ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 22  Αυγούστου  2014   :




*** ΒΙΝΤΕΟ  , ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!   : http://youtu.be/x93Lb7XJbD0 ,
Μαρτυρία Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, Παΐσιος 1989: "Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος. Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα. Και εσείς όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω... Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)... Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους... Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση) όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό... Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό... Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία! Όχι μόνο για την Κύπρο μας και τον μακροχρόνιο Πόλεμο στην περιοχή που θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος, αλλά και για το πως ο Γέροντας με τη Χάρη του Θεού, είχε δει την πτώση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, όταν ούτε καν περνούσε απο το μυαλό κανενός ένα τέτοιο ενδεχόμενο... Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή... Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων... Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα "Κεμάλ Ατατούρκ", που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ... Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: "Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να 'χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός. Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιούν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη"! (από το "Σκεύος εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Α΄ έκδοση, σελ. 63-64)  http://www.noiazomai.net ,


***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Ο αδερφός του δολοφονημένου Κώστα Σγουρού απαντά στον Δημήτρη Παπαδημούλη         
           

Με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο Γιάννης Σγουρός απαντά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με όσα υποστήριξε για τον αδικοχαμένο αδερφό του Κώστα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ
Γιάννης Σγούρος προς Dimitris Papadimoulis
7 ώρες ·
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ. ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ. ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.
ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ? ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΑΛΙΝ). ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΙΚΙΣΤΑΝ....!
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ε????
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
**'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ.
ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΤΟ .
1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
2. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ.
3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
4. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.
5. Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΛΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ 12 ΕΤΩΝ ΕΛΛΑΣΙΤΗΣ
6. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΟΛΟΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ
7. ΕΧΟΥΜΕ ΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 6980006808. ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΥΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΟΙ ΣΓΟΥΡΕΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ........!!!!! 

***  Αναβαθμίζεται το Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα
 
ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΒΑΓΟΝΙΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Ως φύλακες και φρουρούς του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων χαρακτήρισε τους συλλόγους στους οποίους ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε δωρεάν τη χρήση βαγονιών ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες μαζί τους, προκειμένου να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με ισχύ δύο ετών, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση του χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Οι σύλλογοι Αθλητικός Παράδεισος Καλαμάτας, Vstrom Hellas Club, ΚΕΘΕΑ, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ένωση Συνταξιούχων Κατωτέρων Αστυνομικών, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Φωτογραφική Λέσχη, Φίλοι της Φωτογραφίας, Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας», Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Νομού Μεσσηνίας, Kalamatafreespace και Rethink, Ποδηλάτες Καλαμάτας, Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, Σύλλογος Φίλων Σωστής Διατροφής και Ευεξίας, Ευκλής, Φίλοι Ταϋγέτου, Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών BMW και Αερολέσχη Καλαμάτας (σε 2 ακόμη συλλόγους θα παραχωρηθούν αίθουσες στο Πάρκο) θα είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας για διατήρηση του πάρκου σε καλή κατάσταση και αναβάθμισή του, κάτι που συνιστά διαρκή επιδίωξη του Δήμου, επισήμανε ο κ. Νίκας.Αναβάθμιση Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε πως ο Δήμος θα προβεί σε: -Εγκατάσταση περίφραξης με μεταλλικά στοιχεία (έναρξη εργασιών εντός του 2014) -Διάστρωση του κεντρικού διαδρόμου με ειδικό υλικό (κουρασάνι), που θα επιτρέπει την απορροή του νερού και την εύκολη βάδιση ακόμη και όσων δυσκολεύονται (μητέρες με καροτσάκι, ηλικιωμένοι κ.ά.), με αποτέλεσμα να βελτιωθούν η πρόσβαση και η επισκεψιμότητα -Τοποθέτηση κι άλλων πυλώνων για άπλετο φωτισμό του χώρου -Βελτιωμένη κλάδευση των δένδρων και του πρασίνου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη θέα -Τοποθέτηση νέων βαγονιών (έχει υποβληθεί αίτημα στη ΓΑΙΑΟΣΕ), σε αντικατάσταση κατεστραμμένων, ενώ στη βόρεια είσοδο θα τοποθετηθεί ένα βαγόνι που θα χρησιμεύσει ως κέντρο πληροφόρησης -Συντήρηση του ποδηλατόδρομου -Επανασχεδιασμό της ανατολικής πλευράς του Πάρκου -Κατασκευή νέων χώρων υγιεινής -Μετατροπή του α΄ ορόφου του παλιού σταθμού, αφού επισκευασθεί, σε μουσείο. - 

***  Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφουν τη διπλή δολοφονία οι 18χρονοι (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφουν τη διπλή δολοφονία οι 18χρονοι
Της Βίκυς Βετουλάκη
  Απόλυτα ταυτισμένες είναι οι ομολογίες των δύο 18χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας, ενώ ακόμα και χθες που οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με χειροπέδες δε φαινόταν να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει και τι ακριβώς έχει συμβεί. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι οι δύο απόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου είχαν προμελετήσει τις κινήσεις τους, αφού από την αρχή της συνάντησης με τα θύματα είχαν μαζί τους την καραμπίνα με την οποία βλήθηκαν πάμπολλες φορές οι Κώστας Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης. Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που από χθες δημοσίευσε το «Θάρρος», ότι ο 18χρονος Καλαματιανός που πυροβόλησε, όταν άδειασε η καραμπίνα, γέμισε και ξαναπυροβόλησε τα θύματά τους. Επίσης σοκ προκαλεί η πληροφορία πως, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο του 18χρονου Καλαματιανού δράστη για να το ερευνήσουν, έμειναν με το «στόμα ανοικτό», καθώς βρήκαν πάμπολλες ρέπλικες όπλων κάτω από το κρεβάτι του, αλλά και σε προθήκες στους τοίχους, όπως και μαχαίρια που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις. Οι ρέπλικες είναι πιστά αντίγραφα όπλων, χωρίς όμως μηχανισμό που ρίχνει σφαίρες και η κατοχή τους μπορεί να είναι νόμιμη. Το τραγικό ιστορικό της διπλής ανθρωποκτονίας ξεδιπλώθηκε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Διαμαντής Μητρόπουλος και ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Τσιγαρίδης.
Πυροβολήθηκαν πίσω και πλάγια
Από την πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκαν «γαζωμένα» από πυροβολισμούς τα δύο θύματα, οι αστυνομικές έρευνες στράφηκαν στην περιοχή λόγω του σημείου που είχαν πεταχτεί οι σοροί, αλλά και της χρήσης καραμπίνας, που δε δείχνει «επαγγελματικό» χτύπημα. Μάλιστα, οι πυροβολισμοί στα θύματα είναι τόσοι πολλοί, που δεν μπορεί να υπολογισθεί ακριβώς πόσους δέχθηκε ο καθένας. Σύμφωνα δε με όσα ανακοινώθηκαν, τα θύματα έχουν δεχτεί βολές στο πίσω μέρος των σωμάτων τους και στα πλάγια, ενώ οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έκαναν λόγο για αιφνιδιασμό από τους 18χρονους. Αρχικά οι αστυνομικοί προσήγαγαν ως ύποπτο τον 18χρονο από τον Κάμπο, ο οποίος μετά τις πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Αστυνομία παρουσιάσθηκε και ο 18χρονος Καλαματιανός. Επίσης ομολόγησε, όπως είπαν οι αστυνομικοί και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τι έγινε. Όπως είπαν, γνώριζαν τα δύο θύματα τα τελευταία δύο χρόνια από γυμναστήρια όπου σύχναζαν και ασχολούνταν όλοι με bodybuilding.
Στο πάρκο του Αλμυρού
Ο 18χρονος από τον Κάμπο ισχυρίσθηκε ότι προ τριμήνου είχε δώσει στον Κώστα Σγουρό 800 ευρώ για την αγορά σκευασμάτων διατροφής, τα οποία όμως δεν του είχε παραδώσει και είχαν έρθει σε αντιπαράθεση γι’ αυτό. Όπως περιέγραψαν, ο 18χρονος από τον Κάμπο ζήτησε τηλεφωνικά από τον Κ. Σγούρο να συναντηθούν για να συζητήσουν και να διευθετήσουν την οικονομική διαφορά. Η συνάντηση κανονίσθηκε στο πάρκο του Αλμυρού, όπου τα δύο θύματα πήγαν με τη μηχανή και οι δύο 18χρονοι με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του δράστη από τον Κάμπο. Εκεί έγινε και η πρώτη συνάντηση των «4», αλλά και η πρώτη «λάθος» κίνηση, καθώς στο σημείο βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αστυνομικός που έπινε καφέ και τους είδε. Ο 18χρονος από τον Κάμπο με το πρόσχημα να τους δείξει ένα «καλό» αυτοκίνητο που ήταν προς πώληση, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων. Ο 26χρονος είχε εκφράσει πρόθεση να αγοράσει αυτοκίνητο προς αντικατάσταση κάποιου παλιού που είχε κι αυτό το ήξερε ο 18χρονος.
Έριξε ξανά και ξανά
Έπειτα από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο κοντά στα Αλτομιρά, σε ένα χωματόδρομο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους. Εκεί ο 18χρονος από τον Κάμπο ήρθε σε διαπληκτισμό με τον Κ. Σγούρο, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο δράστης, τον έπιασε από το λαιμό. Τότε ο 18χρονος Καλαματιανός, που είχε μείνει πιο πίσω, στο αυτοκίνητο, πυροβόλησε πρώτα τον 25χρονο Γ. Κομμάτη από τη Σάμο και ακολούθως τον 26χρονο Κ. Σγούρο. Μάλιστα, ο 18χρονος έριξε και ξαναγέμισε την καραμπίνα με φυσίγγια που είχε πάνω του, από την οποία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας και μπορούσε να δεχτεί 5 φυσίγγια αντί 3 που είναι το επιτρεπόμενο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να πετάξουν τον 25χρονο από τη Σάμο σε έναν γκρεμό, αλλά λόγω του βάρους του δεν μπορούσαν να τον μεταφέρουν. Έτσι, έφεραν κοντά το αγροτικό αυτοκίνητο, τους έβαλαν στην καρότσα, ενώ επειδή δεν υπήρχε πόρτα σε αυτή, τους έδεσαν με σκοινί από τα πόδια για να μην πέσουν κατά τη μεταφορά. Ακολούθως τους μετέφεραν στο Οροβιανό γεφύρι, μέσω ενός παράδρομου και όχι από τον κεντρικό δρόμο προς Κάμπο και τους πέταξαν στη χαράδρα. Το σημείο, δε, αυτό το γνώριζε ο 18χρονος από τον Κάμπο και το χαρακτήρισε ως ασφαλές στο συνεργό του, ώστε να μην ανακαλυφθούν τα θύματά τους. «Ήταν ιδανικό σημείο για το διάστημα που είχαν να κινηθούν. Ήταν τόσο δύσβατο, τόσο απρόσιτο και η μυρωδιά σε λίγες ημέρες θα απωθούσε τον όποιον ήθελε να δει, καθώς υπήρχε και νεκρό ζώο εκεί», πρόσθεσε ο κ. Τσιγαρίδης.
Έπλυναν το αυτοκίνητο
  Αμέσως μετά εγκατέλειψαν τη μηχανή των θυμάτων σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην παραλία, ενώ πήγαν στο σπίτι του 18χρονου Καλαματιανού και έπλυναν καλά το αγροτικό αυτοκίνητο από τα αίματα. Μάλιστα, είχαν πάρει μαζί τους και δεύτερα ρούχα και άλλαξαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν το αγροτικό αυτοκίνητο στο σπίτι στον Κάμπο, εντοπίζοντας μάλιστα και ίχνη αίματος παρά το πλύσιμο, όσο και την καραμπίνα, την οποία είχε βάλει ο 18χρονος από τον Κάμπο στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Σε έρευνα, δε, που έγινε στο σπίτι του στον Κάμπο, κατασχέθηκε ακόμα μία καραμπίνα, η οποία όμως δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Εκεί βρέθηκαν και τα παπούτσια που φορούσε το βράδυ της δολοφονίας με ίχνη αίματος.
Γεμάτο ρέπλικες
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο στο χωματόδρομο που έγινε η δολοφονία, όπου βρήκαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος των δύο σωμάτων, το ρολόι χειρός του Κ. Σγούρου, καθώς και 7 κάλυκες φυσιγγίων από την καραμπίνα. Άφωνοι έμειναν, όταν μπήκαν στο σπίτι υπερπολυτελείας της οικογένειας του 18χρονου Καλαματιανού και ιδιαίτερα στο δωμάτιό του, το οποίο ήταν γεμάτο ρέπλικες όπλων, τόσο κάτω από το κρεβάτι όσο και στους τοίχους. Από εκεί κατάσχεσαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45mm, φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και 6,5 γραμμάρια χασίς. Σε κάδο απορριμμάτων, δε, κοντά στο σπίτι του, βρήκαν τα 2 τσαντάκια μέσης που είχαν τα θύματα για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Μάλιστα, οι δράστες είχαν κάψει τα προσωπικά τους έγγραφα, τα ματωμένα τους ρούχα, όπως και κινητά των θυμάτων, ενώ είχαν πετάξει κι ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί βρήκαν κομμάτια από το σκοινί που έδεσαν τα θύματά τους πεταμένα σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι του 18χρονου στον Κάμπο. Οι αξιωματικοί ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρξε κανένας ξυλοδαρμός ή βασανισμός των θυμάτων, ενώ δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν ασάφειες στα όσα ομολόγησαν οι 18χρονοι, ούτε κρύβεται κάτι άλλο. Επίσης, ότι δεν υπάρχουν άλλοι εμπλεκόμενοι. Στους αστυνομικούς οι δύο 18χρονοι ισχυρίσθηκαν ότι φοβήθηκαν, γι’ αυτό χτύπησαν με την καραμπίνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην απολογία του ο 18χρονος από τον Κάμπο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν πηγαίναμε, ο φίλος μου έτρεμε μέσα στο αυτοκίνητο από το φόβο του». Επίσης, ο κ. Τσιγαρίδης διευκρίνισε ότι ο 25χρονος από τη Σάμο βρισκόταν για διακοπές στην Καλαμάτα και είχαν γνωρισθεί με τον 26χρονο, όταν ήταν στο στρατό. Τέλος, για την εικόνα των δύο 18χρονων, οι αξιωματικοί παρατήρησαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει, χωρίς όμως να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει. - 

***  Κλείδωσαν οι έξι δόσεις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ         
           
Σε έξι δόσεις θα καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με την πρώτη να πληρώνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε διορθώσεις  των τιμών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα 4.000 οικισμών ώστε η φορολογητέα αξία τους να υπολογίζεται με την ευνοϊκότερη τιμή ζώνης  μεταξύ της τιμής ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ και την τιμή ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΦΑΠ. Ακόμη, το υπουργείο θα διευκολύνει όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγώντας ταχύτερα την έκπτωση.
Στην ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ προέκυψε πως οι παρεμβάσεις στο φόρο θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν μόνον στα ακίνητα των οικισμών που οι τιμές τους ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού. Για τις διορθώσεις στα εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακίνητα των οικισμών θα ληφθούν υπόψη οι τιμές ζώνης που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΦΑΠ. Η αλλαγή αυτή θα μειώσει τις βεβαιώσεις εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ κατά 167 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τους βουλευτές για την πρόθεση της κυβέρνησης ο ΕΝΦΙΑ να καταβληθεί σε έξι δόσεις ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι , ενώ συζήτησε μαζί τους το θέμα της χορήγησης έκπτωσης ή απαλλαγής από το φόρο για το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση. Οι βουλευτές Φ. Σαχινίδης, Χ.Πρωτόπαπας και Δ. Καρύδης ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών, τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου οι εκπτώσεις να δοθούν με τις απλοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολύνει όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ τροποποιώντας  το Ν.4223/2013 ώστε ακόμη και φορολογούμενοι με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία να λαμβάνουν την έκπτωση του 50% ή την πλήρη απαλλαγή. Πάντως, η  γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου θα εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνονται εντολές στη φορολογική διοίκηση για τη μεταχείριση των δικαιούχων έκπτωσης και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ αμέσως μετά τη ψήφιση της τροπολογίας του ΕΝΦΙΑ από τη Βουλή.
Η τροπολογία που θα επιφέρει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και το εάν η τρόικα εγκρίνει να δοθεί έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου , κάτι που ωστόσο θα οδηγούσε σε μείωση  εσόδων για το Δημόσιο.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Θ.Κ.    Newsroom ΔΟΛ 

***  Η παλιά Καλαμάτα μέσα από το φωτογραφικό φακό (φωτογραφίες)
 
 
 
  Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης Ο φωτογραφικός φακός σήμερα δε θα δείξει στους φίλους αναγνώστες τοποθεσίες και ιστορικές οικογένειες, όπως κάθε φορά. Έχει σταθεί σ’ ένα άλλο μεγάλο ιστορικό, θρησκευτικό γεγονός της πόλης μας, μιας κι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της παλιάς και μέχρι σήμερα Καλαμάτας. Έχει σταθεί μπροστά στην εικόνα της πολιούχου Παναγίας της Υπαπαντής του Σωτήρος. Είναι γνωστή στο πανελλήνιο η γιορτή και η λιτανεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Η εύρεση της εικόνας υπήρξε περιπετειώδης, όπως περιγράφεται υπέροχα από τον πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Ν. Γιαννακόπουλο, στο εξαίρετο ιστορικό του βιβλίο περί του Ναού της Υπαπαντής κ.α. (έκδ. 2009). Έκτοτε η εικόνα φυλάσσεται στο Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, τη Μητρόπολη της Καλαμάτας, η οποία χτίστηκε μεταξύ των ετών 1860 – 1873. Βέβαια, το σημερινό θέμα είναι τεράστιας θρησκευτικής σημασίας και δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί σε μια σελίδα της εφημερίδας, γι’ αυτό ο φωτογραφικός μας φακός θα μας ξεναγήσει παρουσιάζοντας διάφορες χρονολογικά εικόνες από τη λιτανεία της πολιούχου Υπαπαντής, οι οποίες δείχνουν την πίστη, την αφοσίωση και τη λατρεία στο πρόσωπο της εικονιζόμενης Παναγίας. - 

***  Προβλέπονται ενιαίες διαστάσεις και ίδια τέλη για τα περίπτερα στην Καλαμάτα          
           
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα παραπεμφθεί η απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα του Δήμου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, προτείνεται με απόφαση δημάρχου να συστηθεί τριμελής επιτροπή για την εξέταση θεμάτων που αφορούν στην κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα περίπτερα (κουβούκλιο και υπαίθριος κοινόχρηστος χώρος). Η επιτροπή αποτελείται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, υπάλληλο του αρμόδιου τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων και τεχνικό υπάλληλο που ορίζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Έργο της είναι να γνωμοδοτεί επί των αιτήσεων για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου και για τις διαστάσεις των κουβουκλίων των περιπτέρων. Το δε περιεχόμενο της γνωμοδότησης είναι δεσμευτικό για το αρμόδιο όργανο.
Όσον αφορά στα κουβούκλια των περιπτέρων, τα αποδεκτά γεωμετρικά χαρακτηριστικά είναι: μήκος 2,40 μ., πλάτος 2,10 μ., ύψος 2,80 μ. Υπερβάσεις των παραπάνω διαστάσεων είναι δυνατόν να εγκριθούν, μόνο αν αυτές αυξάνουν τον καταλαμβανόμενο από το κουβούκλιο χώρο (εμβαδόν κουβουκλίου) μέχρι ποσοστού 30%.
Για τα περίπτερα με υφιστάμενες άδειες εκμετάλλευσης και εκμίσθωσης, που έχουν διαστάσεις μεγαλύτερες από τις παραπάνω, δίνονται προθεσμίες:
α) έως τις 31-12-2014 για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους ή τους μισθωτές για την έγκριση των υπερβάσεων κατά την ανωτέρω ρύθμιση, μετά από γνωμοδότηση της επιτροπής και β) έως τις 31-12-2016, ώστε οι δικαιούχοι ή οι μισθωτές τους να μεριμνήσουν για την ανακατασκευή ή την αντικατάσταση των κουβουκλίων με μικρότερες κατασκευές.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα γίνεται ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου.
Υπαίθριος κοινόχρηστος χώρος
Ο χώρος γύρω από το περίπτερο, που μπορεί να παραχωρηθεί για την τοποθέτηση ψυγείων για παγωτά αναψυκτικά κ.λπ., δεν μπορεί να ξεπερνά τα 6,5 τ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου που θα συνοδεύεται από σκαρίφημα, όπου θα αποτυπώνεται η ακριβής τοποθέτηση των ψυγείων πέριξ του κουβουκλίου. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται και θα αξιολογούνται από την επιτροπή των περιπτέρων, η οποία θα καθορίζει την έκταση της επιφάνειας που τελικά θα παραχωρείται.
Υπερβάσεις που τυχόν διαπιστωθούν μετά τη χορήγηση της άδειας θα έχουν ως συνέπεια και την ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου.
Τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου
Τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου εξακολουθούν να ισχύουν ως εξής:
Για τον υπαίθριο χώρο: 20 ευρώ/τ.μ./έτος.
Για το χώρο που καταλαμβάνει το κουβούκλιο: 100 ευρώ/τ.μ./έτος.
Τέντες περιπτέρου
Οι τέντες των περιπτέρων θα πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων από το έδαφος και να καλύπτουν τον υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο που έχει παραχωρηθεί. Οι κατακόρυφοι ανεμοφράκτες που τοποθετούνται στα περίπτερα, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο όταν επικρατούν άσχημα καιρικά φαινόμενα (αέρας, βροχή) για την προστασία των εμπορευμάτων τους. Η στερέωσή τους στο έδαφος απαγορεύεται.
Τέλος, προτείνεται να τεθεί σε ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση από την 1η Ιανουαρίου. 

*** Εγκληματική δράση με φόλες στα Φιλιατρά

  Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματική δράση με φόλες στα Φιλιατρά, ενώ τις τελευταίες μέρες θανατώθηκαν κι άλλοι σκύλοι. Οι δε κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση. Ιδίως οι φιλόζωοι και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά, νυχθημερόν φοβούνται για το επόμενο κρούσμα. Για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στα Φιλιατρά, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας έγραψε, μεταξύ άλλων, στη σελίδα της στο facebook: «Παρακαλούμε, ζωόφιλοι στα Φιλιατρά, να είσαστε σε επαγρύπνηση. Δε θα σταματήσει ο δράστης ή οι δράστες μέχρι να σκοτώσουν όλα τα δεσποζόμενα και αδέσποτα μαζί! Ο δράστης φτιάχνει λίγες φόλες την κάθε φορά και τις πετάει κοντά σε σκυλιά, για να είναι σίγουρος ότι θα τις φάνε. Ο δράστης χτυπάει από τις 07.00 – 07.30 το πρωί. Οποία περίεργη κίνηση δείτε από άνθρωπο κοντά σε σκυλί, να προσέξετε τα στοιχεία του ανθρώπου, την ηλικία του, τι φοράει και εάν είναι σε αυτοκίνητο. το νούμερο της πινακίδας, ή εάν δε φαίνεται η πινακίδα, το χρώμα και τη μάρκα του αυτοκινήτου. Πάρτε μας τηλέφωνο στο 6938187332». - 

***  ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
~*** ΕΚΤΑΚΤΟ. Τι συμβαίνει και η ΠΑΝΑΓΙΑ η Καθολική στην Κρεμαστή της Ρόδου δίνει πάλι ¨ Σημεία Συναγερμού¨ όπως το1914 και το1939-1940 ;

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ
Εδώ και λίγη ώρα χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κρεμαστή, καθώς πολλοί πιστοί έγιναν μάρτυρες στο καντήλι της Παναγίας που κουνιέται συνεχώς μπροστά από την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και εμφανίστηκε η σκιά της Παναγίας σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport από μαρτυρίες πιστών!
Αυτές τις ημέρες η Παναγία η Καθολική στην Κρεμαστή εορτάζει και καθημερινά πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί για να προσκυνήσει τη Χάρη Της.
Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και ο εφημέριος του ναού έκανε παράκληση.
Πρόκειται για θαύμα; Στα θαύματα δε χωράει λογική! Αφορά την πίστη του καθενός!
Ο κόσμος εκεί είναι συγκλονισμένος και όσο περνάει η ώρα πλήθος πιστών συρρέει στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Κρεμαστή για να προσκυνήσουν.
romfea.gr

Ποια είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ η Καθολική;

Κοντά στο Φιλέρημο στα ερείπια της αρχαίας Ιαλυσού είναι κτισμένη η γραφική κωμόπολη Κρεμαστή, της οποίας ο καθεδρικός ναός τιμάται το όνομα της Παναγιάς της Καθολικής. Είναι κτισμένος στα θεμέλια αρχαίας βυζαντινής εκκλησίας, όπως μαρτυρούν τα δύο κιονόκρανα και όπως φαίνεται από την επιγραφή, που φέρει απάνω στη θύρα του νάρθηκα, ανακαινίστηκε το 1839 μ.Χ.

Όταν γίνεται η πανήγυρη της Παναγίας της Καθολικής, στο χορό πάνω ακούει κανείς πολλές φορές ωραία δίστιχα, που μερικά αναφέρονται στη Μεγαλόχαρη.
Ω Παναγιά Καθολική, με τα “κατό καντήλια,
Φύλαε την αγάπη μου, να σου τα κάμω χίλια.
Ω Παναγιά Καθολική, με τα” ασημένιο χέρι,
Εφέτος ήρτα μοναχός, του χρόνου με το ταίρι.
Ω Παναγιά Καθολική και Παναγιά Λεούσα
Την κόρη, όπου αγαπώ, να μου την ευλογούσαν. ορθόδοξος συναξαριστής
Εορτάζει στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους.
H ΠΑΝΑΓΙΑ σε λίγες μέρες στα Εννιάμερα ΤΗΣ εορτάζει.
Μήπως θέλει να μας πεί κάτι σαν αυτά που καταγράφηκαν στις παραμονές του Α΄ και του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου;
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ροδιακή γιατί μας δίνει τις πηγές ωραίων και ιστορικών χρονικών από την ΠΑΝΑΓΙΑ την Καθολική δηλ την Παναγία που η ΧΑΡΗ ΤΗΣ είναι οικουμενική.
Όταν η Ρόδος ήταν υποταγμένη στο φασιστικό Ιταλικό καθεστώς.
ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 1937-1940 Η Πίστη γονάτισε τον Τζέζαρε Ντε Βέκκι
Ένα και μόνο γεγονός ο πανίσχυρος, σκληρός και τυραννικός Τζέζαρε Μαρία Ντε Βέκκι κόμης ντι Βαλ Τζισμόν, έπρεπε να το ζήσει, τώρα στο τέλος του Μεσοπολέμου· να γευτεί ένα πικρό ποτήρι. Να νιώσει ό,τι κι αν έκανε, το τριετές χρονικό διάστημα της παραμονής του, ό,τι φοβέρες κι αν μετήλθε, για να γονατίσει τον ήσυχο οικογενειάρχη, για το λαό των νησιών της Δωδεκανήσου ήταν ένας αντίπαλος, που βρισκόταν απέναντι και ουδέποτε οι δρόμοι τους θα συναντιούνταν.
Αντιλαμβάνεται ότι μεγάλος αντίπαλός του είναι αυτό που βρίσκεται στην ψυχή αυτού του απλού ανθρώπου, η Πίστη. Η Πίστη σε κάθε ιδανικό, σε κάθε ιδέα. Και «γεύεται», ή μάλλον αντιλαμβάνεται τι ρίζες έχει στην καρδιά του ο κάθε ένας Ορθόδοξος υπήκοός του, αυτό που τόσα χρόνια οι προκάτοχοί του Ντε Μποσδάρι και Μάριο Λάγκο, προσπάθησαν να του αποσπάσουν. Τη θρησκεία. Ας μη ξεχνάμε ότι τα δεινά για τα εκκλησιαστικά του τόπου, άρχισαν επί Μποσδάρι.
Συγκλονίζεται ο Ρόδος όταν η Παναγιά η Καθολική στην Κρεμαστή άρχισε να δακρύζει. Γενικός ξεσηκωμός. Όλη η Ρόδος στο πόδι, στο άκουσμα ότι η Μάνα η Παναγιά μας, η αληθινή, η αειπάρθενη, η αμόλυντη, η εμψυχώτρια, η πλατυτέρα των ουρανών, η οδηγήτρα, το τείχος το απόρθητο, κλαίει!.. Ναι, κλαίει, και τα δάκρυα είναι εμφανή. Οι παλαιότεροι, και ειδικά οι κάτοικοι του χωριού, θυμούνται ότι η Παναγία δάκρυζε και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914. Τώρα δακρύζει με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τίποτα δεν συγκρατεί τους πιστούς. Όλοι η δρόμοι οδηγούν στην Κρεμαστή, είτε με κοριέρες, με ποδήλατα-τα ιδιωτικά αυτοκίνητα απαγορεύονται λόγω της καταστάσεως-αλλά περισσότερο με τα πόδια. Πρέπει να προσκυνήσουν γιατί, σύμφωνα με την παράδοση η Παναγιά η Καθολική κλαίει όταν πρόκειται να συμβεί κακό τοπικό ή γενικό. Ο χρονικογράφος το σημειώνει ότι «η εικών κλαίει οσάκις επικρέμαται, είτε τοπικόν είτε γενικόν κακόν».
Επεμβαίνει η Διοίκηση
Η κοσμοσυρροή εκπλήσσει τους πάντες. Γονυπετείς οι πιστοί, επικαλούνται τη Χάρη της πονολύτρας Θεοτόκου, δημιουργείται το αδιαχώρητο και υπάρχει πλέον πρόβλημα τάξεως, επεμβαίνουν οι υπηρεσίες της Διοικήσεως, γιατί άρχισαν να δίδονται από τους προσκυνητές διάφορες ερμηνείες. Αφήνουμε το χρονικογράφο της εποχής να μας δώσει την εικόνα: «…επειδή προέκυψεν ζήτημα τάξεως, αι Αρχαί της Ρόδου δεν ηδιαφόρησαν.
Αντιπρόσωποι της Γενικής Διοικήσεως μετέβησαν επί τόπου και, αφού διεπίστωσαν το φαινόμενον, ανέθεσαν εις ειδικούς να εξακριβώσουν, μήπως επρόκειτο περί τεχνάσματος καλογήρων ή άλλων προς αργυρολογίαν (σ.σ. εξήγηση: μάζεμα χρημάτων). Χημικός εξήτασε το ξύλον, εφ’ ου η εικών, δοκιμαστικαί εντομαί και αποξέσεις εγένοντο εις το όπισθεν μέρος της, ηρευνήθη προσεκτικώς ο τοίχος, όπου ήτο ανηρτημένη· δεν ευρέθη, όμως, τίποτε το δικαιολογούν το φαινόμενον. Εν τέλει, η εικών ανηρτήθη και πάλιν εις την θέσιν της και ήρχισε να δακρύζη, όπως πριν. Οι ευλαβείς Ρόδιοι συρρέουν εις τον ναόν της Κρεμαστιανής και προσεύχονται προ της θαυματουργού εικόνος των».
Το γεγονός αυτό, μας το επιβεβαίωσε, επίσης ένα μικρό παιδί τότε, μόλις πριν τέσσερις μέρες, γιατί ήταν αυτόπτης μάρτυρας· σήμερα, θυμάται, ότι διέμενε στα κελιά της εκκλησιάς με τη γιαγιά του, ως τάμα, ζητώντας τη βοήθεια της Κυρίας των Ουρανών λόγω προφυματιώσεως και μας πρόσθεσε ότι στη Χάρη της, τότε, λίγες μέρες πριν στη γιορτή της, έγινε θαύμα· μια μικρή κόρη τυφλή, μόλις άγγιξε την εικόνα της Πανάχραντης, είδε το φως της!..
Τα παραπάνω διαδραματίζονται τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 1939, δηλαδή λίγες μέρες μετά την εισβολή της χιτλερικής Γερμανίας στην Πολωνία, την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το γεγονός καταγράφεται στις στήλες των αθηναϊκών εφημερίδων-εμείς τις αντλήσαμε από την «Πρωία»-και στις παροικιακές των Αθηνών και της Αλεξάνδρειας-η «Δωδεκανησιακή Αυγή» τη δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα στις 15 Νοεμβρίου 1939. http://www.rodiaki.gr/ Ημερομηνία 2013-08-15
Ας θυμηθούμε τι έγινε πέρση του Αγίου Δημητρίου 26-10-2013 στην ίδια περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.
Δάκρυζε ο Ταξιάρχης ο Πανορμίτης στο Παλαιό Κοιμητήριο της Ιαλυσού.
Βίντεο :  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0hVH_PnWVvc .-
~ Τα  δάκρυα  της  εικόνας στην Παναγία Ιαλυσού Ρόδου 21-08-2014 : http://youtu.be/vln9bLEK_Jc ,
Video Ντοκουμέντο για τα ιερά δάκρυα του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό Ρόδου
Ας παρακαλέσουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας στις μπόρες των καιρών να σταθεί ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ του Έθνους και ειδικά στα νησιά του Αιγαίου και να μας βγάλει κάποια στιγμή σε ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΕΙΚΗ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα  δάκρυα  μιάς εικόνας  21/08/2014 : http://youtu.be/xs-inSzpoHw .
Από τα  περίεργα : http://youtu.be/kvldfaIYbNw .

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Καλαμάτα '80: Ξεκίνημα με πρωταγωνιστικές βλέψεις και στο νέο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ ανδρών (φωτογραφίες)

 
 
 
    Την ίδια στιγμή που δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής ομάδες όπως το Κολλέγιο Αθηνών που πρωταγωνίστησε πέρυσι, αλλά και η Ηγουμενίτσα που είχε επίσης συμπεριληφθεί στο 2ο Όμιλο της Α2, κι ενώ δεν υπάρχουν …πρόθυμες ομάδες να την αντικαταστήσουν, η Καλαμάτα ’80 έκανε χθες δυναμικό ξεκίνημα στο Κλειστό της Παραλίας. Με ανανεωμένη ισχυρή διοίκηση, αξιόλογο, ντόπιο στην πλειοψηφία του, δυναμικό και τον Χρήστο Δημητρακόπουλο για πρώτη φορά σε ρόλο προπονητή ο ΑΟΚ ’80 αποπνέει υγεία, έχει να επιδείξει συνεπές παρελθόν, ισχυρό παρόν, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον. Η αρχή έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό, την παρουσίαση των μελών της διοίκησης, τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη προπόνηση στο Στάδιο. Νέα πρόσωπα στο ρόστερ της τοπικής μας ομάδας είναι ο Καλαματιανός λίμπερο Βαγγέλης Ντάκουρης που αναδείχθηκε στους κορυφαίους της κατηγορίας κατά το διάστημα που αγωνιζόταν στην Καρδίτσα, λόγω σπουδών, ο Ηλίας Καρράς από τη Μεγαλόπολη και οι δίδυμοι αδελφοί Γρηγόρης και Δημήτρης Σκαρτσίλης, οι οποίοι προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν οι Παναγιώτης Ντάκουρης, Δήμος Μπουσούνης, Παναγιώτης Κακαλέτρης, Μάριος Περπινάκης Φρίξος Κοτσάκης, Νίκος Μανιατέας, Διαμαντής Εξαρχέας, Σπύρος Αποστολόπουλος, Γιάννης Βραχνάς, Φέλιξ Μπλάουελ, Στέφανος Μάνα, ενώ ο Νίκος Γιατράκος θα υποβληθεί σε λίγες μέρες σε επέμβαση στον ώμο, μένοντας εκτός δράσης για περίπου 3 μήνες. Συνέπεια, πειθαρχία και σοβαρότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας κατά τον Χρήστο Δημητρακόπουλο, ο οποίος απέφυγε να οριοθετήσει ακριβώς τον βαθμολογικό πήχη, εκφράζοντας ωστόσο τη βεβαιότητα ότι στο τέλος ο απολογισμός θα είναι θετικός. Να διατηρήσει η ομάδα την καλή αγωνιστική και εξωαγωνιστική της εικόνα, προσελκύοντας τον κόσμο και τη νέα σεζόν στο γήπεδο ζήτησε από τους παίκτες ο νέος επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής, Γιάννης Μπουσούνης, τονίζοντας ότι ο ΑΟΚ κάνει φέτος ένα βήμα προς τα εμπρός. Ευχές για καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες απηύθυναν και άλλα μέλη του ΔΣ, το οποίο συμπληρώνεται με τους: Γιώργο Κωστόπουλο, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, Κώστα Λυμπερόπουλο, Κατερίνα και Μαρία Οικονομάκου, Νίκο Σμυρλή, τον Κώστα Βλάσση, ο οποίος άφησε φέτος την «πρώτη γραμμή» και τους Παναγιώτη Μουστάκη, Γιώργο Μπούρα, οι οποίοι απουσίαζαν χθες. Το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ ανδρών θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου και είναι βέβαιο ότι όπως και πέρυσι που τερμάτισε στην 4άδα η Καλαμάτα ’80 θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια, φτάνοντας ψηλά, πόσο ψηλά; απομένει να αποδειχθεί στην πράξη… - 

***
***   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ  ΔΑΝΙΑΣ  4-1, (3-1) .-
Τα γκόλ  :  13΄ Λαούρινστεν  , 21΄ πεν. Μπέργκ , 24΄ Μπέργκ , 45΄Μπέργκ , 89΄Μπέργκ ή (αυτογκόλ Λάουριντσεν) .
Ας δούμε τις συνθέσεις:
ΠΑΟ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός(Μπούϊ), Πράνιτς, Ντίνας(Ατζαγκούν), Ζέκα, Καρέλης(Πέτριτς), Μπεργκ ,
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν(Τζίμ Λάρσεν), Ουζοτσούκβου(Γιάνσεν), Ράσμουσεν, Ιγκμπούν

Δύο στα... τρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έκαναν το βήμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανατρέψει στη Τούμπα το εις βάρος του 1-0 από τη Ζίμπρου.

Οι «πράσινοι» με χατ τρικ του Μπεργκ ανέτρεψαν το 0-1 της Μίντιλαντ σε επιβλητικό 4-1, που μετατρέπει τη ρεβάνς στη Δανία σε εύκολη υπόθεση.
Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μίντιλαντ με 4-1 και στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξαν οι Πράσινοι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

*** «Δείξαμε χαρακτήρα» είπε ο Αναστασίου
Ικανοποιημένος για το σκορ

«Δείξαμε χαρακτήρα» είπε ο Αναστασίου
~ «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, αν και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Είναι σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε ένα πολύ καλό σκορ σε ένα ευρωπαϊκό ματς, παρόλο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ», τόνισε ο Αναστασίου στον ΟΤΕ TV μετά τη λήξη του αγώνα.
~ Και πρόσθεσε: «Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Είμαστε οι δίκαιοι νικητές και όπως είπα και πιο πριν θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο».

*** ΖΙΜΠΡΟΥ    - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης   1-0 , (0-0) .-
Τα  γκολ : 79΄Μπουργκίουν ,
Ζίμπρου: Ρούσου, Μπουργκιόν, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμάνι, Βρεμέα, Γκρόσου, Σεπτίν, Γιαρντάν, Σπαρτάρου
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης(Περέϊρα), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ(Μάρτενς ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης .


*** ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης -ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 2-0, (1-0) .-
Τα  γκόλ  : 29΄ Μάσα , 47΄ Ζησόπουλος ,
Αστέραs Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Ουσέρο, Kουρμπέλης, Ρόλε(Σανγκαρέ), Μάσα(Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.
Μακάμπι: Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ζάχαβι, Ράντι, Μίκα, Γέινι, Ιγκιεμπόρ, Μπεν Μπασάτ.

Όσο για την ομάδα της Αρκαδίας με το 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έβαλε τις βάσεις εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Κύπρο.

*** Κοντά στην πρόκριση η Ομόνοια, υπέκυψε στην Τότεναμ η ΑΕ Λεμεσού, ελπίδες για τον Απόλλωνα
Στα play off του Europa League
Κοντά στην πρόκριση η Ομόνοια, υπέκυψε στην Τότεναμ η ΑΕ Λεμεσού, ελπίδες για τον Απόλλωνα
Παρότι προηγήθηκε δύο φορές και αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα, η Ομόνοια δεν κατάφερε να νικήσει τη Ντιναμό στη Μόσχα, στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League.

Ωστόσο, το 2-2 που απέσπασε στο Κίμκι, ασφαλώς δίνει στην κυπριακή ομάδα τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους, εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στη Λευκωσία. Από το ματς αυτό θα απουσιάσει ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ντιναμό, ο Αλεξάντερ Κοκόριν, ο οποίος αποβλήθηκε στο 62΄.

Τα γκολ της Ομόνοιας πέτυχαν οι Λομπιανίτζε (2΄), Φοφανά (59΄), ενώ οι γηπεδούχοι "απάντησαν" με τους Σάμπα (33΄), Μπίτνερ (72΄). Στο 82΄ ο Κριστοβάο Ράμος είχε δοκάρι για το "τριφύλλι", ενώ πέντε λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Κέβιν Κουράνι για την Ντιναμό.

ΑΕ Λεμεσού - Τότεναμ 1-2

Εντυπωσιακή για 70 λεπτά η ΑΕ Λεμεσού, δεν κατάφερε να κρατήσει μια επική νίκη και ηττήθηκε 2-1 από την Τότεναμ στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" της Λάρνακας.

Ο Σαρντινέρο έδωσε προβάδισμα στο 14΄ στην κυπριακή ομάδα, που είχε υπό τον έλεγχό της το παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο 20λεπτο. Τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση της Τότεναμ με το δοκάρι του Χάρι Κέιν στο 71΄ και συνεχίστηκε με τα γκολ των Σολδάδο (74΄), Κέιν (80΄).

Απόλλων Λεμεσού - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1

Ο Απόλλων Λεμεσού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΓΣΠ κι έτσι γίνεται δυσκολεύει η προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στη Ρωσία.

Ο Αλαν Κασάεφ με ένα εξαιρετικό γκολ στο 39ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στη ρωσική ομάδα, ενώ ο Γκιέ ισοφάρισε για τον Απόλλωνα στο 80΄. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Λοκομοτίβ, καθώς αποβλήθηκαν οι Τιγκόροφ στο 76΄ με απευθείας κόκκινη και ο Ντενίσοφ στοο 87΄ με δεύτερη κίτρινη.




***
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,       3614     video.-       
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1984    video.- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1995 video.- 
Σύνολον                                                      7593 βίντεο   .-

http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/
~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html ,
~*  https://www.facebook.com/groups/1457837701152462/   ,  ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  Μέλη  ,
~** https://www.facebook.com/groups/501422786670498/  , Αμφικτυονία-Amphictyonic League Ελληνισμού .-
 ~* http://www.siatista.info/ .- ΣΙΑΤΙΣΤΑ .-
~ https://www.facebook.com/groups/adieksodosnews/ , Αγγελος Πολύζος  .-
~ https://www.facebook.com/ancientmessini , Αρχαία  Μεσσήνη ….
~ https://www.facebook.com/groups/758309067562640/  Αγρίνιο Ενημέρωσης .- 

~ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html ,

~  Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014   :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html , .- 
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Παρασκευή  25 Ιουλίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/25-2014.html , .-
~   Άρωμα από το αγιάζι της ενημέρωσης 26 Ιουλίου 2014    :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/26-2014.html , .-
~  Άρωμα Ελλάδας ΣΑΛΑΜΙΝΑ ημερήσια εκδρομή Κυριακή 27-07-2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/27-07-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014    :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/28-2014.html ,.- 
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  29  Ιουλίου 2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/29-2014.html  , .-  
~  Άρωμα  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Ιουλίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/30-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014    :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/31-2014.html , .- 
  
ΑΝΑΡΤΗΓΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-
~  Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος 03-Αυγούστου  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html ,

~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/08/12-2014.html  ,.- 

~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 14    : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/08/14-2014-14.html , .-  
~  Πάσχα καλοκαιριού, Κοίμηση Θεοτόκου 14,15 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/08/1415-2014.html  , .- 
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/15-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html , .- 
~  ΄Ομορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~   Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~  Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18 Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/18-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html      
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-     
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/20-2014.html ,.-
~  Η ενημέρωση Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html
~ Η  ενημέρωση  Πέμπτη  21  Αυγούστου  2014 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html ,.-
Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/21-2014.html , .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  Παρασκευή  22 Αυγούστου  2014   :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html  ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 22  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/22-2014.html , .-


Δεν υπάρχουν σχόλια: