ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 .
~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  !
~* Έλεγε ο Καμένος για Κουβέλη και O Φώτης Κουβέλης για τον Πάνο Καμμένο το  2015 από τα  παλιά ,...σήμερα  2018:
https://youtu.be/P0Fvn8HHLcU  .- 
~ 1 Μαρτίου
Ευδοκίας οσιομάρτυρος (1) (†160-170). Μαρκέλλου και Αντωνίνης μαρτύρων. Αγίου Σιλβέστρου.Μαρτύρων Αγαπίου, Νικηφόρου , Χαρισίου, Αντωνίου, Σωφρονίου, και Νεστοριανού. Οσίων Αγαπίου και Ευδόκιμου, των εν Άθω και Δομνίνης της νέας.
(1) Η αγία Ευδοκία γεννήθηκε στη Ηλιούπολη της επαρχίας Λιβανησίας, της Φοινίκης, την εποχή του Τραϊανού. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην αμαρτία και την ακολασία, παρασύροντας με την εκτυφλωτική της ομορφιά πολλούς άνδρες στη αμαρτωλή ζωή, ενώ συγχρόνως συγκέντρωσε πολλά χρήματα. Η χάρη όμως του Θεού ευδόκησε, ώστε να συμβεί θαυμαστή αλλαγή στην ψυχή της Ευδοκίας. Μετά από μία σοβαρή ασθένεια, εγκατέλειψε την πόλη και την αμαρτία της, για να επιστρέψει εκεί ένα χρόνο αργότερα. Επιθυμώντας όμως να παραμείνει άγνωστη, εγκαταστάθηκε στην άκρη της πόλης. Εκεί γνώρισε κάποιον μοναχό, μετανόησε και έγινε χριστιανή και βαπτίστηκε από τον επίσκοπο Θεόδοτο. Από τότε άλλαξε η ζωή της, χάρισε όλη της τη περιουσία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και πήγε σε κάποιο μοναστήρι, όπου έζησε βίο ασκητικό ως τη στιγμή που την συνέλαβαν οι πρώην εραστές της και την οδήγησαν στο Αυριλιανό για να δικαστεί. Η αγία όμως με την προσευχή της, κατόρθωσε να αναστήσει το νεκρό παιδί του βασιλιά και να προσελκύσει και τον ίδιο στο Χριστιανισμό. Αργότερα οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα Διογένη, ο οποίος την άφησε ελεύθερη, αφού η αγία και πάλι θαυματούργησε. Τελικά αποκεφαλίσθηκε από το Βικέντιο και έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου.
~ **  Σχισματικός Μητροπολίτης: «Κάθε εκατοστό της «μακεδονικής» γης έχει το αίμα των προγόνων μας» ~ «Άλλαξαν το όνομα Voden (Έδεσσα), άλλαξαν το όνομα Lerin (Φλώρινα), άλλαξαν το όνομα Solun (Θεσσαλονίκη) και τώρα θέλουν ολόκληρη η μακεδονική γη μας να αλλάξει όνομα και να αποκτήσει προσθήκη».
 * Τα παραπάνω προκλητικά, αποκαλώντας ελληνικές πόλεις με σλαβικές ονομασίες, δήλωσε ο μητροπολίτης της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων Αγαθάγγελος, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στα Σκόπια, κατά της αλλαγής των συνομιλιών με την Ελλάδα για την αλλαγή ονομασίας.
Σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Μakfax, o μητροπολίτης της επαρχίας Ποβαρντάρσκας (Κοιλάδας Βαρδαρίου), πολλοί τον αποκαλούν και «Άνθιμο» των Σκοπίων, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», συνδέοντάς τους ακόμη και με την … Αγία Γραφή. «Η χώρα μας είναι «Μακεδονία» και αναφέρεται στη Βίβλο. Τώρα κάποιοι θέλουν τη σβήσουν. Κανένας από αυτούς όμως που θέλουν να μας αφανίσουν δεν υπάρχει στην Βίβλο» δήλωσε, συνεχίζοντας προκλητικά: «Αξιοπρέπεια είναι να διασφαλίσουμε το όνομα «Μακεδονία», την «μακεδονική» μας ταυτότητα, το ενιαίο σύστημα στη «μακεδονική» γη μας, μομφή κατά των Αλβανών των Σκοπίων, και η Αγία «μακεδονική» Εκκλησία μας. Εμείς, οι «Μακεδόνες», γεμάτη με μεγάλη αγάπη, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη συμπόνια, λέμε «ΟΧΙ», Η «Μακεδονία» είναι η χώρα μας, η πατρίδα μας, η ψυχή μας. Το όνομα της χώρας είναι το όνομα της «μακεδονικής» εκκλησίας, η ψυχή του «μακεδονικού έθνους».
 ~ Αν και τις προηγούμενες μέρες ΜΜΕ των Σκοπίων, παρουσίαζαν τον Αγαθάγγελο, ως κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, εν τούτοις ο ίδιος αρκέστηκε να παραβρεθεί στη συγκέντρωση μπροστά από το κοινοβούλιο, που εθνικιστές έκαψαν την ελληνική σημαία.
Ο σχισματικός μητροπολίτης, που επευφημήθηκε από το πλήθος, μίλησε ευθέως για «κατεχόμενη» από την Ελλάδα και την Βουλγαρία «Μακεδονία», που χωρίστηκε σε τρία μέρη. Ουσιαστικά όσα πρεσβεύει το ιδεολόγημα του ψευτομακεδονισμού. «Ο πόνος των «Μακεδόνων» είναι μεγάλος και συνεχίζεται. Η αγαπημένη μας χώρα «Μακεδονία» χωρίστηκε σε τρία μέρη. Του Αιγαίου, του Πιρίν και του Βαρδάρη. Ευχαριστούμε τον Θεό που διατηρήσαμε ελεύθερο το κομμάτι του Βαρδάρη, έτσι ώστε εμείς, ως έθνος «μακεδονικό» να ζήσουμε ελεύθεροι διατηρώντας τις μνήμες των προγόνων μας, που βρίσκονται στην «μακεδονική» γη μας» δήλωσε, καταλήγοντας προκλητικά: «Κάθε εκατοστό της «μακεδονικής» γης, τόσο στο Πιρίν όσο και στο Αιγαίο, είναι βυθισμένο στο «μακεδονικό» αίμα. Κάθε πέτρα που θα σηκώσετε θα ακούσετε την κραυγή από το αίμα που έχυσαν οι πατεράδες μας και οι προγονοί μας»
 ~** Βαθύ ρήγμα Εκκλησίας- Κυβέρνησης: Ο Γαβρόγλου κήρυξε «πόλεμο»
 ~ Εστία που προμηνύει νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξυ κυβερνησης και εκκλησίας δημιουργεί η βουλευτική τροπολογια που έκανε αποδεκτή ο κ Κωστας Γαβρογλου και αλλάζει το καθεστώς του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ώστε ο έλεγχος να ξαναπεράσει στο κράτος.
 * Ο υπουργός Παιδείας λίγο πριν την ψήφιση και της επιμαχης διαταξης και εκφράζοντας όπως ειπε συνολικά την κυβερνηση απαντησε με οξύτατο τροπο στην Ιερα Σύνοδο και στην επίσης σκληρή επιστολη διαμαρτυρίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνυμου επισημαινοντας μεταξυ αλλων πως «η Ιεραρχία θα πρεπει να ειναι πιο μετρημένη στα λόγια της».
«Έλαβα μια επιστολη απο τον τον Αρχιεπίσκοπο που αναλύει την αποφαση της Ιερας Συνόδου και μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις στην κυβερνηση» ανέφερε αρχικά ο υπουργος Παιδείας για να συνεχίσει «Ενα στοιχείο της επιστολης ειναι η αναφορά που ευχαριστεί την Κομμουνιστική βάση της Τήνου η οποία εξέφρασε την διαφωνία της με την τροπολογια. Η τροπολογια -λέει η επιστολη – αποτελεί ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου της εκκλησίας.Αποτελεί δημοκρατικό ατόπημα και αφαιρεί μονομερως την συνταγματική ανεξαρτησία της εκκλησιας. Με την τροπολογια – λέει η επιστολη- επιστρέφουμε σε παλαιες πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του κράτους. Αλήθεια ; Το 2018; Ξεχνάμε το 1969; Θα πρεπει η Ιεραρχία να ειναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Η δημοκρατία ειναι για όλους και οχι για ορισμενους.
Ειναι επιστολη που δεν ανήκει στις πιο λαμπρές στιγμές της και είδε πολλές στο παρελθόν».
Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην επιστολή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Η τροπολογια υπογράφεται απο πέντε βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ τον κ Κωςτα Ζουραρι και τον κ Σπύρο Δανέλλη. Επισήμως οι Ανελ εχουν δηλώσει πως την καταψηφίζουν ωστόσο οι 145 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και πι 6 του Ποταμιου σχηματίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκρισή της.
Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Νίκος Ξυδάκης επισήμανε πως η ρύθμιση επαναφέρει το καθεστώς που ισχύει επι 200 χρονια το οποίο άλλαξε μόνο το 1969 κατα την περίοδο της δικτατορίας και το 2014. «Υποστηρίζουμε πως το 2014 μετεβλήθη ο καταστατικός χάρτης της εκκλησιας της Ελλάδας για να αλλάξει ο χαρακτήρας ο δημόσιος του ιδρύματος. Κανεις στο παρελθόν δεν το ειχε κανει εκτος απο τη δικτατορία των συνταγματαρχων» ειπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η επιστολή Ιερώνυμου έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 26ης μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., γνωρίζομεν υμίν, ότι η Ιερά Συνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής, απεφάσισεν όπως αποστείλη την παρούσα επιστολή, καθ’ όσον ενημερωθήκαμε ότι στις 22.2.2018 κατατέθηκε η βουλευτική τροπολογία με γενικό αριθμό καταθέσεως 1488 και ειδικό αριθμό καταθέσεως 152, η οποία υπογράφεται από επτά (7) Βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι). Με την τροπολογία αυτή επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου («Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου», Π.Ι.Ι.Ε.Τ. πρόκειται για το κρατικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που διοικεί τον πανελλήνιας λατρευτικής σημασίας Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και την περιουσία του).
Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. βουλευτές.
Δυστυχώς ελάχιστοι τοπικοί παράγοντες της Τήνου συνεχίζουν να παραπληροφορούν, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αφ’ ενός το Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου είναι «Πανελλήνιο» και «Ιερό Ίδρυμα», επειδή διοικεί Ιερό Ναό με την περιουσία του, και όχι «δημοτική επιχείρηση», και ότι αφ’ ετέρου η περιουσία του συγκεντρώθηκε από την ευλάβεια του Ελληνικού Λαού στην Παναγία Θεοτόκο και τον Ιερό Ναό της. Αρνούνται ακόμη να αποδεχθούν το γεγονός ότι όσα ψευδώς καταμαρτυρούσαν το 2014 κατά του τότε νέου νόμου 4301/2014 περί δήθεν αυτοδίκαιης υπαγωγής του Ιδρύματος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου στην Εκκλησία της Ελλάδος, περί δήθεν καταργήσεως του «αυτοδιοικήτου χαρακτήρα» του Ιερού Ιδρύματος και περί δήθεν παύσεως της εποπτείας της Πολιτείας στο Ιερό Ίδρυμα, πανηγυρικώς κατερρίφθησαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (3631/2015). Τέλος, αρνούνται να αποδεχθούν το γεγονός ότι και μετά από τον νόμο 4301/2014 το Ίδρυμα συνεχίζει να εποπτεύεται από την Πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), όπως και πριν από τον νόμο 4301/2014, και ότι οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.1017 έγιναν με απολύτως ομαλό τρόπο κατά τον ν. 349/1976 και με συμμετοχή των νομίμων εκλεκτόρων, πολλοί από τους οποίους (μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και όχι μόνον) απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου 2014, επειδή είχαν πεισθεί από αβάσιμες κατηγορίες κατά του ν. 4301/2014.
Ανακύπτει επομένως η εύλογη απορία: πώς είναι δυνατόν βουλευτές, και μάλιστα από πολιτικούς χώρους, που τάσσονται υπέρ των «διακριτών ρόλων» η υπέρ του «χωρισμού Κράτους Εκκλησίας» και της απόλυτης «θρησκευτικής ουδετερότητας» του Κράτους, να εισηγούνται μεταβολές στην Καταστατική Νομοθεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποκαθιστώντας την Ιερά Σύνοδο Αυτής ή να εισηγούνται τροπολογίες για τη διοίκηση και διαχείριση Ιερών Ιδρυμάτων Ναών χωρίς γνώση της Εκκλησίας; Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε την Κομματική Οργάνωση Βάσης (Κ.Ο.Β.) Τήνου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.). για τη στάση ιδεολογικής συνέπειας, επειδή -αν και εκκινώντας από αντίθετη προς την Εκκλησία αφετηρία σε επίπεδο ορολογίας και ουσίας (του χωρισμού Κράτους Εκκλησίας)- είχε ανακοινώσει σε σχέση με το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου: «Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. και οι βουλευτές του τοποθετούνται πάντοτε με βάση τό πλαίσιο του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, την πάγια δηλαδή θέση του κόμματος για τίς σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι ο έλεγχος του κράτους πρέπει να περιοριστεί στη διακρίβωση των τυπικών προϋποθέσεων, χωρίς να παρεμβαίνει στην εσωτερική οργάνωση των θρησκευτικών ενώσεων, των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων κ.λπ.».
 ~ Η συγκεκριμένη τροπολογία (1488/152/22.2.2018) βρίθει ψευδών και παραπλανητικών διαδόσεων στην αιτιολογική της έκθεση. Τολμά μάλιστα να επικαλείται υπέρ της ανάγκης καταργήσεως των άρθρων 26 παρ. 1, 50 και 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014 την απορριπτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) 3631/2015, η οποία απέρριψε (και μάλιστα ομοφώνως) την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου κατά της συνταγματικότητας των ως άνω διατάξεων του νόμου 4301/2014. Επιπλέον η ανωτέρω δικαστική απόφαση απέρριψε τον ψευδή ισχυρισμό, τον οποίο αναπαράγει η τροπολογία, ότι, επειδή με τον νόμο 4301/2014 το Π.Ι.Ε.Ε.Τ. έπαυσε να εξαιρείται από τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν. 590/1977), δήθεν υπήχθη αυτοδικαίως στην εποπτεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι μετατράπηκε σε «εκκλησιαστικό ίδρυμα» και ότι έπαυσε η εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επί του Ιδρύματος. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της επίμαχης τροπολογίας:
α) Επιχειρείται να τροποποιηθεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και να επαναφερθεί σε ισχύ το καταργηθέν (με το άρθρο 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014) άρθρο 66 παρ. 1 του νόμου 590/1977 (το τελευταίο άρθρο που εξαιρούσε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. από τον ν. 590/1977 είχε εισαχθεί στη Βουλή το 1977 με παρέμβαση τότε βουλευτών και χωρίς γνώση και συναίνεση της Ιεράς Συνόδου). Επιδιώκεται επομένως το Ιερό Ίδρυμα του Ναού της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου να εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 590/1977. Προσπαθούν δηλαδή να παρέμβουν μονομερώς στον ισχύοντα Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς γνώση και συναίνεση του διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Συνόδου. Πρόκειται για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος (3 παρ. 1, 12, 13 παρ. 1 Συντάγματος, 9, 11 ΕΣΔΑ). Σημειώνεται πάντως ότι η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ (3631/2015) νομολόγησε ότι ουδεμία εξομοίωση του Ιερού Ιδρύματος με τα εκκλησιαστικά ιδρύματα συνέβη λόγω του νόμου 4301/2014, όπως αναληθώς αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Αντιθέτως, το άρθρο 51 παρ. 6 του νόμου 4301/2014 προβλέπει ρητώς τη διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας του Ιδρύματος (νόμος 349/1976) : «Η παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 590/1977 (Α 146) καταργείται. Το προηγούμενο εδάφιο δεν καταργεί τον ισχύοντα ν. 349/1976 (Α 149), όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».
β) Προτείνεται η κατάργηση της δυνατότητας ψηφοφορίας του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κατά την πρώτη συνεδρία της νεοεκλεγείσας Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (άρθρα 26 παρ. 1, 50 ν. 4301/2014). Ειδικότερα, μετά από την εκλογή των μελών της Δ.Ε. ανά τριετία και κατά την πρώτη συνεδρία της νέας Διοικούσας Επιτροπής, προβλέπεται ότι τα νέα μέλη της Δ.Ε. ψηφίζουν μεταξύ τους και επιλέγουν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής. Η επίμαχη τροπολογία απαγορεύει το δικαίωμα ψήφου κατά την συγκεκριμένη ψηφοφορία στον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου, Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος. Αναρωτάται κανείς γιατί πρέπει να απαγορεύεται στον Πρόεδρο του Ιδρύματος να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον Μητροπολίτη Πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος τον καθιστά διακοσμητικό στοιχείο, αφού του απαγορεύεται να παρίσταται σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση και να ψηφίζει, παρ’ ότι κατά την απόφαση 3631/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ «το Ίδρυμα έχει από ιδρύσεώς του προεχόντως θρησκευτικούς σκοπούς, οι οποίοι σχετίζονται με την διοίκηση και διαχείριση της περιουσίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελιστρίας) Τήνου, που αποτελεί ιερό προσκύνημα» (σκέψη 15). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Τήνου έχει αποδοθεί εξ αρχής στη δημόσια λατρεία και δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση κανενός.
γ) Καθαιρείται πραξικοπηματικώς η εκλεγείσα στις 10.12.2017 Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και ορίζεται ημερομηνία εκλογής νέας Διοικούσας Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η τελευταία εκλογή στις 10.12.2017 διενεργήθηκε με τις ίδιες διατάξεις του νόμου 349/1976, τον οποίον σέβεται απολύτως η Ιερά Σύνοδος, όπως και οι προγενέστερες εκλογές, καθώς οι διατάξεις του νόμου 349/1976 δεν έχουν τροποποιηθεί από τον νόμο 4301/2014, ως προς την εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, και παραμένουν σε πλήρη ισχύ. Συνεπώς, η γενομένη εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.2017, η οποία αυθαιρέτως καταργείται με την τροπολογία, δεν έχει καμία συνάφεια και αιτιώδη σχέση με την εφαρμογή των άρθρων 26 παρ. 1 και 51 παρ. 6 νόμου 4301/2014, τα οποία η τροπολογία επίσης προτείνει να καταργηθούν. Αναρωτάται κανείς γιατί καθαιρείται η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, αφού τα μέλη της δεν εξελέγησαν βάσει των διατάξεων του νόμου 4301/2014, ο οποίος δεν ρυθμίζει το ζήτημα αυτό. Η απάντηση είναι απλή: επειδή στις τελευταίες εκλογές (10.12.2017) δεν εξελέγησαν τα μέλη που μερικοί τοπικοί παράγοντες επιθυμούσαν να εκλεγούν. Και προσέτι διότι, μετά από την εκλογή τους, τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δεν εξέλεξαν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα που οι ανωτέρω παράγοντες θα επιθυμούσαν. Επειδή λοιπόν κατόπιν μιας νόμιμης εκλογικής διαδικασίας εξελέγησαν μη αρεστά -σε ελάχιστους- μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθαιρείται δια νόμου η Επιτροπή. Είναι προφανές ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αποβλέπουν στην ανατροπή νομίμως εκλεγμένων διοικήσεων σε Ιδρύματα και Ν.Π.Δ.Δ., δεν σέβονται τη δημοκρατική αρχή ούτε την αρχή της αυτοδιοικήσεώς τους, περί των οποίων υποτίθεται ότι περικήδονται.
Εν τέλει, επειδή η μεθοδολογία και η πολιτική θεολογία, οι οποίες προάγονται με την τροπολογία (με αρ. 1488/152/22.2.2018), αποτελούν δημοκρατικό ατόπημα και αναιρούν κατά συνταγματικώς απαράδεκτο τρόπο τις θρησκευτικές ελευθερίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σας καλούμε να την καταψηφίσετε. Η προτεινόμενη τροπολογία αναμιγνύεται ανεπίτρεπτα στη διοίκηση Ιερού Ναού και της περιουσίας του, που η Πολιτεία κατέστησε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για λόγους αυξημένης νομικής προστασίας του. Δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να μην γνωρίζει και να μην συναινεί σε τροποποίηση του Καταστατικού Της Χάρτη, η οποία προκαλείται από την τροποποίηση του καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος, που διοικεί Ιερό Ναό τεθειμένο σε δημόσια, και μάλιστα πανελλήνια, λατρεία, καθώς δεν πρόκειται για ιδιωτικό Ιερό Ναό. Οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επί δε τούτοις, ευελπιστούντες ότι θέλετε κατανοήσει την σημασία των ως άνω εκτεθέντων και ότι θα λάβετε υπ’ όψιν τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επικαλούμεθα εφ’ υμάς πλουσία την Χάρη του Θεού και διατελούμε μετ’ ευχών και τιμής.

*** Θα γίνει κάτι με την ιστοσελίδα που ο Δήμος Καλαμάτας άφησε να χαθεί; 
Πριν από δύο μήνες είχαμε αναφερθεί στην ιστοσελίδα του Kalamata:21, για την οποία κάποιοι αδιαφόρησαν (;) και, τελικά, χάθηκε ό,τι υπήρχε σε αυτή.
Επειδή, όμως, εκεί υπήρχε πολύτιμο και πληρωμένο υλικό από τους δημότες της πόλης, καλό θα είναι οι άνθρωποι του Δήμου να επαναφέρουν την ιστοσελίδα.
Τεχνικά όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται, ενώ όσο δε δίδεται επίσημη απάντηση ή δε βλέπουμε τη σελίδα να επιστρέφει, μόνο αρνητικά μπορούμε να σκεφτούμε.
Υπάρχει λόγος που δε θέλουν κάποιοι να υπάρχει πλέον η συγκεκριμένη ιστοσελίδα;
Περιμένουμε, λοιπόν, την επαναφορά της. Αν δε γίνει αυτό, ας δοθεί, έστω, μιαν επίσημη απάντηση.  Π.Μπ. 

*** Σγουρίδης από την Καλαμάτα: "Θα καταψηφίσουμε το ζήτημα της ονομασίας, αλλά δε θα ρίξουμε την κυβέρνηση" 
«Αν η Τουρκία το παρακάνει, θα πάμε σε πόλεμο»
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το πρωί ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος και μίλησε για ζητήματα της συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, το Μακεδονικό, τη στάση της Τουρκίας, για το τι αλλάζει από τον Αύγουστο του 2018, όπως και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.
  Το αναγκαίο καλό της κυβέρνησης
Ξεκινώντας ο κ. Σγουρίδης θέλησε να αναφερθεί στην άποψη του Πάνου Καμένου για τα Αναπτυξιακά Συνέδρια, με τελευταίο εκείνο της Τρίπολης. Όπως είπε, λοιπόν, ο πρόεδρος θέλησε να κάνει πράξη το σύνθημα των ΑΝΕΛ, δηλαδή να είναι το αναγκαίο καλό. Έτσι, σε όλα τα συνέδρια οι ΑΝΕΛ παραβρέθηκαν, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Αυτό, συνέχισε, το έκαναν οι ΑΝΕΛ, επειδή θέλουν να είναι χρήσιμος εταίρος στην κυβέρνηση.
Μιλώντας για την κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι στηρίχθηκε σε μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, που έχει ως στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να φτάσει στο οικονομικό ξέφωτο, να βγει με τους καλύτερους όρους στην αγορά και να μετακινηθεί αυτός ο παραγόμενος πλούτος προς όφελος του ελληνικού λαού.
Όπως εξήγησε, ανέφερε το τελευταίο προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτόνομο κίνημα που έχει σαφέστατες θέσεις, προσδιορίζοντας ότι ανήκουν πολιτικά στο πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο με βάση τον πατριωτικό ριζοσπαστισμό. Έτσι, στηρίζουν τις θέσεις τους για τα εθνικά ζητήματα, αλλά παράλληλα επιδιώκουν να έχουν ένα κοινωνικό πρόσωπο, ώστε η επιχειρηματικότητα να μη δρα ανεξέλεγκτα.
  Τι θα αλλάξει τον Αύγουστο
Μιλώντας για τον Αύγουστο του 2018, μήνα που τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη έχουν χαρακτηρίσει ως ορόσημο, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Κατά τον ίδιο, ότι θα βγει η χώρα από τα μνημόνια στις αγορές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρακτικά σημαίνει για το λαό ότι τα έτη 2021-2022 η χώρα, βάσει της συμφωνίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρέπει να δώσει έως ετήσια δόση, 23 δισ. το πρώτο έτος και 28 δισ. δεύτερο, χρήματα που δεν μπορούν να βρεθούν με μνημονιακό δανεισμό, αλλά από τις αγορές. Άρα, η αξιοπιστία εκδόσεων των ελληνικών ομολόγων είναι αυτή που θα μετακυλήσει στις αγορές το χρέος, για να παρθεί επίσης με χαμηλότοκο επιτόκιο η ανανέωσή τους.
Τον Αύγουστο του 2018, λοιπόν, η Ελλάδα φεύγει από την Επιτροπεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει εποπτεία, αλλά στη χώρα δίδονται βαθμοί ελευθερίας και έτσι θα ασκηθεί η δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική.
Όπως υποστήριξε ακόμα, η κυβέρνηση θα έχει δικαίωμα να μειώσει το ΦΠΑ, καθώς και τους φόρους στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα υπάρχει το δικαίωμα αύξησης του κατώτατου μισθού, αρκεί βέβαια να επιτευχθεί ο στόχος του 3.5%.
  Τα σύνορα της Ελλάδας, η σχέση με την Τουρκία και το ενδεχόμενο πολέμου
Μιλώντας για το ζήτημα των συνόρων, ο κ. Σγουρίδης σχολίασε ότι η θέση των ΑΝΕΛ στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν είναι «ψυχραιμία». Αφού- σχολίασε- ο Ερντογάν έχει προσωπικά προβλήματα στην Τουρκία, προσπαθεί να τα εξάγει δημιουργώντας εντάσεις στα σύνορα. Επειδή δε οι επιχειρήσεις στο Αρφίν δεν πάνε καλά, προσπαθεί να απασχολήσει την κοινή γνώμη με «νταηλίκια» στην Κύπρο και το Αιγαίο.
Στο βάθος, όμως, της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, είναι η αναθεώρηση των συμφωνιών και των συνθηκών. Ειδικότερα, αυτή τη φορά οι Τούρκοι επιδιώκουν την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, καθώς όσο αυτή ισχύει, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στον Αιγαίο. Όμως, θα υπάρξουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο έπειτα από ένα θερμό επεισόδιο.
Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε, αν η Τουρκία το παρακάνει και προβεί σε στρατιωτική επιχείρηση, τότε θα γίνει πόλεμος.
Πόλεμος στον οποίο, όπως είπε, η Ελλάδα θα καθίσει από την πλευρά του νικητή, μιας και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση. Παράλληλα, χωρίς να αυξηθούν οι δαπάνες, η ετοιμότητά τους είναι στο έπακρον, αφού στο παρελθόν βασιζόταν και στη σπατάλη.
  Η άποψη των ΑΝΕΛ για τους χειρισμούς Κοτζιά
Άλλο ζήτημα στο οποίο θέλησε να αναφερθεί ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν αυτό του Κυπριακού, λέγοντας πως η παράταξή του συμφωνεί με τους χειρισμούς Κοτζιά. Έτσι αποφεύχθηκε το β΄ σχέδιο του Κόφι Ανάν, κάτι που για τον ίδιο ήταν επιτυχία.
Επίσης, ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ συμφωνούν με τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών ως προς το ζήτημα με τον καθορισμό συμφωνίας ανάμεσα σε Αλβανία, Ελλάδα και Ιταλία, για τον καθορισμό της ΑΟΖ στο Ιόνιο.
Όμως, η παράταξή του διαφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
  Το ζήτημα των Σκοπίων και η καταψήφιση των ΑΝΕΛ
Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ειδικότερα, ο κ. Σγουρίδης θέλησε να κάνει γνωστή για ακόμα μια φορά τη θέση των ΑΝΕΛ: η λέξη Μακεδονία, όπως και να εκφραστεί μέσα σε μια συμφωνία, θα αποτελέσει την πηγή του να υπάρχει μακεδονική ταυτότητα, έθνος και γλώσσα. Κάτι που πληγώνει τον Ελληνισμό και δεν έχουν δικαίωμα οι ΑΝΕΛ να εκχωρήσουν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού κάπου που δε δικαιούνται.
Κλείνοντας σχολίασε πως οι ΑΝΕΛ ξεκάθαρα έχουν δηλώσει ότι, όπως και να έρθει αυτή η συμφωνία, θα την καταψηφίσουν και θα δηλώσουν έντονα τη διαφωνία τους.
  Μέχρι πού θα φτάσει η διαφωνία για την ονομασία
Σε ερώτηση που τέθηκε για το πού θα φτάσει η διαφωνία των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας, ο αντιπρόεδρος απάντησε ότι η χώρα μέχρι πρότινος δεν είχε την κουλτούρα των πολιτικών συνεργασιών, αφού υπήρχαν μονοκομματικές κυβερνήσεις. Κάτι που αλλάζει από τούδε και στο εξής, αφού δεν υπάρχει ξανά περίπτωση να έχουμε μονοκομματικές κυβερνήσεις στη χώρα. Συνεπώς, για τον ίδιο θα πρέπει να αποκτηθούν εκείνο το πολιτικό σαβουάρ βιβρ και ο τρόπος συνεργασίας κομμάτων.
Εν προκειμένω, επανέλαβε ότι οι λόγοι που οι ΑΝΕΛ συνεργάστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και να αρχίσει η ανάπτυξη να μετακυλύεται προς όφελος του ελληνικού λαού, δεν έχουν επιτελεστεί ακόμα. Όπως είπε, δε ρίχνεις μια κυβέρνηση στην πορεία να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν, με τη διαφωνία τους, όπως λένε, να έχει ουσία, αλλά θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι για να φανεί αν μια κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία υπάρχουν δύο τρόποι: η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής. Άρα, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», και αν η αντιπολίτευση θεωρεί ότι έχει χαθεί η δεδηλωμένη, να ζητήσει πρόταση μομφής κι εκεί θα φανεί τι γίνεται.
Πάντως, ανέφερε ότι μπορεί να μη χρειαστεί αυτή η ψηφοφορία, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει συμφωνία, υπαινισσόμενος δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα ζητήματα της Μεσσηνίας και η ικανοποίησή τους
Για τα ζητήματα που τέθηκαν κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο και αφορούσαν στη Μεσσηνία ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι σε μεγάλο βαθμό για αυτά που ζήτησαν οι φορείς υπάρχει ικανοποίηση. Βέβαια, όπως συμπλήρωσε, είναι γεγονός ότι, αν πάρουμε τα αιτήματα ενός νομού, ένας ολόκληρος κρατικός προϋπολογισμός για δύο χρόνια δεν αρκεί για να τα εξυπηρετήσει, αλλά τουλάχιστον μπήκε μια προτεραιότητα και αυτή η κυβέρνηση
έχει αποδείξει ότι τηρεί την υπόσχεσή της.
  Η επιδότηση ενοικίου και το ποσό που έλαβε ο Παναγιώτης Σγουρίδης
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα είναι το θέμα των δικαιούχων επιδόματος ενοικίου, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κ. Σγουρίδης.
Ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι η κατάχρηση του δικαιώματος που σου δίνει ένας νόμος είναι κάτι κατακριτέο. Όταν, όμως, ασκείς κάτι στο πλαίσιο της νομιμότητας, τότε αυτό θα πρέπει να είναι αιτούμενο για όλους.
Μιλώντας για τη δική του περίπτωση, ανέφερε ότι για τους επτά μήνες που ήταν υφυπουργός δεσμεύτηκε το ποσό των 7.000 ευρώ, αλλά ο ίδιος φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι, η δε συνεισφορά του σε αυτό ήταν 50 ευρώ το μήνα. Η απόδειξη που προσκόμισε ήταν ύψους 350 ευρώ και έτσι από τα 7.000 ευρώ που ήταν το πλαφόν δέσμευσης, εισέπραξε τα 350 ευρώ. Τα υπόλοιπα έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο. Αν και, όπως ξεκαθάρισε, θα μπορούσε να μένει στο Χίλτον και έτσι να απορροφήσει τα 7.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι είχε δικαίωμα για δύο αστυνομικούς και οδηγούς, όμως ποτέ δεν είχε κανέναν.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν πήρε τα εκτός έδρας όπως είχε δικαίωμα.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παραιτήσεις των δύο κυβερνητικών στελεχών, απάντησε ότι το θέμα ευθιξίας καθενός είναι προσωπικό, όπως και όταν ο ίδιος παραιτήθηκε από υφυπουργός.
  Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής
Κλείνοντας και μιλώντας για τους ΑΝΕΛ και τις δημοσκοπήσεις, ο αντιπρόεδρος του κόμματος παρατήρησε ότι θα συνεχίσουν να είναι το αναγκαίο κακό και χρήσιμοι στην κοινωνία. Για δε τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι τον χαροποιούν πολύ, όταν δείχνουν αυτές τους ΑΝΕΛ εκτός βουλής.
  Ο ανασχηματισμός και ο Π. Σγουρίδης
Την ώρα που έκανε δηλώσεις ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν είχε ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και σε ερώτηση που του τέθηκε, αν έχει κάποια πληροφορία για το πρόσωπό του, απάντησε ότι δεν έχει τέτοιες βλέψεις, αλλά χαριτολογώντας είπε ότι χάνει η Ελλάδα χωρίς αυτόν.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Επικυρώθηκε η απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου 
Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η προσφυγή που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλούπης, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που αφορούσε στην έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο που αφορά στην ανάπλαση στην οδό Ναυαρίνου (α’ φάση) από την οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα.
Ταυτόχρονα, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης με απόφασή του επικύρωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Απόρριψη
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έλαβε τη σχετική απόφαση αναφορικά με την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη μελέτη του έργου στην οδό Ναυαρίνου στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Στις 19 Δεκεμβρίου ο κ. Αλούπης κατέθεσε την προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προσφυγή του κ. Αλούπη προβάλλονταν οι ισχυρισμοί ότι η Δημοτική Αρχή, όχι ορθά, παρά το νόμο, άλλως κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή αυτού, συνάμα δε κατά πλημμελή εκτίμηση όλων των πραγματικών περιστατικών, δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία των εγκρίσεων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  Επικύρωση
Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως καθορισμός των μονόδρομων, ποδηλατοδρόμων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, προτεραιότητα οδών, αλλαγή της διατομής του οδοστρώματος ή της οδού, εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης, προσδιορισμός και λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους και γενικά καθορισμός χώρων στάθμευσης και επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, λαμβάνονται με αποφάσεις του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους, με βάση μελέτες που έχουν εκπονηθεί από ή για λογαριασμό των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσιών τους.
Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνονται από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επίσης, οι κανονιστικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που αφορούν στην κυκλοφορία κοινοποιούνται στις κατά τόπους Υπηρεσίες της Τροχαίας ή στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα Τροχαίας, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Έτσι, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου κρίθηκε σύννομη και επικυρώθηκε.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μαθήματα golf για όλους στην Costa Navarino 
Η Navarino Golf Academy που λειτουργεί στην Costa Navarino, υποδέχεται και φέτος τους φίλους του γκολφ κάθε ηλικίας, σε μια ανοικτή «Ημέρα Γκολφ» για μαθήματα, αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου από τις 13:00 έως τις 15:30.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους, με στόχο να γνωρίσει κάθε κάτοικος της Μεσσηνίας το δημοφιλές και αγαπητό άθλημα και να δοκιμάσει τις ικανότητες του –είτε παίζει για πρώτη φορά είτε είναι εξοικειωμένος. Δίπλα στους επαγγελματίες και εκπαιδευτές της Navarino Golf Academy, αυτό το Σάββατο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μάθουν τα μυστικά του παιχνιδιού, στα βραβευμένα γήπεδα της Costa Navarino, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Messinia Pro-Am.
Στόχος της Ακαδημίας είναι να μυήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας σε αυτό το άθλημα και να αναδείξει μελλοντικά, νέους πρωταθλητές του γκολφ από τη Μεσσηνία. H Costa Navarino έχει βραβευθεί από την IAGTO ως ο «Καλύτερος Ευρωπαϊκός Προορισμός Γκολφ» για το 2017.Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται μόνο μέσω προ-εγγραφής στο τηλέφωνο: 27230 90200 και στο email: golf@costanavarino.com.

*** Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 σε 2.300 ευρώ από σήμερα 
Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών
Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015(Α’ 84) όπως ισχύει.
Σύμφωνα με την απόφαση από σήμερα 1η Μαρτίου:
•Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα,  επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).
•Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300.  Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ,  ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
•Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα  ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
•Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται ότι οι Αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

*** Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων – Μάρτιος 2018 στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά ISO 17025 και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για την οργανοληπτική δοκιμή του ελαιολάδου.
Εκτός των δοκιμών, το Εργαστήριο διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και προσφέρει συμβουλευτική σε θέματα της ελαιοκομίας.  Το δε Μάρτιο θα διοργανώσει κύκλο σεμιναρίων ελαιοκομίας στα θέματα:
•Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου
•Κυριότερες ασθένειες, ζωικοί εχθροί και ζιζάνια της Ελιάς: προσβολή, αντιμετώπιση, και επιπτώσεις στην ποιότητα του ελαιοκάρπου
•Κλάδεμα – Θρέψη – Λίπανση της Ελιάς
•Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα του ελαιολάδου

  Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου της ελαιοκομίας (στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου) που έχουν ήδη αποκτήσει γνώση και δεξιότητες στις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας ελαιολάδου. Τα θέματα που θα καλύψει το σεμινάριο είναι:
•η σημασία της γευσιγνωστικής ανάλυσης του ελαιολάδου
•οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής ανάλυσης ως κριτήριο ποιότητας, εφαρμογές της γευσιγνωστικής ανάλυσης σε όλα τα στάδια της παραγωγής
•οι διάφοροι τύποι γευσιγνωσίας
•τα κρίσιμα σημεία στην ποιότητα του ελαιολάδου (προδιαγραφές επιλογής, συνθήκες αποθήκευσης, τυποποίησης και μεταφοράς του)
•αναγνώριση, κατηγοριοποίηση και διαχείριση οριακών ελαιολάδων.
Στο πρακτικό μέρος θα πραγματοποιηθούν δοκιμές και ασκήσεις σε εξαιρετικά παρθένα και ελαττωματικά ελαιόλαδα, διαφόρων ελληνικών ποικιλιών, καθώς και προσομοίωση δοκιμών σε συνθήκες της επίσημης γευσιγνωστικής μεθόδου.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10. Εισηγητές: Βασίλης Δημόπουλος, Ιωάννα (Άννα) Μηλιώνη.
  Προστασία ελαιοδέντρου
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς, έμπειρους και νέους, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες αναγνώρισης, πρόληψης, αντιμετώπισης και λήψης αποφάσεων για την προστασία των δέντρων τους και την παραγωγή υγιούς ελαιοκάρπου.
Τα θέματα που θα καλύψει το σεμινάριο είναι:
•αναγνώριση των σημαντικότερων ασθενειών, ζωικών εχθρών και ζιζανίων της ελαιοκαλλιέργειας
•πρόληψη και αντιμετώπισή τους σε συμβατικούς, βιολογικούς και ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνες
•οι επιπτώσεις της απουσίας φυτοπροστασίας
•η σύγκριση μηχανικού και χημικού τρόπου αντιμετώπισης ζιζανίων
•η διαχείριση του ελαιώνα ώστε να μειωθούν οι δυσμενείς επιδράσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής και της μεγιστοποίησης της προστιθέμενης αξίας στο ελαιόλαδο, στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας του ελαιοκομικού τομέα.
Το πρακτικό μέρος θα περιλαμβάνει γευσιγνωστικές δοκιμές με αντιπροσωπευτικά ελαιόλαδα  που προέρχονται από ελαιόκαρπο προσβεβλημένο από βακτηριολογικές - μυκητολογικές και εντομολογικές ασθένειες. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15. Εισηγήτρια: Μαρία Περδικάρη.
  Κλάδεμα – Θρέψη – Λίπανση της Ελιάς
Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους και νέους παραγωγούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς, είτε συμβατική είτε βιολογική, και οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στην τεχνική του κλαδέματος, τη θρέψη και τη λίπανση των ελαιοδέντρων και πώς αυτά σχετίζονται με την απόδοση και ποιότητα του ελαιοκάρπου. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί πρακτική κλαδέματος στον ελαιώνα του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα:
  Κλάδεμα Ελιάς
•Πότε και πώς πρέπει να κλαδεύονται τα ελαιόδεντρα για μέγιστη απόδοση και ποιότητα;
•Μπορεί το κλάδεμα να μειώσει την παρενιαυτοφορία;
•Πως επαναφέρεται ένας παραμελημένος ελαιώνας;
•Πώς κλαδεύονται τα παγετόπληκτα δένδρα;
•Κλαδεύονται με τον ίδιο τρόπο οι ξηρικές και οι ποτιστικές ελιές;
•Ποιο είναι το κόστος του κλαδέματος;
  Θρέψη Ελιάς
Γιατί χρειάζεται η ανάλυση εδάφους και φύλλων;
•Ποιος είναι ο ρόλος της ισορροπημένης διατροφής των ελαιοδέντρων;
•Ποια είναι η συνεισφορά των θρεπτικών στοιχείων στην απόδοση και στην ποιότητα του ελαιολάδου;
  Λίπανση ελιάς
•Πότε και πώς πρέπει να πέσουν τα λιπάσματα;
•Ποια είναι τα αποτελέσματα της υπολίπανσης και της υπερλίπανσης;
•Τι ρόλο παίζει η λίπανση στην απόδοση και στην ποιότητα του ελαιολάδου;
•Ποιο είναι το κόστος της λίπανσης;
•Η εφαρμογή των λιπασμάτων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή;
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10.
Εισηγητής: Αναστάσιος Κώτσιρας.
  Ελαιοτριβείο και ποιότητα του ελαιολάδου
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς/τυποποιητές, στελέχη εταιρειών τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου, σε ελαιοτριβείς και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ελαιοτριβείου.
Το σεμινάριο αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσης και δεξιοτήτων σε όλα τα θέματα ελαιοποίησης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν για τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων σε όλα τα στάδια (αποφύλλωση, πλύσιμο, λειτουργία σπαστήρα, μάλαξη ελαιόπαστας, φυγοκεντρικό διαχωρισμό-decanter, διαχωριστήρες), τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του ελαιοτριβείου για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων υψηλής ποιότητας, για την επίδραση των παραγόντων από την αρχή της ελαιοποίησης (βαθμός ωρίμανσης, χρόνος και συνθήκες αναμονής) έως το τέλος (θερμοκρασία και συνθήκες αποθήκευσης), για τη μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παρθένου ελαιολάδου και το ρόλο των λάθος πρακτικών στο σχηματισμό των ελαττωμάτων (οργανοληπτικών και χημικών).
Επίσης, θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα όπως: η διαφορά των γραμμών παραγωγής σε ελληνικά και ισπανικά ελαιουργεία, τα συστήματα περιορισμού οξυγόνου, η επίδραση θερμοκρασίας σε φαινολικές και πτητικές ενώσεις με αναλυτικά διαγράμματα, η παραγωγή ελαιολάδου από εκπυρηνομένες ελιές, οι συνθήκες στο φιλτράρισμα, την αποθήκευση και τυποποίηση, τα συστήματα HACCP και FSSC 22000 σε ελαιουργεία με παραδείγματα εντύπων, το ελαιοτριβείο στην ελληνική πραγματικότητα: προσωπικές εμπειρίες και εφικτές λύσεις.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωστικές δοκιμές σε ελαιόλαδα με ελαττώματα που οφείλονται σε κακές πρακτικές στο ελαιοτριβείο.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15.
Εισηγητές: Κώστας Τσορώνης, Γιάννης Καρβέλας.
   Χρήσιμες Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 27210 – 45304 και 69446 75764. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε κάποιο ή κάποια από τα σεμινάρια, στείλτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο kalamataoliveoil@hotmail.com για να λάβετε την αίτηση εγγραφής. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

*** Πέτρος Κωνσταντινέας: «Η Μεσσηνία σε πρώτο πλάνο» 
Αποτελεί πραγματικά μεγάλη ελπίδα για τον τόπο αυτή η κίνηση της κυβέρνησης να οργανώσει τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια. Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες η ελληνική κυβέρνηση «κατεβαίνει» από τις υπουργικές καρέκλες και έρχεται σε απευθείας επαφή με τους ανθρώπους του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, από τα πρώτα στάδια της παραγωγής, μέχρι τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις κάθε είδους υπηρεσίες. Ουσιαστικά, κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους συντελεστές και τροφοδότες του ΑΕΠ. Τους δοκιμαζόμενους «ήρωες» της καθημερινότητας που είδαν το εισόδημά τους να περιορίζεται και τις αντοχές τους να εξαντλούνται τα χρόνια των μνημονίων.
Επί ολόκληρες δεκαετίες παρατηρούσαμε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες να περιορίζονται σε ορίζοντα μιας θητείας, σχεδιασμένες στο πόδι, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση και διεύρυνση των πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτών και αιρετών μελών. Δεν υπήρξε, δηλαδή, εκείνος ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος θα «βλέπει» πέραν της κάθε τετραετίας και θα αποτελεί την πυξίδα κάθε μελλοντικής κυβέρνησης, προκειμένου να ξέρει ο κάθε παραγωγός, βιοτέχνης, έμπορος, επαγγελματίας, ο κάθε αγρότης και ο κάθε βιομήχανος, τι πρέπει κάθε φορά να παράγει, τι ζητάει η εγχώρια και οι ξένες αγορές. Η ύπαιθρος χώρα έχει «θαμμένες», ξεχασμένες φυσικές δυνατότητες, αλλά και ανθρώπους που διψάνε για δημιουργικές δραστηριότητες, έχουν λαμπρές ιδέες και επιζητούν στήριξη στα πρώτα τους εγχειρήματα. Για όλους αυτούς, λοιπόν, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την τωρινή κυβέρνηση αποτελούν ίσως την μοναδική ελπίδα να γίνει κάτι επιτέλους σε αυτή τη χώρα και να αξιοποιηθεί για πρώτη φορά συστηματικά ο πλούτος και το ανθρώπινο δυναμικό των Περιφερειών.
Το περασμένο διήμερο (26 και 27 Φεβρουαρίου) γίναμε κοινωνοί αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία το 10ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.
Η επιτυχία βασίζεται σε δύο κύριους άξονες:
1. Στην άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων μερών. Από τη μία, κυβέρνησης και Περιφέρειας και από την άλλη μια πλειάδα εμπλεκόμενων φορέων οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, καθώς και τις προτάσεις τους.
2. Στην ανταπόκριση απλών πολιτών οι οποίοι έδειξαν με τη στάση τους και το ενδιαφέρον τους τη «δίψα» που τους διακατέχει για την επόμενη μέρα της χώρας.
Η Μεσσηνία μας δε θα μπορούσε να μη συγκεντρώσει τα βλέμματα δεδομένης της δυναμικής της αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και της πρωταγωνιστικής της παρουσίας στον αγροτικό και τον τουριστικό άξονα. Δια στόματος πρωθυπουργού υπήρξαν σαφείς χρονολογικές δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Υλοποιήθηκε η υποχρέωση του Μορέα να συντάξει αδαπάνως για το Δημόσιο δύο μελέτες για τους παραπάνω σημαντικούς οδικούς άξονες, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, θα υπάρξει ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών το 2019.
Για την αναβάθμιση του αεροδρομίου θα χρησιμοποιηθούν και ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς το μοντέλο κατασκευής του αεροδρομίου του Ηρακλείου βασίζεται σε ΣΔΙΤ και σύμβαση παραχώρησης. Χρηματοδότηση, επίσης, θα αντληθεί και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα καλύψει τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο έργο.
Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε το σχέδιο επέκτασης των αγωγών του φυσικού αερίου εντός του 2019 και στα υπόλοιπα σημεία της Πελοποννήσου, βεβαίως, και την Καλαμάτα, κάτι που θα συμβάλει δραστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, αφού εξασφάλισε αλλαγές στη σύμβαση. Ήταν σαφές το περίγραμμα από τον κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μείωση της διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια, στη μείωση της εγγυημένης ποσότητας από 150 σε 100.000 τόνους, στην κατασκευή 7 σταθμών μεταφόρτωσης αντί 2 και στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που θα παρέχει δωρεάν ρεύμα σε κατοίκους περιοχών που θα επιβαρυνθούν.
Στο τομέα της Υγείας υπήρξε σαφής δέσμευση από τους συναρμόδιους υπουργούς για περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα με τα περιφερειακά κέντρα υγείας και τις τοπικές μονάδες υγείας εντός του πρώτου εξαμήνου του ’18.
Είμαστε, λοιπόν, λίγο πριν από την ολοκλήρωση μια έντιμης τριετούς συμφωνίας που μας έδωσε περιορισμένους βαθμούς ελευθερίας. Μας έκανε να αναθεωρήσουμε για την ταχύτητα υλοποίησης των σχεδίων μας και αρκετές φορές μας έφερε σε αντίθεση από τα «πιστεύω» μας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μας ταύτισε με τους δημιουργούς της ελληνικής τραγωδίας των μνημονίων. Στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια επιλέξαμε να ενισχύσουμε τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είχαν αφεθεί στον αφανισμό και στις οριζόντιες περικοπές. Στους ανθρώπους εκείνους που αποτελούν τη βάση της ελληνικής κοινωνίας. Σεβόμενοι κάθε ευρώ δημοσίου χρήματος σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Ολοκληρώνουμε έργα τα οποία φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού από τους Μεσσήνιους πολίτες. Έργα τα οποία είχαν κολλήσει στα γρανάζια μικροπολιτικής και γραφειοκρατίας με υπουργούς τάχα «Μεσσηνιάρχες» που μια μέρα πριν από τις εθνικές εκλογές έβαζαν έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει δεκάρα τσακιστή. Τους γνωρίζουμε καλά, όπως γνωρίζει και ο μεσσηνιακός λαός τα πεπραγμένα τους.
Μαζί με την κοινωνία βγαίνουμε στο ξέφωτο, αφήνοντας πίσω μας όλους τους πρωταγωνιστές των σκοτεινών χρηματοδοτήσεων που με άναρθρες κραυγές μάς κουνάνε το δάχτυλο. Μόνο που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο δάχτυλο που κουνούν είναι η προέκταση ενός χεριού που «έκλεψε» τα όνειρα των Ελλήνων. Ο κόσμος έχει το κριτήριο να δει καθαρά στο τέλος της τετραετίας ποιος ποδοπάτησε κάθε έννοια ηθικής και ποιος την είχε προμετωπίδα!  Του Πέτρου Ν. Κωνσταντινέας 
Βουλευτή Μεσσηνίας - ΣΥΡΙΖΑ

*** Πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας για το ΧΑΔΑ στο «Αλιμάκι» 
Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο Δήμο Τριφυλίας για το σκουπιδότοπο στη θέση «Αλιμάκι» Τριφυλίας.
Όπως αναφέρεται στην απόφασή του, διαπιστώθηκε από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. Μεσσηνίας η ανάπτυξη νέου χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ και απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η πλημμελής τήρηση των ελάχιστων μέτρων λειτουργίας του ΧΑΔΑ συντελούσε στη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκλησης κινδύνου για τη δημόσια υγεία.
Οι διαπιστώσεις αυτές συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Ο δε φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβασθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή των εργασιών αποκατάστασης στο ΧΑΔΑ στη θέση «Αλιμάκι», στην ΠΕΑΠΖ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ανάληψης ενεργειών αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας, και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Β.Β.

*** Ανοιχτό το θέμα της μονάδας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη 
Ανάπτυξη με περιβαλλοντική προστασία, διάχυση στην κοινωνία
 Στο θέμα της ανάπτυξης με ταυτόχρονη περιβαλλοντική προστασία επικεντρώθηκε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, κατά τη διεξαγωγή του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.
Ο υπουργός επισήμανε τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, ο στρεβλός τρόπος ανάπτυξης που εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης της  χώρας, επισήμανε την "ανάγκη για ανάπτυξη “εδώ και τώρα”, που θα αποβεί δίκαιη, με τελικό σκοπό τα αποτελέσματά της να διαχυθούν στην κοινωνία. Για ανάπτυξη όπου τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον συνυπάρχουν ισότιμα με τις οικονομικές παραμέτρους. Διότι υπάρχει άμεση ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, για νέες δουλειές, για προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και αν κάποιες φορές αυτό έχει τεράστιες αντιφάσεις και ανυπέρβλητες δυσκολίες».
Παράλληλα, για το επίμαχο θέμα της υπογραφής της ΣΔΙΤ σχολίασε ότι με συναίνεση θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της κατασκευής της συγκεκριμένης Μονάδας, καθώς ανέφερε ότι η τρίτη μονάδα (της Οιχαλίας) παραμένει υπό συζήτηση.
Την ίδια στιγμή ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κεντρική διαχείριση, αφού εξασφάλισε αλλαγές στη σύμβαση. Αναφέρθηκε στη μείωση της διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια, στη μείωση της εγγυημένης ποσότητας από 150 σε 100.000 τόνους, στην κατασκευή 7 σταθμών μεταφόρτωσης αντί 2 και στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που θα παρέχει δωρεάν ρεύμα σε κατοίκους περιοχών που θα επιβαρυνθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους 27 Δήμους να καταθέσουν προτάσεις, σχετικά με την ποσότητα απορριμμάτων που μπορούν να διαχειριστούν. Όπως είπε, από τις προτάσεις των Δήμων της Πελοποννήσου προέκυψε ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν απορρίμματα που φτάνουν τους 105.000 τόνους, ποσότητα την οποία θα διαχειριστεί ο ανάδοχος του ΣΔΙΤ.

*** Κατολίσθηση στον Ισθμό: Εντυπωσιακό βίντεο από drone 
Εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε drone από την κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η διώρυγα για τουλάχιστον 15 ημέρες.
Η κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς επρόκειτο για ένα εντυπωσιακό γεγονός και ταυτόχρονα είχε και ναυτιλιακό αντίκτυπο.
Η διώρυγα έκλεισε για τουλάχιστον 15 ημέρες με αποτέλεσμα τα πλοία να κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου.
Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Δευτέρα σε μέρος των πλαϊνών τοιχωμάτων της Διώρυγας. Μάλιστα τη στιγμή της κατολίσθησης ένα πλοίο βρισκόταν στο κανάλι, ωστόσο με συντονισμένες ενέργειες ρυμουλκήθηκε και βγήκε στο Σαρωνικό Κόλπο.
Η ομάδα Up Drones που καταγράφει τοπία και γεγονότα από ψηλά, πήγε στον Ισθμό και έχει καταγράψει εντυπωσιακά πλάνα.
 ~ Βίντεο : Ισθμός Κορίνθου.Η κατολίσθηση απο ψηλά. Canal of Korinthos. The landslide from above. , https://youtu.be/2esh839aY-I .-

***  Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση 
Τα ονόματα των προσώπων που διορίζονται υπουργοί στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ανακοινώνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δημήτρης Βίτσας
 Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φώτης Κουβέλης
 Υφυπουργός Παιδείας: Μερόπη Τσούφη
 Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας: Αθανάσιος Ηλιόπουλος
 Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κωνσταντίνος Στρατής

***  «Έλληνες βρείτε δύναμη» είχε πει ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ! «Κανένας πολιτικός δεν αγαπάει την Ελλάδα»… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν αγάπησαν την Ελλάδα ποτέ οι πολιτικοί μας», έλεγε με πόνο ο Στέλιος Καζαντζίδης, σε συνέντευξη του το 1998.
* Ο αείμνηστος τραγουδιστής εξέφραζε το παράπονο του για τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και –πολύ σωστά- έλεγε ότι οι πολιτικοί είναι «μόνο λόγια» και υπάρχουν ελάχιστοι που «πέθανα μπατίρηδες», αφού κοίταζαν το ατομικό συμφέρον τους.
Ο λαϊκός ερμηνευτής έστελνε και το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες: «Βρείτε δύναμη να παλέψετε για τα παιδιά σας. Αναζητήστε το δίκιο σας»:
VIDEO : ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ 1998 ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ......   , https://youtu.be/eHW3-Uv-VcI .-

*** H Ρωσία εξοπλίζεται! Τα νέα όπλα του Πούτιν…

~ Άμεσα ξεκινάει η δημιουργία νέων στρατηγικών όπλων, διεμήνυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
* Ο ηγέτης της Ρωσίας υπογράμμισε ότι η χώρα σημειώνει ταχεία πρόοδο όσον αφορά τη δημιουργία όπλων:
«Με την πάροδο του χρόνου από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την μονομερή απόσυρση από την συνθήκη ABM συνεχίσαμε να εργαζόμαστε εντατικά για τη νέα γενιά εξοπλιστικών και όπλων. Αυτό επέτρεψε την ταχεία πρόοδο δημιουργίας νέων στρατηγικών εξοπλισμών», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στο Κύπελλο Ελλάδος... 
Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη
Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη
~ Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό τοτυ Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί και φέτος στον τελικό του θεσμού.
Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ πριν κλείσει το πρώτο 35λεπτο (24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς) κι ένα ακόμη του Μπίσεσβαρ στο 73΄ έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 17 Απριλίου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85΄ με τον Κόρμπο.
Από τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και πιστοποίησαν για μία ακόμη φορά την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση.
Αφού οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα, στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0.
Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και στη συνέχεια το σουτ του Κόρμπου βρήκε στο σώμα αμυντικού του ΠΑΟΚ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να ξαναμπούν στο... κόλπο.
Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σκοράρει, αλλά στο 60΄ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας!
Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ).
Το μόνο που κατάφεραν οι Νεοσμυρνιώτες ήταν να μειώσουν στο 85΄ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.
Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Μασούρας, Σταυρόπουλος - Λημνιός
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46΄ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46΄ Παπαγεωργίου)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίσιο (75΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65΄ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (70΄ Κουλούρης)
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου:
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-3
(85΄ Κόρμπος - 24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς, 73΄ Μπίσεσβαρ)
ΠΕΜΠΤΗ
19:30 ΑΕΛ-ΑΕΚ
* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το διήμερο 17-19 Απριλίου
** Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου.

***  Κέρδισε πάλι χρόνο  
Τέσσερα στα τέσσερα ο Παναθηναϊκός στις… αναβολές!
Τέσσερα στα τέσσερα ο Παναθηναϊκός στις… αναβολές!
Ανοικτούς λογαριασμούς με τον Παναθηναϊκό έχει ο Σεμπάστιαν Λέτο
~  Το… σερί του Παναθηναϊκού στις αναβολές διευρύνεται. Τέσσερα στα τέσσερα είχε την Τετάρτη 28/2 στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κερδίζοντας για άλλη μία φορά χρόνο για να εξοφλήσει ή να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό με τους Γενς Βέμερ, Σεμπάστιαν Λέτο, Χοσέ Τοτσέ και Μίκαελ Εσιέν.Ο δικηγόρος, πάντως, του Γερμανού δεξιού μπακ Πάρης Ατλαμάζογλου έστειλε μήνυμα πως «αυτή είναι η τελευταία αναβολή (σ.σ. για μία εβδομάδα) που θα επιτρέψουμε. Απαιτούμε την πλήρη εξόφληση του ποδοσφαιριστή και όχι την πληρωμή μέρους του ποσού».
Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του Βέμερ είναι «μπλοκαρισμένος», επειδή δεν έχει πληρωθεί η εφορία που βάσει συμβολαίου έπρεπε να καλυφθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Από κει και πέρα αναβολή δύο εβδομάδων (μέχρι τις 14 Μαρτίου) έλαβαν οι υποθέσεις των Σεμπάστιαν Λέτο, Μίκαελ Εσιέν και Χοσέ Τοτσέ.
Ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι έχει καταβάλει στον Αργεντινό πάνω από το 50% της οφειλής και πως πλήρωσε χρωστούμενες δόσεις στον Γκανέζο και τον Ισπανό (για τις οποίες είχαν καταθέσει τις αρχικές αιτήσεις επιβολής και ενεργοποίησης ποινών).
Αν το Τριφύλλι δεν κλείσει αυτά τα μέτωπα διατρέχει κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.   in.gr

*** Εξωδικαστικός συμβιβασμός 
Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με τον Ταυλαρίδη και γλιτώνει το -3
Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με τον Ταυλαρίδη και γλιτώνει το -3
~  Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Στάθη Ταυλαρίδη και έτσι θα γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών με την οποία κινδύνευαν. Στον Ταυλαρίδη είχαν επιδικαστεί τελεσίδικα 97.000 ευρώ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να έρχονται τελικά σε συμβιβασμό με τον παίκτη με ένα ποσό κοντά στις 80.000 ευρώ, τα οποία θα λάβει άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα θα τα χαρίσει.
Η υπόθεση Ταυλαρίδη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για τους Πράσινους οι οποίοι πλέον δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμώς τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη υπόθεση. in.gr

 ***  Στο Champions League του πόλο 
Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ανόβερο με 12-7
Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ανόβερο με 12-7
~  Ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στο final-8 της Γένοβας, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης, έκανε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 12-7 του Ανόβερου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, επανήλθαν στις επιτυχίες μετά την ήττα από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στην Κροατία και συνεχίζουν να οδηγούν την... κούρσα και να κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν το προβάδισμα στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου, χάρη σε δύο τέρματα του Αλέξανδρου Γούνα μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων, και δεν το έχασαν ποτέ. Θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν πολύ πιο άνετα στη νίκη, αν είχαν αξιοπρεπές ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, όπου πέτυχαν δύο γκολ σε οκτώ προσπάθειες.
Εστω κι έτσι, βρήκαν επιθετικές λύσεις στα ίσια, αλλά και στην κόντρα, διατήρησαν διαφορά 1-2 τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια ξέφυγαν 7-4 στην τρίτη περίοδο και 9-5 στις αρχές της τέταρτης, «καθαρίζοντας» οριστικά το παιχνίδι.
Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος είχε μεν στη 13άδα τον Πάουλο Ομπράντοβιτς, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου, αφού ο Κροάτης αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 2-4, 2-4
Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Μαροσβάρι (Ουγγαρία)
AΝΟΒΕΡΟ (Κάρστεν Ζεεχάφερ): Σένκελ, Τσόρουσιτς, Μπουκόβσκι, Ρέαλ 2, Μπρούγκλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Γιόκιτς 1, Πρόις, Σέκουλιτς, Εστράνι 1, Μπαν 1, Βίνκελχορστ, Σούτσιτς
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.        
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

***


~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/news-03-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-        
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .
Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 ,
Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~*ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,
Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018 .
  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/news-24-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018
  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-25-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018
  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και 25  Φεβρουαρίου 2018 .
Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/24-25-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/news-27-2018-28-1-750-457.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~**

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6110   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3920   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3922  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 952   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

Τα  Βίντεο μας για σήμερα :
1~*ΑΟΖ  Κύπρου και πλούτος  2018:
https://youtu.be/CMiT0JIYpY0  .-
2~* Σκόπια όχι στην αλλαγή συντάγματος 2018:
https://youtu.be/fvzeF-SMijU  .-
3~*Ράνια Αντωνοπούλου 2018:
https://youtu.be/5Hm7Zvnl8XU  .-
4~* Ράνια δεν παραιτούμαι 2018:
https://youtu.be/g4TOJqPUpy4  .-
5~*Προβλέψεις Ελλην-τουρκικού πολέμου  2018:
https://youtu.be/i3JgRz1_Crg  .-
6~* ΟΛΑ  για τις καρέκλες  2018 :
https://youtu.be/bKCu1r7UbuY  .-
7~*Τουρκικές προκλήσεις και Σ. Καλεντερίδη  2018:
https://youtu.be/YN761XZKt8M  .-
8~*Έλεγε ο Καμένος για Κουβέλη και  2018:
https://youtu.be/P0Fvn8HHLcU  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: