ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 16  Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  ...
Όταν είμουν νέος πίστευα πως το χρήμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Τώρα που είμαι γέρος, το ξέρω.
Όσκαρ Ουάιλντ


Ο Φάουστ μέσα στις θάλλασες του μυαλού του, σέρνει ολάκερη τη νύχτα του Μεσαίωνα. Και όλα τα χρώματα και τις εκρήξεις της Αναγέννησης. Είναι ο παλαιός και ο νέος.
Δημήτρης Λιαντίνης, "Γκέμμα". Το τελευταίο του βιβλίο.
σσ. Αναφορά στους ανθρωπότυπους του ομότιτλου μυθιστορήματος του Γκαίτε.
 

 
~ 16 Δεκεμβρίου
Προφήτου Αγγαίου. Θεοφανούς της βασιλίσσης (1), συζύγου Λέοντος του σοφωτάτου βασιλέως, της θαυματουργού (†894). Μόδεστου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†634). Μαρτύρων Ιλαρίου, Πρόμου (Πρόβου ) και Μαρίνου του Συγκλητικού. Μέμνωνος αρχιεπισκόπου Εφέσου, Νικολάου Β`, πατριάρχου Κων /πόλεως, του Χρυσοβέργη και Συμεώνος αρχιεπισκόπου Αντιοχείας.
(1)Η Θεοφανώ ήταν σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του επονομαζόμενου Σοφού. Η Θεοφανώ, καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Ανατολής, και κατοικούσε στην Κωνσταντινούπολη. Αναδείχθηκε βασίλισσα και παρ` όλο τα μεγαλεία και τον πλούτο που την πλαισίωνε, διατήρησε τη ταπεινοφροσύνη και την μετριοφροσύνη που την χαρακτήριζε πριν. Προτιμούσε να είναι απλά ντυμένη και να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που την χρειάζονταν. Γι` αυτό ντυνόταν απλά για να μην αναγνωρίζεται και με την συνοδεία δύο εμπιστων υπηρετριών της, γύρναγε στα σπίτια των φτωχών και κατατρεγμένων και πρόσφερε την βοήθειά της. Ήταν τόση η πίστη της, που αξιώθηκε να θαυματουργήσει. Όταν εγκατέλειπε η ιατρική επιστήμη κάποιον ασθενή διότι δεν μπορούσε να τον θεραπεύσει, τον επανέφερε στην υγεία του η αγία με την δύναμη της ψυχής της. Παρ` όλο τις πίκρες που δέχθηκε στη ζωή της η αγία Θεοφανώ υμνούσε τον Κύριο με μία άσβεστη φλόγα. Αναπαύθηκε εν ειρήνη και το άγιο λείψανό της βρίσκεται στο πατριαρχείο Κων/πόλεως.
~ Πλήθος κόσμου στο Αγιο Ορος για την εορτή του Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟ)
 ~ Προσκεκλημένος της Σκήτεως του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου μετέβη στο , ο , συνοδευόμενος από δεκαμελή ομάδα Κληρικών και Λαικών εκ Πατρών και προέστη της λαμπράς πανηγύρεως και της ολονυκτίου Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.(13 Δεκεμβρίου- 30 Νοεμβρίου).
~ Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, πλήθος μοναχών από το Αγιώνυμον Όρος, Κληρικών απ’ όλο τον κόσμο και πλήθος λαικών απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του Ορθοδόξου κόσμου συμμετείχαν στον λαμπρό εορτασμό.
Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με τις δέουσες τιμές από τον Πρωτεπιστάτη π. Χριστοφόρο και την Ιερά Κοινότητα και προσκύνησε στο Πρωτάτο την θαυματουργό και εφέστιο εικόνα της Παναγίας «Άξιόν Εστι».
Στην Ιερά Κοινότητα συναντήθηκε και είχε συνομιλία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα της Ρωσικής Εκκλησίας, υπεύθυνο των Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Ύστερα κατευθύνθηκε στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου όπου τον ανέμενε ο Δικαίος πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ και η Αδελφότης της Μονής και τον υποδέχθηκε κατά το Μοναστηριακό τυπικό.
~ Στην Ιερά Αγρυπνία και στις άλλες τελετές συμμετείχαν οι Ηγούμενοι: Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, Χιλανδαρίου π. Μεθόδιος, Ζωγράφου π. Αμβρόσιος, Σταυρονικήτα π. Τύχων, Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω π. Μάξιμος, Αγ. Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ, Μονής Καλλιπέτρας Βεροίας π. Παλαμάς, Αντιπρόσωποι όλων των άλλων Μονών του Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Μοναχό π. Χριστόφορο Ιβηρίτη και όλα τα μέλη της Επιστασίας.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρισε πνευματικό, τον εκ της Αδελφότητος της Μονής, π. Ιωσήφ τον οποίο έχει χειροτονήσει και Πρεσβύτερο, ενώ ωμίλησε επικαίρως.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στην εορτιο Τράπεζα μετά την ολονύκτια Αγρυπνία περί του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου και της αξίας του σταυρού στη ζωή μας.
Ακόμη ανέπτυξε λόγον πνευματικόν και κατανυκτικόν στο αρχονταρίκι κατά την ώρα του μοναστηριακού κεράσματος και μετά στην τράπεζα, ανήμερα της εορτής το βράδυ, μετά τα κτητορικά, αναφερθείς στις μοναχικές αρετές οι οποίες συνιστούν αγώνα για να φθάσωμε στην θέωση.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Άγιο Όρος, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Ιερόν Κελλίον των Αρχαγγέλων και ετέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Πατρινού Ιερομονάχου Δαυίδ, τυπικάρη του Αγίου Όρους, ο οποίος εκοιμήθη κατά το παρελθόν έτος, σε ηλικία 49 ετών.
Τέλος, επεσκέφθη την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, όπου έτυχε λαμπράς και θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή, τους Καθηγητάς, τον Έφορο π. Γεώργιο Βατοπαιδινό και τους Μαθητάς, προς τους οποίους απηύθυνε λόγους αγάπης και πνευματικής οικοδομής.

  
 *** Αγιος Ελευθέριος: Ο προστάτης των εγκύων, που χαρίζει «καλή λευτεριά» στον τοκετό
 ~Του  χθες (εορτάζει στις 15 Δεκεμβρίου) προστάτη κάθε έννοιας ελευθερίας, αλλά ιδιαιτέρως των εγκύων γυναικών καθώς πιστεύεται ότι δίνει “καλή λευτεριά”!
~ Ο Αγιος Ελευθέριος είναι πολύ θαυματουργός. Ελευθερώνει τους φυλακισμένους, αλλά και τις έγκυες. Θεωρείται ο προστάτης του τοκετού και θεωρείται μέχρι σήμερα ο προστάτης και ο ευεργέτης για τις επίτοκες γυναίκες, τις εγκύους, οι οποίες πάντοτε τον επικαλούνταν, προκειμένου να φτάσουν να «ελευθερωθούν» με τον καλύτερο τρόπο.
Την παραπάνω αλήθεια επισημαίνει και ο υμνογράφος της Εκκλησίας μας: «Των επιτόκων γυναίων, Πάτερ, κηδόμενος, ελευθερίαν δίδως τω Ναώ σου φοιτώσαις∙ εύπλοιαν δε πάλιν άλλοις θερμώς εξαιτούσιν επέδωκας∙ και τοις νοσούσιν υγείαν συ χορηγείς, διαλάμπων εν τοις θαύμασιν». Δηλαδή: Φροντίζοντας, πάτερ, τις επίτοκες γυναίκες, δίνεις ελευθερία σ’ αυτές, που έρχονται προσκυνήτριες στον Ναό σου. Και έκανες καλοτάξιδους πάλι εκείνους που σε παρακάλεσαν θερμά, όπως και στους ασθενείς δίνεις την υγεία, λάμποντας έτσι με τα θαύματα.
Στη Ελλάδα ο άγιος Ελευθέριος θεωρείται βοηθός των εγκύων γυναικών. Τους δίνει «καλή λευτεριά». Πολλές γυναίκες επικαλούνται τη βοήθεια του και ακουμπούν το εικονισματάκι του αγίου πάνω τους.
~ “Αϊ-Λευτέρη, λευτέρωσέ με” απευθύνονται στον Αγιο προστάτη και ποτέ τη μέρα της γιορτής του δεν πιάνουν βελόνα στα χέρια τους.
Στη Θράκη οι έγκυες τιμούν ιδιαιτέρως τον Αγιο Ελευθέριο. Μαζί με τον Αγιο τιμούν, πολλές φορές, την ανύπαρκτη «αγία» Λεχούσα (Ελεούσα;) και τον επίσης ανύπαρκτο «άγιο» Αύκουλα.
Στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες λένε: «Αϊ Λευτέρη μ’ λευτερώσει την, Αϊ μου Αύκουλα αυκόλυνέ την».
Σε πολλά μέρη, όπως στη Λέσβο, δεν είναι μόνο οι έγκυες που τάζουν άρτους στον `Αγιο, αλλά και οι μαμές, για να τους “βγαίνουν καλά οι γέννες”.
Ακόμη, σε περίπτωση δύσκολου τοκετού, οι μέλλουσες μητέρες τάζουν το παιδί τους στον `Αγιο και του δίνουν το όνομά του.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ο άγιος να ευλογεί και να χαρίζει “καλή λευτεριά” στις έγκυες μανούλες!

*** Αύριο το τελευταίο αντίο στην 23χρονη Βασιλική Λυμπεροπούλου 
Αύριο το μεσημέρι θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στη Βασιλική Λυμπεροπούλου, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα έξω από τον ΟΑΕΔ. Η κηδεία θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στα Αρφαρά.
 ~ Άδικο  ...  Καλό σου ταξίδι Βασιλικούλα μας ! Ας  είναι ελαφρύ το χώμα των Αρφαρών  και οι άγγελοι να σε αγκαλιάσουν για τον παράδεισο της άλλης ζωής ! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους  της!

***  Θρήνος στη Μεσσηνία για το θάνατο των δύο παιδιών από τροχαία 
Για μία ακόμα φορά η Μεσσηνία θρηνεί το χαμό των παιδιών της. Τα δύο τελευταία σοβαρά τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Καλαμάτας αποδείχτηκαν και θανατηφόρα, σκορπώντας ατέλειωτα "γιατί" και ζητώντας μιαν εξήγηση. Οι δύο νέοι που νοσηλεύονταν στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού η μάχη ήταν άνιση.
Χθες όλοι μας πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή και η 23χρονη Βασιλική Λυμπεροπούλου. Η άτυχη κοπέλα είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 5 Δεκεμβρίου, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ. Η νεαρή είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.
Χθες κηδεύτηκε και ο 26χρονος Χρήστος Μάλαμας, ο οποίος κατέληξε την περασμένη Τετάρτη έπειτα από τροχαίο που είχε με τη μηχανή του στις 6 Δεκεμβρίου στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Και ο άτυχος 26χρονος έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι.
Το "Θάρρος" εκφράζει τα θερμά του συλληπτήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών και περιμένουμε από τους αρμοδίους να λάβουν εκείνα τα μέτρα που θα έχουν ως στόχο της πρόληψη - όσο είναι δυνατόν- ανάλογων τραγωδιών. Δε θέλουμε να γράφουμε - πλέον- για ανάλογους θρήνους, δε θέλουμε να "στοιχειώνουν" τις σελίδες των τοπικών εφημερίδων ανάλογες ειδήσεις.  Α.Π.  

*** Αύριο Κυριακή η φωταγώγηση του δέντρου στη Μεσσήνη 
Για αύριο Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου (18.30 – 21.00), αναβάλλεται η εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Μεσσήνης στην κεντρική πλατεία, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Τ.  

*** Ένοχη για πλαστογραφία, απιστία και απάτη η πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ 
Ένοχη και σε δεύτερο βαθμό για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία κολλούσε ένσημα στα παιδιά της.
Ούτε αυτή τη φορά οι ισχυρισμοί της έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε συνολική ποινή φυλακίσεως 8 μηνών με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.
Είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος. Το δικαστήριο μείωσε χθες την ποινή, καθώς της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
  Απολογία
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και χθες το πρωί συνεχίσθηκε με την απολογία της κατηγορούμενης. Μεταξύ άλλων, ισχυρίσθηκε ότι πάντα ήταν πολύ προσεκτική με τις ενέργειές της στην υπηρεσία και προσπάθησε αναλυτικά να εξηγήσει μία μία τις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορούνταν.
Υποστήριξε ότι κάποιοι μάρτυρες – υπάλληλοι του ΙΚΑ κατέθεσαν ψευδή στοιχεία στο δικαστήριο και στοχοποιήθηκε.
Ο εισαγγελέας Έδρας Χαρίλαος Ράπης, από την πλευρά του, πρότεινε την ενοχή της, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες της ως υπαλλήλου για τις οποίες καταδικάσθηκε περιείχαν δόλο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Χάθηκε με το αυτοκίνητο της στη Λακωνία 
Είναι η Ηλιάνα Σταμαδιάνου 26 χρόνων, που αγνοείται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, από το χωριό της Ασωπό Λακωνίας.
Η νεαρή γυναίκα έφυγε με το αυτοκίνητό της ένα λευκό Toyota Yaris με αριθμό κυκλοφορίας ΑΚΜ 3960 χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους γονείς της. Από τότε το τηλέφωνο της παραμένει απενεργοποιημένο ενώ δεν έχει περάσει από τον σταθμό διοδίων Μορέα.
Οι συγγενείς της ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς η Ηλιάνα αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.
«Βοηθήστε να τη βρούμε»
Η αδελφή της Ειρήνη σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Τούνελ», απηύθυνε ανήσυχη έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, να βοηθήσουν για να εντοπιστεί.
«Φοβόμαστε για το χειρότερο γιατί έφυγε με το αυτοκίνητο της και έχει το τηλέφωνο της κλειστό. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει ακόμη δώσει στοιχεία για το τελευταίο σήμα της, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τίθεται όμως ζήτημα ζωής και θανάτου και παρακαλούμε θερμά να βοηθήσει για να τη βρούμε...».  Η Ηλιάνα έχει ύψος 1.67.    anikolouli.gr

***  Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στην Καλαμάτα 
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του προγράμματος των Χριστουγέννων της Φάρις έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
«Χριστουγεννιάτικο bazaar» από το Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ»,  διάρκεια έως και 19/12
10.00 «Παιζώ-δρομος αλληλεγγύης» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, διάρκεια έως και 17/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
20.00   «Από το Vivaldi στους Beatles» Κώστας Κοτσιώλης κιθάρα - κουαρτέτο εγχόρδων “ L’ anima “
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
12.00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα…»,  Ελληνικοί  χοροί, έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του Ταϋγέτου και παραδοσιακά χειροποίητα κεράσματα από: το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών,  Η Κουτσαβίτικη Φορεσιά,  Δημάκειο Αθλητικό Σύλλογο, τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αλαγονίας, Καρβελαίων, Λαδαίων, Πηγών, Αρτεμισίας  και τη Δημοτική Κοινότητα  Καλαμάτας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
18:00-21:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή  με κάλαντα,  τραγούδια και  χειροποίητα γλυκίσματα από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας

*** Επίσκεψη Δημοτικών Σχολείων, εορτασμός των προστατών της Πυροσβεστικής 
Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για να ενημερωθούν από κοντά από το προσωπικό για το πυροσβεστικό έργο. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα γύρω στις 7.00-7.30 στις εγκαταστάσεις θα γίνει μια μικρή γιορτή για το προσωπικό και τα παιδιά του.
Αύριο Κυριακή, στις 10.15 το πρωί, θα γίνει δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο εορτασμού των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο ξενοδοχείο “Galaxy”.

***  Συναυλία με κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο 
Στo πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα δοθεί μια ιδιαίτερη συναυλία.
Ο διαπρεπής κιθαριστής Κώστας Κοτσιώλης θα συναντήσει το κουαρτέτο εγχόρδων "L'Anima", το οποίο αποτελούν οι: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα - Ευγενία Μάλο (βιολί), Μόνικα Δάμο (βιόλα), Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλλο), σε μια βραδιά με έργα L. Bocherini, A. Vivaldi, I. Albeniz, C. Domeniconi, L. Brouwer και Beatles, σε μεταγραφή για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του L. Brouwer.
Τη συναυλία διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών - αλλά και φίλων - των Σχολών της «Φάρις») και αυτή αποτελεί εκδήλωση του διευρυμένου, από φέτος, Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.

***  Αλλάζει το πρόσωπο του κέντρου της Καλαμάτας 
Η επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην Αθήνα και οι συναντήσεις του  με διάφορους αρμόδιους υπουργείων δεν ήταν "στείρα". Μία από τις προτάσεις που έφερε πίσω για σκέψη και προβληματισμό είναι η δημιουργία «Έξυπνων Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου».
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, πρόκειται να «ανοίξει» τον Ιανουάριο ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει στο Δήμο τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο και έχει τίτλο «Έξυπνα ανοιχτά κέντρα εμπορίου».
Μέσω αυτού του προγράμματος είναι δυνατή η χρηματοδότηση του Δήμου για αναπλάσεις σε εμπορικούς δρόμους, με ψυχρά υλικά, για διαχείριση κυκλοφορίας κ.λπ.
Ένα ποσόν είναι δυνατόν να διοχετευθεί σε εμπόρους για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των καταστημάτων τους (πινακίδες κ.λπ.) και αντιστοιχεί σε περίπου 10% του ποσού που θα δοθεί στο Δήμο.
Τις προσεχείς ημέρες δε, θα υπάρξει συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για αυτό το θέμα, σχετικά με την επιλογή των δρόμων και άλλες λεπτομέρειες.
Χθες, σε δηλώσεις του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος θα ανέλθει στα 800.000 έως 900.000 ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις θα αφορούν μια σειρά από δρόμους του Ιστορικού Κέντρου έως και τη Βασιλέως Γεωργίου.
Η ιδέα ξεκίνησε από την ΕΣΕΕ και ήδη λειτουργεί πιλοτικά σε ορισμένες ελληνικές πόλεις. Ειδικότερα, όλα άρχισαν από τη διαπίστωση ότι τα κέντρα των πόλεων, στα οποία συνήθως είναι και τα παραδοσιακά εμπορικά κέντρα, δεν είναι πλέον ελκυστικά για τους καταναλωτές λόγω δυσκολίας πρόσβασης, στάθμευσης, ανεπαρκούς σηματοδότησης κ.λπ.
Το σημαντικό πλεονέκτημα των ανοικτών κέντρων εμπορίου είναι ότι αναδεικνύονται οι ομορφιές των ιστορικών κέντρων σχεδόν όλων των πόλεων, υπάρχει ποικιλία δράσεων που ένας επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, οι πολίτες διατηρούν στη μνήμη τους τα παιδικά τους χρόνια, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν καλυτέρα την πόλη που γεννήθηκαν και αγάπησαν. Φυσικά εδώ χρειάζεται η δραστηριοποίηση όλων των φορέων της πόλης (Δημοτική Αρχή, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις κ.λπ.).
Κυρίως, όμως, για να πετύχει το εγχείρημα χρειάζεται ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των καταστημάτων. Τέτοιες συνεργασίες ενδεικτικά είναι κοινές δράσεις προώθησης, διαγωνισμοί για την προσέλκυση καταναλωτών, κοινοί αποθηκευτικοί χώροι, αναβάθμιση των κέντρων των πόλεων και ενδυνάμωση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της κάθε πόλης.
Με την υλοποίηση του προγράμματος θα υπάρξει αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενιαία αντιμετώπιση θεμάτων όπως: αισθητική και λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, φωτισμός, καθαριότητα, διαχείριση του πράσινου, καλλωπισμός, διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ στο ανοικτό κέντρο, οργάνωση - σχεδιασμός ειδικών δράσεων για παιδιά σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο, συνδιοργάνωση δράσεων προβολής και πολιτιστικών εκδηλώσεων (και πιθανή συνεργασία με τοπικούς, επαγγελματικούς και άλλους φορείς της πόλης).
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες στο ΤΕΙ- Συνέχεια τώρα στο ΑΕΙ 
Η τελευταία ορκωμοσία για το 2017 στο ΤΕΙ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες, οπότε 16 απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο τους. Τελευταία ορκωμοσία, όμως, από τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος και για τον Δημήτρη Πετρόπουλο, ο οποίος εξελέγη αντιπρύτανης.
Ο προϊστάμενος ήταν ο πρώτος, αλλά όχι ευτυχώς ο τελευταίος, όπως και ο ίδιος είπε, που ξεκίνησε να ηγείται του Τμήματος πριν από 8 χρόνια. Χρόνια με λύπες και χαρές, αγωνίες και, τελικά, δικαίωση, καθώς το Τμήμα κατάφερε τελευταία στιγμή να γλιτώσει από τη συγχώνευση που προέβλεπε το Σχέδιο «Αθηνά».
Αυτός, μάλιστα, είναι ο λόγος που η χθεσινή ορκωμοσία αποτελεί την προτελευταία που γίνεται άμεσα, μιας και έχουν μείνει περίπου 20 τελειόφοιτοι, που θα ορκιστούν το καλοκαίρι, με την επόμενη να υπολογίζεται σε 4 χρόνια, αφού φέτος έλαβε ξανά φοιτητές το Τμήμα.
Ο κ. Πετρόπουλος, απευθυνόμενος στους πτυχιούχους, είπε ότι αισθάνεται χαρά και δικαίωση που ένα Τμήμα με μικρή πορεία έχει καταφέρει να έχει τέτοια αναγνώριση από τον κόσμο της Λογοθεραπείας.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια και παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο προϊστάμενο, Κωνσταντίνο Μαυρέα.
Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρέας ανέφερε ότι μπορεί το Τμήμα να είναι μικρό αλλά έχει μεγάλη εξέλιξη, ενώ οι πτυχιούχοι θα έχουν την τύχη να μη γνωρίσουν στο επάγγελμά τους την κρίση, καθώς υπάρχει άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.
Κλείνοντας συμβούλεψε τους πτυχιούχους να βλέπουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, αφού έχει να κάνει με τον άνθρωπο, καθώς και να μην εγκαταλείψουν το διάβασμα, αφού «οι γνώσεις απαξιώνονται, μιας και υπάρχει συνεχής εξέλιξη».
  Πανεπιστήμιο
Οι ορκωμοσίες συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στην Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης και ειδικότερα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν για το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στις 2.00 μετά το μεσημέρι. Στις 3.00 θα ακολουθήσει αυτή του Τμήματος Φιλολογίας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Ο Τραμπ μίλησε για το ΧΡΙΣΤΟ!Άφωνοι οι Παγκοσμιοποιητές...

~  Άφωνοι έμειναν οι Παγκοσμιοποιητές που βλέπουν τον Τραμπ να μην υπηρετεί την ατζέντα της Πανθρησκείας-Αθρησκείας.

Στην ετήσια εκδήλωση του φωτισμού του εθνικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στο εθνικό πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Τραμπ  δήλωσε ότι η εορτή αυτή  θυμίζει σε όλους τους Αμερικανούς ότι «ο καθένας μας είναι παιδί του Θεού».
~  President Trump and first lady take part in lighting the National Christmas Tree Nov 30, 2017   : https://youtu.be/9sfwDGfkA-A .-
* «Όποιες και αν είναι οι πεποιθήσεις μας, γνωρίζουμε ότι η γέννηση του Ιησού Χριστού και η ιστορία αυτού του απίστευτου γεγονότος άλλαξε για πάντα την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας», δήλωσε ο Τραμπ  σε ένα πλήθος κατά μήκος του Εθνικού πάρκου  κοντά στον Λευκό Οίκο.
«Κάθε ένας από εμάς είναι παιδί του Θεού. Αυτή είναι η πραγματική πηγή της χαράς αυτή την εορτή του έτους. Αυτό κάνει τα Χριστούγεννα χαρούμενα», κατέληξε ο ίδιος.
Για να ευχαριστήσει το ακροατήριο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε:
«Τώρα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μεγάλη μου τιμή να επιδιώξω να δηλώσω επίσημα επιτέλους στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο πολύ Καλά Χριστούγεννα».
Τα φώτα άναψε ο ίδιος μαζί  με  την πρώτη κυρία Μελάνια  Τραμπ φωτίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμημένο με μπλε και κίτρινα φώτα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Βόρεια Αμερική έχει  επιβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια  στις ευχετήριες κάρτες που αποστέλλονταν μεταξύ των πολιτών αυτές τις άγιες ημέρες , όχι το παραδοσιακό « καλά Χριστούγεννα» (Merry Christmas) αλλά το « καλές γιορτές» (happy Holidays),  που ήταν πολιτικά ορθότερο για «κάποιους»,  για να μην θιγούν ¨λέει» άλλες Θρησκείες

***   ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ της ΕΛΛΑΔΑΣ! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

~  O κος Γαβρόγλου άνοιξε το θέμα Μουφτή και ο Πρωθυπουργός το συνέχισε.
Για τη δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την εκλογή των μουφτήδων ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Ερωτηθείς ο Αλέξης Τσίπρας για το εάν έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση είπε ότι η κυβέρνηση την έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο εσωτερικό της. «Έρχεται ως μια αντικειμενική ανάγκη που δεν αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν αφορά στον Τούρκο πρόεδρο. Είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει και πρέπει να επεκταθεί δημόσια και ανοιχτά με τη μουσουλμανική μειονότητα, τους Έλληνες πολίτες που ζουν στη Θράκη. Ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στη Θράκη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
* τσιπρας μουφτήδες :  https://youtu.be/905s8J3FW6Y  .-
~ Όπως είπε αυτή, η συζήτηση πρέπει να γίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα, να καταλήξει το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει και η αντίστοιχη νομοθέτηση, ώστε σε ένα βάθος χρόνου να δημιουργηθούν οι εξελίξεις για να ξεπεράσουμε τα σημερινά εμπόδια.
Δυστυχώς αυτό που δεν είπε ο Πρωθυπουργός είναι πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει εκλεγμένος Μουφτής. Σε καμία…

***  ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ! Θα μειώσει τους φόρους λέει (αυτός που τους ηύξησε)...

~  Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος αναμένεται να παρουσιάσει στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το Συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, σηματοδοτεί την αφετηρία «της μεγάλης διαδρομής για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση», όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης μια εβδομάδα πριν, μιλώντας σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, σημειώνοντας πως στόχος είναι «να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από τη μεταπολίτευση και μετά».
 Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα.
 Στο συνέδριο, που γίνεται παρουσία 2.800 συνέδρων, δίνουν το «παρών» και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.
 «Είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται», δήλωσε προσερχόμενος ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Κώστας Καραμανλής τόνισε:
 «Η παράταξη μας προχωρά στο συνέδριο της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το συνέδριο η ΝΔ θα αναδείξει το σχέδιο της για την ανάταξη της χώρας μας με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η παράταξη μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Για αυτό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας».
 Το Συνέδριο είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες:
 «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»,
 «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και
 «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».
 Εισαγωγικά, σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές
 Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα.  cnn

*** ΔΕΗ: Ποιοι θα πάρουν εφάπαξ βοήθημα...

~ Την διάθεση ποσού 10.000.000 ευρώ, ως εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την αντιμετώπιση των ενεργειακών τους αναγκών, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Προϋπόθεση για την υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης είναι η...
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ. 

***  ΦΩΤΙΑ στις ΤΣΕΠΕΣ μας! Ανατροπές στα τιμολόγια του ρεύματος...

~ Μπήκαμε στο Δεκέμβριο, κλείνει ο χρόνος και το ρεύμα καίει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που συνεχίζουν να πληρώνουν υπερβολικούς λογαριασμούς. Ειδικά σε ό, τι αφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς το υπουργείο ως τώρα... σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα των ρυθμιζόμενων χρεώσεων τα τιμολόγια παραμένουν ψηλά.
Πολλές εταιρείες για να προσελκύσουν πελάτες έχουν κάνει προσφορές. Η ΔΕΗ ωστόσο συνεχίζει να “καίει” τους καταναλωτές που αναγκάζονται να πληρώνουν το ρεύμα πανάκριβα λόγω των λεγόμενων ρυθμιζόμενων χρεώσεων οι οποίες παρά τις εξαγγελίες παραμένουν στα ύψη.
 Το τμήμα των λογαριασμών που αφορούν στις χρεώσεις ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ παραμένει ως έχει.
 Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα έχουν εγκαταλείψει τη θέρμανση με πετρέλαιο και επιλέγουν κλιματιστικά ή θερμαντικά σώματα. Έτσι και ενώ εδώ και δύο μήνες οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επιβάλλουν τη χρήση θερμαντικών συσκευών οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έχουν υψηλές χρεώσεις.
 Έχοντας ήδη βγάλει τον μισό χειμώνα μέσα στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία με τις νέες κλίμακες στις χρεώσεις των ΥΚΩ.
 Αν και η ΡΑΕ έχει προτείνει τρεις κατηγορίες το υπουργείο φαίνεται ότι θέλει να υπάρξουν περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι η χρέωση να είναι κλιμακωτή και να μην πληρώνει κάθε νοικοκυριό ακριβά το ρεύμα εάν υπερβεί για μερικές κιλοβατώρες μια κλίμακα.
 Με την αναβλητικότητα που διακρίνει το υπουργείο ως και το τέλος του χρόνου κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει με το ισχύον σύστημα τιμολόγησης, με βάση το οποίο εάν η κατανάλωση υπερβεί έστω και κατά μία κιλοβατώρα την κλίμακα κατανάλωσης τότε πληρώνει όλες τις κιλοβατώρες με την υψηλότερη χρέωση της επόμενης κατηγορίας.
 Με το νέο σύστημα θα πληρώνει μόνο την υπερβάλλουσα κιλοβατώρα με την επόμενη τιμή.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

~** ΧΘΕΣ Στο  Ευρωμπάσκετ
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ  80-72 ,(39-41) .-
Τα δεκάλεπτα : 14-23 , 25-18 ,25-1616-15 .-^
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΜΑΚΜΠΙ Τ. Α.  101-86 , (49-34) .- ^
 Τα δεκάλεπτα21-20 , 26-14 , 23-23 , 29-29 .- ^
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  81-82 ,(42-45) .-^
Τα δεκάλεπτα :19-24 , 23-21 , 26-20 , 13-17  .-^
 ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  82-86 , (38-45) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-3116-14 , 25-16 , 19-30  .- ^

***  Σάββατο 16-12-2017  15η  αγωνιστική για την Super League  το Ελληνικό ποδόσφαιρο :
~ Α.Ο.  ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών   1-3 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 59΄Γουάρντα ,62΄Γουάρντα , 78΄ Στεφ. Σιόντης, 90+3΄ Βασιλακάκης .- ^
Κίτρινες κάρτες : Γκομές , Νούνες , Χατζηισαϊας , Γουάρντα , Σιόντης , Κυβρακίδης .-
Διαιτητής :  Γ . Κομίνης

ΑΕΚ Αθηνών -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  0-0 , (0-0) .- ^
Τα γκολ :  -
Κίτρινες κάρτες : Κοντοές , Παπάζογλου , Τζουάρεζ , Ανέτε , Αραούχο  ,Κόβιτς .-^
Διαιτητής : Στέφ. Κουμπαράκης ,

~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΠΑΟΚ  0-1 ,(0-0) .-
 Τα γκολ : 56΄ Μαλεζάς ,
Κίτρινες κάρτες :Βάντερσον , Δ. Στάμου ,
Διαιτητής : Αριστ. Διαμαντόπουλος

Κυριακή 17-12-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΛΑΜΙΑ 1964-ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 *** Για τη Football League Β΄εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στην 8η αγωνιστική :
 Σάββατο 16-12-2017 :
Α.Ε. Καραϊσκάκης-Τρίκαλα 1963   0-1 ,(0-0).-^
Α.Ε. Σπάρτης - Πανσερραϊκός   1-0 ,(1-0) .-^
Δόξα Δράμας -Χανιά/Κισσαμικός     1-1 ,(0-0) .-^
Αχαρναϊκός - Αιγινιακός Φ.Σ.   0-3 α.α.  .-^
Κυριακή 17-12-2017 :
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας
ΒΕΡΟΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης-ΟΦΗ

*** Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Κυριακή 17-12-2017 :
ΠΑΝΗΛΛΙΑΚΟΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
Π.Σ.  ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ  Αμαλιάδας/Πανόπουλο
ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ-Α.Ε. Αστέρας Βλαχιώτη
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βραχναίϊκων
~**  Με 12ο παίκτη τον κόσμο για νίκη στο αυριανό ντέρμπι με την Αμαλιάδα η Καλαμάτα 
Στους ρυθμούς του ντέρμπι κορυφής της Γ’ Εθνικής με την Αμαλιάδα που θα φιλοξενηθεί αύριο στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού κινούνται όλοι στο «στρατόπεδο» της Καλαμάτας, χωρίς το κλίμα να χαλάει η αμφίβολη συμμετοχή των Καντούτση, Ρονκάτο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται τα τελευταία 24ωρα από ίωση. Το βαθμολογικό κίνητρο, η πρόκληση απέναντι στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του 5ου Ομίλου και το αγωνιστικό επίπεδο ενός τέτοιου παιχνιδιού αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους φιλάθλους από κάθε άλλη φορά ή όπως λέει ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Τσάκωνας «σε τέτοια τα παιχνίδια ο κόσμος είναι δίπλα μας και είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα γίνει ο 12ος παίκτης μας». Ο κ. Τσάκωνας δεν κρύβει και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα: «Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Η ψυχολογία είναι πολύ καλή μετά και το 2πλό στα Βραχνέικα. Παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και παρ’ ότι ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και σεβόμαστε τον αντίπαλό μας είμαι αισιόδοξος ότι η Καλαμάτα θα πάρει τη νίκη».

*** Σάββατο 16-12-2017 , αγώνες σε ομίλους Γ΄ εθνικής στο ποδόσφαιρο :
1ος όμιλος 10η αγων.: Άρης Αβάτου-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1 .- ^
4ος όμιλος 13η αγων. Βόλος ΝΠΣ-Διγενής Νεοχωρίου  5-0 .- ^
6ος όμιλος 10η αγων. Ιάλυσος - Διαγόρας 1-0 .- ^
7ος όμιλος   Τρίγλια Ραφήνας-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 1-0 .-^
7ος όμιλος   Ταμυναικος - Παναργιακός  0-1 .-^
Κυριακή 17-12-2017 :
3ος όμιλος 13η αγων. ΑΕ. Λευκίμης-Δόξα Κρανούλας
5ος όμιλος 10η αγων. Παλληξουριακός-Παναρκαδικός

*** Για την  U20  στο ποδόσφαιρο της  Super League
15η αγωνιστική
Σάββατο 16-12-2017 :
ΑΟΚ Κέρκυρα-Ατρόμητος Α. 1-3 .-^
ΑΣΤΈΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-0 .-^
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-2 .-^
ΛΑΜΙΑ 1964 -Α.Ε. ΛΑΡΙΣΣΑ   1-0 .-^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ/ΧΑΝΙΑ-ΠΑΟΚ   1-2 .-^
Κυριακή 17-12-2017 :
ΑΕΚ Α.-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .-ΠΑΣ Γιάννινα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

***  Για τη Super League το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο , στην 7η  αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Φαίδων Άργους-Άρης Θεσσαλονίκης
Ατρόμητος Αθηνών-Τρίκαλα 2011
ΟΦΗ-Αμαζώνες Δράμας
Μεσολόγγι -Βόλος 2004
Οδυσσέας Γλυφάδας-Α.Ε. Λάρισσα
ΠΑΟΚ -Ελπίδες Καρδίτσας 94

***Στην Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ στην 9η  αγωνιστική :
 Σάββατο 116-12-2017 :
~ ΠΑΟΚ -ΑΕΚ Α.   86-65 ,(45-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 29-1916-17 , 23-15 , 18-14 .- ^
~ Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ- ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 82-78  
,(39-25) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 25-14 , 14-11 , 23-26 , 20-27 .- ^
~ ΚΥΜΗ-ΑΡΗΣ Θεσσαλ.   94-69 ,(39-35) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 14-21 , 25-14 , 31-16 , 24-18 .- ^
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ   82-76  ,(39-28)  .-^
Τα δεκάλεπτα : 16-12 , 23-16  , 27-24 , 16-24 .-^

Κυριακή 17-12-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου

*** Για  την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 10η αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Δόξα Λευκάδας-Μαρούσι
Ψυχικό-Αρκαδικός Τρίπολης
Α.Σ. Καστοριάς-Α.Σ. Καρδίτσας
Χολαργός-Περιστέρι
Απόλλων Πάτρας-Α.Σ. Παπάγου
ΑΣΕ Δούκας-Ηρακλής Θεσσαλον.
Εθνικός Πειραιώς-ΑΕ. Λάρισσα
Αμύντας-Σ.Σ. Ερμής Αγιάς

*** Για την Α1 στο Γυναικείο Ελληνικό μπάσκετ , στην 9η αγωνιστική :
Κυριακή 17-12-2017 :
Ολυμπιακός Βόλου -Πανιώνιος Γ.Σ.
Νίκη Λευκάδας- ΑΕΟ Πρωτέας Αθηνών
Παναθηναϊκός-Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών
Εσπερίδες Καλλιθέας-Φάρος Κερατσινίου
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου
Ολυμπιακός Πειραιώς-Αθηναϊκός

*** Για το Βόλεϊ Α1  Ανδρών  στην 9η  αγωνιστική
15-12-2017:
Φοίνικας Σύρου- Ολυμπιακός Πειραιώς  0-3  σετ .-^
 16-12-2017 :
ΑΟ. Κηφισιάς-Παναχαϊκή  3-0  σετ  .- ^
Νίκη Αιγινίου-Εθνικός Πειραιώς  3-0 σετ .-^
Ηρακλής Θεσσαλ.- Πανβοχαϊκός  1-1 σετ .-
18-12-2017 :
Παναθηναϊκός-Ηρακλής Χαλκίδας
Εθνικός Αλεξανδρούπολης -ΠΑΟΚ Θεσσαλ .

*** Στο βόλεϊ για τη Α1  Γυναικών
Άρης Θεσσαλον.- Ηλιούπολη Γ.Σ.   3-0  σετ- ^
Ηρακλής -Κηφισιάς -Ολυμπιακός   0-3 σετ .- ^
Α.Ο. Μαρκόπουλο -Αίας Ευόσμου  0-3 σετ  .- ^
ΑΟΝ Πανναξιακός-ΑΟΦ Πορφύρας   3-1  σετ .- ^
Α.Ο. Θήβας-ΑΣΠ Κόρινθος   3-0 σετ .- ^

*** Στο Χάντμπολ στην Α1 στο ελληνικό πρωτάθλημα :
ΑΣ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης-Γ.Σ.Δράμας 86   32-19 .-^
Πανελλήνιος-ΑεροπόςΕδεσσας   25-34  .- ^
Ξάνθη-Φίλιππος Βέροιας   27-25  .- ^

*** Αγώνες ποδοσφαίρου στην ΕΠΣ Μεσσηνία :
Σάββατο 16-12-2017 :
Α΄ Κατηγορία
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  3-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-1 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
Α1΄ Κατηγορία
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  1-1 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 2-3 .- ^
Β΄ Κατηγορία
1ος όμιλος :
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  3-3 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  1-5 .- ^
2ος  όμιλος
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-Α.Ε. ΛΟΓΓΑ  2-1 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ 5-0 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΑΣ. ΔΑΝΑΟΣ 5-1 .- ^

~ ***

  ~ ~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* AΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 04 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
 ~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-08-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-09-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-10-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας (2)- ARFARA NEWS  -2- Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/2-news-2-10-2017.html .-
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 και 10  Δεκεμβρίου 2017 :Μια επισκόπηση -ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/09-10-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από  το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-11-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-13-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-14-2017.html .-
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017  , 
Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News  (2) Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-2-14-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-15-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 16  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-16-2017.html .- 
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5942   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3802  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 563   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~ ~*  ΕΚΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ :
~ Η εκδρομή περνάει από : Tίρανα, Σβέτι Στεφάν, Μπούντβα, Κότορ, Τρέμπινιε, Ντουμπρόβνικ, Μόσταρ, Σαράγεβο, Σπλιτ, Τρογκίρ, Ζάνταρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Λιουμπλιάνα, Σπήλαια Ποστόινα, Βενετία και Ραβέννα με επιστροφή από Ανκόνα!  
~

33 Ευχές για το 33άρι κομποσχοίνι
~ Αδιαλείπτως Προσεύχεσθε με «όπλο» το κομποσχοίνι
Πρωί και βράδυ βγάζε το κομποσχοινάκι από το χέρι σου και κάνε στον κάθε κόμπο μια από τις παρακάτω προσευχές
*  01. Μνήσθητι Κύριε υπέρ ειρήνης του κόσμου.
02. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας.
03. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Επίσκοπο μας και την συνοδεία αυτού. 04. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους απανταχού γης Ορθοδόξους κληρικούς και λαϊκούς.
05. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Πνευματικό μας Πατέρα και την συνοδεία αυτού.
06. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Προστασίας.
07. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους άρχοντες του έθνους μας.
08. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους μισούντας, αγαπώντας και προσευχομένους υπέρ ημών.
09. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους γονείς, αναδόχους και διδασκάλους μας.
10. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους κατά σάρκα και κατά πνεύμα αδελφούς και συγγενείς μας.
11. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τα γηρατειά και τους μοναχικούς ανθρώπους.
12. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τα Βρέφη, τους απροστάτευτους και αδυνάτους.
13. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την μαθητιώσα νεολαία μας.
14. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους έφηβους νέους και νεανίδες μας.
15. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ναρκομανείς, αλκοολικούς και καπνίζοντες.
16. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τας συζυγίας των Ορθοδόξων οικογενειών.
17. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τις κυοφορούσες αδελφές μας.
18. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τις χήρες και τα ορφανά.
19. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους εν διαστάσει συζύγους και πειραζομένους αδελφούς και αδελφές μας.
20. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ασθενείς, ψυχής και σώματος.
21. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ελεούντας και εργαζομένους των Ί. Μονών και ενοριών.
22. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους ευλαβείς προσκυνητάς των Ί. Μονών και Εκκλησιών.
23. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλέοντας, οδοιπορούντας, ιπταμένους, αιχμαλώτους και απελπισμένους.
24. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πενθούντας και θλιμένους αδελφούς μας.
25. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους δικαστάς και πολιτικούς.
26. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλανεμένους και βλασφημούντας την Ορθοδοξία μας.
27. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε μας και δώρησε καιρόν ειρηνικόν.
28. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από ασθένεια, οργή, κίνδυνο και φώτιζε τους γιατρούς και νοσοκόμους.
29. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από πείνα, ανάγκη και δυστυχία.
30. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από καύσωνα, φωτιά και σεισμό.
31. Κύριε Ιησού Χριστέ φύλαξε μας από κατακλυσμό, καταποντισμό και παγετό.
32. Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε και τις ψυχές των πατέρων, μητέρων, αδελφών, συγγενών, πάπων προ πάπων.
33. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν.
(Κάνε και μια μετάνοια με Σταυρό στο τέλος).
Ό Απόστολος Παύλος προτρέπει στην Α’ προς Θεσ/κείς 5, 17: «Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς»…

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: