ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή     06  Φεβρουαρίου  2015 :

06/02/2015 ~**Απολυτίκιο Αγ. Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως – 

Απολυτίκιο Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης: http://youtu.be/AhrZ8PaTzIw;  ……
 

*** Σε άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στη Μεσσηνία προχωρά η Περιφέρεια         
      
Σε αναδιάρθρωση του στελεχιακού δυναμικού σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προχωρά άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό χθες στο διοικητήριο βρέθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Την  αναδιάρθρωση είχε αναγγείλει ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά την υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου που φέρεται να έχει ιδιοποιηθεί εγγυητικές επιστολές του Δημοσίου.
«Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του προσωπικού και με δεδομένο ότι στοχεύουμε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως, επίσης, δεδομένη είναι και η μεγάλη πλέον έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων. Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να προχωρήσουμε πολύ σύντομα σε αναδιάρθρωση. Το είχαμε αναγγείλει και πρόσφατα και, μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τατούλης το είχε ανακοινώσει, ενώ σε αναδιάρθρωση θα προχωρήσουμε στις υπηρεσίες και στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Βάρος θα δώσουμε, κυρίως, στα νευραλγικά τμήματα και σε αυτά που έχουν συναλλαγή με πολίτες.
Η Περιφερειακή Αρχή έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και στηρίζεται στις υπηρεσίες και στο προσωπικό της». κατέληξε η κα Νικολάκου. Β.Β.

***   Η Μεσσηνία μειώνει το ηλιακό όριο της Βουλής         
     
Μπαράζ αλλαγών καταγράφεται στη Βουλή που προέκυψε μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και πέραν του ότι η πλειοψηφία ανήκει για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια στην Αριστερά, υπάρχει έντονα το «άρωμα» των νέων σε ηλικία βουλευτών.
Κάποιοι από αυτούς επανεκλέγονται, άλλοι περνούν το κοινοβουλευτικό κατώφλι για πρώτη φορά, ενώ οι πιο πολλοί εκπρόσωποι της γενιάς των λεγόμενων τριαντάρηδων και κάτι προέρχονται αδιαμφισβήτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας εμφανώς το ηλιακό μέσο όρο.
Μέσα στον κατάλογο αυτό είναι και οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές Μεσσηνίας: η 33χρονη φιλόλογος Ελένη Ψαρρέα και ο 37χρονος ελεύθερος επαγγελματίας και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας.
Νεότερη όλων, όμως, είναι η μόλις 29 ετών Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, που εξελέγη για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει θητεύσει στη νεολαία του Συνασπισμού και, όπως λέει το βιογραφικό της, ήταν παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα των τελευταίων ετών.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κατάφερε να έρθει δεύτερη σε σταυρούς, δεν έχει «πατήσει» καν τα 40 και αναμένεται να προταθεί για το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του προέδρου της Βουλής.
Στην εξίσου δύσκολη Α’ Αθήνας την τρίτη θέση πήρε ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είναι και ο νεότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Μεταπολίτευση.
Στη Β΄ Αθήνας εξελέγη ο εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, ο οποίος μόλις στα 39 του χρόνια έχει αναλάβει υπουργός Επικρατείας.
Νέο «αίμα» και στη Β’ Πειραιά, αφού η 37χρονη Νίνα Κασιμάτη ήρθε δεύτερη στη κατάταξη της σταυροδοσίας, μετά τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και νυν υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στη Θεσπρωτία ο μόλις 30 χρόνων Μάριος Κάτσης- επίσης μέλος της νεολαίας ΣΥΝ-, στον Έβρο η 32χρονη δημοσιογράφος Νατάσα Γακρά και στην Ξάνθη ο 30χρονος Στάθης Γιαννακίδης.
Στην ηλιακή ομάδα των τριαντάρηδων ανήκουν και πολλοί βουλευτές της περιφέρειας που κατάφεραν να ανανεώσουν την κοινοβουλευτική τους θητεία. Πρόκειται για τους:  Κώστα Μπάρκα (Πρέβεζα), Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα), Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (Καστοριά), Ηρώ Διώτη (Λάρισα), Αλέξανδρο Μεικόπουλο (Μαγνησία) και Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρίκαλα).
Α.Π.

*** Καθημερινή βάρδια στο Δημαρχείο οι αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας

Το αίτημα είχε πρωτοτεθεί από την παράταξη «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», στο πλαίσιο της δημοκρατικότερης λειτουργίας του. Ο λόγος για την «Ώρα του Δημότη». Σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε μήνα, θα παίρνουν οι δημότες το λόγο για να εκθέτουν τα προβλήματά τους και να βρίσκεται μια κάποια λύση. Ο δήμαρχος, ανιπαρερχόμενος το αίτημα, αποφάσισε μια "ντεμέκ" κατάσταση. Με χθεσινή του απόφαση όλα τα βράδια, τις καθημερινές, οι αντιδήμαρχοι θα δέχονται στο Δημαρχείο τους πολίτες, ως εξής, κατά τις ώρες 19.00 έως 21.00: Δευτέρα - Ανδρέας Καραγιάννης, Τρίτη - Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Τετάρτη - Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Πέμπτη - Δημήτριος Βεργόπουλος, Παρασκευή- Σαράντος Μαρινάκης και Δημήτριος Μπούχαλης. - 

***  32χρονος Καλαματιανός: «Σκέφτομαι να πουλήσω το νεφρό μου για να ζήσω...»         
       
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει τριμελής οικογένεια από την Καλαμάτα που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, λόγω… ανεργίας, κάνοντας παράλληλα αγώνα για την επιβίωση.
Ο 32χρονος Γιώργος ζει με τη σύζυγο και την 4χρονη κόρη τους σε μισθωμένο διαμέρισμα, αφού δεν έχουν δικό τους σπίτι. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, προσπαθούσαν και τα κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. «Δούλευα κατά καιρούς στον δήμο Μεσσηνίας με προγράμματα και τα φέρναμε βόλτα, έκανα και κάποια μεροκάματα και τα βγάζαμε πέρα. Τώρα όμως, έχω πολύ καιρό να δουλέψω», λέει ο ίδιος μιλώντας στο patrisnews.com.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. «Τα ενοίκια έχουν συσσωρευτεί, χρωστάω το φως και το νερό και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έχει δώσει περιθώριο λίγες ημέρες να πληρώσω τουλάχιστον ένα μέρος. Διαφορετικά, πρέπει να φύγω», λέει ο 32χρονος που έχει περιέλθει σε απελπισία, αφού τα προβλήματα δε σταματούν εκεί.
«Η σύζυγός μου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να εργαστεί. Το παιδί μας είναι μικρό και έχει ανάγκες και δυστυχώς, λόγω της ανεργίας, δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που πρέπει», λέει ο ίδιος. Η απελπισία τον έχει οδηγήσει σε τέτοιο σημείο που όπως δήλωσε «…έχω σκεφτεί μέχρι και να δώσω το νεφρό μου για να ζήσω την οικογένειά μου και να μη βρεθούμε στο δρόμο».      Μέσα από την εφημερίδα «Πατρίς», ο 32χρονος κάνει έκκληση για βοήθεια σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη. «Οποιαδήποτε βοήθεια, είναι δεκτή… κάνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε με τη σύζυγό μου και την κορούλα μας. Και μια δουλειά να βρεθεί, μπορώ να κάνω τα πάντα», λέει ο 32χρονος Γιώργος, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημ. «Πατρίς»με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να βοηθήσει, με κάθε τρόπο, την οικογένεια. Νάνσυ Σπυροπούλου

*** Street Relays στην Καλαμάτα          
     
Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση συνεργασίας, τουριστικής προβολής και κοινωνικής προσφοράς στην Καλαμάτα
«Ως ένα μεγάλο μοντέρνο αγώνισμα» σύστησε ο γνωστός Μεσσήνιος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης τις σκυταλοδρομίες δρόμου, που θα έχουμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να ζήσουμε στην Καλαμάτα μέσα από τα street Relays, μια σειρά αγώνων που πρωτοεμφανίστηκαν πέρυσι στην Ελλάδα και έχουν προγραμματίσει …στάση στην πόλη μας την Κυριακή 1 Μαρτίου. «Ο στίβος είναι μοναχικός, αλλά οι σκυταλοδρομίες ενώνουν τους ανθρώπους που μπορούν να παίξουν, να τρέξουν, να πανηγυρίσουν μαζί, σαν οικογένεια, σαν φίλοι, σαν ομάδα, σαν σύλλογος» προϊδέασε ο ίδιος, προσκαλώντας εμμέσως μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν... Οι εγγραφές αρχίζουν από σήμερα κιόλας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  ή στα συνεργασία καταστήματα αθλητικών ειδών Cosmos Center. Το Καλαμάτα Street Relays της 1ης Μαρτίου θα περιλαμβάνει αποστάσεις 4x100 4x200 μ. για παιδιά Δημοτικού, 4x1000 μ. για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και Φοιτητές και 4x2,5 ή 4x5 χλμ. για τους μεγαλύτερους, με χρηματική συμμετοχή 2,5 ευρώ ανά άτομο (οι ομάδες μπορούν να είναι 2 ή 4 ατόμων), με τα έσοδα να προορίζονται για τις ανάγκες και του σκοπούς του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στην παραλιακή ζώνη, με αφετηρία και τερματισμό το ξενοδοχείο Ελίτ, αλλά «εμπλεκόμενα» στη διοργάνωση και άλλα δύο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το Φιλοξένια και το Horizon Blue.
Και αυτό ήταν ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο «Ελίτ», καθώς παραβρέθηκαν οι Διευθυντές των ξενοδοχείων Νίκος Μαλαπέτσας, Κώστας Σιώκος και Γεράσιμος Τράνακας, ενώ εξίσου σημαντική είναι η σύμπραξη με το σύλλογο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος Ανδρέας Ζαγάκος) και το σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων (εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Κώστα Ανδριανόπουλο), ενώ με την πλειοψηφία αθλητριών, αθλητών και μελών θα συμμετάσχει ο Ακρίτα Καλαμάτας (σύντομη παρέμβαση έκανε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Βίκυ Καραμπάτσου).
  Λευτέρης Πλακίδας (Γενικός Διευθυντής αγώνων Street Relays): Διασκέδαση, συνεργασία, τουριστική κίνηση και κοινωνική προσφορά!
Ο κύκλος των ομιλιών άνοιξε όμως χθες με τον Γενικό Διευθυντή των αγώνων Λευτέρη Πλακίδα, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:  «Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Μεσογείου, σε ένα καταπληκτικό σημείο, με τη θάλασσα να είναι σημείο αναφοράς. Το Street Relays περιλαμβάνει μια εύκολη διαδρομή, καθώς δεν είναι τόσο το κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας που είναι τόσο σημαντικό, αλλά η αφορμή ο κόσμος να βγει από τα σπίτια και να «συνδεθεί». Ο συμβολισμός που έχει η σκυταλοδρομία είναι πάρα πολύ σημαντικός –μην ξεχνάμε ότι και η εποχή μας το επιτάσσει- χρειάζεται πάντα η συνεργασία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλη η Καλαμάτα συνεργάζεται γι’ αυτή τη διοργάνωση που προβάλλει όλη την πόλη και το αθλητικό κίνημα. Η Καλαμάτα έχει μακρά ιστορία στο κομμάτι του αθλητισμού και του κλασικού αθλητισμού. Τώρα σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού θα δώσουμε αυτή τη νότα: ότι μπορεί η Καλαμάτα να γίνει ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού. Τα street relays που ξεκινούν την 1η Μαρτίου μπορούν να μεγαλώσουν και να είναι οδηγός για να γίνει κάποια στιγμή η Καλαμάτα ο απόλυτος αθλητικός προορισμός. Έχει όλες τις προδιαγραφές. Είμαστε στο Φεβρουάριο, οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 20 βαθμούς, ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο, τα ποδήλατα που βλέπουμε να κινούνται στην πόλη… Όλο αυτό δίνει μια πολύ μεγάλη αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι η Καλαμάτα ένας προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και γι’ αυτή την περίοδο.
Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και το φιλανθρωπικό κομμάτι. Ο κόσμος βγαίνει, χαίρεται, συνενώνονται όλοι, ερνάνε καλά και ταυτόχρονα μπορούν να προσφέρουν και στο ΚΕΦΙΑΠ που κάνει τρομερό έργο.
Έχουμε όμως κι ένα άλλο κομμάτι κοινωνικής προσφοράς, καθώς ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο γνωστός sef θα έρθει το Σαββατοκύριακο των αγώνων 28/2-1/3 και θα πραγματοποιηθεί ένα γαστρονομικό δείπνο τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς».
  Νίκος Μαλαπέτσας (Διευθυντής ξενοδοχείου Ελίτ): Τουριστική τόνωση και την Άνοιξη
 «Θεωρούμε ότι οι αθλητικές διοργανώσεις, όπως είναι η συγκεκριμένη, μπορούν να φέρουν ένα επιπλέον έσοδο, μια τόνωση σε μια περίοδο όπως είναι ο Μάρτης ή ο Φλεβάρης που δεν είναι καλή τουριστικά για τα ξενοδοχεία. Το στηρίζουμε και μπορεί σε βάθος χρόνου, με την επανάληψη και τη δυνατότητα που θα δώσουν οι φορείς που θα τον αγκαλιάσουν, να καθιερωθεί και να δημιουργηθεί μια σεζόν καινούργια για την περιοχή μας.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η σκυταλοδρομία ξεκινάει από εμάς. Το να συνεργαζόμαστε τρία ξενοδοχεία στην παραλιακή ζώνη δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Η διοργάνωση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε ενωμένοι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ο στίβος είναι ίδιος, αγωνιζόμαστε εξίσου δυνατά και δυναμικά, αλλά πάντα με στόχο την ευγενή άμιλλα».
  Γεράσιμος Τράνακας (Διευθυντής Horizon Blue): Στο χέρι μας να γίνει θεσμός
 «Είναι χαρά μας να βοηθάμε σε κάτι τόσο σημαντικό για την Καλαμάτα. Είναι πολύ καλή η συνεργασία μεταξύ των ξενοδοχείων και των καταστηματαρχών της Παραλίας. Η ιδέα και ο σκοπός είναι εξαιρετικά, στο χέρι μας είναι να το κάνουμε θεσμό και να κερδίζει σε off season η Καλαμάτα και σε κόσμο και προβολή και στο φιλανθρωπικό κομμάτι».
  Κώστας Ανδριανόπουλος (πρόεδρος Σωματείου ξενοδοχειακών υπαλλήλων Μεσσηνίας): Συμμετέχουμε ενεργά
 «Το Σωματείο μας έχει αποδείξει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι συμμετέχει ενεργά και στηρίζει με εθελοντικό κυρίως τρόπο κάθε εκδήλωση που στοχεύει στην τουριστική προβολή της Καλαμάτας και του νομού Μεσσηνίας γενικότερα. Δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από μια εκδήλωση που έχει σαν κύριο μήνυμα τη σκυταλοδρομία και τις συνεργασίες, που έχει κοινωνική προσφορά και αθλητικό χαρακτήρα και επίσης προβάλλει τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα πολύ δυνατά στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα».
  Ανδρέας Ζαγάκος (πρόεδρος συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος): Να επαναφέρουμε τον αθλητικό τουρισμό
 «Ο σύλλογος και καταστατικά και ως φιλοσοφία στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που δυναμώνουν την τουριστική κίνηση της περιοχής που ουσιαστικά είναι και το ζητούμενο, ιδιαίτερα σε περιόδους που δεν είναι «αιχμής». Ο αθλητικός τουρισμός ήταν αιχμή του δόρατος σε εποχές που η Καλαμάτα δεν ήταν τουριστικό προϊόν, τις 10ετίες ’80-’90. Αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το επαναφέρουμε και είναι μια μοναδική ευκαιρία μέσα από αυτή την εκδήλωση. Επίσης, κάτι πάρα πολύ σημαντικό, κατάφεραν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συνεργαστούν για να έχουμε ένα πάρα πολύ θετικό αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό όχι μόνο στηρίζουμε, αλλά και συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τα τρία ξενοδοχεία που μας δίνουν την ευκαιρία να προβάλλουμε την πόλη μας αυτή την περίοδο».
  Από πλευράς ΚΕΦΙΑΠ το «παρών» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι υπεύθυνες διοικητικού και επιστημονικού τομέα Ιωάννα Καραμήτρη και Χριστίνα Μακρίδη, αντίστοιχα.
«Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας είναι ο μοναδικός δημόσιος Φορέας, ο οποίος στηρίζει τα άτομα με αναπηρία, όλων των ηλικιών, και τις οικογένειές τους. Πάνω από 100 άτομα που έχουν μια αναπηρία έρχονται στο Κέντρο κάθε εβδομάδα και περνούν κάποιες ώρες δημιουργικής απασχόλησης ή επωφελούνται από προγράμματα αποκατάστασης και κοινωνικής στήριξης. Καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο και ένα δύσκολο έργο, στο οποίο ένας Φορέας με λίγο προσωπικό δεν μπορεί να είναι μόνος του. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων» τόνισε ανάμεσα σε άλλα η κα Καραμήτρη, ενώ η κα Μακρίδη συμπλήρωσε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή μας να μας αφιερώσετε αυτή τη διοργάνωση. Στηρίζουμε κι εμείς το μήνυμα που μεταφέρεται μέσα από τη σκυταλοδρομία, το μήνυμα του αθλητισμού που στις μέρες μας θεωρούμε ότι είναι η ασπίδα για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ τη διοργάνωση που περιλαμβάνει ως συμμετέχοντες τα άτομα με αναπηρία.
Περιμένουμε με μεγάλη χαρά να ζήσουμε αυτή την εμπειρία 1/3 στην Καλαμάτα. Καλούμε και όλους τους Καλαματιανούς να στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση και σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που θα είμαστε κομμάτι του.
  Τέλος, μιλώντας εκ μέρους του Ακρίτα, η Βίκυ Καραμπάτσου τόνισε:
«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση γίνεται στην πόλη μας και την περιοχή μας για την αναβάθμιση του αθλητισμού και βέβαια θέλουμε η Καλαμάτα να ξαναγίνει αθλητικός προορισμός, όπως ήταν πριν από αρκετές 10ετίες ο νο 1 αθλητικός προορισμός για την Ελλάδα. Όλα τα μέλη της ομάδας μας και των ακαδημιών μας θα συμμετέχουν ενεργά φτιάχνοντας ομάδες. Μετέχουν πάρα πολλοί σύλλογοι της πόλης για την αναβάθμιση για άλλη μια φορά του αθλητισμού στην Καλαμάτα».  Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
***  Δύσκολα ρυθμίζουν τις οφειλές τους οι μηνυόμενοι για ασφαλιστικές εισφορές

Από τις μεμονωμένες μηνύσεις προτιμούν την επιθεώρηση εργασίας οι εργαζόμενοι Της Βίκυς Βετουλάκη Αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία τρία χρόνια οι μηνύσεις που κατατίθενται στις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες, που εμφανίζουν μείωση. Σύμφωνα με δικηγόρους της Καλαμάτας, λίγοι κατηγορούμενοι για ασφαλιστικές εισφορές προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ είναι πλέον κανόνας να εμφανίζονται χωρίς δικηγόρο. Μάλιστα, ένας λόγος που απευθύνονται, όπως σημείωσαν, στην Επιθεώρηση Εργασίας είναι για να κινείται η δικαστική διαδικασία από την υπηρεσία και όχι ιδιωτικά.Στοιχεία Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στον ΟΑΕΕ το 2012 είχαν κατατεθεί στα δικαστήρια της Καλαμάτας 16 μηνύσεις, το 2013 είχαν κατατεθεί 26 και το 2014 έχουν καταγραφεί μόλις 4. Για ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ το 2012 είχαν κατατεθεί 64 μηνύσεις, το 2013 είχαν κατατεθεί 37 και το 2014, 38 μηνύσεις. Τέλος, από την Επιθεώρηση Εργασίας το 2012 κατατέθηκαν 6 μηνύσεις σε εργοδότες, το 2013 επτά μηνύσεις, ενώ το 2014 ο αριθμός των μηνύσεων έφτασε στις 23. Ωστόσο, δεν κατατίθενται όλες οι μηνύσεις στα τοπικά δικαστήρια. Για τις μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Αθήνα, οι μηνύσεις και από εργαζόμενους στα υποκαταστήματά τους στη Μεσσηνία πηγαίνουν στα δικαστήρια όπου βρίσκεται η έδρα τους.Δε ρυθμίζουν τις οφειλές Σύμφωνα με δικηγόρους της Καλαμάτας, το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο των υποθέσεων αυτών που φτάνουν στα ακροατήρια είναι ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι εργοδότες ούτε καν εμφανίζονται, ενώ κι απ’ όσους εμφανίζονται, λίγοι προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Μάλιστα, μας επισήμαναν ότι, παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση των οφειλών αναστέλλει την ποινική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα χρήματα που απαιτούνται για να ενταχθούν σε αυτή. Επίσης, ελάχιστοι ζητούν τη συνδρομή δικηγόρου για να υπερασπιστούν την υπόθεσή τους στο δικαστήριο, με τους περισσότερους να επιλέγουν να πηγαίνουν μόνοι τους στη δικαστική αίθουσα. - 

*** Τι κι αν απαγορεύεται

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά όλα τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα κάθε πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου είναι παράνομα, αφού απαγορεύεται και η στάση και η στάθμευση, όπως λέει και η ταμπέλα. Δεν ξέρουμε αν κάθε φορά η αιτία είναι τα γεμάτα πάρκινγκ στο ποτάμι, αλλά οι Έλληνες το έχουμε το «καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…». Β.Β. - 

***  Στο «Βιβλιόπολις» ο Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Τα βιβλία του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές», «Οι καλοί και οι κακοί ιππότες» και «Οι καλές και οι κακές μάγισσες» θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου το προσεχές Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» - Δήμητρα Δημοπούλου (Νικηταρά 3α, Καλαμάτα, τηλ. 27210 28828). Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Παπαθεοδούλου και να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν διαφορετικά κάθε λογής «κακούς» ή, απλώς, να σκάσουν στα γέλια! Να σημειωθεί πως ο συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές». - 

*** Ατέρμονες οι αναβολές για το ΓΠΣ Καλαμάτας

ΑΔΙΕΞΟΔΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Η υπομονή, λέει η λαϊκή ρήση, έχει και τα όριά της, όμως οι ιδιοκτήτες και ο Δήμος Καλαμάτας που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, μάλλον θα πρέπει να βρουν κι άλλη. Κι αυτό, γιατί η συζήτηση που είχε οριστεί για χθες πήρε καινούργια αναβολή, με τη νέα ημερομηνία να ορίζεται για τις 4 Μαρτίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν ξεκίνησε το... γαϊτανάκι της προσφυγής στο ΣτΕ, θέλοντας ο δήμαρχος Π. Νίκας να μηδενίσει τις όποιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, είχε αναφερθεί με έντονο ύφος σε κομματικές παρεμβάσεις παραγόντων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που δεν άφησαν να ολοκληρωθεί το θέμα. Πάντως, δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας με αίτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητεί ακύρωση του ΓΠΣ που ο… ίδιος ψήφισε. Απορία, επίσης, προκαλεί γιατί διάλεξε την κοστοβόρα παραπάνω διαδικασία, αφού σε περίπτωση ακύρωσης θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα για μελέτες, και δεν περιμένει την 5ετία, οπότε καθόλα νόμιμα θα μπορεί να γίνει η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Τέταρτη αναβολή στο ΣτΕ για την προσφυγή ακύρωσης του ΓΠΣ Καλαμάτας Για 4η φορά αναβλήθηκε χθες η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Ελαιοχωρίου, Μενινών και Νέδοντα. Πλέον οι ίδιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν σκοπιμότητες, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν. Η προσφυγή έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2011 με αναφορές τόσο στην έλλειψη ΣΜΠΕ όσο και στο ειδικό ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης. Όμως, από τότε, μαζί με τη χθεσινή, έχει αναβληθεί τέσσερις φορές η συζήτηση. Οι κάτοικοι σημειώνουν πως δεν μπορούν να μη συνδέσουν αυτές τις αναβολές με το γεγονός ότι το 2016 θα έχει παρέλθει πλέον η 5ετία που ορίζει ο νόμος, οπότε μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ για την ακύρωση του ΓΠΣ έχει προσφύγει και ο Δήμος Καλαμάτας. Β.Β. - 

*** Καταδικάσθηκε κάτοικος του Ταϋγέτου διότι από ενέργειές του κάηκαν σπίτια στη φωτιά του 2007

Επειδή χρησιμοποίησε πυροσβεστικό κρουνό για να σώσει το σπίτι του Της Βίκυς Βετουλάκη Αθώος για την παρεμπόδιση κοινού κινδύνου από την καταστροφική πυρκαγιά στον Ταΰγετο το 2007, αλλά ένοχος για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας δια πυρός, κρίθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κάτοικος των χωριών Ταϋγέτου. Ο εν λόγω κατηγορείται ότι, προκειμένου να σώσει το δικό του σπίτι, έκλεισε δημόσιο κρουνό και κάηκαν άλλα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε 18 μήνες φυλάκισης αποδίδοντάς του την κατηγορία ότι δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών αρχών. Χθες δέχθηκε μόνο τη διακεκριμένη φθορά και τον καταδίκασε σε ένα έτος φυλάκισης με 3ετή αναστολή. Κάηκαν άλλα σπίτια Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος κάτοικος της περιοχής έκλεισε το βράδυ της 26ης Αυγούστου του 2007 το διακόπτη του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του χωριού, προκειμένου να εξασφαλίσει για τον εαυτό του το σύνολο της ποσότητας του νερού που ήταν διαθέσιμο και να αποτρέψει τη φωτιά να φθάσει στο σπίτι του. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκε, να καούν όμορα σπίτια.Αρνείται Ο 60χρονος αρνήθηκε και στο πρώτο δικαστήριο και χθες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως η φωτιά είχε πλησιάσει στο δικό του σπίτι και άλλα 5 όμορα σπίτια, περίπου στη 1.30 τη νύχτα. Άνοιξε τον πυροσβεστικό κρουνό για περίπου μισή ώρα και παράλληλα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας, ζητώντας να πάει στο σημείο πυροσβεστικό, το οποίο έπειτα από λίγη ώρα έφτασε και έσβησε την πυρκαγιά. Όπως επισήμανε, η ενέργειά του αυτή δεν είχε καμία σχέση με το σπίτι που κατηγορείται ότι κάηκε 4 ώρες μετά σε απόσταση άνω του 1,5 χιλιομέτρου από το δικό του. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι καμία ενέργεια εναντίον του γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει γίνει από την Πυροσβεστική ή την Αστυνομία. Ωστόσο, το δικαστήριο απεφάνθη ότι με την ενέργειά του δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστικών αρχών. - 

*** Παρεμβάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μετά τα προβλήματα 

 Άδεια λειτουργίας στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ Στη διάθεση των φορέων τίθεται πλέον το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, αφού μπορεί να αποκτήσει άδεια λειτουργίας, καθώς εγκαταστάθηκε σύστημα πυρόσβεσης από το Δήμο Καλαμάτας. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, το σύστημα αυτό κόστισε 10.000 ευρώ και πλέον το αμφιθέατρο «μπορεί να δοθεί άμεσα σε χρήση όλων όσοι επιθυμούν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων». Σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, που αντιμετωπίζει προβλήματα από την εισροή νερών της βροχής, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι θα γίνει μελέτη και η οριστική αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Σχετικά με το τμήμα της οροφής που κατέρρευσε, ο Δήμος σημειώνει ότι «μέσα στο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, όπου πρόσφατα υπήρξε πρόβλημα με την κατάρρευση στοιχείων της οροφής στον προθάλαμο του παραδοσιακού τμήματος του κτηρίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις αποτροπής της εισροής ομβρίων υδάτων. Το σοβαρό θέμα έγκειται στη συναρμογή του παλιού με το νέο κτήριο, στις υδρορροές και σε άλλες τεχνικές αστοχίες, που όλα αποτελούν ζητήματα υψηλού κόστους, τα οποία θα αντιμετωπισθούν ύστερα από μελέτη το καλοκαίρι. Το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο είναι πλέον 30 ετών και αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται μόνο με εξειδικευμένες παρεμβάσεις». - 

***  Ν. Χουντής: Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει
«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Έχουμε πει ότι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας»
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, δήλωσε, σχολιάζοντας την έκβαση της χθεσινής συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη:
«Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας και του τόπου όσον αφορά το χρέος και ότι θα επιζητήσουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και αλλαγές στην Ευρώπη για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες... Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στο πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη και την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να μας ζητούν να κάνουμε πίσω από αυτές τις δεσμεύσεις, ξέρουμε πολύ καλά τους κανόνες της ΕΕ. Επομένως, ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους στο πλαίσιο μιας ΕΕ με ισότιμα μέλη».
Σε ερώτηση για την παρουσία της αντιπροσωπείας τού αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Χουντής υπογραμμίζει:
«Νομίζω ότι από την πλευρά των ΗΠΑ θέλουν να δουν καλύτερα τις προτάσεις μας -υπήρξαν και επικοινωνίες σε επίπεδο υπουργών- αλλά κυρίως, τουλάχιστον με αυτά που έχουν πει, βλέπουν το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη. Ενώ οι ΗΠΑ μετά την κρίση, ή κατά τη διάρκειά της, ακολούθησαν διαφορετικές πολιτικές για να ανατάξουν την οικονομία και την κοινωνία, στην Ευρώπη η κρίση δεν έχει παρέλθει. Η επισήμανση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθήσει εντέλει και την παγκόσμια οικονομία, νομίζω είναι καλή βάση για να περιμένεις πιο ουσιαστική συμβολή. Βεβαίως, εδώ το πρόβλημα θα το λύσει η ΕΕ, επομένως από την πλευρά των ΗΠΑ και από κάθε άλλον -είναι και η Ρωσία- χρειάζεται να υπενθυμίζουν ότι οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες, η πολιτική κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί έναντι των οξύνσεων και τα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν πρέπει να έχουν θύματα τις μικρότερες και ασθενέστερες χώρες».
 
***  Δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της βρέθηκε μια 68χρονη στην Έδεσσα     
 Μια 68χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της, χθες στον Αρχάγγελο Πέλλας, από τον αδελφό της
~ Έγκλημα με θύμα μία 68χρονη αποκαλύφθηκε στον Αρχάγγελο Πέλλας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο και στο σώμα. Το πτώμα της εντόπισε, χθες, γύρω στις 7.20 το απόγευμα ο αδελφός της.
Από την έρευνα που έγινε δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι, γεγονός που ενισχύει το σενάριο, η 68χρονη να άνοιξε μόνη της στον δράστη ή τους δράστες.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έγινε γνωστό εάν η ηλικιωμένη έπεσε θύμα ληστείας. Τις έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, που ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.
(Πηγή: ΑΠΕ)

***  Εκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη
Θα γίνει λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών

 Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα, την Τετάρτη 11/02/2015 στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε σήμερα αρμόδιος αξιωματούχος της Ε.Ε.
Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Εurogroup που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν πιεστικό για τη χώρα μας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι εταίροι με επικεφαλής τη Γερμανία πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, απορρίπτοντας την αντιπρόταση της Αθήνας για ένα πρόγραμμα «γέφυρα» δύο μηνών μέχρι να βρεθεί συνολική συμφωνία.
Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ενώ το κρίσιμο Εurogroup όπου θα πρέπει να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
 
***  Νέα πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου
 
 Η νεαρότερη σε ηλικία, και η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής, είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.(Μετά την Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη) .- Η κ. Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, καθώς συγκέντρωσε 235 ψήφους επί 298 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη 61 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας που είναι άρρωστος (με επιστολή του δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου). Την κ. Κωνσταντοπούλου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αφού ψήφισε πλησίασε την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία καθόταν στο πρώτο έδρανο, και την χαιρέτισε δια χειραψίας.

***  «Είμαστε όλοι με την Ελλάδα» λένε 300 διανοούμενοι
 Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού απευθύνουν 300 διανοούμενοι διεθνώς, οι οποίοι συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart.
«Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφουν οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.
Σύμφωνα με τους διανοούμενους, «δικαίως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ένας εκ βάθρων επαναπροσανατολισμός, διότι οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο». «Δεν πρόσφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε καν τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς. Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν», αναφέρουν στην επιστολή.
Oι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν υπ' όψιν τους αυτήν την πραγματικότητα «στην οποία άλλωστε οφείλεται και η εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».
Στη συνέχεια οι διανοούμενοι υποστηρίζουν ότι δικαίως η ελληνική κυβέρνηση ζητά μια διαγραφή χρέους, διότι δεν είναι βιώσιμο και όπως και να έλθουν τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί. «Επομένως δεν υπάρχει οικονομική απώλεια για τις άλλες χώρες και τους φορολογούμενούς τους», πρόσθετουν.   Πηγή: ΑΜΠΕ

***  Από «κόσκινο» οι προγραμματικές δηλώσεις έως την Κυριακή
Στο ρυθμό των προγραμματικών δηλώσεων, οι οποίες αποφασίσθηκε χθες να μετατεθούν για μια ημέρα και να γίνουν την Κυριακή το απόγευμα και όχι το Σάββατο, όπως είχε αρχικά ειπωθεί, κινούνται στην κυβέρνηση.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου και η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο για τις διαπραγματεύσεις που είχαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Επίσης οι δεσμεύσεις που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επανέλαβε έναντι των δανειστών για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς επέβαλαν την περαιτέρω επεξεργασία και την κοστολόγηση των εξαγγελιών στις οποίες θα αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Αν και επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος για το εύρος των ανακοινώσεων του κ. Τσίπρα υπάρχουν εξαγγελίες, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που δεν μπορούν να μετατεθούν χρονικά. Και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων τον πρώτο μήνα του 2015 το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης έχει ήδη τους πρώτους «πονοκεφάλους» αναζητώντας τρόπους να καλύψει την «τρύπα» που θα αφήσουν πίσω τους οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν. Ανησυχία δεν υπάρχει για μέτρα των οποίων το δημοσιονομικό κόστος είναι μικρό, όπως η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των σχολικών φυλάκων, ενώ τα πιο κοστοβόρα, όπως η θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ θα περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα, για παράδειγμα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολογία του λεγόμενου μεγάλου κεφαλαίου και ειδικών ομάδων πληθυσμού, για να τα χρηματοδοτήσουν.
Εντός αυτού του κλίματος δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να συνεδριάσει εκ νέου το κυβερνητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις προγραμματικές  δηλώσεις.
Την ίδια ώρα στο Μαξίμου αποτιμούν πολύ θετικά τις συγκεντρώσεις, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις χθες το απόγευμα για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης.
 Όπως λένε, οι συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν διαδικτυακά με πρωτοβουλία πολιτών και χωρίς καμία συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρά το γεγονός πως και κινηματική εμπειρία διαθέτει και δυνατότητα να κινήσει σχετικές διαδικασίες έχει, προτίμησε «να μην καπελώσει κομματικά» την πρωτοβουλία.
Οι συγκεντρώσεις αυτές, όπως λένε στο Μαξίμου, είναι  οι πρώτες εδώ και δεκαετίες που γίνονται για τη στήριξη μιας κυβέρνησης και όχι για διαμαρτυρία, ενώ διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία αστυνομικών, χωρίς τα γνωστά κάγκελα στο Σύνταγμα, με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα να ανέβει ακόμη και τα σκαλιά της Βουλής, οι πόρτες της οποίας ήταν ανοιχτές, χωρίς να συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο.
Θετικά κρίνουν και το γεγονός ότι οι πολίτες αντέδρασαν με ψυχραιμία στην προχθεσινή απόφαση του Μάριο Ντράγκι να κόψει τη «φτηνή» γραμμή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, και το ότι οι εκροές από τις τράπεζες ήταν χθες στα συνηθισμένα επίπεδα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

***  Στ. Θεοδωράκης: Αν η κυβέρνηση προσγειωθεί στη πραγματικότητα, είμαστε μαζί της
 «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να δοθεί και να κερδηθεί η μάχη στο Eurogroup, τόνισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα άλλα κόμματα.
«Ο κ. Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει, δηλαδή, με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα», σημείωσε.
Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ακόμη ότι «έφτασε η στιγμή, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν «πατάει» δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».
«Πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτήν τη φορά χωρίς καθυστέρηση να δούμε πίσω από την «κουρτίνα» της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί».
«Το Ποτάμι έχει καταθέσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό», κατέληξε.

***  Αδιανόητο! Άφησαν ελεύθερο τον 24χρονο παιδόφιλο
Ασελγούσε σε παιδιά και τα κατέγραφε σε βίντεο
 Υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι απλώς έπαιζε με τα παιδιά και ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να παρακολουθείται από ψυχίατρο!
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 24χρονος παιδόφιλος απο τη Θεσσαλονίκη που ασελγούσε σε παιδάκια 10 και 4 ετών, κατέγραφε τις πράξεις της ντροπής και τις διακινούσε στο διαδίκτυο. Ο ίδιος, απόφοιτος των ΤΕΙ Πληροφορικής υποστήριξε στην απολογία του ότι έμπαινε σε σελίδες με πορνογραφία ανηλίκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν αποπλάνησε τα δύο αγοράκια και ότι το βίντεο δείχνει παιχνίδια που έκαναν μεταξύ τους χωρίς καμία σημασία. Έτσι, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως ο παιδόφιλος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να παρακολουθείται απο ψυχίατρο και να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα προσκομίζοντας ψυχιατρική βεβαίωση.
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρακολουθούσαν για μήνες την υπόθεση μέχρι να καταφέρουν να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στην αποτρόπαια δράση του, έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση των δικαστών. Όπως λένε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα Έλληνας που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά και στη συνέχεια διακινούσε σε σελίδες παιδόφιλων το ανατριχιαστικό υλικό. Είναι λένε παθιασμένος με αυτό που κάνει και είναι σίγουρο πως θα το ξανακάνει.
Αξίζει να τονισθεί πως ο 24χρονος που σπούδαζε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη, δεν δούλευε έμενε μόνος του και δεν είχε φίλους και σχέσεις. Απο την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως για να μπερδεύει τις έρευνες και να σβήνει τα ίχνη του, “έκλεβε” wi-fi από το γείτονα του όταν σέρφαρε σε σελίδες για παιδόφιλους και διακινούσε το αποκρουστικό υλικό.
Είναι δε, ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά, κατέγραφε με κάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια τις ανέβαζε στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του. Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς , ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις 4 χρονών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Και τα δύο παιδιά που ανήκουν στο περιβάλλον του 24χρονου και έζησαν τη φρίκη, αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βαθμό είναι η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν πριν απο δύο χρόνια.
 
***  Πέθανε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κυπριωτάκη   
Σε ηλικία 82 ετών 
Πέθανε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία ΚυπριωτάκηΗ Μαρία Κυπριωτάκη   (Φωτογραφία:  ICON )    
   Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη.       Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1933. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Γυναι­κολογία.
Mε έντονη συνδικαλιστική δράση υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και γραμ­ματέας του τομέα Γυναικών του κόμματος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.
Εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών το 1977, το 1981 και το 1985 (ΠΑΣΟΚ). Στη Βουλή πρωτοστάτησε και εισηγήθηκε την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.
Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1981), υφυπουργός Υγείας και Πρό­νοιας (1982 και 1984-1985), υφυπουργός Προεδρίας, αρμόδια για θέματα ισότη­τας (1988-1989) και Διοικητής του Ο.Γ.Α. (1993-1996).  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ***  Θα δοθούν 3,4 εκατ.ευρώ στη Μεσσηνία για προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων         
     
Ποσό 11 συνολικά εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων θα διατεθεί σε 16 Δήμους όλης της Ελλάδας, εκ των οποίων οι 14 ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση.
Για τη Μεσσηνία θα διατεθούν 3,4 εκατ. ευρώ ως εξής: 1,5 εκατ. στο Δήμο Μεσσήνης για την κατασκευή Μονάδας Μηχανικής Διαλογής και την αγορά ενός press-container, 680.000 στο Δήμο Οιχαλίας, 620.000 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και 600.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας (όλα για την κατασκευή Μονάδων Μηχανικής Διαλογής σε κάθε Δήμο). 

 *** Σύλληψη 4 νεαρών στην Καλαμάτα που τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς!         
      
Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο, κύλινδρος κατασκευής και ρίψης πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος, υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών, πιστόλι κρότου λάμψης, φυσίγγια κ.α
 Συνελήφθησαν, χθες  πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τέσσερις ημεδαποί, δύο άντρες ηλικίας 26 και 19 ετών, μία 27χρονη, καθώς και μία ανήλικη, για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές το βράδυ, σε παλαιό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, προξένησαν εκρήξεις και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός κύλινδρος κατασκευής και ρίψης πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διαμένουν ο 26χρονος και η 27χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  * Αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο,
  • διάφορα υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών, συνολικού βάρους -3.351,2- γραμμαρίων,
  • πιστόλι κρότου λάμψης με δύο (2) γεμιστήρες και -117- φυσίγγια κρότου λάμψης,
  • ογδόντα πέντε (85) φυσίγγια πολεμικού όπλου,
  • πέντε (5) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • διόπτρα πυροβόλου όπλου,
  • τμήμα απομίμησης μακρύκαννου πυροβόλου όπλου,
  • τμήμα μηχανισμού σκανδάλης και κλείστρου πυροβόλου όπλου,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ελεύθερος αφέθηκε ο 24χρονος παιδόφιλος!

Υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι απλώς έπαιζε με τα παιδιά και ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να παρακολουθείται από ψυχίατρο! Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 24χρονος παιδόφιλος απο τη Θεσσαλονίκη που ασελγούσε σε παιδάκια 10 και 4 ετών, κατέγραφε τις πράξεις της ντροπής και τις διακινούσε στο διαδίκτυο. Ο ίδιος, απόφοιτος των ΤΕΙ Πληροφορικής υποστήριξε στην απολογία του ότι έμπαινε σε σελίδες με πορνογραφία ανηλίκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν αποπλάνησε τα δύο αγοράκια και ότι το βίντεο δείχνει παιχνίδια που έκαναν μεταξύ τους χωρίς καμία σημασία. Έτσι, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως ο παιδόφιλος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να παρακολουθείται απο ψυχίατρο και να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα προσκομίζοντας ψυχιατρική βεβαίωση. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρακολουθούσαν για μήνες την υπόθεση μέχρι να καταφέρουν να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στην αποτρόπαια δράση του, έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση των δικαστών. Όπως λένε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα Έλληνας που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά και στη συνέχεια διακινούσε σε σελίδες παιδόφιλων το ανατριχιαστικό υλικό. Είναι λένε παθιασμένος με αυτό που κάνει και είναι σίγουρο πως θα το ξανακάνει. Αξίζει να τονισθεί πως ο 24χρονος που σπούδαζε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη, δεν δούλευε έμενε μόνος του και δεν είχε φίλους και σχέσεις. Απο την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως για να μπερδεύει τις έρευνες και να σβήνει τα ίχνη του, “έκλεβε” wi-fi από το γείτονα του όταν σέρφαρε σε σελίδες για παιδόφιλους και διακινούσε το αποκρουστικό υλικό. Είναι δε, ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά, κατέγραφε με κάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια τις ανέβαζε στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του. Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς , ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις 4 χρονών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Και τα δύο παιδιά που ανήκουν στο περιβάλλον του 24χρονου και έζησαν τη φρίκη, αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βαθμό είναι η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν πριν απο δύο χρόνια. Πηγή: Protothema.gr -

***
 
*** Το  αθλητικό  αγιάζι  :
*** Αλλαγές «κατεύθυνσης» από Σταματίου και βάρος σε ψυχολογία – έδρα 

«ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΡΟΥΡΙΟ» ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ Του Νίκου Μπαλόπουλου Με προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι η προετοιμασία της Καλαμάτας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Βύζαντα Μεγάρων, εκεί όπου έγιναν εμφανείς και πάλι οι ξεκάθαρες «τάσεις» του νέου τεχνικού της ομάδας Κώστα Σταματίου, να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών τακτικής. Φαίνεται λοιπόν ότι η Καλαμάτα του Κώστα Σταματίου θα επιζητά πιο έντονα την ανάπτυξη μέσω του άξονα, αφήνοντας λίγο πιο πίσω την προσπάθεια δημιουργίας μέσα από μεγάλες μπαλιές, κυρίως από τα άκρα, στοιχείο το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες που έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα εντός έδρας παιχνίδια. Ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης είναι αυτό της χρησιμοποίησης δύο αμυντικών χαφ, αλλά τα πιο σημαντικά είναι αυτά της ψυχολογικής ανάτασης και της εκμετάλλευσης του παράγοντα έδρα… «Δεν μπορεί η Καλαμάτα να χάνει τόσους βαθμούς στο γήπεδό της. Πρέπει να κάνουμε το γήπεδο της Παραλίας και πάλι φρούριο και ρόλο σ’ αυτό πρέπει να παίξει ο κόσμος αλλά πρώτα απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές», τόνιζε σε συζητήσεις με ανθρώπους της ομάδας ο Βολιώτης τεχνικός, που δείχνει να κερδίζει αρχικά το στοίχημα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Η χθεσινή μέρα δεν έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του τεχνικού της Μαύρης Θύελλας, μολονότι δούλεψε ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι με παίκτες που φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο (Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Λουμπαρδέας, Ζαχαρόπουλος και Σκάρος συγκαταλέγονται στη λίστα αυτή) και η σημερινή είναι που θα δώσει τις απαντήσεις. Και πάλι το προπονητικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο γήπεδο του Ασπροχώματος νωρίς το μεσημέρι, με τον κ. Σταματίου να μην έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δημητριάδη, και να περιμένει ότι θα εκδοθούν κανονικά τα δελτία των Ζαχαρόπουλου, Κορκοντζέλου, που μέχρι χθες δεν είχαν φθάσει στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας. - 

*** Στο  ΤΟΠ  16  στο Ευρωμπάσκετ  6η  αγωνιστική  :
Το πρόγραμμα: Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 94-67
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 97-73
Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 68-70

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (6/2, 21:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1 11
Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 11
Μπαρτσελόνα 3-3 9
Παναθηναϊκός 3-2 8
Γαλατασαράι 2-4 8
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-4 8
Άλμπα Βερολίνου 2-3 7
Ερυθρός Αστέρας 1-5 7
Στ’ Όμιλος
Ο Ολυμπιακός στην κορυφή, έσπασε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ
 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-76
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Πατέρνικο (Ιταλία), Βοϊνοβιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 11-17, 43-37, 64-53, 84-76
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5, Σπανούλης 19 (1), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριτζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Ουίμς, Ζοζουλίν 2, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 2, Χάινς 12.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα (6/2, 20:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Νίζνι (6/2, 22:00)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (6/2, 22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 5-1 11
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1 11
Αναντολού Εφές 3-2 8
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 3-2 8
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-3 7
Λαμποράλ Κούτσα 2-3 7
Αρμάνι Μιλάνο 1-4 6
Μάλαγα 0-5 5

*** Στην Σουπερ Λίγκα  αποτελέσματα  :
22η Αγωνιστική
04/02/2015ΚΕΡΚΥΡΑΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ0 - 0
04/02/2015ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣΕΡΓΟΤΕΛΗΣ4 - 0
04/02/2015ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΑΤΡΟΜΗΤΟΣ2 - 1
04/02/2015SKODA ΞΑΝΘΗΠΑΝΙΩΝΙΟΣ1 - 1
04/02/2015ΟΦΗΠΑΟΚ3 - 1
04/02/2015ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑΒΕΡΟΙΑ4 - 1
04/02/2015ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣΠΛΑΤΑΝΙΑΣ1 - 0
05/02/2015ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ0 - 3
05/02/2015ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΚΑΛΛΟΝΗ3- 2

***

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4053   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                     8716  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3457.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    861. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   302 .-   *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 362 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ.-                         ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 10.-    http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr  

***   ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015 :
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-  

*** Αγιος Νεκτάριος

Διάβασε το .... Αγιος Νεκτάριος είναι γιατρός και γιατρεύει τις αρρώστιες. Αυτό το γραμμα γραφτηκε στις 3/10/1995 και πρεπει να κανει το γυρο του κοσμου. Ο Αγιος Νεκταριος θα σε ανταμειψει σε 45 ημερες. Πολλοι που το εγραψαν ανταμειφθηκαν. Νεκταριε πιστευω σε σενα. Υγεια,χαρα και ευτυχια δωσε μου. Αυτο το χαρτι εχει σταλει σε σενα για καλη τυχη. Το γνησιο αντιγραφο ειναι στην Αγγλια. Εχει Δωσει το γυρο του κοσμου 9 φορες. τ ωρα η τυχη εχει σταλει σε σενα. Θα παρεις καλη τυχη μεσα σε 4 ημερες που θα λαβεις το γραμμα. Πρεπει να το στειλεις σε αλλους.Δεν ειναι αστειο. Στειλε αντιγραφο σε ανθρωπους που νομιζεις οτι χρειαζονται τυχη. Μην στειλεις χρηματα διοτι η μοιρα δεν εχει τιμη. Μην κρατησεις αυτο το γραμμα. Παρακαλω! στειλε 20 αντιγραφα του γραμματος και δες τι θα γινει σε 4 ημερες. Η αλυσιδα παιχνιδι ηρθε απο τη Βενεζουελα και γραφτηκε απο καaποιο ιεραποστολο απο τη Ν. Αμερικη.> Προσεξε τα ακολουθα:Καποιος πηρε την επιστολη το 1993 και ειπε στη γραμματεα του να του κανει 20 αντιγραφα και να τα ταχυδρομησει.Λιγες μερες αργοτερα κερδισε στο λαχειο 2,000,000 δολαρια. Καποιος αλλος πηρε την επιστολη και την ξεχασε. Την ειχε στα χερια του πανω απο 96 ωρες. Εχασε την δουλεια του. Αργοτερα βρηκε την επιστολη και την ταχυδρομησε σε 20 αντιγραφα.Λιγες μερες μετα βρηκε μια πολυ καλυτερη δουλεια. Καποιος πηρε την επιστολη και δεν πιστευε. Την πεταξε. 9 μερες μετα πεθανε. Παρακαλω μη το αγνοησεις. Δ Ο Υ Λ Ε Υ Ε Ι

*** ~ Κι άντε να τους ξεφύγει... γάτα και σκυλάκια :  http://youtu.be/jPz0xOC4WWA ,

 
  ~** Ι  Βαρουφάκης στην κοινή συνέντευξη με Σόϊμπλερ 5/2/2015 : http://youtu.be/x39gaCRYMg4 ,

~ Δεν  εκβιάζουμε  , αλλά ούτε εκβιαζόμαστε  !
~** Συνάντηση Σόϊμπλερ  Βαρουφάκη  5/2/2015 : http://youtu.be/End9iQ6G5xI ,


 ~** Ομιλία Α .Τσίπρα στην 1η Κ.Ο.   « Σύριζα» 5/2/2015 : http://youtu.be/y77EJ3g1xFM ,

 
  ~ Όπου  υπάρχει  δράση , υπάρχει και αντίδραση  !  
~** Σόϊμπλε στην κοινή συνέντευξη με Βαρουφάκη  5/2/2015: http://youtu.be/fMKBokDCOVE  ,

*** Αυτοί  που έχουν ανάγκη , δεν έχουν επιλογές  !

Δεν υπάρχουν σχόλια: