ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014   :



*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
BINTEO , ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΚΡΙΣΗ   : http://youtu.be/y0qY64PC6tc ,.



*** Όλο το κράτος στα ΚΕΠ ο στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης         
           
Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από τα ΚΕΠ, με μία απλή διασύνδεση βάσεων και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει ως στόχο να εφαρμόσει το σχέδιο «όλο το κράτος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών».
  Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ήδη ξεκίνησε η εποχή των «ΚΕΠ online», δηλαδή η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης που επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα, καθώς 1.000.000 υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε δύο λεπτά.
Μέσω ΚΕΠ εξυπηρετούνται πλέον 473 διαδικασίες του δημόσιου τομέα, για τις οποίες τα ΚΕΠ αναζητούν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη. Εντός του Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως και σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ της ελληνικής επικράτειας.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες στα ΚΕΠ το τελευταίο δωδεκάμηνο (μέχρι τον Αύγουστο του 2014) ήταν:
1. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, 883.432
2. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης, 349.719
3. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης, 192.322
4. Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης ή δικαστικής χρήσης, 86.450
5. Χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), 57.179
6. Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, 61.067
7. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου, 86.759
8. Χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, 67.065
9. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών, 59.822
10. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου, 62.686.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι υπηρεσίες που εξυπηρετούνται πλέον στο λεπτό, χάρη στην ηλεκτρονική διασύνδεση των ΚΕΠ, με βάσεις δεδομένων δημόσιων υπηρεσιών, είναι αυτές του Εθνικού Δημοτολογίου (πάνω από 700.000 υποθέσεις), του ΙΚΑ (περίπου 250.000), του ΝΑΤ, του ΔΕΔΔΗΕ (Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας), ΟΓΑ (165.000 υποθέσεις) και ΥΠΟΙΚ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

***  Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι…στην Καλαμάτα          
           
Έκπληκτοι έμεναν όσοι περπατούσαν χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Αριστομένους, αφού αντίκριζαν ένα νεαρό να κυκλοφορεί με πριόνι στο χέρι.
Τελικά, δεν ήταν ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, αλλά προσπαθούσε να το πουλήσει.
Είμαστε αγροτικός νομός, όπως βλέπετε, και φθάνει και η περίοδος των ελιών.   Π.Μπ.

***  Νύχτα με πανσέληνο σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη         
           
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ  
Πανσέληνος, αρχαίο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου να ερμηνεύει με τη συνοδεία της Orchestra Mobile, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θόδωρου Ορφανίδη, τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Σπανού, Σαββόπουλου, Τσιτσάνη και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών.  Δεν είναι αυτός ιδανικός συνδυασμός της  ιερότητας του χώρου, της φύσης  και της φωνής μιας από τις πιο καταξωμένες σοπράνο, με τα έσοδα να διατίθενται για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου;  Αν δεν  έχετε  κάτι καλύτερο  να κάνετε στις 8.30 σήμερα το βράδυ,  δώστε το  «παρών» σε αυτή  τη  σημαντική εκδήλωση.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε πως  η σημερινή εκδήλωση είναι η μοναδική στην οποία ο Δήμος συμμετέχει με μεγάλη δύναμη και πίστη. Πρόσθεσε πως θέλουμε τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις  στην Αρχαία Μεσσήνη για να μην γίνουν άλλες, λιγότερο ποιοτικές, που θα χαλάσουν την καλή φήμη του χώρου, προτείνοντας ταυτόχρονα τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τον κ. Θέμελη, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί το κύρος και το επίπεδο υψηλών εκδηλώσεων.
  Πέτρος Θέμελης
Για το έργο της ζωής του, την Αρχαία Μεσσήνη, μίλησε ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, αναφέροντας πως κάθε χρόνο γίνονται  εκδηλώσεις υψηλότερης ποιότητας.
Αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση, είπε πως νιώθει συγκινημένος, επειδή μια Ελληνίδα σοπράνο θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στο χώρο και τάχθηκε και αυτός υπέρ της δημιουργίας Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη. Διαφώνησε με τον κ. Αναστασόπουλο, λέγοντας  πως και τα λαϊκά άσματα πρέπει να ακούγονται εκεί, με φειδώ, και πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, πως γίνονται επαφές με τον Yanni (Χρυσομάλλη) να δώσει συναυλία εκεί.
Εξέφρασε τη συγκίνηση και την ικανοποίησή του επειδή η Αρχαία Μεσσήνη είναι χώρος αγαπητός και ελκυστικός για όλο το χρόνο και αφού ευχαρίστησε για τη διάθεση των εσόδων στη  συνέχιση του ανασκαφικού έργου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι μια επιτυχημένη βραδιά.
  Σόνια Θεοδωρίδου
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου τόνισε ότι με τη συναυλία ικανοποιούνται τρεις μεγάλες επιθυμίες της, η επιθυμία να τραγουδάει σε αρχαιολογικούς χώρους, η επιθυμία της να τραγουδήσει ειδικά στην Αρχαία Μεσσήνη και, τρίτον, η επιθυμία της να γνωρίσει τον καθηγητή και υπεύθυνο του αρχαιολογικού έργου, Πέτρο Θέμελη.
Ως απόδημη Ελληνίδα, αφού ζει στο Βερολίνο, δήλωσε μαγεμένη από την Αρχαία Μεσσήνη και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει όλη της τη διάθεση για να ικανοποιηθεί το κοινό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση πως και η επιλογή των τραγουδιών είναι ελκυστική, αφού ταιριάζουν στο χώρο.
Κάλεσμα στον κοινό να δώσει το παρών απηύθυναν με το δικό τους τρόπο  ο διευθυντής της ορχήστρας, μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο απελθών αντιπεριφερειάρχης, Απ.  Παπαφωτίου.
  Οι πρώην υπάλληλοι της Ε.Ε.
Το βάρος της διοργάνωσης της εκδήλωσης έπεσε στο Ελληνικό Παράρτημα του Συλλόγου πρώην Υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ μέρους του οποίου μίλησε η πρόεδρός του Δέσποινα Βαμβακίδου, έχοντας στο πλευρό της τον κ. Ευάγγ.  Βαρδάκα. Όπως τόνισε η κα Βαμβακίδου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν έρθει 140 πρώην εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από δέκα διαφορετικές χώρες, οι οποίοι έχουν ήδη μείνει εντυπωσιασμένοι από την περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και εξέφρασε την ελπίδα πως η συναυλία θα μείνει αξέχαστη στους ξένους συναδέλφους της, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πολλαπλασιάσουν τις θετικές εντυπώσεις για τη χώρα μας.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων
Στόχος περισσότερη διαφάνεια
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων
Το πρωί της Τρίτης εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Εισηγητής από την πλευρά της ΝΔ έχει οριστεί ο Σίμος Κεδίκογλου και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη.
Στην αιχμή των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο, βρίσκεται η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και οι διατάξεις με τις οποίες επιχειρείται η καταπολέμηση της ανωνυμίας των πηγών χρηματοδότησης με την υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των εισφορών που δίνουν και δέχονται οι δικαιούχοι χρηματοδότησης.
Με το σχέδιο νόμου όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των κομμάτων θα διακινούνται μέσω ενός έως τριών τραπεζικών λογαριασμών, που θα τηρούνται σε τρία πιστωτικά ιδρύματα. Οι δαπάνες θα αποδεικνύονται με ταμειακές αποδείξεις, τιμολόγια, τραπεζικές επιταγές, εμβάσματα και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο έτσι ώστε να πιστοποιείται εμφανώς το πρόσωπο του χρηματοδότη. Αντίστοιχες προβλέψεις γίνονται και για όλα τα έσοδα και τις δαπάνες ανά νομικό πρόσωπο που λειτουργεί από τα κόμματα ως κέντρο ερευνών και μελετών.
Για κάθε δικαιούχο χρηματοδότησης, η χρηματοδότηση θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό με ονομαστικές καταθέσεις ή με άλλη μέθοδο με την οποία θα μπορεί να ταυτοποιηθεί το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που χρηματοδοτεί. Επί παραδείγματι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες μέθοδοι μαζικής χρηματοδότησης από τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το Ν. 3783/2009 «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και άλλες διατάξεις».
Κάθε εισφορά σε πολιτικό κόμμα και συνασπισμό κομμάτων που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ διενεργείται υποχρεωτικά μόνο μέσω των τραπεζικών λογαριασμών.
Στην κατεύθυνση της διαφάνειας, «καταργούνται πλέον τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα, με τρόπο ανεξέλεγκτο που αφήνει υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και πελατειακές συναλλαγές ιδιωτών-χρηματοδοτών με τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων».
Στο εξής υποχρεωτικά θα αναγράφεται στο κάθε κουπόνι το ονοματεπώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός του δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας του αγοραστή - χρηματοδότη. Η απαγόρευση της χρηματοδότησης προς πολιτικά κόμματα από φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, επεκτείνεται και στα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν την έδρα τους στην ελληνική επικράτεια.
Η απαγόρευση να χρηματοδοτούνται τα κόμματα από ΝΠΙΔ κρίνεται, με βάση την αιτιολογική έκθεση, προδήλως ανεφάρμοστη. «Εάν υπάρχει διαφάνεια χρηματοδότησης δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό η εν λόγω απαγόρευση» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση και έτσι στο εξής τα ΝΠΙΔ δεν περιλαμβάνονται σε όσους απαγορεύεται να χρηματοδοτούν κόμματα.
Με το νομοσχέδιο απαγορεύεται επίσης η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους της κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του σημερινού άκρατου δανεισμού των κομμάτων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. «Το επιβαρυντικό στοιχείο της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι τα κεφάλαια για την αποπληρωμή αυτών δανείων δεν είναι υπαρκτά αλλά πιθανολογούμενα με βάση τις επόμενες κρατικές χρηματοδοτήσεις στις οποίες προσβλέπουν», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   «Αυξάνονται» τα περιστατικά ηπατικής βλάβης από διατροφικά συμπληρώματα
Τοξικά μαντζούνια
«Αυξάνονται» τα περιστατικά ηπατικής βλάβης από διατροφικά συμπληρώματα
Το ποσοστό των κρουσμάτων ηπατικής βλάβης που οφείλονται σε συμπληρώματα διατροφής σχεδόν τριπλασιάστηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας, τουλάχιστον μεταξύ των περιστατικών που εξέτασε μελέτη στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα σκευάσματα αυτά δεν υποβάλλονται στις δοκιμές ασφάλειας που απαιτούνται για τα φάρμακα.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί λαμβάνουν διατροφικά συμπληρώματα, κυρίως πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο και ιχθυέλαια. Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι η χρήση τους συνεχίζει να αυξάνεται, παρά τα αποτελέσματα πρόσφατων μεγάλων μελετών, οι οποίες έχουν δείξει ότι, για τους περισσότερους ανθρώπους, οι βιταμίνες όχι μόνο δεν ωφελούν αλλά ενδέχεται και να βλάπτουν.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Hepatology, μια επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης για τη Μελέτη Νοσημάτων Ήπατος, τα συμπληρώματα διατροφής όπως τα βότανα και οι βιταμίνες είναι πιθανότερο να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο συκώτι σε σχέση με τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής για μποντιμπίλντινγκ.
Τα συμπληρώματα για μποντιμπίλντινγκ προκαλούν ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος λόγω προβλημάων στο συκώτι), ωστόσο η μελέτη δεν καταγράφει περιστατικά θανάτων ή μεταμοσχεύσεων ήπατος λόγω αυτών των προϊόντων.
Αντίθετα, το 13% όσων εμφάνισαν ηπατικές βλάβες λόγω συμπληρωμάτων διατροφής έχασαν τη ζωή τους ή χρειάστηκαν μεταμόσχευση. Μεταξύ των ασθενών που εμφάνισαν βλάβες από φάρμακα, το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 3%.
Ερευνητές διαφόρων ερευνητικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ εξέτασαν 839 ασθενείς που υπέστησαν ηπατικές βλάβες λόγω τοξικότητας το διάστημα 2004-2013. Η συντριπτική πλειονότητα, 709 περιστατικά, αφορούσε περιπτώσεις ηπατοτοξικότητας από φάρμακα. Υπήρξαν όμως και 45 περιστατικά που οφείλονταν σε συμπληρώματα μποντιμπίλντινγκ και 85 από βότανα και άλλα συμπληρώματα διατροφής.
Η ανησυχητική διαπίστωση είναι ότι το ποσοστό των κρουσμάτων που οφείλονται σε συμπληρώματα διατροφής, εξαιρουμένων των συμπληρωμάτων για μποντιμπίλντινγκ και του παυσίπονου παρακεταμόλη (γνωστού και ως ακεταμινοφαίνη), αυξήθηκαν στο διάστημα της μελέτης από το 7 στο 20 τοις εκατό του συνόλου των περιστατικών που καταγράφονταν κάθε έτος.
Ο Δρ Βίκτορ Ναβάρο του Ιατρικού Κέντρου «Αϊνστάιν» στη Φιλαδέλφεια, πρώτος συγγραφέας της μελέτης, διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ιδρύματος ότι η μελέτη μόνο τους ασθενείς που είχαν καταχωρηθεί σε βάση δεδομένων για περιστατικά ηπατοτοξικότητας, και επομένως δεν αρκεί για να αποδείξει ότι τα κρούσματα ηπατικής βλάβης λόγω συμπληρωμάτων αυξάνονται στο γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά, ο ερευνητής προειδοποιεί ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό: «Δεδομένου ότι η εποπτεία στα βότανα και τα διατροφικά συμπληρώματα είναι λιγότερο αυστηρή [σε σχέση με τα φάρμακα], υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για επιβλαβείς συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων που απειλούν τη ζωή του ασθενή» είπε.Newsroom ΔΟΛ
 
***  Τι φανερώνουν οι ρόδακες που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης (εικόνες)
Τι φανερώνουν οι ρόδακες που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης (εικόνες)
Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις του αιγυπτιολόγου και συγγραφέα του βιβλίου «Ο χαμένος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» Andrew Chugg στο Discovery που σημειώνει: «Οι ρόδακες που βλέπουμε στην Αμφίπολη είναι παρόμοιες με εκείνες στο χρυσό φέρετρο του Φιλίππου Β', του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μοιάζει να είναι ένα σήμα κατατεθέν».
Σημειώνεται ότι όπως αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, στον τάφο της Αμφίπολης βρέθηκαν «σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση. Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο. Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου».




Τι είναι οι ρόδακες
Οι ρόδακες είναι βασιλικό σύμβολο της Μακεδονικής Δυναστείας. Υπενθυμίζεται πως ο Ήλιος της Βεργίνας έχει στο κέντρο του ρόδακα, η δε λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του Φιλίππου με τα οστά του, κοσμείται από ρόδακες, δεκάφυλλους σε οριζόντια γραμμή και οκτάφυλλους καθέτως.
Η λάρνακα του Φιλίππου με τους δεκάφυλλους ρόδακες
 Ο αρχαιο-ελληνικός ρόδακας ήταν αρχικά στολίδι στα διαδήματα των βασιλισσών των Μυκηναίων. Στην κλασσική περίοδο, οι ρόδακες κοσμούσαν τις οροφές των ιερών της Αφροδίτης, των Ασκληπιείων, τις τοιχογραφίες σπιτιών αρχόντων και ήταν διάδημα της Άρτεμης και της Αφροδίτης. Ρόδακας ήταν και η βάση του «Ήλιου της Βεργίνας» των Μακεδόνων Βασιλέων.

Ο αρχαίος-ελληνικός ρόδακας είχε σχήμα μικρού ρόδου (τριαντάφυλλου), με ανοιγμένα και στρογγυλά στις άκρες τα φύλλα του, περιβάλλονταν από κύκλο και ήταν χαραγμένος πάνω σε πέτρα ή μάρμαρο ή από χρυσό. Τα φύλλα του στην αρχή ήταν τέσσερα και στη συνέχεια επτά, δώδεκα και δέκα έξι στην Μακεδονική περίοδο.
Ο αριθμός των φύλλων του είχε διαχρονικό συμβολικό χαρακτήρα. Συμβόλιζαν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (αέρας, γη, φωτιά, νερό), τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου ή τους δώδεκα θεούς των αρχαίων Ελλήνων και την παγκόσμια κυριαρχία και ακτινοβολία των Βασιλέων της Μακεδονίας. Ήταν σημεία ομορφιάς, αγνότητας, ευγονίας, λατρείας και ισχύος.
Ευρήματα αρχαίου-ελληνικού ρόδακα υπάρχουν σε χρυσό διάδημα βασίλισσας στις Μυκήνες, στο Θόλο της Επιδαύρου, σε διάδημα προτομής της Θεάς Άρτεμης που βρέθηκε στο Καρπενήσι, σε διάδημα χρυσελεφάντινης γυναικείας κεφαλής στους Δελφούς, σε τοιχογραφίες αρχοντικών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, σε κιονόκρανα του Ιερού της Ελευσίνας, κ.α.    iefimerida.gr

*** Αυτή είναι η σύζυγος του Μ.Αλεξάνδρου,Ρωξάνη, στην οποία ανήκει ο τάφος στην Αμφίπολη!
 Η Ρωξάνη ήταν η πανέμορφη κόρη του Οξυάρτη, το φρούριο του οποίου κατέλαβε ο Μ.Αλέξανδρος. Ήταν Βακτριανή , το σημερινό Β.Αφγανιστάν ,τότε η Αν. Περσία..
Ο γάμος έγινε γιατί ,σύμφωνα με μερικές πηγές ο Αλέξανδρος ερωτεύτηκε την πανέμορφη Ρωξάνη, ενώ άλλες πηγές λένε ότι ο γάμος έγινε για πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο γιος του Μ.Αλέξανδρου γεννήθηκε στη Βαβυλώνα το 323 , όταν εκείνος ήταν πλέον νεκρός. Έτσι ο γιος του, που ονομάστηκε Αλέξανδρος ο Δ’ ,ανακηρύχθηκε βασιλιάς μαζί με τον θείο του , Αρριδαίο. Η Ρωξάνη με το γιο της γύρισαν στη Μακεδονία ,και κατέφυγαν στην Ήπειρο που ζούσε εκεί η Ολυμπιάδα ,η μητέρα του Μ Αλεξάνδρου. Βλέπετε δεν αισθανόταν ασφαλής , μια και τον θρόνο τον εποφθαλμιούσαν και άλλοι …….διάδοχοι.
Όλοι οι ”θρόνοι ” των κρατών όλων των εποχών ,έχουν να διηγηθούν ίντριγκες αλλά και δολοφονίες σφετεριστών των θρόνων.
Σύμφωνα με το seleo.gr αυτό που φοβόταν λοιπόν η Ρωξάνη έγινε…
Όταν πέθανε η Ολυμπιάδα , έχασε το στήριγμά της και ο γιος του Αντίπατρου Κάσσανδρος, που είχε σφετεριστεί την εξουσία στη Μακεδονία, φυλάκισε στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το γιό της Αλέξανδρο, όπου με διαταγή του το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν.  makeleio.gr

***  Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ευρήματα της Αμφίπολης (βίντεο)
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ευρήματα της Αμφίπολης (βίντεο)
Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα περιμένει τα αποτελέσματα της ανασκαφής στην Αμφίπολη των Σερρών. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά,
στην Αρχαία Αμφίπολη, ο Λέων της Αμφίπολης που εντοπίστηκε στην κορυφή του βασιλικού Τύμβου παραπέμπει σε ανδρική ταφή.
Ο Σαμαράς επισκέφθηκε την Αρχαία Αμφίπολη
Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του στο Ναύπλιο προκειμένου να επιθεωρήσει προσωπικά τον τόπο των ανασκαφών. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Γεωργία, και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα, ξεναγήθηκε στον χώρο της εξελισσόμενης αρχαιολογικής ανασκαφής από την υπεύθυνη αρχαιολόγο, Κατερίνα Περιστέρη, και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.
«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα. Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι… Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της», δήλωσε από το σημείο ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση και με κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης πριν μεταβεί στο χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής καλώντας τους να «κάνουν υπομονή λίγες μέρες».
 
Ικανοποίηση από τον Τασούλα-Αισιόδοξοι οι τοπικοί φορείς
Εμφανώς ικανοποιημένος από τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα εμφανίστηκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «πρόκειται για πολύ σημαντικό τάφο. Προφανώς υπάρχει κάποιο πολύ σημαντικό εύρημα σ' αυτό τον τάφο. Περιμέναμε 2.314 χρόνια. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή δυο-τρεις βδομάδες ακόμη;».
Στάση αναμονής τηρούν και οι κάτοικοι της Αμφίπολης αναμένοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής. Όπως σημείωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο».
2014-08-13_15-22-26.jpg
Καργάκος: Πολύ σημαντικά τα ευρήματα στην Αμφίπολη
«Εύχομαι να βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη και ίσως μια παλιά διαίσθησή μου να δικαιωθεί» ανέφερε ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στον Γιώργο Ντουδεσκέα και τον Νέστορα Δημαρά.
Ο κ. Καργάκος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να έχει ανακαλυφθεί το κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη όπως ακριβώς αναφέρει και στον τρίτο τόμο του ιστορικού έργου του, που μοιράστηκε στους αναγνώστες της Real News “Μέγας Αλέξανδρος, ο άνθρωπος φαινόμενο” όπου αναγράφεται ότι αν βρεθεί κάποτε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αυτός θα πρέπει να είναι στην Αμφίπολη και μάλιστα κοντά στον Λέοντα της Αμφιπόλεως.
«Εύχομαι να βρεθεί ο τάφος του Αλεξάνδρου και ο Πρωθυπουργός να ανακαλύψει εκεί άφθονον χρυσόν για να μας απαλλάξει κι από το φορολογικό άχθος» είπε χαριτολογώντας ο ιστορικός.
«Η Αμφίπολη είναι γεμάτη από μακεδονικούς τάφους. Η Μακεδονία δεν έπαψε να παράγει βασιλείς μετά τον Αλέξανδρο. Υπάρχουν πολλοί ηγεμονικοί και βασιλικοί τάφοι. Σίγουρα θα υπάρχουν κι ευρήματα από βασιλικούς θησαυρούς. Όπως και στη Βεργίνα. Υποθέσεις διατυπώνουμε αλλά οι υποθέσεις αυτές μπορεί να επιβεβαιωθούν» δήλωσε.   enikos.gr
 http://i.imgur.com/D8RwvUz.jpg
            

 *** Παραδείσια – Τσακώνα: Πληρώθηκε 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου το χιλιόμετρο!         

     
24 χρόνια για το “γιοφύρι” της Πελοποννήσου
Έκθεση-καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το 2005
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
«Στη θέση μιας καταστροφικής διαδικασίας που συντελέστηκε πριν από πολλά χρόνια, λόγω κακοτεχνιών, συντελείται σήμερα ένα μεγάλο επίτευγμα της Μηχανικής, ένα σπουδαίο έργο που κατασκευάζουν Έλληνες μελετητές και κατασκευαστές, Έλληνες επιστήμονες, και για αυτό χρειάζονται συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».
Οι παραπάνω είναι ορισμένες από τις... πανηγυρικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όταν επισκέφτηκε στο τέλος Αυγούστου το πολύπαθο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα, Παραδείσια- Τσακώνα.
Κι όμως, πίσω από τις θριαμβευτικές δηλώσεις κρύβονται ατασθαλίες, εισαγγελικές έρευνες, καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά το φάκελο που κατέθεσε ο τότε βουλευτής και σήμερα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ι. Λαμπρόπουλος. Τον ογκώδη φάκελο παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Μπόμπολη, ενώ περιλαμβάνει έγγραφα και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται κατασκευαστικές αστοχίες. 

***

Ο Σπ. Αδαμόπουλος πρόεδρος στο Δ.Σ. Οιχαλίας, ανακοινώθηκαν και οι νέοι αντιδήμαρχοι

Τελευταία Ενημέρωση: 09/09/2014 10:44
Ο Σπύρος Αδαμόπουλος είναι από το πρωί της Κυριακής ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέλεξαν για τη θέση του αντιπροέδρου τον Ι. Παπαδόπουλο και για τη θέση του γραμματέα το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Π. Δρούμπαλη.
Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Δημ. Καραμπούλας, Ευθ. Βεργής, Ν. Λιόγας, Θ. Κόλλιας (από την πλειοψηφία), Η. Ντονάς και Δημ. Μπινίσκος (από τις μειοψηφίες). Αναπληρωματικοί αναδείχθηκαν οι Π. Δρούμπαλης, Ανδ. Κατσιμπάρος, Χρ. Μέρμηγκας (πλειοψηφία), Δ. Κόνιαρης και Κ. Ρεϊτζόπουλος (μειοψηφίες).
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναδείχθηκαν τακτικά μέλη οι: Ι. Μιτζάς, Π. Δρούμπαλης, Γ. Μακρυνιώτης, Γ. Μέρμηγκας (πλειοψηφία), Αναστασία Βούρβαχη – Χαντζάρα και Έμιλυ Σακελλαριάδη. Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Ευστ. Τασιόπουλος, Αθ. Κόλιας, Ανδρ. Τσούκαλης (πλειοψηφία), Η. Ντονάς και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου (μειοψηφίες).
Ως αντιπρόσωποι του Δήμου στην ΠΕΔ εκλέχθηκαν οι: Ν. Λιόγας (πλειοψηφία) και Κ. Δημητρακόπουλος (μειοψηφία).
Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν ως αντιδήμαρχοι οι: Ιωάννης Ηλιόπουλος για την παραβατικότητα, την Πολιτική Προστασία και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δημ. Καραμπούλας: υπεύθυνος για την καθαριότητα και το εργοτάξιο, Δ. Παναγιωτόπουλος: αντιδήμαρχος ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, Π. Κουκής: αντιδήμαρχος Φωτισμού και υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές και το πράσινο και Ευστ. Μαργαρίτης: αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης, υπεύθυνος τουριστικής προβολής, εθελοντισμού, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος, απόδημων, ετεροδημοτών και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

*** Δεκάδες νέα στοιχεία για τα σκουπίδια του Καράμπελα από τον “κοριό” της αντιτρομοκρατικής 

Τι βρήκαν ΣΔΟΕ και εγκληματικά εργαστήρια για το Δήμο Καλαμάτας Τρίβουν τα μάτια τους οι Δικαστικές Αρχές με τα δεκάδες νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση των σκουπιδιών και τον εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα, που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, και τους συνεργάτες του. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, επιστρατεύτηκε για πρώτη φορά στην Ηλεία το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και καταγραφής συνομιλιών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που αποκάλυψε «καυτούς» διαλόγους ανάμεσα στον εργολάβο από το Φλόκα και άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ αποκάλυψε με ελέγχους δεκάδες πλαστά τιμολόγια που αφορούν στην υπόθεση, ενώ τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρήκαν δεκάδες άλλα στοιχεία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του εγκέφαλου της σπείρας των σκουπιδιών, μεταξύ αυτών και παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες του ιδίου με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες. Η Πρωινή και το ilialive.gr με δημοσιεύματά τους παρουσίασαν τις εξελίξεις στην υπόθεση, που αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά πανελλαδικά.Η συνέχεια της έρευνας Το δρόμο για την υπόθεση των σκουπιδιών άνοιξε ο απερχόμενος εισαγγελέας Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, που επί μακρόν ασχολήθηκε συνολικά με το θέμα των σκουπιδιών στο Νομό Ηλείας και τη δράση του συγκεκριμένου εργολάβου. Από έρευνα που διενήργησε ο ίδιος με την αντιεισαγγελέα κα Λαμπροπούλου στην οικία του φερόμενου ως εγκέφαλου της σπείρας, κατάσχεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μεγάλο αριθμό τιμολογίων και μία σφραγίδα ανύπαρκτης εταιρείας. Μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, παρέδωσε τη σκυτάλη στην ανακρίτρια Ηλείας, Κωνσταντία Παντοπούλου, για την περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Πέραν της επιβεβαίωσης δεκάδων στοιχείων που από την πρώτη στιγμή της έρευνας είχαν οι Δικαστικές Αρχές στα χέρια τους, φαίνεται να προκύπτει ένα ακόμα εξαιρετικά επιβαρυντικό στοιχείο, όχι μόνο για τα μέλη της οργάνωσης , αλλά κυρίως για το περιβάλλον της Ηλείας. Τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας δεν έφτασαν ποτέ σε νόμιμο ΧΥΤΑ, αλλά ενταφιάστηκαν είτε στον πρώην ΧΑΔΑ στον Πολυπόταμο Φλόκα, είτε σε διάφορα σημεία του δρυοδάσους της Φολόης, είτε αλλού σε ηλειακό έδαφος…Ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής Για πρώτη φορά σε επίσημη έρευνα στην Ηλεία χρησιμοποιήθηκε το «τρομακτικό» σύστημα των τηλεφωνικών υποκλοπών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν έκδοσης σχετικής διάταξης από την ανακρίτρια Ηλείας. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σημαντικότητα των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς αποτελεί ένα στοίχημα για τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη η πλήρης αποκάλυψή της. Έτσι μετά τη σύλληψη των έξι αρχικά εμπλεκομένων και την προφυλάκιση του Θεόδωρου Καράμπελα και του συνεργάτη του Νίκου Γιαννόπουλου, ξεκίνησε μια έρευνα σε βάθος. Κομβικό σημείο για την υπόθεση, αποτέλεσε η κυνική δήλωση του τελευταίου σε ραδιοφωνική εκπομπή πως για τη διαχείριση των απορριμμάτων διακινείται «χρήμα κάτω από το τραπέζι». Οι τηλεφωνικές επισυνδέσεις που έγιναν με την εντολή της Ανακρίτριας είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ώρες ηχογραφήσεων σε μεγάλο αριθμό τηλεφώνων. Ηχογραφημένες συνομιλίες που παρέλαβε και ανέλαβε την αξιοποίησή τους η ίδια με απόλυτη μυστικότητα και που οδήγησαν σε δεκάδες αρχεία απομαγνητοφωνήσεων, που περιέχουν μεγάλο όγκο σημαντικών στοιχείων.Η ακτινογραφία της σπείρας Όπως προέκυψε, τα σκουπίδια που παραλάμβανε ο Θεόδωρος Καράμπελας και οι συνεργάτες του από τη Μεσσηνία και το Δήμο Καλαμάτας δε μεταφέρθηκαν ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία, όπως άφηναν να εννοηθεί δημόσια οι εμπλεκόμενοι στην μεταφορά. Όλα τα σκουπίδια κατέληξαν είτε στον πρώην ΧΑΔΑ στον Πολυπόταμο Φλόκα, δίπλα στον ποταμό Αλφειό, είτε πάλι στο δρυοδάδος της Φολόης, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και περιοχή προστατευόμενη από τη συνθήκη Natura. Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών κλήσεων, όμως, προσδίδει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην ήδη ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης. Αυξάνει τον αριθμό των εμπλεκόμενων κατηγορούμενων, από τους έξι στους οποίους είχε ασκηθεί δίωξη σε ακόμα πέντε ή έξι άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί πλήρως και στα οποία αναμένεται να αποδοθούν παρόμοιες κατηγορίες με τους προηγούμενους.Τα εγκληματολογικά εργαστήρια και το ΣΔΟΕ Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Θεόδωρου Καράμπελα, οι Αρχές στην έρευνα που ακολούθησε εντόπισαν στο σπίτι και στο γραφείο του σημειώσεις του εγκεφάλου της σπείρας και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με πολύτιμα για την υπόθεση αρχεία. Ο υπολογιστής, μετά την έκδοση σχετικής ανακριτικής διάταξης όπου κάμφθηκε το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ερευνηθεί διεξοδικά, να βρεθούν ακόμα και σβησμένα αρχεία και να αποκαλυφθεί πλήρως το αποθηκευμένο περιεχόμενό του. Τα μέλη της σπείρας είχαν την ιδιαιτερότητα να φωτογραφίζονται και να κρατούν ηλεκτρονικό αρχείο με το ανάλογο υλικό από τους χώρους όπου γινόταν ο παράνομος ενταφιασμός των σκουπιδιών. Στον ίδιο υπολογιστή βρέθηκαν ακόμα οι παράνομες ηχογραφήσεις με συνομιλίες του Θεόδωρου Καράμπελα με τους τρεις δημάρχους από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και με άλλα δημόσια πρόσωπα. Επίσης, συμβάσεις ανάθεσης έργου που συνέτασσε ο ίδιος ο εργολάβος για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς όμως να αναφέρεται πουθενά ο χώρος εναπόθεσης. Το τελευταίο στοιχείο μαζί με αρκετά τιμολόγια άνοιξε το δρόμο και για την έρευνα της υπόθεσης και από το ΣΔΟΕ, περνώντας έτσι στο οικονομικό έγκλημα. Οι αναλυτικές καταστάσεις που διατηρούσε ο Θεόδωρος Καράμπελας ως αρχείο, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές και συνάμα επιβαρυντικές για αυτόν. Σε αυτές υπάρχουν καταγεγραμμένες όλες οι κινήσεις του, οι ημερομηνίες, οι χώροι και ο όγκος των παράνομων φορτίων σκουπιδιών, τα κέρδη που αποκόμισε από αυτά, τα εκατομμύρια ευρώ που αποκόμισε ως κέρδος από τη δραστηριότητα, αλλά ακόμα και κάποιες από τις διαδρομές αυτών των χρημάτων προς τρίτους. Έτσι το ΣΔΟΕ ερεύνησε όλα αυτά τα δεδομένα, από το καλοκαίρι του 2009 που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στον τομέα της μεταφοράς των σκουπιδιών με απευθείας αναθέσεις ο Θεόδωρος Καράμπελας, έως σήμερα. Φαίνονται τα ποσά που έχει εισπράξει από το Δήμο Καλαμάτας και το Δήμο Πύργου για τα σκουπίδια. Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει μεγάλο αριθμό εικονικών τιμολογίων από ανύπαρκτες εταιρείες. Παράλληλα, ερευνάται ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει αποκομίσει από τη δραστηριότητά του και ποιοι οι αποδέκτες μέρους των χρημάτων. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πάρα πολλά ακόμα αυτά που πρόκειται να αναδειχθούν και οι Αρχές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλοι εμπλεκόμενοι ή άλλες κατηγορίες στο σύνολο των προσώπων που αναμειγνύονται με τον έναν ή τον άλλο, τρόπο σε αυτή. ilialive.gr - 

***  Μέχρι το τέλος του μήνα οι προσφορές για το κτήριο Αλειφέρη

 Στις 17 Σεπτεμβρίου ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την τύχη του Στις 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πύλη της ηλεκτρονικής δημοπρασίας www.e-publicrealestate.gr για την κατάθεση προσφορών για 14 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα λήγει η προθεσμία συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για άλλα 12 ακίνητα που βρίσκονται στην Πλάκα. Σύμφωνα με την «Ημερησία», στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες περιλαμβάνονται παραθαλάσσια οικόπεδα, διατηρητέα κτήρια, καταστήματα και άλλα ακίνητα. Στη λίστα με τα 14 πρώτα ακίνητα και το 529,13 τ.μ. οικόπεδο με 776,89 τ.μ. κτίσματα στο κέντρο της Καλαμάτας (κτήριο Αλειφέρη). Συγκεκριμένα, διαθέτει τρία κτίσματα, τα δύο διατηρητέα, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο υπ’ αριθμ. 352 που περικλείεται από τις οδούς Αριστομένους, Αναπλιώτη, Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας του Δήμου Καλαμάτας. Σημειωτέον ότι στις 6 Μαρτίου διεξήχθη η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ και η τιμή πρώτης προσφοράς ανερχόταν σε 1,5 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα εξόφλησης σε 5 ετήσιες δόσεις. Α.Π. - 

***  Τουρισμός, αριθμοί και έσοδα...

Οι αριθμοί το αποδείκνυαν συνεχώς τους τελευταίους μήνες. Ο τουρισμός φέτος- και- στη Μεσσηνία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα εισοδήματα όσων έχουν μικρή ή μεγάλη σχέση με τον κλάδο. Χρειάζεται, όμως, κανείς να ανατρέξει στους αριθμούς για να επιβεβαιώσει ότι η τουριστική άνοιξη που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες δεν άλλαξε την πορεία των δημοσίων εσόδων, αφού, όπως όλοι- και πάλι διά γυμνού οφθαλμού- διαπιστώνουν ότι η ανασφάλιστη εργασία και η φοροδιαφυγή οργιάζουν. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Όποιος μπορεί να αποφύγει την εφορία, το κάνει. Με άλλα λόγια, η οικονομία, με όρους δημοσιονομικούς, κινήθηκε σαν να μην υπήρξε ποτέ η έκρηξη του τουρισμού. Α.Π. - 

***   Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης
Μια προαναγγελθείσα αποχώρηση

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης
Ο Σπύρος Λυκούδης υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη  
Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Σπύρος Λυκούδης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μετά την αποχώρηση του κ. Λυκούδη, η ΔΗΜΑΡ αριθμεί πλέον δέκα βουλευτές.
Ο Σπύρος Λυκούδης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ότι η Μεταρρυθμιστική Τάση της οποίος ήταν επικεφαλής δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ 99,5, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και 25 διαφωνούντες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία ομόφωνα στήριξαν την απόφασή του.
Τα αποχωρούντα μέλη της ΚΕ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους.
Ως επόμενο βήμα των αποχωρούντων προσδιορίζεται η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.
Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ
 Αιχμηρή ήταν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην εξέλιξη: «Η απόφαση του Σπύρου Λυκούδη να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς περιόδου άρνησής του να αποδεχτεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.
» Στα δημοκρατικά κόμματα, ωστόσο, πόσω μάλλον σε κόμμα που εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς, άλλος τρόπος λειτουργίας πέραν του σεβασμού στον κανόνα της πλειοψηφίας και της αποδοχής των δημοκρατικών διαδικασιών δεν νοείται. Καθένας επιλέγει τον δρόμο του.»
Εξίσου αιχμηρό ήταν το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ και για τις πρωτοβουλίε-αποφάσεις της «Μεταρρυθμιστικής τάσης»:
«Παρά τη προτροπή της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της προς τα μέλη της 'Μεταρρυθμιστικής τάσης' να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι εμμένουν στη γραμμή της αποχώρησης. Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών.
» Στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά, τα μέλη και τα στελέχη της, έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας των στιγμών, προσέρχονται στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, με την πεποίθηση ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς θα γυρίσει σελίδα, θα ανακτήσει την δυναμική του και θα προσδιορίσει τις εξελίξεις.»  Από  τους  17  βουλευτές  της ΔΗΜΑΡ  , σήμερα  μετράμε  10  βουλευτές .-    Newsroom ΔΟΛ

***  Η ιστορία του «Συλλόγου των Κυριών» στην Καλαμάτα… (φωτογραφίες)         
     
 
 
 
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Συνεχίζει ο φωτογραφικός φακός την ξενάγηση στην παλιά μας Καλαμάτα, επισημαίνοντας πάντα τα πιο ιστορικά και αξιόλογα θέματα που συντέλεσαν στην ανάπτυξη του τόπου μας και όχι μόνο.
Ο σημερινός φακός έχει σταθεί στις φυσιογνωμίες των κυριών που εργάστηκαν εθελοντικά για το καλό και την πρόοδο των συνανθρώπων μας.
Πρόκειται για το «Σύλλογο των Κυριών», ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Καλαμάτας μας.
Ιδρύθηκε το 1910 (πριν από 104 χρόνια) και θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει η στέγη απόρων, βοηθώντας το κατά δύναμη, κυρίως τους μαθητές που αδυνατούν να σπουδάσουν λόγω οικονομικής ανέχειας.
Ιδρύθηκε ως «φιλόπτωχος σύλλογος» και, μάλιστα, σε μια εποχή που ήταν ανύπαρκτη η κοινωνική πρόνοια, και είχε αναλάβει τη χορήγηση τροφίμων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φτωχών οικογενειών της πόλης.
Στη δεκαετία 1930-1940, ο Σύλλογος ανέπτυξε μεγάλη πολιτιστική κίνηση, διοργανώνοντας ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά., με σκοπό πάντα την εξεύρεση πόρων για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.
Το 1938, ο Σύλλογος εστράφη και στην ίδρυση οικοκυρικής και επαγγελματικής σχολής για τα άπορα κορίτσια του Νομού Μεσσηνίας. Σ’ αυτή λειτούργησε και οικοτροφείο για τα κορίτσια που έρχονταν από τα χωριά.
Με την κήρυξη του πολέμου το 1940, οι δραστηριότητες αυτές σταμάτησαν. Αλλά ο σύλλογος δεν κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα. Έπλεκαν μάλλινα και φρόντιζαν να σταλούν στο Μέτωπο, βοηθούσαν στα συσσίτια για τα πεινασμένα παιδιά και συμμετείχαν ενεργά στις παιδικές εξοχές.
Οι κυρίες του συμβουλίου, με επικεφαλής την αείμνηστη πρόεδρο Μαρία Μπασακάρη, αναλαμβάνουν να κρύψουν και να φυγαδεύσουν 100 Κρήτες, Άγγλους και Νεοζηλανδούς, που είχαν φθάσει στην Καλαμάτα μετά την οπισθοχώρησή τους από το Μέτωπο. Τους έκρυψαν, τους συντήρησαν, τους έδωσαν ρούχα και κατόρθωσαν να τους φυγαδεύσουν με διάφορα πλοιάρια, στην Κρήτη και την Αφρική.
Μετά την Κατοχή, ο Σύλλογος υιοθέτησε το χωριό Μαυρόπουλο του Νομού Ιωαννίνων, το οποίο είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από το στρατό κατοχής. Και τότε αρχίζουν οι κυρίες του Συλλόγου ένα μεγάλο αγώνα για τις 65 δυστυχισμένες οικογένειες του χωριού.
Συγκεντρώνουν 65 μεγάλα μπαούλα, με είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και ακόμα από μία ελληνική σημαία και μία εικόνα της πολιούχου μας Υπαπαντής.
Οι προσφορές του Συλλόγου Κυριών υπήρξαν αξιόλογες στον τόπο μας. Ένας σύλλογος δραστήριος και ακούραστος, που μέχρι σήμερα δεν έπαψε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του όπου χρειάζεται.
Για το πλούσιο έργο του έχει εκδοθεί βιβλίο αναμνηστικό για τα 100 χρόνια της ύπαρξής του. Εκεί, ο αναγνώστης μπορεί να δει όλη τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου, η οποία δεν είναι δυνατόν να αναφερθεί σε μία σελίδα της εφημερίδας.
Ο φωτογραφικός φακός έχει σταθεί και μας δείχνει τα πρόσωπα όλων των κυριών που ξεκίνησαν πριν από 100 χρόνια την ιδέα της προσφοράς στον τόπο μας και που μέχρι σήμερα δίνουν το «παρών» της εθελοντικής και ανιδιοτελούς παρουσίας τους.
Σε όλα αυτά τα πρόσωπα αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ, για τη φιλάνθρωπη και χριστιανική προσφορά τους!
Η Ακαδημία Αθηνών, το έτος 2011, εκτιμώντας το έργο του «Συλλόγου Κυριών» για τα 100 χρόνια προσφοράς, τους απένειμε τιμητικό βραβείο.
Το αξίζουν!
 Διατελέσαντες πρόεδροι
 Ευσταθία Ι. Κωστόπουλου (1910 – 1923)
  Πιπίτσα Νικολάου (1923 – 1933)
  Μαρία Μπασακάρη (1933 – 1980)
  Ευρυδίκη Λυμπεροπούλου (1980 – 2007)
  Ζαννή Ασημακοπούλου (σημερινή πρόεδρος)

*** Εκλέχθηκαν προεδρείο Δ.Σ. και μέλη Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Δυτικής Μάνης         
           
Ανακοινώθηκαν και οι αντιδήμαρχοι  
  Ο Γ. Κομπότης του Αριστομένη είναι από το πρωί της Κυριακής ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Γ. Τσιμικλής και του γραμματέα η Μαρία Φαληδέα.
Τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Γ. Χρηστέας, Κ. Φωκέας, Στ. Γιαννακέας, Γ. Κομπότης του Γρηγορίου (από την πλειοψηφία), Δ. Γιαννημάρας και Στ. Βαβαρούτσος του Γεωργίου (μειοψηφίες). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Ηλίας Νίκας, Ι. Παπαμικρουλέας, Γ. Γιατράκος, Μπαρμπετσέα Ευτυχία και Χρ. Λυμπερέας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας ανακοίνωσε και τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων, που θα είναι οι: Κ. Φωκέας, Γρ. Χρηστέας, Κ. Κουκής και Γ. Γιατράκος.  

***  Οι δημαιρεσίες στην Καλαμάτα         
           
Μπορεί η διάρκεια της προχθεσινής διαδικασίας για την ανάδειξη νέων οργάνων σε Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, διάφορες επιτροπές και συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων, αλλά και η ανακοίνωση των νέων  αντιδημάρχων, να ξεπέρασαν τις τρεις ώρες, αλλά είχαν και το ενδιαφέρον τους.
Πρώτη και καλύτερη ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο δήμαρχος για τη θέση του προέδρου του Σώματος. Γυναίκα επικεφαλής, στον κορυφαίο θεσμό του Δήμου Καλαμάτας, είχαμε να δούμε... Κύριος οίδε. Όταν, μάλιστα, και η μείζων αντιπολίτευση πρότεινε για την αντιπροεδρία γυναίκα, η έκπληξη (ευχάριστη) ήταν μεγαλύτερη.
Βέβαια, η νέα πρόεδρος Μαρία Οικονομάκου φάνηκε, αν μη τι άλλο, να αιφνιδιάζεται. Κάτω από τα έδρανα οι παρευρισκόμενοι αναρωτιόνταν αν με αυτή την κίνηση ο κ. Νίκας δικαίωσε το έργο της πρώτης σε ψήφους δημοτικής συμβούλου ή απλά την έβαλε σε μια... ηλεκτρική καρέκλα, για να την «κάψει» πολιτικά.
Στο χέρι, πάντως, της κυρίας Οικονομάκου είναι να δώσει στο θεσμό και στο πρόσωπό της αυτό που πρέπει να πάρουν.
Οι εκπλήξεις, πάγια τακτική του δημάρχου, συνεχίστηκαν με την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιδημάρχων. Κάποια «σίγουρα» ονόματα βρήκαν τη θέση που τους αξίζει, αλλά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Πολλά κορυφαία ονόματα με έργο έμειναν εκτός από την πρώτη περίοδο. Μεταξύ άλλων η Π. Ντίντα, η οποία προσπάθησε μέχρι σήμερα για το καλύτερο. Για τη συγκεκριμένη, όμως, φήμες θέλουν να μένει εκτός του... πρώτου γύρου εξαιτίας της εγκυμοσύνης της. Παραφωνία οι γκρίνιες και ο τσακωμός των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Καθαρές κουβέντες, προσπάθεια για καθαρή συνεργασία, η μοναδική συνταγή για να εξομαλυνθούν οι... τεταμένες σχέσεις. Α.Π. 

***  Αποχωρήσεις και ένταση κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πε. Συ. Πελοποννήσου          
           
Αποχωρήσεις και ένταση περιείχε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προχθές Κυριακή για την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.
  Γ. Μανώλης
Αρχικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Ένωση», Γιάννης Μανώλης, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση έναρξης. 
Όπως ανέφερε, έχουν φτάσει από όλη την Πελοπόννησο οι περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ είχαν περάσει 35 λεπτά από την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, δεν είχε προσέλθει ο περιφερειάρχης και καθυστερούσε η έναρξη.
«Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα δώσει εξηγήσεις και θα αναγκαστούν να λειτουργούν τα όργανα την ώρα που συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης, προσθέτοντας: «Σεβασμός στη λειτουργία και τη δημοκρατία και στους ανθρώπους που έρχονται από όλη την Πελοπόννησο. Δεν είναι δυνατόν».
  Χρυσή Αυγή
Εν συνεχεία, προ στιγμήν ένταση δημιουργήθηκε και όταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Γόντικας, πήρε το λόγο, για να δηλώσει ότι η παράταξή του δε θα συμμετάσχει στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και θα ψηφίσει λευκό, γιατί, όπως είπε, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας, σύμφωνα με το νόμο, δεν έχουν αρμοδιότητες, και θα θέσουν υποψηφιότητα για την Οικονομική επιτροπή, ενώ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ναζιστική εγκληματική οργάνωση. 
Στο χαρακτηρισμό αυτό αντέδρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «είμαστε εδώ, γιατί μας εξέλεξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου». Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Δολτσινιάδης σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας: «Έχουμε να δώσουμε λόγο στο λαό μας και σ’ αυτούς που μας ψηφίσανε. Σ’ αυτόν έχουμε να δώσουμε λόγο, στο λαό μας. Γι’ αυτό το λαό εμείς ποτέ δε θα ξεκουραστούμε, ποτέ δε θα πάρουμε ανάσα, αυτό να το ξέρετε όλοι σας». 
Ακολούθως, σε πιο ήπιο τόνο, ο κ. Δολτσινιάδης ανέφερε: «Η παράταξή μας, που προέρχεται από ένα κόμμα που είναι φορέας ενός ανώτερου πολιτισμού, δε δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση να μας αποκαλούν εγκληματίες και με τέτοιες εκφράσεις. Άλλωστε, το ζήτημα είναι στη δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σύντομα πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Από εκεί και πέρα, εμείς συμμετέχουμε κανονικότατα σε όλες τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, ασχέτως με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε με όλες τις παρατάξεις, ώστε να προχωρήσουμε επ’ ωφελεία του λαού της Πελοποννήσου».
  Εκλογική διαδικασία
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως προαναφέραμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή προέδρου, όπου εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χαράλαμπος Σκούρος από τη Λακωνία. Μετέπειτα, κατά την τρίτη ψηφοφορία κι αφού αποχώρησαν από την αίθουσα μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία οι σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Γατσόπουλος από την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη και γραμματέας η Μαριαλένα Σούκουλη, από την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» του Γιώργου Δέδε.
Όσον αφορά στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, Γεώργιος Ρουμελιώτης, Απόστολος Γκούνης, Ιωάννης Σαρρής, Ιωάννης Τζεφεράκος, Νικόλαος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Νικόλαος Γόντικας και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Αθανάσιος Γκίκας, Παναγιώτης Καρράς, Αλέξιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Μπακούρης, Ιωάννης Μπουκουβάλας, Θεοφάνης Κουρεμπές, Ανδρέας Πουλάς και Δήμητρα Λυμπεροπούλου. 
  Π. Τατούλης: «Οι αιρετές Περιφέρειες 
αποτελούν την ελπίδα ανάκαμψης»
Κατά την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τόνισε πως «ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας ταυτίζεται με την ανάπτυξη του τόπου», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη κληρονομιά» την πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, «την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών». 
Ο περιφερειάρχης σημείωσε παράλληλα ότι «με την εμπειρία αυτή θα πρέπει να επιτύχουμε την ανασύνθεση και την αλληλεπίδραση των διαφορετικών προσεγγίσεων, υπερασπιζόμενοι απόλυτα τη θεσμική λειτουργία», ενώ ευχήθηκε ευδόκιμο θητεία στον κ. Χαράλαμπο Σκούρο, το νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
«Μόνο μέσα από τους κανόνες της δημοκρατίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μείζονα προβλήματα αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, ώστε να αποδείξουμε ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του τόπου και τη διέξοδο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της χώρας» δήλωσε επίσης.
  Χ. Σγούρος 
Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Σκούρος, ζήτησε από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στα ζητήματα που αφορούν στους Πελοποννήσιους πολίτες, καθώς και σεβασμό στον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου, «ώστε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο στις συνεδριάσεις».
  «Πελοπόννησος Πρώτα»
Στο μεταξύ, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η παράταξη από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας θα συνεχίσει τον αγώνα για πλήρη διαφάνεια και εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων, με μοναδικό στόχο το συμφέρον των κατοίκων της Πελοποννήσου».
Επιπλέον, υπογραμμίζει: «Παρά τις διαθέσεις και τις εκφυλιστικές πρακτικές που από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επέδειξε η πλειοψηφούσα παράταξη, η αντιπολίτευση συλλογικά θα επιμείνει στην εφαρμογή των αρχών της διαφανούς, δημοκρατικής και θεσμικά σοβαρής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου».  -Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

*** Πρώτη σύσκεψη με τους νέους αντιδημάρχους χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας         
           
Κατευθύνσεις από το δήμαρχο για τις προκλήσεις της 5ετίας
 Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των νέων αντιδημάρχων και του δημάρχου διεξήχθη χθες το πρωί στο Δημαρχείο Καλαμάτας.  Ο κ. Νίκας ευχήθηκε στους έξι νέους συνεργάτες του καλή επιτυχία και τους έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για το έργο τους.
Ιδιαίτερα στάθηκε στην αναγκαιότητα, όχι μόνο να κατασκευάζει ο Δήμος Καλαμάτας μικρά και μεγάλα έργα, αλλά να βρίσκεται πλάι στον πολίτη, να ακούει τις ανάγκες του και να επιλύει τα ζητήματα καθημερινότητας, με έμφαση στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στις προκλήσεις των ημερών, όπως η μεταφορά των Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να προχωρεί το έργο της Δημοτικής Αρχής υπέρ των πολιτών, η ολοκλήρωση του περιμετρικού Καλαμάτας και η λειτουργία του, που θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή της κίνησης στην πόλη, επομένως θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή στην Καλαμάτα, καθώς και η προετοιμασία του φακέλου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, με σκοπό να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, επιδίωξη που θα δώσει όραμα και στόχο στην πόλη και το Δήμο.

***  «Όχι» στην εγκατάσταση καρκινοχωματερής στην Καλλιρρόη         
           
ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 
   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που θα επικρατεί σε μερικά χρόνια στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας, αν τεθεί σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην Καλλιρρόη, οι επιστήμονες που μίλησαν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ενημέρωσης που διοργάνωσαν στο Διαβολίτσι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Δήμου Οιχαλίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας.
Θέμα της εκδήλωσης που, δυστυχώς, δε συγκέντρωσε πολύ κόσμο, ήταν «η αποτροπή εγκατάστασης καρκινοχωματερής στην Καλλιρρόη». Σε αυτό συνηγόρησαν όλες οι τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν.
  Καρκίνοι στα παιδιά
Ο Απόστολος Πουρτζίδης –ιατρός ογκολόγος- διευθυντής ΕΣΥ-Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αφού αναφέρθηκε στις έννοιες της ρύπανσης, μίλησε για την ύπαρξη 3.000 ανεξέλεγκτων χωματερών στην Ελλάδα, που δημιουργούν σημαντικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, ενώ με την έναρξη της μονάδας θα αυξηθεί τρομακτικά η κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τα τροχοφόρα που θα μεταφέρουν πρώτες ύλες, σκουπίδια και ό,τι άλλο. Υπογράμμισε, δε, ότι 200 από τους ρυπαντές (χημικά, εντομοκτόνα, διοξίνες, πετρελαιοειδή και άλλα) έχουν δυνητικά καρκινογόνα επίδραση στους γονείς και στα παιδιά. Αναφερόμενος στα παιδιά, σημείωσε ότι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού οι συνέπειες της ρύπανσης είναι άμεσες με λοιμώξεις του αναπνευστικού, βρογχικό άσθμα, κακή έκβαση των κυήσεων, διαταραχές στην ανάπτυξη των παιδιών, πρόωρους θανάτους «και άλλα, που δε γνωρίζουμε ακόμη, αλλά θα μάθουμε στο μέλλον». Όπως σημείωσε, οι σημερινοί νέοι εκτίθενται σε κινδύνους που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και υπογράμμισε ότι οι καρκίνοι δεν εκδηλώνονται στην παιδική ηλικία, αλλά στην ενήλικη ζωή και πως τα παιδιά είναι περισσότερο ευπαθή σε καρκίνο.
Χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επιπτώσεις από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην υγεία και γενικά στο κλίμα της περιοχής, ενώ τόνισε πως οι επιπτώσεις θα επιδράσουν αρνητικά στον αέρα, στη ρύπανση του εδάφους, των νερών, αλλά και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ανάμεσα σε άλλα, επισήμανε πως οι κάτοικοι γειτονικών περιοχών σε σκουπιδοεργοστάσια έχουν περισσότερους πονοκεφάλους, προβλήματα διαταραχής μνήμης, κατάθλιψης, άγχους και στρες, ενώ ανέφερε πως οι επιπτώσεις δε θα περιοριστούν μόνο στην Καλλιρρόη, αλλά θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή.
Μίλησε, επίσης, για χημική δηλητηρίαση μέσω της αναπνοής, χαμηλό βάρος γεννήσεων, καρκίνους και συγγενικές ανωμαλίες, νευρολογικά νοσήματα, ναυτία και εμέτους, αυξημένο διάστημα νοσηλείας των διαβητικών που κατοικούν κοντά σε νοσοκομείο, αλλά και για δηλητηρίαση από τον υδράργυρο, που προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων με αυτό το βαρύ μέταλλο ψαριών, και κατέληξε λέγοντας πως δεν μπορεί να αποφευχθεί το φαινόμενο του φιλτραρίσματος, όπου τα λύματα με τη βροχή θα εισέρχονται στη γη και θα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, μολύνοντάς τον.
  Μόλυνση παντού
Από την πλευρά του, ο γεωπόνος Ι. Μπούρκουλας, αφού παρουσίασε τα γεωλογικά στοιχεία της περιοχής, ανέφερε ότι οι πηγές θα μολυνθούν από τα στραγγίσματα, πως υπάρχει κλειστή λεκάνη νερού, που αν μολυνθεί θα είναι ιδιαιτέρως επιζήμια για τον τόπο και πως σε αυτή την περίπτωση η ρύπανση θα είναι μόνιμη, ενώ έθιξε και τη ρύπανση του εδάφους, που θα βλάψει όλες τις υφιστάμενες καλλιέργειες
Μίλησε και για τη ρύπανση του αέρα, σημειώνοντας πως με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν όλη η λεκάνη της Άνω Μεσσηνίας θα δέχεται τους αέριους ρύπους, που θα επικάθονται στην περιοχή και θα δημιουργηθεί ένα μόνιμο τοξικό νέφος, που θα προστίθεται στα προβλήματα που ήδη προκαλούν μονάδες της ΒΙΠΕ, το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη μελλοντική λειτουργία της άλλης μονάδας στην Παλιόχουνη.
«Ό,τι φυτά υπάρχουν, θα γίνουν τοξικά και ακατάλληλα προς βρώση», υπογράμμισε, ενώ ανέφερε πως και το υλικό διάστρωσης που θα τοποθετηθεί, για να μην έρχονται σε επαφή τα υπολείμματα με το έδαφος (γαιομεμβράνες), θα παρουσιάσει στο μέλλον ρωγμές και θα αποδομηθεί από μικροοργανισμούς, με αποτέλεσμα τα στραγγίσματα να καταλήξουν στο έδαφος και μετά στο ποτάμι. Αναρωτήθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή σεισμού, αφού η μονάδα θα εγκατασταθεί πάνω σε ρήγμα και επισήμανε: «Ας ξεχάσουμε την Άνω Μεσσηνία από άποψη διαβίωσης», τασσόμενος υπέρ της αποτροπής της συγκεκριμένης εγκατάστασης από την περιοχή.
Καταδίκασε τη δήλωση περιφερειακού συμβούλου για δωρεάν ρεύμα και προσλήψεις προσωπικού και δήλωσε πως ντρέπεται για όλα αυτά που διάβασε στο διαδίκτυο, ειρωνεύτηκε τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, λέγοντας πως αν έχουν δίκιο για τη λειτουργία της μονάδας εγκληματούν σε βάρος της οικονομίας της Ελλάδας και πρόσθεσε πως αν το εργοστάσιο είναι τόσο οικολογικό, θα πρέπει να μετακινηθεί δίπλα στην πηγή παραγωγής απορριμμάτων, μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε τη μελέτη ως έργο- μαϊμού και πρόσθεσε πως για τη λειτουργία της μονάδας απαιτούνται 230 στρέμματα γης, που δεν υπάρχουν στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ασκεί πιέσεις στους όμορους ιδιοκτήτες, για να αποκτήσει και τα στρέμματα που υπολείπονται.
Στην εκδήλωση δεν κατάφερε να παραστεί ο Στ. Αργυρόπουλος-γεωπόνος ζωοτέχνης-πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λαϊκής βάσης «Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε.», ενώ ο διεθνολόγος – περιβαλλοντολόγος, Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, υπογράμμισε πως δε συμβαδίζουν οι έννοιες περιβάλλον και οικονομική ανάπτυξη. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε πως οι καπνιστές θα διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο από πλευράς αναπνευστικών προβλημάτων σε σχέση με εκείνους που δεν καπνίζουν, ενώ απέρριψε την πιθανότητα οι εργαζόμενοι εκεί να απασχολούνται με ωράριο δημοσίου υπαλλήλου και να αμείβονται με 900 ευρώ, όπως φημολογείται στην περιοχή.
Ανέφερε κι αυτός πως η ατμόσφαιρα θα γίνει αρκετά ρυπογόνα για τα μικρά παιδιά, χαρακτήρισε προαποφασισμένη την επιλογή της Καλλιρρόης, προτείνοντας τη Μεγαλόπολη, που έχει ευκολότερη πρόσβαση.
  Άλλες απόψεις
Τη δέσμευση πως ο Δήμος θα αναλάβει τα έξοδα που πρέπει να γίνουν, επανέλαβε ο νέος δήμαρχος Οιχαλίας Αριστ. Σταθόπουλος, ο οποίος επανέλαβε και την αντίθεση που υπάρχει στην κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, προσθέτοντας πως αναμένονται οι απόψεις των επιστημονικών συμβούλων που έχει ορίσει ο Δήμος, προκειμένου να προσφύγει στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τις απόψεις τους εξέφρασαν ο βουλευτής Θαν. Πετράκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικ. Πατσαρίνος και Παν. Αλευράς, με τον τελευταίο να δέχεται και φραστική επίθεση από το δημοτικό σύμβουλο Ηλία Σακελλαριάδη, οι κάτοικοι Δημ. Γκότσης, Χριστίνα Καπότα και Ι. Αλεξόπουλος, ο κ. Σακελλαριάδης με το δημοτικό σύμβουλο Κων. Δημητρακόπουλο και ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δονάτος Νίκου.

***  Εξαρθρώθηκε στην Καλαμάτα εγκληματική οργάνωση που εφοδίαζε μη νόμιμους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα          
           
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εφοδίαζε μη νόμιμους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα
 Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τρεις είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
Κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα
 Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εφοδίαζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, μη νόμιμους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Συνελήφθησαν, επτά (7) αλλοδαποί, έξι υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20, 24, 24, 42, 30 και 40 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εκ των οποίων οι τρεις (3) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και άγνωστο αριθμό μελών της.
Ειδικότερα, προχθές (7.9.2014) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 24χρονου, ο οποίος συνοδευόταν και θα συνταξίδευε με τον 35χρονο για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ρουμανίας.
  Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό διαβατήριο από άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης. Επιπλέον διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε κατάστημα ιδιοκτησίας του 58χρονου (σε περιοχή της Αττικής), προκειμένου να εφοδιάζει αλλοδαπούς με ανάλογα πλαστά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Στη συνέχεια, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο ανωτέρω κατάστημα, εντός του οποίου κατελήφθησαν οι άλλοι πέντε συλληφθέντες.
  Κατά την έρευνα στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  Το χρηματικό ποσό των -35.915- ευρώ και -26- δολαρίων Η.Π.Α
  • Δελτίο Ταυτότητας Κυπριακών και Σουηδικών Αρχών.
  • Άδεια ικανότητας οδηγήσεως Συριακών Αρχών.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.
 
*** 
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Παγκόσμιο  κύπελλο  Μπάσκετ  της  Ισπανίας :
Στα  Προημιτελικά :
ΙΣΠΑΝΙΑ  -  ΓΑΛΛΙΑ 
ΒΡΑΖΙΛΙΑ  - ΣΕΡΒΙΑ  56-84 .-
Η.Π.Α.  - ΣΛΟΒΕΝΙΑ  119-76 .-
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  - ΤΟΥΡΚΙΑ   73-61 .-

*** Η  ΔΙΚΗ  ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ : http://www.dikisports.blogspot.gr    ,

***  Ήρθε έκλεισε και προπονήθηκε ο Τσάτσος         
            
Τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με τις περιπτώσεις Δημητριάδη, Αργυρόπουλου και Σκάρου, ώθησαν τους ιθύνοντες της Καλαμάτας και ακόμη περισσότερο το Νίκο Κουρμπανά να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη μεσοεπιθετικού, που θα καλύψει τις παραπάνω απώλειες.
Βρήκαν τον «εκλεκτό» στο πρόσωπο του 36χρονου μεσοεπιθετικού Σωτήρη Τσάτσου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αγωνιζόταν στα Χανιά, μάλιστα πέρυσι είχε αρκετά καλή παρουσία στο πρωτάθλημα Γ’ εθνικής – είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, όμως πρόσφατα προέκυψε το «διαζύγιο» - αλλά έχει διαγράψει σημαντική πορεία στις εθνικές κατηγορίες, με ομάδες όπως το Αιγάλεω, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Αγροτικός Αστέρας, τα Τρίκαλα, ο Απόλλωνας Κρύας Βρύσης, τα Γιάννενα, η Καλαμαριά και η Βέροια.
Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της Καλαμάτας, και είναι χαρακτηριστικό ότι χθες βρέθηκε στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του, όμως φαίνεται πως το κομμάτι αυτό είναι καθαρά τυπικό.
  Οδεύει προς χειρουργείο ο Αργυρόπουλος
Από εκεί και πέρα, νέα προέκυψαν με τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που ταλαιπωρούνται το τελευταίο διάστημα από τραυματισμούς.
Ο Αργυρόπουλος φαίνεται πως δεν θα αποφύγει το χειρουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στους κοιλιακούς, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά τον Κώστα Σκάρο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως επιβεβαιώθηκε η κάκωση έσω πλαγίου και η αγωνιστική του απραξία για περίπου δύο μήνες.
Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε και τον Πέτρο Δημητριάδη, που εξακολουθεί να μη λαμβάνει μέρος στους κανονικούς ρυθμούς της ομάδας, με την περίπτωση του 37χρονου επιθετικού να δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, καθώς από το ξεκίνημα σχεδόν της προετοιμασίας βρίσκεται εκτός, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί άλλαξε το πλάνο και πραγματοποιήθηκε η προσθήκη του ποιοτικού μεσοεπιθετικού Σωτήρη Τσάτσου.
  Ανησυχία φέρνει το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας
Το σενάριο αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, έκανε και πάλι την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες, δημιουργώντας καταστάσεις ανησυχίας.
Η Επιτροπή Γ’ Εθνικής περιμένει την υπουργική απόφαση για το θέμα των αδειοδοτήσεων των γηπέδων – έχει κατατεθεί αίτημα και από τους δημάρχους προς τον υφυπουργό αθλητισμού – ευελπιστώντας σε παράταση ή σε έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας.
Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από ώρα σε ώρα, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να έρχεται η υπουργική απόφαση είτε σήμερα, είτε το αργότερο μέχρι αύριο.  Του Νίκου Μπαλόπουλου 

*** Για  τα  προκριματικά  του  Ευρωπαϊκού στο  ποδόσφαιρο :
Αποτελέσματα
 ~ Ρωσία - Λιχτενστάιν 4-0
4' αυτ. Μπούχελ, 50΄αυτ. Μπουργκμάιερ, 54' πεν. Κομπάροβ, 65' Τζιούμπα
~ Λουξεμβούργο - Λευκορωσία 1-1
42' Γκέρσον - Ντραγκούν
~ Ισπανία - ΠΓΔΜ 5-1
15' πεν. Ράμος, 17' Πάκο,45' Μπουσκέτς, 50' Σίλβα, 90 Πέδρο - 28' πεν. Ιμπραΐμι
Ουκρανία - Σλοβακία 0-1
17' Μακ
~ Εσθονία - Σλοβενία 1-0
86' Πουριέ
~ Σαν Μαρίνο - Λιθουανία 0-2
5' Ματουλεβίτσιους, 36' Νοβικόβας
~ Ελβετία - Αγγλία 0-2
58', 90'  Γουέλμπεκ
~ Αυστρία - Σουηδία 1-1
7' πεν. Αλάμπα - 12' Ζενγκίν
~ Μαυροβούνιο - Μολδαβία 2-0
45' Βούτσινιτς, 73' Τομάσεβιτς
Ολλανδία και Ιταλία ρίχνονται στη «μάχη» των προκριματικών
*** Ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική των προκριματικών αγώνων για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, με τις Ολλανδία και Ιταλία να ρίχνονται και αυτές με την σειρά τους στη «μάχη».
~ Οι «οράνιε» δοκιμάζονται στην Τσεχία, ενώ οι «ατζούρι» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Νορβηγία. Και η Κύπρος θα δώσει τον πρώτο της αγώνα, στο Σαράγεβο απέναντι στην Βοσνία.
~*  Αναλυτικά το πρόγραμμα

1ος όμιλος
19:00 Καζακστάν-Λετονία
21:45 Τσεχία-Ολλανδία
21:45 Ισλανδία-Τουρκία

2ος όμιλος

21:45 Ανδόρα-Ουαλία
21:45 Βοσνία-Κύπρος

8ος όμιλος

19:00 Αζερμπαϊτζάν-Βουλγαρία
21:45 Κροατία-Μάλτα
21:45 Νορβηγία-Ιταλία

***  Δεν περισσεύουν αθλητικοί παράγοντες όπως ο Πέτρος Παπαδόπουλος…         
   
  Τα τελευταία χρόνια η ακαδημία στίβου του Μεσσηνιακού είχε …εκτιναχτεί, τόσο όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών, όσο και μέσα από τακτικές αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες και εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονταν από πρωτοτυπία, αρτιότητα και μαζική συμμετοχή. Το «φαινόμενο» του τμήματος στίβου του ΜΓΣ είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα του νομού, κερδίζοντας την αναγνώριση πανελληνίως, ενώ υπήρχε και η ιδέα «ανοίγματος» στο εξωτερικό. «Ψυχή» και έμπνευση όλων αυτών ήταν ο έφορος Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξωθήθηκε στην παραίτηση, την οποία κοινοποίησε χθες, αφήνοντας την ικανοποίηση από τα όσα πέτυχε να υπερκεράσει κάθε αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης που σίγουρα τον φορτίζουν μετά από αυτή την εξέλιξη, και που ο ίδιος προτίμησε να μην κάνει εξωτερικεύσει. Όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης δεν ήταν καλές και εδώ και καιρό η συνύπαρξη ήταν δύσκολη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με τεράστια οφέλη για το τμήμα στίβου του ιστορικού συλλόγου. Μακάρι η επόμενη μέρα να μας διαψεύσει και η πορεία του στίβου του ΜΓΣ να είναι ανάλογη ή και καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση όμως η αποχώρηση ανθρώπων, όπως ο Πέτρος Παπαδόπουλος, με αστείρευτη διάθεση αφιλοκερδούς προσφοράς και πρωτοπόρες ιδέες που δεν μένουν στα χαρτιά, αλλά υλοποιούνται, είναι κάτι σαν εκούσιος ακρωτηριασμός. Με χαμένο όχι μόνο τον Μεσσηνιακό, αλλά τα αθλητικά και όχι μόνο πράγματα του νομού… Χ.Ε.

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,          3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2020     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                  7744    βίντεο   .-

http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  

~** Η  ΣΠΕΤΣΕΣ    λέγονται και  μυροβόλο νησί από  το  άφθονο  θρούμπι .-
~ Άγιο Όρος Παναγία  Άξιον Εστί  Καρυές  11/2012  100 χρόνια   από  απελευθέρωση : http://youtu.be/0OX84ZBbAJc ,

~  Νοέμβριος  2012  ΚΑΡΥΕΣ  Άγιο Όρος  εορτασμός 100 χρόνια, : http://youtu.be/yU9wlkl7fvY ,

~ 100 χρόνια  από απελευθέρωση Άγίου Όρους  2012: http://youtu.be/jcHAeIomoes , . -

Δεν υπάρχουν σχόλια: