ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  :

Άρωμα  από Ελλάδα  2013

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Στην Καλαμάτα χθες ο Κουβανός πρέσβης (φωτογραφίες)         
    «Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα που δίνει η Καλαμάτα θα αποτελέσει έμπνευση και για άλλους πολλούς, εν όψει ενός κόσμου της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ειρήνης, που είναι ο κόσμος του μέλλοντος».
Με τα λόγια αυτά ο Κουβανός πρέσβης στην Αθήνα Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες, χαιρέτισε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας (Asociacion de Amistad y Solidaridad Heleno – Cubano de Kalamata) «Venceremos».
Όπως είπε ο κ. Κομπάτσο Μαρτίνες, υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Κούβας για την ανάπτυξη των σχέσεων του τουρισμού και της γεωργίας με την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία της χώρας του με την Ελλάδα (περίπου ίδιος πληθυσμός, σχεδόν ίδια έκταση), αναφέροντας ότι δέχεται 3 εκατ. επισκέπτες το χρόνο.
Και πρόσθεσε: «Με πιάνει στενοχώρια όταν μιλώ για τόσο μικρό αριθμό επισκεπτών, αλλά μάλλον εμείς έχουμε να μαθαίνουμε από εσάς και όχι εσείς από εμάς. Γνωρίζοντας δε την Ελλάδα, πιστεύω ότι έχει όλες τις δυνατότητες να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από την Κούβα».
  Εκφράσεις αλληλεγγύης
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ανέκαθεν η Κούβα δεχόταν εκφράσεις αλληλεγγύης από το σύνολο του ελληνικού λαού, παρατηρώντας ότι ήδη έχει συμπληρώσει 50 χρόνια παρουσίας ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος στην Αθήνα. «Είναι πραγματικά συγκινητικό να ανακαλύπτουμε ότι στην Καλαμάτα υπάρχει κόσμος που θέλει να δείξει τη φιλία του και να αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Κούβα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα του είναι γνωστή για πολλούς λόγους, με κυριότερο αυτόν της επανάστασης του 1959, που σε δύο μήνες συμπληρώνει 55 χρόνια ζωής.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι ο μεγάλος θησαυρός είναι ο λαός. Μίλησε για την παροιμιώδη φιλοξενία των Ελλήνων, που σε συνδυασμό με τα χαρίσματά της, τα όμορφα τοπία, την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά, κάνουν τη χώρα μας μεγάλο τουριστικό προορισμό.
  Συστημική η κρίση, όχι οικονομική 
«Υπάρχει, όμως, και η βίαιη οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη και πιστεύουμε ότι δεν είναι οικονομική, αλλά συστημική κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μια εξάρθρωση πολλών κεκτημένων και δικαιωμάτων, που είχαν κατακτηθεί μετά από αγώνες αιώνων», σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι αυτά είναι το αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων πρακτικών που έχουν πλήξει πολλά κοινωνικά στρώματα στην Ευρώπη. «Ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά να υπάρξει λύση σε αυτή την κρίση, να φτάσει εκεί που πρέπει και να αρχίσει να υποχωρεί. Έχουμε εμπιστοσύνη. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός μέσα από τους θεσμούς του, την κυβέρνησή του, θα καταφέρει να βγει από την κρίση και να βγει νικητής», επισήμανε.
  Η κατάσταση στην Κούβα και η Ελλάδα
Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας του, είπε πως «πλήττεται από ένα πολύ σκληρό, εγκληματικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ σε οικονομικό, εμπορικό, χρηματοπιστωτικό επίπεδο, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθετικών ενεργειών από πλευράς των ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να προχωρά χάρη στην ηρωική αντίσταση του λαού της. Σε αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η στήριξη και η αλληλεγγύη που δεχόμαστε από όλο τον κόσμο.
Αισθανόμαστε δε ως δικά μας αυτά που υφίστανται οι Έλληνες».
Επίσης, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, αλλά και την ευχή να βγει από την κρίση, να ανακάμψει και να γνωρίσει καλύτερες ημέρες. «Η Ελλάδα», συνέχισε, «έχει εξαιρετική συμβολή στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας και για το λόγο αυτό αξίζει τα καλύτερα. Αυτή είναι η ευχή μας».
  Δεν ήταν δορυφόρος της Σοβιετικής Ένωσης 
Ερωτηθείς αν αποδέχεται την άποψη που διατυπώνουν αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα ότι η επανάσταση στην Κούβα «έβαλε νερό στο κρασί της» με τις πρόσφατες αλλαγές στο οικονομικό της σύστημα, απάντησε πως όλες οι αλλαγές αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της. Καθώς ο κόσμος αλλάζει, σχολίασε, πρέπει να αλλάξει και η Κούβα. Οι αλλαγές, συνέχισε, σχετίζονται με την παραχώρηση γης σε συνεταιρισμούς, προκειμένου να παραχθούν προϊόντα για τη διατροφή του λαού, ενώ διευκρίνισε πως η Κούβα δεν προωθεί ούτε την ιδιωτική οικονομία ούτε την ατομική ιδιοκτησία.
Σημείωσε, επίσης, πως διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η Κούβα είναι δορυφόρος της Σοβιετικής Ένωσης, αφού άντεξε και αντέχει και μετά την κατάρρευσή της (Σοβιετική Ένωση).
Τέλος, παρατήρησε πως «είναι πολλές οι μεγάλες δυνάμεις που επιδιώκουν να δουν την Κούβα να πέφτει και το σοσιαλισμό να καταρρέει, αλλά κάνουν πάντα το ίδιο λάθος, υποτιμούν τον κουβανικό λαό, την επανάσταση και το λαϊκό της έρεισμα».  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Διαμαρτυρία Νίκα για την πιθανότητα κατάργησης της «Φάρις»          
 Τη διαμαρτυρία του μόνο και μόνο για δημοσίευμα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου, που αφορά σχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ με απολύσεις υπαλλήλων μέσω καταργήσεων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις», εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως πρόκειται για θέμα που χειρίζεται η κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Φθάνει πια όσον αφορά στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει χάσει 100 άτομα προσωπικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αν χτυπηθεί η “Φάρις”, είναι βέβαιο πως δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα πολιτιστικά προγράμματα, μηδέ εξαιρουμένου και του Φεστιβάλ Χορού. Έχουμε τρία σχολεία που λειτουργούν πολύ καλά, έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά και πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Βεβαίως, κανένας νόμος δε θα κλείσει τα σχολεία και αυτό είναι ένα μήνυμα. Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Εύχομαι όλα αυτά να είναι φήμες. Τα είδα κι εγώ, είναι η τρίτη φορά που δημοσιεύονται. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια και να μη φύγει κανένας από τους Δήμους. Έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα με την απουσία των 29 σχολικών φυλάκων, η πόλη δε λειτουργεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμος δεν μπορεί να γράψει τις παραβάσεις. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα προστεθεί σε όλα αυτά και η πολιτιστική δομή του Δήμου ή η ΔΕΥΑ, όπως θα γίνει σε καμιά δεκαριά Δήμους της χώρας; Θα καταργηθούν; Και τι θα μείνει όρθιο; Διαμαρτύρομαι, μόνο και μόνο και από το δημοσίευμα».   Χ.Χ.

***  Στάσεις εργασίας από χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο (φωτογραφίες)         
   
Χωρίς το εξέταστρο των 5 ευρώ οι ασθενείς για αυτές τις ημέρες
Πράξη έκαναν αυτό που είπαν την περασμένη Παρασκευή οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Έτσι, από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 χθες το πρωί ήταν αποκλεισμένα τα τακτικά ιατρεία, αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες.
Μόλις το ρολόι έδειξε 10.00 οι ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά μέχρι τότε μπήκαν στο διάδρομο των τακτικών ιατρείων. Χωρίς, δε, να κόψουν το κουπόνι των 5 ευρώ, περίμεναν τη σειρά τους για να εξεταστούν.
Η στάση εργασίας, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έγινε με σκοπό να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του κλάδου των οδηγών και τη διαθεσιμότητα-απόλυση. Θεωρούν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παράδοση του κλάδου των οδηγών ασθενοφόρων στις ιδιωτικές εταιρείες, γεγονός που θα επιβαρύνει τον πολίτη, που θα κληθεί να πληρώσει για την ασφαλή μεταφορά του από και προς το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρθηκε, οι συνάδελφοί τους οδηγοί καλύπτουν τεράστιο όγκο διακομιδών, κινητές μονάδες, αιμοδοσία, μετακίνηση προσωπικού, ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από το ΕΚΑΒ. Το δε σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη μετακίνηση μερικών απ’ τους οδηγούς στο ΕΚΑΒ, μόνο εφόσον πληρούν τα προσόντα για ένταξη, και την αλλαγή ειδικότητας για κάποιους άλλους. Όσοι τεθούν σε κινητικότητα αλλάζοντας κλάδο, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές μειώσεις στο μισθό τους, καθώς θα αλλάξουν κατηγορία. Παράλληλα, μπορεί να χαθούν και θέσεις εργασίας.
  Συνέχεια των κινητοποιήσεων
Για σήμερα Τρίτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός των κουπονιών και έτσι οι εξεταζόμενοι δε θα δίνουν τα 5 ευρώ, ενώ για αύριο έχει αποφασιστεί στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, οπότε θα αποκλειστούν ξανά τα κουπόνια και οι διοικητικές υπηρεσίες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση      ,   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
*** Τσουχτερό κρύο από σήμερα 
Οι ενισχυμένοι βοριάδες, η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και η χιονόπτωση στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που ήδη εξασθενούν, θα κάνουν από σήμερα την εμφάνισή τους ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως μέχρι δέκα μποφόρ, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα και την Αττική. Οι βοριάδες θα προκαλέσουν κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει και κάτω από το μηδέν, όχι μόνο στα βόρεια της χώρας, αλλά και στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σήμερα θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής (πάνω από 900 μέτρα), ακόμα και της Κρήτης. «Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, γι’ αυτό και έχουμε συνεχείς μεταβολές του καιρού», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε οι νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν θα ανεβάσουν και πάλι τις θερμοκρασίες. - 

***  Σοκ από τη δεύτερη «Μανωλάδα» στην Αιτωλοακαρνανία με κύκλωμα δουλείας         
           Την Τρίτη αναμένεται η απολογία των επτά κατηγορουμένων στην σοκαριστική υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης σε χωράφια στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.
Η αστυνομία αναφέρει ότι οι επτά κρατούσαν δεκάδες Ρουμάνους σε αποθήκη, εξαναγκάζοντάς τους να δουλεύουν επί 12ωρο σε χωράφια χωρίς να τους πληρώνουν και έχοντας αφαιρέσει τα διαβατήριά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο από τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν την περασμένη εβδομάδα και πήγαν στην Αστυνομία (αφού το κύκλωμα τους είχε κρατήσει και τα διαβατήρια).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν επτά μέλη του κυκλώματος (πέντε Έλληνες, ηλικίας μεταξύ 39 και 56 ετών, και δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 31 και 28 ετών).
Η αστυνομία αναφέρει ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν συγκεντρώσει 60 άτομα από τη Ρουμανία, τους οποίους είχαν «δελεάσει» με την υπόσχεση εργασίας σε χωράφια στην Ελλάδα και διασφαλισμένης διαμονής.
Όμως, όπως αναφέρει η αστυνομία, τα θύματα είχαν καταλήξει να δουλεύουν επί 12ωρο την ημέρα σε χωράφια χωρίς ποτέ να τους δοθεί αμοιβή και μένοντας σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Όταν προσπάθησαν την περασμένη εβδομάδα να αποδράσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, τους κρατήθηκαν τα διαβατήρια.
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι το κύκλωμα είχε διαχωρίσει τους «επιτελικούς ρόλους», με δύο άτομα να κάνουν τις επαφές και τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών στα οποία θα εργάζονταν τα θύματα, τρία να είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά μεταξύ των χωραφιών και της αποθήκης και τα υπόλοιπα δύο να διενεργούν την «στρατολόγηση» στη Ρουμανία.  Newsroom ΔΟΛ

*** Στα λευκά ο Ταΰγετος 

 Στα λευκά ντύνεται από σήμερα ο Ταΰγετος, προσοχή λοιπόν σε όσους θα τον διασχίσουν. -
Προσοχή  στην διαδρομή  Καλαμάτας -Σπάρτης μέσω Αρτεμίσια   ,σίγουρα  χρειάζονται  αλυσίδες ....

*** Αν πλημμυρίσει πάλι, θα φταίει η βροχή; (φωτογραφία)
 
Ένα από τα σημεία που μετατράπηκαν σε λίμνη, με τις μεγάλες νεροποντές φέτος, ήταν η είσοδος του νοσοκομείου. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, από τις λάσπες που έχουν ξεμείνει στο δρόμο.
Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στο φρεάτιο στην είσοδο των Επειγόντων. Αν πλημμυρίσει πάλι, μην πείτε ότι ήταν μεγάλη η ποσότητα της βροχής.   Π.Μπ.
 
*** Στις 236 οι αιτήσεις των υπερχρεωμένων, οι οποίες θα συζητηθούν το 2015!         
   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οργανώνει για το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Δεκεμβρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, με κεντρικό εισηγητή το δικηγόρο, λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ιάκωβο Βενιέρη. Αν και η βασική θεματολογία είναι εξειδικευμένη, η είσοδος είναι ελεύθερη σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο.
Στο μεταξύ, με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας η κατάθεση αιτήσεων από φυσικά πρόσωπα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο όγκος των υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο δεν επιτρέπει τη γρήγορη εκδίκασή τους και έτσι μια αίτηση που κατατίθεται σήμερα, θα λάβει ημερομηνία συζήτησης στο ακροατήριο για το Μάιο του 2015, δηλαδή 1,5 χρόνο μετά.
  Αιτήσεις υπερχρεωμένων
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, από τις αρχές του 2013 έως και χθες έχουν κατατεθεί συνολικά 236 αιτήσεις για ρύθμιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Λίγο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός αυτός το αντίστοιχο διάστημα το 2012, οπότε είχαν κατατεθεί 284 αιτήσεις. Επίσης, το αντίστοιχο διάστημα το 2011 είχαν κατατεθεί μόλις 96.
Σε ό,τι αφορά την έκδοση αποφάσεων, οι ρυθμοί έχουν φέτος είναι πολύ καλύτεροι από πέρυσι. Ειδικότερα, το 2012 είχαν εκδοθεί 32 αποφάσεις, ενώ φέτος από την αρχή του έτους, έως τώρα, έχουν εκδοθεί 78.
Ωστόσο, το διάστημα αναμονής συζήτησης μιας αίτησης εξακολουθεί να είναι μεγάλο και κοντεύει να ξεπεράσει τον 1,5 χρόνο. Οι αιτήσεις για υπερχρεωμένα που κατατέθηκαν χθες, θα συζητηθούν στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας στις 14 Μαΐου του 2015.
  Ημερίδα
Όσον αφορά στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου την Παρασκευή, η οποία έχει τίτλο «Υπερχρεωμένα Φυσικά Πρόσωπα», θα γίνει πρακτική ανάλυση του Ν. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και απευθύνεται σε δικηγόρους που εκπροσωπούν υπερχρεωμένους οφειλέτες, αλλά και πιστωτές, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλοι προμηθευτές.
Σκοπός της ανάλυσης είναι η διαπίστωση του εύρους και των πρακτικών περιπτώσεων εφαρμογής, η παρουσίαση των προϋποθέσεων και της δικαστικής διαδικασίας, καθώς και η παράθεση των έννομων συνεπειών της.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με τις προϋποθέσεις υπαγωγής και το εύρος της εφαρμογής και θα αναλυθούν: τα είδη των οφειλετών, τα φυσικά πρόσωπα και αυτά χωρίς την εμπορική ιδιότητα (αναλυτική περιπτωσιολογία), τα είδη των απαιτήσεων και οι εξαιρούμενες απαιτήσεις, η μόνιμη αδυναμία πληρωμής οφειλών (έννοια, περιπτώσεις) και η μη δόλια αδυναμία πληρωμών (περιπτωσιολογία).
Επόμενη θεματική ενότητα είναι η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού-διαμεσολάβηση και θα αναλυθούν:         Μη υποχρεωτικότητα-σημασία αυτής, τρόποι και περιεχόμενο απόπειρας, τρόπος επικύρωσης συμβιβασμού, περιεχόμενο συμβιβασμού και συνέπειες αυτού.
Θα ακολουθήσουν οι εξής ενότητες:
-Αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου: Ενεργητική νομιμοποίηση, Παθητική νομιμοποίηση -  Επίδοση σε πιστωτές - Συνέπειες επίδοσης - Πρόσωπα πιστωτών, Κατά τόπον αρμοδιότητα, Περιεχόμενο αίτησης, Συνέπειες υποβολής αίτησης, Ακολουθούμενη διαδικασία (εκούσια δικαιοδοσία).
-Προδικασία:      Προδικαστικός συμβιβασμός (δικάσιμος, επίδοση), Διαδικασία ενώπιον Ειρηνοδίκη, Νομική φύση –δεσμευτικότητα, Προσβολή, Αποτυχία - προσωρινή διαταγή, Προϋποθέσεις έκδοσης, Αντικείμενο – περιεχόμενο, Προσβολή – ανατροπή, Δεσμευτικότητα – παραβίαση, Τύχη εκκρεμών υποθέσεων.
-Ενεργητική νομιμοποίηση: Παθητική νομιμοποίηση, Αρμόδιο δικαστήριο, Διαδικασία, Περιεχόμενο ασφαλιστικών μέτρων, Συνέπειες λήψης ασφαλιστικών μέτρων.
-Δικαστικός συμβιβασμός: Φύση και σημασία, Προϋποθέσεις συμβιβασμού, Περιεχόμενο συμβιβασμού, Τρόπος συμβιβασμού, Συνέπειες συμβιβασμού
-Δικαστική ρύθμιση οφειλών: Δικαστικός έλεγχος προϋποθέσεων, Κριτήρια δικαστικής ρύθμισης, Ρήτρες αναπροσαρμογής, Περιπτώσεις απαλλαγής από τις καταβολές.
-Ρευστοποίηση περιουσίας οφειλέτη: Προϋποθέσεις ρευστοποίησης, Διορισμός εκκαθαριστή - καθήκοντα αυτού, Προϋποθέσεις απαλλαγής πρώτης κατοικίας.
-Συνέπειες ρύθμισης οφειλών: Νομική φύση απόφασης, Υπαγόμενες απαιτήσεις, Πιστωτές που θίγονται, Προϋποθέσεις απαλλαγής, Συνοφειλέτες και εγγυητές.
 
*** Τριφυλία: Στις εκλογές για την ανατροπή αριστερή, αντιμνημονιακή, αντικαλλικράτεια Κίνηση!            
   Τις προσεχείς ημέρες θα κάνει επισήμως την. «εμφάνισή» της η αριστερόστροφη, αντιμνημονιακή, αντικαλικράτεια, δημοκρατική, προοδευτική, αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας, με στόχο την ανατροπή των - για χρόνια - εκλογικών συσχετισμών στο δήμο Τριφυλίας! Οι αλλεπάλληλες επαφές και «κλειστές» διαβουλεύσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, που ακολούθησαν τη σύσκεψη κατά την οποία συνδιαμορφώθηκε το πλαίσιο της ριζοσπαστικής αυτοδιοικητικής κίνησης Τριφυλίας και υπεγράφη και η σχετική ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης στις 10 Ιουνίου στα Φιλιατρά, των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής που τότε ορίστηκε, θα πάρουν τη μορφή συγκρότησης εκλογικού συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές και τις προσεχείς ημέρες σε συνέλευση - σύσκεψη των μελών της Κίνησης, θα οριστικοποιηθεί η από δω και στο εξής «πορεία στο λαό» της Τριφυλίας της Κίνησης. Ο βασικός «πυρήνας» των ιδρυτικών μελών της κίνησης είναι γνωστά και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή καθώς επίσης και κάποιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όπως και ανένταχτοι, «ενεργοί πολίτες» με σαφέστατες και ξεκάθαρες αντιμνημονιακές και αντικαλλικράτειες θέσεις, εκφράζοντας σαφέστατες και ξεκάθαρες «βολές» στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜ.ΑΡ. καθώς και το ΚΚΕ για τις θέσεις τους συνολικά απέναντι στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και, βεβαίως, της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και με σκληρή κριτική στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και προσωπικά το δήμαρχο Κώστα Κόλλια καθώς και την Αντιπολίτευση του δήμου (μείζονα - Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και ελάσσονα - Λαϊκή Συσπείρωση). Στην κίνηση συμμετέχουν πολίτες από κάθε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, γυναίκες και άνδρες, νέοι και μεγαλύτεροι, αγρότες, επαγγελματίες, άνεργοι, υπάλληλοι και επιστήμονες, πολίτες με διάφορες πολιτικές καταβολές από την αριστερά και την οικολογία ως τη δημοκρατική και αντιμνημονιακή δεξιά, καθώς και πολιτικά ανένταχτοι πολίτες, που, όπως σημείωναν και στην ιδρυτική διακήρυξη που υπέγραψαν, «Όμως πάνω απ' όλα είμαστε ή επιθυμούμε να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Η δική μας δύναμη είναι η δύναμη της συνεργασίας των πολιτών, δεν είναι οι εντολές των κομματικών μηχανισμών, ούτε τα κελεύσματα των τοπικών παραγόντων». Όπως από τις αρχές Ιουνίου έχουμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ για το τοπίο στο δήμο Τριφυλίας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαίου του 2014, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμία των τοπικών στελεχών είναι όχι μόνο η παρουσία στις εκλογές και το νέο δημοτικό συμβούλιο αλλά η μέγιστη δυνατή εκλογική απήχηση με στόχο την ανατροπή! Η Κίνηση, συγκροτείται, βεβαίως στη βάση του πλαισίου της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ναι στις αυτόνομες πολιτικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις και όχι σε αμιγώς κομματικές! Εκλογικό αυτοδιοικητικό σχήμα, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και συνασπισμένες σε αυτή ευρύτερες αριστερές, δημοκρατικές, προοδευτικές και σαφέστατα Αντιμνημονιακές δυνάμεις. Προχωρούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που έχουν επεξεργαστεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τις συλλογικές θέσεις που διαμόρφωσαν, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το, δε, πρόγραμμά τους θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές. Όλο το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκε αναζήτηση συγκλίσεων και συνεργασιών με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κ.λπ., στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας! Εκτός από γνωστά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς στην περιοχή, στην κίνηση θα συμμετάσχουν και «πασοκογενείς», ακόμη και από το ψηφοδέλτιο της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, ενώ με «θέρμη» φέρονται να βλέπουν την κίνηση ακόμη και στελέχη ηπίων τόνων και όχι «καραμπινάτοι Δεξιοί» του συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια! Σε αυτή, βεβαίως, συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, χωρίς άμεση εμπλοκή με τα κοινά, αλλά με συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Στην Τριφυλία, το 20,5% των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεν το υψηλότερο ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει κόμμα της Αριστεράς ποτέ στην περιοχή, ποσοστό - ρεκόρ, το οποίο ωστόσο αν θέλει να το «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά στις δημοτικές εκλογές, από μόνο του, εκ των πραγμάτων, δε φτάνει για να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο! Αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα στελέχη του και γι' αυτό «ανοίγουν» την Κίνηση στην κοινωνία και επιζητούν τη συμμετοχή των πολιτών, όχι - εννοείται - καμένων και φθαρμένων, ούτε και ευκαιριακών συμμάχων! Για το λόγο αυτό, μάλιστα, τόσο οι θέσεις όσο και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν, όταν έρθει εκείνη η ώρα, το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της Κίνησης θα τεθούν στην αξιολογική κρίση των μελών της κίνησης και δη ο επικεφαλής αυτής που θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος!  Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
***  Άλλη δούλευε, άλλη παρουσιαζόταν!
  Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι, σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 40χρονος, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, διότι απασχολούσε μία 31χρονη υπήκοο Αλβανίας η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα. Ο έλεγχος στο κατάστημα έγινε στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων κλιμακίων του ΙΚΑ στην Καλαμάτα. Κατά τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα ζητήθηκαν τα έγγραφα της 31χρονης. Αρχικά είπε ότι δεν είχε μαζί της τα χαρτιά και λίγο αργότερα ένας 30χρονος Αλβανός, που παρουσιάσθηκε ως άντρας της, έφερε και επέδειξε ένα διαβατήριο. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, όμως, το διαβατήριο ανήκε σε άλλη Αλβανίδα. Κατόπιν αυτών συνελήφθησαν και οι τρεις και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.Β.Β. -

***  Υποχρεωμένος ο Δήμος Καλαμάτας να πληρώσει εργαζόμενες με Stage          
    Το αν θα ασκηθεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας, που αναίρεσε έφεση του Δήμου Καλαμάτας επί απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή πέντε ατόμων τα οποία εργάστηκαν με το πρόγραμμα Stage στον τέως Δήμο  Άριος, θα αποφασίσει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Στις πέντε ενάγουσες έχει επιδικαστεί ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 140.000 ευρώ, χωρίς να έχει συνυπολογιστεί ο νόμιμος τόκος από την επίδοση της αγωγής, ως σύνολο αποδοχών που θα έπρεπε, κατά τους ισχυρισμούς τους, να λαμβάνουν, αφού, αν και είχαν προσληφθεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, η παρεχόμενη από αυτές εργασία δε διέφερε από εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων και έπρεπε να αμείβονται όπως αυτοί.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για μισθολογικές απαιτήσεις κάθε μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης, εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.
Επίσης, με σχετικές εγκυκλίους προς τους ΟΤΑ έχουν δοθεί οδηγίες ειδικά για μισθολογικές απαιτήσεις και επιδόματα να εξαντλούνται όλα τα ένδικα μέσα.  Χ.Χ.
 
***  Διαγωνισμός για Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014
 Στην πρώτη από τις τρεις φάσεις της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών – EUSO 2014 συμμετέχει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας, οργανώνοντας τον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές της Μεσσηνίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν μαθητές από το 4ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας, το 6ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας και το ΓΕ.Λ. Πύλου. Πρόκειται για έναν καθαρά πειραματικό διαγωνισμό. Οι μαθητές θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μια εργαστηριακή άσκηση Φυσικής, μία Χημείας και μία Βιολογίας και να εξάγουν συμπεράσματα από αυτές. Η ομάδα που θα προκριθεί θα λάβει μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιλογή στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014», που θα γίνει στις 18 και 25 Ιανουαρίου στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα. Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στη EUSO 2014, η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου. Την Επιστημονική Επιτροπή του Τοπικού Διαγωνισμού Μεσσηνίας αποτελούν οι: δρ. Άννα Σωτηροπούλου- Φυσικός, υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας, Ιωάννα Σπανού- χημικός, συνεργάτις Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας, και δρ. Μαρία Ξαπλαντέρη- βιολόγος, συνεργάτις Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Επιστημών – EUSO στην ιστοσελίδα: 
 
***  Καλαματιανό Καρναβάλι: Κάλεσμα στους αρχηγούς των γκρουπ          
          Η Καρναβαλική Επιτροπή καλεί τους αρχηγούς των γκρουπ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση.
Αγαπητοί μας Αρχηγοί των Καρναβαλικών Πληρωμάτων
 Η προετοιμασία για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης προσπάθειας σας καλούμε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 21:00 μμ  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας  να συζητήσουμε:
·         Τον ανανεωμένο οδηγό πληρωμάτων
·         Τον οδηγό αρμάτων
·         Δικές σας παρατηρήσεις από το περσινό Καλαματιανό Καρναβάλι
·         Καινούριες προτάσεις
Σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων για το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή σας.
  Σας περιμένουμε όλους!!
Ανοιχτή πρόσκληση προς τις γραφίστριες & τους γραφίστες
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η προετοιμασία για το Καλαματιανό Καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει. Στα πλαίσια αυτής της γιγάντιας προσπάθειας, σας καλούμε να υποβάλετε τις προτάσεις σας σε ότι έχει σχέση με το concept design (αφίσα, flyer, σχεδιασμό εντύπου, εφαρμογή σχεδίου σε ηλεκτρονικά μέσα κ.ά.) του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014, στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής (ημιώροφος Πνευματικού Κέντρου) μέχρι την Παρασκευή 6/12/2013.
Λόγω των αυξημένων αναγκών, όσον αφορά στον σχεδιασμό του φετινού Καρναβαλιού, θα υπάρξουν διευκρινιστικές συζητήσεις και συναντήσεις για τα θέματα που αφορούν τον όλο σχεδιασμό (εκτυπώσεις, οικονομικά).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Νίκο Κουρή στο τηλέφωνο: 6944360670 .
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας.
Καρναβαλική Επιτροπή
 
***  Κανονικό… μπόλιασμα!          
Τις προηγούμενες ημέρες στη Δημόσια (πλέον) Τηλεόραση (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μας πείραζε το ΕΡΤ) είχε αργά τη νύχτα ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στο Ισραήλ και το λαό του σε σχέση με την ελληνική μουσική.
Τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους; Ούτε που μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη… Ούτε εγώ θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα.
Οι Ισραηλινοί, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, ζουν και αναπνέουν για την ελληνική  μουσική. Ζουν και χαίρονται ελληνικές στιγμές στην καθημερινότητά τους. Τα ελληνικά τραγούδια τούς έχουν «ποτίσει». Νταλάρας, Αλεξίου, Βιτάλη και, προπάντων, Γλυκερία, η οποία και έχει ταξιδέψει και τραγουδήσει πολλές φορές στο Ισραήλ. Δε συζητάμε για Καζαντζίδη… Έχει δημιουργηθεί ακόμα και Τμήμα στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα, όπου οι πολίτες μπορούν να γραφτούν για να διδαχθούν ελληνικά και να καταλαβαίνουν τα ελληνικά τραγούδια. Το «αγριολούλουδο» του Καζαντζίδη είναι ένα από «τα κείμενα» που διδάσκονται.
Με ανοικτό το στόμα παρακολουθούσα το αφιέρωμα – ρεπορτάζ. Εκατοντάδες ελληνικά τραγούδια έχουν μεταφραστεί στα ισραηλινά και τραγουδιστές από τους κορυφαίους της χώρας ξεσηκώνουν χιλιάδες θαυμαστές τους στις συναυλίες τραγουδώντας «παλαμάκια να χτυπάνε» και ρεμπέτικα τραγούδια.
Εκπομπή σε ραδιόφωνο και τηλεόραση έχει τον τίτλο «Ταβέρνα» και το περιεχόμενό της είναι άκρως ελληνικό. Κάθε βράδυ, ελληνικές γωνιές στο Ισραήλ, με καθαρό ελληνικό γλέντι. Ακόμα και μπουζούκια και, φυσικά, «σκυλάδικα». Με Ισραηλινούς, αλλά και Έλληνες που πηγαίνουν να δουλέψουν για σεζόν εκεί.
Έλληνες μουσικοί, πηγαίνοντας για την Παλαιστίνη, που θεωρούσαν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα, έλεγαν πως περνούσαν από το Ισραήλ με μαγκωμένη ψυχή. Κι όταν κατάλαβαν ακριβώς τι κρύβει μέσα του αυτός ο λαός, δεν προχώρησαν καν στην Παλαιστίνη.
Μόνο όσοι είδαν την εκπομπή κατάλαβαν ακριβώς για το τι ελληνικό «μπόλιασμα» έχει γίνει. Την αγαπάνε την Ελλάδα και αυτό το έδειχναν πεντακάθαρα. Μεταδίδουν, όμως, και την ελληνική κουλτούρα, παιδεία και πολιτισμό. Καλύτεροι και από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες μας!
 
***  Μια καλημέρα είναι αυτή… 
      
    Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου εδώ και καιρό πως θα πρέπει να προσέξω πολύ τις πρώτες εικόνες που θα αντικρίσω, τις πρώτες νότες που θα ακούσω, λίγο πριν από τον πρωινό καφέ, γιατί έχουν μια μαγική επίδραση πάνω μου.
Χθες ξεγελάστηκα από τον καιρό. Ήταν μια πανέμορφη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και, κάνοντας την αυτοματοποιημένη κίνηση ν’ ανοίξω την πόρτα στη βεράντα για να βλέπω την πρασινάδα, βγήκα έξω.
Εκεί, στο νότο, μ’ ένα μεγάλο οικόπεδο να παρεμβάλλεται, έστεκε σαν από πάντα ένα κτήριο, ζωντανό μέχρι τους σεισμούς και έκτοτε ερειπωμένο. Από τα ανοίγματά του, που κάποτε ονομάζονταν παράθυρα, τρύπωνε το βλέμμα, και μέσα από τα άλλα ανοίγματα της πρόσοψης, οδηγούνταν στον παράλληλο δρόμο, τη Μαυρομιχάλη.
Τη ματιά μου, χθες το πρωί, εγκλώβισε ένας πυκνός καταπράσινος κισσός. Κάλυπτε όλη τη βορινή πλευρά εκείνου του κτηρίου.
Πανέμορφη εικόνα!
Ούτε χαλάσματα, ούτε ανοίγματα, ούτε εικόνες που να σε παραπέμπουν στην εγκατάλειψη!
Η φύση σκέπασε την ερημιά του, σκέφθηκα. Έκρυψε περίτεχνα τα αλογάριαστα χρόνια που πέρασαν και σμιλεύτηκαν πάνω στα ερείπιά του.
Κι αμέσως έφτιαξα το παραμύθι. Το ξαναζωντάνεψα. Είδα τη νοικοκυρά του σπιτιού που από το ταρατσάκι της κουζίνας ανέβαινε τα σιδερένια σκαλοπάτια της εξωτερικής σκάλας προς τη βεράντα, που τη σκίαζε μια τεράστια κληματαριά. Έκοβε τα φύλλα και τα μοίραζε στη γειτονιά, για να τυλίξουν οι νοικοκυρές τα ντολμαδάκια.
Και ξάφνου, αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα. Ένα μικρούτσικο άνοιγμα άφησε ο κισσός σ’ απόλυτη σύνδεση μ’  ένα άλλο άνοιγμα της πρόσοψης και στο βάθος το απέναντι μπαλκόνι.
Τελικά, όνειρο ήταν. Η πραγματική εικόνα του καταπράσινου κισσού άφησε επίτηδες, θαρρείς, τη χαραμάδα της για να λειτουργήσει ως υπόσχεση ότι όλα μπορούν ν’ αλλάξουν προς το καλύτερο…
Μας λείπει, τελικά, το παραμύθι. Γιατί όλο και πιο δύσκολα μπορεί να μας εγκλωβίσει στο μύθο του…
Και οι νότες ενός αγαπημένου τραγουδιού ξεχύθηκαν στον αέρα…
Καλή σας μέρα!    Α.Α
 
***  Ηθελέστα και παθέστα 
Μόλις το συζητήσαμε στο τραπέζι των συσκέψεων με τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας, έμεινα ενεός, που λένε. Άφωνος, ξερός. Ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, όπως πολλοί θα διαβάσατε στο πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της Παρασκευής του «Θ», είχε πάρει στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια από τράπεζες ύψους 800.000 ευρώ, και τώρα που πετσοκόπηκαν οι μισθοί, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, χωρίς να αναφέρει στην απόφασή του αν υπάρχει ή όχι ακίνητο στο όνομά τους ή κατοικία για την οποία πήραν τα δάνεια, όρισε μηδενικές καταβολές για τέσσερα χρόνια! Το αξιοπερίεργο είναι, επειδή οι περισσότεροι έχουμε τέτοιες υποχρεώσεις, με ποια κριτήρια το ζευγάρι δανείστηκε κοντά στο 1.000.000 ευρώ, δημόσιοι υπάλληλοι όντες, που τώρα επειδή τους γίνονται κρατήσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έναντι των οφειλών τους, ο άνδρας παίρνει μισθό 290 και η γυναίκα 520 ευρώ. Και με το φτωχό μου το μυαλό αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν οι τράπεζες να μην έκαναν φύλλο και φτερό τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία του ζευγαριού πριν προχωρήσουν στις προκλητικές αυτές δανειοδοτήσεις; Ποιοι ενέκριναν όλον αυτό τον πακτωλό και πού πήγαν, άραγε, όλα αυτά τα χρήματα; Εδώ η εφορία βγάζει στο σφυρί σπίτια ανθρώπων που οφείλουν πέντε, δέκα χιλιάρικα και πολλά λέω, και από την άλλη το ζευγάρι με 800.000 χιλιάρικα δάνεια πήρε αβάντζο να μην πληρώνει για τέσσερα χρόνια; Δε γνωρίζω τους ανθρώπους, ως παράδειγμα το αναφέρω, για να πω ότι αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος και για το οποίο λοιδορήθηκε απ’ όλους μας, το «μαζί τα φάγαμε», μήπως έχει ψήγματα αλήθειας; Στην εποχή των παχιών αγελάδων και του αβέρτα είχε χαθεί η μπάλα. Οι περισσότεροι, μέσα και αυτοί που τώρα σκούζουν ως σφαζόμενοι χοίροι, απ’ όπου μπορούσαν τα έπαιρναν. Είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ, τη ανοχή ή τη προτροπή των πολιτικών. Και επειδή ο σβέρκος μας, ως Ελληναράδες, επαναστάτες του κώλου, ζυγό δεν υπομένει, φταίνε οι τοκογλύφοι δανειστές μας. Που φταίνε, βεβαίως, γιατί βρήκαν την ευκαιρία να μας πιούν το αίμα με το μπουρί της σόμπας, αλλά ηθελέστα και παθέστα. Το θέμα είναι αν βάλαμε μυαλό. Στην καμία. Τα ίδια συμβαίνουν και τώρα. Για λαμογιές διαβάζουμε καθημερινά. Τον Κωστόπουλο, που κάνει το πρωινάδικο του MEGA και χρωστάει παντού, τη μια μέρα τον συνέλαβαν για χρέη στο Δημόσιο και την επομένη τον ξαναφάγαμε στη μάπα. Αυτά βλέπει ο κοσμάκης, που δεν τα έφαγε μαζί με τους υπόλοιπους και τρελαίνεται, κι αν περάσει ο νόμος για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, πάμε για κοινωνική έκρηξη.Του Δημήτρη Γιατράκου - 
 
***  Κοιμήσου ρε… τι σου ζητάνε;       
    Ανάμεσα στην καθημερινότητα, που ταλανίζει το λαό, σέρνεται μια αλήθεια, που την αντιμετωπίζει ο κόσμος σε κάθε του βήμα, αλλά μοιάζει να μην την αναγνωρίζει, να μην την ξέρει και, επομένως, να μην μπορεί να τη διαχειριστεί. Να σταθεί ώριμος απέναντί της. Να δώσει ο ίδιος λύση.
Η αλήθεια αυτή είναι ότι δε χρειαζόταν καμιά τρόικα για να σταματήσει μια ελληνική κυβέρνηση τον τρελό δανεισμό, προκειμένου να ταΐζει πραιτοριανούς υπαλλήλους, χωρίς να παρέχουν και το αντίστοιχο έργο, και προκειμένου να ταΐζει πανταχόθεν προμηθευτές και μεσάζοντες για να ξεκοκαλίζουν το δημόσιο ταμείο με μίζες και να τινάζουν το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών στα ύψη.
Δεν είναι απλώς ότι δε χρειαζόταν τρόικα, αλλά είναι ακόμα σοβαρότερο: Δε χρειαζόταν πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος απ' αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, ότι προσκαλώντας την τρόικα να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν αυτοί οι ίδιοι για τη χώρα, στην πραγματικότητα έχουν εκχωρήσει όχι απλώς την εθνική κυριαρχία σε ξένους. Έχουν βάλει τους ίδιους τους ξένους να αποφασίζουν γι' αυτά που οι ίδιοι -δειλοί και έμποροι ψήφων- δεν τολμούν να αποφασίσουν.
Καμιά περικοπή άχρηστων ή περιττών εξόδων μέσα σ' ολόκληρο το δημόσιο τομέα δε χρειαζόταν, και δε χρειάζεται κανέναν ξένο χαρτογιακά για να γίνει. Και δε χρειάζεται κανέναν ξένο χαρτογιακά για να ανακαλυφθεί.
Καμιά λοβιτούρα και δυσλειτουργία σε τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις, ταμεία, προμήθειες, κατασκευές, μελέτες, έργα κάθε είδους δε χρειαζόταν και δε χρειάζεται κανέναν ξένο χαρτογιακά για να ανακαλυφθεί και να σταματήσει. Καμιά λειτουργία απ' όλες αυτές δε χρειαζόταν κανέναν ξένο κατακτητή για να δουλέψει.
Όλο αυτό το απατεωνίστικο χάος, που λεγόταν και λέγεται ακόμα νεοελληνικό κράτος, ήταν στα χέρια των κυβερνητών, των κομμάτων, των συντεχνιών, των κεφαλαιούχων να μπει σε μια τάξη.
Τώρα δεν κάνουμε εμείς κουμάντο στο σπίτι μας. Γιατί εδώ, κι αυτό ίσως δεν το ξέρει ο πολύς λαός, οι ξένοι που ήρθαν ζήτησαν δέκα πράγματα, που οι εδώ κυβερνήτες δεν ήθελαν να πάρουν το πολιτικό τους κόστος. Και άρχισαν τις ελληνικές κουτοπονηριές «δεν ξέρουμε, δεν είδαμε», με αποτέλεσμα να βάλουν αυτοί τους ξένους μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Οι ξένοι να ψάξουν, οι ξένοι να βρουν, οι ξένοι να αποφασίσουν, μόνο και μόνο για ένα λόγο: Για να ’ρχονται μέχρι και σήμερα όλοι αυτοί οι Τσολάκογλου και να κατηγορούν την τρισκατάρατη τρόικα για τα δεινά του τόπου. Ε, όχι. Δεν υποκύψανε, δεν ηττηθήκανε, δεν υποχώρησαν μπροστά στο αναπόφευκτο, αντιστεκόμενες οι κυβερνήσεις και οι υπόλοιπες παρακυβερνώσες δυνάμεις στην ξένη εισβολή.
Αυτοί ανοίξανε την πόρτα της εξουσίας στους ξένους δανειστές και εξουσιαστές της Κομισιόν και της Γερμανίας. Αυτοί, για να γλιτώσουν τις καρέκλες και τα οφίτσιά τους, πουλώντας στο λαό δήθεν αντίσταση, οι ίδιοι οι προδότες.
Και ο λαός, δυστυχώς, παρακολουθεί την παράσταση παραμυθιασμένος. Ενίοτε μάλιστα χειροκροτάει! Και το χειρότερο: Περιμένει ότι αυτός ο εσμός θα τον σώσει. Μα, πού ζει; Πόσο εξαρτημένος είναι από όλη αυτή τη αρρώστια;   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  *Ο τίτλος είναι παράφραση από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου «Χαμογέλα ρε... τι σου ζητάνε;».
 
***  Η Google τιμά τη Μαρία Κάλλας
Στην κορυφαία υψίφωνο και γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, για τα 90 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την ημέρα γέννησής της. Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε ως Άννα Μαρία Καικιλία Σοφία Καλογεροπούλου στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς οι γονείς της, Ευαγγελία Δημητριάδη, από την Κωνσταντινούπολη, και Γιώργος Καλογερόπουλος, από τo Nεωχόριο Ιθώμης στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, είχαν μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. από την Αθήνα. Εκεί ο πατέρας της ανοίγει φαρμακείο και το 1929 αλλάζει το οικογενειακό επώνυμο από Καλογερόπουλος σε Callas. Τρία χρόνια αργότερα η Μαρία ξεκινά τα πρώτα μαθήματα πιάνου μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Υακίνθη. Σε ηλικία 11 ετών έλαβε το πρώτο βραβείο ως "σολίστ" σε διαγωνισμό παιδικών φωνών που είχε διοργανώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Υόρκης W.O.R. Στα 1937 έρχεται το διαζύγιο των γονιών της και η Μαρία ακολουθεί τη μητέρα της στην Αθήνα, όπου ήδη βρισκόταν η αδελφή της. Αρχικά, αν και μικρότερη από το ηλικιακό όριο εισαγωγής, εγγράφηκε στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη με καθηγήτρια τη Μαρία Τριβέλλα, ενώ έναν χρόνο αργότερα βρέθηκε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου δίδασκε η Ελβίρα ντε Ιντάλγκο (Elvira de Hidalgo) και η οποία θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν δασκάλα της Κάλλας. Στις 2 Απριλίου 1939 κάνει το σκηνικό της ντεμπούτο ως Σαντούζα σε μία μαθητική παράσταση της "Αγροτικής Ιπποσύνης" (Cavalleria Rusticana) του Πιέτρο Μασκάνι από το Ωδείο Αθηνών. Λίγο πριν το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου έρχεται η πρώτη συνεργασία της με την εταιρεία της Λυρικής Σκηνής Αθηνών και στις 21 Οκτωβρίου του 1940 ερμηνεύει τραγούδια από τον Έμπορο της Βενετίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Βασιλικό Θέατρο. Η συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή θα συνεχιστεί και στις 21 Ιανουαρίου 1941 στην πρώτη της μελοδραματική εμφάνιση θα υποδυθεί τη Βεατρίκη στο έργο "Βοκκάκιος" του Φραντς φον Σουπέ στο κινηματοθέατρο Παλλάς. Στις 27 Αυγούστου του 1942 στο θερινό θέατρο Παρκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση σε όπερα, ερμηνεύει "Τόσκα" του Τζιάκομο Πουτσίνι. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε συναυλία της Λυρικής στη Θεσσαλονίκη. Στις 19 Φεβρουαρίου ερμηνεύει τη Σμαράγδα στον "Πρωτομάστορα" του Μανώλη Καλομοίρη, και εννέα μέρες αργότερα συμμετέχει σε μεγάλη συναυλία για τα συσσίτια της Νέας Σμύρνης στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ. Στις 12 Δεκεμβρίου ερμηνεύει άριες του Μπετόβεν και του Ροσίνι σε συναυλία υπέρ των φυματικών. Στις 7 Δεκεμβρίου 1951 η Κάλλας ανοίγει τη σαιζόν στη Σκάλα του Μιλάνου με τους "Σικελικούς Εσπερινούς", εμφάνιση που της προσφέρει μεγάλη αναγνώριση. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών η Σκάλα θα είναι η σκηνή των μέγιστων θριάμβων της σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Το 1955 ανεβάζει την ιστορική παράσταση της "Τραβιάτα" του Βέρντι σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι. Στις 27 Οκτωβρίου 1956 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ως "Νόρμα" στο ομώνυμο έργο του Μπελλίνι. Στις 5 Αυγούστου 1957 επιστρέφει στην Αθήνα και εμφανίζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Δύο μήνες πριν είχε γνωρίσει τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε δεξίωση της κοσμικογράφου Έλσα Μαξγουελ. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μία από τις πλέον συζητημένες σχέσεις στην ιστορία. Το 1960 τραγουδά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου "Νόρμα" και το επόμενο έτος "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Το 1962 επανέρχεται στη Σκάλα του Μιλάνου και αποθεώνεται σαν Μήδεια σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη. Τον Ιανουάριο του 1964 πείθεται από το Φράνκο Τζεφιρέλι να συμμετάσχει σε μία νέα παραγωγή της "Τόσκα" στη σκηνή του Κόβεντ Γκάρντεν (Covent Garden). Η παράσταση εκθειάζεται από τους κριτικούς ενώ ακολουθεί την ίδια χρονιά νέος καλλιτεχνικός θρίαμβος στην Όπερα των Παρισίων με τη "Νόρμα". Παρά τα φωνητικά προβλήματα που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει το παρισινό κοινό την υποδέχεται θερμά. Στις 5 Ιουλίου 1965 εμφανίζεται για τελευταία φορά σε παράσταση όπερας στο Κόβεντ Γκάρντεν με την "Τόσκα" σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι. Στα 1966 απεκδύεται την αμερικανική υπηκοότητα και λαμβάνει την ελληνική. Με αυτή της την ενέργεια λύεται και τυπικά ο γάμος της με τον Μενεγκίνι. Πλέον ελπίζει ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα της ζητήσει να παντρευτούν κάτι που τελικά δεν γίνεται, μια και στις 8 Ιουλίου 1968 ο Έλληνας μεγιστάνας παντρεύεται τη χήρα του Αμερικανού Προέδρου Κέννεντυ, Τζάκυ. Αυτή του η πράξη βυθίζει σε κατάθλιψη την κορυφαία υψίφωνο. Η Μαρία Κάλλας πέρασε στην αιωνιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι. Η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και, αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο. -
 
***
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ 1930/.1955-2013
** Το  1930 δημιουργείται  η  πρώτη  ποδοσφαιρική  ομάδα  στο  Αρφαρά  Καλαμάτας  με το  όνομα  "ΔΟΞΑ "Αρφαρών .-
** Το  1955  ονομάζεται  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ μέχρι  σήμερα  και  κάπου εκεί αρχίζει   η  Ιστορία , του  ιστορικού  Σωματείου  -Συλλόγου  Α.Π.Σ.Αστέρας Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας .-
** Το  1957 Ιδρύεται  ο ποδοσφαιρικός  Σύλλογος " ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Πλατύ"  .-
** Το  1970-72  ιδρύεται  ο ποδοσφαιρικός  Σύλλογος "ΠΑΜΙΣΟΣ  Αγίου  Φλώρου " μετέπειτα  "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  Παραλίας " Καλαμάτας  .-
*** «Απόβαση» στο Άργος ετοιμάζουν οι οπαδοί της Μαύρης Θύελλας           
          
Η άνοδος στην κορυφή περνά από το Άργος
 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Με το πέρασμα των αγωνιστικών, ολοένα και μειώνεται η απόσταση της Καλαμάτας από την κορυφή της βαθμολογίας – μπορεί αυτή την αγωνιστική να έμεινε η διαφορά των  έξι βαθμών, όμως η απώλεια της Ερμιονίδας μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για τη Θύελλα και αυτό το ξέρει καλά ο κ. Γκόφας – με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δείχνει ικανό ν’ ανέβει στην πρώτη θέση με το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Κομβικής σημασίας παιχνίδι θεωρείται αυτό που ακολουθεί στην Αργολίδα με αντίπαλο τον εκ των πρωτοπόρων Παναργειακό, με την ανάγκη κατάκτησης θετικού αποτελέσματος να κρίνεται παραπάνω από αυτονόητη. Οι άνθρωποι της Καλαμάτας γνωρίζουν το Σύλλογο της Αργολίδας, οι δύο ομάδες άλλωστε έπαιξαν φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και ξέρουν ότι δεν είναι αχτύπητος αντίπαλος. Η καλή Μαύρη Θύελλα μπορεί να κατακτήσει τους τρεις πόντους μέσα στο γήπεδο του Άργους, που αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των πρωτοπόρων.
Και επειδή σε τέτοια ντέρμπι όλα τα στοιχεία παίζουν το ρόλο τους, οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι στο πλευρό της η Μαύρη Θύελλα θα έχει πάρα πολύ κόσμο, τον περισσότερο σε εκτός έδρας παιχνίδι της. Ήδη το “Bulldogs Club” γνωστοποίησε την πραγματοποίηση εκδρομής και όσοι επιθυμούν να μεταβούν την Κυριακή στο Άργος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Συνδέσμου στο Ιστορικό Κέντρο, από τις 8.00 έως 12.00 μ.μ., ενώ και από την Αθήνα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων. Σε κάποιους ο αγώνας αυτός φέρνει στη μνήμη το ματς της Β΄ Εθνικής, τη δεκαετία του 90, όταν δεκάδες λεωφορεία έφυγαν από τη Μεσσηνία για την Αργολίδα.
 Ξεκούραση σήμερα… Πλάνα από αύριο για Γκόφα
Την ικανοποίησή του για το πάθος και το αποτέλεσμα στο Αιτωλικό μετέφερε χθες στους παίκτες στην προπόνηση που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο και που είχε χαρακτήρα αποθεραπείας ο Μίλτος Γκόφας, ο οποίος τους ζήτησε να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και στο ματς με τον Παναργειακό. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε ρεπό, όπως συνηθίζει άλλωστε σήμερα στους παίκτες του, και από αύριο αρχίζει να προσαρμόζει τα πλάνα του.
Θεραπεία έκαναν χθες οι Καλαντζής (κτύπημα σε πλάτη και γάμπα), Οντβόνγκ (κτύπημα στον αστράγαλο) και Αθανασόπουλος (διάστρεμμα στην προπόνηση του Σαββάτου), αλλά και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, που ανεβάζει συνεχώς επίπεδο. Πάντως όλοι οι παίκτες που αναφέραμε μπαίνουν από αύριο σε κανονικούς ρυθμούς – ένα μικρό ερωτηματικό υπάρχει για τον Αθανασόπουλο – και ως εκ τούτου οι μόνοι που θα λείψουν θα είναι οι Τριανταφυλλάκης, Μπελεβέτης και Κωνσταντακόπουλος. Το ευχάριστο είναι  πως ενσωματώθηκε κανονικά ο Κώστας Ηλιόπουλος, που υπολογίζεται στα πλάνα του Γκόφα.
 
***  ΤΡΙΗΜΕΡΟ  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΟ  1 - 1  φάσεις  γκόλ  30 - 11 – 2013 : http://youtu.be/boJdKiyvDjs  ,
Δηλώσεις Μέντε Ντασίλβα ΠΑΟ  2013 : http://youtu.be/fiC0FhKxfss
~ Δηλώσεις Στέφανος Κωτσόλης  2013  : http://youtu.be/-83XS5q3W-I
~ ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3 - 0  φάσεις γκόλ δηλώσεις 30- 11 -2013 : http://youtu.be/e9LjnUbqIW0  ,
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 -1  φάσεις γκόλ 30 - 11 – 2013 ~ http://youtu.be/VrAF2ejIQ5A ,
  ~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1- 1 φάσεις  γκόλ δηλώσεις  2013 : http://youtu.be/EBtvORP6 ,
~ ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3 - 0  γκόλ φάσεις  δηλώσεις  2013 : http://youtu.be/rSNWb1sUc8U ,
~*** ΟΣΦΠ -  Εργοτέλης 3 - 0  01/ 12/ 2013  ρεπορτάζ  δηλώσεις : http://youtu.be/buqzTZ-5g6Y  ,
 ~** Βέροια -  Λεβαδειακός  4 - 3  01- 12 - 2013  δηλώσεις  φάσεις γκόλ : http://youtu.be/gbcFXrIMiKg  ,
~** ΑΡΗΣ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  2 - 2   φάσεις  γκόλ  : http://youtu.be/2Xg02fb-Tq4 ,
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΞΑΝΘΗ 0- 0 δηλώσεις  φάσεις 01-12-2013 : http://youtu.be/Qs6G7ecYwaA ,
~** ΟΦΗ - ΚΑΛΛΟΝΗ  3 - 1  01/ 12/ 2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/lWqhQttWhfs ,
~** Βέροια -  Λεβαδειακός  4 - 3   δηλώσεις  01- 12 – 2013 : http://youtu.be/8BkIgObJO0M ,
~**  ΟΦΗ - ΚΑΛΟΝΗ 3 -1  01/ 12/ 2013 φάσεις  γκόλ  : http://youtu.be/e1AOrF1FnY0 ,
 ~** ΟΣΦΠ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  3 - 0  01- 12 -2013 φάσεις γκόλ  : http://youtu.be/jZoN0BQWNoI  ,
~* *  ΟΣΦΠ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  3 - 0  01- 12 -2013 φάσεις γκόλ  : http://youtu.be/AnK_Yu6cwOM  ,
~** ΟΣΦΠ - Εργοτέλης  3 - 0  01 /12/ 2013  τα  γκόλ :  http://youtu.be/OBI-513qTM8 ,
~ ΠΑΟΚ  - ΠΑΣ Γιάννινα  2- 0  γκόλ δηλώσεις  02 -12 – 2013 : http://youtu.be/yanHgVgnGcg  ,
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ  2 - 0  γκόλ 1ο πεν  Παοκ  02 /12 /2013  : http://youtu.be/hea_Wehn908 ,
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα  2- 0  2ο γκόλ  02 -12- 2013 :  http://www.youtube.com/watch?v=PPfixj-NtQg  ,  

*** VIDEO  ποδοσφαίρου πελοποννησιακών ομάδων   : 
~~  Άρης  Αιτωλικού -ΚΑΛΑΜΑΤΑ    0-1  01-12-2013  : http://youtu.be/Ejo_yNlJxtk
~~ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0 - 1  01 /12 /2013 : http://youtu.be/bWIX3SRsT5s
~~ Άρης Αιτωλικού -  Καλαμάτα 0 - 1   ρεπορτάζ δηλώσεις Γκόφα : http://youtu.be/uJPOsU5K6UE 
~~ Παναρκαδικός -  Μεσσηνιακός 0 - 1  δηλώσεις Δ. Τσάκωνα : http://youtu.be/kiA9rzDRAz0
~ ΠΑNΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1- 1  01- 12- 2013  : http://youtu.be/8gOS_4zpToE  ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2925   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01  =1372   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =   1371 video.-
                                             **Σύνολον   :  5668  βίντεο ανηρτημένα .-

***
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-

****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :   ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
*

http://youtu.be/ikrKlO3JYCw , *  http://youtu.be/la7RYcusDgo , *  http://youtu.be/jifqhN0PhdA ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: