ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 :
~
 
~28 Νοεμβρίου
Ιερομάρτυρος Ειρηνάρχου (1) (†303). Οσίου Στεφάνου ομολογητού υπέρ των αγίων Εικόνων (†767). Των εν Τιβεριουπόλει μαρτυρικώς αθλησάντων Τιμοθέου και Θεοδώρου, επισκόπων. Πέτρου, Ιωάννου, Σεργίου, Θεοδώρου και Νικηφόρου, πρεσβυτέρων. Βασιλείου και Θωμά διακόνων. Ιεροθέου, Δανιήλ, Χαρίτωνος, Σωκράτους, Κομασίου και Ευσεβίου μοναχών, και Ετιμασίου. Ρωμανού, επισκόπου Μακεδονίας.
(1)Ο άγιος Ειρήναρχος έζησε την εποχή του βασιλιά Διοκλητιανού και καταγόταν από την Σεβάστεια. Γεννήθηκε σε οικογένεια ειδωλολατρών και είχε μάθει να αισθάνεται μάλλον απέχθεια προς τους χριστιανούς. Υπηρετούσε τους βασανιστές των χριστιανών στους διωγμούς των. Όμως η συχνή επαφή που είχε με τους μάρτυρες του Χριστού, φώτισε σταδιακά τον Ειρήναρχο. Έβλεπε τους ηρωικούς μάρτυρες πράους αλλά ταυτόχρονα δυνατούς και ακλόνητους στην πίστη τους, τις γυναίκες να υπομένουν τα φρικτά βασανιστήρια με καρτερικότητα και αυταπάρνηση και τους θαύμαζε για το μεγαλείο τους. Η βαθμιαία αυτή μεταβολή στην ψυχή του Ειρηνάρχου κατέληξε στην ομολογία του στο Χριστό. Η ομολογία αυτή του στοίχισε το θάνατο, τον οποίο βρήκε δια αποκεφαλισμού και τον οποίο υπέστη με πλήρη αγαλλίαση. 
Σήμερα 28/11/2015 εορτάζουν:
Όσιος Στέφανος ο Ομολογητής, ο Νέος, Άγιος Ειρήναρχος και οι Επτά Άγιες Γυναίκες, Άγιοι Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες
Η ταπείνωσις δεν είναι λόγια απλά όπου λέγομεν. είμαι αμαρτωλός... και λοιπά. Η ταπείνωσις είναι η αλήθεια. Να μάθη κανείς ότι είναι μηδέν... Μέγα δώρον Θεού το να γνωρίση ο άνθρωπος την αλήθειαν. και αυτή η αλήθεια είπεν ο Κύριος ελευθερώνει ημάς εκ της αμαρτίας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
   ~ 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ» 
Απολυτίκιο Άγ. Στεφάνου του Νέου - 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,
 https://youtu.be/gLSJVpIWHks?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC .-

Απολυτίκιο Άγ. Παράμονον και Φιλουμένου - Κυριακή  29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,
https://youtu.be/Pf7aUemUFBE?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC .-

***  Στο "Γεώργιος Γεννηματάς", μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα,  ο Σωτήρης Κ.  Γεωργούντζος...

-  Σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα είχε χθες το βράδυ στην Παλλήνη στην Αθήνα, στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ο Σωτήρης Γεωργούντζος, όταν επιπόλαιος οδηγός, υπό καθεστώς μέθης, δεν πρόσεξε τον φετινό σηματοδότη και έπεσε επάνω του με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
    - Ο γνωστός καλαματιανός δημοσιογράφος, φίλος και συνεργάτης μας (και) στο Sportstonoto.gr, διεκομίστει αμέσως με ασθενοφόρο στο "Γεωργίος Γεννηματάς",  όπου και παραμένει (όπως και ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το συμβάν αυτό), ενώ στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς πέρα από μεγάλες υλικές ζημιές του αυτοκινήτου του, μώλωπες και βέβαια σφοδρό τράνταγμα στη μέση και στον αυχένα, δεν δείχνει να έχει κάτι  χειρότερο.
Αντίθετα, ο 30χρονος, απρόσεκτος  οδηγός, φαίνεται να είναι σε πιο δύσκολη (δυστυχώς) κατάσταση, ενώ το αμάξι του καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.  Χρ. Παπ.
~ Ολόθερμα  Ευχόμαστε στο Σωτήρη  μας πλήρη ανάρρωση και ατσάλινος πάντα  !! Σ.Σ.

***  Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Χαμηλές προσδοκίες  
     
Με δέκα λεπτά καθυστέρηση έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας - Έκατσε στην αριστερή πλευρά με Γεννηματά και Καμμένο - Στη δεξιά πλευρά έκατσαν Πλακιωτάκης, Θεοδωράκης, Λεβέντης - Με ελιγμό της τελευταίας στιγμής προσέρχεται ο πρωθυπουργός - Χαμηλά ο πήχυς και από τον Παυλόπουλο μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
 Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης ήταν οι τρεις πρώτοι πολιτικοί αρχηγοί που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι για το προγραμματισμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς  τους πολιτικούς αρχηγούς. Αμέσως μετά, με ελάχιστα λεπτά διαφορά, έφτασε στο κτήριο της Ηρώδου Αττικού ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βρούτση και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Με δέκα λεπτά καθυστέρηση προσήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τελευταίος έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευε η Όλγα Γεροβασίλη κα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση.
Η κυρία Γεννηματά μπήκε στην αίθουσα όπου θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κρατώντας στα χέρια της έναν πράσινο φάκελο και πήρε θέση στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού αφού χαιρέτησε τον επικεφαλής του Ποταμιού.
Στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού μαζί με την κυρία Γεννηματά έκατσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος με τους κ.κ. Πλακιωτάκη, Θεοδωράκη και Λεβέντη να κάθονται απέναντί τους.
Παρά την σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συζητηθεί, αφού ήδη υπάρχουν αντιρρήσεις για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο Προεδρικό Μέγαρο για το ασφαλιστικό, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση.
Η κυβέρνηση μετά από χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις του πρωθυπουργού η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αλλά μια ανταλλαγή απόψεων.
«Η ανταπόκριση των Πολιτικών Αρχηγών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Οι όποιες αντιδράσεις και κριτικές, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως δευτερεύουσας σημασίας. Το ουσιαστικό είναι ότι η Σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι Πολιτικοί Αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν», σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη.
Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ρώμη όπου βρισκόταν εχθές για επίσημη επίσκεψη, επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις.
Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους αρχηγούς διεφάνη η πρόθεση του καθενός.
Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κόμμα του, καθώς οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη θέσει βέτο στην συζήτηση για το ασφαλιστικό, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση, ζητώντας μια άλλη διαδικασία για τη συζήτηση, ενδεχομένως στο πλαίσιο της Βουλής. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή στον κ. Παυλόπουλο ζητώντας του να παρέμβει σχετικά.
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης θα προσέλθει στο συμβούλιο αναμένοντας συγκεκριμένες προτάσεις από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το ακανθώδες θέμα του ασφαλιστικού.
Τέλος ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπλευσης με την κυβέρνηση, εφ’ όσον επέλθει συμφωνία στις 9 προτάσεις του κόμματός του. πηγή: Protothema.gr
 
*** Έξι νέοι επικουρικοί ιατροί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Παρελήφθησαν από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι προσλήψεις έξι νέων επικουρικών ιατρών, οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Ειδικότερα, οι προσλήψεις αφορούν στις κάτωθι ειδικότητες: Παρασκευά Ελένη, αναισθησιολόγος (ΜΕΘ) Σαπουντζής Απόστολος, γαστρεντερολόγος Μπονάρος Επαμεινώνδας, παθολόγος Κεγιόγλου Σοφία-Ειρήνη, ΩΡΛ Λυμβαίος Ιωάννης, παθολόγος Δημακόπουλος Κωνσταντίνος, αναισθησιολόγος. Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσληψη ακόμα δύο επικουρικών ιατρών (Καρδιολόγος και ακτινοδιαγνώστης με εξειδίκευση στο Μαγνητικό Τομογράφο). - 

 ***  Χωρίς κρουαζερόπλοιο σήμερα... 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica δε θα καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης, λόγω καιρικών συνθηκών. Α.Π. - 

*** Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: «Ως εδώ! Δε θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση!» (φωτογραφίες)

 
 
 
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Εργαζόμενοι, πολίτες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων έκαναν σαφές πως δε θα επιτρέψουν περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου, αλλά αντίθετα αγωνίζονται και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για αναβάθμισή του. Στο επίκεντρο των αιτημάτων, το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου, που έχει σταματήσει και δε φαίνεται να ολοκληρώνεται ενώ το ΕΣΠΑ τελειώνει, αλλά και η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Εμμανουήλ Πρασσόπουλος, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως «ο αγώνας θα έχει και συνέχεια και διάρκεια και δυναμική!». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα τρία βασικά αιτήματα του Σωματείου, που είναι: Πρώτον, ότι έχουν σταματήσει και δε συνεχίζονται τα έργα της αναδιαρρύθμισης του ισογείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτό αποτελεί ένα μεγάλο φόβο για εμάς και συνδυάζοντάς το με κάποιους πονηρούς που είχαν πονηρές σκέψεις για την υποβάθμιση του νοσοκομείου – θα θυμάστε όλοι ότι από το 2011 θέλανε να το κάνουνε κέντρο υγείας αστικού τύπου. Ίσως η συμπεριφορά των ιθυνόντων να πηγαίνει και προς τα εκεί». Συνέχισε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο έργο και τα προβλήματα, τα εμπόδια και τις διακοπές εργασιών που έγιναν. «Εγώ θα σας πω αλήθειες. Αυτή τη στιγμή δε φταίει ο εργολάβος. Φταίνε οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, στην Περιφέρεια, στο υπουργείο, στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (σ.σ. για την οποία είπε ότι δεν ασχολείται με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας)», συμπλήρωσε και τόνισε: «Ως εδώ! Εμείς οι εργαζόμενοι, οι πολίτες της Τριφυλίας, δε θα τους το επιτρέψουμε! Και θα δρομολογήσουμε αγώνες τέτοιους που ούτε καν μπορούν να σκεφτούν!». Αναφέρθηκε, επίσης, σε μελετητικά κενά και ασάφειες και άφησε αιχμές για όσους έκαναν και όσους παρέλαβαν και ενέκριναν μια τέτοια μελέτη. «Το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει χθες. Τα έργα του ΕΣΠΑ τελειώνουν 20 Δεκέμβρη και όσα δεν έχουν τελειώσει, συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν. Το έργο στο νοσοκομείο γιατί δε συνεχίζεται; Τι έχουν στο μυαλό τους; Τι έχουν υπόψη τους να κάνουν; […] Κέντρο υγείας δε θα γίνει! Δε θα γίνει! Δε θα τους περάσει! Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από την ίδρυσή του έχει προσφέρει υπηρεσίες, έχει σώσει ζωές..», τόνισε ο κ. Πρασσόπουλος και αναφέρθηκε στις ελλείψεις γιατρών και τις συνέπειες των μνημονίων στη δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Δήμου στον αγώνα των εργαζομένων και την απόφαση να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια που υπονομεύει τη λειτουργία των μονάδων υγείας στην Τριφυλία, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Ο εκπρόσωπος των γιατρών, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη διαμαρτυρία για το έργο που έχει σταματήσει και μίλησε για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε πως είναι παρόντες για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Μίλησε δε για τις ευθύνες των κυβερνήσεων που υλοποιούν τα μνημόνια και υποβαθμίζουν την υγεία. Σε δήλωσή του, δε, ο μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Κουτσούλης, τονίζει: «Για μία ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μέσα σε ένα χρόνο. Δυστυχώς, αυτή η παράσταση έχει θύτες και θύματα. Θύτες είναι η αδυναμία και η ανευθυνότητα της πολιτείας να ολοκληρώσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα το έργο ανακαίνισης στο ισόγειο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, όταν μάλιστα περισσεύουν οι υποσχέσεις για μη κλείσιμο και αναβάθμισή του σε κάθε προεκλογική περίοδο. Θύματα οι πολίτες της Τριφυλίας και της Ολυμπίας που βλέπουν την τελευταία μονάδα νοσηλείας και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην περιοχή να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση. Επειδή όμως από λόγια, ψηφίσματα και υποσχέσεις χορτάσαμε, καλώ άμεσα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Σώμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας του τόπου μας και να παρευρίσκονται σε αυτή τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας όσο και ο υποδιοικητής, καθώς και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Να κληθούν σε αυτή και οι βουλευτές του νομού και, επιτέλους, να πάρουν θέση όλοι δημόσια και να ενημερωθούν οι πολίτες. Είναι κρίμα να έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις του υπουργείου Υγείας, σε γραμματείες, στις Υ.Π.Ε, πολλοί Μεσσήνιοι πολιτικοί και η Τριφυλία να πασχίζει να κρατήσει το αυτονόητο δικαίωμα της, που είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος!». - 

*** Τουλάχιστον άλλο ένα Α.Τ. στην Τριφυλία και ξεχωριστό προσωπικό στα Ναρκωτικά ζητούν οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας         
     
Τουλάχιστον ένα ακόμα ενισχυμένο αστυνομικό τμήμα πρέπει να λειτουργήσει στη νέα δομή της Αστυνομίας στο Δήμο Τριφυλίας, εκτός του ενός που προβλέπεται, ενώ πάση θυσία το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών να έχει δικές του οργανικές θέσεις.
Αυτές είναι δύο από τις προτάσεις που ετοιμάζεται να καταθέσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και να διεκδικήσει, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, μετά την παρουσίαση που έγινε στην Τρίπολη για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσσηνία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Αδαμόπουλος, μιλώντας στο «Θ», φάνηκε αισιόδοξος ότι το υπουργείο θα καταλάβει τις αναγκαιότητες που υπάρχουν, ενώ επισήμανε ότι αυτό φαίνεται να το κατανοεί και η ηγεσία, καθώς στο τέλος της προχθεσινής παρουσίασης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αναγνωστάκης είπε ότι το μήνυμα ελήφθη.
Σημαντικό ζήτημα είναι να επανέλθουν στη Μεσσηνία και οι οργανικές θέσεις που κόπηκαν πριν από δύο χρόνια.
Τριφυλία
Ο κ. Αδαμόπουλος διευκρίνισε πως εδώ και 2,5 χρόνια η Ένωση έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Νομού Μεσσηνίας. «Είναι επιβεβλημένο να γίνει σωστή αναδιάρθρωση. Είμαστε υπέρ, αλλά να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια. Δεν μπορεί να λειτουργεί ένα αστυνομικό τμήμα με 7-8 άτομα, ένα άτομο μόνο του να φυλάει το κτήριο ή να βγαίνει περιπολία ένας αστυνομικός μόνος του και να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που ζητάει ο πολίτης», εξήγησε.
Ειδικότερα για τις προτάσεις του υπουργείου που παρουσιάσθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στην Τρίπολη, ο κ. Αδαμόπουλος είπε πως αναφέρθηκε ότι για αυτές ελήφθησαν κριτήρια που αφορούν στον τουρισμό, την ανάπτυξη της κάθε περιοχής, τους αρχαιολογικούς χώρους, την εγκληματικότητα κ.ά.
Ωστόσο, τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πρόταση που παρουσιάσθηκε αφορά την περιοχή της Τριφυλίας: «Είναι μια τεράστια περιοχή. Δεν μπορεί μόνο ένα αστυνομικό τμήμα να αστυνομεύσει. Υπάρχει μεγάλος ορεινός όγκος, σημαντική επισκεψιμότητα και μεγάλες αποστάσεις. Είναι επιβεβλημένο να εξετασθεί και πάλι το θέμα της Τριφυλίας και να υπάρξει καλύτερη απόφαση».
Τμήμα Δίωξη Ναρκωτικών
Η πρόταση για την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είναι ένα δεύτερο, εξίσου μεγάλο, αγκάθι. Σε ένα νομό με τεράστιο πρόβλημα στο θέμα των ναρκωτικών, με ένα τμήμα που έχει να παρουσιάσει μεγάλο και σοβαρό έργο, παρά το μειωμένο προσωπικό που διαθέτει, μια τέτοια πρόταση μόνο απορίες και ερωτηματικά προκαλεί. Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση και απορρόφησή του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό τον έχει προβληματίσει: «Μίλησα και με τους προέδρους των Ενώσεων, στους υπόλοιπους νομούς της χώρας, για τα Τμήματα Ναρκωτικών. Δεν είναι το μεγάλο ζήτημα αν διοικητικά θα ανήκει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Το θέμα είναι το Προεδρικό Διάταγμα να προβλέπει ξεκάθαρα οργανικές θέσεις για την ομάδα, τμήμα ή όπως αλλιώς θα το λένε, που αφορά στη Δίωξη Ναρκωτικών. Εάν προβλεφθεί ότι συγκεκριμένο προσωπικό θα ασχολείται με το αντικείμενο των ναρκωτικών, δεν υπάρχει ζήτημα, Εάν όμως ενταχθούν όλοι γενικά στην Ασφάλεια, τότε υπάρχει πρόβλημα».
Αεροδρόμιο - Μεταγωγών
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας θα ζητήσει ακόμη την ίδρυση σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι ο νομός μας παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη από πλευράς τουρισμού κι αυτό διαπιστώνεται και από την κίνηση που εμφανίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια. Επιμένουμε, λοιπόν, ότι εκεί πρέπει να υπάρχει σταθμός της Αστυνομίας, αποκλειστικά για το αεροδρόμιο. Παντού σε όλη την Ελλάδα στα αεροδρόμια υπάρχει ή αστυνομικός σταθμός ή αστυνομικό τμήμα».
Στην πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνεται η κατάργηση του Τμήματος Μεταγωγών, το οποίο ούτε καν πρόλαβε να λειτουργήσει: «Δυστυχώς, είμαστε από τις λίγες Διευθύνσεις που από το 2011 ιδρύθηκε Τμήμα Μεταγωγών, αλλά ποτέ δε λειτούργησε. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο Δικαστικό Μέγαρο λειτουργούν δύο ανακριτικά γραφεία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος όγκος δικογραφιών και πολλές μεταφορές κρατουμένων».
Οργανικές θέσεις
Ο κ. Αναγνωστάκης στην παρουσίαση ανέφερε ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα γίνει ανακατανομή κι όλων των οργανικών θέσεων. «Πιστεύω, όμως, ότι επειδή οι αποφάσεις δεν είναι ειλημμένες, όπως προσωπικά μου είπε ο κ. Αναγνωστάκης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει όλοι οι θεσμικοί και τοπικοί φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους. Με λυπεί, πάντως, το γεγονός ότι στην παρουσίαση της Τρίπολης, εκτός από τους βουλευτές και δύο εκπροσώπους Δήμων, δεν υπήρχε άλλος εκπρόσωπος.
Για εμάς είναι πολύ σημαντική η κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων που έγινε με νόμο πριν από 2 χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας να χάσει 65 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων. Αυτόματα, από εκεί που φαινόταν ότι μας έλειπαν οργανικές θέσεις, τώρα παρουσιάζουμε πλεόνασμα κατά 4 οργανικές θέσεις! Οι οργανικές θέσεις πρέπει να επανέλθουν.
Τέλος, εκτός από την αναδιάρθρωση πρέπει να δούμε και τον Έλληνα αστυνομικό. Την εκπαίδευσή του, τις συνθήκες εργασίες, τον υλικοτεχνικό του εξοπλισμό κ.ά.», κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος.
της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μεροκάματο για 15 άτομα για 8 μήνες στο Δήμο Μεσσήνης          
      
Στην πρόσληψη δεκαπέντε ατόμων, που θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών και συγκεκριμένα από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου 2016, στο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, προχώρησε ο Δήμος Μεσσήνης.
Πρόκειται για τους Γ. Αναστασόπουλο του Ιωάννη, Παν. Αναστασόπουλο του Γεωργίου, Γ. Βρυώνη του Λεωνίδα, Παν. Κακκαβά του Ιωάννη, Χρ. Καλογερόπουλο του Γεωργίου, Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου του Νικολάου, Ευσταθία Καραχάλιου του Ιωάννη, Νικολέτα Καραχάλιου του Κωνσταντίνου, Φώτ. Κοντομανωλόπουλο του Παναγιώτη, Νικ. Λαμπρόπουλο του Αθανασίου, Ευγενία Μαθιού του Παναγιώτη, Μιχ. Πετεινάρη του Βασιλείου, Σπ. Πετρόπουλο του Θεοδώρου, Στ. Πόταρη του Παναγιώτη και Γεωργία Στεφανούρη του Γεωργίου.
Όλοι τους έχουν την ειδικότητα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (πλήρωμα απορριμματοφόρων). 

 ***  Kalamata21: Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας στο ΥΠ.ΠΟ., αναζητούνται 21 εκ. ευρώ         
      
Ερωτηματικά για το ύψος του προϋπολογισμού και τη χρηματοδοτική του επάρκεια
Σχετικά με την έγκριση του σχεδίου οργάνωσης, χρηματοδότησης και δημιουργίας υποδομών για τη φιλοξενία του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» για τα έτη 2017 – 2025, συζήτησε, μεταξύ άλλων, προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση, την οποία είχε ετοιμάσει το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata21, ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία.
Για την υποβολή του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, χθες το μεσημέρι μετέβη στην Αθήνα κλιμάκιο αποτελούμενο από τη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη, αντιπρόεδρο της ΚΕ «Φάρις» και τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτορα Τσατσούλη.
  Π. Νίκας: Αναγκαία η στήριξη του κράτους
Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όσα προβλέπονται στο σχέδιο, τονίζοντας ότι όλα αυτά θα ισχύσουν εφόσον η Καλαμάτα επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και εφόσον η κυβέρνηση ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οι οποίες προσδιορίζονται περίπου στο 50% του προγράμματος, με την προϋπόθεση – επίσης – της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα.
Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί μέσα σε μια δεκαετία και αν η Καλαμάτα επιλεγεί και είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, αυτό θα σημάνει τον επαναπροσδιορισμό της πορείας της ως πόλης.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι εκτός από το Δήμο και την κυβέρνηση, συμμετοχή θα υπάρξει και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τους Δήμους της νότιας Πελοποννήσου.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι χορηγίες αποτελούν σπουδαίο πεδίο δραστηριότητας και είναι βέβαιο ότι θα έλθουν μετά την πρώτη θετική αξιολόγηση για την Καλαμάτα, εφόσον δηλαδή η πόλη συμπεριληφθεί στις τρεις φιναλίστ. Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο η κύρια χορηγία προήλθε από την ΤΕΜΕΣ ΑΕ και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, προς τον οποίο ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες για ακόμη μια φορά.
Ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική εισφορά του Δήμου Καλαμάτας για τα έτη 2017 – 2025 ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.760.000 θα είναι σε υπηρεσίες (αποσπάσεις προσωπικού, παραχώρηση χώρων, διοικητική υποστήριξη κ.ά.).
  Αντιδράσεις
Σε ό,τι αφορά τη μείζονα μειοψηφία, ο επικεφαλής της, Μανώλης Μάκαρης, ζήτησε συγκεκριμένη αναφορά για το πώς θα καλυφθεί το κόστος που αντιστοιχεί στο Δήμο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένη απάντηση, ωστόσο, δε δόθηκε, παρά μόνο ο δήμαρχος επέμενε ότι δε θα επιβαρυνθούν οι δημότες, ενώ ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι το κόστος που αντιστοιχεί στο Δήμο σε ρευστό είναι διαχειρίσιμο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ποσό κατ’ έτος είναι περίπου αντίστοιχο με τα χρήματα που ήδη πληρώνει ο Δήμος κάθε χρόνο για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας απείχε από τη ψηφοφορία, εκτός του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αλούπη, που υπερψήφισε.
Η μείζων μειοψηφία ζήτησε ακόμη τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί, ελέγχει και υποστηρίζει τα θέματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποκλείεται από το όργανο διοίκησης που θα δημιουργηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, ωστόσο η πρότασή της απορρίφθηκε από το δήμαρχο.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, καταψήφισε και, μάλιστα, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποχωρήσει άμεσα από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν αφορά στον πολιτισμό, αλλά τα συμφέροντα των μάνατζερ, των ατζέντηδων, των ιδιωτών.
Αν και υπήρξαν ορισμένοι αστερίσκοι από την "Αλλαγή", η δημοτική παράταξη ψήφισε "υπέρ", μαζί με την "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών" και την "Ελληνική Δράση". Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Απουσιάζει η παραδοσιακή διατροφή και από τη Μεσσηνία - Υπέρβαρο το 75% του πληθυσμού         
     
Μακριά από την παραδοσιακή ελληνική διατροφή βρίσκονται πια και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης ΥΔΡΙΑ. Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2015, με στόχο την προσαρμογή διεθνών προτύπων και τη δημιουργία εργαλείων και μεθοδολογίας αποτύπωσης της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα με γνώμονα τη βελτίωση των πολιτικών προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Από τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος ΥΔΡΙΑ προκύπτει ότι οι κάτοικοι του νομού έχουν ποσοτικά 36% υπέρταση, είναι παχύσαρκοι κατά 30% και υπέρβαροι κατά 75%, ενώ απουσιάζει η σωματική άσκηση, υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος της υπέρτασης και του σακχαρώδους διαβήτη και προοδευτική απομάκρυνση από την παραδοσιακή ελληνική διατροφή.
Η υπέρταση αυξάνεται σημαντικά με την ηλικία και είναι ιδιαίτερα υψηλός ο κίνδυνος μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω. Το ποσοστό των γυναικών που λαμβάνουν φάρμακα για την αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ανδρών.
Ένας στους δύο άνδρες και μία στις δύο γυναίκες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι με τους άνδρες να είναι συχνότερα υπέρβαροι, ενώ οι γυναίκες είναι συχνότερα παχύσαρκες.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος ΥΔΡΙΑ παρέχουν διαπιστώσεις παραγόντων κινδύνου και στοιχείων για την ιεράρχηση των αναγκών υγείας του πληθυσμού και τη διαμόρφωση προτάσεων μέτρων πολιτικής για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των σπουδαιότερων κινδύνων και θα τροφοδοτήσουν τον Υγειονομικό Χάρτη του υπουργείου Υγείας, ώστε: α) να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες για την υγεία, τη διατροφή και τη διαβίωση του πληθυσμού στη διαμόρφωση και αξιολόγηση δράσεων προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και β) να εδραιωθεί ενιαίο δίκτυο, βασισμένου στα Κέντρα Υγείας, για τη διαχρονική συλλογή δεδομένων υγείας, διατροφής και διαβίωσης.
Επίσης, τα στοιχεία που προκύπτουν από την Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ) που υλοποίησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονική υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γιώτα Τουλούμη, με πόρους του ΕΣΠΑ, σε πανελλαδικό δείγμα 6.000 ατόμων (μεταξύ αυτών και η Μεσσηνία), το διάστημα φθινόπωρο 2014-2015, συμπληρώνουν τα συμπεράσματα της πρώτης μελέτης.
Επιπλέον, τα στοιχεία φανερώνουν ότι μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο εκδήλωσης «επιδημίας» καρδιαγγειακών νοσημάτων την επόμενη 15ετία βρίσκεται ο πληθυσμός.
Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί γιατροί, εάν δε ληφθεί σοβαρή μέριμνα για την πρόληψη ή την έγκαιρη αντιμετώπιση παραγόντων όπως υπέρταση, διαβήτης, υπερχοληστερολαιμία και κάπνισμα, το 2030 θα έχει αυξηθεί κατά 19% η συχνότητα της στεφανιαίας νόσου στην Ελλάδα και κατά 15% η συχνότητα των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Σήμερα στην Ελλάδα η συχνότητα της στεφανιαίας νόσου είναι κοντά στο 5% και των εγκεφαλικών στο 2%, τουλάχιστον ένας στους τρεις Έλληνες είναι υπερτασικοί και το 35% έχει αυξημένη χοληστερίνη.
Σημείο-«κλειδί» για την επερχόμενη επιδημία είναι οι νέοι άνδρες (έως 30 ετών) που φαίνεται ότι παραμελούν την υγεία τους, αν και εμφανίζουν «εντυπωσιακά» ποσοστά υπέρτασης (άνω του 30%) και υπερβολικού βάρους (51%).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που παρουσίασαν, πρόσφατα, η κα Τουλούμη, ο καθηγητής Παθολογίας και Υπέρτασης Γεώργιος Στεργίου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Άννα Καρακατσάνη, ποσοστό 39% των ανδρών και 33% των γυναικών είχαν υπέρταση.
Το 40% των υπερτασικών ήταν αδιάγνωστοι και μόνο 18% ήταν ρυθμισμένοι υπό θεραπεία. Το 11% όσων συμμετείχαν είχαν διαβήτη, με ικανοποιητικά ποσοστά ρύθμισης λόγω θεραπείας (41%). Αυξημένη χοληστερίνη είχε το 37% των ανδρών και το 34% των γυναικών. Υπέρβαροι ήταν το 45% των ανδρών και το 30% των γυναικών. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

 ***  Κοκκίνισε η θάλασσα           
     
Άρχισαν να «τρέχουν» για τα καλά ο Νέδοντας και τα υπόλοιπα ρέματα της Καλαμάτας, κατεβάζοντας από τον Ταΰγετο μαζί με το νερό τα πρώτα χώματα και φερτά υλικά. Η δε θάλασσα μέχρι το μεσημέρι είχε βαφτεί κόκκινη από τη λάσπη που κατέβηκε, δημιουργώντας μια περίεργη εικόνα. Β.Β. 

*** Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας – Βίντεο με το «δημιουργό» της Κλινικής, Σωτήρη Σαρδέλη!

Ο δημιουργός της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Σωτήρης Σαρδέλης, με συγκίνηση μιλά για το δημιούργημά του, σαράντα μέρες πριν "χαιρετίσει" το ΕΣΥ -
Βίντεο  : Ουδείς Αναντικατάστατος ,  https://youtu.be/daLz410PUk0 .- 

***   Εκδήλωση και μετρήσεις για την οστεοπόρωση στην Καλαμάτα          
   
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου, Παρασκευή και Σάββατο αντιστοίχως, με γενικό θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:
•Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμάτας (συνοικισμός Κουφού Ελιές, περιοχή Ράχης) την Παρασκευή 11/12, ώρες 9.00 έως 14.00 και το Σάββατο 12/12, ώρες 9.00 έως 14.00. Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για ραντεβού στα γραφεία του στο τηλέφωνο: 27210 21426, Όλγα Παπαδοπούλου.
•Ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμάτας (συνοικισμός Κουφού Ελιές, περιοχή Ράχης) το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00. Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.
  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΕΛΕΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ»
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη και τη σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση, καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς, διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να τύχουν επεξεργασίας στοιχεία για τη χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος, επίσης, δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών το Δεκέμβριο του 2007, καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.
 
***  Συναυλία με τίτλο: «Στην Ηχώ της Μεσογείου»

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Μουσικές του Κόσμου», που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, θα δοθεί η τρίτη κατά σειρά συναυλία με τίτλο «Στην Ηχώ της Μεσογείου» αύριο Κυριακή, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Τρεις σπουδαίοι μουσικοί, που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών κόσμων και πολιτισμών, οι Haig Yazdjian, Νίκος Παλαιολόγος και Βαγγέλης Καρίπης, θα μυήσουν το κοινό «Στην Ηχώ της Μεσογείου», σε μια ιδιαίτερη μουσική διαδρομή, που «παντρεύει» στοιχεία από όλους τους πολιτισμούς που έζησαν και ζουν στα παράλια αυτής της πλούσιας θάλασσας. Είσοδος: 7 και 5 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων). - 

***  Η… αλφαβήτα της ζωής         
    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό που λέει η καρδιά δεν ακούγεται πάντα καθαρά. Πρέπει να καταλαγιάσει λίγο ο γύρω θόρυβος, η μέσα φασαρία, οι αντικρουόμενες δυνάμεις στο μυαλό να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία.
Πέσανε πολλά και το κουβάρι μπλέχτηκε πολύ. Είναι και τα χρόνια που περνούν, η ηλικία, η μνήμη που φυλλορροεί, ο θάνατος που ελευθερώνει ψυχές από σώματα, η ζωή που δεσμεύει την ψυχή με το σώμα, την ψυχή με την καρδιά που χτυπάει δυνατά, με το αίμα που κυλάει μέσα στις φλέβες μας και μεταφέρει μέσα στο κορμί μας πληροφορίες καταγεγραμμένες παντού στο σύμπαν, ξεχασμένες από τους σύγχρονους ανθρώπους, εμάς, τους τόσο μπερδεμένους μέσα στις αντιφάσεις και το μεγάλο αδιέξοδο.
Οι δυσκολίες, το στρίμωγμα, η δοκιμασία, η ανατροπή, ο αγώνας της καθημερινότητας, η αντοχή του καθενός μας, όλα προχωρούν σε παράλληλους δρόμους. Όλα είναι δρόμος. Φτάνει να μην παρασυρθεί κανείς πολύ μακριά και φύγει.
Φτάνει να μη χάσει κανείς την επαφή του με τον ίδιο του τον εαυτό και συνηθίσει στο θόρυβο και ξεχάσει πως αυτό που λέει η καρδιά δεν ακούγεται πάντα καθαρά. Και πως είναι προτεραιότητα. Πως αυτό που λέει η καρδιά, ο θρόνος της ψυχής μας στην ενσαρκωμένη μας ζωή, είναι η μοναδική, η απόλυτη προτεραιότητα σ’ αυτό το ταξίδι. Όλα τα άλλα είναι ενήλικες εγωισμοί, ανταγωνισμοί και μικροπρέπειες κοινωνικές, από τις οποίες κανείς μας δεν ξεφεύγει αλλά και κανένας δεν προχωράει μέσα από αυτές βήμα.
Προχωράμε μόνο άμα συντονιζόμαστε με την αιτία  της παρουσίας μας εδω στην γη. Με την αλφαβήτα. Από την αλφαβήτα ξεκινάει να γράφεται η ιστορία της ανθρωπότητας, η ιστορία της παρουσίας και της δραστηριότητας του ανθρώπου επί της γης.
Αυτό που λέει  η καρδιά, ο θρόνος της ψυχής μας στην ενσαρκωμένη μας ζωή, είναι ο ίδιος ψίθυρος που ενέπνευσε τον άνθρωπο να ανάψει φωτιά, ο ίδιος ψίθυρος είναι, αυτός που ανέβασε κρεμαστούς κήπους, που διέσχισε θάλασσες και ωκεανούς, που προσπαθεί να μας οδηγήσει, τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, όταν φυσάει ούριος άνεμος, εκτός λαβυρίνθου.
Πρέπει να κάνει κανείς λίγη ησυχία κάθε τόσο, ν’ ακούσει αυτόν τον ψίθυρο που είναι η πυξίδα και η ουσία της διαδρομής του. Αν δεν το κάνει είναι καταδικασμένος να πέσει ξαφνικά και με δύναμη επάνω σ’ έναν τοίχο αδυσώπητο, τον ίδιο του το θάνατο. Δεν πρέπει, είναι κρίμα, αυτή είναι η μεγάλη αμαρτία, άλλη αμαρτία δεν υπάρχει, μόνο αυτή: Να παραπατάς εξουθενωμένος μέσα στη φασαρία χωρίς να μπορείς πια ούτε να σκεφτείς, μόνο και μόνο γιατί φοβάσαι την ησυχία και τον ψίθυρο της ίδιας σου της ψυχής.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Αλλαγές στην αστυνόμευση της Μεσσηνίας
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως όταν άλλαζε η κυβέρνηση στη χώρα, θα επέρχονταν μεταβολές στο σύστημα της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και της φορολογίας, προκειμένου να αφήσει το στίγμα της. Τελευταία, βρήκαμε κι άλλο πεδίο δράσης, το χώρο της Αστυνομίας, ενώ μεταβολές έχουν γίνει, σε μικρότερη κλίμακα, σχεδόν σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, όπως και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν δε με απατά η μνήμη μου, είχαμε μέχρι πρότινος το σχέδιο Δένδια, που «καταργήθηκε» με την έλευση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο, ενώ μόλις την Τετάρτη παρουσιάστηκε η πρόταση για τη Μεσσηνία στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από το γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη. Δε θα συνεχίσω αναφέροντας τι προβλέπει η πρόταση, αλλά εκτιμώ ότι για μία ακόμη φορά, ενδεχομένως στο όνομα της οικονομικής κρίσης, επιχειρείται σύμπτυξη δυνάμεων, που υποτίθεται πως θα εξοικονομήσει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, στο πλαίσιο μπλα…μπλά .. Εκτιμώ, επίσης, ότι για μία ακόμη φορά οι αλλαγές είναι οριζόντιες, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Δε γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός όμως αυτών των αλλαγών, όπως και το αν έχουν εκφράσει και οι αστυνομικοί τις απόψεις τους πριν από την κατάρτιση αυτής της πρότασης. Κατά την άποψή μου και χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, θα έπρεπε να υπάρχει εξατομικευμένη πρόταση για κάθε περιοχή, που θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους. Το αν έχει αυξηθεί λίγο η εγκληματικότητα, ελάχιστα με ενδιαφέρει ως κριτήριο. Αν με το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να νιώθει ήσυχος και ασφαλής, να μην πέφτει θύμα κλοπών και ληστειών, θεωρώ ότι η νέα πρόταση όχι μόνο δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά και θα τα αυξήσει. Όλοι μας ξέρουμε, λίγο ή πολύ, το τι υφίστανται στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της υπαίθρου, από μικροκλοπές σε εργαλεία, σιδερένια είδη και αντικείμενα έως και μεγαλύτερα περιστατικά. Όλοι μας, επίσης λίγο ή πολύ, γνωρίζουμε την αδυναμία της Αστυνομίας να είναι αποτελεσματική, κι αυτό όχι επειδή ευθύνονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρεμπιπτόντως εκτελούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία το καθήκον τους παρά τις περικοπές που τους έχουν γίνει στους μισθούς. Άρα, επιβάλλεται κάτι διαφορετικό κι αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις που έχουν ήδη εγερθεί…harhar@tharrosnews.gr του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** ~ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΠΗ


Καταπληκτική Σπιτική θεραπεία για επώδυνες αρθρώσεις – γόνατα, αγκώνες, – Βοηθά μετά την πρώτη εφαρμογή!      Όλοι μας έχουμε αισθανθεί τις οδυνηρά συναισθήματα στις αρθρώσεις. πόνο στα γόνατα, τους ώμους, τους αγκώνες.      Μετά από σαράντα, πιστεύουμε ότι είναι η παρενέργεια της γήρανσης       Φυσικά, οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι – τραύμα, υπερφόρτωση, κατάγματα, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, αλλά τώρα δεν θα το συζητήσουμε, αλλά πώς να απαλλαγούμε από πόνο στις αρθρώσεις.   Ε δω είναι μια σπιτική αλοιφή, σύμφωνα με μια συνταγή που βρήκα σε μια ρωσική ιστοσελίδα της λαϊκής ιατρικής.    Παρασκευάζεται από απλά υλικά, που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα. Θέλω να μοιραστώ αυτή τη συνταγή μαζί σας, δεδομένου ότι είναι πραγματικά αποτελεσματική και βοηθά ακόμη και μετά την πρώτη εφαρμογή.    Σπιτική αλοιφή κατά επώδυνες αρθρώσεις. Συνταγή.         Για την προετοιμασία αυτής της αλοιφής, θα χρειαστείτε:         Μέλι,     
Μουστάρδα (κατά προτίμηση ζεστή),
Θαλασσινό αλάτι
Μαγειρική σόδα.
Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας αυτά όλα.

Ανακατέψτε όλα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.           
 Βάλτε το σε ένα άδειο δοχείο κρέμας, ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευασία. Αυτή θα είναι η θαυματουργή θεραπεία σας.         Εφαρμογή: Εφαρμόστε στην επώδυνη θέση με μια γάζα, ή βάλετε μια πλαστική σακούλα και τυλίξτε το να είναι ζεστό, η σε καλύτερα-με μαλλί, κασκόλ, από πάνω.       Φροντίστε να είναι έτσι για 1,5-2 ώρες. Η διαδικασία γίνεται καλύτερα πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να μπορεί να παραμείνει σε σταθερή κατάσταση μετά από την αφαίρεση της κομπρέσας. Ξεπλύνετε το πρωί.  Επαναλάβετε 4-5 μέρες στη σειρά. Το αποτέλεσμα θα γίνει αισθητή ήδη μετά την πρώτη διαδικασία. Αργότερα, επαναλάβετε αν χρειαστεί. Αυτή η αλοιφή θα είναι αρκετή για λίγες ημέρες.   Διατηρήστε το στο ψυγείο.    Αν έχετε πονοκέφαλο, την εφαρμόζετε στο μέτωπο και τους κροτάφους.   Όταν σας πιάσει ένα κρύωμα και έχετε πόνο στο λαιμό ή είστε βραχνή, να καταπιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό .- 
*** ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!
   Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν (21) άτομα και βεβαιώθηκαν (6) πταισματικές παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα. Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας, Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:   •(1) άτομο για περιπτώσεις κλοπών. Πρόκειται για 21χρονη , η οποία αφού εισήλθε παράνομα σε οικία 43χρονης, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, αφαίρεσε τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η συλληφθείσα διέπραξε ακόμη (4) κλοπές από οικίες. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, εντοπίστηκαν αντικείμενα, τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, (1) φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας. •(5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 26χρονη ομογενής, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών, (5) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) Ευρώ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 46χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης (5) ετών και (2) μηνών, για ληστεία από κοινού, σύσταση και συμμορία, οπλοφορία και παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια.  •(2) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.  • (7) άτομα διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. • (1) άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ.   • 2) άτομα για παρεμπόριο.   • (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (115) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (5) συσκευασίες καπνού.   Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν:    • (5) παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.   • (1) παραβάση για επαιτεία.    Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Greek-Weather. Org
***    H Γερμανία μας «καθίζει με το στανιό» στο ίδιο τραπέζι με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο! 
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Με το «στανιό» μας «καθίζει» η Γερμανία με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η τριμερής συνάντηση Α.Μέρκελ , Α.Τσίπρα, και Ρ.Τ. Ερντογάν. Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση θα γίνει μετά την σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κλίμα που ξεκινά τις εργασίες της τη Δευτέρα στο Παρίσι. κ. Τσίπρας, η καγκελάριος και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν σύμφωνοι ότι μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι θέλουν να την επιδιώξουν», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί πριν από την Σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: «Επειδή βρισκόμαστε σε μία ευρω-τουρκική διαδικασία εργασίας για την επικύρωση ενός κοινού προγράμματος δράσης ΕΕ-Τουρκίας, είναι σίγουρα σκόπιμο να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση στις Βρυξέλλες τώρα, πρώτα στο επίπεδο των 28 κρατών-μελών και της Τουρκίας. Υπάρχει όμως η βασική συμφωνία ότι μία τέτοια τριμερής συνάντηση μπορεί να είναι χρήσιμη και θα ενημερώσουμε μόλις πλησιάσουμε περισσότερο σε αυτή». Δηλαδή βγάζουν εκτός ΕΕ την Ελλάδα και την βάζουν σε απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αιγαίου και τις αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Αμερικανοί από το 1974 επιχειρούν να το πετύχουν με την απειλή «κλεισίματος» της «στρόφιγγας» της χρηματοδότησης οι Γερμανοί. Οπότε είναι σαφές ότι η Γερμανία παίζει το «χαρτί» της χρηματοδότησης για να μας «καθίσει» μαζί με την Τουρκία σε μια συζήτηση που μόνο θα χάσουμε.  Υπάρχουν συγκεκριμένα καθήκοντα, συγκεκριμένοι όροι, συγκεκριμένες αποστολές, συγκεκριμένοι κανόνες έρευνας και διάσωσης κα λειτουργίας της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής, διατάγματα του ICAO που όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει θεωρώντας ότι μπορεί να επιχειρεί ανατολικά του 25 μεσημβρινού Προς τι η τριμερής συνάντηση; Έχουμε μόνο να δώσουμε, τίποτα να πάρουμε από μια χώρα που μόνο διεκδικεί. Ακόμα και αν το δούμε από την οπτική γωνία της αναχαίτισης των ροών των λάθρο και των προσφύγων πάλι είναι λάθος γιατί η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ.Η συνάντηση έπρεπε να είναι μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, διμερής δηλαδή, όχι τριμερής και να τεθεί το θέμα στην Τουρκία του πως επιτρέπει στους λάθροδιακινητές να περνούν τους λάθρο και τους πρόσφυγες (αλήθεια γιατί αιτούνται άσυλο άτομα που έρχονται από ασφαλή ζώνη όπως η Τουρκία;) στα νησιά του Αιγαίου. Πέραν τούτου, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά να συζητήσουμε με τους Τούρκους. Όποτε συμφέρει τους «εταίρους» είμαστε μέλος της ΕΕ, όποτε δεν τους συμφέρει μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε εκτός ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης». Να ζητήσει η ΕΕ να οργανωθούν hot spots μέσα στην Τουρκία. Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο pronews.gr και ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος: «Ποια ήταν τα αίτια της συγκρότησης αυτής της επιτροπής και σε τι αυτή θα ωφελήσει τη χώρα μας; Ποια είναι εκείνα τα δεδομένα που μας κάνουν να παραβλέπουμε το γεγονός πως πχ για τα θέματα των κοινών θαλάσσιων περιπολιών κινδυνεύουμε να πιεζόμαστε από τα δυο μέλη της επιτροπής ώστε να προωθήσουμε αποφάσεις, απαρνούμενοι οριστικά τις πάγιες θέσεις μας για το Αιγαίο, οι οποίες θεμελιώνονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και να παρακάμπτουμε την Ε.Ε. και τα θεσμικά της όργανα; Γιατί τρίτο μέρος να μην είναι η ΕΕ και αντ” αυτής να είναι η Γερμανία; Κι αφού είναι χώρα αντί της θεσμικής παρουσίας της Ε.Ε., γιατί να είναι η Γερμανία κι όχι άλλη χώρα-προορισμός, όπως π.χ. η Σουηδία;» Στην τριμερή συνάντηση η Τουρκία θα ζητήσει αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης στο Α. Αιγαίο. Η Τουρκία μόνο διεκδικεί, αν συζητήσουμε μαζί της είναι νομοτελειακό ότι κάτι θα δώσουμε. pronews - See more at: http://www.armyna.gr .-

*** Πρώην Πράκτορας της CIA: «Ετοιμαστείτε για τον Μεγάλο Πόλεμο» -

Η Αντίστροφη Μέτρηση για να Ανταποκριθεί ο Πούτιν στις Προκλήσεις από την Τουρκία Έχει Ξεκινήσει… Ο Bob Baer, πρώην πράκτορας της CIA, αποκαλύπτει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκτός ελέγχου και ο κόσμος πρέπει να προετοιμάζεται, αφού μοιάζει αρκετά με την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. «Το ψηφιδωτό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή της σύγκρουσης έχει βγει εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Baer στο CNN. «Δεν είναι μόνο η Ρωσία και η Τουρκία, είναι το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία. Επεκτείνονται αυτόνομα, και κανείς δεν έχει ένα στρατηγικό σχέδιο». Παράλληλα, ο Baer δήλωσε πως Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απίθανο να μην αντιδράσει στην τουρκική πρόκληση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους… «Δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Η Ένταση θα κλιμακωθεί και θα Πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί για την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου». - See more at: http://www.armyna.gr  .-
Βίντεο  : Full Show - How Turkey May Have Started World War 3 - 11/24/2015 , https://youtu.be/LAUEPRx9oSE  .-

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Όλοι στο πλευρό της Καλαμάτας ’80 σήμερα το απόγευμα!

ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΡΟΙΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ Η διοικούσα επιτροπή της ΑΟ Καλαμάτα ’80 Βόλεϊ «πραγματοποιεί κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της πόλης ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή προσέλευση στον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Β ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών και έχει ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων από βαθμολογικής άποψης για την ομάδας της πόλης μας. Όλοι μαζί για τη νίκη! Στήριξε την ομάδα της πόλης σου!» Παράλληλα, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου οι παίδες του ΑΟΚ ’80 θα υποδέχθούν αύριο στις 3.15 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο την αντίστοιχη ομάδα του Σπαρτιατικού. Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής Σάββατο 28/11 4 μ.μ.: Αργυρούπολη-ΑΕΚ: Ε. Μουλά-Μενεσλής 6 μ.μ.: Καλαμάτα ’80-Κόροιβος: Σαραβελάκης-Χανδρινός 6 μ.μ.: ΕΑ Πατρών-Εθνικός: Γκόλφης-Σπυρόπουλος 6 μ.μ.: Ολυμπιάδα-Ηρακλής Χαλκίδας: Πετούσης-Μπακλέσης 7.30 μ.μ.: Απόλλων-Κύζικος: Νικολόπουλος-Καπάνταης Κυριακή 29/11 6 μ.μ.: Ακρίτας-Πανερυθραϊκός: Χανδρινός-ΣαραβελάκηςΑ2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πετρούπολη ο Μεσσηνιακός, Χαϊδάρι ο Ακρίτας Εκτός έδρας αποστολές σήμερα για τις καλαματιανές ομάδες της Α2 βόλεϊ των γυναικών, με τον Μεσσηνιακό να δοκιμάζεται στην έδρα του ΓΣ Πετρούπολης και ο Ακρίτας στο Χαϊδάρι με τον Θρίαμβο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής: ΓΥΝΑΙΚΕΣ Σάββατο 28/11 6 μ.μ.: Πετρούπολη-Μεσσηνιακός: Ρίγκος-Γεωργάκη 6 μ.μ.: Θρίαμβος Χαϊδαρίου-Ακρίτας: Παπαδογιάννης-Λιάκου 7 μ.μ.: Παλλήνη-Ίωνες: Τουμπανάκης-Δαλέκου 8 μ.μ.: Ευρυάλη-Πανιώνιος: Βλάχος-Μουστάκη Κυριακή 29/11 7.30 μ.μ.: ΑΣΠ Κόρινθος-ΓΣ Χαλανδρίου: Καραγιαννόπουλος-Γεμενής Καλαματιανά ντέρμπι για το κύπελλο Ελλάδος Μπορεί οι τέσσερις μεσσηνιακές ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Α2 κατηγορία βόλεϊ να έχουν σήμερα και αύριο υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, ωστόσο στο πρόγραμμα υπάρχει 12,13 και 16 Δεκεμβρίου και το κύπελλο Ελλάδος. Η κλήρωση για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης έγινε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ και με βάση τη γεωγραφική κατανομή θα παίξουν Ακρίτας-Μεσσηνιακός στις γυναίκες και Ακρίτας-Καλαμάτα ’80 στους άνδρες. - 

***  Αναχωρεί για τη Ζάκυνθο η Μαύρη Θύελλα

Με πρωινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα θα ολοκληρωθεί σήμερα η προετοιμασία της Καλαμάτας και αφού ξεκαθαρίσει η ακριβής αποστολή, αυτή θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη Ζάκυνθο. Ο αγώνας με τον ΑΟ Λεβάντε για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 3 μ.μ. της Κυριακής στο δημοτικό γήπεδο του Μαχαιράδου που διαθέτει συνθετικό τάπητα. Εκτός από τους Λένγκα (τιμωρημένος), Δούμουρα, Πιτσιλή (τραυματίες) και Χαλκιαδάκη (ασθενής) δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, ενώ ο Ι. Γιακουμής συμμετείχε χθες στην προπόνηση, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Στα συν για τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη, η επάνοδος των τιμωρημένων Ίλιεφ και Τορεζάνι, οι οποίοι διεκδικούν πάλι θέση στο αρχικό σχήμα. -  

Σαββατοκύριακο στα  γήπεδα  :
*** Α΄  Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας  12η αγωνιστική
Σάββατο 28/11/2015  :
Θουρία – Μιλτιάδης  1-0
Ολυμπιακός Κ. – Εθνικός Μ.  2-2 
ΑΟ Φαραί – Πάμισος Μ.  1-2
Κυριακή 29/11/2015  :
 Αρφαρά – Σπερχογεία
Τ. Άγρας – Απόλλων Κ.
Κυπαρισσία – Πύλος
Ανδρούσα – Δώριο
 Διαβολίτσι – Μεσσηνιακός


*** Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜ
10η αγωνιστική
Σάββατο  28/11/2015 :
 Κορώνη – Ηρακλής Κ.  4-2
Νέος Άρις – Κεραυνός Κ.  2-2
Χανδριναϊκός – Ομόνοια 4-2
Κυριακή  29/11/2015 :
Μεθώνη – Χώρα
Αίαντας Κ. – Αναγέννηση Π.
Πεταλίδι – Εράνη Φ.
 ΑΕ Αβίας – Ασπρόχωμα

***  Β΄ Τοπικό 1ος  όμιλος
8η αγωνιστική
Σάββατο 28/11/2015 :
 Καλό Νερό – Πλατύ  0-0
Κοπανάκι – ΑΕ Αιθαίας  6-1
Κυριακή  29/11/2015 :
 Πανιώνιος – Αστέρας Μ.
 ΑΟ Φυτειάς – Άμφεια
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Γαργαλιάνων
Θύελλα Μερ. – Ηρακλής Κυπ.
8η αγωνιστική  2ος  όμιλος :
Σάββατο  28/11/2015 :
Ανάληψη – Βλαχόπουλο  3-0
Πράσινα Π. – Παναθηναϊκός Κ.  3-0 
 Καλλιθέα – Θύελλα Χαρ.
Κυριακή  29/11/2015 :
ΑΕ Μάνης – Δόξα Κ.
ΑΕΚ Κ. – ΑΟ Στενωσιάς
Ατρόμητος Κ. – Ακαδ. Παμίσου

*** Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜεσσηνίας
6η  Αγωνιστική 
 1ος  Όμιλος
 Σάββατο
Πανευαϊκός – Θύελλα Π.  3-0 .- ^  α.α.
Κυριακή
Ερμής Κ. – ΑΟ Λεΐκων
ΠΑΟΚ – Ίκαρος Κ.
Αστ. Βαλύρας – ΑΟ Βέργας
2ος  όμιλος 
ΑΟ Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς
Δαναός – Άρις Κ.
Θησέας Κ. – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Χατζή – ΑΣ Φυτειάς
Δευτέρα 23/11/2015 :
ΑΠ.Σ.Αρις  -  Α.Ο. Χατζή  2-1 .- ^
Νέδουσα Αλαγωνίας - Θησέας Καλαμάτας  3-1  .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  : Σάββατο  28/11/2015
Α.Σ. Ανδρούσας -Απόλλων Καλαμάτας  6-1  .- ^
Πράσινα Πουλιά -  Α.Ε. Αβίας
Α.Ο Φαραί -Αναγέννηση Παραλίας
 Α.Σ. Δαναός -Α.Π.Σ. Αστέρας  Αρφαρών
Α.Ο. Σπερχογείας -Εθνικός Μελιγαλά  5-1  .- ^
Θησέας Καλαμάτας -Α.Ο. Διαβολιτσίου
Εράνη Φιλιατρών - Α.Ο. Κυπαρισσίας 3-0 .- ^
Τέλος Άγρας - Α.Ο. Μιλτιάδης 6-1  .- ^
Α.Ο. Μεθώνης -Τσικλητήρας Πύλου  0-6  .- ^
Ακρίτας Κορώνης - Παπαφλέσσας Χώρας  2-5 .-  ^

 O ΠΑΟ δοκιμάζεται στο Καυτανζόγλειo, για το απόλυτο ο Ολυμπιακό
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

ΣΑΒΒΑΤΟ  28/11/2015
Ο Πανθρακικός «έσπασε» το ρόδι με «διπλό» στο Περιστέρι
Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-2,(0-1)  .- ^

Τα  γκόλ  : Μελίσση (41') και Ηλιάδη (81'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 78ο λεπτό με τον Ναπολεόνι.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μεχία, Παπαγεωργίου και Ηλιάδη.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72' Στόιτσεφ), Μπίτολο (46' Ουσέρο), Γοδόι, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Λε Ταλέκ (46' Μαρσελίνιο).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66' Ηλιάδης), Χαβίτο, Ροτζέριο (62' Σέτι), Χασομέρης (36' Μουδούρογλου), Ντιγκινί.
 Video  από αγώνα :
   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-2  γκόλ  δηλώσεις 28/11/2015  12η  αγων  :https://youtu.be/BAW8qXrJ-C8 .-   Ατρόμητος- Πανθρακικός  1-2 γκόλ ισοφάρισης  28/11/2015: https://youtu.be/GcxFETetpoM .-                                                                                                                                          Ατρόμητος- Πανθρακικός 1-2  2ο  γκόλ    28/11/2 15 .- https://youtu.be/hdvUH4xXxE4 .-
  

  Καθάρισε στο 20λεπτο ο Πανιώνιος τον ΠΑΣ Γιάννινα                                   
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .- ^
Τα  γκόλ  :  Καρίμ Ανσαριφάρντ, που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (5' και 20').
Ο διαιτητής, Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Μασούρα.
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (85' Μητρόπουλος), Μπουμάλ (87' Χαλκιαδάκης), Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Ανσαριφάρντ (81' Καράμανος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ίλιτς (68' Ηλιάδης), Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς (71' Γιάκος), Μανιάς, Ακόστα (74' Σαπαλίδης), Τζημόπουλος, Καρανίκας, Τσάβες, Ναδάλες. 
Video   από  αγώνες  Σάββατου  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΕΝΑ  Α΄ ημιχρ,  2-0  1ο  γκόλ  12η  αγων  28/11/2015  : https://youtu.be/1GYbq6kl5K4 .-                                                                            

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΕΝΑ 2-0 12η  αγων  γκόλ  δηλώσεις  28/11/2015  : https://youtu.be/wv_y97FELuQ .-         
 

 Ηρακλής-Παναθηναϊκός  1-0 .- ^ Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ 

Ηρακλής-Παναθηναϊκός  1-0, (1-0) .-  ^     
Το  γκόλ  : 24΄ Βέλλιος ,  
Διαιτητής :                                                                                                                                                    - Στο  80΄   Προσωρινή διακοπή στο ματς, λόγω μιας κροτίδας και συστάσεις από τα μεγάφωνα...   
Ας δούμε τις ενδεκάδες:  Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπορτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ,(Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο, (Περόνε) Πασάς  Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, (Νίνης) ,Αμπέντ, (Κλωναρίδης) , Εσιέν, Καρέλης, Μπεργκ ,                                                            Βίντεο  από τον αγώνα  :  
 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο 1-0  12η  αγων   28/11/2015: https://youtu.be/B7y_QD86E1s .-                  
 Ηρακλής- Παναθηναϊκός  το 1ο  γκόλ 1-0 28/11/2015 : https://youtu.be/DcW_z40KNJU .-

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναιτωλικός
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Ξάνθη
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Βέροια
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Μυτιλήνη) Καλλονή-ΠΑΟΚ

  
***Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:Σάββατο, 28/11ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου Χριστοδούλου, Τσούνας, Ξενικάκης (Μιναρετζόπουλος).ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-Αρκαδικός Γκόντας, Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς (Μήτσιου). ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-Άρης Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης (Μαύρος). Ήλιδας 17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο Σχινάς, Ανδρικόπουλος, Παντελίδης (Σπυρίδωνος). Ζηρίνης 17:00 Κηφισιά-Απόλλων Πατρών Καρακατσούνης, Δεσλής, Πουρσανίδης Κ (Ντάβαρης). Κυριακή, 29/11ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Ολυμπιακός Φούφης, Βαρδάλος, Ευφραιμίδης (Σιμητόπουλος) Δευτέρα, 30/11ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Λαυρίου 18:00 Λαύριο-Παναθηναϊκός Κορομηλάς, Μητσόπουλος, Παπαθανασίου (Ντίνος)
***  Στη Football League στο ποδόσφαιρο , της 10ης αγωνιστικής  :
Νίκησε η Κέρκυρα, αποχωρεί η Λαμία από το πρωτάθλημα
Ανάλυση του αγώνα από το
flnews.gr:
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός
5-1
Κέρκυρα - Λαμία
3-2
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 1-0
Σάββατο 28 Νοεμβρίου15:00 Απόλλων Σμύρνης-Κισσαμικός
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός
19:00 Παναχαϊκή-Λάρισα               
Κυριακή 29 Νοεμβρίου15:00 Τρίκαλα-Χανιά
15:00 Εργοτέλης-Αγροτικός Αστέρας
15:00 Παναιγιάλειος-Καλλιθέα

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  9η αγ. 29/11/2015, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Παμβουπρασιακός
 Αιολικός-Ερμιονίδα
 Βύζας Μεγάρων-Σπάρτη
 Κανάρης Νενήτων-Παναργειακός
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Χαλκίδα
 Παναρκαδικός-Λουτράκι
 Λεβάντε-Καλαμάτα

~*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-
       *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  

1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        

~    

Δεν υπάρχουν σχόλια: