ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 66-51(27-36)

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  66-51(27-36)

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση    Σάββατο  29  Αυγούστου  2015 :
~


~*** Αγιάννης Πελεκητό Σταματινού εορτασμός Θ  Λειτουργία  29/ 08/ 201: http://youtu.be/fQvtYJKAQE0 ,

~*** Σταματινού  Πελεκητό Άγιος  Ιωάννης  Αρτοκλασία 29/ 08/ 2015: http://youtu.be/y2qHrzMF-tg ,


29 Αυγούστου
Μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου (1). Οσίων Αρκαδίου, επισκόπου Σαλαμίνος εν Κύπρω, του θαυματουργού, Θεοδώρας της εξ Αιγίνης, Βασιλείου αυτοκράτορας, του Μακεδόνος.
(1)Ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην έρημο, όπου ασκήτευε και προετοίμαζε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Κυρίου. Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού. Κατά την εποχή που ζούσε ο Πρόδρομος, τετράρχης στην Ιουδαία ήταν ο Ηρώδης Αντύπας, ο οποίος είχε συνάψει ανόσιο δεσμό με τη γυναίκα του αδελφού του, Φιλίππου, την Ηρωδιάδα. Ο Ιωάννης έλεγχε δριμύτατα τον άρχοντα για την παράνομη σχέση του και για το λόγο αυτό ο Ηρώδης, παρακινούμενος από την Ηρωδιάδα, διέταξε να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν. Σε κάποια γιορτή για τα γενέθλια του τυράννου ο Ηρώδης μεθυσμένος ζήτησε από την κόρη της Ηρωδιάδας τη Σαλώμη να χορέψει και της υποσχέθηκε ότι θα της προσέφερε ότι αυτή του ζητούσε. Τότε η μητέρα της την παρακίνησε να ζητήσει ως αντάλλαγμα για το χορό της το κεφάλι του Ιωάννη. Ο Ηρώδης δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά της Σαλώμης και διέταξε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη. Το άγιο σώμα του οποίου ενταφιάσθηκε με εξαιρετικές τιμές από τους μαθητές του.
~ 29/08 Απολυτίκιο Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου - 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/gLfknAdApIU?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,


*** Δημόσια αντιπαράθεση Παναγιώτη Νίκα Νίκα και Μαρίας Οικονομάκου         
      
Με αποχωρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο 
Τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εμφανίζεται για άγνωστους λόγους ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Μάλιστα, αυτή την ψυχολογική κατάσταση δεν αποφεύγει να τη δείχνει και δημόσια.
Τις προηγούμενες ημέρες ήταν μια ελλιπής - κατά τη γνώμη του- προετοιμασία εκ μέρους των συνεργατών του, εν όψει της συνέντευξης Τύπου που θα έδινε προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Προχθές, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θύμα ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου.
Συγκεκριμένα, αν και η πρόεδρος έχει ζητήσει πολλές φορές από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας του κατά τη διάρκεια ελέγχου της Δημοτικής Αρχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι υπερβαίνουν σε όλες τις συνεδριάσεις τον αριθμό των ερωτήσεων που υποβάλλουν προς το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.
Η κυρία Οικονομάκου στην προσπάθειά της να μη φιμώσει καμία άποψη, παρουσιάζεται ελαστική, γεγονός που συχνά-πυκνά δεν ικανοποιεί το δήμαρχο. Το ίδιο έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση, όπου κάποια στιγμή ο κ. Νίκας, παίρνοντας το λόγο, την επέκρινε δημόσια για τη στάση της.
«Να τηρείτε τη διαδικασία», σχολίασε ο δήμαρχος. «Κάθεστε και δεν κάνετε τίποτα», της είπε ακόμη, ενώ πρόσθεσε ότι «και εγώ μπορώ να κάνω τον καλό».
Επιπλέον, ανέφερε ότι αν θέλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να βάλουν ζητήματα, μπορούν να προκαλέσουν μια ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής ή να βάλουν θέματα που επιθυμούν στην ημερήσια διάταξη. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος δεν μπορεί να παραβιάζεται, βάζοντας η αντιπολίτευση «θέματα 20 ετών για συζήτηση».
Η Μαρία Οικονομάκου, από την πλευρά της, αιφνιδιάστηκε από τη συμπεριφορά του δημάρχου και απλά του απάντησε ότι δεν μπορεί να στερήσει το λόγο από τους δημοτικούς συμβούλους.
Παρέμβαση έγινε και από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτη Μπεχράκη, που τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έπρεπε να συνεδριάζει πιο τακτικά. Επιπλέον, θα έπρεπε να δίνεται περισσότερος χρόνος στις μειοψηφίες και τους δημοτικούς συμβούλους για να θέτουν διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες.
Ο δήμαρχος, εμφανώς εκνευρισμένος, αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ στο διάδρομο ηχούσαν τα λόγια αγανάκτησής του. Ύστερα από κάποια λεπτά επανήλθε στην αίθουσα ζητώντας "συγγνώμη", αλλά τότε ήταν η σειρά της προέδρου να αποχωρήσει, εμφανώς ενοχλημένη από τη δημόσια επίθεση του κ. Νίκα.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  «Φεγγάρι αρμυρό, φεγγάρι σαν νερό» σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη          
     
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
 Και πολιτιστική διάσταση έχει το τριήμερο διεθνές συμπόσιο που ξεκίνησε χθες στη Μεσσήνη και ολοκληρώνεται αύριο, με την Πέμη Ζούνη να εκφράζει το θαυμασμό της για την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη, στο πλαίσιο του αφιερώματος σε αυτήν που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πάρκου της Μεσσήνης.
Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει την εκδήλωση «Φεγγάρι αρμυρό, φεγγάρι σαν νερό» που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ο Γ. Κουρουπός αναφέρθηκε στην ψυχική μέθεξη του θεατή μέσα σε μια κατανυκτική βραδιά πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, δίνοντας σημασία στην πολύτιμη βοήθεια των συντελεστών και λέγοντας πως η εκδήλωση δεν αποτελεί πρόγραμμα απλής διασκέδασης, αλλά αληθινής ψυχαγωγίας.
Η μέτζο σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη, αφού σημείωσε πως η συνεργασία της με τους Γ. Κουρουπό και Ιουλίτα Ηλιοπούλου αποτελεί όνειρο ζωής, ανέφερε πως το τραγούδι δεν είναι ήχος, αλλά λόγος. Τόνισε τη μεγάλη σημασία της Αρχαίας Μεσσήνης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου του καθηγητή Π. Θέμελη, που έφερε στο φως μια ολόκληρη πόλη με τα δημόσια και ιδιωτικά της κτήρια, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να πλανηθούν και να περιπλανηθούν στο χώρο.
Καταλήγοντας είπε πως μέσα από αυτή την εκδήλωση ο κάθε άνθρωπος αποκτά τη δυνατότητα να έρθει σε διάλογο με τον ίδιο του τον εαυτό.
Από την πλευρά της, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς, που περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, ποιήματα από τη Σαπφώ, σε ανασύνθεση και απόδοση του Οδυσσέα Ελύτη, τον Ανδρ. Εμπειρίκο, τον Διον. Σολωμό, τον Οδυσ. Ελύτη, τον Τέλλο Άγρα, τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Ανδρ. Αγγελάκη και Άρη
Δικταίο, δικά της ποιήματα, καθώς και ποιήματα των Καρυωτάκη, Μάτση Χατζηλαζάρου, Ρένας Αποστολοπούλου και Νικ. Εγγονόπουλου
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Κ. Γεωργακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεισφορά του κ. Θέμελη, ο οποίος ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ανέφερε πως «η ψυχή της Μελίνας και του Ελύτη θα είναι κοντά μας, να μας συντροφέψουν στις εκδηλώσεις» και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους να τις παρακολουθήσουν, καθώς θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Μετά την εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη θα ακολουθήσει Beach party νεολαίας, Full Moon – Full Energy, Buca Buca Mare στην παραλία Μπούκας στη Μεσσήνη. Το Beach Party θα ξεκινήσει στις 11.30 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Το συμπόσιο διοργανώνεται από την ΚΕΑΔΗΜ, το ΚΕΑΝ, το Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. 
~*** Καλαμάτα παραλία Δέσποινα μπάνιο Ναυτίλος 28/ 08/ 2015: : http://youtu.be/CxaI-oezmHg
~*** Πανσέληνος παραλία Καλαμάτας Ναυτίλος 28/ 08 /2015: http://youtu.be/WikuHUc8E4M

***  Λευκή Νύχτα 2015: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!         
       
«Μετά τις 20.00 το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα! Η νύχτα θα γίνεται όλο και πιο Λευκή και ο κόσμος θα έλθει για ψώνια, για διασκέδαση, για κοινωνικές σχέσεις».
Με τον τρόπο αυτό συνόψισε – σε συνέντευξη Τύπου χθες - ο δήμαρχος Παν. Νίκας το περιεχόμενο της 3ης Λευκής Νύχτας, από τις 8.00 αύριο το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, προσθέτοντας πως «οι τιμές θα είναι εξαιρετικές», θα δοθούν πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, ενώ και για όποιον δεν μπορεί να ξοδέψει, θα υπάρχουν κεράσματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας αποβλέπει στην οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων της Καλαμάτας, στην παροχή της ευκαιρίας για συμφέρουσες αγορές, στην προβολή της πόλης και στη δωρεάν ψυχαγωγία προς τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες. Σημειώνεται ότι δε θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση μικροπωλητών.
  Ενδιαφέρον απ' όλη τη Νότια Ελλάδα
Η Καλαμάτα είναι έτοιμη για τη διοργάνωση μιας μεγάλης Λευκής Νύχτας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα καταστήματα θα προσφέρουν πάμπολλα είδη σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενώ η πόλη θα γιορτάσει με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι μεγάλο, ενώ η Λευκή Νύχτα 2015 αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, καθώς η πρωτοβουλία προβάλλεται από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλη την Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά, αλλά και από ΜΜΕ των Αθηνών.
Για την εξυπηρέτηση όσων θα έλθουν και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 20.00 του Σαββάτου η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, θα λειτουργήσουν μεγάλα πάρκινγκ, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Αυτά θα βρίσκονται στο Metro, στο Lidl και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισή ώρα.

***  Διαμάχη ζευγαριού με τις πεθερές του            
     
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, έπειτα τις μηνύσεις που αντάλλαξαν, ένα ζευγάρι τσιγγάνων και οι πεθερές τους.
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, τσιγγάνα, η οποία κατοικεί στον Αντικάλαμο, κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία ότι ο γιος της με τη νύφη της τη χτύπησαν και τη λήστεψαν. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν το ζευγάρι, που υποστήριξε από την πλευρά του πως αυτή δεν είναι η αλήθεια, αλλά πως οι μητέρες του γαμπρού και της νύφης επιχείρησαν να κάψουν το παράπηγμα που κατοικούν, προκειμένου να τους διώξουν από το οικόπεδο.  

***  Πυρκαγιά έκαψε 4 στρέμματα στα Μενινά χθες το μεσημέρι 

Περί τα τέσσερα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης πρόλαβε να κάψει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στα Μενινά της Καλαμάτας. Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 16 άτομα, καθώς και όχημα των εθελοντών της περιοχής. Ρίψεις από αέρος έκαναν δύο PZL, στην προσπάθεια να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά, που τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 5.30 το απόγευμα. - 

***  Αναβιώνει ύστερα από 7 χρόνια η Ναυτική Εβδομάδα στην Καλαμάτα 

Η Ναυτική Εβδομάδα, την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή πολλών φορέων. Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την εκ νέου διοργάνωση της Ναυτικής Εβδομάδας, που για τελευταία φορά διενεργήθηκε το 2008 στην Καλαμάτα, τονίζοντας πως «φέτος θα εορτασθεί με λαμπρότητα, με αθλητικές, πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, θα παρουσιασθεί και η εξαιρετική δουλειά του κ. Σοφικίτη, με ομοιώματα πλοίων», τα οποία έχουν δημιουργηθεί με καθαρά παραδοσιακή ναυπηγική τεχνική. Στόχος των εκδηλώσεών της είναι να αναδειχθεί και ενισχυθεί ο σύνδεσμος των Καλαματιανών με τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που συναρτώνται προς αυτή, «τον πιο δυναμικό κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας», όπως τόνισε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μποτίνης. Οι εκδηλώσεις θα είναι ποικίλες και θα περιλαμβάνουν πολιτιστικές δραστηριότητες, ανάδειξη των γαστρονομικών δυνατοτήτων που προσφέρει ο πλούτος αλιευμάτων τον οποίο παρέχει η θάλασσα, δράσεις αναψυχής στην ακρογιαλιά, προβολή της ναυτοσύνης των Ελλήνων, καθώς και αγώνες ιστοπλοΐας στον καλύτερο στίβο ναυταθλητισμού στην Ελλάδα, το Μεσσηνιακό Κόλπο, αλλά και ψαρέματος. Στη Ναυτική Εβδομάδα θα συμμετάσχουν η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, με διάλεξη για τον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο και η Πολεμική μας Αεροπορία, πραγματοποιώντας επίδειξη με την αεροβατική ομάδα «Δαίδαλος», καθώς και επίδειξη διάσωσης ναυαγών με ελικόπτερο. Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ- ΠΑΡΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Καθ' όλη τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδος θα λειτουργεί καθημερινά (17:00 - 23:00) έκθεση μοντέλων σκαφών του κ. Σοφικίτη Παναγιώτη και του κ. Καπρούλια Γεώργιου, ενημερωτικό περίπτερο Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης 120 ΠΕΑ και περίπτερο Συστημάτων Ναυτοπροσκόπων. ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ - Κυριακή 30/08/2015 ώρα 20:00 Τελετή έναρξης - συναυλία με την παραδοσιακή ορχήστρα του κ. Σταθέα (κεντρική προκυμαία)- Δευτέρα 31/08/2015 ώρα 16:00: Διαγωνισμός «Κτίσματα στην άμμο» (αμμουδιά ανατολικά Ναυτικού Ομίλου) ώρα 20:00: Συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού με το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Συνεργείο» (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου)- Τρίτη 01/09/2015 ώρα 18:00: Έκθεση μαγειρικής τέχνης με αλιεύματα σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (χείμαρρος Καλαμίτσι) ώρα 21:00: Προβολή ντοκιμαντέρ ναυτικού περιεχομένου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (περιοχή νότια Πανελληνίου)- Τετάρτη 02/09/2015 ώρα 17:00: Παιχνίδια στην άμμο σε συνεργασία με το Καλαματιανό Καρναβάλι (χείμαρρος Καλαμίτσι) ώρα 18:30: Σκάκι. Αγώνας σιμουλτανέ (κεντρική προκυμαία) ώρα 19:00: Επίδειξη διάσωσης ναυαγών από αέρος (ελικόπτερο) σε συνεργασία με το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης 120 ΠΕΑ- Πέμπτη 03/09/2015 ώρα 18:00: Ναυτικό εργαστήρι κατασκευής αλιευτικών εργαλείων σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου). ώρα 19:00: Σκάκι. Γνωριμία με το σκάκι (κεντρική προκυμαία) ώρα 21:00: Προβολή ντοκιμαντέρ «Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι - Μουσική Βραδιά με την ορχήστρα από το Καλλιτεχνικό Στέκι (κεντρική προκυμαία)- Παρασκευή 04/09/2015 ώρα 19:00: Παρουσίαση εναέριων ακροβατικών από την ομάδα επιδείξεων της 120 ΠΕΑ "Δαίδαλος" (κεντρική προκυμαία) ώρα 20:30: Παράσταση Καραγκιόζη σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας από τον νεαρό καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο (Πάρκο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου)- Σάββατο 05/09/2015 ώρα 11:00: Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για μικρούς αθλητές (θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν Ναυαρίνου) ώρα 15:00: Αγώνας ψαρέματος με καλάμι σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλητικής Αλιείας «Νηρέας» (ανατολικός πρόβολος προλιμένα) ώρα 20:00: Διάλεξη εκπροσώπου Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με θέμα «Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των ναυτικών» (κεντρική προκυμαία) ώρα 21:00: Απονομές αγώνα ψαρέματος (κεντρική προκυμαία) ώρα 22:00: Προβολή ντοκιμαντέρ ναυτικού περιεχομένου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (προβλήτα 7, περιοχή γερανού)- Κυριακή 06/09/2015 ώρα 11:00: Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για μικρούς αθλητές (θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν Ναυαρίνου) ώρα 20:00: Τελετή Λήξης (κεντρική προκυμαία) - Απονομές αγώνων ιστιοπλοΐας. - Βαρκαρόλα. - Συναυλία με τους "Juke Box". - 

***  Καμπάνια Σαμαρά στη μεσσηνιακή Μάνη

Προεκλογική εκστρατεία από τη μεσσηνιακή Μάνη ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τον ΜΙΚΡΟπολιτικό των "Νέων", στέλνοντας ήδη μήνυμα στη Λεωφόρο Συγγρού ότι σκοπεύει να οργώσει εκ νέου την πατρογονική περιφέρεια, έστω κι αν δεν υπάρχει ανάγκη για κυνήγι του σταυρού - όχι μόνο λόγω των εκλογών με λίστα, αλλά κι επειδή οι πρώην πρωθυπουργοί απαλλάσσονται από τη σταυρομαχία. "Πληροφορούμαι", σημειώνει η στήλη, "ότι ο Σαμαράς περιόδευσε το τελευταίο διήμερο στα χωριά της Καρδαμύλης – κι αυτός ήταν ο λόγος που απείχε από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Απών ήταν και ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο πρόλαβε η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Πάτμο». Α.Π.. - 

*** Ο Κυπαρισσιακός κόλπος στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δ.Σ. Τριφυλίας

Το πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 7.00, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, το θέμα, το οποίο είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη, έχει ως εξής: «Ενημέρωση επί του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις εξελίξεις για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο». Το γεγονός, πάντως, ότι η εν λόγω συνεδρίαση δε γίνεται, με ένα και μοναδικό θέμα τον Κυπαρισσιακό κόλπο, την προστασία και ανάπτυξή του, όπως έχει ζητήσει – από καιρό – σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου και κάτι τέτοιο περίπου είχε πει και ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ήδη έχει προκαλέσει «μουρμούρες». Όπως, δε, λένε δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και της συμπολίτευσης, «ο Κυπαρισσιακός κόλπος είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί να μπαίνει σε συνεδρίαση που θα συζητήσουμε για τα πανηγύρια…». Πρότειναν, δε, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί, να γίνουν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την ίδια μέρα. Μία με τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα για τα πανηγύρια και τα λοιπά και στη συνέχεια, άλλη, με το μείζον θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Θέμα για το οποίο έχουν γίνει αρκετές συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν ομόφωνες και σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις, τις οποίες, αν μη τι άλλο, μιας και ο Δήμος Τριφυλίας – όπως και ο κάθε Δήμος – έχει συνέχεια, όλοι οφείλουν να σέβονται και να υπηρετούν, εκτός κι αν, οι ίδιοι άνθρωποι, αλλάζοντας η Δημοτική Αρχή, αλλάζουν θέσεις και απόψεις, όπως τα ρούχα. Για το θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι γνωστό σε όλους ότι το ΣτΕ απέρριψε το Σχέδιο Π.Δ. για την προστασία του, που πρότεινε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν πέσει από την εξουσία και προέβλεπε τη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου, αφήνοντας ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες για δόμηση στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Με αυτή την απορριπτική απόφαση, το ΣτΕ έδωσε εντολή στην Ελληνική Πολιτεία και συγκεκριμένα στο ΥΠΕΚΑ, για τη σύνταξη Σχεδίου Π.Δ. προστασίας του Κυπαρισσιακού κόλπου, για ουσιαστική προστασία, με θέσπιση μέτρων και κανόνων προστασίας αλλά και ανάπτυξης, με τη θέσπιση Εθνικού Πάρκου! Ως γνωστόν, από την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ μέχρι και σήμερα, ακόμα, παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, παντού και με κάθε ευκαιρία, τονίζουν ότι στο Εθνικό Πάρκο θα απαγορεύεται η δόμηση, σε όλη την έκτασή του. Από την άλλη, όμως, ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού επισκέφθηκε το Καλό Νερό και την Ελαία, απάντησε σε όσα λένε από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά «κινδυνολογία» και επισημαίνοντας ότι θα υπάρχουν οικιστικές ζώνες, καθώς στόχος είναι η προστασία της φύσης και η ανάπτυξη στην περιοχή! 

***  Ο Αλέξης Χαρίτσης υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε προχθές ο Καλαματιανός γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Υπέβαλα σήμερα, 27 Αυγούστου, την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Θα παραμείνω ενεργός, μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια η χώρα να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες. Για να διαμορφώσουμε, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ένα μέλλον με βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοκρατία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μου έδειξαν». Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", ο κ. Χαρίτσης θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η πιθανότητα να είναι υποψήφιος στο Νομό Μεσσηνίας είναι πολύ μικρή, αντίθετα με την κάθοδό του στη Β' Αθηνών. Α.Π. - 

***  Ορφανή «φυτεία» με χασισόδεντρο 6 μέτρων στον Πάμισο 

 Έως και 6 μέτρα ύψος είχε χασισόδεντρο που εντοπίστηκε στις βόρειες όχθες του Παμίσου, μέσα σε καλαμιώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο φυτό μαζί με άλλα έξι, που είχαν ύψος από 60 εκατοστά έως τα 6 μέτρα, ξεριζώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και κατασχέθηκαν. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών, που άφησαν «ορφανή» τη φυτεία. - 

*** Φωτογραφίες από εορτασμό ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ  29-08-2015  στο  ΠΕΛΕΚΗΤΟ  Σταματινού Α5ρφαρών :
















***   Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 30/8/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.2 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Στην Καλαμάτα αύριο ο Κ. Μητσοτάκης: "Υπερήφανος που υπηρέτησα στην κυβέρνηση Σαμαρά"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί, αύριο, την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι το εξής: 17:00: Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, 17:30: Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και στο Μέγαρο Χορού, 18:30: Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, 19:30: Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, 20:00: Συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Με αφορμή την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση: «Επέλεξα να ξεκινήσω από την Καλαμάτα τη συμβολή μου στη μεγάλη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να νικήσει στις επερχόμενες εκλογές. Οι συμβολισμοί είναι προφανείς, καθώς είμαι προσωπικά υπερήφανος που υπηρέτησα στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ανεξάρτητα από όσα μπορεί να μας προσάψουν, είναι βέβαιο ότι παραδώσαμε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε. Αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το ισχυριστεί. Καλώ τους πολίτες να αναλογιστούν πόσο καλύτερα ζούσαμε πέρσι σε σχέση με φέτος. Πόσο καλύτερες ήταν οι προοπτικές της χώρας μας το Δεκέμβριο του 2014 σε σχέση με τις σημερινές, που απαιτούν άλλα τρία χρόνια θυσιών. Καλώ τους πολίτες με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και σύνεση σε αγώνα ανατροπής του αποτυχημένου πειράματος της πρώτης φοράς Αριστεράς. Καλώ τους πολίτες να δώσουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να ορθοποδήσει. Στις 20 Σεπτεμβρίου χρειάζεται να προκύψει μια νέα κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα πάλι μπροστά. Τώρα ξέρουμε. Πάμε μπροστά».Ο Τσίπρας ήταν loser της διαπραγμάτευσης Το χαρακτηρισμό του «loser» (σ.σ.: χαμένος) της διαπραγμάτευσης προσέδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας, χθες, στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για άμεση εφαρμογή του Μνημονίου και όχι για ελιγμούς που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα αντί να επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και καυτηρίασε τις διευθετήσεις που έκανε η κυβέρνηση για να βολευτούν ημέτεροι. Οι βασικές τοποθετήσεις του ήταν: Η μετάθεση πληρωμής των φόρων έγινε για πολιτικούς λόγους. Είναι άλλη η ψυχολογία του πολίτη, όταν έχει στο μυαλό του τι πρέπει να πληρώσει και άλλη, όταν τελικά έρχονται τα ραβασάκια της εφορίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2014 προέβλεπε 2,9% ανάπτυξη για το 2015 και 3,7% ανάπτυξη για το 2016. Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε με ύφεση 3% το 2015 και ύφεση 1,1% το 2016. Είναι μια διαφορά 10%. Το Μνημόνιο ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι ένα κείμενο φιλελεύθερου πραγματισμού, το οποίο δεν έχω καμία δυσκολία στη μεγάλη του πλειοψηφία να το υπηρετήσω. Για εμάς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι ελιγμός. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, ενώ αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεκινήσει τις ίδιες παλινωδίες από την επόμενη κιόλας μέρα. Ο μόνος τρόπος για να επαναδιαπραγματευθείς είναι να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις. Τα διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν, ενώ στο δημοσιονομικό σκέλος έχουμε περιθώρια ελιγμών, καταθέτοντας μια σειρά ισοδυνάμων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα. Εγώ εισηγούμαι να αυξηθεί η φορολογία στα τσιγάρα αντί να αυξάνουμε τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν. Ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους επτά μήνες είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και πελατειακές διευθετήσεις, όσον αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είδα πόσα πολλά από τα όχι που είπα ως υπουργός έγιναν ναι. Ο κ. Τσίπρας είναι loser της διαπραγμάτευσης. Έπαιξε και έχασε. Δυστυχώς δεν έχασε μόνος του, έχασε και η ελληνική οικονομία μαζί». Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

***  H ζωή και ο “γάμος” στη φυλακή των κατηγορουμένων του διπλού φονικού στη Μάνη

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση της στυγνής δολοφονίας -Ο Παναγιώτης Μήτσος παντρεύτηκε στις 3 Αυγούστου με μία νεαρή διαδικτυακή του «φίλη», όπως αποκαλύπτει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση της στυγνής δολοφονίας των δύο bodybuilders στη Μάνη, του 25χρονου Κωνσταντίνου Σγουρού από την Καλαμάτα και του 26χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το περιβάλλον των οικογενειών των θυμάτων, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία είναι οι δύο 19χρονοι, σήμερα, Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αυλώνα. Ο πρώτος φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί στην καθημερινότητα της φυλακής και έχει αποκτήσει νέες παρέες. Μάλιστα, δημιούργησε και λογαριασμό στο facebook, στον οποίο ανεβάζει φωτογραφίες μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα. Η δραστηριότητά του στα social media προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού οι κρατούμενοι απαγορεύεται σύμφωνα με το σωφρονιστικό κώδικα και για λόγους ασφαλείας να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο, όπως μας τόνισαν και από τη γραμματεία των φυλακών Αυλώνα με την οποία επικοινωνήσαμε. Ο Παναγιώτης Μήτσος στη σελίδα του στο facebook έχει βάλει κανονικά το όνομά του, ενώ στη φωτογραφία προφίλ απαθανατίζεται ο ίδιος μαζί με ένα συγκρατούμενό του να σφίγγουν τις γροθιές τους, γράφοντας με νόημα: «Εδώ με το φίλο... όποιος θέλει εδώ είμαστε». Μάλιστα, στον «τοίχο» του συνομιλεί με φίλους και συγγενείς του και από τα όσα γράφει, φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως στη ζωή στη φυλακή, είτε να μην έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των κατηγοριών που τον βαραίνουν. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος με ένα διαδικτυακό του «φίλο», που του εύχεται: «Καλό κουράγιο, τυπά μου» και τον Μήτσο να απαντά: «Ευχαριστώ, δεν έχω θέμα όμως!!», ενώ σε άλλο σημείο γράφει: «Δε μασάμε». Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η «προσωπική του κατάσταση». Όπως σημειώνει, παντρεύτηκε στις 3 Αυγούστου με μία νεαρή διαδικτυακή του «φίλη», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται ως σερβιτόρα σε καφετέρια στην Καλαμάτα. Σε συνομιλία τους εκείνη τον αποκαλεί «αγάπη μου» και όταν ο κρατούμενος της προτείνει: «Προσκλητήρια να δώσουμε χαχαχα», εκείνη του επισημαίνει ότι: «Αργείς». Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο 19χρονος «κατέβασε» τη σελίδα του στο facebook, περνώντας πια το χρόνο του στη φυλακή κάνοντας γυμναστική, όπως και ο συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση Νίκος Μοσχανδρέου. Πάντως, στις φωτογραφίες του στο προφίλ δεν είχε «ανεβάσει» κάποια με τον Μοσχανδρέου, στοιχείο που μαρτυρά ότι οι δυο τους δε διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις, αφού φέρονται ο ένας να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο για το διπλό φονικό.ΠΗΓΗ: Protothema.gr - 

***  Παρούσα η Μεσσηνία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τον Μελέτιο Δημόπουλο 

Ο διακεκριμένος ογκολόγος και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, ακολουθώντας τη διαδρομή που είχε κάνει ο συνάδελφός του στην Ιατρική Σχολή, Χρήστος Κίττας, το Μάιο του 2012, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αριστοτέλους, ως υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμένου. Ο 54χρονος ακαδημαϊκός, μεσσηνιακής καταγωγής, δηλώνει έτοιμος να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα της υγείας στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου και να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του – με την ίδια θέρμη ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου εξελέγη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας το 57% των ψήφων. - 

*** Τραυμάτισε την εν διαστάσει σύζυγό του με μαχαίρι και συνελήφθη         
     
Στη σύλληψη ενός 43χρονου Ρομά προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μεσσήνη αστυνομικοί Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας. Ο συλληφθείς νωρίτερα, στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, τραυμάτισε την 31χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία είχε οικογενειακές διαφορές, στο πρόσωπο και στο αριστερό χέρι. Η 31χρονη διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Το μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

***  Σώθηκε από πνιγμό λουόμενος χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στο Καλό Νερό         
      
Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας λουόμενος στην παραλία του Καλού Νερού το μεσημέρι του Σαββάτου ο οποίος σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ. Ο λουόμενος, για άγνωστη αιτία, καθώς κολυμπούσε, έχασε τις αισθήσεις του και υπέστη ατελή πνιγμό. Άλλοι λουόμενοι που τον είδαν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και, ουσιαστικά, τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό. Ο άνδρας, αρχικά, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Κάτοικοι του Καλού Νερού και λουόμενοι, που επικοινώνησαν με το «Θ», τόνισαν πως εάν δεν ήταν το ασθενοφόρο στο Καλό Νερό, ο άνθρωπος θα είχε χάσει τη ζωή του, αφού η παραλία, όπως είναι γνωστό και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, δεν φυλάσσεται από ναυαγοσώστη αν και έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη. Εξαιτίας, δε, του γεγονότος ότι ο δήμος Τριφυλίας δεν έχει ναυαγοσώστη στην παραλία, αφαιρέθηκε από το Καλό Νερό η Γαλάζια Σημαία. Όπως είπαν κάτοικοι του Καλού Νερού, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είναι απαραίτητο να υπάρχει στο Καλό Νερό και για την παραλία αλλά και για εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, που τόσα πολλά συμβάντα σημειώνονται. Και όμως, σύμφωνα με τους κατοίκους, η δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με έγγραφο του δημάρχου προς το ΕΚΑΒ, ουσιαστικά ζητά την «έξωση» και «εκδίωξη» του ΕΚΑΒ, από τον μεγάλο προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Καλού Νερού, που στεγάζεται το ΚΕΠ, και τον οποίο είχε παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ η προηγούμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, επειδή το ασθενοφόρο, τις ώρες που σταθμεύει εκεί (μιας και δεν μπορεί το όχημα να είναι «χύμα» παρκαρισμένο στο δρόμο), σύμφωνα με το έγγραφο του δημάρχου Τριφυλίας, χαλάει το γκαζόν του χώρου! 

***  Η σύμβαση της Περιφέρειας για τα απορρίμματα ανακόλουθη με ελληνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες λέει ο Ν. Πατσαρίνος 

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού "Πελοπόννησος Πρώτα" και της μείζονος μειοψηφίας στο Συμβούλιο, Νίκος Πατσαρίνος, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Περιφέρειας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, «μέχρι πρότινος δεσμευόταν ο περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι από μέρα σε μέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης για το έργο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ” και έτσι θα ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο σχέδιό σας για να ξεκινήσει το υπ’ αριθμόν 1 έργο σας. Με την 220/13-8-2015 πράξη του, όμως, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ν’ αναβάλει εκ νέου την έκδοση οριστικής Πράξης για τη νομιμότητα του ελεγχόμενου σχεδίου σύμβασης, προκειμένου α) να διευκρινιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αν έχει ήδη καταρτίσει νέο ΠΕΣΔΑ ή έχει προβεί σε αναθεώρησή του και β) να παρασχεθούν έγγραφες απόψεις και διευκρινίσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και των υπουργείων κατά πόσο αυτή σας η σύμβαση με ΣΔΙΤ υλοποιεί τις κατευθύνσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των προς αναθεώρηση Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Κοντολογίς προκύπτει ότι, αυτό που χρόνια σας λέμε, η σύμβασή σας με ΣΔΙΤ δεν ακολουθεί τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών και ελληνικών οδηγιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά “κινείται” στα συμφέροντα εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και του περιβάλλοντος». - 

*** Αναβλήθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας το Δ.Σ. Οιχαλίας         
    
Μπορεί να αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, αλλά καλείται εκ νέου σε σημερινή συνεδρίαση στις 2.00 μετά το μεσημέρι με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην εμποροπανήγυρη του Μελιγαλά.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
-Περί απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας «Φύλαξη του χώρου της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρις στην Τ.Κ. Μελιγαλά»
-Περί προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων κατά την διάρκεια της  εμποροπανήγυρης Τ.Κ. Μελιγαλά.
-Περί διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για την επιλογή των δικαιούχων αδειών συμμετοχής στην ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη
-Περί διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε
αδειοδοτούμενος στην ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη
-Περί εκδόσεως αδειών συμμετοχής στην ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη.
Τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν χθες, θα συζητηθούν τελικά την ερχόμενη Τρίτη, με το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει στις 8.00 το βράδυ.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής:
-Έγκριση σκοπιμότητας μελέτης έργου «Περίφραξη – διαμόρφωση χώρου αμαξοστασίου Δήμου Οιχαλίας»
-Έγκριση σκοπιμότητας της μελέτης «Προμήθεια τριών μεταχειρισμένων ημιφορτηγών 4Χ4 και ενός μεταχειρισμένου ημιφορτηγού 4Χ2»
-Περί εγκρίσεως απόδοσης τακτικής χρηματοδότησης προς το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας με την επωνυμία «Οργανισμός Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Οιχαλίας» - έγκριση Προτάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης
-Περί αιτήματος δημοτών για παραχώρηση αίθουσας της Τ.Κ. Βασιλικού σε δημότες της Δ.Ε. Δωρίου για να χρησιμοποιηθεί ως Γυμναστήριο
- Αντικατάσταση μελών Σχολικών Επιτροπών Δήμου Οιχαλίας
-Περί εορταστικών εκδηλώσεων
-Τροποποίηση/αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος, Προϋπολογισμού του Δήμου Οιχαλίας.

***  Ανταλλαγή πυρών στη Σύμη - Ένας 15χρονος νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες 

Ένας νεκρός μετανάστης και ένας Λιμενικός σοβαρά τραυματισμός και ένας διακινητής, επίσης σοβαρά τραυματισμένος, είναι ο απολογισμός του επεισοδίου που σημειωθεί πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος της Σύμης, μεταξύ δουλεμπόρων και Λιμενικών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιούν οι Λιμενικοί, εντόπισαν ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός παράτυπων μεταναστών. Μόλις οι διακινητές αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς, άνοιξαν πυρ κατ’ αυτών. Οι σκηνές που ακολούθησαν παραπέμπουν σε ταινίες δράσης οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο στην περιοχή μας. Αποτέλεσμα της ανταλλαγής πυρών, ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 15χρονος μετανάστης, ένας Λιμενικός που συμμετείχε στην επιχείρηση φέρεται να έχει τραύματα στο κεφάλι και ένας διακινητής έχει τραυματιστεί στο πόδι. «Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του στην «Ροδιακή» ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500. rodiaki.gr - 

***


***  Αθλητική  ενημέρωση :

*** Αποστολή ανάγκης στο Ασπρόχωμα σήμερα η Καλαμάτα στο πρώτο επίσημο φετινό ματς της χρονιάς         
     
Με σύνθεση ανάγκης θα παραταχθεί η Καλαμάτα στο πρώτο επίσημο φετινό ματς της χρονιάς, στις 5 μ.μ. στο Ασπρόχωμα για το κύπελλο Μεσσηνίας, με μοναδικό στόχο φυσικά την πρόκριση. Όπως αναμενόταν εξαιτίας της μη έγκαιρης έκδοσης δελτίων, η αποστολή δεν συμπληρώνει 18άδα και απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Γκαρμοίρη, Διαμαντή, Κουντάνη, Κακαλή, Κερμενίδη, Πιτσιλή, Βασιλόπουλο, Νικολόπουλο, Μπινιχάκη, Χαλκιαδάκη, Δούμουρα, Καραλή, Γιακουμή, Καμένο και Αθανασόπουλο, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες, πλην των Νινιού, Αριστομενόπουλου που έχουν προβλήματα υγείας και τραυματισμού, θα κάνουν πρωινή προπόνηση στο Στάδιο.
  Με Παναργειακό στη Γ’ Εθνική
Απορρίφθηκε τελεσίδικα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ το αίτημα των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής για την άνοδο. Έτσι, ο Παναργειακός αναμένεται ότι θα είναι και τη νέα σεζόν αντίπαλος της Καλαμάτας, ενώ ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την συγκρότηση των ομίλων, την κλήρωση και την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
***  ~ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  αγώνων ..... Α΄ ΓΥΡΟΣ Πρωταθλήματος ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  περιόδου  2015-2016  :

1η αγωνιστική (23-23-24/9/15)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 3-0.-
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ξάνθη  0-0 .-
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 0-2 .-
Καλλονή-Ηρακλής 0-1 .-
Ομάδα Β (Βέροια)-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 .-
ΑΕΚ-Πλατανιάς  3-0 .-
Ατρόμητος-Ομάδα Α (Κέρκυρα) 1-0  .-

2η αγωνιστική (29-30-31/8)
Πανθρακικός-Ομάδα Β (Βέροια)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός
Ξάνθη-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Καλλονή
Πλατανιάς-Ατρόμητος
Ηρακλής-Πανιώνιος
Ομάδα Α (Κέρκυρα)-Ολυμπιακός
***
Σάββατο  29  Αυγούστου  2015  :
Live Ξάνθη - ΑΕΚ (0-0), υπερτυχερός ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, «διπλό» της Βέροιας 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-2  , (0-0) .-^
Τα  ΓΚΟΛ  : Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Μιλιβόγεβιτς (89΄) και Φορτούνης (90+1΄).
 Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας) .-
Κίτρινες: Στάθης, Μάντζιος, Μιλιάζες, Ρομέου – Ντα Κόστα
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης, Ρομέου, Νικολάου, Μίνγκας (67΄ Μάρκοβιτς), Μαχαίρας, Μάντζιος, Γιακουμάκης (88΄ Ναβάρο)
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Καμπιάσο (57΄ Σεμπά), Ντουρμάζ (71΄ Ντοσεβί), Μιλιβόγεβιτς, Ομάρ, Φορτούνης, Σαλίνο, Πάρντο (57΄ Ντομίνγκες), Χάρα
 Ένταση στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα Ένταση υπήρξε στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα οπαδοί του Ολυμπιακού κατα την είσοδό τους στο γήπεδο ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς έκαναν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-2 φάσεις γκολ  2η αγων  29/08/2015: http://youtu.be/w_3GaFTahMw ,


Ο Αμπντούν επέστρεψε και χάρισε τη νίκη στη Βέροια
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ  0-2 (0-1) .- ^
 Τα  γκολ :Η Βέροια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ Αμπντούν (15' και 69' με πέναλτι) πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Αμπντούν δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και «έγραψε» το 0-2. Ο Πανθρακικός προσπάθησε στα τελευταία λεπτά ν' αντιδράσει, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σέτι, Μάρτινς - Μαγέφσκι, Τσουμάνη, Εντζεγκέλε.
Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83' Παπαχρήστου), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Τζάνης (46' Νικόλτσης), Χασομέρης (46' Ιγκόρ).
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Τσουμάνης, Εντζεγκέλε, Μαραγκός (73' Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμπντούν, Γιουσούφ (67' Τάτος), Μαγέφσκι (90' Ιμπραϊμ), Ναζλίδης.ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΒΕΡΟΙΑ 0-2 φάσεις γκολ 2η  αγων  29/8/015: http://youtu.be/K72ZNa5OHo4 ,

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ    0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ :
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Οβίντιου, Φλίσκας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ντιμίτροφ.

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης.,

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ 0-0 φάσεις  2η αγων  29/08/2915: http://youtu.be/FHCtSK5ySfY ,
ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ 0-0 2η  αγων 29-08-2015: http://youtu.be/qVSu8R3L0ok ,

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Αυγούστου
Πανθρακικός-Βέροια 0-2
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2
21:30 (Ξάνθη) Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

Κυριακή 30 Αυγούστου

19:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός
19:15 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός-Καλλονή
19:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Πανιώνιος
21:30 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Δευτέρα 31 Αυγούστου

21:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Ατρόμητος

*** 0-3 το Ασπρόχωμα η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες)         
      
 
Έκανε το καθήκον της και συνεχίζει και συνεχίζει η Μαύρη Θύελλα
ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ (44΄, 85΄) ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ (10΄)
Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, μολονότι παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, η ομάδα της Καλαμάτας επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0 του Ασπροχώματος στην εκτός έδρας αναμέτρηση για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Διαβολιτσίου.
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από εμφανής, άλλωστε τις χωρίζουν οι δύο κατηγορίες, με το μαχητικό Ασπρόχωμα να βρίσκεται ουσιαστικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του και σίγουρα δεν μπορούν να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση της Μαύρης Θύελλας. Ωστόσο είδαμε κάποια καλά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να κρατήσει ο Κώστας Κλάδης, που καλείται ν’ ανεβάσει στροφές εν όψει της συνέχειας. Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα δεν δέχθηκε την παραμικρή πίεση από το Ασπρόχωμα, που απείλησε μονάχα μία φορά λίγο πριν το τέλος του ματς, και το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογός της.
Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς, μόλις στο 10΄, με κοντινή κεφαλιά του Καμμένου και αφού προηγήθηκε φοβερό σουτ του Κερμενίδη στο οριζόντιο δοκάρι, γεγονός που έκανε τα πράγματα πιο απλά στη συνέχεια. Ο Κερμενίδης απείλησε λίγα λεπτά αργότερα αλλά ο Καντερές αντέδρασε σωστά, ο Αθανασόπουλος έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 28΄ και στο 33΄, ενώ στο 37΄ ύστερα από γύρισμα του Κακαλή, ο Κερμενίδης σημάδεψε σωστά, αλλά ο Φουρναράκος με αυτοθυσία έσωσε την εστία της ομάδας του. Και ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήρθε στο 44΄ το πολύ όμορφο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε τη γλυκιά σέντρα του Κουντάνη, να κλειδώσει την πρόκριση για την Καλαμάτα.
Στους ίδιους ρυθμούς και η επανάληψη, παρά την αφόρητη ζέστη, που δεν επέτρεψε άλλωστε σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο του Ασπροχώματος χθες το απόγευμα – περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν το πρώτο επίσημο ματς της Καλαμάτας – με τους παίκτες του Κλάδη να απειλούν συνεχώς. Στο 47΄ ο Καντερές έσωσε το κοντινό σουτ του Δούμουρα, στο 62΄ και πάλι ο τερματοφύλακας του Ασπροχώματος έδιωξε σωτήρια σε φάουλ του Κουντάνη, ενώ στο 65΄ σέντρα – σουτ του Βασιλόπουλου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85΄ και ήταν αποτέλεσμα της καλύτερης ίσως επιθετικής προσπάθειας της Μαύρης Θύελλας. Ο Μπινιχάκης πάτησε για τον Κακαλή, αυτός άλλαξε με τη μία παιχνίδι για τον Βασιλόπουλο, που έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Καντερές με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά o Aθανασόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία του Ασπροχώματος, γράφοντας το τελικό 0-3. Κανένα πρόβλημα για τον Γιώργο Μπλάνα και τους βοηθούς του κ.κ. Γεωργαντά και Τσίρμπα.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (Βούτσας): Καντερές, Αναστασόπουλος (73΄ Αρ. Ηλιόπουλος), Ζαφειρόπουλος, Κωστέας, Φουρναράκος, Κωνσταντακόπουλος (63΄ Θεοδωρόπουλος), Γυφτέας, Πετσόπουλος, Χριστόπουλος, Αγγλούπας (56΄ Φίλιος), Λυμπιώτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Κλάδης): Γκαρμίρης, Κακαλής, Καραλής, Δούμουρας, Πιτσιλής, Κουντάνης, Καμμένος, Μπινιχάκης, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης (71΄ Χαλκιαδάκης), Γιακουμής (61΄ Βασιλόπουλος).
Σήμερα με Ολυμπιακό Γυθείου
Όσοι δεν αγωνίστηκαν χθες στο ματς με το Ασπρόχωμα είτε λόγω μη έκδοσης των δελτίων τους, είτε λόγω απόφασης του Κώστα Κλάδη, θα παίξουν στο σημερινό φιλικό με τον Ολυμπιακό Γυθείου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο στις 6.00 μ.μ. και που λογικά θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς μιλάμε για τις πλέον ισχυρές ομάδες της Λακωνίας. 
Του Νίκου Μπαλόπουλου 

***  Κύπελλο και στη Λιθουανία ο Λαζαρίδης

Τη 2η θέση κατέκτησε ο Γιώργος Λαζαρίδης, με παρτενέρ τον Εσθονό αθλητή Βίλχαρ Βιλίστε, στο διπλό του τουρνουά Βίλνιους όπεν, της Λιθουανίας. «Ευχαριστώ τον συναθλητή μου και συγχαρητήρια στους Πολωνούς αντιπάλους μας. Ευχαριστήθηκα και χάρηκα το παιχνίδι. Στο μονό έπαιξα στον Ημιτελικό του τουρνουά, ένα "κλίκ" για ακόμα ψηλότερα! Αφιερωμένο σε όλους εσάς που πιστεύετε σε εμένα, χαίρεστε πραγματικά και πανηγυρίζετε το ίδιο, είτε βγω πρώτος είτε τελευταίος. Συνεχίστε να με εμπνέετε να προσπαθώ. Φτάσε όπου δεν μπορείς. Συνεχίζουμε μαζί να κάνουμε τα Αδύνατα, Δυνατά. Η Ελλάδα ψηλά» ήταν το μήνυμα του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, που αναμένεται σήμερα να επιστρέψει στη βάση του. - 

*** 


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4321 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2562   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9432   βίντεο   .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
--------------------------------------- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-24-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25 Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-25-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Αυγούστου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-26-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  27 Αυγούστου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-27-2015.html .-  
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 28 Αυγούστου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS    Το αγιάζι στην ενημέρωση  Παρασκευή  28  Αυγούστου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση    Σάββατο  29  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-29-2015.html .-
~