ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012


Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Σεπτεμβρίου  2012  :


Το  ποντικάκι  κοντά μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ! :
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Παρέμβαση ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας ΅:       
Image
* Θα ρυθμιστούν τα πυρόπληκτα δάνεια Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από απόψεις με θέμα τα δάνεια των πυρόπληκτων νομών και την ανάγκη να δοθεί ένα αίσιο τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με βάση και προηγούμενες δεσμεύσεις του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ρύθμισης και των δανείων που δεν είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο.  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια σειρά ανακοινώσεων στον τοπικό Τύπο, με θέμα το καίριο ζήτημα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων. Κατ’ αρχήν, συμφωνούμε όλοι πως η ρύθμιση αυτών των δανείων είναι επιβεβλημένη, ειδάλλως εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας θα οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία λόγω της ύφεσης που διανύει η τοπική μας οικονομία.
Λόγω της κρισιμότητας του θέματος θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να γνωρίζουν την πραγματικότητα, η οποία είναι η εξής: Τα πυρόπληκτα δάνεια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Τα εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κ. Σταϊκούρα και για τα οποία έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ρύθμισης, και τα μη εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομίας κ. Στουρνάρα, για τα οποία εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υπάρξει και για αυτά ρύθμιση αποπληρωμής.
Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σκέντζο, διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Οικονομίας, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τη μη ρύθμιση των δανείων αυτών και ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η ρύθμιση, αφού είναι υποχρέωσή τους να υπάρξει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε λίγες ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Στο δελτίο Τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου, στις 29/06/2012, αναφέρεται ξεκάθαρα και δε “χωρούν” παρερμηνείες, η βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη διευθέτηση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.
Κάθε άλλη συζήτηση για τη στάση του πρωθυπουργού, κάθε φωνή διαμαρτυρίας για ολιγωρία της κυβέρνησης, κάθε “εκβιαστική” επιστολή με χρονοδιάγραμμα απάντησης, αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων εις βάρος των δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων του νομού μας.
Και όλα αυτά στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την κυβέρνηση, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη μια γιγαντιαία διαπραγμάτευση για την πορεία της πατρίδας μας.
Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι να αναγνωρίσουμε, θεσμικοί παράγοντες και μη, πως έχει παρέλθει η εποχή που με πυροτεχνήματα μπορούμε να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη.
Η πίεση προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν στην τοπική μας κοινωνία είναι θεμιτή και επιβεβλημένη. Όμως, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η επιλεκτική ενημέρωση, παραπέμπουν σε εποχές του πολιτικού μας συστήματος που έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Προς άμεση κατεδάφιση αυθαίρετα κτίσματα  :
Image
*   ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΈνα χρόνο πριν ο τότε γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δ. Ελλάδος και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλος, είχε εξαγγείλει ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι αποφασισμένο να περάσει σε άμεση κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η εξαγγελία έμεινε στα… χαρτιά, μέχρι σήμερα που το θέμα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος και, μάλιστα, αυτή τη φορά, όπως αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη, ετοιμάζεται σύστημα κριτηρίων το οποίο θα ορίζει τη σειρά προτεραιότητας για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, τα αυθαίρετα κτίσματα ανέρχονται σε 85. Μεταξύ των έξι καλλικράτειων Δήμων του νομού, αυτός της Καλαμάτας βρίσκεται στην κορυφή με 27 αυθαίρετα κτίσματα και ακολουθούν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης με 19.
Στην κατηγορία των εν λόγω αυθαιρέτων περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με το νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Μάλιστα, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος επεξεργάζονται ένα σύστημα κριτηρίων το οποίο θα ορίζει τη σειρά προτεραιότητας για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει. Ειδικότερα, για να μην υπάρξει υπόνοια για... προτιμήσεις, θα δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με βάση την επιβάρυνση που το αυθαίρετο προκαλεί, το μέγεθος και τη θέση του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υπό κατεδάφιση κτήρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στο χάρτη των αυθαιρέτων, ο μεγαλύτερος αριθμός βρίσκεται στην παραλία. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31.
Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά καλλικράτειο Δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθούν ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ο Δήμος Ερμιονίδας στην Αργολίδα με 35, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία με 28 και ο Δήμος Καλαμάτας με 27.
Τέλος, σε χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρεται, επίσης, ότι «οριστική» λύση, δηλαδή δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης, για ορισμένες κατηγορίες αυθαιρεσιών, όπως για μικρές πολεοδομικές παρανομίες σε κτήρια με οικοδομική άδεια, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σπεύδει, ωστόσο, να διευκρινίσει, για να προλάβει την ανέγερση μιας ακόμα γενιάς αυθαιρέτων, ότι η ρύθμιση θα έχει την ίδια χρονική «αφετηρία» με τις ρυθμίσεις για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, δηλαδή δε θα αφορά κτήρια που ανεγέρθηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2011. Στόχος είναι η οριστικοποίηση προτάσεων του υπουργείου να γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία “τακτοποίησης”». Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 , εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .

*** Με αφορμή το έργο αντιδιαβρωτικής της προστασίας :
  Image
* Η ακτή στο Ακρογιάλι Αβίας, το… δίκτυο Natura και η άγνοια των υπηρεσιώνΕδώ και κάποιο διάστημα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση, με πολύ καλό ρυθμό, ενός σημαντικού έργου. Κι αυτό είναι η αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής στο Ακρογιάλι Αβίας, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Θέλοντας, όμως, να κάνουμε ένα θέμα για το συγκεκριμένο έργο, μάθαμε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίησή του (Sicap S.A.) παίρνει τα απαραίτητα υλικά από τη θαλάσσια έκταση στη νήσο Βενέτικο.
Στο άκουσμα της είδησης, ψάχνοντας βρήκαμε μέσω του διαδικτύου ότι η συγκεκριμένη περιοχή με κωδικό GR2550003 είναι Natura. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το ακρωτήριο Ακρίτας, τα γειτονικά νησιά Σχίζα (1.090 ha) και Σαπιέντζα (963 ha), καθώς και τα νησιά Βενέτικο, Αγ. Μαριανή, Αυγό κ.λπ. του συμπλέγματος των Οινουσσών.
Το γεγονός αυτό μας έδωσε την αφορμή να ερευνήσουμε, στo πλαίσιο του ρεπορτάζ, περισσότερο την κατάσταση. Έτσι, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στο αντίστοιχο της Πύλου, αλλά και στα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του έργου που έχει συσταθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε απ’ όλες τις πλευρές, αν και στην αρχή αμφισβήτησαν ότι η συγκεκριμένη νήσος είναι προστατευόμενη περιοχή, είναι ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει πάρει όλα τα έγγραφα και τις άδειες που της επιτρέπουν να είναι καθ’ όλα νόμιμη στις ενέργειές της, τόσο από τις τοπικές αρχές όσο από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Μάλιστα, τόνισαν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε διότι έχει το κατάλληλο υλικό για την καλύτερη απόδοση του έργου, γι’ αυτό δεν προτιμήθηκε κάποια άλλη, κοντινότερη, όπως η Μάνη.
Επιπρόσθετα, ο χώρος απ’ όπου γίνεται η απομάκρυνση των βράχων είναι στη θαλάσσια έκταση που δεν ανήκει στο δίκτυο «Natura», σύμφωνα και με τις συντεταγμένες που έχει δώσει η εταιρεία.
Εκείνο που παραδέχτηκαν, όμως, όλες οι παραπάνω υπηρεσίες, και μας προξένησε εντύπωση, είναι ότι δεν έχει (!) γίνει κάποιος έλεγχος – έστω και τυπικός- αν η εταιρεία τηρεί όσα υποστηρίζει.
Σε σχετική μας ερώτηση γιατί αυτό δεν έχει συμβεί, απάντησαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και θα προβούν στο μέλλον στις απαραίτητες ενέργειες. «Θα το κοιτάξουμε και θα κάνουμε κάποια περιπολία, να δούμε αν όλα τηρούνται όπως πρέπει», μας τόνισαν χαρακτηριστικά.
Εν αναμονή, λοιπόν, της έρευνας, η οποία, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, «αφήνουμε» προς το παρόν το θέμα, αλλά θα επανέλθουμε… Του Αντώνη Πετρόγιαννη***     Ως προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης :
Image
* Ίσως λάβουν τον Οκτώβριο περισσότερα από 1,1 δισ. ευρώ οι αγρότεςΑνοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεπεράσει το 50% η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που είναι προγραμματισμένη να εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, μετά την υποβολή προς την Ε.Ε. σχετικού αιτήματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.
Ειδικότερα, το συνολικό ύψος της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος είναι 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να καταβληθούν το Δεκέμβριο. Ωστόσο, μετά από ενέργειες του υπουργείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» να δοθεί προκαταβολικά τον Οκτώβριο το 50% του συνολικού ποσού.
Όμως, δεδομένου ότι παρατηρείται συνεχής επιδείνωση στη ρευστότητα της κτηνοτροφίας, λόγω και της ραγδαίας αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, ο κ. Τσαυτάρης επανήλθε με νέο αίτημα στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών. Ζήτησε να αυξηθεί η προκαταβολή της ενίσχυσης στο 60- 65%, κάτι το οποίο οι ομόλογοί του δεν είδαν αρνητικά.
Έτσι, το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να καθοριστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στα μέσα Οκτωβρίου θα καταβληθεί 1,1 δισ. ευρώ και έως το τέλος Δεκεμβρίου το υπόλοιπο ποσό, επίσης 1,1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, ο κ. Τσαυτάρης έχει ζητήσει και την προβλεπόμενη δυνατότητα εφαρμογής του επιτρεπόμενου προγράμματος κρατικών ενισχύσεων «de minimis». Πρότεινε να δοθούν περισσότερα από τα 75 εκατ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα ως κρατικές επιδοτήσεις για τις περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων.


*** Δημοπρατήθηκε το "Γέφυρα Τζάννε-παράκαμψη Πεταλιδίου" :
Image
* Στην ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας θα συμβάλλει το έργο «Γέφυρα Τζάννε- παράκαμψη Πεταλιδίου», που δημοπρατήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς. Πρόκειται για έργο μήκους 7,4 χλμ., τμήμα του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 23,4 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλευράς είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το χαρακτήρισε ως έργο πνοής και πρόσθεσε πως ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Οι εργασίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπεριφεριάρχη Μεσσηνίας, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από την ερχόμενη άνοιξη.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν οκτώ ενδιαφερόμενοι με ισάριθμες προσφορές και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο κ. Γ. Πετρής, η προσφορά του οποίου έφθασε στο 37%. Με βάση τα λεγόμενα του αντιπεριφερειάρχη, όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων και ταυτόχρονα θα «ανασάνουν» οι κάτοικοι των οικισμών της περιοχής, αφού ο δρόμος θα τους παρακάμπτει και δε θα τους διασχίζει. «Σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση της εισόδου της Κορώνης, θα έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία δρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών», κατέληξε.    


*** "Βοήθεια στο Σπίτι"  :
 Image
* Παράταση του προγράμματος έως τις 31 Μαρτίου 2013   
Την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσαν, χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 70.000 αναξιοπαθούντες της τρίτης ηλικίας, αλλά και ΑμεΑ.
Η θετική αυτή εξέλιξη συμβαδίζει παράλληλα με το σχεδιασμό της νέας μορφής του προγράμματος, το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα- διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και Δήμους.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Το υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης του α΄ τριμήνου του 2013, με 15 εκατ. ευρώ».
Έκανε, επίσης, γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλε χθες 10 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων, ενώ πρόσθεσε ότι «θα τους εξοφλήσουμε πλήρως μέχρι το τέλος του έτους».
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος “Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων”, το οποίο θα διαδεχθεί το “Βοήθεια στο Σπίτι”, με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων».


*** KTEΛ Πελοποννήσου
Προειδοποιούν με διακοπή της μεταφοράς μαθητών
Σε απόγνωση βρίσκονται τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων και των μειώσεων στο κόστος μεταφοράς των μαθητών.
Σύμφωνα με εκπροσώπους λεωφορειούχων, για την περσινή χρονιά και συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων, στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας οφείλονται περί τα 3 εκατ. ευρώ, στα ΚΤΕΛ Κορινθίας και Λακωνίας περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Αργολίδας περί το 1 εκατ. ευρώ και στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 3,2 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγες μέρες, πενήντα λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Αργολίδας καθήλωσαν τα λεωφορεία τους και δεν πραγματοποίησαν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.
Πολυμελής αντιπροσωπεία των μετόχων του ΚΤΕΛ Αργολίδας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά. Στη συνάντηση, οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ εξέθεσαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ανάληψη της υποχρέωσης για τη μεταφορά των μαθητών, δεδομένου ότι το ποσό της σύμβασης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται ασύμφορο και απειλεί τη βιωσιμότητά τους. Ζήτησαν δε την παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και επιφυλάχθηκαν ότι, εάν δε δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διακόπτοντας την ομαλή μεταφορά των μαθητών.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και ενημέρωσε τους λεωφορειούχους για τις ενέργειες της Περιφέρειας και την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο υπουργείο, ζητώντας παράλληλα να δώσουν μια μικρή πίστωση χρόνου πριν κλιμακώσουν τον αγώνα τους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν νεότερα από τη συνεννόηση με το υπουργείο τις προσεχείς μέρες.

*** Νομαρχιακή Επιτροπή ανασύστασης ΠΑΣΟΚ  :
 Image
* Τα πέντε σημεία που συγκροτούν την πλατφόρμα
για το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων
Υπάρχουν πέντε σημεία που συγκροτούν την πλατφόρμα μας σε σχέση με την υπόθεση του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων:
1. Η ανάγκη να διατηρήσει την εσωτερική του ισορροπία το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ως προς τη σχέση λειτουργικών περικοπών στα διάφορα υπουργεία με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Στο εσωτερικό των μέτρων που αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα πρέπει να προσέξουμε οι περικοπές να μην είναι οριζόντιες και κυρίως να μην είναι αντίστροφα προοδευτικές, δηλαδή να επιβαρύνουν τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα περισσότερο από τα υψηλότερα.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν επανέλθουμε στο διαχωρισμό δύο φάσεων (α΄ και β΄ φάσης εφαρμογής των μέτρων) μέσα από τη λογική της παράτασης, όπως είχαμε πει εξαρχής. Ακόμη κι αν εκ των πραγμάτων τα μέτρα της α΄ φάσης θα είναι πολύ περισσότερα από τα μέτρα της β΄ φάσης. Αυτά, όμως, τα μέτρα της β΄ φάσης είναι που κάνουν τη διαφορά, γιατί δημιουργούν και την πάρα πολύ μεγάλη επιβάρυνση και ανατρέπουν την εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη των μέτρων.
2. Τα 2 δισ. ευρώ -επιπλέον των 11,5 δισ. ευρώ- από τα έσοδα δεν μπορούν να βρεθούν με εμβαλωματικό και αντιφατικό τρόπο, δηλαδή με μέτρα που στοχεύουν απλώς στα 2 δισ. ευρώ και δεν περνούν μέσα από τη λογική του ενιαίου φορολογικού συστήματος που χτυπά τα μεγάλα εισοδήματα, τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και στην πραγματικότητα συλλαμβάνει μια νέα φορολογητέα ύλη. Η υπερφορολόγηση των ήδη δεδηλωμένων εισοδημάτων δε συνιστά λύση.
3. Το πρόσθετο δημοσιονομικό κενό που μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα, πέραν των μέτρων που θα ληφθούν τώρα, δεν μπορεί να καλυφθεί με νέες περικοπές ή με νέα φορολογικά μέτρα- πέραν της εφαρμογής του ΕΦΣ και της σύλληψης της φοροδιαφυγής - αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί:
Πρώτον, μέσα από το ύψος της ονομαστικής τιμής του χρέους, που πρέπει να μειωθεί με τους τρεις τρόπους που έχουμε παρουσιάσει:
-Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από το EFSF
-Δυνατότητα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά
-Μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ από το παρεμβατικό χαρτοφυλάκιό της (SMP), όπως έγινε πέρυσι το Μάρτιο για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ (ANFA)
Δεύτερον, μέσα από τους όρους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, σε συνεννόηση πάντα με τους εταίρους μας και χωρίς να θίγουν όλα τα παραπάνω καμία άλλη χώρα-μέλος της Ευρωζώνης και κανέναν Ευρωπαίο φορολογούμενο.
4. Πρέπει οπωσδήποτε τα μέτρα να συνοδεύονται από ένα σοβαρό κοινωνικό πακέτο που να αφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους νέους ανέργους και όσους βρίσκονται σε απόλυτη φτώχεια, μέσα από μία έξυπνη και καλά στοχευμένη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, δηλαδή των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων που πρέπει ως ένα βαθμό να μεταφερθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τέτοια παραδείγματα είναι η κάλυψη της ασφάλισης της ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους, η παράταση του χρόνου καταβολής επιδόματος ανεργίας, τα μέτρα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της επανακατάρτισης των νέων ανέργων, κ.ο.κ.
5. Εξίσου σημαντικό είναι να συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πακέτο, που πρέπει να περιλαμβάνει:
-Την άμεση και πλήρη καταβολή της δόσης των 31.5 δισ. ευρώ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βοηθηθεί η ελληνική πραγματική οικονομία και να αυξηθούν τα επίπεδα ρευστότητας.
-Τη λήψη των αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων και το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα
-Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εταίροι μας για να στηρίξουν την Ελλάδα
-Υπέρβαση γραφειοκρατικών εμποδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και λειτουργία μεγάλων τομέων της ελληνικής οικονομίας (π.χ. ναυπηγεία)
-Ενεργός ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
-Το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε., δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ, πρέπει να λάβει υπόψη την ασυνήθιστα βαθειά και μακροχρόνια ύφεση στην Ελλάδα.
-Ολοκληρωμένες διμερείς, διακρατικές επενδυτικές πρωτοβουλίες τύπου HELIOS, που πρέπει όμως να έχουν πολύ πιο συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο χαρακτήρα (π.χ. μέσα από την αξιοποίηση των οργανισμών ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων των άλλων χωρών, πρωτίστως του γαλλικού και του γερμανικού).
Είναι προφανές ότι βασικό στοιχείο του αναπτυξιακού πακέτου είναι ο νέος ρόλος των τραπεζών, που τελούν υπό το στρατηγικό έλεγχο του κράτους. Γιατί αν δεν κινηθούν με συγκροτημένο και δυναμικό τρόπο οι τράπεζες, σε σχέση με τα δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, καταναλωτικά), αλλά και σε σχέση με τα δάνεια των επιχειρήσεων, με τη χρηματοδότηση επενδυτικών πρωτοβουλιών, με τη χρηματοδότηση των καινοτομικών και νεοφυών επιχειρήσεων, δε θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί προς το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο. Οι τράπεζες και η λειτουργία τους υπό το στρατηγικό έλεγχο του κράτους είναι ένα μεγάλο αυτοτελές ζήτημα.
Κι ένα δεύτερο είναι η παρέμβαση στην αγορά, δηλαδή ο έλεγχος των τιμών και η ομαλή λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού, ώστε να χτυπηθούν κερδοσκοπικές αγκυλώσεις και παθογενείς καταστάσεις, οι οποίες κρατούν ψηλά τις τιμές και στρεβλώνουν την αγορά. Αν δε γίνει αυτό, δε θα μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση.


***  Kαρέλια Α.Ε.         
Image
* Επιβράβευσε τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙΕπενδύοντας με συνέπεια στην πολιτική της για τη νεολαία και την εκπαίδευση, η Καρέλια Α.Ε. τίμησε και επιβράβευσε για τέταρτη συνεχή χρονιά τα παιδιά των εργαζομένων της που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθησαν στα Ανώτατα και στα Ανώτερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η συγκέντρωση έλαβε χώρα χθες. Η κα Βίκυ Καρέλια και οι κ.κ. Ανδρέας Καρέλιας και Στάθης Καρέλιας μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα υποδέχτηκαν τους επιτυχόντες μαζί με τους γονείς τους. Στις ομιλίες τους προς τους νέους, τόνισαν ιδιαίτερα τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και αναφέρθηκαν στην άριστη κατάρτιση και την έντονη προσπάθεια που απαιτείται να καταβάλει ο καθένας, προκειμένου να επιτύχει στο σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.
Στη συνέχεια βράβευσαν, τον κάθε νέο φοιτητή, με το πιο εξελιγμένο laptop της εταιρείας Apple που δημιουργήθηκε ποτέ, το MacBook Pro MC975 με retina display, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο τόσο για την ακαδημαϊκή τους πορεία όσο και για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Αναλυτικά, βραβεύτηκαν οι: 1. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΑΝΕΣΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, 2. ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΜΟΥ, 3. ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, 4. ΒΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 5. ΑΛΟΙΜΟΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, 6. ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, 7. ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 8. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ MAΡΙΑ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 9. ΚΟΥΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, 10. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 11. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, 12. ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.


*** Σήραγγα Καλογερικού
Κλειστός ο ένας κλάδος για συντήρηση την επόμενη εβδομάδα
   Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας Καλογερικού, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα, θα είναι κλειστός όλη την επόμενη εβδομάδα ο κλάδος με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 9.00 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11.00 και η κυκλοφορία των οχημάτων θα μετατεθεί και θα διεξάγεται σε ένα στοίχο στον κλάδο της σήραγγας, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.


*** Για τα προβλήματα με τον Περιμετρικό
Στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα ο Ι. Καρνέσης
Διαμαρτυρία κατοίκων βόρεια του κόμβου «Καρέλια»
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, για άλλη μια φορά, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Ι. Καρνέσης, ο οποίος θα ασχοληθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας από τη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού της πόλης.
Αναφερόμενος χθες στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Νίκας σημείωσε ότι τα βασικότερα προβλήματα είναι αυτά στην περιοχή του Πηδήματος, αλλά και ο αποκλεισμός μιας σειράς ιδιοκτησιών πίσω από το εργοστάσιο του «Καρέλια».
Χθες το γραφείο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας έδωσε στη δημοσιότητα αίτημα των μονίμων κατοίκων και των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων βόρεια του κόμβου Καρέλια, στο δρόμο Αθήνα –Τρίπολη- Καλαμάτα (περιμετρικός), για εγγύτερη πρόσβαση στην οδό Αθηνών από αυτή μέσω της γέφυρας των Λεΐκων.
Όπως σημειώνουν στη σχετική επιστολή, η οποία υπογράφεται από σαράντα (40) ιδιοκτήτες, «επιθυμούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση, μέσω της γέφυρας του κόμβου Καρέλια, στην οδό Αθηνών, στο ύψος της καπνοβιομηχανίας, όπως αυτό γινόταν εδώ και έναν αιώνα περίπου. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε προτείνουμε να κατασκευαστεί καινούργια γέφυρα στο σημείο που υπάρχει σήμερα ο αγροτικός δρόμος, δυτικά της γέφυρας 200 μέτρα περίπου.
Η λύση που δίνεται σήμερα μέσω της οδού Λεΐκων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και για τους πεζούς κατοίκους της περιοχής μας».
Α.Π.

*** Στο δικαστήριο τη Δευτέρα οι δύο Έλληνες
που κατηγορούνται για κλοπή εξωλέμβιας μηχανής
Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν στη 1.00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να δικαστούν, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Καλαμάτας να έχουν στο Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών μία εξωλέμβια μηχανή 60HP, ναυτιλιακό εξοπλισμό και διαρρηκτικά εργαλεία.
Πρόκειται για έναν 35χρονο κι έναν 53χρονο, συνοδηγός στο όχημα, οι οποίοι, μέχρι τη Δευτέρα που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, θα κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, όλα τα υλικά είχαν κλαπεί από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΥΤΑΒΙΛ» Λ.Κ. 2703, που ελλιμενιζόταν στο αλιευτικό καταφύγιο Πεταλιδίου.
Στην περιοχή που συνελήφθησαν, υπήρχε και το φουσκωτό σκάφος «ΕΣΧΑΤΗ» Λ. Ωρωπού 4670, ιδιοκτησίας του 35χρονου οδηγού, δίπλα στο οποίο ήταν μία εξωλέμβια μηχανή 25HP, που, όμως, δεν ήταν καταχωρημένη στην άδεια εκτέλεσης πλόων του σκάφους και σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας, το συγκεκριμένο μοντέλο της εξωλέμβιας μηχανής δεν είχε εισαχθεί επίσημα από αυτήν στην Ελλάδα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας κατασχέθηκαν το φορτηγό, οι δύο εξωλέμβιες μηχανές των 60HP και 25HP, το φουσκωτό σκάφος «ΕΣΧΑΤΗ», χειριστήρια εξωλέμβιας μηχανής, όργανα πλεύσης φωτισμού, ένα ντεπόζιτο βενζίνης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.


*** Αναφορά δημάρχου στον εισαγγελέα για "Μπιρμπίτα"
«Καρφώνει» την Περιφέρεια για την κακή της διαχείριση
Ζητά άμεση μεταφορά εκεί των αθιγγάνων Αγίας Τριάδας- Πολυκλαδικού
Άμεση διοργάνωση γενικής σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και όλων των λοιπών εμπλεκόμενων συνιστωσών της Πολιτείας (Αστυνομία, Περιφέρεια, Διεύθυνση Υγείας), ζητά με επιστολή του στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Δ. Σταύρου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Σε αυτή ζητά να εξεταστεί η κατάσταση της «Μπιρμπίτας», η συντήρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας της, η διαχείρισή της αλλά και η σταδιακή μεταφορά σ’ αυτήν των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδας- Πολυκλαδικού.
Αφού αναφέρεται στο ιστορικό της κατασκευής της κατασκήνωσης στην «Μπιρμπίτα», ο κ. Νίκας σημειώνει: «Η συγκεκριμένη δράση για την αγορά των 120 στρεμμάτων και τη συγκρότηση και λειτουργία κατασκήνωσης αθιγγάνων υπήρξε ορθή, αφού, μεταξύ άλλων, απελευθέρωσε τη ΒΙΠΕ Ασπροχώματος από δεκάδες σκηνίτες και έδωσε προοπτική για την ορθολογική αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατασκήνωσης αθιγγάνων (Αγία Τριάδα- Πολυκλαδικό) σε διάφορες περιοχές».
Στη συνέχεια προσθέτει ότι στην παρούσα φάση είναι «αναγκαία η επισκευή και συντήρηση των υποδομών και, κυρίως, η διαχείριση, αφού η κατασκήνωση έχει ιδιοκτήτη (Περιφέρεια Πελοποννήσου), έχει σκοπό (κατασκήνωση αθιγγάνων), αλλά στερείται διαχείρισης, κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα».
Επίσης, επισημαίνει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα- Πολυκλαδικό, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά και ένταση με τους κατοίκους που διαμένουν εκεί, αλλά και με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων των οποίων οι χώροι έχουν καταπατηθεί.
Τέλος, τονίζει ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να πάρει όλα τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα για την απομάκρυνση των αθιγγάνων από το συγκεκριμένο χώρο και προτείνει ως μοναδική λύση τη μεταφορά και εγκατάστασή τους στην κατασκήνωση «Μπιρμπίτα».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το τρένο θα σφυρίξει και πάλι στην Καλαμάτα        

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ιδιαίτερη εκδήλωση υποδοχής από το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας
Σήμερα το απόγευμα, μεταξύ 5.00 και 6.00, καταφθάνει στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας το πρώτο τρένο μετά την αναστολή λειτουργίας της γραμμής, γεμάτο από επιβάτες – φίλους του σιδηροδρόμου.
Από το Δήμο οργανώνεται υποδοχή με τη συμμετοχή εθελοντών, μελών της Επιτροπής Τουρισμού αλλά και της Φιλαρμονικής, η οποία θα δώσει μια εορταστική ατμόσφαιρα στο γεγονός.
Μάλιστα, για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης υποδοχής πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Παν. Νίκα και εκπροσώπων του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καλαμάτας.
Ως γνωστόν, το τρένο θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, περίπου στις 11.00, από την Τρίπολη. Μετά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρξει στάση στους Χράνους αλλά και στο Ζευγολατιό, όπου επίσης ετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις.
Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα και αύριο το τρένο θα πάρει το δρόμο της επιστροφής από Καλό – Νερό, Κυπαρισσία, Κατάκολο και Πύργο. Στην πρωτεύουσα της Ηλείας οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν με λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Αθήνα.
Η εκδρομή στηρίζεται από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και, όπως έγινε γνωστό, υπολογίζεται ότι τους επόμενους μήνες το εγχείρημα θα επαναληφθεί, αλλά αυτή τη φορά τα άτομα – εκδρομείς θα είναι πολύ περισσότερα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 *** KTEΛ Πελοποννήσου
Προειδοποιούν με διακοπή της μεταφοράς μαθητών
Σε απόγνωση βρίσκονται τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων και των μειώσεων στο κόστος μεταφοράς των μαθητών.
Σύμφωνα με εκπροσώπους λεωφορειούχων, για την περσινή χρονιά και συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων, στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας οφείλονται περί τα 3 εκατ. ευρώ, στα ΚΤΕΛ Κορινθίας και Λακωνίας περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Αργολίδας περί το 1 εκατ. ευρώ και στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 3,2 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγες μέρες, πενήντα λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Αργολίδας καθήλωσαν τα λεωφορεία τους και δεν πραγματοποίησαν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.
Πολυμελής αντιπροσωπεία των μετόχων του ΚΤΕΛ Αργολίδας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά. Στη συνάντηση, οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ εξέθεσαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ανάληψη της υποχρέωσης για τη μεταφορά των μαθητών, δεδομένου ότι το ποσό της σύμβασης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται ασύμφορο και απειλεί τη βιωσιμότητά τους. Ζήτησαν δε την παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και επιφυλάχθηκαν ότι, εάν δε δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διακόπτοντας την ομαλή μεταφορά των μαθητών.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και ενημέρωσε τους λεωφορειούχους για τις ενέργειες της Περιφέρειας και την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο υπουργείο, ζητώντας παράλληλα να δώσουν μια μικρή πίστωση χρόνου πριν κλιμακώσουν τον αγώνα τους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν νεότερα από τη συνεννόηση με το υπουργείο τις προσεχείς μέρες.

*** Πριν 94 χρόνια
- ΑΦΙΚΕΤΟ εις την πόλιν μας ο Ερρίκος Νικολόπουλος, όπως μελετήση την συνεταιριστικήν οργάνωσιν της Μεσσηνίας. Ο Νικολόπουλος υπήρξεν επιθεωρητής της Ρουμανικής Κεντρικής Αγροτικής Τραπέζης επί δεκαετίαν, έχει δε μελετήση όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς των Βαλκανικών Κρατών. Ο Νικολόπουλος μελέτησε χθες τον οργανισμόν της Κεντρικής Αγροτικής Τραπέζης, μέλλων να μεταβή κατ’ αυτάς εις τον Πύργον προς τον αυτόν σκοπόν, θέλει δε επιθεωρήση και όλους τους Συνεταιρισμούς της Ελλάδος.
- ΑΠΟΛΟΓΙΘΕΙΣ χθες αφέθη ελεύθερος ο χωροφύλαξ Χρ. Ελευθερίου κατηγορούμενος επί φόνω φυγοδίκου.
- Η Λιμενική Επιτροπή συνελθούσα προχθές το εσπέρας υπό την προεδρίαν του Νομάρχη απεφάσισε μετά μακράν συζήτησιν την διακοπήν του ηλεκτρικού ρεύματος των 7 ηλίων του λιμένος μας αρχομένη από της 1 Οκτωβρίου λόγω της υπερόγκου αυξήσεως, την οποίαν εφήρμοσεν η Εταιρία υπερδιπλασιάσασα την τιμήν αυτού.
- Ο Πρόεδρος της Κοινότητος Αλαγωνίας τηλεγραφεί προς το Νομογεωπονικόν Γραφείον ότι αι ζημίαι εκ των βροχών υπήρξαν μεγάλαι εις τα ελαιοπερίβολα της Κοινότητός του και ιδιαιτέρως εις τας Κοινότητας Καρβελίου και Λαδά.


*** Στο βάθος των πραγμάτων
Τα αμύγδαλα της «Περσεφόνης»
Της Μαρίας Νίκα
Όταν πηγαίνω σε σούπερ μάρκετ ή και σε μικρότερα καταστήματα τροφίμων, εάν έχω χρόνο μ’ αρέσει να χαζεύω τα προϊόντα στα ράφια. Όχι επειδή κρύβω καμία τάση για κατανάλωση. Το αντίθετο, θα έλεγα. Απλώς, τελευταία μού έχει κολλήσει η συνήθεια να ψάχνω τα ελληνικά και μεσσηνιακά προϊόντα ανάμεσα στα εισαγόμενα, να συγκρίνω τιμές κ.λπ.
Έτσι, μεταξύ αυτών που μου έχουν κάνει εντύπωση, είναι οι θρεπτικότατοι ξηροί καρποί. Ειδικά στα σούπερ μάρκετ, τα ράφια είναι κατακλυσμένα με διάφορα είδη από την Κίνα, την Αίγυπτο, την Τουρκία κ.ο.κ. Αρκεί να διαβάσετε την ετικέτα στη συσκευασία και θα το διαπιστώσετε. «Εμείς καλύπτουμε μόνο το 5% της ελληνικής αγοράς» μου είπε πρόσφατα παραγωγός φιστικιού στον Μπουρνιά της Καλαμάτας.
Μα, να αγοράσω ξηρούς καρπούς από το εξωτερικό; Δε μου πάει. Ακόμη θυμάμαι τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου στη Μάνη. Τα καλοκαίρια, όταν έμενα στο χωριό, χούφτες κατεβάζαμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια από τα δέντρα στο κτήμα της. Κάτι καρύδια χλωρά ακόμη, με τον πράσινο φλοιό απ’ έξω (που σου μαύριζε τα δάχτυλα καθώς πάλευες να τον ανοίξεις) και με μια μαλακή κατάλευκη ψίχα στο εσωτερικό τους, σκέτο έδεσμα! Διέθετα μέχρι και ειδικό «σπαστήρα» γι’ αυτό το σκοπό, μια κάτασπρη στρογγυλή πέτρα που είχα μαζέψει από τη θάλασσα. Καθόμασταν, λοιπόν, στην αυλή κάτω από την κληματαριά και δώσ’ του κρίτσι - κρίτσι κάθε απόγευμα…
Κι ύστερα, σου λέει, καλύπτουμε μόνο το 5%! Λες και είναι καμιά φοβερά δύσκολη καλλιέργεια, που δεν μπορούμε να κάνουμε. Ένα θα σας πω. Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια φύτεψα στον κήπο του σπιτιού μου και μια αμυγδαλιά. Ένα λεπτό κλαράκι ήταν. Τον πρώτο και το δεύτερο χρόνο δεν έβγαλε τίποτα. Τον τρίτο, έδεσε μόνο ένα μικρό αφράτο αμυγδαλάκι. Τον επόμενο έκανε τρία. Κάθε καλοκαίρι η «παραγωγή» αυξανόταν, ώσπου φέτος μαζέψαμε ένα μικρό καλάθι. Έτσι όπως πάει, σε λίγο θα μπορώ να φιλεύω κιόλας!
Και το μόνο που κάνω είναι να την ποτίζω πού και πού τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αφήστε που όταν ανθίζει στο τέλος του χειμώνα, ομορφαίνει ο τόπος. Της δώσαμε και όνομα. Περσεφόνη...

      ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
~** Γιατην 5η αγωνιστική της Ελληνικής Σούπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο :
ΚΕΡΚΥΡΑ -  ΟΦΗ   2-1 , (2-0) .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  - ΑΕΚ  1-0 ,(1-0) .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Π.    0-1   , (0-1) .-  ^

~** Για την Φουτ Μπόλ Λίγκα Β ΄ Εθνική για το ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-0 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης - Εθνικός Γαζώρου Σερρών 3-3 , (1-1).-^
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ  - Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ  1-0 , (0-0).- ^
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΑΛΟΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 0-1 ,(0-0) .- ^

~** Σε αγώνες  στο μπάσκετ Κύπελλο Ελλάδας ΅:
Αίολος Τρικάλων - ΚΑΟΔ  Δράμας 65-79 .- ^
Νέα Κηφισιά - Άρης Θεσσαλονίκης  81-60 .- ^
Σε  τουρνουά φιλικά :
Λοκομοτίβ Μόσχας - Ολυμπιακός Πειραιώς 82-79 .- ^
Μπάγερν - Παναθηναϊκός 77-83 .- ^
Εβαρόϊτ Γερμανίας - Παναθηναϊκός 78-91 .- ^

~** Στην Κύπρο : AEΛ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας  1-1`  ,(1-1) .- ^

*** ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ώρα για την πρώτη νίκη… Υποδέχεται (5.30 μ.μ.) στο Στάδιο τον Αχαρναϊκό
ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ, ΤΣΟΠΕΛΑ Ο ΜΠΕΝΟΣ… «ΧΑΝΕΙ» ΚΑΝΤΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Την ομάδα του Αχαρναϊκού, που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια απουσίας, στις εθνικές κατηγορίες, υποδέχεται σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο η Μαύρη Θύελλα, η οποία θέλει πάση θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα, σπάζοντας το αρνητικό σερί των φιλικών τεστ προετοιμασίας. Η Καλαμάτα αγνοεί τη νίκη μετά το πρώτο φιλικό με την αδύναμη Μυρίκη στο Καρπενήσι, μετρώντας στη συνέχεια μονάχα ήττες, κάποιες εκ των οποίων απρόσμενες, όπως ήταν η εντός έδρας από τη Φαλαισία, και οι ισοπαλίες. Έτσι, η επίτευξη του νικηφόρου αποτελέσματος αποτελεί ζητούμενο για τους παίκτες του Γιώργου Μπένου, που στάθηκε ιδιαιτέρως στο σημείο αυτό στις χθεσινές του επαφές με τους ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4.30 μ.μ. χθες η ομάδα είδε σε βίντεο φάσεις από το φιλικό με την Παναχαϊκή, ενώ ακολούθησε προπόνηση, που κράτησε μέχρι τις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατό και αντιπροσωπευτικό φιλικό παιχνίδι, που θα δείξει πολλά αναφορικά με την πορεία της προετοιμασίας και την κατάσταση της ομάδας,δύο περίπου εβδομάδες πριν την πιθανή έναρξη του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο κ. Μπένος θα χρησιμοποιήσει παίκτες που έχουν προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, και λογικά θα δούμε σχήμα που θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό προσαρμοσμένο στις επίσημες υποχρεώσεις της Θύελλας. Υπάρχουν βεβαίως οι απουσίες των Νίκου Τριανταφυλλάκη και Γιάννη Τσόπελα, που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς σε δικέφαλο και προσαγωγούς αντίστοιχα – προτιμήθηκε να προφυλαχθούν και θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς από βδομάδα – που διαφοροποιούν σ’ ένα μικρό ποσοστό τα δεδομένα, τα οποία όμως είναι λίγο πολύ γνωστά, από τη στιγμή που θα επανέλθουν οι δύο ποδοσφαιριστές.
Μαζί μ’αυτούς δεν υπολογίζεται και ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος, που επέστρεφε χθες από την Αθήνα, εκεί όπου βρέθηκε για να κάνει μαγνητική και να μάθει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η Καλαμάτα θα παραταχθεί κόντρα στον Αχαρναϊκό, στον οποίο αγωνίζεται πλέον ο Κώστας Δασκαλάκης, με στραμμένο το βλέμμα στο πρωτάθλημα και σχήμα που θα απαρτίζεται από βασικούς ποδοσφαιριστές. Η νίκη αποτελεί προτεραιότητα, τόσο για ψυχολογικούς λόγους όσο και για το ρόλο που μπορεί να παίξει απέναντι στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, οι οποίοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της προετοιμασίας.
Χάνει Καντούτση για μεγάλη περίοδο του Οκτωβρίου
Και ενώ η ομάδα της Καλαμάτας κάνει τις τελευταίες δοκιμές, βάζοντας και τις τελικές πινελιές εν όψει της πολυαναμενόμενης έναρξης του πρωταθλήματος στις 14Οκτωβρίου, ο Μπένος θα υποχρεωθεί να βαδίσει από τις 5 Οκτωβρίου, μέχρι τις 17του ίδιου μήνα, χωρίς τον Τάσο Καντούτση. Ο υψηλόσωμος αμυντικός κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής νέων, εκεί όπου είναι προπονητής ο Βασίλης Γεωργόπουλος,για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 το οποίο θα διεξαχθεί στη Βόρειο Ιρλανδία. Η ελληνική ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 5 Οκτώβρη και θα κάνει προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, ενώ την Κυριακή 7 του μήνα θα αναχωρήσει για το Μπέλφαστ μετέχοντας στον τέταρτο όμιλο. Η επιστροφή της αποστολής έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και τότε θα επανέλθει στην Καλαμάτα ο Καντούτσης.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** A΄ ΤΟΠΙΚΗ: Πρεμιέρα με τέσσερα ματς
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, στο οποίο συμμετάσχουν 16ομάδες (οι περισσότερες ενισχύθηκαν σημαντικά τη μεταγραφική περίοδο). Ο Μεσσηνιακός, που διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Προβλέπεται δε να πρωταγωνιστήσουν ο ΑΟ Σπερχογείας, ο ΑΟ Κυπαρισσίας, ο Απόλλων Καλαμάτας, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, ο ΑΟ Φαραί και η Ομόνοια.
Ο Δωριέας Δωρίου, ο Απόλλων Πεταλιδίου, ο ΑΟ Διαβολιτσίου και ο ΑΟ Μεθώνης είναι νεοφώτιστοι στην κατηγορία και θα προσπαθήσουν να κάνουν αξιόλογη πορεία (μετά την όσο γίνεται γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία).
Ας ελπίσουμε ότι θα διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.
Χωρίς προβλήματα και ο φίλαθλος κόσμος, που αναμένεται να γεμίζει τα γήπεδα ν’ απολαμβάνει ωραίο θέαμα.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το Καλαματιανό ντέρμπι Μεσσηνιακού – Ομόνοιας και τρεις ακόμη ενδιαφέρουσες συναντήσεις, όπου ο Ολυμπιακός Καλαμάτας περιμένει τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, ο ΑΟ Φαραί «κοντράρεται» με τον ΑΟ Σπερχογείας, ενώ ο ΑΟ Ασπροχώματος υποδέχεται τον νεοφώτιστο ΑΟ Διαβολιτσίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – Τ. ΑΓΡΑΣ
Ενισχυμένος με τον Γιάννη Μωράκη (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί) υποδέχεται τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. Το τεχνικό δίδυμο, Μιχάλης Φασουλής, Γιώργος Γρηγορόπουλος θα στερηθεί πάντως τις υπηρεσίες των Κυριάκου Πουλάκου, Θεόδωρου Πετράκου (τραυματίες). Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, ξεκινώντας θετικά τις υποχρεώσεις της στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής.
Με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι των Γαργαλιάνων. Ο τεχνικός Θανάσης Λακριντής και ο συνεργάτης του Κώστας Γεωργακόπουλος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ– ΟΜΟΝΟΙΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο τοπικό ντέρμπι με την Ομόνοια, ο Μεσσηνιακός. Ο προπονητής Δημήτρης Τσάκωνας και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης μπορούν να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία και των Αντώνη Καλογερόπουλου (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), Γιώργου Νιάρχου (εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα όπου υπηρετεί στη στρατιωτική του θητεία).
«Πάνοπλη»θ’ αγωνιστεί η Ομόνοια, καθώς ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους». Η Ομόνοια στοχεύει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα και αξιόλογη εμφάνιση.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ– ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του έμπειρου αμυντικού μέσου του ΑΟ Ασπροχώματος Παναγιώτη Τσίρμπα στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον ΑΟ Διαβολιτσίου. Το τεχνικό δίδυμο Ζώης Δούβας, Κώστας Πλακουδάκης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής.
Χωρίς τον Γρηγόρη Ζάγουρα (τραυματίας θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Διαβολιτσίου). Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Σπύρου Πιχιγιόνι (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
ΑΟ ΦΑΡΑΙ– ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Χωρίς τον Νίκο Παπαγεωργίου (τιμωρημένος) αντιμετωπίζει τον ΑΟ Σπερχογείας ο ΑΟ Φαραί. Ο τεχνικός Κώστας Κλάδης και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση. Με απουσίες θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Σπερχογείας. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δε θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Εμμανούηλ (έχει υποστεί διάταση στο σύνδεσμο), Αντώνη Χριστόπουλο (επαγγελματικές υποχρεώσεις).
Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Γιώργου Δωδέκατου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό). Ο ΑΟ Σπερχογείας θέλει θετικό ξεκίνημα στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Λάμιας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός– Ομόνοια: Κυριακόπουλος, Τουρλομούσης, Κότσαρης
7.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Διαβολιτσίου: Νίκας, Λουκάς, Καραπιπέρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί– ΑΟ Σπερχογείας: Μπλάνας, Βρυώνης, Κατσάς
 ***ΑΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με επιτυχίες και νέες εγγραφές άρχισε η νέα σεζόν
Στο 2ο χρόνο της ζωής του μπήκε ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξότες Καλαμάτας, που δημιούργησε, με επίκεντρο το Στάδιο της Παραλίας (στο κλειστό του στίβου, κάτω από τη βόρεια κερκίδα) το μεράκι και η εμπειρία του Χρήστου Καρμοίρη και η τόλμη να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο που ερχόταν από τις μυθικές εικόνες που είχαν στο μυαλό τους από αρχαίες μάχες οι Λευτέρης και Νίκος Παπαδόπουλος και ο Νικήτας Παπαδόπουλος.
Η νέα σεζόν για την καλαματιανή τοξοβολία άρχισε την περασμένη εβδομάδα με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Τόσο με την παρουσία στις προπονήσεις παλιών, αλλά και νέων, συνολικά περισσότερων από 20 αθλητών και αθλητριών κάθε ηλικίας, όσο και με τις πρώτες επιτυχίες με το «καλημέρα» της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς.
Πιο συγκεκριμένα στους αγώνες Α’ και Β’ κατηγορίας που διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου, οι Τοξότες Καλαμάτας εξασφάλισαν δύο μετάλλια,τα οποία κέρδισαν οι γυναίκες της παρέας. Η Γεωργία Κακάρογλου και η Ελευθερία Ζούζουλα που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα στη δεύτερη κατηγορία των γυναικών. Στη Β’ κατηγορία ανδρών ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν 4οςανάμεσα σε 18 αθλητές, ο Χρήστος Καρμοίρης 6ος, ο ΑντώνηςΛυμπερόπουλος 12ος ενώ αγωνίστηκε και ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 7 Οκτωβρίου στην Πάτρα και ο καλαματιανός σύλλογος προετοιμάζει αποστολή με διψήφιο αριθμό μελών.
Οι προπονήσεις των Τοξοτών της Καλαμάτας πραγματοποιούνται στο Στάδιο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 7-9.30 μ.μ. και κάθε Σάββατο 5-7.30μ.μ.
Όσοι γοητεύονται από την ιδέα να καρφώσουν τα βέλη τους στον πολύχρωμο στόχο μπορούν να πάρουν μια γεύση από τις προπονήσεις, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στη διεύθυνση του συλλόγου στο facebook ή σε επικοινωνία με ανθρώπους του συλλόγου, όπως ο προπονητής Χρήστος Καρμοίρης (τηλ. 6983-507297 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6983-507297 end_of_the_skype_highlighting) ή ο Νίκος Παπαδόπουλος(6936-988750 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6936-988750 end_of_the_skype_highlighting).
Χ.Ε.

***  Γιορτή σκάκι με αφορμή τον αγιασμό του ΝΟΚ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
Αύριο στις 17:45 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για τη νέα σκακιστική χρονιά και θα ακολουθήσει σκακιστική εκδήλωση που περιλαμβάνει:
18:30 Τουρνουά γρήγορου σκακιού και επίδειξης Σιμουλτανέ με ελεύθερη συμμετοχή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας
18:30 Διάλεξη και διάλογος με θέμα: «Αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την σχολική και παιδική ηλικία» από την Παιδοψυχίατρο κα Παναγιώτα Μπαντή στο χώρο του Φαραί Παλλάς.Καλούνται όλοι οι γονείς καθώς και οι φίλοι τους να παραβρεθούν. Σκοπός των διοργανωτών είναι μέσα από αυτήν την εκδήλωση να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Ακαδημία Σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζει τις εγγραφές και παράλληλα δίνει και αυτή την εβδομάδα δωρεάν μαθήματα σε όσους αγαπούν το σκάκι και σε όσους ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα λειτουργίας:
Τετάρτη 4:30 –6:00 Αρχάριοι
Πέμπτη 4:30 –6:00 Αρχάριοι & μέσοι
Παρασκευή 4:30 –6:00 Αρχάριοι & μέσοι
6:00 – 7:30 Μέσοι & προχωρημένοι
7:30 – 9:00 Προχωρημένοι
9:00 - ……… Εσωτερικά Πρωταθλήματα
Σάββατο 6:00 –7:30 Αρχάριοι
7:30 – 9:00 Μέσοι & προχωρημένοι
Κυριακή 10:00– 13:00 π.μ. Εσωτερικά Πρωταθλήματα -Αγώνες
Επίσης ξεκινάει τη λειτουργία του το τμήμα Ενηλίκων κάθε Τετάρτη 7:30 – 9:30 μ.μ. στην αίθουσα σκάκι.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει κατά τις ώρες μαθημάτων, ή μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου 27210 22367 (4 – 8 μ.μ.), ή με την έφορο του τμήματος κα Χατζηπαναγιώτου στο τηλέφωνο694-5499716 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 694-5499716 end_of_the_skype_highlighting.

*** Ατρόμητος για Πετρόπουλο
Ο Αντώνης Πετρόπουλος δεν υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον Δεκέμβρη που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του ο Ατρόμητος.
 Οι Περιστεριώτες δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τον Νιάζι Κούτσι καθώς δεν έχει ακόμα καταφέρει να σκοράρει και κοιτάζουν την περίπτωση του Ελληνα επιθετικού του Παναθηναϊκού. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας τον Πετρό !

~*** Metron Analysis: Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή:
~ Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην έκδοση της 22ας Σεπτεμβρίου. Εάν την επόμενη Κυριακή διεξάγονταν εκλογές, θα προέλκυπτε επτακομματική Βουλή, με πρώτη δύναμη τον ΣυΡιζΑ, δεύτερη τη Ν.Δ., τρίτη τη Χρυσή Αυγή, τέταρτο το ΠαΣοΚ. Όσον αφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, άνοδο (οριακή) παρουσιάζει ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με εκείνη των υπόλοιπων αρχηγών να «πέφτει». Ωστόσο, πρώτο σε δημοτικότητα έρχεται ο κ. Κουβέλης, της ΔημΑρ. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν προεκλογικά (68%). Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα έχει προφανώς εξανεμίσει τις προσδοκίες και έχει εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών που στρέφονται σε σαφώς πιο αντιμνημονιακές απόψεις. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».
~ Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο. Η αποδοχή της καταγράφεται μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαθέτει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του (36%), σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την Κυβέρνηση στο σύνολο της και ειδικά στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ιδιαίτερα υψηλή αξιολόγηση με 80%.
~ Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔημΑρ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣυΡιζΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές. Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και την απαρέσκεια για την Πολιτική, για το κοινοβούλιο, ή τις έννοιες Δεξιά και Αριστερά που χαρακτηρίζουν ευρύ τμήμα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα για το «ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά στον λαό», αναδεικνύουν πρώτο το «Κανένα» (34%), με μεγάλη διαφορά από τα τρία επόμενα (ΣυΡιζΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή). [kerdos.gr]
Δημοσκοπήσεις PULSE – VPRC: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή!
Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφιο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Χρυσή Αυγή
Δημοσκοπήσεις Κάπα Research και MRB: Εργασία και ανάπτυξη ζητά η ελληνική κοινωνία
Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων, βλέπει άμεσα εκλογές
~*** Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας: Τι αμφισβητεί σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο – Δείτε τους χάρτες
~ Τη δική της θέση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο αποτυπωμένη σε χάρτες δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η Άγκυρα, με την παρουσίαση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της πολυσέλιδης έκθεσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Ναυτιλίας και Αεροναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, κ. Cagatay Erkiyes.
Η έκθεση έχει τίτλο «Θαλάσσια οριοθέτηση και υπεράκτιες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο- Νομικές και πολιτικές Διαστάσεις- Πρόσφατες εξελίξεις» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ενεργειακό συνέδριο στην Άγκυρα την περασμένη άνοιξη.
Η Τουρκία, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», που βρίσκεται από χθες στα περίπτερα, διεκδικεί ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και ένα μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Ρόδου και της Καρπάθου, καθώς θέτει ως εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας της τον 28ο Μεσημβρινό.
Συγχρόνως, αμφισβητεί πλήρως το δικαίωμα της Κύπρου σε θαλάσσιες ζώνες προς δυσμάς έξω από τα χωρικά ύδατα των 12 ναυτικών μιλίων, ενώ μέσω του ψευδοκράτους διεκδικεί δικαίωμα ερευνών ακόμη και νοτίως της Κύπρου, σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ για τις οποίες διενεργεί ήδη διαγωνισμό η Λευκωσία.
Εκτός της αποτύπωσης σε χάρτη των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδιαφέρον έχει τόσο η περιγραφή του προβλήματος όσο και οι τρόποι επίλυσης του ζητήματος οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών που προκρίνει η Άγκυρα και αφορούν, φυσικά, άμεσα και στην Ελλάδα.
Η οριοθέτηση επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, όπως επισημαίνεται στην έκθεση: α) με διμερείς συμφωνίες και β) μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης διαιτησία».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει η περιγραφή των παραγόντων που πρέπει, σύμφωνα με την Τουρκία, να ληφθούν υπόψη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται όχι μόνο οι «γεωγραφικές συνθήκες», αλλά και στοιχεία όπως η… «αλιευτική παράδοση, οικονομικά δεδομένα κ.λπ», σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας, που ως εθιμικό πλέον Δίκαιο αποτελεί τη βάση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν τα «Επίκαιρα», το τουρκικό έγγραφο αναφέρει τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την οριοθέτηση:
«Γεωγραφικές συνθήκες: Γενική διαμόρφωση των ακτών, το μήκος της ακτογραμμής, η απόσταση μεταξύ των σχετικών ακτών, η θέση των χερσαίων συνόρων και η κατεύθυνσή τους σε σχέση με τη θάλασσα και, τέλος, η παρουσία νησιών, το μέγεθός τους και η θέση τους.
Μη γεωγραφικές συνθήκες: Γεωλογικοί και γεωμορφολογικοί παράγοντες, αλιευτικές πηγές και η αλιευτική παράδοση, περιβαλλοντικοί παράγοντες, δικαιώματα και συμφέροντα ναυσιπλοΐας, θέματα ασφαλείας και άμυνας, οικονομικά δεδομένα, ιστορικά δικαιώματα, κοινά αποθέματα ορυκτών και η ιστορία των δραστηριοτήτων για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην περιοχή».
Τι δείχνουν οι χάρτες
Στο χάρτη 1 παρουσιάζεται το όριο το οποίο θεωρεί η Τουρκία ότι αποτελεί τη βάση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Αναφέρεται ότι το μήκος των ακτών είναι 1.792 χλμ. για την Τουρκία και 1.062 χλμ. για την Αίγυπτο, ενώ γίνεται και διαχωρισμός σε ό,τι αφορά στα όρια μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου δυτικά της Κύπρου, με την Τουρκία να έχει 8.969 χλμ. και την Αίγυπτο 850 χλμ.
~ Στην αποτύπωση του χάρτη αυτού φαίνεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει για την Κύπρο κανένα δικαίωμα υφαλοκρηπίδας πέραν των 12 ναυτικών μιλίων και ταυτόχρονα τραβά γραμμή με την οποία διαγράφει κάθε δικαίωμα του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες. «Πριονίζει» την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και της Καρπάθου.
Στο χάρτη 2 αποτυπώνονται όλες οι άδειες ερευνών που έχει εκδώσει το τουρκικό κράτος για λογαριασμό της ΤΡΑΟ. Ο χάρτης δείχνει ότι όχι μόνο επικαλύπτονται Οικόπεδα για τα οποία έχει ήδη εκδώσει άδεια η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επιχειρείται να υπερκαλυφθεί και μια πολύ μεγάλη περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου-Κύπρου-Κρήτης, περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τουρκικές άδειες ερευνών.
~ Αναλυτικά παρατίθενται στο χάρτη 3 με συντεταγμένες, ολόκληρες οι περιοχές για τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί 2D σεισμικές έρευνες νότια και δυτικά της Κύπρου αλλά και μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011 (όταν η Αθήνα περιοριζόταν σε κάποια διαβήματα για τις έρευνες που πραγματοποιούσε το «Πίρι Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα).
~ Με την επισήμανση ότι το Καστελόριζο έχει έκταση μόλις 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 2 ναυτικά μίλια από την τουρκική ακτή, η Άγκυρα επιχειρεί να αποδείξει ότι το ελληνικό νησί πρακτικά δεν έχει δικαίωμα επί θαλάσσιων ζωνών.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η Κύπρος. Ενώ η Άγκυρα σπεύδει να δηλώσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δεν έχει διεκδικήσεις νοτίως ή ανατολικά της Κύπρου, αμφισβητεί πλήρως τη Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου (2003) μη αναγνωρίζοντας πρακτικά το δικαίωμα θαλάσσιων ζωνών πέραν των 12 ναυτικών μιλίων στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Άγκυρα μάλιστα, έχει θέσει το όριο 32 16’ 18” Ε ως το όριο για την προς δυσμάς επέκταση των κυπριακών θαλάσσιων ζωνών και το όριο του 28ου Μεσημβρινού ως εξωτερικού ορίου της τουρκικής υφαλοκρηπίδας (χάρτης 4).
~ Σε ότι αφορά στην περιοχή της Κύπρου, υπάρχει αναφορά στις 2D σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε το «Πίρι Ρέις» από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2011 στο Οικόπεδο G, για το οποίο είχε, υποτίθεται, παραχωρήσει στην ΤΡΑΟ άδεια από το ψευδοκράτος.
Το συγκεκριμένο Οικόπεδο, ευρισκόμενο στο νότιο μέρος της Κύπρου, υπερκαλύπτει την κυπριακή ΑΟΖ και απέχει μόλις μερικές δεκάδες μίλια από τη γεώτρηση της «Αφροδίτης», ενώ μεγάλο μέρος της κυπριακής υφαλοκρηπίδας υπερκαλύπτεται από τα Οικόπεδα Ε και F που παράνομα έχει παραχωρήσει το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ.
~  Η Τουρκία, αμφισβητώντας το δικαίωμα της Κύπρου επί υφαλοκρηπίδας δυτικά των ακτών της, υποστηρίζει ότι τα Οικόπεδα 1,4,5,6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ υπερκαλύπτουν τουρκική υφαλοκρηπίδα (χάρτης 5) και εκτοξεύει απειλές εναντίον της Λευκωσίας. [newsbeast.gr]


~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/01-02-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 01 και 02 Σεπτέμβριος 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-   
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
 ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε Και Βλέπουμε Ελλάδα Σαββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 , Μένουμε ζούμε και βλέπουμε Ελλάδα.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσηηνιακά και Άλλα : Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/25-2012.html , Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και άλλα
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/26-2012-1092012-binteo.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 , ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!
~** Διαβαίνοντας στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html ,.-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/28-2012-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-

***

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ  για σήμερα :

~**** ΣΜΥΡΝΗ αναμνήσεις P1030038.MP4 :


http://youtu.be/uaTHe3p31OA  ,~*** ΣΜΥΡΝΗ αφηγήσεις P1030039.MP4 :

http://youtu.be/4PuQLXyyDmc  ,~*** Σμύρνη Θυμούνται και μας λένε P1030041.MP4 :

http://youtu.be/28SQTJYhKXU  ,~** ΣΜΥΡΝΗ οι παλιοί θυμούνται και λένε P1030042.MP4 :

http://youtu.be/O7HnEXJ0Rlo  ,~** ΣΜΥΡΝΗ σήμερα 2012 P1030043.MP4 :

http://youtu.be/e4c1ilACgFo  ,~*** Σμύρνη P1030044.MP4 :

http://youtu.be/VGU28mLApJQ  ,~**** ΣΜΥΡΝΗ P1030045.MP4 :

http://youtu.be/mr1Y_xA50pM1 σχόλιο:

Dimopoulou Alexandra είπε...

Γεια σας,

Είμαι η κυρία Δημόπουλου Αλεξάνδρα. Υποβάλλω μια προσφορά δανείου μεταξύ ατόμων για να μπορέσετε να επιτύχετε τα όνειρά σας χωρίς ανησυχίες.

Γράφω το κείμενό μου σε αυτόν τον ιστότοπο για να σας βοηθήσω να πάρετε γρήγορη και σοβαρή χρηματοδότηση.

Έτσι, εάν χρειάζεστε επείγοντα χρήματα, απαντήστε μου, ώστε να μοιραστώ την προσφορά μου.

Το επιτόκιο μου είναι 3% και επεκτείνεται σε ολόκληρο το δάνειο. Η χρηματοδοτική μου ικανότητα ανέρχεται σε 4000 έως 500.000 ευρώ.

Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: dimopouloualexandra71@gmail.com
Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το whatsapp: +33754577560

Καλή μέρα σε σας.

εγκάρδια