ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....
 
~Τὸ στόμα νὰ γίνει βασιλικὸς καὶ τριαντάφυλλο.

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα


 
 
30 Μαρτίου
Ζαχαρίου του νέου (1), ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου (†1684). Οσίων Ιωάννου του της «Κλίμακος» (2) (†615), Ιωάννου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ευβούλης, μητρός αγίου Παντελεήμονος.
(1)Ο άγιος Ζαχαρίας, ήταν επίσκοπος Κορίνθου, αλλά συκοφαντήθηκε από τούς Τούρκους ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη στην Ελλάδα. Γι` αυτό το λόγο, συνελήφθη και αφού βασανίστηκε σκληρά, οδηγήθηκε στο κριτή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί την πίστη του. Ο Ζαχαρίας αρνήθηκε πεισματικά γι` αυτό καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά. Οι χριστιανοί όμως της Κορίνθου κατόρθωσαν αφού προσέφεραν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό να μετατρέψουν τον φρικτό αυτό τρόπο της θανατικής καταδίκης. Έτσι αποκεφαλίστηκε στη Κόρινθο, στις 30 Μαρτίου 1684. Ήταν Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
(2) Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, έλαβε μεγάλη μόρφωση, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες και την άσκηση γι` αυτό πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί. Γι` αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει ηγούμενος για μερικά χρόνια. Αργότερα, επιθυμώντας την άσκηση και τις μελέτες του, αποσύρθηκε στην έρημο, όπου και έγραψε τα δύο περίφημα συγγράμματά του την «Κλίμακα» και τον «Λόγο προς τον ποιμένα». Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 650. ~
Σήμερα 30/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος, Άγιος Ζαχαρίας Μητροπολίτης Κορίνθου
~
Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
~  Θεῖον κλίμακα, ὑποστηρίξας, τὴν τῶν λόγων σου, μέθοδον πάσι, Μοναστῶν ὑφηγητὴς ἀναδέδειξαι, ἐκ πρακτικῆς Ἰωάννη καθάρσεως, πρὸς θεωρίας ἀνάγων τὴν ἔλαμψιν. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος - 30 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/aFn4666zBac  .-

~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)


***  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη από αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής 
Πολλά τα κενά στη Μεσσηνία παρά τα «τρικ» του υπουργείου
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, καθώς και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν χθες στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τη χθεσινή ψήφιση τροπολογίας που αφορά στον τρόπο πρόσληψης τους, την οποία και κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας μέσω του υπουργείου Οικονομικών.
Στην Καλαμάτα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και, αφού επέδωσαν ψήφισμα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης.
Όπως είπαν στο «Θάρρος» οι συγκεντρωμένοι, το υπουργείο Παιδείας είχε δείξει από καιρό τις προθέσεις του να αλλάξει τον τρόπο πρόσληψης όλων των αναπληρωτών και με αυτή την τροπολογία τις πραγματοποιεί, ξεκινώντας από τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής.
Ειδικότερα, στόχος είναι, αντί να προτάσσεται το βασικό πτυχίο σπουδών ενός εκπαιδευτικού, να προτάσσονται άλλα κριτήρια, όπως μεταπτυχιακά, σεμινάρια κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπαν οι εκπαιδευτικοί, απαξιώνεται πλήρως το βασικό πτυχίο σπουδών που απέκτησαν, ένα πτυχίο που, όπως λένε, έχει χορηγήσει το ίδιο το κράτος.
Στη συνέχεια κατηγόρησαν το υπουργείο Παιδείας ότι εμπαίζει τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι, όπως είπαν, δίνουν τα πάντα για μια ξεχωριστή κατηγορία μαθητών.
Τέλος, αυτό που τόνισαν είναι ότι το υπουργείο πειραματίζεται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, «ένα χώρο ευαίσθητο, ακατάλληλο για πειράματα».
Αυτό που ζητούν είναι άμεση απόσυρση της τροπολογίας, έπειτα να προσληφθούν αναπληρωτές ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν και, τέλος, να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής που επί 15 χρόνια παραμένουν αναπληρωτές.
  Πολλά τα κενά στη Μεσσηνία παρά τα «τρικ» του υπουργείου
Σε ερώτηση που θέσαμε στον πρόεδρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το αν υπάρχουν κενά στη Μεσσηνία, μας απάντησε ότι είναι πάρα πολλά, όμως το υπουργείο Παιδείας φρόντισε να τα καλύψει μειώνοντας τις ώρες των διδακτικών αντικειμένων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε ότι το υπουργείο προσφέρει φέτος λιγότερη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να γίνει οικονομία στους εκπαιδευτικούς. Όπως είπε, δε, χαρακτηριστικά, αν του χρόνου το υπουργείο κόψει άλλη μία διδακτική ώρα, θα περισσεύουν και οι μισοί δάσκαλοι, οπότε έτσι μπορεί να προχωρήσει και σε απολύσεις.
Αν το υπουργείο θέλει να δείξει ότι δεν υπάρχουν κενά με την πολιτική του φαίνεσθαι, αυτό βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς, σχολίασε. Ακόμα κι έτσι, όμως, πάλι υπάρχουν κενά, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 30/3/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Αθωώθηκε μέτοχος εταιρείας για υπεξαίρεση 
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας μέτοχος εταιρείας σκυροδέματος στην περιοχή της Τριφυλίας, η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση από το 2005.
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, που αφορούσε έλλειμμα 144.000 ευρώ από το ταμείο της εταιρείας.
  Έλλειμμα
Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν όταν ο συνέταιρός του πέθανε και η οικογένειά του στράφηκε εναντίον του για υπεξαίρεση. Μάρτυρες ισχυρίσθηκαν ότι η τιμή του σκυροδέματος και της πρέσας που είχαν πληρώσει διέφερε εκείνης που εμφανιζόταν στα τιμολόγια της εταιρείας. Ήταν 14 ευρώ περίπου μικρότερη στα τιμολόγια από αυτή που είχε εισπραχθεί για το μπετόν και 12 ευρώ περίπου για την πρέσα. Η διαφορά που είχε προκύψει την επίμαχη χρονιά, του 2005, ήταν 473.130 ευρώ από πώληση μπετόν και 60.560 ευρώ από την πρέσα. Παράλληλα, σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά της εταιρείας βρέθηκε έλλειμμα 144.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό ποσό στο ταμείο ήταν 350 ευρώ.
  Ένοχος
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι με το συνέταιρό του δεν κρατούσαν διπλά βιβλία, αλλά ημερολόγιο, ενώ παραδέχθηκε ότι και οι δύο έπαιρναν χρήματα από το ταμείο της εταιρείας χωρίς να φαίνονται. Αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σημειώνοντας ότι μετά το θάνατο του συνεταίρου του, με τον οποίο γνωρίζονταν από το Δημοτικό Σχολείο, δημιουργήθηκαν προβλήματα με την οικογένειά του. Επίσης, είπε ότι το έλλειμμα των 144.000 ευρώ στο ταμείο της εταιρείας ήταν καθαρά λογιστικό.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 14 συλλήψεις σε επιχείρηση-«σκούπα» στη Μεσσηνία 
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία τις προηγούμενες ημέρες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και στους 5 νομούς της Περιφέρειας έγιναν έλεγχοι σε 809 άτομα, εκ των οποίων 616 ήταν ημεδαποί και 193 αλλοδαποί, καθώς και σε 634 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 121 άτομα, από τα οποία 86 ήταν ημεδαποί και 35 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 60 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 14 άτομα και συγκεκριμένα:
-Πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Τρεις αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν και 298 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις στέρησης Αδείας Μουσικών Οργάνων. 

*** 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Μεγαλύτερη διάρκεια, περισσότερες ξένες ομάδες 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες για την προετοιμασία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τη συμμετοχή του δημάρχου Π. Νίκα, της προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις» Αναστασίας Μπελογιάννη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της «Φάρις».
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 23 Ιουλίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο απ’ ό,τι πέρυσι, ενώ θα μετάσχουν σ’ αυτό, κατόπιν πρόσκλησης από την καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Κασιούμη, 8 ξένες ομάδες και 4 ελληνικές. Οι ομάδες του εξωτερικού φέτος θα έλθουν από τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Επίσης, θα έχει πολλές παράλληλες και εκπαιδευτικές δράσεις και θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, την κεντρική αίθουσα, το στούντιο και το προαύλιο, καθώς και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Κάστρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο και σε ανοικτούς χώρους της πόλης.
Κατά τον κ. Νίκα, η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από το Δήμο και το κράτος έχει εξασφαλισθεί, ενώ έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις στην Κ.Ε. «Φάρις» για την άρτια προετοιμασία του.

*** Εγκαινιάζεται ο «Τοπικός Αστυνόμος» στη Χώρα Πύλου - Νέστορος 
Ο θεσμός του «Τοπικού Αστυνόμου» ξεκινά και επίσημα από αύριο Παρασκευή στη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, όπου θα γίνει αγιασμός στο χώρο που θα στεγασθεί, στο παλιό Δημαρχείο. Τελικά, ο «Τοπικός Αστυνόμος» θα λειτουργήσει μόνο στη Χώρα και όχι και στα Φιλιατρά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στο σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς αρνητικά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.
  Αγιασμός
Έτσι, αύριο το πρωί στις 11.00 θα τελεστεί αγιασμός στη Χώρα για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, παρουσία του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγου Δημητρίου Τριγώνη και του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα.
Ο «Τοπικός Αστυνόμος» θεσπίστηκε ως νέο όργανο στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας το 2006, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
  Ο ρόλος του
Ο Τοπικός Αστυνόμος θα είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία.
Θα επιλαμβάνεται και θα διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, θα τους ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Επιπλέον, οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται σε άμεση επαφή με την Αστυνομία, κάτι που το υπουργείο ευελπιστεί να συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης και αμφίδρομης συνεργασίας, εξασφαλίζοντας την ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  74χρονος καταδικάστηκε για κατοχή ηρωίνης 
Σε φυλάκιση 1 έτους καταδικάσθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 74χρονος, καθώς το 2009 συνελήφθη να κατέχει 4,2 γραμμάρια ηρωίνης. Η ποινή του αποφασίσθηκε να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Όπως είχε καταθέσει αστυνομικός, υπήρχαν πληροφορίες στην υπηρεσία του ότι ο συγκεκριμένος διακινεί ναρκωτικά. Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών.
Ο αδελφός του κατέθεσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών περίπου 30 χρόνια, είναι εξαρτημένος, ενώ έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρικά καταστήματα.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όπως και πρωτόδικα. Β.Β.

*** Την Κυριακή στην Κυπαρισσία το 40ήμερο μνημόσυνο του Αριστείδη Καλαντζάκου 
Στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Κυπαρισσία, θα τελεστεί την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πρώην υπουργού, Αριστείδη Καλαντζάκου. Η οικογένειά του αποφάσισε η τέλεση του μνημόσυνου να πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία, στην οποία γεννήθηκε και προσέφερε με την πολιτική του δράση.
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα τη νύχτα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 89 ετών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία σύσσωμης της Ν.Δ., πολιτικών στελεχών από όλα τα κόμματα και πλήθους Μεσσηνίων, ενώ οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η προσφορά του στον τόπο μεγάλη, όμως η πολιτική του παρακαταθήκη θα είναι πάντα ζωντανή.
Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 2 Απριλίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Διήμερη εκπαίδευση για τους διασώστες του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα 
Κλιμάκιο από εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ από την Αθήνα βρίσκεται στην Καλαμάτα και πραγματοποιεί διήμερη εκπαίδευση στους διασώστες.
Η εκπαίδευση ξεκίνησε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 20 διασώστες του ΕΚΑΒ από την Καλαμάτα. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του και επαγγελματιών υγείας του ευρύτερου υγειονομικού χώρου σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις.
Παράλληλα, στις προτεραιότητες του ΕΚΑΒ σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση στελεχών φορέων και κοινωνικών ομάδων σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.   Κ. Γαζ. 

*** ΕΠΕΝΔΥΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ της ΡΩΣΙΑΣ! Παγκόσμιες Γεωστρατηγικές Αλλαγές...

~   H Ρωσία αλλάζει για τα πάντα στην Αρκτική. Οι προοπτικές της συνεργασίας των χωρών του Αρκτικού κύκλου αλλά και οι δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής ήταν τα βασικά ζητήματα του 4ου Διεθνούς Φόρουμ με τίτλο «Αρκτική -περιοχή διαλόγου» που πραγματοποιείται στην πόλη Αρχάγγελσκ.
Στο φόρουμ ο Ρώσος  Υπουργός Ανάπτυξης Αλεξάντρ Νόβακ ανακοίνωσε πως στα επόμενα 20 χρόνια η Ρωσία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400-600 δις δολαρίων.
«Στην Αρκτική οι προοπτικές είναι μεγάλες, όπως τεράστιες είναι και οι επενδύσεις που θα γίνουν τα προσεχή 20 χρόνια, καθώς θα ανέλθουν στα 400-600 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για κεφάλαια που θα διατεθούν για την κατασκευή έργων», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές.
Αναφερόμενος στου ξένους επενδυτές, είπε ότι «Κινέζοι επενδυτές, αλλά και επενδυτές από άλλες χώρες που παρευρίσκονται στο φόρουμ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την συμμετοχή τους σε διάφορα έργα», ενώ είπε ότι «συζητείται η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε έργα χωρών που εκπροσωπούνται στο Φόρουμ , όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα».
Στο Φόρουμ αναμένεται να μιλήσει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως και οι ομόλογοι του από την Φιλανδία και την Ισλανδία, με θέμα «Ο Άνθρωπος στην Αρκτική».

***  ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ! Ανοίγουν τα ΣΤΟΜΑΤΑ κατά του ΣΩΡΡΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

~   «Στην πορεία διαπίστωσα... Όταν δεν βγαίναμε και απευθύνθηκα στα κεντρικά μας είπαν ότι “εμείς δεν έχουμε να καλύψουμε τα δικά μας έξοδα” και τότε σταματήσαμε τη δράση μας. Τα χαρτιά, αυτά τα εξώδικα του Σώρρα, φαίνεται πως ήταν μπακαλόχαρτα... Δεν έχουν καμία ισχύ. Καταλήγω ότι η ηγεσία της Ελλήνων Συνέλευσις, είναι μια εγκληματική οργάνωση. Μας κορόιδεψαν, τρέξαμε, βάλαμε λεφτά από την τσέπη μας...».
Αυτές τις σοκαριστικές δηλώσεις έκανε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Καρδίτσα, Γ. Παπαγεωργίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον Α. Σρόιτερ.
Βίντεο : Iefimerida.gr Συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα 29/03/2017 , https://youtu.be/HxrivZ7f0FI  .-

*** ΥΨΙΣΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε ΕΥΠ και ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ! Κρίσιμες ΩΡΕΣ...

~   Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ειδικότερα μετά τις επιθέσεις κατά των πολιτικών προσώπων καθώς τώρα φοβούνται πως οι επιθέσεις θα εξελιχθούν σε μπαράζ.Να σημειωθεί πως η αντιτρομοκρατική έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού,των μέτρων ασφαλείας αλλά και των περιπολιών σε τρεις στόχους που θεωρούνται πιθανοί.
Φαινεται πως το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας, σε πρόσωπα αλλά και κτίρια συμβολισμού,αφού παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις μοτοσικλετιστών κοντά σε σπίτια πολιτικών,οι οποίες σταμάτησαν μόλις αυξήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

*** ΑΥΤΟΣ είναι ο ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ που ΠΗΡΕ το ΒΟΗΘΗΜΑ! Δείτε τι έκανε...

~   Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο.
Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ πρόκειται για τον βουλευτή Ηλείας Γεράσιμο (Μάκη) Μπαλαούρα, o οποίος μιλώντας στο real.gr δήλωσε: «Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου».
Συγκεκριμένα, διέθεσε τα 300 ευρώ της «13ης σύνταξής του» στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της ΤτΕ και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα -ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών, δηλαδή επικουρικό- που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί.
Έτσι, το «σύστημα» που δημιουργήθηκε για να δοθεί το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του «δικαιούχου», ο οποίος όμως κατά τ' άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.
Ωστόσο, η αποκάλυψη, που ξεκίνησε από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR αναδεικνύει ένα μείζον θέμα: σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι είναι πολύ πιθανόν να πήραν το έκτακτο βοήθημα, ενώ είχαν και άλλα υψηλά εισοδήματα πέραν της σύνταξης, που δεν εντόπισε το σύστημα, και – σε αντίθεση με τον βουλευτή Μπαλαούρα – να τα κράτησαν!
Δείτε το βίντεο από το STAR που αποκάλυψε το θέμα. Βίντεο : Βουλευτής-Σύνταξη  , https://youtu.be/0DTr-J0HqS0  .-   enikos

***  Βραδιά αφιερωμένη στον «ποιητή της θάλασσας» Νίκο Καββαδία 
Απόψε στον Πολυχώρο «Μικρόβιο»
 Συνεχίζοντας την ήδη πεντάμηνη «πλούσια» δράση του ο πολυχώρος δημιουργίας της ΚΝΕ  «Μικρόβιο» διοργανώνει απόψε ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον «ποιητή των θαλασσών», Νίκο Καββαδία.
Όπως έκανε γνωστό χθες σε συνέντευξη Tύπου η  Νικολίνα Νικοπούλου, την παραγωγή της εκδήλωσης έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα του «Μικροβίου», ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και ο μουσικός Νότης Χασάπης, από τους «Ξέμπαρκους». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση χαρακτικής από την Έφη Παντάζου, με έργα εμπνευσμένα από την ποίηση του Νίκου Καββαδία.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. στο χώρο του «Μικροβίου», στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου & Παπατσώνη.
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την αποψινή εκδήλωση, η Αγγελική Κανδυλιώτη ενημέρωσε το κοινό της Καλαμάτας για τα δωρεάν μαθήματα που πραγματοποιούνται στον πολυχώρο δημιουργίας στους 5 μήνες που λειτουργεί. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται μαθήματα κιθάρας, κοσμήματος, ντεκουπάζ, γραφιστικής, φωτογραφίας, ελεύθερου σχεδίου, σύγχρονου & παραδοσιακού χορού, θεατρική ομάδα εφήβων – ενηλίκων. Επίσης, στο χώρο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ διατίθεται και δωρεάν μουσικό στούντιο. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.mikrovio.com ή στο τηλέφωνο 6955768927, καθώς και στο χώρο του στην οδό Αριστοδήμου & Παπατσώνη.  Κ. Γαζ. 

***  Αναβρασμός σε περιοχές της Μεσσήνης από ανήλικους παραβάτες
Δίκοπο μαχαίρι οι νομοθετικές αλλαγές που δεν επιτρέπουν φυλάκιση ανηλίκων
   Έντονες διαμαρτυρίες και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει σε κατοίκους της Μεσσήνης τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα από ανήλικους, που δε λένε να συνετιστούν, ακόμα και μετά τη σύλληψή τους από την Αστυνομία. Ιδιαίτερη, μάλιστα, είναι η περίπτωση δύο ανήλικων αδελφών, οι οποίοι προχθές συνελήφθησαν για κλοπές και μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι επέστρεψαν προκαλώντας, όπως μας περιέγραψαν κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν διαμαρτυρόμενοι μαζί μας.
Δυστυχώς, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για τις περιπτώσεις των ανηλίκων, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας αναγκάζονται να έχουν απλώς «διεκπεραιωτικό» ρόλο και οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές «δεμένα χέρια». Κάτι που προφανώς κάποιοι ανήλικοι που θέλουν να κάνουν… καριέρα στο χώρο της παραβατικότητας, ξέρουν καλά και εκμεταλλεύονται.
  Ο ανήλικος δεν μπαίνει φυλακή
Με τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα το 2015, κανένας πλέον ανήλικος δεν μπορεί να προφυλακισθεί, εκτός κι αν είναι άνω των 15 ετών και το αδίκημα που κατηγορείται επιφέρει (σε έναν ενήλικο) ποινή ισόβιας κάθειρξης (όπως, για παράδειγμα, μια ανθρωποκτονία από πρόθεση). Με τις ίδιες τροποποιήσεις ο ανήλικος κάτω των 15 ετών δεν μπορεί να φυλακιστεί μετά την καταδίκη του από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Άρα, η Αστυνομία απλώς συλλαμβάνει, όταν διαπιστώνει το αδίκημα και οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να αφήσουν ελεύθερο το μικρό παραβάτη. Κι όπως έχει αποδείξει η πράξη, σε τέτοιες περιπτώσεις η αναμονή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δικαστήριο ανηλίκων συνήθως οδηγεί τον ανήλικο σε νέες παραβατικές συμπεριφορές.
Και μπορεί ο στόχος των αλλαγών αυτών να είναι η ενίσχυση των μέσων διαπαιδαγώγησης και όχι η φυλάκιση, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δε βοηθούν, γιατί δεν μπορούν ή δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοσθούν τα αναμορφωτικά μέτρα που προβλέπονται.
Σε ό,τι αφορά τα ιδρύματα αγωγής ανηλίκων (που δεν είναι φυλακές ανηλίκων), υπάρχει ένα και μοναδικό στο Βόλο, το οποίο είναι… πλήρες εδώ και καιρό!
  Αναμορφωτικά μέτρα
Ανήλικος, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται αυτός που όταν τέλεσε το αδίκημα είχε ηλικία μεταξύ του 8ου και 18ου έτους συμπληρωμένων.
Βάσει των αλλαγών που έγιναν το 2015 η αξιόποινη πράξη που τελέστηκε από ανήλικο ηλικίας 8 έως 13 ετών δεν καταλογίζεται σε αυτόν. Αντίθετα, στον ανήλικο ο οποίος τέλεσε αξιόποινη πράξη χωρίς όμως να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, επιβάλλονται θεραπευτικά ή αναμορφωτικά μέτρα. Σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη και έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του επιβάλλονται αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα, εκτός αν κρίνεται αναγκαίο να επιβληθεί ποινικός σωφρονισμός.
Αναμορφωτικά μέτρα, σύμφωνα με το νόμο, είναι: α) η επίπληξη του ανηλίκου, β) η ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας του ανηλίκου στους γονείς ή στους επιτρόπους του, γ) η ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας του ανηλίκου σε ανάδοχη οικογένεια, δ) η ανάθεση της επιμέλειας του ανηλίκου σε προστατευτικές εταιρείες ή σε ιδρύματα ανηλίκων ή σε επιμελητές ανηλίκων, ε) η συνδιαλλαγή μεταξύ ανήλικου δράστη και θύματος για έκφραση συγγνώμης και εν γένει για εξώδικη διευθέτηση των συνεπειών της πράξης, στ) η αποζημίωση του θύματος ή η κατ’ άλλον τρόπο άρση ή μείωση των συνεπειών της πράξης από τον ανήλικο, ζ) η παροχή κοινωφελούς εργασίας από τον ανήλικο, η) η παρακολούθηση από τον ανήλικο κοινωνικών και ψυχολογικών προγραμμάτων σε κρατικούς, δημοτικούς, κοινοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς, θ) η φοίτηση του ανηλίκου σε σχολές επαγγελματικής ή άλλης εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ι) η παρακολούθηση από τον ανήλικο ειδικών προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής, ια) η ανάθεση της εντατικής επιμέλειας και επιτήρησης του ανηλίκου σε προστατευτικές εταιρείες ή σε επιμελητές ανηλίκων και ιβ) η τοποθέτηση του ανηλίκου σε κατάλληλο κρατικό, δημοτικό, κοινοτικό ή ιδιωτικό ίδρυμα αγωγής.
Όπως προαναφέραμε, όμως, είναι συνήθως μέτρα ανεφάρμοστα για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν οι δομές. Το αποτέλεσμα είναι οι ανήλικοι παραβάτες να επιστρέφουν κανονικά στο περιβάλλον τους και ίσως και από την ίδια ημέρα αρκετοί από αυτούς να ξεκινούν εκ νέου τη δράση τους. Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση των δύο ανήλικων αδελφών, που τον τελευταίο χρόνο έχουν συλληφθεί αρκετές φορές.
Για την ιστορία, ελεύθεροι αφέθηκαν για τις τέσσερις κλοπές και τη μια απόπειρα στην Καλαμάτα μέσα σε ένα βράδυ ένας 24χρονος, που δεν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές, ένας 17χρονος, ο 16χρονος αδελφός του και άλλος ένας 16χρονος.
Όλα αυτά, όμως, προκαλούν αναταραχή σε μικρο-κοινωνίες, με τους ανθρώπους πλέον, λόγω των οικονομικών πιέσεων που δέχονται στην καθημερινότητά τους, να πρέπει να αντιμετωπίσουν και την οικονομική αιμορραγία από επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Έρχονται πέντε επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας 
Δύο καρδιολόγοι, ένας χειρουργός, ένας ακτινολόγος και ένας παθολογοανατόμος εγκρίθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Έτσι ο συνολικός αριθμός των επικουρικών γιατρών έφθασε τους 40.

***  Στο στόχαστρο της Ν.Δ. Περιφέρεια και κυβέρνηση για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο 
Επίκαιρη επερώτηση για το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην εν λόγω Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο αρμόδιος τομεάρχης, Μ. Βορίδης.
Όπως αναφέρουν οι επερωτώντες βουλευτές, ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι «ουραγός» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αδυνατώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν οριστική λύση.
Επισημαίνουν, δε, ότι η πρόσφατη απένταξη του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο, με ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε τραγικές εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος.
Κι όλα αυτά, όταν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια η Περιφέρεια είχε τη δυνατότητα αλλά και την ευθύνη να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι «ευθύνες πρέπει, όμως, να αναζητήσουμε και στην κυβέρνηση, που δεν υιοθέτησε εξ αρχής μία σαφή θέση σχετικά με το θέμα της ΣΔΙΤ για την Πελοπόννησο, δημιουργώντας επιπλέον καθυστερήσεις και σύγχυση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παλινδρομώντας μεταξύ ιδεολογικών αγκυλώσεων και φοβικών συνδρόμων, πολέμησε και ως αντιπολίτευση, αλλά και στην πρώτη κυβερνητική του θητεία, τις ΣΔΙΤ, μπλοκάροντας έργα 300 περίπου εκατομμυρίων ευρώ» τονίζουν οι βουλευτές και αντιπαραβάλλουν τις πρωτοβουλίες της τελευταίας κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία «χάραξε μια ξεκάθαρη στρατηγική που ευνόησε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».
Οι επερωτώντες βουλευτές της Ν.Δ., Κ. Βλάσσης, Αντώνης Σαμαράς, Αθ. Δαβάκης, Χρ. Δήμας, Γιάννης Ανδιανός, Αν. Κατσανιώτης, Μάκης Βορίδης, Ιάσων Φωτήλας, Κ. Τζαβάρας και Γ. Γεωργαντάς, καλούν τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, στη Βουλή, ώστε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, καθώς αναφέρουν ότι:
-η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε οριακό σημείο
-οι πολίτες της Πελοποννήσου δικαιούνται να έχουν την πληρέστερη και πλέον συμφέρουσα λύση στο ζήτημα αυτό
-έχει υπάρξει κωλυσιεργία ετών για την οποία καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί
-ο χειρισμός της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Πελοποννήσου, της εκ νέου δημοσίευσης πρόσκλησης για την ένταξη έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά προβλήματα, που μπορούν να οδηγήσουν σε νέο κύκλο προσφυγών και αντιρρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, άρα σε νέες καθυστερήσεις
-σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά βιώσιμη ολοκληρωμένη διαχείριση πριν από την πάροδο δύο τουλάχιστον ετών, άρα πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα της προσωρινής διαχείρισης.

~** Τα   Βίντεο μας  για σήμερα  :
Θέσεις , απόψεις τοποθετήσεις Αλήθειες που δεν λέγοντε .... !!!
1 ~* ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  2017:
https://youtu.be/ipeb65uIIvw .-
~* Τα πλαστά έγγραφα Σώρας 2017  :
https://youtu.be/mcGo3ujnKpg  .-
 ~* Ολλανδικές εκλογές αλήθειες  2017:
https://youtu.be/IhS3GCguwjc ..-
~* Ιστορική η ένταση Ρωσίας  Τουρκίας  2017:
https://youtu.be/tNOM8lk9kW0 .-
5 ~* Αγροτικά και αγροτιά στην Ελλάδα 2017:
 https://youtu.be/TSCC47B8Nj4  .-    
~* Εταιρία Μακ κίνσεν=Στουρνάρας  2016 17:
 https://youtu.be/LUIKfQW2puw  .-
~* Η Ελλάς δεν πρέπει να πτωχεύσει  2017:
 https://youtu.be/0i05VaEafbI   .-
~* Υπογραφή διακήρυξης Ρώμης  2017 :
https://youtu.be/MErDkI_J2Ko  .-
~* Ξεπούλημα ΔΕΗ  2017 :
 https://youtu.be/VFtxtOou29g  .-
10 ~* Ρωσία Τουρκία ΝΑΤΟ ΗΠΑ  πόλεμος 2017 :
https://youtu.be/89RZj5LrH9A .-

*** Νικήστε τον εθισμό από τις σχολικές ηλικίες 
Ο πειρασμός του εθισμού περνάει από μπροστά μας καθημερινά. Άλλοι έχουν τη δύναμη να τον απορρίψουν ή και να απεμπλακούν από αυτόν, ενώ μερικοί, δυστυχώς, βυθίζονται μέσα του, ζώντας στην ψευδαίσθηση πως τον ελέγχουν ή πως δεν μπορούν μακριά του.
Πήγα σε μια εξαιρετική παρουσίαση βιβλίου τις προάλλες. Ο συγγραφέας, ένας νέος άνθρωπος για χρόνια εθισμένος στον τζόγο, νίκησε την εξάρτησή του με τη βοήθεια ενός προγράμματος του ΚΕΘΕΑ. Εξιστορώντας το σταδιακό εθισμό του στα τυχερά παιχνίδια, μας έβαλε σε σκέψεις.
Κλείνοντας ανέφερε πως μια γνωστή στοιχηματική εταιρεία, με χιλιάδες παίκτες ανά την Ελλάδα, έχει ήδη αγοράσει πολλά αντίτυπα του βιβλίου του. Μια ιδιωτική στοιχηματική εταιρεία, καλά διαβάσατε. Όχι το υπουργείο Παιδείας, ούτε κάποιο κρατικό Ίδρυμα επιφορτισμένο με την αγωγή και τη διάπλαση των νέων ανθρώπων.
Είναι δυνατόν; Φυσικά και είναι. Το σχολείο και η Πολιτεία τι κάνουν για να προστατεύσουν τα νέα παιδιά από τις εξαρτήσεις που περνούν μπροστά από τα μάτια τους στις πιο τρυφερές και καθοριστικότερες συνάμα ηλικίες; Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Πάρα πολλά.
Μια επίσκεψη, για παράδειγμα, σε ένα κέντρο απεξάρτησης. Να βιώσουν τα παιδιά από κοντά τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις του. Να δουν πώς καταλήγει ένας χρήστης ναρκωτικών που πίστεψε ότι το παραμύθι με τη μάγισσα ηρωίνη που «εξαφανίζει» τα προβλήματα κρατάει για πάντα. Να ακούσουν μια μέρα στο σχολείο τη σπαρακτική ιστορία μιας μάνας που έχασε το παιδί της από τα ναρκωτικά. Να παρακολουθήσουν τα παιδιά μια συνεδρία απεξάρτησης από το αλκοόλ. Να αφουγκραστούν τους ανθρώπους που προσπαθούσαν μάταια να πνίξουν όσα τους έπνιγαν μέσα σε ένα ποτήρι και η «νίκη» τους κρατούσε όσο η ζαλάδα ενός διπλού τζιν. Να συνοδεύσουν οι δάσκαλοι τα παιδιά ένα ξημέρωμα έξω από το καζίνο. Να δουν πόσοι απογοητευμένοι τζογαδόροι, βγαίνουν με άδειες τσέπες και βαριά ψυχή, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα επιστρέψουν εκεί για να χάσουν και πάλι.
Σίγουρα η βασική αγωγή που παίρνει ένα παιδί είναι αυτή της οικογένειάς του. Επειδή, όμως, δε μεγαλώνουν όλα τα παιδιά σε κατάλληλες συνθήκες, αλλά είναι όλα παιδιά αυτής της κοινωνίας, η Πολιτεία οφείλει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τα προστατεύσει.
Είναι σκληρό ένα παιδί να έρχεται σε επαφή με τέτοιες εικόνες. Είναι, όμως, ο μόνος τρόπος να γεννηθεί μέσα του η συνειδητοποιημένη αντίσταση στον εθισμό. Αν θέλουμε να τον νικήσουμε πραγματικά στο μέγιστο βαθμό, δεν πρέπει να ποντάρουμε σε ταμπού και ευχολόγια, αλλά να βασιστούμε στη δομή δυνατών χαρακτήρων. Ένας άνθρωπος που ξέρει την τραγική κατάληξη ενδίδει πολύ πιο δύσκολα στην εύκολη αφετηρία.
  Του Ηλία Γεωργουλάκου

***  ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ η ΕΛΛΑΔΑ ! Αμύθητος Πλούτος ΣΩΤΗΡΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ...

~   Στα έγκατα της ελληνικής γης φαίνεται πως κρύβεται η λύση στο Γόρδιο Δεσμό του χρέους και της φτώχειας της χώρας μας. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η Δ.Ελλάδα και το Ιόνιο κρύβουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και αν προσθέσουμε και τα (εκτιμώμενα) 300 δις της Ν.Κρήτης  μιλάμε για ένα πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο.
Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες ξένες εταιρείες και η γαλλλική πολυεθνική Τοτάλ και η ιταλογαλλική Εντισον συμμετέχουν μαζί με τα ΕΛΠΕ στις έρευνες στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας. Επίσης με τον ελληνικό όμιλο συνομιλούν Shell και Repsol βρίσκονται για τα οικόπεδα σε Αρτα-Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ Japex, Dana Petroleum και Hunt έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.
Το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών δείχνει πως δεν πρόκειται για φρούδες ελπίδες, ειδικά αν σκεφτούμε πως αναμένονται νέες σεισμικές έρευνες νότια της Κέρκυρας, στο Λακωνικό και Μεσσηνιακό κόλπο και νότια της Κρήτης.
Ειδικά για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Αντώνης Φώσκολος εκτίμησαν πως η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φτάνει στα 300 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν οι υπολογισμοί και οι υποθέσεις βγουν αληθινές (αμφισβητούνται από άλλους ειδικούς των υδρογονανθράκων) αλλάζει η μοίρα της χώρας.
Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί το κοίτασμα στο Κατάκολο που εκτιμάται πως περιέχει 35 ως 40 εκατ βαρέλια πετρέλαιο. Ακόμα πιο κάτω υπάρχει το οικόπεδο 10 του κόλπου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ειδικούς με βάση τη σεισμική έρευνα που διενήργησε το ειδικό νορβηγικό πλοίο, κάνουν λόγο για ένα κοίτασμα ανάλογο με εκείνο του πατραϊκού κόλπου, το οποίο υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι δυναμικότητας 150 εκατομμυρίων βαρελιών.
Φυσικά τονίζουμε πως τα ποσά σε ευρώ ή βαρέλια που αναφέρουμε είναι εκτιμήσεις, ωστόσο το έμπρακτο ενδιαφέρον των εταιρειών δείχνει πως μιλάμε για πλούτο. Απλά το μέγεθος είναι άγνωστο.
Η επιβεβαίωση του Κ.Βελόπουλου είναι συνεχής.

*** ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ! 2 εκατ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ δίπλα στην Τουρκία...

~ Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία να εκτοξεύει 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους σε στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή 2 εκατ ανδρών.
Βίντεο :Испытания зенитного ракетного комплекса "Тор-М2КМ", размешенного на боевом корабле , https://youtu.be/ObXk1BgRNGE .-
~  Θέρετρο του 'πολέμου' είναι η Μαύρη Θάλασσα και η περιοχή πέριξ της Κριμαίας. Ρωσικά πολεμικά πλοία εξαπέλυσαν πυραύλους χθες Τετάρτη ως μέρος  στρατιωτικής άσκησης κοντά στην Κριμαία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι αντίπαλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν επίσης αναπτυχθεί πρόσφατα για την διεξαγωγή ασκήσεων.
Οι ασκήσεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στο ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως τρόμο στην Άγκυρα που βλέπει το μεν νότιο της μέτωπο (Κούρδοι) να είναι εκτός ελέγχου αλλά τώρα και το Βορρά (Μαύρη Θάλασσα) να χάνεται για την ίδια. Μόνη λύση, ελπίζουμε, να μην είναι η Δύση και το Αιγαίο.

*** ΑΣΠΙΔΑ του ΕΥΦΡΑΤΗ ΤΕΛΟΣ ! Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο ! Κίνδυνος...

~   Όπως ήδη σας ενημερώσαμε η ΑΣΠΙΔΑ του ΕΥΦΡΑΤΗ έληξε με ήττα των Τούρκων. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν πρέπει να μας χαροποιεί.
Βλέπετε η συγκυρία είναι ανησυχητική για το Αιγαίο και τη Θράκη καθώς αποδεσμεύονται δυνάμεις και πόροι για το Δυτικό μέτωπο της Τουρκίας, δηλαδή την Ελλάδα.
Ανησυχητική η συγκυρία καθώς έχουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών με τη Θράκη, τα ζητήματα της ΑΟΖ στην Κύπρο και φυσικά τη συνεχή αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης για τα νησιά του Αιγαίου.
Η ελληνική πλευρά οφείλει να είναι προσεκτική και σε εγρήγορση, καθώς οι καιροί είναι χαλεποί.

***  ΕΛΕΟΣ! Πακτωλός ΔΗΜΟΣΙΩΝ εκατομμυρίων για τη χασούρα του Μπόμπολα...

~   Με κυβερνητική τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή (και πέρασε στα ψιλά) προβλέπεται αποζημίωση που θα καταβάλει το Δημόσιο, στον Όμιλο Μπόμπολα για το ζημιογόνο οδικό άξονα Τρίπολης-Κορίνθου-Καλαμάτας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το press-gr η λειτουργία του έργου, το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία Μορέας, θα επιδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα καλύπτει με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων τις ζημιές, εφόσον ο δρόμος δεν βγάζει τα έξοδά του ή δεν έχει κέρδος με βάση τον όγκο διελεύσεων των οχημάτων.
Η απόφαση είναι του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη ενώ την συνυπογράφουν και οι άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, «παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της προβλεπόμενης στη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη-Κατασκευή- Χρηματοδότηση- Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του έργου "Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λέυκτρο- Σπάρτη (ν.3559/2007)", δαπάνης η οποία προκαλείται από την υποχρέωση του Δημοσίου για την επιδότηση λειτουργίας και την πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας του παραχωρησιούχου, που καταβάλλεται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα».
Η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία ενεργοποιεί ρήτρα της σύμβασης παραχώρησης του έργου (από την εποχή Σουφλιά επί ΝΔ!) με την οποία διασφαλίζει την κερδοφορία της κοινοπραξίας Άκτωρ-J&P Άβαξ -Intracom Συμμετοχών εφόσον τα έσοδα της πέφτουν κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.
Η συγκεκριμένη επιδότηση δεν μπορεί να δοθεί μέσω ΕΣΠΑ καθώς τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδοτούν μόνο τις φάσεις των μελετών και της κατασκευής των έργων, αλλά όχι το στάδιο της λειτουργίας τους με αποτέλεσμα πλέον το όποιο κόστος προκύψει από τον όγκο διέλευσης οχημάτων, να το επωμίζεται το Δημόσιο. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ακόμη μια από αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε χαριστικές και είχε εξαγγείλει ότι θα καταργήσει.
Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος δεν αναφέρεται το πιθανό κόστος που θα έχει για τον προϋπολογισμό η συγκεκριμένη επιδότηση προς την Μορέας ΑΕ. Υπολογίζεται πάντως σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια...

*** ΛΕΙΠΕΙ από την ΕΛΛΑΔΑ ! Αυτός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος...

~ ΕΙΠΕΙ από την ΕΛΛΑΔΑ! Αυτός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος…
 Με αφορμή την επέτειο από την ενθρόνισή του στον Αρχιεπισκοπικό θώκο, το Newsbomb.gr θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του σπουδαίου μακαριστού προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Τα όσα έλεγε πριν 10 χρόνια είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, ενώ ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για τα δεινά που περίμεναν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και δεν δίστασε να τα βάλει ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις για το καλό και συμφέρον της πατρίδας μας.
Οχτώ χρόνια μετά το θάνατό του και με την Ελλάδα να περνάει μύρια δεινά, ο λόγος τους Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου λείπει…
~Βίντεο 1  : Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Η σύγκρουση για τις ταυτότητες (Μέρος 1ο) , https://youtu.be/CwEu8-6F6kw .-
Βίντεο 2 : Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Η σύγκρουση για τις ταυτότητες (Μέρος 2ο) , https://youtu.be/_MwWo6LMt5Q  .-
Βίντεο 3 : Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Η σύγκρουση για τις ταυτότητες (Μέρος 3ο) , https://youtu.be/eZvXqY40f9U .- ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στην 29η ημέρα της Ευρωλίγκα
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague :29η αγωνιστική

Πέμπτη, 30/3/2017

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Παρασκευή, 31/3/2017

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 21-7 *
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-7 *
Ολυμπιακός 19-9 *
Φενερμπαχτσέ 17-11 *
Παναθηναϊκός 17-11 *
Αναντολού Εφές 16-12 *
Μπασκόνια 16-12 *
Ερυθρός Αστέρας 15-13
Νταρουσάφακα 14-14
Ζαλγκίρις 13-15
Μπαρτσελόνα 11-17
Μπάμπεργκ 10-18
Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-18
Γαλατασαράι 10-17
Ούνιξ Καζάν 7-21
Αρμάνι Μιλάνο 7-21
 * Έχουν προκριθεί στα πλέι οφ.

~   Η  Επόμενη τελευταία 30η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
6/4/2017  :
20,45   Φενέρμπαχτρσέ - Μπαρτσελόνα
21,00   Μπάμπεργκ -Γαλατάσαραϊ
21,05   Μακαμπί Τελ Αβίβ -Παναθηναϊκός
22,00   Μπασκόνια -Ζαγκλίρις Κάουνας
7/4/2017  :
20,00  Νταρουσάφακα -Ερυθρός Αστέρας
20,00  ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός
21,45  Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
22,00  Ρεάλ Μανδρίτης -Ανατολού Εφές 


***  Στο Challenge Cup γυναικών

~** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΝΙΣΕΪ ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ 3-1 .- ^
Τα σετ: 25-15, 18-25, 25-17, 27-25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιώτα 9 (5/9 επιθ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 11 (10/27 επιθ., 53% υποδ, 41% αριστ., 1 μπλοκ), Μαλασάι 15 (11/28 επιθέσεις, 49% υποδ., 33% αριστ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λαμπρούση 6 (3/10 επιθ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1 άσσος), Χίπε 29 (21/52 επιθ, 5 άσσοι, 3 μπλοκ), λ. Κονόμι (35% υποδ., 35% αριστ) / Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα (1 άσσος)
ΕΝΙΣΕΪ ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ: Μάνζιουκ 11 (7/18 επ., 4 μπλοκ), Εφίμοβα 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Χάρελικ 20 (19/46 επ., 1 μπλοκ), Κουζνέτσοβα 9 (7/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 49% υπ. - 26%αρ.), Φρολόβα 10 (7/29 επ., 2 άσσους, 1 μπλοκ, 56%υπ.,-33%αρ.), Περετιάτκο 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκάλκινα (-λ, 58%υπ.,-38%αρ.)/, Αΐσινα , Οσίτσκινα 1 (1 μπλοκ), Σετσεγκλόβα

***  Στην Α1 πόλο ανδρών...

Σε αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Υδραϊκός-Ολυμπιακός 7-8
Παλ. Φάληρο-ΝΟ Πατρών 12-3
Εθνικός-Καλαμάκι 11-1
ΠΑΟΚ-Γλυφάδα 9-9
Χίος-Πανιώνιος 7-7
Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη 4-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 334-83 63
2. Βουλιαγμένη 227-106 55
3. Γλυφάδα 165-147 42
4. Παναθηναϊκός 150-125 41
5. ΠΑΟΚ 165-162 35
6. Παλαιό Φάληρο 169-169 35
7. Υδραϊκός 175-158 32
8. Εθνικός 148-168 29
9. Χίος 155-198 15
10. Πανιώνιος 130-206 14
11. ΝΟ Πατρών 116-268 3
12. Καλαμάκι 116-260 2

***  Μείωση των ομάδων σε...14 στην Σούπερ Λίγκα  :
Μέσω των Play Offs από την επόμενη σεζόν ο πρωταθλητής

~ Το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη μεγάλη καινοτομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ, διαδικασία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους.
Για τη μείωση των συλλόγων της κατηγορίας σε 14 (από 16), από την περίοδο 2018-19, η 15η και 16η ομάδα στην κατάταξη της επόμενης περιόδου θα υποβιβαστούν άμεσα στη Football League, ενώ η 13η και 14η θα παίξουν μπαράζ υποβιβασμού ή ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο πρωταθλητής της οποίας θα προάγεται άμεσα στη Super League.
Να σημειωθεί πάντως πως η πρόταση μείωσης των ομάδων δεν πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός ψήφισαν κατά, ενώ η ΕΠΟ επέλεξε το «λευκό». Ως προς το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ανακατανομής εσόδων δεν υπήρξε κάτι νεότερο, παρότι συζητήθηκε και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας.
Ακόμη, η διοργανώτρια αρχή θα αιτηθεί από την ΕΠΟ να επανέλθει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Α΄ ΕΟΟΔ) στη δικαιοδοσία της Super League, να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών, να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων (από 60%-40%, σε 25%-75%) και να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

*** Το Milko τουρνουά «3on3” 1-2 Απριλίου στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού 
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στην Καλαμάτα
 Η Καλαμάτα είναι ο επόμενος σταθμός του «Milko τουρνουά 3on3”, μιας μεγάλης γιορτής του μπάσκετ. Συγκεκριμένα, το «ραντεβού» των νεαρών αθλητών  και αθλητριών (που έχουν γεννηθεί από το 1999 έως το 2009) και παλαιμάχων, είναι το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στην Κεντρική προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας.
Διοργανωτές του τουρνουά είναι  η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
  Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Η Οργανωτική Επιτροπή του «Milko τουρνουά 3on3”, έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, όπου μίλησαν οι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ, μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ, πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: «Μετά από αρκετά χρόνια η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργανώνουν τουρνουά «3on3” στην Καλαμάτα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό, μιας και το έχω ζήσει από την αρχή του, όπως πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 90 ως streetball από τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου. Το 1995 έγινε για πρώτη φορά στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με τη βοήθεια του γραφείου  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Super Market “AΤΛΑΝΤΙΚ» και ακολούθησε στο κεντρικό πάρκιν της Καλαμάτας με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών παιδιών.
Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και φέτος, να έρθουν χιλιάδες παιδιά στη κεντρική προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, να αθληθούν και να περάσουν όμορφα. Βασικός μας στόχος να τα μυήσουμε στο πνεύμα και το μεγαλείο του αθλητισμού, αφετέρου δε να τα υποδεχθούμε και να τα εντάξουμε στην δική μας μπασκετική οικογένεια. Θέλουμε λοιπόν και μέσω της ευκαιρίας που μας δίνεται σήμερα, αυτό το σκοπό είχε και η συνέντευξη άλλωστε, να απευθύνουμε κάλεσμα στα παιδιά της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών να έρθουν το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι και να λάβουν μέρους στο τουρνουά. Eίναι μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ».
  ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΗΣ (Αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων): «Πίνεις MILKO? Παίζεις 3X3, Ψηλά τo κεφάλι, #pistepseto", είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού γνωστού σε όλους Τουρνουά «3 με 3», το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη της Καλαμάτας, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στη Κεντρική Προκυμαία λιμένα Καλαμάτας.
Αγόρια και κορίτσια λοιπόν γεννημένα από το 1999 μέχρι το 2009, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, να παίξουν και το κυριότερο να ευχαριστηθούν το μπάσκετ στο δρόμο.
Στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ., ένα ακόμη "MILKO'' Τουρνουά «3 με 3» διοργανώνεται στη Καλαμάτα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
Οι αθλητές και αθλήτριες, για να πάρουν μέρος στο "MILKO'' Τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 και Ευρίπίδου - 24132 Καλαμάτα), ή ηλεκτρονικά στο site της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr), μέχρι και τη Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.
Πιστεύοντας ότι ο Αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι μια μεγάλη Γιορτή, που συνεπαίρνει όχι μόνο όσους αθλούνται, αλλά και όλους εμάς που τους παρακολουθούμε, καλούμε όλα τα παιδιά που θέλουν να παίξουν , να διασκεδάσουν και να χαρούν το Μπάσκετ, να είναι μαζί μας το διήμερο αυτό στη Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας.
Η έναρξη του ' 'MILKO'' Τουρνουά θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 π.μ., ενώ στους αθλητές - αθλήτριες των ομάδων που θα συμμετέχουν στους τελικούς αγώνες του κάθε ομίλου του Τουρνουά, η Ε.Ο.Κ. θα δώσει αναμνηστικά μπλουζάκια SPALDING, ενώ στους παίκτες της νικήτριας ομάδας του κάθε ομίλου, απονέμονται μετάλλια.
Ιδιαίτερη νότα στο 'MILKO" Τουρνουά «3 με 3» θα δώσει η συμμετοχή μιας επιπλέον κατηγορίας, που μπαίνει με πρωτοβουλία των διοργανωτών, από αθλητές που έχουν υπηρετήσει και έχουν δείξει ξεχωριστή αγάπη για το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στη πόλη της Καλαμάτας, κατηγορία μη εν ενεργεία αθλητών, με ηλικία 30 ετών και μεγαλύτεροι.
Καλούμε νέα παιδιά, που είναι εν δυνάμει αθλητές του Μπάσκετ, αλλά και όσα δεν έχουν ενταχθεί στο άθλημα μας, από τα σχολεία, τη συνοικία, τη γειτονιά, για την παρέα και την χαρά του παιχνιδιού, να δηλώσουν συμμετοχή και να πλημμυρίσουν τη κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας, συμμετέχοντας στο MILKO Τουρνουά "3 με 3" το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Κεντρικός μας στόχος λοιπόν είναι, μέσα από την αθρόα συμμετοχή των νέων παιδιών στο MILKO Τουρνουά "3 με 3", αφενός μεν να τα μυήσουμε στο πνεύμα και το μεγαλείο του αθλητισμού, αφετέρου δε να τα υποδεχθούμε και να τα εντάξουμε στην δική μας μπασκετική οικογένεια».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ (Καλαμάτα ’80): «Η Καλαμάτα 80 συμμετέχει με χαρά στη διοργάνωση θεωρώντας ότι θα συμβάλλει ώστε να μάθουν κι άλλα παιδιά το άθλημά μας, να γνωρίσουν το παιχνίδι στα ανοιχτά γήπεδα που είναι όμορφο και εντυπωσιακό. Θα βοηθήσουμε όλοι μας, προπονητές και αθλητές, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή διοργάνωση».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΗΣ (Καλαμάτα BC): «Σαν Καλαμάτα BC θα δώσουμε μαζικά το «παρών» και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι άλλο από τη στιγμή την οποία βασικός πυλώνας είναι το μπάσκετ. Το «3 με 3» κρύβει πολλά οφέλη για τον αθλητή, σκεφτείτε ότι πλέον γίνονται και κανονικά πρωταθλήματα από «φτασμένους» αθλητές. Η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία να το μάθουν όλοι στη περιοχή μας και για εμένα έχει μεγάλη σημασία το να κλείσει με απόλυτη επιτυχία».
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΚΙΑΣ (Ευκλής Καλαμάτας): «Και εμείς ως Ευκλής Καλαμάτας συμμετέχουμε στη διοργάνωση ποικιλοτρόπως. Θέλω από την πλευρά μου να καλέσω όλα τα παιδιά να έρθουν στο λιμάνι για να δουν και να μάθουν το άθλημά μας».
ΣΠΥΡΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ (Γ. Σ. Γαργαλιάνων, και εκπρόσωπος Παλαιμάχων): «Με χαρά δεχθήκαμε τη πρόσκληση, ως παλαίμαχοι, να λάβουμε μέρος στη κατηγορία αθλητών μη εν ενεργεία άνω των 30 και βεβαίως θα είμαστε εκεί για να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Και εγώ απευθύνω κάλεσμα στη νεολαία να έρθει το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι για να συμμετάσχει σ’ αυτό το μεγάλο τουρνουά».
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Χρήστος Δαμουράς, το διοικητικό στέλεχος, Σπύρος Ηλιόπουλος και οι προπονητές Αλέξης Κορογώνας (Άτλας Καλαμάτας), Γιώργος Ροζακέας (Ακάδημος Καλαμάτας), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης και ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας).


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-

~

~  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5417   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3523   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3515 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.455   βίντεο   .-


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για ΨΩΡΙΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...
Η επαναστατική, θαυματουργή κρέμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με την ονομασία CLEARDERM CREAM ήρθε για να δώσει τέλος  στα ψωριασικά δέρματα.  Η ψωρίαση είναι μία πάθηση που ταλαιπωρούσε πολύ κόσμο, αλλά τώρα έφτασε στο τέλος της. Τι είναι όμως η ψωρίαση;
Eίναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με ανοσολογικό υπόστρωμα, που προσβάλλει περίπου το 1-3 % του πληθυσμού παγκοσμίως χωρίς  να είναι μεταδοτική. Η ψωρίαση προσβάλλει το ίδιο συχνά άντρες και γυναίκες και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και η συνήθης ηλικία έναρξης είναι μεταξύ 20-35 ετών.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά στο τέλος της ψωρίασης με τη χρήση των θαυματουργών δραστικών ουσιών όπως είναι:
Η Boswellia Serrata. Tο αντιφλεγμονώδες της φύσης, γνωστή και ως Ινδικό λιβάνι,(στα σανσκριτικά Shallaki) είναι ένα φυτό που μεγαλώνει σε κάποιες περιοχές της Ινδίας και χρησιμοποιείται για το θεραπευτικό εκχύλισμα από το κολλώδες ρετσίνι, που βγαίνει από το φυτό.
Η ρητίνη αυτή του δένδρου boswellia, περιέχει σημαντικές ποσότητες των δραστικών συστατικών που περιλαμβάνουν καρβόνη, φαρνεζόλη, λιμονένιο, βορνεόλη και boswellic acid (μποσβελλικό οξύ).
Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη ή τουρμερικό [Αγγλ.. Turmeric, Γαλλ., Safran]:  είναι ένα καρύκευμα, που παράγεται από τους κονδύλους του ριζώματος του τροπικού φυτού Κουρκούμη η μακρά [Curcuma longa], της οικογενείας των Σκιταμινωδών [Zingiberaceae].
Τα ριζώματα της Κουρκούμης της μακράς  αναπτύσσουν οριζόντιες  προσεκβολές και παραφυάδες.
Το ρίζωμα του κουρκουμά έχει ένα έντονα λαμπρό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, το οποίο οφείλεται  κυρίως σε λιποδιαλυτές  πολυφαινολικές χρωστικές που ονομάζονται κουρκουμινοειδή. Το κύριο κουρκουμινοειδές του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη. Εκτός από τα κουρκουμινοειδή ο κουρκουμάς περιέχει τουρμερίνη [turmerin] και τουρμερικές ελαιορρητίνες.
Το Υαλουρονικό οξύ: είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή το οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση και αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το υαλουρονικό οξύ όπως επίσης και τα μόρια ελαστίνης και κολλαγόνου παράγονται από τους ινοβλάστες  έχοντας ελαστικές και κολλώδεις ιδιότητες.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2310 225599
ΠΡΟΣΦΟΡΑ :
TIMH :
 1 ΤΕΜΑΧΙΟ- 25 ΕΥΡΩ
 2 ΤΕΜΑΧΙΑ - 37 ΕΥΡΩ
 3 ΤΕΜΑΧΙΑ - 48 ΕΥΡΩ
*Έξοδα αποστολής: 5 ευρώ
 Ή ΣΤΟ ΕΞΗΣ E-MAIL: telopone2016@gmail.com
Οι παρούσες πληροφορίες, δεν αποτελούν υποκατάστατο των θεραπόντων ιατρών, που παρακολουθούν τους εκάστοτε ασθενείς ούτε και τα βοτανικά συμπληρώματα αποτελούν υποκατάστατο των φαρμάκων που συστήνονται στους ασθενείς που βρίσκονται στην διαδικασία θεραπείας, παθήσεων που τυχόν αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο.
Το συμπλήρωμα , είναι δυνατόν να υποβοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, θεραπείες των ως άνω αναφερομένων περιπτώσεων, με σκοπό την γρηγορότερη ίαση της αιτίας της παθήσεως ή όπου δεν είναι αυτό εφικτό, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση εφόσον βρισκόσαστε υπό παρακολούθηση ιατρού ή έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: