ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 :
 ~

~

~

~
*** 21 Ιουνίου
Ιουλιανού, του εν Κιλικία († γ΄- δ΄αι.) και Αφροδισίου. Ιερομάρτυρος Τερεντίου επισκόπου Ικονίου († α΄αι.) και των συν αυτώ: Αντωνίου πρεσβυτέρου, Αναστασίου, Κελσίου, Βασιλίσσης. Νεομαρτύρων Παχωμίου οσίου (†1730) και Νικήτα του Νισυρίου (1), του εν Χίω μαρτυρικώς αθλήσαντος (†1732).
(1) Ο άγιος Νικήτας, γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1716, από πλούσιους γονείς. Ο πατέρας του ήταν δημογέροντας του νησιού, έπεσε όμως στη δυσμένεια των Τούρκων και για να αποφύγει τις τιμωρίες, εξισλαμίσθηκε με όλη του την οικογένεια και μετακόμισε στη Ρόδο. Εκεί ο μικρότερος γιος, ο Μεχμέτ, πληροφορήθηκε ότι κάποτε ήταν χριστιανός και τον έλεγαν Νικήτα. Αμέσως μετά, σε ηλικία 14 ετών ο Νικήτας πήγε στη Νέα Μονή της Χίου όπου στον ηγούμενο εξομολογήθηκε την περίπτωσή του. Ο ηγούμενος τον παρέπεμψε στον εφησυχάζοντα πρώην Θηβών Μακάριο, ο οποίος τον μύρωσε και του έδωσε χρήσιμες συμβουλές. Ο Νικήτας παρέμεινε στη Μονή κατηχούμενος και εκεί τον κατέλαβε ο πόθος τού μαρτυρίου και με τις συμβουλές του περίφημου ασκητή Ανθίμου Αγιοπατερίτη και την ευχή και την ευλογία των άλλων πατέρων, αναχώρησε για τη Χίο. Όταν έφθασε του ζητήθηκε από τούς Τούρκους ο κεφαλικός φόρος τον οποίο ο Νικήτας δεν μπορούσε να καταβάλλει. Τότε τον παρέλαβε ο Τούρκος υπάλληλος για να τον οδηγήσει στη φυλακή στη θέση Βουνάκι. Στο δρόμο τούς συνάντησε κάποιος ιερέας και χαιρέτησε τον Νικήτα με το όνομα Μεχμέτ. Όταν ο Τούρκος άκουσε και έμαθε περί τίνος πρόκειται τον οδήγησε στον Αγά. Εκεί ο Νικήτας ομολόγησε με παρρησία την πίστη του παρά τις πιέσεις και τις απειλές των Τούρκων για να τον συγκρατήσουν στη θρησκεία τους. Επειδή όμως δεν το κατόρθωσαν τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τα οποία διήρκησαν δέκα ημέρες. Στο τέλος τον αποκεφάλισαν στις 21 Ιουνίου 1732 σε ηλικία 17 ετών, χαρίζοντάς του τον στέφανο του μαρτυρίου και την ουράνια δόξα.
21/06 Απολυτίκιο Αγ. Ιουλιανού του Αιγυπτίου - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ :
 https://youtu.be/ni1zvIyh4qM?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
*** Ξεκίνησε από χθες το Βιτσέντζος Κορνάρος το δρομολόγιο Καλαμάτα- Κύθηρα- Καστέλι (φωτογραφίες)

 
 
 
 
 
 
Αργά το βράδυ του Σαββάτου έδεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας το Βιτσέντζος Κορνάρος, το συγκεκριμένο πλοίο όπως έχουμε ξαναγράψει θα εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμάτα- Κύθηρα- Καστέλι Κρήτης. Ο κόσμος που ταξίδεψε στο πρώτο δρομολόγιο της σαιζόν ήταν αρκετός, ενώ το καράβι τράβηξε τα βλέμματα όσων βρίσκονταν χθες βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας. Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - 
~
*** Συνάντηση αίνιγμα Παν. Νίκα με Κ. Καραμανλή

Μία συνάντηση που γεννά πολλά ερωτήματα και δίνει τροφή για πολιτικά σενάρια έγινε χθες στην Αθήνα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, συναντήθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Βέβαια, το περιεχόμενο της συνάντησης δε θα μπορούσε να γίνει γνωστό. Σίγουρα, όμως, δε θα έγινε για τα προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας. Προφανώς οι δυο τους αντάλλαξαν απόψεις για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, ενώ πολύ περισσότερα θα είπαν για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η συνάντηση δημιουργεί προβληματισμό, γιατί δύο μέρες πριν συναντήθηκαν ο Κώστας Καραμανλής με το σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει- ειδικότερα την περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου-τις χειρότερες σχέσεις. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο κ. Νίκας κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται, σε μια σειρά από ζητήματα, ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας τάχθηκε υπέρ του νέου εθνικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, κόντρα στους «πανηγυρικούς» υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν υπογραφόταν η ΣΔΙΤ με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ στην Περιφέρεια. Ο Δήμος Καλαμάτας ήταν από τους πρώτους της χώρας που συμφώνησαν άμεσα για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση, ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων, η ΚΕΔΕ, με "γαλάζια" πλειοψηφία, κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Παράλληλα, η σχέση του δημάρχου με τη νέα κυβέρνηση φαίνεται να είναι... ανέφελη, παρά τις ιδεολογικές διαφορές των δύο πλευρών. Να μην ξεχνάμε, βέβαια, και την ανοικτή σύγκρουση του κ. Νίκα με τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε ιδιωτικές του συζητήσεις ο δήμαρχος κινείται αυτοδιοικητικά περισσότερο στη λογική που εκφράζουν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα, παρά όπως εκφράζεται δημόσια από τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.Του Αντώνη Πετρόγιαννη -
~
***  Χάρης Βγενής: Αβάσιμες οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης         
      
Στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης με τίτλο «Μεσογειακό κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης», ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, ανταπαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες για την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανατολικά του ξενοδοχείου Elite, δήλωσε:
«Την Τετάρτη 24 του μήνα και ώρα 12 το μεσημέρι θα παρακαλούσα/προσκαλούσα όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της πόλης μας όπως παρευρεθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η εταιρεία μας, στην παραλία, δίπλα από το χώρο του ξενοδοχείου Elite. Όπως, επίσης, θα παρακαλούσα να παρευρεθούν οι συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Φαββατάς και ο κ. Θεοφιλόπουλος, της αντιπολίτευσης, καθότι έχουν δημιουργήσει εντυπώσεις τις τελευταίες μέρες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε έναν ειλικρινή δημόσιο διάλογο και να τοποθετηθούμε επί νόμων και επί διαδικασιών. Εμείς ποτέ δε  βγαίνουμε να κάνουμε τοποθετήσεις, οι οποίες δεν ισχυροποιούνται από εφαρμογή νομοθεσιών.
Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Έπρεπε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, γι’ αυτό και υπήρξε μια χρονοκαθυστέρηση για να αποδείξουμε ότι αυτά τα λιβελογραφήματα, αυτές οι σκανδαλολογίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς εκπροσωπούμε μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται 15 χρόνια και δε δεχόμαστε από κανέναν να σπιλώνει την υπόληψη και την προσωπική τη δική μας και την επαγγελματική της εταιρείας». 
~
***  Θέλει να προσλάβει εποχικούς οδηγούς και πυροφύλακες επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος         
     
Την πρόσληψη 8 οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και μικρών φορτηγών και 16 πυροφυλάκων για την πρόληψη ενδεχόμενων πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο, οι οποίοι θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.
Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τέτοιοι ενδιαφερόμενοι, οι θέσεις θα καλυφθούν από πυροφύλακες με ερασιτεχνική άδεια οδήγησης.
Για τους πυροφύλακες δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν:
-Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
-Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης για τις θέσεις των οδηγών
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-Αριθμό φορολογικού μητρώου
-ΑΜΚΑ
-Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ.
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 24 Ιουνίου, στα γραφεία του ∆ήμου Πύλου-Νέστορος (2723360210), τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.  
~
*** Στην έξοδο και χωρίς αποζημίωση οι διοικητές δημόσιων νοσοκομείων 

Με την αιτιολογία ότι δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά, θα απολυθούν από το ΕΣΥ, άνευ αποζημίωσης, οι διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων και οι αναπληρωτές τους. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική τροπολογία στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι με τον ισχύοντα νόμο οι διοικητές και οι αναπληρωτές που απολύονται πρέπει να αποζημιώνονται, εκτός αν συντρέχει κάποιος εξαιρετικά σοβαρός λόγος ο οποίος να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομείο. Οι αποζημιώσεις, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι υψηλές. Επίσης, οι θέσεις που κενώνονται πρέπει να καλύπτονται από λίστα επιλαχόντων. Αυτούς τους δύο σκοπέλους επιχειρεί να ξεπεράσει με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. tovima.gr - 
~
***  Έκκληση Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε Τσίπρα να μη θυσιάσει την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή

Επιστολή – έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς, ώστε να μη θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η αγορά να μπορέσει να ανακτήσει το ρυθμό της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν. Και εξηγεί: «Η κατάσταση στην αγορά μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, η ανεργία αυξάνεται δραματικά, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία. Προκειμένου να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνουν τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους εταίρους, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Πρόκειται για “αργό θάνατο” του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο οποίο όλοι μας έχουμε επενδύσει. Πιστεύουμε ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά, όπως προεκλογικά είχατε δεσμευθεί, για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη». - 
~
*** Φωλιά περιστεριού στην Καλαμάτα
- Πίσω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έφταιξε τη φωλιά του ένα περιστέρι, αφήνοντας εκεί δύο αυγά. Αυτή την εποχή πολλά περιστέρια φτιάχνουν τις φωλιές τους σε κρυφά σημεία σε Διοικητήριο και Δικαστικό Μέγαρο.
Μερικοί υπάλληλοι με τη μία χαλάνε τη φωλιά και πετούν τα αυγά, ενώ άλλοι προσέχουν, ει δυνατόν, να μην ανοίξουν το παράθυρο ή το κλιματιστικό για να μη φοβίσουν την περιστέρα.
Αυτό είναι, άλλωστε, που κάνει και τη διαφορά στους ανθρώπους. Β.Β.  - 
~
***  Απορία προς σούπερ οδηγό          
     
Σούπερ ικανότητες από οδηγό χθες το απόγευμα στην παραλιακή… Με το δεξί χέρι είχε κολλήσει στο αυτί το κινητό τηλέφωνο και μιλούσε… Το αριστερό χέρι κρεμόταν έξω από το παράθυρο και ο ίδιος γερμένος ο μισός προς τη θέση του συνοδηγού.
Θέλουμε πολύ να μας πει, τι άλλο μπορεί να κάνει ταυτόχρονα, εκτός από το να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα;   Β.Β.
~
***  Η γιορτή του Πατέρα σήμερα και Google τιμά την ημέρα με ένα Doodle για μπαμπάδες

Στην ημέρα του Πατέρα είναι αφιερωμένο το Google Doodle σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. Η Γιορτή του Πατέρα καθιερώθηκε και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Η έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ανήκει στην αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας. Σκοπός της, να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας. www.news247.gr . - 
~
*** Αναλαμβάνει τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στο Δήμο Οιχαλίας ο Φιλοζωικός της Καλαμάτας

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων προσπαθεί να δώσει ο Δήμος Οιχαλίας. Προς τούτο, με απόφαση του δημάρχου Αριστ. Σταθόπουλου ανατέθηκε απευθείας και υπογράφηκε την Τετάρτη σχετική σύμβαση με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, ο Φιλοζωικός Όμιλος θα αναλάβει έως τις 31 Δεκεμβρίου, αντί 4.915,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εργασίες περισυλλογής, στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επανένταξης 30 αδέσποτων ζώων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Όπως επίσης προβλέπεται, η σύμβαση λήγει στις 31-12-2015 ή νωρίτερα, εφόσον καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός ζώων. Ο ανάδοχος δεν έχει δικαίωμα να προβάλλει αδυναμία έγκαιρης εκτέλεσης της εργασίας, επικαλούμενος τυχόν δυσχέρεια εξευρέσεως στην αγορά πρώτων υλών, αναγκαίου προσωπικού και γενικά υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των ειδών, γιατί με την προσφορά του υποδηλώνει πως είναι σε θέση να εκτελέσει την εργασία στα χρονικά όρια της σύμβασης και σύμφωνα με τους τεχνικούς κανόνες. - 
~
***  Τελείωσε η ανακύκλωση;          
       
Την απορία του μας εξέφρασε κάτοικος Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου σχετικά με την εφαρμογή της ανακύκλωσης στο Δήμο Μεσσήνης. Όπως μας είπε, είδε με τα μάτια του να γίνεται αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων από το ίδιο όχημα και αναρωτήθηκε αν έχει πλέον σημασία οι κάτοικοι να μπαίνουν στον κόπο να διαχωρίζουν τα υλικά ή όχι, αφού καταλήγουν σε κοινό αποδέκτη. Πρόσθεσε δε πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.   Χ.Χ.  
~
***  Σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Κρήτη
 ~***  http://www.seismoi.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:52 το βράδυ του Σαββάτου στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της ανατολικής Κρήτης και έγινε αισθητή στις περιοχές Ιεράπετρας, Μακρύ Γιαλού και στα νότια παράλια του Νομού Λασιθίου. Η δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 104 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας,ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -  *** http://www.kairos.gr , .-
~
*** Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε Αττική και Μεσσηνία

 Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, κυρίως δε στην Πελοπόννησο (ειδικότερα στην περιοχή Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας), για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων φέρεται να είναι ηγετικό μέλος σπείρας στα νότια προάστια. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί δύο φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειάς της, ενώ έχουν κατασχεθεί πολλά όπλα και πυρομαχικά, πολυτελή αυτοκίνητα και διάφορα χρηματικά ποσά.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
*** Στον εισαγγελέα ο Γιώγος Τσώνης κατά του Στάθη Αναστασόπουλου          
      
«Κόκκινο» χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής η ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, όταν ο υπαινιγμός σε αναφορά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλου, για τον τρόπο εκλογής του δημάρχου Γ. Τσώνη, προκάλεσε την «έκρηξη» του τελευταίου.
Οι δύο άντρες αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και η αντιπαράθεση έκλεισε με τον κ. Τσώνη να ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του, υποβάλλοντας μήνυση κατά του κ. Αναστασόπουλου.
Από το ξεκίνημα
Η αρχή έγινε με το ξεκίνημα της συνεδρίασης, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε πως κατά τις συναντήσεις του με τους προέδρους των Κοινοτήτων δέχθηκε παράπονα για τη διαχείριση της εξουσίας από τη Δημοτική Αρχή προς τους προέδρους.
«Το είδαμε να συμβαίνει και μέσα στην αίθουσα με τον κ. Πουλόπουλο, ενώ υπάρχουν κι άλλα περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά και θέλησε να πληροφορηθεί αν υπήρξε εξέλιξη ως προς την έρευνα που είχε ζητηθεί να διενεργήσει ο δήμαρχος σε βάρος του εντεταλμένου συμβούλου Βουφράδος.
Ζήτησε, δε, να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να γίνει πράξη ο σεβασμός προς τους προέδρους, καθώς και να ανακαλέσει ο κ. Πουλόπουλος όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση.
«Δε σας κάλυψε η απάντησή μου;», ήταν η ερώτηση που έθεσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, για να λάβει ως απάντηση πως ναι μεν καλύφθηκε η μείζων μειοψηφία, αλλά ο κ. Πουλόπουλος συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του.
Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν εξελίξεις ως προς το αίτημα της διενέργειας έρευνας, ο κ. Τσώνης είπε πως «δεν είμαι ασφάλεια να κάνω έρευνες».
«Οι θεσμοί είναι θεσμοί. Ή τους σέβεστε ή όχι», απάντησε ο κ. Αναστασόπουλος και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στην πρόεδρο του Χατζή, Αντωνία Βαμβακά, η οποία ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Το θέμα μου δεν είναι ο Πουλόπουλος, δεν έχω παράπονο από το δήμαρχο. Αγνοούμαι από την πρώτη ημέρα. Με αγνοεί πλήρως. Το πρόβλημα δεν είναι με το μηχάνημα, αλλά γιατί δεν ενημερώθηκα για τα τσιμέντα ή για τα πέντε μεροκάματα. Το μηχάνημα ήρθε, έφυγε από το νεκροταφείο, πέρασε από το δρόμο του Γυμνασίου. Πού πήγε, δεν ξέρω, δεν είμαι χωροφύλακας».
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως τα όσα ισχυρίζεται σε βάρος του η πρόεδρος του Χατζή «είναι ψέματα. Είχαμε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για το πού θα έπεφταν τα τσιμέντα και εκεί έπεσαν. Είπε ότι ξεπέτριζα την ιδιοκτησία του αδελφού μου. Το μηχάνημα δεν έχει έρθει».
Διάλογος
Ακολούθησε σειρά ερωταπαντήσεων μεταξύ των Γ. Τσώνη και Στ. Αναστασόπουλου, που έχει ως εξής:
Τσώνης (Τ): «Είχα πει οι καταγγελίες αν υπάρχουν, να γίνονται δημόσια και ονομαστικά. Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας και της αλήθειας. Δε θα δεχτώ αυτές τις αόριστες τοποθετήσεις του κ. Αναστασόπουλου»
Αναστασόπουλος (Α): «Απορώ με την επιμονή να ακούτε ονοματεπώνυμο. Διαπιστώσαμε ότι εκδικείστε τους ανθρώπους. Το είδατε μπροστά σας. Αν συνεχίζετε αυτή την τακτική, θα καταγγείλουμε με ονοματεπώνυμο αν το επιθυμείτε».
Τ: «Μας ακολουθήσατε στην επίσκεψή μας στους προέδρους των Κοινοτήτων. Εμείς το κάναμε θεσμό. Θα πηγαίνουμε ανά τρίμηνο στις Κοινότητες, και θα απολογούμαστε για τα όσα κάναμε. Αυτά είναι πρωτόγνωρα για εσάς, εμείς τα κάναμε πράξη. Εσείς, βλέποντας αυτά που κάναμε εμείς, μιλήσατε ετεροχρονισμένα».
Α: «… πώς είστε δήμαρχος όλοι το γνωρίζουν»
Τ: «Τι είπες τώρα; Πώς είμαι δήμαρχος; Εξηγήστε»
Χρ. Χριστόπουλος (πρόεδρος Δ.Σ.): «Απαιτώ αυτοπεριορισμό, αυτοσυγκράτηση»
Α: «Όλοι το γνωρίζουν, ο νοών νοείτω»
Τ: «Τι είναι αυτά που λες, δεν ντρέπεσαι; Μισείς τον τόπο με αυτά που λες»
Α: «Εσύ να ντρέπεσαι. Επειδή κάνουμε κριτική, μισούμε τον τόπο; (… ) Προεκλογικά με λέγατε μαυρογιαλούρο, αλλά είστε δέκα φορές χειρότερος»
Τ: «Θα απολογηθείς για όλο αυτό. Είσαι ψεύτης και υποκριτής»
Α: «Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Σταματήστε να παραφέρεστε»
Τ: «Αμφισβητείς την εκλογή μου;»
Α: «Είπα ό,τι ήθελα να πω…»
Χρ. Χριστόπουλος: «Να προσέχουμε τις εκφράσεις μας, αυτή να είναι η τελευταία ένταση».
Παρά, όμως, τι ευχές του προέδρου του Δ.Σ., μπορεί η ένταση να μειώθηκε, αλλά υπήρξαν κι άλλες αντιπαραθέσεις, όπως αυτή του δήμαρχου με το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Φύκιρη, ενώ απαντώντας ο κ. Τσώνης σε ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Αναστ. Παπαγεωργίου, είπε: «Γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι λέτε αλήθεια πως υπήρξαν καταγγελίες από τους προέδρους» και συνεχίζοντας ανέφερε: «Για μένα είναι θέμα τιμής. Για τις λέξεις που είπε ο κ. Αναστασόπουλος για το πώς εκλέχθηκα, θα πάω αύριο το πρωί στον εισαγγελέα για να υποβάλω μήνυση και να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου».
Ανταπαντώντας, ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε πως τα όσα είπε «δεν αφήνουν αιχμές για αυτά που λέει ο κ. Τσώνης» και ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε: «Εύχομαι ως άνθρωπος να το δει το θέμα ο εισαγγελέας, όπως το βλέπετε εσείς».
Ο κ. Αναστασόπουλος του αντιγύρισε: «Απειλές δε δεχόμαστε».
Στη συνομιλία παρενέβη ο αντιδήμαρχος Κ. Γεωργακόπουλος, αναρωτώμενος αν η μείζων μειοψηφία πάσχει από έλλειψη εξουσίας. Την κατηγόρησε, δε, πως δυναμιτίζει τη βραδιά, εκμεταλλευόμενη την παρουσία τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στη συνεδρίαση.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
~
***  Μ. Χρυσομάλλης: Η ασχετοσύνη και η ανιδεότητα του κ. Πετράκου δεν έχουν τέλος

Η ασχετοσύνη και η ανιδεότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Η ασχετοσύνη και η ανιδεότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πετράκου, δεν έχει τέλος, όπως φαίνεται από τη δήλωσή του σχετικά με τη φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 200.000 ευρώ. Πρέπει να κατανοήσετε, κε Πετράκο, ότι οι χιλιάδες των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ή, αντίστοιχα, οι χιλιάδες των οικογενειών τους, αν είχαν ατομικά εισοδήματα πάνω από 200.000 ευρώ ή μεγάλες εταιρίες ή συντάξεις πάνω από 1.500 ευρώ όλοι αυτοί, τότε μάλλον δε θα είχαμε κρίση στην Ελλάδα, κε Πετράκο. Όσον αφορά στους φοροκλέφτες, ειδικά τους μεγάλους φοροκλέφτες, άνω του «ενός εκατομμυρίου», ο ΣΥΡΙΖΑ τους «ξέπλυνε» με το νόμο που ψήφισε, όπου πληρώσανε ελάχιστα πρόστιμα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να πληρώσουν. Δείτε την περίπτωση του Nammos στη Μύκονο ή και άλλων με μεγάλα πρόστιμα. Για να καταλήγουμε, κε Πετράκο, που ακόμα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην κατάσταση του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού, έπειτα από 5 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φέρατε την Ελλάδα σε τέτοια θέση, που δυστυχώς, πλέον, έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να ψηφίσετε σκληρά μέτρα για τους πολίτες και νέο μνημόνιο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνετε κι εσείς Μερκελιστής, Γερμανοτσολιάς και όλα αυτά που ανεύθυνα και ανέξοδα καθυβρίζατε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα είστε καί κάτι ακόμα: θα είστε μέγιστος πολιτικός ψεύτης και απατεώνας, γιατί αυτά που τάζατε προεκλογικά δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά που θα ψηφίσετε μετεκλογικά. Η δεύτερη επιλογή σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα εκτός ευρώ. Τέτοια εντολή, όμως, δεν έχετε λάβει, συνεπώς μην το διανοηθείτε, γιατί υπάρχει το Γουδί και οι κρεμάλες, όπως πάλι ανεύθυνα και ανέξοδα λέγατε. Για όλα τα παραπάνω, κε Πετράκο, καλό θα είναι να σιωπήσετε, γιατί όσο μιλάτε, εκτίθεστε όλο και περισσότερο. Μίλτος Χρυσομάλλης Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - 
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτά είναι τα μυστικά του αγωγού Ελλάδας- Ρωσίας
assets
-  Η ελληνική κυβέρνηση στο ταξίδι της στην Αγία Πετρούπολη, υπέγραψε μνημόνιο για τον αγωγό φυσικού αερίου με την Ρωσία. Στην συμφωνία δεν υπάρχει επίσημα αναφορά για προκαταβολή αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα υπάρξει μια προκαταβολή περίπου στα 3 δισ. ευρώ. Αυτό το μνημόνιο δεν είναι δεσμευτικό για το διεθνές δίκαιο αλλά μια επικύρωση πως υπάρχει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο. Η ονομασία του αγωγού θα είναι «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός». Το κόστος του θ είναι 2 δισ. ευρώ και θα το καλύψει η Ρωσία. Οι ιδρυτές θα οριστούν και από την Ελλάδα και από την Ρωσία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2016 και θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το 2019. Όπως λένε πληροφορίες η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από ρωσικές τράπεζες. Ο Έλληνας ιδρυτής θα έχει το 50% και ο Ρώσος το άλλο 50%. Αυτό που ουσιαστικά αποδέχεται η Ελλάδα είναι πως θα έχει ανεφοδιασμό φυσικού αερίου από την Ρωσία και πως θα προμηθεύει και άλλες χώρες.
~
***  Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή ο Ρουσόπουλος στη ΝΔ
rousopoulos
-  Μεγάλη εντύπωση αλλά και ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η είδηση που θέλει τον  Θόδωρο Ρουσόπουλο να αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Ρουσόπουλος είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή του στη πρώτη γραμμή της κεντροδεξιάς παράταξης. Όπως λένε οι περισσότεροι στο εσωτερικό της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην παράταξη και είναι απαραίτητος για το κόμμα, πόσο μάλλον αυτές τις στιγμές για την χώρα. Επίσης αυτή η κίνηση δείχνει πως μάλλον μια μερίδα της καραμανλικής πτέρυγας, στηρίζει αυτή τη στιγμή την ηγεσία.
~
*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπουργός με γεύμα 1200 ευρώ!
deipno syrizaios
- Kαι όμως, παρά την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για συμφωνία, για ορισμένους υπουργούς πέρα βρέχει.
Το δείπνο που παρατέθηκε απο τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελο Αποστόλου στους Ρώσους επιθεωρητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης , στοίχησε ακριβά, συγκεκριμένα, 1125 ευρώ και βέβαια, τίποτα δεν έλειψε απο το τραπέζι.
~
*** Η Ελλάδα θα γίνει...Ζιμπάμπουε
zimbabwe
-  Στη Ζιμπάμπουε μετά από μεγάλες αναταραχές και αστάθεια, το 1980 πήρε την εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα, ήταν να πέσει το κατά κεφαλήν εισόδημα στα 600 δολάρια το χρόνο, η ανεργία έφτασε στο 60% του πληθυσμού.  Η διαφθορά και η αναξιοκρατία άνθισε. Αυτό μπορεί να είναι ένα σενάριο και για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Μαρξιστικό κόμμα που θα ήθελε να εφαρμόσει ίδιες πολιτικές. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο λόγο Ευρώπης, αλλά το να μειωθεί το επίπεδο διαβίωσης και να ακολουθήσουμε τα βήματα της Ζιμπάμπουε δεν είναι απίθανο.
~
*** ΒΟΜΒΑ: Τι είπε ο Καραμανλής στον Σαμαρά
samarasKaramanlis
-   «Αντώνη, αυτή η παράταξη έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, πρέπει να κάνει το καθήκοντας της και τώρα να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της» φέρεται να του είπε, σύμφωνα με τη Real News. «Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πάση θυσία. Αλλιώς η χώρα τελείωσε».
Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Κηφισιά, αυτό το  μήνυμα έστειλε ο Κώστας Καραμανλής στον Αντώνη Σαμαρά, ότι η ΝΔ θα πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία στην οποία ενδέχεται να καταλήξει η κυβέρνηση με τους εταίρους.
Το δίλημμα «συμφωνία ή χρεοκοπία» είναι αυτό που φαίνεται να προτάσσει πλέον η Συγγρού. Ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε με τον Κώστα Καραμανλή ότι η ΝΔ είναι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η εικόνα που είναι διάχυτη είναι ότι θα εισηγηθεί τη στήριξη της συμφωνίας στην ΚΟ που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη γραμμή απέναντι στην όποια συμφωνία προκύψει.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Αδύνατη η συμφωνία με τους δανειστές
sumfvnia
-  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, αναφέρει πως είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, με δικιά τους ευθύνη. Η εφημερίδα αναφέρει πως είναι σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα ο γνωστός οικονομολόγος είπε «Η επίτευξη μιας συμφωνίας μού φαίνεται αδύνατη. Η Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και, κυρίως, από τους λεγόμενους εταίρους του ευρώ. Είναι μια φοβερή υπόθεση για την οποία η ιθύνουσα τάξη της Ευρώπης θα φέρει σοβαρότατη ευθύνη για πολλά χρόνια». Επίσης ανέφερε «Τη βλέπετε την πρόοδο που επιτέλεσε η Ελλάδα; Κατήργησε τις διευκολύνσεις που επέτρεπαν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η ηλικία συνταξιοδότησης ευθυγραμμίστηκε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι μισθοί μειώθηκαν και βρίσκονται στους ίδιους, αυτούς, μέσους όρους, έκανε επιλεκτικές παρεμβάσεις στον ΦΠΑ όπως της ζητήθηκε, έδωσε πράσινο φως στις ιδιωτικοποιήσεις και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τι άλλο χρειάζεται;». Όσο για την ΕΚΤ «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίζει το πιο διφορούμενο παιχνίδι», διότι «στα λόγια θέλει την ενότητα του ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα εργάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να εγκαταστήσει μια άλλη, που να είναι πιο επιθυμητή στο ευρωπαϊκό mainstream».
~
*** Θεοδωράκης: Διχαστική πολιτική, αυταρχισμός και επαναφορά κομματικού κράτους απ'τον ΣΥΡΙΖΑ


teodorakis1-  Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε για επαναφορά κομματικού κράτους, σχολίασε σκληρά την Πρόεδρο της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου και επεσήμανε πως η κυβέρνηση φέρνει τρίτο μνημόνιο εν μέσω άστοχης και διχαστικής πολιτικής.
"...ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υπογράψει μνημόνιο" είπε ο κος Θεοδωράκης και τόνισε πως η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για τη "διχαστική πολιτική που ακολουθεί" θεωρώντας ότι θα κερδίσει ψήφους, μια "πολιτική που έρχεται από το παρελθόν" και σημείωσε ότι "Δεν υπάρχει κανείς που να είναι λιγότερο Έλληνας από κάποιον άλλον".
Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον του "κομματικού κράτους" που κατα τη γνώμη του κου Θεοδωράκη επαναφέρεται απ'τον ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζει πρακτικές άλλων δεκαετιών ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τους μετανάστες αλλά αντιθέτως κινείται προκλητικά εναντίων τους και εναντίων των Ελλήνων πολιτών.
"Δεν είναι πρόβλημα που η κ. Κωνσταντοπούλου ζει στον δικό της κόσμο. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να τραβήξει μια γραμμή με την παράνοια." σχολίασε ο κος Θεοδωράκης την παρουσία της κας Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας πως η Πρόεδρος της Βουλής φέρει αυταρχικά χαρακτηριστικά και υπερπροβάλλει τον εαυτό της ενώ ανέφερε την ανησυχία που επικρατεί στους διαδρόμους της Βουλής λόγω της συμπεριφοράς της.
"Ξέρουμε ποια είναι η κ. Κωνσταντοπούλου και έχει πολλά για τα οποία πρέπει να απολογηθεί" είπε ο κος Θεοδωράκης.
Κατηγόρισε τη κυβέρνηση πως ακολουθεί την ίδια γραμμή Παπανδρέου και Σαμαρά, δηλαδή τη πολιτική της φορολογίας, τη στιγμή που , όπως ανέφερε, υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί η σπατάλη.
" Θ’ αυξήσουν λένε την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων. Μα θεωρούν δίκαιη αυτή τη λύση; Θέλουν ν’ αναθερμάνουν την οικονομία και θ’ αυξήσουν κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές;" αναρωτήθηκε ο κος Θεοδωράκης.
"Οι ασθενέστεροι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τα μνημόνια. Πολλοί από αυτούς που θα μπορούσαν να είναι το δημιουργικό δυναμικό της κοινωνίας, όπως οι άνεργοι νέοι ή γυναίκες που έχουν παιδιά και είναι μόνες τους, έχουν μείνει εκτός και πρέπει να προστατευθούν" επεσημάνε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι το κόμμα του έχει κόκκινες γραμμές, αυτές της κοινωνίας.
Τέλος, ο κος Θεοδωράκης σημείωσε ότι παρά τις διαφωνίες του με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, νιώθει την ανάγκη υπεύθυνα να στηρίξει τον πρωθυπουργό στο τελευταίο αυτό βήμα της διαπραγμάτευσης, παρά τα ηχηρά λάθη που διέπραξε όλο αυτό το διάστημα.
~
*** Ιδρύει νέο κόμμα ο Αλέκος Παπαδόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)
papadopoulos
-  Την εξαγγελία ίδρυσης του νέου πολιτικού σχηματισμού έκανε σήμερα απο το Ηράκλειο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ένα δημοκρατικό κόμμα, το οποίο είναι αντίθετο σε όποια πρακτική θέλει να καταντήσει την Ελλάδα "ανάπηρο παρακολούθημα" της Ευρώπης.
Το όνομα αλλά και η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο.
Βίντεο  : Νέα πολιτική κίνηση από τον Αλέκο Παπαδόπουλο , https://youtu.be/cZfStTG57C0   .-

~
***  Έκτακτο: Νέο σενάριο για τρίμηνη παράταση του μνημονίου
mnhmonio
-   Παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το Σεπτέμβριο και χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η FAZ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αθήνα θα πρέπει τη Δευτέρα να δεσμευθεί για αξιόπιστες και επώδυνες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν αποφασίσει και τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης των οποίων απαιτείται η έγκριση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα,ανάμεσά τους αυτά της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Έτσι θα μπορούσαν να εκταμιευθούν άμεσα 3,7 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να εκταμιευθούν επιπλέον κεφάλαια από τον EFSF, αυτά που κατείχε ο HFSF, που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει εξοικονόμηση πόρων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,5% του ΑΕΠ) ανά έτος, περιλαμβανομένου 1% από εισπράξεις ΦΠΑ και ακόμα 1% από περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
~
*** Τουρκάλα δημοσιογράφος: Η Κύπρος είναι επί 3.500 χρόνια ελληνική!
katexomena
-  Σε δημοσίευμά της στην ισραηλινή ιστοσελίδα Israel Hayom, η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut, μίλησε για το Κυπριακό τονίζντας πως η Κύπρος ήταν πάντοτε ελληνική, αλλά και για το εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στα κατεχόμενα της Κύπρου.
"Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας για το τι η Τουρκία έκανε το 1974 και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου. Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί, για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική για 3500 χρόνια και χριστιανική για 2000 χρόνια. Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 π.Χ. μέχρι τον 20ό αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό", αναφέρει η δημοσιογράφος.
~
***  Πρωτοφανής νεροποντή στη Θεσσαλονίκη (BINTEO)
neroponti
-  Πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η έντονη βροχή που έπεφτε από το πρωί. Μάλιστα, στην στην περιφερειακή οδό και στο ύψος της Νικόπολης, ο δρόμος γέμισε με νερό σχεδόν ενός μέτρου.
Αυτοκίνητα έκαναν αναστροφή στην περιφερειακή οδό και γυρνούσαν πίσω, καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν. Η αστυνομία προσπάθησε έγκαιρα να κλείσει τον δρόμο και στα δύο ρεύματα.
Μόνο κάποια φορτηγά κατάφεραν να περάσουν από το ποτάμι που δημιουργήθηκε.
Στο βίντεο η κατάσταση που δημιουργήθηκε η οποία δυστυχώς για τους κατοίκους της περιοχής είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, όπως αναφέρεται στο www.news.makedonias.gr . -  Video , SDC10013  , https://youtu.be/qTxWLAqVlNg  .-
 
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Με απονομές έπεσε η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα

 Με μια σύντομη συνέντευξη Τύπου και μια σεμνή τελετή απονομών έπεσε χθες το μεσημέρι στην παραλία Καλαμάτας, η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου ελεύθερης κατάδυσης. Ο Σταύρος Καστρινάκης, ο Έλληνας πρωταθλητής και ιδιοκτήτης του Free Diving Club που σύστησε στους Μεσσήνιους το διαφορετικό αυτό άθλημα, καθιερώνοντας τον Μεσσηνιακό Κόλπο ως κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως έδωσε τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης διοργάνωσης και προανήγγειλε δύο ακόμη: «Το 8ο Μεσογειακό Κύπελλο διεξήχθη με επιτυχία 1η με 20 Ιουνίου, για 4η χρονιά στην Καλαμάτα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι συμμετοχές ικανοποιητικές. Παρ΄ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν 30-35 αθλητές έλαβαν μέρος στις προπονήσεις και τους αγώνες. Καταλυτική ήταν η βοήθεια που είχαμε από το Δήμο και το Λιμεναρχείο, ενώ έντονη ήταν και η στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις της παραλίας. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας, για την ασφάλεια που προσέφερε με τη διαρκή, εθελοντική, παρουσία των μελών του» τόνισε ο κ. Καστρινάκης, ενώ έκανε γνωστό ότι 23/8-12/9 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Χάρης Βγενής, με τη διττή ιδιότητα του Αιόλου που στήριξε τη διοργάνωση και ως δημοτικός σύμβουλος-εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε: «Ο Δήμος πάντα θα στηρίζει αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν τον εναλλακτικό τουρισμό. Αυτές οι διοργανώσεις ελεύθερης κατάδυσης μεταφέρουν την εικόνα της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο και μάλιστα συγκαταλέγεται στους 5 καλύτερους προορισμούς του αθλήματος». Ο Γιάννης Μπεκυράς, πρόσθεσε ότι το Λιμεναρχείο που εκπροσώπησε στη χθεσινή μίνι συνέντευξη Τύπου ήταν «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και σε συνεργασία με το Δήμο έτοιμο να αντιμετωπίσει ό,τι χρειαζόταν. Η Δανή Ντεζιρέ Μπάλφελτ που ήταν η νικήτρια στις γυναίκες τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήρθε για 2η φορά στην Καλαμάτα και θα είναι παρούσα και στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου. «Μου αρέσει πολύ εδώ. Ήταν μια επαγγελματικά σχεδιασμένη διοργάνωση και οι αγώνες πολύ ασφαλείς. Αυτό σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και η έλλειψη άγχους είναι πολύ σημαντική για το άθλημα. Το κλίμα, η φιλοξενία, όλα ήταν τέλεια, λατρεύω να βρίσκομαι εδώ». Ο Γιάρον Χούρι από το Ισραήλ, νικητής στους άνδρες μετέφερε ότι ήταν τέλειοι αγώνες, με την Καλαμάτα να είναι ο νο 1 προορισμός στον κόσμο για τις ελεύθερες καταδύσεις, χάρις σε ένα σύνολο πλεονεκτημάτων όπως οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, η οργάνωση, η φιλοξενία και το… φαγητό. «Προσπαθώ να έρχομαι για προπονήσεις και αγώνες» συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Καστρινάκη για το αίσθημα ασφάλειας και «υποσχέθηκε» ότι θα ξανάρθει. Σημαντικός ήταν ο ρόλος στην επιτυχία της διοργάνωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Μεσσηνίας), με τον επικεφαλής Χρήστο Κεή να τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος σε ανάλογους τέτοιους αγώνες είναι η ασφάλεια και αυτό επετεύχθη για μια ακόμη φορά με τη συγκρότηση και διαρκή παρουσία υποστηρικτικής ομάδας. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης έγιναν οι βραβεύσεις, τόσο του νικητή Γιάρον Χούρι και της νικήτριας Ντεζιρέ Μπάλφελτ, όσο και των υποστηρικτικών φορέων που ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ο Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. -
~
***  Ούτε χθες η συνάντηση με Παπαδόπουλο, που «απομακρύνεται» ...από την Καλαμάτα 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΛΛΗΣ… ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Στην Αθήνα βρισκόταν μέχρι χθες αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, και η πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Σταύρο Παπαδόπουλο δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ. Δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα το ραντεβού, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου και με τις πληροφορίες να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, θα λέγαμε ότι το σενάριο ενεργούς εμπλοκής του κ. Παπαδόπουλου ολοένα και απομακρύνεται. Βεβαίως ο Γιώργος Ράλλης γνώριζε εξ αρχής ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της ηλικίας αλλά και των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πρώην προέδρου της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού, θέλοντας πρωτίστως να εξασφαλίσει την οικονομική ενίσχυση και ίσως τη βοήθεια γύρω από την προσπάθεια δημιουργίας του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα. Το συγκεκριμένο σενάριο, δηλαδή της οικονομικής στήριξης δεν φαντάζει αδύνατο, το αντίθετο θα λέγαμε αφού υπάρχουν μηνύματα αρωγής και «συμπαράστασης» από την πλευρά του Σταύρου Παπαδόπουλου, αλλά σε συγκεκριμένα πλαίσια και χωρίς ανοίγματα. Πάντως, ο Γιώργος Ράλλης όντας ιδιαίτερα έξυπνος και γνωρίζοντας καλά να ξεφεύγει από δυσκολίες και εμπόδια, ζητά την καλύτερη δυνατή λύση, ευελπιστώντας ότι θα βρει είτε «συμπαίκτες», είτε ανθρώπους που θα μπουν πιο βαθιά. Μάλιστα χθες κυκλοφορούσαν φήμες που τον ήθελαν να έχει συνάντηση στην Αθήνα, με γκρουπ ατόμων οι οποίοι έχουν εξωτερικεύσει την επιθυμία τους να διεισδύσουν στα διοικητικά της Καλαμάτας. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως και οφείλουμε να κρατήσουμε αποστάσεις, ωστόσο γνωρίζοντας ότι και πριν από λίγες ημέρες, πριν την Γ.Σ. έγινε κάτι ανάλογο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εξελίξεις στη συνέχεια. -
~
***  Αποτελέσματα και πρόγραμμα  Copa América 2015
 
 ΟΜΙΛΟΙ  Βαθμολογίες -  προκρίσεις :
~ Group A
1. Χιλή 7 (10-3)
2. Βολιβία 4 (3-7)
3. Εκουαδόρ 3 (4-6)
4. Μεξικό 2 (4-5)
~ Group B
1. Αργεντινή 7 (4-2)
2. Παραγουάη 5 (4-3)
3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
4. Τζαμάικα 0 (0-3) 
~ Group C
1. Βραζιλία 3 (2-2)
2. Περού 3 (2-2)
3. Βενεζουέλα 3 (1-1)
4. Κολομβία 3 (1-1)
 ~ *σε ισοβαθμία μετρά πρώτα η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το μεταξύ τους αποτέλεσμα, μετά πέναλτι (αν παίζουν μαζί) και μετά κλήρωση 
** ΟΜΙΛΟΙ
 Πέμπτη 11/6/2015
Χιλή - Εκουαδόρ 2-0
 Παρασκευή 12/6/2015
Μεξικό - Βολιβία 0-0
 Σάββατο 13/6/2015
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Παραγουάη 2-2
 Κυριακή 14/6/2015
Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1
Βραζιλία - Περού 2-1
 Δευτέρα 15/6/2015
Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3
Χιλή - Μεξικό 3-3
 Τρίτη 16/6/2015
Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
 Τετάρτη 17/6/2015
Βραζιλία - Κολομβία 0-1
 Πέμπτη 18/6/2015
Περού - Βενεζουέλα 1-0
 Παρασκευή 19/6/2015
Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2
Χιλή - Βολιβία 5-0
 Σάββατο 20/6/2015
Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1
Αργεντινή - Τζαμάικα (00:30)
 Κυριακή 21/6/2015
Κολομβία - Περού (22:00)
Βραζιλία - Βενεζουέλα (00:30)
 * ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή - Δεύτερος καλύτερος τρίτος (02:30)
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία - Δεύτερος του Group C (02:30)
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή - Καλύτερος τρίτος (02:30)
 Σάββατο 27/6/2015
4. Πρώτος του Group C - Παραγουάη (00:30)
 * ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
Νικητής 1ου προημιτελικού - Νικητής 2ου προημιτελικού (02:30)
 Τρίτη 30/6/2015
Νικητής 3ου προημιτελικού - Νικητής 4ου προημιτελικού (02:30)
 * ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 Παρασκευή 3/7/2015
Χαμένοι ημιτελικών (02:30)
 * ΤΕΛΙΚΟΣ
 Σάββατο 4/7/2015
Νικητές ημιτελικών (23:00)
~
 ~***  Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ
 ~   3 γκολ
Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)
 ~  2 γκολ
Ραούλ Χιμένες (Μεξικό)
Ματίας Βουόσο (Μεξικό)
Τσάρλες Αράνγκις (Χιλή)
Ενέρ Βαλένσια (Εκουαδόρ)
Εντουάρντο Βάργκας (Χιλή)
Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή)
Μίλερ Μπολάνιος (Εκουαδόρ)
Λούκας Μπάριος (Παραγουάη)
 ~  1 γκολ
Νεϊμάρ (Βραζιλία)
Γκάρι Μεδέλ (Χιλή)
Αλέξις Σάντσες (Χιλή)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)
Κριστιάν Κουέβα (Περού)
Ρόναλντ Ράλδες (Βολιβία)
Κλαούντιο Πισάρο (Περού)
Χέισον Μουρίγιο (Κολομβία)
Ντόουγκλας Κόστα (Βραζιλία)
Σαλομόν Ροντόν (Βενεζουέλα)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Αργεντινή)
Έντγκαρ Μπενίτες (Παραγουάη)
Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη)
Κριστιάν Ροντρίγκες (Ουρουγουάη)
Νέλσον Άεδο Βαλντές (Παραγουάη)
Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο (Βολιβία)
Μάρτιν Σμέλμπεργκ-Νταλένσε (Βολιβία)
~
***
~
  ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .- ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .- ~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .- ~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .- ~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 


 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-


 ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-


~

Δεν υπάρχουν σχόλια: