ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Tρίτη  26  Ιουνίου  2012      :
Σύλληψη  Σομαλών  πειρατών στον κόλπο !2009
Το  ποντικάκι  μας στην ενημέρωση :

** Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας
*  Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από πολύωρες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες που είχε από το πρωί στο σπίτι του στην Κηφισιά.

  ~** Επιστρέφουν σταδιακά οι καταθέσεις στις τράπεζες
* Δυο δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες από τις εκλογές και μετά. Αυτό αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας (ο οποίος όπως ανακοινώθηκε θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών) κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη "Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus".
* Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας αυτό καταδεικνύει πως το κλίμα στην ελληνική οικονομία αλλάζει σταδιακά. "Η Ελλάδα έχει δυνατότητες. Υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγουμε από την κρίση", τόνισε. Υπάρχει τοίχος κατεστημένων νοοτροπιών που δεν θέλουν να ακούσουν ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας
* Επίσης, ανέφερε πως είναι απαραίτητο να στηριχθεί η ευρωζώνη με την έκδοση ευρωομολόγου, αλλά η Γερμανία συνεχίζει να ανθίσταται στην κίνηση αυτή.

~** Έτοιμο να υποστηρίξει την Αίγυπτο το ΔΝΤ
*  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι "έτοιμο να υποστηρίξει την Αίγυπτο", μετά την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία της χώρας.
* "Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει σημαντικές άμεσες οικονομικές προκλήσεις, ιδιαίτερα την ανάγκη να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να διορθώσει την ανισορροπία του προϋπολογισμού και των εξωτερικών της λογαριασμών", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου.
* "Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να στηρίξει την Αίγυπτο για να την ανορθώσει", σημείωσε η ίδια πηγή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** Πάρκερ: Η Ελλάδα είναι μικρότερο πρόβλημα από ό,τι Ισπανία και Ιταλία
* Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι λιγότερο η Ελλάδα, από ό, τι η Ισπανία και η Ιταλία και εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει με γενναία βήματα να βρει λύση, επισημαίνει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην σύμβουλος του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ, σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".
* Προτείνει δε, ένα πενταετές πάγωμα αποπληρωμής κρατικών ομολόγων, ακολουθούμενο με έκδοση Ευρωομολόγων και την χρησιμοποίηση των πόρων που θα εξοικονομηθούν, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
* Σύμφωνα με τον κ. Πάρκερ, είναι άδικο ο μισός κόσμος να έχει στραμμένα εδώ και τρία χρόνια τα βλέμματά του στη μικρή Ελλάδα και να φοβάται από τη -δήθεν- εκρηκτική δύναμη των προβλημάτων της, καθώς η Ελλάδα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, διότι πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσε κάποιος να λύσει εύκολα τα προβλήματα του προϋπολογισμού, τα οποία με τη δημοσιονομική κρίση αναδείχτηκαν σε μια κρίση του δυτικού καπιταλισμού και σε μια ηθική κρίση, κάτι που είναι κατανοητό αλλά δεν βοηθάει κανένα.
* Ο ίδιος θεωρεί πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε η «τεμπελιά» -«οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία», δηλώνει-, ούτε ένας διογκωμένος δημόσιος τομέας, ή μειωμένα έσοδα από φόρους, καθώς σε όλα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται στον μέσο όρο της ΕΕ, αλλά εκείνο που συνιστά το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η «απίθανη αναποτελεσματικότητα της διοίκησης», που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη τεχνολογίας.
* Παραθέτει στη συνέχεια παραδείγματα για αυτή την αναποτελεσματικότητα, από άγνοια για σύγχρονη διοίκηση προσωπικού μέχρι κερματισμένες δομές υπηρεσιών, ή περίπλοκο σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο, μπορεί μεν να διατηρεί χαμηλά τη διαφθορά, όμως οδηγεί σε απασχόληση των υπαλλήλων σχεδόν μόνο με γραφειοκρατία.
* Ο Αμερικανός οικονομολόγος, σημειώνοντας πως σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για την πολιτική λιτότητας, υπήρχε συχνά η υποψία ότι οι Έλληνες τους εξαπατούν, όμως στην ουσία δεν ήθελαν να παραδεχτούν πως, απλώς και μόνον, δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα, υπογραμμίζει ότι έχουν επιτευχτεί τελευταία μεγάλες πρόοδοι στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, κάτι που έχει αναγνωριστεί από το ΔΝΤ και είναι καθοριστικό για την εξυγίανση της χώρας.
* Κατά την άποψή του, η αμφιλεγόμενη πολιτική λιτότητας δεν είναι τόσο άσχημη -όσο και αν αυτή η εκτίμησή του φαίνεται σκληρόκαρδη- και μπορεί η κατάσταση να μην είναι εύκολη για τους Έλληνες, αλλά δεν είναι και τόσο κακή όσο οι καταστροφές στην ιστορία τους και ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως θα επιβιώσουν.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

~** Στην Αθήνα η τρόικα την Κυριακή;
* Προφορικά αίτημα να έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό, ακόμα και την προσεχή Κυριακή, έχει υποβάλλει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.
* Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένη η κάθοδός της την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε λόγω των γνωστών προβλημάτων ηγεσίας στο υπουργείο οικονομικών.
* Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι απάντηση στο αίτημα δεν θα δώσει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς αλλά ο νέος υπουργός Γ. Στουρνάρας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
* Την ερχόμενη Δευτέρα καταφθάνει και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράχενμπαχ, μετά από 2 μήνες απουσίας. Την Τρίτη το πρωί θα μετάσχει στο συνέδριο του Economist με θέμα την οικονομία.
* Ο αρχικός σχεδιασμός της τρόικας ήταν να υπάρχει μια πρώτη επίσκεψη, ενδεχομένως και μιας ημέρας των τριών επικεφαλής, με στόχο την γνωριμία με τη νέα κυβέρνηση και αν ακολουθήσει νέα αποστολή λίγες μέρες αργότερη μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια για την επικαιροποίηση του μνημονίου. Δεν αποκλείεται να συμπτυχθούν οι επισκέψεις.

***Οι προφητείες Άγιου Κοσμά Αιτωλού και του νεοτέρου γέροντα Παϊσίου ‘παίρνουν σάρκα και οστά’!
Άγιος Κοσμάς, Παΐσιος: Oι προφητείες για τον ρωσοτουρκικό πόλεμο!
* Γιατί πραγματοποιείται απόβαση του ρώσικου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο; Τι επιδιώκει η Μόσχα τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία; Ποια τα συμφέροντα της Άγκυρας και ποιος ο ρόλος του Ισραήλ;
* Απαντήσεις στα προαναφερθέντα ερωτήματα δίνονται από την εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» όπου παρουσιάζεται αναλυτικά πώς η Άγκυρα οδηγήθηκε στην απόφαση να λάβει μέτρα κατά της Συρίας... και να προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή της χώρας μας στο «παιχνίδι».
* Πριν αρκετά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος υποστήριζε πὼς η Τουρκία θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία. Την άποψή του δεν ενστερνίζονταν ως επί το πλείστον άθεοι και μη ακόλουθοι της ορθόδοξης πίστης. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος είχε αναφέρει πώς η Ελλάδα θα πεινάσει όταν ξεσπάσει πόλεμος στη Συρία.
* Οι απόψεις των προαναφερθέντων προσώπων ταυτίζονται εν μέρει με την προφητεία του Αγίου Κοσμά περὶ ρωσοτουρκικοὺ πολέμου. Πλέον οι προφητείες αυτών φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά. Τα πολιτικὰ δρώμενα στην ευρύτερη γεωπολιτικὴ περιοχὴ της Ανατολικής Μεσογείου τους δικαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο .
* Είναι ευρύτερα γνωστό πώς το καθεστώς του Ασάντ, του Σύριου προέδρου βρίσκεται στο στόχαστρο Αμερικανών και Ευρωπαίων. Παρ’ όλο αυτά οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) καθώς και οι ΗΠΑ αδυνατούν να πάρουν το ρίσκο μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχη με εκείνη της Λιβύης που έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν.
* Το οικονομικό εμπάργκο που ασκούν οι παγκόσμιες δυνάμεις στην περιοχή της Συρίας αποσκοπεί στην ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης. Φήμες λένε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα προετοίμαζε το έδαφος για αλλαγή σκηνικού ωστόσο αδυνατούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία μίας τέτοιας γιγάντιας επιχείρησης.
* Τα σχέδια άλλαξαν. Η Τουρκία θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Μεγάλες Δυνάμεις κατάφεραν να την πείσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα (π.χ οπλικὸ σύστημα H.A.A.R.P.). Δημοσίευμα αραβικής εφημερίδας (Al-Rai) αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένεται να επιβάλλει ως χώρα-μέλος της Ατλαντικής συμμαχία (ΝΑΤΟ) τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεως στη Συρία, ύστερα από εντολή της Ουάσιγκτον.
* Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Συρία διαθέτει σαφώς ανώτερη αεροπορία από αυτή της Λιβύης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι διαθέτει αντιαεροπορικὴ άμυνα που ενέχει κινδύνους υψηλών απωλειών για όποια κράτη συμμετέχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
~ Μη ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα Ρωσία!
* Σε διάστημα δύο εβδομάδων ο ρώσικος στόλος μπορεί να βρίσκεται από τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου στις ακτές της Συρίας. Ποια Δυτική χώρα όμως θα προβεί σε κάποια περαιτέρω ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της «Ρώσικης Αρκούδας»;
* Η Τουρκία, από τη δική της πλευρά, προσδοκά σε πολλαπλά οφέλη από την ενεργή συμμετοχή της σε μία τέτοια στρατιωτική επιχείρηση.
* Ήδη φημολογείται ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στρατού στα σύνορα με τη Συρία. Πλέον καθίσταται πασιφανές ότι κάτι «μαγειρεύεται». Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμὲτ Νταβούτογλου σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι δεν στοχεύει σε μία στρατιωτική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας. Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο.
* Σύμφωνα με κάποια σενάρια η Τουρκία, πέραν της εδαφικής διεκδίκησης περιοχών στο τμήμα της Συρίας, υποστηρίζεται ότι θα λάβει ως ανταλλάγματα εκτός από την αποκλειστική χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής και δύο ελληνικὰ νησιά, τα οποία θα καταλάβει αρχικά υπό τη Νατοϊκή Ομπρέλα προκειμένου να αποφύγει μία ανοικτὴ ρήξη με την Ἑλλάδα! Αξίζει να θυμηθούμε την προφητική ρήση του γέροντα Παϊσιου περὶ τουρκικής κατάληψης δύο ελληνικών νησιών χωρίς να προβληθεί σχεδὸν καμία αντίσταση.
* Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της νέα προοπτικής που ανοίγεται για την Τουρκία με τα παρασκηνιακά ανταλλάγματα ἡ κυβέρνηση Ερντογᾶν αναγκάστηκε να ενδώσει στις πιέσεις της Ουάσιγκτον…
* Οι υπόγειες συμφωνίες Ουάσινγκτον-Άγκυρας δεν περνούν απαρατήρητες από την πλευρά της Μόσχας. Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να χαθεί η μοναδική στρατιωτική βάση που διατηρεί στη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται στη Συρία, ούτε βέβαια να υποστεί μία νέα οικονομική ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων ευρὼ λόγω τυχόν ματαίωσης συμφωνιών τόσο σε στρατιωτικὸ όσο και σε εμπορικό επίπεδο.
* Τέλος από τη μεριά του το Ισραήλ επιθυμεί διακαώς ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο. Φημολογείται εντόνως ότι ενισχύει με όπλα του Κούρδους αντάρτες που μάχονται ενάντια στην Άγκυρα. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό το ενδεχόμενο ενός ρωσοτουρκικού πολέμου φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ! Πλέον επαληθεύονται στο έπακρον οι προφητείες του Αγίου Κοσμά, του μακαριστού γέροντα Παϊσίου ἀλλὰ και του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Ἀντωνίου
 
~** O Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων N. Λασιθίου ANAKOINΩΝΕΙ‏
~  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ  
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε:
* 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Ιούνη 2012 και ώρες 06:00 στις 27/06/2012 έως 06:00 στις 28/06/2012, αντιδρώντας τόσο για τις άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών μας Συμβάσεων από τους εργοδότες, όσο και για τις προκλητικές προτάσεις ριζικής ανατροπής αυτών, που δυναμιτίζουν τις προϋποθέσεις επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας που βιώνουμε.
* Οι προτάσεις των εργοδοτών ισοπεδώνουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις καταδικασμένες από τους εργαζόμενους, μνημονιακές διατάξεις της αντεργατικής Π.Υ.Σ. (αρ 6/2012) και την κοινή λογική: >>>>>>>>>>>>>
* Απαιτούν μειώσεις στους βασικούς, περιορισμό των επιδομάτων βάσει της Π.Υ.Σ και σάρωμα όλων των θεσμικών κατακτήσεων και εφαρμογή των θεσμικών όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τις πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών και τη βούληση τους για σύγκλιση και συμφωνία.
*  Κάθε Ευρώ που προσδοκούν να αφαιρέσουν από τα εισοδήματα μας φέρνει πιο κοντά την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων. Είναι τέτοια η βουλιμία τους για ισοπέδωση κάθε θεσμικής κλαδικής υπόστασης που έφθασαν οι Ζαχαροπλάστες να επιδιώκουν την μετατροπή ειδικευμένων τεχνιτών σε ανειδίκευτους εργάτες.
*  Αντίστοιχα επιδιώκουν οι εργοδότες στον Επισιτισμό, αλλά και οι Ξενοδόχοι με τις προκλητικές απαιτήσεις τους για περιορισμό της αποζημίωσης των εποχιακών για να διευκολυνθούν στην απόλυση τους!!
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
• ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ TA Β.Α.Ε. ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ
• ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ & ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ τ. ΤΑΞΥ
* Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εργοδοτών, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, να διασώσουμε τις Κλαδικές μας Συμβάσεις.
* Οι Εργοδότες στον Τουρισμό αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες προκύψουν κατά την Τουριστική περίοδο στον κλάδο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/06/2012
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ –ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Ο Γεν.Γραμματέας

~** ΠΑΡΑΤΗΘΗΚΕ Ο κ. Γ.  BΕΡΝΙΚΟΣ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός ναυτιλίας Γ. Βερνίκος μετά από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της Τηλεόρασης της Ζούγκλας ότι διαθέτει υπεράκτια εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
*  Ο Γιώργος Βερνίκος εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου και του ετέθη το ερώτημα για τις σχέσεις του με τη συγκεκριμένη off shore εταιρεία.
*  Η απάντησή του ήταν καταφατική. Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν είχε προετοιμαστεί για την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων και άρα δεν είχε φροντίσει να αποποιηθεί των εταιρικών του δικαιωμάτων επί της εταιρείας αυτής.
* Ο κ. Βερνίκος πρόσθεσε πως η κατοχή υπερακτίου εταιρείας αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τα ναυτιλιακά όπως και ο ίδιος. Η εταιρεία αυτή έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα νομίμως και με απόφαση η οποία υπογράφεται από την πρώην υπουργό ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.
* Το μεσημέρι της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έθεσε ζήτημα νομιμότητας της υπουργοποίησης Βερνίκου, λόγω του ειδικού νόμου που απαγορεύει ρητώς σε βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.
* Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πως θα παραιτηθεί. Αναμένεται γραπτή επίσημη ανακοίνωσης της παραίτησης από το γραφείο του Γ. Βερνίκου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
~**   Αλλάζουν "χέρια" οι έδρες Ν.Δ. και "Χ.Α."  σε Μεσσηνία, Λακωνία;
   * Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και της «Χρυσής Αυγής» σε Μεσσηνία και Λακωνία, μετά την πληροφορία που έχει διαρρεύσει ότι με την κατανομή των βουλευτικών εδρών από τον Άρειο Πάγο κάποιες θα αλλάξουν χέρια.
* Συγκεκριμένα, η πληροφορία αναφέρει ότι μετά από «αναμόχλευση» του ζητήματος από υποψήφιο της «Χρυσής Αυγής» στη Λακωνία, η έδρα του κόμματός τους δεν πηγαίνει στη Μεσσηνία αλλά στη Λακωνία. Έτσι, στη Λακωνία καταλαμβάνει μία έδρα (από δύο που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών) η Νέα Δημοκρατία και μία έδρα η «Χρυσή Αυγή».
* Αντίστοιχα στη Μεσσηνία, αν ισχύσει αυτή η πληροφορία, η έδρα της «Χρυσής Αυγής» «φεύγει» και πάει στη Λακωνία και παίρνει άλλη μια έδρα η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, συνολικά η Ν.Δ. θα εκλέξει 4 βουλευτές. Αν συμβεί αυτό, τότε βουλευτής μεθαύριο θα ορκισθεί και ο κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.
* Πάντως, στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ την απάντηση θα δώσει ο Άρειος Πάγος, ο μόνος αρμόδιος, με την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.  Β.Β.

~** Kαθηλωμένα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα
*  Λόγω έλλειψης βενζίνης, στάση χαρακτηρισμού εκτάσεων
* Με το σταγονόμετρο γίνονται πλέον οι χαρακτηρισμοί εκτάσεων από το Δασαρχείο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα αρκετά ιδιωτικά και δημόσια έργα να καθυστερούν ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα έχουν «στερέψει» από βενζίνη και δεν μπορούν να κάνουν αυτοψίες, ενώ τα πρατήρια καυσίμων έχουν κόψει την πίστωση στις δημόσιες υπηρεσίες.
* Τα πράγματα έχει δυσκολέψει τα τελευταία δύο χρόνια και η εφαρμογή του «Καλλικράτη», αφού τα Δασαρχεία δεν έχουν πια δικό τους προϋπολογισμό, αλλά εξαρτώνται από τις δαπάνες που εγκρίνονται κατόπιν αιτήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
* Εκτός, όμως, από το θέμα των καυσίμων, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δασαρχείου (το ίδιο συμβαίνει και με αρκετές άλλες δημόσιες υπηρεσίες) ακινητοποιούνται και λόγω έλλειψης συντήρησης, αλλά και γιατί δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.
~ Με αυτοψία
* Σε κάθε έκδοση οικοδομικής άδειας για κτίσμα εκτός σχεδίου ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η πράξη χαρακτηρισμού έκτασης, που εκδίδεται από το οικείο Δασαρχείο.
* Το δε Δασαρχείο Καλαμάτας έχει αρμοδιότητα για τους καλλικράτειους Δήμους Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος, δηλαδή για το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας. Για να εκδώσει πράξη χαρακτηρισμού, υπάλληλοί του οφείλουν να προχωρήσουν σε αυτοψία στην περιοχή μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν πρόκειται για δασική έκταση. Βέβαια, αυτά τα ζητήματα θα είχαν λυθεί αν είχε ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.
* Όσο κι αν υπολογίσουμε ότι οι υπάλληλοι του Δασαρχείου έχουν όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουν αυτά τα αιτήματα, αφού και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να συσσωρεύονται, ούτε να ακούν τα έντονα παράπονα των ενδιαφερομένων, αντικειμενικές δυσκολίες τούς κρατούν καθηλωμένους στα γραφεία. Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μετά δυσκολίας πλέον κινούνται. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, για να κινηθούν τα μηχανήματα του Δασαρχείου και να ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί του δασικού δικτύου, έγινε δωρεά 400 λίτρων πετρελαίου από το Σύλλογο «Φίλοι του Ταϋγέτου».
* Ακόμα κι αν έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πιστώσεις για αγορά καυσίμων για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οι πρατηριούχοι δεν ανοίγουν τις αντλίες, αν δε δουν μετρητά στο χέρι, μιας και σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν κάνει ακόμα και 10 μήνες να πληρωθούν.
* Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν αυτοψίες, αφού δεν μπορούν να μεταβούν στην περιοχή. Βρίσκονται, δε, σε δύσκολη θέση, ακόμα και αν ο ιδιώτης προσφέρει το όχημά του για να γίνει η αυτοψία και να εξυπηρετηθεί, διότι αυτό λειτουργεί εις βάρος άλλων ιδιωτών που δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο. Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Συμπλοκές συμμοριών για την "προστασία" της Ναυαρίνου
Image
Δεν πίστευαν στα μάτια τους, το απόγευμα της Κυριακής, κάτοικοι της παραλίας, όταν Έλληνες έκαναν «ασήκωτους» στο ξύλο δύο Αλβανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πήγαν σε κατάστημα στη Ναυαρίνου και ζήτησαν χρήματα για «προστασία».
Το ξύλο ήταν πολύ άγριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Αστυνομίας, δεν αποκλείεται να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων που προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον τομέα της προστασίας καταστημάτων της παραλίας.
Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ για αρκετή ώρα το απόγευμα της Κυριακής αναστατώθηκε μία ολόκληρη περιοχή, από το σημείο που βρίσκεται η «βίλα Καρέλια» έως και την Αύρας, με τον κόσμο έξω από τα σπίτια.
«Προστασία»
Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν κατά τις 7.00 το απόγευμα σε παραλιακό κατάστημα, όπου εμφανίσθηκαν δύο νεαροί καλοντυμένοι και εμφανίσιμοι Αλβανοί και απαίτησαν να αναλάβουν την «προστασία» του, απειλώντας φυσικά πως αν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει, «κάτι κακό θα συμβεί».
Αμέσως μετά κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τέσσερα άτομα, με δύο μηχανές, να παίρνουν στο «κυνήγι» τους δύο Αλβανούς. Τον έναν τον εγκλώβισαν στο στενό της «βίλας Καρέλια», όπου άρχισαν να τον χτυπούν, αλλά κατάφερε να τους ξεφύγει. Ο άλλος προσπάθησε να διαφύγει από οικόπεδα με ψηλή βλάστηση (καλαμιές) που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ πηδούσε μέσα στις αυλές σπιτιών.
Κάποια στιγμή, προκειμένου να ξεφύγει από τους διώκτες του, πήδηξε στην αυλή σπιτιού στην οδό Αύρας. Οι τέσσερις άντρες με τις δύο μηχανές τον αντιλήφθηκαν. Οι δύο από αυτούς, χωρίς να διστάσουν, άνοιξαν την εξώπορτα του σπιτιού με κλωτσιές, μπήκαν, έπιασαν τον Αλβανό και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Δε σταμάτησαν, ούτε όταν ο Αλβανός έπεσε στο έδαφος, αλλά ούτε και από τις φωνές των κατοίκων της περιοχής.
Μάλιστα, τον έβγαλαν σηκωτό από το σπίτι και συνέχισαν να τον κλωτσούν απανωτά, ακόμα και στο κεφάλι, πάνω στο πεζοδρόμιο.
Αμέσως μετά ανέβηκαν στις μηχανές και έφυγαν, ενώ και ο Αλβανός, μόλις αντιλήφθηκε ότι τον άφησαν, σηκώθηκε και έφυγε με μισοσκισμένα τα ρούχα, παρά τα ισχυρά χτυπήματα που είχε δεχθεί.
Στην περιοχή έσπευσαν τρεις μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και κάποια προσωπικά αντικείμενα των Αλβανών που βρήκαν στην περιοχή.
Η υπόθεση έχει προβληματίσει αρκετά τις Αρχές και ερευνάται από την Ασφάλεια, αναζητώντας τόσο τους Αλβανούς όσο και τους Έλληνες που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Διστακτικοί οι πολίτες
ImageΧαμηλές προσδοκίες για την επιστροφή καταθέσεων
*
Μπορεί οι εκλογές της 17ης Ιουνίου να έβγαλαν κυβέρνηση, έστω εν μέσω ασθενειών και παραιτήσεων, αλλά αυτό δε φαίνεται να έπεισε τους καταθέτες που έτρεξαν να σηκώσουν το προηγούμενο διάστημα τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ότι πρέπει να τα επιστρέψουν και πάλι εκεί.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του υποκαταστήματος της «Εθνικής Τράπεζας», στον πεζόδρομο της Αριστομένους, Δ. Κουπούζος, μας έλεγε χθες ότι σταδιακά αναμένεται η ομαλοποίηση της κατάστασης στο μέτωπο των καταθέσεων, καθώς οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για στάση αναμονής και δειλή επιστροφή ενός μικρού μόνο μέρους των χρημάτων που αποσύρθηκαν τον τελευταίο μήνα υπό το κράτος του πανικού.

* «Δε θα έλεγα ότι η κίνηση τις τελευταίες ημέρες έχει τίποτα το ιδιαίτερο. Κάποιοι πελάτες μας με μικροποσά επανακαταθέτουν τα χρήματα που έβγαλαν, αλλά τα μεγάλα ποσά παραμένουν ακόμα εκτός τραπεζών. Κι αυτή η κατάσταση δε θεωρώ ότι θα αλλάξει άρδην, μέσα σε μια ημέρα. Καλό είναι, λοιπόν, να κρατάμε μικρό καλάθι. Να δούμε, άλλωστε, πώς θα πάει και η πολιτική κατάσταση, που συνδέεται άμεσα με την πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης και την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης», τόνισε μεταξύ άλλων.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν και διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, εκτός από την αβεβαιότητα βασικός εχθρός των τραπεζών, που δικαιολογεί και τις χαμηλές προσδοκίες, είναι το κράτος με την ιδιότητα του φοροεισπράκτορα, στοχεύοντας σε υψηλά φορολογικά έσοδα μέσα στο 2012. Ο Ιούλιος είναι μήνας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και πληρωμής υποχρεώσεων, με συνέπεια ένα μέρος των χρημάτων να κατευθυνθεί για την κάλυψη φορολογικών βαρών.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**  Πανελλαδικές
ImageΧαμηλούς βαθμούς σε Φυσική - Μαθηματικά είδαν χθες οι υποψήφιοι
* Οι χαμηλές βαθμολογίες σε Φυσική και Μαθηματικά, όπως αναμενόταν, λόγω των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί με τα δύο μαθήματα στις εξετάσεις, καθώς και στην Έκθεση, όπου τελικά η περίληψη που ζητήθηκε στο κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ φάνηκε ότι δυσκόλεψε τα παιδιά, είναι τα χαρακτηριστικά της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας, ο οποίος τα έχει πάει καλά, χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων, μας είπε για το γενικότερο κλίμα: «Οι βαθμοί, ιδίως σε Μαθηματικά και Φυσική, δεν είναι καθόλου καλοί». Πρόβλημα, όμως, εντόπισε και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας: «Κι εγώ στην Έκθεση είμαι λίγο πιο κάτω απ’ ό,τι θα ήθελα. Μας δυσκόλεψε η περίληψη».
~ Γεωργία Δεδούση
«Εγώ ήθελα Ιατρική Πάτρας. Είμαι λίγο πιο κάτω, αλλά σίγουρα την πιάνω σε κάποια άλλη πόλη. Είμαι αισιόδοξη, πάντως, και πιστεύω ότι θα πέσουν οι βάσεις. Η Ιατρική ήταν το όνειρό μου πολλά χρόνια. Δε διάβασα πάρα πολύ, κυρίως προς το τέλος. Το κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες και τους δικούς του ρυθμούς» σημείωσε στο «Θ» η Γεωργία Δεδούση από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Δήμητρα Γιαννοπούλου
«Εγώ είμαι λίγο αναποφάσιστη. Πολυτεχνείο θα ήθελα, αλλά θα δούμε. Την Πάτρα την πιάνω σίγουρα, μπορεί και Αθήνα, αν πέσουν αρκετά οι βάσεις. Περιμένουμε να δούμε» παρατήρησε η Δήμητρα Γιαννοπούλου από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Ηλιάνα Καπινιάρη
«Περιμέναμε να έχουμε πάει καλύτερα, αλλά ήταν δύσκολα και τα θέματα φέτος. Εγώ ήθελα Χημικό, Φυσικοθεραπεία ή Νοσηλευτική. Το Χημικό, πρέπει να πέσουν λίγο οι βάσεις για να το πιάσω, αλλά τη Φυσικοθεραπεία και τη Νοσηλευτική τα πετυχαίνω. Περιμένω, βέβαια, και τις βάσεις για να δω σίγουρα. Μπορεί να πέσουν» σημείωσε η Ηλιάνα Καπινιάρη από το 3ο Λύκειο.
~ Κωνσταντίνα Κουτρομάνου
«Εγώ ήθελα Χημικό, Φυσικό και Γεωπονικό. Στο Χημικό χρειάζεται να πέσουν λίγο οι βάσεις για να πετύχω, το Γεωπονικό όμως πιστεύω θα το πιάσω. Κατά τα άλλα, εντάξει, πάνω - κάτω όπως περίμενα έχω πάει» ανέφερε η Κωνσταντίνα Κουτρομάνου από το 3ο Λύκειο.
~ Περικλής Βασιλόπουλος
«Στη σχολή που μου αρέσει, περνάω. Καλοί ήταν οι βαθμοί, θα μπορούσαν να είναι και χειρότεροι. Θέλω να περάσω Υπολογιστές στο Ηράκλειο, γιατί μου αρέσουν οι υπολογιστές, αλλά και η Κρήτη. Στη σχολή που με ενδιαφέρει, λένε ότι οι βάσεις θα πέσουν περίπου 500 μόρια. Αλλά ακόμη και στάσιμα να μείνουν, την πιάνω» μας είπε ο Περικλής Βασιλόπουλος από το 3ο Λύκειο.
~ Μαρία Γρουσουζάκου
«Έχω πάει αρκετά καλά. Δεν ήθελα κάποια συγκεκριμένη σχολή, απλά προσπαθούσα να βγάλω όσο μεγαλύτερους βαθμούς γινόταν, για να μπορώ να περάσω μετά όπου θέλω» παρατήρησε η Μαρία Γρουσουζάκου από το 3ο Λύκειο.
~ Γρηγόρης Μπαρνασάς
«Πολύ καλά έχουμε πάει, αν και μπορούσαμε και καλύτερα. Εγώ θέλω Ιατρική και ελπίζω να την πετύχω. Μακάρι, θα δούμε. Θα μπορούσα να γράψω λίγο παραπάνω στην Έκθεση» επισήμανε ο Γρηγόρης Μπαρνασάς από το 3ο Λύκειο.
~ Νίκος Σκλήκας
«Καλά τα πήγα, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη για σχολή, το σκέφτομαι. Ή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα επιλέξω ή Μαθηματικό. Αλλά μάλλον Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων» μας είπε ο Νίκος Σκλήκας από το 3ο Λύκειο.
~ Αντωνία Αλεβίζου
«Οδοντιατρική στόχευα και πιστεύω ότι, αν λάβουμε υπόψη πως θα πέσουν οι βάσεις, τα έχω πάει καλά. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η δυσκολία των μαθημάτων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά με προσπάθεια, όποιος έχει διαβάσει μεθοδικά όλη τη χρονιά, κάνει το καλύτερο που μπορεί και πιστεύω πετυχαίνει το στόχο του. Οι καλοί θα τα καταφέρουν, δε χάνονται. Όσο για μένα, είμαι ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορεί να προτιμήσω Θεσσαλονίκη, επειδή έχω πολλούς συγγενείς εκεί και μου αρέσει σαν πόλη, παρότι είναι λίγο μακριά» ανέφερε η Αντωνία Αλεβίζου από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Βασίλης Διαμαντόπουλος
«Πήγα καλά. Είμαι λίγο κάτω στην Έκθεση, γιατί μας δυσκόλεψε η περίληψη, όμως έχω πάνω από 17 στα περισσότερα μαθήματα και έχω πιάσει τη σχολή που θέλω. Είμαι Θετική Κατεύθυνση και ήθελα Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνείου. Πάντως, μην ακούτε όλα όσα λένε. Στις βαρβάτες πολυτεχνικές σχολές, οι βάσεις δε θα πέσουν τόσο πολύ όσο ακούγεται» σημείωσε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Τάσος Μωρακέας
«Πολιτικών Μηχανικών θέλω να περάσω και θεωρώ ότι το έχω πιάσει. Θεσσαλονίκη ή Πάτρα, κάπου εκεί. Ήταν δύσκολα τα πράγματα φέτος, αλλά περιμένουμε ότι θα πέσουν κάπως οι βάσεις» μας είπε ο Τάσος Μωρακέας από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Βασίλης Διπλάρης
«Μια χαρά έχω πάει. Σχολή Ικάρων θέλω και πιστεύω ότι την έχω πετύχει. Αν και λένε ότι εδώ θα ανεβούν οι βάσεις, γιατί μειώνονται οι στρατιωτικοί. Θα δούμε» σχολίασε ο Βασίλης Διπλάρης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
~ Βαρβάρα Φύκιρη
«Σχετικά καλά έχω πάει, κάπου εκεί περίμενα τα αποτελέσματα. Ήταν δύσκολα τα θέματα φέτος και απ’ ό,τι είδα στους βαθμούς, πολλά παιδιά είναι κάτω απ’ τη βάση. Εγώ μάλλον Οικονομικά θα πάω, νομίζω ότι τα πιάνω, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Λένε ότι οι βάσεις θα πέσουν πολύ» επισήμανε η Βαρβάρα Φύκιρη από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
Της Μαρίας Νίκα
 Πηγή :  εφημερίδα "Θάρρος" Μεσσηνίας  2012 .-

~**  Λύκειο Κυπαρισσίας
ImageΛαμπρά αποτελέσματα, υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές!
* Με τον πρώτο των πρώτων και με τις υψηλότερες βαθμολογίες απ’ όλα τα σχολεία της Τριφυλίας, το Λύκειο Κυπαρισσίας με τους μαθητές του κρατά, για πολλοστή φορά, τα σκήπτρα των επιτυχιών και των διακρίσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας δεν έγραψαν απλώς πολύ καλά στις Πανελλαδικές, αλλά «ζωγράφισαν», σημειώνοντας σημαντικές επιδόσεις!
Χθες, στο Λύκειο, με την ανάρτηση των πινάκων των αποτελεσμάτων, η ατμόσφαιρα πλημμύριζε από ευτυχία, χαρά και ικανοποίηση. Τα πρόσωπα των επιτυχόντων έλαμπαν, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο τη μέρα, ενώ το χαμόγελό τους έδειχνε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία τους για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους!
* «Τα καλύτερα έρχονται» στη ζωή τους και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, ανυπομονώντας για τα φοιτητικά χρόνια που θα ζήσουν!
Στο Λύκειο Κυπαρισσίας, ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος συγκέντρωσε 19.460 μόρια και είναι ο πρώτος των πρώτων απ’ όλα τα σχολεία της Τριφυλίας, με την υψηλότερη βαθμολογία!
Νωρίς χθες το μεσημέρι μίλησαν στο «Θ» παιδιά του Λυκείου Κυπαρισσίας για τα συναισθήματά τους από τις βαθμολογίες και τις σκέψεις τους για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων:
* Παναγιώτης Στρατικόπουλος: «Περίμενα τα αποτελέσματα με ένα άγχος, αλλά, στο τέλος, δικαιώθηκα με τη βαθμολογία που πέτυχα και τα 19.460 μόρια που συγκέντρωσα. Δεν το περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά και το χάρηκα πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και αισθάνομαι δικαιωμένος για την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Για τη Σχολή που θα δηλώσω, θα το σκεφτώ. Θα δω όλες τις Σχολές και μετά θα καταλήξω. Έχω πολλές Σχολές στο μυαλό μου, θα δούμε, σκέφτομαι για ΣΜΑ. Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουλίου να αποφασίσουμε».
* Ευσταθία (Έφη) Θεοδωροπούλου: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη. Συγκέντρωσα 19.338 μόρια. Περίμενα αυτούς τους βαθμούς, γιατί ήξερα τι έχω γράψει. Γενικά, χαίρομαι που τελείωσε όλο αυτό, γιατί είχα εξαντληθεί φέτος. Τώρα, έφυγε το άγχος της χρονιάς. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη από Σχολές, ποιες θα δηλώσω στο Μηχανογραφικό. Θα το σκέφτομαι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο στόχος μου ήταν να γράψω πολύ καλά για να έχω ό,τι επιλογή θέλω, και αυτό το πετύχαμε».
* Ανάργυρος Σίμος: «Είμαι χαρούμενος κι αισθάνομαι δικαιωμένος, επειδή είχα προσπαθήσει πολύ όλη τη χρονιά. Ήταν και δύσκολα, θα έλεγα, τα θέματα, όχι τόσο σ’ εμάς στη Θεωρητική, όσο στη Θετική - Τεχνολογική. Κατάφερα να συγκεντρώσω 18.900 μόρια, στο πρώτο πεδίο, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους βαθμούς μου και μπορώ να πιάσω τη Σχολή που θέλω. Βέβαια, θα σκεφτώ πολύ, επειδή με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις μια Σχολή. Κλίνω περισσότερο σ’ αυτό που μου αρέσει, λέω να βάλω Φιλολογία Αθηνών, αλλά θα το σκεφτώ περισσότερο, γιατί είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση που μετράει».
* Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Έκανα μια καλή προσπάθεια όλη τη χρονιά, με πολύ διάβασμα, αλλά και άγχος, που απέδωσε. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Ελπίζω, πια, να περάσω στη Σχολή που θέλω. Συγκέντρωσα 18.300 μόρια και σκέφτομαι κυρίως Πολυτεχνικές Σχολές, Μηχανολόγους – Μηχανικούς, αλλά θα δηλώσω και Στρατιωτικές, ή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) ή Μηχανικών Ναυτικού (Σ.Ν.Δ.)».
Δημήτρης Νταρζάνος: «Δεν είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, περίμενα κάτι παραπάνω. Πέσανε και σχετικά δύσκολα θέματα στη Φυσική και τα Μαθηματικά, όπου δεν πήγαμε και τόσο καλά, ενώ στα άλλα μαθήματα τα πήγαμε αρκετά καλά. Με το Μηχανογραφικό, θα δούμε ποιες Σχολές θα δηλώσουμε».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

~**  Επιμελητήριο
ImageΖητεί αναστολή των δόσεων Ιουνίου, Ιουλίου πυρόπληκτων δανείων
* Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η διήμερη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Αθήνα.
Ο δε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΕΕ και τη διαμεσολάβηση του προέδρου της, Κων/νου Μίχαλου, για την πραγματοποίηση συνάντησης, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, των προέδρων των 6 Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών με τη διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αναστολή των δόσεων 30-6-2012 και 31-12-2012 των πυρόπληκτων δανείων που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο της απόφασης 2/22475/0025 του τέως υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, που υπεγράφη στις 25 Απριλίου και αφορούσε στα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε την από κοινού με την ΚΕΕΕ αποστολή υπομνήματος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για τροποποίηση της ΚΥΑ του 2009, που αφορά στη χρήση του αιγιαλού, ώστε να επιτρέπονται στα καταστήματα εστίασης και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κάνουν ελαφριές, μεταβλητές κατασκευές για περιορισμένη χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να μην κινδυνεύουν από υψηλά πρόστιμα.
Τέλος, ο δεύτερος εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, αναφέρθηκε στο αίτημα των επιχειρήσεων για συμψηφισμό των απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου, έναντι των οφειλών τους προς αυτό, ώστε να τους δίνεται φορολογική ενημερότητα από τις κατά τόπους ΔΟΥ.

 ~**  Πριν 94 χρόνια
* - ΑΥΤΟΣ ο ενοχλητικός αέρας δεν εννοεί να παύση. Δεν αφήνει επί τέλους να αρχίση μαζί με το κατάβρεγμα; Η νυκτερινή δροσιά μάς υπενθυμίζει από τώρα τας φθινοπωρινάς νύκτας. Πολλοί ξενύχτηδες εστενοχωρήθησαν εξ αιτίας της.
* -Ο Ιωάννης Πανταζόπουλος ετών 18 εφόνευσε δια λίθων εις το χωρίον Χριστιάνοι της Εράνης τον ενδεκαετή μικρόν βοσκόν Αντων. Π. Αλεξόπουλον, διότι είχεν αφήσει το ποίμνιόν του και έβοσκε εις το κτήμα του.
* -ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ εν Φιλιατροίς ο Π. Γεωργόπουλος ή Κανέλλος, διότι εξύβριζε τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως.

~** Στο βάθος των πραγμάτων
Η θεραπεία της θάλασσας
* Είχα ακούσει για τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας. Άλλωστε, πολλά χρόνια πριν «ανακαλυφθούν» τα κέντρα θαλασσοθεραπείας, ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποιούσε στις δικές του θεραπείες. Ωστόσο, πέρα από τις γνώμες των ειδικών, νομίζω ότι όλοι έχουμε διαπιστώσει πως μετά από ένα μπάνιο ή μια βόλτα στη θάλασσα νιώθουμε καλύτερα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά.
* Προχθές, όμως, συνέβη κάτι που με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο τη δύναμή της. Ήταν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα σε κάποια ήρεμη παραλία της Μεσσηνίας. Ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει και ο κόσμος που είχε απομείνει στη θάλασσα ήταν ελάχιστος. Τότε έφτασαν δύο γυναίκες, που συνόδευαν ένα κορίτσι, το οποίο, απ’ ό,τι κατάλαβα, πρέπει να είχε σύνδρομο Down.
* Καθώς οι τρεις τους είχαν καθίσει δίπλα μας, στην αρχή άκουγα το παιδί που δυσανασχετούσε έντονα. Γκρίνιαζε, έβγαζε κραυγές και έδειχνε αρκετά ανήσυχο, ενώ η μία από τις δύο γυναίκες, μιλώντας του σιγανά, προσπαθούσε να το ηρεμήσει.
* Κι όμως, όσο περνούσε η ώρα, χωρίς να γίνει κάτι συγκεκριμένο, η νευρικότητα του παιδιού όλο και μειωνόταν. Μέχρι που, μετά από λίγο, το μόνο που άκουγα ήταν το κύμα στην ακροθαλασσιά και ένα παιδικό γέλιο!
* Το παιδί, όχι απλώς είχε σταματήσει εντελώς να δυσανασχετεί, αλλά καθισμένο στην πετσέτα του έδειχνε χαρούμενο, χαμογελούσε, γέμιζε τις χούφτες του με βότσαλα και τα έδινε στις άλλες
* Απέδωσα αυτή την ξαφνική αλλαγή στην αύρα της θάλασσας και σκέφτηκα ότι, όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους με παρόμοιες δυσκολίες, θα είναι πολύ καλό να πηγαίνουν μαζί τους στην παραλία όσο πιο συχνά μπορούν.  Της Μαρίας Νίκα

~** Έρκος Οδόντων
Ποδόσφαιρο και πολιτική
Μακάρι να επιστρέψει ο Σαλπιγγίδης στον Παναθηναϊκό, γιατί απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι πάνω απ’ όλα βάζει την ομάδα που αγωνίζεται, εν προκειμένω την Ελλάδα. Είναι ο παίκτης που μπορεί να του βρεις πολλά αρνητικά (δεν ντριμπλάρει, δεν πλασάρει, δεν είναι καλός στο ένας με έναν), αλλά η ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός, μαζί με την πειθαρχία και τη σοβαρότητα που τον διακρίνουν ως άνθρωπο, σπανίζουν. Και στα δύσκολα είναι εκείνος που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Η περίπτωσή του μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις πριμαντόνες της κυβέρνησης, τους επαγγελματίες υπουργούς μ’ άλλα λόγια, που τυγχάνει να ‘ναι και συντοπίτες μας, μερικοί, με την περιφερειακή έννοια του όρου.
Τι να τους κάνεις όλους αυτούς τους ultra κομματικούς στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας; Αυτοί ζουν και υπάρχουν για τη λιμουζίνα, την τηλεόραση, τη μούρη και το γενικώς και αορίστως. Να τους ακούς, δηλαδή, να μιλάνε μια ώρα και να μη σου μένει τίποτα. Το κομβικό, ωστόσο, του πράγματος έχει να κάνει με το ότι είναι επικεφαλής υπουργείων αιχμής. Πιο σοβαρά, πλην της Οικονομίας, της Παιδείας και της Ανάπτυξης, δεν υπάρχουν. Πώς θα ανταπεξέλθουν, πώς θα τα βγάλουν πέρα; Είναι ελλιπείς ικανοτήτων. Άσε δε που και τα σε –όπουλος επώνυμά τους θυμίζουν σιδηρόδρομο και είναι tres banal για την Ευρώπη.
Ευχή είναι να πετύχει η κυβέρνηση, γιατί αλλιώς θα πάμε φούντο, αλλά με αυτά τα υπουργοσόγια, παλιάς κοπής, νομίζω ότι θα μπαντάρει, μονόπαντα, καθώς αποδεδειγμένα φέρουν μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Κάτι από Μαυρογιαλούρο θυμίζουν.
Η νοοτροπία, άσχετο με τον πομπώδη λόγο, τους εμποδίζει να βάλουν την ομάδα πάνω απ’ τον εαυτό τους, όπως ο Σαλπιγγίδης, για αυτό και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους.
Αυτά πήρε χαμπάρι στο δικό του υπουργείο ο κ. Ράπανος και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί διαπίστωσε πως η εθνική ομάδα Οικονομίας ήταν μικρών δυνατοτήτων.
Του Δημήτρη Γιατράκου

 ~**"Εκοιμήθη" ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος:
~ "Εκοιμήθη" σήμερα το πρωί ο καταγόμενος από την Αλαγονία Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος σε ηλικία 79 ετών.Ο μακαριστός μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία λόγω προβλήματος της υγείας τους από τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα μάτια του στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα όπου βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό της Πρέβεζας ενώ η ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας θα είναι αργία για την πόλη της Πρέβεζας. Από σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα η σωρός του Μακαριστού θα τεθεί σε λαικό προσκύνημα ενώ το Σάββατο στις 11:00 π.μ. θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία.
* Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρέβεζας:
~ "Με βαθειά θλίψη αναγγέλουμε στους χριστιανούς αδελφούς μας την κοίμηση του Πνευματικού μας πατέρα Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου. Η παρουσία του ανάμεσά μας, αυτά τα 32 χρόνια που ο Χριστός μας τον χάρισε, αποτέλεσε σ' όλους εμάς τους πιστούς χριστιανούς, βάση για να θεμελιώσουμε την πίστη μας και την σχέση μας με τον Χριστό και την Εκκλησία. Το λείψανό του μπορούμε να το προσκυνήσουμε όλο το εικοσιτετράωρο και να πάρουμε την ευχή του, στον Άγιο Κωνσταντίνο Πρεβέζης. Το προσεχές Σάββατο στις 11.00 π.μ. όλοι μαζί θα συναχθούμε στον μεγάλο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, που εκείνος (ο Σεβ. Μελέτιος) έχτισε, να ευχαριστήσουμε τον Χριστό για την μεγάλη Του δωρεά προς εμάς να έχουμε τον π. Μελέτιο επίσκοπό μας και να Τον παρακαλέσουμε να αναπαύση τον πατέρα μας κοντά Του, μέσα στην ατελεύτητη ευτυχία της χαράς του προσώπου Του, Αυτού που είναι η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ. Ας έχουμε όλοι την ευχή του Δεσπότη μας, συνοδό βοηθό και ευλογία της ζωής μας".  Πηγή: www.pamepreveza.gr
~*** To μακαριστό Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιο αποχαιρέτησε η Πρέβεζα. Η κηδεία του Μεσσήνιου ιεράρχη τελέστηκε σήμερα (23/6) το μεσημέρι σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκινησιακής φόρτισης στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου . Το παρών έδωσαν μέλη της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτες (μεταξύ αυτών και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος), πλήθος κληρικών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, σύσσωμη η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κόσμου. Στην Πρέβεζα βρέθηκαν και δεκάδες Μεσσήνιοι που έφθασαν με πούλμαν στην πόλη της Ηπείρου, ανάμεσα τους και αρκετοί συγχωριανοί του από την Αλαγονία. Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την σεμνότητα και την απλότητά του εξήραν στους επικήδειους λόγους τους εκπρόσωποι της εκκλησίας και τοπικοί φορείς. Η ταφή έγινε στον αύλειο χώρο του ναού που ο ίδιος έχτισε, επιθυμία του ιδίου.

~***Αγωγές Τατούλη κατά δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας

~ Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη, συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας έχει εξαπολυθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Ο Π. Τατούλης, σε συνέχεια της προσπάθειας του να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τον δημοσιογράφο υπέβαλε σε βάρος του αγωγή, με την απαίτηση να του καταβληθούν 50.000 ευρώ ενώ με την ίδια αγωγή στρέφεται και εναντίον του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «
Ελευθερία» Ντίνου Πλεμμένου και του αρχισυντάκτη της Ηλία
 ~** Η εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας μηνύει τον Τατούλη για παράβαση καθήκοντος ;
~Μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου υπέβαλε χθες Παρασκευή, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου, η εταιρεία «Ελευθερία Α.Ε.» που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας.
Με τη μήνυσή της η εταιρεία κατηγορεί τους κ.
Τατούλη και Νικολάκου ότι παραβαίνουν το καθήκον τους ως ηγετικά όργανα της Περιφέρειας με το να αγνοούν τους νόμους Ν. 2328/95 και 3548/07 σχετικά με την κατανομή των  
νομοτεχνικών καταχωρίσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις οποίες διοχετεύουν σε εφημερίδες της αρεσκείας τους και της επιρροής τους, ενώ η νομοθεσία προβλέπει ρητά ίση κατανομή.-~**Έλληνες, καλύτερα φτωχοί και να τιμάμε την πίστη μας, παρά οικονομικά ανεξάρτητοι αλλά αρνητές, εχθροί και πολέμιοι του Χριστού, της πίστης Του, του Σταυρού Του και της Αγίας Εκκλησίας Του.
  • Έλληνες, καλύτερα φτωχοί και με ελεύθερη την Εκκλησία και την πίστη του Χριστού, παρά πλούσιοι και με διωκόμενη την Εκκλησία και την πίστη του Χριστού.
  • Έλληνες, έτσι ή αλλιώς φτωχούς θα μας καταντήσουν, κοιτάξτε να μη χάσουμε την πίστη μας.
  • Έλληνες, μεταξύ σφύρας και άκμονος βρισκόμαστε, όμως καλύτερα να πεινάσουμε παρά να πετάξουμε την πίστη μας.
  • Έλληνες, καλύτερα ένα κράτος φτωχό παρά ένα κράτος αθεϊστικό, όπου θα διώκεται και θα πολεμείται η πίστη στο Χριστό, όπως συνέβαινε στα χρόνια του κομμουνισμού στη Ρωσία, στη Ρουμανία ή στην Αλβανία.

***
Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα αλλά πρώτιστα και κύρια πνευματικό!!!
Δεν πρόκειται μόνο για την οικονομική μας υποδούλωση και εξαθλίωση αλλά πρώτιστα και κύρια για την πνευματική μας υποδούλωση και εξαθλίωση.
Διότι δυνάμεις που ζητάνε την ψήφο μας για να κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, δεν έχουν μόνο ως στόχο την υποτιθέμενη οικονομική ανεξαρτησία και ευημερία του λαού μας - κάτι το οποίο μάλιστα, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός μας, πιστεύει ότι θα επιτευχθεί μαγικά εν μιά νυκτί άνευ κόπων και δακρύων - αλλά πρώτιστα και κύριαέχουν ως στόχο την μεταλλαγή του μοντέλου της κοινωνίας μας σε ένα πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό, πανθρησκειακό και τελικά αθεϊστικό αμάλγαμα το οποίο εντάσσεται αρμονικά μέσα στα νεοεποχίτικα πλαίσια και συνταυτίζεται απόλυτα με τους σκοπούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων(New World Order) η οποία αργά, ανεπαίσθητα αλλά μεθοδικά προετοιμάζει την ανθρωπότητα για την έλευση και κυριαρχία του Αντιχρίστου.
Ο τελικός στόχος όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται ένθεν κακείθεν του πολιτικού φάσματος και οι οποίες ζητάνε και σ΄ αυτές τις εκλογές την ψήφο των Ελλήνων, είναι να στρέψουν το πηδάλιο της ελληνικής κοινωνίας μας προς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησιαστικής πρότασης και των προσταγμάτων του Ευαγγελίου που ευαγγελίστηκε πριν 2000 χρόνια ο Ιησούς ο Ναζωραίος, ο Χριστός, ο Κύριος και Θεός μας.
Ο αγώνας λοιπόν, δεν είναι μόνο για την κατάργηση ή όχι του μνημονίου, για την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη, για την επιστροφή ή όχι στη δραχμή αλλά πρώτιστα και κύρια είναι για την επικράτηση ή όχι των αντίθεων δυνάμεων και των πολέμιων της πίστης του Χριστού.
Θα επιτρέψουμε την επικράτηση άθεων δυνάμεων;
Αυτά ας έχουμε κατά νου και ας αποφασίσουμε ανάλογα την ώρα τη ψήφου.

 ~*** Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης και ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.
Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική.
Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση. Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει.... Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει. - Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι. - Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουνε σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!
Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός...... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ. - Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει.. Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους...... Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.
- Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα...
Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια να βαράνε, λουλούδια να φεύγουν δεξιά και αριστερά.....Γενικώς, μεγάλο μπάχαλο. Τρελαίνεται ο τύπος....
- Τι γίνεται εδώ, ρωτά. - 'Aσε φίλε, χάλια, του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά... - Πλάκα μου κάνεις, λέει ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε...... - Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα. Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια.....
~**Ο Έλληνας δεν χόρεψε και ούτε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι!
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης
καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του «τρελού χρήματος«.
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα «Δεν πληρώνω» και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από τηνεθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»

~** Ο χαρακτήρας του Έλληνα :
"Παράδοξον πλάσμα,
ατίθασον,
περίεργον,
ασταθές,
ημίκαλον,
αβεβαίων διαθέσεων,
εγωπαθής και
σοφώτερος όλων.

ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ!!

Ο αείμνηστος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και φιλόσοφος Κων/νος Τσάτσος μετέφρασε κάποιους παπύρους γραμμένους στα λατινικά πού του είχε δώσει ένας παλιός του φίλος, ο οποίος τους βρήκε στην Οξύρρυγχο, μια πόλη της Βυζαντινής Αιγύπτου, στις όχθες του Νείλου ποταμού.
Όπως αναφέρει και ένας άγγλος συγγραφέας, ο Ουϊλιαμ Νταρλίμπλ στο βιβλίο του « Ταξίδι στη σκιά του βυζαντίου», στην Οξύρρυγχο, κοντά στη πρώτη Χριστιανική μονή του Αγ. Αντωνίου, «ήταν αρκετό να ανακινήσεις με τη μπότα σου το χώμα για να έρθει στην επιφάνεια ένα στρώμα από παπύρους».
Picture
Αυτοί λοιπόν οι πάπυροι αναφέρονται σε επιστολές ενός Ρωμαίου συγκλητικού (αποσυρμένου πλέον από την πολιτική ), προς ένα νεότερό του, ο οποίος διορίστηκε διοικητής στην περιοχή της Αχαϊας και του δίνει συμβουλές για τον χαρακτήρα του Έλληνα, ώστε να τον βοηθήσει όσο μπορεί στο έργο του. Παρακάτω παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για μας και διατηρούν την επικαιρότητά τους ακόμα και σήμερα αν και έχουν περάσει από τότε περισσότερα από 2000 χρόνια :
«Καταλάβαμε καθαρά και έγκαιρα πως υποτάσσοντας ξένους λαούς, αναλάβαμε μίαν ευθύνη για την ευημερία τους. Τούτη η συνείδηση της ευθύνης διακρίνει τους βαρβάρους κατακτητές από τους κοσμοκράτορες. Μόνο ο Αλέξανδρος πριν από μας είχε τη συνείδηση τούτης της ευθύνης. Ευτυχώς για τη δόξα της Ρώμης πέθανε νέος, γιατί αλλιώς θα ήταν οι Έλληνες σήμερα οι άρχοντες του κόσμου».
«Ο Έλληνας είναι πιο εγωιστής από μας και συνεπώς από όλα τα έθνη του κόσμου.
Το άτομό του είναι «πάντων χρημάτων μέτρον
» κατά το ρητό του Πρωταγόρα.
Αδέσμευτο, αυθαίρετο και ατίθασο, αλλά και αληθινά ελεύθερο ορθώνεται το εγώ των ελλήνων. Χάρις σε αυτό σκεφθήκανε πηγαία, πρώτοι αυτοί, όσα εμείς αναγκαζόμαστε σήμερα να σκεφθούμε σύμφωνα με τη σκέψη τους. Είναι όμως και του καλού και του κακού πηγή τούτο το χάρισμα.
Το ίδιο εγώ που οικοδομεί τα ιδανικά πολιτικά συστήματα, αυτό διαλύει και τις πραγματικές πολιτείες των ανθρώπων.
Και ήρθανε οι καιροί όπου ο ελληνικός εγωισμός ξέχασε την τέχνη που οικοδομεί τους ιδανικούς κόσμους, αλλά δεν ξέχασε την τέχνη που γκρεμίζει τις πραγματικές πολιτείες. Και εμείς τους συναντήσαμε, καλέ Ατίλιε, σε τέτοιους καιρούς και γι’ αυτούς συμβαίνει να είναι τόσο αυστηρή, που κάποτε καταντάει άδικη».
«Η μοίρα μας έταξε νομοθέτες του κόσμου και το ελληνικό άτομο περιφρονεί το νόμο. Δεν παραδέχεται άλλη κρίση δικαίου παρά την ατομική του, που δυστυχώς στηρίζεται σε ατομικά κριτήρια. Απορείς πως η πατρίδα των πιο μεγάλων νομοθετών έχει τόση λίγη πίστη στο νόμο. Σπάνια οι Έλληνες πείθονται «τοις κείνων ρήμασι». Πείθονται μόνο στα ρήματα τα δικά τους και ή αλλάζουν τους νόμους κάθε λίγο, ανάλογα με τα κέφια της στιγμής ή, όταν δεν μπορούν να τους αλλάξουν, τους αντιμετωπίζουν σαν εχθρικές δυνάμεις και τότε μεταχειρίζονται εναντίον τους ή τη βία ή το δόλο».
Picture
«Ο Έλληνας έχει πιο αδύνατη μνήμη από μας και γι’ αυτό έχει λιγότερη συνέχεια στον πολιτικό του βίο. Είναι ανυπόμονος και κάθε λίγο, μόλις δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα, αποφασίζει ριζικές μεταρρυθμίσεις .
Θές να σαγηνέψης την Εκκλησία του Δήμου σε μια πόλη ελληνική;
Πές τους: “Σας υπόσχομαι αλλαγή”. Πές τους: “Θα θεσπίσω νέους νόμους”. Αυτό αρκεί, με αυτό χορταίνει η ανυπομονησία του , το αψίκορο πάθος του».
«Οι Έλληνες λίγα πράγματα σέβονται και σπάνια όλοι τους τα ίδια. Και προς καλού και προς κακού στέκουν πάνω από τα πράγματα. Για να κρίνουν αν ένας νόμος είναι δίκαιος, θα τον μετρήσουν με το μέτρο της προσωπικής των περίπτωσης, ακόμα και όταν υπεύθυνα τον κρίνουν στην εκκλησία ή στο δικαστήριο.
Ο έλληνας ζητεί από το νόμο δικαιοσύνη για τη δική του προσωπική περίπτωση. Αν τύχει και ο νόμος, δίκαιος στην ολότητά του, δεν ταιριάζει σε λίγες περιπτώσεις, όπως η δική του, δεν μπορεί αυτό να το παραδεχτεί.
Και εν τούτοις τετρακόσια χρόνια τώρα το ολοκήρυξε ο μεγάλος τους Πλάτων, πως τέτοια είναι η μοίρα και η φύση των νόμων, πως άλλο νόμος και άλλο δικαιοσύνη, το διακήρυξε και ο Σταγειρίτης, χωρίζοντας το δίκαιο από το επιεικές. Αλλά δεν τα ακούει αυτά ο Έλληνας ! Δε δέχεται να θυσιάσει τη δική του περίπτωση, το δικό του εγώ σ’ ένα νόμο σκόπιμο και το δίκαιο στη γενικότητα του».
«Ποτέ ο άρχων δεν πρέπει να περιφρονεί τον αρχόμενο, όσο άξιος και αν είναι αυτός, και όσο ανάξιοι οι αρχόμενοι. Πρέπει να σκύβει, να μελετά και να γνωρίζει το λαό του. Προ παντός όταν έχει να κάνει με τους δυσκολότερους Έλληνες. Γι’ αυτό μη με βαρεθείς, που θέλω να σου τους δείξω από πολλές πλευρές και που τις πολλές τούτες πλευρές πάω να τις αναγάγω σε μια πρώτη ρίζα».
« Δε σου έκανε κιόλας εντύπωση, καλέ μου Νάβιε, η αδιαφορία του Έλληνα για το συμπολίτη του; Όχι πως δε θα του δανείσει μια χύτρα να μαγειρέψει, όχι πως αν τύχει μία αρρώστια δε θα τον γιατροπορέψει, όχι πως δεν του αρέσει να ανακατεύεται στις δουλειές του γείτονα, για να του δείξει μάλιστα την αξιοσύνη του και την υπεροχή του, σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει ο Έλληνας περισσότερο από κάθε άλλον. Βοηθάει πρόθυμα και τον ξένο, με την ιδέα μάλιστα, που χάρη στους μεγάλους στωϊκούς πάντα τον κατέχει , μιας πανανθρώπινης κοινωνίας. Του αρέσει να δίνει στον ασθενέστερο, στον αβοήθητο, είναι κι αυτό ένας τρόπος υπεροχής».
«Λέγοντας πως ο Έλληνας αδιαφορεί για τον πλησίον του, κάτι άλλο θέλω να πω. Αλλά μου πέφτει δύσκολο να στο εξηγήσω. Θ’ αρχίσω με παραδείγματα, που, αν προσέξεις, ανάλογα θα δεις κι εσύ ο ίδιος πολλά με τα μάτια σου. Ακόμη υπάρχουνε ποιητές πολλοί και τεχνίτες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πλησίασέ τους, καθώς είναι χρέος σου, και πές μου αν άκουσες κανέναν απ’ αυτούς ποτέ να επαινεί τον ομότεχνό του.
Δε χάνει τον καιρό του σε επαίνους των άλλων ο Έλληνας. Δεν χαίρεται τον έπαινο. Χαίρεται όμως τον ψόγο και γι’ αυτόν βρίσκει πάντα καιρό. Για την κατανόηση την αληθινή, αυτή που βγαίνει από τη συμπάθεια γι’ αυτό που κατανοείς, δε θέλει τίποτε να θυσιάσει.
Το κίνητρο της δικαιοσύνης δεν τον κινεί για να επαινέσει ό,τι αξίζει τον έπαινο. Όχι που δε θα ήθελε να είναι δίκαιος, αλλά δεν αντιλαμβάνεται καν την αδικία που κάνει στον άλλο. Αλλού κοιτάζει, θαυμάζει ό,τι είναι ο δικός του κόσμος, κάθε άλλον τον υποτιμά. Όταν ένας πολίτης άξιος δεν αναγνωρίζεται κατά την αξία του, λέει ο Έλληνας : Αφού δεν αναγνωρίζομαι εγώ ο αξιότερός του, τι πειράζει αν αυτός δεν αναγνωρίζεται; Ο εγωκεντρισμός αφαιρεί από τον Έλληνα τη δυνατότητα να είναι δίκαιος.
Picture
Το 1969 η εφημερίδα « Κόσμος» της Ουάσιγκτον έκανε έναν διαγωνισμό μεταξύ των 1500000 αναγνωστών της με θέμα τον χαρακτηρισμό ενός εκάστου λαού.
Από την 15μελή επιτροπή βραβεύθηκε η εργασία ενός Δικαστού, ονόματι Μ.ΤΣΕΛΥ, ο οποίος για τον χαρακτήρα του Έλληνα γράφει :
«Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας, ο Έλλην παρουσιάζεται ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτοι από απόψεως διανοητικής κατέχει πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Έλλην είναι ευφυέστατος και δραστήριος, αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσμένος εκ της αίγλης τον αφήκε να γίνει στόχος οβίδων, ανέδειξε τον Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει, εθαύμασε τον Θεμιστοκλή δια να τον αποπέμψει.
Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον εκδιώξει.
Έκτισε το Βυζάντιο δια να το εκτουρκεύσει και έφερε το 1821 δια να το διακυβεύσει.
Εδημιούργησε το 1909 δια να το λησμονήσει.
Ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ’ ολίγον να την κηδεύσει.
Κόπτεται δια μίαν στιγμήν δια την αλήθειαν των άλλων, μισεί όμως τους υπηρετούντας αυτήν.
Παράδοξον πλάσμα, ατίθασον, περίεργον, ασταθές, ημίκαλον, αβεβαίων διαθέσεων, εγωπαθής και σοφώτερος όλων. Αυτός είναι οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον αν θέλετε, ταξινομήστε τον αν μπορείτε»
~** η νοοτροπια που τσακιζει κοκαλα ,,,,,
Ο ΕΛΛΗΝ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
"Τι λες, παιδί μου , εγώ ο Θανάσης ο Κουτρούκαλος,
να πάω να δουλέψω ως εργάτης γης;Αυτή είναι δουλειά
για μετανάστες ,Κωσταντίνε! Ασφαλώς δε θέλεις
να γίνει Αλβανός ο μπαμπάς σου..."
**************************
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!
Την ώρα που η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία μαστίζει, μόλις 19 Έλληνες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για τη συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας.
Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν αποτέλεσε δέλεαρ για το ελληνικό εργατικό δυναμικό, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.
Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.
Οπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος, «Φέτος περιμέναμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Ακούμε για κρίση και ανεργία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα αλλά όταν είσαι άνεργος παλεύεις για το μεροκάματο. Ενδιαφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα οχτώ Έλληνες που σήμερα φτάνουν τους 19. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στα χωράφια».
Στους 19 Έλληνες πάντως που υπέβαλαν αίτηση συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός. Άνθρωποι μεγαλύτερης δηλαδή ηλικίας και επιστήμονες που αναζητούν μερικά χρήματα για να ζήσουν.
Σε Ημαθία υπάρχουν 1700 εγγεγραμμένοι νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν περίπου 4800 εργάτες για τέσσερις μήνες. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος, «μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς

~*** .Έξοδος - Δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά Και βλέπω πέρα τα παιδιά και τες αντρογυναίκες
γύρου στη φλόγα π' άναψαν και θλιβερά τη θρέψαν
μ' αγαπημένα πράματα και με σεμνά κρεβάτια,
ακίνητες, αστέναχτες, δίχως να ρίξουν δάκρυ.
Και 'γγίζ' η σπίθα τα μαλλιά και τα λιωμένα ρούχα.
Γλήγορα στάχτη να φανείς, οι φούχτες να γιομίσουν.
Είν' έτοιμα στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων
δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν
εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με το χάρο.
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ


**    *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html  , Στο ν αγιάζι του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html  ,Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html  , Στο αγιάζι τηγς ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής νας ενημνέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 .-
  ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html   , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html  , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πρίν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html  , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html  , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 .-
 ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-


Δεν υπάρχουν σχόλια: