέκα σε κενή εστία  , 73΄Φιγκερόα , 87΄ Μήτρογλου ,
Οι ενδεκάδες στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός:
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Χολέβας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο, Μανιάτης, Αμπντούν(Μήτρογλου) , Τζιμπούρ, Φουστέρ
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος(Χουχούμης) , Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Ζέκα, Σο, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης και Τοτσέ

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-1 Αλαφούζος: http://youtu.be/0gA0NRXCZ68

*** ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης - ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης     5-1  , (2-0) .-   ^
7΄ Τριανταφυλλάκος , 27΄ Τάτος , 47΄Αγγελούδης , 5΄Διούδης , 79΄Τάτος , 85΄Τάτος
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης, Πιπίνης
ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Κοέλιο, Ζαραδούκας, Τριανταφυλλάκος, Παπαστεριανός (81` Μαργαρίτης), Τάτος, Καζναφέρης, Γιαννιώτας (87΄ Διαμαντάκος), Αγγελούδης (64` Οικονομόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Κοντοές, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Σέτι (46` Ντε Μπλάσις), Καστέλς, Ναβάρο (74΄ Μπακασέτας), Φραγκουλάκης (57` Λέντσε), Κάφα, Καλαντζής.

*** ΑΕΚ  -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ    0-1   , (0-0) .- ^
ΑΕΚ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-1  διακοπή : http://youtu.be/bfdNMfFcQUw ,
87΄ αυτογκόλ Μπουγαϊδης  , 87΄ οριστική  διακοπή λόγο εισόδου φιλάθλων εντός Αγων. χώρου .-
Οι ενδεκάδες στο ΑΕΚ - Πανθρακικός:
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φέτσης, Ανάκογλου, Πετρόπουλος, Φούντας
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Καστσελάν, Μουνάφο, Λουσέρο, Βαϊρουά, Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος


*** ΟΦΗ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών    2-2 , ( 0-1 ).- ^
ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2 :  http://youtu.be/o8kLLY8rI4Q

9΄ Ουντόζι , 72΄ Ουντόζι , 84΄Παπάζογλου , 89΄Σάρ ,
Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ - Ατρόμητος:
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου,Κουρδάκης , Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Βιτώρος
Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ουντότζι, Φυτανίδης, Μπρίτο, Δημούτσος, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι


***  ΒΕΡΟΙΑ  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ    5-0  , (2-0) .- ^
27΄ Πέρεθ , 33΄ Ιωάννου , 49΄ Ιωάννου , 75΄Ιωάννου , , 89΄Ολαϊταν ,
  Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μπάρμπας - Αμπντουάζ Αζιζ Τετέ, Κουρτεσιώτης
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γκιγιέρμο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Ιωάννου, Κόστλι (77΄ Καλτσάς)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ζαλούντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (46΄ Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (46΄ Δέντσας), Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης (65΄ Μπέλιτς), Γιάννου

*** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης      0-1  , (0-0 ).- ^
50΄ Ρομπέρ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ 0-1 : http://youtu.be/oPA9ZjvR360  
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομέου, Πόι - Φωτάκης, Λόρενς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σίλντεφελντ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμικο Βέλιτς): Κυριακίδης, Χοσέμι, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι, Ζησόπουλος, Μανωλάς (78' Κουτσόπουλος), Καγιεχόν (66' Μπουμάλ), Νικολακάκης, Γεωργίου, Ρομέου (84' Μαχαίρας).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ρομπέρ, Σίλντεφελντ, Φωτάκης, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (62' Λόρενς), Κάτσε (46' Καμαρά), Αθανασιάδης (62' Σαλπιγγίδης), Ιντζίδης, Κίτσιου, Έτο.
 

*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΞΑΝΘΗ      3-3 , (1-1 ).-  ^
5΄  Μάνταλος , 32΄Αραβίδης , 49΄ Κολοβός , 53΄Μάνταλος , 84΄πεν. Μαρτσελίνο , 88΄Κουλοχέρης  ,
 Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Γουνδουλάκης, Κουλοχέρης
Κόκκινη: Μαρίν
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (61΄ Παναγιωτούδης), Σάμαρης (70΄ Ντούνης), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Μενδρινός (82΄ Μπούζας).
ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Μαρσελίνιο, Μαρίν, Μάνταλος (86΄ Πρίττας), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Σολτάνι (81΄ Σμιθ), Γούτας, Ντιέ (70΄ Ντάνι).


*** ΠΑΣ Γιάννενα - ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0 .- ^
 75΄  Ίλιτς ,
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες κάρτες: -
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζιμόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου (72' Γιάκος), Ντε Βινσέντι (79' Βίλα), Κοροβέσης, Ίλιτς
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Βενέτης, Πετρούσης, Τσουμάνης, Αθανασίου, Ηλιάδης, Σταμογιάννος, Κρητικός, Λεόν, Αγρίτης, Κυβελίδης (55' Γκέσιος)
  ΠΑΣ -ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 : http://youtu.be/h3IfuzkiYMs
 ~**    Στα πλέι οφ ΠΑΟΚ, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος .-Αν τα ΓΙΑΝΝΙΝΑ  δεν πάρουν αδειδότηση στα πλέϊ οφ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιά ευρώπη .-
 ~* Υποβιβάζοντε  ΚΕΡΚΥΡΑ  καί ΑΕΚ  Αθηνών στην Β΄ εθνική (Φουτμπώλ Λίγκα )

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013:
Παραλία Καλαμάτας  2013
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013
.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .-

Στον αντιβραχίωνα στο Πανελλήνιο  του  λιμανιού της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Χθές Δ΄  Χαιρετισμόί :Βίντεο ...,  
~* Μυστράς  Άγιος Δημήτριος  Δ΄ χαιρετισμοί 2013 : http://youtu.be/Oya83XwbKKY ,
~* Δ΄ Χαιρετισμοί  2013 στο Μυστρά : http://youtu.be/oRALFm9llp0 ,
~* Καστροπολιτεία  Μυστρά 2013 : http://youtu.be/bmTuI96pP0M ,
~* MYSTRAS  SPARTHS  2013 : http://youtu.be/NKW50t5IBQA ,
~* ΜΥΣΤΡΑΣ   Λακωνίας  2013 : http://youtu.be/Gj4RsiprzUM ,

·         «Ό, τι κι αν κάνουν θα νικήσουμε – ο κόσμος μας ανήκει.Το μέλλον είναι μες στην τσέπη μας σαν το κλειδί του σπιτιού μας» ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
~.~
·         ~* Άνθρωπε, μίλα με σεβασμό για το παρελθόν σου, όποιο κι αν είναι. Κάνε το, φίλο σου ιερό. Κάνε το παρελθόν σου τον πρώτο σου δάσκαλο, που θα σε διδάσκει να ζεις το παρόν με σοφία. Μην επιτρέπεις σε καμιά δύναμη, ορατή και αόρατη, να κάνει το παρελθόν σου τύραννο του εαυτού σου, πηγή πόνου για όσους σε κοινωνούν. Τα λάθη του παρελθόντος σου, ας είναι για εσένα κάγκελα που θα σε προστατεύουν να μην πέσεις ξανά στους λασπωμένους δρόμους που κάποτε βάδισες.
Άνθρωπε, το παρελθόν σου και όσα έζησες μέσα σε αυτό είναι ο πραγματικός θησαυρός σου που θα σε ακολουθήσει στην αιωνιότητά σου. Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά το παρελθόν σου, ώστε να σε οδηγεί στη χαρά, στον ολοκληρωμένο άνθρωπο, να σε αναδεικνύει οντότητα φωτεινή, όπως σου πρέπει. Από το παρελθόν σου να δέχεσαι μόνο τη λύπη εκείνη που σε σπρώχνει στη σταθερή απόφαση να ζεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αγάπη. Κάθε άλλη λύπη του παρελθόντος είναι πονηρή και εχθρός της ζωής σου. Είναι λανθασμένος χειρισμός του μεγάλου σου θησαυρού.
Άνθρωπε, μίλα γλυκά στο παρελθόν σου. Πες του ένα ευχαριστώ. Θέλω να γνωρίζεις πως σ’ ακούει.-
·         ~* Άφησε χώρο στη φαντασία σου να φύγει από τους περιορισμένους σου ορίζοντες και να αναζητήσει τους μαγικούς θείους κόσμους της αγάπης. Η ίδια η φαντασία γνωρίζει καλά πως μόνο μέσα στην αγάπη δεν πλάθει ψεύτικους κόσμους, νεκρούς θεούς.
Άφησε τη ζωή αυτή, όπως το μωρό αφήνει την κοιλιά της μάνας και βγες στην αιώνια ζωή, με πυρήνα ψυχής ολοκληρωμένο στη θεία αγάπη, που σαν φωνή ωραία θα φανερωθεί και θα ακουστεί στα όντα.
·         ~* Άνθρωπέ μου, σήκωσε λίγο τα μάτια στον ουρανό και μίλα, μίλα, σε ακούει. Να ξέρεις, σε ακούει. Πρόσεχε όμως τι Του λες. Είναι δύσκολο να σβήσεις λόγους που Τού είπες στο χθες σου.
Άνθρωπε, άπλωσε τα χέρια σου, τις δυνάμεις σου και μίλα, μίλα στην αιώνια Αγάπη που συγκρατεί τους ουρανούς στη θέση τους και χαρίζει ζωή στα όντα. Να ξέρεις πως σε ακούει. Πρόσεχε όμως τι Της λες. Πρόσεχε πώς Της μιλάς. Πρόσεχε τι ζητάς για εσένα και για όλους, πέρα από εσένα. ...
  • Οι άνθρωποι που δεν έχουν ξυπνήσει πνευματικά, μιλούν ασταμάτητα και πνίγουν τη ζωή τους, το “είναι” τους, το μέλλον τους με λόγους κενούς, άδειους από πνευματικό περιεχόμενο. Εσύ που αγαπάς τη ζωή, μίλα μέσα από την ησυχία της προσευχής σου και όταν ξυπνήσεις όλος πνευματικά, τότε η αγάπη θα γεμίζει το πνεύμα σου, το νου σου, τους λόγους σου, τις πράξεις σου. Αυτός είναι λόγος δυνατός.
               Άνθρωπε, μίλα, μίλα εκεί που οι άλλοι δεν μιλούν. Μίλα στο πρωινό που σου χαρίζεται, χαιρέτισέ το. Μίλα στο δειλινό που σου δωρίζεται, ευχαρίστησέ το. Μίλα στον αέρα που εισπνέεις και ευχαρίστησέ τον. Όλα κάπου μυστικά ακούν και απαντούν στις φωνές της αγάπης. Απαντούν σε όποιον τους μιλά με αληθινή αγάπη. Μίλα στο νερό που πίνεις, στο φαγητό που τρως, στο σώμα που σε αγκαλιάζει, στη φύση που ακούραστα σου προσφέρει, στον ήλιο που σε ζεσταίνει… Όλα, κάπου μυστικά σε ακούν και αποκαλύπτονται με ένα διαφορετικό νόημα σε όποια καρδιά, σε όποιο στόμα τούς μιλά με ...
    αληθινή αγάπη.
              Μίλα, μίλα σε αυτούς που αγαπάς, όσο μακριά κι αν είναι. Ακούν οι ψυχές τους. Ακόμα κι αν έχουν φύγει από αυτή τη ζωή, η φωνή της αγάπης βρίσκει πάντα το δρόμο της και γεμίζει δώρα αυτούς που τη δέχονται και περισσότερα δώρα γεμίζει αυτούς που τη στέλνουν. Σιώπησε κάθε φωνή σου που δεν έχει αγάπη. Για όποιους κι αν μιλάς, είτε είναι κοντά είτε μακριά, μην πληγώνεις ψυχές, θυμήσου, ακούνε. Ακόμα κι αν έχουν φύγει από αυτή τη ζωή, σε βεβαιώνω, ακούν ..... Κ.Λ.Π. κ.λ.π. .....

 **ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :
 Ανατολική παραλία Καλαμάτας  13/4/2013
 * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-                                                                                    *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                          http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                                             
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Απριλίου 2013 .-
~
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η Εφημερίδα της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .- http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html  ,
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013 .-              http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html ,
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά Λακωνίας.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html , Άρωμα ενημέρωσης Σαββατοκύριακου 13 και 14 Απριλίου 2013 .-
Παραλία  Καλαμάτας  13-04-2013
*** Βιντεοπαρουσιάσεις :
ΕΛΛΑΔΑ :
Σπέτσες :   http://youtu.be/y3mU_lmrNfM  ,
Άγιος Νικόλαος Λακωνίας : http://youtu.be/iE8qvLQ2hdY ,  
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ  : http://youtu.be/t-AyPsbbPbk ,
ΛΕΥΚΑΔΑ φάρος : http://youtu.be/FpMSsSh9ybg ,
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της  πατρίδας μας :
Πόλεμοι  του  1912-13(1) :Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΜΕ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ :    http://youtu.be/J0puMD6QyOo ,
Πόλεμοι 1912-13 Γιάννενα (2):ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ  : http://youtu.be/FrdgIYqD7jE ,
Πόλεμοι  1012-13 (3):  http://youtu.be/-9Sy36JvWZw .,
Βαλκανικοί πόλεμοι (4)  : http://youtu.be/qpSuww3Gf3M ,
Πόλεμοι  1912-13 (5)  : http://youtu.be/fN-H2krAFsE
 Πόλεμοι 1912-13 (6) : http://youtu.be/pdFbL04xN9o ,
 Πόλεμοι  1912-13 (7) : http://youtu.be/3HpHynF9yPY ,
Πόλεμοι 1912-13  (8 : http://youtu.be/9uvcdEArQ80  ,
Πόλεμοι  1912-13 (9) : http://youtu.be/AY76H53HUoA ,
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ 1912-13  (10) : http://youtu.be/rJw65iY_XbU ,
Βαλκανικοί  1912-13  (11)  : http://youtu.be/YBn1GUi_yh4 ,
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ πόλεμοι  1912-13 (12) : http://youtu.be/HVOm_RpiQ9E ,
13 Βαλκανικοί Πόλεμοι.  1912-13  (13): http://youtu.be/HKQQwYpRa9U ,
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 192-13 (14) : : http://youtu.be/T6ALEvabas4 ,
ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
ΡΕΑΛ -ΠΑΟ 65-66 2ος αγωνιστική , δηλώσεις Δ. Διαμαντίδης 2013 : http://youtu.be/BAtr9oq7l4o ,


***
*** Κατέβηκε τα 999 σκαλιά με ποδήλατο :
 Ένα μοναδικό βίντεο που δείχνει την προσπάθεια ενός Καλαματιανού που κατάφερε να κατεβεί τα 999 σκαλιά στην πόλη του Ναυπλίου με ποδήλατο.
Δείτε όλη την προσπάθεια πιο κάτω .-
~*  http://vimeo.com/63142383  ,  *  http://vimeo.com/63142383#t=0  ,
Κατάβαση με ποδήλατο τα 999σκαλοπάτια στο Παλαμίδι Ναυπλίου από έναν Καλαματιανό ποδηλάτη :


ΑΡΦΑΡΑ ή  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  ΑΙΓΕΙΡΑΣ  ΑΧΑΪΑΣ :
Οι Αμπελόκηποι ή αλλιώς Αρφαρά (ονομασία επί Τουρκοκρατίας) είναι ένα από τα 10 Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αιγείρας με έδρα την Αιγείρα. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο στο Νομό Αχαϊας και απέχει 146 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 65 χιλιόμετρα από την Πάτρα, 9 χιλιόμετρα από την Αιγείρα και 10 χιλιόμετρα από την Ακράτα. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αγγίζουν περίπου τους 200 ενώ το καλοκαίρι και στις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) ξεπερνούν τους 600 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρα και είναι πανέμορφο. Έχει απεριόριστη θέα στον κορινθιακό κόλπο και στα βουνά της Ρούμελης.
Σε ένα πανέμορφο και κατάφυτο με πεύκα λόφο, υπάρχει το δημοτικό σχολείο.
Από μακριά φαντάζει με μεγαλοπρέπεια και γραφικότητα το μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου, χτισμένο σε ένα πελώριο βράχο. Κάθε βράδυ είναι φωτισμένο και δίνει μια ξεχωριστή ομορφιά.
Το επαρχιακό του οδικό δίκτυο είναι από τα καλύτερα του νομού Αχαΐας. Ο δρόμος από την Αιγείρα που οδηγεί στα Αρφαρά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εκατέρωθεν υπάρχουν ελιές, πεύκα, αμπέλια και πολύ πράσινο.
Για εκείνους που δεν έχουν μεταφορικό μέσον, καθημερινά εκτός του Σαββατοκύριακου ανεβαίνει στο χωριό μας λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: